~ראו גם: תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה
וגם: החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים / להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה / מתכונים מתוקים בלי סוכר
ועוד: תשוקה למתוק אצל ילדים / לאכול ממתקים / האם להגביל אכילת ממתקים / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות~
קישורים רלוונטיים:
- Library]מאמר על סוכר Article1[/po].asp?cat=55&a id=103 באתר של מא צ'י
- עוד מאמר על סוכר מאת ורד לב באתר "מושבה חופשית"
{שאלות ותשובות שהועברו מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים:}
על סוכר לבן
הנה כמה דברים על יתרונותיו העצומים של הסוכר הלבן:
"הסוכר המעובד כלל לא נכנס להגדרה של מזון. קרי- הוא לא יותר משילוב של כמה אטומים. זהו, אין לו שום דבר להציע מעבר לזה. ולא רק שהסוכר הלבן ערום מנקודת מבט תזונתית, הוא אף גורם לדילולם של מרכיבי תזונה חשובים בגוף, כחלק מחילוף החומרים שלו עצמו.
השאלה בדיוק עד כמה רעיל הסוכר המעובד מהווה לעיתים מקור לויכוח בין אנשי המקצוע, נראה כי צריכת מעט סוכר מפעם לפעם אולי לא תגרום לנזק רב, אך הבעיה היא שבצריכה תכופה סוכרים מעובדים עלולים לגרום לעלייה ברמות שומני הדם, כגון הטריגליצרידים (מהווים גורם סיכון למחלות קארדיוסקולריות), ריקבון שיניים, להחליש את המערכת החיסונית, ואולי אף להגביר את הסיכון לסוכרת, להיווצרות אבני מרה, להחריף הפרעות קשב וריכוז וכו´ וכו´."
כל זה מתוך מאמר שנמצא בhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/article ... 01&[po]art id[/po]=327
לי בהדיוטיותי זה נראה מאמר מקיף ורב רושם
סוכר דקלים, טפיוקה ומולסה
ורד - את יודעת משהו על סוכר דקלים? ערך תזונתי (נגיד - טוב כמו/יותר/פחות מסוכר דמררה? יש ברזל כמו במולסה?). אכלנו הרבה במזרח, ועכשיו יש להשיג גם בארץ. זה גם טעים.
וטפיוקה? יש על זה איזה ערך?
ורד לב (2004-08-02T23:28:03):
זה על טפיוקה
זה על סוכר דקלים (jaggery)
זה על מולסה
האם צריכת סוכר מפריעה לאגירת סידן בגוף
עומר ס (2004-04-25T21:53:00):
שמעתי שסוכר לבן גורם בעיות באגירת הסידן בגוף.
א. האם זה נכון?
ב. אם כן, האם סוכר חום לא גורם לכך?
ג. האם (תמר ס חושבת שאני אדיוט) יש הבדל בין סוכר כמות שהוא לבין סוכר בתערובת או מומס?
תמר ס (2004-04-25T21:54:00):
רק רוצה לספר שכותב השאלה שמעלי נהג לשתות תה עם 6 כפיות סוכר. היום, אחרי עמל רב הוא שותה עם 2 בלבד (בהריןן מתקדם...).
(ומנסה לשכנע אותי שבגלל שזה נמס זה לא מזיק. זה אפילו לא מצחיק).
ורד לב (2004-04-25T22:54:00):
עומר ותמר, אתם מאד חמודים
לא שמעתי לגבי עניין הסוכר והסידן, אבל לא אתפלא אם זה נכון
סוכר חום וסוכר לבן שניהם לא אי-אי-אי. הסוכר החום עובר פחות תהליך בערך, כך שהוא טיפה'לה יותר עדיף מהלבן, אבל רק טיפה'לה!
לגבי הסוכר כשהוא יבש וכשהוא מומס- הכל עניין של כמה סוכר היה לפני שהמסת..... מצטערת, חייבת להסכים פה עם תמר