בקשה להצעות איך להשקיע חמישים אלף שקל לטווח ארוך

שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

שליחה על ידי שואלת* »

שלום ,
קיבלנו חמישים אלף ש"ח עבור בתנו ,
שאנו רוצים לחסוך , להשקיע , לטווח של כעשר שנים או יותר .
מבקשים הצעות במה להשקיע והיכן , האם בבנק או במקום אחר .
נשמח גם לסיפורים שלכם מניסיון בנושא .
וגם מה לא לעשות ...
תודה לכל המציעים .
שואלת*

שליחה על ידי שואלת* »

תודה , לא מכירה , אסתכל שם ,
השאלה שלי יותר ממוקדת על חיסכון לטווח ארוך ,
מקווה שיש מידע בדפים האלה , תודה .
בכל מקרה , אם יש מישהו שיכול להוסיף פה , אודה לו .
צפרדע_ית
הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית

שליחה על ידי צפרדע_ית »

ראיתי בבנק טפחות - חיסכון ל12 שנה בערך - והכפלת הסכום.
בהצלחה!!
(והלוואי על כולנו!)
ץ
שואלת*

שליחה על ידי שואלת* »

תודה, לצפרדעית
אשמח לעוד תגובות .
מארז_אהבה*
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

את מתכוונת להשקיע באופן טבעי? נגיד, בחיתולים רב פעמיים או בקומפוסטר? אמנם כתוב לי כאן שבאופן טבעי כולנו שייכים, אבל לא נראה לי שכל דף ונושא בעולם שייך לכאן. למה שלא תפני ליועץ ההשקעות בבנק שלך, במקום לקבל עצות מכל התפרנים מרצון של באופן?
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

למה שלא תפני ליועץ ההשקעות בבנק שלך,
הוא האחרון שיודע. דווקא נוחי דנקנר דפק קופה מהסרטים... טוב, הוא לא סתם פקיד השקעות, הוא אחד מראשי המשק :-).

במקום לקבל עצות מכל התפרנים מרצון של באופן?
:-D

למי שלא היה כאן על כדור הארץ בשנתיים האחרונות:
מגזר הפיננסים הוכיח את עצמו כיותר יעיל בהעלמת כסף אף יותר מהקזינו הכי צ'כונה במתחם בורסת היהלומים בר"ג. והכי הכי הוא אוהב חברה' נחמדים שצונחים ככה עם כסף מהשמים ומבקשים עצות. תעשו טובה לעצמכם, ליורשים שלכם ולכסף שקיבלתם, ובתור שלב ראשון תתחילו להתעניין מה קורה מסביב.
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

לדעתי כדאי להשקיע באתר "באופן".
אני צופה שבתוך 10 שנים תקום תנועה משיחית קפיטליסטית שתגלה את כוחו ותעלה את מחירו בשוק במיליוני דולרים.
ותמיד תוכלו להצהיר שאתם היצלתם את אתר באופן מפני הכחדות דלפונים.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

למה שלא תפני ליועץ ההשקעות בבנק שלך, במקום לקבל עצות מכל התפרנים מרצון של באופן?
גדול! כן, זו הצעה נהדרת. תפני ליועץ הוא כבר ידאג לך! לך ולא לו!

מארז, בין התפרנים מצויים גם תופרים. יש רופאים, כלכלנים, פסיכולוגים, עורכי דין, רואי חשבון, אנשי היי טק. אז מה אם אנחנו לובשים אוהלים ומלחכים עשב בזמן עמידת הראש?
ב_עילום*
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

שליחה על ידי ב_עילום* »

אז מה אם אנחנו לובשים אוהלים ומלחכים עשב בזמן עמידת הראש?
:-D
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

אני שואלת ברצינות אם יש לך איזה הצעה ממה להיזהר ואולי מה כן לעשות עם חמישים אלף שקל כהשקעה לטווח של עשר שנים , שתהיה ללא סיכונים מיותרים , שתשמור על הערך וכדו'

נתחיל בגילוי נאות: המלצתי לכמה חברים על כיוון, וטעיתי בגדול: העמדה שלי היתה ששוק המניות ימשיך להתרסק, אך השוק התעלם ממני בגסות, וכבר כשלושה חודשים שהוא רושם עלייה.
זה כבר ממצב אותי כמקור לא אמין.

למרות זאת, אני איתן בדעתי שהמירע עוד לפנינו. אך לאור הסעיף הקודם, אני חושש להמליץ על מדיניות השקעות.
אנו עדיין עומדים בצומת דרכים, עם הסתעפויות אפשריות לכל מני כיוונים. למשל, יש כבר כמה שחקני הון גדולים שמהמרים על אינפלציה חזקה. ומנגד, יש את האופטימיים, שטוענים שהמהלכים הנחושים של הבנקים המרכזיים ברחבי העולם הצילו את הכלכלה הגלובלית מכאוס. וורן באפט, המוגדר כגדול המשקיעים ספג הפסדי עתק בגין אופטימיות, על גבול הקוסמית. והוא עדיין אופטימי, הימר בגדול על מדדי בורסה גבוהים תוך 10 שנים. גם AIG הענקית נמחקה עקב עודף אופטימיות. מנגד, נוחי דנקנר גרף מיליארד וחצי ש"ח תוך 40 יום בבורסה. אז למי להאמין?

אני לא הייתי מוכן להכניס את הכסף שלי אל רכבת הרים שכל רגע מתהפכת. גם בתמורה למנוי חינם בשח"ל. לכן, הכיוון הוא לוותר על הסיכוי לרווח בתמורה לוויתור על הסיכון להפסד. בימים אלו גם הימנעות מהפסד היא רווח משמעותי. איזה פיקדון לזמן קצר מתחדש, נגיד שבוע, שיאפשר לכם לשלוף את הכסף ללא הרבה השהייה. זו מבחינתי העסקה המושלמת. כל עוד הבלגן משתולל. מהרגע שכל האינדיקטורים הכלכליים יצביעו על צמיחה בת קיימא, בכל מקום שתזרקו את הכסף הוא יצמח. ובינתיים, אם אתם רוצים לשפר את סיכויי הצמיחה של הכסף, תשקיעו בצמיחת ההבנה הפיננסית שלכם. רמז: הזירה הפיננסית היא ביתם של כרישים.

והכי חשוב, הדיסקליימר: אין אני יועץ השקעות או השקייה, ולא מציע שירותי ניהול הון בשכר או אף בהתנדבות. אך כן מוכן לבלבל ת'מוח בנושא, עד לאובדן הכרה :-).
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

לחימום הקנה, מצאתי כאן סקירה יומית קלילה של הכלכלה האמריקאית והעולמית, בעברית בגלובס .
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

ז'ראר, היא ביקשה חסכון לטווח ארוך, לא קצר.
אגב, התחזיות שלך כמובן נכונות. ההתרסקות בוא תבוא. זה ששוק המניות עולה לא אומר שום דבר. ב"ברזלים" (יעני, המציאות) לא השתנה שום דבר שמצדיק את העליה. זה סתם שוק פאגאני, הבורסה וענייני האוויר.

שואלת יקרה, חסכון לטווח ארוך, ארבע אפשרויות שלדעתי הן מוצלחות:
  • נדל"ן להשכרה בפריפריה. דירה קטנה לסטודנטים או משהו כזה. תצטרכי להוסיף כסף אבל התשואה טובה.
  • אגרות חוב של המדינה.
  • תכנית חסכון סגורה לעשר שנים (קשה למצוא היום בארץ וצריך להזהר מבנקים קטנים שאין להם רשת בטחון).
  • תנסי לבדוק חסכון בבנקים בחו"ל,( במדינות נורמליות מבחינת התנהגות כלכלית כמו ניו-זילנד או סקנדינביה).
אנלוגי_דיגטלי*
הצטרפות: 30 מאי 2009, 08:35

שליחה על ידי אנלוגי_דיגטלי* »

שואלת שלום
בעיקרון יש שתי שאלות שאת צריכה לשאול:
היכן את רואה את עצמך על הרצף של נזילות מול סיכון. - הסבר: ככל שאת רוצה שהכסף יהיה זמין יותר הסיכון גדול יותר. קחי בחשבון שכאשר סוגרים את הכסף ואחר כך מסיבות שונות תצטרכו אותו אז או שתפסידו כמעט את כל הרווח או שתצטרכו לקחת הלוואה בריבית הרבה יותר גבוה.
היכן את רואה את עצמך על הרצף בין רווח וסיכון. ככל שתרצי להרוויח יותר הסיכון גדול יותר.

כמה עצות מעשיות:
בתקופה הקרובה המדד אמור לעלות ולכן כדאי להיות צמוד למדד כי אי הצמדות למדד פירושה בפועל הפסד (כאשר המדד עולה).
דירה להשכרה היא השקעה עם נזילות נמוכה וסיכון יחסית גבוה לתשואה הנמוכה שלה. אפרט, בדירה זולה (נאמר של 300 אלף) שקל שכר הדירה יכול להיות 18 אלף בשנה שזה 6 אחוז (וזה יפה מאד) אבל כל תיקון הכי קטן או בעיות בתשלום שכר הדירה האופיניות לדירות זולות גבוה. בדירות יקרות יותר מרכיב הסיכון יורד אבל גם הרווח כי על דירה של 600 אלף שקל לא מקבלים ששכר דירה של 36 אלף שקל....
אגרות החוב של המדינה היו ערוץ השקעה מצוין בחודשים הראשונים של השנה, הן עלו מאד ועכשיו התשואה עליהם נמוכה או שלילית.
בנקים בחו"ל הפרש הרווח לא יכסה את העלויות שכן מדובר בקרן קטנה ומערכות פיננסיות שהיו מודל עולמי (כמו של איסלנד) יכולות לקרוס בין לילה. בארץ, היות והמדינה בעצם שייכת לבנקים ולהפך הסיכון הוא נמוך יותר.

לכן, כמו לגבי שאלות הנוגעות לחינוך ביתי, קשר עם בן הזוג, אקולוגיה ובריאות, השאלה היא מי אתם?

בהצלחה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עכשיו זמן טוב לקנות פילים.
הם נותנים תשואה מעולה.
אני כבר קניתי שניים! והערך שלהם רק עולה!
אני שוקל לקחת הלוואה, כדי לקנות עוד אחד.
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

שליחה על ידי דנה_ה* »

אני ממליצה לקנות לה בכל הכסף מטבעות זהב או כסף. המתכות הללו נדרשות תמיד בתעשייה ובתכשיטנות ולכן ערכן לעולם לא יגיע לאפס או לנמוך מדי. כלכלנים טוענים שערך הזהב עשוי לעלות בשנים הבאות אפילו עד פי 5 והכסף - אפילו עד פי חמישים.
גם אם זה לא יעלה, זוהי תעודת ביטוח טובה - גם אם הבנק פושט רגל (כמו שקרה בשנה האחרונה לעשרות בנקים בארה"ב בגלל המשבר הכלכלי), אז הכסף לא הולך לאיבוד.
במשברים כלכליים ערך המתכות הללו תמיד עלה (יש מחזורים די קבועים של עליה וירידה בערכן). כשהכסף הוירטואלי או הכסף נייר מאבד מאמינותו, כולם חוזרים לדבר האמיתי (כסף באופן טבעי?). בשנה האחרונה כבר ממש קשה להשיג בעולם מטבעות זהב והרבה מאוד מדינות, מיליונרים וסתם עשירים, מבטחים את עצמם בקניית כמויות גדולות של המתכות הללו.

לגבי איך לאחסן - אפשר לקנות מטבעות ממשיים ולשים מתחת לבלטה או בכספת (סכנת גנבה מסוימת מצד אחד מצד שני - אם צריך לברוח מהארץ כי יש מלחמה למשל (מה לעשות - הפרנויה היהודית טבועה עמוק בגנים) או לקנות ישירות דרך בנק שוויצרי ואטז זה מאוחסן בכספות שלהם.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

האם תוכנית חיסכון קונבציונאלית לטווח ארוך בבנק היא הפסד בעיניך ?

חשוב להבדיל בין תקופת צמיחה לתקופת נבילה. ויש מדיניות ניהול כספים לכל תקופה.
מה שרוב היועצים לציבור הרחב ממליצים הוא להכניס את הכסף לכל מני אפיקים, ולשבת בשקט, כי בסוף יהיה טוב.
אני לא מוכן לספוג את הסיכון שעד שיהיה טוב יהיה מאוד רע, וגם, שחלק מאותם אפיקים יגיעו למצב צבירה של בין התרסקות, התאדות או מחיקה.

וזה חל גם על תכנית חיסכון של הבנק. בשנות השבעים והשמונים היתה כאן תקופה מוטרפת של אינפלציה אבסורדית וקריסת בנקים. אז נכון שהמדינה בסופו של דבר נותנת גיבוי לבנקים הגדולים, כי קריסתם יוביל לקריסת המדינה בכללותה. ומכיוון שאני חוזה שחורות, אני חושש לליבו של מי שכספו יהיה תקוע בתוך מערכת בסחרור גבוה. וגם מרכיב הנזילות משמעותי - בתקופות כגון אלו עדיף לכסף ולנו להיות במצב של נזילות מירבית. נזילות כזו מאפשרת תיקוני מדיניות מהירים: אם אכן תתפתח לה אינפלציה מטורפת, אפשר לרכב על אפיק צמוד מדד. אך גם שם לסגור את הכסף לטווח קצר, כדי להיות מוכן לכל שינוי דרמטי.

ושוב, אני רוצה לחזור לדגש שלי: להמתין לסימנים של שיפור המצב הכלכלי. מאותו רגע, אנחנו נכנסים למוד צמיחה, ואז נכנסת לפעולה מדיניות השקעה יותר רגועה. דגש נוסף: אם אתם מתעסקים עם תחום ההשקעות, קודם כל ולפני הכל להבין מה קורה שם. כמו שלא עולים על הכביש עם רכב ממונע ללא הכשרה בנהיגה וחוקיה (כולל הפיזיקליים - כגון אינרציה, הינעצות הצמיגים באספלט וכו').
שואלת*

שליחה על ידי שואלת* »

תודה, חברים , אקרא ואחשוב ואגיב , תודה שטרחתם ,
בעיקר העצה על הפילים :-)
יאללה ,רצה להודו / אפריקה לקנות כמה פילים להבטיח את עתידה הכלכלי של בתנו ...
השוטה_על_הגבעה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 03:26
דף אישי: הדף האישי של השוטה_על_הגבעה*

שליחה על ידי השוטה_על_הגבעה* »

"הסיבה היחידה לכך שמשפחות אמריקאיות רבות אינן מחזיקות פיל היא שמעולם לא הוצע להן אחד בהנחה של דולר ובתשלומים חודשיים נוחים"
מגזין MAD
מצוטט ע"י יעקב בורק בספרו החדש והמעניין "רעש", בפרק שכותרתו "רעש תרבות הצריכה".

אני אישית ממליצה על ג'ירפות, למרות קשיי האכסון הצפויים
<סליחה, הייתי חייבת>
שלום_אלף*
הצטרפות: 15 יוני 2007, 16:44
דף אישי: הדף האישי של שלום_אלף*

שליחה על ידי שלום_אלף* »

מזכיר לי את הקללה "שתחיה בזמנים מעניינים" (משהו כזה).
אכן זמנים מעניינים...
שליחת תגובה

חזור אל “דברים שמעלים חיוך”