איסור על שפה זרה נימוס או גזענות

אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

שליחה על ידי אישה_במסע* »

תפוח אדמה
זה לא עובד. ואני אומרת את זה מניסיון. לוקח שנים עד שאנשים מאמינים שאני באמת לא רוצה בחברתם, וזה בבית ספר, מוסדר שהתלמידים בו לא מתחלפים. אחרי שנתיים בצבא אני רואה בברור שזה לא עובד אם האנשים לא קבועים.
כך שאני נאלצת לקבוע מניסיוני שהטענה שאנשים מתרחקים מאנשים אנטיפטיים היא מיתוס. במקום זה הם מתחילים להטיף כמה לא נכונה ההתנהגות שלהם ולאיים בזה שהם יתרחקו. וכמובן לא עושים את זה.

בנוגע לניסוחים שלי - אני חושבת שהם מאוד חד משמעיים. אני לא יכולה להביא ציטוט פשוט כי אני לא זוכרת מילים מדוייקות.

בנוגע לשינוי - כללי נימוס זה לא הנושא היחידי שאפשר להגיד עליו, אם לערוך מעט את מילותייך נראה שהרוב לא מסכים איתך, וגם לא מתרגש מזה יותר מדי. מעבר לזה, היכולת של כמה נשים בפורום לשנות X היא קלושה אפשר להגיד את זה על רוב הנושאים באתר. גם אם אני לא יכולה לשנות את העולם, אני יכולה לנסות להזיז אותו מעט לכיוון טוב יותר. רוב האתר עוסק בזה, רק שלמי שרוצה שיותר תינוקות ינקו, שיתייחסו ליותר ילדים בכבוד, ושפחות אנשים יאכילו את הילדים בממתקים מלאים סוכר וצבע מאכל לא כותבים דברים כאלו. למרות שגם הם לא יכולות לשנות את זה, ולמרות שרוב העולם לא מסכים איתן. אז מה ההבדל המהותי?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כך שאני נאלצת לקבוע מניסיוני שהטענה שאנשים מתרחקים מאנשים אנטיפטיים היא מיתוס. במקום זה הם מתחילים להטיף כמה לא נכונה ההתנהגות שלהם ולאיים בזה שהם יתרחקו. וכמובן לא עושים את זה.
מצטערת על הציניות, אבל ממש רחמים עליך. אנשים צאו לרחוב וצעקו בקול גדול - "עזבו כבר את אישה במסע"

בנוגע לשינוי - כללי נימוס זה לא הנושא היחידי
לפי דעתי אי אפשר להשוות בין אם לדבר עברית, אנגלית או פולנית בשיחה או אם לתקוע גרפס בסוף הארוחה, או אם ללחוץ את היד הימינית או השמאלית כשנפגשים, לבין הנקה. וכן אני מאמינה שאנחנו יכולים לשנות את העולם פשוט אני לא מוצאת בכללי הנימוס משהו חשוב מספיק להתעסק איתו, כי אם למשל נשנה למשל את הגישה על הנקה אז כללי הנימוס שקשורים לזה ישתנו באופן טבעי.
לי אישית גם אין את האנרגיה להתעסק עם פעוטות שכאלו, מספיק הדיון הזה נמשך מעבר לנצרך.
אז אל תראי את זה שאני פורשת מהדיון כסנקציה חברתית, או משהו אישי נגדך (הרי אני אפילו לא יודעת איך קוראים, ואין לי שום שאיפה לדעת), אלא פשוט השתעממות מדיון שלא מתקדם ותכלס לא באמת מעניין (-: .
@}
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

אני משתדלת לחיות את השינוי שאני רוצה לראות, גם אם לא תמיד אני מצליחה. זה נכון גם לגבי כללי נימוס. אני חושבת שאת רואה בהם מין סט חוקים כמו חוקי המדינה אך זה לא כך. זה גם משהו שאפשר לשנות תוך כדי החיים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גברת פלפלת זה ממש לא מנומס שמדברים סביבך בשפה שאת לא מבינה (במידה וכולם יכולים לדבר בשפה שמובנת לכולם), אבל הדרישה לאסור את זה נוראית ולא ראויה, והתערבות של מעסיק מוגזמת וגסה, אפשרי לבקש אבל לאסור את זה נראה לי אלים ואיום.
שליחת תגובה

חזור אל “קהילות פנימיות והתפקדויות”