זוגיות שנה ראשונה

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

זוגיות שנה ראשונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אלא על הסיטואציה שתיסכלה אותו ובעצם את שנינו,
ומה רע בלהגיד, פשוט: "איזה מצחיקים אנחנו בטח נראים מהצד, סתם הסתבכנו..."
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

זוגיות שנה ראשונה

שליחה על ידי יולי_קו »

אז עכשיו הכיוון קצת יותר ברור, לפחות במקרה הזה:

אז אמרתי כבדרך אגב, יכול להיות שיש שם משהו שצריך להוציא, ובלי לשים לב, ממש לא בכוונה יצא שהוא הוציא לי גם אוכל שרציתי שיהיה לי בעבודה
את איפשרת כניסה לתיק עם הוראות קצת נוזליות, ואחר כך התלוננת על אי ההבנה האשמת אותו בה (כל שאלות ה׳למה׳ נתפסות אצלנו כהאשמה, כמו ׳למה לא הכנת שיעורים?׳).

אם יש מחשבה על דבר מסויים אפשר להגיד ׳תוכל להוציא את השקית עם הקופסא של האורז הישן? בבקשה תשאיר שם את החטיף שארוז בשקית האדומה׳.

אבל לדעתי יותר טוב בהרבה שאת תתעסקי בתיק שלך. מה שאת רוצה לפנות-תפני, והוא יעזור במה שהוא רוצה, כולל הכנת אוכל ואריזתו כיפה בעיניו ובעיניך, וישאיר אותם על השולחן/ על משטח העבודה/ ליד התיק/ ליד דלת היציאה (מקום שמסוכם עליכם). את תכניסי לתיק בעצמך.
זה יוריד אפשרויות של טעויות מובנות, יגדיר תחומים ברורים, יאפשר עזרה ועשיה של אהבה, יאפשר נתינה וקבלה, בלי כניסה לוורידים.

בקשר לבגדים:
אצלנו מקובל שיש איזור לבגדים שכבר השתמשו בהם אבל עדין אינם מלוכלכים לכביסה, ושם מניחים אותם באופן מסודר. לכל אחד מחמישתנו יש מקום כזה (כיסא בחדר/קולב/ארגז/ מראשות מיטה-בעצם בצד של הרגליים).
כל פרק זמן מדללים מה שהצטבר- לרוב לאחר הקריאה שלי ׳אני רוצה להפעיל את המכונה, בבקשה להביא מה שמלוכלך׳.
מה שמראש מלוכלך במוצהר נמצא ממילא בסל הכביסה, אבל שם מצטבר מה שהורידו בערב, או בגד שינה, או חולצה שהורדה לקראת פעילות אחרת...).

להיות ברורה. להודות על מה שיצא טוב, לתאר את מה שאת מעדיפה שיקרה, להתיעץ לגבי תחומים שלא זורמים למציאת רעיונות ופתרונות משני הצדדים.
אלמונית_זמנית*
הצטרפות: 29 מרץ 2006, 15:42

זוגיות שנה ראשונה

שליחה על ידי אלמונית_זמנית* »

אז הצעתי את הרעיון של סל בלגן, והוא אמר שזה רעיון מעולה! והוא מאמץ אותו לגמרי...

את איפשרת כניסה לתיק עם הוראות קצת נוזליות, ואחר כך התלוננת על אי ההבנה האשמת אותו בה (כל שאלות ה׳למה׳ נתפסות אצלנו כהאשמה, כמו ׳למה לא הכנת שיעורים?׳).
צודקת , עכשיו אני רואה את זה.
אם יש מחשבה על דבר מסויים אפשר להגיד ׳תוכל להוציא את השקית עם הקופסא של האורז הישן? בבקשה תשאיר שם את החטיף שארוז בשקית האדומה׳.
האמת היתה שלא ממש זכרתי, אבל כשהשארתי את החטיף בתיק ידעתי שאני רוצה אותו בתיק, ולכן לא זכרתי להגיד לו , לא להוציא את זה...נכון הכל היה נוזלי מאוד ולא מחייב וברור.

אלמונית, אני רוצה להוסיף ולכתוב לך, יש לי דברים שכמעט בהישג ידי, אבל... לא הולך לי כרגע. עייפה, טרודה או משהו.
כשתוכלי ותרצי , אשמח.
קיבלתי כאן כמה רעיונות טובים, אני מרגישה שנגענו בדברים מסביב ולא בעניין עצמו...אבל קשה לי לשים את האצבע בדיוק, אז כשיהיה לי יותר ברור , אחזור.
אבל גם מה שנכתב עד עכשיו כמו
להיות ברורה. להודות על מה שיצא טוב, לתאר את מה שאת מעדיפה שיקרה, להתיעץ לגבי תחומים שלא זורמים למציאת רעיונות ופתרונות משני הצדדים.
וגם מציאת הפתרונות החיצוניים הקטנים , גם זה חשוב.
זוגיות ממש ריקוד טנגו... או משהו כזה. וויתורים, פשרות, הסברים, הבנות, לקיחת אחריות, התנצלות, קבלה, כל-כך מרחיב את היכולות הרגשיות, אבל לפעמים יש כאבי גדילה. :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

זוגיות שנה ראשונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

חוץ מזה שמסכימה עם קודמותי (במיוחד יולי קו), אז בסך הכל נשמע ממש טוב. זה בדיוק הזמן (לפני שיש ילדים) ללמוד אחד את השני וללמוד לחיות ביחד, איפה נוצרות אי הבנות ואיך להיות ברורים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

זוגיות שנה ראשונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בלה אני לא מכירה אותך אבל מבהיל כמה יש לנו במשותף, אם את בסביבה אני מאוד אשמח לתובנות או לעדכון איפה ועם מי את עכשיו? כרגע אני באותו מצב שהיית בתחילת הדיון כמעט הכל זהה חוץ מהגיל שאני לצערי יותר מבוגרת 36 ולכן לחוצה מאוד ביולוגית, ובן זוג שלי לא אומר במפורש שהוא לא מעוניין בילד רק נותן לי להגיש שזה יכול לחכות שנה.
אגב רוב העצות כאן ממש הגיוניות אבל עדיין מאוד אשמח לדעת מה איתך?
שליחת תגובה

חזור אל “זוגיות”