קינואה ערך ותועלת

רונית*
הודעות: 322
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי רונית* »

שלום,
אני מעוניינת להאכיל את בני בקינואה. הוא כמעט בן תשעה חודשים ואוכל מוצקים כחודשיים (תהליך ההכרה עם מזון שלא מגיע מהציצי לא היה פשוט). עד עכשיו ניסינו רק ירקות ופירות והחלטנו לנסות משהו נוסף. מומלץ? או שכדאי לחכות עד גיל שנה, שנה וחצי??
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

חשבתי שמדובר בנבטים של קינואה או משו כזה.
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי מיה_גל* »

שלום רונית, לדעתי אין שום בעיה עם קינואה בגיל הזה. נסי כמות קטנה בשעות הבוקר ותחליטי על ההמשך בהתאם לתגובתו.
את יכולה להכנס גם לדפים רלוונטיים. התחילי מהדף מדור מתכונים
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ממה שאני רואה אצל הגמדה שלי (בת שנה) - היא חולה על קינואה.(זה נכון מראשית ימי המוצקים שלה)
אבל מה, בגלל שהיא לא לועסת זה יוצא ככה קומפלט בקקי.
(בשבוע שעבר הכנתי לה תבשיל של קינואה עם עדשים שחורות והיה לה קקי קינואה עם עדשים שחורות. בשביל מה אני מתאמצת?)
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה עם לבשל את זה יותר?
אני חושבת על כוסמת (מה שאני מכירה מהבית...), ונראה לי שאם מבשלים רך-רך-רך זה יכול להתעכל בקלות רבה יותר.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ורד_לב* »

לבשל יותר למעין דייסה יותר טוב, או למעוך קצת עם המזלג.
קינואה היא מצויינת.
ראי healling]גם methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev39 kenoa.htm
בתאבון |גזר| |תמר|
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי מיה_גל* »

נכון עוגיה - לבשל עם יותר מים ויותר זמן.
גם אז חלק יוצא קומפלט בקקי, אבל הרוב מתעכל :-P
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה עם לבשל את זה יותר?
ומה אני? כלב?
גם ככה אני נאלצת לאכול קינואה במקום ג'אנק.
יש גבול.

<בסדר. אני אמעך לה קצת. אבל יאללה. שיגמרו לצאת הטוחנות, שיגמרו כל החום והפריחות ושנתחיל לאכול סטייקים במקום אוכל של תוכים>
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי מיה_גל* »

:-D
מוגלי שלי עוד לא חולמת בכלל על טוחנות :-(
רק בימים אלה היא מצרפת רביעיית חותכות עליונות אל השתיים התחתונות שיצאו לפני כמעט חצי שנה......
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מיה גל כתבתי לך בדף שלך.

עוגיה- לגבי הקינואה- ואם לאחר הבישול את טוחנת לה בבלנדר? יש יותר סיכוי לעיכול קל, לא?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

יאללה. שיגמרו לצאת הטוחנות, שיגמרו כל החום והפריחות ושנתחיל לאכול סטייקים
אין קשר בין שינים לסטייקים.
הלסתות האלה עושות יופי של עבודה!
נילי_לי*
הודעות: 161
הצטרפות: 30 אוקטובר 2003, 07:24
דף אישי: הדף האישי של נילי_לי*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי נילי_לי* »

גם הפעוט שלי אוכל קינואה שיוצאת בשלמותה החוצה, והוא לועס ואוכל הכל.
איתי_שרון*
הודעות: 1164
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי איתי_שרון* »

מה זה קינואה?

> איתי מבייש את עצמו בשאלה אידיוטית <
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אין לי מושג, אבל זה כמו דוחן וכוסמת - אוכל ציפורים שאנשים אוכלים במסווה של מזון בעל ערך תזונתי רב.

> גילה, אוכלת הכוסמת הסדרתית, יורה לעצמה ברגל <
איתי_שרון*
הודעות: 1164
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי איתי_שרון* »

:-D
מה שנפלא במיוחד הוא שהצלחת להראות כ"כ בתוך העניינים משך דיון שלם בלי להבין על מה את מדברת ;-)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ורד_לב* »

איתי, תקרא את הקישור ששמתי כמה הודעות למעלה. יש שם יותר פרטים על קינואה. ו....כן, זה אוכל :-D
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

קינואה זה
קינואה זה ממש טעים. ניסיתי גם על שוחרי מזון לא בריאותי , על פעוטות והתעלפתי מתענוג בדיאדה - דניס על מצע קינואה פילה דניס על מצע קינואה
<מונו נוקי אף פעם לא הצליחה להכין כוסמת אכילה>
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי חגית_ל* »

גם לי הכוסמת לא היתה טעימה, עד שבישלתי אותה בחצי בצל ושן שום.
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הודעות: 294
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

אני עושה עם קינואה סלט טאבולה חבל על הזמן. במקום בורגול - קינואה.
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

"מתכונים עם קינואה"http:\\food.walla.co.il\?w=//725718
ענת*
הודעות: 570
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ענת* »

שלום לכולם! האם אפשר להכין דיסה על בסיס של קינואה? טעים?
אמא_של_אלה*
הודעות: 20
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 19:26
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אלה*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי אמא_של_אלה* »

הקינואה היא כל כך קטנה ורכה, שאלה אוכלת אותה בלי בעיה ובלי שיניים ומאוד אוהבת (היא בת 9 חודשים) לפעמים אני מערבבת לה את זה עם מרק עוף (המאכל המנצח בינתיים) ואז זה חגיגה גדולה בשבילה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מצאנו בחנות טבע פצפוצי קינואה (כמו פצפוצי אורז). עשוי מקינואה בלי תוספות. גיליתי שהקטן אוהב לאכול אותם בכפית, גם כמו שהם וגם "מודבקים" קצת ברבע כפית של טחינה גולמית, שקדייה או ממרח חרובים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

השכנה שלי בישלה קינואה בפעם הראשונה ואמרה: זהו, בישלתי, יצא לי טוב. עכשיו איך עושים שזה יהיה גם טעים?
:-P
(זה בעקבות מישהי שכתבה בדף מתחילים לאכול אורגני שקינואה לא טעימה לה).

אכן, הורגלנו באורז ופסטה וקוסקוס ושאר דברים נייטרליים. ולקינואה יש איזו מרירות עמילנית מובחנת. יש כמה דרכים בסיסיות להוציא את עוקצה:
  1. להוסיף חמיצות - לימון כמובן. הולך טוב כשמבשלים קינואה עם מנגולד למשל, או כמובן תרד. אפשר גם להוסיף עגבנייה קצוצה.
  1. להוסיף מתיקות - רלוונטי כשמבשלים עם בטטה וגזר. גם אז, זרזיף לימון רק יעזור.
  1. להכניס לסלט - שמן זית, פטרוזיליה, עגבנייה, לימון ואולי גם פירורי גבינה קשה.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

קינואה ערך ותועלת

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מצאנו בחנות טבע פצפוצי קינואה (כמו פצפוצי אורז). עשוי מקינואה בלי תוספות. גיליתי שהקטן אוהב לאכול אותם בכפית, גם כמו שהם וגם "מודבקים" קצת ברבע כפית של טחינה גולמית, שקדייה או ממרח חרובים.
נסי לרסק על זה סלק (מבושל או סחוט טרי) עם או בלי המתקה טבעית לטעמך. יוצא תחליף דגני-בוקר ורדרד וטעים טעים.
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”