צמחי מרפא

הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

צמחי מרפא

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

טוב.אחרי מאתיים שנה וכמה גילגולים טובים הלכתי ללמוד רפואת צמחים איזו התרגשות הספרים מחכים על המדף כבר כמה שנים עכשיו סוף סוף אני מנקה מעליהם את האבק (ומוצאת כמה ריסים , מאובן של חרק וכמה כתמי קפה).אמאאשלי בדיוק סיפרה לי איך אמא שלה בטוניס היתה מביאה מהערבים שקים של פרחי הדרים והיו מדליקים אש מתחת לסיר של הקוסקוס ובסיר העליון היו מניחים את הפרחים וסוגרים וצינור דק היה מעביר את האדים שלהם לתוך בקבוק(מי זהר:) אחרכך היתה מורחת על בית החזה ונרגעת עד הג'ננה הבאה/
הערסית_מהשכונה*

צמחי מרפא

צמחי מרפא והריון
צמחים בטוחים לטרימסטר הראשון:

שורש זנגביל zigiber off מרגיע את הבחילות, מגביר תיאבון, מחמם וממריץ זרימת דם פריפרית (חשוב בחולשה וסחרחורות), מחזק את מערכת העיכול.
מליסה רפואית melissa off : בחילות והקאות, גזים, עצבנות ואי שקט נפשי, בעיות שינה, כאבי ראש.
קמומיל Matricaria: בחילות, הקאות , גזים, חוסר תיאבון, צרבות וכאבי בטן, עצבנות וחוסר שקט, דאגנות מרובה.
קערורית Scutelaria lat. : למתח נפשי, דיכאון, תשישות נפשית וגופנית, פחדים ודאגות, כאבי ראש, בעיות שינה.
ורבנה רפואית Verbena off : דיכאון, בחילות, כאבי ראש ועצבנות, ממריץ את עבודת הכבד בצורה עדינה.
ספיראה Filipendula : בחילות , הקאות צרבות , שלשולים, גזים.
הערסית_מהשכונה*

צמחי מרפא

צמחים לטרימסטר שני:

עלי פטל אדום Rubus : בחליטה בדרך כלל. שומר ומחזק את הטונוס הכללי של שרירי הרחם ושלפוחית השתן, מסייע להכנה של שרירי האגן להמשך ההיריון וללידה.
Verbena off : כמו בטרימסטר ראשון.
Leonarus: מחזק שרירי רחם ואגן, מווסת את מחזור הדם באופן כללי וספציפי לאיזור האגן, יעיל לדופק לא סדיר, מרגיע כללי ועוזר לבעיות שינה
זרעי כוסברה: מסדר את פעולת העיכול, ממריץ את התיאבון, ועוזר בספיגת המזון.
Echinacea spp rad : משפעל מע' חיסון, תפקודי כבד.
Propolis : אנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי, מחטא, טוב לבעיות חניכיים ודלקות גרון.
זרעי פסיליום ופשתה: משלשלים עדינים.
תלתן אדום Trifolium : מרגיע נפשי עדין, משחרר מדאגות, צמח אנטי עויתי עדין ובטוח, טוב גם לבעיות מחזור ומנפואוזה. עובד על הכבד

טרימסטר שלישי:
לתמיכה בהריון ובלידה, באופן מסורתי , היו נהוגים בשימוש:
פטל אדום Rubus
מורן viburnum

באופן כללי , יש להמנע בלקיחת צמחים במהלך ההריון ללא ייעוץ מקצועי
הערסית_מהשכונה*

צמחי מרפא

שישים שניות על שמן אתרי ועל מה שאנו מריחים:
  • בשמן אתרי אחד יש בין 50 ל400 חומרים פעילים.
  • תינוק יודע לזהות את אימו לפי חוש הריח 12 שעות לאחר הלידה.
  • הבשמים שאנו משתמשים בהם, מכילים פרומונים. גם באדם. זהו החומר המשתחרר בטבע בתקופת ההזדווגות
  • שמנים שעוברים מחסום דם מוח יכולים להשפיע על הסרטונין.
  • הישראלים מאוד מחוברים לריח המשמח של תפוזים ופירות הדר.
  • שמן האורן נמצא במחטים, וברגע שאילו נושרים הם מגנים על הטריטוריה שלהם. לכן שום דבר לא יצמח מתחת לעץ אורן.
  • שמן סומסום יש לו יכולת לסנן קרינת שמש (spf8) . אל תנסו את זה בקיץ הישראלי!
  • שמן נר הלילה ובוראז' , עשירים בחומצת שומן "גאלה" מעולה בין השאר לאיזון הורמונאלי ובחילות עזות בהריון.
  • שמן הלבנדר בעל יכולת הכלה ואמהות. מרגיע מחשבות טורדניות , מועיל לתינוקות לפני השינה. ..גברים ונשים אשר עובה יגרום להם לדחיה.רים תהליך מאסיבי וטעון במערכת יחסים עם אמא , יכול ליהיות שריח זה יגרום להם לדחיה.
עד כאן להיום

ניתראה בשמחות.
תמשיכו להסניף בסבבה
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

צמחי מרפא

שליחה על ידי סיהרא* »

שאלה: קניתי בקבוקון שעליו נכתב "קומפלקס ילקוט הרועים". רציתי את זה כדי להתנקות מכל הדימומים הקטנים שאחרי הלידה.
כהסתכלתי על הרכיבים ראיתי שכתוב: , trilinyum,oak, rubus
בדקתי קצת ולא ממש הבנתי איזה אחד מהם הוא ילקוט הרועים, אם בכלל...
התקשרתי לחברה המייצרת, והם הבטיחו לי תשובה, שמשום מה טרם הגיעה למרות שעברו כמה ימים.
מישהי יודעת משהו בנושא ותוכל להאיר את עיני?
תודה!!
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

צמחי מרפא

שליחה על ידי אישה_במסע* »

מישהי יודעת במקרה איך כדאי לשמור צמחי מרפא, בהנחה שאני לא יכולה לתלות אותם מהתקרה בצרורות?
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

צמחי מרפא

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

הם יבשים או טריים? אם הם יבשים, את יכולה לשים בקופסה אטומה, והמהדרין יכולים לשים שקית סופחת לחות (יש בכל חבילת אצות לסושי).
אם הם טריים אפשר לייבשם בתוך מסננת גדולה ולהפוך כל יום, או בכל כלי פתוח אחר, ועדיף במקום יבש.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

צמחי מרפא

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אפש לייבש גם בשקית נייר גדולה.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

צמחי מרפא

שליחה על ידי מצ'רה* »

אנחנו מייבשים בארגזי קרטון שטוחים, בשכבה לא עבה, והופכים כל יום-יומיים.
כשהצמחים יבשים לגמרי מעבירים לצנצנות אטומות.
בשנה שעברה יבשנו בשיטה הזו כמה קילוגרמים של סרפדים! חדר אחד בבית הפך למחסן קרטונים, למשך איזה חודש, אבל יש לנו כמות שמספיקה למשפחת משתמשים כבדים לשנה שלמה.
אישה_במסע*

צמחי מרפא

יבשים, וחלקם מתייבשים.
אני שואלת מה לעשות אחרי שייבשתי. יש לי שקיות פלסטיק נסגרות כאלו בהם באו הסרפדים המיובשים שקניתי בחנות טבע, אבל אני רוצה לשמור אותם בדרך קצת יותר טבעית, שלא כוללת פלסטיק.

צנצנת זה רעיון שלא חשבתי עליו.
חשבתי אולי לשמור בשקית בד, אבל חששתי שהצמחים יספחו לחות. אין לי שקיות סופחות לחות, ואני לא קונה לא אצות לסושי, ואף פעם לא קניתי.

מצ'רה

איפה הצלחתם למצוא כל כך הרבה סרפדים :-O
אני מייבשת סרפדים עכשיו :-) אולם אני לא חושבת שאצליח להגיע לקילוגרם, למרות שאני רוצה.

וקראתי פה: http://www.naturaly.net/2012/12/blog-[po]post 4[/po].html
על תועלתם של כל מיני צמחים שגדלים קרוב לביתי. למשל, לא ידעתי על התועלת שיש לשיר למים שבושלו בהם עלי חוביזה. ויש ליד הבית שלי עולש, ושן הארי, וחרצית, ודי קרוב יש גם חרדל וגדילן וכוכבית.

ועכשיו אני מתכננת לקטוף ולשמור ולהשתמש בעת הצורך :-) רפואה טבעית תוצרת בית.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

צמחי מרפא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני גרה באזור די טבעי
מיטב הסרפדים (וגם חוביזות וגדילנים אגב) גדלים היכן שרבצו פרות בשנה שעברה. ממש יערות יש שם.
לעומת זאת, שן ארי אני לא מוצאת! כבר כמה שנים. גם לא מבדילה היטב בין כל המורכבים הדומים האלה.
אולי אפשר לשמור בשקיות נייר. אבל שוב, במקום ממש יבש. הרבה פעמים צמחים התעפשו לנו כשלא שמרנו אותם מספיק יבשים, וזה חבל אחרי שמשקיעים באיסוף ויבוש.
כוכביות אני לא חושבת שיש טעם לייבש. קוטפים ואוכלים, מקסימום משקיעים וחותכים לתוך סלט.
מצ'רה ממחשב אחר
אישה_במסע*

צמחי מרפא

עכשיו ראיתי שבכלל לא קישרתי לדף עם רשימת הצמחים למלקטת המתחילה

http://www.naturaly.net/2012/12/blog-[po]post 4[/po].html

ואני רוצה להשתמש בצמחים לא רק למאכל אלא גם בתור צמחי מרפא. זו הסיבה שאני רוצה לייבש ולשמור אותם לאחר כך.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

צמחי מרפא

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מצ׳רה, אין בארץ את אותו ״שן ארי״ גדול שיש באמריקה. יש כאן מין קטן יותר ושכיח פחות, שנקרא שינן עב שורש.
מצ'רה*

צמחי מרפא

שליחה על ידי מצ'רה* »

שינן עב שורש
תודה. אני אחפש. (אני מבינה שהוא עושה את העבודה הרפואית?)
הבעיה שכתמה, חסת מצפן וכל אלה נראים לי בינתיים אותו דבר.
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

צמחי מרפא

שליחה על ידי דנד_י* »

אישה תודה על הקישור.
קטפנו היום גדילן בטיול שלנו, והקטנה אכלה את כל העלה בשמחה.
מגניב!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

צמחי מרפא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני ייבשתי בתוך ציפית בד.
וכשהתייבש לגמרי, העברתי לצנצנת זכוכית.
אישה_במסע*

צמחי מרפא

נראה שיש קונצנזוס - לייבש עד יובש מוחלט ולהעביר לצנצנת זכוכית. זאת אעשה ברגע שהסרפדים יסיימו להתייבש.

אני תוהה איך להוריד מהסרפשים חלזונות ושאר בעלי חיים בלי לשטוף אותו במים. למישהי יש רעיון יותר טוב מלעבור עלה עלה?

ואתן מייבשות רק עלי סרפדים או גם את הענפים והפרחים שהתחילו להופיע?
בשמת_א*

צמחי מרפא

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואתן מייבשות רק עלי סרפדים או גם את הענפים והפרחים שהתחילו להופיע?
הכל.

אני תוהה איך להוריד מהסרפדים חלזונות ושאר בעלי חיים בלי לשטוף אותו במים
אני משרה את כל האגודה בקערת מים. כל היצורים עולים מייד למעלה להציל את חייהם ואז אני מחזירה אותם לטבע.
אישה_במסע*

צמחי מרפא

להשרות בקערת מים זה עדיין בגדר "שטיפה" - זה מסבך את הייבוש אחר כך. אני מנסה להימנע מהמים - גם ככה הסרפדים מתייבשים לאט מידי לדעתי ואני חוששת להם.
בשמת_א*

צמחי מרפא

שליחה על ידי בשמת_א* »

חייבים לשטוף אותם... יש עליהם חול, רמשים, חרקים, חלזונות, ולכי תדעי מה עוד לכלך אותם.
שוטפים.
מנערים.
שמים בציפית ומניחים במקום מאוורר ורצוי בשמש. לדעתי תליתי את הציפית כמו כביסה על החבל בהתחלה... שמה שבפנים יתייבש. והפכתי במשך כמה ימים על אדן החלון, על מתקן הכביסה וכו'.
אישה_במסע*

צמחי מרפא

לא חייבים. במיוחד בהתחשב שזה אורגני. אפשר פשוט לייבש, לבדוק שאין חרקים ידנית, לנער את החול.
מבחינתי חלק מהקטע בלקטות זה לדעת שאם פעם אנשים אכלו מבלי לשטוף, וגם עכשיו עושים את זה, כדאי, במידת האפשר, לוותר על השטיפה. אולי אני אקבל יחד עם האדמה גם קצת ויטמין B12.
הבעיה היא המיון הידני של עלי סרפד צורבים. לו אספתי עלי חוביזה לייבוש, או נניח פרחי קמומיל לתה, לא הייתי שוטפת אותם. אבל ראיתי עבר על חלק מהעלים לשלשת ציפורים <ולא קטפתי אותם> ואני לא יכולה למיין ידנית את עלי הסרפד בלי להיצרב מהם.

לצערי כרגע פשוט אין מספיק שמש. אפילו הכביסה שהייתה תלוי בחוץ כל היום לא התייבשה :-(
מצ'רה*

צמחי מרפא

שליחה על ידי מצ'רה* »

אנחנו לא שוטפים סרפדים. גם לא אוספים אותם יום אחרי גשם כשהם עוד רטובים.
מסתכלים חפיף אם יש חיות, ומורידים ידנית עלים עם חירבונים של ציפורים.
מכיוון שאנחנו חותכים אותם מעל האדמה ללא השורש, אין עליהם אדמה או חול. אולי אם היינו גרים באזור פחות נקי הייתי שוטפת... לא יודעת.

ואנחנו מפרידים אותם מהגבעולים באמצע היבוש - זה מזרז את קצב הייבוש כי הגבעולים מכילים המון מים ומתייבשים יותר לאט.
כל ההתעסקות איתם - עם כפפות גינה עבות. גם כשהם כמעט יבשים הם עוד צורבים טיפה, במיוחד הגבעולים.
פלוני_אלמונית*

צמחי מרפא

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ייבוש בשמש אינו נכון לצמחים. הייבוש בשמש גורם לשינוי מהותי בצבע של העלים. הצמח המיובש ישנה אמנם קצת את צבעו מהצמח הטרי אבל אנחנו רוצים לשמור אותו כמה שיותר קרוב לצבע המקורי אחרת הוא מאבד מהאיכות שלו, הרפואית והתזונתית. ייבוש אידיאלי הוא במקום חשוך ומאוורר. אפשרות לייבוש היא בנייה של מדפי רשת (כמו במייבש חשמלי). מתקן כזה יכול להיות קטן או גדול, מחמישה ששה מדפים ועד עשרים, בהתאם לכמה מקום יש לכם בבית. המדפים נכנסים לתוך מעין קופסא ועדיף לשים אותה במקום חשוך אך מאוורר. בהצלחה
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

צמחי מרפא

שליחה על ידי יעל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי לכולכם
יש לי שאלה אליכם.
אני רוצה להכין שמן שיהיה מרוכז במספר צמחים שמאלחשים ועוזרים לכאב.
יש לי חבר טוב שסובל מפריצת דיסק באיזור הצוואר ואני רוצה להכין שמן עיסוי שיקל על הכאבים.
המיצוי שאני רוצה לעשות הוא - שמן זרעי ענבים וצמחים שונים לדוג: פרחי ציפורן, פלפל שחור אנגלי, בזיליקום, רוזמרין, מרווה ושורש ג'ינג'ר ולהניח את הכל יחד בטמפ' מאוד נמוכה להרבה שעות, לפחות 6, עד שהכל ימוצא. בנוסף בסוף התהליך, אעשיר אותו מעט בתמציות שמן אתרי שיש לי של לבנדר ואקליפטוס. האם אתם חושבים ששמן זה יכול להיות יעיל?

אשמח לתשובתכם וכל הערה מכווינה תתקבל בברכה.
תודה רבה.
פלוני_אלמונית*

צמחי מרפא

ליעל,
פלפל שחור אינו פלפל אנגלי.
לא הבנתי מה בדיוק יעזור לכאב בעיסוי, טמפ' נמוכה בבישול או בחוץ?
שליחת תגובה

חזור אל “פה, שיניים וחניכיים - טבעי”