עזרה בויקיפדיה באופן טבעי

אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

דף זה נועד לעודד ולעזור לקהילה בכתיבת ערכים שקשורים לחיי הקהילה (וגם כאלו שלא...) באינציקלופדיה החופשית ויקיפדיה
מי שמתבייש, נקרא ע"י ויקיפדיה %D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%96%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA[/u]%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D]להיות נועז בכתיבת ערכים
אורן_ש*
הצטרפות: 25 מאי 2005, 09:06

שליחה על ידי אורן_ש* »

אני מניח שרובכם מכירים את ויקיפדיה, אינצקלופדיה חופשית ברשת שכל אחד יכול להוסיף ולערוך את הערכים בה. מי שרוצה יכול להציץ גם בדף של הרצאה על וויקיפדיה. אני התחלתי לפני זמן מה להיות שותף, וראיתי כי העבודה רבה, ולכן אני פונה למי שיש זמן ורצון לעזור בערכים שקרובים לליבו, ובעצם מטרתי היא שיהיו יותר ערכים ועובדות הקשורות לחיי באופן. חשוב לי לציין שויקיפדיה הופכת להיות יותר ויותר פופולרית, וזו הזדמנות להפיץ ידע לאלפי אנשים, ידע שלא נמצא תמיד בין הכותבים הקונוונציונלים של האינציקלופדיה.

ערכים לדוגמא שחסר הם לידת בית ו"מנשא", וניתן להוסיף עוד לערכים קיימים כמו חיסון, חלב, הנקה, לידה, חיתול, חינוך פתוח וכולי.

למי שלא יודע איפה להתחיל, יש הדרכה טובה באתר ובכלל עדיף קודם להוסיף דברים בערך שכבר קיים, ורק אחרי שמשתפשפים להוסיף ערך חדש. כמובן שאם אתם כלל לא מכירים את האתר, אתם מוזמנים קודם לשוטט בו...
כמו כן, ניתן פשוט לקחת ערך שקיים בויקיפדיה באנגלית, ולתרגם אותו (לידת בית למשל מצוי בויקיפדיה באנגלית).

שימו לב שלמרות שהאינציקלופדיה חופשית, יש לא מעט כלבי שמירה על האתר (וטוב שכך). לא יתנו לכם (ובצדק) לרשום דברים שלא נכונים עובדתית, או לרשום ערך שאינו אינציקלופדי. רצוי לבסס עובדות במראי מקום, ולנסות להיות אוביקטיביים ככל שניתן. כמו כן, אם אתם כותבים ערך חדש, רצוי שתציינו פה בדף, וכך כל אחד מבאופן יוכל לתרום לדף (כי למשל אם תכתבו ערך שיש שאלה לגביו אם הוא אינציקלופדי או לא, יעזור אם הרבה אנשים יערכו את הערך, מה שמראה שאכן יש לו הצדקה). עוד חשוב שהערך לא יהיה פרסומי - למשל מי שישוטט ישים לב שהערך מיתר (בית חינוך אידיאולוגי) נמחק כי הוא נכתב בצורה המרמזת פרסום של בית הספר. יש לחשוב אם ערך כזה צריך להיות באינציקלופדיה (יש למשל בתי ספר אחרים) ואז לחשוב איך לרשום אותו בצורה אוביקטיבית.
תודה ובהצלחה...
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

למי שיש זמן ורצון לעזור בערכים שקרובים לליבו, ובעצם מטרתי היא שיהיו יותר ערכים ועובדות הקשורות לחיי באופן. חשוב לי לציין שויקיפדיה הופכת להיות יותר ויותר פופולרית, וזו הזדמנות להפיץ ידע לאלפי אנשים, ידע שלא נמצא תמיד בין הכותבים הקונוונציונלים של האינציקלופדיה.

יוזמה ברוכה. תודה על האזכור, על הדחיפה בעצם. אני כבר זמן מה מתבחבש עם עצמי, עם הכוונות לכתוב שם ערכים הקרובים לליבי, או לשפר ערכים קיימים. ואם כבר אתה כאן ופתחת את הדף הזה, מאוד יעזור אם תשמש בתור "תומך" כאן בבאופן למי שרוצה להשתתף בוויקיפדיה אך קצת חושש או מסתבך עם כל ההוראות וההנחיות שם, בעיקר בעצות איך לכתוב ערך שיעמוד בקריטריונים.
<וברוך בואך לבאופן, אולי תקים כאן בית? @}>
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בהחלט יוזמה ברוכה!
מצרפת המלצה משלי: קודם כל להרשם כמשתמש עם שם, ולא לערוך באופן אנונימי. זה עוזר באינטראקציה עם אחרים, ויותר מאוחר גם מקנה זכויות הצבעה בדברים מסוימים.
אורן_ש*

שליחה על ידי אורן_ש* »

אני אשמח לעזור ולתמוך, למרות שאני בעצמי רק מתחיל שם, אבל כבר כתבתי לא מעט.
והנה עוד עצה - נסו לכתוב בצורת עובדות ללא הבעת דעה. יש ערכים בויקיפדיה, כמו למשל הערך הומאופתיה, שמרוב שיש עליו כזה ויכוח, הוא לא ניתן יותר לעריכה.
לדעות יש מקום אגב בדף השיחה של הערך.
טיפ נוסף - אם יש ערכים שמעניינים אתכם, או שהוספתם להם משהו, תוכלו להוסיף אותם לרשימת המעקב שלכם (אחרי שתרשמו כמובן), וכך כל פעם שתגיעו לרשימה, תדעו אם מישהו עדכן את הערך
אשמח לענות לשאלות נוספות אם יהיו.
אגב, אני אורן מ-בלהה ואורן, כך שיש לי בית גם פה, ובויקיפדיה אני orenshafir
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

_בהחלט יוזמה ברוכה
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

בהחלט יוזמה ברוכה!

האם אפשר וכדאי להכניס שם ערך שנקרא "באופן טבעי" עם הפניה לכאן?

יש גם ויקיפדיה לנושאי אקולוגיה, שנקראת עמוד]אקו ויקי ראשי[/po] ויש שם מאות ערכים (אפילו יותר מאלף).
איך כדאי לארגן את הדברים כך שלא תהיה כפילות ולא תהיה עבודה כפולה ומיותרת?
סתם דוגמא, שם יש The]תרגום מלא Story of Stuff[/po] של הסרט סיפורם של דברים, וגם כאן היתה יוזמה דומה (בזבוז אנרגיה, אם רק היינו יודעים זאת): תרגום הסרט סיפורם של דברים.

מה אתם אומרים?

ועוד דבר: אולי יותר מאשר חשוב לפתוח ערכים חדשים על דברים כמו לידת בית, חשוב להוסיף מידע על האפשרות של לידת בית בערכים קיימים כמו "לידה". צריך לזכור שבניגוד לבאופן, זה אתר שבאים אליו אנשים מהמיינסטרים, ודווקא שם חשוב לפתוח את אפשרויות המחשבה לאלטרנטיבות (ואז באמת אפשר להפנות לערך ספציפי על לידת בית, או על חינוך ביתי וכדומה).
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

איך כדאי לארגן את הדברים כך שלא תהיה כפילות ולא תהיה עבודה כפולה ומיותרת?

מוסיף: במסגרת התפקיד של "באופן טבעי" כגוף ידע בתחומים שניתן לכנות אותם "מחוץ לזרם המרכזי", עבודה "בשיתוף" עם ויקיפדיה תגדיל את טווח הידע ותשפר את המיקוד. כך שבוויקיפדיה נכניס יותר תכנים שלנו (שחשוב שיעמדו בקריטריונים), וכאן נכליל יותר אזכורים לוויקי.

יש גם ויקיפדיה לנושאי אקולוגיה, שנקראת אקו ויקי ויש שם מאות ערכים (אפילו יותר מאלף).
זהו פרויקט של מי שכתב כאן בשם האזרח דרור (והפרופיל שלו באקו ויקי ), וחגי קוט .
אורן_ש*

שליחה על ידי אורן_ש* »

לגבי הערך "באופן טבעי" - לא הייתי רץ לרשום אותו כערך, בטח לא כמטרה פרסומית. יש לחשוב האם יש לו ערך אינציקלופדי. ברגע שערך נמחק (בגלל שהוא פרסומי למשל), לא תמיד קל להעלות אותו שוב. דרך אחרת היא למשל בערך לידה בית (שכעת לא קיים) ניתן להוסיף קישור למדור לידת בית באתר של באופן, ושוב, לא כדי לפרסם את באופן אלא כדי לתת מידע נוסף למי שמתעניין. יש למשל ערכים שבקישורים החיצוניים שלהם יש הפניה לדיונים בתפוז או פורטלים דומים.
הוספתי אגב היום תת נושא בערך .D7.9E.D7.97.D7.95.D7.A5_.D7.9C.D7.91.D7.99.D7.AA[/u].D7.94.D7.97.D7.95.D7.9C.D7.99.D7.9D]לידה (לידה מחוץ לבית חולים), שהעתקתי אותו מהערך "דולה", הוא נראה לי פשוט מתאים יותר לשם. אתם מוזמנים להציץ בו ולהוסיף, לשנות או כל מה שיראה לכם. ניתן גם פשוט להרחיב אותו ואז מתישהו מישהו יעביר אותו לערך משלו.
אורן_ש*

שליחה על ידי אורן_ש* »

הוספתי את הערך לידת בית בויקיפדיה, אך הוא די קצר בינתיים. כשיהיה לי זמן אוסיף עוד. מוזמנים לתרום לדף, אם חסר לכם מידע, יש הרבה מידע פה
אורן_ש*

שליחה על ידי אורן_ש* »

אני שמח על העידודים, אבל אני אשמח עוד יותר לעזרה...
עוד ערכים שכדאי להוסיף אולי הם עקרון הרצף, מנשא, עוד רעיונות?
למי שמתחיל ורוצה להוסיף לערכים קיימים, מוזמן לבקר לדוגמא ב:לידת בית, תומכת לידה, חיסון, חיתול
מוזמנים בדף הזה גם לבקש ערכים מסויימים או עריכה של ערכים קיימים
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שליחה על ידי טלי_מא* »

עד היום התנסתי רק בשינויים מינוריים, בעילום-שם כי זה היה לשם טבילת אצבעות הרגל במים ובדיקת הטמפרטוה.
כמעט את כל השינויים שעשיתי הפכו לי חזרה.

כך שנגמר לי העניין בכתיבה שם.
אין לי רצון לצאת ל{{}}מאבקי עריכה על ערכים.
יש לי הרבה מה לעשות, כשאני במחשב אני כותבת ביד אחת עם תינוקת יונקת, זה לא מצב מתאים מבחינתי למלחמות אידאולוגיות.
מדי_פעם*
הצטרפות: 03 דצמבר 2008, 00:43

שליחה על ידי מדי_פעם* »

אין לי רצון לצאת למאבקי עריכה על ערכים.
זאת בדיוק הבעייה שם. לכן טוב שיש את "באופן"
@}
אורן_ש*

שליחה על ידי אורן_ש* »

אני ממש מבין אותך, טלי, אבל עם קצת סבלנות וזמן (שחסר לכולנו) אפשר לשנות. אני מצידי אשמח לעשות את השינויים במקומך. פשוט שלחי לי מייל עם השינוי ל- orenshafir ב-gmail ואשמח לשים אותו במקומך. אגב, מחיקות של עריכות למשתמשים לא רשומים נפוצות בהרבה ממחיקות של משתמשים רשומים. אולי רישום ועריכת דף המשתמש שלך יפחיתו בהרבה את מחיקות השינויים שתעשי.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

באתי להחזיר את הדף הזה למוקד, עקב כמה טענות שעלו לאחרונה נגד ויקיפדיה, וההתעניינות שלי בכל "הפוליטיקה" שתוססת שם.

הבנתי שפורסמו לא מעט ביקורת על המתרחש שם ע"י מי שנפגע, כמו למשל של טלי מא במעלה הדף הזה.
חרשתי קצת את הרשת עכשיו בחיפוש אחר תיעוד לכמה מחלוקות, וברוך השם, לא חסר.
מכיוון שכבר מאוחר, ואני כבר לא מסוגל להיות פרודוקטיבי מרוב חרישה, קבלו כאן ערך ויקיפדי אקראי, עדכני ורלוונטי, וכמובן, בעל חשיבות אנציקלופדית שלא ניתן להטיל בה שום ספק: שולת!!!1

ואם כבר אנו רציניים, אפשר לעיין בדף הזה: הרצאה על וויקיפדיה .
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

יש בויקיפדיה ריקבון ומשחקי כבוד. אני מבסס את דברי על מקרה אחד שאני מכיר ובו דוד שי שהוא מנהל בכיר שם התנהג בצורה מעוותת ומרושעת והדבר האחרון שהיה בראשו זה ביקוש האמת. כ"כ ראיתי הרבה אנשים שמרגישים כך. הצרה היא שאין מי שיבקר אותו ללא חשש היות והוא עומד בראש הפירימידה, הוא המוציא והוא המביא. זה מתכון לצרות. אין איזונים ובלמים של ממש.
צריך להתיחס בזהירות לכל הכתוב בויקיפדיה, כי הרבה פוליטיקה מעורבת שם.
יש שם גם אנשים טובים, כמובן.
"אם תבקשנה ככסף וכמטמונים תחפשנה, אז תבין יראת ה' ודעת אלקים תמצא" (משלי ב, ג).
"ונדעה נרדפה לדעת את ה'" (הושע ו').
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

מסכים.

אך מה שאתה מתאר,לא מאפיין רק את ויקיפדיה, אלא את כלל ההתנהלות האנושית. איפה אין משחקי כבוד, שליטה, ניצול לרעה של סמכות, חוסר באיזונים ובלמים, הטייה לטובת תועלת פרטנית ועוד כאלו ירקות?

ואם נחזור לויקי שלנו, אין אני רואה טעם בהגשת כתב אישום, אלא בהבנת המנגנון במטרה להשתמש בו. או בניסוח אחר, להיות חלק מהרקבון :-)
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

אך יותר מכל, זאת הזדמנות להתוודע מקרוב אל היחסיות של הידע, ומוחלטות החלטיותם של אנשים :-)
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

אני מבסס את דברי על מקרה אחד שאני מכיר ובו דוד שי שהוא מנהל בכיר שם התנהג בצורה מעוותת ומרושעת והדבר האחרון שהיה בראשו זה ביקוש האמת. כ"כ ראיתי הרבה אנשים שמרגישים כך. הצרה היא שאין מי שיבקר אותו ללא חשש היות והוא עומד בראש הפירימידה, הוא המוציא והוא המביא. זה מתכון לצרות. אין איזונים ובלמים של ממש.

מצאתי תגובה רלבנטית ומדוייקת לדבריך אלו, שמתארת את אחד מוויכוח היסוד בקרב הויקיפדים: המכלילנים נגד המחקנים: חסר ערך מומלץ להמשיך עם הטוקבקים. אני לא מביא ציטוטים, כל אחד יאמץ לליבו את אשר קרוב להשקפת עולמו ולעמדותיו לגבי מה הוא "ידע ראוי".
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

או בניסוח אחר, להיות חלק מהרקבון

ומוחלטות החלטיותם של אנשים
:-)
המקרה עליו אני מדבר, אינו נסוב על שיקולי עריכה אלא על מי ראוי לערוך. נניח לצורך הענין שאסיר עולם רשם ערך מצוין - האם בשל העובדה שהוא אסיר עולם, יש לפסול את אותו ערך?
בויקיפדיה, כמו בהרבה מקומות אחרים, ישנו ערוץ קל לאלו התאווים כוח - עריכה מסיבית (ולאו דווקא איכותית), וכמובן ליקוק ישבני הממונים, גם אם צריך לדרוך על אנשים בדרך (וצריך). לא יודע למה אנשים חשים להיות מנהיגים של כל מיני מקומות בהם אין ממש צורך בהנהגה ובכלל אני תמיד חשדן כלפי אנשים עם רצון להנהיג ובמיוחד כאלו הרוצים להיות "דן יחידי".
בסופו של דבר, מי שיחפש ימצא ואולי זה טוב שהאמת מוסתרת - כי כך גם היא מוגנת מפני עיוותים פופוליסטים.
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

שליחה על ידי גילית_ט* »

דף _למחיקה ???
טלי_מא*

שליחה על ידי טלי_מא* »

בעיני, לא למחיקה.
אני חושבת שויקיפדיה היא דוגמה מעניינת להתנהלות של ויקי וכן שהקריאה לכתוב שם ערכים מתאימה לכאן.
טול_טול*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
דף אישי: הדף האישי של טול_טול*

שליחה על ידי טול_טול* »

_בעיני, לא למחיקה.
אני חושבת שויקיפדיה היא דוגמה מעניינת להתנהלות של ויקי וכן שהקריאה לכתוב שם ערכים מתאימה לכאן._
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

שליחה על ידי גילית_ט* »

מסכימה אך בשביל זה יש ככר השוק
טלי_מא*

שליחה על ידי טלי_מא* »

גילית,
בשביל מה יש ככר השוק?

אני התכוונתי שיש מה ללמוד מאופן ההתנהלות של ויקיפדיה גם עבור הויקי הזה של באופן.
בנוסף, חשובה שאלת התרומה של באופן לאינציקלופדיה הפעילה בעולם.
אני חושבת שהדיון הזה, יש לו מקום כאן.
רוני.של.4*
הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13

שליחה על ידי רוני.של.4* »

אני חושבת שהדיון הזה, יש לו מקום כאן
מסכימה
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אני חושבת שהדיון הזה, יש לו מקום כאן
טל_מ*
הצטרפות: 09 מרץ 2011, 22:56

שליחה על ידי טל_מ* »

לאחרונה נכנסתי לערכים של "פרקינסון" "השימוטו" ו "תת פעילות של בלוטת התריס" בויקיפדיה וצרם לי לגלות שלא הייתה שם שום התייחסות לטיפולים אלטרנטיביים. תחת "טיפול" היו רק תרופות.
שיניתי את הכותרת של "טיפול" ל "טיפול ברפואה הקונבנציונלית" והוספתי סעיפי "רפואה אלטרנטיבית" קצרים, בניסוח עדין ככל האפשר (ללא תמיכה בטיפול זה או אחר) וקצת לינקים. בינתיים לא מחקו לי. הסתכלתי בעוד ערכים של מחלות שונות (אלצהיימר, אסטמה..) והמצב בהם דומה לצערי.
מכיוון שכיום רוב האנשים מתייחסים לויקיפדיה כאל מקור מידע ראשון (ולעיתים אחרון) נראה לי חשוב להוסיף (אפילו מעט) מידע אלטרנטיבי בכמה שיותר ערכים, כדי להזכיר לציבור שיש עוד אופציות.
בקיצור, אשמח לסיוע (במיוחד ממטפלים בעלי ידע).
שליחת תגובה

חזור אל “כינויים ואנשים באתר”