חתונה אלטרנטיבית

אנונימי

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי אנונימי »

{{@ רפורמית {@ קונסרבטיבית {@ אזרחית {@ חוזה {@ none
שתפו אותנו בהתלבטויות, החלטות, הכתובה...

ראו גם:
[po]במקום חתונה[/po] , [po]חתונה קונסרבטיבית[/po]
[list]
[*] [url=http://www.hofesh.org.il/alternatives/wedding.html]דף הנישואין[/url] באתר [url=http://www.hofesh.org.il]חופש[/url]
[*] [url=http://www.tekes.co.il/marriage.html]דף טקסי הנישואין[/url] באתר של -[url=http://www.tekes.co.il]מכון הטקסים החילוני[/url]
[*] [url=http://www.freemarriage.org.il]הפורום למען בחירה חופשית בנישואין[/url]
[/list]
[spoiler=חתונה בלי רבנות]

[b][po]נטע ש[/po][/b] (2001-10-22T22:56:00):
(מועתק וערוך מ-[po]ילד איך קוראים לך[/po])

במקרה פגשתי בשבת זוג עורכי דין לענייני אישות, והם עידכנו אותי שיש שלוש דרכים להיחשב נשואים לפי ההלכה:
1) על ידי קידושין (טבעת)
2) על ידי שטר קנין (כתובה)
3) על ידי ביאה בין בני הזוג (את החלק הזה השמיטו משום מה מטקס החופה האורתודוכסי הפומבי...)
את החלק של ביאה אני לא ידעתי וזה הדהים אותי. כך שגם אם זוג לא נישא בשום צורה, הילד הראשון שיוולד להם יהיה עדות חיה לביאתם... (אם מצהירים על האבא) והם ייחשבו נשואים לכל דבר בפני הרבנות, ועל כן גם בפני המדינה.

אין מנוס מזו הרבנות, למרות שבטח יש איזהשהוא הגיון ארכאי מאחורי הלכה שכזו, לא?

בכל מקרה, זוג שמתחתן בחופה אלטרנטיבית ולא זקוק למשכנתה, לא צריך לרוץ לקפריסין בכדי להיחשב נשוי, אלא פשוט להביא איזה צאצא או שניים.

[b][po]דוד רובנר[/po][/b] (2001-10-23T04:09:00):
האם אין חתונה* מהווה דרך להפגין חוסר אמון בין בני הזוג?
.* חתונה = מאין חוזה.

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2001-10-23T15:44:00):
לא נכון שהם ייחשבו נשואים בעיני הרבנות ובפני המדינה.
לעניין החוק הישראלי והרבנות, היא תיחשב ה"ידועה בציבור" שלו. זה לא בדיוק כמו נשואה, כי היא לא זכאית לכל הזכויות של נשואה, וצריך להקפיד מאוד מאוד שהוא ירשום עצמו בתעודות הלידה של הילדים (היה מקרה טראגי של אחד שלא טרח למלא את פרטי תעודת הלידה, חי כמו היפי עם אהובתו וילדיהם, ומת לפתע בגיל צעיר - ולא היתה לה שום הוכחה שהם ילדיו ושזה ביתם המשותף וכן הלאה!).
תבררי בנעמת ובעוד מקומות (התנועה לזכויות האזרח, למשל, וגם אצל התנועה ליהדות מתקדמת, כלומר הרפורמים) בדיוק בדיוק מה הזכויות והחובות.

רק מי שמתחתן נחשב [b]נשוי[/b] . אסור לבלבל בין ההלכה לבין המדינה והרבנות.

כן נכון, שאם בעלך אומר לך לעיני רב אורתודוכסי כלשהו (עושים את זה על מדרגות הרבנות) "הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל" ועונד לך טבעת (אפילו עיגול של בקבוק קולה), אתם נשואים, ואם זו בדיחה אתם חייבים גירושין. אבל אז רושמים אתכם ברבנות ומי רוצה את זה.
נישואי חו"ל ונישואין קונסרבטיביים או רפורמיים עושים כדי לא להירשם ברבנות.

[b]ורד[/b] (2001-10-23T17:08:00):
נטע היי
לא הבנתי אם המטרה שלך להחשב נשואה ע"י הרבנות או לא?
אם כן, כל נשואים שהמדינה מכירה בהם ורשמת אותכם בתעודת זהות כנשואים, מתאימים.
אם המדינה לא מכירה בנישואים, את לנצח רווקה... בתעודת זהות.
אני למשל במצב של אם חד הורית, והאבא של הילדים הכיר בהם.
הרי אמהות חד הוריות לא צריכות להתגרש, אם הן רוצות להנשא.
לפי מה שהסבירה לנו העו"ד שלנו, אבל זה היה מזמן ואני מקווה שאני זוכרת נכון,
במידה והזוג חי כרגיל , הם לא נשואים, אלא ידועים בציבור.
אם הם פונים לבית דין אזרחי, הם יכולים לפרק את החוזה שם.
אם יש בעיה, ואחד מהם פונה לבית דין רבני,
תהיה בעיה לשני לבצע את ההליך בבית דין אזרחי.
לגבי המשכנתא,
גם אנחנו חשבנו שזו בעיה,
עד שראינו שהמשכנתא של אם חד הורית לא רעה בכלל.
בנוגע לזכויות, שבשמת ציינה,
אפשר לסדר את זה בקלות ע"י חוזה נישואין.
זה אולי קצת פחות רומנטי אולי, למרות שלנו יש חוזה יפה,
אבל כל מי שחתם על כתובה עשה אותו דבר,
רק לא ידע בדיוק על מה חתם.

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2001-10-23T20:51:00):
החופה האורתודוכסית ממש ממש לא מתעלמת מדרך הביאה!
לאחר החופה הזוג הולך לבדו לחדר שיוחד לכך. (חדר ייחוד) ונמצא שם לבדו.

לגבי אם הילד מהווה עדות לביאה ואם זה די להחשב לנשואים. הענין הוא הרבה יותר מורכב מבחינה
הלכתית. ישנן חזקות וסתירה לחזקות.
זה לא המקום...
או שכן...

[b][po]עדי יותם[/po][/b] (2001-10-23T23:05:00):
אנחנו נישאנו בקפריסין, בעיקר כדי לתת הרגשה טובה להורים, למרות שאצל ההורים שלי מעט מאוד יכול לתת להם הרגשה טובה לגבי נישואים לא אורתודוקסיים. היום אני משערת שהייתי מוותרת על זה.
דוד, חוסר אמון או לא, גם אני גדלתי על סיפורי האגדות שנגמרים בחתונה, ושמלה לבנה וכל זה - וטקסים מכל מיני סוגים עושים לי משהו. בגלל זה רציתי את כל העניין, רק בלי אנשים שאני לא מכירה, בתלבושות מוזרות ובשפה לא ברורה. שאגב, לי היא ברורה מספיק כדי להבין שהיא שמה אותי במקום לא הוגן ולא הגון.
אז הייתה לנו חתונה יפה מאוד, ומתחת לחופה ההורים, האחים והחברים הכי טובים (חברה שלו, חבר שלי), שגם ניהלו את הטקס, נשאו דברים, כל אחד בסגנון שלו. לא ידענו מה הם יגידו מראש, וזה היה מקסים - היו נאומים קלילים ומשעשעים, היו רציניים יותר, וכולם היו מלאי אהבה.
בסוף החלפנו טבעות, והחברה אמרה, "את רשאית לנשק את החתן" (את זה, יחד עם שאר דברי הקישור של הטקס, אני כתבתי), וזהו. לא שברנו כלום (-: אבל אני יודעת שיש כאלה ש [b]מחברים[/b] כוס.

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2001-10-25T17:44:00):
ורד צודקת לחלוטין.
אנחנו, דרך אגב, עשינו קודם חוזה משפטי. בניתי אותו לפי הדוגמא בספר "מדריך משפטי לאשה" מאת ברברה סבירסקי. נעזרנו בעורכת דין (בת דודה...).

אחר כך עשינו "חתונה" למשפחה ולחברים הכי הכי קרובים בבית הוריו, שבה עשינו טקס רפורמי שיוויוני (כתובה שכתבנו בעצמנו, שנינו קידשנו זה את זו ושברנו יחד את הכוס, בלי הינומה כי לא רציתי וכדומה) בעזרת רבה (רב - זכר, רבה - נקבה. רבנית = אשת הרב) רפורמית, היה מקסים ומרגש (גם בגלל שהטקס היה יפה, המקום היה משפחתי, הנוכחים היו מעטים וקרובים, הכל היה צנוע וביתי ושמח. פשוט שנינו אלרגים ל"סידורי פרחים", "תאורה מיוחדת", חיפוש "אולם", פטפטת של תקליטנים, סלון כלות וכן הלאה).
זה לא נחשב ברבנות ולא במשרד הפנים.

אחר כך התחתנו תוך כדי טיול בחוץ לארץ, בעירייה נורבגית נחמדה מאוד. עם זה הלכנו למשרד הפנים, כי אישי רצה להיות רשום בתעודת הזהות כנשוי. ההעדפה הראשונית שלי היתה לא להיות נשואה, אבל זו היתה הבחירה המשותפת: כן נשואים, לא ברבנות (העדפת שנינו), עם חוזה.
הואיל ויש לנו חוזה, והואיל ונישואינו אינם מוכרים ע"י הרבנות, אם נרצה להתגרש - הם יגרשו אותנו בקלות, וכל הסדר בינינו יהיה אזרחי בלבד. זה נראה לי רשת ביטחון הכרחית לכל מקרה של תקלה.

[b][po]נטע ש[/po][/b] (2001-10-27T02:07:00):
עדיין לא החלטנו כמה אנחנו מעוניינים להיות נשואים באופן רשמי (בפני המדינה).
עד עכשיו הייתי בטוחה שהנישואין בחו"ל מובילים גם לרישום על ידי הרבנות.

בשמת, קצת התבלבלתי ממה שכתבת, ואני חייבת לברר את הדברים שוב אצל חבריי עורכי הדין, בעיקר בשביל הענין.
הם טענו שאותה הלכה שכתבתי קודם, רלוונטית גם לחוק הישראלי, וחזרו והדגישו שאם האם תרצה להתחתן עם אדם אחר, היא תצטרך להתגרש! הם אמרו שזה שונה מידועים בציבור, שלא חולקים ילדים משותפים.

אני לא מספיק מתמצאת, ובכל מקרה אנסה לשאול אותם שוב.
זה רעיון טוב לשאול בנעמת. תודה רבה.

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2001-10-27T11:55:00):
חביבתי, אם כל אחת שהיתה שוכבת עם מישהו או אפילו יולדת לו ילד היתה נחשבת נשואה וצריכה להתגרש... :-)
ברצינות עכשיו: אני לא יודעת מה הם ניסו להסביר לך, אבל זה פשוט לא נכון. ילד שנולד לאשה לא-נשואה הוא יהודי כשר. אם אביו הביולוגי גם הכיר בו בתעודת הלידה שלו, מצבו מושלם. אם אביו לא הכיר בו, האם יכולה לדרוש דרך משרד הפנים שיכיר בו, כדי ששמו יופיע בתעודת הלידה. זה חשוב מאוד. משרד הפנים אכן רודף אחרי אבות כאלה. אבל בשום מקרה ההורים לא נחשבים לנשואים.

אבהיר:
כדי להיות נשואים רשמית במדינת ישראל צריך להתחתן דרך הממסד הדתי המתאים (יהודים - דרך הרבנות הראשית. מוסלמים - דרך הקאדי, וכן הלאה), או - אפשרות שנייה, שנועדה לצורך הכרה בנישואין של עולים - להתחתן בחו"ל, לפי חוקי המדינה שהתחתנתם בה, ואז הנישואין האלה מוכרים בארץ.

מי שהתחתן בארץ לא ע"י הרבנות הראשית - למשל, בטקס רפורמי - הנישואין האלה לא מוכרים, לא ע"י הרבנות הראשית, ולא ע"י המדינה.

מי שעשו חוזה משפטי בלבד, או חיים ביחד לפי התנאים המוכרים ביהדות, וגם ע"י הרבנות הראשית והמדינה, נחשבים ל"ידועים בציבור", וזה משהו שמקנה חלק גדול מהזכויות המשפטיות של זוגות נשואים, אבל לא את כולן. ידועים בציבור יכולים להיפרד בלי להתגרש. צריך לברר היטב מה הזכויות והחובות החוקיים, איזה מסמכים נחוצים כדי להגן על הילדים (מה קורה אם הגבר מסתלק פתאום ולא משלם מזונות, מה קורה במקרי מוות, מה קורה אם אין צוואה, וכו'). לשם כך רצוי לשאול בנעמת, או בתנועה ליהדות מתקדמת, או בתנועות לזכויות האזרח. למשל, "מרכז לזכויות האדם והאזרח", מרשם נישואים אלטרנטיביים, 5255154-03, או 5285196-03.

למשל, אם יש לך דירה על שמך, ואת חיה יותר משלוש שנים עם מישהו בה בלי חוזה (שאומר שדירתך היא שלך), הוא יכול לתבוע חצי מהדירה כעבור שלוש שנים. חשוב לחשוב על דברים כאלה.

לעומת זאת, יש אפשרות לבצע "מחטף" של נישואין "פרטיזניים" למי שדווקא רוצה שהרבנות תכיר בו ורוצה "לסדר" אותם ולהכריח אותם להשיא אותו. זאת דרך שנוקטים פסולי חיתון, ממזרים ואחרים, שהם גם שומרי מסורת ורוצים להתחתן דרך הרבנות בעוד שהיא מסרבת להשיא אותם. אלה ש [b]רוצים[/b] להתחתן דרך הרבנות אבל היא מסרבת, עושים דבר כזה:
מחכים שרב מוכר יעבור לידם (כאמור, לרוב עומדים על מדרגות הכניסה לרבנות ומחכים שייצאו רבנים, ואז פועלים מייד) ומבצעים את הטקס הבא לנגד עיניו:
הגבר עונד לאצבע האשה טבעת או דמוי-טבעת כלשהי, תוך כדי אמירת משפט הקסם, משפט הקידושין העברי: "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל".
מאותו רגע הם נשואים, ויש להם עדים, ואי אפשר לבטל את הנישואין האלה בלי גירושין.
זה אומר, שאם גבר כלשהו אומר לאשה כלשהי את משפט הקסם הזה תוך כדי ענידת משהו דמוי טבעת על אצבעה, כל אחד יכול [b]להלשין[/b] עליהם לרבנות הראשית ומייד יודיעו להם שהם נשואים, גם אם זאת היתה סתם בדיחה במסיבה (אלא אם כן הם כבר נשואים, או לפחות אם האשה נשואה. אם רק הגבר נשוי, ביהדות זו עדיין עלולה להיות בעיה והאשה תיחשב לאשתו, כי יש היתר במקרים מיוחדים לשאת אשה שנייה ביהדות). לפני כמה שנים חייל וחיילת עשו דבר כזה במסיבת פורים בבסיס, בצחוק מוחלט, ולתדהמתם קיבלו רישום נישואין מהרבנות ונאלצו להתגרש (!!!). שום דבר לא עזר.

זה אומר, שגם אם התחתנת בבית בטקס רפורמי או קונסרבטיבי, שאינו מוכר ע"י הרבנות ולכן גם לא ע"י המדינה, מישהו עדיין עלול להלשין עלייך לרבנות ולגרום לכך שתירשמי אצלם כנשואה על אפך ועל חמתך... (שהרי הטבעת והמשפט הזה מככבים בכל הטקסים היהודיים, המוכרים והלא מוכרים כאחד) למרבה המזל, הבורות של רוב האנשים (לא יודעים מי מוכר ומי לא וכן הלאה) מונעת מקרים כאלה... עדיין...
שוב, זה טוב למי שרוצה להירשם ברבנות. רע למי שלא רוצה את התערבות הרבנות.

אם התחתנת בנישואין אזרחיים בחו"ל את באה עם תעודת הנישואין למשרד הפנים, רושמים אותך כנשואה, וזהו.

עכשיו לשלב הבא:
מי שנישא בנישואין אזרחיים בחו"ל ורשום כנשוי במשרד הפנים, אך לא התחתן דרך הרבנות - מה קורה אם הוא רוצה להתגרש?
או!
המצב החוקי במדינת ישראל הוא של כפייה דתית. המוסד האחראי על הנישואין והגירושין הוא הרבנות הראשית (ליהודים, כאמור). לכן, אם את אזרחית ישראלית הרשומה במדינת ישראל כנשואה, במקרה של גירושין את צריכה ללכת לרבנות!

אבל:
א. יש גם אופציה לחזור לארץ שהתחתנתם בה ולהתגרש שם בגירושין אזרחיים... (תראו לי זוג מתגרש שגם ייסע לחו"ל יחד בשביל זה...).
ב. בגלל הצורך להתגרש ברבנות, חשוב חוזה משפטי ביניכם (קריטי ממש), כדי שאחד מבני הזוג (בעיקר הבעל) לא יוכל לנצל את הרבנות נגד השני. נדמה לי שהרפורמים אפילו מחייבים חוזה משפטי לפני שהם מוכנים לעשות לזוג טקס רפורמי (שהרי הוא לא מוכר, ויש להם אחריות להגן על הזוג).
ג. כפי שאמרתי קודם, הרבנות למעשה אינה מכירה בנישואין האזרחיים. מבחינתם הזוג הזה לא היה נשוי "באמת". לכן הם מאשרים לזוג כזה את הגירושין בקלות, בלי כל הטירטורים הרגילים שלהם, והסבל יחסית קטן (הטקס המשפיל והמגוחך של הגירושין ברבנות). בכל מקרה גירושין הם טראומה. כל העניין הכלכלי וכו' נידונים בבית המשפט האזרחי הרגיל, וזה לא קשור לרבנות.

ולסיום אספר לכם את הסיפור המפורסם על הסופר, הפסל, הצייר והעיתונאי עמוס קינן, שהתנגד לנישואין מסיבה אידיאולוגית.
כשנולדה להם בתם הראשונה, הלך עמוס למשרד הפנים, כולו עזוז וקרביות, לרשום את בתו ולהוציא לה תעודת לידה.
הוא אמר לפקיד: "אני רוצה לרשום את בתי שנולדה לי, ואני לא נשוי לאמא שלה".
הפקיד, אדיש ומשועמם, הושיט לו טופס. "תמלא כאן".
"לא", אמר עמוס, כולו ערוך למלחמת חורמה, "אתה לא מבין! אנחנו לא נשואים! זאת ילדה שנולדה להורים רווקים!"
"כן", אמר הפקיד, משועמם כקודם, "זה הטופס. תמלא כאן".
"לא, לא" התקומם עמוס, "אתה לא מבין!"
סוף סוף התעורר הפקיד מאדישותו, ואמר לעמוס: "אני מבין בהחלט. אין שום בעייה. נולדה לך בת? מזל טוב! אתה מכיר בה ובא לרשום אותה? יופי, מצויין! הבעייה שלנו היא עם אבות שלא מכירים בילדים שלהם, אתך אין לנו בעייה. אתה בסדר גמור, הכל לפי החוק, וזה הטופס שאתה צריך למלא, כמו כל אבא."
טוב, עמוס מילא את הטופס, יצאה לו כל הרוח מהמפרשים, והוא הלך לו מאוכזב הביתה. כמה נורא! לא התווכחו איתו, לא נלחמו איתו, לא היה צריך לצאת לשום קרב על הזכות לרשום את בתו שנולדה בלי נישואין, הכל לגמרי חוקי! פתאום הוא מוצא את עצמו לגמרי חוקי! לא מורד, לא פורע חוק, ממש לא פר...

[b][po]נאוה פרנס[/po][/b] (2001-10-27T12:52:00):
חחחחחחחח בשמת,
אהבתי את הסיפור על עמוס קינן
איזו אכזבה.... :-D

[b][po]נטע ש[/po][/b] (2002-04-30T16:28:00):
זהו
אז רציתי לספר לכולכם שהתחתנו בשעה טובה :-D, ביום שישי האחרון, במקום נפלא בטבע {@, ועשינו חופה אזרחית לחלוטין אותה הנחה חבר יקר שלנו, והיה מקסים מקסים |L|.
אני כל כך שמחה שהלכנו עם הכל עד הסוף, ולצורך הענין, עם החופה האלטרנטיבית (כי היו לנו עוד שגעונות רבים, שרובם זכו לתמיהה במקרה הטוב, או לכעסים והיעלבויות במקרה הרע...).
הרכבנו בעצמנו את הטקס, יחד עם החבר שמתמצה בכתובים, על סמך חופות שונות שקראנו במכללת עלמא, ויצא כל כך מקסים. קודם כל היה שקט נפלא, וכולם הקשיבו כי היה מענין, ומרגש, ומשמעותי, ומאד מאד אנחנו (וגם מאד מאד [po]באופן טבעי[/po], אפרופו...).

מעבר לענין הפרוצדורלי של הדף הזה, רציתי להודות לכל משתתפי האתר, ובעיקר למתעניינים למינהם, שחיזקו ומחזקים אותנו ללכת עד הסוף עם הדרך שלנו (לא רק בעניני חתונה), להאמין בעצמנו, ולאזור אומץ לבקש מהחיים את אשר חושקות נפשותינו, על אף כל הרמות הגבה שמסביב, כי אין שום סיבה שלא נקבל את זה.
אני חושבת שיש המון כח לעצם הידיעה שיש קהילה שלמה של אנשים שבוחרים אחרת, וחיים עם זה טוב ובצורה שלמה. אותנו בכל אופן זה חיזק, ומחזק, ובזכות זה גם אנחנו, שלא לדבר על הקהל הרחב, לומדים לקחת את עצמנו ואת שאיפותינו מן החיים ברצינות.
תודה (())

[b][po]נטע ש[/po][/b] (2002-05-01T00:52:00):
אהלן תות שדה, ותודה רבה על הברכות!
התחתנו בתוך מטע זיתים על יד מושב כרם מהר"ל שעל יד זכרון יעקב. המטע שייך למשפחה בכרם מהר"ל, ומה שיפה בו זה שהוא נטוש, ומלא פרחים (עדיין היו עם האביב המשוגע הזה), וברקע תפאורה של יער עופר (של קק"ל) - מקום יפה יפה יפה.
בשמחה אספר לך עוד - את יכולה לשלוח לי מייל
[email protected]

[b][po]יעל ג[/po][/b] (2002-05-01T10:10:00):
אחותי התחתנה באופן דומה. את הטקס ערך אבא שלי - מתוך האמונה שאדם קרוב, שמכיר את הזוג, צריך לחבר ביניהם. זו אגב גם התפיסה המקורית ביהדות - הרב אמור להכיר את שני בני הזוג הכרות קרובה ולכן הוא המשיא אותם. היה נפלא.

[b]הילה[/b] (2002-05-05T07:25:00):
לא קראתי הכל.. בטח כבר ענו. רציתי להמליץ על הספר "לרקוד על מאה חתונות". אחלה ספר. אצלינו בחוזה נישואין כתוב משהוא כמו "שלא בכוונה להנשא" שזה, כפי שהסביר לנו העו"ד הצהרה שכל ביאה שהיא לא היתה בכוונה לנישואין ולכן לא תופסת לפי היהדות. א ל ה, שהוא גם אמר שהסעיף הזה עדיין (לפני 6 שנים) לא הועמד למבחן אמיתי.
הגרושין במקרה הזה נקראים "גרושים לחומרה" כלומר רק המחמירים דורשים אותם, וכמו שאומר בעלי, מכסימום הילדים לא יוכלו להתחתן עם דוסים.
לרוע המזל מי שיהיו לו צרות (אם) זה הילדים שלי ממשהו אחר, כך שאין לו בכלל זכות דיבור בנושא...
בקשר למשכנתה, לצערי הרב זה כבר לא נכון שמקבלים משכנתה מוגדלת, אלא אם כן את מוכנה להצהיר שאת אם חד הורית גם אם את לא (שהרי את חיה עם בן זוג) כנ"ל לגבי כל ההטבות לחד הוריות. כמובן שלאם חד הורית אמיתית עדיין תהייה משכנתה.
בעלי שונא התקהליות ואני לא מתה על טקסים. אמרנו להורים שאם הם רוצים משהו אז שיארגנו, ומסתבר שגם להם זה לא היה מספיק חשוב.
מה שאהבתי זה שמי שהכי תמך בחוסר החתונה היה... סבתה שלי. היא רק אמרה לי שהבן דוד שלי בזבז על חתונה יותר מדי (לא משהו גרנדיוזי). בכלל, האבות רצו חתונה, האמהות התרגשו פחות.
מה שעדיין מטריד אותי זה.. ויזות לארה"ב. נניח שאחד מאיתנו מקבל שם/נשלח לשם לעבודה, איזה מעמד יש לשני? (משהו יודע?)

[b]גילה[/b] (2002-05-05T17:24:00):
הכי גרוע - תבקשו ממקום העבודה השולח ש"ישלח" גם את השני כתנאי לנסיעה.

[b][po]עוף החול[/po][/b] (2002-05-05T20:15:00):
אין לך מה לדאוג בקשר לויזות לארה"ב. יש אפשרות לבקש ויזה לבן זוג גם אם אין כתובה.

[b]הילה[/b] (2002-05-06T07:16:00):
לבקי.
לא, אבל אנחנו בכלל לא נשואים לפי החוק.
ברגע שאת נשואה לפי החוק (במשרד הפנים) את נשואה גם לפי הרבנות (אם כי גם כאן מדובר על "גרושין לחומרה")
מאחר שב"נישואי ביאה" המבחן הוא אם היתה או לא היתה כוונה להתחתן.
יש גם אפשרות לבני זוג לא נשואים?

[b][po]עוף החול[/po][/b] (2002-05-06T07:40:00):
כן
לזה התכוונתי :-)

[b]גילה[/b] (2002-05-06T10:20:00):
יש משהו שאני לא מבינה בענין הזה של הכונה להתחתן ב"נישואי ביאה", כשזה מופיע בתוך חוזה נישואין. זו לא סתירה??? (אחרי הכל, גם הכתובה היא חוזה...).
יש מישהו דתי שיכול להסביר?

[b][po]דוד רובנר[/po][/b] (2002-05-06T18:25:00):
אולי מישהו/י יכול/ה-מוכן/ה להסביר לי, בשביל מה צריך להינשא בכלל?

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2002-05-06T21:06:00):
אה. תודה בקי. נחמד מאד. אז לדוד, עד עכשיו הדבר היחיד שהפריע לי בזה שאנחנו לא נשואים זה ששנינו צרכים ללכת לחתום על בקשת דרכון לילדים.
לגילה: החוזה נקרא הסכם לחיים משותפים, לא חוזה נישואין. ההצהרה היא שאין כוונה להנשא לפי דת משה וישראל. היו עגונות מרוסיה שהותרו בטענה שלא היתה כוונה להנשא כדת משה ולכן הנשואין (הרישמיים. אזרחיים) אינם תקפים.

[b]הילה[/b] (2002-05-07T07:14:00):
לרקוד על כמה חתונות, המדריך השלם לרישום נישואים ולעריכת טיקסי נישואים אלטרנטיבים, רוחמה וייסב-גולדמן ויוכי ברנדס.
למעלה זה אני, ישנה כשיהיה לי זמן.

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2002-11-08T12:23:00):
[b]שלחו נא לי טקסי חתונה וכתוּבות חילוניות[/b]

שלום כולם.
אני אוסף כרגע טקסי חתונה לא אורתודוקסית, ובפרט כתוּבּוֹת.
המטרה היא להעמיד לרשות הציבור אוסף של הצעות לטקס ולכתובה אשר כתבו אנשים בעצמם,
לא כדי שיעתיקו (אם כי גם זה בסדר) אלא כדי שיקבלו רעיונות, יאמצו חלק, יוסיפו משלהם וינסחו כתובות שהם אוהבים.
כרגע יש כתובה אחת באתר חופש בדף [url=http://www.hofesh.org.il/alternatives/wedding.html]חתונה אזרחית[/url] , וכתובות נוספות נמצאות בדרך.
אנחנו משנים כמובן את השמות בכתובות.

תודה לכל מי ששולח לי טקס או כתובה (לחצו על השם למטה, וזה יעביר אתכם לכתיבת מכתב),
"עודד לבנה" dedel at netvision dot net dot il

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2003-01-12T16:46:00):
עודכן דף החתונה האזרחית ב [url=http://www.hofesh.org.il/alternatives/wedding.html#ktuba]חופש[/url]

[b][po]פ א[/po][/b] (2003-05-17T10:47:00):
למה לא להתחתן על פי דת משה וישראל וזהו?

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2003-05-17T15:58:00):
מי שרוצה להתחתן לפי דת משה וישראל, שיבושם לו.

לי הרעיון הזה לא קוסם. אחת הסיבות היא שבא איש מהרבנות, והוא מביא איתו שני עדים לחתונה של חילונים.
הסיבה שהוא מביא איתו את העדים היא שאני וכל המשפחה שלי פסולים לעדות, לפי ההלכה הרבנית.
למעשה, כל מי שמחלל שבת בפרהסיה הוא פסול לעדות, ועדותו אינה נחשבת קבילה לגבי הנישואין.

אז למה שאני אתחתן אצלו, אם לפי ההלכה שלו אני והאחים שלי פסולים לשמש עדים בחתונה שלי עצמי?
למה שאשה תתחתן אצלו אם כל אשה פסולה להיות עדה לנישואין, מעצם היותה אישה?
למה לי בכלל להתחתן אצלו? אין לרב שום משמעות בשבילי. לא כדמות מוסרית או ערכית משום סוג שהוא, לא כדמות אינטלקטואלית, לא כמישהו המייצג את הציונות - כלום.

למעשה השאלה החשובה היא: למה בכלל צריך רב כדי להתחתן?

[b][po]ענת גביש[/po][/b] (2003-05-17T16:24:00):
[u]למה שאשה תתחתן אצלו אם כל אשה פסולה להיות עדה לנישואין, מעצם היותה אישה?[/u]
מה פתאם. אני התחתנתי פעם עם עד ועדה.

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2003-05-17T17:23:00):
אני דווקא התחתנתי גם לפי דת משה וישראל.
אבל לא עם הרבנות.
זה היה טקס רפורמי עם רבה (הנקבה ל"רב"), שנתפר לפי בקשותינו.
עד ועדה, בלי הינומה, קידוש הדדי, כתובה אישית שלנו (בלי כסף, למשל). ולגמרי "כדת משה וישראל".
כך שאין לערבב את "ההלכה הרבנית" עם חתונה יהודית. יש כל מיני. אפשר לעשות טקס לפי מסורת ישראל, בלי הרבנות, בלי רב - ואפילו בלי הרַבָּה, רק שאנחנו רצינו אותה.

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2003-05-17T20:34:00):
[u]מה פתאם. אני התחתנתי פעם עם עד ועדה.[/u]

נראה שהעדות הזו לא תהיה מקובלת על הרבנות.
ראי [url=http://www.daatemet.org.il/daathalacha/[po]he]מעמד האשה בהלכה[/url] women[/po].html פרק א - מעמד האשה בתפקידים ציבוריים וחברתיים, חלק 1 - אשה פסולה לעדות.
כתוב שם, ואני מצטט:

_וכך פסק הרמב"ם הלכות עדות פרק ט הלכה ב:
"נשים פסולות לעדות מן התורה שנאמר על פי שנים עדים, לשון זכר ולא לשון נקבה" (ועיין כסף משנה ורדב"ז מדוע הרמב"ם דרש דרשה חדשה מעצמו).
וכך כתב בשולחן ערוך חושן משפט הלכות עדות סימן לה סעיף יד: "אשה פסולה (לעדות)".

נמצא שכל הדברים הטעונים שני עדים אשה פסולה להעיד: בין בדיני ממונות בין בדיני נפשות [b]וכן היא פסולה להעיד על הקדושין[/b]._

(ההדגשה שלי)
[hr]
אשר לכך שאני פסול להעיד בנישואין שלי עצמי - זה לפי [url=http://www.daatemet.org.il/daathalacha/[po]he]מעמד החילוני בהלכה[/url] secular[/po].html , בדברי הסיכום.
כתוב שם, ואני מצטט:
[u]כל קידושין חייבים בשני עדים הרואים את מעשה הקידושין ואומרים "מקודשת" - חילוני פסול גם לעדות זו[/u]

[b][po]עדי יותם[/po][/b] (2003-05-17T21:01:00):
ענת, אולי בשביל ההרגשה הטובה שלכם, הרב איפשר לעדה להיות נוכחת. ברישומים שלו - תהיי בטוחה שהיא לא הופיעה, אלא גבר אחר מבין הנוכחים. מאחר שלא הייתי נוכחת מעולם בטקס כזה, אני שואלת את בעלי הניסיון - העדים חותמים על משהו, או שהרב חותם שהם העידו בפניו?

[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2003-05-17T22:16:00):
העדים חותמים.

[b][po]שרון ברקת[/po][/b] (2003-05-17T22:51:00):
התחתנו לפני המון שנים (ח"י...) ומאז אני לא מבין גדול בזה, אבל הנה [url=http://www.tekes.co.il/marriage.html]קישור[/url] לדף טקסי הנישואין ב-[url=http://www.tekes.co.il]אתר[/url] של מכון הטקסים החילוני

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2003-05-17T23:07:00):
לגבי נישואי ביאה:
שמעתי פעם שנישואי ביאה תקפים רק אם האשה הלכה בלבוש צנוע, כולל כיסוי ראש.
מישהו יודע על סייג כזה?

[b][po]ענת גביש[/po][/b] (2003-05-17T23:12:00):
מסעדה, נכחו רק בני הזוג ושני העדים, והם חתמו. ועודד, זה קרה ברבנות. מה זאת אומרת העדות לא תהיה מקובלת על הרבנות? אה, והעדים נהגו לחלל שבת בפרהסיה.

[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2003-05-17T23:18:00):
אבל אולי הם ביקשו סליחה ביום כיפור? :-)

[b][po]עדי יותם[/po][/b] (2003-05-17T23:33:00):
ענת, מוזר לי [b]מאוד[/b]. ככל הזכור לי, גם כשבאים להירשם ברבנות, לפני הנישואים, צריך שיבואו שני עדים [b]גברים[/b] שמעידים שבני הזוג לא נשואים/יהודים/מה שלא יהיה. אבל אני לא אתווכח עם עובדות (-:

[b][po]ענת גביש[/po][/b] (2003-05-17T23:48:00):
עירערתם לי את הבטחון. מה, פינטזתי את זה? אולי היה איזה שינוי של הרגע האחרון שאני לא זוכרת? ואולי בגלל זה החתונה לא החזיקה??? (-: (טוב אין לי ברירה אלא להתפדח ולשאול).

[b][po]תוספות יוםטוב[/po][/b] (2003-05-18T02:21:00):
עודד, לגבי נישואי ביאה (ליתר דיוק - [b]קידושי[/b] ביאה) - לא שמעתי על סייג כזה. אבל אני אבדוק. (עד כמה שידוע לי ההפך הוא הנכון, וזה אחד ה"פטנטים" ההלכתיים לפתרון בעיות של "ידועה בציבור" וכד' - אבל אולי אני ממש מקשקש). עניין כיסוי הראש בכלל לא מסתדר לי - הרי היא אמורה ללכת איתו רק [b]לאחר[/b] החתונה, אז איך מצפים ממנה ללכת ככה לפני אקט (כלשהוא) שאמור לקדש אותה?

ענת, אין לי אלא להוסיף את תמיהתי המוחלטת על זו של כל האחרים... :-0

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2003-05-18T08:54:00):
עודד, קידושי ביאה לא קשורים ללבוש, שהומצא מאות שנים אח"כ. למיטב ידיעתי.

[b]אנהאטה[/b] (2003-05-18T09:03:00):
בשמת, האמנם? ואני חשבתי שאת חיה בחטא (-:
אני יודעת . אני יודעת. תנוח עלייך דעתך. זה נכתב בבדיחות הדעת.
אבל לא עדכנת אותנו.

[b][po]בשמת א[/po][/b] (2003-05-18T12:13:00):
באמת רציתי לחיות בחטא וזה מה שהצעתי למי שהיום הוא בעלי!
אבל הוא התנגד בתוקף. הוא רצה להיות נשוי כדת וכדין ובמשרד הפנים. אז בשביל משרד הפנים ניצלנו איזה טיול והתחתנו בחו"ל, כשיצא לנו.

[b]אבי[/b] (2003-05-22T14:06:00):
בתור רב קונסרבטיבי אני מאד מופתע מהנתונים שעולים פה שכן:
לפי הנחיות המועצות הדיות והנוהג הקיים אצל רבנים אורתודוכסיים, נשים פסולות לעדות, ולכן הן לא יכולות להיות אחד משני עדי הכתובה או עדי הקידושין, ייתכן שבחופה רב אורתודכסי יאפשר נוכחות של עד ועדה מכיוון שגם הוא יכול להחשב עד ואז למעשה יש כאן שני עדים כשרים ( מבחינתו) ועד אחד שאינו עד כלל (כך לתפיסתו) שרק עד ועדה יחתמו על הכתובה נשמע לי מפתיע ומוזר.
לעניין עדות רווקות במועצה הדתית נדמה לי שמאפשרים גם לנשים להעיד על רווקות.
הפסול דרך אגב של החתן ובני משפחתו נובע מפסול של קרובים מכיוון שהם נוגעים בדבר.
לגבי חילונים כל רב נוהג בדרך משלו, יש שמקפידים באופן קיצוני להביא איתם עד ויש שמשתמשים במישהו שמכבד את הטקס ומכיר בו כבעל משמעות.
בזרמים הלא אורתודכסים הנושא הזה נתון במחלוקות בין הרבנים עצמם, יש מי שנותן תוקף גדול למסורת וכך הוא מאמץ את החוק הקדום גם הוא אינו מוצא חן בעיניו. בין אלו יש כאלו שיתבעו ארבעה עדים שתי נשים ושני גברים ויש שיסתפקו בשני גברים. מי שמעדיף לתת תוקף לתפיסה המוסרית העכשווית שלו מאפר גם לנשים להיות עדות. רוב הרבנים הקונסרבטיביים והרפורמים אינם בודקים את מצב שמירת ההלכה של העדים בטקס, בעיניהם יש חשיבות גדולה לזה שהטקס יאפשר מקום לבני הזוג, ומקום של כבוד לקרובים והחשובים להם.

[b][po]ענת גביש[/po][/b] (2003-05-22T23:03:00):
תודה לרב שסידר לי את העניינים. זו היתה עדות על רווקות לצורך פתיחת התיק ברבנות.

[b][po]תוספות יוםטוב[/po][/b] (2003-05-23T01:17:00):
ובא לציון גואל...
(גואל אורתודוקסי, כמובן)

[b][po]יעל כ[/po][/b] (2003-05-23T22:59:00):
עודד
[u]אחת הסיבות היא שבא איש מהרבנות, והוא מביא איתו שני עדים לחתונה של חילונים[/u]
אצלנו בחתונה חבר חילוני שלנו היה עד והיה ממש משמח. אני לא זוכרת שהרב אמר לנו משהו מיוחד. אולי זה פשוט תלוי על מי נופלים (כמו כל דבר אחר בחיים)? אני חושבת שהבעיה היא ברבנות עצמה שמקלקלת את היהדות. החתונה היהודית היא כל כך יפה (ואני לא פונה כאן בכלל למי שלא מגדיר את עצמו כיהודי). אני חושבת שאם הממסד עצמו היה יותר הגיוני, אף אחד לא היה כותב מילה בדף הזה אבל זו רק דעתי ואתם לא חייבים לקבל אותה בכלל.

[b][po]עודד לבנה[/po][/b] (2003-05-24T07:51:00):
מסכים.
רק שלפי תחושתי חוסר ההגיון וחוסר הפתיחות הם לא משהו שולי, לא פריחה על העור של הרבנות, אלא חלק מהקרביים שלה - הוא אימננטי ללב ולכליות ולכבד של הממסד הרבני.
דוגמא לכך - המצוות הצבועות בשחור בדף [url=http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html]תריג מצוות[/url] באתר [url=http://www.hofesh.org.il/index.html]חופש[/url]

[b][po]עירית ל[/po][/b] (2003-05-25T10:08:00):
אצלנו הרב לא הביא אף אחד איתו ונקלענו למצוקה. חיפשנו בנרות מישהו עם כיפה כי זו היתה הדרישה שלו. בסוף מצאנו איזה תימני בשנת אבל שמסתבר שאצל התימנים המנהג הוא לחבוש כיפה. איזו התקלה זו היתה.

[b][po]נישאת ברוח[/po][/b] (2008-04-26T19:58:26):
שלום,
אני בנישאים בקרוב.
יושבת ועובדת על טקס הנישואים הפרטי (אנו נישאים ללא רב), ואשמח לעצתכם.
רוצה לברך שבע ברכות, עם חברים ובני משפחה, שכל אחד מהם קורא ברכה.
ברכה לכל ערך - חברות, אהבה, יחד, דרך, שלום, שיתוף, זוגיות, משפחה. לא תכננתי עדיין את כל הברכות/הערכים, אבל תוך כדי כתיבה - אלו הערכים שחשבתי עליהם. האם יש הצעות לערכים נוספים? האם למישהי/ו יש רעיונות לשילוב בתוך ערכים אלו? הכוונה שלי היא לכתוב כמה משפטים עבור כל ערך, ושאותם יקראו הקוראים. (בהמשך יהיה זמן להקראות "חופשיות" פרי עטם של הקוראים).
אשמח לעצותיכן/ם הטובות.

[b][po]איילת חן[/po][/b] (2008-04-26T20:11:38):
אני באופן אישי, הייתי מנסה ליצור קשר בין הברכה המקוית ב'שבע ברכות' (גם אם אסוציאטיבי), לערך שאני יוצרת לכל ברכה.
הצעה אחת היא לחפש שיר שמתאים לכל ערך
וגם הייתי שואלת את עצמי (כזוג המתחתן), כמה חופש אני רוצה לתת למברכים לכתוב ברכה עפ"י המסגרת הניתנת להם או אם אני/חנו, רוצים לכתוב אותם בעצמנו

[b][po]נישאת ברוח[/po][/b] (2008-04-26T20:44:50):
תודה איילת.
עניין המסגרת הניתנת הוא משמעותי - אנו נישאים בצהרי היום, ואיננו רוצים שהאורחים יעמדו בשמש הקופחת זמן רב. על כן, מעוניינים שהטקס עצמו יארך לא יותר מ-10 דקות. חשבנו להציע נוסח שלנו, ואפשרות לכתיבה עצמית - כל מקריא/ה על פי בחירתה/ו.
מאוחר יותר - בשעות נעימות יותר - נקיים תכנית, ובה ברכות נוספות, שירים ועוד.

בינתיים אוספת לכאן עוד משיטוטי -
http://www.tkasim.org.il/49949/שבע-ברכות-נוסח-אישי

[b][po]נישאת ברוח[/po][/b] (2008-04-26T20:54:12):
[url=http://www.havaya.info/var/86/102457-[po]wedding]עוד טקס[/url] 01[/po].pdf

[url=http://www.havaya.info/var/86/102458-[po]wedding]נוסף[/url] 02[/po].pdf שמצאתיו קרוב ללבי.
יושבים לכתוב את שלנו - נשמח להארות ותוספות :-)
+}

[/spoiler]
[spoiler=המלצות לחתונה זולה]

[b]רחל[/b] (2004-07-21T13:47:23):
חברים שלי עומדים להתחתן, כנראה בחורף. אין להם כסף וההורים לא בטוח יעזרו. חוץ מזה שהם לא מתלהבים להתחתן באולם.
האם למישהו יש רעיון, איך לעשות חתונה זולה, מיוחדת, לא באולם. אולי מכירים איזה מבנה יפה שאפשר לשכור לערב או משהו אחר.
אשמח לשמוע רעיונות.

[b][po]דנה ה[/po][/b] (2004-07-21T19:02:05):
זה די קל לעשות חתונה זולה. אצלנו למשל - הצלמת היתה אחותי (לא לקחה כסף בכלל..), התופרת היתה החברה הטובה שלי, מעצבת הפרחים היתה השכנה משמאל, הקייטרינג היו השכנות ממול, לא היה די.ג'י. אלא פשוט צרבנו דיסקטים של שירים שאנחנו אוהבים, ויתרנו על סלון כלות, ועשינו את החתונה בדשא שליד הבית. היתה חתונה מקסימה ומיוחדת, ואולי דווקא בגלל שלא היו שם מלא אנשים שזו הפרנסה שלהם ורק מחכים ללכת הביתה.
אם אין לחברייך תקציב, אולי כדאי שישקלו להתחתן בעונה שתאפשר חתונה בגינה.
אגב, יש לנו חברים שגם לא עשו ארוחה יקרה אלא פשוט הזמינו כמה עוגות מעולות ממש וכמה בקבוקי יין משובחים, וזה היה הכיבוד. מי אמר שחייבים להזמין 300 איש לארוחה?

[b][po]איתי שרון[/po][/b] (2004-07-22T10:11:28):
ראשית - לא חייבים לעשות בכלל חתונה המונית...
אם בכל זאת רוצים דווקא חוסר בתקציב יכול להוביל לרעיונות יצירתיים ולחתונות יפות. אנחנו היינו בחתונה של זוג חברים שפשוט מצאו חלקת יער יפה ושם עשו הכל (לפחות נחסך עניין התשלום לבעל האולם/גן, וגם הוסרו המגבלות והתוספות שהנ"ל תמיד מטילים. מצד שני כדאי אולי לתאם את זה עם מי שצריך?). היינו בחתונה יפה אחרת שנערכה בגינה של משפחת החתן; עוד אופציה - לעשות חתונה בצהריים של יום ששי ולשלב את זה עם פיקניק. החורף די מקשה על העניין, כך שאם אפשר לעשות את זה בסתיו או באביב - יותר טוב.
אגב - יש חברות שמתעסקות בארגון ארועים כאלה. הם בטח יישמחו לעזור, ויש סיכוי מצויין שחתונה כזאת תכסה את עצמה (ויותר).

[b][po]ברונית ב[/po][/b] (2004-08-05T01:06:55):
[u]האם למישהו יש רעיון, איך לעשות חתונה זולה, מיוחדת, לא באולם[/u]
אחת החתונות הכי מקסימות שהייתי בהן היתה שבה האורחים הביאו את האוכל. זה אמנם לא היה בחורף אלא ביום יפה, במטע אבוקדו ליד הבית של חברים שלהם. כל אחד מהאורחים קיבל עדכון מה בדיוק להביא (סלט, פשטידה, מאפה) לפי תפריט שהם בנו עם חבר שלהם שעושה קייטרינג. הם עצמם קנו רק את השתיה וכמה סלמונים ענקיים. היה מרגש ומקסים, מלא אהבה של כולם, שעברה בין היתר גם דרך התבשילים.

[b]עמליה[/b] (2004-08-30T10:29:34):
שלום לכולם.
אני וחבר שלי החלטנו להתחתן (מזל טוב לנו)
אבל מה......... בניגוד לכל מה שקורה היום בשוק אנחנו רוצים ללכת על צנוע, אני לא אוהבת את כל הקטשיות והגרנדיוזיות שיש היום בחתונות ,ולא ממש מעניין אותנו אם המפיות יתאימו לצלחות והכוסות לעופות. זה ממש לא הראש שלנו ,ולדעתי זה מאבד מהערך של כל הטקס המתוק והאנטימי הזה,וסתם מראה על נסיון נואש לתשומת לב,(מה שהם לא קבלו כל החיים הם דוחסים ליום אחד).
כמובן שההורים משני הצדדים זועקים "אוי גוועלט"(וההורים של חבר שלי בכלל טוניסאים.......) ומייללים על זה שהילדים שלהם יוצאי דופן, שבשבילם זה ממש בקטגוריה של מחלה ,אבל אנחנו החלטנו ללכת עם ה"אני מאמין שלנו" אבל בשביל זה אני מבקשת את עזרתכם.
בגלל שאתם כאן באתר המקסים הזה בראש שלי ואני ממש מתה עליכם,ומאמינה שגם אתם התחתנתם בשם האהבה ,הייתי רוצה שתתנו לי טיפים.
קודם כל מקום-אני מאזור הדרום ואם יש לכם מקום שממוקם מהמרכז עד לבאר שבע אני אשמח.
ושמלה...........יש לכם איזה רעיון לשמלה שאנטית וזולה?
וגם בגדים לאהובי היקר.......
הדבר היחיד שהתפשרנו עם ההורים שלנו זה להרשם ברבנות רצינו לקחת רב שלא קשור ל"רבנות הראשית לישראל" שהם באשכרה מאפיה, אבל בשביל שלא יהיה מצב של "ארבעה לוויות וחתונה אחת" התפשרנו.
אני מאד מאד אשמח לשמוע את עצתכם לגבי כל הדברים האלה.
תודה תודה תודה.

[b]אבישלום[/b] (2004-08-30T21:12:24):
כל הכבוד וברוכים הבאים לאירגון שמכיל הכי הרבה אנרכיסטים בעולם.

עצות..
בד נייר (כמו של סינרים חד פעמיים) עולה ~ 300 שקל ל 100 מטר , אנחנו הקפנו את השטח בבד כזה שהיה מתוח על בזנטים, וזה ממש משנה את כל האוירה משטח פתוח למתחם מוגדר.
לקח לי ולכמה חברים בערך יומיים לסדר את זה, אבל כשהערב התחיל הייתה ממש תחושה טובה, של העבודה שהושקעה במאמץ פיסי ואחר , שהרגישו אותה גם אלו שלא ידעו בדיוק מי עשה מה. (ואת החופה בנו אחי ובן דוד)
בדי סאטן לבנים אפשר לקנות בנחלת בנימין ב 6 שקל למטר (על מטר ארבעים) וכמט שלא צריך כלום יותר (לחופה ולתפאורה )
תאורה זה די יקר אם אתם עושים בשטח פתוח ולא באולם, אז אפשר להתחתן אחרה"צ , או אם אתם הולכים על ירח, אז יומיים שלושה לפני הירח המלא, הירח מספיק גבוה בשמים בעת השקיעה כדי לתת אור.
[hr]
תזכרו, למרות מה שיגידו לכם, אתם [b]לא[/b] תרויחו כסף מהמתנות לא משנה מה, ומי שמתחתן חתונה מפוארת יותר מתוך איזשהו תחשיב כלכלי מעוות טועה.
(אלא אם כן יש לכם קרובים שיזמינו קבלנים,פוליטיקאים וכו' ;-) )

[b]אבישלום[/b] (2004-08-30T21:15:44):
אה בגדים, לגבי תל אביב, החנויות הזולות באלנבי נושאות את אותה הסחורה של צפון דיזינגוף בחצי המחיר. אני בטוח שגם בבאר שבע יש סיפורים כאלה.
ואל תסחפו בדיבורם של בעלי מקצוע ממולחים שיספרו לכם סיפורים על היום הכי מרגש בחיים ועל הרגע הכי מיוחד. היום והרגע לא יפגעו גם אם תחסכו 7000 ש"ח בשמלה

[b]עמליה[/b] (2004-08-30T15:25:03):
וואו
כל כך כל כך עשיתם לי מצב רוח עכשיו.
אני וחברי (מבחינתי בעלי כבר ממזמן) דחינו שלוש פעמים את החתונה שלנו,כי לכולם מסביב יש מה להגיד,כבר מצאתי את עצמי צורחת על השכנה שלו שלא תגיד לי איך החתונה שלי צריכה להראות.
וההורים שלי בכלל לא בעד החתונה אז כל דבר בשבילם זה סיבה למנוע אותה(הם בכלל אבדו את הראש....מצד אחד הם אומרים לי לא לבייש אותם עם חתונה "עלובה" ומצד שני לא מוכנים להביא לי חצי שקל לחתונה,וזה לא שאין להם).ובכלל אני ממש שונאת חתונות גדולות שהכלה נראית כאילו שהיא באה לערב לחפש סטוץ, והדי,ג'יי חושב שכולם באו בשבילו,והכל תעשייתי ומלאכותי ואיכסי.
אני רוצה חתונה יהודית כשרה כי זאת האמונה שלי ואני דתית. אבל אני מתעבת את הרבנות הראשית, עד שסדרתי את התעודת רווקות ואת התיק,ועכשיו נגמר לי השלושה חודשים שהם הקציבו לי ואני צריכה לסדר הכל מהתחלה.
אז אני מחפשת רב שלא קשור לרבנות הראשית אבל אורתודוכסי,אני בכלל לא מבינה למה דת צריכה להיות דבר ממוסד , רק מי שאין לו אמונה אמיתית, מחפש כללים ומסגרות,שלא נדבר על היחס הדוחה לאנשים שם.
לממסד הדתי אין שום קשר ליהדות-תנסו לא להתבלבל.

[b][po]עין הסערה[/po][/b] (2004-08-30T21:51:44):
מכר שלנו התחתן בחתונה פשוטה וצנועה.
היא היתה במקום פתוח, ללא אוכל בכלל. האורחים התבקשו לא להביא מתנות, ואם כן אז משהו אישי כמו שיר או דבר תורה. הזמנות נשלחו פחות או יותר לכל העולם בסגנון "אם אתם רוצים לשמח חתן וכלה, אז בואו ביום זה וזה למקום זה וזה."

[u]אז אני מחפשת רב שלא קשור לרבנות הראשית אבל אורתודוכסי[/u]
חמי הוא רב אורתודוכסי (עם סמיכה מארה"ב), שאין לו רשיון הרבנות להשיא זוגות, מכיון שהוא סירב לעבור את המבחן שלהם, או משהו כזה, בגילו המתקדם. מידי פעם הוא משיא תלמידים שלו (או את הילדים שלו) ואז הוא מקבל אישור מיוחד שהנישואים הללו יוכרו ברבנות. (אפרופו הקטע האנטי ממסדי.)

[b]אוריה[/b] (2004-08-30T22:51:58):
עמליה, קודם כל מזלטוב מזלטוב.
אנחנו עשינו חתונה בחוץ, במקום מקסים ומלא ירוק (בירושלים, אם זה מספיק קרוב לכם), עם אוכל חלבי פשוט ונפלא. ביום שישי של אביב, בצהריים. בכל התפקידים החשובים היו ממוקמים חברים
(צלמת, מוסיקה, עדים, אפילו הרב שחיתן אותנו הוא חבר משנים). במקום למקווה הלכנו בבוקר החתונה יחד למעיין מדהים בהרי ירושלים. גן עדן מרגש. הקהל (שאגב, בחלקו הלא קטן ממש לא מורגל בחתונות מהסוג הזה) ישב על כריות, פופים, ספות נמוכות וערסלים. זה היה קל, נעים, מאוד נינוח. מזג האויר היה משובח (אבל לזה אנחנו לא אחראים ממש..)
את מרבית הטקס כתבנו בעצמנו (כולל כתובה, ועוד טקסים שיצרנו לעצמנו). החופה היתה מלווה בהרבה ניגונים וברכות אישיות שאנשים קרובים כתבו לנו בנוסף ל-7 הברכות ההלכתיות של הטקס.
את הבגדים שלנו, חלק מהכריות שהקהל השתרע עליהן, והחופה תפרנו בעצמנו. עשינו לבד גם את ההזמנות וחלק לא קטן מהעיצוב של המקום. לא היו מפות, היו שולחנות עץ קטנים וחשופים. במקום סידורי פרחים פולניים קנינו שתילים עונתיים מקסימים במשתלה בעציצי חרס. זה היה מתוק מאוד ואנשים לקחו אתם בשמחה הביתה.
מה שהיה נפלא זה שזו היתה חתונה אורתודוקסית במובן הפורמלי (כלומר, מקובלת על הרבנות) ובכל זאת הצלחנו לברוא שם משהו שהיה מאוד אישי ומאוד לטעמנו.
זה אפשר למגוון המאוד רחב של אנשים שלקחו חלק בחתונה להרגיש שייך. למצוא את מקומו. באופן מפתיע זה אפילו הצליח לעבור בשקט את ההורים, כי היינו במקום ברור שזו השמחה שלנו. אנחנו נעשה אותה ע"פ הבנתנו וטעמנו. חשוב לנו להיות שלמים ונוכחים בכל רגע בתוך מה שמתרחש, ו- אין שום דבר המניע אותנו לעשות באופן מכוון נגדם. נעשה הכל באופן הכי מכובד ומאפשר. בסופו של דבר הם היו מאוד נרגשים. לא רק כי התחתנו.. כי מאוד מצא חן בעיניהם מה שנולד. זה היה מפתיע, אחר, ומרגש. אני חושבת שהם שמחו להיות חלק מזה וגאים ביכולת שלהם לשחרר אותנו לנהל את הדברים ע"פ רצוננו.
זהו בינתיים. בהצלחה במסע. תזכרי שהוא יכול בקלות להיות נפלא, קרוב ללב, משמח כמו החתונה עצמה. אם תרצי פרטים יותר קונקרטיים אפרט בשמחה.

[b]עמליה[/b] (2004-09-20T17:20:19):
לרחלי_ א
הייתי רוצה ליצור קשר עם חמך .

[b][po]בת ההרים[/po][/b] (2004-09-20T17:58:55):
אנחנו התחתנו בנחל רמון במכתש רמון. 2 ג'יפים הביאו את המוזמנים אל תוך השטח. הזמנו 35 איש שזה משפחה קרובה בלבד וחברים קרובים(אין לנו הרבה.אנחנו לא טיפוסים של חבר'ה). הבאנו קייטרינג סימלי ממישהו שעושה ארוחות בשטח. היה אוכל מעולה עם שולחנות עגולים (-: את היין קנינו לבד כדי לחסוך בהוצאות העלות. לא היה צלם,לא קניתי שמלת כלה מיוחדת. רציתי לבן אז מצאתי מישהי שמעצבת בגדים מבדים הודים ומצאתי שמלה לבנה פשוטה נהדרת. הכנתי מיקסים בבית על טייפים והבאנו לשטח מערכת והיה גנרטור. הבאתי גם כמה דיסקים נעימים.
הרבי של מצפה הגיע בג'יפ שלו לשטח. החופה היתה בלי יתדות ככה שארבעה גברים גבוהים החזיקו....
אחרי החופה והאוכל היתה מדורה ומין אווירת צ'יל.
היה מדהים.
כמו שרצינו.בדיוק.

לאמא הפולניה של היה קשה להשלים עם הרעיון שלא תהיה חתונה גדולה ו "מה היא תגיד לכולם". אז הפשרה היתה שהיא עשתה ארוע פולני במסעדה איזה חודש אחרי זה ואנחנו באנו לדפוק נוכחות ולאכול טוב.

[b][po]בר עדש[/po][/b] (2004-09-20T18:46:47):
עמליה,

אנחנו התחתנו בעזרת רב קונסרבטיבי בטקס יהודי שוויוני (כתובה כהסכם רכוש בין צדדים שווים, וקידוש הדדי) אך הרב אמר לנו שהוא מחתן גם בטקס "רגיל" (אורתודוקסי), אם הזוג מבקש זאת (למעשה, השאלה הראשונה שהוא שאל אותנו כשפנינו אליו היא אם אנחנו רוצים טקס "רגיל" או טקס שוויוני). בכל מקרה, גם אם תרצי טקס שוויוני הדבר נעשה בלי לסתור את ההלכה, כך שלנישואיכם יהיה תוקף מלא גם מבחינה הלכתית. גם התבנית החיצונית של הטקס זהה לחלוטין לזו של טקס אורתודוקסי כולל החופה, הקידוש, שבע הברכות, וכמובן שבירת הכוס.

[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2004-09-20T21:19:01):
קודם כל מזל טוב.
אנחנו ערכנו את החופה ברבנות עם ההורים והאחים משני הצדדים.
ואת המסיבה יומיים אח"כ עם מס' מוצמצם יחסית של קרובים וחברים (כ100 איש).

[b][po]ענן בעננים[/po][/b] (2004-09-21T09:22:47):
אנחנו התחתנו בחוץ בליל ירח מלא במקום מקוה הלכתי ברגל לעין עקב (בלילה שלפני) לטבילה קסומה. החופה נעשתה ע"י רב של צוהר תוך התיעצות איתנו, לאחר מכן חגגנו בטבע (אבל לא בשמורת טבע...). אורחנו שחפצו בכך נשארו לישון באוהל שהוקם בשטח. חברים שלנו צילמו, עזרו להרכיב, לפרק, לארגן.

הדבר דורש התאגנות שונה מהמקובל (למשל דאוג לשרותים ניידים אם אין בשטח, שולחנות כסאות, מזרונים לישיבה וכו' ). קצת התעסקות אבל לדעתי זה שווה את זה.
היכן אתם גרים, האם יש לידכם מקום פתוח שיתאים, ושלא יעלה כסף לשכור? (כמובן יתאים במידה ולא מתחתנים באמצע החורף...). יער להב עכול להיות מתאים. יש גם את יער המלאכים.
לגבי כיבוד: אפשר להכין ולארגן הכול לבד במידה והחתונה לא גדולה וכמובן ישנם שירותי קייטרינג שמגיעים לשטח.
בהתחלה חשבנו לא האכיל את האורחים שלנו אלא להסתפק בכיבוד קל (כדי להמנע מאפקט ה'רבע עוף וחבריו'...) אבל מאחר והרבה אנשים באמת עשו דרך ארוכה להגיע אלינו לדרום אז היה מקום להגיש ארוחה בחוץ וכך היה. את הכיבוד בהתחלה (בורקסים ופירות) אנחנו אירגנו, והארוחה (שהוגשה כשעתיים מאוחר יותר) אורגנה ע"י קייטרינג של בית ספר שדה והיה מאוד טעים, מוצלח, פשוט, ולא יקר.

חיפוש המקום לחתונה היה אחד הדברים הכי כייפיים בעניין כי במשך כמה שבועות טיילנו באיזור מגורנו בטבע המופלא עם התירוץ הקביל של חיפוש מקום ...
לא היו אולמות בעניין וגם לא גני אירועים, אלא טבע, טבע ועוד טבע...

[list]
[*] מה שכן - למען שמירה על הטבע חשוב למצוא מקום שמותר לכנס בו אנשים (למשל חניון לילה או פארק) וכמובן לדאוג להשאיר אחריכם אתר נקי.
[/list]

[b][po]סקרלט אוחנה[/po][/b] (2005-02-20T21:09:08):
מזל טוב עמליה!
החתונה שלנו היתה די בסגנון שאת מדברת עליו. אנחנו התחתנו בגינת הבית שלנו. גינה לא גדולה בכלל, עם ארבע שמשיות וכמה שולחנות לאורחים. קידשנו אחד את השני, אכלנו במידה וכשהאורחים הלכו סידרנו את הבית. היתה פעם מסעדה בבית בשכונת נווה נוי בב"ש, ויתכן שעידו הלפרין (השף) יסכים לערוך אצלו ארוע. מסעדת "כתית" עברה לאחרונה לקיבוץ נצר סירני, ויש להם קומה עליונה פרטית. שווה לבדוק איתם.
לגבי רב אתודוקסי אך לא ממסדי, צר לי שאיני יכולה לעזור. מהבחינה הזו אנחנו טרם הסדרנו את יחסינו עם הרבנות.
[u]התחתנו ב.. שכחתי את השם...מקום יפה ביפו שמשמש למסיבות - אולם ערבי ישן.[/u] [po]עידית ק[/po], הלורנס?

[b][po]מתוקה מתחילה מחדש[/po][/b] (2005-03-30T22:07:55):
לאור ואהבה
מישהי סיפרה לי שהשתתפה בחתונה של זוג שערכו את הטקס על חוף הים באזור מאוד מיוחד (לא יודעת איזה חוף, יכולה לברר ולחזור אליכם אם אתם מעוניינים) . קשרו סנאדות ובדים, הזמינו חברים וערכו את הטקס לבד לגמרי. לא היה אוכל, לא היתה מוזיקה, לא עלה כלום. היא אמרה שהטקס היה כל כך משמעותי ואחד המיוחדים שראתה בחייה (והיא ראתה הרבה), היא אמרה שעצם ההתכנסות של כל האנשים היקרים האלה, שבאו לחגוג עם הזוג את ערב כלולותיהם היתה מדהימה ונפלאה מאין כמוה. אחר כך מי שרצה נשאר עם הזוג לערב שלם של קומזיץ שעבר בנעימים ומי שלא לא. אפשר לעשות משהו דומה, בשיא הפשטות, אפשר אולי להוסיף לזה שכל אחד יביא משהו לאכול, שמי שרוצה יביא כלי נגינה ואפשר להעביר ערב מיוחד במינו בצורה הכי פשוטה ונעימה.
בהצלחה והמון מזל טוב
+}

[/spoiler]
[spoiler=המלצות לחתונה רפורמית]

[b]המלצות לרב רפורמי[/b]
[b][po]חוה ש[/po][/b] (2005-05-21T10:25:45):
[url=http://www.kehilat-yonatan.org/content%20Hebrew/contact.htm]הרב מיכאל בוידן[/url]
אני התחתנתי איתו פעם והוא מאוד נחמד ויכול לתת הרבה אינפורמציה כל נושא החתונה הרפורמית. בנתיים כבר התגרשתי והתחתנתי שוב אבל זה לא קשור לרב. בהצלחה ומזל טוב @}

[b][po]פלוניה פולניה[/po][/b] (2005-05-21T10:50:11):
[url=http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=153&msgid=39673287]סער שקד[/url]
[url=http://imageevent.com/save/wed2;jsessionid=t5xim71l81.[po]zebra]צעיר, נמרץ וחביב[/url] s[/po]?p=150&n=1&m=24&c=4&l=0&w=4&s=0&z=2
מספר הטלפון שלו - 054-6270449

הוא מחתן בצפון.

[b][po]אליס בארץ המראה[/po][/b] (2005-05-21T15:00:30):
אמיר וייס מחיפה. חיתן אותנו והיה פשוט נהדר. הגענו אליו דרך [url=http://www.beit-daniel.org.il/]בית דניאל[/url] .
עד כמה שאני יודעת הוא מחתן בכל אזור הצפון (אותנו הוא חיתן בבית לחם הגלילית). שתהיה חתונה יפה ומרגשת @}.

[b][po]אילנה לשם[/po][/b] (2005-05-21T15:39:10):
אותנו חיתן הרב אהוד בנדל ( רב קונסרוטיבי ראש התנועה ליהדות זו )
הוא היה פשוט מעולה.
מאחלת חתונה מקסימה

יש ספר מקסים - הכנה לחתונה רפורמית אבל שכחתי את שמו
ושם יש הסברים ורעיונות
כשיהיה לי זמן אוכל לרשום לך רעיונות...

[b][po]נועה ברקת[/po][/b] (2005-05-21T16:07:51):
[url=http://www.hamidrasha.org.il/site/heb/General.aspx?l=1&id=351]מדרשה באורנים[/url]
חן צפוני היא רבה מומלצת מאד וגם רן רון

[b][po]מא צ'י[/po][/b] (2005-05-21T17:18:31):
אני עם נועה בעניין המדרשה, ממליצה לבדוק גם על נושא [url=http://www.hamidrasha.org.il/site/heb/General.aspx?l=4&id=451]סמינר-החתונה[/url] שהם מעבירים
סמינר מאוד אינפורמטיבי ומועיל

אבל, המחתנים מן המדרשה אינם עושים חתונה רפורמית, אלא חתונה חילונית.
כלומר, הם אינם מן הזרם הרפורמי, כמו ששאלת.
ובכל-זאת, שווה באמת לבדוק.

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-05-23T09:26:38):
[u]אמיר וייס מחיפה[/u] שמו אמיר וינד, הוא רב מקסים, מגיע לכל הצפון ומקבל כסף רק על הנסיעה.
הוא נפגש איתנו פעמיים לפני החתונה, עשה כל מה שבקשנו ממנו (היו לי הרבה בקשות ביזאריות כמו טבעת לא חלקה, שמלה לא לבנה, חתונה ביום שישי ב-17:30)
אני אנסה למצוא את הטלפון שלו, אבל בכל מקרה אפשר להשיג אותו בבית דניאל.

[b]מיכלולה[/b] (2005-09-13T22:08:54):
בית דניאל בתל אביב- הם יכולים להפנות לרבנים וגם לשלוח חומר במייל על חתונה רפורמית. אנחנו התחתנו עם הרב מזור מכפר סבא (שבוא הרב של הקהילה ברמת השרון) והיינו מרוצים מאוד מאוד (בדיוק לפני שנתיים), באנו אליו לשיחה לפני החופה והוא עזר לנו להבין עוד על טקס החתונה משמעויותיו ותוקפו ההלכתי. כמו כן נתן לנו נוסחים שונים של כתובות מהם ניסחנו את הכבתובה שלנו. הטקס היה מרגש מאוד. אני מאוד שמחה שבחרנו בו כרב.
ולמי שלא מתאים רפורמי, אני יכולה להמליץ על מכון הטקסים החילוני שגם כן מספקים עורכי טקסים או יכולים לסייע בהכנת טקס עצמאי ללא רב.
ושיהיה במזל טוב

[b][po]תמיר נוף[/po][/b] (2005-11-13T17:08:00):
ל-[po]פלוני אלמונית[/po] (25.05.2005 12:12): שתי טעויות לגבי הרב אמיר וינד.
[list=1]
[*] מספר הטלפון הסלולרי הנכון שלו הוא: 054-5347217
[*] הוא לא מחתן רק בצפון אלא בכל מקום אשר בו יידרש.
[/list]

... ואכן מסכים לכל מילה. הרב אמיר וינד אדם מקסים ופתוח שמוסיף לחתונות הרבה אנרגיה חיובית .

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-05-24T20:40:30):
הרב ניר ברקין ממודיעו קהילת יוזמה - מדהים

[b]חן[/b] (2009-05-16T23:08:08):
הרב גרי טשיקוף, מתגורר בזכרון יעקב אך עורך חתונות בכל רחבי הארץ (וגם בחו"ל). מומלץ מאד. מס' הטלפון שלו: 054-6333913

[b]נועה[/b] (2004-08-19T14:28:53):
הי,
אני מחפשת גן ארועים, לחתונה ביום שישי בערב (חתונה רפורמית).
לא הצלחתי למצוא מקום שלא עובת עם הרבנות, אני אשמח להפניות למומות כאלו!
תודה.

[b][po]עירית לוי[/po][/b] (2004-08-27T18:50:29):
נועה,
באבו גוש יש גן אירועים. אני כמעט בטוחה שהם לא עובדים עם הרבנות אבל צריך לבדוק.

חוצמיזה, להרבה מושבים יש בריכה עם דשא מסביב, ויש מושבים שמוכנים להשכיר אותן לאירועים. חברה שלי התחתנה על שפת בריכה כזאת ביום שישי בערב. הם קישטו אותה לבד עם כל מיני פנסים צפים ופרחים והיה מקסים.

[b][po]נורמה טבעית[/po][/b] (2004-08-30T16:29:17):
נועה,
יש הרבה מקומות כאלה, בעיקר אם את מוכנה להביא קיטרינג מבחוץ שלא ישתמש בכלים של המקום. כי הכלים והמטבח של המקום חייבים להיות כשרים אם הם רוצים לעבוד עם חתונות רבנותיות (מוכרות ע"י הרבנות) במשך השבוע.

למשל הפארקיון בקיבוץ גבע (שנקרא היום - 'בת הגלבוע') הוא גם מקום יפה וגם אין בעיה בכלל.
באיזה איזור את מחפשת?

[b][po]מיכל שץ[/po][/b] (2004-08-30T17:28:10):
[u]למשל הפארקיון בקיבוץ גבע (שנקרא היום - 'בת הגלבוע') הוא גם מקום יפה וגם אין בעיה בכלל.[/u]
מקום מקסים והם עובדים עם מעצבת נפלאה שעושה יופי של עבודה לפי טעמם של החתןכלה.
לא מזמן היה לנו שם ארוע והיה מקסים.
ואכן לא כדאי לחפש את הפרקיון, היום זה גן ארועים [b]בת הגלבוע[/b]
+}

[/spoiler]
[spoiler=חתונה רפורמית - קשיים]

[b]רויתי[/b] (2005-05-22T18:35:02):
דיברתי עם בית דניאל. הם דורשים שבנוסף לטקס הרפורמי (אותו נעשה דרכם) אנחנו מחוייבים להתחתן בחו"ל ולהרשם במשרד הפנים או להתחתן ברבנות - ואת שני אלה אין בדעתנו לעשות!
יש למישהו רעיון מה לעשות?

[b][po]מא צ'י[/po][/b] (2005-05-22T18:54:11):
מה עם טקס חילוני, כמו שנועה הציעה?

אם את רוצה רפורמי, נסי להתקשר לרבנים הספציפיים, אולי להם לא תהיה דרישה כזו.
אכן, דרישה מוזרה... :-0

[b][po]מא צ'י[/po][/b] (2005-05-22T18:58:16):
סליחה.
אולי לא הבנתי נכון את מה שאת אומרת שהם אמרו לך -

האם הירשמות במשרד הפנים היתה [b]דרישה[/b] שלהם?
או שאולי הם פשוט הבהירו לך את המצב?

זה המצב החוקי במדינת ישראל -
את לא תיחשבי נשואה עבור משרד הפנים אלא אם תתחתני בחו"ל או ברבנות.
כלומר - [b]אלו הן דרישות של המדינה[/b], חתונה רפורמית לא נחשבת חתונה בשביל המדינה, אלא לצורכי גירושין/נישואין מחדש.

האם בבית דניאל אמרו לך שלא יחתנו אותך אלא אם תירשמי כנשואה במשרד הפנים?
זה נשמע לא הגיוני.

[b]רויתי[/b] (2005-05-22T19:10:09):
גם לי זה נראה מוזר. הם דורשים שאנחנו נתחייב להרשם כנשואים (לפני או עד כחודש וחצי אחרי החתונה). אנחנו לא מעוניינים להרשם במשרד הפנים- כי לשם כך אנחנו צריכים להתחתן בחו"ל (או ברבנות). ואותנו בכלל לא מעניין להיות רשומים כנשואים. אנחנו גם כך כבר חיים 7 שנים ביחד.

[b][po]חוה ש[/po][/b] (2005-05-22T21:19:40):
[u]זה נשמע לא הגיוני.[/u]
אבל זה ככה. הרפורמים מנהלים מאבק ארוך שנים למען הכרה בטקסים שהם עורכים במידנת ישראל. לשם כך הם רוצים/צריכים מאגר גדול של זוגות שמצד אחד התחתן בטקס רפורמי ומצד שני מוכר ע"י משרד הפנים בישראל כזוג נשוי. זה נתון שאמור לסייע להם במאבק ומכאן באה הדרישה הזאת. אם זה לא מתאים לכם, אני חוזרת על ההמלצות לטקס חילוני שעלו פה. המדרשה היא מקור טוב לרעיונות וכיוונים בנושא. בהצלחה.

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-05-23T09:31:30):
המדינה אוסרת על הרבנים הרפורמים לחתן בני זוג שלא התחתנו קודם ברבנות או בנישואים אזרחיים בחו"ל.
אתם יכולים להגיע להסדר עם הרב שלכם, שכרגע אתם לא מעוניינים לטוס לחו"ל ולהתחתן ושאתם מתחייבים לעשות זאת אחרי החתונה, הוא יחתים אתכם על איזה דף בלתי רשמי לחלוטין, ואחרי החתונה זו תהיה הבחירה שלכם - לטוס להתחתן בחו"ל או פשוט לא לעשות כלום ואף אחד לא בודק את זה. אתם רק צריכים למצוא רב שיסכים לכך. (אמיר וינד למשל - הטלפון של אמיר וינד: 054-4347217 04-8101449 [עבודה])

[b]רויתי[/b] (2005-05-23T09:48:46):
לפי מה שהסבירו לי בתנועה הרפורמית (בית דניאל) שאנחנו נצטרך לחתום על התחייבות ([u]דף בלתי רשמי לחלוטין[/u]) ויש לה תוקף משפטי- מה זה אומר לפי דעתם?

[b][po]אילנה לשם[/po][/b] (2005-05-23T11:12:13):
רוית
אם את מתחתנת דרך הקונסרוטיבים לא מחייבים שום חתונה או רשומים או כך היה לפחות בזמני לפני כ10 שנים או פחות.
החסרון ( או יתרון ) שההופעה בספח של תעודת הזהות היא רווקה.
יש כל מיני חוקים מסביב כי הרי לפי הדת זה לא משנה איפה תתחתני- גם אם את לא עוברת דרך הרבנות הרי אם את מברכת ומחליפה טבעת וחולקת בית עם איש הרי את נשואה לו .
מה שקורה שאם בהמשך בני זוג שהתחתנו כך רוצים להתגרש - הם מחוייבים( לפי הדת ) לעבור דרך הרבנות שאם לא והאשה יולדת מחוץ לנשואים אלו ילדיה נחשבים לממזרים.......

ולכן ( ולא רק מסיבה זו ) חלק מהמוסדות מחתימים עלם כל מיני התחייביות
בכל מקרה מזל טוב
ובחירה טובה

[b]רויתי[/b] (2005-05-23T11:35:44):
אילנה תודה

[u]והאשה יולדת מחוץ לנשואים אלו ילדיה נחשבים לממזרים[/u]
לפי הבנתי אישה שילדה לאיש אחר (ולא זה שנשוי לה) אז ילדיה נחשבים ממזרים. יש המון אמהות חד הוריות כיום- האם ילדיהם נחשבים ממזרים?

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-05-23T20:14:35):
הכוונה היא לאשה שיולדת ילדים לגבר X אך נשואה ל-Y - זו הדרך היחידה ביהדות להחשב כממזרים.

[b][po]בנצי ושרון[/po][/b] (2005-05-25T20:14:29):
אנחנו התחתנו עם הרבה של הקהילה הרפורמית ברעננה. התחתנו בצפון ביום שישי ולמרות הקושי והאילוצים היא הגיעה. היא איפשרה לנו לקיים טקס שקרוב לאורח חיינו ומערך האמונות שלנו ועשתה זאת בצניעות ובחן שלא ראינו אצל הרבה אנשים.

[/spoiler]
[spoiler=חתונה קונסרבטיבית]

[b]רויתי[/b] (2005-05-25T23:26:56):
אנחנו מחפשים עכשיו רב קונסרבטיבי (הבנתי שלהם אין הדרישה הנ"ל)- האם מישהו מכיר?

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-05T10:20:41):
שלום רוית

כרב קונסרבטיבי אני אנסה לעשות קצת סדר במה שנאמר פה. הרבנים הרפורמים דורשים אקט שיביא לרישום נישואין, הדבר נועד לוודא שבני הזוג יבצעו הליך גירושין מסודר דרך הרבנות ( לא בטוח שהרבנות תחייב גט) , על מנת לא ליצור מצב של אנשים שהם נשואים בעיני הרבנות שמתחתנים שוב או בעיקר הופכים הורים לבן זוג אחר ( דבר שאכן יוצר ממזרות). בתנועה המסורתית לא מחייבים טקס נוסף אבל מחייבים את בני הזוג להצהיר במקרה זה כי יפנו לתנועה המסורתית על מנת להסדיר את עניין הגירושים.
כואב לי לראות את הטענות התוהות האם יש תוקף משפטי להתחייבות. אף זוג אינו מחוייב להנשא וכפי שכבר הוזכר ניתן בהחלט לקיים טקס נישואין חילוני בארץ ( המדרשה באורנים למשל). מי שפונה להנשא באמצעות רב אמור לעשות זאת כי הדבר חשוב לו ומשמעותי בעיניו , ואם כך לא אימת בית המשפט עליו, אלא ההסכמה והאמון ההדדי. הסכמה הנובעת בין השאר מהרצון שאותו רב יערוך טקס דתי-רוחני בין שניכם.

הדרך הפשוטה למצוא רב היא דרך משרדי התנועה המסורתית 02-6246510 שלוחה 30.

[b][po]מא צ'י[/po][/b] (2005-06-05T14:29:04):
[u]אף זוג אינו מחוייב להנשא וכפי שכבר הוזכר ניתן בהחלט לקיים טקס נישואין חילוני בארץ ( המדרשה באורנים למשל). מי שפונה להנשא באמצעות רב אמור לעשות זאת כי הדבר חשוב לו ומשמעותי בעיניו , ואם כך לא אימת בית המשפט עליו, אלא ההסכמה והאמון ההדדי.[/u]
|Y|
אבי, כל מילה!
למרבה הצער הדבר אינו כך ונראה שרבים מתחתנים פשוט באופן הרגיל מבלי להשקיע מחשבה יתרה בטקס החופה ובמשמעותו.

[b]תום[/b] (2005-06-05T15:23:19):
אנחנו התחתנו עם הרב ורד, שהייתה מדהימה לאורך כל הדרך. נפגשנו איתה כמה פעמים לפני החתונה ותכננו טקס שהתאים לנו לחלוטין. קיבלנו את פרטיה מבית דניאל, אבל החתונה עצמה הייתה יותר קונסרבטיבית מרפורמית. לי היה חשוב שהרב תהייה אישה, ובדיעבד זו הייתה החלטה מצויינת.

_דיברתי עם בית דניאל ועניין הוא שהם דורשים שבנוסף לטקס הרפורמי (אותו נעשה דרכם) אנחנו מחוייבים להתחתן בחו"ל ולהרשם במשרד הפנים או להתחתן ברבנות- ואת שני אלה אין בדעתנו לעשות!
יש למישהו רעיון מה לעשות?_

לא נעים לי להגיד, אנחנו התחייבנו לפניהם לעשות כך, ובסוף לא התחתנו בחו"ל. לאחר החתונה זה פשוט נראה לנו כל-כך מיותר (ויקר) לנסוע לחו"ל לאשר את נישואינו, כשבעיני עצמנו, משפחתנו, הקהילה שלנו וגם ההלכה אנחנו כבר נשואים לחלוטין. לא ראינו סיבה טובה להכניס את המדינה לנישואים שלנו, כל-עוד המדינה לא נותנת חופש דת לאזרחיה.
אבל... באמת מעיק לי על המוסר להפר הבטחה.
הסיבה שהם מבקשים מזוגות להתחתן פורמלית היא כדי למנוע ביגמיה. אנחנו פשוט סומכים אחד על השני והשניה בעניין זה.

[b]רויתי[/b] (2005-06-08T10:52:19):
תודה אבי

אשמח אם תוכל להסביר את השוני בין הטקס הרפורמי והטקס הקונסרבטיבי.

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-09T21:48:51):
אני מנסה לכתוב לך תשובה, אך אני רוצה להדגיש כי אינני סמכות בנוגע לטקסים רפורמים, נהלתי שיחות עם כמה מעמיתי בנושא, אך איני מתחייב לדיוק מלא בנושא זה.

מבנה טקס חתונה

כניסה לחופה

בחלק מן החתונות מקפידים שכל אחד מבני הזוג יכנס לחוד , מי שמקפיד על זה עשוי גם להקפיד שהוא יובל על ידי בני מינו דהיינו החתן על ידי שני האבות והכלה על ידי שתי האמהות. למיטב ידיעתי אין הקפדה על כך בטקסים רפורמים או קונסרבטיבים, וכל רב ממליץ כראות עיניו.

שלב שני

ברכות האירוסין:
הקונסרבטיבים משתמשים בנוסח המסורתי, הרפורמים לא מחוייבים לו ( אבל אני לא יודע אם הם משנים או לא)

החלפת טבעות : רוב עמיתי מחייבים החלפת טבעות, או מאד מאד נוטים לכך

אני דורש שהטבעת מהחתן לכלה תהיה ראשונה ( שכן משמעותה ההלכתית שונה לדעתי מזו של השניה) . הנוסח על הטבעת הראשונה אצל מרבית הרבנים יהיה הנוסח הרווח ( הרי את מקודשת ... כדת משה וישראל), חלק מן הרבנים ( בעיקר רפורמים) יציעו נוסח חלופי,

על הטבעת שמועברת מן הכלה לחתן מרבית הרבנים הקונסרבטיבים יאשרו נוסחים רבים אך לא נוסח הרי אתה מקודש לי כדת משה וישראל. נוסחים אחרים אפשריים. ראיתי חתונה אורתודוכסית אמנם שבה אפשר הרב לכלה נוסח אישי והדבר מצא חן בעיני ביותר, פשוט המילים האישיות שבאות שכנותנים מתנה טבעת ביום החתונה.

עדי טבעות: חלק מן הרבנים דורשים שני עדים ( ללא תלות מה מינם) חלק ארבעה ( שני גברים ושתי נשים), חלק מן הרבנים הקונס' דורישם שני גברים. כל הרבנים דורשים כי העדים יהיו יהודים , וחלק מהם דורשים רמת דתיות זו או אחרת של העדים

לאחר מכן באה ההפסקה בין אירוסין לנשואין, בהפסקה זו ניתן לעשות כל דבר, הראוי ומתאים למעמד. ניתן לקרוא שיר אחד לשני או להקדיש שיר שה D.J. ינגן ניתן לבצע הופעה כל שהי או לקרוא נאום אהבה לבן הזוג הכל פתוח. בדרך כלל בקטע זה יקרא גם מסמך בין בני הזוג ( או מסמך כלכלי דוגמת הכתובה) , או מסמך אישי יותר, אין חובה לקרוא מסמך זה. במרבית המקרים הרב/ה יתנו דבר תורה קצר לכבוד בני הזוג.
[b]בקטע זה אין הבדלים ברורים בין קונס' לרפור' אלא בין רב לרב, הקונס' עשויים לדרוש קצת יותר פרטים במסמך הממוני בין בני הזוג שיקפו התמודדות עם הכתובה המסורתית[/b]
נכון להיום אין התנועה המסורתית מחייבת חתימה על הסכם מניעת גט אבל רבנים רבים בה ממליצים עליו.

לאחר מכן שבע ברכות
אצל הקונס' קוראים את הברכות המסורתיות , אצל הרפורמים אני לא יודע, ניתן לשלב זאת בברכות אישיות . למיטב ידיעתי כלל הרבנים מאפשרים הן לנשים והן לגברים לומר את הברכות.

שבירת הכוס
ככלל יש צפייה לזה מן הקהל ולא שמעתי על טקס ללא שבירת כוס למרות שאין לזה הכרח הלכתי, לדעתי יש דבר נכון בלזכור את העצב בתוך השמחה וזה התוכן הראוי לכוס.

זה הכל בינתיים, אשמח לענות לעוד שאלות

[b]רויתי[/b] (2005-06-11T00:28:22):
תודה אבי

מה בקשר לכתובה, מה הדרישה של הקונסרבטיבים?

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-11T23:12:41):
אין דרישה גורפת לגבי כתובה. באופן כללי התנועה מציעה שלשה נוסחים : ארמי- לא שוויוני, עברי - לא שוויוני, עברי שוויוני. רבנים שונים מציעים לזוג לכתוב נוסח משל עצמם הכולל פריטים מסויימים, תאריך מקום והיבטים כלכליים שונים. אם את רוצה את הנוסחים הקבועים אשמח לשלוח אותם במייל

[b]רויתי[/b] (2005-06-13T10:13:35):
אבי
נראה לי שהקונסרבטיביים די קרובים לאורטודוקסים. תקן אותי אם אני טועה.

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-13T22:40:15):
בדברים רבים הם דומים בדברים מסויימים הם שונים מאד. ככלל לעניין חתונה התפיסה שלי ( ואני חושב ששל עוד רבים מחברי) היא לשמר כשערך השוויון בין המינים לא נפגע, ושנות במקסימום האפשרי כאשר המגמה היא שוויון בין המינים. השינוי עדיין צריך להיות כפוף למסורת בצורה מסויימת.

[b]רויתי[/b] (2005-06-15T14:23:53):
יש לי שאלה נוספת (אם אפשר)-
אם אנחנו מתחתנים בחו"ל, מה הפרוצדורה של רישום בארץ, מה קורה במצב של גירושים?

תודה

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-15T15:04:16):
למיטב ידיעתי הולכים למשרד הפנים ומביאים את התעודה הרלבנטית מקפריסין או כיו"ב. מבחינת גירושין הזוג מחוייב להתייצב בבית דין רבני, ייתכן בהחלט שבית הדין הרבני ישחרר אותם לדרכם בהליך מהיר ביותר.

[b][po]אבי מירושלים[/po][/b] (2005-06-23T10:45:38):
אגב רוית הסתדר לכם, מצאתם רב?

[b]רויתי[/b] (2005-06-26T09:50:18):
אבי
עדיין לא. תודה על האכפתיות.
האם אתה מהצפון במקרה? נשמח להפגש איתך.
שוב, תודה

[b]רויתי[/b] (2005-07-07T22:36:55):
אז ככה
בסוף נפגשנו עם הרב מאוריסיו. רב קונסרבטיבי (הגענו אליו דרך הרב אהוד בנדל- נשיא התנועה הקונסרבטיבית).
מאוריסיו מדהים. הסביר לנו על הטקס בכלליות- בדיוק מה שרצינו- טקס שיוויוני, הכלה גם מקדשת, הכתובה (המוצעת ע"י הם) ניתנת ל"שיפוץ"
ונראה שהולך להיות טקס מקסים ומרגש.
אני אעדכן שוב אחרי החתונה ואספר חוויות.
תודה לכל מי שעזר!
+}

[/spoiler]
[spoiler=המלצות רבנים]
[b][po]פלונית על מונית[/po][/b] (2005-04-29T13:05:53):
הרב אוהד אזרחי כמובן ב[url=http://www.hamakom.org.il/]קהילת המקום[/url]

[b]יש![/b] (2005-04-29T14:20:44):
הרב רז הרטמן מנחלאות

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-05-01T01:07:28):
הרב דוד סתו משוהם

[b]אוריה[/b] (2005-05-01T17:31:15):
הרב ברוך ברנר, מירושלים.

[b][po]תוספות יוםטוב[/po][/b] (2005-05-01T17:42:54):
הרב יהושע אנגלמן, ירשלים.

[b][po]תמר ס[/po][/b] (2005-05-01T18:26:53):
[u]הרב יהושע אנגלמן[/u] מקסים.

[b][po]דנה ה[/po][/b] (2005-05-01T22:09:06):
הרב יהושע אנגלמן - חיתן אותנו (במקרה הוא גם חבר טוב), והוא נפלא. פתוח, חכם, הגיוני, עדין, שר ומנגן בגיטרה (גם בטקס, אם רוצים).
ובנוסף - מוכר ע"י הרבנות כרב לצורכי נישואין, למי שזה חשוב לו.

[b][po]סאן שיין[/po][/b] (2005-05-02T18:19:16):
הרב גלוקובסקי 068-289942
(חיתן חברים שלי, עשה אתם כמה פגישות לפני החופה, ממש שיעורים שהכינו אותם לביחד. היתה חופה מאד יפה)

הרב דניאל סתוסקי 055-377564 (איש מדהים ורוחני, מקובל פתוח ומצחיק. הייתי בשתי חופות שהוא עשה והן היו הכי יפות שראיתי, אין מישהו שלא התרגש)

הרב פרומן 02-9964482 058-383353 (הרב פרומן הוא איש שלום גדול, חי בשטחים ועסוק בעיקר בפעילות שמאלנית לקירוב לבבות. אדם גדול ורוחני)

הרב דניאל מבת עין (בתיה) – 02-99 (איש מקסים, נחמד ורוחני)

בהצלחה

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-05-02T19:38:41):
הרב שי פירון (הוא מרבני צהר).
אדם יקר, איש טוב, פתוח, כריזמטי, מעניין ומשרה אוירה שמחה.
הוא די עסוק, אבל שווה בכ"ז לנסות.

<מויש בניכר>

[b]האמנם[/b] (2005-05-02T20:29:37):
אין לי שום עניין לעורר אנרגיות שליליות או להגיד משהו שלילי. עד כמה שידוע לי [u]אוהד אזרחי_ הוא [b]לא[/b] _רב לחתונה דתית[/u]

[b][po]פלונית על מונית[/po][/b] (2005-05-03T02:56:01):
האמת היא שלגבי הרב אוהד אזרחי אני לא בטוחה שהאמנם טועה.
המידע שבידי נכון ללפני 10 שנים, שאז נכחתי בחתונה דתית שהוא ערך. ידוע לי שאז הוא גם קיבל אישור מהרבנות לחתן.
אבל אין לי שמץ מושג אם הוא עדין עורך חתונות דתיות, ואם האישור שלו מהרבנות עדין תקף (או שזה אישור לכל החיים? אין לי מושג).

בכל אופן, הבקשה המקורית היתה ל [u]רב נחמד ,פתוח וליבראלי[/u] . לעניות דעתי הוא מתאים להגדרה הזאת.

אם לזוג המתחתן חשוב שהטכס יוכר ברבנות, אולי כדאי שיבחרו מישהו מוכר. בעקרון על פי ההלכה לכל אדם מותר להשיא זוג, לא חיבים לקבל אישור מהרשויות לשם כך.

[b]האמנם[/b] (2005-05-03T18:56:58):
[po]פלונית על מונית[/po],

[u]בכל אופן, הבקשה המקורית היתה ל רב נחמד ,פתוח וליבראלי . לעניות דעתי הוא מתאים להגדרה הזאת.[/u]
מסכים, אבל בשם של הדף נכתב שהבקשה היא ל [po]רב לחתונה [/po][b]דתית[/b][u][b]אך[/b][/u][po]קלילה ופתוחה[/po].

אני יודע ממקור מאד מאד מוסמך שהוא מחתן גם אנשים שלא ניתן לחתנם מבחינה דתית.
אין לי שום אמירה לגבי האיש, אישיותו, נחמדותו או טוב ליבו.

[b][po]מבקש להתחדש[/po][/b] (2005-05-04T18:24:55):
מצטרף להמלצות של [po]סאן שיין[/po]!

[b][po]פלונית על מונית[/po][/b] (2005-05-06T22:31:27):
אין לי ויכוח אתך, האמנם. אבל שאלה:
אם הוא [u]מחתן גם אנשים שלא ניתן לחתנם מבחינה דתית[/u] זה אומר שהוא לא יכול לעשות גם חתונה דתית?

[b]האמנם[/b] (2005-05-08T18:18:09):
פחות או יותר,
כלומר, הוא כבר לא "דתי" או אורטודוקס אם הוא פורץ את גבולות ההלכה...

שוב, אני לא שופט.

[b][po]אמא של[/po][/b] (2008-01-06T15:23:27):
המלצה חמה על הארגון [url=http://www.tzohar.org.il]צוהר[/url] . יש להם גם הדרכת כלות הרבה יותר נעימה ממה שמוצע ומכריחים ברבנות כיום. וזה מוכר ברבנות ומתקבל אצלם

[b]פראדם[/b] (2009-02-05T19:17:45):
הרב חגי כהן מחדרה, הייתי בשתי חתונות שהוא ערך היה מקסים. הוא מקדיש זמן ונפגש עם המתחתנים והופך את הטקס למשהו אישי יותר.

[b]עמליה[/b] (2004-08-30T17:04:32):
אתן מכירות רב אורתודוכסי שמקדש בלי קשר לרבנות הראשית?

[b][po]נורמה טבעית[/po][/b] (2004-08-30T17:21:48):
האם ניסית לפנות לרבנים והם סרבו לחתן אותך בגלל שאת לא נרשמת ברבנות?
כי אם כן אז זה נשמע, על פניו, מוזר.
בכל אופן יש כמה קצוות חוט שאני יכולה לחשוב עליהם -
[list=1]
[*] צוהר - נראה לי שאם תפני לאירגון צוהר (אפשר לגגל אותם ברשת ולמצוא, אני חושבת שיש להם אתר ובכל אופן הם מוזכרים בהרבה אתרי חתונות) ודרכם לרב כלשהו אז לא ימנעו ממך נישואין כדת רק משום שאינך נרשמת כדין.
[*] אולי הרב שמואל ריינר מישיבת מעלה גלבוע יכול לעזור.
[*] אני מנסה להיזכר בשם של הרב מקיבוץ לביא ולא מצליחה. אבל גם הוא ידוע כאדם שבהחלט חשובה לו יותר המהות (נישואין יהודיים) מאשר כל השאר (בירוקרטיה רבנותית).
[*] אם זה לא מצליח אז תשאלי שוב ואני אחשוב יותר חזק (-;
[/list]

[b][po]תמרול ה[/po][/b] (2004-09-06T12:58:42):
גם לנו היתה רתיעה עזה מהרבנות הראשית. אגב, אצלנו זה היה כי אנחנו לקויי שמיעה, ויש הליך מיוחד עבורנו ברבנות, הנקרא "כתובה סוג ב'" כי אדם לקוי שמיעה נכנס לקטגורית "חרש, שוטה וקטן...". בסופו של דבר חיתן אותנו הרב של אפרת, הרב ריסקין. למרות שהחופה היתה בירושלים עשינו את כל הליך הרישום באפרת. זה היה בבית של הרשם, באוירה מקסימה, העדים שלנו לא שוכחים לנו את החויה של הרישום באפרת. כל ההליך היה מאד מאד ידידותי, אישי ואנושי. אני אגב הייתי בחודש שביעי בהריון (הכל מבחירה), והיחס היה באמת מופלא. אולי זו אפשרות עדינה לעבור את "משוכת" הרבנות. כמובן שהכתובה היתה רגילה לחלוטין וכו'. עמותת צהר אגב, גם היתה בדעה של כתובה סוג ב'... היו הרבה פלאות בכל התהליך הזה, שעוד יסופרו.

[b][po]אחותה של אביב חדש[/po][/b] (2004-10-15T16:38:00):
שלום לכולן!
הייתי מעוניינת לדעת האם יש רב, אשר לא ידרוש טבילה במקווה, ויסכים לחתן אותי???
מחכה לעזרה, תודה..

[b][po]נורמה טבעית[/po][/b] (2004-10-15T19:17:38):
[po]אחותה של אביב חדש[/po] האם כוונתך לרב אורתודוכסי המוכר על ידי הרבנות?

[b][po]אחותה של אביב חדש[/po][/b] (2004-10-16T20:03:18):
[po]נורמה טבעית[/po]
כן, רב אורתודוכסי שלא ידרוש טבילה ויסכים לחתן אותנו, מאיזור חיפה והעמקים

[b][po]נורמה טבעית[/po][/b] (2004-10-16T20:50:03):
[po]אחותה של[/po]...
אם כך, אז -
קודם כל חשוב לדעת שבמסגרת הנטיקה (האתיקה האינטרנטית) של פורומי המתחתנים, אין זה מקובל לכתוב בגלוי שמות של רבנים ליד העובדות שביקשת. פשוט כדי לא "להפליל" אנשים כאלה בעיני הרבנות או הממסד.
יש פורומים שכותבים על רבנים "נחמדים", או מתייעצים מה זה אומר שהרב פירט מאוד את כל מה שנדרש להביא ביום החופה אבל לא אמר "אישור מהמקווה", למשל. אבל לא אומרים: "אלה ואלה הם הרבנים שלא מבקשים טבילה במקווה"... וכיו"ב..

אם תכתבי כאן אימייל אז אפשר יהיה לשלוח לך יותר תגובות, אני לא התחתנתי עם רב שמוכר על ידי הרבנות, אבל חברים שלי כן (ולא טבלו) אז אני אברר.

אפשרות נוספת היא להיכנס למים (הרדודים לרוב, יש לומר) של הפורומים בנושאי חתונות ולבקש שיספרו לך על רבנים כמו שאת מחפשת, הן טובות בזה. העמוס בהם הוא [url=http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=153]פורום חתונות של תפוז[/url] ושם גם תוכלי לפתוח לך ניק ולבקש שישלחו לך מסרים (שומר על דיסקרטיות בנוגע לרבנים).

[b][po]אחותה של אביב חדש[/po][/b] (2004-10-16T21:39:31):
[po]נורמה טבעית[/po]
קודם כל תודה על המידע.
אכנס לפורום ואראה מה אפשר לעשות בנדון.
תודה לך ושבוע טוב

[b][po]רונ צ'ה[/po][/b] (2008-04-23T21:58:46):
יכולה להמליץ על הרב שחיתן אותי. שמו בן ציון ציוני. רב אורתודוכסי וכאילו מיינסטרימי לחלוטין, אבל איש יקר ומקסים ומתוק ומאד פתוח בדעותיו, וגם מאענטש אמיתי (שתביני, אני נשואה שלוש שנים, הוא עדיין מתקשר כל שנה כדי לאחל לי יום נישואים שמח...). 0506681137. תגידי לו שקיבלת את הטלפון מרוני.

[b][po]POOH והתוספות[/po][/b] (2008-04-23T22:19:34):
ממליצה על הרב שחיתן אותנו - הוא הרב של כפר פינס.
[מצטערת אבל שכחתי את שמו - זה היה מזמן..]
איש מקסים ואדיב...
נתן לנו להוסיף תוכן שלנו לחופה [לפני שבירת הכוס] ובכלל כל ההליך היה איתנו והיה קשוב לרצונות שלנו...

[b][po]שקיעות של פטל[/po][/b] (2008-04-23T23:51:15):
אני ממליצה בחום על הרב שחיתן אותנו.
הוא אדם מאוד אדוק ומאמין, ואנחנו קצת פחות.
ניהלנו הרבה שיחות, ובסופן הצלחנו למצוא את עמק השווה בין הטקס המסורתי ובין הרצונות שלנו.

החופה היתה מרגשת ביותר לכל הנוגעים בדבר - לכל הדתיים ולכל החילוניים שנכחו במאורע.
אם יש עוד שאלות, אתם מוזמנים לכתוב לי ל-arbele שטרודל 017 נקודה net נקודה il

[b]שלולית[/b] (2008-04-24T02:20:55):
מומלץ בחום לערוך חופה עם רבנים מארגון "צהר"
אורתודוכסים, פתוחים, קשובים, ועל פי רוב ישלבו בטקס את התוכן שאתם בוחרים להכניס.
אפשר לחפש את האתר שלהם בגוגל.

[b][po]רונית נשר[/po][/b] (2008-04-24T10:52:07):
גם הרב שחיתן אותנו היה מצהר ( זה כבר היה לפני המון זמן, אבל אני חושבת שהוא עדיין מחתן דרך צהר),
הוא מקסים, מאד פתוח, מתמחה בפסיכולוגיה יונגיאנית, אז היה מעניין גם לדבר איתו על הנושא הזה,
ושמו- רפי פויירשטיין.
מומלץ בחום.

[b]נועם[/b] (2008-04-24T16:04:31):
הרב מנחם מושב עין אילה חבדניק
ישב איתי שעות בסבלנות ויושר וענה על כל שאלותי.....
והיו לפני אחרי ובזמן החתונה
054-7657765

[b][po]פלונית אלמונית[/po][/b] (2008-04-25T16:51:50):
רב - ברוך ברנר מירושלים
אדם מקסים
(דתי, לא חרדי)

[b][po]חלוקית נחל[/po][/b] (2008-04-25T17:03:51):
אם אתם מעוניינים ברב מצוהר צריך להזדרז ולהזמין כי הם מאוד מבוקשים

[b][po]מיכל גוטמן[/po][/b] (2008-04-25T18:01:09):
הרב דוד מנחם מירושלים, לא תצטערו!!!
מוסיקאי בינלאומי, בחור צעיר ומיוחד במינו.
054-5266953
[po]אילת מ[/po]

[b][po]אורי ה[/po][/b] (2008-04-26T02:59:24):
_ברוך ברנר מירושלים
אדם מקסים_

מצטרפת בחום להמלצה.
חיתן אותנו והיה נפלא ומרגש ושותף מלא לדרך.

[b][po]נורית מאור שביט[/po][/b] (2008-04-26T11:32:15):
אותנו חיתן אבינועם מימון מכפר עציון (עד כמה שידוע לי), שהוא איש מקסים ונעים והגענו איתו להסכמות על הטקס שיהיה לרוחנו.
אינני יודעת אם הוא מחתן או שחיתן רק אותנו, אבל הגענו אליו דרך רב מצהר.
הוא - אגב - בין יוזמי/מקימי בי"ס "ניגונים" עם דני לסרי.

[b][po]ורד לב[/po][/b] (2008-04-27T08:53:53):
עד כמה שזכור לי הרב עודד חיתן את [po]הפלא ופלא[/po] ובנזוגה.
הייתה חתונה קסומה ומרגשת ביותר!

[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2008-04-27T11:17:02):
הרב עודד חיתן גם אותנו, היינו מרוצים, האורחים התרגשו לאללה.

[b]הילי[/b] (2008-05-07T13:41:14):
הרב אור חיים טאוב מרמת גן
+}

[/spoiler]
[spoiler=חתונה בטבע במחיר סביר]
[b]נועה[/b] (2009-04-26T19:48:46):
שלום לכולם. שמי נועה. הגעתי לאתר בעקבות אחותי, ורציתי להיעזר בכם.
אני מתכננת חתונה בקרוב.
עיינתי בדפים הרלוונטיים באתר, אך לא מצאתי רעיונות למה שאני מחפשת.

הייתי שמחה לקבל רעיונות לחתונה בטבע (עם העדפה להרבה ירוק ורוח נעימה).
יכול להיות מקום פתוח בטבע, או מקום מאורגן בטבע - אבל בכל מקרה, לא אולם ולא גן אירועים מלאכותי.

אני מעוניינת בחתונה פשוטה, עם אוכל חלבי, כשר - ובמרחק נסיעה נוח מתל אביב.
(גודל האירוע - לבערך 400 מוזמנים).

חשוב שהמחיר יהיה סביר - כולל הכל.
(וזה אומר, בין שמדובר במקום מאורגן לצורך העניין - בטבע כמובן, ובין שמדובר במקום בטבע שצריך לארגן - שהמחיר הכולל יהיה מתקבל על הדעת).

כל רעיון שיש לכם יתקבל בברכה. |תמר|

[b]אמא[/b] (2009-04-27T11:28:47):
אפשר לעשות ארוע בכל גן לאומי (רשות הטבע והגנים הלאומיים) בארץ, המחיר??
צריך לקחת בחשבון שמשלמים ביטוח לגן הלאומי ואיזה שהוא תשלום (אני חושבת סימלי), קייטרינג, ומפיק/מפיקה שיעצבו ויארגנו את האירוע. הייתי בכמה אירועים כאלה מעוצבים יותר ומעוצבים פחות.... נחמד

[b]אמא[/b] (2009-04-27T11:32:16):
אם קרוב לתל אביב, אולי תוכלי למצוא איזה מלון קטן שיש לו שטח ירוק בצמוד (ששייך למלון), זה אולי לא בטבע אבל יכול להיות קצת יותר זול מהפקה שלמה במקום פתוח. כמו כן אולי אפשר למצוא חוף ים מסויים.

[b][po]אל פקה[/po][/b] (2009-04-27T12:20:52):
[u]אפשר לעשות ארוע בכל גן לאומי (רשות הטבע והגנים הלאומיים) בארץ[/u]
אנחנו התחתנו בגן הלאומי בית שערים (ליד טבעון).המקום יפהפה, ונבחר בגלל המיקום שהיה נוח למשפחותינו. יש במקום מסעדה (בשרית, כשרה) שרגילה בארועים. אני לא יודעת אם יש אפשרות להביא לשם קייטרינג מבחוץ. הארוע שלנו היה קטן משלכם. המחיר היה פחות ממחצית מחתונה בגן ארועים רגיל.

[b]רויטל[/b] (2009-04-27T13:22:06):
הי נועה
אם את עושה במקום השייך לקרן קיימת,את אפילו לא צריכה לשלם להם,אלא רק לתת צ'ק פיקדון,
המבטיח שתשאירו את המקום כפי שהיה לפני החתונה. את צריכה למצוא מקום שאתם אוהבים ואז לברר מי "אחראי"
עליו ולבקש אישור,כמובן שאפשר לעשות גם בלי אישור.אם את רוצה מפיק שהוא איש טוב ואמיתי שיארגן את זה,אשמח להצליץ לך על מי שארגן את חתונתנו-
כתבי לי מייל ואמסור לך פרטים [email protected]

[b]תמרי[/b] (2009-04-27T13:39:41):
הגן הלאומי אפולוניה (ליד חוף הרצליה) הוא נחמד וקרוב לת"א. השאלה אם הם מסכימים לפתוח אותו לאירועים....
הנה [url=http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/[po]data]הקישור[/url] card[/po].php?U=no&SiteName=parks&ItemID=399486847&ValuePage=Card1

[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2009-04-27T13:40:48):
[u]אפשר לעשות ארוע בכל גן לאומי (רשות הטבע והגנים הלאומיים) בארץ[/u]
[url=http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/[po]company]הנה מידע מרוכז בנושא מהאתר של רשות הטבע והגנים[/url] search tree[/po].php?Cat=29[sub]Card3[/sub]272442396~~&ru=&SiteName=parks&Clt=&Bur=828770598

[b][po]ענ בר[/po][/b] (2009-04-27T14:15:46):
בתור מי ש3 מהגיסים שלה הם עובדי רשות, אני יכולה לספר לך על קרוב משפחה אחר, שבחר להתחתן במקום שנקרא 'חירבת צורה', מול מושב נחושה, לא רחוק מבית ג'וברין. המקום לא עלה להם כסף, נכון ללפני שנתיים, אבל הם היו צריכים להפיק הכל מהתחלה, כולל הכשרת השטח, גנרטור ועניינים. צריך לחשוב אם זה מתאים לכם, ביום שמחת ליבכם להתעסק עם שירותים כימיים כן/לא. אם תרצי, אני יכולה לקשר אותך אליהם. החתונה הייתה מדהימה אגב.

[b][po]ש חף[/po][/b] (2009-04-27T17:00:04):
קודם כל מזל טוב!
אחי התחתן על איזשהו חוף ים ליד מכמורת, אולי פלמחים אבל לא בטוחה. יש מסעדה עם בטון, כך שלא נכנס חול לרגליים, אבל עדיין נוף מדהים ואם מתזמנים לשקיעה יוצא מעולה.
מה שכן, בישראל החופים אמורים להיות פתוחים לציבור, אנא ודאו שאתם אכן במקום חוקי ולא בניהול של כנופיית עבריינים שבנו מקום בלי אישור בנייה. ואם כבר אישור בנייה, כמה חודשים לפני שזוג חברים שלי היה אמור להתחתן, הודיעו להם שלמקום אין אישורי בנייה ולכן הוא נהרס. חשוב מאוד לבדוק!!
יש אתר בשם [url=http://www.hatunet.co.il/content/hatunabateva/daf5.htm,]חתונה בטבע[/url] אולי משם תוכלו לקבל דברים קונקרטיים.

[b][po]אמא של א א א[/po][/b] (2009-04-27T18:25:09):
אנחנו התחתנו בחצר של הבית ששכרנו, מזמן לפני שנים, והחתונה היתה מהממת ועלתה כמעט כלום. הכנו מראש כמויות של מוביילים מכל מיני תרמילים של עצים צבויעם, היו המון ריחות -קטורת, והמון נרות וסוגים שונים של אור נרות, את שולחנות הבר קימבנו מחביות הפוכות ועליהן פלטות עטופות בבדים, סידורי הפרחים היו בצורה של תמונות, בדים נתחו במקומות שונים ויצרו אוירה ותיחום. ואת האוכל -קייטרינג שכרנו מקייטרינג קטן ומקסים בעלות לא נורא גבוהה.
אחר כך כשהיינו צריכים שוב להפיק ארוע לכבוד הולדת הבן, עשינו זאת ליד מקורות הירקון במקום שאינו פארק לאומי - בשעות אחה"צ , לא הודענו לאף אחד , פשוט התארגנו שם, והיה שוב מקסים.
בעיני עם חשיבה נכונה, הכנת עיצוב מראש , שימוש בחומרים זמינים והרבה טעם טוב ואהבה ניתן להפיק חתונה מדהימה.
על החתונה שלנו אמרו שהיא היתה- יצירת מופת. אני נוהגת לא להשוויץ , אבל באמת כך זה היה.
כל המשפחה נירתמה להפקתה, ועבדה כשבועיים לפני כדי להכשיר את השטח שהיה גאנקידה מזעזעת.
גם היום הייתי חוזרת עליה . בהצלחה.

[b][po]יסכו נט[/po][/b] (2009-04-27T18:59:25):
אנחנו התחתנו בארץ בראשית, מאורגן כמו מאהל בדואי ליד כפר אדומים. היה מקסים צ

[b][po]חמור אביר[/po][/b] (2009-04-27T21:45:47):
חברים שלי התחתנו באיזו פיסת יער ליד בית אורן...לא שילמו כלום..הביאו קייטרינג מעוספייא..
היה ממש נעים...
מזל טוב ושיהיה לכם טוב כל עוד תהיו יחד

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2009-04-27T22:28:34):
יש מקום צנוע ומקסים באמצע היער, מאורגן ומסודר לאירוע, ולא מאוד רחוק מתל אביב.
מצפה הראל - אפשר לראות תמונות מאירועים באינטרנט. והכי חשוב שיהיה בהצלחה ועם הרבה אהבה!!

[b][po]זאב גולן[/po][/b] (2009-04-27T22:54:27):
אני ממליץ בחום על מקום שנקרא "מחוללים" ( או בשמו הקודם "יער הפיות") - סמוך לקיבוץ בית אורן - מרחב אקולוגי עם אמפי מקסים, תשתית שירותים חשמל ומים, ואווירה קסומה.יצירת קשר ובירורים אפשר אצל אורנה
דוא"ל [po]orna d[/po]@beit-oren.org.il

[b]אמא[/b] (2009-04-28T09:41:08):
[u]אנחנו התחתנו בחצר של הבית ששכרנו, מזמן לפני שנים, והחתונה היתה מהממת ועלתה כמעט כלום.[/u]
נשמע לי מקסים. איזה רעיון אדיר !!

[b]נועה[/b] (2009-04-28T19:59:57):
ממש תודה לכולכם על הרעיונות. אני צריכה לארגן לעצמי את הראש ואז אני אשאל שאלות ממוקדות לגבי כמה רעיונות שנתתם לי. חג עצמאות שמח

[b]שירי[/b] (2009-04-28T23:33:33):
גם אנחנו רצינו להתחתן בטבע, חשבנו שבנוסף ליופי שבדבר זה יהיה גם זול יותר, אך לא! היינו בהרבה מקומות, פגשנו קייטרינגים וכל שאר אנשי מקצוע. בסופו של דבר בחרנו להתחתן בגן של מלון דן כרמל, והיה מקסים ומאד נח שצוות מקצועי ואדיב דואג לכל עד הפרטים הקטנים. ויצא יותר זול מאולמות ארועים. היום כשאנחנו מטיילים עם הבנות בטיילת לואי הגובלת עם הגן, מצביעים: כאן אמא ואבא התחתנו.... וזה תמיד מרגש
ולזכור שמה שבאמת חשוב זה מה שקורה מתחת לחופה
אם כבר מחליטים כך להתחתן
באהבה

[b]נועה[/b] (2009-04-29T13:40:11):
מישהו במקרה מכיר או שמע על חורשים?

[b]שפירית[/b] (2009-04-29T20:57:35):
שלום,
לא בדיוק טבע, אבל, מדשאות גדולות, שירותים ציבוריים (שיהיה צורך לשכור מישהו שינקה וישמור עליהם נקיים :) ) שבילים מסודרים שקל למבוגרים לנוע עליהם וחניה בשפע, בגן הלאומי ברמת גן.
מזל טוב ובהצלחה.

[b]פלונית[/b] (2009-04-29T21:56:04):
אני ממליצה להשכיר מסעדה שממוקמת במקום אסטרטגי מבחינת נוף בפרברי הארץ,זה חוסך הקמת שירותים ומטבח שדה.אפשר לסגור איתם,למשל, רק קפה ועוגה לכל משתתף ואז זה יוצא זול יותר.
בצפון הנגב (ליד החיבור לכביש 6) יש את החצר של פאולה שאולי יכולה להתאים,יש להם אתר אינטרנט.
אנחנו התחתנו ב"ארץ קדם" בעמק האלה אך המקום ,שנמצא במיקום מהמם,פשט את הרגל...

[b][po]אמא של שפן[/po][/b] (2009-04-29T22:47:56):
קחי בחשבון בבקשה כשאת בוחרת מקום, שמתוך 400 איש יהיו לפחות כמה עם צורך בנגישות מיוחדת. אמא שלי וגיסי נכים, וכל פעם אני מגלה כמה מעט תשומת לב אנשים משקיעים בלדאוג לבחור מקום שיהיה בעל נגישות, ולו בסיסית.
אה, ומזל טוב (-:

[b][po]אחת העלמות[/po][/b] (2009-04-29T23:54:03):
הייתי בחתונה שעשו בחצר של חברים עם גינה גדולה.
כשהתחתנתי רציתי להתחתן בחצר של בית ועלה הרעיון רק שהיא נאלצה בדיוק למכור את הבית, אז בסוף התפשרנו על גן (פשוט יחסית בלי פיקוסים ואורות צבעוניים...).
אני רוצה לומר לך שזה לאו דוקא יוצא יותר זול. עם כל הקיטרינג וההרמה של המקום. כשאני בדקתי ירדתי מזה כי זה הצריך הרבה יותר אנרגיה וכסף ממה שרציתי לתת.
שווה לחפש חברים או חברים של חברים עם בית גדול שאולי יסכימו עבור תשלום סימלי (אם לא קורבים) לתרום את הגינה שלהם.

אחרי החתונה שלי החלטתי שאלינו כל הארועים הבאים עלינו לטובה יהיו בחצר הבית שלנו.

בישובים קטנים אפשר גם להתחתן בגן הציבורי. אולי שווה לבדוק עם אנשים שאתם מכירים שגרים במקומות יפים ולדבר עם הועד/ הנהלה של הישוב/ קיבוץ.

מכירה גם זוג שהתחתן באיזה ואדי- הגיעו על סוסים. לא יודעת איך ארגנו את נושא האוכל והריקודים אבל אולי שווה לחפש מסעדות השוכנות במקומות יפים בטבע, בתנאי שאין הרבה מוזמנים כמובן.

[b]רויטל[/b] (2009-04-30T08:38:48):
הי נועה,בקשר לשאלתך על חורשים-
אני ובעלי בדקנו את המקום לפני שהתחתנו, והוא היה נראה מאוד נחמד,
מסביב לבריכה של הקיבוץ,וגם האדם שהיה אחראי שם על האירועים היה נראה סבבה.
אבל רצינו יותר בחוץ והתחתנו כפי שהמליצה אלמונית במצפה הראל,
מקום מאוד יפה,לא רחוק מהמרכז ולפי זיכרוני גם די נגיש.

[b]רויטל[/b] (2009-04-30T08:41:42):
הי נועה,הרגע הבנתי שכנראה שפתחו במצפה הראל מקום של אירועים, או משהו כזה.
כשאנו התחתנו שם זה לא היה וארגנו לבד את האירוע.
אז אין לי מושג על המקום שמארגן שם אירועים.המלצתי הייתה על המצפה עצמו כמקום לחתונה.
מצטערת על הבלבול

[b]תמרי[/b] (2009-07-06T22:49:33):
לנטעלה - אחות של חבר טוב שלנו התחתנה במקום מקסים ממש ליד הררית ויודפת. לא זוכרת את השם המלא אבל זה ממש ליד הכניסה . היה מדהים, נעים וטעים.

[b]רוית[/b] (2009-07-07T00:14:20):
הייתי בחתונה מקסימה ביותר בטבע בבית אורן ביער הפיות

[b][po]תמרי בעבודה[/po][/b] (2009-07-07T13:47:16):
אז בררתי וזה נקרא [url=http://www.hararit.co.il/yael/]אוהל יעל[/url]

[b][po]אירי סים[/po][/b] (2009-07-07T14:00:45):
שלום
אנחנו עושים צילום אירועים ברוח "באופנית"...
יש אתר www.ella-films.co.il
ודוגמאות חדשות שלא באתר...
נשמח :)

[b]סיגל[/b] (2009-07-07T15:14:02):
פשוט הרמנו חופה תוצרת עצמית בחוף הים עם בני משפחה וקצת חברים ואח"כ נסענו למסעדה אינטימית
מומלץ!

[b]נטעלה[/b] (2009-07-08T12:29:44):
תודה לכולן/ם
קיבלנו יופי של רעיונות.
ועכשיו לשאלה נוספת: האם מישהי יודעת על מפיק או מפיקה לא יקרים וטובים?

[b][po]טנא מלא כוכבים[/po][/b] (2009-07-08T19:15:36):
ממליצה ליצור קשר עם עפר מ"כובע הפקות".
איש מקסים, נינוח ואיש של טבע.
ועכשיו הצצתי ב [url=http://www.kova-h.co.il/about/]אתר שלו[/url] כדי לצרף לך קישור, וגיליתי שהתמונה בעמוד הראשי היא מהחגיגה שלנו :-).
בשמחות @}.

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2009-07-08T22:09:36):
[u]אנחנו התחתנו בארץ בראשית, מאורגן כמו מאהל בדואי ליד כפר אדומים. היה מקסים צ[/u]

זה בשטחים לא ?!

[b][po]פלונית כרגע[/po][/b] (2009-07-09T16:28:51):
_אנחנו התחתנו בארץ בראשית, מאורגן כמו מאהל בדואי ליד כפר אדומים. היה מקסים צ
זה בשטחים לא ?!_
תתפלא\י יש אנשים שזו אידיאולוגיה אצלם..

באופן אישי הייתי שם בכמה חתונות ,הנוף מדהים!
אבל המון רוחות, היינו עסוקים בלעוף ובאבק.

[b]מרב[/b] (2010-04-06T17:57:49):
נאות קדומים זה מקום מקסים עם המון טבע
היינו שם בחתונה מדהימה, זה נראה כמו פיקניק
עצים ואגם מאוד מאוד יפה
הייו 500 איש ולרגע לא היה צפוף או משהו כזה
ובקר להפקה, יש חברה מקסימה שנקראת מנטה
הארועים שלהם מתוקתקים להפליא, האוכל טעים, פשוט נהדר

[b][po]הדס מצוי[/po][/b] (2010-07-09T10:36:18):
טוב, אנחנו אחרי, ובאתי להמליץ:
התחתנו ב"חורשתא" - חורשת אקליפטוסים מקסימה ליד קיבוץ שער העמקים. החורשה נראית פראית לגמרי ועדיין יש חשמל ושירותים ואפשר להקים מטבח.
האוכל הוכן ע"י עופרי זוטא ורון כהן "שפאץ" שהיו נפלאים ומקסימים ומקצועיים ונכונים לכל סוג של עזרה ונעימים, ומעל להכל בישלו אוכל מצוין ומשובח ומדויק.
הדי-ג'יי שלנו היה ארז גור מטבעון - מקשיב, מלא תשומת לב לתגובת האורחים למוזיקה, נעים ובעל טעם מוזיקלי משובח.

אשמח למסור טלפונים ופרטים נוספים למי שירצה.

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2010-08-12T14:51:47):
אני מזמינה אתכם להכנס לאתר מקסים שנתקלתי בו שם יש את כל התשובות לחתונה בטבע
קיבלנו יעוץ והכוונה מהלב
www.hatunabateva.co.il
או פשוט בגוגל חתונה בטבע

[b][po]אורי יורמן[/po][/b] (2010-08-13T02:50:28):
[u]ארז גור מטבעון[/u]
שמעתי עליו שהוא מקסים

[b]סאלוש[/b] (2009-06-26T23:10:01):
שלום לכם אנשים יקרים,

רציתי להמליץ לכם על [b]מקום מקסים לחתונה אלטרנטיבית בצפון[/b].
המקום נקרא "ארוחה ירוקה", ליד הישוב מלכישוע במעלה הגילבוע, זה שעה וחצי מחיפה. די קרוב לעפולה.
יש להם שם מסעדה אורגנית וגם צימר עם חצר שפונה לנוף מהמם ביופיו - רואים את כל העמק.
אחותי התחתנה שם אתמול, וזו היתה החתונה היפה ביותר והזולה ביותר שאי פעם שמעתי עליה.
בעלי המקום הם משפחה מקסימה. הם הכינו (ככה סיכמנו) אוכל בכמה פויקות גדולות, שהתבשלו שם במדורה, והיו מדהימות. את שאר האוכל אנחנו הבאנו (כל אחד הכין משהו), אבל מן הסתם הם יכולים גם להכין הכל. הם עצמם סידרו וגם פינו, והם היו תוספת נפלאה לאירוע, כולל שני ילדים שלהם שהיו שם (מתוך חמישה), מקסימים לגמרי, והבכור (בן 15) שר איתנו וניגן בגיטרה והוא שר מדהים.

היה [b]הרכב מקסים[/b] - זמרת בשם שירלי סלומון ושני נגנים, שניגנו שירים עבריים יפים, שרו, וגם עודדו אותנו לשיר איתם, במין ערב שירה כיפי. כל אחד יכול היה לשיר והם עודדו, ליוו, וגם שרו קצת אם לא ממש זוכרים... היה שירון עם המון שירים כך שכולם שרים יחד. זה היה מאוד מרגש וחוויתי.

אח"כ אפשר לישון שם בזולה.
בקיצור שווה לנסוע עד שם - זה מקום מהמם.
[url=http://www.2eat.co.il/green-meal/]הנה לינק שלהם[/url]
[url=http://www.bodyways.org/pages/flyer.asp?[po]pic]והנה הזמרת[/url] id[/po]=2466&id=4114

תהנו!

[b][po]נורית מאור שביט[/po][/b] (2008-02-21T15:42:48):
יש את אודי מפרדס חנה, שאני לא זוכרת את שם החברה שלו.
הוא עושה חתונות בטבע מ-א' עד ת'.
אם אתה רוצה, אני יכולה לתת לך את הטלפון של זוגתו, שצילמה לעסק שלי.
ראיתי תמונות של האירועים שלהם והם נראים מקסימים, ונראה לי שמי שרוצה משהו כזה, ושיפיקו לו - ממש שווה לפנות אליו.

לדעתי ומניסיוני כדאי לעסוק מה שפחות בהפקה לחתונה שלח עצמך.
יש כל כך הרבה דברים להתעסק איתם ממילא, שאם יש אפשרות לשלם למישהו שיעשה זאת עבורך, עדיף מאוד.

שיהיה במזל טוב ורב.
+}

[/spoiler]
[spoiler=המלצות קייטרינג]
[b]קייטרינג[/b]:
[list]
[*] [url=http://www.a-yeruka.co.il/]ארוחה ירוקה[/url]
[*] מטבח הבחירה הטבעית 04-9826188 (רני ועפרה)
[*] ינשוף 0524696828 (ענבל)
[*] עומר ברוידא - 052-3438051
[*] הטעימים של ענבל 02-6429368 - ענבל יקיר
[/list]

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-02-21T09:56:16):
נרי,
יש לי שתי חברות מקסימות שעושות קייטרינג טעים עם אוירה מדהימה,שתיהן עושות ארועים בטבע וגם במקומות מסודרים ברוב אזורי הארץ.
נעמי: 050-8445793
אורנית: 08-9300252
שיהיה במזל טוב ובהצלחה

[b][po]נוה ודניאלה[/po][/b] (2008-02-21T10:30:17):
הי,
חוות הברבור, מקום שלנו ,של המשפחה.
חווה מדהימה במושב בית נחמיה.תדברו עם טל 0545356855 ותגידו שדניאלה הפנתה אותכם
מזל טוב

[b][po]מעיין בן דוד[/po][/b] (2008-02-21T19:29:20):
שלום!
ביקשתם המלצות לגבי חתונה - לגבי קייטרינג אני ממליצה בחום על קייטרינג פבריס, זה קייטרינג צרפתי-כפרי איכותי, עושים גם ארועים קטנים, ומארגנים מכל הלב.
אני טרם התחתנתי :-) אך עבדתי לתקופה קצרה עם דורית בעלת הקייטרינג, וראיתי מקרוב את ההשקעה.
בעלי הקייטרינג הם זוג, הוא - פבריס' - השף צרפתי - והיא - דורית - מפיקה ומארגנת הכל.
הם עושים גם ארועים בטבע, ואוכל טעים מאוד מאוד מאוד.
לדורית יש מגע קסם בכל מה שקשור לעיצוב, והיא משקיעה מכל הלב.
למי שרוצה - הטלפון שלה הוא: 050-5744228
מזל טוב!
מעיין

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-02-24T20:06:45):
ממליצה על מולי ומיכל - קייטרינג של אנשים חמים שמבשלים מארגנים ומפיקים מכל הלב -052-3316098
http://cafe.themarker.com/view.php?u=122995
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/[po]pro flash[/po].asp
מזל טוב!
+}

[/spoiler]
[spoiler=תהליך רישום הילדים לזוגות לא נשואים]

[b]ליה[/b] (2005-07-23T16:47:17):
שלום! שאלה לכל מי שיש לו מענה....
לא בטוחה שה המקום המתאים, אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר.
אני ובן זוגי היקר החלטנו לא להתחתן. לא חתונה יהודית כשרה, וכרגע גם לא אזרחי בחו"ל. פשוט מציינים את המשך חיינו המשותפים בקרב המשפחות שלנו בשקט ובשלווה.
הנושא ממש לא הטריד אותי, אבל כל מיני 'נשמות טובות' טורחות להלחיץ אותי בנושא הילדים (שכבר בדרך).
האם בן זוגי, מרגע שרשם עצמו כאב בתעודת לידה הוא אפוטרופוס לכל דבר?
האם הליך הרישום שונה מזה של אב שנשוי ליולדת?
האם עשויה להיות לילדינו איזשהי בעיה עם הרבנות בהמשך חייהם?
אשמח לשמוע מזוגות לא נשואים שהביאו ילדים, או מכל מי שיודע, איך, כמה ולמה....
תודה @}

[b]חן[/b] (2005-07-23T22:21:23):
ליה שלום. לגבי שתי השאלות הראשונות- אין לי תשובה ודאית (אם כי נראה לי שאין כל בעיה). לגבי בעיות עתידיות של ילדכם כלפי הרבנות-
אין בעיה של "ממזרות". ממזר הוא ילד שנולד לזוג, שאחד מהם נשוי למישהו/מישהי אחרת.
ילד שנולד לזוג לא נשוי- כשר מבחינת הרבנות. (כזכור- ביאה מקדשת...)

[b][po]נורמה טבעית[/po][/b] (2005-07-23T22:39:04):
[u]אין בעיה של "ממזרות".[/u]
נכון. אכן, אין בעיה של ממזרות.

אבל, למרבה הפמיניזם, ממזר אינו [u]ילד שנולד לזוג, שאחד מהם נשוי למישהו/מישהי אחרת[/u].
ממזר הוא מי שנולד לאישה נשואה מגבר אחר (לא זה שהיא נשואה לו).
(אישה עגונה - כזו שבעלה לא רוצה או לא יכול לתת לה גט - גם נחשבת נשואה לצורך הענין, למשל)

לא צריכה להיות לילדיכם שום בעיה. כמו שאין בעיה לילדים לאמהות חד-הוריות.
מזל טוב{@

[b][po]זוהר אור[/po][/b] (2005-07-23T23:33:00):
[u]האם בן זוגי, מרגע שרשם עצמו כאב בתעודת לידה הוא אפוטרופוס לכל דבר?[/u]
כן
[u]האם הליך הרישום שונה מזה של אב שנשוי ליולדת?[/u]
כן, שניכם צריכים לחתום על הצהרת אבהות כשרושמים את הילד במשרד הפנים. אם אתם יולדים בבי"ח, אתם תעשו את זה במסגרת כל הניירת שם. אם בבית - אני לא יודעת מה הפרוצדורה.
[u]האם עשויה להיות לילדינו איזשהי בעיה עם הרבנות בהמשך חייהם?[/u]
לא

כל מה שכתבתי הוא מנסיון.

[b]ליה[/b] (2005-07-24T18:42:43):
חן, [po]נורמה טבעית[/po], [po]זוהר אור[/po] -
תודה תודה על התשובות המהירות והמרגיעות. אפשר להמשיך את ההריון בשקט ובשלווה
ובדרך להרחיק מעלי את ה'נשמות הדואגות'....
אז תודה!!

[b]צוויליך[/b] (2005-07-25T01:51:10):
ליה,

ברישום בביה"ח שאלו אותנו "איזה שם משפחה?" (לרשום)
שתחיה אמרה באבירות, "שיהיה לה את שלך."

מזל,
עם שני שמות משפחה היא היתה חייבת להיות סופרת פמיניסטית או כתבת תחקירים.
:-)

[u]אפשר להמשיך את ההריון בשקט ובשלווה[/u]
|יד1|

[b]ליה[/b] (2005-07-25T06:49:31):
עם שני שמות משפחה היא היתה חייבת להיות סופרת פמיניסטית או כתבת תחקירים. :-D
תודה!
+}

[/spoiler]
[spoiler=סיפורי חתונה]

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2010-10-25T13:43:47):
שלום,
מעולם לא הייתי שותפה בפורום הזה, אבל נעזרתי בו בקריאה בזמן ההכנות לחתונה שלנו, ומכיוון שהעזרה פה הייתה משמעותית לנו, אני אשמח לכתוב קצת מהחוויות שלנו שאולי יעזרו לזוגות אחרים שמחפשים משהו קצת שונה.
אז ככה, החלטנו להתחתן בשישי בבוקר, ומכיוון שאני (הכלה) סובלת מפחד במה קל, ושנינו לא חובבי ריקודים גדולים, החלטנו ללכת על משהו פשוט יותר וגרנדיוזי פחות.
בגדול הפורמט שבחרנו בו, היה קבלת פנים קצרה (40 דקות) וקלה - פירות ויין, קפה ועוגיות, חופה שמחה, וארוחה טבעונית עם קינוחי שחיתות חלביים. סה-טו!
ויש לנו כמה המלצות חמות לאנשים אוהבים ומקסימים שבזכותם החתונה הזו הייתה הצלחה מסחררת...
[list]
[*] בראש ובראשונה, לקייטרינג בשם "ארוחה ירוקה" (052-4819258) שיושבים במלכישוע, אבל עושים אירועים בכל מקום שתבקשו, רינת וגיתי, זוג מקסים, מקצועי, עם טאצ' לאוכל והבנה בבני אדם, שלמעשה, הפיקו לנו את האירוע כולו. האוכל היה מדהים ומרגש, הקינוחים קצרו מחמאות אין-סוף (אנחנו כמובן לא הספקנו לטעום כלום, אבל הם הכינו לנו ארגז ענק, מלא בכל המאכלים והקינוחים...).
[/list]
ניסינו, פחות או יותר, להרים את הארוע בעצמנו, אבל מי שסגר את הקצוות ותיאם בין כולם היה גיתי מהקייטרינג, הוא עשה את זה במקצועיות, עם תשומת לב לכל הפרטים, וסבלנות לכל השאלות והתמיהות שלנו, גיתי ורינת, הם אלה ששכרו את כל הציוד לאירוע, ובעזרת מעצבת בשם ענתי עופר (054-3259253), (שהם הביאו) דאגו לייפייף הכל, הפננו אליהם כל אדם, עם כל שאלה, והם היו זמינים וחייכנים תמיד.
[list]
[*] צלם - הבאנו אחד מקצועי, שחר דרורי (050-7541511), ויתרנו על כל הצילומים המקדימים ושיחררנו אותו מצילומי המשפחה המעיקים, הוא הסתובב עם חיוך מתוק בין האורחים וכמעט ולא הורגש...
[*] מאפרת - לא רציתי להתאפר, אבל שוכנעתי שכן, ולקחתי מאפרת מתוקה וצעירה בתחילת דרכה, שקיבלה הנחיה לאפר אותי, ככה שלא ייראו שהתאפרתי, ועשתה את עבודתה נאמנה :) ענבל בנצור (054-7464989).
[*] והרב - הרב המקסים והמתוק שחיתן אותנו, ועשה את חוויית החופה נעימה, רגועה, מרגשת ומרוממת. הרב יהושע אנגלמן (052-4239868), רב ומוסיקאי, שניגן ושר איתנו מתחת לחופה, וגם אחרי, איש צנוע, מקסים, נחמד, עם פנים נעימות ושמחה אמיתית.
[/list]
אני מקווה שהרשימה הזו תעזור למישהם, לא ציינתי פה אף אדם שיש לי התלבטויות לגביו, על כולם אני חותמת במאה אחוז ועם לב שלם!
ובדיעבד, תודה על העזרה של כל מי שכתב פה אי פעם, בזכותכם ידעתי שאפשר לעשות משהו שונה על פי נטיית הלב שלנו. תודה :)

[/spoiler]
[spoiler=ציטוטים אפשריים להזמנה לחתונה]
[b][po]אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-23T20:42:56):
שלום כולם :-).

אחותי עומדת להתחתן במזל טוב, בחודש הקרוב, והיא מחפשת ציטוט יפה - עמוק ולא קיטשי, שיתנוסס על ההזמנה.
זה יכול להיות מאיזה שיר מולחן מוכר, או משירי משוררים, ואולי, משהו אחר בכלל...

ציטוט שיהיה כמובן קשור לאהבה ולחיי זוגיות.
ושיהיה מאוד חיובי בבסיסו, ועם אנרגיה טובה.
ובאורך סביר, מן הסתם.

אם אפשר, עדיף משהו שקשור לאהבה של [b]השניים[/b] - ולא חד צדדית מהגבר לאישה או להפך.
(למרות שבלי ניקוד - חלק מהציטוטים יכולים להתאים לשני המינים, אז בכל מקרה, אנא תציעו מה שעולה לכם).

נודה לכם לכל רעיון. {@

[b][po]אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-23T20:51:01):
הרעיונות שעלו לי בינתיים זה:

'רוצה להישאר לצידך
איתך הלב הזה נפתח
ועולה צירוף מילים שכבר נשכח:
אני אוהב אותך'

מתוך 'התחייבות' של שי זורניצר.
אבל אנ'לא כ"כ אוהבת את 'צירוף מילים שכבר נשכח'.
וגם, זה רק מהגבר לאישה. (אם קוראים הפוך, זה לא מתחרז)

אולי רק את ההתחלה: 'רוצה להישאר לצידך, איתך הלב הזה נפתח'?

וגם:

'הו אהבה גדולה שלי
כמה מלא החדר
כשפניך מאירות
אז לראשי יש כתר'

מתוך 'אהבה גדולה' של אתי אנקרי.
זה אמנם מאישה לגבר, אבל ניתן לקרוא בלי ניקוד גם להפך.

וגם:

'בגני נטעתיך, בגני המוצנע, בלבי -
השתרגו פארותיך ועמקו שורשיך בי'

משיר של רחל.

אני חשבתי גם על 'את ואני, אחד שלם ועגול שלם וגדול'
אך אחותי אמרה שנדמה לה שזה קיטשי מדי. (לא סגורה על זה, אבל מעדיפה לחפש עוד...)

חשבתי אולי גם לחפש משהו משיר השירים.

טוב, אז אלו הרעיונות שהיו לי בינתיים.
עכשיו אתם... :-)

[b][po]פלונית אלמונית[/po][/b] (2009-07-23T21:00:16) :
דבר ראשון מזל-טוב
זה מה שעולה לי במידי:
[url=http://www.esc-history.com/details.asp?key=384] ישירו השמיים, אהבה היא שיר לשניים[/url]

'על כן יעזוב איש בית אביו ובית אמו ודבק באישתו והיו לבשר אחד..'
בראשית פרק ב` פסוק כ"ד

[url=http://www.mp3music.co.il/Lyrics/5737.html]עוד מעט כמעט אנו גוף אחד[/url]

[b][po]כוכב נגה[/po][/b] (2009-07-23T21:01:45) :
מתקרצצת ומזכירה שאם תחליטי לשים פסוק משיר השירים
כדאי לכתוב על ההזמנה גם שלא לנהוג בה מנהג ביזיון ושצריכה גניזה כי
פסוקים משיר השירים גם אם אין בהם שם ה' - צריכים גניזה.

ושיהיה במזל טוב@}

[b][po]אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-23T21:03:44):
תודה פלונית :-).

ו...שכחתי לבקש, אם יש לכם אפשרות לתת קישור למקור, או לפחות לכתוב מנין זה לקוח - יהיה קל להבין גם ת'הקשר הרחב יותר, ואז להחליט.

למשל,
[u]ישירו השמיים, אהבה היא שיר לשניים[/u] - מאיפה זה?

[b][po]אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-23T21:08:22):
אה, כוכב, עכשיו ראיתי.
טוב, אז נראה לי שזה יוציא להם את החשק לשים פסוקים משיר השירים :-).

ועד כמה שידוע לי - פסוקים בלי שם השם לא צריכה להיות איתם בעיה.
אז למה משיר השירים זה שונה? ('קודש קודשים' וכאלה?)

<לא שזה ממש אכפת לי. סתם מסתקרנת>

[b][po]פלונית אלמונית[/po][/b] (2009-07-23T22:07:14):
'מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה' שיר השירים פרק ח, פסוק ז

[b][po]משפחת אושר[/po][/b] (2009-07-23T22:13:45) :
'שימי ידך בכף ידי וככה נישאר
בכל יום נאהב אחד את השני יותר'

אסף אמדורסקי (-:
מזל טוב

[b][po]אמא נמרה[/po][/b] (2009-07-23T22:26:24) :
על ההזמנה שלנו היה כתוב:

'דרשתי קרבתך, בכל לבי קראתיך, ובצאתי לקראתך -לקראתי מצאתיך' (ריה"ל)

[b][po]מארז אהבה[/po][/b] (2009-07-23T23:20:14) :
לקחת את ידי בידך ואמרת לי
בואי נרד אל הגן
לקחת את ידי בידך ואמרת לי
דברים שרואים משם לא רואים מכאן

[b][po]מארז אהבה[/po][/b] (2009-07-23T23:25:59) :
[u]דרשתי קרבתך, בכל לבי קראתיך, ובצאתי לקראתך - לקראתי מצאתיך (ריה"ל)[/u]
אוי כמה שזה יפה. ממש עושה חשק להתחתן.

קחי את זה
http://www.sameach.co.il/psukim.html

[b][po]הרגע שלפני[/po][/b] (2009-07-23T23:41:38) :

יצאתי אל משוש חתן וכלה
וראיתי כי הם שוזרים תקווה עדינה עד מאד
וראיתי כי המה שוזרים תקווה אמיתית
וכך ביקשתי בחשאי:
יוצר האדם - שיהיה בניינם בנין עדי עד
(זלדה)

[b][po]אמא ללי[/po][/b] (2009-07-24T01:19:15) :
על ההזמנה שלנו היה ציטוט משיר של יובל דור (נדמה לי, יכולה לבדוק. זה שיר שנמצא באלבום של יהודית רביץ ויוני רכטר) -

באופן קבוע וחד פעמי
בכל שעה ופעם בחיים
קורים הדברים באמת

לא מדבר ישירות על אהבה אבל לנו זה מאד התחבר עם התחושות סביב האירוע עצמו. והשיר עצמו מקסים (שאר המלים שלו לא כל כך קשורות).

[b][po]אליס בארץ המראה[/po][/b] (2009-07-24T01:52:28) :
ועל ההזמנה שלנו -

כל אשר נוגע בך ובי
לוכדנו, וכקשת הוא מביא
קול אחד מצמד מיתרים.

(זה 'שיר אהבה' של ריינר מריה רילקה. כל מה שלא שייך לשורות האלה בשיר הוא די קודר ואפל ולא מתאים, אבל אלו נהדרות בעיני).

[b][po]סמדר נ[/po][/b] (2009-07-24T02:12:07) :
[u]דרשתי קרבתך, בכל לבי קראתיך, ובצאתי לקראתך - לקראתי מצאתיך (ריה"ל)[/u]
מקסים.
באותו הקשר, לאה גולדברג:
'מוזר שביקשתי אותך בדרכים לרוב
עד שבאתי אל סף ביתך והוא כה קרוב'
אנחנו השתמשנו ב'הילדה שאני אוהב' של יהודה אטלס. אבל הוא לא סימטרי.

[b][po]דברתיה קוממי[/po][/b] (2009-07-24T09:35:27) :
אִם-תָּעִירוּ וְאִם-תְּעוֹרְרוּ אֶת-הָאַהֲבָה, עַד שֶׁתֶּחְפָּץ.

[b][po]משפחת אור[/po][/b] (2009-07-24T09:52:22) :
'עוד מעט כמעט אנו גוף אחד את ידך נתת בידי שלי לעד'
מילים:אהוד מנור
לחן:מתי כספי

[b][po]אינטו איציה[/po][/b] (2009-07-24T13:22:33) :
שימי לב -שיר של רחל המשוררת ז"ל.

אשר שלו.

תלולית החול שמש רותה
על תלולית החול
אני ואתה.
ובלב -
אשר שלו .

חצאי צבעים, חצאי קולות
לא צריך לשאול, לא צריך לענות
הבט ,הקשב
העבר ידך על חלקת שערי
בלב -
אשר שלו.
צרי.

אולי הפיסוק לא נכון, שווה לבדוק .

ויש עוד שיר מקסים מקסים של אמיר גלבוע שהיה על הזמנה לחתונה של חברה.
אבל אותו אני צריכה לחפש..

[b][po]אינטו איציה[/po][/b] (2009-07-24T13:23:35) :
טוב...השיר חולק לשניים.
השורה הראשונה מסתיימת אחרי רותה...

[b][po]לילך רוכל[/po][/b] (2009-07-25T17:01:02) :
שני רעיונות, שניהם מלאה גולדברג:

הראשון כמו במקור רק בהטיה לרבים שהרשיתי לעצמי:

'ונשמתם את ריחו של התלם נשום ורגוע
וראיתם את השמש בראי השלולית הזהוב
ופשוטים הדברים ויפים ומותר בם לנגוע
ומותר לאהוב ומותר ומותר לאהוב'

והשני מהזכרון- יתכנו שיבושים:

'שנינו נחוש איך יפה פגישתנו
שמחת מבטים ועדנת מגעים
שותקים נאזין בחדווה מתרוננת
משב רגשות רוננים ובאים'

[b][po]כריסטופית רובין[/po][/b] (2009-07-25T21:20:25):
לא עולה בידי ציטוט שטרם עלה כאן,-אך-אילו ציטוטים מקסימים!! :-) ממש כיף לקרוא

[b][po]אמא לאסף יואב עידו וליבי[/po][/b] (2009-07-26T00:30:00):
אצלנו היה כתוב:

'עד שמצאתי את שאהבה נפשי' (שיר השירים)

[b]רוית[/b] (2009-07-26T00:38:06):
'שמח תשמח רעים האהובים כשמך יצירך בגן עדן מקדם'

עת דודים כלה בואי אל גני פרחה הגפן הנצו הרימונים

[b][po]אפרת נ[/po][/b] (2009-07-26T13:32:13) :
כותרת הכתובה (האלטרנטיבית) שלנו:
'זמרו וחוללו יחדיו ויגיל לבבכם'
מתוך 'הנביא' לג'ובראן חליל ג'ובראן

[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2009-07-26T15:02:27) :
בשלוש חמדתי
וחמדות הן בעייני אלוהים ואדם
אחוות אחים
רעות רעים
ואיש ואישה והם שלמים

(בן סירא,כה\א)

[b]בלה[/b] (2009-07-27T22:42:26) :
'באת אליי את עיניי לפקוח
וגופך לי מבט וחלון וראי
באת כלילה הבא אל האוח
להראות לו בחושך את כל הדברים..'

שיר האהבה הכי יפה שיש בעיניי {@
מזל טוב!

[b][po]רויטל S[/po][/b] (2009-07-27T23:45:00):
בהזמנה שלי ציטטנו מתוך קהלת . הייחוד בפסוק שהרי קהלת מאוד פסימי וזה המשפט היחידי האופטימי בכל הספר
מאוד התחברנו אליו: [b]רְאֵה חַיִּים עִם-אִשָּׁה אֲשֶׁר-אָהַבְתָּ[/b] קהלת ט' ,ט'

[b][po]ענ בר[/po][/b] (2009-07-28T09:55:15) :
על ההזמנה שלנו היה כתוב:

יָמַי וְשָׁנַי אַגִּיד גְּדֻלָּתְךָ
וּבְסוֹד הֲמוֹנַי אַזְכִּיר גְּבוּרָתְךָ
נִגְלוּ לְעֵינַי חַסְדֵי פְעֻלָּתְךָ
אֱמֶת בְּ-[b]אַהֲבַת עוֹלָם[/b] אֲהַבְתָּנִי

מתוך הפיוט "כמה אלהי", שכתב שבתי חביב בן אבישי
<מדבר אליך באופן מיוחד? ההדגשה לא במקור, זה לכבודך:-)>

האיש שלי חובב פיוטים ומוסיקת עולם מכל מיני סוגים, ואת זה הוא שלף, ואני התאהבתי (בו ובטקסט).

יש המון רעיונות לפיוטים באתר [url=http://www.piyut.org.il/]הזמנה לפיוט[/url]

[b][po]אמא בילבי[/po][/b] (2009-07-28T12:37:38):
אנחנו כתבנו: 'שימי ידך בידי אני שלך ואת שלי...'

[b][po]נועה אחות של אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-30T10:17:16):
וואו, תודה רבה לכולם! רעיונות מדהימים. אחרי שהתלבטנו בין כמה מהאפשרויות בחרנו את השיר של זלדה - יצאתי אל משוש חתן וכלה... מאד אהבנו אותו. שוב תודה.

[b][po]הרגע שלפני[/po][/b] (2009-07-30T11:11:10):
ניצחתי P-:

[b][po]לבנה במילואה[/po][/b] (2009-07-30T12:16:18) :
מזל טוב! ראיתי שכבר בחרתם (בחירה יפה:-)
בכל זאת רציתי לשתף במה שהיה לנו על ההזמנה:

'כל אדם עוטה אור הבוקע ועולה השמימה
וכשנפגשות שתי הנשמות אשר זו לזו נועדו
מתלכד אורן לאלומה אחת' הבעש"ט

[b][po]אהבת עולם[/po][/b] (2009-07-30T17:51:18) :
_כל אדם עוטה אור הבוקע ועולה השמימה
וכשנפגשות שתי הנשמות אשר זו לזו נועדו
מתלכד אורן לאלומה אחת_

וואלה, יש גם כזה?
נועה, תשקלי לשנות.... :-)

<ציטוט מדהים>
[/spoiler]
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי נעה* »

שלום, אני ובן זוגי עומדים להתחתן בספטמבר בנווה שלום בסביבות 100 אורחים. רוצים ארוע כיפי פשוט ונעים ובתקציב צנוע. אני צמחונית חילונית הוא דתי, אז אנחנו מחפשים קטרינג חלבי כשר, מאד אשמח להמלצות! כן אנחנו מחפשים צלמת או צלם (סטילס ווידאו) ודי גי או מעגל מתופפים נחמד, כל המלצות תתקבלנה בתודה...
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי יעל_ש* »

צלם נפלא: ממליצה על חברנו המקסים גלעד בן שץ. מעבר לזה שהוא מוכשר בטירוף הוא אדם נעים יש לו נוכחות מרגיעה מאוד (חשוב בחתונה...)
http://www.giladphoto.com/weddings.html

אם בן זוגך דתי, אני ממליצה להעזר בבני משפחתו (הדתיים) לגבי קיטרינג חלבי במחיר צנוע. כולל לעקוב אחר עלוני השבת בבתי הכנסת.
איכשהו, באורח פלא, בתוך המגזר המחירים מלכתחילה נמוכים יותר.
אפשר גם לפנות ישירות לארגון "משמחים": http://www.mesamchim.org/
שיהיה בהצלחה ובמזל טוב!
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי גוונים* »

יש לי! יש לי!
התחתנתי לפני כמה שבועות באופן דומה למה שאת מתארת (כמה עשרות אנשים, אירוע כייפי, זורם וצנוע בחוץ).
הקייטרינג שלקחנו נקרא 'שף בטבע' (אפשר להתרשם באתר שלהם, תגגלי שף בטבע) לא בדיוק הבנתי אבל נראה לי שהם חלק מחברה גדולה יותר שנקראת 'אדרנלין בשטח' אבל זה לא באמת משנה, אני הייתי בקשר כמעט רק עם הבחור שמנהל את האירוע ונקרא רונן והטלפון שלו: 050-3232600
הוא היה איתי בקשר מהרגע הראשון, שלח לי הצעת מחיר ותפריט, בא לפגישה (עם בחור נוסף) היה איתי בקשר לגבי כל השאלות והסגירות שנדרשו והיה גם ביום האירוע - ניהל והיה גם אחראי על בישול האוכל.
הוא היה ממש בסדר, על האוכל אנחנו שומעים כל הזמן מחמאות כמה היה טעים (להפתעתנו כי לא מדובר על גורמה אלא על משהו יחסית סטנדרטית בסגנון הקישים, פסטות, סלטים, דג) והרבה גם מציינים כמה אנשי הצוות היו נחמדים, בקיצור אני בהחלט ממליצה,
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי טלי_מא* »

קייטרינג חלבי כשר ומקסים - ארוחה ירוקה
אדיבים ונחמדים שאין דברים כאלה.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי מצ'רה* »

איזו עריכה שווה!
עושה חשק להתחתן שוב
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום, אם אני ובן זוגי חיים ביחד כ 14 שנה, ונישאנו לפני כחמש שנים בחתונה לא רבנית בארץ ולכן אין לנו תעודת נישואין. אני צריכה להוציא תעודת זהות חדשה מפני הישנה שאבדה- מה עלי לכתוב- נשואה או רווקה?
בתודה
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

מעתיקה מאתר גיליסט, (שהוא אתר מקסים עם אנשים טובים, ויש שם לרוב המלצות שוות שמירה) - המלצות שכתבה שם מישהי שבעצמה נעזרה לארגון החתונה שלה בהרבה המלצות שקיבלה דרך האתר ההוא:

שלום חברות הגיליסט.
לא ייאמן, אבל אנחנו אחרי... נשואים כבר שבוע וחצי, מתמקמים לאט בחיים החדשים ביחד. רציתי להגיד תודה - לאורך כל הדרך נעזרתי בכן המון. המלצות על אולם, אוכל, די ג'יי, נעלים, צלמת - הכל! זה לא רק כאן, אבל במיוחד כאן, כאילו היתה התגייסות כללית לעזור לנו לממש את החתונה הכי מושלמת לנו. ויצא טוב :)
עכשיו הייתי רוצה לתת קצת בחזרה. אני ממליצה על כל מי שהיו מעורבים בחתונה שלנו בכל דרך! הנה כמה פרטים, כדי שאם תרצו תוכלו גם אתן ליצור איתן קשר:

רב:
אברהם לידר -
לא בדיוק רב, אלא מורה לקבלה, אורתודוקס, אמריקאי במקור ואיש רוחני משכמו ומעלה. הוא עורך טקסים לא דרך הרבנות מסיבות אידיאולוגיות (אנחנו לא רשומים), אבל הטקסים עצמם הם דתיים ואישיים מאוד. יחד איתו למדנו את ההלכות והמנהגים הקיימים בטקס ובנינו ביחד את הטקס שלנו, שהיה הלכתי ומשותף ושוויוני ויפה (והשאיר את הדודים החרדים שלנו פעורי פה או מתגלגלים מצחוק. כל אחד לפי גישתו לחיים...).
[email protected]

צלמות:
נעה פן - http://yourprofolio.com/noapenn
ו-מוראג רובננקו-דיין - http://rubanenka.com
שתיהן מקסימות ומוכשרות (אמנם ראיתי רק חלק מהתמונות בינתיים, אבל עדיין...). הן קיבלו כל כך הרבה מחמאות מהאורחים על ההתנהלות שלהן באירוע ומאמא שלי על כמות התמונות ועל היופי שלהן. הן פשוט הצליחו להיות במשך המון שעות בכל מקום בו-זמנית! ולשתיהן עיניים טובות וראש טוב - מומלצות בחום.

די. ג'יי.:
שמעתם עליה המון פה בגיליסט, מפה בכלל הגעתי אליה - נתי ניב, "באה מאהבה"! מדהים מה שדי ג'יי טובה יכולה לעשות. היא היתה קשובה לקהל ומרוכזת טוטאלית בעבודה והתאימה את המוסיקה לרוקדים בצורה כזאת שאנשים פשוט לא היו מסוגלים לשבת... חברים נפרדו פעמיים ושלוש ובכל זאת חזרו פתאום, עם המעילים, כי "איך לא נרקוד בשיר הזה??" וחוצמזה היא גם סופר-נחמדה ומוסיקלית וחייכנית וחיננית - בקיצור, התאהבנו בה. ממליצה גם לכן. [email protected] .
וזאת היא בפייסבוק: http://www.facebook.com/pages/%D7%91%D7 ... 3978342978

אולם:
האולם ברמת רחל נחמד (אני לא חובבת אולמות גדולה...) והנוף יפהפה! השירות היה מושלם - מה שתרצו, מתי שתרצו. זה לא בתפריט? אין בעיה, בשבילך נכין את זה. לא אוכלת חלב? אין בעיה, נכפיל לך את הקינוחים, שיהיה גם וגם. החדר ללילה נהדר, והצוות נחמד ומקצועי. כל מה שהיינו צריכים.
דניאל הוא מי שטיפל בנו - אחלה גבר: [email protected] .

תסרוקת:
מאיה יניב - [email protected]
גם אותה קטפתי מהגיליסט. ירושלמית במקור ותל אביבית בהווה, היא מסרקת בצורה שהיא מגדירה "בלאגן מאורגן". גם היא קשובה ורצינית ומקדישה תשומת לב לפרטים הקטנים. היא באה אלי לרמת רחל עם שלל פרחים לשזירה בשיער וסידרה לי בדיוק-בדיוק את התסרוקת שרציתי. בלי ספריי או ג'ל הכל החזיק מעמד עד שקרסנו מותשים לישון בסוף הערב.

שמלה:
נריה טויטו מירושלים תופרת שמלות בהתאמה אישית - לפי מה שבא לכן! היא עדיין בראשית דרכה בעולם הזה, אבל עושה חיל ותפרה לי את השמלה הכי מתאימה לי. היא לא יקרה, וביחד עם לאה שתופרת איתה יחד הן משקיעות את הנשמה בשמלות שהן תופרות. נריה גם קצת מזכירה לי את עצמי, שזה תמיד נחמד...
http://neriya.co.il

נעלים:
"אור הכלה" - דיזנגוף 229. מגוון די מרשים של נעלי כלה, אמנם שם הכל מעור, לצערי, אבל כשראיתי סנדלים שאהבתי טלפון אחד סידר לי גירסה סינתטית של אותם סנדלים בדיוק, לפי המידה הפחות סטנדרטית שלי, תוך שלושה ימים! ובלי תוספת תשלום! ובחיוך ענק מצד המוכרת ששכחתי את שמה.

לא היה קל להרים את כל ההפקה הזאת, אבל היה ממש ממש כיף. בעזרת ה' שיהיו עוד שמחות רבות רבות לכולנו.
שבוע טוב!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מתחתנים עוד שלושה חודשים ומחפשים הרכב מוסיקלי של בערך שלושה, בסגנון ג'ז צועני. משהו שיהיה ברקע אבל לא מוסיקת מעליות...
יש המלצות?
מתחתנת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 14:05

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי מתחתנת* »

הרב יהושע אנגלמן מומלץ בחום.

החופה שערך לנו הייתה מדהימה ומרגשת, וכל האורחים הרגישו שותפים לחוויה בזכותו.
הוא גם מאושר על-ידי הרבנות וגם מוזיקאי שמשלב שירים עדינים ונוגעים בזמן החופה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי פלונית* »

רציתי לספר לכם סיפור שהוא בעצם גם הזמנה

לפני ארבע שני נישאנו אני ובנזוגי. כשחשבנו על החתונה שלנו הבנו שאנחנו רוצים לעשות משהו שונה. משהו שידגיש את המהות של היום המיוחד הזה, משהו שישים במרכז את התוכן, ולא רק את התפאורה (שהיא אמנם חשובה, אבל לא העיקר.) חתונה שתאפשר לנו להביא את האיכות שחשובה לנו ללא הסחרחרה הכלכלית שהפכה למנת חלקם של המתחתנים באשר הם.

כשדימיינו את החתונה שלנו דימיינו חתונה 'כמו של פעם' בה כל אחד מביא פשטידה וכולם יחד שמחים ומתרגשים. ואכן, בחתונה שלנו היו הרבה דברים שונים, אבל הדבר שבלט אולי יותר מכל היה שהאורחים הביאו את האוכל. חלק מהאורחים הביאו אוכל, אחרים הביאו שתיה והשאר אכלו שתו שמחו ונהנו.

החתונה שלנו היתה פשוטה,נעימה מיוחדת ושמחה- בדיוק כמו שרצינו. והכי כיף היה שהאורחים כל כך התלהבו שהמון המון חברים ומכרים שלנו התחילו גם להתחתן ככה. הרגשנו שיש פה ממש פוטנציאל לשינוי חברתי, אולי קטן אבל משמעותי.

לאחר זמן מה, פשטה השמועה והתחלתי לקבל בקשות לעזרה באירגון החתונה, בהתחלה מחברים של.. ואח"כ מזרים גמורים. ולמרות החשש בהתחלה, עזרתי להם, כי אני כל כך מאמינה בכך שזה יכול וצריך להיות אחרת. הטלפונים המזדמנים הפכו לעסק קטן והרפתקאה גדולה בשם 'חתונה שונה'. היום אני מלווה זוגות בדרך לחתונה הייחודית שלהם.

אני תמיד שמחה לתכנן, לארגן, לחשב, להפיק ולעצב, אבל אני גם מאוד מאוד שמחה גם רק לייעץ לזוג שמתלבט או רוצה לצאת מהתבנית המקובלת אבל חושש.

אז אם אתם או מישהו שאתם מכירים רוצה לעשות חתונה ברוח אחרת, אתם מוזמנים לפנות אלי

שיהיו ימים טובים טובים

שיר שרז 0506-337700 [email protected]

ויש גם דף פייסבוק: http://www.facebook.com/#!/ido.different

וכתבה שעשו בערוץ 2 על חתונה שעשינו: http://reshet.tv/News2/Shows/[po]MainNewscast video[/po]/videomarklist,208173
אורלי_ועודד_נתנאל*
הצטרפות: 13 דצמבר 2012, 16:02

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי אורלי_ועודד_נתנאל* »

גם לכם נמאס מאירועים רועשים שאי אפשר לדבר בהם?
רוצים אירוע אינטימי עם מוזיקה חיה, איכותית, ונעימה?
אנחנו נשמח להנעים את זמנכם ולעשות לכם שמח בלב בנגינה חיה בכינור ופסנתר/קלידים, בסגנון שאתם תבחרו. (אין צורך בפסנתר במקום האירוע)
טעימה קטנה אפשר למצוא כאן

לפרטים נוספים התקשרו אלינו: 052-5670045, או כתבו מייל: oded.violin בג'ימייל.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

תתחדשו!!! איזה יופי! (פתאום מתחשק לי כמעט לעשות אירוע... ).
חווה_האורגנית_טור_סיני*
הצטרפות: 03 אפריל 2013, 17:09

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי חווה_האורגנית_טור_סיני* »

עונת החתונות לשנת 2013 תפתח בקרוב ואתם עוד מחפשים את המקום המושלם שישקף את הזוגיות המופלאה שלכם? הגעתם למקום הנכון. החווה האורגנית טור סיני מציעה לכם את לוקיישן החלומות שלכם לאירוע של חייכם!
להצצה לאירוע שיכול להיות שלכם היכנסו לאתר החווה והתקשרו עוד היום לקבוע פגישת התרשמות. מחירים מיוחדים לנישאים בין התאריכים 15/3-26/4 ובין ה-16-25/6.
http://tursinai-organy.co.il/?[po]page id[/po]=47
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי איילת* »

העמוד הזה לא התחדש כבר המון זמן אבל חשבתי שזה יכול להיות המקום המתאים לספר בו על החתונה שלנו.
מאוד מתחשק לי לכתוב את סיפור החתונה שלנו (או סוג-של-חתונה) גם כי אני כל כך שמחה ומתרגשת ובא לי לכתוב על זה גם לעצמי, כדי לזכור את הימים האלה, וגם כי אני חושבת שזה יכול להועיל לאנשים אחרים שמתלבטים כמו שאנחנו התלבטנו ושהפרקטיקות שנהוגות בסביבה שלהם, של טקס רשמי ואירוע המוני לא מתאימות להם.

אם מפשטים את זה, אני חשובת שבחתונה יש שני מרכיבים מרכזיים - התחייבות הדדית של בני הזוג זה לזה ושיתוף הקהילה, חברים ובני משפחה, בהחלטה הזו. הכרזה בפניהם ששני אנשים רואים עצמם כיחידה משפחתית אחת.
בן הזוג שלי ואני אוהבים מאוד זה את זה ויודעים שאנחנו רוצים בחיים משותפים יחד. זה הבסיס וזה לא היה חדש לנו, למרות שאנחנו לא המון זמן יחד, זה היה מאוד ברור לשנינו ומאוד קל. החלק שהיה פחות ברור לנו הוא איך לשתף את הסביבה שלנו בצורה שמתאימה לשנינו. הייתה התלבטות מסוימת אם בכלל לעשות משהו, אבל שנינו הרגשנו בכל זאת איזשהו צורך ב"שינוי ססטוס", שאנחנו מתייחסים לעצמנו כאל זוג נשוי ומחוייב ורוצים ושיראו אותנו ככאלה, שזה יהיה מונכח וברור לכולם. אחרי שהבנו ודיברנו על שני הדברים האלה (הרצון שלנו להתחייב זה לזה והרצון לשתף את הקהילה) נשאר להחליט איך בדיוק לעשות את זה.

אני אתחיל במה שלא מתאים - שנינו חילוניים ללא זיקה מיוחדת לדת (הוא מתנגד לקונספט באופן כללי, לי יש איזו אמונה פרטית שאני מתחזקת ביני לבין עצמי אבל לא חולקת עם אחרים), שנינו מתנגדים אידיאולוגית לחתונה דרך הרבנות או לאפשרות של גירושין דרך הרבנות (ולכן לא רצינו להתחתן אזרחית ולהירשם כנשואים במשרד הפנים) וגם לא הרגשנו צורך מיוחד באיזשהו רשות או סמכות אחרת שתאשר את ההחלטה שלנו.
בנוסף, שנינו לא תמיד מרגישים בנוח ולא אוהבים במיוחד אירועים ולא רואים במסיבה או באירוע כמשהו שבא לנו להשקיע בו זמן, אנרגיה וכסף כרגע ולהתעסק עם כל טריליארדי הפרטים שקשורים להפקה של אירוע כזה, לאינסוף החלטות והתחשבויות ושיקולים והוצאות כספים. לבן זוגי יש יחס עוין למדי לטקסים ולהתכנסויות משפחתיות סביב טקסים מכל סוג (גם לחגים), לי אין התנגדות בסיסית אבל גם לא זיקה עמוקה. אני לא נהנית ברוב החתונות שאני משתתפת בהן וגם אלה שיפות בעיני יפות כי הן מתאימות לזוג שבחר בהן אבל הן לא משהו שאני רואה בו את עצמי. ראינו מסביבנו כמה זוגות של חברים שהיו נחושים להתחתן אחרת ולעשות אירוע שמתאים להם ורובם גם פחות או יותר עשו את זה, אבל עם הרבה מאבקים משפחתיים והמון המון התעסקות והרגשנו שלנו זה לא מתאים ושבכלל אין לנו צורך באירוע, גם לא אלטרנטיבי וגם לא מצומצם וגם לא כזה שנתאים אותו אלינו. עצם המחשבה על אירוע וההתעסקות בו לא מתאימה לנו כרגע ולא רצויה בעינינו.
אז לא רצינו טקס רשמי משום סוג ולא רצינו אירוע, אז איך עושים את החלק הזה של שיתוף הקהילה בלי זה?

החלטנו לעשות את החלק הזה של השיתוף במנות קטנות. החלק הראשון - ההתחייבות ההדדית, נעשה ללא קהל וללא טקס, על הספה המרוטה בבית שלנו, בהשתתפות שנינו והחתולה. החלק השני נעשה מייד אחד כך, בהתחלה מול ההורים והאחים של שנינו ואחר כך מול חברים טובים וחברים/מכרים, אנשים בעבודה, בני משפחה יותר רחוקים (ועוד היד נטויה). כל הודעה כזו היא מבחינתנו סוג של חתונה, אבל מצומצמת (לפעמים מאוד). היה חבר שהתחתנו איתו על חומוס, חבר ששתינו איתו בירה, סושי בטייק אווי עם חברה אחרת, חברים שבאנו אליהם הביתה או שאירחנו אצלנו, סיפרנו בעבודה, צייצתי בטוויטר, ניצלנו מפגש משפחתי שתוכנן מראש כדי לחגוג עם בני משפחה מורחבת (ולבשתי שמלה בהירה ומאוד מאוד יפה שיש לי בארון המון זמן אבל תמיד נראית לי חגיגית מדי אז אני אף פעם לא לובשת). הכול בזרימה טבעית מול אנשים שגם ככה אנחנו פוגשים, פשוט הפגישות האלה לוו בזה שסיפרנו להם על ההחלטה הזו והזמנו אותם להשתתף בשמחה שלנו, כמו שהם וכמו שאנחנו, בלי להתלבש במיוחד או לנסוע רחוק או לרשום לנו צ'ק. וכולם שמחו מאוד מאוד בשבילנו והתרגשו ונהנו (המשפט: "זאת החתונה הכי טובה שהייתי בה" חזר לא מעט). בראש השנה יהיה גם מפגש משפחתי (ההורים שלנו מכירים, אבל האחים והסבתות לא), החברים של ההורים שלי העבירו ברכות דרכם או שהתקשרו או סימסו ופחות או יותר, בתהליך מהנה למדי ושבוודאי יימשך עוד קצת, כל מי שרצינו שיידע וישמח איתנו יודע ושמח.
אצל המשפחות זה עבר די טוב, ההורים שלו ואחותו לגמרי זרמו עם הרעיון והרצונות שלנו, ההורים שלי גם אבל עם התעקשויות קטנות ועם תחושה מסוימת של ויתור מצידם, כי הם כן היו רוצים משהו אחר (לא חתונה של 300 איש באולם, אבל בכל זאת איזשהו "אירוע") אבל הם הולכים איתנו ומתרגשים בשבילנו. הייתה אי בהירות מסוימת עם המונחים בהתחלה (בהתחלה דיברנו על "התחייבות", עכשיו אנחנו פשוט אומרים שהתחתנו) והיו כל מיני שאלות לגבי בירוקרטיות ורשויות (החלטנו שכשנתקל בצורך נוציא תעודה של משפחה חדשה) אבל באופן כללי קצת התפלאיתי לראות כמה תגובות חיוביות עורר הרעיון והביצוע, גם אצל אנשים דתיים שעובדים איתי ובעיקר אצל כלות טריות וזוגת שעברו לא מזמן את התהליך המתיש הזה.
החיים שלנו לא השתנו, אבל ההחלטה והביצוע האלה הביאו לאיזה פרץ אושר ולהמון מחוות ומיני טקסים מרגשים בינינו. את שמות המשפחה גם ככה לא התכוונו לשנות, כל אחד יישאר עם השם שלו, אבל אנחנו כל הזמן קוראים אחד לשני בעלי ואשתי (עם המשמעות של המילה בעלי קצת קשה לי מן הסתם, אבל לא מצאתי תחליף שנוח לי איתו ונורא כיף לי כן להשתמש בה), או אשתי היפה ובעלי המהמם, ושאר השתפכויות רומנטיות והצהרות אהבה הדדיות (שהיו גם קודם, אבל לבשו איזה ארשת חגיגית בזמן האחרון), ובכלל כל התקופה הזאת מרגישה לי חגיגית ומיוחדת וטבולה בקסם של ההחלטה הזו והשיתוף הזה והשמחה שהם מביאים לנו ולאחרים.
על שני סממנים מוכרים של חתונות לא ויתרנו. הראשון הוא ירח דבש (בכל מקרה תכננו לנסוע יחד אחרי שנסיעה קודמת בוטלה, אבל עכשיו אנחנו קוראים לטיול ירח דבש ומתרגשים מזה אפילו עוד יותר) והשנייה היא טבעות. שזה היה די מזור לי, כי בהתחלה לא הרגשתי צורך וחשבתי שנוותר על זה (ההורים שלי לא הולכים עם טבעת נישואים ולא חשבתי שאני אלך, אני גם בכלל לא הולכת עם תכשיטים וטבעות אף פעם) אבל הוא רצה, כי הרגיש שהוא רוצה משהו חומרי שיסמל את זה. בהתחלה התכוונו לקנות רק לו, אבל כשכבר היינו בחנות לבחור לו ראיתי משהו שמאוד מצא חן בעיני ופתאום כל הרעיון התחיל למצוא חן בעיני, השמחה וההתרגשות שלו הפכו את זה לרצון ולהתרגשות גם אצלי, מהסמל האחד הזה (גם כל החוויה של הבחירה והקנייה היו מאוד נעימים, בזכות הצורף המקסים והחנות הנעימה שלו שהגענו אליה ממש באקראי). אז חיכינו בהתרגשות לטבעות היפות שהזמנו וכשהגענו ענדנו אותן זה לזה בהתלהבות ובשמחה (באוטו, באיזור התעשייה, לוקיישן לכאורה לא רומנטי אבל באותו רגע הוא היה כמו בסרט של דיסני מבחינתנו) ומאז אנחנו כל הזמן מתלהבים מנוכחותן על האצבעות שלנו.

זהו בערך. לקח לי הרבה יותר זמן לכתוב משחשבתי ולא כתבתי בפירוט על הכול, אבל נראה לי שזה כבר ארוך מספיק. זה הסיפור של החתונה שלנו שמרגישה כל כך מתאימה ונכונה לנו. מאחלת לכל מי שיקרא את הדף הזה כדי ללקט רעיונות על איך להתחתן שיעשה את זה בצורה שמתאימה ונכונה לו וכמובן חיי נישואין מאושרים, שזה מה שחשוב באמת.
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

איילת שכתבה מעליי על החתונה המיוחדת שלה - וואו, זה נשמע מדהים ! ממש ממש כיף, והכי חשוב שאתם נהניתם ולא הייתם בלחץ

עכשיו לשאלה שלי :
מישהי התאפרה לבד לחתונה שלה ?
אשמח לשמוע חוויות טובות/פחות טובות
בכל האתרים המיינסטרימיים מומלץ שלא ויש הסברים טובים (תמונות שייצאו פחות טוב, בעיקר, אבל אצלנו לא יהיה צלם מקצועי אלא חבר עם מצלמה איכותית)
אבל רציתי לשמוע מחברות האתר..
אני בדרך כלל לא מתאפרת, ביום יום, מדי פעם אני שמה סומק ועיפרון על העיניים, וזה נראה מצויין.
יש לי מייק אפ ואני יודעת איך להשתמש בו (אבל אני כמובן לא מקצועית).
אני מאוד לא אוהבת מסקרה וצלליות גורמות לי להראות משונה (בעיניי).
מצד שני אף פעם לא איפרו אותי בצורה מקצועית ויכול להיות שזה יהיה מאוד יפה ...
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

או איפור מקצועי או צלם מקצועי, שיוכל לתקן בפוטושופ, לא? שיהיה מזל טוב
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני לא ממש התאפרתי לחתונה שלי.
אמנם הייתי מאוד צעירה והעור שלי נראה נפלא ממילא.
כשנכנסתי לגן האירועים, חברה שלי מרחה לי קצת קרם-נצנצים על העפעפיים. זהו.
בתמונות יצאתי סבבה (גם אצלנו לא היה צלם אלא 2 חברים עם מצלמות איכותיות יותר ופחות).
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי גוונים* »

גם אני לא התאפרתי בחתונה שלי ואצלנו היה חבר שהוא צלם חתונות, עם מצלמה איכותית כמובן.
יש כמה תמונות, כולל אחת ממש קלוזאפ ששאלו אותי אח"כ עליהן מי איפר אותי?! כי חשבו שזה איפור עדין שנראה טבעי, אבל לא, זה באמת היה טבעי...
ואני לא הייתי מאוד צעירה והעור שלי נראה נפלא ממילא יש לי סתם עור רגיל וסטנדרטי...
ההסבר שלי לעניין הוא שהאדרנלין והשמחה עשו את שלהם יותר מכל איפור...
אני לא הבנתי את הטיעון הזה שתמונות לא ייצאו טוב ושמחה שלא השתכנעתי להתאפר (היו שניסו לשכנע אותי) כי זה כל כך לא אני ולא טבעי לי ואני באמת חושבת שצריך להרגיש הכי נוח שאפשר באירוע הזה.

יש לי חברה שהתאפרה בעצמה, כמו שהיא מתאפרת ביום יום, משהו מאד עדין וחמוד. היא נראתה מצוין ואין לי מושג איך יצאו התמונות.

המון מזל טוב!!
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי אלמונית* »

גם אני לא מתאפרת בדרך כלל, אני אוהבת את העור שלי כמו שהוא, בחתונה חברה סידרה לי את השיער והתאפרתי לבד עם מסקרה קצת סומק וליפסטיק-ליפ גלוס
(התייעצתי עם הצלמת קודם והיא אמרה שאין בעיה) הכל יצא ממש יפה וכמעט היה מושלם חוץ מעניין אחד:

קניתי את המוצרים כמה ימים קודם לכן בסופרפארם וחוץ מלנסות בחנות עצמה לא בדקתי אותם, התברר שבתאורה חמה הליפסטיק הסגלגל נראה כחול :-‎s
(מה שקושר לערב הקריר שהיה וכולם שאלו אותי אם קר לי..)
בקיצור כדאי להתנסות קודם בסיטואציות שונות..
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי עדי_א* »

אמא שלי. עד עצם היום הזה מתלוננת על התמונות חתונה שלה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי יעלי_לה »

ששאלו אותי אח"כ עליהן מי איפר אותי?! כי חשבו שזה איפור עדין שנראה טבעי, אבל לא, זה באמת היה טבעי...
גם אצלי...

שהאדרנלין והשמחה עשו את שלהם יותר מכל איפור...
ממש ככה!

ושמחה שלא השתכנעתי להתאפר (היו שניסו לשכנע אותי) כי זה כל כך לא אני ולא טבעי לי ואני באמת חושבת שצריך להרגיש הכי נוח שאפשר באירוע הזה.
ממש ככה.

בקיצור כל מילה של גוונים :-)
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי ציל_צול* »

ביומיום אני לא מתאפרת לעולם וזה מה שתכננתי לחתונה.
גיסתי שכנעה אותי שזה לא רעיון טוב כי העור שלי יזהר או משהו כזה.
לא הבנתי בזה כלום והיא היתה שחקנית ודוגמנית אז זרמתי :-)

באירוע אחד גיסתי איפרה אותי ובאירוע נוסף חברה איפרה אותי (היו שלושה, אלוהים ישמור, ככה זה כשלא מתחתנים כמו כולם. בסוף עושים פי שלוש).
בשני המקרים ביקשתי משהו הכי עדין, שלא יורגש שיש איפור בכלל ושרק לא אזהר בתמונות.
היו צלמים עם יד טובה אבל לא מקצועיים. יצאתי סבבה ועד היום אני שמחה להביט בתמונות החתונה שלי.

לא הייתי מעלה בדעתי להוציא על זה כסף.
וגם בחתונות של חברות שכן לקחו איפור מקצועי, לא תמיד זיהיתי אותן. זה היה כאילו הן קצת לא עצמן ולא מתתי על זה.
היו נורא יפות אבל לא כמו ברגיל שלהן.

רגע, אפשר פשוט להגיד מזל טוב?
אם כן - אז מזל טוב :-)
פלוניתית*
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי פלוניתית* »

לי היתה מכרה שהחליטה להתאפר לבד בחתונה. בסוף התפשרנו על כך שאני בכבודי ובעצמי אאפר אותה. היא היתה יפה יפה
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

אם כן - אז מזל טוב
תודה ! ותודה לכל המשיבות
אני חושבת שאני אנסה להתאפר בעצמי כולל מייקאפ ולנסות לצלם כמה תמונות בכל מיני תאורות...
יצא לי שצילמו אותי בלי איפור בכל מיני הזדמנויות עם מצלמה טובה מאוד והתמונות יצאו פוטוגניות במיוחד
אז יש תקווה :)
ג'יס_בכיס*
הצטרפות: 22 אפריל 2012, 20:57
דף אישי: הדף האישי של ג'יס_בכיס*

חתונה אלטרנטיבית

שליחה על ידי ג'יס_בכיס* »

אני. יצא יפה מאוד, עדין אבל מורגש ובדיוק כמו שאני אוהבת.
שליחת תגובה

חזור אל “שמחות משפחתיות”