סיבות לנזלת חוזרת

טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי טלי* »

לבני יש נזלות נון סטופ מאז נכנס למעון. הרופא טוען שזו סיבה לדלקת אוזניים חוזרת והמליץ על שימוש במי מלח. אדים קרים, הגבהת מזרון ואפסק השנוא על כוחותינו לא עזרו כלל..... אשמח לפתרונות(אגב הפסקת מוצרי חלב לא עזרה)
תודה!
שחר_קליין*
הצטרפות: 11 מאי 2003, 12:54
דף אישי: הדף האישי של שחר_קליין*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי שחר_קליין* »

יש עוד מזונות מגבירי ליחה
ההומיאופטית הקלאסית שלנו (כרמל קרתי) הסבירה לנו שאפסק
הוא ממש לא טוב
כי הוא מורכב מחמש או שש תרופות הומיאופטיות
שיכול להיות שאחת עוזרת לנזלת
אבל אחרת עלולה לעורר, למשל, דלקת אוזניים.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי ורד_לב* »

בן כמה הוא?
הרבה שמש, אוויר ים כשאפשר, לאוורר את הבית.
להוציא מהמעון? אפשרי? אולי לזמן מה, עד יעבור זעם? כי ככה אני מבינה זה עובד בגנים ומעונות בחודשים אלו!
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

האמת? נשמע כמו אלרגיה למעון...
כשהבכורה נכנסה למעון היא גם התחילה לחלות המון בדרכי הנשימה (נזלת, הצטננות, ברונכיט...). כבר התחילו לדבר איתנו על זה שאולי תתפתח אסתמה... היינו גם אצל פרופ' שפירר, וכלום לא עזר. התחלנו לטפל בה בדיקור + צמחי מרפא סיניים, ו(ניסוח זהיר מפחד עין הרע) זה שיפר את המצב.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אנחנו היינו בדיקור ביום שישי והפעוט לא התלהב מהסיפור. בכל אופן עדיין יש נזלת. עצות?
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני לא הייתי נלחמת בנזלת. הייתי הולכת על מניעה ותחזוק הגוף בחורף. נזלת זה הרע במיעוט בחורף. במיוחד כשהילד נמצא ב"מסגרת"-כר היתוך לחיידקים. הם כל המזן נושאים אים חיידקים למיניהם. נזלת זה תוצר לוואי של המלחמה של הגוף בחיידק. היא לא משהו רע. נכון שהיא מציקה.
מה שחשוב זה להקפיד על תזונה "בונה" ולהשתדל להמעיט בסוכרים מזוקקים,חיטה לבנה, מוצרי חלב. כל מה שמעורר ליחה. אני לא אומרת להמנע כי זה לא אפשרי אבל להיות במודעות.
לדאוג לאספקה טובה של ויטמינים. לתחזק את מערכת החיסון.
לטהר את הבית בשמנים אתרים מתאימים.
לעסות את בית החזה,הגב, הסינוסים(רק בשינה).
אם יודעים שנזלת גוןרמת לדלקת אצל הילד א איך שמתחיל או פעם בשבוע-לנקות עם מיץ בצל ולבנדר את תעלות האוזניים(יש הסבר בדף של האוזניים).
מונו_נוקי*

סיבות לנזלת חוזרת

מהי אספקה טובה של ויטמינים?
איך לטהר את הבית בשמנים? איז שמנים?האם בכל חדר?
אני אקרא בדף האוזניים את ההסבר על מיץ הבצל.
תודה
פאפא_דוק*
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 18:39
דף אישי: הדף האישי של פאפא_דוק*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי פאפא_דוק* »

נזלת בגיל הפעוטות מאוד נפוצה וקשה לטפל בה במיוחד לאור החשיפה החוזרת ונשנית לווירוסים ומחוללים שונים אחרים בפעוטון.
אני מסכים עם בת ההרים שהנזלת היא חלק מעבודת הגוף המתחסן לאיטו.
כאבא לילדה מטפטפת נון-סטופ אני מציע לקנח טוב טוב לפני השינה ובמהלך היום. שמתי לב גם שהנזלת מפריעה לנו יותר מלה. עוד שמתי לה שבמקרה שלנו יש ימים שאדים חמים עוזרים (שלא ישמעו אותי אומר את זה כרופא טוב?). במיוחד אדים חמים עם שמן אקליפטוס.
מה עוד עוזר? לחמם טוב את החדר (לא יותר מדי), והקיץ. הקיץ מביא מרפא יחסי לנזלת.
הרופא צודק שנזלת יכולה לגרור עימה דלקת אוזניים אצל ילדים עם נטייה לדלקות אזניים, או לגרום למילוי האוזניים בנוזלים (כי האוזן מתנקזת לאף), ואז קצת להוריד את רמת השמיעה. זו לא סיבה להילחם מלחמת חורמה בנזלת בכל ילד רק בגלל שהיא שם. היא חלק מתהליך העבודה של הילד כמו ללמוד ללכת כך גם מערכת החיסון לומדת.
בילדים שממש ממש סובלים, או, אצל הורים שנשברים טוטאלית ומשוועים ללילה אחד של שינה טובה אני נותן מעל גיל שנתיים טיפות אף ללילה אחד או שניים רק כדי לאשפר צבירת אנרגיות למשפחה. אפשרות נוספת תרופתית היא פסאודואפדרין (סינופד) - גם מעל גיל שנתיים - יש כאלו שנותנים מתחת לזה במקרים חריגים.
אהיסטון - לא עוזר לרוב הילדים נגד נזלת כי הוא תרופה נגד אלרגיה אבל הוא מרדים לאללה ויכול להקל מבחינת השינה, או, אם הנזלת בחלקה היא במנגנון אלרגי.
הנקה - פחות נזלת ליונקים.
מי מלח.... כולם נותנים לא התרשמתי מעולם שזה עוזר באמת.
סבלנותתתת
רני_כשר*
הצטרפות: 15 יוני 2001, 01:21
דף אישי: הדף האישי של רני_כשר*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי רני_כשר* »

אצלנו, ברגע שמישהו מתחיל לנזול, קודם כל הוא מפסיק לאכול מוצרי חלב. בדרך כלל זה עובר אחרי יום-יומיים (למישהו אחר במשפחה :-)).
מעולם לא היינו זקוקים ליותר מכך, מקסימום סווידיש ביטר בשתיה.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אצלנו הנזלת לא חוזרת. היא פשוט לא הולכת. כבר שנה וחצי, עם יומיים יבשים. כולל קיץ. כולל בצל. כולל דלקות אזניים מדי פעם (רובן מטופלות בשלב שהוא מתחיל להתעסק באוזן, לפני שיש צורך בהתערבות רפואית).
אגב - היא נוזלית מאד, ולא חוסמת את הנשימה, רוב הזמן. לא יודעת אם זה משנה משהו.
חוץ מהפסקת מוצרי חלב (לא ברור למי זה יהיה יותר קשה, לו (אוהב קוטג' בטירוף) או לי (המיניקה) ואני לא בטוחה שזה שווה את הריבים), יש עוד רעיונות?
מה עם חדר מלח? מישהו מכיר?
עדי_יותם*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

דיקור לא עובר מהיום למחר. במקרה שלנו, זה דרש סדרה של טיפולים, וחיזוק באמצעות צמחי המרפא.
אני מנסה להקפיד לשטוף ידיים עם סבון כבר בגן או מיד כשמגיעים הביתה, ומאווררת כל יום את הבית.
בת ההרים מבינה בזה יותר, אבל אני מניחה שאחד השמנים המטהרים שהיא מתייחסת אליהם הוא לוונדר. הלך אצלנו חזק, גם באמבטיה וגם במבערים (באמת כבר הגיע הזמן לקנות בקבוק חדש).
מרק עוף (של סבתא שלו (-; ), "תה" ממים חמים עם לימון ודבש...
כרמית - חדר מלח? (הייתי פעם בפולין במכרה מלח, היו מביאים אליו ילדים חולי אסתמה. באמת אוויר מצוין).
מונו_נוקי*

סיבות לנזלת חוזרת

אצלינו הנזלת לא מפריעה בפני עצמה, היא פשוט הסנונית המבשרת את בוא דלקת האוזניים. הוא קיבל שבוע אנטיביוטיקה עד יום ראשון והלילה שוב היה לילה לבן. (שהוא אחד הסימפטומים אצלינו.....)
מישהו שמע על טיפות בשם נזלית?
הפעוט לא שיתף פעולה עם הדיקור. שווה לנסות שוב?
אנחנו משתמשים בשמן אקליפטוס לימוני במבער. הבית מחומם.
עדי_יותם*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מישהו שמע על טיפות בשם נזלית?
לא זוכרת בדיוק - זה של מדיטף? אם כן, לנו היו ניסיון טוב עם כל המוצרים שלהם.

הפעוט לא שיתף פעולה עם הדיקור. שווה לנסות שוב?
אולי עם מטפל אחר.
מנג_בין*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי מנג_בין* »

רובן מטופלות בשלב שהוא מתחיל להתעסק באוזן, לפני שיש צורך בהתערבות רפואית).
כיצד הן מטופלות?
בת_ההרים*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אגב - היא נוזלית מאד, ולא חוסמת את הנשימה, רוב הזמן. לא יודעת אם זה משנה משהו
לא מתיימרת לאבחן ככה און ליין אבל מנסיוני זה נשמע כמ נזלת על רקע אלרגני ולא ויראלי/חיידקי(זו הופכת מהר מאד לירוקה/צהובה,וסמיכה/דביקה .כטוב בעינייך).
דיקור לא עובד בן לילה
מסכימה לגמרי. אבל בדרך כלל תוך כמה ימים רואים שיפור-כשזה עובד.
שמנים אתרים שטובים לנשימה אצל פעוטות (אני מתייחסת למעל גיל שמונה חודשים ובהנחה שהפעוט בריא,לא סובל מבעיות במערכת העצבים,במערכת החיסונית וכד'); רבנסרה(מומלץ מעומקי הסינוסים של ילדיי ולא רק),אקליפטוס לימוני,אורן,לבנדר(תמיד עוזר,בכל מצב),עץ התה,הדס,קורנית. זה בגדול.
כשהילד מתחיל להיות מצונן/מנוזל מייד מתחילים לטהר את הבית בתערובת של 2-3 שמנים(עץ התה, אקליפטוס/רבנסרה,הדס/לבנדר). לא רק את חדר השינה. דווקא חדר המגורים יותר חשוב. את חדר השינה כדאי לטהר בבוקר,אחרי הלילה. ולאוורר טוב עם אוויר צח.
כשלילד קשה לנשום בלילה שמים סה'כ 6 טיפות במבער חדר השינה; רבנסרה/לימוני+אורן+לבנדר.
לעיסוי; מהלים שמן אתרי ביחס של 2 טיפות על כף שמן נשא. מעסים את בית החזה והגב. הכי כדאי עם הרבנסרה או האקליפטוס. ואם זה נראה חמור אז משלבים עם עץ התה. כשיש הרבה ליחה משתמשים בשמן אתרי קורנית אדומה (לא לבנה בשום פנים ואופן ואם לא כתוב על הבקבוקון אז לא-כמו במקרה של פיור אויל) לכיוח. אבל מה שהכי כדאי זה פשוט להכין חליטות קורנית ולתת לילד לשתות.
בהמלצתה המבורכת של שמים וארץ הגעתי אל "עומר הגליל" שמשווקים שמנים אתרים ותערובות מוכנות. הם המליצו לי על תערובת שנקראת winter oil . היתרון שלה; מוכן לעיסוי,מינונים מזעריים ומכיל מיצוי חרדל שידוע כבעל סגולות מופלאות לריפוי נזלת על רקע חיידקי. היו לי ספקות אבל הזמנתי בקבוק. ממליצה בחום. לי ולבנים השמן עזר מאד. לא תמיד יש לי כוח להכין תערובת עיסוי וכשהילדים חולים הכל אינטנסיבי כל כך שטוב שיש בקבוק מוכן כזה שעושה את העבודה. מכייח נהדר. הריח מתקתק ואפשר למרוח בלילה על גשר האף והסינוסים. מעולה. כדי שלא יצא שאני מפרסמת-מי שבא לו יכול לקבל את מס' הטלפון בדף שלי.
אם_פי_3*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שמים סה'כ 6 טיפות במבער חדר השינה על בסיס מים, או ככה - שמנים וזהו? כתבת פעם משהו ואני לא זוכרת - אפשר לשים גם במים שנמצאים על רדיאטור, למשל?

_רובן מטופלות בשלב שהוא מתחיל להתעסק באוזן, לפני שיש צורך בהתערבות רפואית).
כיצד הן מטופלות?_
מיץ בצל או שמן זית שמושרה בו שום. היו גם פעמים ששמתי חלב אם, אבל היום זה קצת מפחיד אותי, כי מה שלא יוצא נראה לי כמו כר להתפתחות חיידקים, אחרי מספר שעות (כשהאנטיבקטריאלים מהחלב מפסיקים להשפיע). היו גם כמה פעמים שנעזרנו בדיקור (בד"כ כשהדלקת כבר היתה במצב מתקדם יותר) אבל זה גם כואב לו, וגם לא בטוחה עד כמה עזר.
אם_פי_3*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי אם_פי_3* »

זה נשמע כמו נזלת על רקע אלרגני
גם לי, למרות שכשקיבלנו פעם היסטדקס - שאמור להועיל אם זה על רקע אלרגני, זה לא ממש עזר (השתמשנו רק כמה ימים, ואז הוא אושפז, מסיבה אחרת, וקיבל אנטיביוטיקה חזקה - והרופאים אמרו להפסיק).
ב-IPEC טוענים שצריך להפסיק מוצרי חלב וקמח לבן. קשה לנו.
בת_ההרים*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שמנים אתרים תמיד במים(למבער או במכשיר אדים חמים) ואפשר על קמין(בסיר מים) או רדיאטור(עדיף מבער).
ב-IPEC טוענים שצריך להפסיק מוצרי חלב וקמח לבן. קשה לנו
אני כל כך מבינה אותך. מאד קשה למנוע מפעוטות וקטנטנים מאכלים. איך בכלל מסבירים להם את זה? לא מעניין אותם. אני עברתי את זה עכשיו בגלל שלשולים. יוצא שהאח הגדול או אפילו אני אוכל משהו שאסור לקטן והקטן מתבאס ומיילל. אוף.
מונו_נוקי*

סיבות לנזלת חוזרת

טוב קנינו נזלית אבל יש לזה טעם איום, והוא מסרב לשתות את זה(לכו תבינו, לאנטיביוטיקה יש טעם מעורר בחילה והוא מת על זה) הנוזל היחיד חוץ ממים שהוא שותה זה חלב, שלא מומלץ כרגע, כך שנראה שלא זה מה שיציל אותנו.
תודה רבה לבת ההרים על הפירוט והסבלנות הבלתי נלאית להסביר וגם לכל מי שענה.
הקטנצ'יק מסרב לשתות סוגים שונים של תה למרות שאנחנו מתוך סולידריות שותים איתו. אני אנסה את האיכסה עם הבצל שהומלץ פה באחד הדפים, ונחפש עוד שמנים אתרים(יש לנו אקליפטוס לימוני ולבנדר)
אם_פי_3*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מונו - הוא עוד יונק? אם כן, את יכולה לערבב בקצת חלב שלך. עשיתי את זה בתרופות אחרות מאותה סדרה (כולן בטעם נורא), וזה אפשר לי לתת גם לתינוק קטן לגמרי, שעוד לא מבין.
עוד אפשרות - להעביר את האחריות אליו. למשל, רציתי היום לתת תרופה (מהסדרה הזאת) לבכורי המשתעל. אמרתי לו שזה מר מאד, ושיבלע בפעם אחת - ושנכין מים לאח"כ (אפשר לערבב במים, אבל לדעתי זה הרבה יותר נורא, כי זה מגדיל את הכמות, ולא ממש מדלל את הטעם). הוא לא רצה לבלוע. ויתרתי, ורק אמרתי שזה יעזור לו עם השיעול שמציק לו. אחרי כחצי שעה, הוא בא וביקש את התרופה (מה שלא מנע מהשיעול שלו להפוך לנוראי. מזמן לא היו לנו חולים בבית P-: נראה לי שיהיה לנו סופשבוע עם שני חולים לפחות).
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

טוב גם פה אני מנסה כי אין מדור כזה באתר : הזעת יתר ברגליים!
התינוק בן 4 חדשים+(יונק)ומזיע קצת יותר מידי בכפות הרגליים הייתי רוצה לדעת ממה זה נגרם ואיך אפשר לטפל בזה באפן טיבעי?!
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי יעל* »

כדאי אקליפטוס רדיאטה לתינוקות
אילנה*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי אילנה* »

האם יש בעיה לשים שמן אתרי, נאמר אקליפטס לימוני, במכשיר אדים קרים, של "קאז" למשל? האם יש חשש לריאקציה בין השמן לפילטר? מי יודע?
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי שני* »

האם יש בעיה לשים שמן אתרי, נאמר אקליפטס לימוני, במכשיר אדים קרים, של "קאז" למשל? האם יש חשש לריאקציה בין השמן לפילטר? מי יודע?
גם אני אשמח לתשובה לשאלה זו
שירה_בירה*
הצטרפות: 09 מאי 2004, 06:04

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי שירה_בירה* »

אני שמה באופן קבוע כבר קרוב לארבע שנים ואין שוםבעיה,לא עם המכשיר ולא עם הילדודס רק טוב יצא מזה. בהצלחה!@}
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

להוריד בננה, תפוז, וחלב
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי מים_שקטים* »

ועכשיו אנחנו גילינו שכשהילדה אוכלת חלבה היא מנוזלת ללא הפסקה. הפסיקה לאכול חלבה והשאירה מוצרים אחרים - נעלמה הנזלת.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי with_passion* »

(מבלי להתעלם מהסוכר ו\או לציטין ו\או חומצות רב בלתי רוויות מקולקלות שבחלבה) אחוז נכבד מהלבנטינים רגישים (יש האוהבים להשתמש במילה אלרגייה) לשומושום ומוצריו בגלל צריכה יומיומית מוגזמת. רובינו לא מודעים לזה. ממליץ על שומשום מלא ולא כל יום! במקום חלבה - שומשום מלא טחון + תמרים + קורטוב מלח.
מצטרפת_חדשה*
הצטרפות: 11 מאי 2003, 08:09
דף אישי: הדף האישי של מצטרפת_חדשה*

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי מצטרפת_חדשה* »

גם אנחנו מנוזלים תמידית! אני, מאז שאני זוכרת את עצמי (ואני לא אוכלת מוצרי חלב ולא מוצרי קמח לבן כבר למעלה משנה וחצי) והקטנטנה גם כן (בת שנה.)
תודה על העצות. אנסה אותם...
שאלה נוספת (לא בטוחה שזה המקום):
מישהו מכיר רופא ילדים טוב, שגם מבין בהומופאטיה או לפחות בעל גישה טבעית ולא רק מערבית, באזור ירושלים ובקופת חולים כללית?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

גם אנחנו מנוזלים תמידית! אני, מאז שאני זוכרת את עצמי
גם אני, מאז שאני זוכרת את עצמי, הייתי מנוזלת תמידית, או לפחות שמונה-תשעה חודשים בשנה. נורא.
מה שעזר לי (בגיל 24) זה פשוט להוסיף לתזונה את מה שבדיעבד אני מבינה שהיה חסר לי. אצלי זה היה יותר סלט חסה (=ירקות ירוקים) עם בצל ירוק (גם ירוק וגם מעולה למע' החיסון), ומעבר לקמח מלא. כמובן שאצל אנשים אחרים זה עשוי להיות אחרת... אבל על בצל ירוק אני ממליצה תמיד. הוא טעים ומחזק, והריח שלו לא חריף כמו שמאמינים.
וגם יוגה - יש כמה נשימות יוגה שמצוינות לפתיחת האף. אה, כן, וגם לסיים מקלחות בכמה שניות של מים צוננים. לדעתי זה גם עזר, אם כי לא היה הסיבה המרכזית לשיפור.
גרגמל*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 13:47

סיבות לנזלת חוזרת

שליחה על ידי גרגמל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

פורום ישןןןןןןןןןןן
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”