טורטיקוליס ושימוש במנשא

מאמאמאיה*
הצטרפות: 10 דצמבר 2008, 17:05

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי מאמאמאיה* »

התינוקת הקטנטונת והמתוקה שלי בת 7 שבועות, כבר מהלידה אובחנה כבעלת טרטוקוליס, שזה אומר שהיא מפנה את ראשה כל הזמן לאותו צד, דבר שנגרם מהשהייה ברחם, כך ששרירי הצוואר שלה אינם מאוזנים. התחלנו לעשות פיזיוטרפיה לפני שבוע והמטפלת אמרה לי שהשימוש במנשא יכול להעריך את זמן הטיפול. אני משתמשת בלופי, מהשבוע הראשון לאחר הלידה ומאוד נהנית לשאת אותה עלי, וחושבת שיש המון יתרונות במנשא, בייחוד בגיל הקטנציק הזה, אבל אני ממש מתבאסת שזה עלול לגרום לטיפול להתעכב כי הקטנה שונאת את התרגילים גם ככה וצורחת שעושים לה אותם (שזו בעיה נוספת, יש רעיונות איך מתמודדים?. בקיצור, מה דעתכם? יש כאן מישהו מהתחום שיכול לתת חוות דעת? אני חושבת שאולי דעתה של הפיזיוטרפיסטית נובעת מתפיסות אישיות שלה לגבי מנשאים ולאו דווקא משקפות את המציאות, הרי גם שהיא ישנה במיטה הראש שלה נוטה ואין מה לעשות....אשמח לתגובות
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

לא אשת מקצוע, אבל חשוב מאד לערסל אותה במידה שווה לשני הכיוונים. אולי אפילו כדאי לשאול את הפיזיו אם לא יעזור לערסל קצת יותר כשהראש נוטה לכיוון שאליו רוצים ללמד אותה להטות אותו (בהנחה שאני מבינה נכון, והבעיה היא ראש שנוטה כל הזמן לצד אחד).
הפיזיו בהחלט צודקת שבתנוחת ערסול עלולים לגרום ואף להחמיר מצב קיים של טורטיקוליס- אם לא מקפידים על החלפת צדדים.
עוד אפשרות היא לשאת אותה בתנוחת רגלי צפרדע, אבל גם אז חשוב לודא שהיא מסובבת את הראש ולא משעינה אותו עליכם תמיד לאותו כיוון.
אם את מחפשת אשת מקצוע שתומכת במנשאים מציעה לך לפנות לפורום התפתחות תינוקות בתפוז ולשאול שם (מהיכרות אישית עם מנהלת הפורום).
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי ורד_לב* »

ללא קשר, יודעת ששיטת בואן וNST טובות לטיפול בטורטיקוליס.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

וגם תרפיה במים (שחייה לתינוקות, אבל עם מישהו שלמד הידרותרפיה.)
מאמאמאיה*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי מאמאמאיה* »

ששיטת בואן וNST טובות לטיפול בטורטיקוליס- לא מכירה את השיטות האלה, אפשר הסבר? בקשר למנשא, אני בהחלט נושאת אותה יותר לכיוון שהיא צריכה לחזק במנשא, ומידי פעם גם לכיוון השני.אני אנסה גם בפורום בתפוז, תודה רבה!
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי ורד_לב* »

מצאתי כמה הסברים ברשת: course]1 detail[/po].asp?CourseId=2 2 3
עץ_התמר*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי עץ_התמר* »

מנסיון אישי,
הבן שלי סבל מזה,
כולל טיפולי פיזיוטרפייה,
עבר מעט אחרי גיל חצי שנה, נדמה לי,
השתמשתי באופן רצוף במנשא דומה ללופי זהאבל היה איזה 7 מטר...
מעולם לא ציינו את זה בפני כבעייה, והיא(הפיזיוטרפיסתית) ראתה אותי מגיעה עם המנשא, והיום בגיל 3.5 התפתחותו תקינה לחלוטין.
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי רק_טוב* »

_מנסיון אישי,
הבן שלי סבל מזה,
כולל טיפולי פיזיוטרפייה,
עבר מעט אחרי גיל חצי שנה, נדמה לי,
השתמשתי באופן רצוף במנשא דומה ללופי_

מעולם לא ציינו את זה בפני כבעייה, והיא(הפיזיוטרפיסתית) ראתה אותי מגיעה עם המנשא, והיום בגיל 3.5 התפתחותו תקינה לחלוטין.

גמני
שמש*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 09:37

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי שמש* »

אני במקצועי מטפלת גם במקרים כאלה - אני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטה שמבוססת על שיטת פלדנקרייז.
אני רוצה להציע לכם קודם כל לנסות לטפל בשיטה הזו - אני לא ארחיב כאן אבל בעיני היא מטפלת בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום ...מעבר לכך שאם הילדה צורחת בזמן התרגילים שווה לנסות שיטה שאולי יהיה לה קל יותר להתמודד איתה. כמו שתזמורת_ הים אמרה - אם מערסלים לשני הצדדים במידה שווה לטעמי אין בעיה בערסול - אפילו להיפך הוא יכול אולי לתרום במידה והרגליים והראש נמצאים באותו גובה.
דווקא בתנוחה של רגלי צפרדע לא הייתי ממליצה בגיל כזה - באופן כללי בגיל כזה בלי קשר לטורטיקוליס או לא עדיף להיות בתנוחות שהפנים אינם כלפי חוץ.
אם אדע באיזה אזור אתם גרים, אשמח להמליץ לכם על מישהו מהאזור שלכם.
חיותא*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2008, 22:52

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי חיותא* »

גם אצלנו היה אותו הדבר,פיוזטרפתיה,תרגילים מנשא...בין גיל חצי שנה לתשעה חודשים בערך הפסקתי ללכת איתה כי אני הייתי במצב בריאותי שלא אפשר לי,וכשחזרתי לטיפול בגיל תשעה חודשים,הפיזיוטרפיסטית טענה ש"נשאר עוד משהו בנטיית הצוואר אבל בגיל הזה כבר אין מה לעשות" וטרחה להוסיף שזה לא ניכר כל כך,ומקסימום ירגישו כשהיא תהיה עייפה ואז הראש נוטה יותר...
התייעצתי עם אוסטאופט מדהים מירושלים לגביה,והוא ביקש שאביא אותה אליו.אחרי הטיפול שלו,שכלל מפגש אחד אצלו ותרגילים בבית שהיא דווקא מאוד נהנתה מהם,מהר מאוד לא נותר זכר לנטיית הראש!
ובכלל,יום אחרי הטיפול היא התחילה לזחול פי שלוש בערך ממה שזחלה קודם..היה ניכר שהוא יודע מה הוא עושה,ואני ממליצה בחום.אם תרצי תשאירי לי כאן מייל שלך ואני אעביר לך פרטים שלו.יש לו שם די רציני בתחום,הוא קצת יקר אבל שווה כל שקל.
חוה_בת_חיים*
הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי חוה_בת_חיים* »

התייעצתי עם אוסטאופט מדהים מירושלים לגביה,והוא ביקש שאביא אותה אליו.אחרי הטיפול שלו,שכלל מפגש אחד אצלו ותרגילים בבית שהיא דווקא מאוד נהנתה מהם,מהר מאוד לא נותר זכר לנטיית הראש! |Y|
טיפול אוסטיאופטי לתינוקות מארגן את השלד מהלחצים שהופעלו עליו במהלך ההיוולדות ומציל משלל תופעות מציקות שנחשבות 'רע הכרחי.'
תזמורת_הים*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

דווקא בתנוחה של רגלי צפרדע לא הייתי ממליצה בגיל כזה - באופן כללי בגיל כזה בלי קשר לטורטיקוליס או לא עדיף להיות בתנוחות שהפנים אינם כלפי חוץ.
בתנוחת רגלי צפרדע הפנים כלפי פנים כמובן.
מאמאמאיה*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי מאמאמאיה* »

אשמח מאוד לקבל את הפרטים של האוסטאופט מי-ם.שמעתי שזה יכול לעזור. המייל שלי- bebita maya@yahoo.com
חיותא*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2008, 22:52

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי חיותא* »

טיפול אוסטיאופטי לתינוקות מארגן את השלד מהלחצים שהופעלו עליו במהלך ההיוולדות ומציל משלל תופעות מציקות שנחשבות 'רע הכרחי.'
זה בערך מה שהוא הסביר לי: )לא מצאתי ניסוח כל כך קצר כמוך: )
הוא אומר שמה שגורם לראש לנטות הצידה,והפיזיוטרפיסטים אומרים שזה בעיה של הצוואר,בכלל לא בא מהצוואר,זה נקרא "פיתול בגולגולת",ונגרם באמת כתוצאה של לחץ במהלך הלידה,זה קורה בדרך כלל בלידות או קצרות מאוד,כי אז הלחץ אינטנסיבי מאוד או בלידות ארוכות מאוד שאז הלחץ מתמשך.
אצלי באמת הייתה לידה די קצרה.
מאמאמאיה-אני שולחת לך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

<תמרוש רוש ממחשב אחר>

עד כמה שהבנתי, באמת לאוסטאופתים וכירופרקטים המתמחים הילדים יש מה להציע גם בנושא של טורטיקוליס.

בקשר למנשא, לא הייתי מסתפקת במה שהמטפלת אמרה:
והמטפלת אמרה לי שהשימוש במנשא יכול להאריך את זמן הטיפול
"יכול להאריך" זה פתוח לכאן ולכאן. זה לא חדמשמעי, נכון? ואולי שימוש נכון במנשא יכול לקצר את משך הטיפול? ואיזה שימוש יהיה נכון ואיזה לא נכון?

אז למה שלא תאתגרי אותה, תבואי לטיפול עם הקטנה במנשא ותתחילי להציק לה (לפיזיותרפיסטית) בשאלות מפורטות: איך זה יכול לפגוע בתהליך הריפוי, למה, אילו תנוחות יהיו יותר מתאימות לתינוקת ואילו פחות, באילו תנוחות התינוקת נראית יותר טוב מאשר באחרות וכו'. אן יש לך חוברת של הלופי עם תמונות של כל התנוחות - עוד יותר טוב, תבואי אתה ותעברו על כל התנוחות אחת אחת.
הרי המנשאי בד האלה מאפשרים כל כך הרבה גיוון ווריאציות, זה לא ששמים בהם את התינוקת בתנוחה אחת וככה היא נשארת ששה חודשים. יש המון מרווח לתמרון. ולפחות מהניסיון שלי עם התינוקיס - גם אותה תנוחה יכולה להיראות אחרת אם שמים את התינוק יותר גבוה או נמוך, או יותר הדוק או רפוי.
אם הפיזיותרפיסטית נשארת עם הקלישאה של "המנשא יכול להזיק" וזהו זה, בלי פירוט ובלי הסתכלות, אני הייתי הולכת על חוות דעת נוספת, של מישהו מעמיק יותר.
רק בריאות @}
תזמורת_הים*

טורטיקוליס ושימוש במנשא

אז למה שלא תאתגרי אותה, תבואי לטיפול עם הקטנה במנשא ותתחילי להציק לה (לפיזיותרפיסטית) בשאלות מפורטות: איך זה יכול לפגוע בתהליך הריפוי, למה, אילו תנוחות יהיו יותר מתאימות לתינוקת ואילו פחות, באילו תנוחות התינוקת נראית יותר טוב מאשר באחרות וכו'
|Y|
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי טלי* »

אכן מנשא מסוג לופי עלול לפגוע בטיפול לטורטיקוליס. לעומת זאת מנשאים שהתינוק נושא בהם את ראשו יכולים לשפר את המצב. חשוב גם להרבות בשהיה על הבטן.
רחל*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

טורטיקוליס ושימוש במנשא

שליחה על ידי רחל* »

אשמח לקבל גם את הפרטים של האוסתיאופט מירושלים,
וכן פרטי עלות.
תודה,
רחל
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

טורטיקוליס ושימוש במנשא