כיצד לארח מקסים

פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

חבר טוב של בן זוגי הזמין אותנו אליו לארוחת ערב באחד מימי חג הפסח. אנחנו זוג הורים ו2 ילדים בגיל העשרה. אותו חבר בקרוב גם יהיה המנהל הישיר של בן זוגי במקום העבודה. יש לציין שהאירוח היה מקסים וכל מילה לתאר היא מיותרת, אבל אני אתאר בקצרה. האוכל הוגש בצורה אסתטית וטעים להפליא בכמות ענקית ושמו ממש דגש רב על האירוח והרגשנו נפלא. אבל יש בעיה קטנה בן זוגי מאוד רוצה להזמין את חברו עם משפחתו לארוחה אצלנו וגם אני מאוד רוצה אך אני לא בשלנית ואני מרגישה שאין לי בטחון לכך מה עליי לעשות? אולי מישהו יציע לי??
אפשר למחוק את הדף לאחר תשובה,תודה
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

תזמיני קיטריניג
הצעת_הגשה*
הצטרפות: 07 מאי 2006, 12:54

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי הצעת_הגשה* »

אני בעצמי לא מה"מרתה סטיוארטיות", אבל אצל מא צ'י ראיתי משהו שאולי יכול לעזור גם לך
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי חוט_השני* »

דים סאם!
גיליתי את נפלאות הדים סאם (בבית, לא רק במסעדה) ממש לאחרונה וזה להיט.
כל שעליך לעשות זה לקנות סלסלת אידוי (בסביבות 20 ש"ח)
כמה מגשים של דים סאם קפוא מסוגים שונים,
מצרכים לרוטב(פשוט ביותר, אם תרצי ארחיב)
ואת מוכנה לערב דים סאם מהנה.
זה קל, טעים, נראה נורא יפה ומרשים וממש לא יקר.
אפשר לקנות הכול ב"טיב טעם" או בחנויות של מוצרים מהמזרח.
את יכולה לעשות חזרה גנרלית עם בני הבית ואז להרגיש ממש בטוחה.
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

ארוחה שתמיד עושה רושם טוב וההשקעה בה היא מועטה היא ארוחת גבינות ויין. את יכולה לקנות כמה גבינות משובחות, לחמים טובים, יין משובח, להכין אולי סלט ירוק ומקסימום איזו פשטידה, או לקנות מאפים ממקום שווה, ויש לך ארוחה.
לקינוח יש לי כמה מתכונים פשוטים אבל "הורסים" אם את רוצה אתן לך אותם.
בהצלחה {@
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

ואפשר פשוט לצאת מנקודת הנחה שאם להם יש כשרון נהדר לארח,זה לא בהכרח מה שהם מצפים ממך...
אולי הם פשוט רוצים להיות איתכם בלי המאמצים הלא טבעיים להפגין ארוחה ברמה דומה,
תכיני מה שטוב לכם וטעים לכם,
לפעמים כום תה עם פטיבר באווירה טובה שווה לא פחות מארוחת גורמה.
העקר להיות שמחים מהיחד ולא לנסות להיות כמו מישהי אחר.
פלוני_אלמוני*

כיצד לארח מקסים

העיצה על גבינות ויין מאוד קוסמת לי עם פשטידה בנוסף. וגם עצתה של ציף ציף נתנה לי להבין שמה שמכינים באמת לא כל כך חשוב אלא האוירה והכוונה הטובה לארח וליהיות ביחד. תודה לכל המייעצים:-)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי במבי_ק* »

אם את רוצה מנה אחרונה תוצרת בית ומרשימה מאוד - שכולם נשפכים ממנה (חוץ ממני, אני יכולה להקיא מכמויות כאלה של שוקולד וחמאה) - אבל בכל מקרה זה נראה אסתטי להפליא, קל נורא להכנה וכנראה שגם טעים מאוד !

100 גרם שוקולד מריר (עדיף טוב, 70%)
100 גרם שוקולד רגיל או לבן
100 גרם חמאה

ממסיסים הכל בסיר על אש קטנה. כשהכל נמס, מוזגים את זה לתוך תבנית של קרח - אלה מהחומר הגמיש הזה. עדיף בצורת עיגולים או משהו בלי יותר מדי פיתולים. צריך להיותכ מה שעות שבמקרר אבל יכול להחזיק גם כמה שבועות בלי בעיה.

לפני ההגשה - מוציאים את השוקולדים כמו שמוציאים קרח, מפזרים מלמעלה אבקת קקאו ומגישים.

הרעיון של הגבינות טוב.

עם גבינות קצת מסריחות (בשלות) הולך טוב איזה פרי קצת מתקתק כמו אגס או תאנה. אפשר לפרוס לשים ליד. עם לחם טוב ויין טוב (לבן יבש) - גם אני רוצה לבוא :-)

טעמתי אצל חברים גבינה מדהימה שטעמתי פעם בגרמניה - זו גאודה מיושנת והם סיפרו שקנו בטיב טעם והשם שלה old amsterdam
(תשאלי את אל דנטה)

בכל מקרה - גבינות טובות אין בעיה למצוא בכל חנות גבינות או מעדניה, ובטוח תוכלי לקבל המלצות שם...
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

עוד כמה מהדברים הקלילים להכנה האלה ש-מפילים אורחים: (אזהרה: לא ממש אורגני או בריא, אבל מה אכפת לי, זה הם אוכלים;-))
  1. מסדרים חצאי פרוסות לחם או פרוסות בגט על מגש, שמים על כל אחת כף תרד מאודה בחמאה, פרוסה נדיבה של גבינת עזים (בסגנון פרומעז, כלומר קצת נוקשה, לא ניגרת) ועגבניה מיובשת (אבל לא יבשה, כלומר או המשומרות, או מיובשות אחרי השריה במים חמים).
מכניסים לתנור עד שהגבינה קצת נמסה. מגישים חם. (אפשר להכין מראש ולהכניס לתנור כשהאורחים בדלת. תוך 10 דקות יש מעדן להגשה)
  1. מכינים ריבועים של בצק עלים ועוטפים בתוכם חתיכה לא גדולה מדי של גבינה מסריחה (רצוי קממבר) מסדרים על מגש, מורחים קצת ביצה, מפזרים שומשום ו/או קצח ומכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה. כשהבצק נראה אפוי, מה שהולך בפנים זה חגיגה לחיך. (כנ"ל לגבי ההכנה מראש)
שתי מנות הפתיחה האלה הולכות נפלא עם ערב גבינות ויין.

מסכימה עם במבי ק בעניין הפירות. גם מלון הולך יופי.

ולסיום, smoothie פירות. זורקים פירות שאוהבים לבלנדר עם חלב עד לכיסוי, קצת סוכר ומי שרוצה גם מעט ליקר מתאים. (רצוי להתאמן קצת לפני כן כדי להגיע למשקה טעים ובסמיכות טובה)

הרבה הצלחה! (ואם הולך טוב, אז תעשי לנו ארוחת שאריות :-))
פלוני_אלמוני*

כיצד לארח מקסים

תודה תודה תודה איזה עיצות חבל"ז@}@}
פלוני_אלמוני*

כיצד לארח מקסים

ל מונו נוקי להזמין קייטרינג אפשרי בהחלט ובטוח שיהיו אחלה דברים אבל הכיף לדעתי הוא להכין לבד ולקבל מחמאות(קודם שיהיה טעים אה?):-)
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

קינוח בסגנון דומה מאוד למה שהציעה במבי ק ונקרא טראפלס. הכנתי אותו ביום העצמאות וקצר המון המון שבחים והתחסל בו במקום. לאוהבי ומכורי השוקולד.

350 גר' שוקולד מריר (עם כמה שיותר מוצקי קקאו, לפחות 60 אחוז)
1 חב' שמנת מתוקה.
קליפת תפוז מגוררת/כף ליקר תפוזים

לחמם שמנת בסיר עד רתיחה (אבל לא להרתיח שלא תתפרק). להסיר מהאש, לשפוך פנימה קוביות השוקולד. לערבב עד שנמס לגמרי.
בשלב הזה הוספתי גרידת תפוז (קליפת תפוז מגוררת דק בפומפיה) אפשר להוסיף כף ליקר תפוזים, או ליקר שקדים, או ליקר קפה.
לשטח בתבנית ולהקפיא לכמה שעות טובות, עד שמתקשה ומתמצק אבל לא יותר מדי.
להוציא מהמקפיא ולהוציא כדורים קטנים. לגלגל כל כדור באבקת קקאו, ולהקפיא שוב. כשמגיע שלב הקינוח להוציא לצלחת הגשה.
זה הקינוח הכי קל בעולם והוא באמת ממכר.

קינוח נוסף מאוד מוצלח אבל גם מאוד מאוד מתוק הוא פרפה נוטלה

2 חב' שמנת מתוקה
1 קופסא שוקולד נוטלה
1 כף ליקר

להקציף יחד קופסא של נוטלה ו2 קופסאות של שמנת מתוקה. חשוב להקציף יחד ולא להקציף רק השמנת לקצפת. נוצרת מעין עיסה נוזלית, להוסיף ליקר אם רוצים (לא חובה)
לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. לשפוך העיסה לתוכה לכסות בניילון נצמד.
להקפיא לפחות ל 24 שעות
כשמגיעי שלב הקינוח להוציא מהניילון ולהפוך על מגש.
לפרוס כמו עוגה לפרוסות.

בהצלחה!

אם את צריכה עוד רעיונות (לא רק מתוקים) אשמח לעזור {@
ריח_מנטה*
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

את יכולה לחפש ב מדור מתכונים ולקבל המון רעיונות טובים. כך גם תוכלי לשאול את מי שהכין מתכון מסוים במקרה שלא תביני. אם תשקיעי אפילו מעט בסידור השולחן האוירה הטובה כבר מובטחת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אם הם באים לארוחת ערב, אפשר לארגן מזנון מקסיקני. זה המון מנות נפרדות, אבל כל אחת מהן מאוד קל להכין, כמעט אי אפשר לפשל, וזה נראה נפלא על השולחן:
  • טורטיות (יש מוכנות בסופר, בשקיות של 6. דקה לפני ההגשה לחמם בתנור חם מאוד, או "לטגן" במחבת טפלון לוהטת בלי שמן, עד שיהיו פריכות עם טיפה כתמים חומים).
  • גווקאמולי - אבוקדו בשל עם שמנת חמוצה (או קרם פרש), עם המון-המון כוסברה קצוצה, לימון, בצל קצוץ, מעט טבסקו לחריפות ועגבנייה קצוצה דק דק. זה צריך להיות מאוד קרמי בטקסטורה, אבל חריף :-)
  • חתיכות חזה עוף מוקפצות בשמן זית, עם בצל שטוגן קצת קודם וקצת מלח/פלפל.
  • המון חסה טרייה מאוד, קצוצה ל"תלתלים" דקים-דקים וארוכים.
  • גבינה צהובה חריפה טובה, מגוררת
  • קרם פרש (אפשר להחליף או לדלל ביוגורט/שמנת חמוצה).
את כל אלה מסדרים על השולחן בכלים יפים. כל אורח לוקח טורטיה בצלחת (אפשר לתת להם אותן חמות ישר מהמחבת), מעמיס עליה קצת מכל דבר ומקפל לשניים. אוכלים בסכין ומזלג או כמו "לאפות" :-P .
לשומרי כשרות ולצמחונים, אפשר להחליף עוף בטופו לבן מוקפץ כנ"ל.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

מה לגבי פונדו??! צריך רק לקנות את הסיר הקטן והחמוד הזה (לא הוצאה רצינית, יש גם פשוטים ביותר, "פונדו", אפשר גם בסיר רגיל עם קיסמי עץ ארוכים של מנגל).
יש המון מתכונים לפונדו החל מגבינות ועד שוקולד, פשוטים ביותר.
השוקולד למשל הוא מדהים ביותר, על קעריות קטנות בצמוד מניחים תותים רחוצים, פלחי תפוז, תפוחים חתוכים, אגסים, קיוי - כל אחד שלוקח פרי כזה תובל אותו בשוקולד ואוכל, סיר הפונדו יושב על מתקן עם להבה, פשוט מקסים!!
מתאים לאירוח.
אפשר גם מאכלים חלביים, בורקסים, זיוה (מבצק של מלווח עם גבינות בפנים), פשטידות, סלטים ו - פונדו גבינות.

מתכונים לפונדו אפשר לעשות חיפוש בגוגל ולמצוא המון כאלה! בהצלחה!
במבי_ק*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי במבי_ק* »

מה לגבי פונדו??!

אני (ואני חושבת שאני לא במיעוט) לא סובלת את הקונספט הזה. יש דברים שלא זכאים לרטרו ...
במבי_ק*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי במבי_ק* »

אבל יכול להיות שאני טועה וזה רק הטעם הפרטי שלי..
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי Manty_T* »

אני (ואני חושבת שאני לא במיעוט) לא סובלת את הקונספט הזה
איזה קונספט?
במבי_ק*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי במבי_ק* »

איזה קונספט?

של הפונדו. שיש סיר עם מין רוטב וטובלים בו דברים. לא יודעת, אולי זה לא הקונספט שלא מוצא חן בעיני, אלא בעיקר זה שזה תמיד מין מיקס מאוד עמוס של טעמים וערבובים. ולפחות בזכרון שלי עם אופציה גבוהה לעורר בחילה. אם כבר סיר שטובלים בו שיפודים עם דברים - הייתי עושה טמפורה, אבל זה באמת משהו מורכב שאולי רק אח שלי, חבר שלי ועוד חברה יכולים להפיק (מבין האנשים שאני מכירה), וכמובן שהם יגידו- מורכב?! מה פתאום זה הכי קל בעולם! (יכול להיות).
Manty_T*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי Manty_T* »

שיש סיר עם מין רוטב וטובלים בו דברים
אוקי, הבנתי. חשבתי אולי קונספט האכילה יחדיו מתוך סיר אחד אשר מאד פופלרי ביפן.
יש מה שנקרה נאבה שזה סיר הממולא בירקות ודגים\בשר ו כולם אוכלים יחד ממנו, במיוחד בחודשי הסתו והחורף. בקיץ אוכלים יחד IMG]ברביקיו 3350[/po].jpg, יאקיסובה ועוד..
דווקא טמפורה נראה לי קשה להכין בחברותא כי זה דורש טיגון בשמן עמוק...
ניצן_אמ*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מאנטי, אם אנחנו כבר כאן ומדברים על אירוח מקסים... אני יודעת שיפן וקוריאה הן תרבויות שונות, אבל יש גם הרבה קווי דמיון. כשהייתי בקוריאה יצא לי לאכול הרבה במסעדות שבהן מגישים פלטה חמה לשולחן ומכינים על שולחן הסעודה מנות בשר וירקות נפלאות. לדעתי קראו לזה בולגוקי (בולגוגי, את יודעת, הצליל הזה בין ג' לק') יש לך אולי מושג? טיפים? משהו? זה נראה לי כיף לא נורמלי לארח ארוחה כזאת.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

_ואפשר פשוט לצאת מנקודת הנחה שאם להם יש כשרון נהדר לארח,זה לא בהכרח מה שהם מצפים ממך...
אולי הם פשוט רוצים להיות איתכם בלי המאמצים הלא טבעיים להפגין ארוחה ברמה דומה,
תכיני מה שטוב לכם וטעים לכם,
לפעמים כום תה עם פטיבר באווירה טובה שווה לא פחות מארוחת גורמה.
העקר להיות שמחים מהיחד ולא לנסות להיות כמו מישהי אחר._

מזכירה שוב את דבריה של ציפציף.

אנשים זוכרים ארוחה עם אוירה נינוחה, שמחה, צחוק, מארחים שנותנים הרגשה טובה, שיחה קולחת.

<אנשים שזוכרים רק את האוכל, כנראה לא חברים שלנו>
במבי_ק*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי במבי_ק* »

_מזכירה שוב את דבריה של ציפציף.
אנשים זוכרים ארוחה עם אוירה נינוחה, שמחה, צחוק, מארחים שנותנים הרגשה טובה, שיחה קולחת_

נכון, בגלל זה הגבינות והיין + אולי משהו שמכינים לבד זה נשמע הכי מתאים. כי זה בא בקלות, אבל תמיד טעים וכיף גם בכל זאת להכין משהו לבד (לפחות לי :-)).

מאנטי - זה נראה כל כך טעיםםםם ומדהיםםם.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אנשים זוכרים ארוחה עם אוירה נינוחה, שמחה, צחוק, מארחים שנותנים הרגשה טובה, שיחה קולחת.
מסכימה בחום. כמובן שאם האוכל טעים אז זה רק מוסיף לשמחה, אבל האווירה הנעימה והחברה הטובה הם מה שעושים את הערב.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

כיצד לארח מקסים

גבינות משובחות, לחמים טובים, יין משובח, להכין אולי סלט ירוק ומקסימום איזו פשטידה, או לקנות מאפים ממקום שווה, ויש לך ארוחה
לא לשכוח זיתים טריים :-P
ריח_מנטה*
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

אם יש גינה או מרפסת קטנה אפשר לצלות בשר על האש.
להוסיף כל מיני סלטים,טחינה,חומוס,חמוצים, מנה אחרונה עם נוכחות וזהו..

אנשים זוכרים ארוחה עם אוירה נינוחה, שמחה, צחוק, מארחים שנותנים הרגשה טובה, שיחה קולחת
ממש נכון@}
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

כלים יפים. לצערי אין לי, אבל כשהתארחתי לאחרונה שמתי לב עד כמה אותו סלט פשוט נראה אחרת כשהוא בתוך קערת קרמיקה ענקית ומיוחדת. כמובן שצריך בשביל זה חוש לעניין (לי אין). למי שיש זה מאוד מוסיף.

ומצטרפת לעניין האווירה הנינוחה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

כיצד לארח מקסים

קערת קרמיקה ענקית ומיוחדת.
בהחלט. אבל אפשר לעשות רושם גם עם כלי פלסטיק צבעוניים מחנות הכל בדולר. הטריק הוא להקפיד על פרטים קטנים, למצוא מכנה משותף צבעוני בין כל האביזרים, וליצור שילוב מעניין בין הכלים לשולחן - למשל מפה בצבע תכלת בהיר, כלים בצבע כתום ואדום. או מפה בצבע ירוק, כלים בסגול/כחלחל ולבן. או להחליט שהכל יהיה גוונים של סגול, ואז מפה בסגול בהיר מאוד, כלים גדולים בסגול כהה, צלחות אישיות בגוון לילך...
מוצאים גם מפיות נייר בצבע תואם (לכלים, לא למפה!) שאפשר להניח ליד כל צלחת. שמים באמצע אגרטל עם פרחים באותו גוון (נאמר לסידור הראשון - אגרטל אדום, פרחים בתכלת). מוסיפים פה ושם 4-5 קעריות קטנות עם מאזטים שונים לנשנוש בצבעים שונים (זיתים, חמוצים, קוביות גבינה בולגרית, עגבניות שרי...). והנה סידור שכאילו יצא מז'ורנאל.
Manty_T*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי Manty_T* »

ניצן אמ
אכן מכירה :-) כאן קוראים לזה יאקיניקו או ברביקיו קוריאני. זה בהחלט נפלא לאירוח, כי כל אחד מבשל את ארוחתו בדיוק לפי טעמו ומלבד הכנת החומרים, אין הרבה מה להכין מראש.
צריך
  • פלטה חמה.
  • רצועות בקר חתוכות דק.
  • סוגים שונים של דג (סלומון הולך נפלא כמו גם רוב פירות הים).
  • ירקות חתוכים דק כגון: כרוב, בצל, פטריות, תירס (בקלח), נבטים וכ"ו.
  • רוטב לטיבול האוכל מיד לפני האכילה (פה יש רטבים מיוחדים ליאקיניקו, אך בטח ניתן לאלתר משהו או להשתמש ברוטב ברביקיו).
מחממים את הפלטה וכל אחד לוקח מה שבא לו לאכול, מניח על הפלטה לפניו ומבשל עד שנראה לו מוכן. מוציאים את האוכל וטובלים ברוטב ו-הופ לפה. אנחנו מגישים גם אורז (יפני) שסופג את הרוטב ונאכל לסרוגין עם הבשר.
מומלץ להשתמש במקלות אכילה.
להלן תמונה מהיאקיניקו שהכנו לפני שבוע.
ניצן_אמ*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נשמע (ונראה) מצויין! |Y| תודה!
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מממממממממ בולגוגי, אני ממש אוהבת את זה.
מנטי את מכירה במיקרה קימפפ(כמו מאקי אבל עם בשר) ו\ או ביבימבפ(קערה חמה עם אורז)?

לגבי הקיטרינג, מה שהתכוונתי זה שכדאי לקנות חלק מהאוכל. קיטרינג אין פרושו להזמין הכל בהכרח, אפשר להזמין רק חלק מהדברים ואת השאר להכין לבד. הזמנתי לא מכבר חברים בחורף, ואז אני אוהבת להגיש תבשיל קדירה ועוד מרק ותוספת וסלט. לארוחת ערב קלה בלי דגש על מזון בריאות אני מכינה כל מני מאפים שהם וריאציות על פיצה;-)
כמה פעמים יצא לנו להכין סושי עם אורחים ולתת גם לילדים ולכולם להשתתף והיה נחמד מאד.
אנחנו כבר בקיץ, אז אין כמו בראנץ נחמד עם פשטידה מעולה, לחם משובח, ממרחים שקל להכין או קונים, ירקות, ביצים , גבינות , קפה ומיץ סחוט טרי.......
ניצן_אמ*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מנטי את מכירה במיקרה קימפפ(כמו מאקי אבל עם בשר) ו\ או ביבימבפ(קערה חמה עם אורז)?
אני מכירה! רגע, איך את מכירה אוכל קוריאני כל כך טוב? את באה לסיאול לחגוג איתי?
אני אפילו אוהבת גימצ'י :-]
Manty_T*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי Manty_T* »

מכירה ממראה בלבד. אני לא מסתדרת כל כך עם מאכלים חריפים..:-S

אני אפילו אוהבת גימצ'י
ביפן זה נקרא קימצ'י. בקוריאה זה עם ג??
ניצן_אמ*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ביפן זה נקרא קימצ'י. בקוריאה זה עם ג??
לדעתי זה מין באמצע בין ק' לג'. לדעתי זה כי זו האות גיאוק (קיאוק?:-)) בתחילת עיצור. עבדתי עם קוליאנים והייתי בסיאול כמה שבועות. לי זה תמיד נשמע כמו קוגימל... :-D אבל באמת נהוג לתעתק את זה עם ק'.
Manty_T*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי Manty_T* »

הבנתי :-)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי פלונית* »

איזה שולחן כדאי לעצב לשבועות? מזנון שכל אחד לוקח או ישיבה סביב שולחן.? ומה כדאי להגיש?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

כיצד לארח מקסים

... גבינות, גבינות וגבינות :-) כמו שהן, או בלביבות, פשטידות וכולי.
וליד זה המון ירקות ופירות:

סלט רענן - רצועות חסה, עלי בייבי, רצועות דקות של פלפלים צהובים/אדומים, קצת שום מוקפץ, צנוברים קלויים, ורוטב של שמן זית+לימון+מלח.
ורסיה שנייה לסלט: חסה, עלי בייבי, אגוזים קלויים, זרעוני חמניות, פלחים דקים-דקים של תפוחים (עם הקליפה), פלחי אגסים או אפרסקים, בצל ירוק, ורוטב של שמן זית+בלסמי+מיץ תפוזים.

את השולחן לעצב כמובן עם המון עלי ירק - לסדר מפה לבנה עם אגרטלים צבעוניים (אפילו כוסות פלסטיק גדולות צבעוניות) ובהם גבעולים ופרחים.
להניח על השולחן סל (= טנא :-) ) מרופד בבד צבעוני ובו צרור רענן של גזרים נאים, אגד בצלים ירוקים, ופרחים גדולים של כרובית או ברוקולי. אפשר גם סל פירות ליד, בתור קונטרה..

לשים באמצע השולחן, על קרש חיתוך גדול מעץ, פלחי אבטיח מוכנים לזלילה, או מאפי גבינה טריים, או קוביות גבינה בולגרית, צהובה וגבינת עיזים, בחתיכות גדולות עם לחם טוב וחמאה.

להכין "דיפ" (זה יצא מהאופנה, אבל זה עדיין נהדר לאירוח). הדיפ: גבינה לבנה מעורבת ביוגורט או שמנת, עם עשבי תיבול ו/או אחד מהבאים: זיתים קצוצים, בצל ירוק, פפריקה חריפה, בצל מטוגן, שום/שמיר, וכולי וכולי.
לקינוח - יוגורט עם פלחי אפרסקים טריים ונענע קצוצה מעל. :-P
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי פלונית* »

וואוו תודה קומה שלישית|*|
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

כיצד לארח מקסים

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

ולא לשכוח שתיה:
קרה: לימונדה עם נענע בכלי שקוף ולהוסיף פלח לימון ועלי נענע טריים !
חמה: תה צמחים (טריים אם יש בגינה) בקומקום תה שקוף!

אפשר כמובן אם יש כריות צבעוניות לזרוק על הכסאות זה מוסיף לאוירת החג, אם זה בערב אפשר להוסיף נרות ריחניים וצבעוניים (אפשר עששית עם נר).

לקינוח אפשר גם גלידה או עוגת גבינה או ג'לי בכוסות שקופים עם פירות טריים בפנים...
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”