שיטת אייפק

אנונימי

שיטת אייפק

שליחה על ידי אנונימי »

הדף מיועד לדיון בלבד. מודעות נא לשים ב{{}}ככר השוק
יעל_כ*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 14:43

שיטת אייפק

שליחה על ידי יעל_כ* »

איזה סיפורים אישיים אתה מכיר בקשר לטיפול באלרגיה?
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

שיטת אייפק

שליחה על ידי טובי_י* »

בשמת, פתאום חשבתי, יכול להיות שלא האיפק היה זה שעזר לשי? אלא אולי הדיקור?
כלומר, ניסיתם כמה דברים בו זמנית.
האיפק היה כל כך מדוייק שברור שזה ממנו הריפוי? (מדוייק הכוונה לכך שאם בשבוע מסויים היה ניקוי לשי של נאמר חיטה אז באמת מאותו שבוע שי אכל חיטה וזה נספג היטב, מה שלא קרה קודם?) ?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

טובי, האייפק כל שבוע, הדיקור רק לפעמים.
האייפק "מנקה" את האלרגיות - הדיקור נועד לחזק דברים אחרים (להפסיק את הבררנות באוכל, את חוסר התיאבון, את יריקת האוכל). הדיקור לא יכול "לנקות" אלרגיות. את זה לא אני אומרת, הרופא הסיני שלנו אומר.

האיפק היה כל כך מדוייק שברור שזה ממנו הריפוי? (מדוייק הכוונה לכך שאם בשבוע מסויים היה ניקוי לשי של נאמר חיטה אז באמת מאותו שבוע שי אכל חיטה וזה נספג היטב, מה שלא קרה קודם?)
כן.
יותר מזה:
אני אכלתי צימוקים - הילד שלשל.
אחרי זה עשינו טיפול לפירות יבשים (שאבחן וטיפל באלרגיה לצימוקים, תמרים ועוד) - ואז הילד אכל בעצמו צימוקים, ואני אכלתי צימוקים, ושום שלשול, הילד בריא ושמח וגדל!
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מצאתי דווקא כמה תשובות שם שאומרות שזו לא השיטה האידאלית לפתרון בעיה מסוימת, או שהפתרון מוגבל.
בהרבה מקרים אפשר להקל, וזה גם די הגיוני - גם אם הבעיה היא מבנית, אם לגוף ולנפש לא יהיו חסימות, היומיום עשוי להיות קל יותר, גם אם הבעיה עודה בעינה.
מעבר לכך, השיטה היא אינטגרציה של כמה שיטות אחרות, ולכן מן הסתם, היא מתאימה ליותר מצבים מאשר כל שיטה בנפרד.

מעבר לכך, מרגישה "קטנה" מכדי לענות על השיטה, אפילו לגבי הנסיון הפרטי, למרות שבינתיים זה בהחלט נראה מבטיח.
יהודית*
הצטרפות: 25 נובמבר 2003, 16:15

שיטת אייפק

שליחה על ידי יהודית* »

הכל שאלה מי המטפל ואיך שואלים את השאלות, מאיזה מקום מגיע המטופל לטיפול, השיטה עובדת רק צריך לראות אם יש כימיה עם המטפל, לקבל המלצות, והכי חשוב לכת עם מה שנכון לך.
בהצלחה
עוד_לא_אמא*
הצטרפות: 12 מאי 2003, 08:36
דף אישי: הדף האישי של עוד_לא_אמא*

שיטת אייפק

שליחה על ידי עוד_לא_אמא* »

חברים, אני מאוד זקוקה לפידבק!
מדובר במגילה ארוכה, אני יודעת, אבל אני ממש צריכה לשמוע קולות נוספים. השאלה היא לגבי טיפול אייפק, אבל אני חושב שגם אנשים שמטפלים/מטופלים בשיטות אלטרנטיביות אחרות יוכלו לעזור, כי מדובר בשאלה עקרונית.

אני מאובחנת כ"אטופיק דרמטיטיס", סובלת מאוד(קשה להסביר כמה זה יומיומי) מאלרגיה ובשנים האחרונות גם אסטמה, שמחמירה מדי שנה. מאז ששמעתי על הצלחות השיטה מבשמת א, והתנסתי במבחן שרירים עם נעה כהנא (אם מישהו בקשר איתה ויכולה לבקש ממנה להכנס לכאן, אני מאוד אשמח...) חשבתי שאני חייבת לנסות.

בדיוק כשהתפנתי מדברים אחרים שישבו לי על הראש והחלטתי להתחיל להתעניין בכיוון, הופיע המודעה הזאת כאן, והרגשתי שזה סימן. הייתי בהרצאה ,שמעתי, התרגשתי, והחלטתי להכות בברזל בעודו חם, ולהתחיל את הטיפול.

חשבתי שאני בסדר עם כל העניין הזה של תדרים, עבודה עם הלא מודע, ואנרגיה, עשיתי התקדמות מדהימה בתחום הזה בשנה האחרונה. בכל אופן אמרתי לעצמי, אי אפשר להתווכח עם טיפול שעובד. מה גם שאני רוצה ריפוי, דבר שאף אחד ברפואה המערבית לא מתיימר לספק במקרה שלי.

התקשרתי למטפלת באיזור מגורי. המטפלת עשתה מבחן שרירים בטלפון, ואמרה שאף על פי שהיא מתאימה לי כמטפלת, יש מישהי שמתאימה לי יותר. זה עודד אותי. מיד התקשרתי וקבעתי פגישה.

כבר כשנכנסתי בדלת, היא לא מצאה חן בעיני. קשה להסביר למה בדיוק ציפיתי, אבל זה לא היה זה. שתקתי. מבחינתי לא הייתה כימיה. נכנסנו לחדר הטיפולים שלה. הוא לא מצא חן בעיני. הוא היה מלא בקישקושים אזוטריים מהמון תחומים. הרגשתי מפגרת. זה היה כל-כך שונה מהתחושה שקיבלתי מעדי בהרצאה. אצלו הרגשתי עומק, תפיסת עולם שלמה, ראייה רחבה. פה הרגשתי עבודת אלילים. שתקתי.

שאלתי אותה מה היא למדה לפני שפנתה לipec. היא סיפרה לי, וזה נראה לי לא מספיק מעמיק (בדיעבד, לא בטוחה שזה כל-כך נכון) מה שהקפיץ אותי, היה שהיא סיפרה לי שהיא מטפלת באמצעות שיטה המבוססת על חלקיק אטום שהתגלה במחקר חלל, ומכיל את כל תדרי הריפוי. זה היה יותר מדי בשבילי. עוד רגע עושים לי טיפול באמצעות חוצנים.

במבחן השרירים התרגשתי נורא. האמת היא, שקפצו לי דמעות לתוך הגרון. הבנתי שאני מרגישה אשמה ופגומה בגלל האלרגיות שלי. זה היה קשה. גם המבחן של ההתאמה שלי לטיפול היה מעניין. התשובה שבה נפלתי הייתה "אני פתוחה לראות את כל האמיתות שבי". ידעתי שזה נכון, וזה היה מאוד חזק בשבילי.

כשהיא העבירה אותי מבחן לגבי מידת התאמתה לטיפול, בהתחלת המפגש, מבחן השרירים שלי הראה שהיא מתאימה להיות המטפלת שלי. אבל היא לא שאלה האם היא המטפלת המתאימה לי ביותר. זה הפריע לי. אחרי שסיימנו את האבחון, התגברתי על הבושה הטבעית שלי וביקשתי ממנה לבדוק שוב האם היא מטפלת מתאימה, והכי מתאימה. התוצאות הין קצת מבולבלות, אבל היא אמרה שהתשובות החיוביות שלי חזקות מהתשובות השליליות שלי.

אח"כ עברנו לטיפול, ואני מצאתי את עצמי שוכבת עם אבנים על הצ'אקרות שלי וקריסטל טעון בכל תדרי הריפוי על הראש שלי. לא יכולתי להרגע. גם לא בזמן שהייתי צריכה לשכב שלושים דקות אחרי הטיפול ולהפנים. המוזיקה לא הייתה נעימה לי, ורציתי ללכת משם. בתום הטיפול היא סיפרה לי שוב על שתי נשים עם האבחון שלי שהיא טיפלה בהן. אחת מהן סיימה טיפול תוך שלושה חודשים, אבל היא הייתה מקרה קל. השנייה הגיעה לטיפול במשך שלוש שנים. בשנה הראשונה היא טופלה פעמיים בשבוע, בשנה השנייה היא טופלה פעם בשבוע, ובשנה השלישית התחילה לרדת בהדרגה לפעם בחודש. אני, היא אמרה, כנראה מקרה ביניים. עכשיו כבר ממש הייתי בפאניקה.

החלטתי להתקשר לעדי שאנן ולשאול לדעתו. עדי הרגיע אותי ואמר שמבחן שרירים צריך להיות חד-משמעי, ושכדאי לי להמשיך לעבור עם האיבחון שלי בין מטפלים, כשכל אחד מהם יעשה לי טיפול, עד שאמצא מישהו שארגיש נוח איתו, ושמבחן השרירים יראה התאמה. גם עדי אישר שבממוצע, טיפול בבעייה שלי עד החלמה מלאה לוקח כמה עשרות טיפולים. צריך לקוות, הוא אמר, שלא תהייה רחוקה מדי מהממוצע.

אז בצעד לא אופייני לי, התקשרתי למטפלת ואמרתי לה שאני מתכוונת לבחון מטפלים נוספים, ולקחתי את האבחון שלי. אח"כ נכנסתי לאתר של אייפק והתחלתי לעבור על קורות חיים של מטפלים שונים, וראיתי שהיא לא היחידה שמטפלת בשיטה ה"מטורפת" הזאת, מה שהביא אותי לחשוב, שאולי באמת הבעיה שלי היא יותר עקרונית:
אולי באמת עדיין יש לי קושי עם כל שיטות הטיפול האנטי-מטריאליסטיות האלה?
נדמה לי שעם רפואת מרידיאנים אני מרגישה יותר טוב (בכל זאת, זאת חוכמה אנושית רבת שנים), אבל אולי באמת אין הבדל בין זה לבין "ריפוי באמצעות חוצנים"?
קשה לי עם אורך הטיפול. אני מפחדת להיות מרומה. כאילו, אני יכולה להוציא כמה אלפי שקלים לפני שבכלל מותר יהיה לי לבקש לראות תוצאות. וכן, יש גם רגשי אשמה בקשר לעלות של הטיפול.
אני קצת כועסת על עצמי על כל ההתנגדויות האלה. הייתי מעדיפה מאוד להרגיש נוח עם זה. להיות יותר פתוחה, ופחות "מערבית מקובעת", אבל החלטתי שאולי בכל זאת יש בעניין הזהכ שיעור, ושאני חייבת להקשיב לקולות האלה שלי, ולתת להם מקום.

אשמח לשמוע כל תגובה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

שיטת אייפק

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

וואו,
ההתלבטות שלך נשמעת לי ממש מובנת ואני מזדהה עם התחושה, גם אני מתלבטת בין האמונה והרצון לתת אמון במטפלים ובשיטות שונות לבין החשש מפני שרלטנים בתחום, ומפני ה"אי-רציונליות" של השיטות הללו.
מה שקופץ לי לעין - העובדה שהרגשת טוב עם עדי ועם המטפלת הראשונה עמה דיברת בטלפון - לעומת הרגשה רעה מהרגע הראשון עם המטפלת השניה - בראש ובראשונה זה מרגיש לי כאילו המטפלת הזו לא מתאימה לך (ולא משנה בכלל למה זה).
לא יודעת אם הטיפול נכון או לא ואם הוא יעזור לך או לא. אבל גם במסגרת טיפול כזה עליך להרגיש ש"זה נכון", ייתכן שיהיו דברים קשים / לא נעימים שעולים - אבל הבסיס צריך להרגיש לך נכון, לא נשמע לי שהמטפלת הזו הרגישה לך ככה.
אני קצת כועסת על עצמי על כל ההתנגדויות האלה
אם גם מטפלים אחרים ירגישו לך לא נכון, את לא חייבת להילחץ ממי, כולל קולות פנימיים שיגידו לך למשל, שאת "לא פתוחה" או "חסומה". ייתכן שהתשובה היא: בסדר, כרגע אני חסומה וזה אומר שכרגע לא מתאים לי. אולי בעתיד זה ישתנה ואולי לא, אולי השיטה לא מתאימה לך לא עכשיו ולא אח"כ. זה לא בהכרח אומר שאינך רוצה להירפא - כפי שוודאי יהיו מי שיטענו כלפיך - אולי השיטה לא מתאימה לך כלל. את יודעת מה, אפילו אם משמעו שאינך רוצה להירפא?! לא סוף העולם לדעתי - ייתכן שהמחלה משרתת אותך (גם אם לא ברור לך למה או כיצד).
אני כן הייתי מנסה מטפל אחר, כדי לוודא שהעניין הוא עם השיטה ולא עם המטפלת, בכל מקרה תרגישי טוב.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני נורא מסכימה עם פלונית אחרת.
אפשר להגיד "כל מלה".

בתור אחת שהלכה לאייפק בחוסר אמונה מוחלט בהחלט (חשדתי שזו או שרלטנות או קישקוש), אבל ראתה תוצאות -
אני חושבת שאם את לא מרגישה טוב עם מטפלת כלשהי, אבל מרגישה טוב עם מישהו אחר, אז תלכי למי שאת מרגישה טוב איתו וזהו.

עכשיו קצת יותר בפירוט:

חשבתי שאני בסדר עם כל העניין הזה של תדרים, עבודה עם הלא מודע, ואנרגיה, עשיתי התקדמות מדהימה בתחום הזה בשנה האחרונה
לדעתי, את לא צריכה לעשות שום התקדמות בתחום הזה. את לא צריכה לא להבין את זה ולא להאמין בזה כדי שזה יעבוד. זה לא תלוי באמונות שלך.

כבר כשנכנסתי בדלת, היא לא מצאה חן בעיני
לגמרי לגיטימי, וסיבה טובה לנסות אחרים.

וזה נראה לי לא מספיק מעמיק
האמת, לא צריך שום דבר מעמיק. לא צריך לדעת שום דבר חוץ מהשיטה, וגם את השיטה לא קשה ללמוד - את יכולה ללמוד אותה בעצמך, אם את רוצה.

ידעתי שזה נכון, וזה היה מאוד חזק בשבילי.
השיטה "מאבחנת" אותך, בלי תלות במטפל. לכן, התקבלו התשובות הנכונות לגבייך ואת נוכחת שהאיבחון מדוייק. אי אפשר כמעט לפספס באייפק, כי זה לא תלוי בכישרון או במידת הלימוד של המטפל. זה לא הוקוס פוקוס.

החלטתי להתקשר לעדי שאנן ולשאול לדעתו. עדי הרגיע אותי ואמר שמבחן שרירים צריך להיות חד-משמעי, ושכדאי לי להמשיך לעבור עם האיבחון שלי בין מטפלים, כשכל אחד מהם יעשה לי טיפול, עד שאמצא מישהו שארגיש נוח איתו, ושמבחן השרירים יראה התאמה. גם עדי אישר שבממוצע, טיפול בבעייה שלי עד החלמה מלאה לוקח כמה עשרות טיפולים. צריך לקוות, הוא אמר, שלא תהיי רחוקה מדי מהממוצע.
אכן.
זה בערך טווח הממוצע אצל מבוגרים (אצל תינוקות זה יותר מהר, וגם אחוז ההצלחה יותר גבוה). אי אפשר ממש לדעת מראש. זה גם תלוי לכמה דברים את אלרגית. נגיד שכל פריט דורש טיפול, אם את אלרגית ל-30 דברים יידרשו 30 טיפולים. הנה כבר "כמה עשרות". ככל שאנו מתבגרים, יש דברים שדורשים יותר עבודה והם עקשנים. כלומר, מנקים אותם והניקוי לא מצליח לגמרי, צריך עוד פעם ועוד פעם לנקות שם משהו. או שמשהו שכבר טופל חוזר אחרי חצי שנה, כאלה דברים. אנחנו מייצרים את הבעיות האלה בשנים, והאייפק הוא לא איזה "הוקוס פוקוס" שמנופפים מטה קסמים והכל נעלם. ואף מטפל אחראי ומקצועי לא יכול להבטיח לך הבטחות שוא, ש-100 אחוז שיצליחו לעזור לך, או שיודעים מראש כמה טיפולים יצטרכו (במהלך הטיפול צצים אצלך דברים, שצריך לטפל בהם לפני שאפשר להמשיך, וכך הלאה).

קשה לי עם אורך הטיפול. אני מפחדת להיות מרומה. כאילו, אני יכולה להוציא כמה אלפי שקלים לפני שבכלל מותר יהיה לי לבקש לראות תוצאות. וכן, יש גם רגשי אשמה בקשר לעלות של הטיפול.
אני לגמרי מבינה.
גם אותי הרתיעה העלות.
אבל לגבי "מותר יהיה לי לבקש לראות תוצאות" - לא. יש תוצאות שתוכלי לראות מייד. אגב, אפילו מה שהרגשת באיבחון, ואיך הרגשת שמשפטים מסוימים ממש קלעו אצלך - זו כבר התחלה של עבודה אצלך. זה כבר סוג של תוצאה.
מתוך המטפלים המעטים שאני מכירה, ואני ממש מכירה מעטים, אני יכולה להגיד לך שאני סומכת לחלוטין על עדי שאנן ועל דינה דיאמנט. אני הולכת לדינה (כי עדי מצא במבחן שרירים שהיא הכי מתאימה לי) והשיטה שלה אפילו מאפשרת קיצור מקסימלי של אורך הטיפול (רלבנטי למבוגרים, כמוני וכמוך, לא לילדים). אצל שניהם (הילדים מטופלים אצל עדי) אני רואה תוצאות ברורות.
אני סבורה שגם זאת שהלכת אליה ניסתה להיות כנה איתך גם לגבי אורך הטיפול, במיוחד כדי לא לעורר תקוות שווא לאיזה "זבנג וגמרנו", כי היא יודעת שזה לא עובד ככה. בכל אופן, לדעתי אם לא הרגשת טוב איתה - תמשיכי לחפש. הנה, גם עדי אמר לך את זה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

שיטת אייפק

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

בשמת, לא יכלתי להיות בערב שפירסמת פה, אבל אני חושבת ללכת לאיבחון - טיפול, למרות שלא הייתי שם.
את ממרכז הארץ נכון?! בעצם השאלה היא אם עדי ו או דינה הם ממרכז הארץ. האם כדאי ללכת לעדי כדי לבחור מטפל? (אני רואה שגם את וגם עוד לא אמא עשיתן זאת. האם עדי הוא "מכוון תנועה" (-:
ושאלה נוספת - מה טווח המחירים של מטפלים? (למה מביך אותי לשאול שאלה כל כך לגיטימית? 0-: )
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

אכן, האייפק משתמשים לאיבחון בקינסיולוגיה. שיטה תמוהה אבל עובדת. בסך הכל עוד פטנט לקבל מהגוף תשובות (יש עוד המון שיטות מקבילות).
לגבי אורי קניג - הוא זה שלקח שיטה שפגש בארה"ב ופיתח ממנה את האייפק.
עדי שאנן הוא זה שלמד ממנו והביא את השיטה לארץ והכשיר את כל המטפלים בשיטת אייפק בארץ.

פלונית, אני ממרכז הארץ. יש עוד ערבים כאלה. נדמה לי שזה פתוח וחינם, אז זו הזדמנות טובה להתרשם בעצמך מהאנשים וממה שהם אומרים על השיטה. אפשר להתקשר 03-7440888 ולשאול אותם לגבי פרטים על ההרצאה הבאה (בטח יתנו לכם מספר להתקשר ולברר, ויש בוודאי גם הרצאות במקומות אחרים בארץ).
עוד_לא_אמא*

שיטת אייפק

תודה רבה על התשובות.

האם כדאי ללכת לעדי כדי לבחור מטפל? האם עדי הוא "מכוון תנועה"
מצטרפת לשאלתה של פלונית, מתלבטת האם לחפש בעצמי בין מטפלי האיזור, ולהמשיך להתלבט, לבין ללכת אליו, שאיתו אני כבר מרגישה טוב, ולרצות להישאר אצלו (לנסוע למרפאה שלו פעם בשבוע ייקר את הטיפול היקר גם כך...)

ושאלה נוספת - מה טווח המחירים של מטפלים?
עד כמה שהבנתי עד עכשיו 150-300 ש"ח לטיפול רגיל (לא אבחון). ככה פחות או יותר עולים גם טיפולים אלטרנטיביים אחרים (דיקור למשל)

(למה מביך אותי לשאול שאלה כל כך לגיטימית? )
בגלל אותה סיבה שמביך אותי לומר שהעלות היא שיקול משמעותי.

בשמת, הייתי רוצה לשאול אותך, האם משהו בחשיבה שלך השתנה בעקבות הצלחת השיטה?
נדמה לי שמצד אחד אני מפחדת מזה שהטיפול לא יעבוד, ומצד שני מאויימת מההשלכות של האפשרות שדבר כזה אכן עשוי לעבוד (אני מדברת יותר על שיטת הטיפול בקריסטלים, מאשר על הטיפול שעדי דיבר עליו) על העולם המוגן שלי שבו ההגיון והמדע הם שליטים עליונים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

המטפלת עשתה מבחן שרירים בטלפון.

???

טובי_י*

שיטת אייפק

שליחה על ידי טובי_י* »

אה, גמני מטופלת שם.

הטיפול עזר ועוזר לי.
התחלתי סקפטית אבל מעודדת מהסיפור של שי הבן של בשמת.

מאחר ואצלי הטיפול לא היה כזה שניתן לבדוק את תוצאותיו לאחר כל פגישה, למשל לא דובר על ניטרול אלרגיה לצימוקים נניח, ומיד לאחר הפגישה יכולתי לאכול אותם בלי תופעות לוואי. אצלי דובר על טיפול ארוך, כל פעם בגורם אחר בגוף. פעם רגשי, פעם פיזי. יותר מכך, זה לא הקל על הסימפטומים הקשים (של הבעיה שלי) שהייתי מגיעה איתם. זה תהליך ארוך, שמתישהו בלי שגם תדע מתי בדיוק הוא אמור לשאת תוצאות. שאלתי את עדי, לגבי מקרים שאין יעילות לטיפול. הוא אמר שזה גם יכול לקרות, במקרים מאוד מעטים, ושניתן בערך אחרי שלושה חודשים (פעם בשבוע), לדעת אם יש כיוון של שיפור או לא ואז להחליט על שינוי או על כך שזה לא יעיל.

היו לי אתם הלבטים בדיוק כמו לרובכן. המון כסף, המון תקווה, המון השקעה של זמן ואנרגיה במשהו נורא נורא מוזר ולא ודאי. הגעתי גם אחרי הוצאות מטורפות על מטפלת סיני, מטפל קינסיולוגי טהור שלא קשור לאייפק (משהו דומה אבל לא זה), מטפלת נתורופטית שמכעט הרגה אותי עם התפריטים שלה, ומיטב מומחים קונבנציונאליים שלא ידעו איך לעזור לי.
מניסיוני זה עובד. וגם כשאני כותבת את זה עכשיו אני עדיין תמהה, האמנם מזה הריפוי, ושוב, קיבלתי כוחות חיוניים מבחינה רגשית וחיזוק פיזי להתמודד טוב יותר עם הבעיה שלי. כרגע, טאץ' ווד זה משתפר והכוונה היא להמשיך עד לריפוי מלא.

לגבי בחירת המטפל. אני התקשרתי לשאנן שאמר שהוא כבר לא עובד, ועשה לי בדיקה דרך הטלפון, שוב משהו שקשור לקינסיולוגיה, "שואל את השרירים" ויצא שמה של המטפלת שלי. אני כמעט שהתפוצצתי מצחוק כשהוא אמר לי זאת במין ודאות שכזו. לא ממש התחברתי למטפלת שלי מיד. עברו כמה פגישות, מה שנדיר אצלי. אני אוהבת להתחבר עם מטפלים מיד, להרגיש כימיה. היא בתחילה נראתה לי שונה כזו, זרה לי. רק אחרי כמה פגישות חשתי יותר קרובה אליה, לא חברת נפש, אבל קרובה מספיק בשביל להיפתח אליה, לסמוך עליה, לצחוק איתה (המון!) ובכלל לחלוק אתה את תהליך הריפוי החודרני הזה (מבחינה רגשית).

אני חושבת שמה שחשוב בשיטה הזו, זו התמדה. קשה מאוד לצפות לתוצאות בחודשיים הראשונים, למרות שיש סיפורים על אנשים שתוך שתי פגישות יצאו עם ריאקציות חזקות ומרפאות. מי שמגיע עם בעהי שורשית עמוקה, רבת שנים וסיבוכים, צריך סבלנות של לפחות חודשיים שלושה עד להתחלה של תוצאות, ומדובר בהשקעה כספית לא מבוטלת.

זה מניסיוני.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם כדאי ללכת לעדי כדי לבחור מטפל? האם עדי הוא "מכוון תנועה"
זה לא שהוא מכוון תנועה.
חשבתי שהסברתי קודם: הוא זה שהביא את השיטה ארצה והכשיר את האחרים, אז טבעי ללכת אליו אם לא מכירים אף אחד.
לדעתי הוא מקבל גם בצפון. ויש עוד מטפלים מצויינים, אפשר לבקש ממנו המלצות גם בטלפון אם גרים רחוק.
אפשר גם לבוא אליו לאיבחון ואז ללכת למישהו קרוב יותר.
יש כל מיני אפשרויות.
לגבי העלות: זה גם משתנה לפי המקום שהם מקבלים. במדיטף יש תקורה מאוד גבוהה וזה מרכיב.

בשמת, הייתי רוצה לשאול אותך, האם משהו בחשיבה שלך השתנה בעקבות הצלחת השיטה?
לא. אני בעיקרון פתוחה לריפוי "אלטרנטיבי". השיטה הזאת נשמעה לי קשקוש, אבל העובדה היא שהייתי פתוחה לתת לזה צ'אנס, וברור היה לי מהרגע שפגשתי את עדי שזו לא שרלטנות. אז ניסיתי. והתוצאות הדהימו אותי, ואני בעצמי הולכת, ורואה שינויים גדולים.
טובי_י*

שיטת אייפק

שליחה על ידי טובי_י* »

לגבי העלות: זה גם משתנה לפי המקום שהם מקבלים. במדיטף יש תקורה מאוד גבוהה וזה מרכיב.

בעיקרון זה בין 250 ל- 300 ש"ח לפגישה. יש מקום שהם מקבלים יותר זול?
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

טובי, לי אין מושג. כדאי פשוט לשאול את המטפל/ת, לא?
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אצלנו יותר זול. אבל זה לא במרכז.
עוד_לא_אמא*

שיטת אייפק

כרמית, אולי תוכלי להוסיף גם את קצת רשמים מהטיפול?
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אני לא מספיק ברורה לעצמי, אז קשה לי.
יש מקומות שהצליח בבירור (הבדל חד בין לפני ואחרי טיפול), יש מקומות שפחות. יש מקומות שההמלצות לשינויי תזונה היו גדולים עלינו, ולכן אי אפשר להאשים את השיטה בכך שאין תוצאות... חלק מהאלרגיות שנוקו, אין לי דרך לדעת אם אמנם היו, כיוון שאובחנו ע"י השיטה, ללא זיהוי חיצוני (כלומר, לא ראיתי את קיומן).
מבחן השרירים נתן גם תשובות מפתיעות, כאלו שדי ברור לי ששרלטן לא היה נותן - וגם המטפל (ליאור טל) יוצר אמינות, והוא בעל ידע רב בתחומי תזונה ופארא-רפואי - ולא מיסטי (לא היה בכלל עיסוק בקריסטלים למיניהם.)
חלק מהנחות היסוד של השיטה קשה לי לקבל. כשאני באה לשם, אני "נקיה" כלומר, הולכת לפי הראש של השיטה - לא מנסה "להלחם" בשרירים או להשפיע אינטלקטואלית על התוצאות.
בסך הכל - חושבת שעומד במבחן התוצאה, ללא נזק אפשרי (מלבד לכיס... אבל זה סיכון שאי אפשר בלעדיו).
עוד_לא_אמא*

שיטת אייפק

כרמית, תודה על התשובה.
אני לא כ"כ מבינה את העניין עם המלצות התזונה. מהמעט שהבנתי, אם יש אלרגיה למרכיב תזונתי כלשהו, מבטלים אותה וממשיכים הלאה.
האם חל אצלך שיפור בתסמינים? בהרגשה הכללית?
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

יש הבדל בין אלרגיה, לרגישות (או אי סבילות, או לא זוכרת מה המונח). האלרגיות - נוקו. כנראה שישנה גם אי-סבילות, שלא ניתנת לניקוי.
אצל בני (הוא המטופל) חל שיפור משמעותי (החלמה) בתופעה שהביאה אותנו לשם (שלשול קבוע ללא הסבר קונב' וללא שיפור בדיקור), אבל הוא עדיין מנוזל כרוני וחולה הרבה (אם כי בחודשים האחרונים, עם או בלי קשר לטיפול, מחלות קלות בלבד, בעוד קודם היו גם חמורות) - וקיוויתי שנוכל לפתור גם את זה - אך לא כך הוא, לפחות ללא שינויי התזונה שהומלצו לנו - ואנחנו לא מיישמים כרגע (ראי התלבטות ב-מוצרי חלב טוב או רע).
טובי_י*

שיטת אייפק

שליחה על ידי טובי_י* »

גם אצלי שינויי התזונה לא אפקטיבים.
אבל כמו ברפואה קונבנציונאלית. גם פה יש "חורים" בשיטה.
עוד_לא_אמא*

שיטת אייפק

עכשיו אני מוטרדת. מהאבחון הראשון שלי, יש 16 קבוצות של מזונות שאני אלרגית אליהם (ועד בערך עשרים קבוצות של דברים אחרים, ועד לא הגענו לקטע הרגשי...). אגב, טל, כמה זמן את כבר מטופלת?
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

עכשיו אני מוטרדת.
ממה?

כרמית, תוכלי לפרט לגבי שינויי התזונה? אצלנו לא נתקלתי בזה כנראה (?).
מטפלת_ipec*
הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 18:33

שיטת אייפק

שליחה על ידי מטפלת_ipec* »

לעוד לא אמא

קראתי את מה שכתבת והיה לי מעניין מאד מהצד של המטפלת שבי.
וגם של האדם שבי.
אני חושבת שהשיטה מנקודת מבט של אדם ממוצע נראת באמת נורא מוזרה .לבעלי לקח שנתיים להבין שהדברים שעושה אשתו עוזרים ויעילים. הוא פשוט רואה מטפלת מאושרת וקלינטורה שהולכת וגדלה עם השנים וגם מה זה עושה לילדים שלנו.

וזה הכוח האמיתי של השיטה הזו היא פשוט כל כך יעילה ומדוייקת ורוב המטופלים רואים תוצאות יפות ולטווח ארוך והרבה פעמים מגיעים לשורש ומנקים שכבות שכבות ובגלל זה לוקח זמן וכמה טיפולים,

אני חושבת שלמרות הדיוק היחסי של מבחן השרירים מה שמאד חשוב הוא ההתאמה בין מטפל למטופל.
לפעמים מדובר ברומן ממבט ראשון ולפעמים זה לוקח זמן להתרגל.

מנסיוני ואמונתי אני רואה שאין מקריות בדבר, המטופלים שלי ממש משקפים את מה שאני עוברת בחיים זה מין קליידסקופ צבעוני של כל האפשרויות שבתוכי. אני רואה איך שיעורי החיים שלי והאנרגיה שלי מושכים אנשים המתאימים לי ואני להם.

בקשר לטכניקות-
חלק מהטיפול קורה בין האנרגיה של המטפל והמטופל והוא נעשה במישורים סמויים לפעמים ללא מילים.
לפני שבועיים טיפלתי בתינוקת של חברה בבית שלי, זה נדיר בדרך כלל אני מקפידה על הפרדה ,אבל הרגשתי שזה בסדר ויש לי מה לתת לה . התינוקת סבלה מדלקת כרונית בעין . ושום טיפול לא עזר.אבחנתי את הסיבה הרגשית והסברתי לתינוקת ולאם הרגשתי כי התינוקת ממש מקשיבה לי נתתי לאם הוראות טיפול הביתה. ולא שמעתי ממנה שבועיים, פגשתי אותה במסיבת חנוכה והיא סיפרה לי כי הדלקת עברה למחרת ללא טיפול שנתתי והיא יודעת שהתינוקת שלה הבינה את הסיבה ואז הסמפטום עבר.

אני מספרת זאת כי אני יודעת שקורה המון בתהליך טיפולי ולפעמים לא צריך אפילו לדבר או לדעת ודברים משתנים .
גם לי בתור מטפלת לקח זמן להבין שאני שמה על אדם פתק עם אלרגן ואני עושה פעולה ללא מגע והאלרגן מתחזק בדיוק כפי שהוא מתחזק עם תיפוף על עמוד שדרה.

זה מאד לגיטימי לעבור למטפל אחר אבל תבררי האם ההתנגדויות שלך הן באמת למטפלת או לשיטה , כי הקטע עם האטומים שתיארת נראה לי שמתאר את רפואת טכיון שהרבה ממטפלי אייפק משתמשים בה ויש לה תוצאות טובות.

אני אישית מכירה מטפלים מעולים מאד והרבה

וחוץ מזה את יכולה לנסות לספר למטפלת על ההתנגדות גם את זה אפשר לפעמים לפתור בשיטה.
פעם באה אלי מטופלת שקיבלה המלצה לבוא אלי ומאד הסתדרנו היתה כימיה נהדרת אבל כבר בפגישה הראשונה הגוף שלה אמר שהיא לא מוכנה בכלל לטפל אצלי ככשאלתי למה התברר שזה מחיים קודמים ניקינו והיה בסדר גמור היא סימה את הטיפול ב10 פגישות עם תוצאות.
השבוע ביקרהכ אצלי משהי שהיה לה ממש קשה עם השיטות שלי סיפרה לי על ההתנגדות ואמרה שהיא ממש רוצה לתת לזה צאנס הרגשתי שהיא כנה מאד ואני שמחה שאמרה את האמת כי מטפל מיומן בדרך כלל מרגיש זאת.

כל מטפל אייפק משלב את כל מה שלמדש קודןם עם השיטה כך שיש כיום הרבה מטפלים וכל אחד מטפל באופן שונה.

אני מאחלת לכל מי שפונה לשיטה או לשיטות אחרות תהליך מקסים של ריפוי התפתחות והתקדמות

וחוץ מזה הידעתם שאפשר לטפל בשיטת אייפק בעוברים ??

ועוד בקשר לכסף המחירים נעים בין 220 ש"ח ל300 לפי מה שאני יודעת .
אני לוקחת 230 אבל לשעה וחצי נטו בכל פעם.

אז סוף חג שמח לכולם
ממני הפלונית והאלמונית
נחמד לי לכתוב בעילום שם ככה נקי בלי שמזהים אותי
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הטיפול בתינוקות מתבצע דרך הוריהם? אם כן, האם אפשר לטפל בעוד בני משפחה דרך בני משפחה אחרים (בני זוג אלה באלה, ילדים בוגרים בהוריהם, אחים וכולי). האם המטופל חייב להיות נוכח או שגם בן משפחה יכול כביכול "לייצג אותו"?
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

האלרגיות טופלו ללא שינויי תזונה (זאת אומרת שינויים זמניים בלבד, למשך מספר ימים מועט, שנקבע במבחן השרירים).
כאמור - זה פתר את הבעיה שאיתה באנו, שהיא רגישות של מערכת העיכול.
חולשת המערכת החיסונית + ליחה (לא בריאות, אז לא יודעת איך להגדיר), נובעות ככל הנראה לא מאלרגיה אלא מחוסר יכולת לעכל מזונות מסוימים (ככל הנראה חלב וקמח לבן). אנחנו לא נמנעים מהם כרגע - בניגוד להמלצת המטפל (בידיעתו כמובן וכרגע תוך סיכום שהמצב גבולי ולכן אין טעם להמשיך בטיפול ארוך או בהתחייבויות תזונתיות קשות לביצוע).
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

הטיפול בתינוקות מתבצע דרך מתווך, בד"כ אמא (אבל גם אבא יכול, ואולי גם אחרים), בנוכחותו, ותוך מגע איתו.
מטפלת_ipec*
הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 18:33

שיטת אייפק

שליחה על ידי מטפלת_ipec* »

לפלוני האלמוני

שוב תלוי מאד במטפל למשל אני לא מוצאת צורך לטפל בתינוק דרך מתוך אלא ישירות, עקרונית ניתן לטפל גם מרחוק אפשר לאבחן מרחוק אבל ברור שקרבה פיזית ישירה

שמעתי ממטפל שטיפל בתינוק דרך האם ללא מגע כלל התינוק שיחק והיה טיפול מדהים ומוצלח מה שקובע הוא ההתכוונות האנרגטית לפחות לטעמי.

המטופל נוכח כשיש מתווך בטיפולי אייפק אלא אם כן משהוא מטפל אחרת ,

יצא לי כן לטפל באנשים בחול דרך תמונה ושיחות טלפון אבל זה דורש המון מעקב וזהירות.
גלית_ל_ב*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 21:48
דף אישי: הדף האישי של גלית_ל_ב*

שיטת אייפק

שליחה על ידי גלית_ל_ב* »

שאלה מטרידה,
בני בן שנה וחצי,מאז שהיה בן שלושה חדשים חבט בעצמו עם שינויים בעוצמה ובתכיפות
קשה לצפות בזה אך קשה יותר המחשבה ,שזהו ביטוי לקושי כלשהו,
לפעמים גם דופק את הראש בריצפה
פרחי באך נוסו ללא הצלחה-האם השיטה תתאים לטיפול בילדי,האם יש למי מהמטפלים ניסיון בטיפול דומה?
תודה
חיפושית*
הצטרפות: 16 מרץ 2004, 18:29

שיטת אייפק

שליחה על ידי חיפושית* »

מנסיוני עם שיטת אייפק מזה 3 חודשים, שפשוט זה עובד,
אני בתחילת ההריון, והאפייק פשוט מציל אותי (כשאפשר כמובן), וכן ,ניתן לתקשר עם העובר, המטפלת שלי אכן בודקת אותו/ה בכל פגישה, ובפגישה שעברה הוא/היא, כבר הגיב/ה והמסר היה, שהכל בסדר התפתחות תקינה והוא/היא לא זקוק/ה לטיפול..(היא חושבת שזו בת..)

אז כן, אני מרוויחה בשביל שניים :-)

לאישי היקר זה נשמע כמו קישקוש ,אבל , כמו שהוא, אומר, העיקר שאת מרגישה יותר טוב, זה מה שקובע.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

חיפושית,האם תוכלי לספר מה שמה של המטפלת שלך?אולי גם טלפון...תודה @}
מיכל_דנקנר*
הצטרפות: 24 יוני 2002, 12:54
דף אישי: הדף האישי של מיכל_דנקנר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי מיכל_דנקנר* »

גלית,
איך הוא מתקשר איתך (תקשורת מילולית ולא מילולית)?
מה עוד את יכולה לספר על התנהגויות חריגות שלו?
האם הוא בכור?
סאן_שיין*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 17:46
דף אישי: הדף האישי של סאן_שיין*

שיטת אייפק

שליחה על ידי סאן_שיין* »

לי השיטה מאד עזרה - ממש שיפור משמעותי של סימפטומים שקשורים לבעייה מסויימת שהיתה לי עד כמעט להעלמות תוך חודש וחצי בערך של טיפול שבועי. אבל המדד היה מאד ברור. האם אפשר לקבל המלצה למטפל/ת טוב לתינוק בן שנה וחצי מאזור המרכז הסובל מאסטמה קשה.
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

שיטת אייפק

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

לעוד לא אמא
לכי עם הרגש שלך למטפל ולא לפי מבחן השרירים, כי הרבה פעמים המטפלים טועים, ואם את מרגישה לא נוח שם אז התוצאות עלולות להיות בהתאם ולפי דעתי חבל על הזמן וחבל על הכסף.
וגם לגבי הקביעות של ה IPEC אני הייתי קצת נזהרת כמי שלמדה קינסולוגיה הרבה מאוד תשובות של הגוף נובעות מאופן השאלה של המטפל.
שבוע טוב
והרבה בריאות-יהודית שפמן
גלית_ל_ב*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 21:48
דף אישי: הדף האישי של גלית_ל_ב*

שיטת אייפק

שליחה על ידי גלית_ל_ב* »

מיכל,
הוא בני מנישואי השניים ,ראשון ובכור לאביו.לי בת מנישואי השניים בגיל 12,המתגוררת עימנו ומתפקדת כאחות בכורה לכל דבר.
הוא מתקשר עם כל הסובבים אותו הן מילולית והן בהבעות וכדומה.כולל בגן שר שירים ,מגיב לסיפורים לשמו,קורא לאחרים בשמם.
לעיתים מגיב בדרמתיות להצבת גבולות ,בכי חזק ומתמשך.
כשנולד התקשה לינוק,רק הצמדת השד תוך כדי בכי והכנסת היד למכנס איפשרו ללמד אותו את השיטה.(בליווי והדרכת יועצת הנקה)כי למרות ההשתוקקות
היה דוחף את השד ולא נינוח.

תודה
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שיטת אייפק

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ניסיתי למצוא אתר באנגלית עם הסברים על השיטה עבור ידידה אמריקאית, ולא מצאתי. מישהו מכיר?
אם_פי_3*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אם_פי_3* »

האתר הרשמי של מייסד השיטה (ישראלי החי בארה"ב...). פחות מוצלח מהאתר הישראלי, לטעמי (אבל באנגלית...)
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שיטת אייפק

שליחה על ידי עדי_יותם* »

תודה!
רואי_ה*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 11:00

שיטת אייפק

שליחה על ידי רואי_ה* »

רציתי לספר שאני נטורופט שמחובר מאוד גם להיבט גוף-נפש של הרפואה הטבעית, וגם להיבט הביולוגי-פיזיולוגי שלה.
קיבלתי טיפולי אייפק בגלל נזלת אלרגית שהייתה לי, והשיפור מאוד משמעותי - כמעט ולא סובל מכך. ראיתי את התוצאות ונעשיתי מטפל אייפק בעצמי, ואחרי חצי שנה כמטפל אייפק אני יכול לאשר - השיטה יעילה ועובדת.
כמה דברים שחשוב לזכור:
1 מבחן שרירים הוא דרך לאבחון. כמו כל דרכי האבחון האחרות הוא לא אבסולוטי. המקצועיות של המאבחן היא להגיע למבחן
שרירים מדוייק ככל הניתן.
  1. אייפק אולי נראית לפעמים כמו קסם, אבל למעשה זו שיטה הגיונית ויסודית שדורשת עבודה, התמדה ואורך רוח.
  2. מחלות בכלל, ואלרגיות בפרט הן תופעות מורכבות שמושפעות ומשפיעות על רבדים שונים בגוף-נפש. כך גם הטיפול.
סימפטומים מתבטאים לרוב בנקודות החולשה של האדם, וגורמים שונים יכולים להפעיל אותם. אייפק מאפשר לנטרל את
הסימפטומים מצד אחד, ולזהות את הגורם הנפשי או הפיזי ולהתמודד איתו בצורה יעילה מצד שני.
  1. לא כל השיטות עובדות לכל האנשים. הצלחת הטיפול תלויה בהתאמת השיטה לאדם, התאמת המטפל למטופל, ורמת המוכנות
הפנימית של המטופל לריפוי. כך גם באייפק.
אך באייפק יש את האפשרות לטפל במגוון בעיות שקשה עד בלתי אפשרי לטפל בשיטות אחרות. כמובן, יש אנשים שהטיפול לא
הצליח להם, אבלי יש רבים שמצבם הוטב בצורה משמעותית עד ריפוי מלא. שווה לנסות!
  1. חשוב לזכור שאייפק היא גם שיטה יעילה לטיפול רגשי, שמעודד מודעות והתפתחות אישית.
  2. לכל מטופלי האייפק - בנוסף לביטול האלרגיות לא לשכוח שהרגלי חיים בריאים חשובים לא פחות.
אשמח לענות לשאלות.
רואי - 054-4275854
אמא_בן_אור*
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

שיטת אייפק

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

רק רוצה לספר..
אני טיפלתי באסטמה של העור בשיטה זו לפני 5 שנים בערך אצל דליה היימן (כן כן, אמא של סי...) במעלה-צביה, שזה ליד כרמיאל. היא מאד עזרה לי ובאמת היתה הטבה תקופה לא קצרה, אבל זה חזר.
(נראה לי שצריך גם שינוי תזונתי וגם קצת נפשי, אבל... לאט לאט:-))
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם שינוי תזונתי וגם קצת נפשי
לא ממש צריך, אבל ה"אייפקית" שלי אמרה לי, שאצל מבוגרים כדאי מאוד לטפל בנושאים הרגשיים שעולים באיבחון קודם כל, כי אחרת האלרגיות עלולות לחזור (כי הן בנויות על נדבך רגשי בדרך כלל, ואם הוא לא מטופל, אז הן ייצרו שוב אלרגיות).
אמא_בן_אור*
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

שיטת אייפק

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

בנושאים הרגשיים שעולים באיבחון
אני לא ממש זוכרת את האיבחון שעשינו, אבל נדמה לי שהאלרגיה שלי היתה מאד חזקה מבחינה מטבולית דוקא.
בכל מקרה, הייתי בטיפול פסיכולוגי במקביל ל- IPEC - בעצם כך הגעתי לדליה הימן, דרך הפסיכולוגית שלי, ששמעה עליה.
היום אני כבר לא הולכת לטיפול, אבל תמיד יש התמודדויות... מנסה לבד כרגע:-)
טובי_י*

שיטת אייפק

שליחה על ידי טובי_י* »

דינה דיאמנט, 03-5281172.
המטפלת המומלצת על ידי בשמת א .
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

שיטת אייפק

שליחה על ידי אור* »

טיפלתי בבני אצל מטפלת איפק וזה לא עזר לו בכלל ,אותה מטפלת עזרה לי בזמן הריון בטיפול באלרגיות חריפות, אבל גם אצלי האלרגיות חוזרות מדי פעם- זה לא העלים את הבעיה
מה שהיה מוזר וחשוד בעיני בזמן הטיפול בבן הוא שהיא לא נתנה לו שום הומאופטיה בנוסף , אלא רק פתקים וטפיפות על הגוף. הלכנו ללא מעט טיפולים אצלה-למעלה מעשר
מה שגרם לי להפסיק לבוא בסופו של דבר היה שבבדיקת שרירים (דרכי) היא קבעה נחרצות שאין לילד עששת בשיניים- למרות שאת החורים שלו בשיניים הקדמיות אפשר היה לראות בעיין ולאחר כשבוע זה גם אומת על ידי רופאת שיניים- אז תהיתי איזה עוד קביעות נחרצות שנקבעו על ידי מבחן השרירים היו מוטעות...
נראה לי שבשיטה של מבחן השרירים התשובות שנקבל ישתנו בהתאם למי שבודק(מה עובר לו בראש וכו") וכנ"ל- מי שנבדק
זאת אומנם נראתה לי שיטה אולטימטיבית ל "על כל שאלה תשובה" בגלל הקלות הרבה שלה אבל היום אני חושבת שאי אפשר להסתמך על איבחון כזה
מה אתם אומרים- האם אני טועה? מעניין אותי לשמוע תשובה ממטפל
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

שיטת אייפק

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

לפי דעתי הכל תלוי בדרך התשאול של המטפל, כי בעצם אנחנו יכולים לסובב את התשובות לפי איך שאנחנו רוצים לפי דרך השאלה .ולפי דעתי אין להסתמך רק על מבחן השרירים אלא על בדיקות נוספות כי בסך הכל הצטפל ממול הוא בן אדם .ובתור מי שהתנסתה במבחני שרירים לא IPEC השיטה עובדת אבל שוב אני שמה את זה לא כמקור היחיד של הבדיקה כלומר: זה נותן בעיני את המקור לבעיה תוך בדיקות נוספות שצריך לעשות, והיום אני יודעת שחשוב וצריך לשלב. והכי חשוב לפתוח את העינים של עצמנו ולהקשיב לאינטואיציה שלנו, כי למעשה אנחנו יודעים הכי טוב מה נכון ומתאים לנו.
שבת שלום
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

שיטת אייפק

שליחה על ידי סיגל* »

בדיקת שריר ידועה כלא בטוחה ב-100% אבל היא דרך נהדרת להגיע לתשובות במקרים שאין לנו דרך אחרת. אני במקומך הייתי מתעמתת עם המטפלת על הנושא. פשוט שואלת אותה איך קרה שהיא הצהירה שאין עששת ועובדה שיש. לפי התשובה שלה כבר תדעי אם "לתת גז" ולסוע לחפש לך מטפל/ת אחר/ת. באופן כללי איפק זאת שיטה מדהימה שאני ממליצה עליה ביותר, אבל שרלטנים וטמבלים אפשר למצוא בכל מקום.
ואם אני כבר כותבת כאן אז לי יש סיפורי הצלחה מרשימים ביותר עם השיטה הזאת ולא רק על עצמי.
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

שיטת אייפק

שליחה על ידי תמר* »

הייתי עם הקטנה אצל מטפלת בשיטת אייפק. הקטנה השתפרה לאט לאט (אני עדיין לא יודעת אם זה הגיל או הטיפול) אבל היו דברים שהפריעו לי ואני אפרט בקצרה ובמהירות:
באיבחון הראשוני היא מצאה אלרגיות להמון המון דברים מכל הסוגים וכל המינים.
הטיפולים היו באמצעות דיסק ואבנים עם אנרגיות.
לא ראיתי את הסוף - והמטפלת כל הזמן מצאה שיש עוד ועוד דברים לעבוד עליהם. ואחר כך היא עברה אלי- ואמרה שכדאי גם לי לעבור "טיפולים" והיא טיפלה בי עם קלפים ועוד ואז ניסתה לשכנע אותי שכדאי לי להביא גם את הגדולה אליה.
וכל זה לא הסתדר לי עם שיטת האייפק שקראתי עליה וגם ההוצאה התחילה להכביד.
כששאלתי אותה על האייפק היא ענתה שהיא טיפלה בנו בכל מיני שיטות אחרות ורק האיבחון הוא אייפקי. שהטיפול באייפק הוא בסך הכל טיפופים קטנים בכמה נקודות בגוף.
זהו בינתיים אמשיך אחר כך - בינתיים אשמח לתגובות
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

הקטנה השתפרה לאט לאט.
בת כמה היא, מה היו הסימפטומים שלה, ומה זה "לאט לאט"?

באיבחון הראשוני היא מצאה אלרגיות להמון המון דברים מכל הסוגים וכל המינים.
הגיוני.

והמטפלת כל הזמן מצאה שיש עוד ועוד דברים לעבוד עליהם.
באיבחון הראשוני בודקים בעיקר קטגוריות, ורק באופן שטחי עוברים בתוך הקטגוריות על כמה דברים עיקריים כדי לתת מושג.
יש אלפי דברים שאפשר להיות אלרגי אליהם, וכל מי שסובל מסימפטומים של אלרגיה כבר אלרגי לדי הרבה דברים.
בתחילת כל טיפול בודקים על מה עובדים באותו היום, ואז "נכנסים לעומק" לתוך אותו עניין. נגיד, אם באיבחון הראשוני יצא שהיא אלרגית ל"פירות", אז ביום שמגיעים לעבוד על הפירות, בודקים את כל הפירות שיש בכלל, אחד אחד. ולפעמים יוצא שחוץ מהפירות צריך לעבוד גם על שילובים עם עוד אלמנטים, ואלה יכולים להיות מכמה סוגים, ולפעמים הגוף לא מוכן לעבוד על הכל יחד, אז צריך לפצל לכמה טיפולים באותו נושא, יש כל מיני אפשרויות.
המטפלים עובדים לפי השאלות שהם שואלים את הגוף, לא לפי החלטה שלהם על מה הם יעבדו בטיפול מסוים, או כמה אפשר לנקות בטיפול מסוים.
כמו כן, יש דברים שלא עולים באיבחון הראשוני, אלא רק אחרי שכמה דברים נוקו, צצים דברים ש"מתחתיהם". או, יש דברים שלא עולים בהתחלה כאלרגנים כי התינוק בעצם לא נחשף אליהם, ועם הזמן הוא כן נחשף אליהם, ואז מתברר שהוא אלרגי.
כל זה מתרחש בטיפול אייפק רגיל.
אבל באותה מידה, מישהו לא-מוסרי יכול להעמיד פנים שזה כך, בעוד שהוא אינו מטפל כלל. אני מבינה שזה החשש שלך.

ואחר כך היא עברה אלי- ואמרה שכדאי גם לי לעבור "טיפולים"
יש הגיון בזה שגם את אלרגית. אבל זו החלטה שלך, כמובן.
אם את לא מעוניינת לטפל בעצמך, את אמורה להבהיר לה באופן ברור שאת מודה לה על האיכפתיות אבל את לא מעוניינת כרגע, וזהו. כנ"ל גם לגבי הגדולה.
אולי היא מאמינה במה שהיא עושה, ורואה את השיפור אצל הקטנה, ונורא רוצה "להציל את כל העולם", אבל רק לך הזכות לבחור ולהחליט. כלקוחה, את אמורה להגיד לה באופן ברור מה מתאים לך ומה לא. אני מסכימה איתך שזה לא כל כך נעים, ויש משהו מלחיץ בסיטואציה כזאת. לכן מטפלים יותר מנוסים לרוב נמנעים מזה. הם יודעים שמי שמעוניין כבר ישאל אותם, ולא מציעים ובטח לא מנסים לשכנע. עובדה שהתוצאה של זה שהיא התאמצה לשכנע אותך היא שאת חושדת בה שהיא מרמה, שהיא סתם מחפשת דרך להוסיף טיפולים סתם כדי להרוויח כסף בלי לרפא אתכן.

שהטיפול באייפק הוא בסך הכל טיפופים קטנים בכמה נקודות בגוף.
א. לא מדוייק. כן, יש תיפופים קטנים, אבל גם עוד חלקים לטיפול האייפק.
ב. אמירה תמוהה ביותר ממטפלת אייפק. והילינג הוא "בסך הכל להעביר יד מעל לגוף של המטופל". וברפואה סינית "בסך הכל שמים מחטים בכל מיני נקודות בגוף". ה"תיפופים הקטנים" הם חלק משיטת טיפול שעובדת. איזה מין מטפלת אייפק היא אם היא מזלזלת באייפק? האם את בטוחה שזה הניסוח המדוייק שלה?
ג. האיבחון הוא לא בדיוק "אייפק". דווקא האיבחון נעשה באמצעות מבחן השרירים, וזה קינסיולוגיה בכלל. אם היא משתמשת בטבלאות של האייפק כמטריצה לשאלות, אז רק זה החלק באיבחון שקשור לאייפק. מבחן השרירים כשלעצמו הוא כאמור קינסיולוגיה, לא ייחודי לאייפק.

שהיא טיפלה בנו בכל מיני שיטות אחרות.
את באת למטפלת אייפק, אני מבינה, כדי שתטפל בכם בשיטת אייפק. אחרי שהיא מטפלת בכם במשך תקופה פתאום היא מגלה לך שהיא בכלל לא עובדת בשיטת אייפק? בלי להגיד לך מראש? נשמע מוזר.

הטיפולים היו באמצעות דיסק.
מה זה?

באופן כללי, אלרגיות שהן על רקע רגשי (גם את זה שואלים בשיטת אייפק, על הרקע לאלרגיות) ניתנות לטיפול גם בשיטות נוספות. אבל זה פותר רק באופן חלקי, וכמובן צריך גם טיפולי אייפק.

אני שומעת שאת חוששת שיש כמה דברים לא אתיים בהתנהגותה כמטפלת, ואת חוששת מרמאות.
אולי כדאי להתמקד בקטנה. אם תתני קצת יותר פרטים זה יעזור לי להתייחס לשאלה אם הטיפול עזר לה.
תמר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי תמר* »

בת כמה היא, מה היו הסימפטומים שלה, ומה זה "לאט לאט"?
היום היא בת שנה, כשהיא היתה בת שלושה חודשים בערך הבנתי שהיא סובלת משלשולים. תוך חודשיים בערך התופעה הפסיקה והילדה הפכה לקצת יותר רגועה.

את באת למטפלת אייפק, אני מבינה, כדי שתטפל בכם בשיטת אייפק. אחרי שהיא מטפלת בכם במשך תקופה פתאום היא מגלה לך שהיא בכלל לא עובדת בשיטת אייפק? בלי להגיד לך מראש? נשמע מוזר.
זה בדיוק העניין, בפעם האחרונה שבאתי- והיא התחילה לטפל בקלפים, שאלתי אותה והסתבר לי שרק את האבחון היא עשתה בשיטת אייפק.
הטיפולים היו באמצעות דיסק בטכנולוגית טקיון, TLC(?) - מודדים זמן, מניחים באיזור מסויים או מכוונים לאיזור מסויים בגוף, והרבה דיבורים- כל הזמן רצתה לדבר על היחסים שלי עם הורי, עם בעלי, על זכרונות ילדות וכו'.

הרגשתי שמשהו זז אצל הקטנה - אבל גם קצת מרומה ושהיא מנסה למשוך עוד ועוד טיפולים לבעיות שאני לא מרגישה שיש לי.

היום הקטנה בת שנה. ואני מרגישה שלא טוב לה. אמנם אין לה שילשולים, אבל או שיש לה קקי מאוד רך או מאוד קשה - אין באמצע רק בשבוע האחרון התחילה לאכול כמויות סבירות של אוכל. היא אף פעם לא רגועה, לא מצליחה לישון הרבה, מתעוררת מכל רחש. מצטננת בקלות. קשה לה להתרחק ממני לשניה מצד אחד ומצד שני לא רוצה מנשאים וזה יוצר מצבים בלי אפשריים וקשים לשתינו (אפילו לשלושתינו ,הבכורה, אני בטוחה, גם סובלת מהעניין).

האם לנסות שוב את האייפק? או אולי רפואה סינית? - יש מטפלים ממולצים שאת מכירה?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

שיטת אייפק

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני אשמח להמליץ בחום על מטפלת באייפק, שאמנם שולטת בעוד מיליון תחומים ומשלבת אותם בהתאם לדרישות הגוף, אבל האמינות שלה עצומה בעיניי והיא מעולם לא הפעילה או תפעיל על מישהו לחץ מבחינת טיפול שלו או של בני משפחתו.

בתור אלרגית נוראית, העבודה הגדולה שעשיתי בזכות שיטת IPEC והמטפלת הספציפית הזאת חוללו תמורות עצומות בחיי ואני לא מפסיקה להודות על כך {@
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

הטיפולים היו באמצעות דיסק בטכנולוגית טקיון, TLC(?)
טכיון ו-TLC הם חלק משיטת אייפק. משתמשים בהם בשיטת אייפק. גם בקריסטלים, אבנים ועוד משתמשים באופן שגרתי ושוטף בשיטת אייפק.

והרבה דיבורים - כל הזמן רצתה לדבר על היחסים שלי עם הורי, עם בעלי, על זכרונות ילדות וכו'.
הרבה עבודה על התחום הרגשי. כל נושא קשור לדברים שעלו באיבחון. למשל, אם עולה בעיה שקשורה בריאות וצריך לעבוד על הריאות ויש שם גם משהו רגשי, אז סביר שהיא תדבר איתך על אובדן או צער או אבל, שקשורים לריאות. דברים כאלה. יש מטפלים שמשלבים את זה ויש שלא.
במובן זה רצויה התאמה למטופל עצמו. למשל, אם את אדם שלא אוהב לדבר, ולא אוהב להתעסק במודעות לכל הנושאים האלה, אז פחות מתאים לדבר איתך, רק לטפל בשיטות של האייפק. לעומת זאת, אם את אדם מסוג אחר, ודיבורים יכולים להתאים לך, אז בהחלט מתאים להשתמש בזה לקידום הטיפול.
פה השאלה היא רק אם היא איבחנה אותך לא נכון, והדיבורים הציקו לך.

הרגשתי שמשהו זז אצל הקטנה - אבל גם קצת מרומה ושהיא מנסה למשוך עוד ועוד טיפולים לבעיות שאני לא מרגישה שיש לי.
אז לקטנה זה עזר - ואילו את לא מרגישה שהטיפול נחוץ לך?
מה שלא נחוץ לך, מה שלא מתאים לך, אין סיבה שתעשי. בכלל, התחושה שמטפל "לוחץ" על עוד טיפולים היא בדרך כלל תחושה שלנו. המטפל יכול רק להמליץ או להציע, אין לו אפשרות ללחוץ. רק אצלנו, אם אנחנו מהסוג שנלחץ, שמרגיש "לא נעים", שלא נעים לו להגיד "לא", אז יש לנו בעיה. (אגב, בעיה שאפשר להיפטר ממנה בשיטת אייפק, למשל אצל מטפלת כמו שלי).

היום הקטנה בת שנה. ואני מרגישה שלא טוב לה. אמנם אין לה שילשולים, אבל או שיש לה קקי מאוד רך או מאוד קשה - אין באמצע רק בשבוע האחרון התחילה לאכול כמויות סבירות של אוכל. היא אף פעם לא רגועה, לא מצליחה לישון הרבה, מתעוררת מכל רחש. מצטננת בקלות. קשה לה להתרחק ממני לשניה מצד אחד ומצד שני לא רוצה מנשאים
לפני כמה זמן סיימתן את הטיפול בקטנה? מהתיאור שלך נשמע שיש עוד עבודה לעשות, גם על אלרגיות וגם על דברים מסביב.

כמו רסיסים, גם אני ממליצה בחום גם על האייפקית שלי (דינה דיאמנט, והטלפון שלה כתוב למעלה בדף, אם נוח לך יותר עם אשה) וגם על עדי שאנן שמטפל בילדי.

נשמע לי שאת בכל מקרה לא מרגישה טוב עם המטפלת שלכן, ואני מאמינה גדולה בכימיה בכל טיפול (כולל ברפואה קונבנציונאלית). אם את לא בוטחת בה, אז זהו זה. גם אם אני מפרידה את העובדה שהתיאורים של מה שהיא עושה מתאימים לשיטת אייפק מהעובדה שאת חושדת כל הזמן שהיא מרמה, גם אז - לך יש תחושה לא טובה איתה, וזה כבר מספיק.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שיטת אייפק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שאלה של בורה: האם באייפק יכולים לאבחן גם אלרגיות שאינן למזון? (קרדית האבק וכדומה).
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

בטח.
כל אלרגיה שהיא.
וגם דברים שאינם אלרגיות.
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

שיטת אייפק

שליחה על ידי מישהי* »

יש גם פורום חדש לשיטה, באתר דוקטורס www.doctors.co.il
תמר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי תמר* »

טכיון ו-TLC הם חלק משיטת אייפק
אני מרגישה קצת "סתומה" כי אני הבנתי שזה לא קשור. יכול להיות שהיא התכוונה לכל העניין של הקלפים שלא נראה לי.

אז לקטנה זה עזר - ואילו את לא מרגישה שהטיפול נחוץ לך?
ייתכן וזה עזר - אבל זה לא היה מובהק ומאוד הפריע לי שלא רואים את הסוף. הסכום לא מבוטל , תאורטית, יכולתי גם להמשיך שנה שלמה ואף יותר .
ייתכן שאני חשדנית מטבעי, אבל כשהיא אמרה לי שדרכי רואים שלבת הגדולה יש בעיות ואם לא נפתור אותן עכשיו זה יבוא בגדול מאוחר יותר, קצת נלחצתי. וניסיתי לשכנע את הגדולה לבוא והיא סרבה בתוקף. (היא היתה איתי בפעם הראשונה שעשינו רק את האבחון).

לגבי בחירת מטפלת - יש לי "הפרעה", אני מחפשת כל הזמן להקל על עצמי ולכן בחרתי את המטפלת ע"פ קירבה למקום מגורי. אולי גם בזה צריך לטפל :-).

האם יש טעם לשלב גם טיפולים ברפואה סינית? ואשמח לקבל המלצה למטפל טוב.
רסיסים_של_אור*

שיטת אייפק

וניסיתי לשכנע את הגדולה לבוא והיא סרבה בתוקף.
המשפט הזה תפס אותי מאד מאד. אם הגדולה מסרבת בתוקף, סביר מאד שבבדיקה של מבחן שריר אכן יצא שהגוף שלה לא מבקש טיפול, או שלא מסתדר עם המטפלת הספציפית וכו'.

איפה את גרה לצורך המלצה על מטפל ?
תמר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי תמר* »

רמת גן.
רסיסים_של_אור*

שיטת אייפק

שלח לי מייל או כתבי את שלך ואמסור לך פרטים, אני ב- barado##bezeqint.net כשכמובן שיש להחליף את הסולמיות בשטרודל אחד {@
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

שיטת אייפק

שליחה על ידי סיגל* »

טכיון ו-TLC הם חלק משיטת אייפק.
רק תיקון קטן לגבי זה כדי שלא יצא מהקשרו:
טכיון וכל הכלים הכלולים בשיטה כמו הTLC אינם חלק מהאיפק אבל הם בשימוש אצל חלק ניכר מהמטפלים הבכירים בשיטה. עדי שאנן מאמץ אליו דברים טובים כשהוא מוצא כאלו. והטכיון כנראה מעולה.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

טכיון וכל הכלים הכלולים בשיטה כמו הTLC אינם חלק מהאיפק אבל הם בשימוש אצל חלק ניכר מהמטפלים הבכירים בשיטה. עדי שאנן מאמץ אליו דברים טובים כשהוא מוצא כאלו. והטכיון כנראה מעולה.
תודה על הדיוק.
אכן לזה התכוונתי, אבל ניסיתי להגיד בקצרנות P-:

תמר, רמת גן לא כל כך רחוקה מלב תל אביב (האיזור שבין רוטשילד-המלך ג'ורג'-דיזנגוף בערך). האם זה באמת רחוק לך להגיע לדינה?
תמר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי תמר* »

רסיסים, אשלח לך מייל. תודה.

בשמת, את האמת? כן זה נשמע לי רחוק מאוד כשאני עם הקטנה צורחת באוטו - כבר אמרתי שהיא לא אוהבת להיות קשורה בכסא?
אבל אני כן מתכוונת לעשות מאמץ ואולי באותה הזדמנות נטייל גם בשוק בצלאל, דבר שאני כבר רוצה לעשות המון זמן ונמנעת בגלל הנסיעה ללב תל אביב.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמר, את לא תאמיני, אבל טיפול אייפק פתר לינוקא שלי את הבעייה של "צורח באוטו". השינוי היה מדהים.
רונ_צ'ה*
הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*

שיטת אייפק

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

היום לראשונה שמעתי (וקצת קראתי) על השיטה. אני מתכוונת לפנות אליהם בתחילת השבוע כדי לגשש לגבי טיפולים.
כמו תמר, גם אני הלכתי קודם כל על אלמנט הקירבה - אני תל אביבית עמוסה למדי, וקצת קשה לי לראות את עצמי מתחייבת לטיפולים אצל מטפל/ת רחוק/ה (וגם קשה לי לראות את עצמי אצל מטפל זכר אם כבר מדברים על זה...)
בקיצור, שמחה לראות שרוב מי שכתבה כאן מתארת שיפור, מקווה שגם אצלי זה יעבוד....
אשל*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2005, 11:30

שיטת אייפק

שליחה על ידי אשל* »

מישהו יודע על יעילות השיטה לטיפול בגזים אצל תינוקות יונקים?
אילנה_לשם*
הצטרפות: 17 ינואר 2003, 19:40
דף אישי: הדף האישי של אילנה_לשם*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אילנה_לשם* »

מאד מאד יעיל/ יש לי נסיון מאד טוב עם זה הן כמטפלת והן כאמא לילדים מוגזים במיוחד
לדעתי כתבתי על זה בדף על גזים לתינוקות
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

היינו אצל מטפל אייפק כתוצאה מהמלצה של יועצת הנקה בלה לצ'ה .
מתברר שהתינוק סובל מריפלקס , מכאן אי הנוחות בהנקה עד כדי סירוב לינוק , הנזלות , השעולים , הצרידות .
ראשית הוא ציין כי מתן החיסונים העלו רמות רגישויות בצורה משמעותית שהולכות וגדלות מדור לדור .
שנית , הדרך לטפל בריפלקס הינה טיפול באלרגיות .
הוא איבחן אלרגיה למינרלים ( המצויים בשפע בחיסונים ) .
וכאן החלטה קשה האם להמשיך לחסן - בנתיים קיבל חיסונים של 12 שבועות .
הוא כמובן אמר חד משמעית לא לחסן , אך זה תלוי בי . ניסיתי להסביר שלעולם לא אגיע לרמת ידע הדרושה לקבלת החלטה מסוג זה , אך הוא לא הראה נכונות להעמיק בנושא .

בטיפול עצמו הוא עשה דיאגונזה ולאחריה טפיפות עלי ועל התינוק וזהו .
מה עושות הטפיפות ? אני רגילה לטיפולים יותר אינטנסיביים כמו רפלקסולוגיה , מסאז' , דיקור ...
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

שאלה נוספת,
האם ניתן לטפל בתינוקות ברובד נפשי בשיטה זו?
כלומר, מה הסיבה הפנימית שהביאה את התינוק לסבול מריפלקס ולדחות הנקה. אני חייבת לציין שלולא הנסיון המדהים עם הבכור בהנקה הייתי עוברת לפורמולה מזמן.

בינתיים החלטתי להעביר את הפעוט לחיות במנשא במשך היום כולל זמני ערנות, ולהוריד משמעותית את ציפיותי מתפקודי כעקרת בית.
לא להאמין כמה אנרגיה המיועדת להרגעת תינוק נחסכת בצורה כזו.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם ניתן לטפל בתינוקות ברובד נפשי בשיטה זו ?
כן.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שיטת אייפק

שליחה על ידי נועה_בר* »

הוא כמובן אמר חד משמעית לא לחסן , אך זה תלוי בי . ניסיתי להסביר שלעולם לא אגיע לרמת ידע הדרושה לקבלת החלטה מסוג זה , אך הוא לא הראה נכונות להעמיק בנושא .
האם קראת את דפי החיסונים השונים?
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

קראתי .
כאן בארה"ב פגשתי הורים שאינם מחסנים .
רובם עוסקים ברפואה אלטרנטיבית כך שלהם היכולת לתחזק את גוף ילדם בצורה שוטפת , ברמה של טיפולים יומיומיים .
לצערי לי אין היכולת הזו , ואי ידיעותיי בנושא חיסונים עולים וכנראה לעולם יעלו על רמת הידע שאליה אני נחשפת .
רסיסים_של_אור*

שיטת אייפק

בטיפול עצמו הוא עשה דיאגונזה ולאחריה טפיפות עלי ועל התינוק וזהו

למיטב הבנתי, הטיפול הבסיסי והכי "נקי" של שיטת IPEC הוא באמצעות טיפוף על עמוד השדרה ועל בלוטת התימוס. זה משהו שדי חוזר על עצמו ברורב הטיפולים אם לא בכולם.

מנסיוני האישי, יש לשיטה הרבה אחוזי הצלחה. הגעתי לטיפול לפני כשלושת רבעי שנה, עמוסת אלרגיות ומיואשת מכל נסיון לטפל בהם. הרקע הרגשי היה רחב ועצום והיה ברור לי שיש קשר בין שני הדברים.

ממש השבוע, בטיפול שהייתי בו, יצא בבדיקה, שאכן, כפי שהרגשתי בעצמי, הגוף שלי, ברוך ה', הרבה יותר חזק ועמיד וכבר יש הרבה הרבה פחות רגישויות. פתאם הותר לי לאכול המון המון דברים שכבר יותר משנה שאני לא נוגעת בהם.

עברתי דרך טיפולית ארוכה, עם המון המון התנקויות נפשיות, גם אם לא תמיד ניתן להן שם או שהן הוגדרו באופן מלא. ההוכחה עבורי שנעשתה עבודה משמעותית בכל טיפול היא העייפות האדירה שיש בי אחרי כל טיפול וכן הדרך הנפשית והעבודה הנפשית שנאי עושה כל הזמן בהמשך ובמהלך הטיפול.

וזאת הזדמנות גם להודות ולהמליץ בחום רב על אילנה לשם, שכבר כתבה כאן על היותה מטפלת בשיטה. המסע המשותף שלנו חולל ומחולל פלאים ותמורות משמעותיות מאד בחיי.

שיהיה לכם המון בהצלחה !!! {@
גורפרחים*
הצטרפות: 28 מרץ 2004, 20:38

שיטת אייפק

שליחה על ידי גורפרחים* »

ואי ידיעותיי בנושא חיסונים עולים וכנראה לעולם יעלו על רמת הידע שאליה אני נחשפת .
אורית,
בתור התחלה, אני ממליצה לך לקרוא את חיסונים - כל מה שרצית לדעת ולא העזו לספר לך, מאת ד"ר חיים רוזנטל, תבקשי שמישהו יקנה לך את זה בארץ וישלח לך.
שנית, אני בטוחה שאפשר למצוא בארה"ב גם רופאים עם נטייה טבעית (רופאים שהם גם הומיאופתים למשל) ולהתייעץ איתם. אולי תשאלי הורים שאינם מחסנים
אם הם יודעים על רופא כזה, או חפשי פורומים בנושא שיוכלו להוביל אותך למצוא מישהו שמבין שתוכלי לשוחח איתו על כך.
קשה מאוד להגיע להחלטות רק על סמך קריאה מזדמנת. מאידך, אני אף פעם לא הרגשתי שאני יודעת מספיק על חיסונים כדי כן לחסן.
לי באופן אישי סייעה התייעצות עם שני רופאים "טבעיים" בנוסף לקריאה מעמיקה בנושא. זה איפשר לנו לקחת החלטה בשקט. (לא לחסן בכלל).

אבל כדאי לדעת,
אין בטחונות באף דרך. כפי שאת חושבת שלא לחסן זה מסוכן, כך כדאי לדעת שלחסן זה מסוכן.
למעשה, (על סמך המידע שאספנו והסקת המסקנות האישיות שלנו) אני היום חושבת שלחסן זה יותר מסוכן מלא לחסן. ולכן בחרנו כפי שבחרנו.
ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

הלכתי למטפלת אייפק בקשר לבעיית יניקה אצל בני הקטן.
האבחון היה מעניין ודיבר אלי,אם כי לא הספקנו להעמיק בו עדיין לטעמי.
(אנחנו אמורות להפגש שוב בעוד שלושה שבועות)
בטלפון לאחר הפגישה היא אמרה לי שממש לא משנה אם הקטן יקבל תוספת של חלב שאוב שלי, או של מישהי אחרת ,או תמ"ל.
נשמע לי מוזר מאוד וגם אמרתי לה את זה.
אני חושדת שהיא קצת מערבבת דעה אישית ולא מקצועית מאחר וחלק גדול מהשיחה נסובה סביב ניהול הנקה,מרווחי זמן וטכניקה,ודברים שנאמרו סותרים לגמרי את כל מה שידוע לי מיועצת ההנקה שלי.
אשמח לשמוע מה יש לבעלות הנסיון שביניכן לומר בנושא.
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

תוכלי לפרט מהי בעיית היניקה שלשמה הלכת למטפלת ?
מה הכוונה לממש לא משנה אם הקטן יקבל תוספות ? האם הכוונה לכך שהבעיה לא תפתר עם חלב שאוב/ תמ"ל ?
ומה בדיוק אמרה יועצת ההנקה ?

פרטי , ואשתדל לענות .
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

כמו כן , אציין שהמטפל שלי כלל לא הרבה לדבר או להביע דעה אישית ( מלבד נושא החיסונים - וגם במקרה זה נזהר מאד ) .
למעשה הטיפול עצמו קצר מאד - 15 דקות , במהלכו נעשה אבחון לאלרגיות וטפיפות בהתאם לממצאי הבדיקה .
הדגש נעשה על ניקוי האלרגיות ברמה הפיסית והנפשית .
אך הטיפול טכני לחלוטין ללא מעורבות שלו בהחלטות כיצד עלי לנהוג , מלבד דברים הקשורים לאלרגיה אותה מנקים .
שאלתי אותו אם הוא יכול לשאול שאלות ישירות את התינוק לגבי נושאים מסויימים , הוא ציין שכן אך תחילה עליו לחזק את הגוף .
הוא אמר שטיפול ברובד נפשי ללא חיזוק הגוף עלול להביא להחמרה .
ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

הבעיה היא שכנראה היניקה שלו לא מספיק יעילה,אין מספיק ואקום וכנראה שהוא לא אוכל מספיק אף על פי שהוא יונק המון שעות ביממה.יש לו יציאות והוא רגוע ושמח,אבל לא עולה במשקל.
זו בעיה שלא נראית במבט ראשון על פני השטח,על פניו נראה שהכל בסדר והיינו צריכים יועצת הנקה רצינית בשביל לאבחן שהוא לא יונק מספיק טוב.
עכשיו אנחנו נותנים לו תוספות חלב שאוב כדי שלא יכנס למצב של תת תזונה.
אני הלכתי גם לאייפק כדי לבחון אם יש איזו סיבה ברבדים נסתרים למצב הזה.
וגם כדי לבחון אם הגישה שאנו נוקטים בה נכונה לילד הספציפי שלנו.
לא ציפיתי לעצות ספציפיות בנושאי הנקה אלא לראיה רחבה יותר.
וזה לא קשור לאלרגיות על פי האבחון שעשינו,לכן הטיפול לא היה בנגיעות אלא רק בפתקים בינתיים,ובשינוי תזונה שלי.
כשביקשתי לבדוק אם תרומת חלב אם מתאימה לנו היא אמרה שאפילו פורמולה תתאים לו בדיוק כמו חלב אם.מוזר.זה לא שהוא אלרגי לחלב שלי או משהו...רק שמבחינתה אין הבדל,וזה לא מסתדר לי לא אינטואיטיבית ולא הגיונית.
אולי היא רק ניסתה לנחם אותי או לעזור לי להוריד לחץ,אבל זה כבר לא אייפק.
אני חושדת שהיא מערבבת דעה אישית גם כי היא אמרה שתינוקות צריכם לאכול במרווחים קבועים,כלומר כל התינוקות בלי קשר לאבחון שלנו.
וכל זה לא משנה את העובדה שהאבחון שהיא עשתה היה מאוד מעניין ודיבר אלי.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

שיטת אייפק

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי הולכת יקירה...
היא בפירוש מערבבת דיעה אישית.בזמנו שאלתי את מנהלי פורום אייפק(ביניהם עדי שאנן)בנוגע לסוגיית ההנקה. למשל המטפלת שלנו הציגה את הרגישות כ"רגישות לחלב אם" למרות שהדיוק הוא לומר "רגישות למרכיבים שעוברים בחלב האם".כשניסיתי להסביר לה את ההבדל בדקויות היא התחילה לברבר לי משהו על זה שיש נשים שרגישות לזרע של בעליהן...הקבלה מרתקת :-p
כמטפלת אייפק אין לה זכות מקצועית לייעץ בנוגע לדפוסי יניקה וכד'.זה תחום של יועצת הנקה.גם אין לה זכות להציג תמ'ל כחלב אם.השאלה היא מה את רוצה לעשות עם זה.להעיר או להעביר....
פורום אייפק
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

בטלפון לאחר הפגישה היא אמרה לי שממש לא משנה אם הקטן יקבל תוספת של חלב שאוב שלי, או של מישהי אחרת ,או תמ"ל.
היא אומרת את זה מהזווית של האייפק.
אין לזה שום קשר לידע בהנקה. אני מניחה שזה בהקשר שמדובר בתוספת כאשר הקטן בכל מקרה מקבל את רוב מזונו ביניקה?

דעה אישית ולא מקצועית.
היא עונה לך בחלק של האייפק.
זה לא ייעוץ הנקה, וכדי לפתור בעיית הנקה אני מציעה לעשות מה שיועצת ההנקה שלך אמרה לך.
כדי לפתור את הגורמים הנסתרים - נעזרים באייפק, כמו שאת עושה.

הטיפול לא היה בנגיעות אלא רק בפתקים בינתיים.
הפתקים הם חלק מהאייפק (לא תמיד צריך גם את הטפיחות על עמוד השידרה ושאר הדברים). על הפתק כותבים את השם של הגורמים שעלו, ולפעמים הטיפול הוא פשוט ללכת איתם כמה ימים על הגוף.

רק שמבחינתה אין הבדל, וזה לא מסתדר לי לא אינטואיטיבית ולא הגיונית.
דגש על מבחינתה . זה שייך לאיבחון האייפק (או אולי לדיעה אישית שלה - זה כבר תלוי מה בדיוק בדיוק היא אמרה לך ובאיזה הקשר בדיוק), לא לייעוץ הנקה.
זה כאילו היא תגיד לך שהילד לא אלרגי באותה מידה למקשניצל של מקדולנדס ולתפוח אורגני. מבחינת האייפק אין הבדל: שניהם בסדר לילד שלך. האם תגידי שזה אומר שאין הבדל בין המקשניצל לתפוח האורגני?
גם מבחינת האייפק, יש הבדל גדול בערך של שני המזונות האלה.
ועדיין יכול לצאת ששניהם בסדר לילד שלך.
נכון שזה לא אומר שאת תתחילי להאכיל את ילדייך באוכל של מקדונלדס?

שתינוקות צריכים לאכול במרווחים קבועים.
זה גם לא אייפק. זה סתם לא נכון משום בחינה, אלא אם כן הכוונה היא, שתינוקות צריכים לאכול במרווחים שהם קובעים (-;
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

מזכיר לי ששאלתי את המטפל האם נכון לתת לתינוק תוספות ויטמינים ותרופה לנזלת באף .
חשבתי שתשובתו תיהיה שלילית עקב ראיה פילוסופית בה הוא מאמין .
אך הוא בדק זאת מול התינוק ואמר שתרופה לאף הינה ניטראלית ( לא מועיל , לא מזיק ) , ואין שום בעיה עם תוספות ויטמינים .
אורית*

שיטת אייפק

שליחה על ידי אורית* »

ההולכת בדרכים ,

העובדה שאשת מקצוע מתחום הרפואה האלטרנטיבית מציינת שלא קיים הבדל בין חלב אם לתמ"ל אכן יכולה לקומם .
אך היא לא המליצה להפסיק להניק .
העובדה שהתינוק יכול להיות מוזן מפורמולה אינה מעידה על כך שזה הדבר הכי טוב בשבילו .
ישנם אנשים בריאים להפליא שלעולם לא הקפידו על מזון בריאות , אך אין זה אומר שזה הדבר הכי נכון עבורם , זה אומר שלגוף שלהם יכולת התגוננות גבוהה ואולי משולבים אלמנטים נוספים בחייהם המכפרים על התזונה הלקוייה כמן אושר , שמחה , סיפוק ושלווה .

תשאלי שאלות ספציפיות את המטפלת .
בקשי ממנה להבהיר דבריה .
אולי לא הבנת אותה נכון .
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

שיטת אייפק

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ישנם אנשים בריאים להפליא שלעולם לא הקפידו על מזון בריאות , אך אין זה אומר שזה הדבר הכי נכון עבורם , זה אומר שלגוף שלהם יכולת התגוננות גבוהה ואולי משולבים אלמנטים נוספים בחייהם המכפרים על התזונה הלקוייה כמן אושר , שמחה , סיפוק ושלווה
לא יודעת איך מגריינים אבל זה נראה לי משפט זהב.
ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

תודה לכולכן על ההתייחסות @}
מה שכתבת בשמת על המקשניצל והתפוח נשמע לי כהסבר טוב לעניין.
כלומר לפי זה עדיף כמובן שהא יונק,אך לא ייגרם נזק משמעותי <אנרגטי?> אם הוא יקבל תוספות תמ"ל ?!
כרגע אנחנו בשלב שבו הוא מקבל 40 מיליליטר תוספת לאחר כל יניקה,זה די הרבה לטעמי לתת בתמ"ל.
התקווה שלנו שהוא יעלה במשקל ויתחזק ויצליח ליצור ואקום חזק ולחזור להנקה מלאה.
<תחזיקו לנו אצבעות >
לפי תפיסתי והרגשתי לי ולתינוק הקטן יש עדיין את אותו השדה האנרגטי,בשלב הזה אנחנו עדיין סוג של
גוף אחד.ולכן אם ההנקה נפגעת משהו שם נפרץ :-( .
אני מתפלאת שהאייפק בתור שיטה עם זיקה רגשית לא תופס את זה ככה.
לכן כתבתי שזה מוזר.
אלמונית_לרגע*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2004, 14:40

שיטת אייפק

שליחה על ידי אלמונית_לרגע* »

הייתי מאוד נזהרת מהאבחנות של ה IPEC שמעתי על מקרים בהם הלכו בגלל גזים והמטפלים הורידו את כל התפריט מה שהשאיר את האם רעבה לגמרי. או לטיפולים אחרים בגילאים מבוגרים שלי מהצד נראו ממש תמוהים בדרך העבודה, התשאול.שיכול להיות שהבעיה היא נקודתית, ולאו דוקא מהנקה. מה גם ששוה לך להתייעץ בדרכים נוספות. חשוב לזכור כי את התשובות אין בעיה לקבל איך שאנחנו רוצים. השאלה איך שואלים!
אני הייתי שמה על האבחנה סימן שאלה גדול.
מאחלת לך בהצלחה בדרך
ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

מה שאנו מגדירים כבעיה זה חוסר היעילות ביניקה שלו,שהיא כנראה הגורם לחוסר עליה במשקל לאורך תקופה ואולי גם משבשת את ייצור החלב.
לכן הוא מקבל כרגע תוספות של חלב אם שאוב,בעצת יועצת הנקה מוסמכת,בכלל בלי קשר לאייפק.
העניין הוא שכרגע אני לא מצליחה להפיק את כל הכמות הדרושה בעצמי,ולכן מוסיפה גם חלב אם של מישהי אחרת.כששאלתי את המטפלת מה דעתה אם יש הבדל לתינוק היא אמרה שלא,ושאפילו פורמולה זה טוב באותה מידה.
כמו שאמרתי-אני לא קונה את זה ולא מבינה את זה.
מבינה (ממה שבשמת כתבה ) שהוא לא אלרגי או רגיש במיוחד לאף אחת מהאפשרויות.
חוצמזה מסתמן שאני מצליחה להגביר כמויות בשאיבה...מקווה שהמשבר יחלוף בקרוב.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

שמעתי על מקרים בהם הלכו בגלל גזים והמטפלים הורידו את כל התפריט מה שהשאיר את האם רעבה לגמרי. או לטיפולים אחרים בגילאים מבוגרים שלי מהצד נראו ממש תמוהים בדרך העבודה
אלמונית, זה לא מעורר אמון שאת כותבת בניק אלמוני השמצות אלמוניות על מטפלים אלמוניים, עם תיאור שלא נשמע בכלל מתאים לשיטת אייפק.
אני אישית עוד לא שמעתי על מטפלי אייפק שהורידו הכל מהתפריט. זה לא מסתדר עם השיטה.

ההולכת בדרכים, אני לגמרי בגישה שלך:
העובדה שאולי לא ייגרם נזק לתינוק שלך מתמ"ל (וגם את זה היא אומרת לפני - כבר קרה לנו שאלרגיה הופיעה רק אחרי חשיפה לחומר חדש, שלפני זה לא אובחן כבעייתי. עדי שאנן כבר אמר לי על המקרים האלה, שיצא באיבחון האייפק שהוא "בסדר" פשוט מפני שהגוף מעולם לא נחשף אליו) לא אומרת ש כדאי מאיזו שהיא בחינה לתת לו תמ"ל. בשביל מה?
מה שאת עושה מצויין, כל הכבוד, כל טיפה של חלב אם שווה את משקלה בזהב, ואני מקווה שהבעיות ייפתרו במהירה בימינו אמן, בלי שיהיה איזה מקרה חירום שיחייב "ג'אנק פוד לתינוקות". (())
ההולכת_בדרכים*

שיטת אייפק

תודה בשמת @}
מעניין מה שאת כותבת על רגישות שמתגלה רק לאחר חשיפה.
בשמת_א*

שיטת אייפק

שליחה על ידי בשמת_א* »

מעניין מה שאת כותבת על רגישות שמתגלה רק לאחר חשיפה.
זה התהליך באלרגיה. אם את זוכרת, גם ברגישות לתמ"ל, זה תמיד משהו שמופיע מהחשיפה השנייה והלאה. זאת הדרך שהאלרגיה נוצרת (זה משהו שאלרגולוגים יכולים להסביר, לא קשור לאייפק).
ובדיוק היום דיברתי על זה שוב עם עדי שאנן (שי אכל סלאמי, והגיב באלרגיה. בסלאמי היה בשר לבן, שבעבר יצא שהוא לא אלרגי אליו - אבל למעשה הוא גם מעולם לא נחשף אליו, לא ישירות ולא דרך החלב שלי, לפני אותו סלאמי. אז היום היינו צריכים לבדוק שוב את בשר החזיר, כי אכן היתה אפשרות שאחרי החשיפה הופיעה אלרגיה. במקרה הזה, התברר שהוא היה אלרגי לחומר המשמר הספציפי שהיה שם).
רונ_צ'ה*
הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*

שיטת אייפק

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

אני אישית עוד לא שמעתי על מטפלי אייפק שהורידו הכל מהתפריט. זה לא מסתדר עם השיטה.
התחלתי טיפול השבוע, עם מטפלת שהיא גם תזונאית בהכשרתה, ולמרות הקיצוץ המאד מסיבי בתפריט שלי, היא דאגה לבדוק ולבחון אותו שוב ושוב, כדי לוודא שאני נשארת עם תזונה מאוזנת, משביעה וטעימה. נכון שלפעמים השינוי נראה מאד דרסטי, אבל קודם כל אני לא חושבת שהוא מתחייב בכל ך טיפול וטיפול בשיטת IPEC ושנית, אני בטוחה שכל מטפל אחראי לא יעשה שינוי תזונתי שיגרע מיכולותיו של המטופל לשמור על בריאותו (ובמקרה של אם מניקה - על אחת כמה וכמה).
שליחת תגובה

חזור אל “בעיות נפוצות בזמן ההריון”