איפה מדברים עם העורכות ארכיון 2015 2018

זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

בשמת הציעה לאחד, נשמע לי רעיון טוב.

הרעיון היה להפוך את הדפים למשהו יותר נגיש ונוח. עם השמות הנוכחיים שלהם וריבוי הדפים באותו נושא לא הייתי מגיעה לקרוא אותם לעולם.

אבל אני עוזבת את זה. אם דווקא זה ככ חשוב אז בסדר, כנראה שזה לא היה רעיון טוב. לא שווה מלחמת עולם :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

קור את, למה בעצם לא לאחד תחת הכותרת הכי ברורה וכללית?
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שליחה על ידי טלי_ב* »

בשמת הציעה לאחד, נשמע לי רעיון טוב.
גם לי נשמע רעיון טוב.

ואישה במסע, אני מזדהה עם הפליאה...
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

שוב, האתר הזה הוא האתר של קהילת החינוך הביתי. זאת קהילה ייחודית בישראל וזה אתר ייחודי. הוא לא נועד למתן מידע למשתמשי הווה. זה אתר שייסדה קהילה. לכן לא ראוי שיימחקו דפים שהם חלק מהפעילות הקהילתית והתקשורת של הקהילה של החינוך הביתי. זה אפילו לא יעלה על הדעת. גם חברות חדשות יחסית באתר לא מודעות לכל קשרי הקהילה וחבריה בשנותיה הראשונות ולאחריהן. אז הן בוודאי לא צריכות למחוק דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
באמת! :-0
היו פה כל מיני דפי הווי ודפים חברתיים של הקהילה בימיה הראשונים, שנמחקו אחר כך, כי הוסכם על המשתתפים שהם לא ממש "באופן", לא רלוונטיים למטרה שלשמה נתכנסנו כאן. אני עדיין זוכרת בצער דף משעשע בטירוף על הארי פוטר וספרים אחרים, שנעלם אחר כך ולעולם לא אוכל לקרוא אותו ולצחוק בו שוב.
אז אני אמורה להיות חובבת נוסטלגיה, ואני באמת כזאת, אבל מאוד צרם לי ה"לא יעלה על הדעת". וכל הטון של "אסור" ו"אל תגעי" צורם לי.

למה בעצם לא לאחד תחת הכותרת הכי ברורה וכללית?
קור_את*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
דף אישי: הדף האישי של קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

אני עדיין זוכרת בצער דף משעשע בטירוף על הארי פוטר וספרים אחרים, שנעלם אחר כך ולעולם לא אוכל לקרוא אותו ולצחוק בו שוב.

וזה אכן היה שגוי מאוד למחוק אותו.

למה בעצם לא לאחד תחת הכותרת הכי ברורה וכללית?

אין שום סיבה לאחד אותם.
אלה דפים לא רבים שנפתחו על ידי חברים ותיקים בקהילה. יש להם ערך עצום ככאלה (כפי שפורט יפה למעלה על ידי כמה כותבות). אלה לא מהדפים הרבים מספור שנפתחו על ידי עוברי אורח פה, שעזבו אחרי דף ובכלל לא היו חלק מפה. אלה דפים די מעטים, ואין כל ערך באיחוד שלהם. ולעומת זאת האיחוד יהרוס לבלי שוב טקסטים יפהפיים שמשקפים את הקהילתיות והשיח של באופן מימיו הראשונים.

אז אני אמורה להיות חובבת נוסטלגיה, ואני באמת כזאת, אבל מאוד צרם לי ה"לא יעלה על הדעת". וכל הטון של "אסור" ו"אל תגעי" צורם לי.

זה צורם גם שבאמצע הדיון, ואל מול בקשה שלא לגעת בדפים הלא רבים האלה, כותבים באחד מהם שהוא דף לאיחוד. גם זאת קביעת עובדה צורמת :-(.
ותיקה*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 16:03

שליחה על ידי ותיקה* »

אבל במידה רבה זה בדיוק מה שעשית, תמרוש רוש. קבעת שדפים מקסימים יחוסלו באמצע דיון ולמרות התנגדויות.
לי צרם ש:

שבאמצע הדיון, ואל מול בקשה שלא לגעת בדפים הלא רבים האלה, כותבים באחד מהם שהוא דף לאיחוד. גם זאת קביעת עובדה צורמת

בבקשה לקרוא את הדברים הבאים ולהניח לדפים הוותיקים.

מכל מקום, השיתוף האותנטי של אנשים, שברוב המקרים הכירו האחד את השני ובילו בהתחבטויות משותפות הן באתר והן מחוצה לו, כלל גם אנקדוטות מחיי היום יום - התמודדות עם נמלים, חתולים תועים וגידול תרנגולות, כתיבת נונסנס, הרהורים בעבר ובעתיד וכדומה. כל אלה עזרו ליצור את ״רוח הקהילה״, שהיא גרעין האתר ויצרה את אופיו המיוחד. אם גרעין זה יימחק, מה יישאר?
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אז נמחק את ההערה שלי שם וניתן לדיון להמשיך.
לא התכוונתי לקבוע עובדות בשטח בצורה כזאת, ואין לי בעיה לסגת מזה.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

<מחקתי את עצמי ב מה לעשות עם כלבה זקנה מופלגת. אתן מוזמנות לעשות כנ"ל>

לעומת זאת האיחוד יהרוס לבלי שוב טקסטים יפהפיים שמשקפים את הקהילתיות והשיח של באופן מימיו הראשונים.
אני לא מבינה איך.
אם מאחדים כמה דפים כך שכל קטע מקורי עומד בפני עצמו, ולא עורכים שום דבר בתוך הטקסט - מה הבעיה?
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ובזמן האיחוד אפשר גם להוסיף את "הועבר מדף _" כמו שנהוג אצלנו, כך שאפילו הכותרות תישמרנה, והמעבר יהיה ברור.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_אני לא מבינה איך.
אם מאחדים כמה דפים כך שכל קטע מקורי עומד בפני עצמו, ולא עורכים שום דבר בתוך הטקסט - מה הבעיה?_
הבעיה היא שלפעמים אין לדברים ערך אינפורמטיבי מוסף אלא בעיקר ערך של שיתוף רגשי, והמשקל הפעוט (פשוט פרופורציונלית) שהם יקבלו בתוך דף מאוחד עם כמה קטעים יפוגג לגמרי את חשיבותם.
קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

תמרוש יקרה, תודה מקרב הלב. {@
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הבעיה היא שלפעמים אין לדברים ערך אינפורמטיבי מוסף אלא בעיקר ערך של שיתוף רגשי, והמשקל הפעוט (פשוט פרופורציונלית) שהם יקבלו בתוך דף מאוחד עם כמה קטעים יפוגג לגמרי את חשיבותם.
אני פשוט לא מבינה את הטיעון הזה. לא משכנע בעיני.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לפני זמן מה הוצע בדף תרומה לאחזקת האתר, שבקשה לתרומה תופיע בכל הדפים.
אני לא רואה שזה קורה סיסטמטית, אז חשבתי שבאופן מזדמן אני אוסיף מדי פעם פתיח כזה, בעדיפות לדפים חמים עם תנועה ערה.
כרגע ערכתי ברוח זו את מתי לדאוג תינוק לא מדבר.
לאישורכן @}
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

דרך אגב, אני דווקא לא כל כך בעד פתיח סטנדרטי כזה בכל הדפים, כי סטנדרטיזציה שלו תגרום למערכת העצבים של המשתתפים לסנן את הפתיח לאחר זמן מה ולא לראות אותו יותר.
אם הפתיח יופיע רק מדי פעם הוא ימשוך יותר תשומת לב ויהווה תזכורת יעילה יותר.
בשאיפה...
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

שליחה על ידי אישה_במסע* »

דרך אגב, אני דווקא לא כל כך בעד פתיח סטנדרטי כזה בכל הדפים
זה מאוד משמח אותי, כי ההודעה הזו נראתה כמו פרסומת, רק שאי אפשר לחסום אותה עם חוסם פרסומות. בעיני עדיף כבר פרסומות סטנדריות כדי לממן את האתר מאשר הפתיח הזה. פרסומות הן לפחות ישרות :-(
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

גם אני בעיקרון בעד פרסומות אמיתיות, אבל מציינת ביובש ובצער שעם קהל כה קטן אף אחד לא ישקיע כאן בפרסום. הרכבת הזו כבר עזבה את התחנה מזמן.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כי ההודעה הזו נראתה כמו פרסומת,
יש לך הצעה טובה יותר?
(מחכה בכיליון עיניים. באמת)
אישה_במסע*

יש לך הצעה טובה יותר?
להזכיר לעיתים קרובות בדפים יעודיים.

וגם, כנראה, להשלים שזה לא יעבוד. המודל של תשלום על אתרים נוסה בהמון מקומות. אפשר ללמוד מהמקומות בהם זה עבד, ולו חלקית, מה זה דורש. חלקית, כי הפורמט של באופן הוא ייחודי, יש בו דפים ארוכים מאוד. בניגוד לפוסטים בבלוג או כתבות בעיתון או פרומים למיניהם.

לרבל את המציאות כמו שהיא (ואני חושבת שכבר עבר הרבה זמן וכבר היו המון ניסיונות) ולחשוב מה לעשות בהנחה שהמציאות נשארת כמו שהיא.

יצא במקרה שהדף שבו שמת את ההודעה היה הדף הראשון שנכנסתי אליו במה חדש, ולחשבתי שזה כל האתר ככה עכשיו. וחשבתי לעצמי שעדיף היה לשים פרסומות. או אפילו באמת לסגור את האתר לכתיבה. או לאפשר כתיבה רק למנויים משלמים. רק לא להרוס אותו ככה. רק לא להפוך אותו לדוגמא של ההתנהלות פאסיבית-אגרסיבית שכותבות נגדה כל כך הרבה בדפים על אחריות ועל התעללות ועל כל דבר כמעט.

אני מבינה שהאפשרויות האלו לא רצויות, אבל למה להמשיך שוב ושוב לעשות מה שלא עובד, ואין אף רמז שהוא יעבוד מתישהו בעתיד?
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

למה להמשיך שוב ושוב לעשות מה שלא עובד, ואין אף רמז שהוא יעבוד מתישהו בעתיד?
שותפה לעמדתך. בדיוק ראיתי את רני מבקש שוב תשלום בדף הייעודי ומזכיר שעברו ארבעה חודשים, ושמי שאמרה היא תתזכר לא עשתה זאת, וכו' וכו' עוד חוזר הניגון...

הסיבה לעשות היא שזה לא גובה מחיר. מי שכן עושה דברים כאלה, עושה כי היא רוצה או כי זה חשוב לה או קל לה או גם וגם. אז אני לא רואה סיבה לצאת נגד זה אם הדרך לא נראית לך בעייתית או מזיקה.

הבנתי את לב הטיעון שלך הפעם, אבל בהינתן שזה לא מה שחשבת, נראה לי שאפשר להניח לתמרוש או לאחרות לעשות מה שלבן חפץ. לפעמים זה פשוט סתם נותן הרגשה טובה לעשות משהו למען מטרה שמאמינים בה, גם אם הסיכוי להצלחתה לא נראה גדול.
אישה_במסע*

הסיבה לעשות היא שזה לא גובה מחיר.
אני לא מסכימה. זה גובה מחיר. בעוד שהתזכורות בדפים הייעודיים לא משפיעות לרעה (ואולי אף משפיעות לטובה) על אופי האתר, התזכורות בדפים לא קשורים... הן סותרות את מהות האתר, כמו שאני רואה אותה, עמוקות.

הן גם ספאם, וגם נשמעות לי פאסיב-אגריסב, וגם פשוט מעוררות בי רתיעה אינסטינקטיבית. לו זה היה הדף הראשון שנכנסתי אליו בבאופן, הייתי הולכת וזוכרת את האתר לרעה. אני לא חושבת שאני היחידה שזה הרושם שלה. אז יש מחיר.

בעיקרון אני תמוכת בעיקרון של "אל תגידי לאקטיביסטית אחרת מה ואיך לעשות". אבל גם פה יש גבולות. והגבולות הן בדיוק איפה שהדרך נראית בעייתית או מזיקה. ולדעתי זה מזיק.

זה כמו פרסומות, רק שפרסומות הן אגרסיביות וזה פאסיב-אגרסיב. ובעיניי זה יותר גרוע. זה שזה יהיה לא בכל דף אלא רק בחלק מהם מקטין את הנזק, לא מבטל אותו.

תמרוש, יוצא שאני תקופת הרבה את המהלך שלך. אני מקווה שאת לא רואה את זה כהתקפה אישית. ברור לי שלא התכוונת לעשות מניפולציות שפלות, ושהכוונות שלך היו הכי טובות שרק אפשר והכל. אבל בעיניי זה המקרה בו "שב ואל תעשה - עדיף".

חוץ מזה, יש לי אישו אישי נגד פאסיב אגרסיב למיניו. אני ממש מתעבת ושונאת התנהלות כזו, וזה כנראה צובע את חריפות התגובה שלי.

<חוץ מזה, ההעדפה האגואיסטית שלי היא שאם גורלו של האתר נגזר, הוא ימות בכבוד, וישאיר זכרונות טובים. לא יהפוך לההפך מכל מה שהוא אמור לייצג, ורק אז ימות>
קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

הבנתי את לב הטיעון שלך הפעם, אבל בהינתן שזה לא מה שחשבת, נראה לי שאפשר להניח לתמרוש או לאחרות לעשות מה שלבן חפץ. לפעמים זה פשוט סתם נותן הרגשה טובה לעשות משהו למען מטרה שמאמינים בה, גם אם הסיכוי להצלחתה לא נראה גדול.

בהחלט. תמרוש, תומכת בצעד שלך.
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שליחה על ידי טלי_ב* »

בעיני הפתיח מאוד ישיר וגלוי. לא מבינה מה פאסיב-אגרסיב בו.
אישה_במסע*

לא מבינה מה פאסיב-אגרסיב בו.
אולי הדיונים הקודמים בנושא צבעו את הרושם שלי. אבל, המסר כמו שאני קראתי אותו הוא: אנחנו לא נכריח אתכם לשלם, אבל אתם לא בסדר אם לא תשלמו. יש צורך בהסברים נוספים?
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

אבל אתם לא בסדר אם לא תשלמו
אני לא קראתי מסר כזה בכלל בכלל.
אישה_במסע*

אולי זו רק ההטייה שלי במקרה כזה.
קראתי את זה שוב שאני כבר לא חוששת שכל האתר יראה ככה, והרגשות שלי משמעותית פחות שליליים (ותכלס, אני לא מתכוונת להפריע לתמרוש אם זה רצונה, רק מנסה לשכנע לא להמשיך עם זה), ועדיין הטעם הרע נשאר. פרסומת שהיא מתגאה בזה שהיא לא פרסומת, וסכום תרומה מקובל.

אבל כנראה במידה רבה זה אכן רושם שנשאר מדיונים קודמים, ולא הרושם שתקבל מישהי שרק נכנסת לפה.
almonit*
הצטרפות: 26 יולי 2011, 12:25

שליחה על ידי almonit* »

החסרון העיקרי בשיטה הזו - כנראה שקהל היעד העיקרי, כלומר מי שקוראת באופן די קבוע את הדפים הנפוצים/פעילים, בכלל לא תראה את ההודעה כי הדף ייגלל למיקום של ההודעה האחרונה.
מי שחדשה ונכנסת לדף בפעם הראשונה, לא סביר שתשלם בכל מקרה.

המקום המתאים להודעה כזו, אם בכלל, הוא כנראה דווקא בתחתית הדף, אבל זה כבר כרוך בשינוי מערכתי ולא בעריכה רגילה. (או להכניס כהודעה בתוך הרצף)
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

שליחה על ידי יעלי* »

אולי יש דרך שהודעה כזאת תקפוץ (בעדינות איכשהו, לא לפרצוף) אחרי כל הוספה ראשונה של משתמש לכל דף?
יונת? (נוודית?)
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

המסר כמו שאני קראתי אותו הוא: אנחנו לא נכריח אתכם לשלם, אבל אתם לא בסדר אם לא תשלמו.
לי זה לא נראה ככה, וגם לא הייתי רוצה שזה ייצור אפקט כזה.
מגיבה ממש בקצרנות:
הפריע לי שאפילו בדפים היעודיים היתה מן התחבאות כזאת של "תשלמו, לא תשלמו, מה זה כבר משנה". וזה חבל לי. מפריע לי שנורא קל לדלג על אפשרות התשלום ולא לדעת ממנה. אני לא רוצה שבאופן יתבייש במה שהוא ובמה שהוא מציע ובערך שהוא מציע, ובמקביל אני עדיין תומכת בזה שזה אתר פתוח והרשות נתונה.
אני חושבת שאפשר וצריך להזכיר גם בדפים אחרים את האופציה (אופציה!) של תשלום.
אם תרצי להציע ניסוח אחר שיהיה בדפים אקראיים / חמים, שינטרל את הפאסיב-אגרסיב כלשונך, אשמח.
כשיהיה לי זמן, אתעמק בניסוח שלי ואנסה להבין למה הוא כל כך מפריע לך, ופוטנציאלית גם לאנשים אחרים.
ואולי גם אציץ באתרים אחרים לבדוק ניסוחים אלטרנטיביים.

אני מבינה שהאפשרויות האלו לא רצויות, אבל למה להמשיך שוב ושוב לעשות מה שלא עובד, ואין אף רמז שהוא יעבוד מתישהו בעתיד?
אני לגמרי בעד, וכבר התעייפתי מלהגיד את זה לרני כל פעם שהוא מקטר על הנושא.
כיוון שהוא לא משנה ממנהגו, ואני גם חושבת שאני מבינה למה, וכיוון שהאתר חשוב ויקר לי, החלטתי לבדוק אם אפשר לייעל בקצת את המצב הקיים.

אני מקווה שאת לא רואה את זה כהתקפה אישית
לגמרי :-)
אבל אני מבקשת ממך להשאיר בינתיים את הניסוח ההוא בדף ההוא כדי שאוכל לחזור אליו, גם אם הוא עושה לך חררה, ואני מצידי לא אוסיף אותו בינתיים בדפים אחרים.
הוגן?
אישה_במסע*

כשיהיה לי זמן, אתעמק בניסוח שלי ואנסה להבין למה הוא כל כך מפריע לך
אני לא בטוחה שזה מה שכדאי לעשות. כנראה להתעמק בדיונים הקודמים בנושא תשלום יועיל בהרבה. שם אמרו, ואמרו כמה אנשים שונים (אבל אי אפשר לדעת כמה, כי חלק אלמוניות) שזה לא בסדר לא לשלם. כנראה שלו הייתי רואה את הניסוח בפעם הראשונה (ולו הוא היה מוצב בתחתית הדף ולא בראשו), לא הייתי קופצת ממנו. עדיין הייתה צרימה, ולדעתי מספיק שסכומי התשלום רשומים בכפתור התרומה עצמו ולא בהודעה. אבל הייתי מחליקה אותה. במילא אני מדלגת על הודעות מהסוג הזה, כמו שאני מדלגת על פרסומות.

אני מבקשת ממך להשאיר בינתיים את הניסוח ההוא בדף ההוא
לא חשבתי אפילו לשנות אותו.

אני חושבת שאפשר וצריך להזכיר גם בדפים אחרים את האופציה (אופציה!) של תשלום.
אפשר. אבל באיזשהי נקודה זה יהיה מעיק מידי, יותר מהפרסומות שזה אמור להחליף. וזה כבר קרה באתרים אחרים.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

רוצה לשאול מה התהליך:

נניח שלדעתי דף מסויים הוא למחיקה.
כתבתי בו את המילים דף למחיקה עם קו תחתי ביניהם.
הגיבו לי שכן. למחיקה. מה קורה אז?
לא הגיבו בכלל ואין דיון. מה קורה אז?
ממשיכים להגיב בדף בנושאים שאינם קשורים לנושאי הליבה ואלו אינם משתתפים שפעילים בנושאי הליבה (כרגע זה ׳שיטות להורדת שיער׳). מה קורה אז?
האם להעביר לאתר השיתוף והתמיכה? לדעתי לא.

האם אני יכולה למחוק בעצמי את תוכן הדף?
האם זה מוחק רק את התוכן או גם את הדף?
איך מוחקים דף כך שהוא לא יהיה קיים?
אישה_במסע*

מה קורה אז?
מחכים שלושה ימים ומוחקים את הדף. אם מוחקים את כל תוכן הדף הדף נמחק, למיטב זכרוני. אבל אני משתמשת בכפתור של "מחיקת דף" - אני חושבת שזה אחד התוספים של נוודית שהוסיף את הכפתור הזה, והוא מאוד נוח לדעתי.

ואגב, לדעתי הדף פיסטורה הצילו למחיקה.
קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

ממשיכים להגיב בדף בנושאים שאינם קשורים לנושאי הליבה ואלו אינם משתתפים שפעילים בנושאי הליבה (כרגע זה ׳שיטות להורדת שיער׳). מה קורה אז?

אם אין בדף דיון שהשתתפו בו כותבים ותיקים באתר (שאולי לא ראו את ההצעה למחוק) והוא ממש לא קשור לנושאי הליבה, אז למחוק.

איך מוחקים דף כך שהוא לא יהיה קיים?

נכנסים לעריכה, מוחקים את כל תוכנו ולוחצים על שמירת שינויים.
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

איך/איפה אפשר לראות את רשימת כל הדפים שתוייגו דך למחיקה ועדיין לא נמחקו?
אישה_במסע*

כמובן - בדף דף_ למחיקה
לב_שומע*
הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

מישהי פנוייה להיכנס לאתר השיתף והתמיכה, לדף האור שבפנים?
זהו דף שהוא ההמשך של בדרך אל האור.
זו אינה סוגיית עריכה רגילה.
יש שם בן זוג פוגעני שנכנס לדף בו אשתו מבקשת תמיכה.
אני מכירה את הסיפור ועוקבת אחרי בדרך אל האור תקופה ארוכה. זה אחד הסיפורים הכי קשים של אלימות נפשית שנתקלתי בהם פה באתר.
אם למישהי מתאים להציץ ולחוות דיעה, אשמח.
אני ממש ממש דואגת שם (ובתקופה לא פשוטה פיזית, מתקשה לשבת לאורך זמן מול מחשב).
כל תמיכה לאישה שם תתאים, בעיני. היא ממילא לא תישאר כאן זמן רב, מן הסתם. ביקורת מכל סוג על הבחירות של הכותבת שם לא תועיל אז חבל מראש.
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

זה כבר מקרה שני באתר שם של בעל פוגעני שנכנס לדף של אשתו.
זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

אפשר אולי לקשר אליו? לא ככ הבנתי מה שם הדף.
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

אוף לא יודעת לקשר לאתר.
האמת שראיתי עכשיו את ההודעה האחרונה שם, ומבינה שזה קצת אבוד.. תודה {@
זו אישה שיקרה לי, אם היא תראה שם משהו שישמח אותה, אשמח. {@
זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

לא מוצאת דפים כאלה :-(
אולי תשימי קישור של ה URL המלא...?
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

)-: לא יודעת איך עושים את זה {@
אישה_במסע*

לא מוצאת דפים כאלה
חיפשת באתר התמיכה או פה בבאופן? יש קישור לאתר השיתוף והתמיכה בטור הצד.
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

שליחה על ידי יעלי* »

ניסיתי... לא הצליח
זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

חיפשת באתר התמיכה או פה בבאופן

חיפשתי פה, ועכשיו מצאתי באתר התמיכה, תודה!
(יום אחד אולי אבין מה קורה פה ומה שם, אני לא נמצאת שם בכלל...)
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

יעלי,
בתפריט בטור הצד מימין למעלה יש מתחת ל דפים באקראי
רובריקה של שיתוף ותמיכה וכתוב בה
שיתוף ותמיכה בנושאים מגוונים, ברוח קהילת באופן, אפשר לתת ולקבל באתר השיתוף והתמיכה (זה מסומן בקו תחתי ולחיצה עליו מובילה לדפי השיתוף והתמיכה).
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

שליחה על ידי שקטה* »

שלום לעורכות, כתבתי בדף אמהות שואלות אמהות אבל זה כנראה נאבד קצת בהמשך הדיון - האם אפשר לפצל את הדף הזה לשני דפים או פשוט לפתוח חלק חדש כמו עם דפי החיוניות? הוא פשוט כבר די כבד ומאוד קשה לפתוח אותו או להיכנס למצב עריכה. אם יש הסכמה לגבי זה ומישהי מתנדבת לדאוג לזה אני אשמח, אני לא מתמצאת בעריכות... תודה רבה@}
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני מסכימה, אם זה עוזר למישהו.
(אני לא במיוחד פעילה בדף)
לדעתי, שקטה, פשוט תפתחי דף חדש, אמהות שואלות אמהות 2, ותכתבי בדף הישן "נא לכתוב שאלות חדשות בדף הנ"ל".
בטח תהיה תקופה קצרה ששני הדפים יחיו במקביל, עד שהדיונים הקיימים שם ימוצו, ונעבור הלאה.
אישה_במסע*

לדעתי, שקטה, פשוט תפתחי דף חדש
גם לדעתי, רק לדעתי כדאי לבחור שמות אחרים. להשאיר את השם אמהות שואלות אמהות לדף הנוכחי ולשנות את השם של הדף המקורי כמו בחיוניות שלי - אמהות שואלות אמהות חלק ראשון.
אולי זה רק הרושם שלי, אבל דפים עם 2 בסוף לרוב לא עובדים, והחיוניות עם ה"חלק ראשון" עבד מצויין.
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

שליחה על ידי שקטה* »

אישה, נשמע לי באמת רעיון טוב מה שהצעת. אם תוכלי לעשות את זה, את או מישהי אחרת אני אשמח. קצת גדול עלי כרגע. תודה רבה@}
אישה_במסע*

אם תוכלי לעשות את זה
אני לא יכולה לשנות שמות של דפים, כך שזה לא תהיה אני.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אז השחזור בוצע, אבל...

דפים ישנים שכתבנו בהם בזמן התקלה (כמו הדף הנוכחי) לא שוחזרו, כדי לא למחוק את מה שכתבנו. אני אנסה לעשות רשימה מלאה כדי לשחזר את הסייפא האבודה שלהם.

בנוסף, רשימת השינויים ב-מה חדש לא כוללת את השינויים האחרונים מלפני התקלה. אני מקווה שאצליח לתקן את זה, אבל לא בטוח. אז תדעו שאולי פספסתם עדכונים, צר לי.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

תודה רבה על כל העבודה שהשקעת! זה בטח דרש ממך הרבה מאוד, טוב שלפחות לא |יד1|
יונת_שרון*

תודה לרן שעבד מאוחר והציל את המידע האבוד, נראה לי שעכשיו הכל כאן. אם מישהו מגלה שחסר משהו - מוזמנים לכתוב לי כאן או בדואל [email protected].
יונת_שרון*

יש דפים שבהם התצוגה היא של גירסה ישנה, אבל מאחורי הקלעים דווקא נמצאת הגירסה המעודכנת. במקרה כזה, אפשר פשוט לעשות איזושהי עריכה והוספה ואז התצוגה תתעדכן.
או פשוט לכתוב לי כאן ואדאג לזה.
יונת_שרון*

החברה עוזבת לארץ זרה וסקס − למישהו היה כוח לקרוא? זה קשור לכאן בכלל?
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

מתאים להעברה לאתר השיתוף והתמיכה.
קראתי ואכן צרם לי הסגנון דפים דומים הועברו
קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

החברה עוזבת לארץ זרה וסקס − למישהו היה כוח לקרוא? זה קשור לכאן בכלל?

ממש לא. צריך להעביר או למחוק. זה גם כתוב נורא ובשפה די גסה לעתים. לדעתי, זה טרול.
זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

קראתי ואכן צרם לי הסגנון דפים דומים הועברו
מה הקשר בין הסגנון הצורם להעברה? מנסה להבין...
אישה_במסע*

אין קשר. אני העברתי, כי לדף אין קשר לחיים באופן טבעי, אבל בכלל. בדיוק בשביל דפים כאלו יש אתר שיתוף ותמיכה (ואישית לא ברור לי מה הבעיה בסגנון שלו - סגנון בסדר גמור לדעתי).
קור_את*

שליחה על ידי קור_את* »

ואישית לא ברור לי מה הבעיה בסגנון שלו - סגנון בסדר גמור לדעתי).

הסתכלו בשורה האחרונה של סוף הפסקה הראשונה "אני יודע מזה...."
אישה_במסע*

לא רואה בזה שום דבר גס.
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אני חושבת שזה דף שקשור ל פשטות מרצון. זה נושא חשוב לדעתי, שגם קשור ל באופן טבעי.
ברור שזה לא רק בת מצוה, גם אם הדף עוסק בכך.
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

הרעיון הוא איך מתארגנים לפגוש קבוצה גדולה מהרגיל של אנשים/ ילדים, בלי מפעילים/ אולמות אירועים/ שירותי הסעדה.
האמת היא שאני בדיוק מתארגנת לאירועים דומים אצלנו לרגל חגיגות בר מצוה...
אבל אין לי קשר נפשי עמוק לדף.
אולי שווה לערוך אותו לרשימת ׳מה אפשר לעשות׳, ולהוריד את השיחות עצמן.
אני לא פנויה כרגע לזה.
אישה_במסע*

בעיני הנושא חשוב, אבל יש דפים אחרים שעוסקים ביום הולדת או איך לארגן אירוע, ובת מצווה לא שונה מהותית מהם.

הבעיה שלי עם הדף היא לא הנושא אלא המימוש. ובגלל שגם אני לא מתכוונת לערוך אותו, אני חושבת שעדיף למחוק.

רציתי לשאול אם למישהי יש התנגדות לזה, תמיכה בזה, רצון להאחד את הדף אם דף אחר על אירועים פשוטים, אולי מישהי דווקא שמחה שזה הפך להיות דף שילדות בגיל בת מצווה באות אליו לשאול שאלות בלי שהן קראו את הדף, אולי למישהי יש רעיון אחר.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מציעה להשאיר בינתיים עד שלמישהי כן יהיה רצון לערוך את הדף. הדף בעיקרון מתאים לרוח האתר כפי שכתבה יולי קו, וחבל לשפוך את התינוק עם מי האמבטיה, לדעתי.
אישה_במסע*

וחבל לשפוך את התינוק עם מי האמבטיה, לדעתי.
מה התינוק שאת רואה פה? אני הייתי מוחקת את כל הדף חוץ מההודעה הראשונה בערך...
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אני קראתי ומצאתי פה ושם רעיונות טובים.
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

מאוהבת במישהי בעבודה זה דף שעדיף שיעבור למדור השיתוף והתמיכה לדעתי.
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

מישהי יכולה להעביר את התאמה זוגית לתמיכה ושיתוף? הפונקציה שלי במחוללת לא עובדת משום מה...
אישה_במסע*

מה דעתכן על ההודעה של מישהו שלא ברור אם הוא טרול הוא הבעל של רוצה להתחזק בדף שלה?

מה דעתכן, למחוק את ההודעה או להשאיר? לא ברור אם זה טרול שסתם מחפש לפגוע באחרים, או באמת בעלה, ואני מאמינה שמתקפות והשמצות על אנשים בדפי הבית שלהם עדיף למחוק לפני שהם יראו אותן. מצד שני, אם זה באמת הבעל לרוצה להתחזק יש זכות לראות את ההודעה אם תרצה. אולי למחוק ולכתוב שכאן נמחקה הודעה מלאת השמצות מצד מישהו שטוען שהוא בעלה של רוצה להתחזק?
אמא_של_מוש*
הצטרפות: 15 יוני 2017, 21:53
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוש*

שליחה על ידי אמא_של_מוש* »

אוף, חבל שלא ראיתי את זה קודם, הייתי כותבת לך ישר פה.

לדעתי זה לא סתם מישהו, הבן אדם ממש השקיע, קרא את הדברים שהיא כתבה והגיב להם ישירות.
לי נראה שבאמת כנראה השאירה את המחשב פתוח ובעלה ראה את זה.
לדעתי לא צריך למחוק.

בכל מקרה אי אפשר לדעת באמת מה קורה בן בני זוג והכפשות, ירידות ולשון הרע היו שם לשתי הכיוונים ואני מניחה שלשתיהם לא נעים לקרוא את מה שכתבו אחד על השני.
אישה_במסע*

והכפשות, ירידות ולשון הרע היו שם לשתי הכיוונים
איפה? כי אני לא ראיתי אף הודעה של רוצה להתחזק שחשבתי שצריך למחוק, ושיוצאת הרחק הרחק מגבולות הטעם הטוב. תראי לי אותן, אני אמחק גם אותן...

ממה שאני ראיתי, רוצה להתחזק העבירה ביקורת בצורה תרבותית, ובן הזוג הגיב בלזרוק רפש, לייחס לה כוונות זדון, ולהגיד עליה ועלינו המון דברים מגעילים. לא שקול. אפילו לא קרוב. לו הוא לא היה בן הזוג שלה, אלא אלמוני, או כותבת מוכרת וקבועה, כבר מזמן הייתי מוחקת. ולמען האמת, הסיבה היחידה שלא מחקתי היא כי חששתי שנשים כמוך יתנגדו ויחליטו להגן על זכותו להגיד ש (ההערות בסוגריים הן שלי):
  • המשפחה היתה כבר מזמן מתפרקת לקול מצהלות חברי הפורום.
  • יש בהתנהגות שלה סמפטומים ומאפיינים של אוטיזם כגון אי שמירה על קשר עין, אי מודעות עצמית, פגיעה באנשים מתוך חוסר מודעות,- יש לכך הרבה דוגמאות שלא אציין כאן מפאת כבודה.
  • זה פשוט שקר (כשבמציאות זה מקסימום טעות)
  • אבל ההטעיה זה (שיש לה דעה שונה משלו.)
  • היא מאשימה שהיא חוטפת ממני זלזול על ימין ועל שמאל, זה פשוט שקר. (בהודעה שמלאה דוגמאות הפוכות)
  • לכן אני נזהר בכבוד המופרז שהיא מייחסת לעצמה, אני הולך על ביצים כשאני מדבר איתה.
  • אין לה מושג מה זה לנהל דיון על כל נושא שבעולם, מין רדידות מחשבתית, לא להתעמק בכלום, בשילוב עם חשיבות עצמית מנופחת
  • אפשר להמשיך ולנתץ את עולם השקר שלה
  • ועוד תירוצים בשקל..
  • שבגלל רגשי הנחיתות שלה,
  • היא מכורה להכפשות ולשקרים עלי באופן אובססיבי,
האמת, נמאס לי. בערך כל המכתב מלאה ייחוס כוונות רעות כלפיה, אמירות מגעילות כלפיה, אמירות מגעילות ושגויות עובדתית כלפי האנשים בבאופן (עד עכשיו לא ראיתי שמישהי אמרה לה להתגרש, למרות שאחרי ההודעה שלו שיניתי את דעתי...), וטענות על כמה הוא מכבד אותה, לא מזלזל בה (הרדודה מחשבתית, מנופחת מחשיבות עצמית, וכו')

איזו סיבה שבעולם יש להשאיר את ערימת הזבל הזו באמצע החדר במקום לזרוק אותה לפח?
אמא_של_מוש*

הסיבה היחידה שלא מחקתי היא כי חששתי שנשים כמוך יתנגדו ויחליטו להגן על זכותו להגיד ש
אפשר לדעת מה זה "נשים כמוך"?

אישה,
קודם כל כתבתי לך גם שם ואפשר להעתיק את ההודעות לפה, נראה לי מיותר לנהל דיון במקביל בשתי דפים שונים.

ביקשתי ממך הסבר למה שכתבת כי השלכתי את זה לזוג שאני מכירה ורציתי להבין אותך יותר לעומק.
אז תודה על ההסבר ולא היה צריך שום דבר מעבר.
סיטואציה לא נעימה בכלל והכי כואב על הילדים
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

בעד למחוק. כדי להעביר את המסר שהודעות כאלה לא רצויות כאן. אין לי ציפיות שמשהו נוסף יקרה ושהאדם שכתב יבין את המסר.
ולהשאיר לרוצה להתחזק הודעה שמבהירה מה קרה ושאם היא מעוניינת ניתן לשחזר את ההודעה שלו.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

בכל מקרה אי אפשר לדעת באמת מה קורה בן בני זוג והכפשות, ירידות ולשון הרע היו שם לשתי הכיוונים ואני מניחה שלשתיהם לא נעים לקרוא את מה שכתבו אחד על השני
זה פשוט שקר מוחלט.
למה את כותבת דבר כזה, אמא של מוש? 0-:
איך את משווה בין מישהי שכותבת בכנות ומהלב, ומבקרת קודם כל את עצמה ואת התנהלותה, לבין מישהו שכל עניינו להכפיש אותה ולכתוב דברים מרושעים ומרעילים? אני חייבת להגיד שכדי לשמור על שלוות רוחי פשוט הפסקתי לקרוא אותו באמצע P-:

לדעתי לא למחוק עד שרוצה להתחזק תגלה את זה. היא חייבת לדעת שזה מה שקרה, כי כרגע הוא יודע והיא לא. ומניסיון, אין לי ספק שזה עוד משהו שישמש נגדה.
ולא הייתי מעמידה אותה בפני מצב לא נעים שהיא תלויה באחרים לשחזור הודעות.
אישה_במסע*

אפשר לדעת מה זה "נשים כמוך"?
אנשים (כתבתי נשים כי בבאופן כמעט כולם נשים אז אני כותבת בנקבה, אבל לא ראיתי איזשהו הבדל בהקשר הנוכחי) שמתנהגים ממש כמוך בסיטואציות דומות. סיטואציה בה יש צד אחד שתוקף, וצד שני שבברור נפגע ולא תוקף. ויש אנשים שמציגים את זה בתור סיטואציה שיוויונית, ואומרים שאי אפשר לדעת, ולא רוצים להתערב. או אפילו, מגינים על זכותו של הצד התוקף להמשיך לתקוף את הצד החף מפשע. ולפעמים אפילו אם יש מישהו אחר שמתערב לטובת האדם המותקף, הוא ינסה למנוע ממנו להגן על המותקף, ואשכרה יגן על התוקף ועל זכותו להמשיך לתקוף!

אף פעם לא הבנתי באמת, את ההתנהגות הזו. הגיונית, אני מכירה את הדינמיקות החברתיות והמניעים וכו'. אבל הלב שלי לא מבין.

<אני מרגישה לא בנוח לנהל את הדיון הזה שם, לכן אני כותבת פה>
אמא_של_מוש*

אני מרגישה שלא הבנתם אותי!

אני ממש נגד הצורה שבה הבעל כתב את דבריו ונגד התוכן, זה פוגע, נוראי וממש מגעיל.
אני לא משווה בין שתיהם כי כמו שאישה במסע כתבה למעלה, מחפשת להתחזק כתבה את דבריה בצורה מכובדת וראויה והוא רחוק שנות אור מזה.

אבל, בכל זאת אני מניחה שלא נעים לקרוא שאשתך חושבת שהעסק שלך כושל, אתה על הספקטרום וכו'...
כמובן שזה לא מצדיק תגובה כזאת מזעזעת!!!
מה שהתכוונתי זה שאנחנו יודעים שהתגובה שלו נוראית והוא כתב ממש לא יפה אבל אנחנו לא יודעים מה באמת קורה שם...

על זה רציתי לשאול את אישה במסע אבל אחרי זה הבנתי שהעניין פה הוא הצורה שבה הוא כתב את דבריו ולא מי דובר אמת.
לב_שומע*

שליחה על ידי לב_שומע* »

אנחנו לא יודעים מה קורה שם אבל אנחנו יודעים מה קורה פה.
פה, היא ביקשה עזרה לעצמה בדרך שאינה פוגעת בו. הכל אנונימי.
הוא פלש למרחב שלה שהיא בנתה לעצמה של משאבי תמיכה.

הוא משוכנע שפולשנות ושתלטנות מצידו ומניעת האפשרות שלה להיתמך יצילו את הביחד שלו עם אישה שהוא טוען לגביה דברים כל כך שליליים.

הוא שומט את הקרקע תחת האפשרות המוסרית שלה להיעזר בגורם שמחוץ לשותפות שלה איתו.

על זה, יש לי הרבה מאוד מה לומר.

מה קורה בבית שלהם, באמת שאיני יודעת.

אני מאמינה לכל אחד מהם במה שהוא אומר ומתוך דברי שניהם אני לגמרי לטובתה. (:
בדרך בה הוא מציג את עצמו מתגלות תפיסות קשות על זוגיות.

אמא של, אני יודעת שאת טובה ומונעת מטוב.
זה רק הסבר, לדורות הבאים.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”