אוקסיטוצין משרה אמון

יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי יונת_שרון* »

במחקר חדש נמצא כי AR2005060101072]מתנדבים ששאפו אוקסיטוצין נטו יותר לסמוך על הבנקאי עם כספם, ולסכן סכומי כסף גדולים יותר. pf[/po].html
(הנה גם הדיווח בנייצ'ר

זה מזכיר לי את כל אלה שאומרות שכשנתנו להן לחתום על טופס ההסכמה לקבלת אפידורל (ורמות האוקסיטוצין בגופן היו גבוהות בגלל הצירים) הן היו מוכנות לחתום גם על משכנתא. מסתבר שזו לא סתם מטפורה. ובכלל, כל הנושא של אסרטיביות בלידה הוא בעייתי כשכושר השיפוט של היולדת מוּטה לטובת אמון בצוות בגלל ההורמונים.

> מתכוונת להמנע מהתחייבויות כלכליות בזמן הנקה! <
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי עומר_ס* »

(-:
המחקר כלל גם נשים או רק גברים?

האוקסיטוצין גורם גם לנשים להתקבץ בחבורות עם ילדיהן
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

האוקסיטוצין גורם גם לנשים להתקבץ בחבורות עם ילדיהן
וגם להניק אותם:-]
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי יונת_שרון* »

המחקר כלל גם נשים או רק גברים?
שאלה מעניינת. לא כתוב. מצד אחד, אם לא כתוב סביר שלא בחרו במיוחד במין אחד. מצד שני, המחקר נערך באוניברסיטת ציריך, ולמיטב ידיעתי באוניברסיטאות השוויצריות כמעט אין נשים. המממ.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

מעניין אם זה עובד גם בכיוון ההפוך.
כלומר, מעניין אם חוסר אמון כלפי הצוות עלול לשבש את הפרשת האוקסיטוצין במהלך הלידה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מעניין אם חוסר אמון כלפי הצוות עלול לשבש את הפרשת האוקסיטוצין במהלך הלידה.
ממה שאני יודעת - כן. חוסר אמון משמעו לחץ ו-stress (כי את תלויה באנשים שאין לך אמון בהם), משמעו הפרשת אדרנלין, משמעו סתירת האפקט של האוקסיטוצין.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי אם_פי_3* »

זה מזכיר לי את כל אלה שאומרות שכשנתנו להן לחתום על טופס ההסכמה לקבלת אפידורל (ורמות האוקסיטוצין בגופן היו גבוהות בגלל הצירים) הן היו מוכנות לחתום גם על משכנתא. לא נראה לי שזה דווקא בגלל אמון בצוות...

וגם - שמעתי בבוקר (יוצאים לאור עם ליעד מודריק) על זה, אבל בלי שם ההורמון. מיד חשבתי על אוקסיטוצין...

ואני מסכימה עם קומג.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

כן, יש לידות שנתקעות, וכשעושים איזה שינוי (אמא יוצאת מהבית, הרופא יוצא מהחדר, עוברים מהבית לבי"ח וכדומה) פתאום הלידה רצה.
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי Manty_T* »

וזה גם מסביר למה כל כך הרבה נשים מתאהבות ברופא/מיילדת שלהן.
אני דווקא מעדיפה שגופי ובעלי יקבלו את האמון :-]
מעלה_דרדר*
הצטרפות: 08 יוני 2005, 13:06

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי מעלה_דרדר* »

מעניין אם זה עובד גם בכיוון ההפוך. - מכירה את כל הסיפורים על הנשים שהגיעו לבית חולים אחרי שעתיים של צירים סדירים בבית, ואז במוניטור אמרו להם ש"אין בכלל צירים"?

(יש משהו יותר מייאש מזה לאישה שיולדת בפעם הראשונה, וממילא מבולבלת?!)
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי Manty_T* »

מכירה את כל הסיפורים על הנשים שהגיעו לבית חולים אחרי שעתיים של צירים סדירים בבית, ואז במוניטור אמרו להם ש"אין בכלל צירים"? אני מאמינה שזה קשור למנגנון ה fight or flight . לורה שיינלי מסבירה את הקשר, כפי שגרנטלי דיק-רייד תאר זאת, במאמרה The truth about birth
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

זה קשור למנגנון ה fight or flight
האדרנלין עולה, בגלל ההתרגשות, האור, הרעש, הדאגות: "מה יעשו לי?"; "האם בעלי יהיה איתי?"; "האם הם גובים פה כסף על החניה?".
האדרנלין הורמון שמנוגד לאוקסיטוצין: הפרשת אדרנלין מדכאת את הפרשת האוקסיטוצין, שאחראי על כיווץ הרחם והצירים, ולכן כשהוא עולה, האוקסיטוצין יורד (ועימו הצירים).
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי שרה_ק* »

זה מזכיר לי את כל אלה שאומרות שכשנתנו להן לחתום על טופס ההסכמה לקבלת אפידורל (ורמות האוקסיטוצין בגופן היו גבוהות בגלל הצירים) הן היו מוכנות לחתום גם על משכנתא. מסתבר שזו לא סתם מטפורה. ובכלל, כל הנושא של אסרטיביות בלידה הוא בעייתי כשכושר השיפוט של היולדת מוּטה לטובת אמון בצוות בגלל ההורמונים.
מכעיס!! אני זוכרת כאשר נכנסתי לחדר הלידה בהריוני הראשון, והם ניסו להחתים אותי על מלאאאאא טפסים שונים, החשד שלי התעורר: מה לעזאזעל הם מחתימים אותי כאשר אני בצירים חזקים??!!
סירבתי לחתום. אמרתי להם שאני בצירים ואני לא יכולה להתרכז בשום טפסים.. ואז אמרתי לבעלי: אתה תקרא את כל הטפסים ותזהר על מה שתחתום. אני סומכת עליך שלא תחתום משהו בטעות שיאשר התערבויות כמו זירוזים או קיסרי! והם התפוצצו... ממש ראיתי את האכזבה בפנים שלהם שאני מסרבת לחתום.. ומוסרת לבעלי השפוי.
וגם כן לא נתתי להם להתקרב אלי עם מחטים. כל הזמן עמדתי על המשמר שלא יתערבו לי .. ושלא ינסו לסבן אותי.
אולי בגלל זה הלידה שלי נסחבה שש שעות בבית החולים?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

הלידה שלי נסחבה שש שעות בבית החולים

שש שעות זה נקרא אצלך "נסחבה"? :-D מכירה לא מעט נשים שהיו חותמות על שש שעות!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

באמת מעניין אותי-האם חייבים לחתום על טפסים ? האם הטיפול הרפואי מותנה בזה?
איך זה הולך כל עניין הטפסים הזה?
רוחל*
הצטרפות: 24 מרץ 2014, 03:56

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי רוחל* »

אתמול האתר השתגע לגמרי (רק אצלי?), מה חדש נמחק, ועוד כל מיני תופעות טבע. היום נראה שהוא חזר, אבל ההודעה שכתבתי כאן והתגובה המלבבת שקיבלתי מ{{}}יולי קו נעלמו כלא היו.
בקצרה, שאלתי אם ייתכן שפרץ האמון שמגיע עם לידות יכול להיות קשור לא להורמון אלא לתהפוכות הנפש הצפויות לבוא עם אתגר כזה. נתתי המחשה מפרץ אמון דומה שחשתי כלפי המלווה שלי אחרי טיול קרבי (בשבילי). לא נראה לי שהיה אוקסיטוצין מעורב בעניין...
למ*
הצטרפות: 05 מאי 2010, 12:33

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי למ* »

כן האתר השתגע אתמול.
לא יודעת לענות לך, יתכן שהאמון קשור לתחושת חוסר האונים..
באופן כללי נדמה לי שאמון זה הלך רוח בריא יותר מאי אמון.
אני נוטה לפעמים להאמין בתאוריות קונספירציה (ולפעמים הן אמת..) אבל רואה שחוסר האמון הזה לא טוב לבריאות ולמצב הרוח..
כך שאולי האמון של היולדת נועד לסייע לה להאמין בטיפול שמקבלת? עצם האמון במיילדת עוזר להרגיש טוב יותר.
רוחל*
הצטרפות: 24 מרץ 2014, 03:56

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי רוחל* »

רעיון יפה. תודה.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

אוקסיטוצין משרה אמון

שליחה על ידי יולי_קו »

שלום רוחל,
אני שמחה שנהנית מהתגובה שלי, ומקווה להמשיך לקרוא פוסטים שלך. האתר באמת השתגע, ואין אפשרות לשחזר את ההודעות שנעלמו, חוץ מאשר בכתיבה מחדש מהזיכרון.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”