דף 2 מתוך 2
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 26 פברואר 2013, 19:46
על ידי טל*
שלום לכולם
עוד רעיון למתכון מתאים: פשטידה טעימה.
חומרים:
חבילת עלי מנגולד/תרד חלוטים,
3/4כרובית מאודה או מבושלת קלות
2 יוגורט ביו או עיזים
2 כפות סובין
5 כפות קוואקר מלא טחון (במגימיקס)
2 כפות שמן זית
אפשר להוסיף מעט גבינת עיזים קשה- משדרג
4 ביצים
אפשר מעט סומסום מלא לפיזור למעלה
אופן ההכנה:
טוחנים את הקוואקר, סובין והגבינה הקשה, מוסיפים פלחי כרובית קטנים מנגולד, ביצים יוגורט, כף שמן, מלח ופלפל.
משמנים 2 תבניות ארוכות במעט מעט שמן זית, ואופים ב 180 כשעה.
אפשר לפזר סומסום מלא או מעט סובין למעלה לקרסט וכן גבינת עיזים קשה למי שמותר לאכול.
נחמד טעים ומשביע
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 26 פברואר 2013, 19:48
על ידי טל*
שלום חנה. ככול הידועה לי מהנתורופתית, אי אפשר לאכול רוטב סויה עקב התהליך בו מכינים אותו. אבל הבנתי שלכול אחת יש מאכלים מעט שונים שמתאפשרים לה.
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 21 ספטמבר 2013, 15:24
על ידי אופיזז*
שלום לכולן. קראתי את כל מה שנכתב כאן ורציתי להוסיף קצת מהידע שלי בנושא על סמך ניסיון אישי. יש לי תוצאות מחקר שנעשה בקנדה לפני כשנתיים או שלוש למיטב זכרוני. המחקר בנושא הקנדידה הוא המקיף והמעמיק ביותר שנתקלתי בו ....ונתקלתי בהרבה בנושא זה. במחקר זה כתוב ללא כל פשרות שחייבים להימנע לחלוטין (וזה מתרגום מאנגלית כמובן) סוכר על כל נגזרותיו, מולסה, דבש, מייפל סירופ, תחליפי סוכר, אוכל משומר, מאפים, אלכוהול, פירות (למעט תפוח עץ) מיץ פירות, חלב ודברי חלב, תפוחי אדמה, אגוזים וכמובן פטריות. מותר לאכול לחם ללא שמרים וסוכר, מוצרים ללא גלוטן, פרוטאין (לא מהחי), מוצרים מלאים (קמח מלא, אורז מלא) כוסמין וכוסמת, גרעיני פשתן טחונים בלבד (גרעיני פשתן שלמים אינם נספגים כלל בקיבה), דוחן, קינואה, תחליפי חלב (חלב סויה, חלב אורז), ירקות טריים ומאודים, שעועית לבנה, עדשים, אפונה, דגים (טונה, הרינג, מקרל, סרדינים, סלמון), שעועית מש, הרבה הרבה שום רצוי טרי, שמן זית ושתיית מים בכמויות נכבדות כדי לשטוף את הקנדידה החוצה. אישית לא ידוע לי אם מותר סילאן מאחר ופירות הם ברובם אסורים וסילאן עשוי מתמרים. מי שתרצה את המחקר (כ- 100 עמודים באנגלית) מוזמנת לכתוב לי למייל OFIZAZ @ YAHOO.COM
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 21 ספטמבר 2013, 15:35
על ידי אופיזז*
Required Dietary Changes Or What Changes Can I Make in What and How I Eat?
First, understand that you don’t have to change your ways of eating forever. But you do have to give up some things for a while, maybe some of your favourite things, such as sweets and bread. Often, a yeast infection is entirely cured by cutting out all sweets. Changing your diet temporarily can often be the only thing you need to do to cure your stubborn yeast infection.
We can’t tell you how long you will need to stick to the changes in your eating habits, but you can count on at least six weeks. The actual length of time the cure is going to take depends on your body’s ability to recover and the strength of the infection. If you feel that your infection is weakening its hold on you and your body is more balanced, you can slowly re-introduce some of the banned foods. After you have beaten the infection, you should eat these “problem” foods or those that trigger your infections sparingly.
Foods to Avoid
SUGAR, SUGAR, and SUGAR!
Yeast loves sugar. You probably love sugar. “Friendly” bacteria and your immune system do not. Avoid sweets, cakes, cookies, pastries, and junk food (potato chips, sweetened drinks, and doughnuts). Do not be fooled by “natural sugars” such as fructose, sucrose, raw sugar, organic sugar, honey, or molasses. Sugar is sugar. A taste treat these things may be, but they provide no nutritional benefit to you. What they do most successfully is feed the Candida albicans overgrowth.
Avoid all forms of sugar and foods which contain them, such as:
Molasses and sugar syrups
_ Milk sugar (lactose) from milk products (yogurt, cheese, cream, milk)
_ Honey
_ Maple syrup
_ Sugar substitutes
_ Some canned food
_ Bakery goods (cake, candy, cookies, muffins, pies)
_ Alcoholic drinks
_ Fruit sugar from grapes, melons and other high sugar foods
_ Fruit juices and some vegetable juices
Fruit, Fruit Juices and Dried Fruit
You might get conflicting advice on the connection between fruit sugars and yeast. If your yeast problem is mild to moderate, it may be okay to eat one or two pieces of fruit a day. If your problem is severe, avoid fruit entirely because it is high in fruit sugar (fructose), and molds.
Bakers Yeast and Fermented Foods
Cut out bread, pizza, cakes, yeast spreads (such as Marmite), all malted products. Avoid pastries, buns, rolls, biscuits, crackers, soy sauce (an alternative is naturally fermented wheat-free tamari), mushrooms, stuffing mixes and anything breaded (chicken fingers, fish sticks, etc.). Don’t eat any nutritional supplement not labeled as yeast-free. Avoid miso, tempeh, nuts not in their shell (avoid peanuts altogether), smoked meats and processed meats, foods containing MSG (mono sodium glutamate) and cider.
Dairy Products
Milk contains lactose, which your body treats as a sugar. Cut out anything made from milk – ice cream, all forms of cheese (with the exception of soft goat’s cheese and non diary soy cheese), milk shakes, yogurt.
Alcohol
All alcohol lowers the immunity of your body system. Beer is especially bad because it is made primarily with yeast and has sugar. Wine is also fermented using yeast, and it may be high in sugar.
Refined Carbohydrates
Avoid white flour, white rice, and pasta (check the label for modified starch). The sugars in refined carbohydrates are fast acting, and they can cause sugar cravings. And there you go, feeding the Candida albicans overgrowth again instead of your own immune system.
Nicotine and Other Stimulants
Tobacco contains fungal residues, and it also robs the body of the oxygen which body cells require to fight the infection. Coffee and tea (even decaffeinated) have a negative effect on your adrenal glands. They put a strain on your immune system during a time when you want to give it all the support you can.
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 21 ספטמבר 2013, 15:35
על ידי אופיזז*
OK, What Can I Eat?
Yeast-free Breads
Such as Russian rye bread or sprouted sourdough rye. You can also make your own bread using spelt flour.
Gluten-free Products
Gluten is found in wheat, oats, and barley, and partially in rye. Alternatives include rice, millet, and corn. Look for these grain alternatives. As gluten intolerance is becoming widely recognized, gluten-free products are becoming increasingly available in grocery stores.
Non-animal Protein
It is best to cut out animal meat entirely if you can but if you must eat it, it is best to buy organic meat. Make sure it is labeled organic. If it isn’t, it is not organic. Non-organic meat is highly contaminated with residues of hormones and antibiotics. Of non-organically raised meat, wild game and lamb are the safest. Chicken is the most contaminated meat. Tasty meat alternatives exist, including TVP (textured vegetable protein) and soy-based “meat” products.
Whole Grains
Healthy alternatives include millet, brown rice, quinoa (pronounced “keenwa”) and buckwheat (which is not a wheat, despite its name).
Alternatives to Milk
Organic soymilk is a healthy alternative, which is high in protein. Another milk substitute is rice milk.
Fresh, Organic Vegetables
Raw or steamed vegetables are the best. Avoid mushrooms. Potatoes may be a problem because of molds and starch.
Beans
Beans are a good source of protein. If they are difficult to digest, soak them in water for two days. Try lentils or green split peas. Make sure if you buy canned beans that there is no added sugar.
Fish
If you do find it hard to go without meat, choose fish. Trout, herring, tuna, mackerel, sardines and salmon are high in protein and are a good source of essential fatty acids.
Drink water
At least 1 ½ quarts or liters a day
Flaxseed Oil (Linseed Oil)
Usually found in the refrigerator at grocery or health stores, it should be sold in an opaque bottle. Store it in a cool, dark place and consume it (preferably) within 3 weeks. It can be added to cold or hot food or used anywhere you would use olive oil, except for when cooking with high temperatures as high heat destroys some of the healthy fats in flaxseed oil. It is the best source of Linoleic acid, an Omega 3 essential fatty acid. You can also use organically grown seeds or flaxseed capsules instead.
Garlic
Garlic is an antifungal and a decongestant. It also helps increase our vitamin absorption and helps eliminate toxins from our body. Garlic is a perfect anti-yeast medicine. Try to eat it raw. If you can’t stand the taste, use small cloves or cut smaller pieces and swallow them whole. Don’t use odourless or heat treated garlic. The active ingredient, allicin gives garlic its odour. Allicin is destroyed by heat.
Olive Oil
Buy only extra virgin, cold pressed olive oil. ‘Cold pressed’ means that no heat was used in the pressing process. Heat destroys valuable acids. Olive oil contains oleic acid that helps prevent the transition to the mold form.
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 21 ספטמבר 2013, 15:36
על ידי אופיזז*
Other Helpful Foods
_ Cayenne, coriander, turmeric, ginger and cumin
_ Ghee (clarified butter with water and solids removed)
_ Lemons and limes
_ Onions
_ Daikon (large white radish)
_ Seeds (pumpkin, sunflower, sesame)
_ Apple cider vinegar
_ Almonds
_ Fresh water
_ Seaweed
_ Vegetables high in vitamin C – broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower.
_ Aloe Vera juice
_ Grapefruit seed extract
Take lactobacillus acidophilus capsules, powder or liquid. Liquid or powder: 2 tbsp., 1-2 times a day Capsules: 2 capsules, 1-2 times a day
Take acidophilus to prevent future yeast infections.
_ Drink 8 oz. unsweetened cranberry juice a day. DO NOT buy Ocean Spray or any other sweetened cranberry juice. It must be unsweetened, preferably organic, cranberry juice. Look for it in health food stores. Alternatively, you can take concentrated cranberry capsules (vegetarian). Take 1 every 6-12 hour (the equivalent to sixteen 8 oz. glasses of juice and very effective).
_ Drink 3 cups a day of the following tea between meals or half an hour before you eat. To enhance the flavour, add unsweetened cranberry juice. Use organic herbs whenever possible.
¼ tbsp. goldenseal root 2 tbsp. sage 2 tbsp. mullein 2 tbsp. raspberry leaf
Add the herbs to one quart of cold water and bring to a boil over low heat with the pot covered. Remove pot from stove as soon as it simmers and let it steep for 20 minutes. Strain and keep the unused portion of tea in the fridge.
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 23 אוקטובר 2013, 11:17
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אשמח אם תרשמו בבקשה מה צריך בנוסף לדיאטה איזה תרופות טבעיות לרכוש תודה מראש!!!!
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 19 פברואר 2014, 10:09
על ידי אפרת*
מכל מה שקראתי הבנתי דברים אבל זה מה שאני עשיתי ולכן חייב את הכל... כמו שנאמר חייבים אבל חייבים לקחת תרופות או צמחים אשר יקטלו את הקנדידה לתמיד (תמי היא תוכל לחזור אם לא נשמור) וגם דיאטה
אני עשיי גם וגם לצערי הפסקתי באמצע והכל חזר אבל אמא שלי לקחה צמחים שנטורופתית נתנה לה כדורים ותזונה והיום ברוח השם היא 15 קילו פחות ולא סובלת מכלום...
בהצלחה לכולן....
דרך אגב את הבדיקה לאיתור קנדידה לא ניתן לעשות בבדיקת שתן או משטח אלא רק בבדיקת צואה לא תמיד יש את הגירוד ו/או היובש בנרתיק!,
http://www.1818.co.il/
זה האתר שמאבחן... בהצלחה
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 20 אוגוסט 2016, 13:25
על ידי עדי*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני לוקחת את צמחי המרפא של ראן בוטניקלס:
ג'רזלם באלסם וקופטיסין
וגם פרוביוטיקה
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 12 פברואר 2017, 23:05
על ידי פלוני_אלמונית*
מתכון לניצחון
לקחת פד אורגני
לערבב כף יוגורט ביו או עיזים
15 טיפות שמן עץ התה
לפרק קפסולה של פרוביוטיקה
לערבב
להכניס אצבע אחד
ולישון עם הפד האורגני למשך לילה
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 12 פברואר 2017, 23:05
על ידי פלוני_אלמונית*
מתכון לניצחון
לקחת פד אורגני
לערבב כף יוגורט ביו או עיזים
15 טיפות שמן עץ התה
לפרק קפסולה של פרוביוטיקה
לערבב
להכניס אצבע אחד
ולישון עם הפד האורגני למשך לילה
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 01 אפריל 2017, 20:04
על ידי הדר*
היי
יש מתכונים של עוגות או עוגיות לדיאטה הזו?
מתכונים לטיפול בקנדידה
נשלח: 25 אוגוסט 2020, 20:36
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לחם קינואה
1קילו קינואה להשרות שעתיים
אחרי שעתיים מסננים ושוטפים את הקינואה . מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט בלנדר ליפני הטחינה מוסיפים מלח .כוס מים. ושמן זית (אפשר לתבל בעוד דברים לפי הטעם האישי שלכם אני אוהב להוסיף קצח ופלחי שום יבש) טוחנים עד שרואים שהמסה קצת נוזלית (אם צריך להוסיף מים אז להוסיף) אחרי שהמסה כבר טחונה שופכים זרעי ציאה לפחות כוס ולערבב הציאה גורמת ללחם להיות אחיד ולא להתפרק. ונותנים למסה להמתין 10דק בנתיים מדליקים תנור על 180 מעלות על טורבו (הסימן של הטורבו זה שני קווים אחד עליון שני תחתון עם ציור של מאוורר בניהם) אחרי שהמסה ישבה 10דק מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ולתנור לפחות לשעה . תהנו זה טעים ומאוד משביע