חום נמוך מדי

עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי עוף_החול* »

נבו (4) מרגיש רע כבר יומיים. לא אוכל ולא ישן בלילות.
היום לא אכל דבר במשך כל היום. הקיא בערב (רק מים) וכעת הוא ישן. חום הגוף שלו נמוך 35.3.
כיסינו אותו בשמיכות כדי לחמם אותו ואנחנו נותנים לו לשתות שתיה מתוקה כמה כפיות כל 15 דק' בערך.

מה קורה לו? למישהו יש רעיון? עיצה? אולי אנחנו שוגים בטיפול?
המעיין_הסוער*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2004, 16:46

חום נמוך מדי

שליחה על ידי המעיין_הסוער* »

בקי היקרה
קודם כל הרגיעי את עצמך , בעיקר בילדים מה שמופיע בפתאומיות נעלם מהר. תני לו את התשומת לב שהוא זקוק לה , חממי אותו במזונות מחממים, עשי לו תה עם גינגר, קנמון ושומר הם מחממים ומאזנים את חום הגוף, בנוסף את יכולה למרוח לו שמן על כפות הרגליים ולעסות אותן עם תנועות סיבוביות ... }
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

החלמה מהירה לנבו. בקי, אני מצטרפת למעיין. בדרך כלל אצל ילדים זה עובר מהר ממש כמו שזה בא. תרגישו טוב.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

חום נמוך מדי

שליחה על ידי שרון_ג* »

חום נמוך יכול להעיד על זיהום בדיוק כמו חום גבוה.
חוץ מללכת ולהבדק ע"י רופא אין לי הרבה עצות חכמות.
תראי איך הילד ולפי זה תחליטי מה מצבו. אם הוא בסה"כ בסדר כשהוא מתעורר - אזי סביר שזה לא משהו ממש מדאיג.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בקי, מה שלומכם?
לגבי עצות, אם הוא מקיא עדיף שיאכל כמה שפחות, כדי לא להכביד על המערכת, אבל חשוב לשתות הרבה הרבה הרבה, ואם חום הגוף נמוך כדאי משקאות חמים אבל לא חמים מדי , בכל מקרה כדאי גם במקרה של מים שיהיו לפחות ב-36 מעלות, שלא יקחו חום מהגוף.
כיסינו אותו בשמיכות כדי לחמם אותו
כדאי להשתמש במשהו שמייצר חום ולא רק שומר, כי במצב כזה הגוף לא מוציא מספיק חום החוצה כדי לייצר אויר חם בין הילד לשמיכה, כך שהוא זקוק לעזרה אקטיבית, אם אין שמיכה חשמלית או בקבוק מים חמים אז הכי מוצלח זה חום גוף, תכנסי אתו מתחת לשמיכה, אבל חשוב ששניכם תהיו עם כמה שפחות בגדים (ערומים כמובן הכי טוב), ושהשמיכות יהיו סגורות - שק שינה זה אידאלי. אם תוך כמה שעות זה לא עוזר והחום לא עולה, ובעיקר אם מתחילות רעידות (כמו צמרמורת אבל יותר חזק) מהר מהר לבית חולים, היפותרמיה יכולה להדרדר במהירות, תהיי ערנית , בלי להבהל כמובן (מדובר במצב מאוד קיצוני שהסיכוי להגיע אליו נמוך, אבל אני לא יכולה שלא ליידע אותך...).
תעדכני מה קורה, ומה עשית, ותהיי באמת רגועה, אני מוכנה לדאוג במקומך, אם זה עוזר.
(())
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

חשוב לשתות הרבה הרבה הרבה
עדיף במנות קטנות, כדי לא לעורר הקאה.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

עדיף במנות קטנות, כדי לא לעורר הקאה.
הממ, באמת אפפעם לא ניסיתי עם ילד קטן, והחשש הוא מהתייבשות (גם כן תלוי בכמויות ההקאה), כשהיו לי חיילים כאלה הם פשוט היו מקבלים אינפוזיה... (כל השרות, אולי שניים).
אבל זה נשמע מאוד הגיוני, ונראה לי שזה מה שבקי עושה בכל-מקרה.
<כל יום לומדים דברים חדשים>
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אבל זה נשמע מאוד הגיוני, ונראה לי שזה מה שבקי עושה בכל-מקרה.
אופס. דילגתי.
זו המלצה שאני מכירה בשביל תינוקות.
עוף_החול*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי עוף_החול* »

הלילה עבר.
חום הגוף שלו עדיין נמוך והוא עדיין חיוור מאד. חלוש.
נתנו לו לשתות במנות קטנות כל הלילה תה לואיזה.
הבוקר אני אנסה להכיו לו תה ג'ינג'ר או קינמון (הם נשמעו לי מעוררים אז לא רציתי לתת לו בלילה).

האמת היא שזה לא נעים לדחוף את היד מתחת לערמת השמיכות ומתחת לבגדים הארוכים והשכבות שהלבשנו אותו ובסוף לגעת בגוף קר. יש בזה משהו כל כך לא טבעי.
הבוקר אני אקח אותו לרופא המשפחה שלנו. נראה מה יהיה לו להציע.
שרון_ג*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי שרון_ג* »

לא חשבתי על זה אתמול, אבל אפשר לכוון אליו מפזר חום.
כשלמיון מגיע מישהו עם היפותרמיה נותנים לו עירוי מחומם ומכוונים מפזר חום או מקרן (מנורות חימום כמו של תינוקות) עד שמגיע למקום עם מזרון חימום.

בין היתר כדאי אולי לבדוק תפקוד בלוטת התריס.
עוף_החול*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי עוף_החול* »

יש!!! עברנו את ה 36 צ.
עדיין לבוש ועטוף בבגדי חורף..
תיכף נוסעים למרפאה.

(האמת היא שבמצבו החלוש אני יותר פוחדת שהוא ידבק שם במשהו מאשר שישאר להתחזק בבית...)
שרון_ג*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי שרון_ג* »

בהצלחה והחלמה מהירה
טבעית_בירוק*
הצטרפות: 14 ינואר 2005, 15:32

חום נמוך מדי

שליחה על ידי טבעית_בירוק* »

תודה על כל הטיפים, גם אני נעזרתי בהם כשסבלתי מחום גוף נמוך מדי... תהיו בריאים.
סמדר*
הצטרפות: 01 יולי 2002, 03:20

חום נמוך מדי

שליחה על ידי סמדר* »

בת בת שנה. לפני שבוע החלה לפתח חום גבוה. החום נמשך ארבעה ימים. ביום רביעי היא עוד התעוררה עם חום .לאחר מתן תרופה להורדת חום, חומה ירד ל37.4 ואחרי מספר שעות -36.4. מאז היא לא רגועה ומרבה לישון.
אתמול בלילה הבחנתי כי גופה קר ואפילו זיעתה קרה, מדדתי לה חום וחומה היה 35.8.
בהתייעצות טלפונית עם רופא הלבשתי לה בגדים ארוכים וחיממתי אותה(בעזרת כל הטיפים כאן). חומה בתחילה עלה ל36.8.
בהדרגה הורדתי לה את השכבות והגרביים והשארתי אותה עם שכבה דקה ארוכה והחום ירד ל36.4 - 36.5.

מה גרם לירידת החום? האם זה כתוצאה מהמחלה שקדמה לחום (בדיקות דם ושתן היו תקינות ועם סיום החום הופיעה פריחה על כל הגוף)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

חום נמוך מדי

שליחה על ידי פלונית* »

"אדמדמת אביבית", התיאור שלך מזכיר מאוד את מה שעברנו עם הבן הקטן שלנו, חום גבוה שנמשך כמה ימים ואח"כ חום נמוך מאוד ואז הפריחה שמבשרת על סיום המחלה.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

חום נמוך מדי

שליחה על ידי הילה* »

בני בן 11 חודשים היה לו חום 38.2 נתתי לו נורופן לתינוקות ולאחר מספר שעות מדדתי לו שוב והי לו 35.5 האם זה נורמלי מה עושים
ילדה_בת_4*
הצטרפות: 22 פברואר 2012, 23:26

חום נמוך מדי

שליחה על ידי ילדה_בת_4* »

שלום יש לי ילדה בת 4 לפני כשלושה ימים היא עילתה לי חום של 39.9 פניתי לרופא שלה והיא בישרה לי שיש לה חיידק בשתן כבר שלושה ימים היא עם אנטיביוטיקה היום ה22/2/12 בבוקר היה לה חום של 40.1 ועכשיו השעה 23:20 מדדתי לה חום והחום ירד לה 34.3 והיא ערנית לחלוטין ומגיבה לתוכנית.טלויזיה וניראה שהכל בסדר למרות שלפעמים שהיא מעלה לי חום גבוהה היא ניראת ממש טבעית לגמרי והרופא אמרה לי שילד שמעלה חום וניראה בסדר צריך לדאוג האם אני צריכה לדאוג שחום גופה ירד ל34.3 ???
ילדה_בת_4*
הצטרפות: 22 פברואר 2012, 23:26

חום נמוך מדי

שליחה על ידי ילדה_בת_4* »

חשוב לי להדגיש כי היום בשעה 16:00 נתתי לה נורפן והיא נרדמה לי אחרי רבע שעה עד השעה 22:00 בלילה ואז היא קמה לעשות פיפי מדדתי לה חום ואז הוא ירד לה ל-34.3 כיסתי אותה בשמיחת צמר ופוח ונירדמה שוב ועדיין היא קרה
אמא_לה*
הצטרפות: 19 מרץ 2005, 21:10
דף אישי: הדף האישי של אמא_לה*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי אמא_לה* »

בני בן שנה וחודשיים כבר יומיים סובל מחום גבוה והיום הגיע עד 40.5 מקבל נרות אקמול ובין לבין נורופן נוזלי, חייבת לציין כי הנורופן היה יעיל יותר, לאחר החום הגבוה ירד החום ל-35.2 חיממנו אותו והעלנו לו את טמפ׳ הגוף, מה שחשוב זה לא להילחץ ולעשות מה שהאינטואיצה אומרת, כמובן שאם יש תופעות מעבר לחום עדיף לפנות לרופא מייד, אנחנו היינו אצל הרופאה שלו בשישי וגם התייעצנו טלפונית עם רופא של כללית (שבת), ילד עם חום בלבד צריך להיבדק פעם ביומיים לוודא כי הכל תקין וכמובן לעזור לו להתמודד לפי טמפ׳ הגוף... טמפ׳ גבוהה להוריד חום עם נורופן וטמפ׳ נמוכה להעלות חום עם מגע גוף ולהיות עירניים, בהצלחה ושהכל יעבוד בשלום, אמן!
אמא_לה*
הצטרפות: 19 מרץ 2005, 21:10
דף אישי: הדף האישי של אמא_לה*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי אמא_לה* »

מוסיפה כי בסיטואציה מסויימת היה רעד של הגוף, ישנו הבדל בין פרכוס לרעד, אם במגע חיבוק הרעד מתמתן זהו רעד חולף בלבד, אם הגוף רועד ושום דבר לא עוצר אותו זהו פרכוס שנמשך כמה דקות מלחיצות וברוב המקרים לא גורם לנזק אבל מפחיד מאוד, הכי חשוב להיות עם אצבע על הדופק ולהתייחס לכל פרט קטן, אם המצב יותר מידי מדאיג עדיף תמיד להעביר לטיפול רופא!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום הילדה שלי עברה חיסון של גיל שנה היה לה חום גבוה וכרגע הגוף שלה קר מה עושים אני פוחדת ללכת לישון
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

חום נמוך מדי

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

שלום לך, לכי למוקד רפואי בבקשה.
לא נשמע לי טוב, בתור אמא, גוף קר של תינוקת.
מים_בסלע*
הצטרפות: 24 דצמבר 2014, 20:55

חום נמוך מדי

שליחה על ידי מים_בסלע* »

בגיל צעיר כל כך הייתי הולכת שוב למיון בבית חולים לילדים. עד אז להפשיט אותו. להוריד את החולצה שלך ולהיכנס יחד מתחת לשמיכה בחדר חם. כשהתינוק שוכב עלייך.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”