מחפש את עצמי

אלון*
הצטרפות: 11 יולי 2004, 10:09

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלון* »

שלום לכולם!!! אתם ממש אחלה אנשים חכמים ואמיתיים ממש כיף לקרוא את הדברים שאתם כותבים!!

אשמח אם תייעצו לי:
  • אני בן 21
  • סיימתי צבא וישר החלטתי להשכיר דירה בת"א עם חבר
  • עכשיו אני עובד חי ומכלכל את עצמי לבדי (למעט כביסה שאמא עושה) חברי בחר לטוס לחו"ל.
המצב (לא יודע אם זו בעיה) שלי הוא כזה:
פתיחת עסק, לימודים אקדמאיים, התבודדות, טיולים, חיי דת.. כל דבר שארצה אדע אם אוכל להגשים וגם אם לא אצליח זה לא יהיה כל כך נורא.
אני יודע ממה אהנה, ממה לא אהנה, ממה אלמד, ממה אתנוון, ממה אהיה בריא יותר, ממה אהיה חולה ומאיפה להשיג מידע על דברים שאינני יודע עדיין. אני רואה כל דבר כשטות זמנית - ואפילו אם אצליח לעשות דברים על טבעיים כמו לעוף אראה זאת כשטות זמנית. נראה כי כל שיהיה לי לא יספק אותי ובכל זאת אני מסופק מהכל (מוזר?).

המצב הוא שכל האפשרויות פתוחות כרגע בפני ואני רק בהתחלת החיים הבוגרים (בן 21) אני יודע שבידי הבחירה: לבחור דרך או להישאר במקום - אך אני לא יודע בשביל מה כדאי לחיות: אהבה?, משפחה?, אושר?, חוכמה? חיים בעושר? חיים בצניעות? עזרה לזולת? עזרה בכיוונון כדור הארץ לחזרה לטבע או להתקדמויות טכנולוגיות?... כל הדברים כולם????

אני פשוט לא מצליח להתרכז במה שאני באמת רוצה (כנראה שזהו דבר שלא ימצה את עצמו ויראה לי כשטות זמנית)
אם לא אמצא דבר זה אני מניח שפשוט אחיה, אך אם דבר כזה קיים נראה כי שווה לי לחיות למענו.
אני רוצה לחיות למען מטרה שהיא מעבר להישרדות, תשוקות, הנאות, מחשבות, רגשות.. משהו משמעותי שאינו בר חלוף.
אני מרגיש תקוע אך איפהשהו טוב לי במצבי הלכאורה בטוח.

אם אבחר להשקיע ולהפוך לאדם בעל כסף רב רכושני, אם אבחר להיות אדם שמחפש לעשות רק טוב ולשפר את העולם, אם אבחר לחיות בהתבודדות, אם אבחר לחיות על פי דת (לא משנה איזו דת), אפילו אם אצליח לעשות דברים על טבעיים כמו לעוף הכל אני רואה כשטויות.

אני יודע לתת לדברים לקרות מעצמם, ואם זאת אם אני לוקח החלטה אני לא מוותר ומשיג אותה. אם אני לא משיג מטרה אני בד"כ מבין את חוסר ההשגה כהישג בפני עצמו (כמו למידה מטעויות)

אני לא תוקפני, לא בעל אגו, רחמן, צנוע, נחמד לכולם, אך אבחר לעשות דברים לא טובים כמו לגנוב, לא להתחשב באחרים יהיו לי בעיות מצפון אך אני יכול גם להתעלם מהמצפון אם אני בוחר.

אסכם: אני מרגיש הכי חופשי שיש, בטח ביחוד אחרי השירות בצבא, ועכשיו כשכל האפשרויות פתוחות, צריך לבחור רק דרך, דרך זו תקבע את חיי, לכן חשוב לי שהיא תהיה נכונה ושלא אהיה באותו המצב שאני היום בעוד שנים.
שלא תבינו לא נכון, אני לא בדכאון, עוברים בי פשוט תחושות שהכל סתמי זמני אבל בכל זאת אחלה.
משהו גורם לי לחשוב שאני צריך ועלי לעשות דברים ומשהו אחר אומר לי שכל דבר סתמי זמני.

אולי בכלל הכל נובע מזה שחונכתי בידי המדינה להיות צרכן?
והמצב של הבנה שהכל סתמי זמני ולקחת הכל ברוח טובה הוא מצב הבנה נפלא?

מצטער אם בילבלתי אתכם כמובן שאשמח לקבל תגובות! :-)
אב*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 00:26

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אב* »

מצטער אם בילבלתי אתכם כמובן שאשמח לקבל תגובות!
אלון לא בלבלת נהפוך הוא אתה בהיר כשמש.
אתה מוזמן להשאיר את פרטיך כאן או ב כיכר השוק והיה בטוח כי מישהו ימצא לנכון
לנצל את כישורך וכושרך ולהציע לך הצעה מעניינת.
מכל מקום בשלב זה של חייך מומלץ לך ללמוד ולהתנסות בכמה שיותר תחומים עד
לשלבים הבאים של חייך בהם יתגלו לך אותם לבטים.
בהצלחה והמשך בכתיבתך הנאה.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני מכיר היטב את ההרגשה. אני חושב.
אני תמיד חשבתי על זה כעניין של פרספקטיבה. של מאיזה גובה אתה מסתכל על החיים. אם אתה חי את הרגע, הרבה דברים נראים קשים ולא ברור לך למה. למשל למה לי לחרוש על המבחן הדבילי הזה? אז אתה עולה רמה ואומר אוקי, זה כדאי כי בראיה רחבה יותר זה מה שיביא לי את התואר. אבל למה התואר? ואתה עולה עוד קומה ורואה איך התואר מקדם אותך בחיים וכדומה. ואפשר להמשיך לעלות ולהרחיב ולראות את החיים כחל מהמארג של המשפחה, העם והאנושות אבל מגובה מסוים הכל פתאום נראה חסר ערך. מה כל זה מעניין בגובה שבו כל כדור הארץ הזה הוא נקודה שמקיפה איזה כדור מימן בוער?

אני בכיוון?

אז פתרון אחד הוא באמת אקסטרני, כלומר לשים את המטרה שלך בידיים של אל או דת או כח היקום או כל דבר אחר ולחשוב שגם במרחקים הגדולים יש משמעות לכל דבר שעשינו. לי אישית זה לא עובד.
פתרון שני הוא לנסות להפסיק לחשוב ולהעסיק את עצמך בעוד ועוד עיסוקים יומיומיים עד שתפסיק לחשוב על המטרה והיעוד. זה לא פתרון שנשמע אטרקטיבי אבל מדהים כמה אנשים בוחרים בו... (ועצוב).

הגיל שאתה נמצא בו הוא גיל מאוד בעייתי בחברה שלנו. לאו דוקא בגלל שחונכת להיות צרכן כמו שאני מניח שפשוט לא חונכת מספיק לבחור, להחליט, לחשוב על הדרך וכד'. כל התהליך הזה של לימודים וצבא מכיל מעט מדי הזדמניות לבחינה עצמית ולהגדרה עצמית, וקל לעבור אותו באופן מונחה בלא חשיבה כזו. ואז פתאום אתה נזרק לריק הזה של "מכאן אתה מחליט, בהצלחה", וזה מעבר קשה.

אני רואה את הפרספקטיבה לא כמשהו אבסולוטי חיצוני אלא כמשהו פנימי שאתה צריך לחפש. זה כמו איתור של תחנה בטלויזיה (פעם, כזה היה ידני). בהתחלה יש "שלג" שלאט לאט הופך לתמונה ברורה ואם אתה ממשיך זה שוב הופך לרעש לבן (ה"שלג"). בגיל צעיר עושים מעין חיפוש מאוד חזק וקופצני כדי להבין בערך איפה רוצים להתמקד, וככל שמתבגרים זה בדרך כלל יותר fine tunning.

האם אתה רוצה עצה? כתבתי על זה קצת ב מה אעשה כשאהיה גדולה (כולל איזה משל על אוניה ונמל אם אני לא טועה), אבל בגדול אני חושב שפשוט עוד לא מצאת לך דרך ולכן הכל נראה לך ריקני. מה שהייתי ממליץ לך זה פשוט להתנסות! על תקח על עצמך התחיבויות גדולות אבל תנסה למצות התנסויות וללמוד איך הן משפיעות עליך. מה מדליק אותך ומה מכבה. מה כיף רגעי ומה ארוך יותר. איפה אתה מרגיש טוב ואיפה זר.... לאט לאט (או מהר מהר, אין לדעת) דברים יתבהרו.
אה, ואם התשובה לשאלה היא לא - סליחה (-:

שיהיו לך חיים נהדרים.
למעשה זה תלוי רק בך...
מיסטר_בי*
הצטרפות: 27 ינואר 2005, 19:45

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

למעשה זה תלוי רק בך...
לא תמיד, לפעמים נישואין והולדת ילדים מאלצים אותך לשים בצד את השאיפות והתכניות ולהמתין בסבלנות
עוד 20 שנה אך כל עבודה שתעשה תהיה בסופו של דבר חלק מהשלם.
השלם הוא הרצון שלנו להותיר משהו אחרי שנמות ומכאן שתעשיית ההנצחה חשובה פי כמה מתעשיית הלידה
והחינוך, אנשים יכולים להפסיק ללדת אבל לא יכולים להפסיק למות.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

_למעשה זה תלוי רק בך...
לא תמיד, לפעמים נישואין והולדת ילדים מאלצים אותך לשים בצד את השאיפות והתכניות ולהמתין בסבלנות._
אני חולקת על דעתך. נישואין והולדת ילדים נותנים אולי נקודת מבט שונה, אבל לא מגבילים את אפשרויות הבחירה וההתנסות. הכל תלוי בבחירות.

אבל סטינו מהדיון שלשמו אלון כינס אותנו כאן - אלון תהנה מהאפשרויות ותן לעצמך לנסות ולהתנסות. סמוך על חושיך ותבונתך שיובילו אותך למקומות שיצמיחו אותך, והרשה לעצמך לנטוש את המקומות שיעוררו בך שיעמום וחוסר.
בהצלחה, ומסע מהנה.
אמא_של_יוני*
הצטרפות: 05 דצמבר 2004, 11:32
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יוני*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אמא_של_יוני* »

אני חולקת על דעתך.
כלומר את טוענת שתמיד נישואין והולדת ילדים מאלצים אותך לשים בצד את השאיפות.
או שיש לי בעייה בהבנת הנקרא???

לא מגבילים את אפשרויות הבחירה.
כאן אני חולקת על דעתך, ברשותך ובסליחתך ומעניין מאוד מה צפריר חושב על הנושא
כאבא ל 7 ילדים.
אלון*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלון* »

תודה לכולם,

מה שאני באמת עושה כרגע זה לא בוחר עדיין שום דרך שעלולה לגרום לי תחושת פספוס מאוחר יותר (כמו ללכת ישר ללמוד משהו).

הדרך בה אני כרגע הולך היא דרך של חיפוש דרך, למידה והתנסות מדברים שונים, הרחבת שדה המחשבה לאופקים חדשים..
כך אני גולש באינטרנט לכל מיני אתרים, קורא מאמרים וספרים, מגיע למפגשים והרצאות, מנסה ללמוד אפילו מכל אירוע יומיומי...

כל זאת אני מתכוון לעשות בערך עד חודש אוגוסט הקרוב (בו אסיים את תקופת חוזה השכירות על הבית אותו אני משכיר)
אם עד אז לא יהיה לי כיוון מוגבש כנראה שאטוס לחו"ל להרחיב עוד את הלמידה ההתנסות והאופקים.
הדאגה שלי היא להישאר אם אותו קו מחשבה זמן רב מדי (למרות שעכשיו הכל נחמד) ובסוף להצטער על הזמן שעבר.

בינתיים יש לי עוד כמה פנטזיות וחסכים קטנים להגשים כמו:
  • לקנות אורגן מידי ולעשות מוזיקה אלקטרונית מקורית משלי
  • ללמוד איך אפשר לחיות מחוץ למרוץ העכברים של החיים - איך אפשר להסתדר ולחיות במדבר ביער או בהר.
  • לראות כמה שיותר סרטים אבסטרקטים וחכמים.
אז אני לא משתעמם ובטוח שמצבי עדיף מאשר אדם אחר אשר אינו מודע לריבוי האפשרויות.

אולי למישהו מכם יש רעיון/דרך נוספת חוץ מהרחבת אופקים איך לגלות דרכו של אדם?
אולי למישהו מכם יש רעיון איך ניתן לראות כיצד אנשים חיים? (אולי אמצא לי לבסוף יופי של מודל לחיקוי)
אולי למישהו מכם יש רעיונות נוספים?

שיהיה לכולכם אחלה יום אחלה שבת ואחלה חיים!
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ממליצה לך לטייל. בחו"ל. המזרח הרחוק, דרום אמריקה, אוסטרליה, אלסקה - לא חשוב. פשוט לנסוע, להרגיש את החופש האמיתי לחיות מיום ליום בלי יותר מדי תוכניות, לזרום עם מה שקורה כאן ועכשיו, לחוות וליהנות. מה ללמוד, אם ללמוד, איפה וכו' - מה לעבוד, איפה וכו' - ומה אעשה כשאהיה גדול - הכל יחכה. פשוט סע... :-)
בועז_חן*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי בועז_חן* »

לא נראה לי שחסרים לך רעיונות. אל תדאג, לא תצטער על הזמן שעבר. תהנה!
מיסטר_בי*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

אני ממליץ לך לא להקשיב אלא רק לשמוע.
אם יש על מה להצטער זה רק על הזמן שעבר ואם תקשיב תצטרך לסחוב תרמיל גדול וכבד
שיכולים לגנוב ממך אך אם תחשוב אחרת יספיק לך תיק יד קטן מלא בכסף.
הכל מקרה השנים שבהן אתה צריך לעבוד קשה הן עכשיו וככל שתתאמץ יותר תקדים את גיל הפרישה
ותוכל להרבות בטיולים ובמסעות.
זהו, אין לי מה להוסיף אלא לאחל לך בהצלחה ולהיזהר מאנשים ולבטוח רק בבע"ח.
אלון*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלון* »

מיסטר בי - לא הבנתי בדיוק את כוונתך

האם אתה מתכוון שעליי לעבוד קשה עכשיו כדי להקדים את גיל הפרישה ולאחר גיל זה להרבות בטיולים ובמסעות??
ומה עד גיל זה? פשוט להיות "סוס עבודה"?
אם זו כוונתך אינני מסכים כלל!

לדעתי תמיד עדיף להיות מתון ולא "גרידי".

אל תשתתף בתחרויות ולא תוכל להפסיד לעולם.
מיסטר_בי*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

אל תשתתף בתחרויות ולא תוכל להפסיד לעולם.
בזה אנחנו באותה דיעה.
יש רק כוח אחד חזק שמסוגל להניע אנשים ואין שני לו הכוח הזה נובע מהרעב.
אני לא מאחל לך לעולם לחוות כל סוג של רעב אך הרעב לאוכל הוא כוח כה חזק
שיכול להפוך את כל עקרונותיך.
נסה להתקיים שלושה ימים בלי שקל בכיס בעיר זרה ותבין על מה אני מקשקש.
אני יכול להמליץ לך על כמה ספרים בנושא אך אני מסתייג מהדרך המתנשאת הזו.
לא התכוונתי שעבודה צריכה להיות קשה, עבודה צריכה להיות חכמה ואת החכמה
לא רוכשים בכסף או בתארים אלא רק בניסיון חיים ודקה לא לפני גיל 40.
מקווה שהבהרתי את עצמי.
אלון*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלון* »

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון.

מה שאתה אומר דומה לדעתי למצב בו הורה אומר לבנו ללמוד בבית ספר כי לאחר מכן, כשיהיה מבוגר, חייו יהיו הרבה יותר קלים.
הילד מבחינתו רוצה להנות ולמרות שהוא יודע שהוריו צודקים בקשר לזה שכדאי לו ללמוד, הוא בכל זאת מעדיף לבלות עם חבריו ולא עם הספרים.

אך:
האם הילד באמת יצטער שהוא בילה עם חבריו ולא למד?
או שהוא יצטער שהוא למד ולא בילה עם חבריו?

אז מה כדאי לבלות כל היום/ללמוד כל היום/לשלב בין הדברים?

אין לי מה לפחד מרעב ואין לי מה לפחד מחוסר כסף.
יש לשמור על שכבות הגנה - אבל צריך גם לשמור על פרופרוציה.

אני חושב שאני בשלב בחיים שמותר לי לבלות, לשחק, להיות, לחפש..
אך יש בי את ההבנה שיבוא יום ואצטרך לעבוד (ואפילו קשה) כדי שיהיה לי עתיד בטוח.

לאדם אחריות על העתיד
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מיסטר בי, אהבתי את דבריך לאלון.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי יעל_צ* »

אני חושב שאני בשלב בחיים שמותר לי לבלות, לשחק, להיות, לחפש..
גם אני חושבת. זה הזמן שלך לנסוע, להתנסות, לחוות דברים. ללכת אחרי הלב.
יש המון חוויות שבגיל צעיר העוצמה שלהן הרבה יותר גדולה.
עדיין אין את כל קליפות הציניות שאתה מפתח לעצמך עם השנים ואת כל מנגנוני ההגנה.
הראש והלב הרבה יותר פתוחים, נלהבים.
זה לא שזה נעלם אחר כך, אבל זה כבר לא אותו דבר.

אתה מכיר את השיר "סימן שאתה צעיר"?

"אם פרדסים עוד משגעים אותך בריח,
אם בלילות אתה שיכור מהירח....."

והבית האהוב עלי:

"אם יש שטויות נהדרות שעוד לא עשית,
אם לא טעמת עוד הכל ועוד לא ניסית,
ואם אתה מרגיש עוד לפעמים תחושה מוזרת
שלא הכל צודק, ושיכול להיות אחרת...

אז סימן שאתה צעיר...
כמו יום אביב בעיר
סימן שאתה צעיר"

ואם אתה לא מכיר את השיר - אז באמת סימן שאתה צעיר.... @} @}
אלון*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלון* »

יופי של שיר!
אותו כבר אני מכיר!
בטח שמעתי אותו ביום סגריר! :-)
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

האמונה שהולידה את האתר הזה היא, שמבילוי עם חברים, ומהחיים עצמם, לומדים יותר מאשר ב"לימודים". D-:
מיסטר_בי*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

_אך:
או שהוא יצטער שהוא למד ולא בילה עם חבריו?_
אני מסכים שבכיתה ח' אפשר ללמוד מחברים לעשן ולשחק קלפים במקום ללמוד
אך בגיל 22 אתה כבר לא ילד אלא אדם בשל בשיא כוחותיו ורעננותו שמכאן כושרו ילך ויפחת בהדרגה.

לאדם אחריות על העתיד
רק לאלוהים אחריות על העתיד , האדם יכול לנסות לצפות ולמזער נזקים ולבנות לא מעבר לזה.

_טרה רוסה
מיסטר בי, אהבתי את דבריך לאלון._
תודה! אוהב אותך .
בועז_חן*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי בועז_חן* »

רק לאלוהים אחריות על העתיד, האדם יכול לנסות לצפות ולמזער נזקים ולבנות לא מעבר לזה
אוי ואוי. איזו תפיסה פטאליסטית ומדכאת. כל מאמצינו בחיים הם לצורך מזעור נזקים?
לדעתי האדם יוצר את העתיד בהרבה דרכים, שאת חלקן (ואצל חלק אפילו רובן) הוא לא מבין. כל האירועים שיקרו, בגלל אלוהים, מזל או אנשים אחרים הם רק הנוף שהעתיד משנה. את המהות שהיא השלמות הפנימית, ההתנהגות, והיחס לנוף הזה קובע רק האדם.
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

רק לאלוהים אחריות על העתיד, האדם יכול לנסות לצפות ולמזער נזקים ולבנות לא מעבר לזה

מיסטר בי > אני ואתה חושבים אחרת לגמרי אני חושב כמו בועז חן
מיסטר_בי*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

אני ואתה חושבים אחרת
זכותך המלאה לחשוב אחרת וגם למחוק וגם לגדל זקן צרפתי כמו בועז.
ניסיתי לעזור לא להתווכח, תעשה מה שאתה חושב לנכון ואשמח לשמוע את דעתך ואת דעת בועז
בעוד 20 שנה.
עלה והצלח , אין לי עניין בחשיפה אישית ולא בפירוט הניסיון והארועים שהובילו אותי לחשוב אחרת מכם.
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

זכותי המלאה לחשוב אחרת וגם למחוק וגם לגדל זקן צרפתי כמו בועז כי אלוהים העניק לי את זכות הבחירה הזו :-D

סתם, תודה, טוב שלא כל האנשים חושבים אותו הדבר.
גילית_הבילבולית*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 06:06

מחפש את עצמי

שליחה על ידי גילית_הבילבולית* »

אני חושבת שבועז צודק לגבי עד כמה אנו מעצבים את חיינו. ממרומי 29 שנותיי (וזה די נמוך, נראה לי) אני יכולה רק לומר שלפעמים עדיף לנו לחשוב שיש אלוהים חיצוני שעל פיו ישק דבר, אבל זה לא כך. האלוהים הוא פנימי, אישי, הוא הערך המוסף שלנו, שמניע אותנו. הוא אהבה ושמחה כמו גם פחד וכאב.זו האהבה לחיים (ויש אנשים שמעולם לא חוו אותה. עצוב, לא?).
אני מאמינה שככל שנקבל את האלוהים שלנו וניתן לו להיות (ולא דווקא נעשה הכל בשביל לשמוח) - ככה נהיה אנשים שמחים ומאושרים יותר.
בעיניי - לך, תטעם, תריח, תמשש, תשמח, תשיר, תצעק, תטייל בעולם...זה האלוהים שלך. ככל שתזהה אותו מוקדם אותו ותתן לו להיות- הוא יהיה שם בכל בחירה שתעשה, ןאז היא בטח תהיה טובה בשבילך.
בהצלחה.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

מחפש את עצמי

שליחה על ידי א* »

אלון יפה עיניים (נו,שומעים בין השורות איזו נשמה בהירה ואמיצה אתה...)
עוקבת בשקט אחרי המילים שלך וההצעות של שאר טובי הלב שכאן
ומרגישה מאד חזק למה אתה מתכוון-זה לא דכאון כרוני אלה יותר בהירות חיים שאתה צמא להרוות-אבל תארת את זה טוב ממני אז אנסה להיות מדוייקת...
הכיוון שרוב האנשים מציעים ויציעו לך הוא בדיוק זה שנשמע כאן בדף,משהו בכיוון של "אתה עוד צעיר אל תהיה כבד כל-כך לך תראה עולם תטעם ממה שאפשר כי רק דרך הריבוי תוכל לבחור באמת"
העיניים שלי רוצות לספר אחרת אולי כי כל-כך שמעתי בין השורות את ההמיה האמיתית של הנשמה החזקה שלך.
כן,ניסיתי- נסעתי,טיילתי,אירופה,המזרח הרחוק,כמובן סיני 7 פעמים וירדן ומה ואיפה לא ןבמדבר ובהר....
אלון-יש איזו אשליה שהמציאות הגלויה מוכרת- האשליה היא שהחיפוש חייב להיות ממבחר אינסופי,שהוא מחוץ לך ושרק אם
תטעם ותתנסה-רק אז "תוכל לבחור באמת" אני לא ממהרת להשקיע זמן או אנרגיה בכל "מחפש ישראלי מצוי" אבל נדמה שמזהה כאן מקום אמיתי של רצון.
אין לי איזו נוסחאת פלאים או סיסמת-חיים להציע לך. אני בחרתי את שלי אך אין לי עניין שיבואו אחרי...
העניין שלי הוא אחר והוא אחד- סוד האחד. יש המאמינים כי האינסופיות נמצאת בין ה-0 ומעלה 12345678
אני מאמינה שהאינסופיות האמיתי היא בין ה0 ל1- כלומר בתוך!!! לא רוצה להלאות במילים-אלא אם משהו נגע נכון
רק מבקשת שלא תמהר להתמכר לאשליית החיפוש החיצוני-זה בדיוק רב יוביל אותך רחוק מאד מהמקום שאתה מבקש.
מברכת בכל הטוב ועוד.
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

תודה א :-)
אני ממש שמח שהערת את הדף הזה, ובמיוחד בזמן הזה.

בחיפושים אחר מה שאני רוצה לעשות הגעתי למסקנה שכדי שאדם ימצא במה כדאי לו לעסוק,
כדאי לו להסתכל על מה שהוא עושה היום ומה שהוא תמיד עשה ונהנה, ללכת על זה, ואם צריך אז לשאוף להיות הטוב ביותר בזה.
לחפש את הדברים הקבועים.
אם למשל אנחנו אוהבים מוזיקה קשה לי להאמין שמישהו ישלם לנו שנשמע מוזיקה (למרות שזה אפשרי כמבקרים)
אבל
כדאי לנסות אולי נאהב להיות שדרני רדיו, אולי מלחינים ...
אם אנחנו אוהבים לעזור לחברים שלנו אז כדאי לנסות ללמוד שיטות טיפול, פסיכולוגיה או משהו דומה ואז לעסוק בזה.
קל להיות מצוין במה שאוהבים.

בכל אופן מדי פעם אני נזכר בדבריו של מיסטר בי היקר,
וחושב אולי באמת כדאי להביא איזו "מכה" או "קופה" ואז כשלא תלויים כלכלית יותר מדי, לעשות מה שרוצים.
(אפשר לעשות דברים גם אם יש מספיק כסף בבנק - הבעיה שיש שמתרגלים לשגרת עבודה בית - וכשלא עובדים נשאר רק הבית :-) )

הכי טוב אני חושב זה השילוב - בסוף אולי באמת אהיה איזה פרופסור עולמי לחקר המוח או נביא שגם מרוויח מיליארדים :-)

מי שחושב שלחשוב על כסף זה סוציומטי זה דבר שלמדתי:
איזו דרך טובה זו להציע לאנשים רעבים כסף שיבוא לביטוי בקניית אוכל/מימון סיוע רפואי ועוד בשבילם!
אפילו חום ואהבה אפשר להביא להם באמצעות כסף שיביא אליהם מתנדבים לדוגמא.

אולי יותר מאשר ללכת בעצמנו להתנדב לטפל באיזה חולה - עדיף להיות מסוגלים לממן 100 מטפלים? ואולי אנחנו גם נהיה ה-101.
דן*
הצטרפות: 26 יולי 2002, 08:06

מחפש את עצמי

שליחה על ידי דן* »

תנסה לקרוא שוב את מה שהיא כתבה לך יש שם מספיק מחשבה לתקופת חיים
דן. לא????
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

דן.
קראתי שוב , אני בעד חיפוש פנימי, וגם בעד חיפוש חיצוני.
הם לדעתי משלימים.
אני לא בטוח שאני מבין את הכוונה האמיתית שלך..
ציפציף*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 00:34

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ציפציף* »

מכל מה שנכתב,אני מרגישה שיש רצון גדול להעצים את ה"אני" מי אני, מה כדאי לי לעשות, מה יעשה לי טוב...
וטוב שכך כי רק מתוך התבוננות פנימית מגלים את האמת,
והאמת נמצאת קרוב יותר ממה שנראה לעין - לא בטיולים ולא בקריירה מעוררת השראה (או כסף)
אלא במהותך שלך,כשהגעת לעולם ,נולדת עם שליחות , יחודית לך בלבד, רק אתה תוכל לדעת מה היא - אם תחפש באמת...
הטיפ לגלות את אותה השליחות , זה לבדוק היכן בימי חייך היה לך קשה ,מה היו ההתמודדויות עליהן נראה שהיית מוותר .
אז בינגו! פה העינין שלך ועכשיו ,כל שנותר הוא - להתחיל לעבוד ולתקן.
המון הצלחה !!!
אלה_מעיין*
הצטרפות: 15 יוני 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של אלה_מעיין*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי אלה_מעיין* »

נזירה בודהיסטית בתאילנד,כשהייתי בדיוק במצב שלך-מחפשת וכל האפשרויות פתוחות אמרה לי"i would give myself a good 10 years to solve this dilema"...והדרך אכן מראה עצמה ככל שהולכים בה והבחירות הן שלנו אבל צעד צעד והעולם ידבר אליך...היה קשוב לצלילים
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

ציפציף
אם הבנתי נכון במילים אחרות את כותבת שכדאי לי לדבוק במה שקל וטבעי לי.
איני מאמין לזה באופן מוחלט, מבחינתי כל רעיון בקשר לשליחות עדיין פתוח.
אני אכן מאמין שלאדם יהיה טוב בחייו אם ידע היכן לענות לעצמו לשאלות מי טוב לי?מה טוב לי?איפה טוב לי?מתי טוב לי?...
אך אולי יש לנו משימה שממש לא קשורה לכך? אולי אדם צריך לעשות דווקא דברים שלכאורה מתנגשים עם נוחות וקלות?

אני נוטה לחלק עשייה ל-4 סוגים
  1. דברים שקשה לנו ללמוד וקשה לנו לעשות. (למשל לאחד קל ללמוד היסטוריה)
  2. דברים שקשה לנו ללמוד וקל לנו לעשות. (למשל נהיגה ברכב)
  3. דברים שקל לנו ללמוד וקשה לנו לעשות. (למשל חטיבת עצים)
  4. דברים שקל לנו ללמוד וקל לנו לעשות. (למשל לאחת קל ללמוד מתמטיקה)
איני בטוח שהשליחות מבוססת על דברים שקל לנו ללמוד וקל לנו לעשות.
אפשר להסתכל על היכולות של האדם כסך כל הדברים וההתרחשויות שהוא בחר במודע או לא במודע ככלים בימי חייו מזמן היותו תינוק.
חלק כלים חיוביים וחלק כלים שלילים.
חלק גדול מהדברים שקשה לנו ללמוד ולעשות נגרמו מכל מיני תסכולים שעברנו.

אני עומד בפני הרפתקאה הזויה בהוואי וניו-זילנד.
אני חושב שכל אדם צריך לחוות איזו חוויה פסיכדלית שיש בה הרבה מסתורין ועולם בו הערכים שונים מאוד מהערכים שגדלנו בהם -
כדי לקבל מושג רחב יותר לגבי האמיתויות האוניברסליות ולעורר את ההנחות הבסיסיות שגידלנו לעצמנו מלידה, להכיר בהנחות הללו.
חשוב לי להיות במצב ממושך של כאוס בו חושבים מהבטן מהלב ומכל השאר - לא מהראש כל הזמן.

תודה.
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

להקשיב, להתבונן, להריח, לגעת, לטעום, להרגיש,
אולי ככה מוצאים את האמת.
ואולי דווקא ככה לא.
ציפציף*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ציפציף* »

ממש לא הובנתי !
המסר שלי היה הפוך - במקומות בהם אתה מתמודד עם קושי,שם נמצא התיקון שלך.
לדוגמה אדם שמקבל ביקורת מסמכות גבוהה וחש מאוים ונוצרת מועקה.סימן שכאן יש משהוא שצריך לברר עד הסוף ולנסות לפתור.אם פשוט ממשיכים בלי להתמודד זה חוזר בבומרנג ובד"כ בעוצמות גדולות יותר.
אתה יודע מה קשה לך , אחד נופל לכעס אחר מפטפט כשהוא חש חוסר ביטחון, פשוט תעצור ותבדוק מה העינין שלך.
בהצלחה,
אני מקווה שהפעם אני קצת יותר מובנת...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

א, מאוד אהבתי את מה שכתבת. במיוחד על הרווח בין ה- 0 ל- 1.

אלון, לדעתי שם הדף לא משקף. כי תקופה לא קלה יכולה להיות לאנשים מהרבה סיבות. והנושא של הדף הוא יותר ספציפי. אולי תשקול לשנות את שם הדף?
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

ציפציף
עכשיו הבנתי למה את מתכוונת :-)
כן, אני מאוד מזדהה עם כך שאדם צריך להסתכל על עצמו מבחינת מה הוא רוצה וצריך לתקן בעצמו, וגם עם כך שזה לא תלוי במידה רבה מאוד במקום בו אותו אדם נמצא, כלומר שינוי המיקום והאווירה איננה בהכרח הכרחית לתהליך השינוי (למרות שאצל אנשים מסוימים שינוי המיקום יכול לעשות פלאים)
אני ממש חי את זה, משתפר בעצמי ומקווה שעוזר גם לאחרים להשתפר במה שהם רוצים.
בכל אופן איני מוצא עדיין את הקשר בין התיקונים הללו לרעיון השליחות. מה דעתך?

אולי תשקול לשנות את שם הדף?
מסכים עם דעתך.
אולי יש דף דומה שאת מכירה ונוכל לאחד בינהם? או שאת חושבת שלא כדאי?
(ת'אמת לא ממש איכפת לי איפה הוא יהיה ואיך הוא יקרא איכפת לי רק שיהיה נוח) :-)
ציפציף*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ציפציף* »

אלון , השליחות היא הסיבה שאתה כאן,
אתה שנולדת במקום שנולדת לאותם הורים עם אותם קשיים יצרו אצלך את הנתונים היחודיים לך,
מתוך נתונים אלו התקבעו אצלך הרגלים שבטעות נוהגים לכנותם "דפוסי אופי"
כאשר אתה משתדל להשתפר ולהשתחרר מהרגלים לא טובים אתה מעלה ומתקן את עצמך.ואין דבר גדול מזה !
אין לנו צורך לתקן אחרים,אלא את עצמינו ובכך מן הסתם נקרין טוב גם לסביבתינו.
זאת היא שליחותך ולאן שלא תלך היא תלך איתך -
אז אין בשביל מה לברוח .הכל ניתן לשינוי וגילוי ממש במקום בו אתה נמצא !
פשוט_אלון*

מחפש את עצמי

ציפציף
גישה נפלאה!
אני חי אותה מיום ליום מבלי שחשבתי עליה בכלל כ"תיקון", אלא כדרך לשפר את החיים שלי בהווה ובעתיד, וגם את חיי הסובבים אותי.
בכל מקרה, אני עדיין לא בטוח שזו השליחות.
ציפציף*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ציפציף* »

השליחות בנוסף על מה שאתה מתקן ,היא מה שאתה נותן מעצמך לעולם,
בקשרים שלך עם הזולת וזה לפני הכל עם האנשים הקרובים לך ביותר-בני משפחתך
ואח"כ המעגלים מתרחבים לחברה שסובבת אותך.
צריך לבדוק איפה אני נותן ואיפה אני מקבל,האם יש באפשרותי לתת יותר מעצמי ?

עד כמה שמגיעה הבנתי זאת בפשטות השליחות או חלקה.
מצד אחד אין כאן חידוש גדול .מצד שני יש פה עינין גדול,גדול שאפשר לצמוח ממנו.
ציפציף*

מחפש את עצמי

שליחה על ידי ציפציף* »

פשוט אלון איפה אתה אלון, מה קורה איתך? בזמנו הייתה כל כך מדויק בבילבול שלך שאני משוכנעת שהגעת לתובנות מופלאות, שתף
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

מחפש את עצמי

שליחה על ידי יעלי* »

איזה נוסטלגיה לראות את הניק הישן שלך... |L|
באמת אלון, מה אתך, אתה עוד מסתובב פה?
שליחת תגובה

חזור אל “חיתולים והחלפת חיתולים”