סיפורי הלידות של סמדר נ

אנונימי

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אנונימי »

דף סיפור לידה, דף סיפור לידה בבית חולים, והשלישי גם דף סיפור אחים בלידה

[h=3]

בכור[/h]
נראה לי שזה יהיה סיפור בהמשכים, כי אני לא מצליחה להביא את עצמי לכתוב בחתיכה אחת. ומצד שני, המדיום הזה יש בו דבר מה מפנק. בשנים עברו כתבתי יומן, והיום הרבה יותר קשה לי לכתוב לעצמי, כך שלא יכולתי לכתוב לי לאט לאט הכל בקובץ וורד ולהעביר אותו לכאן כשיהיה מוכן. אני זקוקה לכך ש"יהיו איתי" גם בתהליך הכתיבה.
בכל מקרה, אשתדל מאד לא להשאיר קוראים עם חצי תאוותם בידם.
דף סיפור לידה
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

באופן מוזר, הסיפור הזה מתחיל ב 21.9.2001 -- הצעת הנישואין של אישי.
יום שישי בערב, אנחנו "חברים" טריים יחסית -- שלושה חודשים -- אף על פי שמכירים שנים רבות. אנחנו בדירה השכורה שלי ברמת אביב. לא מצליחה לזכור למה לא חזרתי לחיפה באותו שבוע.
הוא עם שפעת איומה, מאד מנוזל, משתעל וחם. הקול שלו ירד באיזו אוקטבה, והוא נמוך גם כך.
אנחנו במיטה, משוחחים (לא ממש היה מצב למשהו אחר). מתישהו בתוך השיחה הוא אומר "תתחתני איתי?"
ואני שאלתי: "זו הצעה?"
והוא חשב רגע ואמר "כן".
ואני שאלתי: "מתי אתה רוצה?"
והוא אמר: "נגיד... בעוד שנה".
ואני אמרתי: "טוב".
וזהו, זאת היתה הצעת הנישואין. לא נרות, לא פרחים, לא דרמה. סתם שיחה כזו. הצעת הנישואין הזו פשוט קרתה. הבדיחה הקבועה היא שמרוב חום הוא לא ממש שם לב למה שהוא אומר...
כמה ימים אחר כך היתה לי, כמובן, שפעת, אבל בצורה הרבה יותר קלה.
ב 28.8.2002 התחתנו.
איפהשהו, נדמה לי ששנינו אנשי אנדרסטייטמנט כאלו, מין מוטיב שמאחד אותנו מעבר לאישיויותינו השונות כל כך.
ובמידה רבה, כך גם חוויתי את הלידה. אולי זה אחד הדברים שגרמו לי להשתהות בכתיבת הסיפור. כי מה כבר יש לספר על הלידה הזו. פשוט היתה לידה, וזהו.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

יום שישי בבוקר, 11.3.2005. שבוע 39+2. הבטן ואני נוסעות לשיעור היוגה-לנשים-בהריון השבועי. מטעמי בטיחות, אני לא נוהגת, כי הבטן וההגה שוכנים בסמיכות מפחידה זה לזה. המוגבלות הזו מעצבנת אותי. אני רוצה שהיא תסתיים כבר (אבל לא, אני לא רוצה ללדת עדיין).
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מה כבר יש לספר על הלידה הזו. פשוט היתה לידה, וזהו.

בטח! ;-)

יופי שהתחלת לכתוב.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

רוזמרי מביאה לכולנו נרות דולקים. צריך להסתכל עליהם טוב טוב ואז לעצום עיניים, ולבדוק איזה צבע רואים. הצבע שרואים, כך רוזמרי, מראה איזו צ'אקרה פעילה במיוחד עכשיו. אני מרגישה אי נוחות מול הבולשיט הניו אייג'י הזה (הריני בזאת להתוודות שאני מדלגת קבועה על הדפים שיש באתר בנושא). בפעם הקודמת שעשינו את התרגיל הזה ראיתי אור כתום -- אפטר אימג' סביר אחרי שמסתכלים על נר, לא? רוזמרי אמרה אז שצ'אקרת הבסיס פעילה. טוב, נו.
להפתעתי, כשאני עוצמת עיניים אני רואה סרט צבעים שלם: עיגול כחול מוקף בטבעת צהובה, נע משמאל לימין ובדרך הופך להיות סגול ובתוכו מתחיל להתהוות כוכב מרובע לבן ואז הוא מגיע לקצה שדה הראייה שלי ומתפוגג. אני מרימה גבות בהפתעה וחוזרת על התרגיל שוב. שוב אותו הדבר. רוזמרי אומרת משהו על כל מיני אנרגיות רוחניות ואסטרליות ומרפאות, ושכנראה אני ממש עוד כמה ימים יולדת.
טוב, נו. אפשר לדעת את זה לפי השבוע שלי, לא?
בהרפייה בסוף השיעור אני נרדמת וחולמת שאני צריכה תכשיט ללידה. אני קונה ב 100 שקל משהו ענק, כסוף עם אבנים כחולות, ומתעצבנת על עצמי, מה פתאום אני מוציאה 100 שקל בדיוק עכשיו על דבר כזה, הרי אני כמעט לא הולכת בתכשיטים.
כשאני מתעוררת, אני מחזיקה את עצמי בכל הכוח לא לבכות, מסיבה עלומה כלשהי, שלא נהירה לי אפילו עכשיו.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

יום שלישי, 15.3.2005. שבוע 39+6.
מה יהיה, דחף הקינון לא מגיע. אני מתחילה להבין שאין לי מה לחכות לו, כי בסוף לא יהיה לי שום דחף ובכל זאת תהיה לידה ולאיש שלי לא יהיה מה לאכול. על לנקות ולסדר אני לא מדברת. אין צ'אנס בעולם שאני אנקה ואסדר מתוך דחף. אני יכולה לעשות את זה באופן רציונלי ומושכל, ואחרי התגברות על דחיינות כרונית, אבל מה פתאום דחף?
מכונת הפסטה שקנינו לפני שבועיים נכנסת לפעילות אינטנסיבית. להיום לזניית ירקות. לפריזר רביולי מוקפא. והרבה פטאיירים לפי המתכון ב Ynet. גם לפריזר. יום שלם אני במטבח, ומכינה את הבית למשהו כמו מצור.
בלילה יש לי התקף כאבים בבטן העליונה, שהיום אני יודעת שקשור כנראה לבעייה במערכת העיכול שלי. אני מעירה את האיש. מסז'. מקלחת. נשימות. תנועות. אחרי שעתיים זה עובר. חזל"ש, אמרתי לאיש. אפשר לחזור לישון. מחר יום העבודה האחרון שלי. אמרתי שאני עובדת עד שיתחילו הצירים, אבל כבר נראה לי לא נכון למשוך את זה. אני כבר לא בראש של העבודה, וגם למטופלים שלי כנראה עדיף לסיים בתאריך ידוע מראש.

יום רביעי, 16.3.2005, התל"מ שלי.
בוקר. התכווצויות בבטן. לא מרגשות אותי יותר מדי, עד שאני שמה לב שמשהו בהן אחר: הן סדירות. שוב מעירה את האיש כדי שיסתכל על השעון. זה סדיר, כל 5 דקות. לא כואב במיוחד. לא יכול להיות שעם זה יולדים. אני מתאמנת בהרפייה, ובין התכווצות להתכווצות מנמנמת. האיש מתקשר כדי לבטל את התוכניות שלו ושלי לאותו יום, ואנחנו נשארים בבית. אמא שלי מתקשרת לבדוק מה נשמע, האיש מנהל איתה שיחה לקונית משהו, לא ממש כהרגלו, והיא מבינה.

אחרי שעתיים-שלוש כאלה אני מתקשרת לרוזמרי. "את רואה? אמרתי לך". היא אומרת. אני אומרת שאלה צירים די שטותיים, שלא נראה לי שזה ממש זה, ובעיקר שאין לי חשק לנסוע לשום מקום. היא אומרת שהיא מתחילה משמרת ב 15.00 ושהיא עד 23.00 בבית החולים, ואם אני רוצה אני יכולה לבוא לבדוק.
אני מבקשת את האורגנית שלי (תחליף-פסנתר-מעונותי) ומנגנת את "הפרידה מתיבת נוח". למען האמת, לנגן מתי כספי בצירים זו בחירה בעייתית מאד מבחינה אמנותית, כי היכולת להחזיק ביט קבוע היא ממש בקרשים. האיש מסריט, וכשאנחנו שמים את הסרט על המחשב אני מזדעזעת מהקצב המחריד שלי.
זוגות זוגות יוצאים מן התיבה, זוגות זוגות... (טוב, זה היה יותר מתאים אילו היו לי תאומים).
בחמש אחרי הצהריים אנחנו נוסעים לרמב"ם. המוניטור מראה צירים, ודופק יפה של פיץ. פתיחה -- לא ממש. זו פתיחית. 1-1.5 ס"מ, אומרת רוזמרי (רק אחרי הלידה היא תספר לי שזה לא היה אפילו זה...). בקיצור, אפשר ללכת הביתה, אני אומרת. זה בעצם מה שרציתי...
ואני ממשיכה להעביר את שארית היום הזה בנמנום-ציר-נמנום-ציר-נמנום-ציר. בלילה אני נכנסת לאתר ומגלה ש לוטם מרווני ו ב דרך חלמו שאני יולדת. אז אני מעדכנת עדכון אחרון, לפני שאיעלם לזמן ארוך מהסייבר ספייס, והאמת היא שגם מהטלפון.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ממתינה במתח להמשך. @}
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

יום חמישי, 17.3.2005. שבוע 40+1. צירים. כבר קצת יותר חזקים, אבל עדיין לא מה שסיפרו לי עליו. לפעמים המרווח ביניהם גדל, ואח"כ שוב קטן. אין כבר משמעות לחלקי היממה. מחזורי השינה שלי הם באורכי ההפוגות בין הצירים. אנחנו עדיין בבית, מנותקים כמעט מכל העולם. זה די משעמם, הלידה הזאת, אומר אישי. כן, אני מסכימה. זה די חוזר על עצמו. הבנו את העקרון. בין לבין אני מצליחה לאכול קצת, אבל לא הרבה.
אחרי הצהריים מתקשרים שוב לרוזמרי. בקצב הזה אני עוד אגיע ליוגה מחר, אני מאיימת. את מרגישה את התינוק? כן, כל הזמן. אם את רוצה אפשר לרדת בערב לעשות מוניטור. חייבים? אם את מרגישה את הבייבי אז ממש לא.
טוב, אז לא. אין לי חשק לשום מוניטור.
ערב. יש תחושה ש"צריך לעשות משהו". מתקשרים להדי, המדריכה בקורס ההכנה ללידה. אני אומרת שאנחנו כבר יומיים בצירים-לא-משהו, ושהסבלנות שלי מתחילה להיגמר. הדי אומרת סבלנות, וללכת לקולנוע.
קולנוע? כבר חודשים שלא היינו בקולנוע. בכל סרט, ולו הדבילי ביותר, אני מצליחה למצוא סיבה לבכות. והבכי שלי היסטרי בצורה כזאת שהאיש חושש שאני מכניסה את פיץ לסטרס. למעשה, זה היה הסימן הראשון להריון, עוד לפני הפס במקלון.
בשלב זה לא נראה שקצת דמעות ירגשו את פיץ, אבל אין לי חשק לצאת מהבית, אז עושים טיול לוידאומט הטכניוני ומביאים את "טרמינל". מה כבר יכול להזיק.
עכשיו, כשאני חושבת על זה, איזה מין סרט זה לראות בצירים. הרי זה סרט על מישהו שתקוע במעבר ולא יכול לצאת.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

מכניסים את הדויד למחשב וצופים בסרט. חביב. כשיש ציר אני אומרת "לעצור!". האיש עוצר את הדויד, אני הולכת למקלחת, זרם מים, עד שהציר נגמר, וממשיכים לראות את הסרט.
הסרט נגמר, הצירים נמשכים. ישנה. מתעוררת. שוב ישנה. שוב מתעוררת.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

יום שישי, 18.3.2005. שבוע 40+2. בוקר כנ"ל. צירים וכו'. שוב טלפון לרוזמרי. זה יפריע אם אני אבוא ליוגה? לא, בכלל לא.
זו הפעם הראשונה שאני מאחרת ליוגה, כי לקח לנו זמן לארוז את האוטו.
אני נכנסת לבית של רוזמרי וזוכה למבטים נרגשים של שאר הבנות. רובן חדשות, הגיעו רק לאחרונה. המזרון שנשאר פנוי הוא לא במקום הקבוע שלי. זה היה המזרון של אירנה, שילדה לפני 3 שבועות. הבנות צוחקות, אומרות שזה המזרון של אלה שיולדות.
את רוב התרגילים אני מצליחה לעשות. כשיש ציר אני עוצרת, נשענת על הקיר ומנענעת אגן.
אחרי יוגה אני מרגישה תמיד הרבה יותר טוב. אולי הפעם זה היה טוב מדי, כי הצירים נחלשו.
די, אומרת רוזמרי, אי אפשר להמשיך ככה. היום את יולדת. את יולדת! תבואי היום, בשלוש אני שם.
באחת עשרה ורבע אנחנו מגיעים הביתה. יש כמעט ארבע שעות להעביר עד שלוש.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי במבי_ק* »

גם אני מחכה להמשך. מתח... וחיכיתי הרבה זמן לקרוא איך ומה והכל.... תמשיכי
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

סמדר, אני קוראת ובסבלנות מחכה.
אני מדמיינת אותך כותבת במרווחים הדקים שבין הנקה- החלפת חיתול- לזלול משהו בעצמך-להספיק להתקלח- ולתפוס נמנום
אז אני מבינה שזה תהליך ארוך ויש לי סבלנות. {}לפיץ...
אמא_נמרה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

עכשיו, כשאני חושבת על זה, איזה מין סרט זה לראות בצירים. הרי זה סרט על מישהו שתקוע במעבר ולא יכול לצאת.

את נהדרת!

מי אמר ש זה די משעמם,_ לכתוב את סיפור _הלידה הזאת ?

<מאד שמחה שאת כותבת אפילו שאני יודעת את הסוף ;-) >
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי עירית_לוי »

גם אני קוראת.

את כותבת נהדר!
מחכה להמשך {@
ליזה_ליזה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

_גם אני קוראת.
את כותבת נהדר!_
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אני קוראת.
מחכה להמשך
את כותבת נהדר!
גם ממני!

<נו, מה אעשה שכתבו לפני? :-)>
דקל_נור*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי דקל_נור* »

_מחכה להמשך
את כותבת נהדר!_
כבר מותר לגריין דף שטרם נגמר?
מ_י_כ_ל*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

מותר, רצוי וגם...כבר נעשה :-)
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי איבי_כ* »

ההפסקות נותנות את התחושה של הזמן שעובר לאט ומחכים ומחכים כבר שתזוז הלידה...
מחכה להמשך.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

שלוש וחצי -- שוב ברמב"ם. אני לא יודעת איפה רוזמרי, והפעם אנחנו נכנסים בהליך הרגיל -- נרשמים ומחכים לבדיקת הרופאה.
אני הולכת הלוך ושוב. תלוי שם פוסטר של תנוחות לידה, אבל אני לא מתמקדת כל כך בתנוחות כמו בזהותה של הדוגמנית (נכנה אותה כאן בעלת הצמה. בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה ;-)).
אני נכנסת לבדיקה. הפתיחה -- 2. הראש נמוך מאד באגן (בדיעבד, נראה לי שכמעט כל החודש התשיעי הלכתי עם הראש של פיץ בין הרגליים).
אכן, לזאת ייקרא התקדמות. לא שזה הפתיע אותי.
משום מה, מחליטים בכל זאת להכניס אותי לחדר לידה. אני לובשת את הכותונת -- מכוערת אימים, אבל מה-זה-נוחה -- רוזמרי מגיעה, מסתכלת בגיליון ואומרת לעשות עיסוי פטמות. היא הולכת ואנחנו מתחילים לעסות במרץ. נראה לי שהאיש שמח על האפשרות לעשות משהו.
לוטם_מרווני*

סיפורי הלידות של סמדר נ

בזהותה של הדוגמנית
אני יודעת! שרה לה ! צדקתי?
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מחכה להמשך...
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי שרה_לה* »

בלי להפריע לסיפורה של סמדר, אני מחייכת חיוך קטן מתחת לשפם, לכבוד החותם שהשארתי מאחורי, וש"מוקירי" חייבים לראות בכל פעם שהם חולפים על פני הפוסטר הזה.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אני מחייכת חיוך קטן מתחת לשפם, לכבוד החותם שהשארתי מאחורי, וש"מוקירי" חייבים לראות בכל פעם שהם חולפים על פני הפוסטר הזה.
כן, זה מה שעבר גם לי בראש, תארי לך. בתוך צירים וזה.
>במקור פתחתי מחשב כדי להמשיך לכתוב את הסיפור, אבל זה לא מתאפשר כרגע<
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

סמדר, המון מזל טוב |בלונים|
את כותבת נפלא!!! מחכה להמשך.
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

@}
מצפה להמשך...
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

כתבתי עוד ואז היתה בעיה באקספלורר. אנסה שוב, ואם לא ילך אפנה למוזילה.
עיסוי פטמות, מסתבר, הוא טריק יעיל. אחרי כמה דקות אני מבקשת מהאיש להפסיק, כי הצירים מתחילים להיות כל כך תכופים שאי אפשר אפילו לנשום בין לבין. כשרוזמרי באה לבדוק מה העניינים, הפתיחה כבר 4.5.
ובכן, נכנסנו רשמית לשלב האקטיבי של הלידה. הידד הידד.
בתור אקטיבית רשמית שכזו, אני מנסה לעשות כל מיני דברים, כמו להתהלך או לקפוץ על הכדור. בסוף נבחרת אופציית הצפת המחלקה.
אנחנו נכנסים למקלחת, האיש מחזיק את הטוש ואני אומרת לו לאן לכוון את הזרם. כשיש ציר אני עושה קול נמוך, אבל איכשהו זו לא אני וזה לא מרגיש לי טבעי. אני כנראה הרבה יותר מיומנת בלשתוק.
זרם המים חזק, ומאחר שדלת המקלחת לא אטומה, המנקה בחוץ נתקלת לתדהמתה בשיטפון עז. האיש היקר שלי, שתמיד לא נעים לו לעשות נזקים, לוקח מגב ומתחיל למשוך את המים.
בין כה וכה כבר קצת קר לי במקלחת ואני רוצה לעשות הפסקה, לעת עתה.
רוזמרי שואלת אם אני רוצה לאכול משהו. ואללה, לא חשבתי על זה. למעשה, מאז שהתחילו הצירים בבית אכלתי מעט מאד, בלי לשים לזה לב. אופייני לי גם לא בצירים, תאמר אמא שלי (וגם האיש, אחרי שהיא מינתה אותו להשגיח שאוכל). רוזמרי מביאה שלוש פרוסות לחם וגבינה לבנה. אני מצליחה לגמור את זה, וזה נטעם כמו מאכל מלכים, מה שאומר שכנראה באמת הייתי רעבה.
דקל_נור*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי דקל_נור* »

האיש היקר שלי, שתמיד לא נעים לו לעשות נזקים, לוקח מגב ומתחיל למשוך את המים.

אוי, בדיוק כמו הבנזוגי בלידה שלנו. והאחיות עוד נזפו בו שהוא מרטיב את המחלקה ולמה הוא רץ להם יחף , הוא יחליק.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

עוברות שעתיים. שוב בודקים פתיחה. 5, אומרת רוזמרי. לא משהו.
והיום נוטה לערוב, עולה הסהר, ופלוטו וגדי רצים בדהר, אבל הפתיחה, אעפס, לא כל כך...
באיזור 5.5 היא נתקעת. להרבה זמן. יותר מ 4 שעות. הצירים, מבחינתם, דווקא מתחזקים. אני במקלחת או מהלכת בחדר, ושרה את שירי הילדים מ"קרוסלה" שהבאתי איתי. מדי פעם רוזמרי נכנסת, או יעל, המיילדת השנייה, ושואלות אם ארצה אפידורל. לא, עוד לא. זה נראה לי קצת מוזר. מה, יש להם פרוטוקול כזה? הרי רוזמרי יודעת איך אני מרגישה לגבי אפידורל.
אני מסתכלת בשעון. כבר מתחיל להיות לילה, ואני יודעת שהלידה הזו תימשך גם למשמרת הבאה, וזה מבאס.
רוזמרי נכנסת ואומרת שדר' X רוצה לזרז אותי (איזה מין ניסוח זה? רק חסר שיביא שוט ויצעק "דיו, דיו"), כי לידה כל כך ארוכה זה מסוכן. אני שואלת מה הסיכון, והיא אומרת ש"הרחם מתעייף, הבייבי מתעייף, יכולים להיות קרעים ברחם ומצוקה לתינוק. והיינו מאד לארג'ים וחיכינו הרבה."
הצוות מתייעץ, אפשר לתת "פיטו". זה כנראה מין שם חיבה שכזה בחדר הלידה, לחומר ההוא שלפי כל הסיפורים מפוצץ מכאב. למה בא לי לכתוב comrade pito? אה, בגלל היוגוסלבי ההוא. הפרטיזן. אבל לא קראו לו פיטו. בינתיים לא משתמשים בו.
רוזמרי מציעה לפקוע מים. אומרים שהפקיעה כואבת, ושגם הצירים אחר כך יהיו כואבים יותר, ולכן מציעים לי לקחת אפידורל לפני הפקיעה.
אנחנו מבקשים כמה דקות לחשוב על זה, ופתאום בועת מים גדולה מחליקה ממני בדגדוג. המים צלולים.

רוזמרי נכנסת שוב. המים ירדו לבד, מבשרים שוכני החדר בצהלה. מצוין, היא אומרת. היא אומרת לי שמעכשיו הצירים יכאבו יותר ויהיו תכופים יותר. צריך בינתיים להגיע להחלטה בעניין האפידורל. לידה עם אפידורל היא עדיין לידה טבעית, היא אומרת. טכנית זה נכון, אבל...
וחוץ מזה לא באתי לקבל את כתר הלידה הטבעית. למעשה, לו היה קיים משכך כאבים נטול סיכונים לחלוטין, לא היתה לי שום בעיה להשתמש בו. אבל אני יודעת שהרבה פעמים אפידורל הוא רק תחילת הדרך למפולת של התערבויות.
אני אומרת -- נבדוק שוב את הפתיחה ואז נחליט. אני מקווה בלב שירידת המים מבשרת שינוי במגמה.
אבוי. הקרב היה בוער והפתיחה לא זזה. כמעט. ובנקודה הזו התייאשתי. מדהים עד כמה כאב הוא מנגנון פסיכולוגי. לא הכאב הוא מה שאי אפשר לעמוד בו, אלא התחושה שהוא לא מקדם כלום, ועוד נוסף לה החשש שאולי אני מזיקה לעצמי או לבן שלי, ואין לי עכשיו אינטרנט לחפש מאמרים על לידות ארוכות. רוזמרי רואה את ההתלבטות שלי ואומרת שאני יכולה לקחת גז צחוק, אבל באותו רגע אני רק זוכרת שמישהי אמרה לי שהוא לא השפיע עליה בכלל.

קוראים למרדים. אני רוצה שהאיש יישאר איתי בזמן הדקירה, והמרדים מסרב "כי זה בניגוד לנהלים". האיש שואל אם אין חוק זכויות החולה או משהו, המרדים אומר שאני יכולה להחזיק את היד לאחת האחיות. אני לא מסכימה, "טוב, אז אני הולך" אומר המרדים בכעס ויוצא בהפגנתיות מהחדר.
למה, למה לא שלחתי את המרדים הזה לכל הרוחות. למה.

משמרת הערב הולכת, ומשמרת הלילה נכנסת ומציגה את עצמה כ"לימור ויוליה". הן מוסרות שרוזמרי מתנצלת שלא הספיקה לומר לי שלום. קוראים שוב למרדים. אני לא זוכרת שכאב לי במיוחד -- זה היה רק הפחד.
לא מפתיע. גם לפני הלידה ידעתי שההחלטות שלי בעניין שיכוך כאבים יהיו מושפעות מפחד. או מהכאבים, או מהמשכך, מה שיהיה יותר חזק...
המרדים מגיע, מנסה להסביר את התנהגותו מקודם בכך ש"חדר לידה זה המשך של חדר ניתוח" (סליחה??? אני רוצה להגיד, רק יש מחסום בין מה שאני חושבת למה שאני יכולה לבטא, וכך הוא לא זוכה לשמוע מה אני חושבת עליו. חבל).

הוא מזריק משהו, ובערך דקה אחר כך אני אומרת "לוחץ", אם כי לא הבנתי איך יכול להיות לי לוחץ בפתיחה של 6. לא יכול להיות, אומר המרדים. תתפלא, זה יכול לקרות, עונה מיילדת נוספת של משמרת הלילה. היא בודקת את הפתיחה ואומרת "יש כאן לפחות 8 או 9".
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

היא בודקת את הפתיחה ואומרת "יש כאן לפחות 8 או 9".
נו, נו! אני במתח (חיובי)...
מחכה בסבלנות להמשך, את כותבת מרתק
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אז אני לא יודעת אם זה נחשב שלקחתי אפידורל בפתיחה של 6 שזה בסדר, או בפתיחה של 9 שזה לא בסדר ויעכב את הלידה.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ואני לא יודעת גם למה לא אמרתי להם להוריד את האפידורל לרגל המאורע המשמח. הרשיתי לו להיכנס לגופי, לחבק אותי ולעטוף אותי בשמיכה חמה כמו איזה מאהב רמאי (רק אז קלטתי שבעצם היה לי קר קודם), ולהפוך אותי ממציפת מחלקות לבול עץ קשה תפיסה.
לא ברור לי מאיפה המיתוס שאפידורל לא מטשטש את ההכרה. ליולדת שעייפה גם כך הוא מטשטש ועוד איך. אני אומרת שאני מרגישה מסטולית, ומתחילה לתהות אם לא שמו שם עוד משהו, אחרת למה אני צריכה להתאמץ כל כך כדי להתנסח כמו שצריך.
ובגלל זה אני גם לא מבינה למה החדר מתמלא פתאום באנשי צוות ולמה משנים לי את התנוחה "כי יש כאן תינוק, והתינוק הזה צריך אוויר" אומרת לימור. מה קורה? אני שואלת את האיש החיוור. הדופק שלו 60, הוא עונה. 60. לפיץ שלי. שהמוניטור שלו היה נפלא כל הלידה. שאפילו לא הוריד דופק בצירים (עד כמה שיכולתי להבחין. הניטור היה בעמידה ולא כל כך מדוייק). אני שומעת את הדופק האיטי. שמים לי מסכת חמצן ואומרים לי לנשום עמוק. בהריון היה די בנשימה עמוקה כזו כדי לגרום לו לפתוח בהורה סוערת. עכשיו אני נושמת בכל כוח ראותי, ולא ברור שזה עוזר. מחברים מוניטור פנימי לראש של פיץ (ועוד ימים אחרי הלידה אראה את הסימן על הראש ואתכווץ). עכשיו גם אני פוחדת.
אבל הנה, הדופק מתאושש וחוזר לפעום בעוז באיזור ה 150. מורידים לי את מסכת החמצן והרופא עוזב את החדר. המיילדת מסבירה שזה בגלל שילוב של הירידה בלחץ הדם שבאה עם האפידורל עם ההתקדמות המהירה כל כך. אני לא מבינה את התיאוריה. כשאנחנו נשארים לבד אני אומרת לאיש בדמעות "אני לא אעשה לו את זה יותר. ומה איתי, הרי אני יודעת מה עושה אפידורל. לו רק לא היו מלחיצים אותי ככה יכול להיות שזה כבר היה נגמר."
המיילדות טוענות שהאפידורל הוא מה שאפשר את התקדמות הלידה. אולי הן צודקות, ואולי ההתקדמות היתה קורה גם בלי שום קשר. עד עכשיו אני מתענה לפעמים במחשבה הזו, שאולי יכולתי לחסוך לו את דקות הסבל האלה. אני מבטיחה לך שהוא לא סבל, אומרת יוליה, היה כאן רופא מצויין ולו הוא היה חושב שהוא סובל, כבר מזמן היית בחדר ניתוח ולא פה.
זה הגיוני, אבל כל מה שזה אומר זה שהרופא חשב שבניתוח הוא יסבול יותר. אני לא מבינה איך אפשר לא לסבול עם ירידת דופק דרסטית כזו.
רק למחרת אשמע שזה קורה ב 8 מתוך 10 לידות אפידורליות.
ליזה_ליזה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

(())
סמדר, את כל כך כנה ומרגשת
אני מחבקת אותך
קוקינה*
הצטרפות: 19 מאי 2005, 08:42

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי קוקינה* »

סמדר
והיום נוטה לערוב, עולה הסהר, ופלוטו וגדי רצים בדהר, אבל הפתיחה, אעפס, לא כל כך... - מצחיק (ההמשך הוריד לי את החיוך)
כל יום אני "גונבת" בעבודה כמה דקות קריאה מהסיפור. ההזדהות שלי איתך עצומה (ומה יהיה בלידה השניה אין לי מושג) מה שאני מנסה לומר זה שאת בסיפור הזה גורמת לי להתחיל להתמודד ולא להדחיק מה שעברתי והכעס הזה על עצמך (על עצמי...)
מפה את מקבלת הזדהות מלאה, כוח וחיבוק גדול תשתמשי במה שאת צריכה (())
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

בשלב זה אנחנו כבר בתוך צירי הלחץ. בהתחלה אני עוד מרגישה בהם, אבל אחר כך הם הולכים ונעלמים. ומתישהו אני אומרת שאני כבר לא יודעת מתי יש ציר ומתי אין. אז נפסיק את האפידורל, אומרת המיילדת. אני פוחדת כבר אפילו מזה, אבל לא אומרת כלום. אני לא יודעת מתי הם מפסיקים את האפידורל, וגם לא זוכרת מתי הורידו את העירוי, אבל חשה בגופי החוזר אלי בתוך נחיל נמלים ענק, וכשלימור שואלת אם אני יכולה לקום משכיבת הצד שלי לעמידה על הברכיים, אני מגלה שאני יכולה.
עכשיו אני יודעת מתי יש ציר, והלחיצות מרגישות לי נכונות וממוקמות היטב, ואפילו לא צריך בשבילן את מלוא הכוח. בעניין הלחיצות יש, מסתבר, מחלוקת בין דורית בחדר הלידה. המיילדת המבוגרת אומרת ללחוץ כמו לקקי, אני מסבירה שאני אף פעם לא לוחצת לקקי, ומה שיש לה לומר על זה הוא "אז נוציא לך אותו עם ואקום". יוליה, לעומת זאת, אומרת "חבל שיהיו לך קרעים סתם, וחבל על האגן." יוליה צודקת. הולכים עם יוליה.
לימור אומרת שאישאר על הברכיים כמה שאני יכולה, כי אני לא אוכל להיות כך כל הזמן. "למה?" אני שואלת. "כי יכאבו לך הברכיים." "לא יכאבו. המזרון רך. הברכיים זו הבעיה הכי קטנה." כך, בעמידה על הברכיים כשאני נשענת קדימה אל הגב המורם של המיטה -- אני מרגישה שאני יכולה לעמוד עוד שעות.
לימור ויוליה אומרות לי לסובב את האגן, ואני מפגינה יכולת סיבוב חיננית. "איזה מזל שאת רזה ויכולה לעשות ספורט במיטה" אומרת יוליה. "לא, אל תלחצי עכשיו, אין עכשיו ציר." " "איך את יודעת?" "כי את לא צועקת" היא מחייכת. צועקת? אני?
maya100*
הצטרפות: 30 מאי 2004, 12:40

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי maya100* »

באתי לקרוא :-]
מקסים!! אל תפסיקי, אני במתח :-)

<כבר מתארת לך מי אני, נכון?>
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אנחנו נשארים לבד בחדר. אין לי מושג מה קורה בחוץ. מאז הכניסה לחדר הלידה לא התקשרנו להורים, מה שאת ההורים שלי מאד הכעיס. פשוט לא רציתי להיות במגע עם הלחץ שלהם. והאיש, נדמה לי, קצת כעס על ההלחצה שבטרם הלידה, לאמור תקנו-את-זה-וזה-וזה-ואיך-אתם-תסתדרו-בלי-זה-וזה-ומה-פתאום-הוא-יישן-אתכם-במיטה-וזה-וזה.
אבל אני מבינה שהם דאגו.
יוליה חוזרת. נתחיל בעבודה, היא אומרת. לא ברור לי באיזו עבודה, אבל אחר כך גם לימור נכנסת והן מעודדות אותי ללחוץ בצירי הלחץ ואומרות שהראש מתקרב. "אין סיכוי שתצליחו לשמור על הפרינאום ככה, מה?" אני יודעת שאצטרך להיפרד בקרוב מהתנוחה הנוחה הזו על הברכיים."לא", יוליה אומרת בהתנצלות, והן מנחות אותי לעבור לשכיבה על הצד ולהחזיק את הרגל העליונה בצד. ופתאום שורף לי ואני שומעת את הטקסט המוכר "לא ללחוץ! לא ללחוץ!" (כאילו, מי התכוון בכלל). לימור אומרת לנשום כמו לכיבוי נר, אני נושמת את הנשימות שתרגלנו בשיעורי היוגה במיוחד לרגע הזה.
אחר כך הלחיצות נמשכות, והן חזקות וכואבות. "כבר שליש מהראש בחוץ, יופי, יופי!"
אני מרגישה שמתעסקים לי שם למטה ומותחים בכוח. כנראה הוא לא מצליח לצאת, אני חושבת. אני אשאר לנצח תקועה עם הראש הזה בין הרגליים. האיש, לעומת זאת, אומר "מדהים", ויש לי בדיוק שנייה לחשוב מה לדעתו כל כך מדהים פה, עד שגוף ארוך נשלף ממני בחתיכה אחת, מחובר בחבל.
אני ממהרת להגיד "תני לי אותו" ככה, כדי שלא יטעו בכוונות שלי. אבל זה בסדר, הן ממילא לא התכוונו לעשות משהו אחר.

ופיץ, נאמן למסורת האנדרסטייטמנט ההורית, לא צורח ולא בוכה, אלא מסכם את החוויה בזו הלשון: "אֶה אֶה".

שבת, 19.3.2005, שבוע 40+3, 2:35 לפנות בוקר.
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

התרגשתי בשקט @}
(אנדרסטייטמנט. לא רוצה להרוס את רוח הדף :-)).
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

אוח!

(אנדרסטייטמנט. לא רוצה להרוס את רוח הדף ).
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אפגר 9, ומקרבים לו חמצן לאף לכמה שניות, "הנה, עכשיו יש לו צבע יפה" אומרת המיילדת, ובכך עולה אפגרו ל 10. בודקים אם הוא רוצה לינוק. לא, עדיין לא.
פיץ עובר לידיים של אבא שקורא לו בשמו שבחרנו יחד טרם לידתו, ואנחנו מחכים לשליה, שלא מאחרת לבוא.
הנזק: יוליה אומרת שהרקמה בנרתיק שלי מאד "פריכה" ולכן נקרעה. "אבל טוב שעשית עיסוי, כי אחרת זה היה יותר גרוע". הפרינאום דווקא שלם, אבל בתוך הנרתיק צריך לתפור. לא שאני יודעת איך זה יכול להיות, אבל זה מה שהיא אמרה.
קוראים לרופאה שתתפור. היא מתחילה לתפור. פיץ בינתיים עושה תנועות פה שאין לטעות בהן. המראה שלו תר לשווא אחרי הפטמה משגע אותי. הרופאה אומרת שצריך לחכות עד שהיא תגמור לנקות אותי, ואז אוכל להיניק. בינתיים הוא לידי, מחפש.
אני לא כל כך מבינה מה הקשר בין השדיים ממעל לדימום ולתפרים מתחת, אבל מצייתת. נראה שהיא לא תגמור לנקות לעולם, והתינוק שלי רוצה לאכול. מיואשת, אני שולפת את השד מתוך הכותונת -- מה זה משנה, הרופאה ממילא כל כך שקועה בנרתיק החבול שלי שהיא לא רואה מה אני עושה -- סוחטת קצת קולוסטרום על האצבע (חלק נופל לי בדרך) ומגישה לפיו. שלפחות יידע שזה בדרך ועוד מעט. הוא מלקק.
מ_י_כ_ל*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

_אוח!
(אנדרסטייטמנט. לא רוצה להרוס את רוח הדף )._
(למרות שכבר שמעתי את פיץ. איך אחות טיפת חלב היתה עשויה לומר? יופי של ריאות יש לו...:-)).
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

וואוו! מזל טוב! @}
גם אני הצטרפתי לעוקבות עצורות הנשימה.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

עד עכשיו אני מתענה לפעמים במחשבה הזו, שאולי יכולתי לחסוך לו את דקות הסבל האלה.

סמדר, נדמה לי שכמעט בכל סיפור של לידה ראשונה/ימים ראשונים, יש איזשהו אירוע שמתייסרים עליו בדיעבד (אצלי זו ההפקרה בתינוקיה. ויש הרבה אימהות שאוכלות את הלב על הנקה שנכשלה או על ביצוע מילה מתוך כניעה ללחצים חיצוניים).

אני חושבת שדרך אירועים כאלה אנחנו מגלות לראשונה כמה מוגבלת היכולת שלנו להגן על ילדינו מכל רע או "לתת להם את הטוב ביותר". והגילוי הזה, שמתנגש עם המשאלות והציפיות העמוקות ביותר בנוגע לאימהות, מכאיב ומייסר.
דקל_נור*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי דקל_נור* »

סוחטת קצת קולוסטרום על האצבע (חלק נופל לי בדרך) ומגישה לפיו. שלפחות יידע שזה בדרך ועוד מעט. הוא מלקק.

נו באמת, כמעט שהצלחתי לעבור סיפור לידה שלם בלי לזלוג...
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

גם אני הצטרפתי לעוקבות עצורות הנשימה.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ועכשיו -- שוב פיטו. כן, ההוא. החבר.
"אני לא רוצה".
לימור ממהרת לומר "בסדר", הרופאה מנסה לשכנע אותי שצריך לכווץ את הרחם.
"הוא לא מתכווץ לבד?"
"כן, אבל צריך לעזור לו קצת."
לא זוכרת מה עניתי על זה. רציתי להגיד שהתינוק שלי יינק והאיש יחבק ויגיד שהוא אוהב אותי -- שני מכווצי רחם מעולים. אבל לא אמרתי. רק שאני לא רוצה פיטו.
"אז נרשום שאת מסרבת לפיטוצין."
"בסדר." לאן שלא יכולה הלידה הזו להביא אותי, היא לא יכולה לגרום לי לפחוד מניירות.
זה כנראה ממש חתרני לא לרצות פיטוצין.

וסוף סוף אפשר להיניק. לימור מבקשת את רשותי לגעת בשד שלי ולהראות לי איפה צריך ללחוץ כדי שייצא חלב. זה בסדר, אני יודעת להוציא. אנחנו מחליפות עוד כמה משפטים שהמלים "הנקה" ו IBCLC נמצאות בהם, ואז לימור נזכרת שבעצם היא ראתה אותי לפני שלושה שבועות בלה לצ'ה. "באמת לא ידעתי מאיפה את מוכרת לי" היא אומרת.
ואז גם אני נזכרתי. "לא להאמין איך אני לא מצליחה לזהות אנשים כשהם מחליפים בגדים."
"בעיקר עם התלבושת המזעזעת הזאת..." היא אומרת.
היא מחברת את פיץ לשד, והוא, שבע קריאה על הנקה ופגישות לה לצ'ה, ולא מתרגש בכלל מהאפידורל, עושה ואקום חזק (רחמנות על החברה שלו. אני מקווה שהוא יעדן אותו עד אז) ויונק.
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי Manty_T* »

{@
<רוצה לכתוב יותר אך מתאפקת :-))
לוטם_מרווני*

סיפורי הלידות של סמדר נ

תודה על הסיפור הנהדר הזה!
|תינוק|@}
maya100*
הצטרפות: 30 מאי 2004, 12:40

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי maya100* »

תודה! אהבתי מאוד (())
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי לילה_טוב* »

גם אני עקבתי בדריכות - קונספט מהפכני, סיפור לידה בהמשכים. היה מרתק.
המון מזל טוב ואושר גדול עם פיץ!
במבי_ק*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי במבי_ק* »

מזל טוב סמדר, ואיש ופיץ... וואו, פתאום קלטתי שאתם כבר בני חודשיים!!!
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמבט_ים* »

בתור בת טיפוחיי, שהגנתי עליה בחרוף נפש, בדף לידת בית כשאין בית ;-) (לא היה צורך אה?)
אני מאחלת לך מזל טוב מאוחר, שמחה ואושר.
תודה על הסיפור היפה.
(דרך אגב מחקתי כבר את דבריי בדף ההוא, אז אם את לא יודעת על מה מדובר אז תתעלמי מהשורה 1)
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

א. ההתחלה -- הריון
אז סוף סוף יש שני פסים במקלון. בהריון הקודם היתה לנו מולה בועית, מה שדחה את כל תכניות הרבייה שלנו כמעט בשנה שלמה. כמה חיכיתי לפסים האלה, יודעת בחוש שהפעם אין מולה, אבל חוששת לומר זאת בקול רם.
תחילת קיץ. שבועות בפתח. אני רוצה לארח -- בשנים האחרונות חנוכה ושבועות זה התחום שלי. ואחר כך לא תהיה עוד הזדמנות, כי בשבוע 7 יתחיל הברוך. של הבחילות. ככה אני אומרת לאיש. איזו פתייה, בחיי.
אני יושבת עם ספרי הבישול ובונה תפריט מגרה. מכינה רשימת קניות. מכינה רשימת מה-עושים-מתי. עוד מעט שבוע 6 מלא. סוד קטן שלנו. הולכים בערב לקניות, חוזרים הביתה ופורקים.
ואז אני מבינה שזה פשוט לא הולך לקרות. גלי הקבס מכים חזק יותר מרגע לרגע. רע לי. לא יכולה להיות במטבח. פשוט לא יכולה.
לשקר אין טעם, אני יודעת. "וירוס" יחזיק מעמד בדיוק יומיים.
-- אמא, תקשיבי. אני בהריון. ואני מרגישה זוועה. לא מקיאה, אבל אני לא יכולה לעשות את שבועות.
אנחנו קובעות שנגיע אליהם. האיש מעדכן בינתיים את הוריו. לא כל כך רציתי לספר להם בשלב הזה, אבל הוא אומר שאין לו כוח להמציא סיפורים שממילא יופרכו מהר.
אני מרדימה את הילדון במיטה שלו ונרדמת איתו. בבוקר טסה לשירותים, והאיש ניעור לקולות, ואני שומעת אותו ממלמל הלום שינה "אה, התחלנו".
אני מקיאה ומקיאה ומקיאה. לא יכולה לשתות. לא יכולה לאכול. לא יכולה כלום. אמא שלי מתקשרת לשאול מה נשמע, האיש מבשר שעלינו פאזה, ושאני מקיאה את נשמתי.
אחר הצהריים נוסעים -- נסיעת סיוט -- להורים שלי. אני נשכבת שם עם דלי. את ארוחת החג יום אחר כך אני מעבירה במרפסת, שוכבת על הספסל המתנדנד, ומנסה מדי פעם ללעוס קרח כתוש עם לימון. ולאט לאט אני מתחילה להבין שזה הולך להיות מצב חירום. אני מתקשרת לחברתי ש. הרופאה. היא שואלת אם אני עושה פיפי. פעם אחת, בבוקר. כהה, אני עונה. זה לא מספיק. אם עד הערב את לא עושה לכי למיון לקבל עירוי. אני מחכה עד הערב. אין. נוסעים למיון.
דר' נ. עושה א"ס, מגלה עובר עם דופק (כבר? אני תמהה), ואומרת שאני יכולה לבחור לקבל טיפול במיון ולראות מה קורה, או לעלות למחלקה ישר. אני כמובן בוחרת באפשרות הראשונה. יש לי ילד בבית. "יש לזה סיכוי טוב" היא אומרת. שקית נוזלים. עוד אחת. אני מחכה לשתן שיגיע. נאדה. אנחנו כבר עמוק בלילה, אני מפהקת בשרשרת, מתה לישון, והאיש מתחיל לחשוב שזה לא נורא שאשאר שם לנוח. אומרים לדר' נ. שדי, התייאשנו. היא מאשפזת. האיש חוזר להורים שלי.
זה נגרר לחמישה ימי אשפוז, עם עירויי נוזלים ופראמין. אני משתחררת עם מרשם לפראמין. 10 ימים אני בבית, מסתדרת איכשהו, או כך לפחות נדמה לי. פעם אחת אני צמאה בלילה, ולגימונת של תירוש אורגני שדיללתי במים מעירה לופ הקאות מטורף. אני לא יכולה לקחת פראמין. אני לא יכולה לקחת כלום דרך הפה. מעבירה כך עד לפנות ערב, והאיש -- להלן: המבוגר האחראי -- מודיע שחוזרים לביה"ח. אני בוכה וצועקת שאני לא רוצה, אני רוצה להישאר עם פיץ. הבכי מוביל להקאה נוספת. נוסעים. שוב אשפוז, מיטה, נוזלים, פראמין לווריד. אני מגלה שבעשרת הימים בבית איבדתי כ 5% מהמשקל שלי, בלי לשים לב בכלל. אחרי יומיים אפילו הרופאים מתייאשים כבר מהפראמין, וכך אני מתוודעת לתרופת הדגל של המקיאות-הארד-קור (במקצועית: היפראמזיס גרבידרום), שהולכת להיות בת לוויתי במשך שני שלישים של הריון: זופרן. סם חיים. על ההתוויה הרגילה שלו פשוט עדיף לא לדבר. לא עלינו.
הפעם אני נשארת 10 ימים. משתחררת עם 10 כדורי זופרן יקרים מפז. וכך מתחילה שגרת הריון מדכאת -- אני גומרת את הכדורים בבית, חוזרת להקיא, מתאשפזת, מקבלת שוב כדורים, חוזרת וכו' וכו'. במחלקת נשים אני כבר פרסונה מוכרת לכל הצוות. מזהירים אותי לאכול, כי אם לא אעלה במשקל נצטרך לשקול הפסקת הריון. נו, ברור שאני נבהלת ומנהלת מאבקי איתנים בצלחות של ארוחת הצהריים. עובדות המשק כבר יודעות שזה לוקח לי שעתיים ולא לפנות לי את הצלחת. יש במחלקה עוד אחיות לצרה, אבל הן פחות מתאמצות עם האוכל. אולי כי הן בהריונות ראשונים ואין להן בבית ילד לחזור אליו.
באשפוז האחרון אני כבר בשבוע 20. הבכור פחות-או-יותר מודיע לי שתקופת ההנקה שלנו -- שלוש שנים וחצי -- הסתיימה. מצא לו זמן. דווקא כשאני בבי"ח. אמא שלו פורצת בבכי. בעצם אני בוכה על כל דבר כמעט.
ועם הריון כזה, למי יש כוח לחשוב בכלל על לידה.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי טלי_מא* »

:-S
כמה טוב לקרוא ולדעת שיש סוף טוב. :-)
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי דגנית_ב* »

איזה סיוט!
מזל טוב {@ |תינוק|
במבי_ק*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי במבי_ק* »

כמה טוב לקרוא ולדעת שיש סוף טוב.

נשמע קשה קשה קשה.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

וואו. לא היה לי מושג שהיה כל כך קשה.
(())
אמא_נמרה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

כמה טוב לקרוא ולדעת שיש סוף טוב.

המשיכי לכתוב! בזמנך הפנוי (גיחי גיחי...)

ד"ש לתומס {@
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ב. הפעם זה יהיה אחרת.
את כדור הזופרן האחרון אני נוטלת בשבוע 28, כבר ירדתי במינונים, לוקחת רק כשצריך. כבר לא צריך. זה לא שלגמרי אין בחילות, אבל הן כבר דומות יותר לבחילות בוקר סטנדרטיות, כאלה שעוברות כשאוכלים משהו. במצב הזה כבר אשאר עד הלידה, אבל זה כבר באמת בקטנה. לא אכפת לי. כבד לי, תופעות שלא הכרתי בהריון הקודם, כמו קוצר נשימה במאמץ סטטי, מופיעות. גמר אותי ההיפראמזיס הזה. ואני עוד כל כך הקפדתי להגיע להריון עם מאגרי ברזל מלאים. לא נשאר מזה כמעט כלום.
אבל עכשיו מתפנה לי מקום לחשוב על הלידה, ואני מתחילה להבין שבסוף המחלה הארוכה הזאת תהיה לידה, ויהיה תינוק.
קוראת שוב את סיפור הלידה שלי. משחזרת. חושבת. בסוף אני לא יודעת כלום חוץ מדבר אחד: אפידורל לא נוגע בי יותר. לא עוד. אני לסרט ההוא לא חוזרת. אז מה אם בסופו של דבר יצאתי ממנו בזיל הזול.
טלפון להדי, קובעים פגישת רענון. כשאחות ההריון שואלת על תכניותי בקשר ללידה, אני יודעת רק לומר שבלי אפידורל. היא מייעצת לי לקחת דולה, אני אומרת שאשקול. מתחילה סיורים בבתי החולים בעיר, אחד מדכא ממשנהו, אם כי יש לציין שהם השתפרו בכמה היבטים בארבע השנים האחרונות. בפגישה הבאה האחות שואלת אותי בסוף הבדיקה השגרתית אם יש עוד משהו שמעיק עלי. לא, אני אומרת, רק ללדת בבית חולים מעיק עלי. אז למה שלא תלדי בבית, היא אומרת, כאילו זה בדיוק הדבר שהיית מצפה לשמוע מאחות הריון של קופ"ח כללית. למה? כי זה מבחינתי תהליך ארוך, ופשוט לא הייתי פנויה אליו עד עכשיו, וגם עכשיו אני מרגישה מרוקנת לגמרי מאנרגיה להתחיל אותו -- פיזית, רגשית, כלכלית.
נו טוב, ננצח עם מה שיש. "כרמל" נופלים עוד בסיור, בגלל פרוצדורות מוזרות של הפרדה בין יולדת לתינוק. 3 שעות חימום. 3 שעות. חימום. הגזימו לגמרי. חומוס אני לא מבשלת שלוש שעות. רמב"ם -- שבו ילדתי בפעם הקודמת, ו"בני ציון" -- שבו העברתי את האשפוזים במחצית הראשונה של ההריון, נותרים ללא הכרעה ביניהם. מה שטוב באחד לא טוב בשני ולהיפך. בסדר, לא חייבים להחליט עכשיו.
שבוע 38. שום דבר לא ארוז, שום דבר לא מוכן, לא ספירת מלאי של בגדי תינוק, לא מושב בטיחות לאוטו, כלום. אנחנו כנראה בהכחשה. כל יום מבטיחים לעצמנו שמחר, או מחרתיים, או בסוף השבוע, או משהו כזה. אנחנו לפני נסיעה לפוסט דוקטורט של האיש. יש כל כך הרבה דברים אחרים להתעסק בהם חוץ מאשר לידה... ואולי איפהשהו אנחנו לא באמת מאמינים שהיא הולכת להתרחש.
מתישהו במשך השבוע אנחנו אונסים את עצמנו לסדר בגדים. מגיעים למסקנה שחסרים קצת, אבל לא הולכים לקנות. מה זה השנטי הזה, אני תוהה. השתגענו לגמרי או מה. מי מגיע לסוף שבוע 38 בלי ציוד בסיסי מינימלי.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ג. שלב לטנטי
שבוע 38+6. 23 בינואר, יום שישי בבוקר. רוח פרצים וקור כלבים.
אנחנו בדרך לגיתה, ליום ההולדת של חברה של הבכור. הבטן גדולה וכבדה ומתקשה לי כבר כמה ימים, ואיפהשהו על כביש 70 אני מתחילה לחוש בסדירות.
"מה השעה?" אני שואלת את האיש, וכשהוא עונה אני אומרת "טוב, אז תזכור את זה עד שאני אשאל אותך שוב".
אני שואלת שוב. שבע דקות.
ושוב. שוב שבע דקות.
ועוד שבע דקות.
ואז ארבע.
ושוב ארבע. את מקצרת, אומר האיש (למה מה הוא חושב שאני, טוסטר?). אולי ניסע לבי"ח?
מה פתאום, אני אומרת. זה סתם לוחץ, זה לא כואב. אני כבר מכירה את זה. זה כלום.
אנחנו מגיעים. הבכור משתלב בהמולת הילדים ואני לא ממש יודעת מה הוא עושה. לי יש תיאבון בריא, וגם האוכל הטבעונאי ששם מצויין. מתזמנים. האיש שלי לא רגוע בעליל. אני אומרת לו "תפסיק להסתכל על השעון, תסתכל עלי. אני נראית באיזה מצב חירום?" מישהו אחר שואל אותנו למה אנחנו לא נוסעים לבית חולים. למה שניסע, מה, אנחנו בעונש? אני עונה. מציינים שאני נראית מאד רגועה. בטח שאני רגועה. לא כואב לי, אז אני רגועה.
אבל קצת לא נוח לי, אז אני שואלת את ליהי המיילדת (המלאכית! תודה!) איך עוצרים צירים. באיזה שבוע את? 39. יולדים, היא פוסקת. אומרת שאם ארצה להיבדק אני יכולה להיכנס אליה הביתה. בינתיים לא צריך, אני אומרת. אולי אחר כך, נראה איך יימשך. תודה.
>קוראים לי. המשך יבוא<
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי טלי_מא* »

אנחנו בדרך לגיתה
D-: מקום מעולה להיות בו בזמן לידה.
במבי_ק*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני במתח. ! מה זה הקוליות הזאת?! ?!
כרמל_האורחת*
הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי כרמל_האורחת* »

אני במתח!!!
נמאס מסיפורי לידה בהמשכים, צריך להוציא את זה מחוץ לחוק!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_אני במתח!!!
נמאס מסיפורי לידה בהמשכים, צריך להוציא את זה מחוץ לחוק!_
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ליהי נוטשת בינתיים את קרית השמחה, מזכירה לי שאני יכולה לבוא. אני אומרת שכמו שאני מכירה את עצמי, זה יכול להימשך כך עוד כמה ימים טובים. "אבל זו לידה שנייה, את לא יכולה לדעת" אומרות לי כמה מהמנוסות באורחות.
אני יודעת שאני לא יכולה לדעת, ובכל זאת נדמה לי שאני דווקא כן יודעת. יש עוד זמן.
לפני שאנחנו יוצאים אני מחליטה ללכת בכל זאת לליהי, לוודא שאנחנו לא מפספסים כלום, ובעיקר מפני שאני מעדיפה לידי איש רגוע.
נכנסים. אני שוכבת על מזרון בקומה העליונה וליהי מקשיבה לדופק הדוהר של העובר. אני מחזיקה ביד שני פרחי כתמה שהבכור קטף בשבילי. משהו בי רוצה להישאר, מרגיש שכך בעצם הדברים צריכים להיות.
אבל אני יודעת שיש עוד זמן. עוד הרבה זמן. ליהי בודקת פתיחה -- 2 ס"מ. "שזה יכול להיות שהיה שם כבר בחודש שמיני" אני אומרת מהר לאיש כדי שלא יתחיל להיכנס לי לסרטים, המסכן. ליהי מאשרת. היא מייעצת לנו להתחיל להתארגן, אבל לא בלחץ.
טוב, אני אומרת לאיש כשאנחנו באוטו, אחרי תודה ענקית לליהי, לאן נוסעים עכשיו?
נמשיך לנסוע ונחליט.
בצומת סומך מחליטים להיכנס להורים שלי, לראות איך מתפתח ואם צריך -- להשאיר אצלם את הבכור.
אנחנו שוהים שם כמה שעות, אני הולכת לעשות אמבטיה -- יש להם אמבטיה שווה ביותר, אחרי שיפוץ -- אין שינוי. את בטוחה שלא צריך ללכת לבי"ח? הם שואלים. כן. אני בטוחה. הביתה. לוקחים את הבכור ונוסעים. מבטלים את הפגישה עם הורי האיש בערב, והולכים לישון.
ואז אני נזכרת שאין לנו סלקל. ומה אם נלד מחר? היתה לי תוכנית ללדת ולהתחפף. איך מתחפפים בלי סלקל? מחר שבת.
אנחנו מתחילים להריץ טלפונים לחברים עם תינוקות או תינוקות-לשעבר, לראות אם למישהו יש סלקל שאנחנו יכולים לקבל בהשאלה. אל פקה מוסרת שלרוני יש, אבל בסוף אנחנו מסתדרים עם השכנים מהקומה שלנו, שצריכים ללדת רק במרץ, אבל זה הריון ראשון אז כבר יש להם סלקל. אנשים מסודרים.
השבת עוברת לה בלא שינוי ניכר. רק לחץ מטורף באגן (ליהי אמרה שהראש נמוך ומבוסס היטב). כמו צירי לחץ אבל מכוונים לאיזור אחר בגוף. זה לא נוח. מאד לא נוח. אני מדברת עם לוטם מרווני, שמציעה לשלוח לי תרמילי ילקוט הרועים. אחר כך עם הדי, שאומרת פשוט לחכות בסבלנות. ישנת בלילה? היא שואלת. לא ממש, אבל לא בגלל הצירים, בגלל הבכור. ולאכול את יכולה? כן. טוב, בואי נדבר שוב בעוד כמה שעות. זה יהיה יותר מכמה שעות, אני אומרת.
ואז אני מתחילה להבין שאנחנו פשוט צריכים את הזמן הזה. את ההתכנסות לתוך עצמנו, את הפטור מכל מיני חובות לעולם החיצון שלא נעימים לנו, את ההסתגרות של כולנו בבית. בלי צירים לא היינו עושים את זה. אל פקה מסמסת מדי פעם בקשות עדכון, אני אומרת שאין חדש, בהתחלה אומרת שאני מקציבה לזה יומיים, ואחר כך אומרת שההימור הנוכחי שלי זה יום רביעי.
יום ראשון אחרי הצהריים. אני מתחילה לאבד סבלנות. שוב שיחה עם הדי. את חושבת שאם נלך לקנות סלקל זה יעזור? אולי, היא אומרת.
בשילב אני אומרת למ. המוכרת שאני בטח הראשונה שבאה עם צירים לקנות סלקל. אז נעשה את זה זריז, נלחצת מ. לא, לא עד כדי כך, אני מרגיעה. בוחרים מהר סלקל, וגם בגדי גוף ורגליות שחסרים לי. הביתה.
>שוב קוראים לי<
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ליל שימורים עובר על כוחותינו. על כוחותי, ליתר דיוק. הבכור מצונן ומעלה חום, ומעביר את רוב הלילה בבכי ובזעקות שבר: "אמאאאא! אני כל כך חולהההה! אני כל כך מסכ----ן!" ואני, רק הקימה מהמיטה עם הבטן הענקית והאגן הלוחץ אימים במרווחים קבועים של לא-יודעת-כמה דקות, משגעים אותי. בשלב הזה עוד יש לי הרבה סבלנות לתצוגת ההיפוכונדריה (הלא אופיינית) של הבכור, אבל אל דאגה, אני הולכת לאבד אותה במהלך השבוע הקרוב. בינתיים אני עוד מחבקת ומנשקת, כן, כן, מסכנון שלי, כל כך לא נעים לך. זה יעבור. בוא, אני אחבק אותך.
לילה טרוף. נרדמים ומתעוררים וחוזר חלילה. בבוקר העניינים נרגעים ואפשר להשלים קצת שעות שינה, ולישון עד עשר.
ד. שלב לא לטנטי
וכשאנחנו קמים בבוקר, משהו משתנה.
המרווח בין הצירים גדל, אבל הם ממושכים יותר וסוף סוף מתחיל להופיע משהו שנראה בכיוון לכאוב. אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני חווה צירים כמו בסיפורים. גל עם שיא ואז הפוגה. בלידת הבכור היו צירים צפופים מאד, אבל גם הpick שלהם היה יותר נמוך. בוא'נה, הם לא היו משהו הצירים ההם.
זה מתחזק, ואני מדליקה בוילר. מותר להיות לא כל כך אקולוגיים בלידה ואפילו להיות לארג'ים עם מים. אני נשבעת שביומיום אני באמת משתדלת לחסוך.
ועד שיהיו מים חמים, אני פוצחת בהכנת אוכל לחדר לידה. מי יודע כמה שעות נהיה שם, אני אומרת לאיש. לא רוצה שתרד ותתחיל לחפש לי קפיטריה עם אוכל ג'אנק. אני מכינה פסטו וממרח עדשים, הולך? כן, אומר האיש. ואתה מעדיף בסנדביץ' חביתה או ביצה קשה? חביתה, הוא אומר, מתחיל לאט לאט לחשוב שאשתו יוצאת מדעתה. מזל שלחם הכנתי אתמול. אני חותכת ירקות לסלט, אני מודיעה. סלט?! טוב, אם זה מסיח את דעתך אז אחלה, אבל את לא צריכה לחשוב עלי.
אני עובדת באינטנסיביות במטבח, עוצרת רק בציר, כדי להישען על השיש, לעשות קולות ולנענע אגן. הזמן במטבח מניב ממרח עדשים, ממרח פסטו, חביתת ירק גדולה, סלט ירקות עם רוטב בצנצנת ליד ועוגיות קוואקר ופירות מיובשים. הדי טעמה אותן אצלנו בפגישת הרענון ואמרה שהן יהיו מעולות לאכילה בלידה. צדקה. בדיעבד, חבל שלא הכנתי כמות כפולה ומשולשת, כי הן מעולות גם להנקה מסביב לשעון. הבכור מדי פעם בא לבקש חיבוק. אני מסבירה שכנראה האח רוצה לצאת.
אני נכנסת לאמבטיה. להרבה הרבה זמן. האיש נכנס מדי פעם לשאול אם לא עדיף שניסע בכל זאת, ולי כבר אין נימוק רציונלי למה לא, אני פשוט אומרת שכיף לי באמבטיה, ולא בא לי לצאת. ובכל מקרה זה עוד לא הזמן.
הדי מתקשרת באמצע, והאיש מביא לי את הטלפון לאמבטיה. אני אומרת שיש צירים כואבים ומרווחים. השיחה נפסקת בכל פעם שיש ציר ואני עושה קולות. יופי, אומרת הדי. את מצויינת. פשוט מצויינת. אני מתייעצת מתי כדאי בכל זאת ללכת לביה"ח. פשוט, אני אומרת, אם אני אבוא ואגלה שלא זז כלום אני אתחרפן. והצירים עדיין מרווחים. לו הם היו צפופים זה כבר היה כאב בלתי נסבל, אבל מאחר שיש הפסקות, זה כן נסבל.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

הדי אומרת שאני כבר נשמעת בלידה, וזה הרבה פחות משנה מה המרחק בין הצירים או אפילו מה הפתיחה. העיקר הוא משך הציר והעוצמה שלו. משפט חשוב, שקצת שכחתי אחר כך, ורק כשהכל נגמר נזכרתי בו ובכמה שהוא היה נכון ומדוייק. אבל זה לאחר כך. אני אומרת שאנחנו עוד צריכים להביא את הבכור להורים שלי בקריות. אז כדאי להתחיל לצאת, היא אומרת.
אני נפרדת בצער מהאמבטיה -- טוב, המים כבר ממילא היו קרים -- ומתחילה להכין סנדביצ'ים מחומרי הגלם שהוכנו קודם. משדכת פרוסה לממרח, ממרח לחביתה, חביתה לחסה וחסה לעגבנייה. תוציא את הצידנית, אני אומרת לאיש. צידנית?! הוא תמה שוב. אבל אני לא טועה. באמת צריך צידנית בשביל כל מה שהכנתי קודם. זו צידנית די גדולה. קנינו אותה לקראת סוף מלחמת 2006, כשנמאס לנו להיסחב עם אוכל בשקיות. אני אמרתי אז למוכר בקניון של רחובות שאם המלחמה תימשך אנחנו צריכים צידנית, ואם היא תיגמר לפחות נוכל לעשות פיקניקים. המלחמה נגמרה אחרי כמה ימים. לא שעשינו המון פיקניקים מאז, אבל האיש שמח מאד שיש לנו צידנית, כי יש בזה משהו נורא משפחתי. ככה הוא אומר.
אז אורזים את הצידנית ואורזים גם תיק לביה"ח, בעיקר עם בגדים לי ולתינוק. בדיעבד, היו כמה דברים ששכחנו להכניס לשם, אבל זה לא משנה את דעתי העקרונית בעניין הלחץ-תיק-לביה"ח. לא, ממש לא צריך שזה יהיה באוטו משבוע 35. ממילא אפשר לארוז אותו ברבע שעה.
ורק בסוף אורזים את הבכור -- המקווצ'ץ', המעוך והבוער מחום -- ונכנסים לאוטו. ההגעה לסבא וסבתא מצהילה מעט את רוחו. אני מנחה אותם שלא יורידו לו חום כל עוד הוא אוכל ושותה ומתקשר. קשה להם עם זה, אבל הם מסכימים.
אנחנו מושכים שם עוד זמן. לבכור קשה להיפרד, וגם לי. אמא שלי טוענת שזה מבהיל אותו לראות אותי ככה בצירים, אבל אני לא רואה שום אינדיקציה לזה, וחוץ מזה הסברנו לו מה קורה. כשיש ציר אני שמה את המצח על הבטן של האיש (כן, כן, אלה הפרשי הגבהים בינינו), מבקשת שייתן קונטרה, עושה קולות ומנענעת אגן. אני עוד יכולה להמשיך כך. לנסוע? אין לי חשק, שלא לדבר על זה שעוד לא החלטתי לאן.
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

נו, אבל צריך להחליט לאן.
אני מחליטה להתקשר לחדרי הלידה ולראות איפה יש חדר טבעי פנוי. ברמב"ם תפוס, אבל אומרים שאני יכולה להתקשר שוב בעוד חצי שעה. בבני ציון פנוי, וממהרים לתשאל אותי על עברי המיילדותי: איזו לידה זו? שנייה. והקודמת גם היתה בחדר טבעי? לא, היתה רגילה בסתם חדר. אהה. טוב, פנוי.
זה טריקי קצת, אני יודעת. חדר טבעי תפוס מעיד על עצמו שמשתמשים בו. חדר פנוי -- יש אולי סיבות טובות לזה שהוא פנוי...
>שוב אני קרואה לדגל<
אמא_נמרה*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

|יש| עוד "עדכונים" .

<מצדי שתנוחי, אני יודעת את הסוף :-) סתתתםם...>
סמדר_נ*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אז מושכים עוד קצת זמן ולבסוף נכנסים לאוטו ונוסעים. לא חייבים להחליט לפני הפיצול בין הדר לעיר, נכון?
באיזור צומת וולקן עושה שוב טלפונים. ברמב"ם עדיין תפוס, החדר הטבעי. בבני ציון עדיין פנוי. אני מבררת על התפוסה הכללית. ברמב"ם די מלא, בבני ציון לא במיוחד.
יאללה, שיהיה בני ציון. לפי הסיור הם פחות טובים מרמב"ם בניהול לידה, אבל יותר טובים אחרי הלידה. טוב, נו. בעצם מה זה משנה.
כבר אחרי שבע בערב, ואנחנו מתקרבים לביה"ח. עוברים ליד בית של חברים שגרים מאחורי ביה"ח, ורואים אותם בדיוק יוצאים מהאוטו שלהם עם הילדים. מבקשים שיאחלו לנו הצלחה, והם מתרגשים איתנו. אנחנו שואלים אותם אם ירשו לנו להיכנס לחנייה של ביה"ח, הם אומרים שלא. האיש מציע להוריד אותי בפתח ושהוא יילך לחפש חנייה, ואני אומרת לא, תחנה כאן וזהו. ממילא ללכת בלידה זה לא רעיון כל כך גרוע. ואני יכולה ללכת.
אני יוצאת ומקבלת כמה צירים בהישענות על האוטו. "רק אל תלדי פה " אומר חבר שלנו. "לא, אל תדאג. אני לא מאלה" אני אומרת לו. אני באמת לא מאלה. לא מאלה ש"לא יספיקו" להגיע לביה"ח, או שילדו באוטו או על המדרכה או בחדר הקבלה, וגם לא מאלה ש"לא יספיקו" לבקש אפידורל, למרות שכל הנ"ל נראים לי נחמדים וקוליים. לא יהיה לי שום פטור מהחלטות אקטיביות, אני יודעת.
אנחנו הולכים, בעלייה, ושוב -- המראה המוכר עד זרא של הכניסה, והבחילה הקלה שהוא מעלה בי לזכר חציו הראשון של ההריון. הבחורה באשנב של המיון לא מוכרת. האיש אומר "אשתי יולדת". "למה יולדת?" שואלת הבחורה בחמיצות. אני לא מבינה את השאלה. "צירים, ירידת מים?" היא מפרטת. "צירים" אני עונה. היא מקבלת כרטיס מגנטי ומושיטה לנו מדבקות. "קומה 8" היא אומרת. היא מספרת לי. גם קומה 8 מוכרת עד זרא.
עולים לקומה 8. "במדרגות" אני אומרת לאיש. זה רק 3 קומות, ואת המעליות אני שונאת. באשפוזים לא היתה לי ברירה, כי קשה עד בלתי אפשרי לגרור עמוד אינפוזיה במדרגות, שלא לדבר על מצבי הגופני הירוד דאז. אבל עכשיו, ברוך השם, אפשר ליהנות מחופש הבחירה.
אז מדרגות.
מגיעים לקומה 8 ופונים לחדר הלידה. סוף סוף חידוש.
בחדר הקבלה נמצאת המיילדת מ. שהנחתה את הסיור לפני שלושה וחצי שבועות. "את התקשרת בקשר לחדר הטבעי?" היא שואלת. כן, אני. היא זוכרת אותי מהסיור. בעיקר היא זכרה שאני רוצה להשתחרר מוקדם. “ועכשיו עוד יש לי ילד חולה בבית, תארי לך" אני אומרת לה. היא משתתפת בצערי. “אבל אני לא קופצת מעבר לפופיק ואם צריך להישאר, אני אשאר". אני לא יודעת למה חשוב לי פתאום לומר את זה. אולי כדי לא להיות מסומנת על ההתחלה בתור פריקית פסיכית. אולי כדי לא להתחייב לכלום. לא יודעת.
“ילדת ברמב"ם את הלידה הקודמת" היא זוכרת אפילו את זה. “וזה לא היה טוב, נכון?” זה לא היה רע, אני אומרת, ומפרטת שוב בקצרה את סיפור האפידורל. היא אומרת "רק תדעי שזה לא היה באשמת הצוות או באשמת רמב"ם. זה פשוט משהו שיכול לקרות". לא, אני כבר לא מתעסקת בהאשמות ובכעסים, אני אומרת (ובסוגריים: רק בפעם הבאה תכתבו את הדבר הזה שיכול לקרות בטופס ההסכמה לאפידורל. את כל הסיבוכים האקזוטיים אתם מזכירים שם, ורק לא את הדבר הפשוט והנפוץ כמו מצוקה עוברית). אני פשוט לא מוכנה שזה יקרה שוב.
“אנחנו חייבים לעשות לה חווייה מתקנת" אומרת מ. למיילדת השנייה. בסיור היא דווקא עצבנה אותי, עכשיו היא ממש מוצאת חן בעיני.
איזו לידה זאת? שואלת המיילדת השנייה. “שנייה" אני אומרת. וממתי הצירים? מהבוקר (לא, הם ממש לא חייבים לדעת על השלב הלטנטי הארוך). “אז יכול להיות שאת כבר בפתיחה גמורה" אומרת המיילדת. “אולי לא" אני עונה בזהירות. בעצם אני יודעת שלא.
בודקים פתיחה. 2 ס"מ. עדיין 2. לא זזנו מיום שישי. איזה ייאוש. לחדר הטבעי נכנסים רק מפתיחה 4. כן, גם אם הוא פנוי, גם אם אף אחד לא צריך אותו.
וכדי להרבות את השמחה, הרופאה ששם מגלה גם ירידת מים. בטפטוף. אני יודעת שזה אומר שמעכשיו גם יתחילו לקחת לי זמנים. אוי, איזה ברוך.
טוב, אומרת מ. בשביל החדר הטבעי צריך מוניטור. נעשה לך עכשיו מוניטור, ואם הוא תקין תוכלי ללכת להסתובב עוד קצת.
כמה זמן המוניטור? אני שואלת. בערך 20 דקות, חצי שעה. היא עונה.
נו טוב.
המוניטור בחדר הקבלה לא מוצא חן בעיניהם. יש האטות בדופק בזמן ציר.
איפהשהו בנבכי המוח שלי אני זוכרת שהאטות דופק בזמן ציר הן נורמליות אם יש התאוששות אחריהן (ויש), אבל לכי תתווכחי איתם.
עכשיו נכניס אותך לחדר לידה, אבל לא לחדר הטבעי אלא לחדר רגיל, כי את צריכה להיות עם מוניטור ארוך.
“אם הפתיחה רק 2, למה לחדר לידה?” אני שואלת. “כי יש ירידת מים". הן עונות.
פשוט נהדר. פתיחה 2, ירידת מים, מוניטור רציף. אני כבר רואה את הקיסרי שבדרך. מ. קולטת את הבעת הייאוש על פני. “לא ליפול ברוח" היא אומרת לי. "אם אחר כך המוניטור ישתפר, תוכלי לעבור לחדר הטבעי”. המיילדת השנייה אומרת "זה רק פתיחה 2, את בטוחה שתוכלי לעמוד בכאב?”. נראה, אני אומרת. מה כבר אפשר לענות לשאלה כזו. “היא לא חייבת להחליט עכשיו" מזדרזת מ. לומר, מודעת מן הסתם להשפעה המחלישה של השאלה הזאת.

נכנסת המיילדת ר. ואומרת שאת המוניטור בחדר לידה אפשר לעשות על כדור. יופי, אני אומרת. אחרי שדמיינתי את עצמי שוכבת עוד שעה, מוניטור על כדור כבר נראה לי משהו סביר. מ. ור. מראות לאיש שמן לעיסוי בזמן הצירים, ומסבירות לו איך לעסות לי את הגב התחתון. בשמן יש שמן אתרי של תפוז, והריח שלו נעים מאד.
אני מתיישבת על הכדור ומתנדנדת לי קדימה ואחורה. האיש מעסה כשאני אומרת לו. אולי עוד יש תקווה. אני מקשיבה כל הזמן למוניטור ומתבוננת בפלט. התינוק מתעצבן ומחליט להיעלם מהמוניטור בכל פעם שיש ציר. לפעמים הוא משנה טקטיקה ובועט בכוח במוניטור ומזיז אותו. מרוב מצוקה, כנראה. התנדנדות ארוכה מניבה פלט בלתי קריא לחלוטין לעיני הבלתי מנוסות. דר' ג. מגיע ומחליט שהמוניטור מראה מצוקה עוברית. הוא נובח עלי לשכב במיטה על הצד, וכשאני שואלת למה הוא אומר בפרצוף חמצמץ שהאטות דופק בציר הן סימן למצוקה עוברית, ולפעמים שינוי תנוחה משפר.

לו יהי. עוד מעט כבר אחת עשרה בלילה. כבר שלוש שעות אני כאן, ועדיין עם המוניטור הזה.
אני נתקפת געגועים עזים וכואבים לבכור, והמיילדות בחילופי המשמרות מוצאות אותי ממררת בבכי על המיטה. מה קרה? שואלת מ. קטע הורמונלי, ממהר האיש לומר. היא רוצה את פיץ. מותר, מותר. אומרת מ. היא מסבירה למיילדת ע. שאני מאד רוצה לידה טבעית. ע. מהנהנת, אבל הפרצוף שלה ריק מהבעה כלשהי. אני רוצה לדבר עם הבכור. האיש מתקשר להורים שלי, לראות אם במקרה הוא עוד ער. לא, הוא ישן.
ממשיכים. אני על צד ימין, מדי פעם שותה מים או מכרסמת עוגיית קוואקר. מה יהיה הסוף.אני מפהקת. מה יקרה אם אני אלך לישון, אני שואלת את דר' ג. שום דבר, הוא אומר, אבל אם יש לך צירים חזקים וטובים לא תוכלי לישון. בין לבין, אני מסבירה. הוא לא שמע שיש הפסקות בין הצירים? כך או כך, אני לא מצליחה לישון, ואני כל כך רוצה אחרי השינה האבודה מהלילה הקודם.
“לפי המרווחים בין הצירים שלך לא נראה שהם יביאו אותך לפתיחת צוואר" אומר דר' ג. זה נשמע לי הגיוני באותו רגע, ואני שוכחת מה הדי אמרה, ורק יודעת שציר מגיע פעם בשבע דקות.

הייתי שמחה לחשוב שאחר כך דר' ג. אכל את הכובע שלו, אבל אני לא נאיבית כל כך. מה שלא מתאים לתיאוריות נוטה להימחות מהזיכרון. מילא. העיקר שעכשיו אני יודעת. הוא יוצא.

האיש הולך לשירותים. ואז, סוף סוף, נכנס דר' ג. עם דר' ט. הרופא הבכיר.
“מצאתי אותה יושבת על הכדור הנחמד הזה והשכבתי אותה על הצד". איך אני מתה על הדיבור הזה בגוף שלישי. שניהם מסתכלים בפלט המוניטור. “עכשיו המוניטור מצויין" מסכם דר' ט.

והם מתירים את כבלי.
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

סיפורי הלידות של סמדר נ

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני נהנית לקרוא...
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”