שלום לכולכן, אני לא נוהגת. במשך שנים מצאתי לי תירוצים שלמים, אני עושה כושר, שום דבר לא בוער, מה הבעיה להגיע באוטובוס, אני פוגשת אנשים מעניינים... וכו', אבל האמת היא שאני לא נוהגת, ולא בגלל שאין לי קורדינציה, או שאני סומכת על עצמי. בשיעורי הנביגה שלקחתי בפעמים שונות בחיי, הרגשתי מצויין. ולמרות זאת, אין לי רשיון נהיגה, ואני יודעת שאם היה לי רשיון נהיגה- הייתי נוהגת. לוקחת את הילד לחבר... ולא משתרכת באוטובוסים איתו.האם יש כאן דף כזה? או שאפתח
אני לא נוהגת. במשך שנים מצאתי לעצמי תירוצים שלמים-
אני עושה כושר
שום דבר לא בוער
מה הבעיה להגיע באוטובוס
אני פוגשת אנשים נחמדים...
אבל- אם היה לי רשיון נהיגה הייתי נוהגת. אני פותחת את הדף, כדי להתקרב למה שמתחיל לשבת לי על הלב, אני מבינה שאני מחלישה את עצמי בכוונה, מגבילה את עצמי לגבולות מוכרים.
אני אדם עם קורדינציה מעולה, ובכל זאת צריכה לסמוך על אחרים שינהגו ולא על עצמי.
אשמח לתובנות, ומקווה לעשות רשיון בקרוב.
אני לא נוהגת
אני לא נוהגת
זוכרת שראיתי לפני כמה שנים תוכנית שבה דיברה מורה לנהיגה שהיא גם פזיותיסטית או מרפא בעיסוק. אולי שווה לאתר דרך גוגל ולדבר איתה
אני לא נוהגת
יש את הדף מפחדת לנהוג שלא קראתי את כולו אז לא יודעת אם הוא מדבר על מה שאת מדברת אבל נראה לי קשור.
אני לא נוהגת
אני מחפשת מישהי שתלמד אותי תיאוריה. לא מצליחה להבין את הניסוח שם. (בתשלום כמובן) או ללמוד יחד עם מישהי.
-
- הצטרפות: 12 מאי 2014, 15:46
- דף אישי: הדף האישי של עלי_השלכת*
אני לא נוהגת
היי לא נוהגת (מבחינתי את בדרך _לנהיגה ),
נשמע שיש סיבה טובה לכך שאת לא נוהגת, ושווה לבדוק מה הסיבה לפני שאת מתחילה ללמוד תיאוריה ושיעורי נהיגה (או תוך כדי). אם תצליחי להבין איפה הקושי, ולהיות אמפטית כלפיו, יש יותר סיכוי שהוא יוכל לפנות מקום ליכולת כן להתקדם בשמחה וללא מאבקים פנימיים לכיוון הרשיון.
האמת היא שאני לא נוהגת, ולא בגלל שאין לי קורדינציה, או שאני סומכת על עצמי. בשיעורי הנביגה שלקחתי בפעמים שונות בחיי, הרגשתי מצויין
אז את אומרת שהסיבה לכך שאת לא נוהגת היא לא חוסר קואורדינציה וגם לא שאת לא סומכת על עצמך, וגם לא קשורה לתחושה בזמן הנהיגה. את מרגישה מצויין בזמן נהיגה. ואת יודעת שאם היה לך רשיון, היית משתמשת בו. מעולה! אז אפשר לשים את כל אלו בצד, ולחפש מה כן יכולה להיות הסיבה.
אבל לפני שמחפשת מה הסיבה, שימי לב לזה:
במשך שנים מצאתי לעצמי תירוצים שלמים
יש בך איזשהו חלק שמעביר על עצמך ביקורת. זה טבעי. לכולנו יש חלק כזה. אבל כדאי להיות ערה לזה שהוא שם.
כדאי לבדוק איך את יכולה להיות בעדך ולא נגדך, לפני שאת מתחילה לבדוק את הסיבה לזה שאת לא נוהגת.
אנחנו נותנים תירוצים בד"כ כדי לא לעשות משהו שבאמת לא מתאים לנו לעשות, אבל לא נעים לנו להגיד שלא מתאים. ובד"כ זה תירוצים לא לעשות משהו שמישהו אחר רוצה שנעשה, לא מול רצון פנימי שלנו. אז שווה לבדוק:
והתחלת להעלות כאן השערות:
אני מבינה שאני מחלישה את עצמי בכוונה
מגבילה את עצמי לגבולות מוכרים
צריכה לסמוך על אחרים שינהגו ולא על עצמי
אני רוצה קודם כל להזכיר לך להתייחס אל עצמך ברוך וסבלנות ואהבה, ולדעת שכל חלק שבך עושה את מה שהוא עושה מתוך מחשבה שהוא עוזר לך או מגן עלייך, גם אם זה מרגיש כרגע שהוא תוקע לך מקלות בגלגלים D-:
אז שימי לב שיש בך חלקים שונים:
ואולי פשוט יש איזה קושי עם התיאוריה וברגע שזה יפתר הכל יסתדר? אולי זה לא כזה מסובך?
בכל אופן, הצעתי לך הרבה אפשרויות לעבודה כאן. זה הרבה . מוזמנת לקחת חלק או הכל או בכלל לא... ולאט לאט, לא הכל בבת אחת.
אם זה מדבר אלייך, את מוזמנת לעבוד עם מה שכתבתי ולכתוב כל מה שעולה, ונמשיך משם
יעל
נשמע שיש סיבה טובה לכך שאת לא נוהגת, ושווה לבדוק מה הסיבה לפני שאת מתחילה ללמוד תיאוריה ושיעורי נהיגה (או תוך כדי). אם תצליחי להבין איפה הקושי, ולהיות אמפטית כלפיו, יש יותר סיכוי שהוא יוכל לפנות מקום ליכולת כן להתקדם בשמחה וללא מאבקים פנימיים לכיוון הרשיון.
האמת היא שאני לא נוהגת, ולא בגלל שאין לי קורדינציה, או שאני סומכת על עצמי. בשיעורי הנביגה שלקחתי בפעמים שונות בחיי, הרגשתי מצויין
אז את אומרת שהסיבה לכך שאת לא נוהגת היא לא חוסר קואורדינציה וגם לא שאת לא סומכת על עצמך, וגם לא קשורה לתחושה בזמן הנהיגה. את מרגישה מצויין בזמן נהיגה. ואת יודעת שאם היה לך רשיון, היית משתמשת בו. מעולה! אז אפשר לשים את כל אלו בצד, ולחפש מה כן יכולה להיות הסיבה.
אבל לפני שמחפשת מה הסיבה, שימי לב לזה:
במשך שנים מצאתי לעצמי תירוצים שלמים
יש בך איזשהו חלק שמעביר על עצמך ביקורת. זה טבעי. לכולנו יש חלק כזה. אבל כדאי להיות ערה לזה שהוא שם.
כדאי לבדוק איך את יכולה להיות בעדך ולא נגדך, לפני שאת מתחילה לבדוק את הסיבה לזה שאת לא נוהגת.
אנחנו נותנים תירוצים בד"כ כדי לא לעשות משהו שבאמת לא מתאים לנו לעשות, אבל לא נעים לנו להגיד שלא מתאים. ובד"כ זה תירוצים לא לעשות משהו שמישהו אחר רוצה שנעשה, לא מול רצון פנימי שלנו. אז שווה לבדוק:
- האם את באמת רוצה לנהוג?
- יכול להיות שה"תירוצים" הם סיבות טובות (או חלק מהסיבות הטובות) לכך שאת לא נוהגת, ועכשיו הן כבר פחות רלוונטיות כי דברים השתנו בחיים, והצורך לנהוג גובר על הצורך לעשות כושר וכו'?
- אם את מרגישה שבאמת את רוצה וצריכה לנהוג אז כדאי לשאול:
והתחלת להעלות כאן השערות:
אני מבינה שאני מחלישה את עצמי בכוונה
מגבילה את עצמי לגבולות מוכרים
צריכה לסמוך על אחרים שינהגו ולא על עצמי
אני רוצה קודם כל להזכיר לך להתייחס אל עצמך ברוך וסבלנות ואהבה, ולדעת שכל חלק שבך עושה את מה שהוא עושה מתוך מחשבה שהוא עוזר לך או מגן עלייך, גם אם זה מרגיש כרגע שהוא תוקע לך מקלות בגלגלים D-:
אז שימי לב שיש בך חלקים שונים:
- חלק שמאוד רוצה לנהוג. אני שומעת שמה שהוא רוצה בשבילך זה את החופש שבנהיגה. מה עוד הוא רוצה בשבילך?
- חלק שאולי קשה לו עם הצורך לסמוך על אחרים ולא על עצמך. מפחד אולי מתלות? מזמינה אותך להרגיש קצת מה זה בשבילך לסמוך על אחרים? מה זה לסמוך על עצמך? מה התחושה שעולה כשאת מנסה להרגיש כל אחד מהם?
- חלק שרוצה "להחליש אותך". תבדקי אם "להחליש" זה הביטוי המדוייק. האם הוא מפחד ממשהו? האם הוא צריך משהו? אולי הוא "חושב" שהוא עוזר לך במשהו דרך ההחלשה הזאת? מזמינה אותך לדבר איתו..
- מה הצורך ב"להגביל את עצמך לגבולות מוכרים"? מה זה מאפשר לך? מה התחושה של זה בגוף?
ואולי פשוט יש איזה קושי עם התיאוריה וברגע שזה יפתר הכל יסתדר? אולי זה לא כזה מסובך?
בכל אופן, הצעתי לך הרבה אפשרויות לעבודה כאן. זה הרבה . מוזמנת לקחת חלק או הכל או בכלל לא... ולאט לאט, לא הכל בבת אחת.
אם זה מדבר אלייך, את מוזמנת לעבוד עם מה שכתבתי ולכתוב כל מה שעולה, ונמשיך משם
יעל
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
אני לא נוהגת
הרבה פעמים חלמתי בחיי על נהיגה ועל מי שנוהג, וזה היה קשור לשאלה האם אני הנהגת של החיים שלי... שאלה שמעסיקה אותי מאז ועד היום.
האם יתכן שהקושי לנהוג קשור לסוגיה הזאת?
האם יתכן שהקושי לנהוג קשור לסוגיה הזאת?