לידה בחוף הבונים הסיפור המלא

פלונית_בכוונה*
הצטרפות: 17 יוני 2009, 10:15

שליחה על ידי פלונית_בכוונה* »

ואיך שמעת על הדיון כאן?

אני חברה של רפיק ושלחתי לו לינק לדף הזה.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

לא הספקתי לקרוא את כל הדיון ואפילו לא לראות את הסרט, אבל למי שעדיין תוהה - זה אכן בוודאות רפיק שהגיב כאן.
איך אני יודעת?
קודם כל כי סגנון הכתיבה ללא ספק מסגיר אותו :-)
ושנית, כי הבוקר קיבלתי ממנו את המייל התקופתי, והוא ציין שם את הסרטון שהועלה השבוע לרשת ואת הדיון הזה בבאופן שנוצר בעקבותיו...
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_קודם כל כי סגנון הכתיבה ללא ספק מסגיר אותו happy
ושנית, כי הבוקר קיבלתי ממנו את המייל התקופתי, והוא ציין שם את הסרטון שהועלה השבוע לרשת ואת הדיון הזה בבאופן שנוצר בעקבותיו..._
מחרה מחזיקה.

עלה לי גריין קרוטוני משעשע במיוחד בהקשר של הדף הזה, אבל רפרשתי ואבד... בפעםהבאה.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

סתם מתוך הניסיון שלי, שכולל די הרבה מקלחות של ילדים :-) , כולם אהבו מים קרים. שלי לא ייצא מבריכת מים קפואים גם כשמכחילות לו השפתיים...
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

שליחה על ידי ב_דרך* »

במי מעיים זכים
הרגתותי (-:
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גם אצלי מסתדרים לא רע עם מים קרים, למרות ששוחים בבריכות תרפיה חמות כמו פיפי...
ללי*
הצטרפות: 08 יולי 2007, 10:53

שליחה על ידי ללי* »

שאלתי קצת על טמפ המים בלידה ,מסתבר שהיו ממש נעימים ובעצם זה די הגיוני באוקטובר לא תמיד קר.
אכן הייתה סופה,אבל המים טובים.

חשוב לדעת שאין ענין במים קרים ממש אלא להחיאה השמועות על מים קרים הן לכל מיני מטרות טיפוליות אחרות ,כלל לא ללידה.

ישנה מילדת אחת שילדה בטמפ של 9 מעלות במים סוערים .זה סיפור מיוחד.

תנסו להזכר כשנכנסים למים קרים ממש איך נושמים..

כמן כן במי מלח יותר סטריליות.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

למיטב ידיעתי, טמפ' המים הממוצעת בים התיכון היא באזור ה-20 מעלות בחורף, לא? אישית, לא מדמיינת את עצמי נהנית ללדת בטמפ' מים כזו בים באוקטובר, אבל זו רק אני :-P.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

סתם מתוך הניסיון שלי, שכולל די הרבה מקלחות של ילדים , כולם אהבו מים קרים. שלי לא ייצא מבריכת מים קפואים גם כשמכחילות לו השפתיים...

זה לא מהותי אם זה תינוק בן יומו או תינוק מגודל?
באינטואיציה שלי, צריך להמשיך את התנאים קרוב ככל האפשר למה שהיה ברחם ונדמה לי שזה מה שמנסים בדרך כלל לעשות: שמירה על חום גוף, עטיפה, קרבה לגוף האם וגם הלידה עצמה במים..
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

לעיניין הקור - אני אישית שונאת קור, ולא הייתי נכנסת לים קר, בודאי לא כדי ללדת. נשמע לי ממש לא כיף. בקושי רב אני נכנסת למים גם באוגוסט.
אבל במקרה הזה, כאשר נמסר שהתינוק לא נשם, ולקח 5 דקות עד שהתחיל לנשום - יתכן שהקור באמת עזר. ידוע שקור מוריד את המטבוליזם, ולכן יש פחות פגיעה במוח מחוסר חמצן כי הוא זקוק לפחות חמצן בקור. כאשר מצילים מישהו שטבע יש צורך לעשות החייאה ארוכה יותר, כי יש לטובע יותר סיכוי להתאושש גם לאחר זמן ארוך יחסית בלי נשימה מאשר אדם שלא נשם בלי שהיה במים קרים. כך שאולי יש משהו במחשבה שהקור דווקא מגן על התינוק. סתם מחשבה.
אני בכל מקרה לא הייתי יולדת ככה. בררררר....
פלוניות_המהפכה*
הצטרפות: 18 יוני 2009, 14:19

שליחה על ידי פלוניות_המהפכה* »

אבל כשהגיע הרופא לשחרר אותה,הוא איים עליה שאם לא תאפשר לו לנתק את חבל הטבור הוא יזמין פקידי סעד שיקחו ממנה את התינוק בגלל הזנחה ואילץ אותה לחתוך...
מה אני קוראת נכון,לא ייאמן אנא חשפי את שמו של אותו רופא ובית החולים בו הוא עובד ונטיל עליו חרם יולדות במיידי למה אנחנו צריכות לסבול את השוביניזם הזה גם בחדרי הלידה
להתעורר בנות
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

גיגלתי איגור צ'רקובסקי, ולמדתי שם קצת על עניין הקור, ובכלל
שאירנה לא סתם מדריכת שחייה לתינוקות אלא על פי שיטתו, זו תורה שלמה...
מסקרנת, מוזרה, ושנויה במחלוקת אפילו בקרב המצדדות בלידה טבעית או לידה בבית
מעניין ללמוד, אין לי דעה ,הרבה סימני שאלה יש לי.......
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

גם אני שמעתי על הלידה הזאת
לפני משהו כמו שנתיים.
יולדת בית של מינדי שהועברה לביהח.
הלידה כפי שזוכרת היתה טובה לאם ולתינוק
אפשר לברר עם מינדי פרטים .
052-3763229 mindwifeב gmail.com
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

שליחה על ידי קוראת* »

_גם אני שמעתי על הלידה הזאת
לפני משהו כמו שנתיים.
יולדת בית של מינדי שהועברה לביהח._

על מה את מדברת?
נעמה*
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

שליחה על ידי נעמה* »

_ממש לא מסכימה. אם נאמר היו מסתובבים עשרים סרטים של נשים שונות על לידות מושלמות בים ביום חורף רק ורק בסרט אחד היה מובא גם פאן של סיבוך לאחר הלידה אז אולי היה מקום אבל פה אם היה מופיע סינריו שכזה אז בודאי כולם היו אומרים מה שגם ככה אומרים על יולדות בית ואין צורך שאוסיף ואומר מה. אולי לך, אשה נאורה ומתקדמת זה נראה פרט חשוב ומכונן אבל זו עובדה שרוב האנשים לא מוכנים עדיין לקבל לידות בית בכלל לא לדבר על לידות ללא מילדת בכוונה תחילה ועוד פחות לידות בים.
העולם עדיין לא מוכן._

לדעתי זה ממש מתנשא להניח שצריך להסתיר מידע מאנשים כי הם עדיין לא "נאורים ומתקדמים" מספיק בשביל להבין או לקבל אותו. זה בעצם סוג של תעמולה: הסתרה של מידע כדי לשרת מטרה. יש כאן הנחה שחשיפה של המידע שומטת את הקרקע מתחת לרגלים של מי שרוצה ללדת בבית / בים / אנאסיסטד או וואטאבר. בעיני זו בדיוק הגישה של הממסד הרפואי - הסתרה ודיסאינפורמציה כדי לקדם דרך מסוימת, לא רוצה את זה לא מהצד הזה ולא מהצד ההוא.
גל_הנה_אמא*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2008, 14:48
דף אישי: הדף האישי של גל_הנה_אמא*

שליחה על ידי גל_הנה_אמא* »

בכלל מאוד שיעשעה אותה המחשבה על כך שהיא ילדה ככה, כאילו, פלופ יצא תינוק. לא עניינים, כמעט ובלי נשימות, בחיי, יש חירבונים קשים מזה!
לי זה דווקא לא נראה כ"כ קל (שלב המעבר בתעלה נראה לי יותר קשה מלידתי שהיתה בכריעה וזה כמובן לחלוטין סובייקטיבי), זה לקח כמה ימים
וגם לא הפתיע אותי לשמוע פה שהייתה חייאה כי שמתי לב לקאט וגם היה נראה לי שהיא יוצאת זעופה/לחוצה מהים (ראיתי לפני שבועיים אז אולי לא זוכרת נכון), ממש לא מחייכת למצלמה ואני זוכרת שחשבתי - איזה לידה מדהימה אז למה היא יוצאת משם לא מחייכת?

5 דקות לא נשם - לא מבינה בזה מספיק אבל נשמע לי ממש לא סיפור אם התינוק מחובר לשילייה דרך הטבור

מי ים מלוחים - בזה דווקא מבינה קצת, ריכוז המלחים בים דומה באופן מפתיע ומחשיד לריכוז המלחים בדמעות (ויש אבולציונרים שטוענים שזו העדות לכך שהיינו בים בשלב אבולוציוני כשלהו, כנראה שם התפתחתה העמידה הלא יציבה על 2 ושם איבדנו את שיער הגוף האופייני לקופים..כמובן ספקולציות..) לכן זה דווקא נכון יותר לתינוק לצאת למי ים ע"פ מי בריכה. אני מעיזה ומנחשת שאם תבדקו ריכוז מלחים במי השפיר זה יצא קרוב למי ים ורחוק מאד ממים מתוקים

בכל מקרה היא באמת יפיפיה ואני דווקא הכי התרשמתי מזה שהיא מחזקת את האוהל ברוח בלילה בשלב הסופי של ההריון שלה ומוכנה ללון בכאלו תנאי שטח לפני מאמץ הלידה

כל הכבוד לה - גם אני קצת התאהבתי
צ'ילי_ושמן_זית*
הצטרפות: 12 פברואר 2009, 21:20
דף אישי: הדף האישי של צ'ילי_ושמן_זית*

שליחה על ידי צ'ילי_ושמן_זית* »

פתאום נסחפתי וקראתי את כל השירשור, למרות שאני בכלל בחיפוש אחרי עניינים אחרים לגמרי.
אני לא יכולתי להפסיק לבכות כל הסרט, כמעט בהיסטריה. לא יכולתי לעמוד בגל הרגש שתקף אותי כשפתאום הרגשתי שאני חוזה בחוליה חסרה באבולציה שלנו. מה קשור יפה וחטובה וכל השמונצעס של האוהל או הווקמן ונוכחות המצלמות והמיילדים. האשה הזו כאילו נלקחה מעידן אחר, במקרה שלה היא יולדת בים, אבל בלי שום קשר למיקום, לטכניקה, לתורה. היא פשוט יולדת! כי זה הדבר הכי טיבעי לאישה. והיא עושה את זה פשוט כי איכשהו נראה שהיא קפצה בזמן למערה משלה, ואני מאמינה באמת ובתמים שככה נשים יולדות עידן ועידנים. בשדה, ליד הנחל או אם התמזל מזלם בבית.
במקרה הזה של רפיק ואיגור ואירנה המקסימה פשוט זכינו לחוליה מקשרת בין תרבות המדיה שמקיפה אותנו למה שמתרחש מאליו סביבנו, בסוואנה באפריקה, ליד שדה האורז בסין או אפילו אצלנו בנגב בצל הרותם כשנבצר מהרועה הצעירה להגיע לאוהל בזמן.
אני חושבת, שמשהו בדיון פה הולך שולל. זהו לא סיפור "לידה טיבעית" וזה לא סיפור "לידה בים". בשבלי לפחות זה הרבה יותר מזה. זה עיקרון הרצף בהתגלמותו, זה פשוט באמת. באופן טיבעי
אנונאימא*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2007, 22:14

שליחה על ידי אנונאימא* »

למה, את חושבת שככה אמא שלה ילדה אותה?
כי אם עובדתית היא לא ילדה אותה ככה - ואני לא יודעת, אבל נראה לי שגם את לא - אז כל מה שכתבת לא תקף...
צ'ילי_ושמן_זית*
הצטרפות: 12 פברואר 2009, 21:20
דף אישי: הדף האישי של צ'ילי_ושמן_זית*

שליחה על ידי צ'ילי_ושמן_זית* »

אני לא מחפשת עובדות. והאמת, גם לא להתנגח. ובטח שלא שום טענה לתוקף...
שיתפתי בתחושה האישית שעורר בי הסרט. יצאתי לשנייה מהדיון בפרטים הספציפים של הנצנצים בשיער, הים הקריר או אמינות זוית הצילום.
אני באמת מאמינה שנשים יולדות ככה בכל מקום ובכל זמן. גם ברגע זה ממש. יולדות בכל טמפ', במיקום לא אידיאלי או כן אידיאלי, בטיבעיות כי אין ברירה אחרת, מנשימות אם צריך, עושות סקשן עם הפה, וסוחבות את התינוק בכוחות אחרונים למקום מבטחים.
כל זה כמובן רחוק מעיננו, ובטח שמעיני המצלמה.
יש פה כל כך הרבה דיונים בלידות טיבעיות. המון המון השתדלות להגיע למקום שהרחיקו אותנו ממנו במשך דורות. הסרט הזה, בשבלי, נתן לי מתנה כלשהי, מילא איזה חוליה חסרה.
זה כל מה שניסיתי להגיד.
מישהי מבינה על מה אני מדברת?
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

אני מבינה לגמרי.
את ילדתי השלישית ילדתי לבד בבית. כשהראש התחיל לצאת קראתי לבן זוגי. הוא קיבל אותה לידיו וליטף את פנייה בעוד היא יוצאת ממני לאט לאט. כשהיא יצאה לגמרי הוא העביר לי אותה ואז היא הפסיקה לנשום, והפכה להיות כחולה ורפוייה. הוצאתי נוזלים מהפה והאף שלה עם הזרת שלי, היא השתעלה ובבת אחת קיבלה צבע וחזרה לחיים. זה היה עניין של שניות , קיבלתי דחף חזק לפעול אבל לא פחדתי. מראש הייתי מוכנה נפשית לכל סיטואציה .
אני לא יודעת אם מה שקרה זה רגיל או לא, אבל לי זה הרגיש טבעי לגמרי.
מתוך שלוש לידות, (אחת בבית חולים, שנייה בבית עם מיילדת) זאת היתה הלידה הכי טבעית, מחברת ומעצימה ומענגת.
אילו הייתי רואה את הסרט הזה לפני הלידה הראשונה, הייתי חוסכת הרבה סבל מעצמי.
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

שליחה על ידי נטע_ש* »

מישהי מבינה על מה אני מדברת?
כן, פשוט כן
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

שליחה על ידי אורלי_נ* »

מה זאת אומרת "הסתובבה שלושה ימים עם השליה בקערה"?
אני צריכה שמישהו יסביר לי, יגיד לי מפורשות שהתינוק היה מחובר לשיליה 3 ימים עד שהיא נמקה ונקרעה לבד.
אפילו אמא חתולה קורעת את חבל הטבור בשיניה, כנ"ל אמא תאו, אמא ג'ירפה לא צריכה כי היא "מפילה" את הגור מגובה רב והתהליך קורה לבד.
לי זה נשמע כמו ריחוק מטורף מאינסטינקט בסיסי והצורך בהיגיינה בריאה עבור הרך הנולד שבטבע אף חיה לעולם לא מפספסת.
מבחינתי שתעשה את זה עם השיניים אבל דווקא בגלל שאני כל כך מעורבת בעולם הטבע ובבעלי חיים אני אומר בביטחון מלא על הנקודה הספציפית הזו: זה לא טבעי. זה הכי מנותק מהטבע שאפשר.
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

שליחה על ידי דינה* »

את יכולה לחפש ברחבי האינטרנט "לידת לוטוס".
אולי תמצאי לך תשובה...
אורלי_נ*

שליחה על ידי אורלי_נ* »

תודה.
באמת אני תוהה...
משתאה*
הצטרפות: 10 ינואר 2007, 15:37

שליחה על ידי משתאה* »

_מה זאת אומרת "הסתובבה שלושה ימים עם השליה בקערה"?
אני צריכה שמישהו יסביר לי, יגיד לי מפורשות שהתינוק היה מחובר לשיליה 3 ימים עד שהיא נמקה ונקרעה לבד._

את יכולה לחפש ברחבי האינטרנט "לידת לוטוס".

גם אני לא הכרתי.
מזכיר לי איך ניסיתי לשמור על פני פוקר, כאילו זה הסיפור הכי שגרתי בעולם,
כשפעם מישהי סיפרה לי, שאת השיליה שלה, בישלו עם יין ובצל, והזמינו גם חברים, לסעודת המלכים. :-O
<אייוווו! למקרה שהתאפקתי ולא אמרתי אז..>
אורלי_נ*

שליחה על ידי אורלי_נ* »

קראתי באינטרנט וגם נסחפתי ונכנסתי ליו טיוב וראיתי ממש איך ממליחים את השיליה ועוטפים אותה. אני רוצה להגיד שזה נראה לי מיותר ולא נכון.
חבל הטבור לבן לבן, כלום כבר לא זורם בו. השיליה עוברת טיפול כל כך אינטנסיבי כדי שלא תרקב וכדי שלא תזדהם כך שזה מעלה תהיות-אז בשביל מה?
ככה מסתובבים מספר ימים עד שהיא מתנתקת, בינתיים יש ערוץ פתוח לחידקים ומזהמים להכנס חופשי לגוף התינוק, ועוד כשהוא מחובר למשהו כל כך לא סימפטי.
אחרי זה ראיתי לידה מהממת של בוקסרית(סליחה, המלטה) והשתאתי למול המיומנות שהפגינה כשאכלה את השיליה ושק מי השפיר ואת חבל הטבור והתעקשה לאכול את החבל עד כמה שרק הצליחה ומה שנותר ליקקה ביסודיות ואז גם לגור היתה יציאה והיא ניקתה גם את זה.
זה לטעמי האינסטינקט הטבעי והנכון במלוא עוצמתו.אין, אין על החיות הללו!
שליחת תגובה

חזור אל “הריון והקשר עם הסביבה”