עישון באופן טבעי

בשמת*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 14:17

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי בשמת* »

מאוד נהניתי מהמפגש בפארק הירדן, אבל הפריעו לי סיגריות של כמה מעשנים, משתי בחינות:

באופן אישי, אני סובלת מעישון, וזה נראה לי גם לא נעים ולא מתחשב כלפי אחרים. מעשנים תמיד חושבים, שאם הם מעשנים "בחוץ", אז זה "בסדר", אבל לסובלים מעישון הסירחון והאלרגיה מורגשים היטב בטווח של כמה מטרים, גם בחוץ. במיוחד לא נעים לבוא ל"חיק הטבע", ובמקום ריח אקליפטוסים לחטוף שוב (כמו בעיר) ריח סיגריות.

"באופן טבעי" :-) זה הפריע לי כי עישון נראה לי מנוגד לתפיסות החיים של באופן טבעי.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי גילה* »

אני מסכימה (את יודעת) עם ענין העישון.
מצד שני - כמו שכתבת - תפיסות החיים של באופן טבעי - יש הרבה כאלה.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי רועי_שרון* »

אני קצת מרגיש רדוף בשמם של המעשנים. כמה אפשר? חלאס. נגמר כבר לעשן במקומות ציבוריים. אפילו במסעדות ובתי קפה כבר לא נותנים לעשן. עכשיו גם במקומות פתוחים? די עם זה כבר. למה אתם לא נטפלים בכזו אפקטיביות לעשן המכוניות או לרעש הבלתי נסבל שלהן? סתם. סתם כי יש לכם מכונית, אבל אתם לא מעשנים.
גילה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי גילה* »

אני לא רוצה להתחיל ויכוח, אבל - זה הפריע (לי). זה היה משונה (כמו שתארה בשמת). זה לא היה כל כך בלתי נסבל (עבורי) עד כדי שאחפש את הסיגריה ואבקש לכבותה.
אלונה_רוטר*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

אני בתור מישהי שהפסיקה לעשן לא מזמן ועוד לא הפסיקה לאכול בשר,רוצה
להגיד שחוץ מסיגריות ובשר יש עוד כמה דברים שהם לא בדיוק באופן טבעי
כמו קשר דרך המחשב, למשל. (אומרים שגם זה מזיק לבריאות)
ההבדל הוא שאנשים מעשנים עלולים להפריע לאלה שלא מעשנים.
יש שני פטרונות:
  1. לבקש לעבור למקום אחר.
  2. לעבור למקום אחר.
באהבה לכל המעשנים ולא
אלונה
איילת_השחר*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 01:19
דף אישי: הדף האישי של איילת_השחר*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי איילת_השחר* »

אני מעשנת גאה באופן טבעי,
אני לא מוצאת ניגוד בין השניים , כמו כל דבר אחר זו החלטה אישית ופרטית.
אני לא הולכת למקומות שבהם אי אפשר לעשן ,אפילו בחוץ.
ולמרות אי הנוחות הנגרמת לי מהצורך לזוז כל הזמן (אני מעשנת כבדה),אני משתדלת להתחשב במי שמפריע לו העישון ולזוז ,אבל
יש איזו לגיטמציה כללית לעליהום על כל המעשנים זה מקובל פופולרי ואפילו רצוי למרות שאחוז גדול באוכלוסייה הם מעשנים.
משום מה אנחנו המוקצים,ושותקים.
כי כולם יודעים שסיגריות זה לא בריא ,אבל כמו שאמר רועי יש עוד כמה דברים לא בריאים שאיש לא מעלה בדעתו לוותר עליהם.
לכל אחד הבאופן טבעי שלו,וזה היופי שבזה לדעתי,אין אחידות,אחד נותן חופש אינסופי לילדיו, אחר מגביל אותם בדבר זה או אחר,שלישי טבעוני אדוק שילדיו לא טעמו שוקולד מימיהם ורביעי ילדיו צופים בטלוויזיה כל היום,אני נגד קיצוניות שמקרינה על הסביבה וכופה דעות ,בתוך ביתו יעשה אדם כרצונו,אם לא נוח לי במקום מסויים לא אגיע לשם יותר.אם לא נעים לי בחברת אנשים מסויימים לא אשהה בחברתם.
אני מסכימה לחלוטין עם רועי.
ואלונה העלתה נקודה שעברה בראשי מדוע אני המעשנת צריכה להיות זו שתעבור למקום אחר באופן אוטומטי?למה לא הפוך?
האם מישהו העלה בדעתו ללכת לאנשים שמינגלו בפארק ובגלל שהוא צמחוני וריח הבשר מעורר אצלו בחילה לומר להם שיפסיקו למנגל?שיזוזו כי זה מפריע להם?למה זה שונה?
כי אנחנו באופן טבעי כזה?
אחד הדברים שמצאו חן בעיניי אצל האנשים שהכרתי באופן אישי בבאופן טבעי היא הדרך שכל אחד מצא לעצמו לחיות את חייו לפי השקפת עולמו הפרטית ,גם אם אני לא אחיה כך בעצמי במדוייק, אבל מכל אחד מכם אני לומדת משהו .תודה לכם שאתם ידידי ,ולמי שמקבל אותי עם, ולמרות שאני מעשנת ועדיין אוהב אותי ,שתדעו שאני אוהבת אתכם ;-)
דוד_רובנר*
הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי דוד_רובנר* »

ראו נא:
מילון מונחים [ציווי האגנוסטיות המוסרית]
מוסר ופוסטמודרניזם [דוד רובנר (13.07.2001 11:53)]
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי יפעת* »

יאללה כל הדעות הקדומות על אנשי באופן טבעי
נו באמת....
המכנה המשותף היחיד לאנשי באופן טבעי שאני זיהיתי במפגש
היה שכולם היו שם
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

אגב, אני לא מעשן סיגריות -- אף פעם לא עישנתי. אבל בעיקרון אני כן מעשן סיגרים מדי פעם (פעם בשבועיים~חודש בערך), על אף שברור לי שזה לא בריא. למה? כי אני מעדיף בהרבה להיות במצב שאני מאמין במשהו אבל לא תמיד מקיים אותו מאשר לעשות תמיד מה שאני מאמין בו. בגישה השניה יש משהו מאד נוקשה, בלתי סלחני. נראה לי שלא נעים לחיות עם מישהו כזה, שבעצם מאמין ב-קיצוניות באופן טבעי. אז אני לא רוצה להיות שם, ולכן אני משתדל לא לחיות לגמרי לפי העקרונות שלי. להיות קצת לא-מושלם, קצת לקוי כזה. נראה לי שזה עושה אותי אדם הרבה יותר שלם.
גילה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי גילה* »

דחילק רועי,
האם הסיבה היחידה לסיגרים היא כדי לא להיות פנאט-אנטי-עישון?
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

לא, אני גם נהנה מזה.
נעה_גל*
הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי נעה_גל* »

איילת השחר,
בניגוד למנגל שריחו עלול לגרום לבחילה לצמחוני (אגב, אני צמחונית שדווקא מתענגת על רייח המנגל), עשן סיגריות מזיק ממש לבריאות של הסובבים את המעשן. כשמעשנים על ידי אני סובלת לא רק מהריח הבלתי נסבל של הסגריות, לא להזכיר את הריח שהבגדים "תופסים", אלא, אני מתחילה להתעטש, כואב לי בגרון, יש לי דמעות בעיניים, ואני צריכה לנשום עשן שאין כל ספק שהוא מסרטן.
עכשיו, תסבירי לי, למה? למה אני צריכה לסבול מהרגל (או התמכרות) של מישהו אחר?
אם עשון סגריות לא היה מזיק לבריאות שלי - לא היתי אומרת דבר. אז העשן מסריח, והבגדים מצחינים - וזה אולי לא נעים אבל זה לא נורא ממש (זה כאמור קורה גם כשעושים מנגל), אבל כאן מדובר על נזק לבריאות שלי .
נזק שעלול להסתיים במוות אצל אנשים בעלי נטיה לחלות בסרטן.
האם אני ושכמותי צריכים לתרום את חייהם בשביל שמכורים יעשנו בנחת בכל פינה?
ואני יודעת שמעשנים לא רוצים להבין את זה: אבל ריאותיהם של אנשים החיים ליד מעשנים מפויחות כמו אלה של המעשנים.
אם את (אני אומנם פונה אליך, אבל הכוונה כמובן לכל המעשנים באשר הם) רוצה לעשן ואת יודעת את הסכנות - זו החלטה שלך. את אחראית על הגוף שלך. אבל בעיני, זה לא יתכן, שההחלטה האישית שאת עושה - צריכה להשפיע על ההחלטה האישית שאני עשיתי - להשאר נקיה. ומכיוון שהנזק מגיע מכיון המעשנים, הם אלה לדעתי שצריכים למצוא מקום אחר לעשות את זה.
אלונה_רוטר*

עישון באופן טבעי

נוע, להזכירך עצבנות וחוסר אהבה זה הרבה יותר מסרטן מכל דבר אחר.
אצל האינדיאנים עישון היה חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם והם לא מתו מסרטן.
ב"חיים אחרים" היה רעיון עם מורה רוחנית אחת שהיא מעשנת כמו קטר ויש לה ראות נקיות לגמרה. המחלות מתחילות מהראש.
רועי גם צדק בקשר לעשן של מכוניות. גם זה מסרטן כל מי שמסביב ואני בטוחה
שאת לא תפסיקי לנהוג.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

חבר'ה, חבר'ה,
אני רואה ששוב צריך כאן את האימא הפולניה
מה קורה לכם?

"באופן טבעי" זו קהילה עם סובלנות לאחר - כך חשבתי, לפחות

אז מה קורה?
אני לא מכירה אף אדם שרגיש לסיגריות יותר ממני - היסטרית
מרגישה את הסיגריות של השכנים, סובלת מאלו שמעשנים מעבר לכביש
כבר שנים שאני לא הולכת לפאבים ולדיסקוטקים ואני סובלת פחד - בחתונות ובאירועים
יש לי שיעול של מעשנים ואחרי חתונות, חוץ משריפה בגרון, בלוע ולפעמים גם בקנה הנשימה, אני יורקת אפור למחרת. אחרי דקותיים של עישון סיגריות לידי אני עצבנית - חבל"ז ולא נעימה בכלל (:-) - אפשר לחשוב, שבדרך כלל אני כן :-D)

אז מה אני רוצה לומר?
שאני חוויתי את המעשנים כמתחשבים ברגישותי
ובמקביל שמרתי מהם מרחק או כיוונתי אותם למיקום שהוביל את העשן הרחק ממני

סיגריות, כמו כל התמכרות אחרת, מהווה דרך להתמודדות עם רגשות ואי נוחות
אני אוכלת, הם מעשנים, יש מי שמנקה כל הזמן ויש עוד ועוד - כל אחד וצרותיו
כשאדם בא לו להתרווח בטבע, באופן טבעי, הוא יעשה כל מה שעוזר לו לחוש נוחות

למרות שאני לא סובלנית למעשנים בדרך כלל, ואני הראשונה לבקש מהם לכבות או להימנע
ולמרות שאני נמנעת באופן שיטתי ומוחלט מחברת מעשנים (או לדייק, מחברת מי שמתעקשים לעשן בחברתי),
אני מוצאת שבבילוי שכזה, היה מקום לתת גם למעשנים מרחב מחייה

אולי בפעם הבאה נקים שתי שכונות בחלוקה של שכונה מעשנת ושכונה "נקיה"???? ;-)
ונקים חציצה, כמו בחוף הדתי בין נשים וגברים, נפריד את המעשנים מהלא מעשנים?
ואז כמובן, תיווצר הפרדה בין הורים וילדיהם או שמא
הילדים של המעשנים יתחילו לעשן, כדי שיוכלו להיות עם הוריהם?
אוףףףףף החלטות קשות :-P
יש לנו שנה לדון בזה, איך להרחיק את המעשנים ואת השפעתם הרעה

יאללה, דייייייי
רדו מזה, חלק מחבריי הטובים ביותר מעשנים :-)
אז מה? נהרוג אותם על זה?

|L| אוהבת את כולכם, את המעשנים ואת מקטרגיהם
בשמת*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי בשמת* »

כמה תגובות:
אחת, לא תמיד ראיתי מי עישן, אז לא יכולתי ללכת להגיד משהו.
שתיים, במקרה סבלתי גם מריחות המנגל, אבל זה פארק לאומי פתוח לכל עם מתקנים למנגל. בכל זאת, ריח המנגל לא גורם לי אלרגיה (עד כדי התקף קצרת) ולא מסכן את בריאותי.

שלוש, יש הבדל בין הרגלים והתמכרויות לא בריאים שמזיקים רק לאותו אדם (אוכל, למשל) לבין הרגלים שמפריעים ומזיקים לסביבה.

לגבי האינדיאנים, הם לא עישנו סיגריות. לידיעתכם, הטבק אינו גורם נזק כל כך גדול. זה הסיגריות והניקוטין שבסיגריות שגורמים את הנזק. כמו כן, האינדיאנים לא "עישנו", לא מדובר בהרגל התמכרותי, אלא בפעילות טיקסית מזדמנת בנסיבות חגיגיות מסויימות.

אני גם רוצה להבהיר משהו:
איפושהו עבר הדיון מנושא העישון לנושא המעשנים.
אני העליתי דיון עקרוני לגבי ההתאמה של זיהום תעשייתי אנטי-אקולוגי לחיים באופן טבעי, של משהו שידוע שהוא התמכרות לסם (ניקוטין) גורם מחלות ליד ילדינו וליד אנשים אחרים, שהבחירה שלהם היא אוויר נקי.

ואגב, אני יכולה לבחור אוויר נקי עד מחר - אבל אם לידי יש מעשן, שבחר הפוך, אז הוא מבטל את זכות הבחירה שלי.
גם אני בוחרת לא ללכת לפאבים ולכל המקומות שמעשנים שם, אבל בסופשבוע של באופן טבעי חשבתי לתומי שאמצא גם אוויר נקי.

את הדף הזה פתחתי לא כדי להתלונן על המעשנים. מבחינת החוק הם בסדר: מותר לעשן באוויר הפתוח. זו אחת הסיבות שלא מצאתי לנכון לחפש מי מעשן ולגשת אליו ולבקש שיכבה. בשם מה? רק מפני שלי זה מאוד מציק? זה לא הבית שלי. אילו היו הרבה יותר מעשנים, פשוט היינו קמים ומסתלקים, כי עם כל הכיף, בכל זאת היכולת לנשום נמצאת אצלי די גבוה בסדר העדיפויות.

פתחתי את הדיון מפני שיש לי הרגשה שעם כל ההבדלים בין אנשי "באופן", יש לנו איזושהי אידיאולוגיה לגבי החיים. אחרת לא היינו פה! אנחנו לא מאמינים ש"ילדים צריכים ללכת לגן כי ככה זה, ואם הם בוכים זה לא נורא, הם יתרגלו".
  • אנחנו לא מאמינים שאין חשיבות להנקה, ולא רק בגלל הרכב חלב האם.
  • אנחנו מאמינים שילדים מגדלים באהבה, בתמיכה ובקבלה, ולא בכוח ובלהכריח.
  • אנחנו לא מאמינים שילד שרוצה על הידיים הוא סתם נודניק שעושה מניפולציות להורים שלו.
  • אנחנו מקבלים שחשוב לשמור על כדור הארץ, גם אם באופן מעשי יש בינינו דרגות שונות של אקטיביות בעניין הזה.
  • אז חוץ מזה שבאמת אני לא יודעת אם כבר יש דף לשאלה "מהם העקרונות הבסיסיים המשותפים לאנשי באופן טבעי" מעבר למה שכתוב על כריכת כתב העת שלנו, נראה לי שעישון סותר אותם.
וזה מעבר לעובדה שמי שכבר מעשן הוא מכור פיזית, וקשה לו מאוד להיגמל גם אם הוא בעצמו מאמין שזה לא מתאים לאורח החיים שבחר לעצמו ולילדיו.
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

בשמת, למה את חושבת שעשן המנגל אינו לא-בריא? לדעתי היה שם הרבה יותר עשן מנגל מעשן סיגריות. אפשר להמציא לזה שם: מנגול פסיבי.
איילת_השחר*

עישון באופן טבעי

נעה
אני עונה לך מכיוון שפנית אליי אישית,למרות שזה לא מכוון רק אלייך,אני לגמרי מבינה שסגריות גורמות לך סבל גדול,סביר להניח שאם היית לידי והיית אומרת לי שהעשן מפריע לך הייתי זזה הצידה,מה שמפריע לי בכל העניין הוא משהו אחר,העובדה שבאופן אוטומטי אני צריכה לזוז ,לדעתי מי שמפריע לו העישון מדוע לא הוא זז באופן אוטומטי?
חוץ מזה שלגבי סרטן,יש דברים רבים בעולמנו המודרני שמסרטנים(או שיש חשד שהם מסרטנים) ולמרות זאת לא ראיתי אנשים מתרחקים מהם,גם אנשים שמתרחקים באופן גורף מסיגריות כעקרון.
כתבת מכיוון שהנזק מגיע מכיון המעשנים, הם אלה לדעתי שצריכים למצוא מקום אחר לעשות את זה.
כשאת מצפה ממישהו אחר להתחשב בך האם את ולו לרגע חושבת גם עליו ועל התחשבות בו?
האם את מסוגלת לדמיין מצב שבו לדוגמא: מישהו מעשן ליידך את מזהה את זה ,זה מפריע לך,ואת ללא כל תרעומת או באסה זזה לך למקום אחר?
מתוך קבלה שלו והתחשבות בו וללא כעס על איך שהוא הורס לך את הכיף?
לא?
מדוע?
מדוע הציפייה הזו ממני לקבל ללא תרעומת את הסבל שלך ולהתחשב בו וזה לא כך להיפך?כשהדגש הוא על ללא כעס...
לכל אחד הבאופן טבעי שלו,ואני לא מכירה או מחפשת עקרונות בסיסיים משותפים עם אף אחד.
אז אני לא באופן טבעי בהגדרתו של מי שהוא אז מה...
אני באופן אישי יצאתי מהמסגרת של הנורמות לא בכדי להיכנס להגדרות של מישהו אחר,
הנושא עבר בעצם מדיון על העישון לדיון על האם מעשנים יכולים לחיות גם באופן טבעי,
אגב בשמת,אם כדור הארץ חשוב לך כל כך מדוע לא תפסיקי לנסוע ברכב ותעברי לאופניים הרבה יותר טבעי,תפסיקי לשבת על המחשב,הקרינה מסרטנת,וגם שימוש בחשמל מגביר את זיהום האוויר כידוע לך,ראי מה קורה בת"א מעל ארובת רידינג השמיים שחורים שם.
אז הגיע הזמן לעבור לטבע לחיות ללא חשמל ולא להשתמש במכונית ובכל מוצרי החשמל שגורמים לנו לחיים נוחים בהרבה,לא לכבס באבקות כביסה ,כי זה לא אקולוגי,והרשימה יכולה להיות ארוכה מאוד.
הנקודה היא שאם יש מי שחושב שיש לו בעלות על ההגדרה שיהיה לו לבריאות אני מחוץ להגדרות של מישהו ומבחינתי זה בסדר אני אחיה בשלום עם עצמי גם ללא ההגדרות הללו,
תודה.
אלונה_רוטר*

עישון באופן טבעי

בשמת, בקשר לאנשים שהגיעו למפגש.
אני מכירה כאלה שישנים בנפרד מילדים, כאלה ששלחו ילדים מגיל 6 חודשים
לגן, יש שנושא של אקולוגיה בכלל לא מעניין אותם אלא רק חינוך ביתי.
כל אחד בשלב שלו של "באופן טבעי".
כל מה שנראה לי איחד את כולנו זה פתיחות לרעיונות חדשים ואני אישית
למדתי ממך כמה דברים, גם מחומר שכתבת וגם ממפגש.
אשמח לראות אותך ביום חמישי
אלונה
גילה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי גילה* »

איילת (כנציגת המעשנים),
רק לגבי השאלה "מה שמפריע לי בכל העניין הוא משהו אחר,העובדה שבאופן אוטומטי אני צריכה לזוז ,לדעתי מי שמפריע לו העישון מדוע לא הוא זז באופן אוטומטי?"
היו די פעמים בהם התאפקתי, או זזתי, או הלכתי לחפש בית קפה אחר (כשגם בעל בית הקפה סבל: יכול היה להרוויח על עוד שולחן), או מראש נפגשנו בבית ולא בחוץ.
הטעות שלך היא כזו - מי שמריח עשן סיגריה וזז הצידה, לא פונה אלייך, את לא מודעת לויתור שלו. את פוגשת רק את המקרים בהם את מתבקשת לוותר.

ולגבי "המשותף לאנשי באופן" - אני לא בטוחה שניתן להגדיר אורח חיים של כל אנשי באופן. המשותף שאני מוצאת הוא הנכונות לשקול דרכי התנהגות שונות מהמקובל (מה מקובל בכלל?) בנושאי אורח חיים וגידול ילדים (שני נושאים שלא ניתנים להפרדה, לדעתי).
איילת_השחר*

עישון באופן טבעי

גילה
אני לא נציגה של אף אחד אלא של עצמי בלבד ,ואם זה באמת כמו שאת אומרת אז על הכיפק העלתי עוד נקודה למחשבה ותו לא.
את עמדתי בעניין הבעתי למעלה.והאמת שמבחינתי די מיציתי את הנושא.
קרן_שמש*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2001, 16:23

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי קרן_שמש* »

אני מעשנת בטבעיות אין קץ. אני גם שותה קוקה קולה ואוכלת שוקולד. עד לא מזמן אכלתי גם במקדונלד'ס והפסקתי, כנראה, מהסיבות הלא נכונות. אני טורפת בשר ולא מתכוונת לוותר על זה.
ועכשיו הבנתי. אני צריכה לבטל את המנוי ל"באופן" ולהפסיק לקרוא את הדפים האלו ויפה שעה אחת קודם!
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

בעיני הכי מגניב זה לקרוא את באופן טבעי במקדונלדס, תוך כדי אכילת צ'יזבורגר, שתיית קולה, דיבור בסלולרי, וישיבה ליד מישהו מעשן. זה הכל ביחד: טבעיות, בשר, דגנים, צמחים, חלב, חומר מחטא, צבעי מאכל, קרינה, ועישון פסיבי. חוויה כל כך אינטנסיבית אי אפשר לעבור אפילו בלונה פארק. אם רק היה אפשר לאכול מהרצפה אז גם הייתי מתחסן תוך כדי.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

איילת,
בהזדמנות זו אני רוצה להגיד לך תודה באופן אישי על כל הפעמים שיצאת החוצה או התרחקת בשביל לעשן, ולא העמדת אותי בפני הדילמה האם לזוז בעצמי ולהפגין את חוסר הנוחות שלי או להמשיך להתנהג בצורה חברותית ולהחניק את תחושת האי-נעימות.
גוני*
הצטרפות: 01 יולי 2001, 19:48

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי גוני* »

אני מסכימה עם רועי ,
כמה טבעיים אנחנו כבר יכולים להיות ? אני באה ממשפחה מאוד "באופן טבעי" אוכלים בריא, לא מעשנים, וכ'ו.
לפעמים נמאס לי להיות כל כך טבעית וקשובה לגוף שלי. אני אף פעם לא אכלתי משהו כי הוא לא בריא (רק אם זה עושה לי רע מידיית) אני טורפת בשר מתי שרק אפשר, אני שותה קולה, אוכלת המון שוקולדים, שותה תה עם סוכר, ואפילו שתיתי תקופה קפה שחור חזק פעמיים ביום.
אני לא מפחדת משום מחלה (כי מה אם כל החיים שלי אני אפחד ויאכל בריא ואז תבוא משאית ותדרוס אותי? חס וחלילה)
אני אמנם לא מעשנת סיגריות אבל כל החברים שלי מעשנים (בקרב בני נוער זה 99%) אף פעם לא הפריעו לי סיגריות
כי אני לא אוותר על היחסים שיש לי עם אנשים בגלל שהם מעשנים.
אני יכולה להבין את אלה שזה מפריע להם..... אבל אין מה לעשות אנחנו חיים בעולם של עשן (לאו דוקא סיגריות)
ואני יכולה להבין למה אנשים מתמכרים לסיגריות (אצל הצעירים זה עניין מאוד חברתי).
אני מודעת לדברים שעושים לי רע אבל לפעמים בא לי לאכול עוגת שוקלד טעימה מאוד ומלאת סוכר, קמח לבן, שמנת.
אני הרבה יותר מודאגת מדברים נפשים שעלולים לעשות לי רע מאשר דברים חומריים..
ואני נהנית מחיי ה"בורגנות -באופן טבעי"
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

רועי - האם החומר המחטא הוא הקולה? :-0
גוני - לפני כמה זמן בערוץ החיים הטובים היתה תוכנית על תזונה, ובראיון רחוב אמר מישהו שמכיוון שהוא חי במשפחה שכל הזמן אכלה אוכל בריא, הוא היום מאוד אוהב ג'אנק פוד/פאסט פוד/כל מה שלא בריא. כנראה שאי אפשר להשיג ככה מטרות. גם אני משתדלת לאכול בריא, אבל אין מה לעשות, הסבתא של הילדים שלי לא מוכנה להכין להם עוגיות גזר ושיבולת שועל ומעדיפה לקנות להם ביצי קינדר. מזל שמתראים פעם בחודש. אני משתדלת לעבוד על העניין, וזה קשה. אני מנסה שיבינו מה עדיף לגוף שלהם, בסופו של דבר אם הולכים לחברים, וזה לא בשליטתי, הם יכולים לאכול מסטיק צבעוני במקום אורביט או כל מיני דברים אחרים.
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

אה, גם אותך הצליחו אורביט לשכנע שהמסטיק שלהם בריא? איזה מסע פרסום מעולה. (אני מזכיר בהקשר הזה את אמירתה של יונת ש-מפרסם מי שיש לו מוצר נחות.)
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

זאת דוגמא בלבד, אורביט. מסטיק בלי סוכר וזהו, מצדי זה יכול להיות כל דבר אחר, רק לא אלו שמשאירים סימנים כחולים/אדומים/צהובים סביב הפה במשך שבוע, ומי יודע מה עוד בתוך הגוף.
אני בהחלט לא מאמינה שיש חשיבות לעניין החומציות וכל הבלה-בלה-בלה שהם מפרסמים.
כן, יש משהו בזה שמפרסם מי שיש לו מוצר נחות.
עוד לא ענית לי בקשר לחומר הניקוי.
רועי_שרון*

עישון באופן טבעי

לגבי חומר ניקוי, זה אכן קולה. ראי נקיון ידידותי לסביבה.
בשמת*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי בשמת* »

מפרסם מי שיש לו מספיק כסף להוציא על פירסום...
אני באופן עקרוני מייד חושבת שהמפרסם משקר.
בייחוד שהטקטיקות שלהם כל כך דביליות! ילדותיות! מפגרות!
טוב, טוב, נסחפתי...

שגית, קוקה קולה היא מוצר נפלא ל: הורדת חלודה, פתיחת סתימות, איכול חומרים וכו'.

מהנדס בעבודה של אמי שם שן שנפלה לבתו בכוס קולה, ובבוקר היא לא היתה...
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

בוקר טוב ושנה טובה לכולם!
ולעניין:
לכל דבר יש מחיר (ואני לא מתכוונת טובין ותקילין).
גם להגבלת החופש של הזולת ע"י הפרט מתלווה עלות. כמה זה עולה לנו...?
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אי אפשר לתת לדף הזה למות ככה. אז שתדעו שבשכונה שלי, במכולת האורגנית מוכרים סיגריות בשם אמריקן ספיריט. גידול אורגני (ללא מגע יד אדם) :-) והנה הלינק ליצרן:
http://www.nascigs.com/

<מדליק סיגריה מרוב זעזוע על גזילת זכויותיו גם פה>
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי סמדר_נ* »

במכולת האורגנית מוכרים סיגריות בשם אמריקן ספיריט. גידול אורגני (ללא מגע יד אדם)
הממ? המממ????
אולי זה כמו מה שבשמת אמרה על הטמפונים בדף באופן לא טבעי?
אה, אורי, ובלי לקפח אף לרגע את זכויותיך לכתוב-כראות-עיניך, מותר להתעניין למה הסוגריים שלך תמיד הפוכים?
>מודעת לכך שבמילה "הפוכים" יש משום נקיטת עמדה. אבל השתדלתי<
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

טוב, עניין הניקיון היחסי של המוצר הוא כן עקרוני בעיני.
יש תווי תקן לאורגני בהתיחס לחלק מדברי בשמת והסיגריות הללו כן עומדות בו. ובהתייחס לחלק האחר, האם טבעי לעשן, האם זה בריא, אין לי מושג.

הסוגריים שלי הפוכות תמיד לא בגלל שאני מתעקש להיות שונה - אני כותב על מקינטוש וציק צאק או הדפדפנים או המק מגיבים בצורה מוזרה לסמנים בעברית. חוץ מזה מצפה אנוכי לצל"ש על עובדת היותי כותב ממקלדת ללא עברית!

> ניסיון אחת אחת<
<>
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי סמדר_נ* »

חוץ מזה מצפה אנוכי לצל"ש על עובדת היותי כותב ממקלדת ללא עברית!
הא לך. קיבלת.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אורי זה בטח יעניין רק אותך, איילת וקרן שמש כבר לא כאן, רועי עדיין לא מעשן, אני חושבת...
בכל אופן: יותר נעים ונקי ובריא וזול לעשן טבק מגולגל.
זה עושה פחות עשן
זה פחות מסריח את הסביבה ואת המעשן
אין את הכימיקלים שעל נייר הסיגריות הסינטטיות
זה נשרף לאט ואם לא שואפים הסיגריה כובה, (ואפשר לחזור אליה אחרי הכלים) לעומת הסינטטיות שממשיכות להתאכל עד תום.
יש משהו נעים בלקחת שתי שאכטות ולחזור אל אותה אחת במרפסת כעבור כמה שעות. זה אף פעם לא קורה עם הסיגריות הרגילות.
מעשנים פחות, כי זה לא זמין כמו הרגילות וחייבים לחכות לזמן איכות.
אי אפשר לעשן אותן מהר ובעצבים. זה לא הולך.
זה יותר זול.
זה נעים להכין את זה לבד. קפסולות הרעל הזהות בעובי ובאורך נראות לי דוחות עכשיו, טעמן סינטטי והן מריחות מרוע לב של היצרנים שלהן.
ו..הטבק יותר טעים. זהו.
לא הבנתי מה כתבו כאן למעלה- שהאינדיאנים עישנו טבק בלי ניקוטין, מה זאת אומרת? זה לא בילט אין?

אה, החסרונות הם שזה נהיה שלושה דברים במקום אחד שחייבים להיות בבית: הטבק, הניירות, והפילטרים. נתקעת בלי אחד מהם אכלת אותה. (ותמיד נתקעים בלי הניירות...)
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ענת! אכן תקופה ארוכה למדי עברתי לעשן טבק ורק מעצלנות להשיג טבק (חנויות מיוחדות לעומת קיוסקים) חזרתי לסיגריות רגילות. אבל אני מסכים מנסיון עם כל דברייך.
עוד חיסרון הוא שאם המעשן לא מעשן המון אז הטבק מתייבש והטריות נעלמת :-(
אין לי תשובה בעבורך לגבי הניקוטין אבל באופן כללי חברות הטבק הגדולות הודו בשנים האחרונות בכך שהן עושות מניפולציות על הטבק ומוסיפות חומרים ממריצים וממכרים. עוד סיבה לטבק אורגני מגולגל!
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אה, נכון,
עוד חיסרון הוא שאם המעשן לא מעשן המון אז הטבק מתייבש והטריות נעלמת , וזה אולי היתרון היחיד בכך שיש כאן שני מעשנים (-:
האורגני בא גם בחבילות או רק בסיגריות?
ואגב, אם תבקש מספיק פעמים באותו הקיוסק אולי יתחילו להביא את זה לשם, כמו הבדיחה עם העוגת גזר.
לחילופין, קהילת באופן טבעי יכולה להתחיל לעודד מעבר לטבק לטובת כולם, הביקוש יעלה וזה יגיע אליך לקיוסק! (-:
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה את אומרת, ענת - שגם אני אתחיל לשאול על עוגת גזר, סליחה, על טבק בקיוסק הקרוב?
איבי*
הצטרפות: 22 פברואר 2004, 00:24

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי איבי* »

האורגני בא גם בחבילות (וכאן המקום והזמן להתוודות שאני באופן אישי לא ממש סובל את הסיגריות הללו...)

אולי כדאי להתחיל לייבא את הטבק הזה לארץ?

אני כבר רואה מסע פרסום רחב היקף "אורגני כי בא לי" "העולם שייך למעשנים"
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

למה לא? את גרה כל כך רחוק שאולי הקיוסק הקרוב זה הקיוסק של אורי.
זוהי קהילתיות! כל הכבוד.
אם לא נעים לך תמיד תוכלי להגיד שזה במקום הפמ"ריות שלא באת לקחת.
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אה, עניתי לגילה.
איבי לא הבנתי, לא סובלת את הסיגריות האורגניות? (סובל? סובלת?). למה?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כשגרתי בארהב עישנתי את הסיגריות האלה. הם היו נכבות די בקלות. וגם קוליות.

מאז הפסקתי לעשן, ואני חייבת לציין שאני מרגישה ה-ר-ב-ה יותר טוב. מומלץ.

<מעשנת כבדה לשעבר, שתי קופסאות נלסון ביום, שנהנתה מכל סיגריה>
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

איך הפסקת?
אחיק*
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אחיק* »

לנו היו שניים מתוך שלושת התנאים להנות מסיגריות אורגניות:
  1. היה לנו שיח טבק יפה שהצלנו מניסויים במכללת תל חי.
  2. הטבק שלנו גדל על זבל עיזים - לפי הבדואים מטובא- אין כמו טבק שזובל בזבל עיזים.
התנאי השלישי לא התקיים - אנחנו לא מעשנים ולכן לא נהננו מסיגריות אורגניות תוצרת בית.
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

:-)
:-)
סליחה על התקלה... אל דנטה משתמש באותו מחשב שבו איבי משתמשת ומבלי משים לא שינה את השם.
עכשיו מעט סדר: אל דנטה לא אוהב את הסיגריות אמריקן ספיריט. זה מתחיל מהשם ונגמר בארומה. את הקונספט הוא אוהב.
מה הקטע שלכם עם עוגות גזר? מה זה פמ"ריות?
אחיק, מה עלה בגורל השיח?
<אורי זומם לפתוח קו יצור משל עצמו ג'ואיש ספיריט>
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אחיק, אז הבדואים בטובא מגדלים טבק? זה מידע די מעניין..למרות שללכת לשם לקנות צרכי עישון נשמע לי בעייתי. (לא, באתי לקנות רק טבק, בחיי,מה אתה לא מאמין לי?)
התנאי השלישי לא התקיים...חבל שאתם לא מכירים אף אחד שמעשן! מתעניינת גם מה עלה בגורל השיח, ואורי אני מסכימה שמרגע שהוא מגלה אני נותנת לך פור של ארבעים דקות.
אורי, הבדיחה עם העוגות גזר, נו. שפן אחד בא לקונדיטוריה ושואל : יש לכם עוגות גזר? לא, אין לנו.
מכאן הבדיחה נמשכת עוד רבע שעה. הוא בא עוד פעם, לא אין לנו מליון פעם, בסוף הקונדיטור מרחם עליו ומביא עוגת גזר. השפן נכנס "יש לכם עוגת גזר?"
"כן!! יש לנו עוגת גזר!!"
"נכון זה מגעיל?"
ופמ"ריות זה פרות משה רבינו, שאמורות לאכול כנימות. פעם הציעו לגילה להיפטר מהכנימות עם החיפושיות או עם מי טבק והיא שאלה:"מאיפה אני אביא סיגריה?"
בבקשה. צריך רק סבלנות. כבר כמעט יש לה בקיוסק.
תבשיל_קדרה*

עישון באופן טבעי

אנא, דייקי: "מאיפה שאני אביא סיגריה?"
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

וואללה, באמת הרגשתי שהצליל העיקרי חסר לי וחשבתי שזה היה "מאיפה אני אביא סיגריה עכשיו" ולא הייתי בטוחה.
אחיק*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אחיק* »

אחיק, מה עלה בגורל השיח?
מת לאחר שנתיים של צמיחה גאה.

למרות שללכת לשם לקנות צרכי עישון נשמע לי בעייתי.
אין מה לפחד להכנס לטובא. בכל מקרה נתתי זרעים לחוסיין - הבחור שעובד בתל חצור. הוא אדם נחמד מאוד ואולי יש לו זרעים, שתילים או עלים.
תבשיל_קדרה*

עישון באופן טבעי

אגב, אנחנו שוב צריכים פמ"ריות. חבל שלא חשבתי על זה אז. במשחק הבא.
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אחיק, מה פתאם לפחד להכנס לטובא, בטח שלא. לחפש צרכי עישון שם ולנסות לשכנע שרצית רק טבק...לזה התכוונתי.
אני מכירה את השומר בתל חצור (אליו התכוונת?) מכירה ז"א שראיתי אותו כמה פעמים והתרשמתי שהוא איש נחמד.
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

את זוכרת שעברנו דירה מאז הפ"מריות? הן היו בדרך הירדן ההררי. מתחת לכרכום.
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ענת גביש הבדיחה היא על מיץ גזר ולא על עוגה! היית אומרת "הבדיחה על המיץ גזר" והייתי מבין ולא ככה סתם עושה פדיחות לעצמי....

<ממשיך לפתח את רעיון הסיגריה האורגנית היהודית הראשונה. "ג'ואיש ספיריט - בעשן השמימה">
ענת_גביש*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

טוב אורי, עכשיו צריך רק לשאול אותך אם אתה אומר שלוש מקלות או ארבע מקלות כדי לדעת לאן לשייך אותך.
(היסטוריה קצרה: גילה אומרת ארבע מקלות. היא בטח אומרת גם מיץ גזר.)
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

אני עדיין מתרגשת מאיך שאחיק הציל את שיח הטבק מניסויים במכללת תל חי. לתומי אני מדמיינת שיחים כלואים במעבדות, עצובים ובודדים, וחוקרים מרושעים מתעללים בהם בניסויים אכזריים. לפתע פורץ אחיק למעבדה, ובאיומי אקדח (טבעי, כמובן) משחרר שיח טבק בודד, שמדלג בעקבותיו אל החופש.
(לפרסום ב-newsletter הקרוב של אנונימוס)

נ.ב. ענת - לאן נעלמו כל המעשנים שהיו כאן בתחילת הדף? גורשו מהאתר על סעיף חוסר טבעיות? (-;
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ענת, לא אסכים להגרר לפרובוקציות בנושא של מקלות ומיצים.

האם נראה לך ששווה לפתח את המוצר? לי נראה שיש פה פוטנציאל שיווקי וגם שינוי תדמית לנצח - את צודקת - ליהודים. פתרון מעשי לאנטישמיות הגואה (אני כבר מדמיין את מוזיאון הטבק הישראלי הראשון). מישהו פה רוצה זיכיון? אנשי באופן טבעי מקבלים עדיפות!

אחיק, האם הזבל שעליו השיח גדל הוא זבל אורגני? מה העיזים אוכלות שם??
תבשיל_קדרה*

עישון באופן טבעי

את זוכרת שעברנו דירה מאז הפ"מריות?
אוי. כבר אמרת, אבל שכחתי.

עוגת גזר, עם השיניים הקידמיות משתרבבות. "- נכון שזה איכס?"
אחיק*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אחיק* »

עוברת אורח
הסיפור היה קשה יותר. במכללת תל חי כלא הצמחים נשמר על ידי פטוניות נושכות שהואכלו בדשא אורגני לא מבושל. מנהל המכלאה הוא קקטוס קשוח שבמלחמת ששת הגנים כבש את כל הגן הבוטני. במלחמת יום העידורים הוא נלחם לבדו באקליפטוס לימוני וניצח אותו. על מעשים אלו הוא קיבל את את עיטור הגבעול.
למרות כל זאת , לא היססתי. מבטו אסיר התודה של שיח הטבק היה שווה הכל.

זבל העיזים מגיע מעיזים האוכלות ירק טבעי ותערובת חולבות.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

זה האקליפטוסים הלימוניים שאלי כהן יעץ לסורים לשתול?
(או שזו אגדה אורבנית? אולי אגדה רוראלית?)
זור*
הצטרפות: 28 מרץ 2004, 00:19

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי זור* »

לפני כמה ימים השתתפנו במפגש של חלק מחברי באופן, אחת המשתתפות אמרה בלהט שאסור להשתמש בנייר אלומניום בגלל שהוא מסרטן , חשבתי לעצמי שלמדי דבר חדש ורצית לגשת אליה ולהודות לה .
לא הספיקותי להגיע עד אליה והיא תחבה לפיה מקל עשן והחלה במלאכת הסירטון האישי והסביבתי .
ושאלתי היא למה ?
האם תמיד נחפש את הגורמיים החדשים לנזקים ונזניח את הגורמיים הידועים כבר מזה שניים בתרומתם הרבה לקיצור החיים .
ונחשוב לעצמינו אנו אנשים בריאים , לא משתמשים באלומניום , אוכלים מזון אורגני, ילדינו אינם במערכת החינוך וכדו'.
טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בתור מעשנת כבדה לשעבר, רציתי לציין שהסיבה היא שפשוט יותר קל להיגמל משימוש בנייר אלומיניום מאשר מעישון. וזה בדוק!
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי לילך* »

שלום,

אני צמחונית וידידותית לסביבה בד"כ, אבל מעשנת (חצי קופסה ביום) ואוהבת את זה.
רציתי לשאול: איפה אפשר להשיג בארץ (בגוש דן) את הסיגריות של אמריקן ספיריט (או סיגריות אורגניות מומלצות אחרות) ?
תודה,
לילך
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

סיגריות אורגניות מומלצות אחרות
יש דבר כזה? סיגריות אורגניות? ומי ממליץ עליהן?
ים*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 14:06

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי ים* »

אורי באמת מוכרים את הטבק האורגני בארץ? אך פעם לא יצא לי לראות בחנויות אבל יש לי חברה שכל הזמן
מביאים לה כאלה מארה"ב. אם תוכל בבקשה להגיד לי איפה אפשר להשיג כאלו בארץ אודה לך מאוד(חיפשתי דרך האתר
שלהם ולא מצאתי).
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

המצב בארץ בנושא כל מוצרים אורגנים הוא שערוריה, מילא סיגריות, ניסיתם לאחרונה להשיג חיתולים ידידותיים לסביבה?!?

הדרך היחידה להשיג את הסיגריות הללו היא לבקש מאנשים מחו"ל שידאגו להספקה שוטפת או להתארגן ולהחליט להפעיל לחץ על חנות ספציפית (ניצת הדובדבן למשל) וכל פעם שמישהו שם - לנדנד (היינו לייצר ביקוש). אבל אולי שווה להתחיל מחיתולים דווקא, הנושא הזה יותר 'בוער' לדעתי.... (לפחות בישבנו של תינוקי)
מאמא_מאוהבת*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

זכור לי במעורפל שקראתי באחד הדפים שניתן לקנות טבק אורגני ולגלגל לבד...
מישהו זוכר?
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מאמא, לא שחלילה אני עובד בשורות התאגיד אמריקן ספיריט )לא להשיג ברשתות המובחרות(, אבל הם מוכרים גם טבק לגלגול אישי.
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

ואיפה משיגים את החומר גלם הזה? (-8
בחנויות טבע? אתה מכיר מקום ספציפי?
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מכיר כן. אבל לא בארץ...
חוצמזה התגלגלתי למעלה וראיתי שגנבתי מענת גביש את רעיון הלחץ על החנויות ולכן, מרוב בושה אלך לפינה עכשיו.
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

אורי, יצאת כבר מהפינה? D-:

איפה לא בארץ אתה מכיר? אולי אפשר לארגן משלוחה?

ולגבי לחץ על חנויות - בכל חנות מוזיקה שנכנסתי שראיתי שיש מעט מאוד דברים שאני אוהבת ושסינגלים אין בכלל, טרחתי לציין שאם היה, הייתי קונה. נו, ואתה חושב שלא נכנסתי שוב ושוב לאותם מקומות? ושומדבר לא השתנה... אני המשכתי לקנות את הדיסקים ב-eBay והחנויות המשיכו לא להביא דברים שאני אוהבת. וכך העולם שלנו ממשיך להתגלגל (-8
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

>יוצא מהפינה<
מאמא, לדעתי צריך להחרים את העולם.

>חוזר לפינה<
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

תגיד, מה יש בפינה שאתה כה ממהר לחזור אליה? דברים שווים? אפשר להצטרף? D-:

איפה לא בארץ אתה מכיר? אולי אפשר לארגן משלוחה?
???
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מאמא, אני מתרגל מדיטציה חדשנית ונועזת שבה אני מנסה להכנס למוחו של צב יפואי בשלושים ושלוש מעלות בצל ושמונים אחוזי לחות. הצב שאותו אני מדמה נמצא בפינה ליד המדרגות של הבית שבו אני נמצא. אין לו שם.
אפשר לארגן משלוחה אבל עדיף דרך חנות וכאלה. האם בדקת באתר שלהם? אולי הם כן משולחים? ואם לא, בשבוע הבא אתקלח ואלך שוב להציק לחנות האורגנית השכונתית (עלק אורגנית, כולה קצת אקובר + תבלינים + המון ויטמינים והופה = אורגני) בנושא החביב עלי - "למה אין לכם ..... ?" ואדווח.
לא בארץ אני מכיר בגרמניה.
עוד רעיון לפתרון המצוקה: לדלל טבק לא אורגני בפרחי קנבוס סטיווה מיובש טרי אורגני. לעשן פחות טבק ולהרגיש יותר אורגני. איף יו נואו וואט אי מין. ;-)
טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני דווקא הייתי מנסה בחנות טבק. יש כאלה שתיים שאני מכירה. שלוש.
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

מאמא, אני מתרגל מדיטציה חדשנית ונועזת שבה אני מנסה להכנס למוחו של צב יפואי בשלושים ושלוש מעלות בצל ושמונים אחוזי לחות. הצב שאותו אני מדמה נמצא בפינה ליד המדרגות של הבית שבו אני נמצא. אין לו שם.
שומעים את הצחוק שלי עד יפו??? D-:

עוד רעיון לפתרון המצוקה: לדלל טבק לא אורגני בפרחי קנבוס סטיווה מיובש טרי אורגני. לעשן פחות טבק ולהרגיש יותר אורגני. איף יו נואו וואט אי מין.
אתה מגיע לפארק הירדן? יש לנו על מה לדבר...

אני אכנס מחר לניצת הדובדבן באבן גבירול ואשאל שם. מבטיחה לדווח.

אני דווקא הייתי מנסה בחנות טבק. יש כאלה שתיים שאני מכירה. שלוש.
איפה?

<וכל זה שבוע לפני שאנחנו מפסיקים לעשן. אירוני או מה?>
טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

וכל זה שבוע לפני שאנחנו מפסיקים לעשן. אירוני או מה?
לא אירוני! אני הפסקתי לעשן שבוע אחרי שקניתי סטוקים של סיגריות בדיוטי פרי. מאז עברו שלוש שנים, ואני עדיין לא מעשנת.

_אני דווקא הייתי מנסה בחנות טבק. יש כאלה שתיים שאני מכירה. שלוש.
איפה?_
בתל אביב: יש חנות באלנבי, בצד של בית הכנסת הגדול, בין גרוזנברג ללילינבלום. חנות שניה בתחילת קינג ג'ורג', בצד של שינקין (בערך מול הכניסה לשוק בצלאל).

ליד גן שמואל, במרכז קניות.
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מאמא, עוד יומיים יש לי דייט עם ההוא מקינג ג'ורג' אז אדווח.
טרה, איך נגמלת?

>אורי מעוניין קונספטואלית להגמל<
טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פשוט הפסקתי!!! כל כך פשוט.

<האמת, שארז הפסיק לפני. אני בכלל לא התכוונתי להפסיק. הייתי מעשנת 2 קופסאות נלסון ביום, ומאוד נהניתי. מכל סיגריה. בכלל לא יכולתי לדמיין את עצמי לא מעשנת. כשהוא הפסיק, היה לי לא נעים לעשן לידו כשהוא מנסה להיגמל, ואיכשהו אחרי כמה ימים החלטתי להפסיק. אבל זו הייתה החלטה סופית! כלומר, אם אני מפסיקה, אז זה לעולמים. ידעתי שהיום הראשון יהיה הכי קשה, היום השני, יהיה היום השני הכי קשה>

באו לי אורחים. אמשיך אח"כ
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

דיווח מניצת הדובדבן: שאלתי על טבק אורגני. המוכר הסתכל עלי קצת, גיחך, כנראה התלבט אם אני רצינית או לא ואז שלח אותי לעשן מליסה! (:<
התעקשתי והוא סיפר שפעם היו להם סיגריות אורגניות (בסניף בהרצליה) והפסיקו עם זה בשלב כלשהו.

הייתי מעשנת 2 קופסאות נלסון ביום וואו, טרה, מרשים מאוד!
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

אורי, מה המצב בפינה? 9-:
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

נרשמת עלייה בטמפרטורות. גם בזה אדון עם האיש מקינג ג'ורג'. מבטיח
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי לילך* »

היי,
מכל הדיון כאן עוד לא הבנתי אם יש תשובה. אני לא רואה את עצמי מגלגלת בעצמי סיגריות. אני אוהבת סיגריות מוכנות שבוערות טוב ולא מתפרקות ... ורצוי בלי טעמי לוואי מזיקים ...
אני גם לא רוצה להפסיק לעשן - אני בחורה שקטה וידידותית לסביבה בד"כ - אבל אני לא רוצה שיקחו ממני את הישיבה במרפסת מול העשן שאני נושפת, לראות אותו מתאבך ולהרגיש את הניורו-טרנסמיטורים בגוף שלי ...
בינתיים אני מעשנת וינסטון לייטס
למישהו יש הצעות אחרות ?
תודה
מאמא_מאוהבת*

עישון באופן טבעי

מכל הדיון כאן עוד לא הבנתי אם יש תשובה תשובה לגבי מה?

אני דווקא מוכנה להתנסות בגילגול סיגריות. אולי באמת אתחיל לעשן מליסה...

נרשמת עלייה בטמפרטורות טוב, אז אני לא באה |-:
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לילך, בוודאי שיש תשובה. האמריקן ספיריט האלה מייצרים גם תפזורת לגלגול וגם סיגריות. כאמור, מחר אחה"צ בא"ח, אספק תשובה לפי ההפניות של טרה רוסה.
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

טוב, היה חם, לחות בלתי נסבלת. שבוע הבא?

>חוזר לצב<
טרה_רוסה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה דעתך לתת לאצבעות ללכת במקומך ? "דפי זהב" www.d.co.il
אל_דנטה*

עישון באופן טבעי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

טרה, חם פה מדי. כל תזוזה יכולה לגרום לאיבוד מים.
שליחת תגובה

חזור אל “סקרים”