חיסון פוליו

איסי*
הצטרפות: 06 אפריל 2004, 19:24

חיסון פוליו

שליחה על ידי איסי* »

מירב תודה לך על התשובה.ממרפאתו של רוזנטל שלחו אותי לקנות טיפות של הומגליל,עניין שביטל את החשש שמנסים לעשות כסף על ההיסטריה העכשווית.ובכל זאת חששתי לתת את הטיפות(אפילו שהן הומאופטיות). מכעיס אותי שגם במרפאה וגם בהום גליל,אמרו לי בפירוש שאין תופעות לוואי.
איימי*
הצטרפות: 12 יוני 2004, 06:19

חיסון פוליו

שליחה על ידי איימי* »

גם לי הם אמרו שאפשר לרכוש את הטיפות בבית מרקחת הנשיא ברחובות שם הטיפות עולות אפילו קצת יותר ממה שהן עולות אצלהם, כך שגם לדעתי זה ממש לא עניין של לעשות כסף על חשבון ההיסטריה. לי במרפאה אמרו דווקא שיכולים להיות תופעות לוואי, אך שזה מאוד מאוד מאוד נדיר, ואם יש אז מיד להפסיק עם הטיפות וליצור אתם קשר. עוד הם אמרו, שאם ילד מגיב לטיפות ההומיאופטיות אז הסיכוי גדול מאוד שלחיסון הקונבנציונלי תהיינה תגובות. בנוסף ד"ר נועה פרנקל (אצלה אנחנו במעקב עם הילדים), שעובדת עם ד"ר רוזנטל, המליצה לי להתחיל לתת את החיסון של הפוליו ליפתח (בן שמונה חודשים). אני צריכה לברר אם יש אותו בנפרד בטיפת חלב...
איימי*

חיסון פוליו

שליחה על ידי איימי* »

המינון שלהם לטיפות: 5 טיפות ביום (רחוק ממתן אוכל) למשך 5 ימים. ולחזור על כך כל 6 שבועות. לאפסן את הבקבוק לא במקרר או ליד מכשיר חשמלי אלא במגרת גרביים, למשל.
ראיתי בפורום אחר שמשהי ציינה שמשרד הבריאות לא יצא בהנחייה כל שהי לגבי מה שקורה. הידיעה עצמה על הוירוס החדש היתה בעיתונות. האם זה נכון? מישהו שמע אחרת? האם היו אילו שהן הנחיות ממשרד הבריאות?
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

http://www.health.gov.il/news/news.asp?Id=222
הקישור הזה צויין כבר למעלה. הודעת משרד הבריאות
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

חיסון פוליו

שליחה על ידי מיכל* »

האם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש את החיסון המומת בנפרד? בטיפת חלב אמרו לי שאין ,גם לא במשרד הבריאות. תודה.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

חיסון פוליו

שליחה על ידי מיכל* »

שאלתי גם בדף החיסונים ואשאל פה שוב,
מי יודע איפה אפשר לקנות את חיסון הפוליו המומת בנפרד? , כי בטיפת חלב הוא קיים רק במחומשת ואין גם במשרד הבריאות. תודה.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

חיסון פוליו

שליחה על ידי תמר_ס* »

איימי ומיכל, ממה שאני בדקתי עד עכשיו אין בנפרד.
אני בקשר עם בית מרקחת שבודק בשבילי איפה אפשר להשיג. חוצמזה צריך לשאול את ד"ר פרנקל אם היא יודעת. אם תדעו משהו חדש תגידו.
גאמה*
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

כרגע שוחחתי עם ד"ר רוזנטל שאמר לי שלמיטב ידיעתו המצב חזר לקדמותו ושהסכנה להדבקות חזרה למימדיה הרגילים כמו קודם...
(הוא גם ציין בפני מקרה של ילד בן כשנה וחצי - אם אני זוכרת נכון - שקיבל לפני מספר ימים חיסון פוליו רגיל ולאחר חמישה ימים קם בבוקר כשהוא לא יכול ללכת... :-( )
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

חיסון פוליו

שליחה על ידי אפרת* »

שרון ג, קראתי את הלינקים על הפוליו, הילד שלי בדיוק מסיים מחלת חום + זיהום במערכת נשימה עליונה + עצירות לאחר ששיכשכנו בביוב (המכונה "ים"). האם בדיקת דם תוכל לגלות אם הוא אכן חלה בפוליו? ואם כן, האם זה אומר שהוא מחוסן? את החיסון הרגיל הוא לא קיבל, מן הסתם.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

הוא גם ציין בפני מקרה של ילד בן כשנה וחצי - אם אני זוכרת נכון - שקיבל לפני מספר ימים חיסון פוליו רגיל ולאחר חמישה ימים קם בבוקר כשהוא לא יכול ללכת... )
את עוד יכולה להציל את הילד הזה. יש קטע מהספר 'חזרה לטבע' יתרו קלוס, 1939 ואעתיק את הקטע אבל צריכים לפעול מהר!

_לפני שנים אחדות הביאה אשה אלי ילד בן שלוש שלקה בשיתוק ילדים. ראשו היה נטוי באורח בולט לכתפו, זרועו היתה נטויה אל חזהו, ועצם השכם שלו בלטה מאד. לילד הזה הרשו לאכול ממתקים, גלידה, עוגות ועוגיות ככל שחשקה נפשו, וכמעט כל המאכלים שהיה אוכל היו חסרים יסודותיהם נותני החיים. אמו אמרה שאלו בעצתם של כמה רופאים בעיר מגוריהם, וכי לקחו אותו לעיר אחרת לכמה מטובי המומחים שיכלו למצוא. הרופאים לא נתנו לה שום תקווה להחלמה של הילד ואמרו כי תידרשנו לו כפי הנראה שנים כדי שיתגבר על זה.
הוריתי להם לתת לילד הרבה פירות וירקות טריים, אבל שום ממתקים, גלידה עוגות או עוגיות מסוג כלשהו, ושום מאכלים מקמח לבן או מסוכר קנים. ציויתי לשים לילד תחבושות חמות וקרות על עמוד השדרה, הקיבה והכבד, ואחרי זה לעסות את כל גופו. גם אמבטיות חמות, ובסופן קרות במשך זמן קצר. הוריתי לו לעסוק בפעילות גופנית רבה בחוץ. כל אחד היה יכול להבחין בשיפורים החל מהימים הראשונים. אחרי ששה שבועות היה הילד מסוגל לזרוק כדור בידו שהיתה מוסטת אל חזהו. ראשו שהיה נטוי באורח ברור כלפי מטה לשכמו, היה ישר לגמרי. ועצם השכם היתה כמעט לגמרי נורמלית. כל מה שנעשה למען הילד הזה יכול כל אחד לעשות בביתו. זה קרה לפני שנים רבות. הילד מרגיש מאז יפה, ועכשיו הוא תלמיד נורמלי בבית ספר תיכון (ראה תוכן העניינים, צמחי רפואה לשיתוק ילדים)_
רשימת הצמחי מרפא: בקעצור, קוהוש שחור, ולריאנה, ורבנה, פרח הקסדה, זנגביל, הצפצפה הדוקרנית, שחלב, פלפלת, גזר לבן, סמבוק, פדיקולריס, געדה לעשות תה מהצמחים האלו ולתת לו במנות של כף פעמים אחדות ביום ממותק בדבש לא מעובד. לנסות את כל הצמחים האלו ברשימה ולראות מה הכי עוזר. תרכובת מצויינת נעשית מהבאים: כף מכל אחד: ולריאנה VALERIAN, נפטה ושורש אקורוס. ערבב יחד, השרה כפית בספל מים רותחים. תן רבע ספל אחת לשעתיים. מותר לקחת הרבה מכיון שאנו מזיק.
תמסה אנטי עוויתית שנותנים במנות של שמונה עד חמש עשרה טיפות ברבע כוס מים (חמים מאד) היא טובה מאד. המינון בהתאם לגיל
  • 28 גרם זרע לובליה
28 גרם פרח הקסדה
28 גרם הכרוב המבאיש
28 גרם מור
28 גרם קוהוש שחור
14 גרם פלפלת*
הכל מפורר. לשים חצי ליטר מים רותחים, להשרות את הצמחים במים הרותחים לחצי שעה, סנן, להוסיף חצי ליטר חומץ התפוחים. ושים בבקבוק.
הוראות על תחבושות:
כאשר שמים תחבושת על חלקים רגישים בגוף יש לשים מאד לב לא לגרום נזק. להשתמש בתחבושת דקה מאד
תחבושת מורכבת משמיכת כותנה או צמר מקופלת כמה פעמים. כאשר שמים תחבושת חמה מאד, לכסות בבד יבש מבחוץ. רצוי מפלנל.
לטבול את התחבושת המקופלת במים חמים מאד לסחוט כך שלא תטפטף ולהחליף כל 5 דקות. תחבושת קרה מכינים על ידי הנחת קרח מרוסק בן הקפלים. וזה טוב מאד. אין צורך כמובן להחליף אותו לעיתים כה קרובות.
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

וואו, תודה שרה על כל המידע! @}
נשמע די מדהים.

אין לי מושג מי זה הילד או הוריו ואיך להגיע אליהם, אבל התרשמתי שהוא כעת בטיפולו של ד"ר רוזנטל ככה שהוא מטופל באמצעים הומיאופתים.
בכל אופן אני מקווה שהוריו יקראו את דברייך...
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

הלוואי שיעזרו בד"ר רוזנטל או בזה או בכל שליח אחר בעזרת השם... מידע הוא כוח!

אופס, לא שמתי לב: מצאתי עוד משהו בספר על שיתוק ילדים של תינוקת בת פחות משנה:
כאשר נכנסתי לבית, מצאתי את האם מחזיקה בזרועותיה תינוקת שמנה, שעדיין לא מלאו לה שנה. גם האם היתה בעלת גוף. הילדה ניזונה רק מהאם, ומעולם לא קבלה שום מזון אחר. גיליתי שהיא אוכלת למעשה אך ורק לחם לבן וצנימים לבנים הנעשים עם סודה, בשר חזיר, תפוחי אדמה מקולפים ורוטב בשר עם קמח לבן. לארוחת בוקר היתה אוכלת לביבות ועסיס_ (אני חושבת שבאנגלית ישנה זה מדובר בפאנקייקס מטוגנים מקמח לבן וסירופ מייפל שרובו סוכר לבן) _היא היתה משתמשת בקצת חלב, אך בירקות מעטים בלבד. כל המאכלים האלה הנם עתירי קלוריות ומשמינים, אבל יש בהם יסודות מועטים נותני חיים.. זהו הדבר שגורם לשיתוק אצל תינוקות, משום שהאם לא היתה אוכלת מזון שיש בו כדי להזין כראוי את העצבים. נתנו מיד לאשה מי קמח של שבולת שועל ומי סובין לשתות, וכן פירות טריים. אשתי בשלה לה סיר מרק ירקות, גזר, בצל, תפוחי אדמה ואורז טבעי חום. נתנו לתינוקת מי קמח של שיבולת שועל ומיץ עגבניות. אחר כך עשינו לתינוקת כמה אמבטיות, חמות מאד וקרות, ושפשפנו אותה היטב כאשר אנו חוזרים על הטיפול הזה כמה פעמים. ותוך ימים אחדים נעלם כל סימן של שיתוק והילדה הרגישה יפה. מובן שנתנו הוראות מקיפות לאם איך לאכול כדי שתהיה לה תינוקת בריאה ותינצל ממחלות.
איימי*

חיסון פוליו

שליחה על ידי איימי* »

לגאמה!
תודה על הדיווח!
ולתמר ס בינתיים החלטתי לא לתת החיסון בזריקה, החלטתי לדחות. אבל בעתיד אחסן את יפתח, כפי שחסנתי את איתמר בגיל בוגר יותר נגד פוליו וטטנוס. אז אשמח לדעת אם נמצא חיסון מבודד לפוליו.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

שלמרות שאני לא נוטה להאמין לתיאוריות קונספירציה, לא הייתי שוללת שמטרתה העיקרית היא לגרום למי שלא מחוסן, לרוץ להתחסן
דווקא כעת אני בטוחה שזו כן קונספירציה.
הודעתי לפני כחודש לפרומה, אחות טיפ(ש)ת חלב אצלנו שאני דוחה את החיסון ומפצלת אותו (חיסון גיל שנה)
קיבלתי היום בדואר גלויה הדוחקת בי להביא את ליה לחיסון דחוף בשל סכנת הפוליו (דוחקת ומאיימת!)
אגב, כנראה שבתי מכירה את התיאוריה לגבי הסוכר והקמח הלבן- היא מסרבת בלא הפסקה לאכול מזון מתוק, ו/או מקמח לבן. אינה אוכלת לחם ולא מוכנה לגעת בפסטה לבנה, רק מלאה.
לדעתי, אחרי חיסון גיל 4 חודשים- הטיפול והזריקה- היא מוגנת.
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

תגידי ענבל, מה פרומה מרוויחה מזה שתחסני את ביתך? היא מקבלת שכר לפי כמות החיסונים שהיא נותנת?
אני מבינה שיש לך חילוקי דעות איתה וזה לגיטימי, אבל מזה ישר להאשים אותה בקונספירציה?
אולי פשוט איכפת לה? אולי היא באמת ובתמים מאמינה שילדתך בסכנה ורוצה לעזור לה? את לא חייבת להסכים איתה, ומן הסתם לא רצת לטיפת חלב בעקבות הגלויה המאיימת, ומן הסתם פרומה תקבל אותך בטיפת חלב גם אם תחליטי שלא לתת החיסון בכלל.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא אחות טיפת חלב, אבל משרד הבריאות. בתור לא-מאמינה-לקונספירציות, אני מתעלמת מהאפשרות שמדובר על רווח כספי, ומניחה שהם פשוט מאמינים שצריך לחסן את כולם, שלא לדבר על כך שישנו פיקוח, ואחות טיפת חלב שאחוזי החיסון אצלה נמוכים, עלולה בהחלט להיות בבעיה. אבל כמות הלא-מחסנים גדלה בהתמדה. מה יותר פשוט מיצירת היסטריה קטנה (על בסיס אמיתי, אבל לאו דווקא משמעותי), ולגרום לרבים לרוץ ולחסן? (וזה עבד).
מה שכן, אני חושבת שיש גם דבר טוב בזה, כי זה חייב אותנו לשוב ולחשוב ולבדוק את ההחלטות שלנו, ולראות איך הן עומדות בפני המציאות, כשהיא גלויה, ולא נסתרת (כלומר - כמה מהלא-מחסנים באמת היו מודעים לכך שנגיפי פוליו נמצאים בביוב באופן שוטף?).
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

כלומר - כמה מהלא-מחסנים באמת היו מודעים לכך שנגיפי פוליו נמצאים בביוב באופן שוטף? בדיוק! יש הבדל תהומי בן הלא מחסנים כי 'אין יותר את המחלות האלו' או מסתמכים על חיסון העדר (וחיים כפרזיטים על חשבון המחוסנים) אז לא 'צריך' לחסן, (והם אלו שירוצו לחסן במקרה של היסטריה תקשורתית כמו עכשיו)

לבין הלא מחסנים שמודעים ש-יש את כל המחלות הסיכון לחלות בהן בכל מקרה, אפילו אם כל העולם מחוסן, והידע איך להתמודד איתן, והידע שהחיסונים לא מונעים את המחלות במאה אחוז, והמחלות יכולות לבוא אצל המחוסנים בצורה המקורית, או בצורה אחרת וכרונית. כלומר להחליף מחלות במחלות אחרות.
כמו במקום שיתוק ילדים יש סיכון למנינגיטיס (HIB), ובמקום אדמת, דלקת פרקים כרונית. נו, לא זוכרת הכל אבל זאת המציאות לדעת הלא מחסנים האלו
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

אפרופו קונספירציה, יש לי תהיה.
אתמול כששוחחתי עם ד"ר רוזנטל שאמר שהמצב חזר לקדמותו (ראו פירוט כמה הודעות למעלה), הוא אמר לי שאני אקרא בעיתונים מה בדיוק קרה, ואיך דברים שבו למצב הקודם.
א-ממה, בעיתוני האינטרנט: נאדה.
אז ראשית (אולי יש משהו שאני פספסתי), אבל האם מישהו ראה/שמע גורם תקשורתי שיוצא עם צפירת הרגעה בנושא?
כי אם לא פספסתי, אז אולי ד"ר רוזנטל לא מצויד בכל המידע העדכני?
ואם זה לא המקרה (וזה לא "מרגיש" לי המקרה) ואם אמנם ההיסטריה חלפה - יש סיבה שאנחנו לא שומעים על זה באמצעי התקשורת?
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

חיסון פוליו

שליחה על ידי עדי_יותם* »

בויינט בימים האחרונים היתה כתבה הרבה פחות היסטרית, אמנם תחת כותרת היסטרית, בסגנון "אז אתם עדיין חושבים שלא צריך לחסן?" או משהו כזה.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

אני דווקא כן קראתי, רק לא זוכרת איפה, שהדגימה נלקחה מהביוב לפני שמגיע לשפד"ן ולכן מותר שיהיו בו נגיפים, בניגוד למים המטוהרים שאמורים להיות נקיים. ואכן צויין שם שההיסטריה היתה מיותרת.
איימי*

חיסון פוליו

שליחה על ידי איימי* »

מסעדה! יש קישור?????
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

ראשית - טוב לשמוע...
אך אעפס פירסום מינורי לא?
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

ואם למישהו יש קישורים - אנא הביאום...
עדי_יותם*

חיסון פוליו

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נו, רחמו עליי - כנסו לויינט => חיפוש => כתבות באתר => פוליו.
ואז תעתיקו לכאן את הקישור (-:
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

תודה מסעדה ומויש @} אך זו עדיין לא צפירת ההרגעה המיוחלת...
מעניין מה שאת ציינת שרון...
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

ועדכון סותר:
שוחחתי עם ד"ר נועה פרנקל. המלצתה: לחסן (תינוקת יונקת בת 3 חודשים). אחרי שהבעתי את חששותי מחיסון היא הציעה את החיסון ההומיאופתי. כששאלתי לגבי מה שאמר ד"ר רוזנטל, היא אמרה שאת העובדה שהתגלתה מוטציה של הנגיף בביוב - אי אפשר לקחת. השוני שחל בימים האחרונים הוא בהתייחסות לכך. :-/
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

אגב הגזמה, גם ד"ר רוזנטל קיצוני לצד השני. את הסיפור על הילד שלקה בשיתוק לאחר החיסון אני לא קונה.
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

אגב, יש הרבה חיידקים וירוסים מזעזעים במי השפד"ן. פשוט טפאחד לא טורח לבדוק ואו לפרסם. במקרה זה פורסם. אנחנו בזמנו מצאנו חיידק טורף במים אלו, ועוד כל מיני חולירע. ועוד דבר- אני מצאתי חומרים מסרטנים ומסוכנים ביותר במי הים בכמה נקודות בחיפה. פניתי עם התוצאות לכל הגורמים האחראים ואף נתתי הרצאה בכינוס בנושא המים לפני מספר שנים. לא נעשה כלום. הנתונים גם לא פורסמו ולא ננקטו צעדים עליהם המלצתי. מסקנה- אם לא ידוע מידע מסוים יתכן שפשוט לא פירסמו אותו. המשפט "מחקרים לא סתרו את הפעילות של..." או :"לא נמצא נזק לתרופה..." משמעותו שטרם פורסם/נעשה מחקר הבודק את הדבר. קחו בחשבון.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חיסון פוליו

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשמת, מה לגבי התרבויות שאכלו מזון בריא ולא היה אצלם עששת?
שרה, לא הבנתי מה השאלה.

את הסיפור על הילד שלקה בשיתוק לאחר החיסון אני לא קונה
למה את לא קונה? זה רשום אפילו בתופעות הלוואי הרשמיות של החיסון. זה אחד הסיכונים הידועים לחיסון: שתינוק יחלה במחלה מהחיסון. כל רופא יאשר את זה. רק שהטענה היא שמהחיסון יחלו מעטים מאוד מאוד - בעוד שמהמחלה ימותו רבים. לכן שאלת החיסונים היא שאלה של סיכויים וסיכונים.
סטאטיסטית, התומכים בחיסונים טוענים שהמספרים מדברים לטובתם.
עדי_יותם*

חיסון פוליו

שליחה על ידי עדי_יותם* »

זו עדיין לא צפירת ההרגעה המיוחלת...
את מחפשת מישהו שיאמר לך שבתך מוגנת מכל רעה ופגע, בין אם תחסני ובין אם לאו? זה לא יקרה, את יודעת.
רופא_ילדים*
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

חיסון פוליו

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

אכן תוארו מקרים של ילדים שחלו במחלה שקיבלו את החיסון המוחלש בלבד. זו הסיבה שנותנים קודם את החיסון המומת , ממנו אין אפשרות לחלות. מאז שהחלו במתן החיסון המומת לפני המוחלש לא תוארו מקרים של שיתוק.
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

זה לא יקרה, את יודעת.
הו, אני יודעת... :-)
פשוט הבנתי מדבריו של ד"ר רוזנטל שהמצב חזר לקדמותו - כלומר שהסיכונים חזרו להיות באותה רמה כמו קודם. אבל כנראה שזה לא בדיוק המקרה...
לא יודעת, נותרתי קצת מבולבלת לגבי מה מצב הדברים כיום, אם כי את ההחלטות שלי קבלתי (חיסון הומיאופתי...).
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

לבשמת: אמרת שתינוקות יונקים בסיכון לקבל עששת ולא בגלל התזונה של האם המניקה, אלא בגללל ההיריון שלה וכדו'. אז השאלה שלי לגבי התרבויות מ"תזונה והתנוונות פיזית" כל אלו שלא סבלו מעששת קרוב לוודאי שהניקו, והתינוקות שלהם לא סבלו מעששת... אז לפי זה אני מניחה שהעששת של התינוקות היונקים כן קשורה לתזונה של האם
עדי_יותם*

חיסון פוליו

שליחה על ידי עדי_יותם* »

פשוט הבנתי מדבריו של ד"ר רוזנטל שהמצב חזר לקדמותו - כלומר שהסיכונים חזרו להיות באותה רמה כמו קודם.
מה שאני הבנתי מהכתבה בוויינט (וזה מה שחשבתי מלכתחילה) שהדבר היחיד שהשתנה הוא שהועלתה רמת ההיסטריה - ואח"כ, שנרגעה. שעד שהשינוי בנגיף לא עובר 15 אחוז, שום דבר לא השתנה. ולא הבנתי מה יקרה אם הנגיף יעבור שינוי של 50 אחוז. האם המחוסנים יהיו מחוסנים גם נגד הנגיף שהשתנה?
גאמה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי גאמה* »

ולא הבנתי מה יקרה אם הנגיף יעבור שינוי של 50 אחוז. האם המחוסנים יהיו מחוסנים גם נגד הנגיף שהשתנה?
בדיוק תהיתי גם אני בשאלה הזו. הרי מרגע שיצאה הודעת משרד הבריאות על תוצאות הבדיקות בביוב - מיד הם קראו לחסן כי יש נגיף מזן אלים. ואני תהיתי אם הם הספיקו לבדוק שהחיסון הקיים יודע להתמודד עם הזן האלים הזה...
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

חיסון פוליו

שליחה על ידי חגית_ל* »

אלינו התקשרו מטיפת חלב. היו נחמדים מאד, ציינו לעצמם שאנחנו עדיין לא מחסנים.
בשמת_א*

חיסון פוליו

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהעששת של התינוקות היונקים כן קשורה לתזונה של האם
כן אבל לא בהנקה,
כן אבל לא רק.
אני אחזור:
א. גורם אחד לפגיעה בשיניים של תינוקות הוא פגיעה ברחם בעודם עוברים, כתוצאה מהתזונה של האם לפני ההריון ובזמן ההריון , כתוצאה מתרופות שקיבלה בזמן ההריון, כתוצאה ממחלה של האם - כרונית או בזמן ההריון, וכו' ("וכו'" נועד לכסות את כל המקרים של פגיעות בהריון שסיבתן אינה ידועה לנו).
ב. גורם אחר נפוץ לעששת אצל תינוקות רכים הוא מעבר חיידקים אלימים לפה שלהם מפה של מישהו אחר שחולה בעששת (נשיקות, העברת מזון מפה לפה וכדומה).
ג. נדיר ביותר שתינוק יונק יחלה בעששת בתקופה שהוא ניזון מחלב אם בלבד. אם זה קורה, הסיבות הן השתיים שתוארו לעיל. ברוב המקרים, הילד היונק שחולה בעששת קיבל עששת כתוצאה מהתזונה הקלוקלת שלו שמחוץ להנקה - לא בגלל תזונת האם. אפשר לינוק ולקבל בקבוק שוקו או פטל. אפשר לינוק ולזלול שוקולד או סוכריות או לחם מקמח לבן עם ריבה או ממרח שוקולד. אפשר לינוק ולאכול במבה כל יום. אפשר לינוק ולקבל מוצץ טבול בסוכר או בדבש.
הסברתי?
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

אז יש לנו אותן דיעות :-)
תמר_ס*

חיסון פוליו

שליחה על ידי תמר_ס* »

מי שבכל זאת רוצה לחסן צריך לחפש באיזושהי טיפת חלב אם יש להם את החיסון בנפרד(כי ברוב התחנות אין ואין להשיג). נניח שמצאתי, הם כמובן לא מוכנים לחסן או לתת לי את החיסון. הם רוצים שאחות מהטיפה שלי (שהייתי בה בדיוק פעם אחת לראות איפה זה) תבוא לקחת את זה.
היא כמובן לא יודעת על מה אני מדברת. מבחינתה אני יכולה או לחסן רק בטיפות או לחסן מחומשת.
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

חיסון פוליו

שליחה על ידי גלי* »

האם יש סכנה להתרחץ בים לאור גילוי הפוליו? הרי הביוב מוזרם אל הים ...
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

לא חושבת... הרי בחדשות אמרו שזה המצב ככה כל השנים וכל הזמן התרחצנו בים :-D
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

חיסון פוליו

שליחה על ידי גלי* »

אבל בכל זאת יש שינוי בנגיף, כלומר הוא חזק יותר ב- 14%. כך אני מבינה את זה.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

הוא לא מסוכן יותר מהפוליו ה"טבעי".
הוא רק מסוכן יותר מהחיסון המוחלש.
אם הפוליו הטבעי לא מטריד אתכן, אין סיבה שהמוחלש יטריד.
עדי_יותם*

חיסון פוליו

שליחה על ידי עדי_יותם* »

היא כמובן לא יודעת על מה אני מדברת. מבחינתה אני יכולה או לחסן רק בטיפות או לחסן מחומשת.
תמר - אוף איתם )-:
בכל מקרה, אל תתני בטיפות לפני שאת נותנת בזריקה (מחומשת או בנפרד), כן?
בדקת בטיפה מן הטבע?
תמר_ס*

חיסון פוליו

שליחה על ידי תמר_ס* »

בדקתי בטיפה מן הטבע, גם להם חסר.
אבל (שימו לב! בחיי שהייתי מופתעת) היום התקשרה אלי האחות שלנו לומר שיש זריקות נפרדות.
בשמת_א*

חיסון פוליו

שליחה על ידי בשמת_א* »

אז יש לנו אותן דיעות
LOL LOL בוקר טוב אליהו (-: LOL LOL
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

אם הפוליו הטבעי לא מטריד אתכן, אין סיבה שהמוחלש יטריד. הקטע המטריד הוא מה שמתלווה לחיסון: כל מיני ג'יפה זרים כמו ווירוסים לא ידועים כמו SV40 וכל מיני כמיקלים כמו אלומיניום ופורמלין וכל הקישקושים בתבשיל המכשיפות המודרני

היום התקשרה אלי האחות שלנו לומר שיש זריקות נפרדות. אולי השיגו את זה במיוחד בשבילכם כי הם ראו שזאת הדרך היחידה לחסן סרבני חיסונים?
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

עד לא מזמן חיסוני פוליו היו רק בנפרד. במהלך שנות ההתמחות שלי הם התווספו ל"משולשת" והפכו למחומשת יחד עם המופילוס.
ז"א שהחיסון הבודד לא פס מהעולם.
חוצמיזה יש ילדים שלא מקבלים חיסון שעלת. חייבים לחסן אותם בחיסון הבודד. אם רוצים כמובן.
חגית_ל*

חיסון פוליו

שליחה על ידי חגית_ל* »

אחרי שקראתי מה שכתב רוזנטל בנושא הפוליו ומה שכתוב בחוברת של חסון - התחזקה דעתי נגד החיסונים.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

חיסון פוליו

שליחה על ידי יונת_שרון* »

חוצמיזה יש ילדים שלא מקבלים חיסון שעלת.
את יכולה לספר על זה קצת? תודה!
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אביב_חדש* »

את יכולה לספר על זה קצת? תודה!
מנקודת מבט משפחתית - את אחיי לא חיסנו לשעלת (הם בני 23,25) מכיוון שיש לאמא שלי איזו מחלה והרופאים פחדו שהחיסון (הישן כמובן) יגרום לבעיה כלשהי אצל הילדים. לא הצלחתי לדלות מאמא שלי מה היה אז הקשר על פי טיפת חלב, אבל בפנקס החיסונים שלהם, במקרה, כשהצצתי, ראיתי שהם חוסנו רק ל DT (לפני המון שנים...).
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

אני מספרת על המשפחה שלי על פי השערות פרועות ולא על פי אבחנה מקצועית:

בינקותי חוסנתי נגד שעלת אבל 10 שנים יותר מאוחר בתור ילדה בת עשר קיבלתי התקפות שיעולים שגרמו לי כמעט להחנק ולהקיא. זה היה שיעולים בלתי פוסקים בייחוד בלילות. באמצע הלילה הייתי משתעלת קשות מה שהעיר אותי, ואז נאלצתי לקום ולשבת והשיעולים האלו היו מטלטלים אותי. השתעלתי בטירוף לפחות 10 דקות בלי הפסקה. ואחרי כמה שבועות של שיעולים גם ליחה שאי אפשר להתפטר ממנה. לקח לי 3 חודשים להתפטר מזה. וזה קרה לי שוב כאשר הייתי בת 20 בביקורי בארץ (ואז התפטרתי מזה אחרי 8 שבועות)
אבא שלי היתה לו קדחת השחת. הוא היה משתעל שיעולים אלרגיים במשך יותר מ20 שנה. כאשר אני קיבלתי התקף שיעולים בגיל 20 כאשר ביקרתי בארץ. כעבור מספר שבועות שזה השתפר, נסעתי חזרה לארה"ב, אבא שלי נדבק ממני, והוא אובחן שהיתה לו שעלת. אחרי שהשעלת עברה לו רוב הקדחת השחת כמעט נעלמה לו והוא כמעט לגמרי הפסיק להשתעל את השיעולים המעצבנים האלו שליוו אותו מגיל עשרה.

הילד שלי שלא חוסן כלל, בסביבות גיל שנה הוא קיבל שיעולים שנמשכו 8 שבועות. התקפים של שיעולים ללא הפסקה כל הסמפטומים כנ"ל שקרה לי, נשימות קולניות של ליחה,ברוך השם שלא הגיע עד כדי חנק או הקאה כאשר זה היה ממש בהתחלה, פניתי להומיאופאתית שלי והיא אמרה לקחת וויטמינים מסויימים וירקות מסויימים ואז זה הפסיק להחמיר, ולאט לאט השתפר. אמא שלי נדבקה ממנו והשתעלה קשות 3 חודשים והיתה צרודה עוד חודשיים אחרי זה (וגם שלום היה צרוד זמן מה אחרי זה) כאשר היא היתה מדברת בטלפון היתה לפעמים נתקפת בהתקף שיעולים שלקח דקות ארוכות עד שהפסיק. שהדאיג את האלו שהיו בטלפון.

אם זה לא היה שעלת, אז מה זה היה?
חגית_ל*

חיסון פוליו

שליחה על ידי חגית_ל* »

עכשיו חברה שלי משוהם הודיעה שילדתה - שחוסנה נגד שעלת - משתעלת קשות, הלכו לרופא והוא תוהה אם זה שעלת (תוצאת הבדיקות יגיעו רק בעוד חודש הבנתי) ושיש פה עוד כמה מקרים של שעלת - כווווולם מחוסנים כבר נגד המחלה.
שרה_ק*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרה_ק* »

יש פה עוד כמה מקרים של שעלת - כווווולם מחוסנים כבר נגד המחלה.

אכתוב כאן תשובה קונוונציונאלית, כאילו שאני מאמינה בחיסונים :-P

חיסון שעלת צריך לחדש עם חיסון דחף כל 10 שנים, וגם כן, שום חיסון הוא לא 100% ותמיד יש אלו שהחיסון לא הגן עליהם. בכל אופן צריכים להתחסן מפני שאחוזי ההגנה מהחיסון גבוהים. אבל אסור לשכוח שכל 10 שנים צריכים חיסון דחף שעלת וטטנוס. ;-) |Y|
חגית_ל*

חיסון פוליו

שליחה על ידי חגית_ל* »

אחרי שקראתי מה כתוב בחוברת של חסון ובספר של רוזנטל - שום חיסון לא יתקרב לבני ביתי יותר.
(כמובן המידע 'נח' לו כבר על מצע של הספרים של בן-אורי ושרה חמו).
תמר_ס*

חיסון פוליו

שליחה על ידי תמר_ס* »

היום עשינו חיסון. מתברר שהזמינו במיוחד בשבילנו.
הוא לא צייץ ואחרי שזה נגמר הוא ביקש גם ביד השניה. זללתי אותו.
אמאלה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 21:01

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמאלה* »

אנחנו רוצים לנסוע לכינרת שבוע הבא עם בננו בן החצי שנה.
הוא לא מחוסן ואני קצת חוששת מפוליו- האם עובר גם במי ים?
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

פוליו עובר מצויין במי כינרת (שהביוב של טבריה זורם אליהם חופשי) וגם במי ים בהם יש זיהום של ביוב. יש לך שתי אפשרויות- לחסן לפוליו או לא להכניס לבריכות, לכינרת, ולים מזוהם. וגם לא לים סוף.
אמאלה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 21:01

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמאלה* »

אוף.
ירד מהפרק בינתיים.
נקנה בריכה מתנפחת.
נהר_שליט*
הצטרפות: 25 יולי 2001, 09:26
דף אישי: הדף האישי של נהר_שליט*

חיסון פוליו

שליחה על ידי נהר_שליט* »

"יש לך שתי אפשרויות-לחסן לפוליו או לא להכניס לבריכות, כנרת או לים"
או אפשרות נוספת לסמוך על החוסן של הילד ועל החיסון מחלב האם.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי ענת_גביש* »

פוליו עובר מצויין במי כינרת (שהביוב של טבריה זורם אליהם חופשי) וגם במי ים בהם יש זיהום של ביוב. יש לך שתי אפשרויות- לחסן לפוליו או לא להכניס לבריכות, לכינרת, ולים מזוהם. וגם לא לים סוף.
הודעה קצת נחרצת, לא?
ענבל על מה את מבססת את זה שפוליו עובר מצויין? (במילה עובר שהופיעה בשאלת אמאלה הכוונה היתה למדביק (מדבק?), תקנו אותי אם אני טועה. ואולי ענבל הבינה האם פוליו יכול להתקיים במים האלה.)
ואם הבנת, ענבל, שהכוונה של אמאלה היא: האם פוליו במי הכנרת שהגיע לשם עם הביוב עובר מצויין לבני אדם-
אז איך את יודעת? עוד לא נתקלתי במישהו שיכול לתת תשובה ברורה לכיוון זה או זה. שתפי אותנו במקורותייך? המבוססים, אני מתכוונת. כי גם אני בתוהים ועדיין לא לקחתי את הקטנה לבריכה, בגלל חוסר ידע .
האם לעמותת חוסן תשובות ברורות בענין?
השבוע סיפרה לי מישהי על שני מכריה (משני קיבוצים שונים) עם נכות עקב פוליו מלפני עשר שנים, כי היו נגיפים ב מי השתייה .
אה, והם היו מחוסנים...
פגשתי גם אשה שאחיה בן השמונה עשרה נכה בעקבות חיסון פוליו.
<למה שרק אני אהיה מבולבלת. הנה תהיו גם. אולי מעז ייצא מתוק.>
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

חיסון פוליו

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_האם פוליו במי הכנרת שהגיע לשם עם הביוב עובר מצויין לבני אדם-
אז איך את יודעת? עוד לא נתקלתי במישהו שיכול לתת תשובה ברורה לכיוון זה או זה._

זה די ידוע שכן. זה גם כל הרעיון של החיסון המוחלש - שהוא חיסון סביבתי. סביבתי זה אומר שהאוכלוסיה נחשפת לפוליו מוחלש על בסיס קבוע וכך נשמרת רמת חיסון באוכלוסיה. זה לא סתם שבודקים את המים - ראי מקרה נמצאו חיידקי פוליו.
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

ענת גביש ! עניתי לא לגבי מדביק אלא לגבי מתקיים, קיים. נמצא. וחיידק נמצא וקיים יכול בכייף גם להדביק אם הוא נכנס למערכת- נבלע ע"י האדם, וכל המרבה "הרי זה משובח".
פוליו מתקיים בסביבה מימית מזוהמת מהפרשות אנושיות, וכאשר יש חדירת ביוב תמידית- יש כל הזמן תחזוק לאוכלוסיית החיידקים.
יש פוליו בכינרת, כל כמה זמן בודקים (השתתפתי בבדיקה לפני 4 שנים, במסגרת קורס מיקרוביולוגיה של הסביבה) במנהלת הכינרת של מקורות ורואים שיש אוכלוסיה יציבה למדיי. בחורף יש יותר, כנראה בגלל הצפות ביוב שמגיעות לכינרת אפילו יותר מאשר בקייץ.
בבריכת שחיה עם כלור , אין אוכלוסיית קבע של פוליו, אבל אם במקרה תינוק שחוסן אוראלית יעשה קצת קקי למיים- החיידקים יכולים להתקיים כמה ימים לפני שימותו. בימים האלו, כאשר הפוליו שוחים להנאתם (=צפים) במיים, תינוקות אחרים עלולים לבלוע מים אלו וכך לארח בנעימות את חידקי הפוליו השחיינים.
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

וזה היה ב<ציניות>
ענת_גביש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אבל ענבל, זה בכלל נגיף, לא? כי כתבת :
( בבריכת שחיה עם כלור , אין אוכלוסיית קבע של פוליו, אבל אם במקרה תינוק שחוסן אוראלית יעשה קצת קקי למיים- החיידקים יכולים להתקיים כמה ימים לפני שימותו. )
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

כאשר הפוליו שוחים להנאתם
את חושבת שיש להם גם קורס שחיה לתינוקות? :-D
כדאי אולי לפתוח דף: נגיפים שוחים חזה או חתירה (או שהם צוללים עם בקבוקים?)

<וזה היה בבדיחות הדעת>
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

זה בכלל נגיף
נגיף, נגיף...
אפילו אותי היא בלבלה, ובהתחלה כתבתי חיידקים, עד שראיתי את הודעתך המלומדת וקלטתי את הטעות.
ענת_גביש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי ענת_גביש* »

הבילבול שחשוב שיתוקן כאן הוא שמי כלור הורגים את הפוליו.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

אז לא הבנתי - הם הורגים או לא הורגים?
ענת_גביש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי ענת_גביש* »

את שואלת אותי? (-: הצילו.
ממה שאני מבינה כלור הורג חיידקים ולא הורג וירוסים.
<כבר איבדתי את הבטחון.>
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

יש הגיון בזה, כי וירוס אינו תא חי בזכות עצמו.
אבל צריך לבדוק.
נו - אין ברירה אלא להריץ מֵדלָיין. נקווה שאמצא משהו.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

maamar]נגיפים במים print[/po].asp?code name=A maim0146

לא מצאתי משהו במדליין, אבל זה נראה לי בהחלט מספק
ענת_גביש*

חיסון פוליו

שליחה על ידי ענת_גביש* »

תודה שרון.
הבילבול שחשוב שיתוקן כאן הוא שמי כלור הורגים את הפוליו.
בקיצור, לא הורגים.
לוטם_מרווני*

חיסון פוליו

רגע, אז קודם כל אני מתנצלת, אכן הכוונה לווירוס, נגיף. תבלבתי, אפשר להאשים את ההנקה;-).
אז המסקנה בעצם היא שאם תינוק מחרבן פוליו למי בריכת שחיה, הפוליו שורדים ומסוכנים ל"לא מחוסנים" ולחלשים (זקנים תשושים ואנשים עם מע' חיסון פגועה) בכלל?
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון* »

אם הם נשארים אותו פוליו מוחלש אזי הם לא מסוכנים ל"לא מחוסנים" בריאים.
אנשים עם מע' חיסון פגועה, דומני שנמנעים ממקומות כאלה.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

_ג, כן?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חיסון פוליו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

משרד הבריאות שוקל
לבטל חיסון פוליו בטיפות
בא לי לבכות: אנחנו מחסנים סלקטיבית, וחיסנו את הילד בזמנו בזריקה בלבד. לפני כמה שבועות עם מציאת הנגיף במע' הביוב בעלי נלחץ וביקש שנחסן אותו גם בטיפות. אז חיסנו. אוף!
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שימו לב במיוחד לדברי פרופ' מימוני, ראש איגוד רופאי הילדים, שממליץ ופועל בניגוד להמלצות ארגונו (המלצות משרד הבריאות מן הסתם מתבססות על המלצות ארגון רופאי הילדים...)..

אגב, הסיכון הזעיר בטיפות הוא ידוע. טענו שהשילוב בין המומת למוחלש מנטרל את הסיכון. החידוש הוא שטוענים שהטיפות מיותרות, כי הטענה שאני מכירה זה שהמומת הוא זמני בלבד, בעוד המוחלש לכל החיים.

מה שכן, הורדת החיסון בטיפות, מוריד את הסיכון הסביבתי, כך שהלא-מחסנים צריכים לברך עליו במיוחד.
מיכל_אבן*
הצטרפות: 15 יולי 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של מיכל_אבן*

חיסון פוליו

שליחה על ידי מיכל_אבן* »

פוליו היא מחלת שיתוק ילדים, הלא כן? ז"א שמבוגרים לא אמורים להידבק ממנה? או שניתן להידבק במחלה בכל גיל?
אנחנו חיסנו רק בזריקה, בשל החשש שהילד יחלה במחלה בעקבות קבלת הנגיף המוחלש. עכשיו אני קוראת כאן שהמומת הוא לא לכל החיים ואילו המוחלש הוא למעשה חיסון לכל החיים. האם לדעתכן אני יכולה לתת לאיתי שלי את החיסון בטיפות בגיל שנה ושבעה חודשים לאחר שהוא קיבל כבר 3 מנות של זריקות נגד פוליו (הנגיף המומת)? האם זה שהוא כבר קיבל את החיסון בזריקה אמור לחסן אותו מלחטוף את המחלה בעקבות הנגיף המוחלש?
please help
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

קוראים לו שיתוק ילדים אבל חולים בו בכל גיל.
כנראה שבעבר כולם היו חולים בזה וכך כל המבוגרים היו מחוסנים (הבריאים והנכים) והמחלה היתה פוגעת רק בילדים.

האם זה שהוא כבר קיבל את החיסון בזריקה אמור לחסן אותו מלחטוף את המחלה בעקבות הנגיף המוחלש?
כן. אמנם אין 100% אבל לא רחוק מזה.
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

חיסון פוליו

שליחה על ידי אלה* »

היי,
בתי בת החצי שנה חוסנה עד עכשיו באופן מסודר וכמעט ולא היו לה תופעות לוואי. לפני כשבוע היא עברה חיסון של גיל חצי שנה הכולל טיפות פוליו וצהבת. לילדה יש חום כבר 3 ימים שאינו יורד הנע בין 8.1 ל9.4. שילשולים והקאות. רופאה של הילדה אמרה לא לדאוג כי זה תגובה לחיסון. הילדה סובלת מה עוד אפשר לעשות חוץ מאקמול?
רופא ילדים*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2004, 18:31
דף אישי: הדף האישי של רופא ילדים*

חיסון פוליו

שליחה על ידי רופא ילדים* »

אלה.
התמונה שאת מתארת אינה בהכרח תגובה לחיסון, אלא יותר נשמע כמחלה ויראלית. המלצתי היא לדאוג לשתיה מרובה, והורדת חום לפי הצורך (כלומר לא בהכרח בכל חום צריך לדחוף אקמול, השימוש באקמול צריך להיות בצורה מושכלת ולהיזהר ממתן מינון יתר - מסוכן).
אם החום נמשך הייתי פונה שוב לרופא לביצוע ספירת דם.
במקרים בהם הילדה משלשלת ומקיאה ללא הפסקה, אינך מצליחה לתת לה לשתות בכלל, היא אפטית ואינה נותנת שתן במשך שעות רבות 0 יש לפנות למוקד או חדר מיון לשקול מתן נוזלים.
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

לילדה יש חום כבר 3 ימים שאינו יורד הנע בין 8.1 ל9.4. שילשולים והקאות.
זה לא מהחיסון. יש עכשיו ילדים רבים שחולים בוירוס הזה.
חום מחיסון לרוב אינו נמשך יותר מ- 24 שעות, ואינו מלווה בתסמינים נוספים בד"כ.
לגבי כל השאר אני מסכימה בהחלט עם רופא ילדים
אמא_מודאגת*
הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 21:21

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמא_מודאגת* »

ביתי בת השש קיבלה היום חיסון נגד פוליו מוחלש (דרך הפה). אני מקבלת תרופה שנקראת אימורן והיא מדכאת מערכת חיסון. אחרי החיסון לא שמתי לב ונתתי לה נשיקה על הפה. האם יש לי ממה לחשוש?
שרון_ג*

חיסון פוליו

שליחה על ידי שרון_ג* »

ההדבקה היא בעיקר דרך הצואה. אבל את חייבת לדבר עם הרופא שנתן לך את האימורן ולספר לו שהילדה קיבלה את החיסון.
אם את מקבלת במינונים גבוהים לא ברור לי למה בכלל נתנו את החיסון לילדה.
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמבט_ים* »

לקחתי את ילדתי (2.10) לראשונה לטיפת חלב, אני רוצה להתחיל לחסן אותה לפוליו, ביקשתי מהאחות לא את החיסון דרך הפה, רק את זה דרך המזרק, (כך המליצו לי, וגם קראתי אח"כ בעיתון שרוצים להוריד לגמרי את החיסון דרך הפה) אז היא אמרה לי (אני כבר לא זוכרת במדויק את ההסבר שלה) שבגלל שאני מפרידה את החיסונים ובגלל שבחרתי רק דרך המזרק ...... היא תצטרך להדקר יותר פעמים, ????
רופא_ילדים*
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

חיסון פוליו

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

מאיה:
החיסון המקובל בטיפת חלב הוא: שעלת, דיפטריה, טטנוס, המופילוס אינפלואנזה B ופוליו כולם בזריקה אחת. קיים חיסון המכיל דיפטריה וטטנוס בלבד, כמו כן קיים חיסון נפרד לפוליו. בכל מקרה אם בחרת להפריד חיסונים ולהימנע מחלקם הרי שבמקום זריקה בודדת, ביתך תקבל לפחות שתיים. אין קשר בין החלטה להימנע מחיסון דרך הפה למספר הזריקות.
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

חיסון פוליו

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

הערה על פוליו ובריכה.
אנחנו מחסנים חלקית. הרופאה שלנו אמרה שחייבים לחסן את החיסון הראשון של הפוליו לפני שהולכים לבריכה/ים מחשש להדבקות מצואה של ילדים אחרים במים. (כמו שכתבה שרון ג).
התחלנו לחסן בגיל חצי שנה ולכן עד אז לא היינו בבריכה...
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

חיסון פוליו

שליחה על ידי אמבט_ים* »

אין קשר בין החלטה להימנע מחיסון דרך הפה למספר הזריקות
הבנתי, תודה.
שליחת תגובה

חזור אל “חיסונים באופן טבעי”