קריאה לתרומת מוצרי דם

רינת*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2001, 15:14

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי רינת* »

התקשרו אלי אתמול ממד"א תל אביב להגיד שזקוקים לדם מסוג O (איך בדיוק הם ידעו שיש לי??) ושמבקשים שאבוא לתרום.
ואני נורא פוחדת. פעם אחת הלכתי לתרום דם, אזרתי אומץ (אולי מאז רשום להם סוג הדם?). בסוף התעלפתי.
כל כך פוחדת שמוצאת תירוצים למה לא - זה שאני מניקה זאת סיבה לא לתרום? לא מדובר בתינוק קטן, אלא פעוט בן שנה וחצי. זאת בטח לא סיבה.
אז מה עושים? איך מתגברים?
אם תגידו לי שתרומת דם עושה דברים טובים לגוף וללב, זה יכול לעזור. אני רוצה להשתכנע. יש משהו כזה?
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי איתי_שרון* »

לפחות לגבי גברים ונדמה לי שגם לגבי נשים - צוטטו בעבר מחקרים שדיברו על זה שתרומת דם פעם בכמה חודשים עוזרת בהורדת הסיכוי להתקפי לב. היה לזה גם איזהשהו הסבר שלא התעמקתי בו כי אני ממילא הולך לתרום. בכל מקרה - אם זה גורם לך כאלו חרדות - אז אל תתרמי. את יכולה למצוא מתנדב(ת) שיחליפו אותך ובזה תעשי את שלך. המטרה היא נעלה, אבל אני לא חושב ששווה רמת חרדה כמו שאת מתארת...
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי איתי_שרון* »

איך בדיוק הם ידעו שיש לי??
אם תרמת פעם אחת אז הם יודעים, כמובן שזה חלק ממה שהם בודקים. כל מי שתרם יכול להתקשר לאיזה טלפון בצהריים ולברר מה סוג הדם שלו (אם יש מתעניינים אני אפשפש ואחפש את הטלפון).
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

רינת,
בטח יש לך סוג דם -o מאוד נדיר ומאוד מאוד נחוץ - יכול לתרום לכל סוגי הדם!
בתרומת דם מוציאים כחצי ליטר, הגוף נדרש לחדש את המלאי וזה מעולה לו, קצת כמו מחזור.
בקשר להתעלפויות- חובה! לאכול לפני התרומה, לא לתרום בזמן וסת, תישארי לשכב שם במיטה כמה שבא לך ותשתי משקה ממותק אח"כ.
(אני התעלפתי אחרי תרומת דם - הייתי במחזור, לא אכלתי וקמתי מהר... היתרון- התעלפתי ב"מנזה" (המסעדה של האוניברסיטה) וקיבלתי מקופלת חינם!)
אבא שלי שנא מחטים אבל היה לו סוג דם -o וכל פעם היו קוראים לו ממרפאת הקיבוץ...
בכל מקרה, זה לא חובה..

טלפון לבירור סוג דם 03-5300400 ימים א-ה 14:00-15:00
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נכון באופן חלקי
סוג דם O הוא דווא סוג דם יחסית נפוץ, ואכן מתאים לכל סוגי הדם.
מכיון שהוא נפוץ, בטח אפשר למצוא מישהו עם סוג דם כזה שיחליף אותך.

אני תרמתי דם בזמן מחזור, ולא קרה לי כלום, וגם הייתי קצת (2 ק"ג) מתחת למשקל הרצוי, ולא קרה לי כלום...
כך שזה אינדוודואלי.

בכל מקרה נראה לי שמי שמיניקה עדיף שלא תתרום. את יכולה להגיד להם, שאת מיניקה וקשה לך, ואת יכולה לשלוח להם מישהו אחר במקום.

סוגי הדם הנדירים בארץ הם A ו AB
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

למיטב ידיעתי סוג דם O נפוץ בקרב יהודים, אבל באופן כללי הוא נדיר.
בכל מקרה, אם זה גורם לך כאלה חששות, אל תתרמי.
פלוני_אלמונית*

קריאה לתרומת מוצרי דם

סוג דם O נפוץ באופן כללי בכל העולם, אצל היהודים ספיציפית סוג דם B יותר נפוץ
(לפי הספר אכול לפי סוג הדם שלך, ונתוני מד"א)
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

סוג דם O+ הוא נפוץ ואילו O- הוא נדיר.
פלוני_אלמונית*

קריאה לתרומת מוצרי דם

אין קשר בין הדברים
RH שלילי הוא תמיד נדיר על כן
O+ נפוץ יותר מ O -
B+ נפוץ יותר מB-
A+ נפוץ יותר A -
AB+ נפוץ יותר מAB-

איך הגענו לדיון על RH? היא לא אמרה שזה סוג הדם שיש לה?
ודרך אגב זה שני גורמים שונים לחלוטין זה כמעט כמו לדבר על צבע עיניים ואורך הריסים. נכון ששניהם התכונות האלה נמצאות בעין, אבל הן לא תלויות זו בזו.
גם סוג הדם וגורם הRH נמצאים בדם ובודקים אותם בבדיקת דם, אבל אין הם תלויות זו בזו.
רינת*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי רינת* »

אוקיי, ביררתי (באתר של קופת חולים שומרים תוצאות בדיקות דם מלפני מלא זמן, ומצאתי בדיקה שעשיתי בהריון).
לא תאמינו - בכלל יש לי A-. סתם, סתם נטפלו אלי :-)
לאור הנתונים המעודכנים, אני מרשה לעצמי לוותר.
תודה על התמיכה!
פלוני_אלמונית*

קריאה לתרומת מוצרי דם

לא תאמינו - בכלל יש לי A-.
שזה דרך אגב בין סוגי הדם הנדירים בארץ למיטב ידיעתי,
אבל אכן סוג דם O הוא הכי משמעותי למד"א כי אפשר לעשות בו הכי הרבה שימוש.

רק בריאות
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

היא כתבה שיש לה סוג דם נדיר - O , לכן ציינתי שO- נדיר אכן אך O+ נפוץ.
וסתם לידע כללי - לגבי מי הכי נפוץ(שזה O חיובי)
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

רגע, לא למחוק.
איפה ומתי אפשר לתרום דם, ביוזמתי? כלומר בלי שאצטרך לחכות שיום אחד אמצא אמבולנס לתרומות דם מול תחנת הרכבת כשאני חוזרת מהעבודה גמורה מהעיפות.
רינת*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי רינת* »

אורית - אפשר לתרום בתחנות מד"א בדרך כלל (נדמה לי). לפחות במד"א תל אביב, איפשהו ליד בזל (רח' השל"ה? משהו כזה), אפשר.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

האם יש עוד מידע בנוגע לתרומת דם בזמן מחזור / הנקה ?

<הבהרה: אני לא במחזור ולא מניק. אבל יש מתעניינות פה בבית...>
ארטה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2004, 20:33

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי ארטה* »

מותר להתחיל לתרום דם שישה חודשים אחרי לידה. דוקא למניקות לטווח ארוך יש יתרון בתרומה כיוון שההמוגלובין נשאר גבוה יחסית כשאין מחזור. ניתן לתרום במשך המחזור כל עוד ההמוגלובין גבוה מספיק (הבדיקה נעשית במקום).
אפשר לתרום כל יום בבנק הדם בתל-השומר ובתחנות מד"א ברחבי הארץ (שם כדאי להתקשר מראש כי לפעמים זה רק בימים מסוימים).
תרומת דם רגילה פעם ב-3 חודשים ותרומת פרזיס פעם ב-6 שבועות.
בתרומת פרזיס מתחברים למכונה מיוחדת שמוציאה את הדם, מפרידה אותו לחלקיו, לוקחת מתוכו את הטסיות והפלזמה ומחזירה את כל השאר לגוף. התהליך אורך כשעה וחצי והתרומה היקרה מפז מתאפשרת לעיתים קרובות יותר כיוון שלא לוקחים דם מלא כמו בתרומה רגילה.

ועכשיו - צאו לדרך!
אנונימי

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי אנונימי »

(שם הדף שוּנה מ-התינוקת סיון ינאי זקוקה לתרומת דם)
  • בנק הדם בבלינסון זקוק לתרומות מוצרי דם (טסיות דם, פלזמה והמוגלובין) על בסיס קבוע המיועדות לילדים חולי לוקמיה בשניידר. קיים מחסור קבוע בתורמים. תרומת טסיות אורכת כשעה וחצי. מכיוון שגם קבלת מנת טסיות דם תלויית סוג דם, ולא כל חולה יכול לקבל דם מכל תורם, למעשה כל תרומה נכנסת למאגר הכללי וכל חולה מקבל את מנת המתאימה לו. באם אתם בריאים ומעוניינים לתרום, אנא צרו קשר עם מתאמת בנק הדם, חנה, בטלפון 050-8762423 לתיאום התרומה.
ניתן לתרום טסיות דם גם ב: הדסה ירושלים, רמב"ם חיפה – בנק הדם, בב"ש – סורוקה, איכילוב – ת"א, תל-השומר – רמת גן.
צריך לצלצל לבי"ח ולבקש את בנק הדם, אבל שם יקחו רק אם צריך. ניתן לבקש שיפנו אליכם בעת הצורך, ובנק הדם יצלצל עליכם כשצריך תרומות.
לפרטים נוספים: 03-973-7023, מחלקת תורמים בבלינסון*

כמו כן, דעו לכם, שסוג דם AB+ מבוקש מאד לצורך תרומת פלסמה. פלסמה של AB+ היא אוניברסלית כמו דם מסוג O-.
לדעתי פלסמה תורמים רק בבנק הדם המרכזי בתה"ש.
תעשו מצווה, אם אתם AB+ תרימו לשם טלפון או שפשוט תבואו. אפשר לתרום כל חודש. פלסמה מתחדשת מאד מהר. (שרון ג)

קיווינו :
ואת העדכון הכי משמח כתבה נחמה ביום הראשון של שנת 2008:
התינוקת בריאה.
אמא שלה מגייסת היום תרומות, כדי לפתוח "גן אונקולוגי", עבור ילדים חולי סרטן. הילדים הללו סובלים ממערכת חיסונית חלשה במיוחד, ועל כן שילוב בגן רגיל מסוכן עבורם.
נעצבנו :
עדכון: סיון ינאי נפטרה בערב סוכות 2009, מוזמנות להציץ באתר לזכרה http://www.babysivan.com/
--
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי שרה_ק* »

יש אלטרנטיבה שתגרום לגופה לייצר דם: לתת לה לשתות פעם בכמה שעות רבע כוס מיץ מעשב חיטה. (והכמות למבוגרים זה שתי כוסות של מיץ עשב חיטה)
יש כאן אתר של רופא אלטרנטיבי שטוען שלוקמיה וסרטן זה בעצם פטריות קנדידה. אולי שווה ליצור איתו קשר?
RV_D*
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 02:37

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי RV_D* »

וההסבר האמיתי הוא:
למי שיש סוג דם A יש נוגדנים ל- B בפלסמה, כי הגוף שלו לא מכיר את ה- B כשייך לו. אם ניתן פלסמה של מישהו עם A לבנאדם עם סוג דם B או AB, הפלסמה של התורם תתקוף את המקבל.
למי שיש סוג דם B - יש נוגדנים ל- A בדיוק מאותה הסיבה, והפלסמה שלו תתקוף סוג דם A (או AB).
למי שיש סוג דם O יש נוגדנים גם ל- A וגם ל- B, והנוגדנים שלו יתקפו את כווולם (חוץ מאשר את O)
ולמי שיש AB אין נוגדנים לשומדבר כזה ולכן לא יתקוף אף סוג דם. קאפיש?
ארוי_ד*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 21:39

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי ארוי_ד* »

כתבתי לך תגובה ארוכה אבל צ'יק צ'ק העיף אותי...
אני אנסה שוב -
"מצגת"www.hit.ac.il/staff/mizrahi/[po]Lecture 8[/po].pdf שמצאתי - אבל היא למתקדמים...
הסבר בויקיפדיה
summary]ועוד סיכום id[/po]=106
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

מנצל"שת

רוצה להתיעץ אתכם

עד לפני שנתיים נהגתי לתרום דם בקביעות, ואז הפנמתי את השאלון לתורם...

כל אדם שקיים יחסי מין בין שני גברים, מוגנים או לא מוגנים, אתמול או לפני 30 שנה, גם אם נבדק למחלות מין שונות 400 פעם מאז, לא מורשה לתרום דם.

מנגד אם קיימתי יחסי מין לא מוגנים אם אדם שאינו ממני, גם אם קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם 30 אנשים זרים, ועברה שנה ויום, מותר לי לתרום דם, ללא צורך בבדיקות.

הכלל הזה מזעזע בבורות שלו, בהומופוביה שלו. הוא מיושן ומרגיז
מאז אני מתלבטת. למה שאתרום דם לארגון כלכלי, שמסתבר שיש לו מספיק תרומות כדי להמשיך ולהחזיק במדיניות המגעילה הזו?
ועדין אני יודעת שיש אנשים שזקוקים לדם שלי. אני לא רוצה לפגוע בהם, אבל בכך שאני תורמת אני מאפשרת לבנק הדם להמשיך באותה מדיניות.

בנתיים אני נמרחת בין שני הקצוות, אני תורמת טרומבוציטים בבלינסון כשהם מצלצלים לבקש. וממש לא שלמה עם ההחלטה.

מה אפשר לעשות כדי לשנות את מדיניות בנק הדם?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

ווי ווי את יודעת מה זה לנסות ולשנות דבר כזה במערכת כזו ענקית ומסורבלת? D-:
בטח צריך לכתוב מכתב רשמי, ואז הם יארגנו ישיבה (לא בשעת התה!), ואז הם יחליטו להקים וועדת בדיקה, ויוציאו טופס שיאשר תקציב לוועדה, ואז הם יחפשו מומחים לוועדה, ויפסלו אחד את המומחים של השני... D-:
(טוב, סתם נראה לי ככה. אני לא באמת יודעת)
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי אני* »

בנתיים אני נמרחת בין שני הקצוות, אני תורמת טרומבוציטים בבלינסון כשהם מצלצלים לבקש. וממש לא שלמה עם ההחלטה.

מדוע לעשות בכלל קשר בין אלה שזקוקים לתרומה לבין אלה שמבקשים את התרומה עבורם?
אלה_לי_לה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

הקשר קיים. אני תורמת כדי לסיע לזקוקים לדם, בדרך אני תומכת בארגון שמשמר אפליה וחשיבה הומופובית בחברה.

אגב - מחסור בתרומות דם? אם חסר הם יקנו בחו"ל.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אז יש הומואים שתורמים ולא אומרים, והם (הארגון) מזמינים את זה. לי יצא בעבר ללכת לתרום עם חבר הומוסקסואל שהיה במערכת יחסים מונוגמית תקופה ארוכה, אפשר לחשוב שהם ידעו שהוא כזה כשהוא החזיק לי את היד כשתרמתי.
אבל כן, הכלל הזה מבאס.
כבר הרבה שנים אני לא תורמת בלי קשר לחוקים שלהם, אני פשוט אנמית ואף פעם לא עולה מעל למינימום המוגלובין שצריך וגם כשכן אני כבר המון שנים שוקלת מתחת למשקל שהם מרשים לתרום. די מצער אותי שאני לא יכולה לתרום כי זה נראה לי חשוב.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

_מאז אני מתלבטת. למה שאתרום דם לארגון כלכלי, שמסתבר שיש לו מספיק תרומות כדי להמשיך ולהחזיק במדיניות המגעילה הזו?
ועדין אני יודעת שיש אנשים שזקוקים לדם שלי. אני לא רוצה לפגוע בהם, אבל בכך שאני תורמת אני מאפשרת לבנק הדם להמשיך באותה מדיניות._

מזמן, ממש מזמן הפנמתי את ההבדל בין צדק לחכמה.
את יכולה להיות מאוד צודקת בכעס על הסעיף המיושן אבל גם לנהוג מאוד לא בחכמה בשם אותו צדק- אם לא תתרמי או אפילו תכעסי לחינם (כעס הוא חרא של דבר ואומרת את זה מרוקאית עצבנית).

קיצר, סחטיין על התרומה ושרק לא נזדקק.
כפיתה*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2010, 21:54

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי כפיתה* »

זקוקה לייעוץ.
יש מצב שאני בהריון (עם התקן והנקה 0-: ). ממש ממש לא בא לי כבר לבדוק את זה. כולה איחור של כמה ימים.
מצב בנק הדם קשה. את זה אני יודעת. יש מצוקה וחסרות מנות. אין לי כמעט אף הזדמנות לתרום. מסובך לי עם הילדים. הערב יש לי הזדמנות פז. בשעות שכבר יישנו, איסוף קרוב לבית. מתה לתרום. כל כך הרבה זמן לא תרמתי.
אבל הסיכוי הקטנטן הזה שזה לא סתם איחור...
אם אני לוקחת את הסיכון ותורמת - מה הסיכון בעצם? מה קורה כשתורמים דם בהריון?
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי אפרת_מ* »

כפיתה - בהריון ובהנקה (לפחותבחודשים הראשונים) בנק הדם לא יתן לך לתרום.
כך שאין לך בכלל מה להתלבט פה.
מה הסיכון? הקטנת מאגרי המוגלובין לדוג'... מצב שגם כך הרבה הריוניות סובלות ממנו.
בכל מקרה הגוף צריך תמיכה לכל הפחות, וודאי שלא אתגרים נוספים במצב הייחודי שהוא הריון.
כפיתה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי כפיתה* »

אפרת, תודה רבה על התגובה. ראיתי באיחור. בסוף לצערי הרב נמנע מממני להגיע לתרומת הדם מסיבות אחרות, וחבל לי מאוד - יומיים אחר-כך קיבלתי מחזור.
יש לי רק תיקונים קטנים למה שכתבת: בהנקת תינוק גדול ככל הידוע לי אין שום בעיה בתרומת דם, ולגבי זה שבהריון בנק הדם לא יתן לי - אני לא רואה דרך שבנק הדם ידע את זה לפני שאני יודעת... כך שההכרעה היא שלי.
אלה_לי_לה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

כפיתה, אם את רוצה לתרום דם מה מפריע ביום יום?
אולי אם תנסחי נוכל למצוא פתרונות
כפיתה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי כפיתה* »

כמה בעיות, על רובן ניתן להתגבר. הבעיה העיקרית היא הזאטוט. בגיל פחות משנתיים אני לא יכולה לרתק את עצמי למיטה לעשרים דקות כשהוא מסתובב חופשי במקום שהוא לא הבית. יותר מדי נזקים וסכנות. מהסיבה הזאת כבר שנים לא תרמתי - כי תמיד יש לי איזה זאטוט שנמצא איתי (-:
מתחדשת*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 01:54

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי מתחדשת* »

הי כפיתה,
אני תרמתי פעם דם כשהזאטוט שלי היה אתי, הוא היה אז בן שנתיים וחודש. הוא פשוט ישב לידי על המיטה וסיפרתי לו סיפורים מהראש כדי לשעשע אותו. הוא היה קצת בהלם ממה שקורה, אבל הסברתי לו במילים מאוד פשוטות מה זה הדבר הזה, וזה עבר בסדר גמור.
אלה_לי_לה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

ביביסיטר?

כבר יצא לי פעם לערוך ביביסיטר ספונטני לביתה של אישה שרצתה לתרום במהלך שבוע הספר.
כפיתה*

קריאה לתרומת מוצרי דם

שליחה על ידי כפיתה* »

תודה רבה לשתיכן. חשבתי על דבריכן, ואני באמת לא דוחה על הסף. אבל כרגע נראה לי שנחכה עם זה שיגדל קצת והכול יהיה פשוט יותר. פשוט קרצה לי כל כך ההזדמנות כשפתאום הייתה התרמה קרוב לבית ובשעות השינה של הילדים... חבל שפספסתי את זה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיתוף בעריכות והצעות עריכה”