שיטת הריפוי הטבעי

נעמה*
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי נעמה* »

לפני כחצי שנה לערך,אימצנו כדרך חיים את המלצותיה של שרה חמו בנוגע לאורח חיים בריא.
השינוי היה הדרגתי משום שבעקבות ההחלטה שלי כאמא,גם כל המשפחה הסתגלה לסדר יום תזונתי חדש,וזה כאמור לא קל,עם בעל ו-3 ילדים.
חברה קרובה שלי, שחלתה קשה, התחילה עם השיטה באופן מיידי וחד משמעי.מצבה חייב לעשות בדיוק מה שכתוב בספר.לא היה לה זמן להדרגתיות.
אני החלטתי לטפל בעצמי,בעודי בריאה,כדי שלא אגיע יום אחד למצב כשלה.
העובדה שאני אדם בריא בסה"כ,מאפשרת לי יותר גמישות וסלחנות כלפי ה"מעידות" וה"חריגות" מההוראות המפורשות. ויש כאלו לא מעט...
ובכן,שאלות:
האם העובדה שאני כיום בריאה, באמת "מחפה" על ה"נפילות" הקטנות/בינוניות לפעמים...?
האם הגוף שלי כמכונה יכול לפעול במיטבו,גם אם אני סוטה לימין ולשמאל מהוראות ההפעלה?
האם יש לי "נקודות זכות" בעבור הדברים הטובים שאני עושה/אוכלת/לא אוכלת, וזה מתקזז עם הדברים הלא טובים?
בשיחה עם שרה חמו, בכבודה ובעצמה,ביקשתי להתייעץ לגבי "חומרת החטאים" שלי,ולבקש עזרה/תמיכה בחלופות מתונות (בעיקר לדחף שלי למתוק)
שרה בכלל לא הסכימה להקשיב לסוגייה בה התלבטתי. אמרה שעלי לנהוג לפי מה שכתוב בספר,ואם אינני עושה כן,שלא אבקש ממנה לגיטימציה לבחירות שלי , הגיוני לגמרי. צודקת אין מה להגיד. ברור שהיא צודקת
ובכל זאת , האם אינני יכולה להרשות לעצמי להתגמש קצת עם החיים,לזרום...
למשל: מועד ארוחת הצהריים שלנו הוא ב-15:00 ולא ב-17:00 כהמלצתה,כי זו השעה שאבא בא מהעבודה. אין מה לעשות.
אז מה עושים? וכך עוד כהנה וכהנה חריגות לכאן ולכאן.
בדר"כ, מאמינה לגבי כל תחום בחיים,שדרך האמצע טובה יותר מכל קיצוניות,ותהיה שיטה מושלמת ככל שתהיה
אבל בעניין הזה,יש לי הרגשה שההנחה של שרה חמו נכונה,כלומר,שאם אינני ממלאת בדיוק אחר הוראות ההפעלה,שלא אתפלא אם תהיה תקלה והמכונה עלולה יום אחד להתעייף/לחלות/להפסיק לתפקד

אשמח לתגובה ממביני עניין
ובהמשך אשמח לפרט יותר לגבי הבעיות שלי ושל בני משפחתי.
נטע*
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי נטע* »

האם מישהו מכיר את השיטה ויכול לספר עליה?

מישהו אכל לפי השיטה הזו ונירפא?

אשמח לשמוע
אינטו_איציה*
הצטרפות: 11 מאי 2007, 13:42
דף אישי: הדף האישי של אינטו_איציה*

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי אינטו_איציה* »

היי נטע.
אני מכירה את השיטה,
היתה תקופה שמכיון שכל החברים שסבבו אותי קראו את הספר של שרה חמו וניסו ללכת בדרכה כך שברכנו אחת את השני לשלום בברכת "קינגסטון קליניק"...(אם אומרים את זה בשפתיים צרות זה נשמע קצת סיני...:-))
מכל מקום, אני חושבת ששיטת התזונה שלהם היא מאוד קפדנית אך העקרונות שלה מלווים אותי עד היום.
ואם את צריכה להרפא ממשהו מסויים ,אני הייתי נותנת צ'אנס רציני לשיטה...
בהצלחה.
@}
מתענינת*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 20:34

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי מתענינת* »

האם תוכלי לפרט את העקרונות שאימצת? או את אלו שהיית רוצה וחושבת שהם ראויים לאימוץ?תודה!
מיםשקטים*
הצטרפות: 25 אפריל 2008, 08:00

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי מיםשקטים* »

בגדול (זה מה שאני חוויתי מקינגסטון):
לאכול בבוקר פירות.
לא לאכול אחרי שש בערב.
לדאוג לאכול הרבה ירקות חייםבצהריים ומבושל בערב ומגוון.
לעשות פעילות גופנית ולא להיות בסטרס תמידי.
בלי סוכר (של פירות זה בסדר) ובלי מלח.

אבל מניסיון שלי - צריך באמת להקשיב לגוף.
כלומר יש תקופות שרק פירות בבוקר זה לא יהיה טוב, ויש אנשים שבכלל פירות בבוקר לא עושה להם טוב.
צריך להשתמש בשיטה ככלי עזר לכיוונון הגוף - ואז באמת להקשיב לגוף.
יש אנשים שהדבר הכי משמעותי בסדר היום שלהם זה שינה מוקדמת וזה יעשה הבדל באיכות החיים הרבה יותר מהמזון.
ויש כאלה שהליכה בבוקר זו התחזוקה הכי טובה לגוף.

ובאמת באמת, אחרי שנים בקינגסטון - הכי חשוב זה להיות שמח. ולהנות גם מהאכילה.
ב_עילום*
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי ב_עילום* »

מה שלקחתי מהשיטה זה:
לשתות רק לפי צמא.
כשאוכלים ממש לפי הוראות דרך החיים (כולל: תזונה, שעות, מה מתי, מקלחות קרות, שתיה לפי צמא וכו')
אחרי כמה חודשים יש תחושה מאד נקיה בגוף. ממש כמו היטהרות.

לי זה היה מתאים לזמן מה אח"כ לא.
אבל להגיע פעם אחת לתחושה הזו עשה לי טוב וחשוב לאיכות חיי גם מאז ואילך...
שולה*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 10:32

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי שולה* »

האם יש מישהו שיודע ומכיר את השיטה מספיק טוב כדי לומר האם גם ילדים יכולים להתפתח באופן תקין וללא חסכים משמעותיים מתזונה על בסיס השיטה הזו
(אני מתייחסת בשאלתי לילד בן שלוש)
תודה לכל מי שיוכל להוסיף מידע
גילי*
הצטרפות: 25 יוני 2003, 23:25

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי גילי* »

החלבון העיקרי שהם מתבססים עליו הוא גבינה ופעם ביומיים ביצה. אני חושבת שזה לא מתאים לילדים.
עדיף: פירות, ירקות, אגוזים, קטניות מונבטות, דגנים מלאים, אם רוצים מזון מהחי - שיהיה אורגני וטרי מאוד. לבריאות.
סויית_הדבש*
הצטרפות: 04 נובמבר 2009, 22:39

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי סויית_הדבש* »

מסכימה. לי היתה בעיה עם הגבינה . אכלתי אותה כשידעתי שהגבינה היא לא אופטימלית בשבילי. לא השתגעתי על הטעם של ירקות מבולשים עם הגבינה הלבנה, זה היה הופך את הגבינה למיימית וזה היה קצת דוחה, לכן נשברתי כעבור כמה חודשים.
מה שכן, מוכרחה לאמר שנראיתי כל כך טוב אחרי כמה חודשים של התזונה הזאת, רזיתי בכמה קילוגרמים טובים והרגשתי נקייה מאד.
בהצלחה
רינה_1*
הצטרפות: 26 דצמבר 2015, 22:38

שיטת הריפוי הטבעי

שליחה על ידי רינה_1* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מוסיפה לתפוח בבוקר גם דייסת קוואקר עם קינמון ותפוח מבושל קלות
צהריים גבינה של 3 אחוז של תנובה למריחה שמכילה רק מלח וחלב (ככה כתוב) וסלט עם הרבה ירוקים וירקות שורש
בערב ירקות מאודים/מבושלים במעט מים עם מעט רוטב סויה, ביצה פעם ביומיים שלושה או דג וגם סלט ירקות
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”