חוץ מלחלום, יש לי גם רעיונות: כובע מבד 100% המפ או כותנה - עם פתחי אוורור - עם חישוק גמיש שמחזיק אותו פתוח אבל מתקפל לשליש (בדומה לכילות חישוק).. אבל עד אז - זה מה שמצאתי ששואף לאידיאל:
- הכובע ש{{}}יעלי לה מוכרת ב-40 שקל: קניתי אותו ובעזרת הקהילה הצלחתי להביא אותו אליי לטיול האחרון (לקטים מטיילים תמונות בקרוב, עם הכובעים..). היתרון הראשון (במיוחד כשהיינו שניים) היה ה-LOOK בטרמפים ובכלל, הם נראים משהו מיוחד וחיובי.. הייתה לנו נסיעה קלילה הלוך ושוב (בניגוד לאחרים מהאזור..) - והנהגים הריעו לחזות שלנו.. במיוחד לכובעים. הם אכן גדולים מספיק. חסרונות לא חסר.. הקש נתפס בשערות, הם גדולים אבל לא גמישים, וקשה להכנס איתם לטרמפים או בכלל להיות איתם במקומות סגורים יותר, אפילו שביל צר.. או לעבור גדרות.. והמחיר של הכיפוף הוא כבד. כמו כן, קצת טל והם מאבדים צורה.. השרוך עלוב ולא נוח. עכשיו, חשבתי לשדרג אותם עם בטנה מבד נעים וקליל (ימנע יתפסות בשערות) - ועם כיס בבטנה, וגם להחליף את השרוך - אבל, כרגע נראה שמהירות הבלאי שלהם מהירה מדי בשביל להצדיק השקעה. אנחנו עוד נראה כמה זמן הם מחזיקים - אבל התרשמות ראשונית היא שהמחיר יקר ביחס למהירות הבלאי. זה אמנם נמכר בארץ מתוך הקהילה - אבל זה ממש לא מקומי ומי יודע באיזה תנאים מייצרים אותם.
- טילי T2 - החברה הקנדית הזו מוכרת כובעים כולה - ומשקיעה המון בלתת לקונה הרגשה שהוא קנה את הדבר הכי טוב בעולם... כשגיליתי אותם לפני כמה שנים.. הם בהחלט השאירו חותם.. הכובעים באים עם אחריות לכל החיים - אם מאבדים את הכובע בשנתיים הראשונות מקבלים חדש בחצי מחיר.. המודל הספציפי הזה עשוי מכותנה - הוא המודל הכי רחב שלהם, יש כיס סודי כמו שאני אוהב (נסגר עם סקוטש - חסרון), יש גם רצועה שסופחת ומנדפת זיעה, הכובע צף במקרה ונפל במים.. ועוד כל מיני. המחיר בהתאם $69, אין בארץ - יופי של מתנה לאבא ליום הולדת עגול.
- main]טקסס שייד וויד page[/po]=product info&cPath=14 62&products id=14 - רק גיליתי עכשיו - טוענים בדף שהכובע עשוי מpalm leaf??? לא ברור לי... כובע רחב מאד - ולא "נשי" במובן המקובל. לפי מה שכתוב, אפשר למעוך, לשבת על, לגלגל.. וכל מה שצריך בשביל להחזיר אותו לצורתו המקורית זה להרטיב אותו.. לא זול ב-$40.
- יש כמה כובעים לא רעים של OR, למשל transit]זה sun hat[/po].html - עשוי מכותנה, צף, אחריות לכל החיים $28, או halcyon]זה sombrero[/po].html - שעשוי מחומרי הייטק נגד מים\שמש, ב-$35 - רחב יותר.. וגם sombriolet]זה sun hat[/po].html
- מלבד זאת יש לי כובע ורוד רחב שמצאתי בארגז התחפושות של מומו.. הוא נקנה לפני כמה שנים על ידי ידידה מתל-אביב - הוא "נשי" ומיוחד.. אבל לאו דווקא עוזר בטרמפים. הוא עשוי מחומרים מלאכותיים - אבל אפשר למעוך אותו לגמרי והוא מאד עמיד. אפשר לראות תמונות בטיולים האחרונים (למשל - למרות שאין לו שרוך הגמישות שלו עוזרת לו לא לעוף.