פלסטיק שולטטטטט

יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

סטארט אפ לא למטרות רווח
רק בבאופן ישמע רצף המילים הזה הגיוני.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שקיות בד מסדינים ישנים (רטרו) אפשר לקנות בת"א בחנות "שתיים" של מוניקה וברי .
אצלנו בעיר התחילו (מטעמי עסקנות פרופר) להציב בכל מני מקומות פחים למחזור נייר

ובעירנו יש פחים כאלה כמעט בכל בניין שני - אך ורק בצפון העיר :-( המרכז והדרום מוזמנים כנראה לא למחזר.
איך אפשר לפנות ולבקש שיציבו גם אצלנו? סתם להתקשר לעירייה כאדם פרטי? או אולי צריך ממש קבוצת לחץ כדי לגרום לזה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

פעם היה איפה למחזר בקבוקי זכוכית בסופר אבל יום אחד הם הטילו וטו, אין מכונה ואין להם חשק להתעסק בזה
דווקא באמפ"ם המאוס ראיתי השבוע שמישהו החזיר בקבוקי זכוכית לקופאית.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אילה_א* »

באמפ"ם המאוס
רק את הגדולים של הבירה שנותנים עליהם שקל לא את אלה של ה25 אגורות
בלה_שנדמה_לה*
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

פעם היה איפה למחזר בקבוקי זכוכית בסופר אבל יום אחד הם הטילו וטו, אין מכונה ואין להם חשק להתעסק בזה,
חשבתי שזה לפי חוק. הם לא בוחרים אם בא להם לאסוף זכוכית או לא.....

_אם לדייק, אז גם קנייה של כלי פלסטיק רב פעמיים היא בעיה.
זה לקנות עוד פלסטיק, שמתישהו יזהם ולא יתכלה._
נתת לי חומר למחשבה, יערה. תודה.
עדיין לא בטוחה מה נקנה בסופו של דבר למסיבה הקרבה, או האם נסתדר עם הכלים שיש לנו, או שמא נבקש מכמה אורחים באופניים להביא עמם כלים מהבית.. אבל תודה. על האינפוט.
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אני קניתי כלים מנירוסטה (תוצרת הודו) לצורכי פיקניקים וכד'. יש ברשתות הגדולות (בירושלים: למשל ב"מיסטר זול",. "מגה"). (בירושלים יש גם באגריפס, מחוץ לשוק, בחנות הכוסות שמול טבע-נט).

יש חדש לגבי הכלים מהעלים ההודיים? זה פצצה של דבר. הלוואי ויהיה ניתן להשיג כאלה פה. וכמובן שידרוג משמעותי יהיה אם ייצרו כאלה פה.

_אם הייתן יודעות מה יש בפירות היבשים האלו ואיך ייצרו אותן, הידיים שנוגעות בהן בסופר היו נראות חסרות חשיבות...
חוצמזה נוגעים בהם גם לפני שהם נארזים בפלסטיק - מי שקוטף אותם, ממיין אותם וכד'.
לגבי מרעין בישין בפירות יבשים - אם יש עליהם ביצים של כל מיני, אזי אריזות הפלסטיק לא משנות כלום (וכבר היו דברים מעולם). יחד עם זה, רב הפירות היבשים (כולל רב האורגניים) מטופלים בגפרית למניעת בקיעה של זחלים ושאר מזיקין._
ליאת, את מוכנה לפרט? והאמנם, גם האורגניים מטופלים בגפרית?? לעזאזל!!!!!!!! איך אפשר להימנע מהרעל הזה?
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש המון פלסטיק גם בלי ניילונים. המקלדת, מארז המחשב (פעם היה ממתכת), הרמקולים, המסך. קומקום חשמלי בדרך כלל (ובכלל מכשיר בזבזני לגמרי). הרבה מהצעצועים שאני מכירה הם מפלסטיק, כזה שנשבר תוך כמה ימים ומה עושים איתו? לפח. בעצם כל פלסטיק שמשרת אותנו, גם אם לטווח ארוך יחסית כמו מקלדת סופו לזהם בלי יכולת להתפרק.
יערת דבש
הזכרת לי סיבה טובה לשקול לשלילה קניית מקלדת חדשה - ח"ח על השקילה מחדש!

פתרון למחזור מסוים של הקופסאות של יוגורט, גבינה וכו' - אפשר לשטוף אותם ולתת אותם לגן הילדים הקרוב
זאת ממש המחשה של עיקרון 5 ה- Rים
"refuse reduce reuse repair recycle"
שימו לב שהריסייקל הוא אחרון.
איך בדיוק זה יעזור אם תתני את קופסאות היוגורט לגן? ברור שזה יגיע לפח בסופו של דבר. הפתרון צריך להיות באיזור של ה2-3 Rים הראשונים - להפסיק לקנות דברים שנמכרים בפלסטיק. אפשר לקנות יוגורט שנמכר בזכוכית, גם אם זה עולה יותר. (זה בד"כ גם יוגורט יותר טעים, אבל לא זאת הנקודה)

נניח שמישהו מספר לכם שמבחינתו מיחזור זה סבבה, אבל בו בעת הוא מתעצל ללכת 5 דקות ברגל לסל המיחזור, ורק כשיגיע היום שיהיה לו סל מחזור ממש מתחת לבית, הוא יתחיל למחזר.
זה לא נראה לכם כמו אקולוגיה לעצלנים?
אז את הדוגמא הזאת נתתי כדי להמחיש את העובדה שאנשים לא מוכנים לוותר על רמת החיים שלהם, למרות שרמת החיים היא זאת שבגללה הפלסטיק שולט בעולם.
זה לא התאגידים אשמים. לא המפעלים המזהמים, וגם לא המוכר בסופר שנותן שקית באופן אוטומאטי. זה אנחנו אשמים. אנחנו, שאוהבים להוריד את המים באסלה ולשכוח מהלכלוך, שאוהבים לזרוק את הזבל בתוך שקית פלסטיק, שמשמשת כאמצעי לזריקת אשפה, וכו'. רמת החיים הראוותנית שלנו, היא ורק היא הסיבה לכך שה- פלסטיק שולטטטטט.

למשל, אדם קרוב אלי, ממחזר המון, הוא ממחזר את הבקבוקים של כל הקומה במקום העבודה שלו (כל יום לוקח שקים של בקבוקים הביתה וזורק לסל המיחזור), אבל מצד שני, הוא קנה טלויזה 42 אינצ' ויהיה מהראשונים לקנות כל דגם של IPOD.

אני אשמח אם נחזור לנושא המקורי שיערת התחילה בדף - שאנשים ירשמו איזה דברים הם צורכים שבאים בפלסטיק ונחשוב ביחד איך לצמצם.

ואני מצטער אם אני קצת מטיף או תוקפני, פשוט אני זועם קלות.
אורי_יורמן*

פלסטיק שולטטטטט

והאמנם, גם האורגניים מטופלים בגפרית?? לעזאזל!!!!!!!! איך אפשר להימנע מהרעל הזה?
האורגניים לא מטופלים בגופרית.
למעשה, בפירות יבשים, לקנות רק אורגני זה מאוד חשוב. זה גם בגלל עניינים כמו הגופרית, וגם בגלל אופן הייבוש (חום גבוה), שלפעמים כבר עדיף לאכול מטוגן מאשר לייבש ככה פירות.

לגבי מי שנגעלת ממזון לא סטרילי (נכתב פה מקודם שפירות יבשים בתפזורת זה מגעיל כי זה עמד בחוץ וכל מני אנשים וחיות הלכו על זה) - לדעתי, אבל זאת רק דעתי, זה סתם פחד סטרילי חסר פרופורציה. כמו חיידקופוביה שכזאת (כמו אנשים שלא לוחצים ידיים עם אף אחד כדי לא לקבל מחלות). אני מציע שתנסי לאכול מהדברים האלה ותבדקי אם את נהיית יותר חולה או יותר בריאה.
אורי_יורמן*

פלסטיק שולטטטטט

והאמנם, גם האורגניים מטופלים בגפרית?? לעזאזל!!!!!!!! איך אפשר להימנע מהרעל הזה?
האורגניים לא מטופלים בגופרית.
למעשה, בפירות יבשים, לקנות רק אורגני זה מאוד חשוב. זה גם בגלל עניינים כמו הגופרית, וגם בגלל אופן הייבוש (חום גבוה), שלפעמים כבר עדיף לאכול מטוגן מאשר לייבש ככה פירות.

לגבי מי שנגעלת ממזון לא סטרילי (נכתב פה מקודם שפירות יבשים בתפזורת זה מגעיל כי זה עמד בחוץ וכל מני אנשים וחיות הלכו על זה) - לדעתי, אבל זאת רק דעתי, זה סתם פחד סטרילי חסר פרופורציה. כמו חיידקופוביה שכזאת (כמו אנשים שלא לוחצים ידיים עם אף אחד כדי לא לקבל מחלות). אני מציע שתנסי לאכול מהדברים האלה ותבדקי אם את נהיית יותר חולה או יותר בריאה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

יש חדש לגבי הכלים מהעלים ההודיים? זה פצצה של דבר. הלוואי ויהיה ניתן להשיג כאלה פה. וכמובן שידרוג משמעותי יהיה אם ייצרו כאלה פה
מה בדבר עבודה עצמית? להכין כלים לבד, מתכלים או ממוחזרים.
  • למשל עיסת נייר שמשטיחים ומייבשים כמו פת-שמש (בדף מאפים נאים) :-P
  • או עלי עץ גדולים, רחוצים היטב. יש סוג כזה, קשיח, של עץ שכיח בת"א, מזכיר שסק, לא יודעת איך קוראים לו. עלים גדולים יותר, למשל עלי בננה, אפשר לחזק במשהו (קיסמים? חוט קשיח כלשהו?) שמחזיק אותם בקצוות ונותן צורה כלשהי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

יש חדש לגבי הכלים מהעלים ההודיים? זה פצצה של דבר. הלוואי ויהיה ניתן להשיג כאלה פה. וכמובן שידרוג משמעותי יהיה אם ייצרו כאלה פה
מה בדבר עבודה עצמית? להכין כלים לבד, מתכלים או ממוחזרים.
  • למשל עיסת נייר שמשטיחים ומייבשים כמו פת-שמש (בדף מאפים נאים) :-P
  • או עלי עץ גדולים, רחוצים היטב. יש סוג כזה, קשיח, של עץ שכיח בת"א, מזכיר שסק, לא יודעת איך קוראים לו. עלים גדולים יותר, למשל עלי בננה, אפשר לחזק במשהו (קיסמים? חוט קשיח כלשהו?) שמחזיק אותם בקצוות ונותן צורה כלשהי.
מיכל_בר*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכל_בר* »

קדימה, מי מרים את הכפפה ופותח עסק לייצור כלים ח"פ מעלים?
מיכל_בר*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכל_בר* »

קדימה, מי מרים את הכפפה ופותח עסק לייצור כלים ח"פ מעלים?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אנשים יקרים . חבל שאתם לא נכנסים לקישורים של הדף הזה. כי יש פה מלא דיבור מיותר.
יש פה קישור לכתבה על הפלסטיק, מעניינת. איך הפלסטיק התפתח ולאן דרכו.
ויש פה קישור לשתי בחורות שמייבאות לארץ כלים חד פעמיים מחומרים מתכלים (טבעי) ולא סתם. זה מפלסטיק טבעי!!! שאולי יהפוך לדבר הבא.
בכל אופן יצרתי איתן קשר והמחירים ממש לא יקרים. לפחות לא לגבי הכמויות שהן מתייחסות (גדולות).

שווה להיכנס
נקודות_ורודות_אגדיות*

פלסטיק שולטטטטט

אנשים יקרים . חבל שאתם לא נכנסים לקישורים של הדף הזה. כי יש פה מלא דיבור מיותר.
יש פה קישור לכתבה על הפלסטיק, מעניינת. איך הפלסטיק התפתח ולאן דרכו.
ויש פה קישור לשתי בחורות שמייבאות לארץ כלים חד פעמיים מחומרים מתכלים (טבעי) ולא סתם. זה מפלסטיק טבעי!!! שאולי יהפוך לדבר הבא.
בכל אופן יצרתי איתן קשר והמחירים ממש לא יקרים. לפחות לא לגבי הכמויות שהן מתייחסות (גדולות).

שווה להיכנס
אילה_א*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי הקורטונית עלתה על משהו
יש בשוק כמו קערות מלחם זה גורגיני או בוכרי זה גם יכול להיות רעיון לא רע בכלל
(אבל חד פעמי )
אילה_א*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי הקורטונית עלתה על משהו
יש בשוק כמו קערות מלחם זה גורגיני או בוכרי זה גם יכול להיות רעיון לא רע בכלל
(אבל חד פעמי )
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

זה מפלסטיק טבעי!!!
זה לא אוקסימורון? :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

זה מפלסטיק טבעי!!!
זה לא אוקסימורון? :-)
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

קרוטונית, הרעיון של הכנת צלחות מעיסת ניר מבריק.

תגידו, מה לגבי קנייה חד-פעמית של צלחות זכוכית זולות לשימוש בכל האירועים שיהיו לכם בחיים? זה אומר לשטוף כלים אחרי האירוע.
כן, גם בליל הסדר שוטפים אחר כך כלים. זאת פעולה מגבשת ומלכדת משפחות. מעבר לכך שהיא עוזרת להוריד את הכובד של הארוחה.

זה יקח חצי שעה מזמנכם ואפשר גם ללמוד להעזר. ילדים אוהבים לשתוף כלים!
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

קרוטונית, הרעיון של הכנת צלחות מעיסת ניר מבריק.

תגידו, מה לגבי קנייה חד-פעמית של צלחות זכוכית זולות לשימוש בכל האירועים שיהיו לכם בחיים? זה אומר לשטוף כלים אחרי האירוע.
כן, גם בליל הסדר שוטפים אחר כך כלים. זאת פעולה מגבשת ומלכדת משפחות. מעבר לכך שהיא עוזרת להוריד את הכובד של הארוחה.

זה יקח חצי שעה מזמנכם ואפשר גם ללמוד להעזר. ילדים אוהבים לשתוף כלים!
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי לי_אורה* »

הבהלה לתחליפי הניילון-הפלסטיק
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/890459.html

ובקשר לרכישת כלים רב פעמיים רבים לאירועים וכו' - אני רוצה להזכיר את החנויות הכל ב-2 ש"ח או הכל ב-$ שבהן מוכרים המון כלים - כולל כלי אוכל - מחומרים שונים (כולל זכוכית) ובמחירים המגוחכים - 2 ש"ח או 1$
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי לי_אורה* »

הבהלה לתחליפי הניילון-הפלסטיק
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/890459.html

ובקשר לרכישת כלים רב פעמיים רבים לאירועים וכו' - אני רוצה להזכיר את החנויות הכל ב-2 ש"ח או הכל ב-$ שבהן מוכרים המון כלים - כולל כלי אוכל - מחומרים שונים (כולל זכוכית) ובמחירים המגוחכים - 2 ש"ח או 1$
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

נניח שמישהו מספר לכם שמבחינתו מיחזור זה סבבה, אבל בו בעת הוא מתעצל ללכת 5 דקות ברגל לסל המיחזור, ורק כשיגיע היום שיהיה לו סל מחזור ממש מתחת לבית, הוא יתחיל למחזר.
אכן, עד שהיום הזה יגיע נראה שאנחנו בעיקר נמשיך לצבור (חבל שתאי מוח אי אפשר לצבור כי אז בטח היינו זוכרים יותר טוב לקחת איתנו לסופר/שוק ולכל מקום את מה שאנחנו רוצים למחזר ולעבוד עם זה יותר מפעם אחת...). יש לנו כאמור חדר אחד בבית שמלא בכלי פלסטיק שיום אחד יקומו עלינו, ארגז פלסטיק ענקי מלא בבקבוקי זכוכית ועוד אחד לידו מלא בבקבוקי פלסטיק (ארגזים כאלה של קטיף הדרים) ערימה של דליים לכל דורש, שקיות של שקיות של שקיות עם/בלי חורים.

חושבת שאולי במחלבות אפשר לבקש להביא כלי מהבית ליוגורט (אולי למשל במשק יעקובס בכפר הרוא"ה, כי שם הם נחמדים...).
לדודה של אמא שלי פעם מזמן היה כלי כזה רב פעמי לביצים. לא ראיתי כזה מאז שהייתי ילדה.
ילדת_טבע*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אכן, עד שהיום הזה יגיע נראה שאנחנו בעיקר נמשיך לצבור (חבל שתאי מוח אי אפשר לצבור כי אז בטח היינו זוכרים יותר טוב לקחת איתנו לסופר/שוק ולכל מקום את מה שאנחנו רוצים למחזר ולעבוד עם זה יותר מפעם אחת...). יש לנו כאמור חדר אחד בבית שמלא בכלי פלסטיק שיום אחד יקומו עלינו, ארגז פלסטיק ענקי מלא בבקבוקי זכוכית ועוד אחד לידו מלא בבקבוקי פלסטיק (ארגזים כאלה של קטיף הדרים) ערימה של דליים לכל דורש, שקיות של שקיות של שקיות עם/בלי חורים.

חושבת שאולי במחלבות אפשר לבקש להביא כלי מהבית ליוגורט (אולי למשל במשק יעקובס בכפר הרוא"ה, כי שם הם נחמדים...).
לדודה של אמא שלי פעם מזמן היה כלי כזה רב פעמי לביצים. לא ראיתי כזה מאז שהייתי ילדה.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יעל* »

אנחנו משתמשים לפיקניקים בסרוויס ישן מחרסינה ש"יירשתי" מדיירים קודמים
אמנם כבד, אבל את רוב הדרך בדרך כלל האוטו סוחב..
אז אמנם לא ניסיתי לצאת לטיול עם זה אבל רק רציתי לומר ש אף פעם לא נשברה או ניזוקה לי צלחת
(עדיין, טפו טפו)
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יעל* »

אנחנו משתמשים לפיקניקים בסרוויס ישן מחרסינה ש"יירשתי" מדיירים קודמים
אמנם כבד, אבל את רוב הדרך בדרך כלל האוטו סוחב..
אז אמנם לא ניסיתי לצאת לטיול עם זה אבל רק רציתי לומר ש אף פעם לא נשברה או ניזוקה לי צלחת
(עדיין, טפו טפו)
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

לדודה של אמא שלי פעם מזמן היה כלי כזה רב פעמי לביצים.
להורים שלי היה כזה. מה שמצחיק בו זה שרק ביצים בגודל מסוים נכנסו, בגלל גודל השקעים. אי אפשר היה לקחת ביצים גדולות יותר.

נראה לי שעדיין יש להם אותו איפשהו, אבל גם הוא עשוי מפלסטיק, דרך אגב. אולי דווקא עדיף קרטוני הביצים, שאפשר עוד לקמפסט. לא יודעת.
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

לדודה של אמא שלי פעם מזמן היה כלי כזה רב פעמי לביצים.
להורים שלי היה כזה. מה שמצחיק בו זה שרק ביצים בגודל מסוים נכנסו, בגלל גודל השקעים. אי אפשר היה לקחת ביצים גדולות יותר.

נראה לי שעדיין יש להם אותו איפשהו, אבל גם הוא עשוי מפלסטיק, דרך אגב. אולי דווקא עדיף קרטוני הביצים, שאפשר עוד לקמפסט. לא יודעת.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

יש חד פעמיים שעשויים מתירס, יש לקנות בכל מיני מקומות ( שולי האורגנית למשל) , פעם קניתי וכשהיה יומולדת אז השתמשנו.

בכל מקרה אני לא מצאתי פיתרון מה לעשות עם אריזות מפלסטיק של טחינה/שקדיה/שקדימון וחברים שלהם. משתדלת לקנות באריזה גדולה, אבל לרחוץ ולהשתמש לתבלינים לא מתאים לי כי אני משתמשת בצנצנות זכוכית. בכלל לצנצנות זכוכית יש אצלנו הרבה שימוש כי אני מוסקת ומכינה זיתים ופסטו ולאחרונה נסיונות לריבה ואבא שלי בכלל פתח מפעל ליצור זיתים בבית ותמיד הוא צריך צנצנות כי הוא מחלק להמון חברים/קרובים/מכרים/כל מי שאומר לו איך קוראים לו אז אם במקרה יש לי איזו צנצנת מיותרת אני מעבירה לו.
אבל לא רואה את כל זה קורה בפלסטיק. אני בהחלט צריכה עציצים לזריעה ולגידול שתילים קטנים אבל זה נראה לי פלסטיק קצת עבה, לא ממש התחורר לי עם מספרים ולא בטוחה שלהכניס מספרים מלובנים לפלסטיק זה כזה אחלה רעיון.
רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

יש חד פעמיים שעשויים מתירס, יש לקנות בכל מיני מקומות ( שולי האורגנית למשל) , פעם קניתי וכשהיה יומולדת אז השתמשנו.

בכל מקרה אני לא מצאתי פיתרון מה לעשות עם אריזות מפלסטיק של טחינה/שקדיה/שקדימון וחברים שלהם. משתדלת לקנות באריזה גדולה, אבל לרחוץ ולהשתמש לתבלינים לא מתאים לי כי אני משתמשת בצנצנות זכוכית. בכלל לצנצנות זכוכית יש אצלנו הרבה שימוש כי אני מוסקת ומכינה זיתים ופסטו ולאחרונה נסיונות לריבה ואבא שלי בכלל פתח מפעל ליצור זיתים בבית ותמיד הוא צריך צנצנות כי הוא מחלק להמון חברים/קרובים/מכרים/כל מי שאומר לו איך קוראים לו אז אם במקרה יש לי איזו צנצנת מיותרת אני מעבירה לו.
אבל לא רואה את כל זה קורה בפלסטיק. אני בהחלט צריכה עציצים לזריעה ולגידול שתילים קטנים אבל זה נראה לי פלסטיק קצת עבה, לא ממש התחורר לי עם מספרים ולא בטוחה שלהכניס מספרים מלובנים לפלסטיק זה כזה אחלה רעיון.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

רוקדת, אפשר לחורר עם פטיש ומסמר.
אבל מודה שגם אצלנו הן מצטברות, במיוחד טחינה וחמאת בוטנים. כשהיה קטן הייתי מכינה מזה רעשנים, היום סתם אוגרת אותן בארון.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פלסטיק שולטטטטט

רוקדת, אפשר לחורר עם פטיש ומסמר.
אבל מודה שגם אצלנו הן מצטברות, במיוחד טחינה וחמאת בוטנים. כשהיה קטן הייתי מכינה מזה רעשנים, היום סתם אוגרת אותן בארון.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

שאלה - אם אתן לא משתמשות בשום שקיות ניילון של הסופר, אז מה אתן עושות עם שקית לפח הזבל של המטבח/ שירותים?
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

שאלה - אם אתן לא משתמשות בשום שקיות ניילון של הסופר, אז מה אתן עושות עם שקית לפח הזבל של המטבח/ שירותים?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני בהחלט צריכה עציצים לזריעה ולגידול שתילים קטנים
לא תוכלי להוא אחכ את השתילים. כוסות גבינה ויוגורט מתאימות יותר.

במקום לקנות כלי זכוכית בחנויות 2 שח, עדיף לקפוץ לחנות יד שניה ולקנות כלים משומשים ישנים. נתקלתי בחנויות יד שניה מוצלחות בקיבוצים. ובטח אם תשאלו יש לקרובים שלכם סרוויסים ישנים לא-חגיגיים שהם לא צריכים וסתם עומדים בארון.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני בהחלט צריכה עציצים לזריעה ולגידול שתילים קטנים
לא תוכלי להוא אחכ את השתילים. כוסות גבינה ויוגורט מתאימות יותר.

במקום לקנות כלי זכוכית בחנויות 2 שח, עדיף לקפוץ לחנות יד שניה ולקנות כלים משומשים ישנים. נתקלתי בחנויות יד שניה מוצלחות בקיבוצים. ובטח אם תשאלו יש לקרובים שלכם סרוויסים ישנים לא-חגיגיים שהם לא צריכים וסתם עומדים בארון.
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

בואו לא נשכח שיש גם כלים חד"פ מנייר.
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

ילדת_טבע*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

כלים לקחת בהם אוכל לגינה (גם לקטנטנים וגם לקצת יותר גדולים נגיד פירות שעלולים להמעך או אוכל אמיתי תלוי בשעת היום), יש המון שמשתמשים בכלים מפלסטיק. בזמנו מצאתי בחנות מציאות (2 וחצי שקלים) סט של כלי אמייל על עיקרון הבבושקה שרק המכסה שלהם פלסטי, הם משמשים אותנו נהדר גם בבית וגם בחוץ והיתרון שלהם הוא משקל קל. לא יכולה לחשוב על כלי זכוכית לתפקיד הזה...
ילדת_טבע*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

כלים לקחת בהם אוכל לגינה (גם לקטנטנים וגם לקצת יותר גדולים נגיד פירות שעלולים להמעך או אוכל אמיתי תלוי בשעת היום), יש המון שמשתמשים בכלים מפלסטיק. בזמנו מצאתי בחנות מציאות (2 וחצי שקלים) סט של כלי אמייל על עיקרון הבבושקה שרק המכסה שלהם פלסטי, הם משמשים אותנו נהדר גם בבית וגם בחוץ והיתרון שלהם הוא משקל קל. לא יכולה לחשוב על כלי זכוכית לתפקיד הזה...
רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

כוסות גבינה ויוגורט מתאימות יותר.
אין לי כאלה בבית.
רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

כוסות גבינה ויוגורט מתאימות יותר.
אין לי כאלה בבית.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

האורגניים לא מטופלים בגופרית
גפרית היא חומר מותר לשימוש בחקלאות אורגנית. רב האורגניים מטופלים בגפרית, למיטב ידיעתי.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

האורגניים לא מטופלים בגופרית
גפרית היא חומר מותר לשימוש בחקלאות אורגנית. רב האורגניים מטופלים בגפרית, למיטב ידיעתי.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אם אתן לא משתמשות בשום שקיות ניילון של הסופר, אז מה אתן עושות עם שקית לפח הזבל של המטבח/ שירותים?

לא שמה שקית.
בשירותים אין פח, כי מי צריך פח בשירותים?!?
הפח של המטבח מכיל רק דברים שהם לא שאריות מזון ולכן יחסית לא מתלכלך.

אני ליקטתי ציפיות ישנות בשוק החלפות ותפרתי מהן שקיות בשלל גדלים. ממשיכה עם זה מתוך שאיפה שיוהיו לי יותר מדי ואוכל לחלק.
אני מוצאת שהשקיות האלה מתאימות כמעט לכל שימוש ששקיות פלסטיק מילאו בעבר. רק דברים רטובים או מטפטפים צריכים פלסטיק סביבם.

לחיתולי הבד המשומשים מחוץ לבית תפרתי פתרון מספק אבל קצת קשה לביצוע - שקית בד עם פנימית מפלסטיק. עובד נהדר אבל הגירסה הבאה תהיה אחרת.
ואגב, לזאת ששמה את בגדיה המלוכלכים בשקית כדי שלא יסריחו את החדר - אלא אם את עובדת במסעדה או מקום אחר שממלא את הבגדים בריח דביק או שיש לך תינוק שמחרבן עליך או שאת סובלת מבריחת שתן - למה שהבגדים שלך יסריחו?!
ה_עוגיה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אם אתן לא משתמשות בשום שקיות ניילון של הסופר, אז מה אתן עושות עם שקית לפח הזבל של המטבח/ שירותים?

לא שמה שקית.
בשירותים אין פח, כי מי צריך פח בשירותים?!?

אני ליקטתי ציפיות ישנות בשוק החלפות ותפרתי מהן שקיות בשלל גדלים. ממשיכה עם זה מתוך שאיפה שיוהיו לי יותר מדי ואוכל לחלק.
אני מוצאת שהשקיות האלה מתאימות כמעט לכל שימוש ששקיות פלסטיק מילאו בעבר. רק דברים רטובים או מטפטפים צריכים פלסטיק סביבם.

לחיתולי הבד המשומשים מחוץ לבית תפרתי פתרון מספק אבל קצת קשה לביצוע - שקית בד עם פנימית מפלסטיק. עובד נהדר אבל הגירסה הבאה תהיה אחרת.
ואגב, לזאת ששמה את בגדיה המלוכלכים בשקית כדי שלא יסריחו את החדר - אלא אם את עובדת במסעדה או מקום אחר שממלא את הבגדים בריח דביק או שיש לך תינוק שמחרבן עליך או שאת סובלת מבריחת שתן - למה שהבגדים שלך יסריחו?!
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

תגידו, מה לגבי קנייה חד-פעמית של צלחות זכוכית זולות לשימוש בכל האירועים שיהיו לכם בחיים?
זה טוב רק לארועים בבית (שהם לא הרוב). לפיקניקים וטיולים זה לא מתאים - גם כבד וגם נשבר בקצב.
זו הבעיה של לקחת קובעיות לטיולים - תמיד חוזרים עם פחות מחצי ממה שלקחנו בהתחלה.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

תגידו, מה לגבי קנייה חד-פעמית של צלחות זכוכית זולות לשימוש בכל האירועים שיהיו לכם בחיים?
זה טוב רק לארועים בבית (שהם לא הרוב). לפיקניקים וטיולים זה לא מתאים - גם כבד וגם נשבר בקצב.
זו הבעיה של לקחת קובעיות לטיולים - תמיד חוזרים עם פחות מחצי ממה שלקחנו בהתחלה.
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אפשר תמיד לחשוב "מה היה לפני ש..." למשל מה היה לפני שהיו צלחות חד פעמיות.
שאלתי את עצמי את זה אחרי השאלה של גברת פלפלת :
כשהייתי ילדה, והלכנו עם סלים למכולת, אז פשוט היינו ממלאים את פח הזבל ללא שקית ומוציאים את כולו כדי לזרוק את הזבל..
מה גם שאם עושים קומפוסט, אז זה אפילו לא מסריח. נשאר בפח רק חומר יבש.

מי צריך פח בשירותים אני, אני!!
אני מרגישה לא בנוח בבתים שאין בהם פח בשירותים.
יערת_דבש*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אפשר תמיד לחשוב "מה היה לפני ש..." למשל מה היה לפני שהיו צלחות חד פעמיות.
שאלתי את עצמי את זה אחרי השאלה של גברת פלפלת :
כשהייתי ילדה, והלכנו עם סלים למכולת, אז פשוט היינו ממלאים את פח הזבל ללא שקית ומוציאים את כולו כדי לזרוק את הזבל..
מה גם שאם עושים קומפוסט, אז זה אפילו לא מסריח. נשאר בפח רק חומר יבש.

מי צריך פח בשירותים אני, אני!!
אמא_ל'ה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2007, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל'ה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אמא_ל'ה* »

הלכתי לסופרמרקט. בעוד אני מתחילה להעביר את המוצרים בקופה, הקופאית שולפת שתי שקיות ניילון ומתחילה לארוז.
"אין צורך", אני אומרת לה, ומתחילה להכניס את המוצרים לשקיות הבד שהבאתי.
"זה טרנד כזה, אה?", היא מחייכת אליי.
ודוחסת את שתי השקיות המיותמות לפח לפני שאני מספיקה לומר מילה.
אמא_ל'ה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2007, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל'ה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אמא_ל'ה* »

הלכתי לסופרמרקט. בעוד אני מתחילה להעביר את המוצרים בקופה, הקופאית שולפת שתי שקיות ניילון ומתחילה לארוז.
"אין צורך", אני אומרת לה, ומתחילה להכניס את המוצרים לשקיות הבד שהבאתי.
"זה טרנד כזה, אה?", היא מחייכת אליי.
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

גם אני. אולי עם רב פעמי זה פחות רלוונטי, ואז באמת לא חייבים פח בשירותים. מה שכן, לא נראה לי שחייבים תמיד שקית בפח של השירותים.

|אוף|
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

גם אני. אולי עם רב פעמי זה פחות רלוונטי, ואז באמת לא חייבים פח בשירותים. מה שכן, לא נראה לי שחייבים תמיד שקית בפח של השירותים.

|אוף|
אחות_של_המחליף*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 17:03
דף אישי: הדף האישי של אחות_של_המחליף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אחות_של_המחליף* »

|אוף| |אוף|
מזכיר לי שהייתי בסופר שיש מישהו שאורז לך את הקניות. הדביל הזה הכניס כל שני מוצרים לשקית אחרת. אמרתי לו: לא חבל?? והוא סתם משך בכתפיים בחוסר עניין..

יערת דבש - נייר=עוד עצים כרותים...
מה עדיף? (לא יודעת בעצמי את התשובה, אם בכלל יש כזו).

ומה עם ריח של זיעה? או הריח של התחתונים...?? לא תמיד נעים.
לא יכולה לשים את הבגדים בחדר אחר, כדי שהשותפה לא תסבול.
עוד רעיונות? אשמח להיפטר מהשקיות..

ובכלל- מאז שאני קוראת (וקצת כותבת) פה- אני הרבה יותר מודעת ומקפידה על מחזור (מה שאפשר) ומנסה להטמיע גם לאחרים.
אבא שלי אתמול אמר שזה חסר סיכוי ורק אם הממשלה תעודד את זה (כספית, כמובן. אנשים לא מבינים דרך אחרת..)- רק אז אולי נוכל ליצור פה שינוי.
הלוואי.
אחות_של_המחליף*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 17:03
דף אישי: הדף האישי של אחות_של_המחליף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אחות_של_המחליף* »

|אוף| |אוף|
מזכיר לי שהייתי בסופר שיש מישהו שאורז לך את הקניות. הדביל הזה הכניס כל שני מוצרים לשקית אחרת. אמרתי לו: לא חבל?? והוא סתם משך בכתפיים בחוסר עניין..

יערת דבש - נייר=עוד עצים כרותים...
מה עדיף? (לא יודעת בעצמי את התשובה, אם בכלל יש כזו).

ומה עם ריח של זיעה? או הריח של התחתונים...?? לא תמיד נעים.
לא יכולה לשים את הבגדים בחדר אחר, כדי שהשותפה לא תסבול.

ובכלל- מאז שאני קוראת (וקצת כותבת) פה- אני הרבה יותר מודעת ומקפידה על מחזור (מה שאפשר) ומנסה להטמיע גם לאחרים.
אבא שלי אתמול אמר שזה חסר סיכוי ורק אם הממשלה תעודד את זה (כספית, כמובן. אנשים לא מבינים דרך אחרת..)- רק אז אולי נוכל ליצור פה שינוי.
הלוואי.
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יש שקיות כביסה שהם בעקרון לחיתולים רב פעמיים, אבל זה סך הכל כמו ש ה עוגיה תיארה למעלה
שקית בד עם פנימית מפלסטיק
הם מגיעים בגדלים שונים, ויש להם סגירת שרוך. כל זמן שזה סגור זה לא צריך להסריח. הנה דוגמה
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יש שקיות כביסה שהם בעקרון לחיתולים רב פעמיים, אבל זה סך הכל כמו ש ה עוגיה תיארה למעלה
שקית בד עם פנימית מפלסטיק
הם מגיעים בגדלים שונים, ויש להם סגירת שרוך. כל זמן שזה סגור זה לא צריך להסריח. הנה דוגמה
נקודות_ורודות_אגדיות*

פלסטיק שולטטטטט

לזאת ששמה את בגדיה המלוכלכים בשקית כדי שלא יסריחו את החדר
מה עם סל כביסה מאווורר במרפסת??
נקודות_ורודות_אגדיות*

פלסטיק שולטטטטט

לזאת ששמה את בגדיה המלוכלכים בשקית כדי שלא יסריחו את החדר
מה עם סל כביסה מאווורר במרפסת??
מיכל_בר*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אהממ... הם מצופים פלסטיק.
מיכל_בר*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אהממ... הם מצופים פלסטיק.
גוני*
הצטרפות: 01 יולי 2001, 19:48

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי גוני* »

אפשר להכין לבד שקיות בד מציפיות ישנות
בסך הכל יש לתפור רצועה בשתי נקודות
יוצא נורא נחמד
גוני*
הצטרפות: 01 יולי 2001, 19:48

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי גוני* »

אפשר להכין לבד שקיות בד מציפיות ישנות
בסך הכל יש לתפור רצועה בשתי נקודות
יוצא נורא נחמד
ה_עוגיה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא יודעת, אולי בגלל שמשתינים עלי דרך קבע הרף שלי גבוה, אבל באמת, חוץ מבגדי עבודה הארד קור וטקסטיל שפושתן - אני לא מוצאת שהכביסה שלנו מסריחה. גם חולצה שנלבשה בלי דורדורנט ביום קיץ ויש לה צ'חי מסריח, אם היא מונחת לה מאווררת, למשל בשקית בד (או כמקובל אצלנו - זרוקה על הרצפה) היא לא מפיצה סביבה ריח. הסרחון הוא בונוס של מי שדוחף את האף שלו לתוך החולצה.
בקיצור - נסי ואולי תהני (לשים בשקית בד, לא לדחוף את האף לכביסה)
ה_עוגיה*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא יודעת, אולי בגלל שמשתינים עלי דרך קבע הרף שלי גבוה, אבל באמת, חוץ מבגדי עבודה הארד קור וטקסטיל שפושתן - אני לא מוצאת שהכביסה שלנו מסריחה. גם חולצה שנלבשה בלי דורדורנט ביום קיץ ויש לה צ'חי מסריח, אם היא מונחת לה מאווררת, למשל בשקית בד (או כמקובל אצלנו - זרוקה על הרצפה) היא לא מפיצה סביבה ריח. הסרחון הוא בונוס של מי שדוחף את האף שלו לתוך החולצה.
בקיצור - נסי ואולי תהני (לשים בשקית בד, לא לדחוף את האף לכביסה)
רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

אני לא יודעת באילו חיתולי בד את משתמשת אבל הקושיז הגיעו בזמנו ארוזים בניילון מהודר עם ריצ'רץ'. אני בחיים לא כזו מאורגנת אבל מכירה מישהי שהצליחה להשתמש בזה לצורך החיתולים המשומשים. אצלי, גם כשלקחתי את זה איתי תמיד יצא שבסוף מצאתי פיתרון אחר ברגע האמת כי שכחתי שהאריזה הזו איתי...

"זה טרנד כזה, אה?"
בדיוק היום הייתי בסופרפארם בסניף בעיירה נידחת בה לפני שנים הסתכלו עלי כחייזר בעניין השקיות. קניתי פריט אחד בלבד (אבל מפלסטיק) ולכן אפילו לא הבאתי איתי מהאוטו את הסל או שקיות, כי לא התכוונתי לקנות יותר. בכל מקרה בעת התשלום כמובן שמיד הקופאית התכופפה לשלוף שקית, אז אמרתי שאין צורך, והיא:
"איכות הסביבה?"
חייכתי.
רוקדת_לאור_ירח*

פלסטיק שולטטטטט

אני לא יודעת באילו חיתולי בד את משתמשת אבל הקושיז הגיעו בזמנו ארוזים בניילון מהודר עם ריצ'רץ'. אני בחיים לא כזו מאורגנת אבל מכירה מישהי שהצליחה להשתמש בזה לצורך החיתולים המשומשים. אצלי, גם כשלקחתי את זה איתי תמיד יצא שבסוף מצאתי פיתרון אחר ברגע האמת כי שכחתי שהאריזה הזו איתי...

"זה טרנד כזה, אה?"
בדיוק היום הייתי בסופרפארם בסניף בעיירה נידחת בה לפני שנים הסתכלו עלי כחייזר בעניין השקיות. קניתי פריט אחד בלבד (אבל מפלסטיק) ולכן אפילו לא הבאתי איתי מהאוטו את הסל או שקיות, כי לא התכוונתי לקנות יותר. בכל מקרה בעת התשלום כמובן שמיד הקופאית התכופפה לשלוף שקית, אז אמרתי שאין צורך, והיא:
"איכות הסביבה?"
חייכתי.
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אני זוכרת את הקופאית במשביר לפני אי אלו שנים, שהכניסה את הקניה שלי לשקית. אמרתי שאני לא רוצה שקית (ואמרתי לפני שהיא שלפה שקית) אז היא אמרה שאין בעיה, אם אני לא רוצה שקית שאני אזרוק אותה בחוץ, היא צריכה לשים לי בשקית. אני חושבת שהמונח הטכני המדוייק הוא |אוף| .
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אני זוכרת את הקופאית במשביר לפני אי אלו שנים, שהכניסה את הקניה שלי לשקית. אמרתי שאני לא רוצה שקית (ואמרתי לפני שהיא שלפה שקית) אז היא אמרה שאין בעיה, אם אני לא רוצה שקית שאני אזרוק אותה בחוץ, היא צריכה לשים לי בשקית. אני חושבת שהמונח הטכני המדוייק הוא |אוף| .
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

זה עוד עניין מעצבן אצל אנשים! מה חסר סיכוי? כל שקית שהוא לא לוקח מהסופר או כל צלחת פלסטיק שהוא לא מגיש בה עוגה לאורחים אלא משתמש בחרסינה במקום, הוא חוסך אשפה. פחות רעל לסביבה. מאוד פשוט. לא חישובי הסתברויות ולא סטטיסטיקה מסובכת. סיכויים יש בלוטו.
אני לא מנסה לשנות את העולם, רק ליייצר פחות אשפה. מאוד נוח לא לעשות היום כלום ולחכות שהממשלה תתעורר, אבל יש המון מה לעשות כל יום, כל היום, ולקוות שזה יבוא גם מלמעלה. נכון, זה מעט אבל זה הרבה. (-:
הנה, אתמול חסכתי בסופר איזה שמונה שקיות פלסטיק לפחות כי באתי מהבית עם עגלה של שוק ועוד חמישה תיקי בד. אף לא שקית אחת! בלי חוק ממשלתי ובלי כלום! רק קצת מודעות וטיפטיפה מאמץ. {@
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

זה עוד עניין מעצבן אצל אנשים! מה חסר סיכוי? כל שקית שהוא לא לוקח מהסופר או כל צלחת פלסטיק שהוא לא מגיש בה עוגה לאורחים אלא משתמש בחרסינה במקום, הוא חוסך אשפה. פחות רעל לסביבה. מאוד פשוט. לא חישובי הסתברויות ולא סטטיסטיקה מסובכת. סיכויים יש בלוטו.
אני לא מנסה לשנות את העולם, רק ליייצר פחות אשפה. מאוד נוח לא לעשות היום כלום ולחכות שהממשלה תתעורר, אבל יש המון מה לעשות כל יום, כל היום, ולקוות שזה יבוא גם מלמעלה. נכון, זה מעט אבל זה הרבה. (-:
הנה, אתמול חסכתי בסופר איזה שמונה שקיות פלסטיק לפחות כי באתי מהבית עם עגלה של שוק ועוד חמישה תיקי בד. אף לא שקית אחת! בלי חוק ממשלתי ובלי כלום! רק קצת מודעות וטיפטיפה מאמץ. {@
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

תשאלי את אימא שלך, אני בטוחה שהיא עדיין מחזיקה את שקיות הרשת מבד שהיא קיבלה מהבני דודים בקיבוץ לפני איזה עשור. לזה בדיוק הן מיועדות. הרעיון הוא שזה מאוורר ולא מתחיל להסריח. בדיוק כמו בית שחי... P-:
אולי אפשר לקנות כאלה?
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

תשאלי את אימא שלך, אני בטוחה שהיא עדיין מחזיקה את שקיות הרשת מבד שהיא קיבלה מהבני דודים בקיבוץ לפני איזה עשור. לזה בדיוק הן מיועדות. הרעיון הוא שזה מאוורר ולא מתחיל להסריח. בדיוק כמו בית שחי... P-:
אולי אפשר לקנות כאלה?
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אתמול ראיתי בעדן טבע צלחות חד פעמיות העשויות מתירס!
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אתמול ראיתי בעדן טבע צלחות חד פעמיות העשויות מתירס!
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

_פתרון למחזור מסוים של הקופסאות של יוגורט, גבינה וכו' - אפשר לשטוף אותם ולתת אותם לגן הילדים הקרוב
שימו לב שהריסייקל הוא אחרון._

אורי, למסור קופסאות לגן זה ממש לא recycle.
זה השלישי, reuse. פשוט שימוש נוסף - יצירה בגן - אחרי השימוש הראשון - כלי קיבול לגבינה.

אני מניחה שהמחזור הוא אחרון כי הוא דורש איסוף, בזבוז אנרגיה של דלק, בזבוז אנרגיה נוסף על תהליך המחזור עצמו...
וכמובן שכל התקדמות לכיוון ה- refuse היא מבורכת!

באמת תהיתי איך אני אסתדר בלי שקיות מהסופר, ומה יהיה על הפח.
הולכת לנסות את זה, כי החל מהיום יש לנו ערימת קומפוסט בחצר!!! |יש|
בלה_שנדמה_לה*

פלסטיק שולטטטטט

_פתרון למחזור מסוים של הקופסאות של יוגורט, גבינה וכו' - אפשר לשטוף אותם ולתת אותם לגן הילדים הקרוב
שימו לב שהריסייקל הוא אחרון._

אורי, למסור קופסאות לגן זה ממש לא recycle.
זה השלישי, reuse. פשוט שימוש נוסף - יצירה בגן - אחרי השימוש הראשון - כלי קיבול לגבינה.

אני מניחה שהמחזור הוא אחרון כי הוא דורש איסוף, בזבוז אנרגיה של דלק, בזבוז אנרגיה נוסף על תהליך המחזור עצמו...
וכמובן שכל התקדמות לכיוון ה- refuse היא מבורכת!

באמת תהיתי איך אני אסתדר בלי שקיות מהסופר, ומה יהיה על הפח.
הולכת לנסות את זה, כי החל מהיום יש לנו ערימת קומפוסט בחצר!!! |יש|
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

זה עוד עניין מעצבן אצל אנשים! מה חסר סיכוי?
הגישה של האיש שלי היא למה לטרוח למחזר ולצמצם נזקים, הרי במילא פצצה גרעינית אחת תעשה הרבה יותר נזק. :-P
הוא גם זה שאחראי אצלנו על הקניות, וכל נסיון שלי לשלוח אותו עם שקיות מהבית נחל כשלון חרוץ.
אף_חצוף*

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי אף_חצוף* »

זה עוד עניין מעצבן אצל אנשים! מה חסר סיכוי?
הגישה של האיש שלי היא למה לטרוח למחזר ולצמצם נזקים, הרי במילא פצצה גרעינית אחת תעשה הרבה יותר נזק. :-P
הוא גם זה שאחראי אצלנו על הקניות, וכל נסיון שלי לשלוח אותו עם שקיות מהבית נחל כשלון חרוץ.
שקיעות_של_פטל*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

ובהרבה מקרים בתהליך המיחזור נפלטים חומרים לא נחמדים
שקיעות_של_פטל*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

ובהרבה מקרים בתהליך המיחזור נפלטים חומרים לא נחמדים
רומי*
הצטרפות: 08 מאי 2007, 11:53

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי רומי* »

החל מהיום יש לנו ערימת קומפוסט בחצר!!!
מזל טוב, שפע אושר בלתי נגמר, קומפוסט הוא לפעמים חוויה רוחנית (וריחנית)
רומי*
הצטרפות: 08 מאי 2007, 11:53

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי רומי* »

החל מהיום יש לנו ערימת קומפוסט בחצר!!!
מזל טוב, שפע אושר בלתי נגמר, קומפוסט הוא לפעמים חוויה רוחנית (וריחנית)
nhavu*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 15:53

פלסטיק שולטטטטט

שליחה על ידי nhavu* »

איך זורקים את הפח? עם שקיות אשפה?
שליחת תגובה

חזור אל “סוכר ומתוקים”