מארז אהבה

אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

מארז אהבה

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

אמא שטוב לה
אני ממשיכה פה מהדיון שהתפזר בכל מיני דפים. ולא כתבתי הרבה זמן אז סליחה אם זה יוצא ארוך.

חמותי שתחיה באה כל יום חמישי. בעיקרון היא אמורה לבוא לעזור אבל למעשה היא באה ליהנות. ואם זה גם עוזר למישהו אז סבבה, אבל היא ממש לא תצא מגדרה בשביל זה. היא תבוא הכי מוקדם שהיא יכולה – זה בסביבות אחת-עשרה – ואחר כך תלך ליהנות עם הנכד שלה. הקטנה היא מקסטה נמוכה: היא מוכנה "לשמור עליה", אבל אין לה שום תענוג מהבילוי איתה כמו שהיה עם הבכור.
בכל אופן ביקשנו ממנה שתבוא ותישאר לישון כי הזמינו אותנו למסיבה, ממש מסיבה, ואנחנו רוצים לנסות ללכת. יחד.
בצהריים עשיתי מעשה: הלכתי לבית קפה בפרדס חנה. כמעט אפשר לומר בבית הקפה בפרדס חנה. רק אני וספר קריאה, בעצם ספר של ידיד, שאני נורא רוצה לקרוא אבל את מעט הזמן שיש לי מכלה המחשב ה@#XX>>>! הזה. לא היה לי הרבה זמן, אולי ארבעים דקות, אבל באמת זה היה רק טבילת אש לחימום הקנה (כמה ביטויים קרביים כאלה יש בעברית), וטוב שהיה.
חזרתי, היא יצאה להביא את הילד מהגן. אמרתי לה שאם היא רוצה לקחת אותו אחרי הצהריים להצגה, שיחזרו הביתה וייצאו אחר כך. כן כן בטח היא אומרת ודוהרת החוצה.
אני מחכה, מחכה, הילדה התעוררה אחרי 12:30, כך שבעצם נשארתי בבית עם ילדה ערה ובלי שום יכולת לעשות שום דבר: לא לעבוד, לא ללכת לשום מקום כי חמותי לא לקח מפתח ואני מחכה לה, וגם לא לישון.
בשלוש וחצי אני מתקשרת ואומרת לה חשבתי שסיכמנו שאתם באים ישר אחרי הגן, היא אומרת לי כן אבל הוא רצה לטייל (כלומר אני לא רוצה לבוא אתו הביתה ואני גם רוצה לקנות לו ארטיק כדי לשמר את מעמדי כמלאך). לא, הוא לא מתעייף, אנחנו רק מטיילים (כלומר אני לא מתעייפת ואותו אני לא רואה ממטר). מתי ההצגה? בארבע וחצי. כלומר הילד מסתובב שלוש שעות בחוץ ואחר כל עוד הולך להצגה, לשבת בשקט.
שלוש פעמים ניסיתי להרדים את מדמואזל טורבו. רק שתישן קצת, שאוכל לעשות משהו או לנוח גם כן. תינוקת בת חודשיים לא יונקת ככה, בחיי. ולשווא, כמובן.
האולקוס כבר התחיל להתקשות שם בשעה שתיים וחצי, והמשיך והמשיך והמשיך. ולא, לא הצלחתי לעזוב, ולא להרפות, ולא לשחרר, ולא לשכוח מזה. זה הביא לי את החלסטרה.
חזרו בשש. הקטנה כבר מחוקה מעייפות, הגדול מחוק אחרי כל היום מחוץ לבית, רעב, עייף, רואה את אחותו ואותי, מתחיל להשתולל. מזל שכבר שמתי לחמם את האוכל והתיישבנו לאכול בתוך דקות. איך שאנחנו מתיישבים מ ופיע גם אבא של המוסא, גם הוא תפס טרמפ על המשבצת של אשתו לשעבר וככה יוצא שבכל יום חמישי אני מארחת פה את שני ההורים שלו, שאני לא משתגעת אחריהם והם לא משתגעים עלי, והרבה פעמים גם מאכילה אותם, והמוסא מופיע בסוף הערב שנייה לפני שהם הולכים. כביכול זה יום שבו יש לי עזרה, אז הוא לא אמור נורא למהר.
נגמרה ארוחת הערב, תודה לאל לא הגענו למצב של עייפות יחד עם רעב מטורף, ובכל זאת התחילה ההשתוללות. אני מכניסה את הקטנה לאמבטיה, מ וציאה אותה, מגיעים למיטה, הגדול קופץ עלי ואני משתפת פעולה, מתחיל משחק, אחרי כמה זמן המשחק הופך לבכי, ואחר כך שניהם בוכים, היא מקנאה ועייפה, הוא רוצה בדיוק כמו קודם, הכל מסתבך, צרחות אימים. כל הכלים עדיין על השולחן, ברדק צרחות ומה לא, וחמותי שתחיה אין לה מה לתרום לסיטואציה אז היא אומרת לי אולי אני יכולה לבדוק את הג'ימייל שלי?
עכשיו. יש לך ערב שלם כאן לבדך, אבל את חייבת את הג'ימייל שלך עכשיו.
המוסא הבטיח שיבוא בשבע. הגיע בשמונה. אני בדיוק הייתי בדלת, בדרך לקחת את אבא שלו לרכבת.
% % %
הלכנו למסיבה. המוסא אומר לי איזה דיכאון להיות פה טינאייג'ר, איזה נידח פה. באמת, אנחנו יורדים למסיבה ומריחים את ריח זבל הפרות. אמרתי לו תחשוב שאתה בא הנה במיוחד מתל אביב וישר זה ייראה לך אקזוטי ומגניב.
היה אדיר. מה יש לומר, דפקנו את הראש, רקדנו כהוגן (היתה מוזיקה טובה!! ואני אומרת את זה בערך פעם בשבע שנים), ובעיקר היינו רק שנינו. ועוד דיברנו והכרנו ופטפטנו קצת.
אז נכון שאנחנו כבר לא בכושר. בשעה אחת החלטנו לפרוש, וזה היה מעשה בוגר לחלוטין. זה היה באמת רגע אחד ולא יותר אחרי השיא, ובלי להישאר רק כדי לא להפסיד שום דבר אלא ללכת כשהכל עדיין סבבה ורק הראש כבר לא מתפקד. לא קיבלנו שום טלפון שמזעיק אותי בחזרה – אולי כי אף אחד לא נכנס למיטה של מדמואזל טורבו  – אבל כשנכנסנו בדלת היא בדיוק התעוררה והיתה על הידיים של סבתא מנומנמת. כל הכבוד למ"ט שפרגנה לאמא שלה בילוי של מבוגרים. זה בהחלט היה נחוץ. האלכוהול והריקודים פירקו את הקשר הנורא שהיה לי בבטן.
% % %
בהשכמה של שש וחצי בבוקר (!) ידעתי רק שאני תומכת נלהבת של תרופות קונבנציונליות חזקות. מוסא לקח את המשמרת הראשונה ונתן לי לישון עוד שעה וחצי על האקמול. אחר כך יצאתי למין בילוי עם הגדול וחברה שלו. אולי שלוש שעות הייתי איתם, ומוסא נשאר בבית עם הקטנה.
אני חוזרת, כולי שמחה ורעננה, הוא הרוס מרוב על הידיים, אבל מדווח שהיום אכלה ואף בלעה את רוב האוכל :-S

אז כן, היום הרגשתי כמו... איך נקרא לזה... אישה בזכות עצמה. אין ספק שזה מקל על החיים כשמרגישים ככה. אבל חשבתי, באמת, אני כבר לא שמה לב לזה, אבל זה נורא נורא מתיש להיות הרבה עם תינוקת. בעיקר כזאת שמטפסת לכל מקום, שופכת כל דבר ואחר כך דורכת בתוכו עם גרביים. וגם יש לה דעה על כל דבר. שני ילדים בני ארבע וחצי-חמש? פייייי, קטן עלי!
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מארז אהבה

שליחה על ידי סלט_פירות* »

התעייפתי רק מלקרוא.
בעיקר על חמותך |אוף|

גם לנו כמעט היתה הזדמנות לצאת רק שנינו לבילוי של מבוגרים, עוד שבוע במוצ"ש. אבל הבייביסיטר (שהיא היחידה שיכולה להשאר עם שלושתן) לא יכולה. אז אני אלך לבד.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מי_מה* »

קוראת. מגיבה בלב. אני בקסטה נמוכה לגבי התור שלי על המחשב...
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

מארז אהבה

שליחה על ידי אמא_ללי* »

ואו. קודם כל סחטיין על הבילוי. זה נותן כל כך הרבה כוח.... ובאמת להיות עם תינוקת זה נורא מתיש.

ויש לי שאלה קטנה (שאולי היא מעצבנת). אין מצב לעשות איזה שינוי כדי שזה גם באמת יעזור לך הביקור שלה? או לפחות יהיה לך נעים? אני כל כך מכירה את המצבים האלה שמשהו יוצא משליטה, ואת יודעת שאת תצטרכי לאסוף את השברים (והצרחות) אחר כך, זה מחרפן. אבל למדתי לא להיות מנומסת מידי, ופשוט לשים גבול ברור על מה מתאים לעשות עם הבנות שלי ומה לא. אנחנו, כהורים שלהן, מכירים אותן הכי טוב, ומה לעשות שלפעמים הסבתות כל כך מתלהבות שזה הופך לסחרור של פעילות....
תמי_אמא_לשתיים*
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

מארז אהבה

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

קוראת.
כל הכבוד על הבילוי. אני לא מעיזה לחשוב על לעזוב את הקטנה בערב. ולא שלא זקוקה לכך.
מסכימה עם אמא ללי בענין הלהפוך את העזרה לעזרה ממשית. נשמע שיש לכם כוח עזר שצריך הנחיות ברורות יותר ותקיפות...
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

מארז אהבה

שליחה על ידי קן_לציפור* »

מסכימה עם אמא ללי בענין הלהפוך את העזרה לעזרה ממשית. נשמע שיש לכם כוח עזר שצריך הנחיות ברורות יותר ותקיפות
אני בזמנו הדרכתי את הבןזוג שידבר עם הוריו. מה צריך, איך צריך ובנועם.
מצאתי שאם יש עזרה אמיתית, זה עוזר לפרגן לה על זה שהיא ממש זקוקה לשמר את מעמדה כמלאך.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מארז אהבה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

התעייפתי רק מלקרוא.
אני דווקא נטענתי מלקרוא ;-) אחלה הרפתקאות.
הקטע עם חמותך מצער ביותר.

לא קיבלנו שום טלפון שמזעיק אותי בחזרה – אולי כי אף אחד לא נכנס למיטה של מדמואזל טורבו 
את ההקשר הזה לא הבנתי.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

מארז אהבה

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

זה נורא נורא מתיש להיות הרבה עם תינוקת. בעיקר כזאת שמטפסת לכל מקום, שופכת כל דבר ואחר כך דורכת בתוכו עם גרביים
כן! כן! כן!
ואז באמת אין שמץ של סיכוי שנצליח לעזוב או להרפות או לשחרר. רק לפתח אולקוס, ולחכות שזה יעבור.
ואז להצטער שזה עבר, מן הסתם (לא יודעת איך זה אצלך, אצלי זה סיבוב אחרון).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואז להצטער שזה עבר, מן הסתם
אני לא מצטערת.
לא לא לא לא לא לא לא.
וכל פעם שממש ממש אני נמסה מאיזו חמידות של תינוק?
אז אני יודעת שאני אהיה סבתא.
וגם, בחיי, מספיק שאני אחזיק אותו על הידיים חמש דקות - שעה - שעתיים - שלוש (במנשא, במנשא, הכי טוב, ולעמוד הרבה, ולהתנדנד הרבה, ולהסתובב לכאן ולכאן ולכאן הרבה, ו"להראות לו" כל מיני דברים, שכל הזמן ירגיש כמה טוב לו ולא ייזכר שאמא והחלב שלה בעצם לא כאן) שהמאמץ המתיש הזה יזכיר לי שאם שכחתי היום, להגיד תודה יפה יפה ליקום שהם כבר "גדולים".
מי_מה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מי_מה* »

סוף סוף הגיע תורי במחשב.
אז קודם כל סחטיין על המסיבה! לפעמים עצם היציאה כבר גורם להתרוממות רוח ולא משנה בכלל אם האירוע מוצלח או לא, העיקר להצליח לצאת!
לגבי החמות, אני אין לי חמות, היא "נגמרה" עוד לפני שהנישואים נגמרו וגם כשהיתה היתה רחוקה . בכל זאת אני מכירה מצבים גם עם האמא הפרטית שלי, שהיא באה לעזור אבל בעצם לא עוזרת ואני מרגישה שהיא "דורכת" עלי ולא נעים לי להגיד כלום כי אני אמורה להיות אסירת תודה וגם כי רוצה שהכל יהיה נחמד ונעים ולא יתפתח ריב. זה קטע לא פשוט. מהצד ובדיעבד אפשר תמיד לראות איפה היתה הנקודה שבה היה צריך להגיד איזו מילה או לכוון, אבל בזמן אמת זה כל כך חמקמק ורגיש. אני מניחה שעם חמות זה עוד יותר. אז בעצם אני פה מעודדת מהיציע.
מאחלת שבוע טוב ומרימה כוסית לחיי המסיבות שבדרך @}
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

אולי כי אף אחד לא נכנס למיטה של מדמואזל טורבו 
טוב, אז  זה בעצם :-) שהתחרבש כשהעברתי אותו מוורד. וזה אומר שהיות שלא נכנסנו למיטה שלה, כלומר שלנו, זה לא העיר אותה ולכן היא לא התעוררה עד קצת אחרי אחת, בדיוק כשחזרנו.

הקטע עם חמותי באמת מצער ביותר. יש לזה אזכורים פה ושם למעלה, אבל בגדול מדובר באישה שדי מצפצפת על מה שאומרים לה. ניסינו והסברנו וביקשנו -- גם אני וגם מוסא -- והיא פשוט עושה מה שבראש שלה. ואני לא במצב להגיד לה מה לעשות, מלבד "את יכולה ללכת לשבת איתם באמבטיה" או דברים כאלה.
ועוד בעניינה, אם אתן כבר מרשות לי, היא כל הזמן רוצה להיות "לבד איתו". מוסא אומר שזה כי אני לא הבת שלה ולכן היא מעדיפה לא להיות פה אתי. אולי, אבל אני מרגישה גם משהו אחר. והיא גם כל הזמן רוצה לקחת אותו "לעשות דברים". אין לה כיף מסתם להיות איתו. אני כמובן מעדיפה ששניהם יהיו פה כי אז יש לי צ'אנס לעשות עוד משהו, אבל גם כשאני לבד, אני מעדיפה להיות עם שניהם. במיוחד אחר הצהריים. כי אז גם היא מחכה לו ולא יודעת מה לעשות עם עצמה.

סיבוב אחרון? כן, כנראה. ככל שעובר הזמן יותר נראה לי. אף על פי שהיה נחוץ סיבוב שלישי כדי ללדת פעם אחת כמו שצריך, לפשפש כמו שצריך מההתחלה, ולתת בקבוק מגיל חודש (ולהתמיד בזה, לא "לשכוח" עד שהתינוק יורק לך את הבקבוקים לקיבינימט בגיל ארבעה חודשים ועכשיו את במעצר בית שנתיים!). נראה לי מאוד רומנטי לגדל שבט של שלושה, אבל לא יודעת אם זה בשבילי...
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

תשמעו אני חייבת לקרוא אתכן לסדר, טוב? תסלחו לי על המורתיות.
בערבית, סחה = בריאות. ובערבית הרבה פעמים כשמישהו מברך אותך, התשובה היא להכפיל לו את האיחול בחזרה, כלומר זו צורת הזוגי.
לכן,
מרחבא > מרחבתֵין (ויש העונים מראחבּ, כלומר יותר משתי מרחבות, הרבה מרחבות).
סחה > סחתֵין.
זהו. סליחה ותודה. כלומר שכּרן. מקסימום שוכּרן. בלי שום ק' או א'.

ובכלל תודה שאתן כאן. בחיי שאפילו תוך כדי האולקוס חשבתי עליכן ואיך שתבינו ללבי. ותודה לשרת החדש.
אינשאללה יום חמישי הבא אני בתל אביב, יתכבד המוסא ויארח את הוריו. אולי יהיו לי חוויות לספר.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי אילה_א* »

את בתל אביב את כמובן מוזמנת אלינו
ואם לא יצא אפשר לשדך בין חמותך לאמי?
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

באמת כשהיינו בתל אביב חמותי מאוד מאוד אהבה לבלות בגן מאיר. כמה שיותר. פספסתן רק בקצת :-P
עוברת_אורח*

מארז אהבה

אף על פי שהיה נחוץ סיבוב שלישי כדי ללדת פעם אחת כמו שצריך
כן, גם אצלי זו מחשבה שחוזרת (רק שאצלי שימי "רביעי" במקום "שלישי").
מצד אחד אני חושבת: מלידה ללידה זה השתפר, עוד פעם אחת והייתי עושה את זה פיקס.
מצד שני אני מורידה לעצמי כאפה על הרעיון של סטנדרטים ללידה, כאילו יש כאן משהו שצריך להצטיין בביצועו.

מצד שלישי לידה זה אחלה, אבל מספיק כבר עם העניין הזה של להתעורר עשר פעמים בלילה ולשאת על כפיים יצור קפריזי שהכי אוהב לשבת על השיש ולשחק עם הקומקום החשמלי.

אילליכה.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

קומקום חשמלי, כן. הבן שלי כזה. אבל זותי מוכנה להחליף בבוקר אחד שישה זוגות נעליים. כולל קרוקס של אחיה, נעלי בית, נעליים שלה ונעליים שמצאה איפשהו ועדיין גדולות עליה. מרוב פשטות מרצון יש פה ים של שמאטעס.
<בסדר בסדר, גם אני מורידה לעצמי כאפה על הרעיון של סטנדרטים ללידה. ובכל זאת...>
אלא אלליקאא אינדיד (באמת. ככה כותבים את זה. מקסימום אילליקאא. אבל איזה ליקאא ואיזה בטיח', עוד לא התאוששתי ממאי האחרון)
עוברת_אורח*

מארז אהבה

שלב א' - מאי האחרון? מה זה קשור? אולי אני לא מבינה מה זה אילליקאא? אולי זה קשור איכשהו לאביב? אולי זה אומר "שיהיה לך אביב מהמם"? איך מבררים עכשיו מה זה בכלל אילליקא? למה אליס בארץ המראה לא זמינה כשאני צריכה אותה?
שלב ב' - רגע, רגע, להרגע. אילליקא זה משהו כמו להתראות, בוודאות. טוב, לא בוודאות, אבל בסבירות גבוהה. אז יש כאן משהו שקשור להתראות ולמאי. אני הברזתי לה פעם מיומיון, אולי זה היה במאי? נלך לבדוק בדףבית.
שלב ג' - אנחת רווחה מכאן ועד בילעין. באמת הברזתי מהיומיון במאי האחרון. לא יצאתי מפגרת שכותבת מילים בערבית בלי להבין את משמעותן. רק שוגה בתעתיק, אבל זה מותר לאשכנזים.
שלב ד' - פרצוף של "שקוף שבפעם הבאה אני מגיעה, מה קורה לך" בתקווה שהאומץ יחזיק מעמד עד מאי הבא.

נ.ב. הבן שלך זה ההוא שרצה טוסטר אובן?
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

הבן שלך זה ההוא שרצה טוסטר אובן?
ברור. וכל מכשיר חשמלי שהוא רואה הוא מוודא שאני יודעת שכאשר הוא יתקלקל יהפוך לצעצוע שלו.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

_אני לא מצטערת.
לא לא לא לא לא לא לא.
וכל פעם שממש ממש אני נמסה מאיזו חמידות של תינוק?
אז אני יודעת שאני אהיה סבתא._
מה שהיא אמרה.
מצ'רה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

היא כל הזמן רוצה להיות "לבד איתו". מוסא אומר שזה כי אני לא הבת שלה ולכן היא מעדיפה לא להיות פה אתי. אולי, אבל אני מרגישה גם משהו אחר. והיא גם כל הזמן רוצה לקחת אותו "לעשות דברים". אין לה כיף מסתם להיות איתו.
אני חושבת שזה קשור לקושי באינטימיות והתמסרות לסיטואציה. אני מכירה סבתא אחת בדיוק כזו.
היא דוקא מאד משקיענית, אבל נורא חשוב לה שהיד על הברז של הנתינה- תהיה שלה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

מארז אהבה

היא כל הזמן רוצה להיות "לבד איתו".
אבל עדיין לא הפנימה שיש לה 2 נכדים?
תמי_אמא_לשתיים*

מארז אהבה

הי אנדולוסיה
אני לא מכירה את חמותך אבל הרצון שלה להיות עם בנך לבד דווקא מובן לי. גם אני אהבתי להיות כך עם האחיינים שלי, להעביר איתם זמן שהוא רק שלנו. זה לגמרי אחרת מהשהות עם האמא ליד. הזמן הזה הוא אינטימי ובונה קשר בצורה משמעותית. מה מרגיש הבן שלך ביחס לזה? הוא אוהב את הבילוי איתה? אני יודעת שהשתיים שלי אוהבות להיות אצל סבתא בלעדי, ולא שהן עושות שם משהו "אסור", פשוט יש להן זמן ביחד נעים.
ולמה בעצם את לא משאירה איתה את שניהם באותו היום שהיא באה לבקר ולוקחת לעצמך שעתיים של הפוגה?
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

היד על הברז של הנתינה
קלעת בול.
תמי, אין לי שום בעיה עם זה, אם כי הייתי מעדיפה להסתגר בחדר העבודה שלי כשהיא עם שניהם. הם מאוד אוהבים אותה והגדול אפילו ביקש לא מזמן שהיא תיקח אוותו לחיפה והוא יישן אצלה, וכך היה (ואז טורבו החליטה להירדם בעשר וחצי כדי לא לתת לנו ליהנות מהאינטימיות....).
למה אני לא משאירה איתה את שניהם? כי היא נעלמת להביא אותו מהגן ולא חוזרת!!!!! ולא רק שלא הפנימה שיש לה שני נכדים, היא עדיין קוראת לה "הוא" מדי פעם (לה עצמה יש שני בנים). להזכיר, היא בת כמעט שנה וחצי. אבל כשזה לא קורה אני בהחלט משאירה אותם פה ונעלמת לי (בדרך כלל לסופר או משהו, ובמצבי גם זאת הפוגה. וקל יותר לעשות קניות לבד).
הכל עדיין קשה עכשיו, הקטנה תמיד צריכה לישון מתישהו, או עייפה, או ציצי, או לא יכולה ללכת להצגות, או משהו. אבל זה יקרה.
מצ'רה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

_היד על הברז של הנתינה
קלעת בול._
טוב, אז לא נעים לי להציק לך אם גם ככה את מתעצבנת, אבל אני בכולופן החלטתי לקבל את מה שהיא מוכנה לתת ולא לדרוש ממנה יותר מזה. כי נראה לי שהיא לא יכולה. לא מתוך כוונה רעה או קמצנות, אלא יש לה קליבר מסוים בלב.
כשהפסקתי לקוות ממנה ליותר ממה שהיא מתנדבת לתת נהיה לי יותר קל עם זה (חכמה גדולה, גם הילדים גדלו בינתיים...), ולמדתי לנצל את הנכונות הקיימת בדרך שהכי עונה לצרכי (למשל, גם לי היה יותר נוח שהיא לוקחת אותם לכל מיני סיבובים ובילויים, במקום לארח ולשעשע עוד מבוגר אצלי בבית).
תמי_אמא_לשתיים*

מארז אהבה

היא עדיין קוראת לה "הוא" מדי פעם
:-0 וגם- אוי!
אבל גם - ווהאו שהגדול הסכים לישון אצלה. זה אומר שנעים לו איתה. כנראה אין אלא לקבל את מה שהיא מוכנה לתת
עוברת_אורח*

מארז אהבה

בימים האחרונים לא מפסיק להסתובב לי בראש הקטע "בורים" שמופיע כאן למעלה (מארז אהבה (2009-05-10T00:32:18)).
תשמעי, זה קטע מעולה. באמת. מתחשק לי שזה יהיה בפייסבוק, איפה שאפשר לשלוח את כל העולם להסתכל. אולי תעלי את זה לשם? זה באמת מאיר באלומת זרקור מחודדת בעיה מאד מרכזית בגידול ילדים - את העובדה שאין לנו מה ללמד אותם, ומתוקף זה משהו מאד בסיסי ונטול תחליף ביחסי הורים-ילדים הולך לאיבוד. און דה ברייט סייד, זה מאיר את הפתרון, שזה דבר שמעט מאד טקסטים שנכתבים היום (ולא חשוב באיזה נושא) עושים.

בקיצור - לא עשיתי את זה בזמן אמת, וטוב מאוחר וכו' - |Y| |Y| |Y|
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

תשמעי, אין לי פייסבוק. פעם אחת כבר הייתי במסך הכניסה, התחלתי לכתוב את השם שלי ולהירשם, ואז יצתה בת קול ואמרה, השתגעת? אין לך מספיק דברים לבזבז עליהם את הזמן, ועוד מול המחשב? וזהו, מאז אני עומדת במריי.
(אבל האירי את עיני, מה הפתרון?)
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

ידידות
מרוב זיכרונות נעורים וזיונים שמתרוצצים פה בדפים נהייתי גם אני נוסטלגית.

הסיפור הזה מתחיל בתוך תקופת מעבר כזאת: המוסא ואני כבר לא היינו סתם חברים (מה שקוראים ידידים), אבל עדיין לא זוג. למען האמת לא היה ברור לנו מה אנחנו, וזה גם לא נורא הפריע לנו. זה אפילו מצא חן בעינינו: למה צריך להגדיר כל דבר במקום לתת לו להתפתח לפי מידותינו? כשאומרים "חברים", או "זוג", יחד עם ההגדרה מגיע מחסן שלם של מאפיינים שמתאימים ל"יחסים", אבל לא בהכרח היחסים שלנו. למה שנרצה לנעול את נעלי הבית של מישהו אחר?
[היה אפשר לעשות כאן הפסקה לניתוח תרבות ההמונים ודימויי הרומנטיקה בעולמנו אבל לטס בי אקסקיוזד]
אז קראנו לזה "הפרויקט". היינו נפרדים ולא אומרים "נדבר", ולא שואלים מה קורה אתך מחר, ולא מזכירים בשום דבר את הפגישה הבאה ולא מנסים לאחוז בה כשהשני בדלת. זה היה מאמץ עילאי בשבילי, בחורה עם חרדות נטישה מבוססות ומעוגנות היטב בביוגרפיה, אבל היתה בזה גם תחושה של הישג.
הלוא שנינו היינו למודי סבל ואכזבות. בעצם כבר הכרנו כמה שנים לפני כן, אבל החיזור שלו לא היה בעתו, ולכן בסיבוב הזה הזעתי כמה חודשים טובים עד שמשהו התחיל "לקרות", ובינתיים התבססה בינינו ידידות אמיתית, ושנינו לא ידענו אם הסיבוב הזה יצליח, ואם לא – חששנו שזה יהרוס את הכל. לכן הלכנו לאט-לאט, בזהירות, עם הרבה כבוד איש לאוטונומיה של זולתו, בלי לקחת שום דבר כמובן מאליו.

אחרי כמה חודשים כאלה, אולי שלושה, התמוטטתי קלות. אולי זו היתה ארוחת הערב אצל חברים משותפים, או שיעור שלמדתי אז והציף כל מיני עצבונות ישנים, אבל באותו לילה לא רציתי יותר שום פרויקט. רציתי את הסרט האמריקאי החבוט, את הביטחון, את כתפו החסונה, יו ניים איט. אבל לא העזתי להפר את הכללים. השעה כבר היתה אחת בלילה, אבל זהו, לא יכולתי יותר, נכנסתי למין מצברוח מוזר, אולי בכיתי בשקט.
ואז המוסא אומר לי, מה העניינים איתך? מה קורה? ואני מלמלתי איזו התחמקות. והוא מסתכל אלי ואומר לי בראש צלול ובקול ברור: את רוצה לדבר?

עעעעעעעם.

הסתכלתי סביב. הכל היה כרגיל. השמש לא זרחה במערב או משהו כזה. לא הבנתי.
גבר צעיר שואל אותי באחת בלילה אם אני רוצה לדבר על מה שמציק לי, מן הסתם אחרי שהביא בחשבון שהוא עלול להיות כלול.
הוא לא נבהל, גוד דאמיט.

אפשר היה לגמור את הסיפור כאן, זו בעצם הפואנטה שלו. ובעצם הסיפור הזה נמשך עד היום, ואנחנו כבר מזמן לא בשום פרויקט, אנחנו בסך הכל עוד זוג, די רגיל, עם ציפיות אחד מהשני, והתעצבנויות, וילדים, וכל העסק. אם כי מידה של כבוד לאוטונומיה תמיד נשארה אצלנו.

אבל באותו לילה, בחורף, בירושלים, אמרתי לו תשמע, כבר שלושה חודשים אני מחזיקה פה צבא שלם שמוכן לקטסטרופה, וצריך להאכיל אותו ולדאוג לו כל הזמן – תש כוחי, אני לא עומדת בזה יותר. טוב, הוא אף פעם לא היה חזק במטאפורות, אז בסוף שאלתי אותו, תגיד, אתה מתכוון להישאר בסביבה בתקופה הקרובה?
הוא שתק שתיקה קצרה, ואחריה אמר: נראה לי שכן.
מצ'רה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

הו,
מה נפלא
כאלה סיפורי אהבה אני באמת אוהבת.
מי_מה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מי_מה* »

גם אני, מה שהיא אמרה.
וגם אוהבת דימויים חמודים ומדויקים כאלה כמו זה של הצבא שהחזקת.
תמי_אמא_לשתיים*

מארז אהבה

_הו,
מה נפלא_
כן, יש גברים שווים בעולם.
כיף לשמוע.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מארז אהבה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

כאלה סיפורי אהבה אני באמת אוהבת.
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

מארז אהבה

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

איזה יופי כתבת
אילה_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי אילה_א* »

:-)
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

חזרתי מהעיר הגדולה. ביליתי נהדר, מצאתי כל מה שרציתי, היה יום יפה, נפגשתי עם מי שתכננתי (לא העמסתי יותר מדי). וגם בעורף כולם היו מרוצים מהסידור: אמא של המוסא היתה לבד עם הנכד שלה ואף אחד לא אמר לה מה לעשות, המוסא חזר מוקדם (והודיע לי שעכשיו אני נוסעת לתל אביב כל שבועיים), הילד היה מבסוט להיות לבד, רק הילדה לא ידעה מה לעשות עם עצמה בעיר הגדולה. ניסתה לפרק את המרצפות של מדרחוב נחלת בנימין (אולי בגלגול הקודם זרקה אבנים במרד הסטודנטים של 1968?), נדבקה אלי, רק מדי פעם התעוררה כשראתה כלב, חתול, צוצלת, עץ. והיתה בעגלה כמובן. בעיר חייבים עגלה, כי אסור ללכת לפה ואסור לשם, זה מסוכן וזה מלוכלך, ותמיד צריך למהר לאיזה מקום, ומלא חנויות אבל אסור לגעת בשום דבר. בעיה. באמת לא ברור איך אפשר לגדל שם ילדים. ואחרי הכל, ביליתי שעה ורבע בפקק זוועתי בין הגשר של גלילות לכפר שמריהו.
אז כן, היה כיף להתאוורר.
אבל משהו לא ברור לי.
נסעתי לשדרות רוטשילד. הבית שלנו עומד על מכונו, הכל בסדר. לא הרסו את הבניין ולא בטיח'. וכשהתקרבתי לאזור ממש התרגשתי, אפילו הלב שלי דפק חזק יותר. נסעתי ברחובות שהתהלכתי בהם יום יום במשך אחת-עשרה שנים ועכשיו לא ראיתי אותם כבר כמה חודשים. אבל לא התגעגעתי. בכלל.
השאלה מה כן הרגשתי. מצד אחד טבעי ולגמרי בבית, הרגליים והגלגלים הובילו אותי מאליהם, בלי טעויות, בלי הסתבכויות, בלי קנסות ובלי חיפושי חניה מטורפים. ובה בעת ריחוק, דיטצ'מנט מוחלט, ושמחה גדולה שאנחנו (ובעיקר הילדים) כבר לא גרים שם. מה זה בדויק? עדיין לא יכולה לקרוא לזה בשם. לא שזה מפתיע, עם מנגנון השהיה כמו אצלי. לפעמים לוקח לי חודשים להבין מה הרגשתי בנקודת זמן מסוימת, מרוב שהמוח שלי מתמלל את זה בהיגיון...
עייפה ומרוצה, הולכת להתעלף.
בשמת_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בעיר חייבים עגלה, כי אסור ללכת לפה ואסור לשם, זה מסוכן וזה מלוכלך, ותמיד צריך למהר לאיזה מקום, ומלא חנויות אבל אסור לגעת בשום דבר
מצטערת שאני חולקת עלייך, אבל גידלתי שני ילדים בתל אביב, ולא השתמשתי בעגלה. בטח לא במקומות כמו נחלת בנימין.
ר_ו_ת_ה*

מארז אהבה

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

מצטרפת לבשמת בהגנה על כבוד העיר!
גם אני נטולת עגלה, גם בסיבוב השני
וחוץ מזה שיש שכונות סודיות שבהן הילדים מתרוצצים לבד, מדוושים על אופניהם בין השבילים
ומטפסים על בתים על העץ...
ועדיין תלאביבים למרות שצריך להפליג מעבר לירקון...:-)
עוברת_אורח*

מארז אהבה

לפעמים לוקח לי חודשים להבין מה הרגשתי בנקודת זמן מסוימת
אחותי!
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

טוב אני לא התכוונתי חייבים במובן המשפטי, יקרות. וגם לא שאי אפשר בלי. רק שנו, זה יותר מתבקש. למשל הארנבת שלי, שכאן היא בכלל לא מוכנה להיות בעגלה (וגם לא במנשא, אגב, כך שכל דבר איתה לוקח שעות), אתמול התיישבה לה בעגלה המומה מההמולה וכמעט לא קמה.
בשמת_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שכונות סודיות שבהן הילדים מתרוצצים לבד, מדוושים על אופניהם בין השבילים
אנחנו שכנות, יקירתי (-:

אבל אוקיי, מארז. הבנו. מקום זר. הומה. ארץ אחרת (-:
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

אחותי!
אמרתי לך או לא אמרתי לך.

בשמת, את קוראת לי מארז אחרי שהרשויות החליטו שאני אהיה אנדלוסיה ואני צייתי? :-0
רוקדת_לאור_ירח*

מארז אהבה

בשמת, את קוראת לי מארז אחרי שהרשויות החליטו שאני אהיה אנדלוסיה ואני צייתי
צ'מעי , את מבלבלת.
וכן, בכל פעם שיוצא לי להגיע לתל אביב עם הילדונת אני לא מבינה: לא מבינה איך חייתי כל כך הרבה שנים בעיר הזו ובגדולה ורועשת ממנה שמעבר לאוקיינוס, ולא מבינה איך גידלתי והסתובבתי בה עם ילדים (של אחרים) כל הזמן ומודה לאל הטוב שבתי לא רואה אותה יותר מפעמיים-שלוש בשנה לכל היותר ובדרך כלל פחות, ושהיא יודעת אתמול ללכת לקטוף ולהביא לי כשהולכים להוציא דואר ושענייני חנויות וסוגי חנויות עוד קצת פחות נהירים לה רוב הזמן. לא שאף פעם לא חסרה לי העיר מכל מיני בחינות (ומבחינתי אני מכירה בקיומה של עיר אחת בישראל, מקסימום שתיים וגם זה בהגזמה פראית) אבל שורה תחתונה החיים כל כך יותר נכונים מחוץ לה, בעיקר עם ילדים.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

הגדול בוטנאי בהתהוות: מזהה מלא-מלא צמחים, שיחים, תבלינים, עצים. גם אם הם לא פורחים, מזהה לפי העלים. וכל היום עובד בבוץ. הקטנה משחקת עם החיות (ציינתי שיש לנו כלבה?), מטפסת עליהן ובכלל מטפסת על כל דבר, ועכשיו גילתה את הצינור, כל היום פותחת סוגרת ואני רצה אחריה להפשיט אותה מהבגדים הרטובים -- רבכ, היא עוד לא לגמרי התגברה על הצינון. וגם היא כבר למדה מאחיה לזהות את פרחי החמציצים והולכת לקטוף לה ולמצוץ את הגבעולים בכל מקום. נדמה לי שאפילו מהסרפדים כבר למדה להיזהר טיפה, אבל לא סגורה על זה.
אין ספק, היה נורא נחמד בתל אביב, ובעיקר להרגיש בחופש, לשבת במסעדה נורמלית (שאכתוב עוד על הניסיון שלי למצוא מסעדה נורמלית בפרדס חנה? מה שהגישו לי השבוע, הכלבה לא היתה אוכלת), לשתות בירה בחמש אחרי הצהריים ולפגוש חברים. וכיף שאפשר למצוא דברים שצריך. אבל יש שם הרבה יותר מדי כבישים, מכוניות ולכלוך.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מאממים. |L|

לעניין הפרקטי - אכן קשה. צאו בזכרון ובקיסריה.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

עד לא ידע
כשהייתי בתל אביב נפגשתי עם חבר שהציע לי לכתוב כתבה למוסף פסח בעיתון. על התלאביבים שיצאו לפרדס חנה, רוצה? כי נושא הגיליון יהיה "יציאות". אינסטינקטיבית אמרתי לא, אבל אז ביקשתי 24 שעות לחשוב על זה. ב-24 השעות הבאות נתתי לעצמי על הראש בגלל התבוסתנות שלי ונטייתי הנפסדת להתבצר בקומפורט זון, ובסופן התקשרתי ואמרתי כן. כך שבשבועיים האחרונים ביליתי כמה וכמה שעות בראיונות עם כל מיני אנשים ובכתיבה, שהכניסה אותי להלך רוח אובזרבטיבי משהו.

# ----- # ----- #

פורים באוויר. המוסא ואני אוהבים מאוד להתחפש ולבלות בפורים. ומכיוון שבימים אלה הפרחחית הקטנה עשויה לישון עד שתיים ברציפות, זה הולך ונעשה אפשרי. אני בדעה שאם כבר חמותי באה בימי חמישי, למה שלא תביא גם תועלת. והיא דווקא משמרטפת בשמחה.
בעיירתנו המאובקת יש מועדון אחד, וכמו כל דבר פה הוא מקסים ופאתטי בעת ובעונה אחת: השירות חביב אך לא מתאמץ מדי, וכנגדו גם מקבלי השירות לא ממהרים, לא לחוצים, מפרגנים ולא אוהבים להתלונן. המבקש וודקה קפואה נתקל במבט תמה, אבל מקבל מנה נדיבה מאוד בטמפרטורת החדר.
לרשימת הדיוור נשלחה הודעה על מסיבת הפורים ברוח שנות השישים. נו טוב, אמרתי לעצמי, רוח שנות השישים, יהי כן. המוסא נראה כמו גירסה מוארכת של סאי באבא עם תלתלים שחורים גדולים, קורטה לבנה ארוכה, שפם, מחרוזת פרחים ומשקפי שמש, אני עטיתי זוג צמות שחורות מתחת לכובע, לבשתי פונצ'ו ורוד ונדחסתי לתוך חצאית מיני פלילית במידה שלושים ושמונה של שכנתי והבת של בעלי הבית שלי, מדריכה בסטודיו סי. שהיתה מופתעת ביותר ממלאי האקססוריז שהתעופפו פה עד שגמרנו להתחפש ולהתאפר, יש לומר.
הגענו כמובן בין הראשונים, אבל היה מפתיע להיווכח שאנחנו כמעט הכי צעירים במקום. וכמובן הכי מחופשים. אבל לאט-לאט העניינים התחממו, המקום התמלא, התחפושות התרבו, אם כי לא התברכו ביצירתיות יוצאת דופן. המוזיקה היתה אורתודוקסית לגמרי: לא "רוח" שנות השישים, כי אם ג'ניס ג'ופלין, ג'ימי הנדריקס, דורז, דיפ פרפל, לד זפלין וכל החבר'ה. אפילו ביטלס. באמת אחלה מוזיקה, אבל איך אפשר לרקוד עם כל הלבן הזה באוזניים? בקושי הואיל הדיג'יי לשים רגע אחד ג'יימס בראון ומיד חזר ללבנים. כך שהרבה לא רקדתי.
כמתבקש, בני החמישים והשישים גדשו את המקום. ביניהם ראיתי פתאום מישהו שהיה לי איתו קטע לפני... אלוהים אדירים, עשרים שנה. אולי נכון יותר לומר שהוא זיין אותי: הוא היה אולי בן שלושים וחמש, ואני הייתי פרח שבקושי הנץ, בת שמונה-עשרה. והוא פשוט השתמש והמשיך הלאה, והותיר אותי מופתעת ונעלבת מן הבוטות הבלתי מתנצלת שבמעשה. אבל ממרחק של עשרים שנה, סתם שמחתי לראות אותו. הוא הזכיר לי תקופה שלמה, אנשים שכבר שכחתי, ואחת אהובה שכבר לא איתנו. זיהינו זה את זה והתחבקנו בידידות. מי בכלל ידע שכל האנשים האלה מתחבאים להם פה, בגומחה אקולוגית שמאפשרת להם להעביר ג'וינטים תוך שירה רמה של אקוואריוס?
התבוננתי בהם: הלוא אלה אותם אנשים עצמם שרקדו לצלילי אותה המוזיקה לפני ארבעים שנה ויותר, כאשר היא לא היתה נוסטלגיה אלא הדבר האמיתי. כאשר האוויר היה מלא סמים, ובעיקר מלא תקווה (טוב, הסמים מן הסתם עזרו לזה). כעת נמהלו ביניהם גם בני ארבעים ושלושים ועשרים, והימים ימי ליברמן וסוף העולם, ימי נדל"ן ופיח, ימים של ציניות והתפכחות כואבת. מרוב פיס אנד לאב התמלאתי תוגה.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

אה, וחוץ מזה מזל טוב, הבלוג חוגג שנה, ולפיכך עשוי להיסגר. המנהלת תקבל החלטה בימים הקרובים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

מארז אהבה

הבלוג חוגג שנה, ולפיכך עשוי להיסגר.
במקום קידום??
אילה_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי עושה חשק לעבור מכאן
בשום אופן אין לסגור!
מצ'רה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

בשום אופן אין לסגור!
או לפחות - בלוג חדש.
מי_מה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מי_מה* »

קיבלתי דיווח על המסיבה שלכם מאחד שפעם היה מפרנסי פר"ח ומוביל תרבותי ועכשיו סגר את ליין המסיבות שלו ותהילתו היחידה היא הבלחות קצרות בבלוג שלי שגם שם אני מדרגת אותו כ'סקס בינוני'... אבל במסיבה שלכם הוא נהנה.
תוגה תוגה אבל חג שמח! D-:
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

בשום אופן אין לסגור!
ר_ו_ת_ה*

מארז אהבה

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

ומה עם כתבה על התלאביבים שיצאו לפרדס חנה וחזרו? :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מארז אהבה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_בשום אופן אין לסגור!
או לפחות - בלוג חדש._

<אהבת עולם>
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מארז אהבה

שליחה על ידי סלט_פירות* »

בשום אופן אין לסגור!
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

כביסה מלוכלכת
היום היה ללא ספק שיאו של שבוע מצוין במיוחד, שהתחיל בגז שנגמר בארבע אחרי הצהריים עם סיר של מרק עוף מעליו. למרבה המזל החברה הקיקיונית וחסרת התו תקן שמספקת לי את הגז בלי הררי בירוקרטיה, טכנאים, בדיקות, עיכובים וכסף מובילה את הבלונים מהיום להיום, אבל על המזל שלי דווקא באותו יום נתקעה להם המשאית והם שלחו גרר לחלץ אותה ואני הייתי צריכה גם להכין את האוכל של הגן למחרת ולארגן ארוחת ערב לילדים שבנו על מרק עוף לראשונה החורף כשאין לי גז והמוסא לא בבית. אז המסכנים המורעבים אכלו עוף עם תפוחי אדמה בתנור (אמנם טיפ טיפה רר, כי עד שהתעשתתי והסתערתי על התוכנית החלופית נהיה מאוחר. דווקא ביום שהעמדתי את המרק בארבע והרגשתי מלכה) ובסוף המשאית הגיעה בשמונה בערב, בדיוק דקה אחרי המוסא שיצא להראות להם איפה לשים את הבלונים.

אחר כך נפל לי הטלפון בגינה ציבורית מעפנה פה ליד הבית כשלקחתי את הילדים כדי לפרגן למוסא מנוחה ביום שישי אחר הצהריים. באמת כל השבת לא הבנתי איפה הטלפון וביום ראשון התקשרנו אליו וענתה איזו שכנה שמצאה אותו, אבל עם המזל שלי מישהו כנראה דרך עליו, הוא נשבר, המסך חצי מוחשך, לא רואים את ספר הטלפונים ולא אסמסים, בקיצור נסיעה לאורנג' חדרה כדי למסור אותו לתיקון. ולא תודה אני לא רוצה לעשות ביטוח.

אחרי יומיים הלכה המכונת כביסה. כבר איזה זמן אני רואה שהיא סוחטת על הפנים -- שזה נהדר במיוחד בחורף וכשאין מייבש -- וממילא היא כבר בת איזה 12 או יותר, אבל אני דוחה את הקץ. רגע לפני הגשם הגדול שמתי מכונה, וראה זה פלא, המים לא יוצאים ולא יוצאים אלא רק נכנסים וסופם שהתחילו לגלוש החוצה מהתא של האבקה. הלכה המשאבת מים. התקשרתי לטכנאי החמור שהיה פה באוגוסט וגנב ממני 700 שקל על טיימר, אבל על המזל שלי הוא עונה ואומר לי מיידלע אני בהלוויה תתקשרי אלי בעוד שעה. נו טוב, בסוף התקשרתי מתישהו בערב והוא היה מספיק הגון כדי להגיד לי להוריד את הצינור עד הסוף ושהמים ייצאו, ושאם זה לא יילך הוא יבוא ויעזור לי להוציא את המים לא תשלום.
יצאו המים, אבל אין מכונה. עכשיו, מילא שעכשיו צריך להוציא בוכטה כסף על מכונה חדשה, בל נשכח 1) שאנחנו יושבים כאן בכתריאלבקה ואי אפשר לקפוץ לאבי סופר מעבר לפינה, ו2) שבמוסא ובי עסקינן, שני האנשים איטיי ההחלטה בחלד. ועכשיו צריך להחליט איזו מכונה לקנות, וכמה להוציא על זה, ומה טוב ומה לא טוב ואיפה כדאי, וכמובן למי יש זמן ולמי אין זמן? מי יעשה את כל המחקר הזה? ומי יילך לראות ויוצף במידע מפי סוחרים ויבואנים עם אינטרסים מוטי-מלאי? ומה עם הבגדים שלובשים עד שמחליטים -- מה, לא מתלכלכים? השודדת מפסיקה לשפוך מים ולדרוך עליהם בכל מקום ואז לעשות פיפי כי רטוב לה? יורש העצר מפסיק לאהוב בוץ ומתחיל לאכול מעל הצלחת? למה מי מת?

בינתיים נסעתי לאסוף את הטלפון מתיקון, ביום הכי גשום, בקושי ראיתי את הדרך. על המזל שלי דווקא אז הילדה נרדמה לי, ולא עזרו כל מאמצי לגרום להם שמישהו ייצא אל פתח הבניין וימסור לי את המכשיר המתוקן, "זה לא חלק מהשירות שלנו", נו ברור אני יודעת שזה לא חלק מהשירות שלכם, כל העניין הוא שאני מנסה לגרום לכם לעשות לי טובה, ואת צריכה לחתום על טפסים, מה אני אתחיל להסביר להם איך ייראה כל היום שלי אם הגיברת הקטנה תישן עשרים דקות בבוקר וזהו. עד שגמרתי לריב איתם ללא הצלחה עברה חצי שעה והפושטקית התעוררה. אח אח, הייעול. עשרים "נציגי שירות", כלומר צעירים עילגים שמשתוקקים לומר לך לא על כל דבר, מחופשים בגמלוניות, שניים-שלושה לקוחות בפנים, ולא טפסים ולא יער.

טוב, לקח כמה ימים, החלטתי, קיבלתי אישור מהמנכ"ל, חמותי הורידה פה ביוזמתה השתתפות עצמית נדיבה, ושלשום נסעתי לכרך וקניתי בלי להתפשר מכונת כביסה תותח שתעבוד עוד 12 שנה, טפו טפו חמסה. אממה היא לא במלאי שלהם. הזמינו לי. התקשרתי אתמול, לא הגיעה. התקשרתי היום – תפוס. מתקשרת מתקשרת מתקשרת – תפוס, ממש כמו פעם, לא ממתינה ולא מרכזייה, רק תפוס ותפוס.

הייתי צריכה לצאת, כי היום, היות שהמטפלת לא באה, התכוונתי לנסוע לתקן את המנעול של הבגאז' שכבר תיקנתי פעם אבל אחרי שבועיים וחצי זה שוב התקלקל. ארזתי הילדה ויאללה החוצה. שומעת רעש מוזר, עוצרת לרגע – ומה? פנצ'ר. באמצע שום מקום. התקשרתי למוסא רק בשביל תמיכה מורלית אבל הוא רק באסמסים מתקשר אתי בזמן האחרון, וי איי פי, מסך עשן, בכלל אי אפשר להגיע אליו. בניגוד לכל הכללים המשכתי לנסוע עד למקום סביר וחניתי. אחד עם טנדר עזר לי להוציא את הגלגל ממתחת לאוטו, אבל מתברר שצריך לפתוח את הבגאז' בשביל זה, אז טוב הוא זחל מתחת לאוטו ואני אלוהים יודע איך הצלחתי להגיע לנקודה הזאת בבגאז' מתוך האוטו בין הכיסאות של הילדים ולסובב את המפתח של הג'ק עד שזה נפתח. ומתברר שגם רטוב שם, אלוהים יודע מאין נכנסים מים לאוטו, ועכשיו אנחנו מנסים לפתוח את הברגים של הגלגל, אני וגם הוא – אבל זה לא נפתח. ארגנתי ספריי נגד חלודה, תיז תיז, לא יזוז הגזר, פחדנו לשבור את המפתח. נדלג על עוד כמה פרטים בדרך, הגעתי הביתה במונית, בלי דואר בלי בנק, עם ילדה שפוכה מעייפות, הרדמתי אותה, הלכתי להכין לעצמי סלט, התיישבתי ליד המחשב, לא עברו עשר דקות היא מופיעה לי פה עם הגרביים ביד. אני מיד חוטפת אותה, שוב שוכבת שם חצי שעה עם ציצי מדולדל ומרוט והיא לא נרדמת.

קמתי. התקשרתי למוסא, גם הוא טרוד לחוץ עצבני, התרגזנו והתכתשנו. בדיוק מה שהיה חסר לי היום. התקשרתי לביטוח. מערכת ניתוב שיחות, ססאממממו. ככה מחייגים איזה שש פעמים עד שמגיעים למי שרוצים ומבררים מה שרוצים. הידד, דווקא יש לי שירותי גרירה ללא תשלום. אבל זה לא כולל פנצ'רים. 150 שקל גיברת אם את רוצה שיבואו להחליף לך גלגל. ואני רוצה לציין שאני יודעת להחליף גלגל בעצמי ואף עשיתי זאת בעבר וזה לא סיפור, אבל יותר מהכוח שיש לי אין לי. נכון לרגע זה האוטו עדיין חונה אי שם. המוסא הגיע היום הכי מוקדם השבוע, בשבע וחצי או משהו, אז ביקשתי ממנו שיבוא ישר הביתה ולא יילך לאוטו.

אה, והמכונה. מה עם המכונה באמת? בינתיים ילד בא מהגן, ילדה לא ישנה, היא נותנת לכלבה ביסים ולקים מהאוכל שלה, עושה קקי וצריך להשגיח שהכלבה לא תאכל אותו, שופכת את המים של הכלבה, אני דורכת במים שהיא שפכה, ובכלל שמייח. אך שמח. אצל ההם מהמכונה עדיין תפוס. שעות. תפסתי תושייה מצאתי איזה סניף שלהם בראשון לציון. אין מה לעשות הם אומרים לי, ככה גם אנחנו מתקשרים איתם. אחר כך התקשרתי שוב, לקחו את הטלפון שלי, הבטיחו שיודיעו, נאדה. ניסיתי שוב. הפעם ענה איזה בהמה שצעק עלי מה זה פה אחד ארבע ארבע וניתק לי. התקשרתי שוב, הרים את השפופרת, חיכה לשמוע שזה אני וניתק. חיכיתי כמה דקות, התקשרתי שוב, ביקשתי מספר פקס כי גם הפקס לא עובד, הודעתי שתמורת האלפים שהורדתי שם מגיע לי לפחות שלא ינתקו לי את הטלפון. אה! נהיה נחמד. לקח את הטלפון שלי, במקום להתנצל המציא איזה שקר, אבל התקשר אליהם, התקשרו אלי. כן, יש להם תקלה במרכזייה היום. מתי המכונה מגיעה? בשעה הקרובה ממי היא אומרת לי. בדיוק הילדה נרדמה, אמרתי לעצמי זה בטח ייקח מינימום שעתיים. אבל לא! הגיעה המכונה, לא תאמינו אבל הבנאדם הוציא את המכונה הישנה (תמורת עוד 50 שקל כמובן) והכניס את החדשה למרפסת שליד החדר שינה והיא לא זזה מילימטר. שבתאי בנסיגה או משהו?

טוב, יאללה, עוד טלפון אחד, הפעם לטובית מהשירות. המכונות כביסה של היום מסתבר אסור אפילו לגעת בהן עד שבא טכנאי. ונחשו מה? שני ימי עסקים, כמובן, זה יוצא כבר יום ראשון. ברור, הרי בשישי-שבת לא מתלכלכים! יאללה, תתפללו בשבילי שיהיה להם ביטול ויבואו כבר מחר. ובכלל, תתפללו בשבילי.

<מכבסת תולה בלוג?>
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מארז אהבה

שליחה על ידי עדי_ל* »

לא נעים לומר -(כי אמורים להשתתף בצערך וגם להתפלל) -
טור מצויין. הרבה חיוכים העלה לי.
מתפללת. בשביל כולנו .

רוצה ניחומים? או לפחות ניחומונים :
סופר אבי עוד כאן מעבר לפינה, גם האורגניק, אכרם ופיצה עגבניה המופלאה וכל שאר מנחמי הלב, הקיבה ושואבי הכיס. אלא שגם מפוחי השדירה, עננת הפיח וגינת ביל"ו המג'וייפת(עאלק גינה). את בלון הגז מזמן גנבו לנו, במסגרת הפרוייקט התל אביבי הידוע בשמו "בית חם לכל זוג אופניים ובלון גז".
והריח, ריח השתן השכונתי, עננת העד של כלבי העיר שמתחרה חופשי בפיח ובגנבי האופניים. את זה הייתי מחליפה בכל מיטרד אחר שתציעי.
מקוה שנזכרת והתנחמת.שיהיה סופ"ש רגוע.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

מארז אהבה

מסכנה שלי (()) כשלא הולך אז לא הולך.

אני רק רוצה לציין שעברתי באלנבי לא מזמן, וספרתי שם לפחות 6 אבי סופר. כולם נשבעים שהם בני דודים שלו ונושאים אותו שם. אבי סופר המקורי לדעתי כבר מזמן ירד לקנדה.
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מסכנה שלי hug כשלא הולך אז לא הולך.
בדיוק. בימים כאלה אני מוותרת מראש ונכנסת למיטה ולא יוצאת עד יעבור זעם. (זה לא משהו שאני מפרגנת לעצמי יותר מפעמיים בעשור, שלא תביני אותי לא נכון. אבל הנסיבות שתיארת? קלאסי. דוך לסגור את הדלת על העולם ולהשאיר פתק על הידית "נא לא להפריע")
אילה_א*

מארז אהבה

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי ואני חשבתי שלי היה יום קקה
אבל אצלך מדובר בימים
תנחום איפה זה סופר אבי?
יש להם סניף במלך קינג גורג?
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

תודה למנחמות. אני כתבתי את זה בטון אמנם עצבני אבל משועשע.
מכל מקום היום המין הגברי מילא את ייעודו הטבעי |יש|: מוסא הלך, נאבק עם הגלגל, ומשלא הצליח נסע, קנה מפתח נורמלי וחזר להחליף לי אותו. פנצ'רמאכער בפרדס חנה, מסתבר, הוא בחור צעיר עם קוקו שאוכל יוגורט עם רימונים לארוחת בוקר. ואחה"צ נסעתי שוב לעיר המעטירה חדרה לסדר כל מיני עניינים, והפלא ופלא, סידרו לי את הכל בלי שהוצאתי גרוש. רק כשחזרתי ראיתי את הארנק שלי מונח בבית. |אוף|
(אבל הטכנאי של המכונת כביסה לא בא).
יאללה, עד העונג הבא.
ר_ו_ת_ה*

מארז אהבה

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

אוי, מסכיינה,
אבל נורא הצחקת אותי...
אתם פשוט צריכים אב בית שייטפל בכל המנהלות, תנו לו חדר אחד באחוזה, לא תרגישו בו.
מי_מה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מי_מה* »

לא יודעת מי בנסיגה, אבל אם צרת רבות מנחמת אותך אז אני חולה, בוסת ועם צואר תפוס וכשמילאתי לעצמי את בקבוק המים החמים (להקל על הצואר המסכן) חשבתי לעצמי 'רק חסר שעכשיו אחטוף כויה מהמים וזה אחלה מצב עולב תחתיות לכתוב בבלוג' אבל לא נכוויתי אז זה יצא עולב בינוני ואני כותבת אותו אצלך.
חזקי ואמצי וקבלי חיבוק על החשבון.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

מארז אהבה

שליחה על ידי שיבולת* »

שיטה מעולה לא להוציא גרוש - להשאיר את הארנק בבית!
אני מתחילה ליישם ;-)
רוקדת_לאור_ירח*

מארז אהבה

איזה עלילות... נקרא מאד מעייף.

מה אני אגיד לך, גם אני רכשתי מכונת כביסה לאחרונה, שזה שבועיים מאז הטכנאי, לפני זה פשוט צברתי ערימות. ניסיתי לכבס אצל אמא שלי אבל זה לא הלך מהסיבה שגם היא קנתה מכונת כביסה שבוע אחריי... זה לא נגמר בטכנאי. עד היום אני רודפת אחריהם שישלחו לי את תעודת האחריות (למה הטכנאי לא חתם לי עליה? אין לי מושג). הוא גם אמר לי לזרוק את ברגי הביטחון ואחר כך בחוברת ראיתי שכתוב לשמור למקרה של העברת המכונה לדירה אחרת.
ולא, לא מרוצה ממנה. היא חדשה לגמרי, פעם ראשונה שקניתי חדשה, תמיד היו לי יד שניה, והיא לא עובדת. יכולתי כבר להישאר עם ההיא שמכרתי ב 200 ש"ח, לפחות היא לא עשתה לי מעולם את התרגיל של להסתובב במשך שעתיים בלי להכניס טיפת מים פנימה. זו, כל פעם יש לה תרגיל אחר. זה הכל תלוי איזו תוכנית אני מנסה עליה באותו יום, ואני כל פעם מנסה תוכנית אחרת כי פעם בלי מים, פעם לא סוחטת כמו שצריך, פעם לא מנקה כמו שצריך, פעם שורקת להפליא ותמיד התוכניות שלה ארוכות יותר ממה שכתוב. אני תוהה אם יש לי עילה לפנות לשירות לקוחות עם כל הטענות האלה או שכל מה שנותר לי הוא להכפיש את החנות ואת האיש שהתעקש למכור לי אותה אף שרציתי אחת אחרת בכלל בהתחלה.
תמי_אמא_לשתיים*

מארז אהבה

איזה עלילות. אכן כביסה מלוכלכת. שמחה שלא סגרת את הדף. לחיי ימים קלים יותר (אם כי זה אכן נקרא מאוד משועשע)
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

אוי רוקדת, הלחצתיני. אני מקווה שהגרמנייה שלי לא תעשה לי פלברות כאלה (אבל גאה בעצמי שלא נעניתי לשום ניסיון למכור לי שום דבר, חקרתי עד שהבנתי מה אני רוצה וזהו).
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

מארז אהבה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני תוהה אם יש לי עילה לפנות לשירות לקוחות עם כל הטענות האלה
ברור שכן!!! אל תדחי, הם חייבים לתת לך שירות.
שמעי, לפני איזה שנתיים קנינו מחשב חדש, ואחת המטרות שלנו היתה לצפות בסרטים באמצעותו. במשך שנה לא הצלחנו להפעיל את כונן הדי-וי-די כמו שצריך, וכל פעם אמרו לנו להוריד תוכנה כזאת או אחרת, עד שיום אחד אחי התיישב ובדק את זה ואמר לי שלפי כל הסימנים זה עניין של חומרה ולא של תוכנה. ורק אז - רגע לפני תום האחריות - שלחנו אותו לתיקון בחברה. והם אכן החליפו כונן! לא היה חבל לחכות?
(אנדלוסיה, סליחה על הסטייה מהנושא. איתך במאבקך הצודק).
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

חג המצות
מכל הדיבורים האלה על חברות ציידים לקטים עלתה בי איזו מחשבה שאין לי איפה לתקוע אותה אז אני אכתוב אותה פה.
חשבתי על אי-אכילת לחם במשך שבוע, ולא משנה כרגע שמצות זה בסך הכל מקמח ובאמת מה כל הקטע. אבל אם נפשיט את זה קצת, אז יש לנו עם ש"יוצא מעבדות לחירות". גם על זה אפשר לחשוב עוד כי קודם אמנם הם היו "עבדים", כלומר עבדו קשה ורק קיבלו כדי כלכלתם, אבל עכשיו הם הפכו משכירים לעצמאים, כלומר הם יצטרכו לבוא לארץ חדשה ולהילחם את מלחמותיהם ולהוציא בעצמם את הלחם מן האדמה ולהתעסק בפוליטיקה וכל זה.
לא חשוב, בקיצור הם יוצאים למסע שמטרתו להכחיד את כל הדור הקודם שעשוי היה להתגעגע לחיים חסרי הדאגות של "סיר הבשר" או העלה בדעתו לסגוד לפסלים, ולצאת ממנו אנשים חדשים בעלי סוג של זהות לאומית קדומה וכמובן זהות דתית, הם מקבלים את התורה, צריכים להתחייב לאל אחד, יש ניסים ואותות ומופתים וכל מה שצריך בסיפור כזה. ורגע לפני שמגיעים, שולחים גם שני שליחים לראות מה יש בארץ החדשה. בכל זאת מדובר בחברה חקלאית, והם מדווחים שהיא זבת חלב ודבש. שני המינים הראשונים בשבעת המינים הם החיטה והשעורה.

אז חוגגים את היציאה הזאת, וכדי לזכור את התהליך הפורמטיבי של ההפיכה לעם אוכלים את המצות: הוצאה סמלית של המרכיב החשוב ביותר בתזונה החקלאית. הרי לחם הוא מלה נרדפת לאוכל ולפרנסה ובכלל לקיום, ואם אין קמח אין תורה. כלומר זו מין תזכורת לתזונה טרום-חיטתית, בעצם החג שמסמל את ישיבת הקבע החקלאית של העם הזה. אולי כדי שנזכור להודות לגורלנו ולאלוהינו על השפע ועל ישיבת הקבע ועל כל השאר. הרי בהרבה דתות יש צומות מסוגים שונים, וכמעט תמיד יש איזה הסבר של סולידריות עם העניים שבטנם לא מלאה כל הזמן.

אולי זה הזוי ואני סתם מלבישה פה כל מיני רומנטיקות על המצות המסכנות האלו. אבל אם יש בזה משהו, אני תוהה מה הקשר בין זה ובין האביב. בחורף קשה יותר לצום ויש יותר תשוקה להתמלא. הקיץ הקרב ובא מבטיח יבולים והמלטות, באביב כבר רואים את החיטה פורחת ועסוקים בעבודה. בכל זאת אני לא מצליחה לשים על זה את האצבע.

טוב, יצא קצת גולמי ומבולבל. בכל מקרה, אשמח לתגובות: מצוץ מהאצבע או נקודה למחשבה?
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קראת ישמעאל?
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

ישמעאל קראתי עד עמוד 100 בערך - זה קצה גבול היכולת שלי באנגלית, אבל המוסא קרא והפיץ את הרעיונות פה בבית, יש לנו הסכם קבלנות משנה הדדית כזאת בנוגע לספרי עיון :-)
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

מארז אהבה

שליחה על ידי דלית_ב* »

בקשר לתזמון הצום, הרבה פעמים היבול של שנה קודמת נגמר לפני שנקצר היבול החדש. אם כי גם בשביל מצות צריך קמח, אז אולי זה לא העניין כאן.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

אני מתקנת גם למעלה: זו אי-אכילת לחם סמלית.
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם כי גם בשביל מצות צריך קמח, אז אולי זה לא העניין כאן.
פסח קשור לשאור, לא לקמח. האינטרפרטציה הנוכחית רלבנטית לעכשיו, לא לאז. זו ההבנה שלי.
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

למה לעכשיו ולא לאז? הלוא המנהג עתיק למדי. אני טוענת (או תוהה אם אפשר לטעון) שמעבר לציווי הדתי, הקונטקסט של המנהג לא לאכול לחם הוא איזשהו קו תפר בין נדודים לישיבת קבע, בין חקלאות לטרום-חקלאות (לא לתפוס במלה: "בני ישראל" היו חקלאים עוד לפני שירדו למצרים, אבל עכשיו חוזרים כ"עם אדוני"), בין העצמאות והחירות הזאת לבין מה שהיה קודם. וכמו בהרבה טקסים ופולחנים, על קו התפר בין שני קטבים מתרחשת פעילות תרבותית שמציינת ומדגישה את המעבר בין הקטגוריות.
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

בפרשנות הישמעאלית, קריאה הרבה הרבה יותר ליטראלית יותר הגיונית.

הקונטקסט של המנהג לא לאכול לחם הוא איזשהו קו תפר בין נדודים לישיבת קבע, בין חקלאות לטרום-חקלאות
עוד קודם, קין והבל, הגירוש מגן עדן, כל זה. את יציאת מצריים הוא לא ניתח, אבל בטוח שיש גם בה הקשרים כאלה, ולא מעטים.
רישגלית*
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 16:51

מארז אהבה

שליחה על ידי רישגלית* »

אם הבנתי נכון את ישמעאל הוא היה מפרש את סיפור יציאת מצרים כחזרה לחיי "משאירים" - חזרה לנוודות (ומרעה), לקטות (מן) - וצורת הכניסה בחזרה לארץ היא הפרשנות של המספר ה"לקחן": כיבוש והתיישבות, פולחן במקום אחד (תוכנית בית המקדש, הבאת הארון), הכחדת דור המדבר וכו'. |תמר|

בקשר לשאור שמוציאים מהתפריט - היום שאני אופה לחמי שאור אני מבינה את זה מאוד במדויק, את "לא הספיק בצקם להחמיץ". באמת אי אפשר להספיק.
והאמת, הייתי מעדיפה להיות קלה יותר, בכל מיני מובנים. בלי הכובד של המחמצת.

חגשמח! @}
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

טוב, אני כל כך המומה מזה שבאתי לספר בראש חוצות.

היינו היום אצל דודה שלי. אנחנו לא כל כך בקשר המשפחות, אבל פעם בשנה-שנתיים עושים איזה חג או מפגש או משהו כדי לזכור שאנחנו מאותה משפחה. קשה לדמיין שתי משפחות שונות יותר, ובכל זאת, היא אחות של אמי. תמיד היתה קצת מוגבלת מבחינה חברתית, בעיות תקשורת חמורות ותפיסת מציאות אפעס לא משהו, וזה כמובן מחמיר עם השנים.
טוב, היא הזמינה, אמרה בארנץ' כזה. באנו אמא שלי, אני והמוסא עם הנסיך ומאלפת האריות, וגם אחי בא מתל אביב עם חברתו ה-32,074 שעושה רושם שהיא האחת. הדודה ובעלה היו, גם הבן הגדול ואשתו והבת הקטנה גם בן דוד של אמי ואשתו. באנו בשתים-עשרה, על השולחן כמה עוגיות פסח יבשות (איש במשפחתנו לא שומר כשרות), ומגש עם קנקן מים קרים וכוסות. לא תאמינו, אחר כך הוציאו מאיזה מקום פופקורן בקערת פלסטיק.
בערך באחת אמרתי לה שאני רוצה לארגן לילד משהו לאכול. בקושי הוציאה לי איזה אורז עם שניצל ושאלה אם לחמם לי את הכל או רק חלק. מלמלה איזה קשקוש על זה שאמא שלי כביכול אמרה לה לא להכין שום דבר. אחר כך שאלה מי רעב, כולם כמובן ענו בחיוב, והיא הוציאה גפילטע פיש (דווקא לא רע), כנראה עוד מליל הסדר או משהו, ואחר כך מיהרה לפנות מהשולחן כאילו שבעים שדים רודפים אחריה. מדובר במשפחה שאמנם לא מבינים בשום דבר, חסרי כל סטייל מינימלי או טעם אלמנטרי, אבל לאכול הם אוהבים וגם בדרך כלל מכינים הרבה יותר מדי.
הגדילה לעשות ועוד סיפרה לאמי שאחרי שאנחנו הולכים הם יוצאים למסעדה! ובאמת כשכבר היינו בדלת היא פתאום החליפה את חולצת הטריקו המהוהה והמזוהמת שלה ולבשה משהו יותר סביר.
לא ייאמן, הריצה משפחה מירושלים תל אביב ופרדס חנה (שתיים מתוך שלוש יחידות בתחבורה ציבורית) כדי להציע לנו באמצע הצהרים מים ופופוקורן. קונספט חדשני, ללא ספק.
< מי אמר אשכנזים ולא קיבל >
רוקדת_לאור_ירח*

מארז אהבה

אצלנו אשכנזים זה לא ככה.
דווקא היתה לי פעם חוויה דומה במשפחה מזרחית.
ערב חג (לא פסח, ראש השנה). מלא אנשים, ילדים קטנים וכו'. הפאדיחה האיומה היתה שכולם אכלו חלה וראש של דג די עלוב, משהו ממש מסכן לכמות כזו של אנשים. לי לעומת זה, בגלל שאני צמחונית, הביאו מנה מושקעת ומפוארת. היה מה זה לא נעים, רציתי לקבור את עצמי.
אחד, מזל שאני כבר לא עם הבן שלהם הרבה מאד שנים. שתיים, לזכותם ייאמר שזה בדרך כלל לא היה ככה והם דווקא הכינו תמיד הרבה ובשפע, ובכל זאת.
מצ'רה*

מארז אהבה

שליחה על ידי מצ'רה* »

אצלנו אשכנזים זה לא ככה.
נראה לי, סתם יצאה לך דודה מאותגרת
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

צרות של כפריים
כך לפחות הצגתי את זה לאמא שלי בטלפון. אני, בסך הכל הלכתי לקנות פירות. אבל בדרך ראיתי את ילדי פרדס חנה סוחבים משטחים לפירוק על כל מיני עגלות מאולתרות. ואנחנו, בדיוק בספונטניות ארגנו לנו קומזיץ בשבת בערב, ולא רק זה אלא שגם הבטחנו להביא את העץ. אז אמרתי לעצמי בדרך חזרה מהסידורים והפירות אני אעיף מבט ואולי אתחיל לאסוף, לפני שיגלחו את כל הסביבה. כי המוסא, וזאת יש לדעת, הוא באמת איש יקר וטוב, אבל אפעס יש לו נטייה חזקה ביותר לדחות את הכל לרגע שהוא חושב שהוא סביר אבל או שהוא כבר מאוחר מדי או שלי כבר נמאס לחכות ואני עושה את זה וזהו. וחוץ מזה השבוע ראיתי אותו אולי שעה במצטבר, מה הם עושים שם אלוהים יודע, פגישות לאין קץ ודדליינים עד צוואר, מינימום הקבינט הביטחוני. מה שאומר שמחר בבוקר הוא לא ממש ירצה לקום ולהסתער על משימת חיפוש העץ.
אז ניצלתי את ההזדמנות שאני לבד באוטו וחמותי שתחיה מבלה עם הילדים. ובאמת כל הדרך ראיתי פתאום המון ענפים וקרשים ושאלתי את עצמי אם הם תמיד היו שם או שההמונים יצאו מהבית עם מסורים חשמליים והתחילו לגלח את צדי הדרכים. אז סידרתי איזה עניין ועוד קניתי לי מקלדת חדשה שעליה אני כותבת עכשיו והאותיות בעברית שכתובות עליה נראות כאילו כתב אותן איזה אימבציל עולה חדש ודיסגרפי בן שבע.
טוב, והנה אני נוסעת לי בחזרה, אוספת פה ושם איזה קרש, ולפני שאני חוזרת הביתה חשבתי לעשות איזה סיבוב קטן בשכונה, איפה שבונים ועוד לא ממש גרים, לרחרח שם. עוד אני פונה והנה לפני אתר בנייה מלא כל טוב, ערימה ענקית של קרשים רציניים שרובם בכלל לא ייכנסו לאוטו, אבל אני חונה ורואה שיש הרבה קרשים קצרים יותר, מסתכלת בהתפעלות ומתקשה להאמין שאף אחד עדיין לא התלבש על מצבור התבערה המטורף הזה, פותחת את הבגאז' והופ אני כבר מדלגת אל הערימה, ו

טראח

מסמר בניין ענקי וחד מאוד חודר את הסנדל שלי ונתקע לי חזק מאוד בכף הרגל. כואב, מה זה כואב.
אהה, אבל לא אחת כמוני תיתן לזה לרפות את ידיה. לכן מילאתי את הבגאז' כל טוב, נכנסתי לאוטו, בדקתי בחצי עין מה המצב בתוך הסנדל והמשכתי. לא רחוק משם כבר גמרו לבנות, אבל הפלא ופלא. מתברר שאתרי בנייה משופעים בחומר בעירה משני סוגים, ומשתי סיבות. קודם כל, כי יש שם הרבה קשרי בניין; שנית, הרי כאשר בונים מגלחים את כל העצים שהיו באיזשהו מקום, לכן יש שם גם ענפים וגזעים לרוב. ובמאמר מוסגר נגיד כאן שבארץ הזאת כנראה ממש שונאים עצים. לפני כמה שנים היינו אצל ידידים פלסטינים בשטחים, ואחד שם הסביר לנו שהם בנו את הבית ככה ולא כה כי יש שם עץ זית. כלומר, הם העדיפו לבנות את הבית דמיקולו רק כדי לא לכרות את העץ.
באתי הביתה, סחבתי פנימה את הארגז עם הפירות, ארגנתי לי גיגית קטנה עם מי סבון חמימים, שלחתי סמס למוסא ודיווחתי על מצבי. הילדים יצאו עם סבתא שלהם ואני נחתי, ובאמת אחרי חצי שעה או ככה זה התחיל להשתפר. אבל עד שהם חזרו, מאוחר מדי כרגיל, והיה צריך מהר לרחוץ אותם מכל האבק והעפר שהתפלשו בו (יש מקרים שאין פטור) ולהושיב אותם לאכול פני שהם עייפים ורעבים מכדי לאכול ומתחילות הבכיות, כבר שוב התחיל לכאוב. ואני הייתי קצרת רוח, והגדול השתולל, ולי לא היתה סבלנות וסבלתי והתעצבנתי, והוא -- שלא כדרכו לאחרונה, יש לומר -- סתם זרק עליה את הטוש באמבטיה, ובקיצור התחיל מחול השדים של הערב. גם המוסא התקשר, התפלא לשמוע את חומרת המצב. "למה לא אמרת?". דהה?? לא אמרתי? אבל בסדר, התיישבנו לאכול, אבל אז הטורבו קמה, וחזרה בצליעה, כלומר עשתה קקי. דווקא הערב -- שאננות או עצלנות -- לא הלבשתי לה תחתונים. רוקנתי את מי האמבטיה של קודם שהיו אמורים להגיע לדשא ורחצתי אותה ואת מכנסיה. ואת הידיים. וחזרתי לאכול. אבל אז היא שוב אמרה קקי, ואני קמתי כדי לגלות את אינסידנט הקקי הקולוסאלי ביותר שחוויתי מעודי, ואלוהים עדי שחוויתי. כולל הספה. אני כושלת ודואבת, חמותי נעלמה כבמטה קסם, לקחה את הגדול למיטה והשאירה אותי לנקות לקרצף לנגב ולשטוף. ואחר כך גם לשלוף אותו מהמיטה כתוש מעייפות לצחצוח שיניים, כי גם אתמול לא צחצח ואכל בצקים לפני השינה (יש מקרים שאין פטור).
פרשתי עם הקטנה, היא נשארה עם הגדול עד שנרדם, החליפה בגדים, ארזה את עצמה ונפנפה לי לשלום. תרגישי טוב, איחלה.
אח אח, איזו נשמה.
אז אחרי שאמרתי לאמא שלי שאלה צרות של כפריים, חשבתי לעצמי שאלה צרות של עירונים טיפשים שלא מסתכלים איפה הם דורכים, ושלא יודעים שלא מסתובבים במקומות כאלה עם סנדלים.

זהו יקרות. סיבה קצת דבילית להחיות את הבלוג השומם הזה, אבל אם אין בלוגי לי מי לי.
רישגלית*
הצטרפות: 14 מרץ 2010, 16:51

מארז אהבה

שליחה על ידי רישגלית* »

סליחה על הפולניות, אבל השאלה היחידה שרצה לי בראש כל זמן הקריאה היא - ומה עם טטנוס? (אפשר לקרוא עם קריצה או בלי, לבחירתך).
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

יש לי טטנוס. יותר מטריד אותי אנטיביוטיקה בבליעה. כי איך אפשר להגיע לתוככי הפצע עם משחה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

מארז אהבה

תרגישי טוב!
וגם לחמותך אנחנו מאחלים בריאות פולנית עד 120!

ואחר כך גם לשלוף אותו מהמיטה כתוש מעייפות לצחצוח שיניים, כי גם אתמול לא צחצח ואכל בצקים לפני השינה (יש מקרים שאין פטור).
ואללה, זה מתחרה אפילו באירוע שבו אמא מתפתלת, בשלב השני של הצירים, מצחצחת שיניים לילד (אני :-| ).
ניצן_אמ*

מארז אהבה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ויי ויי ויי... (לסירוגין בערפית, ביידיש ובפולנית)
יש לי טטנוס זה "אני מחוסנת מהזמן האחרון" או "בטוח חליתי"?
איך בודקים? מה הסבירות שנדבקת? ואז שהחיסון לא פעיל? לא נשמע לי גבוה.
ומי מי מי המניאקים שבגללם אשה במעמדך ובגילך סוחבת קרשים????
מעניי שגם לנו היתה תקרית קקי היום. הביא אותה על השטיח. ביזאר. אבל יותר מצחיק היה שאחרי שאחותו אספה הכל (אי אפשר לשכנע אותה לאסוף כלום, אבל קקי? את האבק שלה תראי מהמהירות שהיא מביאה את כל מה שצריך...) היה צריך לעסוק בניקוי שטיחים. UGH
ואז עודי קרצופים עם היד ימין ושמאל, אני קולטת את הגמד הזה, עומד מולי, לוקח מפית ומשפשף! :-D אמנם שפשוף בצורת על איזור נקי לגמרי, אבל גבירתי! הרי זוהי התחלה!
אנד_לוסיה*

מארז אהבה

יש לי טטנוס זה אני מחוסנת מלפני חמש שנים, אולי שש. החיסון מספיק לעשר שנים.
חוץ מזה, טטנוס זה חיידק או וירוס לא זוכרת אבל שנמצא בגללי סוסים, וכדי להידבק בו דרושה פציעה עמוקה מאוד. אז לא נראה לי שאני בסכנה. כאמור, דלקת, זה כן אפשרי כי המסמר נכנס עמוק ונקי הוא לא היה, וזה כואב עד עכשיו. אני מורחת ומשרה בסבון (לסירוגין :-)), לא יודעת מה מזה נכנס.
מה זה לסחוב קרשים אחותי, הפירות שסחבתי היו הרבה יותר כבדים, מה יש לך נהיית פרינצסה? אנחנו לא אורתודוקסים במגדר. בקרשים לא אכפת לי לגעת, אבל בקומפוסט? זו לא העבודה שלי! גם לא בכלים אחרי תשע בערב.
אמל_ית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

מארז אהבה

שליחה על ידי אמל_ית* »

לבנדר, לבנדר, לבנדר!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

מארז אהבה

אני מורחת ומשרה בסבון
לא צריך להשרות דווקא. בריפוי פצעים יש כלל: מה שרטוב מייבשים, מה שיבש מרטיבים, בסוף זה עובר לבד :-)
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

מארז אהבה

שליחה על ידי אום_שלום* »

לבנדר, לבנדר, לבנדר!
ושוב- לבנדר (איכותי) יכול למנוע הצורך להשתמש במשחה אנטיביוטית.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”