אולי זה לא הגלוטן

תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

נחשפתי למידע שעבורי הוא מרעיש ממש: כדי שהחיטה תצהיב כולה בבת אחת, נוהגים החקלאים בארה״ב לרסס אותה בראונד אפ לפני הקציר.
ראונד אפ הוא שמו המסחרי של חומר בשם גליפוזט, שפותח במעבדות מונסנטו כקוטל עשבים. הוא מתפרק בקרקע ובמים. לפי מונסנטו, זמן החיים שלו הוא שלושה ימים, אך בפועל יש עדויות שהוא נשאר באדמה גם שנה ויותר. עם זאת, גרעיני חיטה אינם מים וגם אינם אדמה, ולכן אני משערת שהוא עשוי להישאר עליהם עוד הרבה זמן.
חיפוש מהיר בגוגל העלה את עלון ההסבר לגבי איך משתמשים בחומר לפני הקציר (למעשה זו היתה התוצאה הראשונה). מהעלון מסתבר שמרססים גם סויה, שיבולת שועל, שעועית, עדשים, אפונה, שעורה, קנולה (לפתית) וקנה סוכר, כי זה מעלה את רמת הסוכר בצמח.
אשמח שיתפתח דיון :-)
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אמנם ראונד-אפ נחשב לא רעיל לבני אדם, אבל מסתבר שאם מחממים אותו (למשל באפית לחם בתנור) אז הוא יכול להפוך לרעל.
אני תוהה כמה ממקרי הרגישות לדגנים הם בעצם תגובה לרעל הזה...
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

הוא נחשב רעיל במידה מתונה. אמורים לעבוד איתו עם ציוד מגן ולא להיכנס לשטח מרוסס ארבע שעות אחרי הריסוס. הוא גורם לגירוי נשימתי או עורי, אבל הטענה היא שלמעט שיבוש אנדוקריני במינונים גבוהים מאד, אין לו השפעה ארוכת טווח כגון מוטציות והעלאת הסיכוי לסרטן.
אבל זה לא משהו שהיית רוצה לאכול בכפית לארוחת הבוקר (אם כי מסתבר שאוליעשית בדיוק את זה חלק ניכר מחייך). הטענה הרשמית היא שתוך שלושה ימים לא נשאר ממנו כלום.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

גם אני ישר חשבתי על הנזק שבחימום.
זה יכול להסביר גם למה חלק מהאנשים שנראים רגישים לגלוטן (כמו הבן שלי למשל) יכולים לאכול מלא לחם באוסטריה (מדינה שבה זה אסור, מסתבר) ולא להראות שום סימנים.
זה יכול להסביר למה לחם נטול גלוטן או שיבולת שועל משפיעים לא טוב.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי טלי_מא* »

אבל האורגניים כאן לא מרססים.
למשל, קמח של "מנחת הארץ" לבטח נקי מראונדאפ, ובכ"ז אני לא מכירה שרגישים לגלוטן יכולים לצרוך אותו.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לא ניסיתי לתת לבן הרגיש שלי לחם מקמח של מנחת הארץ. זה ברשימה של הנסיונות העתידיים.
אתם מבשלים הרבה פריקי, נכון? יש רגישים לגלוטן שמנסים את זה? איך הם מגיבים?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי טלי_מא* »

אורי מבשל הרבה פריקי בסדנאות שלו.
אני לא מכירה רגיש\ה לגלוטן שניס\תה.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

היום גיליתי שנהוג להשתמש בקוטל עשבים לפני קציר תפוחי האדמה. החומר נקרא בישראל בסטה ובלעז שם ארוך :-p
זה נשמע חומר מדהים. גורם למומים בעובר, לבעיות פוריות, בעיות נוירולוגיות ושלל צרות. הוא כמובן כמו רוב קוטלי העשבים, גורם נזקים לחיות ולסביבות מיימיות, או בעברית: הורג דגים ומזהם נחלים.
http://www.pan-uk.org/pestnews/Actives/glufosin.htm באנגלית - הסבר על החומר והשפעתו על בריאות האדם.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

חוץ מזה, יש עוד קוטל עשבים נפוץ, שנקרא paraquat. הוא ממש רעיל, וידועים מקרים של רצח שבוצעו איתו. בשימוש ארוך הוא גורם לפרקינסון.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אמנם לא קוטל עשבים, אבל מסתבר שגם זה יכל להזיק לחלקנו:

לקמח בארץ מוסיפים חומצה פולית. למי שיש מוטציה בגן MTHFR יש בעיה להמיר חומצה פולית לפולאט (החומר הטבעי שיש בעלים), ובמקום זה הוא נתקע עם כל מיני תוצרי ביניים בדם, שגורמים לצרות.

במקרים קשים זה הפלות ופגיעה במערכת העצבים. אבל מה בקלים?
זו שסיפרה לי על זה, אמרה שהילדים הבריאים שלה מגיבים רע לחיטה (או לחומצה הפולית שבה), וגם היא עצמה -- בהתפרצויות, או בחסר אנרגיה קיצוני.

זה הזכיר לי את התופעות שראיתי אצלנו עם חיטה. אז הלכתי ובדקתי ב-23andme (עשינו שם בדיקות גנטיות ב-100$ -- זה לא בודק הכל, אבל כן חלקים מעניינים) וראיתי שגם לי וגם לבנזוגי יש אחת המוטציות הבעייתיות בגן MTHFR (בשני העותקים שלו). ומכאן גם ברור שלכל הילדים שלנו יש אותה הבעיה.

מסקנות? ילדים, היזהרו מחומצה פולית!
(לפחות אם יש לכם גנים בעייתיים)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה את אומרת! לא ידעתי את זה בכלל.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי ציל_צול* »

מעניין איך זה מסתדר עם ההמלצה הגורפת לנשים לפני הריון לקחת חומצה פולית. או שאולי בכדורים זה כבר פולאט? לא בטוחה שזה אפשרי אבל תוהה...
ויש הרבה שממליצים לנשים בגילאי הפוריות לקחת חומצה פולית כל הזמן.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

מה ההבדל בין חומצה פולית לפולאט?
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

צילי, זה מתנגש ראש בראש בהמלצה לקחת חומצה פולית. חוויתי את זה על בשרי. במקום זה, מי שיש לה MTHFR צריכה לקבל פולאט, למשל מאוכל או ממיצויים.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תפוח אדמה, להבנתי יש כמה חומרים שנכנסים תחת הכותרת ״פולאט״, ורק אחד מהם הוא החומצה הפולית שבתוספים. אצל חלק מהאנשים יש קושי להמיר אותו לצורה הפעילה, בעוד שהפולאט מהמזון מכיל בעיקר את הצורה הפעילה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה ההבדל בין חומצה פולית לפולאט?
שאחד מהם הוא הצורה הטבעית במזון והשני הוא צורה מלאכותית מתוספים.

(ניסוח מאוד גס ולא מדוייק אבל לדעתי מבהיר את הבעיה)
רונה*
הודעות: 102
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

אולי זה לא הגלוטן

שליחה על ידי רונה* »

אולי כדאי להעתיק את הקטע של יונת גם ל חומצה פולית ? מידע מאוד חשוב
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”