עיניים מחקר
עיניים מחקר
לא תאמינו - שמעתי ברדיו על מחקר שנערך בקרב כמה מאות סטודנטים.
3 קבוצות ביקורת - הנושא - שיפור הזיכרון.
1) קבוצה שתירגלה הנעת עיניים מעלה-מטה למשך 30 שניות בכל יום.
2) קבוצה שתירגלה הנעת עיניים מצד לצד למשך 30 שניות בכל יום.
3) קבוצה שלא תירגלה שום דבר.
התוצאות הראו על שיפור בזיכרון, בפער של 10% בממוצע לטובת הקבוצה שתירגלה עיניים מצד לצד (לעומת שתי הקבוצות האחרות שלא הראו שיפור משמעותי).
ההסבר המדעי - תרגול עיניים מצד לצד משפר ומחדד את הקשר בין שני צידי המוח וכך מתאפשר זיכרון איכותי יותר.
אה???
3 קבוצות ביקורת - הנושא - שיפור הזיכרון.
1) קבוצה שתירגלה הנעת עיניים מעלה-מטה למשך 30 שניות בכל יום.
2) קבוצה שתירגלה הנעת עיניים מצד לצד למשך 30 שניות בכל יום.
3) קבוצה שלא תירגלה שום דבר.
התוצאות הראו על שיפור בזיכרון, בפער של 10% בממוצע לטובת הקבוצה שתירגלה עיניים מצד לצד (לעומת שתי הקבוצות האחרות שלא הראו שיפור משמעותי).
ההסבר המדעי - תרגול עיניים מצד לצד משפר ומחדד את הקשר בין שני צידי המוח וכך מתאפשר זיכרון איכותי יותר.
אה???
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*
עיניים מחקר
אפשר לשאול איזה דברים עושים עם העיניים בשיטת אלבאום ומה המחשבה מאחורי הדברים?
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
עיניים מחקר
תמר כן, גם אני קראתי אותו הבוקר במעריב. הגיע הזמן שהם יבינו על מה אנחנו מדברים מזה כעשרים שנה, לאאאאאא.
ל נורית מ בשיטת אלבאום מתרגלים את יכולת הנעת העיניים מתוך הבנה של מספר דברים.
ל נורית מ בשיטת אלבאום מתרגלים את יכולת הנעת העיניים מתוך הבנה של מספר דברים.
- הנעת עיניים חלקה מדויקת וקלה לכל הכיוונים, מהווה את הבסיס למיקוד תקין של הראייה.
- מיקוד ראייה תקין נרכש על ידי תרגול תנועה רצונית ומודעת ללא מעקב. להבדיל מהנהוג לתרגל העיניים "במעקב" אחר חפצים או מכשירים.
- התפיסה המרחבית קשורה קשר ישיר לעיניים (מלבד לעיוורים, אוזן עור וריח) ולכן חשיבות התפקוד התקין של העיניים לא ניתנת למדידה.(תנועה מהירה וקלה, אי התקלות בחפצים, חרדות שונות, דימוי וביטחון עצמי, היכולת לסמוך על הגוף ועוד)
- משתמשים בתרגולי עיניים על מנת לשכלל את האינטגרציה בין האינטליגנציות.
- ניתן לפתוח את מערכת ההדחקה הקשורה לראייה (כל מה שלא רצינו לראות כילדים או בוגרים) ומטפלים במה שעלה.
- פותרים את רוב נושאי הקריאה והכתיבה (נושא הכתיבה קשור גם למוטוריקה עדינה).
- מתקנים את קשיי הנהג המפחד לנהוג, או המתקשה לנהוג (רוורסים, שמירת מרחק, הבנת מצבים משתנים מהר בכביש ועוד).
- חלק מהפרעות הריכוז והקשב קשורים קשר ישיר לתנועות העיניים, לכן משחררים גם אותם.
- פיתוח הרפיית העיניים כבסיס לתפיסה אנרגטית של הגוף, המוח והראייה.
עיניים מחקר
למשה.
תודה.
לתמר , תודה על האינפורמציה. אני ממהרת לתרגל תרגולי עיניים לכל הכוונים .
תודה.
לתמר , תודה על האינפורמציה. אני ממהרת לתרגל תרגולי עיניים לכל הכוונים .
-
עיניים מחקר
לכל הקוראים ------ טוב שיש עיתונים הההההההההה
-
עיניים מחקר
גם טוב כנראה שיש מחקרים הההההההההההה ועיתונים שיפרסמו אותם
-
עיניים מחקר
תודה משה על התשובה.
איך מתמודדים עם קושי להניע את העיניים בכיונים מסוימים?
כשאני מניעה את העיניים שלי ימינה ושמאלה (בעיניים עצומות) לרוב עין ימין ושמאל יכולות לנוע שמאלה בצורה אופקית. כשאני מניעה אותן ימינה עין ימין הולכת ימינה ולמטה (כלומר לא מצליחה להניע אותה בצורה אופקית) ואני לא מצליחה לזהות מה עושה עין שמאל. זה משהו שנמצא כמעט תמיד כשאני בודקת. לאחר שיעורי פלדנקרייז לרוב זה מסתדר, למרות שהשיעור עצמו לא עסק בעבודה בעיניים. אבל זה חוזר לעצמו לאחר זמן מה.
זה לא מפריע לי ואני לא יודעת אם יש לזה איזו משמעות אבל מעניין אותי איך אפשר להתייחס לזה בשיטת אלבאום.
שוב תודה.
איך מתמודדים עם קושי להניע את העיניים בכיונים מסוימים?
כשאני מניעה את העיניים שלי ימינה ושמאלה (בעיניים עצומות) לרוב עין ימין ושמאל יכולות לנוע שמאלה בצורה אופקית. כשאני מניעה אותן ימינה עין ימין הולכת ימינה ולמטה (כלומר לא מצליחה להניע אותה בצורה אופקית) ואני לא מצליחה לזהות מה עושה עין שמאל. זה משהו שנמצא כמעט תמיד כשאני בודקת. לאחר שיעורי פלדנקרייז לרוב זה מסתדר, למרות שהשיעור עצמו לא עסק בעבודה בעיניים. אבל זה חוזר לעצמו לאחר זמן מה.
זה לא מפריע לי ואני לא יודעת אם יש לזה איזו משמעות אבל מעניין אותי איך אפשר להתייחס לזה בשיטת אלבאום.
שוב תודה.
עיניים מחקר
משה, בסדר גמור מצידי שמחקת. רצוי מאד אפילו.
יש לי סחרחורת עכשו מתרגול העיניים בנמרצות
יש לי סחרחורת עכשו מתרגול העיניים בנמרצות
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
עיניים מחקר
מיקוד ראייה תקין נרכש על ידי תרגול תנועה רצונית ומודעת ללא מעקב
אפשר לפרט?
אפשר לפרט?
-
עיניים מחקר
לנורית מ מכיוון שלאחר שיעורי פלדנקריז המצב מסתדר, סביר מאוד להניח שמה שלא מאפשר את תנועות העיניים שלך ברמה הרצויה הוא, שלא מגיעה אנרגיה מספיקה לעיניים. כנראה שהשיעור משחרר את האנרגיה העצורה אצלך באזור העורף הכתפיים והגב. ועל כן האנרגיה הזורמת בקלות מאפשרת לעיניים לנוע בקלות וברמה אנרגטית מספיקה. כשהאזור מתוח מחדש, הבעיה חוזרת.
בנוסף לכך המצב מראה על כך שהשריר התחתון של עין ימין קצר יותר ועל כן מושך כלפי מטה.
האם את ימנית או שמאלית? במידה ואת ימנית, ואין לך מודעות מה קורה בעין שמאל, שווה לבדוק את רמת המוכנות שלך לקבל מהחוץ. עין שמאל מקבלת אנרגיה ועין ימין מוציאה.
ל מים שקטים . כשמניעים את העיניים במעקב אחר חפץ הנע אל מול העיניים, או כשמניעים אותן עם מכשירים שונים של הרפואה והפרא רפואה, התנועה אינה רצונית ומודעת אלה תנועות מעקב אוטומאטיות. המוח נותן הוראה לעקוב ומאותו הרגע אין התנועה מופעלת במעקב רצוני ומודע לאורך כל התנועה.
כשצריך לבצע את אותה התנעות עצמה ללא מעקב או מכשור, מפעילים פיקוד אחר במוח שהוא רצוני ומודע.
למסקנה הזו הגעתי לאחר שאנשים רבים ביותר עברו טיפולים קונבנציונאליים והגיע אלינו ללא יכולת להניע את ענייהם ללא מעקב או מכשור. לאחר שלמדו את הדרך שלנו, יכולתם להניע את העיניים בחופשיות השתפרה ללא הכר.
בנוסף לכך המצב מראה על כך שהשריר התחתון של עין ימין קצר יותר ועל כן מושך כלפי מטה.
האם את ימנית או שמאלית? במידה ואת ימנית, ואין לך מודעות מה קורה בעין שמאל, שווה לבדוק את רמת המוכנות שלך לקבל מהחוץ. עין שמאל מקבלת אנרגיה ועין ימין מוציאה.
ל מים שקטים . כשמניעים את העיניים במעקב אחר חפץ הנע אל מול העיניים, או כשמניעים אותן עם מכשירים שונים של הרפואה והפרא רפואה, התנועה אינה רצונית ומודעת אלה תנועות מעקב אוטומאטיות. המוח נותן הוראה לעקוב ומאותו הרגע אין התנועה מופעלת במעקב רצוני ומודע לאורך כל התנועה.
כשצריך לבצע את אותה התנעות עצמה ללא מעקב או מכשור, מפעילים פיקוד אחר במוח שהוא רצוני ומודע.
למסקנה הזו הגעתי לאחר שאנשים רבים ביותר עברו טיפולים קונבנציונאליים והגיע אלינו ללא יכולת להניע את ענייהם ללא מעקב או מכשור. לאחר שלמדו את הדרך שלנו, יכולתם להניע את העיניים בחופשיות השתפרה ללא הכר.
עיניים מחקר
אפרופו עיניים.....
שמתי לב כי. כשאנו מתבוננים בפני אדם ומתמקדים באפו . בשנייה הראשונה.
אנו רואים /קולטים באופן בולט יותר את צידו האחד.( בחלק העליון) נניח שראיתי את צידו השמאלי - זה אומר : שעין שמאל התמקדה בו ולהיפך.וזוהי העין הדומיננטית.
מה דעתך , משה. היש משהו בגו . או שמא , מחשבה הזוייה??
במידה ויש בזה משהו. ניתן להוסיף זאת כצורה נוספת לאיבחון. במידה ולא אז רק ניסיתי.....
שמתי לב כי. כשאנו מתבוננים בפני אדם ומתמקדים באפו . בשנייה הראשונה.
אנו רואים /קולטים באופן בולט יותר את צידו האחד.( בחלק העליון) נניח שראיתי את צידו השמאלי - זה אומר : שעין שמאל התמקדה בו ולהיפך.וזוהי העין הדומיננטית.
מה דעתך , משה. היש משהו בגו . או שמא , מחשבה הזוייה??
במידה ויש בזה משהו. ניתן להוסיף זאת כצורה נוספת לאיבחון. במידה ולא אז רק ניסיתי.....
-
עיניים מחקר
לדעתי מה שחשוב לאבחן הוא, איזה עין מכניסה אנרגיה ואיזה מוציאה. זה מראה יותר מכל על המצב של הנתינה קבלה של האדם, וגם על העין המועדפת לנתינה (לרוב הדומיננטית) והעין המועדפת לחישה של הפונה כלפינו, כוננות (קבלה, אבחנה של מה שעלול לחדור או לפגוע).
על מנת לאבחן זאת צריך לאפשר לעצמנו להרגיש את זרימת האנרגיה של העיניים באחר ובנו, ולראות את כיווניה. לרוב העין המוציאה אנרגיה בולטת כלפי חוץ והעין המכניסה אנרגיה שקוע יותר פנימה (יכולה גם להיות כהה יותר או אפלה יותר).
חשוב גם לאפשר את שינוי הצורה של העומד ממול, כשמתבוננים בעיניו.
בכדי להיות בטוח בנושא הכניסה והיציאה, ניתן למקד את האצבע של היד המוציאה אנרגיה ולעקוב אחר מה שקורה. עם האנרגיה ממשיכה פנימה אצל האחר, זהו האבר המכניס ולהיפך.
את אותה הבדיקה ניתן וצריך לבצע בכפות הידיים על מנת לדעת איזה יד מוציאה אנרגיה ואיזה מכניסה.
בהצלחה רבה
על מנת לאבחן זאת צריך לאפשר לעצמנו להרגיש את זרימת האנרגיה של העיניים באחר ובנו, ולראות את כיווניה. לרוב העין המוציאה אנרגיה בולטת כלפי חוץ והעין המכניסה אנרגיה שקוע יותר פנימה (יכולה גם להיות כהה יותר או אפלה יותר).
חשוב גם לאפשר את שינוי הצורה של העומד ממול, כשמתבוננים בעיניו.
בכדי להיות בטוח בנושא הכניסה והיציאה, ניתן למקד את האצבע של היד המוציאה אנרגיה ולעקוב אחר מה שקורה. עם האנרגיה ממשיכה פנימה אצל האחר, זהו האבר המכניס ולהיפך.
את אותה הבדיקה ניתן וצריך לבצע בכפות הידיים על מנת לדעת איזה יד מוציאה אנרגיה ואיזה מכניסה.
בהצלחה רבה
-
עיניים מחקר
משה,
אני ימנית. אני לא יודעת אם אפשר לאמר שאין לי מודעות למה שקורה בעין שמאל כי כמו שכתבתי יכולתי לחוש בעין שמאל את התנועה שמאלה אבל ימינה לא יכולתי להבחין לאן העין הזו נעה.
אתה יכול לתאר עבודה עם העיניים שאני יכולה לנסות כדי לקבל מושג מה עושים בשיטת אלבאום? ובכלל יש בשיטה תרגילים כללים או בסיסיים שאפשר לתת לכולם או שחייבים להתאים כל תרגיל לאדם הספציפי?
תודה לך
אני ימנית. אני לא יודעת אם אפשר לאמר שאין לי מודעות למה שקורה בעין שמאל כי כמו שכתבתי יכולתי לחוש בעין שמאל את התנועה שמאלה אבל ימינה לא יכולתי להבחין לאן העין הזו נעה.
אתה יכול לתאר עבודה עם העיניים שאני יכולה לנסות כדי לקבל מושג מה עושים בשיטת אלבאום? ובכלל יש בשיטה תרגילים כללים או בסיסיים שאפשר לתת לכולם או שחייבים להתאים כל תרגיל לאדם הספציפי?
תודה לך
-
עיניים מחקר
ל נורית מ אשמח לתת תרגילי עיניים, אבל בשביל התרגול חייבים לדעתי לתרגל עם מתרגל מקצועי. היכולת לתרגל לא נכון ועל ידי כך לגרום להפרעות שונות די גדולה. לכן צריך לדעת מה אסור ומה מותר בתרגולות. למשל מתי אסור להמשיך לתרגל, כמה עומס מותר להפעיל, מתי חייבים לפרק את התרגילים לחלקים קטנים או קטנטנים על מנת שנוכל להגיע למטרה הסופית. אך בעיקר חשוב מאוד לדעת מתי אסור לתרגל בכלל.
כל הנושאים הללו צריכים להילמד ביסודיות על מנת לגרום לתרגול מיטבי ובעיקר שומר על המתרגל.
באופן עקרוני, אסור להיכנס לכאב. כאב מסמן שהמתרגל עבר את הגבול או עומד לעבור את הגבול.
אסור לעייף את העיניים מעבר לגבול המותר. גבול המותר הוא הרגע בו המתרגל יכול לאבד את השליטה על עיניו. אמנם היא חוזרת לאחר מכן, אבל למשך כמה ימים יכולה להתקיים בעיה (לא חייב).
במידה ותמצאי את הספרות של שיטת ביטס, או בתרגולי העיניים של היוגה, תוכלי למצוא שם טכניקות למכביר. במידה ותשמרי על הכללים שנתתי. תוכלי להגיע לתוצאות טובות, כמובן שעל אחריותך בלבד.
אל תשכחי, שעל מנת להגיע לתוצאות ממוקדות, ( פתרון של קשיים ברורים כגון עייפות בקריאה, עייפות כללית, חוסר יכולת או חוסר חשק לקרא, חוסר התמצאות במרחב, התקלות בחפצים, חרדות נהיגה ועוד) חייבים לעבור אבחון מקצועי על מנת לקבוע האם, מה, איך וכמה צריך לתרגל.
מקווה שהתשובה מספקת. אנא שתפי במידת האפשר.
כל הנושאים הללו צריכים להילמד ביסודיות על מנת לגרום לתרגול מיטבי ובעיקר שומר על המתרגל.
באופן עקרוני, אסור להיכנס לכאב. כאב מסמן שהמתרגל עבר את הגבול או עומד לעבור את הגבול.
אסור לעייף את העיניים מעבר לגבול המותר. גבול המותר הוא הרגע בו המתרגל יכול לאבד את השליטה על עיניו. אמנם היא חוזרת לאחר מכן, אבל למשך כמה ימים יכולה להתקיים בעיה (לא חייב).
במידה ותמצאי את הספרות של שיטת ביטס, או בתרגולי העיניים של היוגה, תוכלי למצוא שם טכניקות למכביר. במידה ותשמרי על הכללים שנתתי. תוכלי להגיע לתוצאות טובות, כמובן שעל אחריותך בלבד.
אל תשכחי, שעל מנת להגיע לתוצאות ממוקדות, ( פתרון של קשיים ברורים כגון עייפות בקריאה, עייפות כללית, חוסר יכולת או חוסר חשק לקרא, חוסר התמצאות במרחב, התקלות בחפצים, חרדות נהיגה ועוד) חייבים לעבור אבחון מקצועי על מנת לקבוע האם, מה, איך וכמה צריך לתרגל.
מקווה שהתשובה מספקת. אנא שתפי במידת האפשר.