הכנת זיתים
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
הכנת זיתים
זיתים מתובלים
מאת אביגייל מיזליק
הזיתים הרגילים הופכים לנפלאים והם נעלמים מהשולחן, ממש כמו פיצוחים
2 כוסות זיתים
3 שיני שום כתושות
חצי כפית פפריקה מתוקה
לימון אחד קלוף מהקליפה הצהובה אבל לא מהלבנה
מיץ מלימון נוסף
חצי כפית אורגנו
3 כפות שמן זית
חותכים את הלימון הקלוף לקוביות קטנות. שמים בצנצנת את הכל ומערבבים. שומרים במקרר יומיים לפחות. הזיתים נשמרים זמן רב וטעמם משביח.
מאת אביגייל מיזליק
הזיתים הרגילים הופכים לנפלאים והם נעלמים מהשולחן, ממש כמו פיצוחים
2 כוסות זיתים
3 שיני שום כתושות
חצי כפית פפריקה מתוקה
לימון אחד קלוף מהקליפה הצהובה אבל לא מהלבנה
מיץ מלימון נוסף
חצי כפית אורגנו
3 כפות שמן זית
חותכים את הלימון הקלוף לקוביות קטנות. שמים בצנצנת את הכל ומערבבים. שומרים במקרר יומיים לפחות. הזיתים נשמרים זמן רב וטעמם משביח.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
הכנת זיתים
כבישת זיתים ירוקים או סגולים
חורצים עם סכין או דופקים כל זית.
שמים בדלי מים. מחליפים מים כל יום, במשך שבועיים - מוציא חלק מהמרירות.
אחרי שבועיים כובשים את הזיתים: שמים בצנצנת עם כפית מלח לכל כוס מים, למשך חודשיים.
אחרי חודשיים הזיתים מוכנים לתיבול. מוציאים מהזיתים ומתבלים איך שרוצים: לימון, פלפל שום, פיגם, שמן זית וכו'.
יש עוד הרבה שיטות.
חורצים עם סכין או דופקים כל זית.
שמים בדלי מים. מחליפים מים כל יום, במשך שבועיים - מוציא חלק מהמרירות.
אחרי שבועיים כובשים את הזיתים: שמים בצנצנת עם כפית מלח לכל כוס מים, למשך חודשיים.
אחרי חודשיים הזיתים מוכנים לתיבול. מוציאים מהזיתים ומתבלים איך שרוצים: לימון, פלפל שום, פיגם, שמן זית וכו'.
יש עוד הרבה שיטות.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
הכנת זיתים
מתכונים לזיתים שחורים (לא סגולים).
זיתים שחורים בדרך כלל לא דופקים, כי הם הרבה פחות מרירים, וגם רכים מדי וימעכו לגמרי מהמכה.
יש שתי שיטות כבישת זיתים שחורים.
כבישה רטובה
כמו הירוקים: משרים במים 4 ימים, מחליפים מים וכובשים במי מלח. יש צורך בפחות שטיפות והשרייה, כי הזיתים השחורים פחות מרים.
כבישה יבשה
שמים את הזיתים בשקית בד (ציפה של כרית) עם מלח גס ביחס של 1:3 (3 קילו זיתים עם קילו מלח). משאירים בציפה כחודש, במקום יבש. מדי פעם מנערים ומערבבים את תוכן הציפה. אם רוצים לזרז את התהליך, אפשר לדפוק קצת את הזיתים. הזיתים יוצאים יבשים ומקוווצ'צ'ים. מנערים וזורקים את עודפי המלח ומאחסנים את הזיתים בצנצנת. אם הם מלוחים לכם מדי אפשר לשטוף במים לפני שאוכלים (לא כמות גדולה מראש)
זיתים שחורים בדרך כלל לא דופקים, כי הם הרבה פחות מרירים, וגם רכים מדי וימעכו לגמרי מהמכה.
יש שתי שיטות כבישת זיתים שחורים.
כבישה רטובה
כמו הירוקים: משרים במים 4 ימים, מחליפים מים וכובשים במי מלח. יש צורך בפחות שטיפות והשרייה, כי הזיתים השחורים פחות מרים.
כבישה יבשה
שמים את הזיתים בשקית בד (ציפה של כרית) עם מלח גס ביחס של 1:3 (3 קילו זיתים עם קילו מלח). משאירים בציפה כחודש, במקום יבש. מדי פעם מנערים ומערבבים את תוכן הציפה. אם רוצים לזרז את התהליך, אפשר לדפוק קצת את הזיתים. הזיתים יוצאים יבשים ומקוווצ'צ'ים. מנערים וזורקים את עודפי המלח ומאחסנים את הזיתים בצנצנת. אם הם מלוחים לכם מדי אפשר לשטוף במים לפני שאוכלים (לא כמות גדולה מראש)
הכנת זיתים
זיתים סורים
דופקים אותם עם אבן (זה יותר קל מפטיש, וכדאי על עיתונים בחוץ כי זה ממש מלכלך) ושמים בדלי.
במשך 4 ימים משרים אותם במי מלח ומחליפים את המים האלה כל יום (בערך כף מלח לליטר מים, אבל לא צריך לדייק). השטיפה הזו מוציאה מהם את המרירות.
יום נוסף (חמישי) משרים אותם במים נקיים ללא מלח.
מכינים צנצנות עם מכסים טובים שבכל אחת מהן יש: 4 שיני שום חתוכות (לא צריך לקלוף), 1/2 לימון, עלה דפנה, פלפל חריף קטן. ממלאים בזיתים, מכסים במי מלח ביחס של כפית מלח לכוס מים, ומלמעלה מכסים בשכבת שמן (פושט, לא שמן זית)למניעת עובש.
סוגרים טוב את הצנצנות ושמים במקום חשוך.
לוקח לפחות חודש עד שהם טעימים.
דופקים אותם עם אבן (זה יותר קל מפטיש, וכדאי על עיתונים בחוץ כי זה ממש מלכלך) ושמים בדלי.
במשך 4 ימים משרים אותם במי מלח ומחליפים את המים האלה כל יום (בערך כף מלח לליטר מים, אבל לא צריך לדייק). השטיפה הזו מוציאה מהם את המרירות.
יום נוסף (חמישי) משרים אותם במים נקיים ללא מלח.
מכינים צנצנות עם מכסים טובים שבכל אחת מהן יש: 4 שיני שום חתוכות (לא צריך לקלוף), 1/2 לימון, עלה דפנה, פלפל חריף קטן. ממלאים בזיתים, מכסים במי מלח ביחס של כפית מלח לכוס מים, ומלמעלה מכסים בשכבת שמן (פושט, לא שמן זית)למניעת עובש.
סוגרים טוב את הצנצנות ושמים במקום חשוך.
לוקח לפחות חודש עד שהם טעימים.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הכנת זיתים
המתכונים שלנו - בינתיים רק לזיתים ירוקים. (השחורים בדצמבר באמת).
כבישת זיתים ירוקים - עוד שיטה
אנחנו תמיד מחפשים דרכים לאכול את המזון במצבו המקורי ביותר עם הכי פחות עבודה - זיתים זה אחד הדברים שלא טעימים ישר מהעץ (לא לי בכל אופן..). מצד שני שומן מפירות זה השומן הכי הכי.. וזה צומח בכל חור באזור - אז יאללה. אז ככה המתכון הכי פשוט שמצאתי הוא מחברי יאסר מהכפר ראמה - נותנים לכל זית מעיכה - יופי של ג'וב לילדים - אחד עם אבן ואחד שם את הזיתים על אבן אחרת - וזה מקבצ'ץ' - מין ריקוד מכונתי שכזה - לא יותר מדי שהזית לא יתפרק - ישאר בחתיכה אחת. אז שמים את כל הזיתים במים - מחליפים את המים כל יום. אחרי 3 ימים מבחינתי זה אכיל, אמנם לא בכמיות גדולות (מר ו\או חריף). לדעתי זוהי אחת הדרכים הבריאות ביותר לאכול זייתים - בלי מלח - ואת הפרי השלם (בניגוד לשמן). זה מאד טעים בסלט. המרירות לא מפריעה לי - החריפות היא זו שרומזת לי לאכול רק קצת. המלח הוא שעושה את הזיתים למין פיצוחים שמקשים על הגוף במתן סימן "מתי לעצור".
בכל מקרה אם רוצים זיתים "רגילים" - אז אחרי 3-10 ימים של תחלופת מים (תלוי בסוג וגודל הזיתים וכמה מר זה טוב מבחינתכם) שמים במי מלח (1-2 כפית לכוס לפי הטעם - למהול היטב בבלנדר או בצנצנת לנער חזק) - וחתיכות לימון - פלפל חריף טרי (מהגינה הכי טוב) - הרבה שום - עלי גפן (עושים את הזיתים קראנצ'י במיוחד) - שמיר - וכו'. ונותנים לזה לשבת עד שזה טעים (שבוע לקח לי פעם אחרונה). במשך השבוע אם מצטבר עובש למעלה אז להוציא עם כפית.
ספרו לי איך יצא!
כבישת זיתים ירוקים - עוד שיטה
אנחנו תמיד מחפשים דרכים לאכול את המזון במצבו המקורי ביותר עם הכי פחות עבודה - זיתים זה אחד הדברים שלא טעימים ישר מהעץ (לא לי בכל אופן..). מצד שני שומן מפירות זה השומן הכי הכי.. וזה צומח בכל חור באזור - אז יאללה. אז ככה המתכון הכי פשוט שמצאתי הוא מחברי יאסר מהכפר ראמה - נותנים לכל זית מעיכה - יופי של ג'וב לילדים - אחד עם אבן ואחד שם את הזיתים על אבן אחרת - וזה מקבצ'ץ' - מין ריקוד מכונתי שכזה - לא יותר מדי שהזית לא יתפרק - ישאר בחתיכה אחת. אז שמים את כל הזיתים במים - מחליפים את המים כל יום. אחרי 3 ימים מבחינתי זה אכיל, אמנם לא בכמיות גדולות (מר ו\או חריף). לדעתי זוהי אחת הדרכים הבריאות ביותר לאכול זייתים - בלי מלח - ואת הפרי השלם (בניגוד לשמן). זה מאד טעים בסלט. המרירות לא מפריעה לי - החריפות היא זו שרומזת לי לאכול רק קצת. המלח הוא שעושה את הזיתים למין פיצוחים שמקשים על הגוף במתן סימן "מתי לעצור".
בכל מקרה אם רוצים זיתים "רגילים" - אז אחרי 3-10 ימים של תחלופת מים (תלוי בסוג וגודל הזיתים וכמה מר זה טוב מבחינתכם) שמים במי מלח (1-2 כפית לכוס לפי הטעם - למהול היטב בבלנדר או בצנצנת לנער חזק) - וחתיכות לימון - פלפל חריף טרי (מהגינה הכי טוב) - הרבה שום - עלי גפן (עושים את הזיתים קראנצ'י במיוחד) - שמיר - וכו'. ונותנים לזה לשבת עד שזה טעים (שבוע לקח לי פעם אחרונה). במשך השבוע אם מצטבר עובש למעלה אז להוציא עם כפית.
ספרו לי איך יצא!
-
- הודעות: 174
- הצטרפות: 12 יוני 2005, 19:08
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_לילה*
הכנת זיתים
מרגיע אותי לגלות שאני לא היחידה שאוהבת את הזיתים לפני שהם נכבשים....
השנה (הרביעית במספר) הגיעו אל הצנצנות שלנו רק חלק קטן מהזיתים שקטפנו לפני ראש השנה בצידה המזרחי של גינת דובנוב ( כל איש ועיסוקו הוא בגינה) , כי אחרי יומיים בהשרייה גיליתי את טעמם המר והנפלא ... אחרי עשרות זיתים כאלו שאכלתי הרגשתי משהו שיותר קרוב לרוויה מאשר לשובע.
... כן... נושבות להן בחשאי בביתינו רוחות מסתוריות של כמיהה לטעמים אחרים...
מן סנוניות בודדות שמסמנות אולי על שינוי ... ולהלן אסטה מרוח הדף כי הכל יוצא בנשימה אחת- לפני שבועיים שבק המקרר ובאורח פלא כעבור יומיים נתקלתי בסיפורה המופלא של ליאת טאוב על עינייני המקרר ובהשראתה יצאתי לדרך!!
אולי אתאר את האודיסיאה הזו שאנחנו רק בתחילתה בדף אחר , בכל אופן הימים מביאים הרפתקאות מופלאות- היום התכוונתי לטגן פלאפל אלא שהתערובת החיה (גרגרי חומוס מושרים בלבד, צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, שום, מלח בצל ומיץ לימון)
חוסלה לפני הגעתה למחבת!
סליחה, לא יכולתי להתאפק ואתם רשאים למחוק את התרגשותי הקטנה והמיותרת....
השנה (הרביעית במספר) הגיעו אל הצנצנות שלנו רק חלק קטן מהזיתים שקטפנו לפני ראש השנה בצידה המזרחי של גינת דובנוב ( כל איש ועיסוקו הוא בגינה) , כי אחרי יומיים בהשרייה גיליתי את טעמם המר והנפלא ... אחרי עשרות זיתים כאלו שאכלתי הרגשתי משהו שיותר קרוב לרוויה מאשר לשובע.
... כן... נושבות להן בחשאי בביתינו רוחות מסתוריות של כמיהה לטעמים אחרים...
מן סנוניות בודדות שמסמנות אולי על שינוי ... ולהלן אסטה מרוח הדף כי הכל יוצא בנשימה אחת- לפני שבועיים שבק המקרר ובאורח פלא כעבור יומיים נתקלתי בסיפורה המופלא של ליאת טאוב על עינייני המקרר ובהשראתה יצאתי לדרך!!
אולי אתאר את האודיסיאה הזו שאנחנו רק בתחילתה בדף אחר , בכל אופן הימים מביאים הרפתקאות מופלאות- היום התכוונתי לטגן פלאפל אלא שהתערובת החיה (גרגרי חומוס מושרים בלבד, צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, שום, מלח בצל ומיץ לימון)
חוסלה לפני הגעתה למחבת!
סליחה, לא יכולתי להתאפק ואתם רשאים למחוק את התרגשותי הקטנה והמיותרת....
-
- הודעות: 373
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*
הכנת זיתים
האם זית שחור גדל בעצם על אתו העץ שהיה פעם ירוק?
כי יש כאן עץ שחלקו ירוק וחלקו שחור?
ולשאלה השנייה - היכן לשמור את הזיתים ? במקרר? או במקום חשוך - היינו - ארון ?
תודה
כי יש כאן עץ שחלקו ירוק וחלקו שחור?
ולשאלה השנייה - היכן לשמור את הזיתים ? במקרר? או במקום חשוך - היינו - ארון ?
תודה
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הכנת זיתים
זיתי שמש
אז ככה - הדרך הכי פשוטה ומאד מאד טעימה שגיליתי השנה... לקטוף את הזיתים בשיא הבשלות (כמו כל דבר טוב...) - את שלי קטפתי במרץ! לשים על מגשים או רשתות (הכי טוב) בשמש (אופציה: לכסות בערב ובמיוחד אם יורד גשם) ופשוט לתת לזה להתייבש.. זה לאט לאט מצטמק והמרירות נעלמת עם המים... אם זה לא יבש מספיק אז יכול להיות שתפסידו כמה אחוזים על עובש... אבל הם מחזיקים די טוב ככה. זה לוקח איזה חודש-חודשיים. אפשר להשתמש במייבש מזון וזה יהיה מהר יותר.
לכל זית יש טעם אחר! אחד מתוק, אחד פריך, אחד טעם מעושן... רוב האנשים שטועמים ממש מתלהבים - "סוף סוף גיליתי מה הטעם האמיתי של זיתים" אחד אמר.
אפשר למצוא את הזיתים ככה בטבע - אבל אלה שמצליחים להגיע לשלב הזה המיובש על האדמה הם מעטים מאד.
אז ככה - הדרך הכי פשוטה ומאד מאד טעימה שגיליתי השנה... לקטוף את הזיתים בשיא הבשלות (כמו כל דבר טוב...) - את שלי קטפתי במרץ! לשים על מגשים או רשתות (הכי טוב) בשמש (אופציה: לכסות בערב ובמיוחד אם יורד גשם) ופשוט לתת לזה להתייבש.. זה לאט לאט מצטמק והמרירות נעלמת עם המים... אם זה לא יבש מספיק אז יכול להיות שתפסידו כמה אחוזים על עובש... אבל הם מחזיקים די טוב ככה. זה לוקח איזה חודש-חודשיים. אפשר להשתמש במייבש מזון וזה יהיה מהר יותר.
לכל זית יש טעם אחר! אחד מתוק, אחד פריך, אחד טעם מעושן... רוב האנשים שטועמים ממש מתלהבים - "סוף סוף גיליתי מה הטעם האמיתי של זיתים" אחד אמר.
אפשר למצוא את הזיתים ככה בטבע - אבל אלה שמצליחים להגיע לשלב הזה המיובש על האדמה הם מעטים מאד.
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
הכנת זיתים
מזכירה את הדף המעולה הזה, לכבוד אחת משנות הזיתים המפוארות הזכורות לי!!
איזה כמויות! ואיזו איכות!
איזה כמויות! ואיזו איכות!
-
- הודעות: 222
- הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*
הכנת זיתים
לירוקים או סגולים
לחרוץ את הזיתים עם סכין או לדפוק אותם עם פטיש רגיל או פטיש עץ (אפשר גם להשאירם שלמים, אך אז לוקח כמעט שנה עד שהמרירות פוחתת והם מתאימים לאכילה).
בזמן החריצה לשים אותה להשרייה בקערת מים (שלא ישחירו) ולהחליף את המים כל 24 שעות במשך 3-4 ימים.
הכבישה:
לשים את זיתים בכלי כבישה (שנסגר הרמטית. רצוי בצנצנות זכוכית. אם בכלי פלסטיק - כאלו שדפנותיהם עבות) יחד עם חומרי התיבול:
2-4 שיני שום. אפשר להשאיר הקליפה (יהיה פחות פיקנטי).
1 פלפל אדום חריף טרי . אם רוצים חריף יותר אז חתוך.
2 פלחי לימון (מלימון שחתוך לשישיות). אפשר להוריד חלק מהקליפה המרה.
להכין מראש תמיסת מלח:
ריכוז 13% (רצוי לדייק בריכוז כדי למנוע ריקבון)
(להכין כ-2/3 ליטר תמיסה ל-1 קילו זיתים).
לשפוך את התמיסה מעל הזיתים וחומרי התיבול שבכלי, עד שפת הכלי.
לפזר מעל מעט שמן זית (עוזר למניעת ריקבון).
רצוי שבזמן הסגירה תיזל התמיסה החוצה (כך נמזער את כמות האוויר).
להניח במקום מואר (שהייה בחושך עשויה לגרום לריקבון).
ניתן לבדוק לאחר כחודשיים. להמעיט בפתיחה, כי פוגעת בתהליך, ולא לגעת בידיים.
כשמוכנים – רצוי לשים במקרר או במקום חשוך, בכלים קטנים שימזערו את המגע עם הזיתים.
בהצלחה.
לחרוץ את הזיתים עם סכין או לדפוק אותם עם פטיש רגיל או פטיש עץ (אפשר גם להשאירם שלמים, אך אז לוקח כמעט שנה עד שהמרירות פוחתת והם מתאימים לאכילה).
בזמן החריצה לשים אותה להשרייה בקערת מים (שלא ישחירו) ולהחליף את המים כל 24 שעות במשך 3-4 ימים.
הכבישה:
לשים את זיתים בכלי כבישה (שנסגר הרמטית. רצוי בצנצנות זכוכית. אם בכלי פלסטיק - כאלו שדפנותיהם עבות) יחד עם חומרי התיבול:
2-4 שיני שום. אפשר להשאיר הקליפה (יהיה פחות פיקנטי).
1 פלפל אדום חריף טרי . אם רוצים חריף יותר אז חתוך.
2 פלחי לימון (מלימון שחתוך לשישיות). אפשר להוריד חלק מהקליפה המרה.
להכין מראש תמיסת מלח:
ריכוז 13% (רצוי לדייק בריכוז כדי למנוע ריקבון)
על 10 ליטר מים – 1 קילו ו-300 גרם מלח (
1300 גרם).(להכין כ-2/3 ליטר תמיסה ל-1 קילו זיתים).
לשפוך את התמיסה מעל הזיתים וחומרי התיבול שבכלי, עד שפת הכלי.
לפזר מעל מעט שמן זית (עוזר למניעת ריקבון).
רצוי שבזמן הסגירה תיזל התמיסה החוצה (כך נמזער את כמות האוויר).
להניח במקום מואר (שהייה בחושך עשויה לגרום לריקבון).
ניתן לבדוק לאחר כחודשיים. להמעיט בפתיחה, כי פוגעת בתהליך, ולא לגעת בידיים.
כשמוכנים – רצוי לשים במקרר או במקום חשוך, בכלים קטנים שימזערו את המגע עם הזיתים.
בהצלחה.
הכנת זיתים
חברים יקרים לא חשוב איך אתם כובשים דבר חשוב אין אין להוסיף שום מפני שלאחר זמן התמיסה מסריחה והזתים מתקלקלים או יש לזתים טעם לואי
-
- הודעות: 1176
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
הכנת זיתים
גם את הזיתים אנחנו רוצים לכבוש?
-
- הודעות: 102
- הצטרפות: 22 ינואר 2005, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של אזר_ניק*
הכנת זיתים
מת על זיתים שחורים בשרניים חריפים ולחים.
השחורים
שני קילו במסננת מתכת עם שכבות מלח גס. המסננת עם מעמד בתוך כלי פלסטיק לאגירת הנוזלים. מעל המסננת צלחת הפוכה בקוטר קטן יותר עם סלע מעל כמשקולת (10 קילו) ומיצג קולינרי. שבוע שאני מערבב ומוסיף מלח. הנחת המוצא שהתולעים לא מסתדרות עם המלח ויהיה בסדר. את השחורים אני לא רוצה להכניס למים ולא יודע איך להמשיך. המרירות יצאה, חסר קצת תיבול ואופן אחסון. אולי בשמן? אשמח לעצות.
הירוקים
3 קילו חרוצים בסכין (3 שעות כולל מיון). שבוע בפיילה עם מים וחופן מלח גס מעורבב למזל וחמותי התעקשה. מים חדשים פעמיים ביום אחרי הטעימה. המרירות הלכה. נכנסו לצנצנות מעוקרות (מים רותחים מכסה סגור ועל הראש) עם מי מלח (3 כפיות לכוס) ליים, שום, פלפל אדום. בצנצנת אחרת עם זעתר טרי, שום ורוזמרין.
לאחר קריאת הדף נראה לי הגיוני יותר לכבוש במי מלח ורק אחר כך להעביר לסדנת תיבול.
השחורים
שני קילו במסננת מתכת עם שכבות מלח גס. המסננת עם מעמד בתוך כלי פלסטיק לאגירת הנוזלים. מעל המסננת צלחת הפוכה בקוטר קטן יותר עם סלע מעל כמשקולת (10 קילו) ומיצג קולינרי. שבוע שאני מערבב ומוסיף מלח. הנחת המוצא שהתולעים לא מסתדרות עם המלח ויהיה בסדר. את השחורים אני לא רוצה להכניס למים ולא יודע איך להמשיך. המרירות יצאה, חסר קצת תיבול ואופן אחסון. אולי בשמן? אשמח לעצות.
הירוקים
3 קילו חרוצים בסכין (3 שעות כולל מיון). שבוע בפיילה עם מים וחופן מלח גס מעורבב למזל וחמותי התעקשה. מים חדשים פעמיים ביום אחרי הטעימה. המרירות הלכה. נכנסו לצנצנות מעוקרות (מים רותחים מכסה סגור ועל הראש) עם מי מלח (3 כפיות לכוס) ליים, שום, פלפל אדום. בצנצנת אחרת עם זעתר טרי, שום ורוזמרין.
לאחר קריאת הדף נראה לי הגיוני יותר לכבוש במי מלח ורק אחר כך להעביר לסדנת תיבול.
הכנת זיתים
את השחורים אני לא רוצה להכניס למים ולא יודע איך להמשיך.
לנער כמה שיותר מהמלח הגס, להכניס לצנצנת, להוסיף שמן זית כמות שרק תצפה את הזיתים (בעצם אתה יכול לבדוק גם אפשרות של שמן זית בכמות שתטביע אותם אבל זה יקר). אפשר להכניס קצת פלפל חריף מיובש, שיני שום, ענפי טימין/רוזמרין. תנסה בכל צנצנת משהו אחר ותדע מה הכי מתאים לך.
נכנסו לצנצנות מעוקרות (מים רותחים מכסה סגור ועל הראש).
למה מים רותחים? לא כובשים זיתים במים רותחים, זה מעקר אותם.
נראה לי הגיוני יותר לכבוש במי מלח ורק אחר כך להעביר לסדנת תיבול.
האמת שאני תמיד מכניסה אותם כבר עם התיבול והשנה אני בודקת את האפשרות השניה- שמתי אותם רק במי מלח ואני אתבל כל צנצנת רק כשיגיע זמנה להיפתח. אולי זה ימנע את תופעת
העובש שצף לי לפעמים מעל שמן הזית (שאני שמה בסוף הצנצנת למניעת כניסת אוויר ועוזר כמו כוסות רוח למת).
לנער כמה שיותר מהמלח הגס, להכניס לצנצנת, להוסיף שמן זית כמות שרק תצפה את הזיתים (בעצם אתה יכול לבדוק גם אפשרות של שמן זית בכמות שתטביע אותם אבל זה יקר). אפשר להכניס קצת פלפל חריף מיובש, שיני שום, ענפי טימין/רוזמרין. תנסה בכל צנצנת משהו אחר ותדע מה הכי מתאים לך.
נכנסו לצנצנות מעוקרות (מים רותחים מכסה סגור ועל הראש).
למה מים רותחים? לא כובשים זיתים במים רותחים, זה מעקר אותם.
נראה לי הגיוני יותר לכבוש במי מלח ורק אחר כך להעביר לסדנת תיבול.
האמת שאני תמיד מכניסה אותם כבר עם התיבול והשנה אני בודקת את האפשרות השניה- שמתי אותם רק במי מלח ואני אתבל כל צנצנת רק כשיגיע זמנה להיפתח. אולי זה ימנע את תופעת
העובש שצף לי לפעמים מעל שמן הזית (שאני שמה בסוף הצנצנת למניעת כניסת אוויר ועוזר כמו כוסות רוח למת).
-
- הודעות: 102
- הצטרפות: 22 ינואר 2005, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של אזר_ניק*
הכנת זיתים
לגבי השחורים - קניתי. תודה.
למה מים רותחים? לא כובשים זיתים במים רותחים, זה מעקר אותם.
צנצנת הפוכה עם מים רותחים לפני שהזיתים נכנסים.
למה מים רותחים? לא כובשים זיתים במים רותחים, זה מעקר אותם.
צנצנת הפוכה עם מים רותחים לפני שהזיתים נכנסים.
הכנת זיתים
למה מים רותחים? לא כובשים זיתים במים רותחים, זה מעקר אותם.
כל פעם שניסיתי לכבוש זיתים שחורים בלי לטבול אותם לכמה דקות ברותחין בהתחלה הם התעפשו )-:
אחרי הרבה שנים נכנעתי. בערך 10 דקות השריה, ואז סינון והשאר דומה לתאור כאן.
כל פעם שניסיתי לכבוש זיתים שחורים בלי לטבול אותם לכמה דקות ברותחין בהתחלה הם התעפשו )-:
אחרי הרבה שנים נכנעתי. בערך 10 דקות השריה, ואז סינון והשאר דומה לתאור כאן.
הכנת זיתים
העובש שצף לי לפעמים מעל שמן הזית (שאני שמה בסוף הצנצנת למניעת כניסת אוויר ועוזר כמו כוסות רוח למת).
זה עוזר קצת.
אני גם מנסה השנה רק מי מלח.
(מאיפה יש לכם זיתים לכל כך הרבה ניסויים? בסביבתנו זו שנה שחונה להפליא בזיתים).
זה עוזר קצת.
אני גם מנסה השנה רק מי מלח.
(מאיפה יש לכם זיתים לכל כך הרבה ניסויים? בסביבתנו זו שנה שחונה להפליא בזיתים).
הכנת זיתים
אני מוסיף עלי זעתר לצנצנת בעת הכבישה וכך הם נשמרים לאורך זמן
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2015, 09:39
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שני מתכונים בדוקים להכנת זיתים שחורים.
מתכון ראשון
חורצים בסכין כל זית בניפרד
מניחים בכלי מלא מים ומחליפים מידי יום במששך 7-10 ימים.
מכניסים לכלי עם מים ומלח ביחס של 1-2 כפיות מלח לכל כוס מים למשך חודשיים-ע"מ למונע עובש מכניסים עלה דפנה אחד לכלי.
בתום החודשיים, שוטפים במים חמים זורמים (מהברז) את הזיתים ומכניסים לכלי זכוכית עקור(הסבר בהמשך) יחד עם התבלינים הרצויים . אני משתמש בשום ,לימון, פפריקה מתוקה ופלפל חריף ושמן זית.
מתכון שני
הורדת המרירות כמו במתכון הראשון.(בלי לחרוץ הזיתים)
בתום השבועיים מניחים בכלי מחורר שכבה של זיתים ומעליה מלח גס, שוב שכבת זיתים ומעליהן עוד שכבה של מלח גס וחוזר חלילה עד לכיסוי כל השכבות.
מניחים מעל הזיתים מכסה תואם לכלי המחורר ומעליהם מניחים משקל או אבנים כבדים שממש ימעכו הזיתים.
שלב זה יארך 21 יום ומניחים הכלי במקום אפל.
בתום שלושת השבועות, שוטפים הזיתים במים חמים זורמים מהברז ומכניסים לכלי מעוקר עם כל התבלינים המועדפים לכם ולא לשכוח עלה דפנה אחד כדי למונע עובש.
דרכי עיקור כלי זכוכית
אפשרות א
ראשונה, מכניסים הכלי לסיר עם מים רותחים ואסור לגעת בזכוכית בכלי מתכתי רק כלי מעץ(חשוב ביותר)
אפשרות שניה ,מכניסים הכלי למיקרו ןשןב אסור לגעת בכלי מתכת רק מעץ.
בהצלחה
שני מתכונים בדוקים להכנת זיתים שחורים.
מתכון ראשון
חורצים בסכין כל זית בניפרד
מניחים בכלי מלא מים ומחליפים מידי יום במששך 7-10 ימים.
מכניסים לכלי עם מים ומלח ביחס של 1-2 כפיות מלח לכל כוס מים למשך חודשיים-ע"מ למונע עובש מכניסים עלה דפנה אחד לכלי.
בתום החודשיים, שוטפים במים חמים זורמים (מהברז) את הזיתים ומכניסים לכלי זכוכית עקור(הסבר בהמשך) יחד עם התבלינים הרצויים . אני משתמש בשום ,לימון, פפריקה מתוקה ופלפל חריף ושמן זית.
מתכון שני
הורדת המרירות כמו במתכון הראשון.(בלי לחרוץ הזיתים)
בתום השבועיים מניחים בכלי מחורר שכבה של זיתים ומעליה מלח גס, שוב שכבת זיתים ומעליהן עוד שכבה של מלח גס וחוזר חלילה עד לכיסוי כל השכבות.
מניחים מעל הזיתים מכסה תואם לכלי המחורר ומעליהם מניחים משקל או אבנים כבדים שממש ימעכו הזיתים.
שלב זה יארך 21 יום ומניחים הכלי במקום אפל.
בתום שלושת השבועות, שוטפים הזיתים במים חמים זורמים מהברז ומכניסים לכלי מעוקר עם כל התבלינים המועדפים לכם ולא לשכוח עלה דפנה אחד כדי למונע עובש.
דרכי עיקור כלי זכוכית
אפשרות א
ראשונה, מכניסים הכלי לסיר עם מים רותחים ואסור לגעת בזכוכית בכלי מתכתי רק כלי מעץ(חשוב ביותר)
אפשרות שניה ,מכניסים הכלי למיקרו ןשןב אסור לגעת בכלי מתכת רק מעץ.
בהצלחה
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 06 נובמבר 2015, 15:58
הכנת זיתים
מחפש מתכון מנצח!!!!! לזן קלמטה מיוחד למסיק הנוכחי תודה רבה
הכנת זיתים
הזיתים יצאו לי מלוחים מדי. שטפתי עם מים והגעתי לתוצאה רצויה. באיזה נוזל אני שמה אותם כעת?
הכנת זיתים
או פשוט בשמן זית (אפשר גם רק קצת, כך שיצפה את הזיתים אבל הם לא ישחו בו)
או במי מלח בריכוז לא מוגזם (כפית מלח לכוס מים)
או במי מלח בריכוז לא מוגזם (כפית מלח לכוס מים)
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 08 דצמבר 2015, 11:52
הכנת זיתים
שאלה למנוסים בנושא: אחרי השריית הזיתים הירוקים הכנסתי אותם לצנצנות עם תבלינים ותמיסת מלח על בסיס מים רותחים.. והמים עוד היו חמים... כמה רע זה?
הכנת זיתים
כמה רע זה?
תלוי כמה חמים (-:
אם קצת - אז לא נראה לי בעיה
אם מאד - בטח יצאו זיתים בסגנון קופסת שימורים - עם טקסטורה של מבושלים
תלוי כמה חמים (-:
אם קצת - אז לא נראה לי בעיה
אם מאד - בטח יצאו זיתים בסגנון קופסת שימורים - עם טקסטורה של מבושלים
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שיטה לעשית זיתים שחורים מיובשים מרוקאים ..
מניחים את הזתים על שק או בד בריצפה במקום חשוף לשמש מפזרים מלח גס ונותנים להתיבש כמה ימים עד שרואים שיוצאים נוזלים מהזית
לאחר מכנסים לפיילת פלסטיק גדולה ..ואז מניחים בלוק על הזתים ולא לוחצים לאחר שרואים שהנוזלים יוצאים מבזתים שוב פושים את השק על הרצפה ומשאירים עוד כשבוע שבועיים עד שהם נעשים יבשים למחצה בערב יש לכסות הזתים ובבוקר שוב לחשוף לשמש ..ורק לאחר שמוכנים אז להכניס לכלי אפשר להוסיף תבלינים כמו זירעי קובסרה וליותר פיקנטיות להוסיף פלפל אדום חריף קצוץ דק דק ולערבב יחד עם הזתים ולהוסיף 2 כפות שמן זית
שיטה לעשית זיתים שחורים מיובשים מרוקאים ..
מניחים את הזתים על שק או בד בריצפה במקום חשוף לשמש מפזרים מלח גס ונותנים להתיבש כמה ימים עד שרואים שיוצאים נוזלים מהזית
לאחר מכנסים לפיילת פלסטיק גדולה ..ואז מניחים בלוק על הזתים ולא לוחצים לאחר שרואים שהנוזלים יוצאים מבזתים שוב פושים את השק על הרצפה ומשאירים עוד כשבוע שבועיים עד שהם נעשים יבשים למחצה בערב יש לכסות הזתים ובבוקר שוב לחשוף לשמש ..ורק לאחר שמוכנים אז להכניס לכלי אפשר להוסיף תבלינים כמו זירעי קובסרה וליותר פיקנטיות להוסיף פלפל אדום חריף קצוץ דק דק ולערבב יחד עם הזתים ולהוסיף 2 כפות שמן זית
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
חשוב לדעת שבתקופה הזאת כמעט סוף דצמבר כל הזתים שעדיין נשארו בעצים הם כבר ממש רכים כך שלא צריך יותר מאשר 3 ימי שטיפה עם לחיצה קלה מאד על הזית ואחרי 3 ימים כבר אין מרירות בכלל ..ואז פשוט להכניס לצנצנת ולטבל
חשוב לדעת שבתקופה הזאת כמעט סוף דצמבר כל הזתים שעדיין נשארו בעצים הם כבר ממש רכים כך שלא צריך יותר מאשר 3 ימי שטיפה עם לחיצה קלה מאד על הזית ואחרי 3 ימים כבר אין מרירות בכלל ..ואז פשוט להכניס לצנצנת ולטבל
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
אפשרי ל"תקן" זיתים שחורים בגרון?
הם היו בבקבוק זמן רב, מקבל קצת שמש בבוקר
הם היו בבקבוק זמן רב, מקבל קצת שמש בבוקר
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
מה זה לכבוש את הזיתים?
הכנת זיתים
האם מותר להשרות במים, ליום, זיתים שחורים מצומקים כדי לתקן מליחותם ואז לצפות בשמן זית?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
הכנתי זיתים בכלי מאוד גדול והגיע זמנם להתחלק לצנצנות קטנות - מישהו יכול להסביר את התהליך?
עיקור הצנצנות?
באיזה נוזל לשמר אותם? זה שהם השתמרו בו?
אשמח להוראות הפעלה
עיקור הצנצנות?
באיזה נוזל לשמר אותם? זה שהם השתמרו בו?
אשמח להוראות הפעלה
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
תוספת קטנה אך חשובה -בעיקר לאלה שמחפשים הכי טבעי וכתבו מתכונים קצת מתחת לראש השרשור - זיתי שמש וזיתים מושרים רק יומיים שלושה אפילו בלי מלח:
ראשית - יש לתת את הדעת לכך שהמעיכה או השבירה משחררות נוגדי חימצון שלא יגיעו אלינו.
שנית - מקריאה בערך שמן זיית בויקיפדייה, ניתן ללמוד מהתהליך של הפקת השמן, כי גם חלק מהשמן הולך בהשריית זיתים בכלל - ואלה שנפתחו בפרט.
שלישית - יש שם גם הסברים על סוגי זיתים כולל זיתים שחורים שמסתבר שאינם מכילים נוגדי חימצון, והרי הם זיתים בשלים לגמרי, לעומת ערכים מיוחדים לזית בוסר.
ורביעית - הזכרתי לעיל שהתוספת בעיקר לשוחרי הטבעי, שכבר הזכירו פתיחות לטעמים חדשים. אבל לכל השאר חומר למחשבה -מדוע בכלל נרצה להוריד מרירות ולהוסיף מליחות:
אז...שטח הרי זה משאב, אבל גם המוח היהודי,שהתנון משהו:)...
לכן נייבש בקומות - שכבות דקות כמו בתוך מייבש מזון - רק בלעדיו. מצאתי גם, בלי כוונה, שאין שום פחת כשהזיתים מתייבשים על הענף. ליתר דיוק בד, ענף קטן שקוטפים בשביל להכין מיצוי מהעלים. קטפתי וקרה שלא התפניתי לטפל בזה (להוריד ולשטוף את העלים, להוריד ולטפל בזיתים), שמתי בצד במעט מיים כמו שעושים עם זר, ככה שהעלים לא התייבשו לגמרי כדי שאוכל לנקותם כנדרש לקראת מיצויים (הם נסגרים ואז אי אפשר לנקות כראוי כי נשברים אם מתייבשים) וקיבלתי זיתים מיובשים. השריתי במיים כי היו קשים מידיי - והם אכילים. המיים של "הזר" השחירו אך לא הסריחו.
תוספת קטנה אך חשובה -בעיקר לאלה שמחפשים הכי טבעי וכתבו מתכונים קצת מתחת לראש השרשור - זיתי שמש וזיתים מושרים רק יומיים שלושה אפילו בלי מלח:
ראשית - יש לתת את הדעת לכך שהמעיכה או השבירה משחררות נוגדי חימצון שלא יגיעו אלינו.
שנית - מקריאה בערך שמן זיית בויקיפדייה, ניתן ללמוד מהתהליך של הפקת השמן, כי גם חלק מהשמן הולך בהשריית זיתים בכלל - ואלה שנפתחו בפרט.
שלישית - יש שם גם הסברים על סוגי זיתים כולל זיתים שחורים שמסתבר שאינם מכילים נוגדי חימצון, והרי הם זיתים בשלים לגמרי, לעומת ערכים מיוחדים לזית בוסר.
ורביעית - הזכרתי לעיל שהתוספת בעיקר לשוחרי הטבעי, שכבר הזכירו פתיחות לטעמים חדשים. אבל לכל השאר חומר למחשבה -מדוע בכלל נרצה להוריד מרירות ולהוסיף מליחות:
- אנו הרי רוכשים תוספות מרירות כגון עולש, וזיתים מרירים מאוד, אלה המכונים "דפוקים".
- כמו במיני מתיקה, שמטרתנו בהכנה ביתית היא לשלוט בחומרים הנכנסים לפינו, כך אמור להיות גם כאן.
- לא רק שוחרי טעמים חדשים, אלה כולנו מכירים את ההבדל בין משמש טרי למיובש - ועוד יותר בתאנים למשל. לא משנה אם לכל אחד זה טעים יותר או פחות זה פשוט שונה. זה מגוון.
- מדוע שנחקה מוצר תעשייתי שהתמכרנו אליו בטעות, בגלל מליחות שמשרתת את היצרנים פעמיים - קודם לחיי מדף ואז לקנייה חוזרתכ כי התמכרנו? והרי התעשייה התחילה מחיקוי הטעמים הביתיים...
אז...שטח הרי זה משאב, אבל גם המוח היהודי,שהתנון משהו:)...
לכן נייבש בקומות - שכבות דקות כמו בתוך מייבש מזון - רק בלעדיו. מצאתי גם, בלי כוונה, שאין שום פחת כשהזיתים מתייבשים על הענף. ליתר דיוק בד, ענף קטן שקוטפים בשביל להכין מיצוי מהעלים. קטפתי וקרה שלא התפניתי לטפל בזה (להוריד ולשטוף את העלים, להוריד ולטפל בזיתים), שמתי בצד במעט מיים כמו שעושים עם זר, ככה שהעלים לא התייבשו לגמרי כדי שאוכל לנקותם כנדרש לקראת מיצויים (הם נסגרים ואז אי אפשר לנקות כראוי כי נשברים אם מתייבשים) וקיבלתי זיתים מיובשים. השריתי במיים כי היו קשים מידיי - והם אכילים. המיים של "הזר" השחירו אך לא הסריחו.
- המתכון לעלי זית לקוח מאתר תרופות סבתא. ואגב, מי שאין לו עץ בקרבת מגוריו ומאחר ומיצוי העלים אינו נשמר כמו הזיתים - שווה לשתול ולגדל כשיח קטן אפילו על אדן החלון - רק בשביל לקטוף עלים. ומעבר למצויין במטרותיו אני עושה בו שימוש קוסמטי קבוע הן לפגעי עור והן לטיפוח כולל דאודורנט, שהרי קשה מאוד להסתדר בלי האנטיפרספירנטים והגיוני שכל מה שאנטיבקטיאלי ועשיר בנוגדי חימצון יעשה את העבודה, כי כידוע, במקום מניעת הזעה נלחמים בחיידקים ותוצריהם.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
הכנתי תמיסת מי מלח עם 35 גרם לליטר האם זה בסדר?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
הכנתי תמיסת מי מלח עם 35 גרם לליטר האם זה בסדר?
בדרך כלל היחס הוא 1:10
אני משתמשת בכוס אחת מלאה מלח על 9 כוסות מים. לא יודעת לתרגם משקל מלח עם נפח מים.
בדרך כלל היחס הוא 1:10
אני משתמשת בכוס אחת מלאה מלח על 9 כוסות מים. לא יודעת לתרגם משקל מלח עם נפח מים.
הכנת זיתים
אני שמה כפית גדושה מלח לכל כוס מים.
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום חברים,
"מסקתי" זיתים מהעץ בגינה, אבל נראה לי שהם לא ממש טובים, יש עליהם נקודות שחורות כאלה.. האם זה בסדר? אפשר לכבוש? לפי ההודעות הקודמות נראה שזה עקיצות זבוב.
אני רק לא בטוח שהנקודות האלה היו על הזיתים בזמן שקטפתי מהעץ, יש מצב שזה משהו שהתפתח כשהם היו במים או שהיו בחוץ כמה ימים ללא מים?
תודה.
.
שלום חברים,
"מסקתי" זיתים מהעץ בגינה, אבל נראה לי שהם לא ממש טובים, יש עליהם נקודות שחורות כאלה.. האם זה בסדר? אפשר לכבוש? לפי ההודעות הקודמות נראה שזה עקיצות זבוב.
אני רק לא בטוח שהנקודות האלה היו על הזיתים בזמן שקטפתי מהעץ, יש מצב שזה משהו שהתפתח כשהם היו במים או שהיו בחוץ כמה ימים ללא מים?
תודה.
.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
זה אכן עקיצות.
זייתים בלי עקיצות הופכים מירוק בהיר לירוק כהה בזמן ההשרייה במים אבל כאן יש נקודות מאד אופייניות לעקיצות.
לא כדאי להשתמש בהם.
זייתים בלי עקיצות הופכים מירוק בהיר לירוק כהה בזמן ההשרייה במים אבל כאן יש נקודות מאד אופייניות לעקיצות.
לא כדאי להשתמש בהם.
הכנת זיתים
שלום רב, אחרי שתיבלתי את הזיתים כמה זמן עלי להחזיקם עד שיספגו את הטעם הרצוי?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
אחרי שתיבלתי את הזיתים כמה זמן עלי להחזיקם עד שיספגו את הטעם הרצוי?
אתה יכול לבדוק כבר אחרי 3 שבועות. זה גם תלוי ברמת המרירות המועדפת עליך וכמה זמן לפני התיבול השרית במים שמוחלפים כל יום.
אתה יכול לבדוק כבר אחרי 3 שבועות. זה גם תלוי ברמת המרירות המועדפת עליך וכמה זמן לפני התיבול השרית במים שמוחלפים כל יום.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מה הנזק בשימוש בזיתים עם עקיצות?
מה הנזק בשימוש בזיתים עם עקיצות?
הכנת זיתים
שום נזק, רק שזה לא כ"כ טעים. ופחות יפה.
יש גם די הרבה אנשים שלא רוצים לאכול חרקים בזיתים שלהם.
יש גם די הרבה אנשים שלא רוצים לאכול חרקים בזיתים שלהם.
הכנת זיתים
שאלה:
איפה יש עצי זית שאפשר לקטוף מהם בחינם? פארקים/יערות...? אזור חיפה או בעיקר ירושלים.
תודה!
איפה יש עצי זית שאפשר לקטוף מהם בחינם? פארקים/יערות...? אזור חיפה או בעיקר ירושלים.
תודה!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
איפה יש עצי זית שאפשר לקטוף מהם בחינם? פארקים/יערות...? אזור חיפה או בעיקר ירושלים.
תנסה לשאול במושבים בסביבה. אני גרה במושב (לא באזורים שציינת) ואנשים מגדלים עצי זית בחצר הבית ורובם בכלל לא משתמשים בהם. אפשר לבקש רשות לקטוף קצת ולהביא להם במתנה צנצנת זיתים מוכנה אחר כך.
תנסה לשאול במושבים בסביבה. אני גרה במושב (לא באזורים שציינת) ואנשים מגדלים עצי זית בחצר הבית ורובם בכלל לא משתמשים בהם. אפשר לבקש רשות לקטוף קצת ולהביא להם במתנה צנצנת זיתים מוכנה אחר כך.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 05 נובמבר 2016, 11:53
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מכיון שהיבול מהעץ השנה היה מבורך אין לי מספיק צנצנות לכבוש את כל הזיתים. האם ניתן להשתמש בקופסאות פלסטיק (יש כאלה של zip lock שהסימון שלהם הוא חמש בתוך המשולש ולא 7 או 3 שמצביעים על קיום ביספנול A)?
מכיון שהיבול מהעץ השנה היה מבורך אין לי מספיק צנצנות לכבוש את כל הזיתים. האם ניתן להשתמש בקופסאות פלסטיק (יש כאלה של zip lock שהסימון שלהם הוא חמש בתוך המשולש ולא 7 או 3 שמצביעים על קיום ביספנול A)?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
בכמה זמן ניתן להשתמש בזיתים כבושים העשויים בבית.
בכמה זמן ניתן להשתמש בזיתים כבושים העשויים בבית.
הכנת זיתים
כמה שרוצים! אחרי שפותחים את הצינצנת עדיף לשמור במקרר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
קטפתי פעם ראשונה זיתים שחורים. זו היתה חוויה חושנית ממש התענגתי. המגע השמן.
נידלקתי על הרעיון של להכין לעצמי את הזיתים. שטפתי אותם וראיתי מין תולעת ואז עוד יוצאת מתוך הזית? מה זה? לא היה לי מושג שתולעים נכנסות לתוך זיתים.
מה לעשות, לשטוף השריה, לזרוק?
קטפתי פעם ראשונה זיתים שחורים. זו היתה חוויה חושנית ממש התענגתי. המגע השמן.
נידלקתי על הרעיון של להכין לעצמי את הזיתים. שטפתי אותם וראיתי מין תולעת ואז עוד יוצאת מתוך הזית? מה זה? לא היה לי מושג שתולעים נכנסות לתוך זיתים.
מה לעשות, לשטוף השריה, לזרוק?
הכנת זיתים
אולי תבדקי עוד כמה זיתים. אם ביותר מדי מהם יש זחלים הייתי זורקת.
מזדהה עם התענוג של מסיק זיתים בשלים (-:
מזדהה עם התענוג של מסיק זיתים בשלים (-:
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
הכנת זיתים
לא היה לי מושג שתולעים נכנסות לתוך זיתים.
עד כמה שהבנתי, זבובים או יצורים אחרים מטילים ביצים בתור הזיתים, ואז הביצים בוקעות ויוצאות מהן תולעים. תיאורטית זה אמור להיות בריא לאכול אותן. מעשית, בתור בת העידן המודרני אני אומרת איכס.
עד כמה שהבנתי, זבובים או יצורים אחרים מטילים ביצים בתור הזיתים, ואז הביצים בוקעות ויוצאות מהן תולעים. תיאורטית זה אמור להיות בריא לאכול אותן. מעשית, בתור בת העידן המודרני אני אומרת איכס.
הכנת זיתים
ואז הביצים בוקעות ויוצאות מהן תולעים
זחלים (-:
תולעים זה מין נפרד
זחלים (-:
תולעים זה מין נפרד
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מדובר בזבוב הפירות הים תיכוני, אני בודק את הזיתים "אחד אחד" ומוודא שהם לא נגועים
מדובר בזבוב הפירות הים תיכוני, אני בודק את הזיתים "אחד אחד" ומוודא שהם לא נגועים
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום,האם אפשר להחזיק את הצנצנות עם הזיתים בעת הכבישה,בחוץ?
שלום,האם אפשר להחזיק את הצנצנות עם הזיתים בעת הכבישה,בחוץ?
הכנת זיתים
כמה זמן אפשר לשמור זיתים שכבשתי במלח ?הכנסתי לצנצנת מעוקרת עם עלה דפנה אחד ושמן זית האם לאחסן במקרר? תודה מראש
הכנת זיתים
רק מלח בלי נוזלים? עדיף במקרר (אפשר גם שנה בלי בעיה)
אם הם במי מלח ושכבת שמן מלמעלה, יחזיקו את אותה שנה גם בלי קירור.
אם הם במי מלח ושכבת שמן מלמעלה, יחזיקו את אותה שנה גם בלי קירור.
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
למה הזיתים הכבושים תוססים לי ?
למה הזיתים הכבושים תוססים לי ?
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2017, 19:12
הכנת זיתים
תיבול לזיתים זה אחרי הכבישה או תוך כדי??
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מסקנו זיתים מהעץ שלנו חלקם נראים פגועים, איך נדע?
מסקנו זיתים מהעץ שלנו חלקם נראים פגועים, איך נדע?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
- האם אפשר לשמור במקרר זיתים בעת כבישתם בצנצנת עם מי מלח לימונים שום ופלפל קטן אדום חריף, שכבת שמן אוטמת מעל לזיתים כאמור, האם הנחת הצנצנות במקרר מונעת או מעכבת את כבישתם?
- שמתי זיתי קלמטה שחורים עטופים בכמות נדיבה של מלח עבה ועלה דפנה אחד טרי מהגינה בתוך חיתול בד, בתוך מסננת, כיסיתי את הזיתים בקצה אחד של החיתול. צלחת מעל ואבן כבדה על הצלחת. כל זה בתוך קערת פיירקס. הזיתים לא מגירים ולו טיפה אחת של נוזל! חמישה ימים כשכל יומיים שלושה אני מערבבת ודואגת שכל הזיתים יכוסו במלח העבה. זה מונח במטבחי במקום שאיננו מואר .
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי
הכנתי זיתים המוכנים לאכילה כבר שבועיים
מידי פעם אני פותח את הצנצנת המוצלת ושולף מספר זיתים
הזיתים שנשארו בה לא יתקלקלו מהפתיחות הללו?
תודה
הי
הכנתי זיתים המוכנים לאכילה כבר שבועיים
מידי פעם אני פותח את הצנצנת המוצלת ושולף מספר זיתים
הזיתים שנשארו בה לא יתקלקלו מהפתיחות הללו?
תודה
-
- הודעות: 140
- הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59
הכנת זיתים
א. מה הסיבה שאינם מגירים? ב. האם הם יתקלקלו? ג. האם להעבירם לצנצנת?
א. השיטה הזאת גרועה. המשקולת לוחצת רק על השכבה העליונה של הזיתים. עדיף לשים בתוך בד (חיתול בד או חולצה ישנה) ולקשור במרפסת לעמוד או קורה. ככה הלחץ מגיע מלמטה והנוזלים נספגים בבד.
ב. לא בטוח שהם יתקלקלו. תלוי כמה זמן תשאירי אותם שם.
ג. כשהזיתים כבר טעימים לך, להעביר לצנצנת (אחרי ניעור עודפי המלח) ולשים שמן זית כך שיצפה בעדינות את הזיתים.
א. השיטה הזאת גרועה. המשקולת לוחצת רק על השכבה העליונה של הזיתים. עדיף לשים בתוך בד (חיתול בד או חולצה ישנה) ולקשור במרפסת לעמוד או קורה. ככה הלחץ מגיע מלמטה והנוזלים נספגים בבד.
ב. לא בטוח שהם יתקלקלו. תלוי כמה זמן תשאירי אותם שם.
ג. כשהזיתים כבר טעימים לך, להעביר לצנצנת (אחרי ניעור עודפי המלח) ולשים שמן זית כך שיצפה בעדינות את הזיתים.
הכנת זיתים
מי שהוא יודעה אך עושים גיתים עם סודה אקוסטית
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
איך מכינים זיתים סגולים קלמטה? האם להוסיף חומץ?? יין??
איך מכינים זיתים סגולים קלמטה? האם להוסיף חומץ?? יין??
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שאלה כבשתי זתים ירוקים ויצאו לי קשים אייך אפשר לרקח אותם
שאלה כבשתי זתים ירוקים ויצאו לי קשים אייך אפשר לרקח אותם
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום רב,
אני מאוד אוהב זיתים, אולם אני בדיאטת מלח, (אסור לי מלח)
שאלתי: האם אפשר לכבוש בלימון או חומץ, באתר אחר ראיתי שאפשר ביין, (אבל זה רק אחרי השרייה במי מלח.
תודה לעונים
שלום רב,
אני מאוד אוהב זיתים, אולם אני בדיאטת מלח, (אסור לי מלח)
שאלתי: האם אפשר לכבוש בלימון או חומץ, באתר אחר ראיתי שאפשר ביין, (אבל זה רק אחרי השרייה במי מלח.
תודה לעונים
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 30 ספטמבר 2018, 12:34
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כמה מלח??? כמה מלח????
פפפ נמאס לי כבר מכל הכתבות. כל אחד עושה משהו אחר והוא בטוח ששלו הכי טוב!
נאמר שביקעתי..ושטפתי ועכשיו אני מוכן לכבוש בבקבוק.
כמה מלח לשים לבקבוק קולה 1.5 ליטר?? לשים כף אחת ? או 150 גרם (שזה 10%)
או לפי הטעם ? או עד שביצה צפה במי מלח???? כמהההה???????
כמה מלח??? כמה מלח????
פפפ נמאס לי כבר מכל הכתבות. כל אחד עושה משהו אחר והוא בטוח ששלו הכי טוב!
נאמר שביקעתי..ושטפתי ועכשיו אני מוכן לכבוש בבקבוק.
כמה מלח לשים לבקבוק קולה 1.5 ליטר?? לשים כף אחת ? או 150 גרם (שזה 10%)
או לפי הטעם ? או עד שביצה צפה במי מלח???? כמהההה???????
-
- הודעות: 157
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*
הכנת זיתים
עד שביצה צפה
לא קופצת
ולא שוקעת
כפית לכוס
לא קופצת
ולא שוקעת
כפית לכוס
-
- הודעות: 157
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*
הכנת זיתים
לבעיית המלח:
אפשר להשרות במים רגילים ולהחליף את המים עד שחולפת המרירות
ואז להשרות ביין אדום.
אפשר להשרות במים רגילים ולהחליף את המים עד שחולפת המרירות
ואז להשרות ביין אדום.
הכנת זיתים
שלום, האם הכבישה בצנצנת צריכה להעשות במקום חשוך או מואר?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
מישהו יודע כמה סוגי זייתים קיימים בארץ?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
אהלן, מישהו יודע האם הזיתים אמורים לאחר הכבישה להפוך את צבעם לכהה יותר?
וכיצד ניתן לדעת בסבירות גבוהה שהזיתים אינם נגועים?
וכיצד ניתן לדעת בסבירות גבוהה שהזיתים אינם נגועים?
-
- הודעות: 157
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*
הכנת זיתים
קצת כהים יותר זה ממש סביר
ואם הם חלקים ונוצצים אז הם בריאים.
ואם הם חלקים ונוצצים אז הם בריאים.
הכנת זיתים
שמתי זיתים שחורים במלח גס. התחילו לצאת תולעים. האם לזרוק את הכל?
לא מצליחה לראות חורי כניסה ולכן לא יכולה למיין אותם
לא מצליחה לראות חורי כניסה ולכן לא יכולה למיין אותם
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
יש לי שאלה..כבשתי זתים ירוקים.אם כול הרכיבים .ולאחר מיספר ימים שניי השום החליפו לצבע כחל האם זה טבעי ..השמח לקבל תשובה
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
הכנת זיתים
שיני שום נוטות לקבל גוון כחול בכבישה אם היה מגע עם כלי מתכתי. זה לא בעייתי לאכול אותן, למיטב ידיעתי ולפי ניסיוני. אנחנו מכינים אותן בכוונה ככה כי זה משעשע אותנו לאכול ׳שיני שום מכושפות׳.
הכנת זיתים
כמה זמן לוקח אד שה כבישת הזיתים הירוקים היו מוכנים
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
פלוני אלמוני
יש לנו עץ זיתים סגולים כהים. הזיתים רכים עוד לפני שקוטפים אותם. האם אפשר לכבוש זיתים רכים?
פלוני אלמוני
יש לנו עץ זיתים סגולים כהים. הזיתים רכים עוד לפני שקוטפים אותם. האם אפשר לכבוש זיתים רכים?
-
- הודעות: 140
- הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59
הכנת זיתים
יש לנו עץ זיתים סגולים כהים. הזיתים רכים עוד לפני שקוטפים אותם. האם אפשר לכבוש זיתים רכים?
אין דבר כזה. לפני שהזית הפך לסגול/שחור הוא היה ירוק. יש 2 סיבות לזית להפוך לכהה. אחת, באופן טבעי זית ירוק הוא בוסר וזית סגול/אדום/שחור (תלוי בזן) הוא פרי בשל. הסיבה השניה פחות מוצלחת- עקיצות והטלה של חרקים יכולים להכהות את הזיתטרם זמנו.
לפי התיאור שלך, הזיתים פשוט הבשילו (זיתים בעמקים ובמישור החוף מבשילים כבר עכשיו וזיתי ההר בסביבות דצמבר).
לגבי כבישת זיתים שחורים, יש מספיק מתכונים בדף הזה.
אין דבר כזה. לפני שהזית הפך לסגול/שחור הוא היה ירוק. יש 2 סיבות לזית להפוך לכהה. אחת, באופן טבעי זית ירוק הוא בוסר וזית סגול/אדום/שחור (תלוי בזן) הוא פרי בשל. הסיבה השניה פחות מוצלחת- עקיצות והטלה של חרקים יכולים להכהות את הזיתטרם זמנו.
לפי התיאור שלך, הזיתים פשוט הבשילו (זיתים בעמקים ובמישור החוף מבשילים כבר עכשיו וזיתי ההר בסביבות דצמבר).
לגבי כבישת זיתים שחורים, יש מספיק מתכונים בדף הזה.
הכנת זיתים
למה אחרי שטיפה במים כל יום למשך 10 ימים התחלתי להריח ריח של ביוב?
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הכנת זיתים
אם יש לך פייסבוק, אז יש שם קבוצה "מזון חי במסורות קדומות" שעוסקת בעיקר (או כמעט רק...) במזונות מותססים, ושם תמצא המון חומר על כבישת זיתים וגם אנשים שמתנסים ויכולים לענות על שאלות כאלה.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2019, 00:55
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
יש לי מה להוסיף, מנסיון של שנים רבות, מכינים זיתים ירוקים, לא דופקים או חורצים, לא משרים ולא מחליפים מים.
בצנצנות גדולות מכינים את הזיתים עם פרוסות לימון, פלפל ירוק חריף, כמה שיני שום. מכינים עיגולי פלסטיק ממכסי קופסאות בקוטר הצנצנת , מעט גדול מקוטר פתח הצנצנת, בעיגול עושים חור או שניים ומניחים דוחפים מעל הזיתים , לאחר שסידרנו את הזיתים וכיסוי הפלסטיק שופכים את מי המלח לצנצנת, ממלאים מים מעל גובה כיסוי הפלסטיק, עד שפת הצנצנת. יוצקים מעט שמן לאטימה וסוגרים את הצנצנת לחודשיים שלושה. מאחסנים במקום חשוך וקריר.
כיסוי הפלסטיק מונע כניסת אוויר , אין טיפת עובש והזיתים יוצאים טעימים וקשים, לא רכים. כאשר פותחים את הצנצנת הגדולה ומוציאים חלק מהזיתים, מומלץ להעביר לצנצנות קטנות וגם בהן לסגור עם כיסוי פלסטיק ומים מעל גובה הכיסוי. הזיתים נשמרים בטמפרטורת החדר לתקופה ארוכה מאד. אנחנו אוכלים עכשיו זיתים בני שנתיים והם נפלאים. מקווה שהצלחתי להסביר את התהליך. היום כבשנו כ - 20 ק"ג זיתים בשיטה זו. יש לנו חבית גדולה ובנוסף כמה צנצנות.
יש לי מה להוסיף, מנסיון של שנים רבות, מכינים זיתים ירוקים, לא דופקים או חורצים, לא משרים ולא מחליפים מים.
בצנצנות גדולות מכינים את הזיתים עם פרוסות לימון, פלפל ירוק חריף, כמה שיני שום. מכינים עיגולי פלסטיק ממכסי קופסאות בקוטר הצנצנת , מעט גדול מקוטר פתח הצנצנת, בעיגול עושים חור או שניים ומניחים דוחפים מעל הזיתים , לאחר שסידרנו את הזיתים וכיסוי הפלסטיק שופכים את מי המלח לצנצנת, ממלאים מים מעל גובה כיסוי הפלסטיק, עד שפת הצנצנת. יוצקים מעט שמן לאטימה וסוגרים את הצנצנת לחודשיים שלושה. מאחסנים במקום חשוך וקריר.
כיסוי הפלסטיק מונע כניסת אוויר , אין טיפת עובש והזיתים יוצאים טעימים וקשים, לא רכים. כאשר פותחים את הצנצנת הגדולה ומוציאים חלק מהזיתים, מומלץ להעביר לצנצנות קטנות וגם בהן לסגור עם כיסוי פלסטיק ומים מעל גובה הכיסוי. הזיתים נשמרים בטמפרטורת החדר לתקופה ארוכה מאד. אנחנו אוכלים עכשיו זיתים בני שנתיים והם נפלאים. מקווה שהצלחתי להסביר את התהליך. היום כבשנו כ - 20 ק"ג זיתים בשיטה זו. יש לנו חבית גדולה ובנוסף כמה צנצנות.
-
- הודעות: 278
- הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של ...*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אהלן,
אז לאחר שמילאתי דלי בזיתים ירוקים, חרצתי אחד - אחד והעברתי להשקייה בצנצנות זכוכית, שמתי לב היום במהלך החלפת מים ראשונה בקרקעית הצנצנות בכמה תולעים. ממש מעט, אולי 4 או 5 בצנצנת של 3 ליטר. בבדיקה של משהו כמו 40 זיתים מצאתי שתי תולעים.
אהלן,
אז לאחר שמילאתי דלי בזיתים ירוקים, חרצתי אחד - אחד והעברתי להשקייה בצנצנות זכוכית, שמתי לב היום במהלך החלפת מים ראשונה בקרקעית הצנצנות בכמה תולעים. ממש מעט, אולי 4 או 5 בצנצנת של 3 ליטר. בבדיקה של משהו כמו 40 זיתים מצאתי שתי תולעים.
- עד כמה זה חמור לדעתכם? לזרוק הכל או שזה לא אסון?
- יכול להיות ששאר תהליך ההשריה של הזיתים במים לעוד שישה ימים יפתור את הבעיה ויוציא את כל התולעים שנשארו (אם נשארו)?
- אני די בטוח שנתקלתי בעקיצות זבובים גם בזיתים שקונים במשקל בסופר. יכול להיות לדעתכם? אם כן אני מניח שזה יצביע על כך שלא קורה כלום אם אוכלים זיתים ״עקוצים״.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
זה ממש לא נורא אם לא מפריע לך לאכול קצת חלבון מהחי ביחד עם הזיתים. בלי להתיחס לעניני כשרות זה ענין של תחושה אישית, איפה מעבירים את גבול המיון של הזיתים.
אני לא הייתי זורקת. אפ'ר לעשות את תהליך ההשריה הראשוני במים שמחליפים כל יום, במי מלח. כך התולעים לא ימשיכו לשגשג.
אני לא הייתי זורקת. אפ'ר לעשות את תהליך ההשריה הראשוני במים שמחליפים כל יום, במי מלח. כך התולעים לא ימשיכו לשגשג.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
יצא המרגיעון: מה שרואה מבפנים הוא מה שנראה מבחוץ
-
- הודעות: 140
- הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59
הכנת זיתים
אם כן אני מניח שזה יצביע על כך שלא קורה כלום אם אוכלים זיתים ״עקוצים״.
זיתים עקוצים הם לא טעימים, מניסיון. תמיין ותשאיר את הלא עקוצים.
זיתים עקוצים הם לא טעימים, מניסיון. תמיין ותשאיר את הלא עקוצים.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הכנתי זיתים ירוקים דפוקים והם יצאו מרים, אני חושב שלא היה מספיק מלח במים. מה אפשר לעשות כדי להציל אותם?
הכנתי זיתים ירוקים דפוקים והם יצאו מרים, אני חושב שלא היה מספיק מלח במים. מה אפשר לעשות כדי להציל אותם?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת זיתים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כבשתי זיתים וכשפתחתי אחרי כ 3 שבועות הזיתים הם עם טעם של תסיסה. האם ניתן לעשות משהו כדי שיהיו אכילים?
כבשתי זיתים וכשפתחתי אחרי כ 3 שבועות הזיתים הם עם טעם של תסיסה. האם ניתן לעשות משהו כדי שיהיו אכילים?
הכנת זיתים
למה השום בכבישת זתים הופך לצבע כחול