אשת קשת
אשת קשת
אשת קשת מציעה לכם כל שבוע משימה שתעשה טוב לכם ולילדיכם (בהשראת פליי ליידי והמשימות היומיות שלה). המשימות מיועדות לביצוע משותף של הורים וילדים, אבל אפשר גם לעשות אותן בעצמכם ולתת לשאר בני המשפחה להשתתף בצורה פסיבית ואולי לקבל השראה לפעילויות נוספות.
מוקדש במיוחד למשפחות החינוך הביתי. (אבל גם אחרים מוזמנים לנסות!)
דף מומלץ
מוקדש במיוחד למשפחות החינוך הביתי. (אבל גם אחרים מוזמנים לנסות!)
דף מומלץ
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2003, 22:03
- דף אישי: הדף האישי של אשת_קשת*
אשת קשת
משימה ל-7.9: לצאת החוצה
לכבוד פתיחת שנת הלימודים במוסדות מערכת החינוך, התפנו בשבילנו כל מקומות הבילוי שהיו עמוסים קהל במשך החופש הגדול. עכשיו הזמן לצאת, לנצל את מזג-האויר הנוח, וליהנות מאתרים פנויים שממתינים רק לנו.
אני מזמינה אתכם לצאת השבוע לבלות בפארקים, בים ובבריכה, בשמורות טבע, במוזיאונים, בגני שעשועים, ואפילו סתם בקניון. וכמובן גם ל סופשבוע ארוך בפארק הירדן 2003!
לכבוד פתיחת שנת הלימודים במוסדות מערכת החינוך, התפנו בשבילנו כל מקומות הבילוי שהיו עמוסים קהל במשך החופש הגדול. עכשיו הזמן לצאת, לנצל את מזג-האויר הנוח, וליהנות מאתרים פנויים שממתינים רק לנו.
אני מזמינה אתכם לצאת השבוע לבלות בפארקים, בים ובבריכה, בשמורות טבע, במוזיאונים, בגני שעשועים, ואפילו סתם בקניון. וכמובן גם ל סופשבוע ארוך בפארק הירדן 2003!
-
אשת קשת
משימה ל-14.9: לקשור קשרים
_? מי אתה? ? שאל הנסיך הקטן ? אתה חמוד!
? אני שועל - ענה השועל.
? בוא לשחק עמי, בקש הנסיך הקטן ? אני עצוב כל כך...
? לא אוכל לשחק אתך ? אמר השועל ? כי אינני מבוית.
? אה, סליחה! ? אמר הנסיך הקטן, הרהר רגע ושאל:
? מה זה, "מבוית"?
? זה עניין שהזניחוהו יתר על המידה, ? הסביר השועל ? ופרושו: לקשור קשרים...
? לקשור קשרים?..
? אמת, נכון הדבר ? ענה השועל ? בעיני הנך עדיין נער קטן, שאינו שונה ממאה אלף נערים קטנים אחרים; אין לי צורך בך. אף אתה אינך זקוק לי: בעיניך אתה אינני אלא שועל הדומה למאה אלף שועלים אחרים. אך אם תביית אותי נהיה זקוקים איש לרעהו: אתה תהיה בשבילי אחד ויחיד בעולם, ואף אהיה בעיניך אחד ויחיד בעולם כולו...
(...) אין אתה מבין אלא מה שהנך מביית ? המשיך השועל ? אין שעתם של בני האדם פנויה עוד להבנת עניינים כלשהם. הם קונים אצל הסוחרים דברים מוכנים ומזומנים. וכיון שאין בעולם שום בית מסחר לידידות, אין עוד לבני האדם, שום רעים וידידים. אם חשקה נפשך בידיד ? ביית נא אותי!_
אני מזמינה אתכם ליצור קשרים חדשים ולחדש קשרים ישנים:
_? מי אתה? ? שאל הנסיך הקטן ? אתה חמוד!
? אני שועל - ענה השועל.
? בוא לשחק עמי, בקש הנסיך הקטן ? אני עצוב כל כך...
? לא אוכל לשחק אתך ? אמר השועל ? כי אינני מבוית.
? אה, סליחה! ? אמר הנסיך הקטן, הרהר רגע ושאל:
? מה זה, "מבוית"?
? זה עניין שהזניחוהו יתר על המידה, ? הסביר השועל ? ופרושו: לקשור קשרים...
? לקשור קשרים?..
? אמת, נכון הדבר ? ענה השועל ? בעיני הנך עדיין נער קטן, שאינו שונה ממאה אלף נערים קטנים אחרים; אין לי צורך בך. אף אתה אינך זקוק לי: בעיניך אתה אינני אלא שועל הדומה למאה אלף שועלים אחרים. אך אם תביית אותי נהיה זקוקים איש לרעהו: אתה תהיה בשבילי אחד ויחיד בעולם, ואף אהיה בעיניך אחד ויחיד בעולם כולו...
(...) אין אתה מבין אלא מה שהנך מביית ? המשיך השועל ? אין שעתם של בני האדם פנויה עוד להבנת עניינים כלשהם. הם קונים אצל הסוחרים דברים מוכנים ומזומנים. וכיון שאין בעולם שום בית מסחר לידידות, אין עוד לבני האדם, שום רעים וידידים. אם חשקה נפשך בידיד ? ביית נא אותי!_
אני מזמינה אתכם ליצור קשרים חדשים ולחדש קשרים ישנים:
- לקבוע להפגש עם מישהו שפגשתם פעם אבל כבר מזמן לא דיברתם (אל תרגישו לא נוח להתקשר ככה סתם!)
- לבקר במפגש של מדור קבוצות חינוך ביתי (גם אם אתם לא מכירים שם אף אחד או צריכים לנסוע קצת בשביל להגיע)
- להצטרף ל הרשימה הצהובה או הרשימה הלבנה ולגלות מי גר קרוב אליכם בלי שהיה לכם מושג
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אשת קשת
סליחה! סליחה!
הרשו לי רגע להתעלם מהמשימה המשובחת שקיבלנו השבוע, ולהטפל לזוטות...
למיטב זכרוני (הרעוע), בתרגום הישן, היה שם "מאולף", ולא "מבוית". נכון?
> גילה לא החליטה איזו מילה היא מעדיפה <
הרשו לי רגע להתעלם מהמשימה המשובחת שקיבלנו השבוע, ולהטפל לזוטות...
> גילה לא החליטה איזו מילה היא מעדיפה <
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
אשת קשת
לקבוע להפגש עם מישהו שפגשתם פעם אבל כבר מזמן לא דיברתם (אל תרגישו לא נוח להתקשר ככה סתם!)
אני נוהגת לשלוח "שנות טובות" בראש השנה.
זה אומר לשלוח להרבה אנשים שאני רואה ופוגשת באופן קבוע (משפחה, חברים קרובים)
אבל זאת גם הזדמנות לדבר עם אלה שלא דיברתי איתם הרבה זמן (כדי לברר אם הכתובת שלהם השתנתה בשנה האחרונה)
וגם לשלוח שנה טובה לאנשים שלא דיברתי איתם המון זמן ולהביע צער על היעלמם מחיי.
יש בזה משהו קצת נואש, שלא לומר מתרפס. אבל כשזה צעד אחד לפני לאבד אותם - זה בסדר מבחינתי.
אני נוהגת לשלוח "שנות טובות" בראש השנה.
זה אומר לשלוח להרבה אנשים שאני רואה ופוגשת באופן קבוע (משפחה, חברים קרובים)
אבל זאת גם הזדמנות לדבר עם אלה שלא דיברתי איתם הרבה זמן (כדי לברר אם הכתובת שלהם השתנתה בשנה האחרונה)
וגם לשלוח שנה טובה לאנשים שלא דיברתי איתם המון זמן ולהביע צער על היעלמם מחיי.
יש בזה משהו קצת נואש, שלא לומר מתרפס. אבל כשזה צעד אחד לפני לאבד אותם - זה בסדר מבחינתי.
-
-
- הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
- דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*
אשת קשת
שנות טובות וירטואליות זה גם נחשב?
-
אשת קשת
בעיני הרבה פחות.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
אשת קשת
גילה,
נכון. ובגלל התרגום האידיוטי הזה לקח לי כמה עשרות שנים עד שהבנתי את הכוונה.
גילה,
נכון. ובגלל התרגום האידיוטי הזה לקח לי כמה עשרות שנים עד שהבנתי את הכוונה.
-
אשת קשת
מעולם לא הפריעה לי המילה "מאולף". להפך. זה העלה שאלות על מערכות יחסים מול אילוף (חד צדדי, או הדדי).
-
אשת קשת
משימה ל-21.9: חלומות ותוכניות
ראש השנה מתקרב וזו הזדמנות לחשוב על דברים שרוצים לעשות בשנה הבאה. האם יש לכם חלומות או שאיפות? מה ילדיכם היו רוצים לעשות? אל תתביישו, תחשבו בגדול!
אני מזמינה אתכם לקחת את החלומות הכי גדולים שלכם ואת השאיפות הכי נועזות של ילדיכם ולהפוך אותם לתוכניות מעשיות. אילו היו בידיכם כל הזמן והמשאבים שבעולם, מה היה הצעד הראשון בתוכנית? ומה השני? תרשמו לכם את המטרה ואת הצעדים הראשונים בתוכנית של כל אחד מבני המשפחה ותתלו את הדף על המקרר.
שתהיה לכם שנה של הגשמת חלומות!
ראש השנה מתקרב וזו הזדמנות לחשוב על דברים שרוצים לעשות בשנה הבאה. האם יש לכם חלומות או שאיפות? מה ילדיכם היו רוצים לעשות? אל תתביישו, תחשבו בגדול!
אני מזמינה אתכם לקחת את החלומות הכי גדולים שלכם ואת השאיפות הכי נועזות של ילדיכם ולהפוך אותם לתוכניות מעשיות. אילו היו בידיכם כל הזמן והמשאבים שבעולם, מה היה הצעד הראשון בתוכנית? ומה השני? תרשמו לכם את המטרה ואת הצעדים הראשונים בתוכנית של כל אחד מבני המשפחה ותתלו את הדף על המקרר.
שתהיה לכם שנה של הגשמת חלומות!
-
אשת קשת
משימה ל-28.9: תודה, בבקשה, סליחה
הנה מגיעים עשרת ימי תשובה, וזה הזמן לבקש סליחות מילדינו, מכרינו, בני משפחתנו, וגם מעצמנו.
אני מזמינה אתכם לחשוב לא רק על מה אתם רוצים לבקש סליחה, אלא גם על מה אתם רוצים להודות ? קודם כל לעצמכם, אחר כך לילדיכם, בני-זוג, שאר משפחה, חברם. ואתם יכולים לנסח גם מה אתם רוצים לבקש לעתיד מאחרים ומעצמכם. גם אם לא ממש תגידו את הדברים בקול רם, עצם הניסוח של הדברים (ואולי אף כתיבה שלהם) יכול לעזור.
תודה שקראתם, בבקשה תמשיכו לקרוא, וסליחה אם זה לא מתאים לכם.
הנה מגיעים עשרת ימי תשובה, וזה הזמן לבקש סליחות מילדינו, מכרינו, בני משפחתנו, וגם מעצמנו.
אני מזמינה אתכם לחשוב לא רק על מה אתם רוצים לבקש סליחה, אלא גם על מה אתם רוצים להודות ? קודם כל לעצמכם, אחר כך לילדיכם, בני-זוג, שאר משפחה, חברם. ואתם יכולים לנסח גם מה אתם רוצים לבקש לעתיד מאחרים ומעצמכם. גם אם לא ממש תגידו את הדברים בקול רם, עצם הניסוח של הדברים (ואולי אף כתיבה שלהם) יכול לעזור.
תודה שקראתם, בבקשה תמשיכו לקרוא, וסליחה אם זה לא מתאים לכם.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2003, 23:03
- דף אישי: הדף האישי של רונית_סלע*
אשת קשת
אשת קשת - גם אני כמו ורד. יוצא מין סינכרון כזה בין המשימות שלך לבין מה שקורה לי באותו שבוע וההתכוונות שלי אליו, אם קראתי את הדף מראש ואם לא. תודה! אחלה רעיון, אחלה ביצוע ובינתיים גם אחלה יישום ותוצאות אצלנו.
-
אשת קשת
משימה ל-5.10: התבוננות והקשבה
"תהליך פשוט של התבוננות מרוכזת בדברים שבדרך כלל אנו מתייחסים אליהם כמובנים מאליהם הוא מקור רב עוצמה ליצירתיות" (אדוארד דה בונו)
http://www.nbhd.org/facility/evert/[po]bab care[/po].gif
אני מזמינה אתכם להקדיש השבוע זמן מיוחד להתבוננות מרוכזת בילדיכם, להקשיב להם משחקים, לצפות בהם מהצד בלי להתערב או להשתתף. אפשר לרשום מה שהם עושים, על נייר או רק בראש. אפשר לצייר אותם, אפשר גם לצלם. בסוף היום, או כשיש לכם רגע שקט, נסו לכתוב כמה מהדברים שראיתם אותם עושים או דברים שעלו בדעתכם כשהתבוננתם בהם. בסוף השבוע קראו שוב את מה שכתבתם ותבדקו אם המבט מרחוק נותן לכם פרספקטיבה חדשה.
אתם מוזמנים גם לכתוב לנו כאן חלק מהדברים האלה!
"תהליך פשוט של התבוננות מרוכזת בדברים שבדרך כלל אנו מתייחסים אליהם כמובנים מאליהם הוא מקור רב עוצמה ליצירתיות" (אדוארד דה בונו)
http://www.nbhd.org/facility/evert/[po]bab care[/po].gif
אני מזמינה אתכם להקדיש השבוע זמן מיוחד להתבוננות מרוכזת בילדיכם, להקשיב להם משחקים, לצפות בהם מהצד בלי להתערב או להשתתף. אפשר לרשום מה שהם עושים, על נייר או רק בראש. אפשר לצייר אותם, אפשר גם לצלם. בסוף היום, או כשיש לכם רגע שקט, נסו לכתוב כמה מהדברים שראיתם אותם עושים או דברים שעלו בדעתכם כשהתבוננתם בהם. בסוף השבוע קראו שוב את מה שכתבתם ותבדקו אם המבט מרחוק נותן לכם פרספקטיבה חדשה.
אתם מוזמנים גם לכתוב לנו כאן חלק מהדברים האלה!
-
אשת קשת
אשת, יוצא שבדף הזה יש כמעט רק הודעות שלך.
רציתי להגיד לך שאני קוראת כל שבוע
ומחייכת חיוך רחב.
אני בטוחה שיש עוד כמה קוראים שקטים כמוני...
בבקשה תמשיכי ככה.
רציתי להגיד לך שאני קוראת כל שבוע
ומחייכת חיוך רחב.
אני בטוחה שיש עוד כמה קוראים שקטים כמוני...
בבקשה תמשיכי ככה.
-
אשת קשת
כן. כמו שעוגיה אמרה.
-
אשת קשת
העוגיה וגילה, תודה לכן. אני שמחה לשמוע.
-
אשת קשת
משימה ל-12.10: חיפוש אוצרות
_"אני לא יודעת מה ברצונכם לעשות," אמרה בילבי, "אבל אני אין בדעתי להתבטל, מפני שאני חפשנית ואסור לי לבזבז אפילו רגע ... העולם מלא דברים מדברים שונים ובאמת צריך שיהיה מי שיחפש אותם. וזהו מה שעושה חפשן."
"אילו דברים?" שאלה אניקה.
"כל מיני דברים," השיבה בילבי. "חתיכות זהב ונוצות יענה ועכברים מתים וסוכריות מתפוצצות וברגים קטנים וכל מיני דברים כאלה."_
אני מזמינה אתכם להשפיל את המבט לרצפה, לראות מה העולם מציע לכם ולנסות לקבל את זה בהערכה. הצטיידו בשקיות בשביל לקחת איתכם הביתה את האוצרות שאתם אוספים במסעותיכם. אתם מוזמנים גם לספר לנו כאן מה מצאתם ומה עשיתם עם זה.
_"אני לא יודעת מה ברצונכם לעשות," אמרה בילבי, "אבל אני אין בדעתי להתבטל, מפני שאני חפשנית ואסור לי לבזבז אפילו רגע ... העולם מלא דברים מדברים שונים ובאמת צריך שיהיה מי שיחפש אותם. וזהו מה שעושה חפשן."
"אילו דברים?" שאלה אניקה.
"כל מיני דברים," השיבה בילבי. "חתיכות זהב ונוצות יענה ועכברים מתים וסוכריות מתפוצצות וברגים קטנים וכל מיני דברים כאלה."_
אני מזמינה אתכם להשפיל את המבט לרצפה, לראות מה העולם מציע לכם ולנסות לקבל את זה בהערכה. הצטיידו בשקיות בשביל לקחת איתכם הביתה את האוצרות שאתם אוספים במסעותיכם. אתם מוזמנים גם לספר לנו כאן מה מצאתם ומה עשיתם עם זה.
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
אשת קשת
בהקשר של המשימה של היום, אני רוצה לספר מה מצאתי על המדרכה בדרך ליום הראשון של בני בגן, בתחילת החודש. מצפן! חמוד ועובד! מייד הרמתי ולקחתי איתי!
-
אשת קשת
הסינכרון שסיפרתי עליו קודם בדף נמשך - בשבוע האחרון הסיפור שסיפרתי לבתי לפני השינה היה על איך היא רואה שתי ילדות משחקות במשחק מוזר - הן הולכות ומסתכלות כל הזמן על הרצפה ואז היא שואלת והן אומרות שהן מחפשות אוצרות ומזמינות אותה להצטרף, ואחר כך הן מכינות ביחד מקופסת נעליים קופסת אוצרות. זה היה אחד החלקים שהכי אהבתי בבילבי. גם ניסיתי את זה בעצמי כשהייתי ילדה, ודי התאכזבתי כשלא מצאתי אוצרות שווים כמו של טומי ואניקה. מעניין, כי בסיפור לבת שלי תיארתי את האוצרות שהן מצאו והקפדתי שאלו יהיו דברים יחסית בנאליים (כנראה מתוך זכרון האכזבה שלי בילדות...), אבן יפה, נוצה, חתיכת פלסטיק צבעוני. והנה, היום אני קוראת את המשימה, וזה עוד אחרי שבבוקר קניתי נעלי בית לבת שלי ועכשיו יש קופסת נעליים, ממש כמו בסיפור...
מחר אנחנו הולכות לחפש אוצרות.
אני אישית לוקחת את זה גם במובן של חיפוש אוצרות פחות מוחשיים, הזדמנות להבחין באוצרות שמסתתרים במקומות מפתיעים, נמוכים אפילו יותר מהרצפה, שאליהם אני מגיעה לא מעט ביומיום.
תודה אשת קשת!
מחר אנחנו הולכות לחפש אוצרות.
אני אישית לוקחת את זה גם במובן של חיפוש אוצרות פחות מוחשיים, הזדמנות להבחין באוצרות שמסתתרים במקומות מפתיעים, נמוכים אפילו יותר מהרצפה, שאליהם אני מגיעה לא מעט ביומיום.
תודה אשת קשת!
-
אשת קשת
מקסים!
-
אשת קשת
זה (הקסם) עוד נמשך - די שכחתי מהעניין, והבת שלי ביוזמתה מחפשת כל יום אוצרות, לבד, עם עצמה, בכלל לא מחכה לי ולא לחוצה שאצטרף. זה כאילו מין עניין שלה...
הכנו קופסת אוצרות יפה.
ביום הראשון היא אספה מין פלומה קטנה ועדינה של צמח, וענף יבש של אלון מלא עלים יבשים.
היום היא אספה המון פרחים (טוב, קטפה יהיה תיאור יותר מדויק... אבל לא אמרתי לה כלום, לא התחשק לי לקלקל את ההתלהבות). תוך כדי שהתבוננתי בה (שארית כיפית מהמשימה של שבוע שעבר), נזכרתי איך אהבתי לייבש פרחים בילדות והחלטתי לעשות את זה מתישהו. זה מרגש - להיזכר במשהו מהילדות שאהבתי לעשות, ולרצות לעשות אותו שוב פתאום. עוד דבר מעניין הוא שהיא לא מראה עניין אמיתי בלאסוף אוצרות, הם לא ממש מגיעים לקופסה, בהתחלה קצת נתקעתי על זה (התבאסתי שהיא זרקה את הכל בסוף ולא שמה בקופסה), אבל אחר כך זה נראה לי כמובן כל כך הגיוני... היא נהנית מהחיפוש, ולא נצמדת לתוצאות שאפשר לצבור בקופסה.
בקיצור - מגניב!
הכנו קופסת אוצרות יפה.
ביום הראשון היא אספה מין פלומה קטנה ועדינה של צמח, וענף יבש של אלון מלא עלים יבשים.
היום היא אספה המון פרחים (טוב, קטפה יהיה תיאור יותר מדויק... אבל לא אמרתי לה כלום, לא התחשק לי לקלקל את ההתלהבות). תוך כדי שהתבוננתי בה (שארית כיפית מהמשימה של שבוע שעבר), נזכרתי איך אהבתי לייבש פרחים בילדות והחלטתי לעשות את זה מתישהו. זה מרגש - להיזכר במשהו מהילדות שאהבתי לעשות, ולרצות לעשות אותו שוב פתאום. עוד דבר מעניין הוא שהיא לא מראה עניין אמיתי בלאסוף אוצרות, הם לא ממש מגיעים לקופסה, בהתחלה קצת נתקעתי על זה (התבאסתי שהיא זרקה את הכל בסוף ולא שמה בקופסה), אבל אחר כך זה נראה לי כמובן כל כך הגיוני... היא נהנית מהחיפוש, ולא נצמדת לתוצאות שאפשר לצבור בקופסה.
בקיצור - מגניב!
-
אשת קשת
משימה ל-19.10: להתחדש
_אחרי החגים יתחדש הכל.
יתחדשו וישובו ימי החול
האוויר, העפר, המטר והאש
גם אתה, גם אתה, תתחדש._
(התחדשות אחרת, נעמי שמר)
אני מזמינה אתכם לעשות משהו חדש שעוד לא עשיתם אף פעם:
_אחרי החגים יתחדש הכל.
יתחדשו וישובו ימי החול
האוויר, העפר, המטר והאש
גם אתה, גם אתה, תתחדש._
(התחדשות אחרת, נעמי שמר)
אני מזמינה אתכם לעשות משהו חדש שעוד לא עשיתם אף פעם:
- ללכת למקום שלא הייתם בו (לאו דווקא רחוק יותר משהגעתם, אפשר להכנס לשטח או נתיב שבדרך כלל אתם רק חולפים על פניו)
- להכין מאכל חדש (אפשר לבחור מבין מדור מתכונים או לחפש במקומות אחרים
- לשחק משחק שאף פעם לא שיחקתם (משחקי חברה משחקי שולחן win499]משחקי שכונה 6[/po].htm)
- ליצור עם חומרים שעוד לא התנסיתם בהם מאז הילדות (גבס, חמר, צבעי ידיים, צבעי גוף, אוריגמי,...)
- לדבר עם מישהו שאף פעם לא חשבתם לשוחח איתו, אפילו רק להחליף כמה מילות נימוסין. (למשל השומר בכניסה, הקופאית, הזקנים על הספסל, או סתם השכנים ממול.)
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אשת קשת
איזו משימה נהדרת. אני מרגישה שמראש השנה עשיתי כמה דברים דומים!
תודה
תודה
-
אשת קשת
משימה ל-2.11: לעשות כלום
_"איך אתה עושה כלום?" שאל פו אחרי שהרהר בדבר זמן מה.
"טוב, אז ככה. כשאנשים קוראים לך בדיוק כאשר אתה הולך לעשות את זה,"
"מה אתה הולך לעשות, כריסטופר רובין?",
"אתה אומר 'אה, כלום', ואז אתה פשוט הולך ועושה את זה".
"אה, אני מבין" אמר פו.
"עכשיו אנחנו עושים מין כלום כזה".
"אה, אני מבין" אמר פו שנית.
"זה אומר, פשוט להתהלך. להקשיב לכל הדברים שאינך יכול לשמוע ולא לדאוג לכלום"._
(מתוך "הבית בקרן פו" - א. א. מילן.)
http://news.bbc.co.uk/olmedia/1595000/i ... po]1597185 winniepooh300[/po].jpg
אני מזמינה אתכם לצאת לאיזשהו מקום קסום ולעשות כלום:
_"איך אתה עושה כלום?" שאל פו אחרי שהרהר בדבר זמן מה.
"טוב, אז ככה. כשאנשים קוראים לך בדיוק כאשר אתה הולך לעשות את זה,"
"מה אתה הולך לעשות, כריסטופר רובין?",
"אתה אומר 'אה, כלום', ואז אתה פשוט הולך ועושה את זה".
"אה, אני מבין" אמר פו.
"עכשיו אנחנו עושים מין כלום כזה".
"אה, אני מבין" אמר פו שנית.
"זה אומר, פשוט להתהלך. להקשיב לכל הדברים שאינך יכול לשמוע ולא לדאוג לכלום"._
(מתוך "הבית בקרן פו" - א. א. מילן.)
http://news.bbc.co.uk/olmedia/1595000/i ... po]1597185 winniepooh300[/po].jpg
אני מזמינה אתכם לצאת לאיזשהו מקום קסום ולעשות כלום:
- להתהלך לשום מקום
- להקשיב לדברים שאי-אפשר לשמוע כשעסוקים בענייני היום-יום
- להסתכל על הדברים שהם כל כך רגילים שכבר הפסקנו לראות אותם
- להריח את האויר
- להרגיש את המגע של מה שמסביבכם
- לא לדאוג לכלום
-
אשת קשת
אוי אשת... ריגשת אותי...
אני חושבת שכשנהיים לנו פתאום ילדים אז אנחנו מתחילים לעשות את הדברים האלה
זה קצת כמו שיש אורחים (אבל כאן זה לא אורחים בבית אלא אורחים בחיים, והם לא הולכים!)
אני חושבת שכשנהיים לנו פתאום ילדים אז אנחנו מתחילים לעשות את הדברים האלה
זה קצת כמו שיש אורחים (אבל כאן זה לא אורחים בבית אלא אורחים בחיים, והם לא הולכים!)
-
אשת קשת
די. זה כבר מוגזם. אין לי הרבה זמן לכתוב אז אסתפק בזה ומי שקרא קודם יבין. (בקצרה- בדיוק בזה אני מתעסקת בימים האחרונים, באופן מיוחד.) מה קורה כאן?
-
אשת קשת
אה, ותודה רבה. הדף הזה בשבילי הוא כמו חיזוק לקול שלי, מנסח אותו, מוציא אותו לאור, ואפילו עם ציור...
-
אשת קשת
משימה ל-9.11: לתקן
יש קסם בהפיכת חפץ מקולקל למכשיר פועל, בלקיחת דבר פגום ותיקונו. ילדים יכולים ללמוד מכך לא רק את הטכניקה של התיקון המסוים שהם רואים, הם גם עשויים לקלוט את הרעיון שבכוחנו לשנות דברים בסביבתנו לטובה. מעבר לזה, אולי עם הזמן הם יאמצו את הגישה הרואה בבעיות ופגמים הזדמנויות לשיפור, אתגרים לפתרון.
אני מזמינה אתכם לעבור בבית, למצוא דברים מקולקלים, ולנסות לתקן אותם:
יש קסם בהפיכת חפץ מקולקל למכשיר פועל, בלקיחת דבר פגום ותיקונו. ילדים יכולים ללמוד מכך לא רק את הטכניקה של התיקון המסוים שהם רואים, הם גם עשויים לקלוט את הרעיון שבכוחנו לשנות דברים בסביבתנו לטובה. מעבר לזה, אולי עם הזמן הם יאמצו את הגישה הרואה בבעיות ופגמים הזדמנויות לשיפור, אתגרים לפתרון.
אני מזמינה אתכם לעבור בבית, למצוא דברים מקולקלים, ולנסות לתקן אותם:
- לחבר מה שנשבר
- לפתוח מה שנסתם
- לשמן מה שחורק
- לתפור מה שנקרע
- לפרק מה שתקוע ולנסות למצוא מה תוקע אותו
- לקחת מברג ולפתוח מכשירי חשמל מקולקלים (הרבה פעמים קל לזהות את הבעיה ברגע שפותחים ומסתכלים; לפעמים מספיק לחבר משהו שהתנתק, ולפעמים מוצאים רכיב שצריך להחליף)
-
אשת קשת
הפעם זה קורה לי - אני כבר שבועיים מתקנת (-:
-
אשת קשת
גילה, אז כנראה החלפת אותי בתורנות הסינכרון... אין דבר שיותר רחוק ממני מהמשימה הזו. טוב, נראה לאן זה יוביל...
-
אשת קשת
משימה ל-23.11: להשתולל בשלוליות
בימים הקרובים צפויים לנו גשם, בוץ, שלוליות בכל מקום, וזו הזדמנות נפלאה להרגיש את החורף עד לשד עצמותינו: לקפוץ בשלוליות, להתפלש בבוץ, לשחק בעלי השלכת, להתלכלך ולהרטב ביסודיות.
אני מזמינה אתכם לנעול מגפיים, ללבוש בגדים שמותר ללכלך, לקחת עוד סט בגדים להחלפה, ולצאת לחוות את החורף במגע ישיר; לשכוח לכמה שעות ממוסכמות הנקיון ולהנות מחומרי היצירה של הטבע.
שיהיה לכם חורף טוב ורטוב!
בימים הקרובים צפויים לנו גשם, בוץ, שלוליות בכל מקום, וזו הזדמנות נפלאה להרגיש את החורף עד לשד עצמותינו: לקפוץ בשלוליות, להתפלש בבוץ, לשחק בעלי השלכת, להתלכלך ולהרטב ביסודיות.
אני מזמינה אתכם לנעול מגפיים, ללבוש בגדים שמותר ללכלך, לקחת עוד סט בגדים להחלפה, ולצאת לחוות את החורף במגע ישיר; לשכוח לכמה שעות ממוסכמות הנקיון ולהנות מחומרי היצירה של הטבע.
שיהיה לכם חורף טוב ורטוב!
-
-
אשת קשת
מצטרפת לדרישה ולגעגוע שמאחוריה.
-
אשת קשת
סליחה על ההעדרות. כנראה שלקחתי את החורף קשה...
בכל אופן, עכשיו חזרתי, ויש גם משימות חדשות באמתחתי!
משימה ל-14.12: לשחק באש
חנוכה מתקרב, ואיתו יבואו הנרות, הגפרורים, להבות, ואולי אפילו לפידים. ולפני טבילת האש הזו, כדאי לתת לילדים הזדמנות להתנסות בכל הדברים המושכים האלה בלי הלחץ של טקס חגיגי מסביב, ולעזור להם ללמוד איך להתעסק באש בצורה בטיחותית.
אני מזמינה אתכם לשחק בנרות ובאש בצורה בטוחה ומהנה:
אפשר לטפטף גם על צנצנות זכוכית ישנות וליצור כלים מקושטים.
בכל אופן, עכשיו חזרתי, ויש גם משימות חדשות באמתחתי!
משימה ל-14.12: לשחק באש
חנוכה מתקרב, ואיתו יבואו הנרות, הגפרורים, להבות, ואולי אפילו לפידים. ולפני טבילת האש הזו, כדאי לתת לילדים הזדמנות להתנסות בכל הדברים המושכים האלה בלי הלחץ של טקס חגיגי מסביב, ולעזור להם ללמוד איך להתעסק באש בצורה בטיחותית.
אני מזמינה אתכם לשחק בנרות ובאש בצורה בטוחה ומהנה:
- טפטופי נרות:
- שימו עיתונים על השולחן כדי להגן עליו מהשעווה.
- העמידו נר על קרטון או מעמד אחר שלא יתהפך בקלות, והדליקו אותו. הוא ישמש מקור אש קבוע ונוח לשאר הנרות.
- הדליקו נרות צבעוניים והטו אותם מעל נייר כך שיטפטפו עליו שעווה, וציירו להנאתכם בטיפות!
אפשר לטפטף גם על צנצנות זכוכית ישנות וליצור כלים מקושטים.
- לפיד: חברו קופסת שימורים ריקה לקצה מקל ארוך בעזרת חוט ברזל או מסמרים (לא דבק או חבל שעלולים להכשל בחום האש). בתוך הקופסה שימו פיסת בד, ובתחתיתה שפכו מעט שמן או נפט. הציתו בזהירות וצאו לחוצות לגרש את החושך.
- לפידון: לילדים הקטנים אפשר להכין לפידון קל יותר לנשיאה: קחו בקבוק שתיה קלה גדול וחתכו אותו במרחק נר וחצי מהפיה. החזיקו כשהפיה למטה והפתח שיצרתם למעלה, והדביקו נר בתחתית הכלי (על הפקק, מבפנים). הראו לילדים איך להחזיק את הלפידון ישר (כדי שהלהבה לא תמס את הבקבוק) וצאו לגרש את מה שנשאר מהחושך.
-
אשת קשת
וואהו!!! עברו 3 (!!!) חודשים מאז המשימה האחרונה?
איך עובר לו רץ הזמן.....
איך עובר לו רץ הזמן.....
-
אשת קשת
משימה ל-21.12: לספר סיפורים
אני כותבת עכשיו בעיצומו של הלילה הארוך בשנה, המציין באופן רשמי את תחילת החורף. מזג-האויר מזמין יותר מכל להתכרבל בשמיכה עם ספר טוב או לשבת מול הקמין ולהקשיב לסיפור שקט.
אני מזמינה אתכם לספר סיפורים, שלכם ושל אחרים:
חג שמח!
אני כותבת עכשיו בעיצומו של הלילה הארוך בשנה, המציין באופן רשמי את תחילת החורף. מזג-האויר מזמין יותר מכל להתכרבל בשמיכה עם ספר טוב או לשבת מול הקמין ולהקשיב לסיפור שקט.
אני מזמינה אתכם לספר סיפורים, שלכם ושל אחרים:
- לספר לילדים במלים שלכם את סיפור חג החנוכה: כמה אתם זוכרים ממנו? מה אתם בוחרים להדגיש?
- לספר לילדים מה עשיתם היום, או אתמול. לספר להם את מה שהם עשו אתמול, בגוף שלישי. למשל: "תומי יצא החוצה, ופתאום ראה שהכביש רטוב..."
- לספר לילדים על דברים שהם עשו כשהיו קטנים, ועל דברים שאתם עשיתם בגילם.
- לספר על תולדות המשפחה שלכם: מאיפה הגיעו ההורים שלכם? וההורים שלהם? במה הם עסקו? איזה דברים היו שונים בתקופתם?
- לספר על התוכניות שלכם למחר, לשבוע הבא, לקיץ, לשנה הבאה, לעתיד הרחוק.
- לספר על מה חלמתם בלילה, ועל מה אתם חולמים גם בימים.
חג שמח!
-
אשת קשת
אה, הסתכלתי על ראש הדף, אז זה היה נראה לי יותר זמן (עם התאריכים) סליחה
אחלה משימה, בדיוק אתמול בעודנו מדליקים נר 3 חשבתי על העניין הזה של סיפורים ואיך מספרים לילדים על מקור חג החנוכה. אז אצלנו זה עוד לא רלוונטי (שנה וחצי כולה), אבל אני כבר מגלגלת בראש....
אחלה משימה, בדיוק אתמול בעודנו מדליקים נר 3 חשבתי על העניין הזה של סיפורים ואיך מספרים לילדים על מקור חג החנוכה. אז אצלנו זה עוד לא רלוונטי (שנה וחצי כולה), אבל אני כבר מגלגלת בראש....
-
אשת קשת
משימה ל-4.1: לנוע בקצב
_לעבוד כאילו אין צורך בכסף
לאהוב כאילו מעולם לא נפגעת
לרקוד כאילו איש אינו רואה
(סטצ'ל פייג')_
אני מזמינה אתכם להתעורר, לחלץ אברים, ולצאת במחולות!
פנו את החדר, השמיעו מוזיקה אהובה, ורקדו לצליליה. ולא רק שירי ילדים! השמיעו את המוסיקה שמרקידה אתכם, בין אם זה רוק כבד או שירי ארץ ישראל, בקצב הואלס או לפעימות הטרנס. אתם יכולים לרקוד בצעדים מוכרים, ואפשר סתם לתת לגוף לקפוץ ןלהתנפנף באופן ספונטני. אפשר גם לנגן בכלי הקשה (רשמיים או מאולתרים) ולשיר (בין אם אלה שירים "אמיתיים" או משהו שאתם ממציאים סתם ככה).
שישו ושמחו!
_לעבוד כאילו אין צורך בכסף
לאהוב כאילו מעולם לא נפגעת
לרקוד כאילו איש אינו רואה
(סטצ'ל פייג')_
אני מזמינה אתכם להתעורר, לחלץ אברים, ולצאת במחולות!
פנו את החדר, השמיעו מוזיקה אהובה, ורקדו לצליליה. ולא רק שירי ילדים! השמיעו את המוסיקה שמרקידה אתכם, בין אם זה רוק כבד או שירי ארץ ישראל, בקצב הואלס או לפעימות הטרנס. אתם יכולים לרקוד בצעדים מוכרים, ואפשר סתם לתת לגוף לקפוץ ןלהתנפנף באופן ספונטני. אפשר גם לנגן בכלי הקשה (רשמיים או מאולתרים) ולשיר (בין אם אלה שירים "אמיתיים" או משהו שאתם ממציאים סתם ככה).
שישו ושמחו!
-
- הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*
אשת קשת
שלום לאשת קשת ולאורחות שלה. נחמד כאן אצלכן...
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*
אשת קשת
אני לא מאמינה שלא נכנסתי לדף הזה עד היום. תודה ענקית לאשת קשת הנפלאה.
איזה טעם מתוק יש להתמכרות בטוחה שנופלת כמו מתנה ככה פתאם עם אור ראשון...
איזה טעם מתוק יש להתמכרות בטוחה שנופלת כמו מתנה ככה פתאם עם אור ראשון...
-
אשת קשת
משימה ל-11.1: לצייר בחוש
ילדים קטנים מציירים בלי לחשוב על התוצאה; הם פשוט נותנים לתחושה של הצבע על הנייר להוביל אותם, נותנים לציור להצטייר מאליו. כמה זמן כבר לא ציירתם כך, בלי ליצור צורות אלא רק להניח לצבעים להתוות קוים?
אני מזמינה אתכם לצייר בחוש, מתוך ולתוך התחושה, כמו ילדים. תנו ליד לנוע על הנייר בלי לנסות לכוון אותה. אם מסתבר לכם שהיד כבר מציירת מעצמה רק בדפוסים הישנים, החליפו יד וציירו ביד השניה. אחר כך אפשר לצבוע את הצורות שנוצרו, או להתחלף עם אחד הילדים בציורים ושכל אחד יצבע את הציור של השני. אפשר גם לנסות להעתיק ציור של מישהו אחר (מהמשפחה או מספר) כדי להרגיש איזה תחושה יש בקוים של אחרים. אפשר לתת לילדים להעתיק כך ציור שלכם ולגלות איך התמונה נראית מנקודת מבטם.
ציור נעים!
ילדים קטנים מציירים בלי לחשוב על התוצאה; הם פשוט נותנים לתחושה של הצבע על הנייר להוביל אותם, נותנים לציור להצטייר מאליו. כמה זמן כבר לא ציירתם כך, בלי ליצור צורות אלא רק להניח לצבעים להתוות קוים?
אני מזמינה אתכם לצייר בחוש, מתוך ולתוך התחושה, כמו ילדים. תנו ליד לנוע על הנייר בלי לנסות לכוון אותה. אם מסתבר לכם שהיד כבר מציירת מעצמה רק בדפוסים הישנים, החליפו יד וציירו ביד השניה. אחר כך אפשר לצבוע את הצורות שנוצרו, או להתחלף עם אחד הילדים בציורים ושכל אחד יצבע את הציור של השני. אפשר גם לנסות להעתיק ציור של מישהו אחר (מהמשפחה או מספר) כדי להרגיש איזה תחושה יש בקוים של אחרים. אפשר לתת לילדים להעתיק כך ציור שלכם ולגלות איך התמונה נראית מנקודת מבטם.
ציור נעים!
-
אשת קשת
תודה על המשימה של השבוע שעבר. כל השבוע היא הייתה לי בראש ולא ממש יישמתי, ואז אתמול בערב שיחקנו שאני מורה לתנועה ועשינו חוג, שמתי מוזיקה ועשינו כל מיני דברים כיפיים, כל אחת המציאה תרגיל והיה ממש כיף לכולנו. תודה! אני כבר מצפה לראות לאן תוביל אותנו המשימה של השבוע. (רק מה עושים עם הקטנה שסגנון הציור האישי שלה מתבטא בלקשקש על כל דבר שהוא לא דף, או בלאכול בתאווה את צבעי הפנדה? זה ממש מוציא את הכיף מלצייר. טוב, אולי הקיטור הזה לא ממש שייך לכאן).
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*
אשת קשת
נכנסתי לכאן היום בפעם הראשונה (בכלל אני לא מרבה לבקר באינטרנט) ואני מברכת על היוזמה! מאד מתחברת לרוח המשימות. אתמול באופן מקרי (או לא) עשינו בבית הדבקות שונות שכללו ציור בחוש, עם הילדים. אנחנו רק קראנו לזה - מה שיוצא. מאד נהננו. נמשיך בזה השבוע, במקביל למחולות והתנועה בקצב. (יש לנו הרבה להשלים....)
אשת קשת - הרעיון נהדר. בהחלט סיבה להכנס לאינטרנט...
אשת קשת - הרעיון נהדר. בהחלט סיבה להכנס לאינטרנט...
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אשת קשת
רונית, אפשר לתת לה דברים "חוקיים" לצייר עליהם -- חפצים ישנים או כאלה שקל לנקות, ניירות שמודבקים על הקיר, והיא גם יכולה לצייר על עצמה! אה, ויש גם לורדים (נו, טושים) לבגדים שיורדים לגמרי בכביסה.
-
אשת קשת
יונת, תודה. על בגדים ועל עצמה כבר מזמן חוקי, (ולכן לא מעניין? - כלומר, קצת מעניין, אבל לא כמו שולחנות קירות ורצפה). אנסה את הקטע של להדביק נייר על הקיר אבל, מה אומר... אני מסופקת... אבל אני חייבת להגיד שהיום, בזכות המשימה, ניסיתי לחקות אותה כשהיא ציירה (קשקושים ונקודות), והיא מאוד התלהבה והייתה הרבה יותר חיובית וממוקדת... פתאום קלטתי שזה בטח די מתסכל בשבילה לצייר ליד אחותה הגדולה, ופתאום אני עשיתי כמוה, זה היה לה כיף. וגם צבעתי להן את הקשקושים והן צבעו לי וגם מזה נורא נהננו.
ועוד דבר - תמיד היא מבקשת שאצייר לה דברים ואז מקשקשת על זה וזה מתסכל אותי. היום פתאום נכנסתי לזה ופשוט השקעתי הרבה פחות בציור (שוב, מתוך הנסיון לשחרר קבעונות, שהציור צריך להיות "יפה ומושקע"), אותה זה סיפק לגמרי ואותי זה לא תסכל. בקיצור - היה ממש כיף לצייר אתן, לראשונה מזה הרבה זמן זה לא הפך לסיוט מרגיז. אז תודה על המשימה שפתחה את הדלת הזו!
ועוד דבר - תמיד היא מבקשת שאצייר לה דברים ואז מקשקשת על זה וזה מתסכל אותי. היום פתאום נכנסתי לזה ופשוט השקעתי הרבה פחות בציור (שוב, מתוך הנסיון לשחרר קבעונות, שהציור צריך להיות "יפה ומושקע"), אותה זה סיפק לגמרי ואותי זה לא תסכל. בקיצור - היה ממש כיף לצייר אתן, לראשונה מזה הרבה זמן זה לא הפך לסיוט מרגיז. אז תודה על המשימה שפתחה את הדלת הזו!
-
אשת קשת
יונת, ומה בנוגע ללעיסת הפנדה? יש לך רעיון? כי שם אני ממש תקועה. (נתתי לה פעם לאכול, ויצא לה קקי זרחני, זה נראה נורא).
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אשת קשת
אני נשפכת פה מצחוק! (קקי זרחני???)
לא יודעת מה עושים עם הלעיסה. אולי יש צבעים מותרים למאכל? האמת שזה נשמע לי די מגעיל, ככה שהייתי מנסה לחשוב למה היא ממשיכה ללעוס את זה מעבר לבדיקה הראשונית של איך זה מרגיש. אולי לתת לה משהו אחר ללעוס כשהיא מציירת?
לא יודעת מה עושים עם הלעיסה. אולי יש צבעים מותרים למאכל? האמת שזה נשמע לי די מגעיל, ככה שהייתי מנסה לחשוב למה היא ממשיכה ללעוס את זה מעבר לבדיקה הראשונית של איך זה מרגיש. אולי לתת לה משהו אחר ללעוס כשהיא מציירת?
-
אשת קשת
ת'אמת, זה בדיוק מה שאני חשבתי. אחרי שכתבתי פה את השאלה פתאום עלה הרעיון - להציע לה משהו ללעוס, אפילו מסטיק, כי כנראה זה מפתה אותה בצבעוניות ובמרקם. מי יודע - אולי זה אפילו טעים?
-
אשת קשת
אה, ואני ממש נהנית מהקטע של לצבוע להם את הקשקושים, ממש בוקי! (חוברות הצביעה שאהבתי בילדות, עם המון דוגמאות מורכבות לצביעה. גם היום, כמו אז, אני לא גומרת לצבוע את כל הציור, אבל בניגוד לאז - לא מתבאסת מזה)
-
אשת קשת
משימה ל-18.1: מבנים מאולתרים
"יום אחד נכנסה יעל לסל הגדול של אמא. יעל אמרה : הסל הזה יהיה הבית שלי. הבית יפה, גגו עגול" (הבית של יעל, מרים רות)
http://www.apollostorage.com.au/images/medboxes.GIF
אני מזמינה אתכם לבנות בתים, אוהלים, טירות ומבצרים אצלכם בבית.
הפכו שמיכות או כריות לקירות, כסאות לעמודים תומכים, שולחן לשלד מבנה;
אכלסו את הבתים שלכם בדיירים או תעברו לגור שם בעצמכם;
ציידו את הבתים בציוד מתאים לשהיה, בין אם זה אוכל וחומרי טיפוח או ציוד בידורי ואמצעי הגנה;
נסו לראות מה אפשר לעשות בבניינים שלכם ? לקרוא סיפור? לישון? לארח?
מה אהבתם בבניינים ומה לא? מה תאמצו גם לבית האמיתי ולחיי היומיום?
"יום אחד נכנסה יעל לסל הגדול של אמא. יעל אמרה : הסל הזה יהיה הבית שלי. הבית יפה, גגו עגול" (הבית של יעל, מרים רות)
http://www.apollostorage.com.au/images/medboxes.GIF
אני מזמינה אתכם לבנות בתים, אוהלים, טירות ומבצרים אצלכם בבית.
הפכו שמיכות או כריות לקירות, כסאות לעמודים תומכים, שולחן לשלד מבנה;
אכלסו את הבתים שלכם בדיירים או תעברו לגור שם בעצמכם;
ציידו את הבתים בציוד מתאים לשהיה, בין אם זה אוכל וחומרי טיפוח או ציוד בידורי ואמצעי הגנה;
נסו לראות מה אפשר לעשות בבניינים שלכם ? לקרוא סיפור? לישון? לארח?
מה אהבתם בבניינים ומה לא? מה תאמצו גם לבית האמיתי ולחיי היומיום?
-
אשת קשת
אתמול אירחנו. הכסאות זזו מהשולחן לסלון.
רכבת.
הילדים טיפסו מעל, ומתחת - לכל האורך.
סימנתי |V| על המשימה (-;
רכבת.
הילדים טיפסו מעל, ומתחת - לכל האורך.
סימנתי |V| על המשימה (-;
-
אשת קשת
משימה ל-1.2: שינוי ארגוני
בשביל לשנות את חייך, הזז 27 דברים בביתך (פתגם סיני עתיק)
גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד (עוד פתגם סיני עתיק)
אני מזמינה אתכם לעשות את הצעד הראשון בארגון מחדש של המשחקים והחפצים של הילדים:
בשביל לשנות את חייך, הזז 27 דברים בביתך (פתגם סיני עתיק)
גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד (עוד פתגם סיני עתיק)
אני מזמינה אתכם לעשות את הצעד הראשון בארגון מחדש של המשחקים והחפצים של הילדים:
- להעלות למדף גבוה או למסור את מה שכבר פחות מעניין אותם;
- להוריד למקום זמין את מה שאכסנתם בעבר;
- לפנות מקומות משחק שנסתמו או נזנחו;
- לסדר מקום חדש לישיבה, או מקום חדש להשתוללות;
- להעביר משהו שהיה בסלון לחדר-הילדים ומשהו מחדר-הילדים לסלון;
- או אפילו סתם להעביר מה שהיה בצד שמאל לימין ומה שהיה בימין לצד שמאל.
-
אשת קשת
משימה ל-8.2: להצמיח
ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות, וזו הזדמנות לגדל צמחים בביתנו ולראות איך זרע פשוט מוציא מתוכו גבעול, מצמיח עלים והופך לצמח מפואר.
אני מזמינה אתכם לנסות להצמיח זרעים ושורשים בביתכם:
חג שמח וירוק!
ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות, וזו הזדמנות לגדל צמחים בביתנו ולראות איך זרע פשוט מוציא מתוכו גבעול, מצמיח עלים והופך לצמח מפואר.
אני מזמינה אתכם לנסות להצמיח זרעים ושורשים בביתכם:
- לאסוף את הגרעינים מתפוזים שאתם אוכלים, מתפוחים, או מפירות אחרים, ולזרוע אותם בקערה עם צמר-גפן רטוב.
- להנביט שעועית או חומוס או פול או בוטנים במצע צמר-גפן.
- לתקוע קיסמים בצידי תפוח-אדמה או בטטה או בצל או גלעין אבוקדו, ולשים אותו בכלי עם מים.
חג שמח וירוק!
-
אשת קשת
משימה ל-29.2: להרעיש!
פורים מתקרב, ואיתו שמחה רבה והמולה גדולה. כהכנה לרעש הרעשנים שמצפה לנו, אפשר ליצור קצת רעש משלנו...
אני מזמינה אתכם להרעיש, לתופף ולנגן בדרכים מהנות ומגוונות:
פורים מתקרב, ואיתו שמחה רבה והמולה גדולה. כהכנה לרעש הרעשנים שמצפה לנו, אפשר ליצור קצת רעש משלנו...
אני מזמינה אתכם להרעיש, לתופף ולנגן בדרכים מהנות ומגוונות:
- לתופף על כלי בית שונים. איזה צלילים אפשר להפיק מסיר, ואיזה מקופסת קרטון?
- ליצור כלי נגינה מאולתרים כמו נבל מגומיות, מסרק, או חליל פאן מכמה בקבוקים.
- לגלות איזה צלילים אפשר לעשות לבד, בלי כלים: לשרוק, לשיר, למחוא כפיים (או אברים אחרים), לצקצק בלשון ולתקתק בפה, לנשוף קריאת ינשוף, ועוד רעשים שאני חוששת להעלות על הכתב.
-
אשת קשת
משימה ל-14.3: למדוד
יום פָּי שמח! יום פָּי שמח!
לכבוד יום פָּי ולקראת האביב אני מזמינה אתכם למדוד ולבדוק גדלים וכמויות:
יום פָּי שמח! יום פָּי שמח!
לכבוד יום פָּי ולקראת האביב אני מזמינה אתכם למדוד ולבדוק גדלים וכמויות:
- מצאו מטר ובדקו מה הגובה של כל בני המשפחה (אתם יודעים: עם סימונים על המשקוף). ומה מוטת הכנפיים שלכם, מקצה יד אחת לשניה כשהן פרוסות? יותר מהגובה או פחות?
- וכמה כל אחד מכם שוקל? כמה ילדים צריך בשביל להגיע למשקל של אמא אחת?
- אפשר למדוד גם כל מיני חפצים: מה יותר ארוך, הרוחב של קערית או ההיקף שלה? (בשביל זה אפשר להעזר בחוט). ומה לגבי כוס? וקערה גדולה? שמתם לב למשהו מעניין? לכו וקראו עוד על פָּי
- גודל זה דבר משתנה: קחו את בגדי הקיץ משנה שעברה ותראו בכמה הם קטנים מדי. כמה גדלתם! (את הבגדים הישנים אפשר להביא ל טיול ברמות מנשה 17 במרץ 2004)
-
אשת קשת
משימה ל-21.3: אהבת הארץ
רשות שמורות הטבע הכריזה על השבוע הקרוב כעל שבוע אהבה לטבע למים ולסביבה
http://www.biwa.ne.jp/~forest-m/[po]course images spr[/po]/hike.gif
אני מצטרפת לרשות ומזמינה אתכם לצאת ולטייל. באתר של הרשות מוצעים אתרים ומסלולים רבים, וגם אצלנו אפשר למצוא המלצות לטיולים בטבע.
רשות שמורות הטבע הכריזה על השבוע הקרוב כעל שבוע אהבה לטבע למים ולסביבה
http://www.biwa.ne.jp/~forest-m/[po]course images spr[/po]/hike.gif
אני מצטרפת לרשות ומזמינה אתכם לצאת ולטייל. באתר של הרשות מוצעים אתרים ומסלולים רבים, וגם אצלנו אפשר למצוא המלצות לטיולים בטבע.
-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2002, 00:15
- דף אישי: הדף האישי של ציפור_דרור*
אשת קשת
תודה רבה על המשימה.
אני רק מוסיפה שביום ג' 23.3 הכניסה לשמורות הטבע ה"סגורות" עולה רק 3 שח' לאדם.
הנחה משמעותית.
company]פרטים נוספים search tree[/po].php
אני רק מוסיפה שביום ג' 23.3 הכניסה לשמורות הטבע ה"סגורות" עולה רק 3 שח' לאדם.
הנחה משמעותית.
company]פרטים נוספים search tree[/po].php
-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2002, 00:15
- דף אישי: הדף האישי של ציפור_דרור*
אשת קשת
טוב, הקישר לא עובד. תצטרכו להאמין לי...
-
אשת קשת
למה זה בעצם?
-
אשת קשת
משימה ל-4.4: נקיון הבית המשותף
את הבתים הפרטיים שלנו ניקינו, את הסדר מסדרים, ואחר כך נצא לטיולים ובילויים ברחבי הארץ. גם כשאנחנו לא בבית הפרטי שלנו, אנחנו עדיין שותפים לאחריות על הנקיון של המקום בו אנחנו נמצאים, של הארץ, של כדור הארץ.
אני מזמינה אתכם לתרום לנקיון בכל מקום אליו אתם מגיעים בחג:
את הבתים הפרטיים שלנו ניקינו, את הסדר מסדרים, ואחר כך נצא לטיולים ובילויים ברחבי הארץ. גם כשאנחנו לא בבית הפרטי שלנו, אנחנו עדיין שותפים לאחריות על הנקיון של המקום בו אנחנו נמצאים, של הארץ, של כדור הארץ.
אני מזמינה אתכם לתרום לנקיון בכל מקום אליו אתם מגיעים בחג:
- אם אתם מטיילים, קחו איתכם שקית אשפה ונסו למלא אותה בלכלוך שהצטבר בשטח, ולהעביר את מה שאספתם לפח אשפה מסודר.
- אם אתם ממנגלים או מפקנקים, אספו גם קצת מהלכלוך שהשאירו קודמיכם.
- או אפילו סתם תרימו בדל סיגריה מהדרך ותעבירו אותו לפח.
-
אשת קשת
משימה ל-20.6: לחזור
הרבה זמן לא כתבתי לכם. התגעגעתם? אני רוצה לנסות לחזור לכתיבה ולמשימות, ומקווה שיצליח לי ושימצא חן בעיניכם.
אני מזמינה אתכם לחזור למשהו שעשיתם פעם ושכבר שנים לא הגעתם אליו:
הרבה זמן לא כתבתי לכם. התגעגעתם? אני רוצה לנסות לחזור לכתיבה ולמשימות, ומקווה שיצליח לי ושימצא חן בעיניכם.
אני מזמינה אתכם לחזור למשהו שעשיתם פעם ושכבר שנים לא הגעתם אליו:
- מה אהבתם לעשות בילדותכם? לצייר? להלביש בובות? להיות שוטרים וגנבים? לטפס? נסו לעשות שוב דברים שנהניתם מהם כילדים ותראו אם הם עדיין מהנים ואיך זה לעשות אותם כמבוגרים.
- במה התמקדתם בתקופת הלימודים? האם יש דברים שלא חזרתם אליהם מאז? נסו לראות אם אתם עדיין זוכרים אותם.
- חזרו אל מקום שאהבתם ומזמן לא הייתם בו. מה השתנה בו? מה השתנה בכם?
- יש לכם חברים שכבר שנים לא דיברתם איתם? תתקשרו להגיד שלום ולשאול מה נשמע. אם ישאלו למה פתאום התקשרתם, תגידו שאני שלחתי אתכם .
-
אשת קשת
שמחה שחזרת @}
-
אשת קשת
אם התגעגענו? ברור!
ותודה על המשימה שעושה דגדוג של חשק לנסות.
ותודה על המשימה שעושה דגדוג של חשק לנסות.
-
אשת קשת
משימה ל-27.6: להתקרר
בשבוע שעבר היה היום הארוך בשנה, שהעביר אותנו באופן רשמי לקיץ. עכשיו, כשחום יולי-אוגוסט בפתח, טוב שיהיו בבית כמה דברים מצננים ומרעננים.
אני מזמינה אתכם להנות מקרירות ולנסות להקפיא כל מיני דברים:
בשבוע שעבר היה היום הארוך בשנה, שהעביר אותנו באופן רשמי לקיץ. עכשיו, כשחום יולי-אוגוסט בפתח, טוב שיהיו בבית כמה דברים מצננים ומרעננים.
אני מזמינה אתכם להנות מקרירות ולנסות להקפיא כל מיני דברים:
- קרטיבים: הכינו מיץ ומזגו אותו לכוסות פלסטיק קטנות. בכל כוס הניחו מקל ארטיק או סתם כפית. הכניסו למקפיא למשך הלילה, ומחר תוכלו להנות מהתוצאות.
- נסו להכניס פירות שונים למקפיא ותראו מה יוצא טעים: ענבים, מלון, אפרסק, תאנים, או כל פרי אחר.
- הגלידה הבסיסית ביותר היא יוגורט קפוא מעורבב בפרי או איזשהו טעם אחר. נסו לרסק פרי ולהקפיא עם יוגורט וקצת סוכר.
- מה קורה כשמקפיאים מים? מלאו בקבוק מפלסטיק במים עד הסוף והקפיאו אותו. מה יקרה?
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
אשת קשת
ברוך שובך אשת קשת!
-
אשת קשת
משימה ל-4.7: הכרות עם השכנים
הג'וקים הענקיים האלה משגעים אותי. זו מוטציה חדשה שהתפתחה פתאום? גם נמלים ענקיות באו לבקר בביתי; הן באות בבודדת ולא בטור ארוך, כך שקשה למצוא מאיפה הן נכנסות ולאן הן נמשכות. ועוד לא הזכרתי את היתושים...
אני מזמינה אתכם לגלות שאנחנו לא לבד ולהתבונן בקצת ממארג החיים שסביבנו:
הג'וקים הענקיים האלה משגעים אותי. זו מוטציה חדשה שהתפתחה פתאום? גם נמלים ענקיות באו לבקר בביתי; הן באות בבודדת ולא בטור ארוך, כך שקשה למצוא מאיפה הן נכנסות ולאן הן נמשכות. ועוד לא הזכרתי את היתושים...
אני מזמינה אתכם לגלות שאנחנו לא לבד ולהתבונן בקצת ממארג החיים שסביבנו:
- חפשו את בעלי-החיים שמתארחים אצלכם בבית: זבובים, נמלים, יתושים, עכבישים, שממיות וחבריהם. לפני שאתם נחפזים לנקות אותם החוצה, צפו בהם כמה זמן וראו מה הם עושים: לאן הם הולכים? מה הם מחפשים? מה הם עושים עם מה שהם מוצאים?
- צאו החוצה ובחנו את הרצפה תחת רגליכם. את מי אתם מצליחים לראות שם? חיפושיות? נמלים? זחלים? מי גר מתחת לאבן? (בזהירות! כדאי להשתמש במקל כדי לבדוק זאת.) נסו להתבונן ביצורים שגיליתם למשך זמן מה ולראות מה הם עושים ולמה.
- הרימו עיניים לשמיים, לעצים ולקירות הבתים; אילו ציפורים אתם מצליחים לראות ולשמוע? מה הן עושות? מי עוד מטפס על הקירות?
- נסו לצייר את החיות שראיתם או לעצב אותן בבצק; כשאנחנו מנסים ליצור משהו בעצמנו זה מחייב אותנו לשים לב לפרטים שאחרת היינו פוסחים עליהם.
- חפשו בספרים או באינטרנט מידע על החיות בהן צפיתם. האם מה שכתוב תואם את מה שראיתם? האם כתובים שם עוד דברים שתוכלו לבדוק בעצמכם ע"י תצפית?
-
אשת קשת
בדיוק השבוע הגיעו אלינו מלא שכנים חדשים:
ג'וק אחד שגר אצלנו במקלחת ויוצא רק בלילה. החלטתי להחליט שהוא לא מפריע לי (זה בגלל שהוא ענק ולאףאחד אין אומץ למצוא לו דיור חלופי. הוא גם יוצא רק אחרי שאני מסיימת להתקלח)
והמון נמלים שבאו לגור במטבח אחרי שהנסיכה התחילה לאהוב לאכול אבטיח תוך כדי טיול (הן נעלמו אחרי ששטפתי את שכבת דבק-האבטיחים מהרצפה).
שבוע טוב אשת קשת ותודה @}
ג'וק אחד שגר אצלנו במקלחת ויוצא רק בלילה. החלטתי להחליט שהוא לא מפריע לי (זה בגלל שהוא ענק ולאףאחד אין אומץ למצוא לו דיור חלופי. הוא גם יוצא רק אחרי שאני מסיימת להתקלח)
והמון נמלים שבאו לגור במטבח אחרי שהנסיכה התחילה לאהוב לאכול אבטיח תוך כדי טיול (הן נעלמו אחרי ששטפתי את שכבת דבק-האבטיחים מהרצפה).
שבוע טוב אשת קשת ותודה @}
-
אשת קשת
משימה ל-18.7: לילה
אם קובעים משהו עם משפחות חינוך ביתי, לרוב אין מה לדבר בכלל על להפגש לפני עשר בבוקר. וכדאי לצפות שיאחרו, כי זה מלחיץ לקום כל כך מוקדם וכבר להתארגן ולצאת מהבית. גם אצלכם ככה? אהה! אז גם אצלכם הולכים לישון מאוחר!
זה מצוין, כי ככה אפשר לנצל את השעות הנפלאות של החושך לבילויים משפחתיים.
אני מזמינה אתכם לנצל את לילות הקיץ החמים לבילוי בחושך:
אם קובעים משהו עם משפחות חינוך ביתי, לרוב אין מה לדבר בכלל על להפגש לפני עשר בבוקר. וכדאי לצפות שיאחרו, כי זה מלחיץ לקום כל כך מוקדם וכבר להתארגן ולצאת מהבית. גם אצלכם ככה? אהה! אז גם אצלכם הולכים לישון מאוחר!
זה מצוין, כי ככה אפשר לנצל את השעות הנפלאות של החושך לבילויים משפחתיים.
אני מזמינה אתכם לנצל את לילות הקיץ החמים לבילוי בחושך:
- רוצו, קפצו, רקדו, השתוללו. במשך היום חם מדי, אבל בלילה אפשר להפעיל את הגוף בלי לסבול נורא מהחום.
- הרימו את המבט לשמיים. איזה כוכבים אתם רואים? האם אתם יודעים לזהות חלק מהם? אפשר לקרוא על הכוכבים שרואים בשמיים
- השפילו את המבט למטה. בלילה יוצאות חיות רבות לפעילות: חיפושיות, קרפדות, פרפרי לילה, ורמשים ממינים שונים. נסו למצוא חיות שיצאו לעבודתן הלילית ולעקוב אחרי מעשיהן.
- יש גם אנשים שיוצאים דווקא בלילה לפעילות. את מי אתם פוגשים בטיול הלילי? נסו להיות כמה ברגעים בשקט ולהקשיב. איזה פעילויות אתם מצליחים לשמוע?
-
אשת קשת
נפלא! לילה הוא הזמן האהוב עלינו! טיולי לילה הם הלחם שלנו!
-
אשת קשת
ושמעתי המלצות גם על ספארי לילה - סיור לילי בספארי
(צריך לתאם מראש)
גם לאריות נעים יותר בלילה....
(צריך לתאם מראש)
גם לאריות נעים יותר בלילה....
-
אשת קשת
ספארי ערב או בין-ערביים רק מגיל 5.
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
אשת קשת
בלילות הקיץ הקרירים(-:
אצלנו הולכים לישון אחרי חצות, הלילות לא חמים אלא קרירים ונעימים
בלילות אנו יוצאים עם משקפת לראית לילה שוכבים בשקט ומחכים לחזירי בר תנים, שועלים, ועוד
ואכן גם הצלחנו לראות וזה היה מרגש מאוד.
מדורות, וטיולי לילה אצלנו נערכים בערך פעמיים בשבוע וזו חגיגה ענקית לילדים.
אצלנו הולכים לישון אחרי חצות, הלילות לא חמים אלא קרירים ונעימים
בלילות אנו יוצאים עם משקפת לראית לילה שוכבים בשקט ומחכים לחזירי בר תנים, שועלים, ועוד
ואכן גם הצלחנו לראות וזה היה מרגש מאוד.
מדורות, וטיולי לילה אצלנו נערכים בערך פעמיים בשבוע וזו חגיגה ענקית לילדים.
-
אשת קשת
מה קורה אשת? מחכה לגשם הראשון כדי לשלוח אותנו לחפש חלזונות?
אני מתגעגעת (-:
אני מתגעגעת (-:
אשת קשת
היי אשת קשת. פעם ראשונה בדף ובאתר וזה ממש נעים לראות ולחשוב על המשימות המעניינות שלך. וזה גם פותח את הראש לחוש ולהבין מה קורה סביבינו ולהשתמש במידע בצורה יצירתית עם הילדים. אמנם בתי רק בת 5 חודשים אךכבר עכשיו אני מודעת יותר לעולם סביבי כי אני רואה אותו דרכה ובעזרת המשימה של הקור למשל בילינו שעה של לימודים וחיוכים והיה נעים. נגענו בדברים קרים וחמים. אז תודות
אשת קשת
רק עכשיו שמתי לב לתאריך האחרון... אולי תחזרי שוב אשת?
-
-
אשת קשת
אשת קֶשֶת
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2005, 22:43
- דף אישי: הדף האישי של לבנת_כנף*
אשת קשת
ומה בכלל הכוונה בשם הזה?
אשת קשת
ומה בכלל הכוונה בשם הזה?
לדעתי, כיד הדמיון הטובה. לי זה מצטייר כאשת חיל, ששולחת מהקשת שעל כתפה החסונה והיפה חצים של השראה לעולם.
(ומתי היא כבר תחזור???)
לדעתי, כיד הדמיון הטובה. לי זה מצטייר כאשת חיל, ששולחת מהקשת שעל כתפה החסונה והיפה חצים של השראה לעולם.
(ומתי היא כבר תחזור???)
-
אשת קשת
משימה ל-3.7: להיות אשת קשת
הפעם המשימה אינה מיועדת לתת משהו לילדים באמצעות מעשינו, אלא לקחת קצת מהאור והצבע שהם מכניסים לחיינו ולפזר אותם הלאה, להורים ולילדים אחרים. כפי שטיפות הגשם מפזרות את אור השמש לקשת של צבעים, כך אפשר לקחת טיפה מעצמנו ולתת לה לפזר את האור שנכנס לחיינו לקשת של אפשרויות ורעיונות. וכשניתן טיפה מעצמנו, נוכל לרגע להיות אשת קשת.
הפעם המשימה אינה מיועדת לתת משהו לילדים באמצעות מעשינו, אלא לקחת קצת מהאור והצבע שהם מכניסים לחיינו ולפזר אותם הלאה, להורים ולילדים אחרים. כפי שטיפות הגשם מפזרות את אור השמש לקשת של צבעים, כך אפשר לקחת טיפה מעצמנו ולתת לה לפזר את האור שנכנס לחיינו לקשת של אפשרויות ורעיונות. וכשניתן טיפה מעצמנו, נוכל לרגע להיות אשת קשת.
- ניצוץ: תחשבו על משהו נחמד שעשיתם לאחרונה, או משהו מעניין שילדיכם עשו, או משהו יפה שראיתם אחרים עושים. זה יכול להיות דבר קטן וחסר משמעות כמו פרח שהרחתם, או גדול וחשוב כמו הצלת חיי אלפים. העיקר שהוא הדליק לכם ניצוץ בעיניים.
- להבה: נסו להרגיש מה היה מלהיב בניצוץ ההוא -- אולי ההנאה מחוש הריח? או אולי היתה זו האהבה לפרחים? אולי הסיפוק בעזרה לאחרים? או הכבוד לחיים? הדבר שהלהיב אתכם, אותו דבר שהניצוץ עורר בכם, הוא נושא טוב למשימה. זה לא חייב להיות משהו מרשים עד כדי כך שיתאים לפרסומת לטלפון סלולרי; כל מה שהלהיב אתכם אישית, צנוע ככל שיהיה, הוא נושא טוב למשימה. נסחו אותו במילה אחת או שלוש, ורשמו אותו ככותרת המשימה.
- אור: איזה עוד דברים אפשר לעשות בנושא המלהיב שכתבתם, מלבד הניצוץ הראשוני? רשמו את כל הרעיונות שעולים בדעתכם, גם אם הם נראים בתחילה מוזרים או לא מעשיים; לפעמים עצם הכתיבה מאירה את הדברים באור אחר. אחרי שרשמתם בצורה חופשית, בחרו את שלושת הרעיונות הטובים ביותר ברשימה ונסחו אותם כהצעות לפעילות.
- ראות: עכשיו הסתכלו במשימה מהצד, קראו אותה בעיניים חדשות. אם הרעיונות מנוסחים ברור אז ודאי קל להבין מה לעשות, אבל מהי המשמעות של המעשים האלה? נסחו את המשמעות של המשימה עבורכם באופן אישי. אפשר לעשות זאת במשפט קצר ואפשר בהשתפכות מתמשכת; אפשר להשתמש במילים שלכם ואפשר לצטט יצירה מוכרת -- כל מה שיקשר את המעשים של המשימה עם המשמעות שיש לה בעיניכם, שיעביר לקוראים את נקודת המבט שלכם. את ההסבר הזה שימו בפתיחת המשימה, לפני ההוראות המעשיות.
- צבע: אחרי כתיבת המלים, כדאי להוסיף להן צבע בתמונה. נסו לדמיין אילו מין תמונות ימחישו או ישלימו את המשימה, ולכו אל חיפוש התמונות של גוגל כדי למצוא תמונות כאלה. הכניסו את כתובת התמונה בין ההקדמה לפירוט המשימה.
-
אשת קשת
וואו! (כבר מס' פעמים חשבתי לעצמי- אולי אנסה להוסיף משימה, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל בכלל, אז תודה @} ). אנסה מתישהו, בלי נדר .
-
אשת קשת
כבר מס' פעמים חשבתי לעצמי- אולי אנסה להוסיף משימה, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל בכלל
נורא התרשמתי מהיכולת לתאר את התהליך ל"ייצור" משימה.
נורא התרשמתי מהיכולת לתאר את התהליך ל"ייצור" משימה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אשת קשת
מי מוכנה להרים את הכפפה להיות אשת-קשת?
הרי לא צריך להצמד באמת למתכונת של בתוע משימה שבועית כלל משפחתית - סתם אפשר לזרוק רעיונות יפים לפעילויות:
דמיון מובחן באבנים, לימוד תופעות פיסקליות כמו צנטרפוגה, משקל סגולי, ניפוח בלון באמצעות התססת חומר, ועוד.
הרי לא צריך להצמד באמת למתכונת של בתוע משימה שבועית כלל משפחתית - סתם אפשר לזרוק רעיונות יפים לפעילויות:
דמיון מובחן באבנים, לימוד תופעות פיסקליות כמו צנטרפוגה, משקל סגולי, ניפוח בלון באמצעות התססת חומר, ועוד.
אשת קשת
איזה יופי ! פתאום גיליתי את הדף הזה והוא ממש מקסים !
אם כי במבט נוסף גיליתי שהוא ממש נטוש. אף אשת קשת חלופית לא נמצאה ?
טוב, אם כך אנסה...
השבוע הרחוב שאנחנו גרים בו בראש פינה ממש ננטש מפאת המצב הביטחוני ולפתע נתחוור לי עד כמה אנשים מרגישים מבודדים וזקוקים לקשר . לברר מה עם השכנים והאם מישהו צריך עזרה .
בשבוע שעבר הייתי אצל חברה ביישוב ליד תל אביב, החברה נמצאת בשמירת הריון והשכנה הביאה לה את הילדים מהקייטנה ...זאת משימה שבועית שרצוי לזכור כל שבוע במשך כל החיים, לברר מה קורה אצל השכנים והאם הם זקוקים לעזרה .אם אתם מתביישים או מרגישים 'לא נעים כלשהו' אז תזכרו שהשגרירים הכי טובים הם הילדים וכדאי לשתף אותם במשימה, הם בדרך כלל יודעים מה קורה יותר טוב מאיתנו ומאוד אוהבים משימות כמו ללכת לשכנים וכד'
בקלות יכול להיות שהשכנים שלכם זקוקים לעזרה אבל 'לא נעים' להם לבקש והיה ותציעו את עזרתכם תגלו שהם ישמחו לבקש ממכם עזרה!
בהצלחה
אם כי במבט נוסף גיליתי שהוא ממש נטוש. אף אשת קשת חלופית לא נמצאה ?
טוב, אם כך אנסה...
השבוע הרחוב שאנחנו גרים בו בראש פינה ממש ננטש מפאת המצב הביטחוני ולפתע נתחוור לי עד כמה אנשים מרגישים מבודדים וזקוקים לקשר . לברר מה עם השכנים והאם מישהו צריך עזרה .
בשבוע שעבר הייתי אצל חברה ביישוב ליד תל אביב, החברה נמצאת בשמירת הריון והשכנה הביאה לה את הילדים מהקייטנה ...זאת משימה שבועית שרצוי לזכור כל שבוע במשך כל החיים, לברר מה קורה אצל השכנים והאם הם זקוקים לעזרה .אם אתם מתביישים או מרגישים 'לא נעים כלשהו' אז תזכרו שהשגרירים הכי טובים הם הילדים וכדאי לשתף אותם במשימה, הם בדרך כלל יודעים מה קורה יותר טוב מאיתנו ומאוד אוהבים משימות כמו ללכת לשכנים וכד'
בקלות יכול להיות שהשכנים שלכם זקוקים לעזרה אבל 'לא נעים' להם לבקש והיה ותציעו את עזרתכם תגלו שהם ישמחו לבקש ממכם עזרה!
בהצלחה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אשת קשת
משימות נהדרות על תחושת שייכות ליקום. כל הכבוד והנה מחשבה לפעילות לקום בבוקר לאמר תודה לכל בני הבית על משהו חיובי שעשו, פשוט לא לחפש תמיד את השלילי אצל בן הזוג והילדים