יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
מכירים את הספר?
http://simania.co.il/bookdetails.php?[po]item id[/po]=13114"הספר"
מכירים את השיטה?
באנגלית זה נקרא FIT FOR LIFE
הייתי רוצה לפתוח דיון, לשמוע מאנשים שהתנסו, לשאול שאלות... חיפשתי באינטרנט בעברית (ואפילו באנגלית, למרות שפחות נח לי) ולא מצאתי כתובת, מקווה שפה זה במקום.
תיכף אכתוב כאן מה העקרונות של הספר /השיטה
אשמח אם יכנסו פה לדיון ואחרים יכתבו מניסיונם אם יש כזה.
מקווה ששם הדף מתאים, אם למישהו יש הצעה אחרת, אני פתוחה להצעות
http://simania.co.il/bookdetails.php?[po]item id[/po]=13114"הספר"
מכירים את השיטה?
באנגלית זה נקרא FIT FOR LIFE
הייתי רוצה לפתוח דיון, לשמוע מאנשים שהתנסו, לשאול שאלות... חיפשתי באינטרנט בעברית (ואפילו באנגלית, למרות שפחות נח לי) ולא מצאתי כתובת, מקווה שפה זה במקום.
תיכף אכתוב כאן מה העקרונות של הספר /השיטה
אשמח אם יכנסו פה לדיון ואחרים יכתבו מניסיונם אם יש כזה.
מקווה ששם הדף מתאים, אם למישהו יש הצעה אחרת, אני פתוחה להצעות
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
העקרונות בקצרה כפי שהבנתי אותם
צירוף מזונות מסויימים ובזמנים מסויימים גורמים להצצטברות רעל במערכת העיכול, דבר המוביל להשמנה , כובד ועייפות ועוד...
אכילת מזונות מסויימים , בצירוף הנכון ובזמנים הנכונים תורמת להעלאת רמת האנרגיה , לירידה / שמירה על משקל תקין ע"י ניקוי מערכת העיכול והרעלים שהצטברו בה.
במצב של ניקוי הגוף סופג טוב יותר את את הערכים התזונתיים מהמזון ונמצא במצב מאוזן ובריא יותר.
עקרונות השיטה:
1 לגוף יש 3 מחזורי גוף טבעיים* :
4 בבוקר -12 בצוהריים: ניקוי והרקה הגוף נפטר מחומרי הפסולת.
בזמן זה יש לאכול רק פירות.
פירות הם המנקים האולטמטיביים של מערכת העיכול.
הם צריכים להיאכל חיים (לא מבושלים) על קיבה ריקה וללא מזונות אחרים.
12 בצוהריים - 8 בערב אכילה ועיכול
בזמן זה אוכלים את הארוחות העיקריות.
8 בערב - 4 בבוקר : הטמעה ספיגה ושימוש.
בזמן זה יש ספיגת המזון ממערכת העיכול אל תאי הגוף, ובזמן זה עדיף לא לאכול ארוחות גדולות ומורכבות, ניתן לאכול פירות ומיצי פירות וחליטות תה.
2 עקרון הצירופים*
פחמימות וחלבונים צריכים להיאכל בנפרד זה מזה.
יש לפי ספר זה אנזימי עיכול שונים לפחמימות ולחלבונים ועל כן כדי להגיע לעיכול תקין ולספיגה תקינה יש להפריד בינהם.
אין לערבב בארוחה אחת פחמימות וחלבונים יחד.
מיצי העיכול לפחמימות הם בסיסיים יותר ומיצי העיכול של חלבונים הם חומציים יותר (כך הבנתי?) ולכן אם אוכלים פחמימה וחלבון יחד מיצי העיכול ינטרלו אלה את אלה וכך המזון לא יתעכל וירקב במעיים.
עיקרון זה מותיר מעט מאוד סנדביצ'ים ראויים לאכילה (כל הסנדביצ'ים הקלאסיים כגון סנדביץ' טונה, ביצה , גבינה, או אפילו פסטרמה הם OUT, נשאר סנדביץ' אבוקדו ואולי חרדל עם ירקות).
3 עקרון המזון עתיר המים*
חשוב לאכול מזונות עתירי מים (הוא מביא דוגמאות מכך שרוב התא הוא מים, רוב הגוף מורכב ממים וכך גם רוב כדור הארץ מורכב ממים, על כן הגיוני שהמזון צריך להיות ברובו עתיר מים)
אם אוכלים מזונות עתירי מים (פירות וירקות לדוגמא) לא צריך לשתות כל כך הרבה מים.
שתיית מים בייחוד לאחר הארוחה מדללת את מיצי העיכול, דבר אשר מחליש את תהליך העיכול, וגורם לתסיסה וריקבון במעיים.
אכילת צירופים לא נכונים גורמת לחומציות (? אני חושבת כך היה כתוב) במערכת העיכול, דבר שגורם לתחושת צמא ולאגירת מים בגוף...
אלה העקרונות הגדולים כפי שהבנתי אותם.
יש גם עקרון של באופן כללי לא להרבות כ"כ באכילת חלבון (מן החי?) ואם איני טועה גם מדבר על רק סוג חלבון אחד בארוחה, כלומר ביצים ודגים, או דגים ועוף זה יותר מדי בשביל הגוף לעכל.
אני חושבת שהוא גם מסתייג מאוד משתיית חלב ומוצרי חלב באופן כללי.
צירוף מזונות מסויימים ובזמנים מסויימים גורמים להצצטברות רעל במערכת העיכול, דבר המוביל להשמנה , כובד ועייפות ועוד...
אכילת מזונות מסויימים , בצירוף הנכון ובזמנים הנכונים תורמת להעלאת רמת האנרגיה , לירידה / שמירה על משקל תקין ע"י ניקוי מערכת העיכול והרעלים שהצטברו בה.
במצב של ניקוי הגוף סופג טוב יותר את את הערכים התזונתיים מהמזון ונמצא במצב מאוזן ובריא יותר.
עקרונות השיטה:
1 לגוף יש 3 מחזורי גוף טבעיים* :
4 בבוקר -12 בצוהריים: ניקוי והרקה הגוף נפטר מחומרי הפסולת.
בזמן זה יש לאכול רק פירות.
פירות הם המנקים האולטמטיביים של מערכת העיכול.
הם צריכים להיאכל חיים (לא מבושלים) על קיבה ריקה וללא מזונות אחרים.
12 בצוהריים - 8 בערב אכילה ועיכול
בזמן זה אוכלים את הארוחות העיקריות.
8 בערב - 4 בבוקר : הטמעה ספיגה ושימוש.
בזמן זה יש ספיגת המזון ממערכת העיכול אל תאי הגוף, ובזמן זה עדיף לא לאכול ארוחות גדולות ומורכבות, ניתן לאכול פירות ומיצי פירות וחליטות תה.
2 עקרון הצירופים*
פחמימות וחלבונים צריכים להיאכל בנפרד זה מזה.
יש לפי ספר זה אנזימי עיכול שונים לפחמימות ולחלבונים ועל כן כדי להגיע לעיכול תקין ולספיגה תקינה יש להפריד בינהם.
אין לערבב בארוחה אחת פחמימות וחלבונים יחד.
מיצי העיכול לפחמימות הם בסיסיים יותר ומיצי העיכול של חלבונים הם חומציים יותר (כך הבנתי?) ולכן אם אוכלים פחמימה וחלבון יחד מיצי העיכול ינטרלו אלה את אלה וכך המזון לא יתעכל וירקב במעיים.
עיקרון זה מותיר מעט מאוד סנדביצ'ים ראויים לאכילה (כל הסנדביצ'ים הקלאסיים כגון סנדביץ' טונה, ביצה , גבינה, או אפילו פסטרמה הם OUT, נשאר סנדביץ' אבוקדו ואולי חרדל עם ירקות).
3 עקרון המזון עתיר המים*
חשוב לאכול מזונות עתירי מים (הוא מביא דוגמאות מכך שרוב התא הוא מים, רוב הגוף מורכב ממים וכך גם רוב כדור הארץ מורכב ממים, על כן הגיוני שהמזון צריך להיות ברובו עתיר מים)
אם אוכלים מזונות עתירי מים (פירות וירקות לדוגמא) לא צריך לשתות כל כך הרבה מים.
שתיית מים בייחוד לאחר הארוחה מדללת את מיצי העיכול, דבר אשר מחליש את תהליך העיכול, וגורם לתסיסה וריקבון במעיים.
אכילת צירופים לא נכונים גורמת לחומציות (? אני חושבת כך היה כתוב) במערכת העיכול, דבר שגורם לתחושת צמא ולאגירת מים בגוף...
אלה העקרונות הגדולים כפי שהבנתי אותם.
יש גם עקרון של באופן כללי לא להרבות כ"כ באכילת חלבון (מן החי?) ואם איני טועה גם מדבר על רק סוג חלבון אחד בארוחה, כלומר ביצים ודגים, או דגים ועוף זה יותר מדי בשביל הגוף לעכל.
אני חושבת שהוא גם מסתייג מאוד משתיית חלב ומוצרי חלב באופן כללי.
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
וזו הייתי אני שפתחתי את הדף
אשמח לכל מי שהתנסה , מכיר, מבין בתזונה, לבוא ולכתוב , יש לי שאלות על הדרך ועל מזונות מסויימים שאשמח לדעת מה דעתכם, להחליף מתכונים, לשמוע עיצות ממומחים... אז שתפו בכיף אם מישהו כאן מכיר.
אשמח לכל מי שהתנסה , מכיר, מבין בתזונה, לבוא ולכתוב , יש לי שאלות על הדרך ועל מזונות מסויימים שאשמח לדעת מה דעתכם, להחליף מתכונים, לשמוע עיצות ממומחים... אז שתפו בכיף אם מישהו כאן מכיר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי,
אני מכירה את הספר, אבל לאניסיתי את השיטה כמו שהיא. אני מאד נהנית מהמתכונים וגם מהרעיונות. לדוגמא, שאפשר לשים המון המון עלים ירוקים בתוך פיתה (לא עלה על דעתי קודם). כיום אני לא אוכלת פיתות , אבל יש הירוקים נשארו...
הי,
אני מכירה את הספר, אבל לאניסיתי את השיטה כמו שהיא. אני מאד נהנית מהמתכונים וגם מהרעיונות. לדוגמא, שאפשר לשים המון המון עלים ירוקים בתוך פיתה (לא עלה על דעתי קודם). כיום אני לא אוכלת פיתות , אבל יש הירוקים נשארו...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
אם אוכלים מזונות עתירי מים (פירות וירקות לדוגמא) לא צריך לשתות כל כך הרבה מים.
ברור. ההמלצות לשתות כוס מים בשעה למשל הן המלצות שמתאימות לתפריט מערבי של ג'אנק. מי שאוכל המבורגר עם צ'יפס כמובן שיהיה צמא אחר כך. מי שאוכל סלט פירות או לחם עם אבוקדו - הרבה פחות.
ברור. ההמלצות לשתות כוס מים בשעה למשל הן המלצות שמתאימות לתפריט מערבי של ג'אנק. מי שאוכל המבורגר עם צ'יפס כמובן שיהיה צמא אחר כך. מי שאוכל סלט פירות או לחם עם אבוקדו - הרבה פחות.
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
שאפשר לשים המון המון עלים ירוקים בתוך פיתה (לא עלה על דעתי קודם).
רעיון טוב, ובטח אפשר לשלב גם טחינה עם זה? או חרדל או משהו?
מי שאוכל המבורגר עם צ'יפס כמובן שיהיה צמא אחר כך.
נראה לי גם התיבול והטיגון דורשים יותר מים מהגוף על מנת לדלל או משהו, נכון?
מהניסיון הקצרצר שלי, אני יכולה להגיד שהורדתי בלי להרגיש 2 ק"ג תוך שבועיים גם בלי להתאמץ יותר מדי (כלומר בלי פעילות גופנית) אבל קשה להתמיד בזה, הרגשתי כל הזמן רעבה (והרבה מזה היה רעב פסיכולוגי, פשוט מוזר לי לשבוע מפירות וירקות)...
אז הפסקתי ואני רוצה לחזור לזה.
אוקי ,
הנה השאלה העקרונית שלי.
מה לגבי שילוב של דגנים וקטניות שיוצרים חלבון? האם זה נחשב עירוב של פחמימות וחלבונים?
לדוגמא:
אורז ומאש או אורז ועדשים (מג'דרה)
האם זה נחשב בעייתי?
במשך השנים מאוד התרגלתי להכין דווקא את השילובים האלה,
האם זה נחשב פחמימה? חלבון? שניהם? בעייתי לשלב לפי הדיאטה הזו?
בספר אני לא רואה התייחסות לנושא הזה...
שאלה נוספת שעלתה לי היא הקינואה, שהוא מאכל "חדש" יחסית בעולם המערבי (או לפחות בשבילי) האם נחשב פחמימה? או חלבון? אני יודעת שיש לו ערך חלבוני גבוה, אבל חשבתי שהוא בעיקר פחמימה, אז איך זה נקרא? ואיך לשלבו?
בכלל בספר ההתייחסות שזכורה לי היא לחלבון מן החי, ונראה לי שזה מבלבל אותי, מה קורה לחלבון צמחי?
ושאלה אחרונה : בספר שהוא שולל חומץ ונראה לי אפילו גם חמוצים, וזה מוזר לי, הוא לא נותן סיבה וזכור לי ששמעתי שדווקא חומץ (משובח כמו חומץ תפוחים/הדרים) זה בריא וכדאי לנסות לשלב בתפריט.
הייתי מכינה לעצמי שתיה ממים כף חומץ תפוחים וכף דבש וחשבתי שאני שותה בריאות.
אז למישהי יש משהו להגיד על חומץ?
רעיון טוב, ובטח אפשר לשלב גם טחינה עם זה? או חרדל או משהו?
מי שאוכל המבורגר עם צ'יפס כמובן שיהיה צמא אחר כך.
נראה לי גם התיבול והטיגון דורשים יותר מים מהגוף על מנת לדלל או משהו, נכון?
מהניסיון הקצרצר שלי, אני יכולה להגיד שהורדתי בלי להרגיש 2 ק"ג תוך שבועיים גם בלי להתאמץ יותר מדי (כלומר בלי פעילות גופנית) אבל קשה להתמיד בזה, הרגשתי כל הזמן רעבה (והרבה מזה היה רעב פסיכולוגי, פשוט מוזר לי לשבוע מפירות וירקות)...
אז הפסקתי ואני רוצה לחזור לזה.
אוקי ,
הנה השאלה העקרונית שלי.
מה לגבי שילוב של דגנים וקטניות שיוצרים חלבון? האם זה נחשב עירוב של פחמימות וחלבונים?
לדוגמא:
אורז ומאש או אורז ועדשים (מג'דרה)
האם זה נחשב בעייתי?
במשך השנים מאוד התרגלתי להכין דווקא את השילובים האלה,
האם זה נחשב פחמימה? חלבון? שניהם? בעייתי לשלב לפי הדיאטה הזו?
בספר אני לא רואה התייחסות לנושא הזה...
שאלה נוספת שעלתה לי היא הקינואה, שהוא מאכל "חדש" יחסית בעולם המערבי (או לפחות בשבילי) האם נחשב פחמימה? או חלבון? אני יודעת שיש לו ערך חלבוני גבוה, אבל חשבתי שהוא בעיקר פחמימה, אז איך זה נקרא? ואיך לשלבו?
בכלל בספר ההתייחסות שזכורה לי היא לחלבון מן החי, ונראה לי שזה מבלבל אותי, מה קורה לחלבון צמחי?
ושאלה אחרונה : בספר שהוא שולל חומץ ונראה לי אפילו גם חמוצים, וזה מוזר לי, הוא לא נותן סיבה וזכור לי ששמעתי שדווקא חומץ (משובח כמו חומץ תפוחים/הדרים) זה בריא וכדאי לנסות לשלב בתפריט.
הייתי מכינה לעצמי שתיה ממים כף חומץ תפוחים וכף דבש וחשבתי שאני שותה בריאות.
אז למישהי יש משהו להגיד על חומץ?
-
- הודעות: 5866
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
אני בעבר ניסיתי ליישם את הספר. היה לי קשה להחזיק מעמד עם הפרדת החלבונים והפחמימות.
באמת מהסיבות שציינת - חלק גדול מהמאכלים בתרבות שלנו הם שילוב ביניהם.
כן הרבה שנים דאגתי לא לאכול ארוחה של ממש עד הצהריים (עד 12:00, לפעמים גם עד 14:00) רק פירות, וזה הרגיש לי מאוד נכון.
גם היום אני דואגת לאכול פירות בבוקר - ורק פירות, אך הרבה פעמים מרשה לעצמי לאכול את הארוחה כבר ב11:00.
זה הדבר העיקרי שהתמדתי בו כל השנים.
דבר נוסף שנדמה לי שכחת לציין מבחינת צירופי מזון והפרדה בין מזונות - מאוד מדגישים בספר חזור והדגש שחשוב להפריד פירות מאוכל כיוון שהם מתסיסים את האוכל בקיבה.
אם כבר עדיף לאכול את הפרי לפני האוכל ולא אחרי.
גם על זה אני כבר הרבה שנים די מקפידה.
בעבר הייתי מחכה 3 שעות אחרי ארוחה כדי לאכול פרי ו-20 דקות אחרי פרי כדי לאכול ארוחה.
אבל יש לי הרגשה שהארוחה יושבת לי בקיבה הרבה יותר שעות, וגם הפרי לדעתי יושב לי איזה שעה שעתיים.
אז אחרי פרי שאני אוכלת בבוקר אני לרוב מחכה כשעתיים, אבל במשך היום הגעתי למצב שאני כבר כמעט לא אוכלת פירות. (לא בטוח שזה כזה טוב).
עוד דבר שגיליתי על עצמי בקשר לפירות - שבאמת כפי שכתוב שם, אם אני אוכלת פירות בעיקר מימיים או חומציים יחד עם אוכל או אחריו - אני מרגישה שנהיה לי בלגן בבטן, לפעמים לכמה ימים.
אבל להרגשתי, פירות כמו בננות או פירות יבשים דווקא לא מפריעים במיוחד. ואותם אני כן מרשה לעצמי לאכול במשך היום, ולפעמים עם או בסמוך לארוחה.
וגם פירות יחסית נייטרליים כמו תפוח או אגס לא יהיה כלכך נורא.
(אבל ממש ממש לא כדאי לאכול פירות הדר יחד או בסמוך לארוחה, גם לא אבטיח או ענבים...)
באמת מהסיבות שציינת - חלק גדול מהמאכלים בתרבות שלנו הם שילוב ביניהם.
כן הרבה שנים דאגתי לא לאכול ארוחה של ממש עד הצהריים (עד 12:00, לפעמים גם עד 14:00) רק פירות, וזה הרגיש לי מאוד נכון.
גם היום אני דואגת לאכול פירות בבוקר - ורק פירות, אך הרבה פעמים מרשה לעצמי לאכול את הארוחה כבר ב11:00.
זה הדבר העיקרי שהתמדתי בו כל השנים.
דבר נוסף שנדמה לי שכחת לציין מבחינת צירופי מזון והפרדה בין מזונות - מאוד מדגישים בספר חזור והדגש שחשוב להפריד פירות מאוכל כיוון שהם מתסיסים את האוכל בקיבה.
אם כבר עדיף לאכול את הפרי לפני האוכל ולא אחרי.
גם על זה אני כבר הרבה שנים די מקפידה.
בעבר הייתי מחכה 3 שעות אחרי ארוחה כדי לאכול פרי ו-20 דקות אחרי פרי כדי לאכול ארוחה.
אבל יש לי הרגשה שהארוחה יושבת לי בקיבה הרבה יותר שעות, וגם הפרי לדעתי יושב לי איזה שעה שעתיים.
אז אחרי פרי שאני אוכלת בבוקר אני לרוב מחכה כשעתיים, אבל במשך היום הגעתי למצב שאני כבר כמעט לא אוכלת פירות. (לא בטוח שזה כזה טוב).
עוד דבר שגיליתי על עצמי בקשר לפירות - שבאמת כפי שכתוב שם, אם אני אוכלת פירות בעיקר מימיים או חומציים יחד עם אוכל או אחריו - אני מרגישה שנהיה לי בלגן בבטן, לפעמים לכמה ימים.
אבל להרגשתי, פירות כמו בננות או פירות יבשים דווקא לא מפריעים במיוחד. ואותם אני כן מרשה לעצמי לאכול במשך היום, ולפעמים עם או בסמוך לארוחה.
וגם פירות יחסית נייטרליים כמו תפוח או אגס לא יהיה כלכך נורא.
(אבל ממש ממש לא כדאי לאכול פירות הדר יחד או בסמוך לארוחה, גם לא אבטיח או ענבים...)
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
כן בוודאי גם ההפרדה בין פירות לבין אוכל.
האמת זה דבר שעשיתי עוד קודם, כי קראתי את זה גם במקום אחר, וזה היה הגיוני בעיניי, לכן כנראה לא הזכרתי את זה.
בבית הורי תמיד היה מקובל לאחר סעודת שבת כבדה לאכול פומלה או סלט פירות. כמה שאמרתי לאבא שלי שזה לא הכי בריא (לפי הרמב"ם ואחרים) הוא טוען שזה הקינוח של הטבע...
(בשבילי הקינוח של "הטבע" הוא 3 קוביות שוקולד מריר:-P) .
_בעבר הייתי מחכה 3 שעות אחרי ארוחה כדי לאכול פרי ו-20 דקות אחרי פרי כדי לאכול ארוחה.
אבל יש לי הרגשה שהארוחה יושבת לי בקיבה הרבה יותר שעות, וגם הפרי לדעתי יושב לי איזה שעה שעתיים._
לפי הספר אם זו ארוחה שמורכבת רק מפחמימות או מחלבונים בנפרד אז הארוחה יושבת בקיבה בין 3-4 שעות (כך נדמה לי) אבל אם זו ארוחה שיש בה גם פחמימות וגם חלבונים אז היא יכולה לשבת 8 שעות!!!
אני ממש מרגישה שאחרי 20-30 דקות הפרי כבר לא ממש יושב לי בבטן אלא אם זו בננה שהיא קצת כבדה יותר ואז זה בכיוון של 40-50 דקות גם...
האמת זה דבר שעשיתי עוד קודם, כי קראתי את זה גם במקום אחר, וזה היה הגיוני בעיניי, לכן כנראה לא הזכרתי את זה.
בבית הורי תמיד היה מקובל לאחר סעודת שבת כבדה לאכול פומלה או סלט פירות. כמה שאמרתי לאבא שלי שזה לא הכי בריא (לפי הרמב"ם ואחרים) הוא טוען שזה הקינוח של הטבע...
(בשבילי הקינוח של "הטבע" הוא 3 קוביות שוקולד מריר:-P) .
_בעבר הייתי מחכה 3 שעות אחרי ארוחה כדי לאכול פרי ו-20 דקות אחרי פרי כדי לאכול ארוחה.
אבל יש לי הרגשה שהארוחה יושבת לי בקיבה הרבה יותר שעות, וגם הפרי לדעתי יושב לי איזה שעה שעתיים._
לפי הספר אם זו ארוחה שמורכבת רק מפחמימות או מחלבונים בנפרד אז הארוחה יושבת בקיבה בין 3-4 שעות (כך נדמה לי) אבל אם זו ארוחה שיש בה גם פחמימות וגם חלבונים אז היא יכולה לשבת 8 שעות!!!
אני ממש מרגישה שאחרי 20-30 דקות הפרי כבר לא ממש יושב לי בבטן אלא אם זו בננה שהיא קצת כבדה יותר ואז זה בכיוון של 40-50 דקות גם...
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
שואלת שוב, אולי מתי שהוא בעתיד מישהו יראה את השאלה ויידע את התשובה?
_בספר הוא שולל חומץ ונראה לי אפילו גם חמוצים, וזה מוזר לי, הוא לא נותן סיבה וזכור לי ששמעתי שדווקא חומץ (משובח כמו חומץ תפוחים/הדרים) זה בריא וכדאי לנסות לשלב בתפריט.
הייתי מכינה לעצמי שתיה ממים כף חומץ תפוחים וכף דבש וחשבתי שאני שותה בריאות_
האם חומץ נחשב בריא וטוב או לא? ואם בריא אז איך לצרוך וכמה? ולמה זה טוב?
ואם לא, אז למה לא?
וכן ממשיכה לשאול על הנושא של קינואה - האם נחשב פחמימה או חלבון?
ומה לגבי כל המזונות שהם צירופי פחמימות שיחד יוצרים חלבון? האם הם בעייתיים או לא?
_לדוגמא:
אורז ומאש או אורז ועדשים (מג'דרה)_
_בספר הוא שולל חומץ ונראה לי אפילו גם חמוצים, וזה מוזר לי, הוא לא נותן סיבה וזכור לי ששמעתי שדווקא חומץ (משובח כמו חומץ תפוחים/הדרים) זה בריא וכדאי לנסות לשלב בתפריט.
הייתי מכינה לעצמי שתיה ממים כף חומץ תפוחים וכף דבש וחשבתי שאני שותה בריאות_
האם חומץ נחשב בריא וטוב או לא? ואם בריא אז איך לצרוך וכמה? ולמה זה טוב?
ואם לא, אז למה לא?
וכן ממשיכה לשאול על הנושא של קינואה - האם נחשב פחמימה או חלבון?
ומה לגבי כל המזונות שהם צירופי פחמימות שיחד יוצרים חלבון? האם הם בעייתיים או לא?
_לדוגמא:
אורז ומאש או אורז ועדשים (מג'דרה)_
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
_האם חומץ נחשב בריא וטוב או לא? ואם בריא אז איך לצרוך וכמה? ולמה זה טוב?
ואם לא, אז למה לא?_
האמת, שלדעתי אי אפשר לענות על השאלה הזאת תשובה גורפת...
יש כאלה שחומץ מתאים להם, וכאלה שלא. ולכל אחד, במינון שונה. בכל מקרה אם אוהבים חומץ, אז רק חומץ טבעי אמיתי, לא החומר הכימי שנמכר בחמישה שקלים או משהו כזה וטוב בעיקר כחומר ניקוי.
ואם לא, אז למה לא?_
האמת, שלדעתי אי אפשר לענות על השאלה הזאת תשובה גורפת...
יש כאלה שחומץ מתאים להם, וכאלה שלא. ולכל אחד, במינון שונה. בכל מקרה אם אוהבים חומץ, אז רק חומץ טבעי אמיתי, לא החומר הכימי שנמכר בחמישה שקלים או משהו כזה וטוב בעיקר כחומר ניקוי.
-
- הודעות: 5866
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
תכלת, ראיתי שיש דף צירופי מזון, משערת שמדבר על אותו הדבר.
אולי תמצאי שם תשובות.
ואולי כדאי לאחד?
ויש גם הדף בן אורי, על יצחק בן אורי שגם הוא היה חסיד של השיטה.
אולי תמצאי שם תשובות.
ואולי כדאי לאחד?
ויש גם הדף בן אורי, על יצחק בן אורי שגם הוא היה חסיד של השיטה.
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
תודה, אסתכל שם... אשמח לצרף את תוכן הדף אם רלוונטי, אז אני מציצה לראות מה הולך שם... חיפשתי דף שיתן לי תשובה וכיוון טוב
-
- הודעות: 70
- הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
יש כאלה שחומץ מתאים להם, וכאלה שלא. ולכל אחד, במינון שונה
איך אדם יכול לדעת על עצמו האם זה מתאים לו או לא?
אי אפשר להגיד , נסי ותראי כי אצלי לפחות, אני כ"כ רחוקה כרגע ממצב בריאות טבעי , שהגוף שלי יכול לשדר לי שהוא רוצה כל מיני דברים שהם לא בהכרח בריאים וטובים בשבילו בכלל....
איך אדם יכול לדעת על עצמו האם זה מתאים לו או לא?
אי אפשר להגיד , נסי ותראי כי אצלי לפחות, אני כ"כ רחוקה כרגע ממצב בריאות טבעי , שהגוף שלי יכול לשדר לי שהוא רוצה כל מיני דברים שהם לא בהכרח בריאים וטובים בשבילו בכלל....
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 10 פברואר 2013, 17:35
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
שלום לכולם.לפני חצי שנה חטפתי התקף של רפלוקס וצרבות נוראיות. התרופות שרשמה לי הרופאה כמעט לא עזרו, והחלנו לשקול את באפשרות של ניתוח.. ואז הגעתי איכשהו לשיטה של הפרדת מזונות . והפסקות בין הארוחות.. תוך הקפדה מוחלטת על כל החוקים, כבר אחרי שבוע מצבי השתפר מאוד,ומאז שהתחלתי עם זה כל הזמן יש שיפור, היום אני בלי תרופות אין לי צרבות וחיי פשוט השתנו. מאוד מומלץ לכולם ובמיוחד למי שיש בעיות בעיכול
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לפי הספר רזה לתמיד רציתי לדעת למה שייכת שעועית ירוקה תרמילים. האם אפשר לאכול עם פחמימות או חלבונים או שצריך לאכול אותה בנפרד. אשמח לתשובה
לפי הספר רזה לתמיד רציתי לדעת למה שייכת שעועית ירוקה תרמילים. האם אפשר לאכול עם פחמימות או חלבונים או שצריך לאכול אותה בנפרד. אשמח לתשובה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הייתי רוצה מתכונים טובים להורדת החומציות בקבה תודה רבה
הייתי רוצה מתכונים טובים להורדת החומציות בקבה תודה רבה
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
יש ספר נדמה לי בהוצאת פיקוס שמחלק מזונות לבסיסי וחומציים
לא תמיד לפי החלוקה הידועה.נראה לי שכך אפשר לתכנן תפריט באופן מותאם
לא תמיד לפי החלוקה הידועה.נראה לי שכך אפשר לתכנן תפריט באופן מותאם
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
הייתי רוצה מתכונים טובים להורדת החומציות בקבה תודה רבה
לא מה שביקשת, אבל אני תוהה מה גורם לך לחשוב שיש לך עודף חומציות בקיבה.
הקיבה היא חומצית למדי והיא אמורה להיות כזאת. יש מערכת שלמה של "רגולטורים" שמוודאים שהחומציות תהיה תקינה. למיטב הבנתי, הרעיון של גוף חומצי בצורה לא תקינה הוא פשוט מיתוס. לגוף שלנו יש המון דרכים לוודא שהחומציות שלנו נשארת בעינה.
אם יש לך סיבה טובה לחשוב שמשהו אצלך לא תקין בהקשר הזה אז הייתי הולכת להיבדק. ואם לא - אז פשוט לאכול היטב, כמה שיותר טרי, את מה שכולנו אמורים לאכול פחות או יותר.
אשתף אותך שבדיוק עכשיו קראתי את ההיסטוריה של רעיון החומציות והבנתי איך בכלל "למדנו" מה חומצי ומה בסיסי וזה ממש ממש לא רלבנטי והרשימות הקיימות לוקות בהמון טעויות בנוסף לכל הצרות.
כאשר שורפים מזון בקלורימטר נשאר אחריו אפר. אפשר למדוד את ה pH של האפר הזה ולקבוע כך מה נשאר בגוף, לכאורה, אחרי שהמזון מעוכל.
אנחנו לא באמת יודעים מהי ההשפעה של החומציות/בסיסיות הזו שנמדדת במעבדה בתוך תהליך עיכול רגיל ותקין והאם היא תורמת באמת לשינוי בחומציות/בסיסיות של הגוף אב אנחנו כן יודעים שהיא כנראה לא משפיעה בכלל על זו של הדם (שהוא הגורם הקריטי) אלא במקרים של קלקול רציני ואנחנו יודעים עוד שהרשימה הזו לוקה בטעויות רבות.
מקווה שתמצאי את המידע הזה מועיל ולא מרפה ידיים כי אם את מרגישה לא בנוח עם המזון שאת אוכלת יש הרבה מה לעשות חוץ מאשר להתמקד בנושא של חומציות.
לא מה שביקשת, אבל אני תוהה מה גורם לך לחשוב שיש לך עודף חומציות בקיבה.
הקיבה היא חומצית למדי והיא אמורה להיות כזאת. יש מערכת שלמה של "רגולטורים" שמוודאים שהחומציות תהיה תקינה. למיטב הבנתי, הרעיון של גוף חומצי בצורה לא תקינה הוא פשוט מיתוס. לגוף שלנו יש המון דרכים לוודא שהחומציות שלנו נשארת בעינה.
אם יש לך סיבה טובה לחשוב שמשהו אצלך לא תקין בהקשר הזה אז הייתי הולכת להיבדק. ואם לא - אז פשוט לאכול היטב, כמה שיותר טרי, את מה שכולנו אמורים לאכול פחות או יותר.
אשתף אותך שבדיוק עכשיו קראתי את ההיסטוריה של רעיון החומציות והבנתי איך בכלל "למדנו" מה חומצי ומה בסיסי וזה ממש ממש לא רלבנטי והרשימות הקיימות לוקות בהמון טעויות בנוסף לכל הצרות.
כאשר שורפים מזון בקלורימטר נשאר אחריו אפר. אפשר למדוד את ה pH של האפר הזה ולקבוע כך מה נשאר בגוף, לכאורה, אחרי שהמזון מעוכל.
אנחנו לא באמת יודעים מהי ההשפעה של החומציות/בסיסיות הזו שנמדדת במעבדה בתוך תהליך עיכול רגיל ותקין והאם היא תורמת באמת לשינוי בחומציות/בסיסיות של הגוף אב אנחנו כן יודעים שהיא כנראה לא משפיעה בכלל על זו של הדם (שהוא הגורם הקריטי) אלא במקרים של קלקול רציני ואנחנו יודעים עוד שהרשימה הזו לוקה בטעויות רבות.
מקווה שתמצאי את המידע הזה מועיל ולא מרפה ידיים כי אם את מרגישה לא בנוח עם המזון שאת אוכלת יש הרבה מה לעשות חוץ מאשר להתמקד בנושא של חומציות.
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
אכן כן ניבדקתי והרופא אומר שיש ריפלוקס ולפעמים זה שורף לוקחת לוסק ואני לא רוצה להמשיך עם זה
תודה לך על ההתיחסות
תודה לך על ההתיחסות
יישום עקרונות הספר רזה לתמיד
לי יש גסטריטיס בתוצאה מהליקובקטור
והתחושה של החומציות והדלקת מאוד מורגשת
אשמח גם לרעיונות
אני אוכלת בריא
והתחושה של החומציות והדלקת מאוד מורגשת
אשמח גם לרעיונות
אני אוכלת בריא