טיפים לעבודה כמודל אמנות

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

יש לי חלום כבר הרבה שנים: לעבוד כמודל לצילומים אמנותיים.
גם בעירום, אך לא חייב.

יש בזה כמה דברים שמושכים אותי -
גם להצטלם. ליהנות מהעבודה עם הגוף שלי, ממה שאפשר להפיק ממנו. 'להתענג על העצמי'.
גם ללמוד לאהוב את הגוף שלי יותר. גם במקומות שקשה לי. לעשות עם זה תהליך תוך כדי הצילום. לרכוש ביטחון עצמי.
וכמובן - להרוויח כסף.

בתהליך של אימון אישי שאני עושה הגענו עכשיו לנושא הזה, ואני מעוניינת להתחיל לפעול בכיוון.

אשמח לשמוע טיפים ממי שהתנסתה בזה בכמה כיוונים -
  1. א) איפה ואיך כדאי לחפש - אתרים, אנשים. לפנות לפרסומים, לפרסם בעצמי, וכו'.
ב) אם יש לכן פרטים של צלמים ספציפיים שאתן מכירות / עבדתן אצלם שאולי מעוניינים.
  1. טיפים לחיפוש - איך ואל מי לפנות, מה כדאי לקחת בחשבון, ממה כדאי להיזהר וכו'.
  2. טיפים לעבודה עצמה - על מה כדאי לחשוב כשבאים להצטלם - מבחינת לבוש, מבחינת הגוף. איך להתנהג בזמן הצילומים. כל דבר שאפשר לחשוב עליו.
  3. מה התעריפים - לצילום/לציור ; פרטי/בבתי ספר ; בעירום/בלבוש.
כמו כן,
האם כדאי לעבוד פרטי או בבית ספר? במה יש סיכוי יותר גדול למצוא?

תודה רבה על העזרה.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

אני רוצה להסביר יותר מה הכיוון שאני מחפשת -

הכי מעניין אותי כיוון שעובד עם הגוף הטבעי. שלא מחפש את הסטראוטיפ המוכר של דוגמנית, או לשדר משהו קר ומנוכר.
גם אם מדובר באמנות - אז אמנות שעובדת עם הטבעי, לא 'חדה' ו'חותכת', לא אמנות פלצנית.
משהו עגול וחם.
זה מה שהייתי רוצה.
אם אתם מכירים מי שעושה כאלה דברים - אשמח.

ויחד עם זאת,
למרות שאני מעוניינת בגדול בצילומים אמנותיים - בשלב הזה אשמח להתחיל גם עם דברים יותר טריווייאליים, כמו למשל להיות מודל לתלמידים שמתאמנים על צילומי סטודיו.
כל זמן שלא ארגיש שזה נוגד את העקרונות שלי, בשלב הזה זה בסדר.
כך שאם יש לכם גם המלצות מהסוג הזה - זה גם טוב.

כמו כן,

בעבר עבדתי תקופה כמודל לציור, וזה פחות מושך אותי. (בין השאר קשה לי הרבה זמן בלי לזוז :-)).
אבל לא מן הנמנע שאתעניין גם בזה.
כך שבגדול אני מעוניינת בצילום, אך אם למישהי יש ניסיון כמודל ציור, אפשר לכתוב גם על ציור.

שוב תודה.
עננים_בקפה*
הצטרפות: 16 מאי 2009, 21:53
דף אישי: הדף האישי של עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי עננים_בקפה* »

כמה לקחים שהפקתי מעבודה כמודל

כל בית ספר לאומנות שיש בו מגמת צילום מחזיק רשימה של מודליסטיות. להיתקשר ולהשאיר פרטים במזכירות, בד"כ יש כמה שיעורי מודל במשך השנה ויתקשרו אליך. לחפש סדנאות לצילום ולהיתקשר למנחה, לרוב ירצו להיפגש איתך לפגישה קצרה ואם מתאים יזמינו לסשן. אני יודעת על סדנאות שמעביר יואל שטרוג שהוא גם איש שנעים לעבוד איתו ומקפיד על יחס נעים למודל.

אל תעבדי עם צלמים פרטיים לפני שיש לך נסיון בעבודה עם קבוצות. זה פתח להרבה אי נעימויות. עד שאת לא מתחילה להבין מספיק בצילום אפשר להנדס אותך למקומות לא נעימים. הרבה פעמים מתוך העבודה עם קבוצות נוצרים קשרים לעבודה פרטית. לא היתי מפרסמת את עצמי, זו לעיתים קרובות הזמנה להטרדות ובילבולי מוח של כאלו שבתרוץ של צילום בעצם מתעסקים במציצנות.

אני בזמנו היתי מחתימה את הצלמים על מסמך שמבקש מהם לקבל אישור בכתב ממני לכל שימוש בתצלום שאינו תיק עבודות או שימוש אישי. ז"א תערוכה, פרסומת, מיצג או כל דבר שכרוך בחשיפה ציבורית נרחבת. לא שיש לי בעיה עם צילום אבל אני רוצה לדעת אם ישבני מככב במוזאון ישראל או לחילופין אני רוצה אחוזים אם זו פרסומת מסחרית. מי שלא מוכן כדאי לתהות למה.

לא להסכים לצילומים בזמן שאת "לא בעבודה" ז"א בהפסקה בין סשנים, כשאת מחליפה בגדים וכ"ו אלו צילומים בעלי אופי שונה ויש לך הרבה פחות שליטה על המסר של הצילום.

שיהיה איתך תמיד חלוק או בד גדול להיתכסות במקרים של צילומי עירום, חוץ מבזמן צילום לא להיות עירומה. וכמובן תיק אביזרים עם צעיפים, כובעים, תכשיטים ,פרחים מפלסטיק וכל מיני תוספות שעוזרות לעינין.

תלמדי להיתאפר. מייקאפ עיפרון לעיניים שפתון. עוזר לתוצאה טיבעית, כמה שנישמע מופרך.

בלי דוגמיות חינם, אל תסכימי לצילומי נסיון שאם יצאו טוב יהפכו אותך לדוגמנית הבית. לא יקרה. מי שרוצה לצלם שישלם.

תלמדי קצת על צילום וצילומים כדי שתוכלי לתת השראה. מאן ריי, אנסל אדמס, מייפלטורף, אנני ליבוביץ.

תזכרי שכל צילום לוקח רסיס מנשמתך. תדאגי לנוח אחרי סשנים

בהצלחה
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

עננים תודה !
נתת לי כאן טיפים משמעותיים מאוד.

יש לי כמה שאלות לחידוד:

אל תעבדי עם צלמים פרטיים לפני שיש לך נסיון בעבודה עם קבוצות.

אני מבינה את ההגיון שבזה.
יחד עם זה, בגלל שאני עדיין בשלבים של להרגיש נוח עם הגוף שלי, חשבתי שבאחד על אחד יהיה לי יותר קל להשתחרר מאשר מול כיתה - שזה הרבה יותר מפחיד. את לא חושבת?

תלמדי להיתאפר.

אני כבר הרבה שנים מתאפרת, ברמה של מסקרה ואודם. אין לי מושג אם אני 'יודעת' להתאפר.
איך אני יודעת אם אני מתאפרת 'טוב'?
או, איך אני יכולה ללמוד לעשות את זה נכון?

בלי דוגמיות חינם, אל תסכימי לצילומי נסיון שאם יצאו טוב יהפכו אותך לדוגמנית הבית.

בעניין הזה אני גם מסכימה עקרונית.
אבל חשבתי שבגלל שאני חדשה בעניין, אולי אם יהיה מַשהו נחמד כדאי לי להסכים, כדי לרכוש ניסיון ותמונות ל'תיק עבודות'.
(יש סטודנטים שמציעים עבודות תמורת תמונות.)
ברור שהמגמה היא להרוויח. אבל היה נראה לי שאולי בתור התחלה זה שווה.
לא כדאי?

תלמדי קצת על צילום וצילומים כדי שתוכלי לתת השראה. מאן ריי, אנסל אדמס, מייפלטורף, אנני ליבוביץ.

את יכולה לתת לי קצת כיוונים?
מה למשל אפשר ללמוד על צילום שיעזור לי אישית - לא כמישהי שבאה לצלם אלא מהכיוון של המצולמת?

ובכלל, אשמח אם יש לך יותר טיפים על 'איך להצטלם'.
באיזו גישה לבוא?
איך להעמיד את עצמי מול המצלמה?

האם מצפים ממני 'להישמע להוראות' מבחינת ההעמדה מול המצלמה, או שאני כמצולמת אמורה להמציא את הפוזות בעצמי?
(בשביל האפשרות השנייה צריך יותר ביטחון עצמי, אז קצת מפחיד...)

דבר אחרון לכרגע -
מה עושים אם יש נניח צלקות כלשהן?
או לחלופין, אם למרבה הפדיחה מופיעים פצעונים או עקיצות?
זאת סיבה לא להצטלם, או שזה 'בסדר'?
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

העיני העבודה אחד על אחד מלחיצה יותר כי יש בה אנטימיות שאין בקבוצה. מתוך זה יכולה לצמוח נעימות גדולה או אי נעימות גדולה מאוד.

באיפור חשוב המייקאפ כי אחרת איזורים שונים בפנים מבריקים ויוצרים מראה שלא תמיד מעונינים בו. תמצאי מייקאפ שהכי דומה לצבע העור שלך ושלא מכיל מסנן קרינה. המסננים יוצאים בצבע ירוק בצילום. שפתון ומסקרה זה מצויין אבל שיהיו מספר גוונים למראה "טיבעי" או למראה מאופר לפי בחירת הצלם.

דוגמנות היא מופע כמו תאטרון. לא מספיק לעמוד שם ולהראות נחמד. את צריכה להוציא ממך את המשהו שיצליח לעבור מצלמה. פחות חשוב אם הפוזות הן שלך או של הצלם. יש כאלו שיעדיפו לבים אותך אבל לרוב זו עבודה משותפת עם הצלם אז כדאי ישהיו לך גם רעיונות משלך על נושא הצילום. מה שהצעתי לך לגבי לראות עבודות של צלמים זה בשבילך כמצולמת. כיווני מחשבה. את אמורה להיות המוזה של הצלם, זה דורש מטען רגשי ותרבותי מסוים אחרת הוא יכול לצלם עציץ באותה ההצלחה.

לגבי צלקות ופצעים, יש מייקאפ ויש צלמים שמעדיפים מודל עם גוף יחודי כולל פגמים אנושיים.

בגדול לגבי גישה, את באה לעבוד, לא לחפש חברים. תהיי נעימה, דייקנית, וחברותית במידה, יותר מדי עלול להיתפרש לא נכון, פחות מדי, לא יזמינו אותך יותר. עם הזמן תמצאי את המינון שלך.
מודל*
הצטרפות: 12 יולי 2010, 22:39

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

כמה דברים.
הכי טוב, לדעתי, להתחיל במודל לציור, בבית ספר לציור/ גרפיקה- לא חוגים פרטיים.
יש אווירה מאוד מאוד מיוחדת בבתי ספר גבוהים, כשאת נמצאת שם כמודל.
אבל- יש לי הסתייגות- והיא חשובה- נדמה לי, שכאשר בחורה או בחור בוחרים להיות מודל- הם לא הולכים עד הסוף עם עצמם, עם הפנימיות שלהם, ומחפים על היעדר החשיפה הפנימית- זה שהם לא מעיזים לגעת באמת ברצונות שלהם, ו'מעיזים' להיחשף מול ציירים מול צלמים.
תבדקי אם את מתחברת למה שאני אומרת כאן.
אמשיך כהמשך לתגובה שלך.
אחינועם*
הצטרפות: 04 פברואר 2005, 09:41

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי אחינועם* »

לדעתי זה לא בריא לנפש, זה דומה לרצון שכתבת כאן פעם על זנות,
יש בזה משהו מאוד מושך אך זה עלול להסתיים בתחושה של חשיפת יתר, וזה לא נעים.
צניעות- זה חשוב, גם אם את לא דתיה
מודל_בעברי_הרחוק*
הצטרפות: 13 יולי 2010, 00:18

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל_בעברי_הרחוק* »

אם להתחיל אז להתחיל בקבוצות, אחד על אחד הרבה יותר פתח לאי נעימות.
היום לא הייתי עושה את זה, בגלל מה שאמרה אחינועם. אני לא דתיה אבל לעומת זה אני אוהבת את הגוף שלי ואת עצמי.
אישית דגמנתי בעיקר לציור ורק בהמשך לצלמים. הניסיון שלי עם צלמים בזמנו היה מעצבן ומבאס, בניגוד לניסיון עם ציירים וקבוצות ציור. איכשהו גם כשעבדתי עם קבוצה של צלמים בסדנה, יצא שמי שהדריך אותם חשב שזו דרך בטוחה למיטה שלי או משהו מסוג זה, ואני מדברת על שני מקרים שונים בתכלית שאחריהם לא דגמנתי לצלמים רק לציירים.
מה שאמרה מודל זה לערוך הסכמים כתובים, זה מאד חשוב, אני החתמתי וכשפעם רצו לשים צילום שלי בתערוכה לא גדולה אז הסכמתי, היו צריכים לבקש ממני רשות ואכן בקשו.

בכל מקרה רוב עבודתי היתה באמת מול קבוצות ומול בתי ספר. הם שילמו פחות מאשר פרטי, אבל זה השתלם כי היו להם בדרך כלל יותר שעות להציע.
בעייני היום זו עבודה בעייתית שעשויה להביא אותך למקום הפוך מזה שאת שואפת אליו, אבל אם את הולכת על זה שיהיה בהצלחה.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי אחת* »

נכון שזה לא מה שבקשת, אבל נראה לי שאת לא חייבת לעבור כל כך הרבה תחנות קשות כדי להגיע לאן שאת רוצה.
את יפה , את מוערכת , את נחשקת, , את ראויה , את פשוט נפלאה !
ומגיע לך לחיות בטוב עם עצמך וזולתך.
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

קראתי שוב את הדף.
הייתי ואפילו היום מצטלמת רק לאמן צלם, שכבר עשה תערוכות, ומשום מה חייב דווקא אותי על כל מה שמשתמע מזה.
אבל-
במילים אחרות אני אומרת, זה סיכוי קלוש שזה האדם שייקרה בדרכך.
תעשי את תערוכת צילומי ערום שלך.
עזבי אותך מצילום לגמרי, היום עם האינטרנט, מי יודע לאן ולידי מי זה עוד עשוי להתגלגל.
אולי תסעי לחול ותעבדי בתור מלצרית, טופלס- סתם בשביל הכסף והחוויה.
אם מודל רק קבוצות בבתי ספר, כמו בצלאל בירושליים. אבני בתל אביב המדרשה ברמת השרון אוניברסיטת חיפה בחיפה אורנים בטבעון...
אולי תמסרי ד"ש ממני למי מהמורים...
מקומות אמיתיים, לא סתם איזה חוג של וופלים וצבעי מים/ שמן.
הייתי קובעת לעצמי, דד ליין, שמשם ואילך חוויתי את החוויה ואני שואפת לעבודה הבאה, כי להיות מודל זה משהו מאוד פאסיבי, ולא אקטיבי. מצד שני מכניס כסף טוב, ולכן זה מפתה.
בעברי_הייתי_מודל*
הצטרפות: 13 יולי 2010, 03:03

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי בעברי_הייתי_מודל* »

גם אני חושבת שבאותה תקופה עבודות כאלו הורידו מנפשי ולא העלו , ולא שהייתה חוויה טראומטית , היה טוב ושילמו טוב
לא הרגשתי מנוצלת לרגע
אבל : חשיפת הגוף בפני רבים יכולה להוריד את ערך הגוף בפני עצמך . לעיתים יש מקום לצניעות (ולא אני לא דתיה ואף לא קרובה לזה ) . דעתי האישית בלבד .
ייתכן שאצלך החוויה תותיר רשמים אחרים .:-) בהצלחה
פעם_מזמן*
הצטרפות: 30 דצמבר 2007, 09:38

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פעם_מזמן* »

בעברי למדתי באחד מבתי הספר הגבוהים לאמנות.
ראש המגמה הציע לי להיות המודליסטית שלו,לא אחד על אחד אלא בשיעורים
וסדנאות שהעביר-לא לשנה שלנו.
בסופו של דבר מה שיצא לי מהפה שעניתי לו היה שאני לא מעוניינת,ושיש בזה חוסר צניעות
גדול מדי עבורי.(הרבה זמן אחר כך חזרתי בתשובה,אבל אז בואי נגיד שהלבוש שלי היה מאוד רחוק מלהיות צנוע.)
יש ברצון הזה להחשף ככה כאילו "עד הסוף",איזה סוג של הרס עצמי בדקות,ככה אני חוויתי את זה.הנמכה של הגוף ולא להיפך.
(וגם קרה שדיגמנתי לצייר אחד על אחד,והיה שם משהו מאוד חזק בינינו ואמיתי ומדויק,אבל זה בא ממקום אחר לגמרי,בקיצור לפני שאת יוצאת לדרך,תבונני מאיזה מקום את יוצאת לשם.)
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

חשיפת הגוף בפני רבים יכולה להוריד את ערך הגוף בפני עצמך

חוסר צניעות

אני לא מזדהה עם הדברים האלו.
לי זה עשה הכירות מעולה עם הגוף שלי.
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

גם אני לא חוויתי את זה כהורדת ערך הגוף בעני עצמי.

אני יכולה לחשוב על סיטואציה שבה יש פוטנציאל כזה, אבל זו ניגזרת של קשיים שלי עם הגוף שיהדהדו לתוך הסיטואציה. אני חוויתי דווקא בתוך חוסר התזוזה הכפוי תובנות עמוקות מהסוג שמגיע בוויפסנה. המודעות לגוף ושיקוף שלו בעיני האחרים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני דווקא חוויתי התחברות לגוף שלי, ושמחה מזה שרואים בו עניין והשראה - בצורה עניינית ולא בצורה מינית. דגמנתי גם בקורס וגם לקבוצת ציירים שנפגשה בביתו של צייר ותיק, היו שם גברים ונשים, ובהמשך דגמנתי לאחד מהם גם באופן פרטי (זה כבר לא היה בעירום אלא בלבוש).

אני מעדיפה ציור, התבוננות איטית, על פני התזוזה הבלתי פוסקת של צלמים, פלאשים, תזוזי לפה ולשם כי שם האור משתקף וכולי. בצילום את באמת כמעט אך ורק אובייקט פיזי.

אגב, סלחי לי אם אעיר על רשימת הדרישות שלך: את המודל, את לא האמן עצמו .
נכון שזו עבודה שצריך לעשות "עם לב" ולא "בלי לב", נכון שכדאי שהתנוחות שאת בוחרת יהיו בקומפוזיציה מעניינת. אבל את רק הכלי. העבודה שלך היא לא לקבוע לציירים מה יציירו
_אז אמנות שעובדת עם הטבעי, לא 'חדה' ו'חותכת', לא אמנות פלצנית.
משהו עגול וחם._
ציירי את זה את בעצמך....
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

ושמחה מזה שרואים בו עניין והשראה
שמחה מזה שראו בי השראה לאמנות.
פתאום עושה חשק לדגמן קצת. עם מורים שהיו, ולא יחזרו עוד להיות.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי שרון* »

בת"א יש את "התחנה", בי"ס לציור. רבים מהשיעורים הם עם מודל (חמישה ימים בשבוע בוקר- כיתה קבועה, ושישי וערבים-קורסים. לדעתי עדיף בוקר)
כתבת: בין השאר קשה לי הרבה זמן בלי לזוז זו יכולה להיות באמת בעיה, למרות שגם בשיעורים בהם יש פוזות ארוכות של כמה שעות, עדיין עושים הפסקות כשהדוגמנית מתעייפת. וגם, לרוב בוחרים בתנוחה שנוחה למודל, ושהיא יכולה להחזיק בה זמן ממושך (לדוגמא בשכיבה. ולא אחת קרה, שהמודליסטיות נרדמו...).
גם אני חושבת שעדיף לדגמן לכיתה ולא אחד על אחד, וגם שעדיף לך ציור על צילום.
בהצלחה!
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

טוב, אז לפני שאענה כאן לכותבים, אספר שאתמול הייתה הטבילה הראשונה שלי :-).
איזה כיף !

לשמחתי זה היה משהו שהיה לי קל יותר להתחיל איתו - הצילומים היו בלבוש, והם אמנם היו לסטודיו ולא אחד על אחד - אבל רק מול מורה ושני תלמידים. בנוסף, התלמידים הם פנסיונרים שלומדים את זה לתחביב - אז זה היה גם פחות מאיים.
התחלה מרוככת, שהייתה גם כייפית בטירוף.

לפני כן היו לי המו-ן חששות:
מה אם יהיה נורא חם ואני אזיע, ומה אם השיער לא יסתדר לי, ומה אם לא ימצאו חן בעיניהם הבגדים שהבאתי, ומה אם הם יתבאסו שלא הגיעה אליהם דוגמנית דקיקה, ומה אני אעשה עם החצ'קונים שדווקא עכשיו החליטו להופיע, ומה אם אני אעמוד מולם ולא יהיה לי מושג מה לעשות...
ממש לחץ.

ואני עוד אומרת לעצמי: 'הי מה קורה? את רוצה לעשות את זה כדי להתחבר לגוף, לא כדי לנסות להתאים את עצמך לסטנדרטים המקובלים. ואיך את בלחץ מכך שלא תעמדי בסטנדרטים...'

בכל אופן, עבדתי על זה עם המאמנת שלי.
היא הרגיעה אותי, ועזרה לי בכך שאמרה שאני פשוט אבוא כמו שאני - אני לא צריכה להיות כמו דוגמנית אחרת. כמו שאני - זה מה שהם רוצים.
ובגלל שהיא יודעת שאני מאוד אוהבת להיות שמחה - אז הציעה שאבוא עם השימחה שלי.

והיא צודקת - אם אני באה בלי השוואה לאחרים - יש לי הרבה מה להציע.
ובאמת יש בי המון שמחה ושובבות - אני יכולה להביא את זה.

אז זהו, בחרתי בגדים.
הם ביקשו שאביא שתי מערכות בגדים. ורק לבחור בבית לקח לי כמה שעות. (חיפשתי משהו שלא איראה בו שמנה :-P)

בסוף בחרתי חולצה שחורה עם עליונית + חצאית שחורה, ושמלה מנומרת עם מגפיים שחורים על עקבים שאין לי מושג איך הולכים עליהם אבל היה נראה לי יכול להיות מגניב.
וגם תכשיטים מתאימים.
(איזה מזל שבשנה האחרונה נהייתי פריקית של בגדים ותכשיטים, אז היה לי ממה לבחור :-)).

כשהגעתי לשם גיליתי שהחצאית התקמטה לי לגמרי. וקצת נלחצתי.
איכשהו בסוף הצלחתי להסתדר איתה.

המורה היה ממש נעים ולא מלחיץ.
התלמידים גם היו בסדר.

בהתחלה כשהגעתי הייתי ממש על קוצים.
והכי נבהלתי כשהמורה אמר להם שהם יצטרכו לביים אותי, והם אמרו 'אבל אנחנו לא יודעים איך, שהיא תזוז כמו שהיא יודעת'.
וחשבתי לעצמי 'אוי לא, אבל אני לא יודעת. בבקשה שהוא יגיד להם שיביימו אותי בכל זאת'.

לא רציתי להגיד להם שאין לי ניסיון.
למורה אני אמרתי לפני כן שאין לי ניסיון בצילום רק בציור, אבל לא ידעתי אם התלמידים יודעים.

ולמרות החששות - איכשהו היה בסדר.
לאט לאט גיליתי שאני יודעת וכיף לי לזוז.
ובאיזה שלב המורה שם מוזיקה - ומצאתי את עצמי פשוט רוקדת.
והם מצלמים.

חשבתי לעצמי איזה כיף - אני מגשימה עכשיו שני חלומות - גם שיצלמו אותי, וגם לרקוד מול אנשים ! :-)

כל החלק הראשון היה בחצאית והחולצה השחורה. על כיסא, בעמידה, על ספה... כל מיני פוזות נחמדות ויצירתיות.
השיעור שלהם בעצם היה על תאורה.
אני לאט לאט השתחררתי יותר, ונהניתי להיות מצולמת.

אח"כ לבשתי את השמלה המנומרת, שחששתי שהיא קצת פְרֵחית, במיוחד עם המגפיים הגבוהים (אולי אפילו סגנון 'תל ברוך'?),
אבל הם אמרו שזה לא משנה, לצילום זה טוב.

הרגשתי יפה, נהניתי מההצגה, ופלירטטתי עם המצלמה.
לא ידעתי שאני יכולה ככה להרגיש נוח כשמצלמים אותי, לעשות כל מיני הבעות, להיות שובבה, להיות מינית, להיות שטותניקית.

אח"כ היה משחק עם וילון - וילון לבן שקוף, כאילו להתחבא מאחוריו. מצאתי את עצמי ממש משחקת איתו.
ואז פתאום המורה מצא שם איזה צעיף שבדיוק התאים לשמלה, וזה נתן לי עוד השראה.
ופתאום צץ גם כובע.
ואז גם שמשיה לבנה.
זה היה ממש יפה.
כמה פוזות מעניינות אפשר לעשות עם הגוף, אינסוף ! (גם בריקוד אני נפעמת מזה כל פעם מחדש). ואם יש כמה פריטים - אז בכלל... אינסוף בריבוע :-).

זה היה כבר לקראת הסוף (כל העסק היה בערך שעתיים), ודווקא אז הרגשתי שכל הקטע 'התחמם', ויותר ויותר היה בא לי להמשיך,
וגם הצלמים נראו באקסטזה, לא ממש מתחשק להם להפסיק...
והמורה כמה פעמים ניסה להגיד 'טוב, סיימנו', והם עוד המשיכו והמשיכו - אז הוא גם שיתף פעולה, ונתן לי עוד פריט ועוד משהו, ושוב אמר סיימנו, ושוב הם המשיכו.
ככה כמה פעמים. עד שבסוף באמת סיימנו.

אחר כך אחד אמר לי 'מקווה שלא העבדנו אותך קשה מדי'.
ואני 'אתה צוחק? אני לא עבדתי, אני רקדתי'.

לסיכום החוויה -

רוב החששות שלי לא התגשמו.
ממש נהניתי.
וגם הרווחתי כסף טוב.

|יש|

<עכשיו אני מחכה לראות את התמונות... :-)>
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

רציתי להגיב לדברים שנכתבו כאן, אבל לא הספקתי עדיין.
אז יותר מאוחר.

בינתיים רק אומר תודה לכל מי שכתבה לי.
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

איזה כיף.שמחה בשבילך.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

<אהבת עולם כותבת:>

וחוזרת סוף סוף להגיב ולחדד עוד.
אתייחס קודם כל לשיח הכללי בנושא, (ואחר כך אשאל כמה שאלות קונקרטיות):

בגדול לגבי גישה, את באה לעבוד, לא לחפש חברים. תהיי נעימה, דייקנית, וחברותית במידה, יותר מדי עלול להיתפרש לא נכון, פחות מדי, לא יזמינו אותך יותר.

בגדול, נשמע לי נכון. אבל אני לא טובה בלהיות 'חברותית במידה'. אני נורא לא רשמית, טבעית, מתלהבת.

באמת יש לי חשש שיבינו לא נכון.
אבל אני גם לא טובה בלשחק אותה מרוחקת.
אצטרך ללמוד איך...

_יש לי הסתייגות- והיא חשובה- נדמה לי, שכאשר בחורה או בחור בוחרים להיות מודל- הם לא הולכים עד הסוף עם עצמם, עם הפנימיות שלהם, ומחפים על היעדר החשיפה הפנימית- זה שהם לא מעיזים לגעת באמת ברצונות שלהם, ו'מעיזים' להיחשף מול ציירים מול צלמים.
תבדקי אם את מתחברת למה שאני אומרת כאן.
אמשיך כהמשך לתגובה שלך._

אלאן, אני לא בטוחה שאני מתחברת.

אם הכוונה היא 'לגעת באמת ברצונות שלי' - אז באמת יש לי כאן עוד עבודה. אבל דווקא העבודה כמודל זה חלק מהדרך שאני עושה כדי 'לגעת ברצונות שלי', כי זה משהו שאני כבר הרבה זמן מרגישה שאני רוצה (ויכול להיות שזו רק אחת השכבות החיצוניות, כמובן).

אם התכוונת ליכולת לחשוף את העולם שלי ואת רגשותיי מול אנשים - אני דווקא מאוד נוטה להיחשף פנימית. בין שמתוך נטייה טבעית, ובין שמתוך אמונה בדרך הזאת.

(מול ההורים שלי הכי קשה לי להיחשף. אבל אני גם לא אופיע מולם בעירום :-D).

_לדעתי זה לא בריא לנפש, זה דומה לרצון שכתבת כאן פעם על זנות,
יש בזה משהו מאוד מושך אך זה עלול להסתיים בתחושה של חשיפת יתר, וזה לא נעים.
צניעות- זה חשוב, גם אם את לא דתיה_

תראי, קודם כל בעניין מה שכתבתי פעם על זנות - אני עדיין מבינה את עצמי שכתבה את זה אז, אבל פחות מתחברת לזה היום.

אני לא מרגישה שמודל לאמנות וזנות זה אותו הדבר. למרות שבטח יכולות להיות נקודות משיקות.
(כמו שגם לעבודה כמטפלת הוליסטית או כמלצרית יכולות להיות נקודות משיקות לזנות.)

אני דווקא די לא חושפנית בד"כ בבגדים שאני לובשת.
ואני לא רואה את הצילום והציור כעניין מיני.

חשיפת יתר יכול להרגיש גם שחקן על במה. לפעמים זה באמת פוגע בנפש, ולפעמים זה מרומם אותה.
אפשר לבדוק את זה ולראות איך מרגישים.

_נכון שזה לא מה שבקשת, אבל נראה לי שאת לא חייבת לעבור כל כך הרבה תחנות קשות כדי להגיע לאן שאת רוצה.
את יפה , את מוערכת , את נחשקת, , את ראויה , את פשוט נפלאה !
ומגיע לך לחיות בטוב עם עצמך וזולתך._

תודה על המחשבה הטובה.

אני לא חושבת שהצילום הוא 'תחנה קשה'. זה משהו שאני משתוקקת אליו.
מה שקשה לי בחיים שלי זה הפחדים שלי והחוסר ביטחון - והם קיימים לי בכל מקום, ככה שזה לא ממש משנה אם אבחר כך או כך.
דווקא להתגבר על הפחדים כדי לעשות את מה שאני חושקת בו - נראה לי ראוי.

בכל מקרה, תודה על זה:
_את יפה , את מוערכת, את נחשקת, , את ראויה , את פשוט נפלאה !
ומגיע לך לחיות בטוב עם עצמך וזולתך._

אולי תסעי לחול ותעבדי בתור מלצרית, טופלס- סתם בשביל הכסף והחוויה.

דווקא זה ממש נראה לי כמו זנות. אולי אפילו יותר מלעשות סקס בעד כסף.
אני לא אוהבת את הרעיון.

להיות מודל זה משהו מאוד פאסיבי, ולא אקטיבי. מצד שני מכניס כסף טוב, ולכן זה מפתה.

למה פאסיבי?
אני חוויתי את זה כאקטיבי.

ובלי קשר, כסף טוב - זה דבר בהחלט ראוי בעיניי ! :-)

ברצון הזה להחשף ככה כאילו "עד הסוף",איזה סוג של הרס עצמי בדקות,ככה אני חוויתי את זה.הנמכה של הגוף ולא להיפך.

שוב, אולי. אני לא יודעת.
כרגע לא מרגישה זאת כך.

בקיצור לפני שאת יוצאת לדרך,תבונני מאיזה מקום את יוצאת לשם.)

בינתיים התבוננתי, ואני רואה כמה דברים.
למשל, הרצון וההנאה להיות באור הזרקורים, להוציא מעצמי צדדים אמיתיים שאני לא נותנת להם ביטוי בד"כ (כמו שחקן על במה), להתענג על היופי שלי... וללמוד לאהוב את הגוף שלי כמו שהוא גם כשהוא לא 'יפה' במובן המקובל של המילה.

אני דווקא חוויתי התחברות לגוף שלי, ושמחה מזה שרואים בו עניין והשראה - בצורה עניינית ולא בצורה מינית.

תודה על זה !

אני מעדיפה ציור, התבוננות איטית, על פני התזוזה הבלתי פוסקת של צלמים, פלאשים, תזוזי לפה ולשם כי שם האור משתקף וכולי. בצילום את באמת כמעט אך ורק אובייקט פיזי.

ציור עשיתי בעבר והיה לי קשה. יש לי כאבי גב. זה מאוד בעייתי. (גם כשעושים הפסקות, וגם כשאני בוחרת את התנוחות).

בצילום שעשיתי לא מזמן, אני דווקא אהבתי את התזוזה. היה בזה משהו חי וכייפי. יכולתי לרקוד. לזוז כמו שאני אוהבת. יש אפשרות להרבה יותר תנוחות והבעות מאשר בציור.

ממש לא הרגשתי כמו אובייקט פיזי (לפחות בפעם הזו שהתנסיתי).

_את המודל, את לא האמן עצמו .
נכון שזו עבודה שצריך לעשות "עם לב" ולא "בלי לב", נכון שכדאי שהתנוחות שאת בוחרת יהיו בקומפוזיציה מעניינת. אבל את רק הכלי. העבודה שלך היא לא לקבוע לציירים מה יציירו_

נכון. אבל אני יכולה לבחור עם מי לעבוד, לפי הסגנון שלו.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

צריכה ללכת, אז אמשיך אחר כך עם כמה שאלות שיש לי.
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

_למה פאסיבי?
אני חוויתי את זה כאקטיבי._
בהתחלה, זה אקטיבי- נכון את ההשראה לאמנות וזה מקסים באמת באמת.
אבל לאורך השנים- אם עוסקים בזה שנים- את לא צריכה לבנות כלום- כדי להיות מודל- זה מתחיל ומסתיים באותה נקודה.
בעיניי זה פאסיבי, ולא הצלחתי להסביר את עצמי. אנסה שוב-
משהו מתנהל- את לא סטודנטית בתוכו- את לא המדריכה בתוכו.
את שם, גם אם תעשי משהו וגם אם לא.
לא משנה מה תעשי- כמה תתקדמי בדברים אחרים, אשר לשמם את עובדת, הרי שכשאת באה לעבוד כמודל, כל הדרך שעשית, אין לה משמעות מבחינת העבודה.
קצת כמו לעבוד בתור שומרת בקניון.
בגלל זה, לדעתי צריך להגביל את משך העבודה לשנה שנתיים גג. זה נותן סיפוק- אבל הוא מדומה.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

_לא משנה מה תעשי- כמה תתקדמי בדברים אחרים, אשר לשמם את עובדת, הרי שכשאת באה לעבוד כמודל, כל הדרך שעשית, אין לה משמעות מבחינת העבודה.
קצת כמו לעבוד בתור שומרת בקניון.
בגלל זה, לדעתי צריך להגביל את משך העבודה לשנה שנתיים גג. זה נותן סיפוק- אבל הוא מדומה._

יכול להיות שאת צודקת.
אין לי מושג עדיין עד כמה אני באמת אכנס לזה, אבל אני משערת שאם כן - אז כל תקופה אבחן זאת מחדש.
כמו כל דבר בחיים שלי, כנראה :-).
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

טוב, ועכשיו לשאלות הפרקטיות:

מקומות אמיתיים, לא סתם איזה חוג של וופלים וצבעי מים/ שמן.

'מודל', מה ההבדל בין 'מקומות אמיתיים' למקומות 'לא אמיתיים'? ומה ההבדל עבורי כמודל?
ואיך יודעים להבחין ביניהם?

כדאי ישהיו לך גם רעיונות משלך על נושא הצילום.

עננים, את יכולה לתת לי דוגמאות?
ומה הכוונה ב'נושא הצילום'?

(בעבודה שהייתי שסיפרתי עליה, זה היה בסטודיו ללימוד צילום, שבו הם תרגלו תאורה. אני לא חושבת שהיה 'נושא'. האם תמיד אמור להיות 'נושא'?)

ולשאלה שהכי חשובה בשבילי כרגע:

אני בזמנו היתי מחתימה את הצלמים על מסמך שמבקש מהם לקבל אישור בכתב ממני לכל שימוש בתצלום שאינו תיק עבודות או שימוש אישי. ז"א תערוכה, פרסומת, מיצג או כל דבר שכרוך בחשיפה ציבורית נרחבת. לא שיש לי בעיה עם צילום אבל אני רוצה לדעת אם ישבני מככב במוזאון ישראל או לחילופין אני רוצה אחוזים אם זו פרסומת מסחרית. מי שלא מוכן כדאי לתהות למה.

עננים בקפה,
זה עניין שלא חשבתי עליו קודם. ועכשיו כשאני חושבת - נראה לי מאו-ד חשוב.
אז כמה שאלות:
  1. למה הכוונה ב'שימוש אישי'?
  1. האם כולם הסכימו לחתום לך על זה?
  1. וגם, האם יש לך במקרה עותק של מסמך כזה?
או שאת יכולה לתת לי כיוון מה בדיוק לכתוב שם ואיך לנסח, כדי שלא יהיו אי הבנות או פתח לדברים שלא מתאימים לי?
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שימוש אישי הוגדר מבחינתי שהם יכלו להראות תמונות לאנשים פרטיים או לכלול אותן בתיק עבודות אבל בשביל להציג בתערוכה או לשימוש מסחרי בפרסומת, אתר אנטרנט, או בעצם מצב בו התמונות עוברות לרשות הכלל אני צריכה לתת אישור בכתב. מראש הסברתי שאני לא מתכוונת להקשות או לצנזר אבל מי שישר התחילו להיתמרמר היו חשודים בעיני. זה נוסח באופן לא מדויק וכלל שם ומספר תעודת זהות ותאריך, משהוא בסיגנון "אני מתחייב לא להפיץ תמונות של עננים בשום מדיה אלקטרונית, לא להציג אותן בתערוכות ולא לעשות בהן שימוש מסחרי ללא אישור בכתב ממנה לגבי כל תמונה בניפרד " לשימחתי עד כמה שאני יודעת הסכם זה כובד, ז"א תמונות שלי הוצגו אבל לפני זה הצלמים פנו אלי וקבלו אישור ללא שום בעיה כי מראש לא היתה לי בעיה עם הנושא של עירום.

מי שלא הסכים לחתום לא הצתלמתי נקודה. בכלל כדאי שיהיו לך גבולות ברורים מאוד לגבי מה כן ומה לאומוכנות לקום וללכת אם לא מכבדים אותם. (תרגול מצוין לגבי החיים בכלל :-) )
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

מקומות אמיתיים, הם מוקומות שמלמדים שם אמנות, או מייצרים שם אמנות, להלן- בתי ספר. או חוגים של אמן אמיתי, ולא איזה חוג בית, שבמקרה עומד במרכזו כן- ציור, ובמקרה לידו יש במה, ועליו מודליסטית ערומה- זו סיטואציה לא נעימה למודל, אפילו שבסיטאציה הזו- מרוויחים יותר לשעה.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שוב תודה על התשובות.

מודל,
למה בחוג בית הסיטואציה לא נעימה?
מה רע באנשים שרוצים לצייר באופן חובבני?
(אלא אם כן הם שם לא באמת בשביל לצייר... :-P)

עננים,

לא הבנתי מול מי את עושה את ההסכם.
נגיד את באה לדגמן מול כיתה - ההסכם הוא מול המורה? מול בית הספר? מול כל תלמיד בנפרד?

כמו כן,
תמונות שלי הוצגו אבל לפני זה הצלמים פנו אלי וקבלו אישור ללא שום בעיה כי מראש לא היתה לי בעיה עם הנושא של עירום.

אם לא הייתה לך בעיה בסך הכול, אז באיזה מקרים את חושבת שכן הייתה יכולה להיות לך בעיה?
האם יש מקרים שבהם לא היית מסכימה?
ובאופן כללי - מתי לדעתך זה בסדר שיפרסמו ומתי לא?
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

ההסכם הוא עם כל צלם בניפרד. כשעבדתי עם קבוצות העברתי דף לחתימה בן כולם. מבחינתי יש הבדל בין צילום אומנותי לפורנו. לא תמיד יש לך שליטה על מה מצולם ואיך, ומעבר לזה אני רוצה לדעת אם תמונות שלי מוצגות ברשות הרבים כי יש הבדל בין המבט של מי שעוסק באומנות לזה של הציבור הרחב. תמונת עירום בתערוכה שונה מפוסטר של התערוכה שמתפרסם בעיתון. במידה והשימוש הוא מסחרי לפרסומת התעריף הוא של דוגמנית ולא מודליסטית.

לשמחתי בכל המקרים שפנו אלי לא היתה לי שום בעיה לאשר כי התמונות היו מקסימות בעיני. זה גם סוג מסוים של מבחן לצלמים. לא רוצה לעבוד עם אנשים שלא מוכנים לכבד בקשות שלי. תמיד כשהיתי מבקשת חתימות היתי מבהירה שאין לי עניין לצנזר או לא לתת אישור.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שלום, חוזרת לדף אחרי כמה חודשים.

רציתי לשאול כמה דברים:
  • אחד הצלמים ביקש ממני להציג תמונות שלי באתר שלו (לא עירום).
האם כדאי להסכים אוטומטית? או אולי רק אחרי שאראה את התמונות? עלולה להיות איזו בעייתיות בזה?
האם להסכים בחינם או בעד תמורה? (זה בטח משנה אם זה אתר מסחרי או לא, נכון?)
האם בכלל הוא היה צריך לבקש ממני, או נהג לפני משורת הדין?
  • אני עצמי רוצה להציג חלק מהתמונות בכרטיס שלי בפייסבוק.
האם עליי לבקש את אישורו?
ולצרכים אחרים - האם אני יכולה להשתמש בתמונות חופשי? או מה ההגבלות?
של מי בעצם הזכויות - של הצלם או של המצולם או של שניהם?

ולעניין ההתכתבות בעבר, עננים, בעניין הסכם:
  1. האם העניין היה רק שתאשרי להם את השימוש בתצלומים, או גם קבלת תמורה עבור השימוש?
האם בכלל יש מקום לבקש תמורה במקרים מסוימים (למשל הם משתמשים בזה לצורך מסחרי)?
  1. האם היית מחתימה על הסכם כזה גם על מודל בלבוש או רק על עירום?
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

מבחינתי בקשתי לראות ולאשר כל תמונה בלבוש או לא, אם השימוש הוא מיסחרי לצרכי פרסומת וכ"ו בקשתי תשלום מעבר למה ששולם לי בקבוצה.

לגבי הצגת התמונות שלך בפייסבוק מין הנימוס לידע את הצלם. אם את משתמשת בהם לשימוש מסחרי כל שהוא, כרטיס ביקור וכדומה גם לשאול אם הוא רוצה תשלום. זכויות היוצרים הן של הצלם. לא של האובייקט המצולם.

הצלם שרוצה להציג את התמונות שלך נוהג בהגינות, אם לא החתמת אותו על כלום הוא לא חייב לך דווח כוון שהתמונות הן קיניין רוחני שלו.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

עננים, תודה על התשובות.

הצלם שרוצה להציג את התמונות שלך נוהג בהגינות, אם לא החתמת אותו על כלום הוא לא חייב לך דווח כוון שהתמונות הן קיניין רוחני שלו.

האם את מתכוונת שהן קניין שלו גם לצרכים מסחריים, או רק לסתם הצגה של התמונות?
אם לא ביקשתי מראש תשלום במקרה של שימוש מסחרי, אז זכותו לעשות בזה שימוש מסחרי?
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

עננים,

את כתבת לי:
לגבי הצגת התמונות שלך בפייסבוק מין הנימוס לידע את הצלם. אם את משתמשת בהם לשימוש מסחרי כל שהוא, כרטיס ביקור וכדומה גם לשאול אם הוא רוצה תשלום. זכויות היוצרים הן של הצלם. לא של האובייקט המצולם.

שאֵלתי:
אם אני מחתימה כפי שהצעת לי - על מסמך שמבקש מהם לקבל אישור בכתב ממני לכל שימוש בתצלום שאינו תיק עבודות או שימוש אישי -

האם במקרה כזה אני כן יכולה להשתמש בתמונות באופן חופשי? (לפייסבוק? לצרכים מסחריים?)
או שגם אם החתמתי אותו שחייב את אישורי לשם פרסום - עדיין הזכויות נשארות שלו, ואיני יכולה בעצמי להשתמש בתמונות?

אם פרסמתי בפייסבוק תמונות שמישהו צילם אותי (במצב שלא החתמתי אותו על כלום, אך מדובר בשימוש לא מסחרי) - האם יכול לתבוע אותי על זה?
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

ולשאלה שיותר דחופה לי כרגע, בעניין נוסח ההסכם, את כתבת לי נוסח כללי כזה:

"אני (שם ותעודת זהות) מתחייב לא להפיץ תמונות של עננים בשום מדיה אלקטרונית, לא להציג אותן בתערוכות ולא לעשות בהן שימוש מסחרי ללא אישור בכתב ממנה לגבי כל תמונה בניפרד"

אם אשתמש בנוסח זה כפי שהוא, האם זה מספיק?
או שיש כאן משהו שצריך להוסיף?
אם יש עוד משהו שנראה לך חשוב להזכיר, אשמח אם תכתבי לי...
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

מבחינתי זה היה נוסח מספק. דברים השתנו מאז ואם את רוצה להיות מכוסה משפטית היתיעצי עם עורך דין שעוסק בתחום. מבחינתי זו היתה יותר הצהרת כוונות מחוזה משפטי, מעבר לכך לשיקולך
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

זה מורכב בעיניי, אנסה לענות לך גם. אבל אחר כך...
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

עננים, תודה.

מודל, מה מהדברים ששאלתי מורכב בעינייך?

אם זה בקשר לנוסח ההסכם, אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם, כי צריכה זאת עוד היום.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

מבחינתי זה היה נוסח מספק. דברים השתנו מאז ואם את רוצה להיות מכוסה משפטית היתיעצי עם עורך דין שעוסק בתחום.

אם זו הייתה עבודה עיקרית, אולי הייתי מתייעצת עם עורך דין. כרגע זה גדול עליי להשקיע בזה אנרגיה.

אבל, בלי להבין הרבה, בגדול הנוסח שכתבת נשמע לי מספק, ודי מכסה את רוב האפשרויות.
רק שציינת שם מדיה דיגיטלית ולא מדיות אחרות.
מה עם עיתונים למשל? פרוספקטים? (אם נניח לא לשימוש מסחרי), באיזו קטגוריה זה נכנס?
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי עשב_השדה* »

_האם במקרה כזה אני כן יכולה להשתמש בתמונות באופן חופשי? (לפייסבוק? לצרכים מסחריים?)
או שגם אם החתמתי אותו שחייב את אישורי לשם פרסום - עדיין הזכויות נשארות שלו, ואיני יכולה בעצמי להשתמש בתמונות?_
אהבת, זכויות היוצרים הן של היוצר, כל שימוש שלך היצירה אינו אפשרי ללא הסכמה ובדרך כלל לא מקובל.
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

נוסח ההסכם שכתבתי בסופו של דבר (הוספתי ל'בשום מדיה אלקטרונית' גם 'או מודפסת'):
  • "אני , מס' ת"ז ___________________ ,
מתחייב לא להפיץ תמונות של , מס' ת"ז ______________ ,
בשום מדיה אלקטרונית או מודפסת, לא להציג אותן בתערוכות ולא לעשות בהן שימוש מסחרי ללא אישור בכתב ממנה לגבי כל תמונה בנפרד"*

ומתחת מקום לתאריך וחתימה.
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

למשך כמה שנים? לכל חייו?
אמנות, ואמנים- זה אנשים שתמיד מחפשים במה.
על כן, לא הייתי ממדלת לצילום, אלא, אם הייתי רוצה לפרסם את עצמי בעצמי, האמצעות שירותי הצלם המוכשר, באשר הוא.
ואת זאת אני, באופן אשי כרגע כן ולא הייתי עושה.
אישית הייתי עושה זאת בשמחה- בעולם הריאליטי בו אנו חיים,
ולא- כי יש לי ילדים בגילאים שונים, והדבר יכול, בדרך זו או אחרת לפגוע בהם- והרי לא מדובר בקריירה חשובה כל כך, שזה שווה בעיניי.
אבל אצלך הדברים אחרים.
לכי תדעי, מה יביאו התמונות האלו לחייך. והרי את קצת הרפתקנית מטבעך...
סליחה שלא עניתי קודם. לא הייתי חושבת לנסח את החוזה אחרת, למעט הסוגייה של עד מתי אסור לפרסם...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מתחייב לא להפיץ תמונות של ______ , מס' ת"ז _____ ,
באינטרנט? מייל?
איך אפשר להוכיח?
מה קורה אם הוא מפר את ההתחייבות?
ואם הוא יגיד זה לא אני, זה...?
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

אני באמת לא יודעת. לא מבינה בזה יותר מדי.
השתמשתי בנוסח שעננים כתבה כאן מתישהו.

וכפי שהיא כתבה, זה לא ממש חוזה. זו יותר מין הסכמה כזאת.
וכפי שהיא מספרת שאמרה לצלמים - שאין לה כוונות להקשות עליהם, גם אני אמרתי.
זה פשוט כדי שהדברים יהיו 'מסודרים'.

גם אם אגלה שהצלם העלה את זה לאיזה אתר שלו בלי לשאול אותי - אם זה לא למטרות מסחריות, משערת שלא אעשה כלום. וזה לא יפריע לי יותר מדי. אולי גם יחמיא.

בכל מקרה, עדיין לא הצטלמתי בעירום. אז משערת שבעירום זה נושא קצת יותר רגיש.

מה עושים אם מגלים שהוא בכל זאת השתמש בזה בצורה לא נאותה או למטרות מסחריות?
אין לי מושג.
אני משערת שזה השלב שאיזה עורך דין הולך להרוויח כסף :-).
אהבת_עולם*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

כמו כן, אני משערת שמי שבא לצלם הוא אדם רציני, ולא סתם ארחי פרחי שמחפש להפיץ תמונות של בחורות או תמונות עירום.
כך שאני משערת שהוא לא יפיץ סתם תמונות עירום דרך המייל.
בשבילו זה אמנות.
אז מקסימום הוא יכול להעלות את זה לאתר שלו, או לאתר של צלמים.
אין לו מגמה סתם 'להפיץ' אלא להראות אומנות שלו.
אז משערת שבמקרה כזה, זה גם יופיע עם השם שלו.
(לעניין שאלת ה'אם הוא יפיץ את זה במייל' ו'אם הוא יגיד זה לא אני').

מודל, לא הבנתי למה זה משנה לכמה שנים.
את חושבת שאחרי כך וכך שנים המצב שונה במשהו?

(כשאני אהיה זקנה בת 90, אולי כבר לא ישנה לי שאנשים יריירו על תמונות עירום שלי? ;-))
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

קצת יותר רגיש
הרבה יותר רגיש.
כי אולי הוא יגיד- זה רק לשנה אחת...
ובתוך השנה האחת הזו- עדיין לא תהיי בת 90...
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

במילים אחרות- אני ממליצה לא להצטלם צילום עירום.
אלא אם זה, רק כשאת הצלמת, ואת הדוגמנית.
עננים_בקפה*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

צלומי ערום הם נושא עם רגישות משתנה לפי המודל המצולמת. אם יש לך איזה שהוא קושי עם העובדה שאולי...ובמקרה..ובטעות..אל תצתלמי בעירום ואם כן צילומים שלא כוללים את הפנים שלך. מפתיע עד כמה ערום ללא פנים הוא אנונימי. רק מי שמכיר אותך בעירום אולי, ואני מדגישה, אולי יזהה
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

ערום ללא פנים הוא נ ה ד ר.
אבל כמה תמונות כאלו יש?
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אני בירושלים ,מעוניינת לעבוד כמודליסטית
בריג'י 0504042968
מודל*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודל* »

בריג'י, תפני לבצלאל. יש שם המון עבודה! עבדתי שם כשחייתי בירושליים... (לפני 20 שנה אמנם, אבל עדיין מציירים בבצלאל, לא?)
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי יולי_קו »

האם דף_ למחיקה ?
נראה לי שזה נושא לא שייך.
סליחה מראש אם ההצעה שלי פוגעת. ממש לא מתכוונת לפגוע.
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי שקטה* »

דווקא דף מעניין. יש באתר המון דפים "לא שייכים" אבל זה מה שכיף כאן...
רוצה_לעוף*
הצטרפות: 18 יוני 2015, 00:16
דף אישי: הדף האישי של רוצה_לעוף*

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי רוצה_לעוף* »

נהניתי לקרוא אותו. מרתק ממש. מתאים מאוד לבאופן להעלות נושא משומקום, שלוא שייך לכלום, ולא מתחבר לכלום ולדון בו בכבוד.
תודה יולי שהעלית את הדף לא מה חדש.
מודליסטית_בפוטנציה*
הצטרפות: 22 יולי 2015, 23:01

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי מודליסטית_בפוטנציה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה רבה לכם על הדף הזה! אל תמחקו אותו לעולם. אני עכשיו שוקלת את החלום הזה שלי והדף עוזר לחשוב גם על רבדים של למה- לשאול את עצמי קצת שאלות. וגם כשאגלה אם אני באמת רוצה ללכת עלזה, לחשוב על רבדים של- איך. שאלות יותר פרקטיות.
פלונית_אדמונית*
הצטרפות: 05 דצמבר 2004, 15:45

טיפים לעבודה כמודל אמנות

שליחה על ידי פלונית_אדמונית* »

שוט או שנים של וודקה ולהנות מהחויה, אל תשכחי לצלם את כל הציורים שיצאו (מנסיון)
שליחת תגובה

חזור אל “בבית באופן טבעי”