החיוניות שלי חלק תשיעי

גוגוס*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

בבסיס החיבור הזה לא נמצא בהכרח מחסור.
בוודאי שלא בהכרח, אבל במשפחה שבה אני גדלתי - כן. ואני מרגישה שזו הלמידה שלי ושזה החיבור שקיים אצלי, ואולי בדיוק בגלל זה אני לא מרגישה בנוח איתו. אין לי בכלל למידה שהאכלה והתעסקות באוכל זה דבר שמח שמביע אהבה פשוטה של שפע. יש לי תחושה שזה לא דבר שאני יכולה ללמד את עצמי, אלא שאני יכולה בעיקר להתיר את הקשר שזיהיתי בין אהבה ופיצוי על מחסור.

הקשר הזה נמצא הרי בראשית החיים בהנקה.
לא היה לי כזה מעולם. ממש מעולם. הנקה (והנקתי את כל השלושה די הרבה זמן) תמיד היתה אצלי האכלה פשוטה ולא שונה מכל טיפול אחר שנתתי. וגם הטיפול אצלי מעולם לא היה ביטוי של אהבה אלא פשוט של מה שנדרש לעשות באותו רגע.
אין לי גם את הכפתור הזה שכואב לו כאשר לילד שלי כואב. אין בי הזדהות בכלל, גם לא כלפי אנשים אחרים אהובים מאוד. יש בי חמלה ואמפטיה אבל החיבור המסוים הזה שקושר שם אהבה לא קיים אצלי. אולי משהו אצלי לא בסדר.
אהבה אצלי היא רגש ולא פעולה, ואני יודעת שבאתר הזה זה נחשב ממש חתרני ועקום, אבל מעולם לא התחברתי לכל הדיונים האלה שבהם אהבה היא מה שאנחנו עושים, ובאופן אישי, ובלי להיכנס לזה יותר מדי, אני חושבת שזה סופר עקום וקרקע פורייה לשיבושים חמורים גם של הרגש עצמו וגם של הפעולות שאנחנו לכאורה עושים בעקבותיו.
בתכלס, אני חיה חיים של בריאות נפשית ממש מעולה, וכך גם ילדיי, ובן זוגי, ומכאן אני מסיקה שלכל הפחות - גם צורת הראייה שלי והחוויה שלי עובדות היטב.

אצלנו מי שאוהב חלבון ואוכל יותר חלבון, נוטה פחות למתוק. ומי שאוכל פחות חלבון ופחות אוכל מן החי - מחפש מאוד את המתוק.
אין אצלנו נטייה. אנחנו אוכלים גם וגם, ותמיד שמחים באלה כמו באלה :-)

זו עדיין עבודה והתעסקות לא מועטה.
אז שחררי. קערה של אפונים בחמאה יכולה להיות אצלך ארוחת ערב, נגיד, אחרי סלט?
תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה מבושלת (שוב, בהרבה חמאה...) יכולה להיות ארוחת ערב?
סטייק לדקה במחבת יכול להיות ארוחת ערב?
אני סתם זורקת לך רעיונות למה שאני מכינה. אם זה לוקח יותר מחמש דקות של עבודת הכנה (לא אכפת לי כמה זמן לוקח לזה להתבשל אחר כך) אני לא מתעסקת בזה בכלל, אלא אם אני במצב רוח נדיב במיוחד.
שקופה_א*
הצטרפות: 23 אפריל 2017, 14:15
דף אישי: הדף האישי של שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

גם הטיפול אצלי מעולם לא היה ביטוי של אהבה אלא פשוט של מה שנדרש לעשות באותו רגע.
איזו סיבה יכולה לעשות את מה שנדרש באותו הרגע אם לא אהבה?
טיפלת בו כמו שהיית מטפלת בתינוק זר שעלייך לשמור עליו?

מעולם לא התחברתי לכל הדיונים האלה שבהם אהבה היא מה שאנחנו עושים.
גם אני , ועדיין מסוקרנת להבין עד הסוף את מה שכתבת פה,
וזה מרתק , כי יש לך הבנה מדהימה לנפש, ולרגשות, גם אלו החבויים יותר
וביחד עם זה את לא מושפעת מכאב של מישהו לידך ? איך זה קורה?

אני לא חושבת שאהבה זו נתינה, אבל כן מרגישה שאצלי הנתינה מולידה אהבה.
כשאני נותנת למישהו - ובטח לילד שלי אני אוהבת אותו יותר באותו הרגע, או מחוברת יותר.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני רואה בהאכלה משהו חיובי. רצון להעניק, ולשמח, ואסתטיקה (לעשות יפה) ולהשתכלל (הרצון האנושי להשתפר), ולחוות חוויות משותפות שהן פיזיות (אוכלים יחד).
גם אני
וגם בניית זכרונות משותפים מיטיבים. אני יודעת שהם נבנים כמובן גם בהקשרים אחרים, אבל אם אין כאלה סביב אוכל - בעיני (לי) זה חסר.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

טיפלת בו כמו שהיית מטפלת בתינוק זר שעלייך לשמור עליו?
כן. אם הייתי צריכה לשמור על תינוק זר, הוא היה מקבל ממני באותו רגע את אותו טיפול בדיוק. אחד לאחד.
האהבה היא הכוח המופלא שמניע אותי לרצות לחיות לצד וביחד עם התינוק שלי, או בן הזוג שלי, להכיר אותם, להראות להם את עצמי, לנשום את אותו אוויר ביחד. היא לא המניע שלי לטיפול מיטבי.

את לא מושפעת מכאב של מישהו לידך? איך זה קורה?
אני לא יודעת איך זה קורה. פשוט אין לי הזדהות. אני לא חשה את הכאב הזה כאילו הוא קורה גם לי. אפילו לא טיפה.
כשיש כאב, או שמחה גדולה שמבקשת יחס, אני פשוט מתייחסת אליהם בצורה הכי טובה שאני יכולה באותו רגע. לא בגלל שהם פוגשים אותי אלא בגלל שהם נוכחים ואני יכולה להשתתף בהם. שוב, כמיטב יכולתי המשתנה.

אם ילד לידי נפגע, הוא יקבל ממני בדיוק בדיוק מה שהיה מקבל באותו הרגע הילד שלי, לו זה היה הוא חס וחלילה.
הנתינה תהיה פחות מדויקת, כי אין שם היסטוריה והיכרות, אבל רמת הנתינה תהיה זהה לגמרי. אני פשוט אעשה בשבילו כל מה שאני יכולה באותו רגע.

כשאני נותנת למישהו - ובטח לילד שלי אני אוהבת אותו יותר באותו הרגע, או מחוברת יותר.
בשבילי, לאהוב ולהיות מחוברת הם שני דברים מאוד שונים.
נתינה תעורר בי הנאה ושמחה, לא אהבה. אני לא מבלבלת ביניהם.
ואהבה לא בהכרח תעורר בי רצון לתת. היא תעורר בי תחושה של אהבה.

המחשבה הזו שרגש מייצר פעולה בכלל לא ברורה לי. אני חושבת שזה ממש אסון לשפוט מעשים לפי מידת האהבה שהם מביעים. זה חיבור לא טבעי וכמעט... הרסני בעיניי. הוא חותר תחת כל הרעיון של אהבה כרגש בלתי תלוי.
במידה רבה, הדיון הזה (של פעולה כאהבה) הוא התגלמות האהבה התלויה בדבר. אני לא יכולה לאהוב מישהו ולהזיק לו, אפילו ביודעין? בטח שאני יכולה, מניסיון. למה? כי באותו רגע שהזקתי הייתי שקועה בעצמי ובצרכים שלי ולא בו ובצרכים שלו. כי אהבה לאדם אחר לא אומרת שזה הדבר היחיד שממלא אותי כל הזמן.
יו, אני מצטערת, אבל אני ממש מרגישה שעולה בי כעס נוכח ההנחות האלה, שמקדמות אהבה התלויה בדבר כאילו היתה ה-אהבה...

אני מסוגלת לחוש אהבה עמוקה לאנשים שאין לי שום רצון אמיתי לתת להם משהו או להתנהג כלפיהם בדרך מסוימת. ולצד זה, אנשים שאני אוהבת עד מאוד, בכל לבי, לפעמים סובלים ממני מאוד. לשמחתי, הסביבה שלי מדברת באותה שפה שלי, ואף אחד מהם מעולם לא חש או הניח שההתנהגות שלי אומרת שאני לא אוהבת.
להפך, ההבנה שהאהבה תמיד שם עוזרת לכולנו להתגבר על הרגעים הכה-אנושיים האלה ולחזור לתדר המשותף, האוהב.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

ההבנה שהאהבה תמיד שם עוזרת לכולנו להתגבר על הרגעים הכה-אנושיים האלה ולחזור לתדר המשותף, האוהב.
משפט חשוב.
אבל אני חושבת שההבנה שהאהבה תמיד שם נבנית מהמון אירועים של עשיה שבהם האהבה נוכחת.
זה לא שרגש מייצר פעולה אלא יותר שאהבה מתגלמת במעשים. כך אני חווה את זה.
איך עוברת החוויה הזו של האהבה? במילים? לא ממש. מרגישים אותה בתוך המעשים.
זה לא אומר שכל מעשה מגלם אהבה, וזה לא אומר שהאהבה תמיד תניע לפעולה, אבל אני חושבת שהיא מתממשת בעשייה היומיומית שלנו.

פשוט אין לי הזדהות. אני לא חשה את הכאב הזה כאילו הוא קורה גם לי. אפילו לא טיפה.
מרשים. נשמע לי מתכון לבריאות נפשית מעולה לילדייך. וכל-כך נדיר.

קערה של אפונים בחמאה יכולה להיות אצלך ארוחת ערב, נגיד, אחרי סלט?
רעיונות מעולים. מוסיפים לרפרטואר הקבוע אצלנו (ביצים, ירקות עם טחינה, ירקות עם פסטו, עדשים, ירקות בתנור).
באמת נשמע פשוט, אבל בשבילי זה לא ממש. זאת אומרת, זה לא לשחרר. עצם המחשבה שאני צריכה להתעסק עם כל זה, ואחר-כך גם יש כלים, ולכלוכים מסביב - טוב, נו, החיים - זו התעסקות.
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

המחשבה הזו שרגש מייצר פעולה בכלל לא ברורה לי. אני חושבת שזה ממש אסון לשפוט מעשים לפי מידת האהבה שהם מביעים. זה חיבור לא טבעי וכמעט... הרסני בעיניי. הוא חותר תחת כל הרעיון של אהבה כרגש בלתי תלוי.
מעניין. אני דווקא מסכימה שאהבה היא במהות שלה רגש (עם כוכבית. תכף אחזור לזה) אבל זה לא סותר את זה שהיא מניעה לפעולה. רגשות רבים מניעים פעולות רבות, למה לא אהבה?
אצלי יהיו דברים שהם בעיניי "טיפול הולם" שכל אחד באחריותי היה מקבל, ויש דברים שהם יותר מזה, שלרוב רק אנשים שאני אוהבת או חשובים לי יקבלו. ולפעמים כשאני מתקשה לתת משהו שאני בעיקרון רוצה לתת אבל צריכה גם לעבור איזה קושי בדרך כדי לממש את הרצון הזה, אז אהבה תהיה הכוח שעוזר לי לעבור את הקושי.

אין לי גם את הכפתור הזה שכואב לו כאשר לילד שלי כואב. אין בי הזדהות בכלל, גם לא כלפי אנשים אחרים אהובים מאוד. יש בי חמלה ואמפטיה אבל
בכלל? כלומר אני רואה את ההבחנה בין הזדהות מוחלטת והתערבבות לבין חמלה. אבל קשה לי לדמיין חמלה בלי הזדהות בכלל.
לאחרונה אני גם נתקלת המון שמידע על "נוירוני מראה" כמניעים אמפתיה - זה נראה לך לא נכון? לא הכרחי?
איך החמלה נטולת ההזדהות הזו נראית? (סקרנית)

כוכבית לגבי אהבה כרגש ולא כפעולה - עם הזמן גיליתי, ששני אנשים יכולים לתאר את מה שהם מרגישים כאהבה, אבל בעצם להרגיש דברים שונים מאוד. ולכן אני חושבת שיש תועלת בהסתכלות על מעשים, גם אם היא לא לגמרי נכונה בעיניי באופן תיאורטי. אני לא אשפוט מעשה בודד כמייצג שום דבר מאשר את מה שקורה באותו רגע מסוים, אבל בהסתכלות ארוכת שנים יש אנשים שאני יכולה להסתכל על ההתנהגות שלהם ולהגיד - סביר מאוד להניח שמה שהם מרגישים ומכנים "אהבה" הוא לא מה שאני מרגישה כשאני מרגישה אהבה.
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

עם הזמן גיליתי, ששני אנשים יכולים לתאר את מה שהם מרגישים כאהבה, אבל בעצם להרגיש דברים שונים מאוד.
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

אני מנסה להבין ולגבש מה אני חושבת , אז בינתיים אני שואלת אותך, האם אין תוצאה טבעית כזו של אהבה - לרצות שלאהוּב יהיה טוב?
כשאני אוהבת את הילד שלי אני רוצה שיהיה לו הכי טוב שיש!!!! (אפשר להוסיף פה סימני קריאה עד הסוף...)
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

רוצה לחזור רגע לנושא של אכילה והדחקת רגשות.
בזמן האחרון, מאז שכתבתי כאן, התבוננתי על הרגעים הללו שבהם אני פונה לנשנוש ללא צורך אמיתי באוכל.
לעיתים זה בעקבות משהו מטריד שקרה, שיחת טלפון עם עדכון לא נעים, שאלה שאין לי אליה פתרון וכדומה.
השאלה מה עושים עם זה.
גוגוס כתבת:
כשאת מאפשרת לרגש למלא אותך, להיות ממש את, הוא חולף דרכך והחוצה בזמן קצר מאוד
אבל לא תמיד זה רגש שאפשר לתת לו למלא אותי.
לעיתים אני פונה לאכול כשיש בעיה שהיא מורכבת, שאי אפשר פשוט להרגיש אותה, שצריך לגלגל אותה בראש, ולהתייעץ עליה עם אחרים, ומעורבים בה שלל רגשות לא ממש ברורים.
או לחץ: מה יקרה אם, וכאשר, ואולי...

אני חושבת שהאכילה נותנת איזו הפוגה רגשית, ואני תוהה איך עוד אפשר להגיב, בדרך שלא קשורה לאוכל. [ובתנאים שבהם אי אפשר לצאת לריצה, אלא צריך להמשיך בעבודה].
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

ואני תוהה איך עוד אפשר להגיב, בדרך שלא קשורה לאוכל.
לשמוע מוזיקה, לצאת לריצה או להליכה לחמש דקות (או כמות הזמן שמקבילה לאכילה שלך), לשתות תה.

וגם במקרה שהרגשות מורכבים ולא ברורים, אפשר לנסות להרגיש אותם.

<מה שאמרת על זה שצריך להמשיך בעבודה מתקשר לי למשהו שתמרוש כתבה על דברים שאין להם זמן בתפגישות עם רופאים, ועל משהו שאני רוצה לכתוב כבר כמה זמן. אולי מתישהו זה גם יקרה...>
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

איך עוברת החוויה הזו של האהבה? במילים? לא ממש. מרגישים אותה בתוך המעשים.
אני מרגישה שפשוט מרגישים אותה. לא יודעת להסביר את זה, אבל אני אוהבת אנשים שמעולם לא עשיתי עבורם דבר, ואני יודעת בוודאות שהם יודעים ומרגישים את זה. ואחרים אוהבים אותי, ואני מרגישה את זה, למרות שהם מעולם לא עשו עבורי דבר.
אני מרגישה שצריך לתת יותר קרדיט לאהבה ולכוח שלה, שהיא לא זקוקה לארציות המעשית הזו בשביל להיות מאוד נוכחת.

קשה לי לדמיין חמלה בלי הזדהות בכלל.
בתפישה שלי (את עצמי ובכלל) הזדהות היא המכשול העיקרי בפני חמלה. החרדה ממנה, מזה שפתאום היא תשאב אותנו, היא זו שיוצרת את המרחק שמקשה על החמלה להתקיים. היא מובילה לרחמים או להתנשאות או לריחוק ממשי, שזה בערך ההפך מחמלה.

סביר מאוד להניח שמה שהם מרגישים ומכנים "אהבה" הוא לא מה שאני מרגישה כשאני מרגישה אהבה.
אני מסכימה לגמרי, אבל אני לא צריכה בשביל זה להסתכל על המעשים.
יש אהבה התלויה בדבר, שהיא לא אהבה בכלל, ויש לה נוכחות כמעט פיזית אפילו בלי שום מעשה. המעשים רק מאשרים שזה הדבר.
ואהבה של ממש, נטולת תנאים, גם היא ניכרת מעבר ולפני כל מעשה.
אני יודעת שלא תמיד קל להבחין ביניהן עם כמות המניפולציות שאנשים מייצרים ביודעין ושלא ביודעין, אבל אני אישית מעולם לא התבלבלתי שם ולכן אין לי צורך אישי בשום שיפוט של מעשים.

לדעתי רוב האנשים לא מסוגלים לחוש אהבה או להיות נוכחות אוהבת. זה נגזל מהם בילדות.
הפתרון, בעיניי, הוא להגיד להם את זה כמו שזה, ולתמוך בקושי העצום שיש להם להתחבר למקור העוצמה הזה, ולא ללמד אותם במקום זה איך לטפח אהבה התלויה בדבר ועוד לחשוב שטעות שזו ה-אהבה.

כשאני אוהבת את הילד שלי אני רוצה שיהיה לו הכי טוב שיש!!!!
אני רוצה שלכל אדם בעולם יהיה הכי טוב שיש!!!!!!!!!
אני לא מבינה, בכנות, איפה הקשר בין התחושה הזו לבין אהבה.
האהבה שלי היא המהות שלי, היא לא דבר שאני מעניקה לאנשים מסוימים, ולאחרים לא. היא ערוץ שממנו אני מתקיימת ופועלת. כשאני חשה אותו - כל מה שאני אעשה לכל אדם באשר הוא יהיה מעשה אוהב. כשאני לא חשה אותו (למשל כי אני בתוך ערוץ של פחד) אז לא משנה כמה "אהוב" בתיאוריה יהיה האדם שמולי - המעשים שלי לא יביעו אהבה באותו רגע.
אם מישהו ישפוט כמה אני אוהבת אותו על בסיס המעשים שלי אני ארגיש שהוא לא מבין באהבה שום דבר, ושלו עצמו אין יכולת אמיתית להיות נוכחות אוהבת ולכן הוא משליך את זה עלי. אין עצוב מזה...
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

תמי, ההתמודדות הראשונית והמרכזית עם אכילה רגשית היא לייצר עוד דרכי התמודדות.
לא במקום האכילה, אלא לצדה.
גם תאכלי, וגם חפשי איך עוד את יכולה לשמח את עצמך. או במילים אחרות - איך עוד את יכולה להדחיק את מה שאין באפשרותך להתמודד איתו.
כל השלבים הנוספים של עיבוד רגשי יבואו רק כאשר הדבר הזה יתבסס, כי אם את בוחרת באכילה רגשית כי זה הדבר היחיד שאת יודעת לעשות במצבים כאלה - אז אין סיכוי שתעברי מאפס (=יש רק פתרון אחד) למאה (=עיבוד רגשי מיטבי).
קודם עוברים דרך "יש דרכים רבות", ואז עיבוד רגשי (שהוא נלמד) הופך באטיות רבה להיות עוד דרך אחת, שאת מסוגלת להפעיל לפעמים כשיש לך משאבים, ואז הוא הופך להיות דרך שנבחרת יותר ויותר כי את לומדת שבעצם זה צורך הכי פחות משאבים, וזהו.
זה המסע.

אם את מזהה שאת בתחילת דרכו, התחילי (מה שנקרא, לשיטתי...) בלאכול מתי שאת רוצה לאכול (קודם כל מספקים! צרכים ורצונות) ולהוסיף לזה תחושה של שפע.
שאלי את עצמך ממש בעודך לועסת - יופי, מה עוד אני יכולה לעשות בשביל עצמי? תמיד יהיה משהו.
הדבר שכמעט כמעט תמיד יש זה כמה שניות לעצום עיניים ולחייך לעצמך, למשל. או לנשום דקה בצורה מודעת, כן כן, ממש בעודך לועסת או אחרי הביס האחרון.

עוזר? מובן? מקדם?
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני ארגיש שהוא לא מבין באהבה.
אני לא רואה טעם להכנס לוויכוח בנושא, אבל לי יש תפיסת אהבה משלי (שבין היתר, מתבססת על החוויות שלי, אבל לא רק). והיא שונה משלך. ואני לא חושבת שמיש מגדיר דברים ומשתמש במילים אחרת ממך, לא מבין משהו. מותר שלאנשים תהיה דעה שונה בלי להתנשא עליהם ולהניח שהם לא מבינים ואין להם יכולת כלשהי.
בטח כשיש את הפתרון הפשוט בהרבה, אי הסכמה על הגדרה (כי בעוד שהחויה שאת מתארת מוכרת לי, אהבה זה לא. לא במילון שלי).
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

איך עוד את יכולה להדחיק את מה שאין באפשרותך להתמודד איתו.
בדיוק, בדיוק לזה התכוונתי!
שלא תמיד אפשר באותו הרגע להתמודד. שצריך איזה רווח, ואוכל מייצר את הרווח הזה. אבל הוא גם מייצר אצלי די מהר תחושות לא טובות (עומס לא נעים בבטן).

אישה, תודה על ההצעות הטובות:
לשמוע מוזיקה, לצאת לריצה או להליכה לחמש דקות (או כמות הזמן שמקבילה לאכילה שלך), לשתות תה.
נראה לי שהן כולן יותר מורכבות לביצוע ופחות אפקטיביות מאכילה. תה לא עושה לי את זה בכלל. ומאז שהפסקתי סוכר אין בעצם משקאות שעובדים לי כמנחמים, לצערי.

הדבר שכמעט כמעט תמיד יש זה כמה שניות לעצום עיניים ולחייך לעצמך, למשל. או לנשום דקה בצורה מודעת, כן כן, ממש בעודך לועסת או אחרי הביס האחרון.
הבעיה היא שלרוב ממש לא בא לי לחייך באותו הרגע. נראה לי שזה יהיה כרוך בהרבה התנגדות. אבל אולי ללעוס ולחייך זה אפשרי, כי זה משעשע רק לחשוב על זה.

גוגוס, בואי נקפוץ רגע לסוף המסע.שואלת ברצינות:
נראה לך שתמיד אפשר לעצור באותו הרגע ולעבור לעיבוד רגשי?
אני לא בטוחה. לפעמים הנסיבות לא מתאימות, הסיטואציה כוללת עוד אנשים וכו'.
כלומר, גם אם את לגמרי מבינה מה צריך, הרי לא תמיד זה ישים.
מה אז?
או בקיצור: מה את עושה במצב כזה?
נניח, כשמודיעים לך שקיבלת דחייה של משהו שחשוב לך מאוד מאוד, מה שאומר שאת מיד חייבת להגיש למשהו אחר, בלחץ זמנים, כי את חייבת את המימון ואנשים תלויים בזה, וממש לא רצית להגיש לדבר השני, וכרגע אין ברירה, וצריך לחשוב איך לתקן את ההגשה הראשונה ולהתמודד עם טעויות שלא ממש הבנת למה הן טעויות, ואת נכנסת לפגישה רבת משתתפים בעוד עשר דקות.
לא לוקחת חופן אגוזי קשיו? או כמה שזיפים מיותרים?
[כן, שוקולד היה הרבה יותר אפקטיבי, אבל אני לא מתקרבת לזה. והנה מסתבר שבמצבים כאלה גם שזיפים הם סוג של פתרון עבורי, וגם הם מתגלים כפתרון גרוע כשבעצם אני ממש לא רעבה. זה השלב שלי - לא מעמיסה ג'אנק ברגעים כאלה, אבל מצליחה להשתיק מערבולות גם עם מזון בריאות, ולהבין שגם זה לא מוצלח].
מה היית עושה כן מוצלח?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

הבעיה היא שלרוב ממש לא בא לי לחייך באותו הרגע
אז לא. הצעתי את זה כי יש הרבה פעמים שבהן זה מתאים אבל אף אחד לא חושב על זה בכלל כדרך התמודדות...
גם לנשום בלי לחייך זה משהו מועיל, ואין שום מצב שאין לך כמה שניות לקחת כמה נשימות מודעות ולהרפות את שרירי הפנים ולחוש באפקט המהמם שיש לזה על כל ההוויה שלך.

נראה לך שתמיד אפשר לעצור באותו הרגע ולעבור לעיבוד רגשי?
ממש לא, וזו גם לא המטרה. שום דבר שהוא "תמיד" הוא המטרה, אחרת את עוברת לחשיבה של איסורים ועונשים אם לא הצלחת בזה.
זו עוד אפשרות. מתי וכמה תבחרי בה? זה כבר תלוי בהרבה דברים שרק חלקם בכלל באחריותך.

האכילה במצבים כאלה היא לא פתרון רע. היא לא פתרון לא נכון.
להפך, היא עוד פתרון מצוין מבין הרבה פתרונות מצוינים אפשריים.
כרגע, אין לך פתרונות אחרים, אז את מרגישה בצדק סוג של מחנק בתוכה (באכילה הרגשית).
אבל כאשר יהיו לך פתרונות נוספים את תוכלי להרגיש איך היא לגמרי בסדר. כן, גם אם היא עושה לפעמים כאב בטן.
למה? כי היא היתה ההכי טוב שהצלחת לעשות באותו רגע, והמשך התיפקוד שלך היה יותר חשוב מכן או לא כאב בטן.

מה הייתי עושה במצב אופטימלי? כאמור, קודם כל אוכלת, אם אני מרגישה את הדחיפות להתחיל לפוגג את התחושה הרעה. במקביל -
נושמת עמוק ומתחברת במשך דקה לפחות לחוויה הגופנית שלי, זו שנמצאת בהווה, ורק אחר כך נכנסת לפגישה.
או - מאחרת לפגישה ומטפלת בעצמי ומתנצלת אחר כך.
או - שוכבת רגע על הרצפה ועוצמת עיניים ובוכה.
או - מתקשרת לאדם אהוב כדי לשפוך את זה עליו בכמה דקות של שטף דיבור אינטנסיבי, אומרת תודה וממשיכה הלאה.

ככל שהמצב נחווה כמצוקה גדולה יותר, כך יכולת הבחירה מצטמצמת. ולכן, במקום להעמיס על המערכת את הצורך לבחור, שווה פשוט להשפיע עליה עוד ועוד. ככה מגלים למשל שבגלל שעושים עוד אז שזיף אחד מספיק, וכאב הבטן לא מגיע כי לא אכלתי עשרה אלא רק אחד. אבל קודם כל לספק את המערכת. היא ביקשה משהו, היא במצוקה, זה לא רעל עכברים, אפשר פשוט להיענות לזה בשמחה ולהגיד לה תודה שהיא מכוונת לפתרונות שגם באמת עובדים.
בעודך מספקת את זה - חשבי מה עוד, במקום מה במקום.
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

תודה על הפירוט.
ה-"או" שלך חשובים.
כי באמת הם לא באוטומט שלי.
מה שמענין לי זה לראות את האפשרויות שכוללות מעורבות של עוד אנשים שעליהן לא חשבתי כלל (אם מאחרת לפגישה צריכה לבקש התחשבות, אם מתקשרת למישהו צריכה לבקש הקשבה). מעורבות כזו נשמעת לי מאוד אפקטיבית. הרבה יותר מרק לנשום למשל. אז אולי אולי (מנסה להבין) האכילה הרגשית היא ערוץ שנשען על החשש מלבקש כזו מין מעורבות וסיוע או התחשבות - מאנשים אחרים. פתרון זמין שלא מאתגר אחרים ולכן הוא כאילו קל יותר.
שווה מחשבה.

אבל קודם כל לספק את המערכת. היא ביקשה משהו, היא במצוקה
זהו, אני מנסה להבין מה בדיוק המערכת מבקשת.
כי השלב שלי במסע הוא כזה שבו אני כבר מבינה - וגם מרגישה - שהמערכת ממש לא מבקשת אוכל.
אני לא מצליחה לשמוע מה היא כן מבקשת.
אבל עכשיו אולי נתת לי כיוון: אולי קשר או תקשורת.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

פתרון זמין שלא מאתגר אחרים ולכן הוא כאילו קל יותר
גם, בטח...
אם מועיל לך להתבונן דרך זה על הקושי שלך לבקש עזרה או התחשבות אז הרווחת פעמיים, וזה לא משנה אם זה באמת עומד בלב ההתנהגות הזו או לא.

המערכת ממש לא מבקשת אוכל
ברור שלא. המערכת מבקשת שקט והרגעה וזה מה שהאוכל יביא, במהירות יחסית.
אבל זה לא הצורך שלך, זה רק הפתרון להצפה רגשית לא נעימה שאת לא רוצה להתעסק איתה באותו רגע.
באותה מידה, גם קשר או תקשורת הם פתרון לאותה מצוקה, רק בדרכים יותר יעילות שישיגו לך יותר מאשר רק שקט.

הצורך שמתחבא מתחת לזה, ומסמן בעזרת תחושות לא נעימות, הוא משהו אחר.
הוא יכול להיות צורך באישור או בהערכה, למשל. או צורך בלהיות משמעותית.
הסיבה ששיחה עם מישהו עוזרת יותר זה כי יש לה סיכוי ממש לגעת גם בצורך, אפילו אם את עוד לא מזהה מהו הצורך הזה.
דלעת*
הצטרפות: 13 יולי 2008, 18:10

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי דלעת* »

הי גוגוס
אתמול הייתי אצל הרופאה בעקבות ההליקובטור והיא נתנה לי 2 אנטיביוטיקות ותרופה להורדת חומציות הקיבה. אני נרתעת מהטיפול. קבעתי למטפל ברפואה סינית.
שואלת שוב האם יש לך המלצות כלשהן? ואשמח אם תוכלי לשתף מדוע כתבת שלא היית מיישמת את העצות של דר אבני? תודה
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

אם מועיל לך להתבונן דרך זה על הקושי שלך לבקש עזרה או התחשבות אז הרווחת פעמיים, וזה לא משנה אם זה באמת עומד בלב ההתנהגות הזו או לא.
מתבוננת
לב_שומע*
הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

גוגוס יקרה, מבינה אותך עכשיו לגמרי בענייני אהבה, הילדים שלך ואוכל.
אם כי אני מועדת לשכוח בסבב הבא כי גדלתי כל כך אחרת.. (-;
לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

בענייני אוכל כאשר ישנו רגש חזק שנוכח - מאוד מדברת אלי הסיטואציה ואני חווה את זה כצורך בעיכול רגשי. צורך בזמן עיכול או פעולת עיכול.
לפעמים מה שנדרש הוא בעיקר זמן עיכול ואז גם לשבת ולבהות כמה דקות (יותר הטעם שלי מנשימה (-; ) יכול להספיק.
לפעמים לא.
ושיחה עם אדם אחר לפעמים תהיה מענה טוב. אצלי זה פשוט כי להפנות את הזרם שצף הרגשי לאוזניים של אדם אחר זו פעולת עיכול. בשל עצם הנוכחות שלו. משהו משלו מתערבב בשלי ואז העיכול מתאפשר. זה לא טלויזיה במעגל סגור.

אולי כמו אוכל, גם זה להכניס משהו מן החוץ אל הפנים? אבל כאן זה הכבר האינטלקט שלי עובד, זה לא מהבטן. המשפט האחרון. (-:
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

בתפישה שלי (את עצמי ובכלל) הזדהות היא המכשול העיקרי בפני חמלה. החרדה ממנה, מזה שפתאום היא תשאב אותנו, היא זו שיוצרת את המרחק שמקשה על החמלה להתקיים. היא מובילה לרחמים או להתנשאות או לריחוק ממשי, שזה בערך ההפך מחמלה.
אם ככה אז נראה לי שאנחנו מתכוונות לאותו דבר רק משתמשות בשפה שונה (-:

אני אוהבת אנשים שמעולם לא עשיתי עבורם דבר, ואני יודעת בוודאות שהם יודעים ומרגישים את זה. ואחרים אוהבים אותי, ואני מרגישה את זה, למרות שהם מעולם לא עשו עבורי דבר.
גם לא מילה טובה? מבט רך? יד (מוחשית או לא) על הכתף? שתיקה בזמן הנכון?

_סביר מאוד להניח שמה שהם מרגישים ומכנים "אהבה" הוא לא מה שאני מרגישה כשאני מרגישה אהבה.
אני מסכימה לגמרי, אבל אני לא צריכה בשביל זה להסתכל על המעשים.
יש אהבה התלויה בדבר, שהיא לא אהבה בכלל, ויש לה נוכחות כמעט פיזית אפילו בלי שום מעשה. המעשים רק מאשרים שזה הדבר.
ואהבה של ממש, נטולת תנאים, גם היא ניכרת מעבר ולפני כל מעשה._
אצלי ה"תלויה בדבר" הוא רק וריאציה אחת של רגש שמכונה אהבה למרות שלדעתי הוא פחות מזה.
יש גם כל מיני שילובים של רגשות חמים, כמו התפעמות, רצון להגן, הזדהות וכו', שיכולים בקלות לקבל אצל מישהו את הכינוי "אהבה" כי כך הוא התרגל לקבל אותה.

(זה אמנם דיון קצת צדדי לדף, אבל מרתק ממש (-: )
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

אהבה שלי היא המהות שלי, היא לא דבר שאני מעניקה לאנשים מסוימים, ולאחרים לא. היא ערוץ שממנו אני מתקיימת ופועלת. כשאני חשה אותו - כל מה שאני אעשה לכל אדם באשר הוא יהיה מעשה אוהב. כשאני לא חשה אותו (למשל כי אני בתוך ערוץ של פחד) אז לא משנה כמה "אהוב" בתיאוריה יהיה האדם שמולי - המעשים שלי לא יביעו אהבה באותו רגע.
אז אצלי ההגדרה לאהבה היא כן דבר שאני מעניקה לאנשים מסוימים ולאחרים לא. אלו שכן זה אלו שאת מכנה "אהוב" בתיאוריה.
ונכון שלא תמיד המעשים מביעים אהבה, כי לפעמים יש עוד דברים חוץ מאהבה שהיא הבסיס, אבל הקשר הטוב והנכון לדעתי הוא אהבה > דאגה > אכפתיות ומזה אמור לנבוע המעשה.
הכשל הלוגי הוא להתעלם מכל מה שבדרך ולומר שאם המעשים לא מביעים את האהבה האהבה לא קיימת , וזה לא לוקח בחשבון את העובדה שיכולים להיות עוד דברים שחוסמים את הקשר הישיר הזה
ולא נותנים לאהבה להתבטא במעשים.

אגב, לא ממש הבנתי את ההגדרה שלך לאהבה התלויה בדבר, במקור, אהבה כזו זו אהבה שקיימת בתנאי למעשים , ולא מעשים שנובעים מאהבה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אז אצלי ההגדרה לאהבה היא כן דבר שאני מעניקה לאנשים מסוימים ולאחרים לא.
וכאן הייתי יכולה לקשר את המאמרים המתאימים מאתר "אש התורה" שמדברים על קהילתיות לעומת אוניברסליות, ועל קידושין בתור הבדלה של אישה אחת (ואיש אחד) מכל שאר האנשים. אם זה מעניין מישהי, ואם אני אצליח למצוא אותם. וגם הפירוש המגניב ממש לארבעה שנכנסו לפרדס (נראה לי רשמתי אותו פעם בדך הבית של לב בהקשר אחר). אחד מהם ראה את העולם מנקודת המבט בה הכל טוב, אבל כשחזר חזרה הפסיק לשמור מצוות. כי הוא לא הצליח לרדת חזרה לנקודה הארצית יותר בה יש טוב ורע.

זה החוט המשולש שלי בנוגע לאהבה.
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

אישה זה ממש מענין אותי, אני אשמח אם תקשרי!
ותיקון קטן לעצמי - אהבה היא דבר שאני מעניקה לאנשים מסוימים יותר ולאחרים פחות.
כי בבסיס הכל יש אהבה לכל אדם, או בעצם לכל יצור חי, האהבה הזו גדולה יותר לבני אדם , וגדולה עוד יותר לבני אדם מסוימים.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני חושבת שזה באמת כמו ההוא מהפרדס. בעולמות הרוח אז האהבה היא לכולם. אבל גם שם יש קשר עמוק יותר לקרובים לנו. אבל אהבה כזו, שהיא לכולם - היא לא מקורקעת. היא מנותקת מהעולם הזה - וזה העולם בו אנחנו חיים. ואפשר לקרקע אותה, אבל כל אחת תעשה זאת אחרת, בהתאם לאופייה ודעותיה.
אני מעדיפה את האהבה שלי ככזו ששייכת לעולם הזה מלכתחילה. כזו שעושה טוב וסרה מרע, ולא כזו שבעיניה הטוב והרע - הכל לטובה (ולכן מותר לגנוב). לדעתי, אהבה שמופנית בשווה כלפי כולם היא לא מקורקעת, לא מאוזנת.
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

הלכתי לקרוא.
הטקסט נוראי בעיניי. מניפולטיבי ומלא בורות לגבי דתות אחרות (לא יודעת אם היא אמיתית או לצרכים רטוריים, אבל כך או כך התוצאה היא אותה תוצאה).
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

מניפולטיבי ומלא בורות לגבי דתות אחרות
אכן. ועדיין, זה המקום הראשון בו נתקלתי ברעיון המקסים הזה, ולמען האמת, אני לא זוכרת מקום אחר שהסביר אותו בברור, למרות שהיו מקומות בהם התייחסו לקונספט הזה.
<כל האתר כזה. יש בו מניפוליטיביות ובורות, וגם רעיונות ממש מוצלחים>
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

יש לך המלצות כלשהן? ואשמח אם תוכלי לשתף מדוע כתבת שלא היית מיישמת את העצות של דר אבני?
דלעת יקרה, זה לא תחום התמחות שלי ולכן אני לא מצרפת כאן המלצות. הדף שאליו קישרתי מלא בהמלצות לדברים טבעיים, וחשבתי שזה מה שביקשת...

לגבי ד"ר אבני, אני מעדיפה לא להיכנס לזה. אני מחבבת מאוד את הגישה הכללית ואת הרוח שנושבת ממנו ובעיקר - את חוש הביקורת שלו כלפי עולם הרפואה. אבל זה שלמישהו יש חוש ביקורת מפותח עוד לא אומר שיש לו משהו בעך ערך להציע במקום זה. לדעתי, הוא עושה שימוש בתואר וההסכמה שלו כדי לשווק רעיונות פרטיים מאוד ולא מבוססים (או בשמם המקובל - "תרופות סבתא") כחלופה לכשלי הרפואה ואני לא אוהבת את זה.
אם לוקחים אותו בעירבון מוגבל וזוכרים שזה מה שזה - הכל בסדר, סתם מתנסים בעוד משהו שלרוב לא יזיק. אבל אם המחשבה אומרת "רופא אמר" אז... פחות :-)

זו דעתי הפרטית מאוד ונא לקרוא אותה ככה :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

יש גם כל מיני שילובים של רגשות חמים, כמו התפעמות, רצון להגן, הזדהות וכו', שיכולים בקלות לקבל אצל מישהו את הכינוי "אהבה" כי כך הוא התרגל לקבל אותה.
בטח...
יש גם חיבה וקירבה, למשל. ואני חושבת שלפעמים משהו כמו חיבה או קירבה יכול להציף תחושה אמיתית לגמרי של אהבה. מקבלים משהו מהחוץ והוא מדליק את החיבורים של הדבר האמיתי. גם זה בסדר, כמובן.
בגלל זה בשבילי הדבר החשוב הוא לא בדיוק מה שאני מרגישה או מה שאני נותנת אלא מה שאני הווה. בשנים האחרונות אני יותר ויותר הווה אהבה ואני ממש רואה איך זה משפיע בצורה מהותית על החיים שלי ולא דומה לשום דבר אחר וקרוב שאי פעם הרגשתי על הרצף הרגשי הזה.

לא ממש הבנתי את ההגדרה שלך לאהבה התלויה בדבר, במקור, אהבה כזו זו אהבה שקיימת בתנאי למעשים ,ולא מעשים שנובעים מאהבה.
נראה לי שקצת הסתבך לנו, שקופה :-)
אכן, גם לגישתי, אהבה התלויה בדבר היא זו שניתנת "רק אם" או "רק כש..." ולכן ערכה מועט בעיניי ואני מעדיפה לא לכנות אותה אהבה אלא לתת לה שמות אחרים.
מעשים לגמרי יכולים לנבוע מאהבה, בטח, אבל במקור דיברתי על הרתיעה שלי מהמהלך ההפוך - זה שבו לוקחים את המעשים ועל פיהם מבינים אם היתה אהבה או לא, בלי לשאול את העושה או האוהב. כלומר, יוצרים שיפוט בדיעבד, ועוד לפעמים על ידי אנשים שבכלל לא היו המושא של המעשה!, ועל סמך זה קובעים אם האדם הנוסף שלא נוכח אוהב או לא. בלתי נסבל מבחינתי ותלוש מכל מציאות הגיונית שאני מכירה. וכאמור, אם מישהו היה עושה את זה לי (= מחליט אם אני אוהבת או לא על סמך השיפוט שלו על המעשים שלי) הייתי מרגישה שהוא לא מבין כלום באהבה, לפחות לא כמו שאני חווה אותה.

לב אהובה, תודה על המילים @}
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

אישה, ממש התחברתי , תודה
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אבל, צלצול, מה עם מישהו אומר שהוא אוהב - לאהובתו - וגם נוהג להכות אותה כשהיא מרגיזה אותו?
למה האמירה יותר חזקה מהמעשה לדעתך? הרי אמירה היא גם סוג של עשייה. או שפיספסתי משהו?
כתבת על ההוויה של האהבה - למה יותר נכון שתתבטא במילים (מתייחסת למשפט שלך על ״לשאול את האוהב״)?

אם אני חושבת על אהבה לילדים זה בכלל מורכב, כי הורים תמיד כמעט אומרים שהם אוהבים, ולרוב באמת מתכוונים לזה, אבל לפעמים בשם האהבה הזו הם עושים דברים שמכאיבים מאוד לילד שלהם.

אני מוצאת שהקשר בין אהבה להתנהגות הוא קריטי עבורי. לא מעשה בודד כמובן, אבל התנהגות.
אהבה היא יחס בעיני, יחס רגשי ויחס שמתבטא במעשים.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

אני מוצאת שהקשר בין אהבה להתנהגות הוא קריטי עבורי. לא מעשה בודד כמובן, אבל התנהגות
בשבילי לגמרי לא.
האמירה היא כמו מעשה. שניהם חסרי ערך בלי גיבוי של נוכחות מורגשת של אהבה, שזה דבר שכולנו מכירים היטב, או אמורים להכיר היטב, וקשה מאוד להסביר אותו במילים ואולי טוב שככה. זה כמו לנסות להסביר את האלוהות במילים.

אם מישהו מתנהג אלי בצורה לא נעימה אז כל מה שאני צריכה זה לסמן לעצמי שהתנהגו אלי ככה, ושזה לא היה לי נעים. בכלל לא משנה לי הקשר של זה למה שהאדם השני מרגיש או אומר שהוא מרגיש. הוא התנהג בצורה שלא נעימה לי וזהו. אם זה יחזור על עצמו אני אשקול להתרחק ממנו בלי קשר לרגשות שהוא מביע בכל מיני דרכים אחרות, חלקן אולי משכנעות מאוד.

כשעבדתי עם נפגעות תקיפה מינית (חלקן עברו התעללות כרונית וחלקן היו במערכות יחסים מתעללות) על זה דיברנו - שלא משנה מה הוא אומר לך, משנה שלא נעים לך שוב ושוב ושוב. ומאיפה שלא נעים לך צריך בדרך כלל לזוז, גם אם את מאמינה שיש שם אהבה גדולה וגם אם לא.
לומדים לראות את הפיתיון דרך מה שהאישה הזו מרוויחה מהקשר (חום לעתים, תמיכה כלכלית, עזרה מעשית וכו') ולשקול האם כל ה"לא נעים" הזה שווה את מה שהיא מקבלת מהקשר. ואם היא מרגישה שהיא מקבלת אהבה, כי בטסנדרטים שלה יש שם אהבה, אז כן - גם את האהבה שוקלים כמשהו שיופסד בהתרת הקשר.
אבל טרם מצאתי סיבה לקשור את זה למעשים.
זה כמו להגיד לאישה שמסרבת לתייג את עצמה כנאנסת, למרות שהיא עברה אונס בכל קנה מידה - נאנסת!
אם היא רוצה לסמן את מה שהיא מקבלת ממנו כאהבה - מי אני שאקח לה את זה?
במקום זה אני נותנת לה "רשות" להרגיש נאהבת אבל גם להפנות עורף ל"אהבה" הזו כי הקשר והמעשים מאוד לא נעימים לה. אם האהבה הזו שהיא מזהה חשובה לה יותר ממה שלא נעים אז היא תישאר וזו זכותה.

לשפוט את האהבה בכלל לא מועיל בעיניי ובמידה רבה מגדיל את התעתוע, גם אם לא למערכת הזו - למערכת יחסים הבאה. כי מתרגלים לזה שאהבה ומעשים קשורים בקשר הדוק מאוד וכל הזמן בודקים - זה היה מעשה אוהב? זה לא היה מעשה אוהב?
איך אפשר ככה ללמוד לסמוך על עצמי? כל הזמן צריך שמישהו יפענח את זה בשבילי אם זה כן אוהב או לא אוהב.

אבל ב"נעים לי/לא נעים לי" אין עניינים בכלל. זה לא טעון בשום דבר שלא מובן. גם אישה שרגילה כל חייה שמתעללים בה יודעת להגיד - לא נעים לי. היא תתנצל על זה שלא נעים לה, ותגיד שזה לא נורא, ותסביר שזה קרה רק פעם אחת והמון המון מילים ייכנסו שם. אבל היא תדע להגיד - לא נעים לי, ובחלק מהמקרים היא תדע גם לפרט מה לא נעים ואיך לא נעים, אם החיים לא כתשו אותה לגמרי.
אני ארצה לעזור לה להעצים את זה שלא נעים לה, כי את זה היא מרגישה בעצמה, ולא את זה שהיא לא אהובה, שזה משהו שהיא לא מרגישה בעצמה.

אני רוצה שכל אדם ידע שמותר לו לזוז ממה שלא נעים גם אם יש שם אהבה, או אם יש הבטחה לאהבה או מה שזה לא יהיה שמפתה כל כך בהישארות. ושזה יספיק בשביל פעולה בלי שהיא תצטרך להבין בצורה כל כך משפילה שבעצם היא האמינה לו לחינם והוא לא אוהב אותה.

אהבה היא יחס בעיני
בשבילי אהבה זה אהבה. יחס זה יחס. הם יכולים להצטלב ולהיות בתיאום והם יכולים שלא. לערבב ביניהם זה להקטין את היכולת שלי להתרחק ממה שאוהב אבל לא נעים, או ממה שלא אוהב אבל איכשהו נעים לי או שיש לי ממנו תועלת ברורה שכן מתאים להחזיק בה.

לפעמים בשם האהבה הזו הם עושים דברים שמכאיבים מאוד לילד שלהם
אני לא חושבת שזה בשם האהבה אלא שזה ביטוי להיעדר האהבה שלהם לעצמם, אבל זה כבר דיון נוסף ואחר לגמרי. ואני גם מציעה בזהירות רבה שמי שלא אוהב את עצמו, ולא ממש יודע איך זה מרגיש, לא באמת יכול לאהוב את הזולת עד הסוף, ואני אומרת את זה אחרי שביליתי במצב הזה רוב חיי ויצאתי ממנו.
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

טוב, יכול להיות שאנחנו לא מגדירות / מבינות את הדברים באותו האופן.
מהי נוכחות מורגשת של אהבה ?
מבחינתי הנוכחות הזו נוכחת - ואני מתכוונת לא רק כתחושה אישית שלי כשאני אוהבת ומרגישה רגש של אהבה, אלא נוכחת בין שני אנשים או יותר - כיוון שהיא מתוקשרת. היא עוברת בתקשורת. לכן היא יחס. יחס שנוכח, לא רק רגש פרטי.
אני מודה שרגשות פרטיים כשלעצמם פחות מעניינים אותי. אנשים מגדירים רגשות בכל מיני דרכים, מסתבכים עם הרגשות, מערבבים רגשות. אבל יחס הוא משהו שמתקיים בין כמה אנשים (שניים לפחות) ויש לו, לדעתי, חשיבות עצומה בחיים האנושיים. יחס הוא דבר שיש לו נוכחות.
כלומר אהבה היא סוג של קשר לדעתי.
אז אולי אנחנו משתמשות אחרת במילים. אבל הנוכחות נוכחת באופן כלשהו גם לדעתך, לא?

זה כמו להגיד לאישה שמסרבת לתייג את עצמה כנאנסת, למרות שהיא עברה אונס בכל קנה מידה - נאנסת!
טוב, אני בכלל לא מדברת על להגיד למישהי מה היא עברה, מה היא מרגישה או מה בן הזוג שלה מרגיש.
אני מדברת על עצמי ועל יחסים שלי עם אנשים, והאופן שבו אני חווה את הנוכחות של האהבה ביחסים הללו.
אני מסכימה איתך לגמרי שאין שום טעם לכמת, לשפוט, להעריך, אהבה של אחרים, להגיד להם מה הם מרגישים ואיזה סוג של יחסים יש להם עם אחרים.
במקרים שאת מתארת ברור שנכון מאוד בכלל לא להתעסק עם שאלות על אהבה, להבין שהמעשים לא טובים לי ולהתנתק.
אבל זה לדעתי לא ממש קשור לנושא שלנו. כי לא כדאי לדבר עם האישה המוכה על אהבה (וגם עם המכה) בגלל שברור שיש הגדרות שונות לאהבה, ותפיסות שונות, והכחשות, והדחקות, וזה פשוט לא יעיל.
אבל בינינו, אנחנו כן יכולות לדבר על אהבה בקשר כזה.
אם אני האישה המוכה, או אני ביחסים קרובים שמוכרים לי שיש בהם הצהרות של אהבה אבל היחס בעייתי מאוד, אני מציעה להבין את זה בדיוק כך:
שמי שלא אוהב את עצמו, ולא ממש יודע איך זה מרגיש, לא באמת יכול לאהוב את הזולת עד הסוף.
אני חושבת שזה נכון ברוב (רוב, הכללה, לא תמיד) המקרים שבהם המעשים מנוגדים בצורה ברורה למה שהיינו תופסים כיחס ראוי בין אנשים אוהבים, בקשרים שיש בהם אהבה מעורבבת עם פגיעה, הצקה, החמצה, וכדומה.
כמובן שיכול להיות גם מצב הפוך: כשהמעשים נראים מאוד אוהבים אבל האהבה לא באמת נוכחת ושלמה. אבל אני חושבת שגם מצב כזה מתבטא בהתנהגות שלנו - אולי לא גלוי לאחרים - אבל נחווה על-ידי מי שבתוך הקשר.
הקיצור,
מובן לי לגמרי ואני מסכימה איתך שלשפוט רגשות של אחרים לפי המעשים שלהם זה מאוד מוגבל ולעיתים קרובות כלל לא נכון.
לא נכון להניח קשר חד-ערכי וברור בין אהבה להתנהגות ומעשים (אהבה מולידה התנהגות מסוימת בהכרח או התנהגות מסוימת בהכרח מלמדת שאין אהבה).
מסכימה.
אבל,
מכאן עדיין לא נובעת המסקנה שלך שיש נתק גמור בין התנהגות ומעשים ובין אהבה.
אלא שיש קשר מורכב, שקשה לעיתים לעמוד עליו ולהסביר אותו.
בשבילי אהבה זה אהבה.
עם זה קשה להתווכח, אבל אני אוהבת הסברים קצת יותר ברורים (:
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני מוצאת שהקשר בין אהבה להתנהגות הוא קריטי עבורי. לא מעשה בודד כמובן, אבל התנהגות.
לא נכון להניח קשר חד-ערכי וברור בין אהבה להתנהגות ומעשים
_מכאן עדיין לא נובעת המסקנה שלך שיש נתק גמור בין התנהגות ומעשים ובין אהבה.
אלא שיש קשר מורכב, שקשה לעיתים לעמוד עליו ולהסביר אותו._
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

תמי, אני מאוד מסכימה. ניסחת היטב (-:
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

בשבילי אהבה זה אהבה. יחס זה יחס. הם יכולים להצטלב ולהיות בתיאום והם יכולים שלא.
תמי, זה מה שכתבתי.
לא כתבתי בשום מקום שיש ביניהם נתק. להפך, מה שכתבתי אמור בדיוק להוביל למסקנה שלך,
שיש קשר מורכב, שקשה לעיתים לעמוד עליו ולהסביר אותו.
כי הם יכולים להיות בתיאום אבל לפעמים הם לא, וגם מאוד קשה לאתר מתי זה קורה (חוסר התיאום) ומתי זה בכל זאת בסדר. בקיצור - מסובך.

חשוב לי לומר כאן משהו אישי - עברתי תהליך מורכב ומפעים בשנים האחרונות בקשר שלי עם אהבה. הוא התחיל בחיפוש, עבר דרך תסכול, נמשך במפץ גדול, ומאז אני חוקרת ומתענגת.
אין לי שום עניין או רצון או צורך לשכנע מישהו שתפישת האהבה שלי או חוויית האהבה שלי נכונה יותר או פחות משל מישהו אחר ואני מתנצלת אם כך השתמע מאיך שכתבתי. אני מתארת את איך שאני חיה, את ההוויה שלי, את התפישה שלי בעניין.
מבחינתי, אם מישהי לא מסכימה איתי אין לי בעיה עם זה בכלל, שתחיה את חייה בשלום כרצונה. אני לא זקוקה לאחידות של הגדרה כאן או להכרה בהגדרות שונות או מה שזה לא יהיה.

או במילים אחרות - כבר עברתי את הדרך שלי עם הדבר הזה ואני לא זקוקה לדיון כדי להבין את עצמי יותר טוב או כדי להתקדם עוד בעניין הזה. הגעתי לנקודה טובה מדי בשביל שזה יהיה לי נחוץ.

אני נהנית מהדיון ושמחה להסביר את עצמי, כי תמיד כיף לדבר על אהבה, אבל ממש סבבה לי גם לא להסכים כי תחושת השלמות שלי בעניין מאוד גדולה.
ועוד כמה תשובות לדברים שהרגישו כמו שאלה :-)

אהבה היא סוג של קשר לדעתי
גם. אבל לא רק ולא תמיד.

יחס ראוי בין אנשים אוהבים
הוא דבר מאוד מורכב ומאוד סובייקטיבי, הרבה יותר ממה שנוח לך ולי לחשוב...
ומצד שני, יחס ראוי הוא יחס ראוי. אנשים לא אמורים לפגוע באופן מכוון אחד בשני בלי קשר לשאלה אם הם אוהבים או לא. לדעתי, התנהגויות שמקוממות אותנו במערכות יחסים אינטימיות אמורות לקומם אותנו בלי שום קשר לשאלה אם יש שם אהבה או אין שם. וזה שאולי יש שם אהבה לא הופך את ההתנהגות הגרועה לחמורה יותר, רק למתעתעת יותר.

_בשבילי אהבה זה אהבה
עם זה קשה להתווכח, אבל אני אוהבת הסברים קצת יותר ברורים_
אין לי, ואני שמחה שאין לי, כי כשאני בתוך החוויה הזו היא מרגישה לי בלתי נתפשת במילים. וכשאני מנסה להסביר אני נשמעת לעצמי כמו משוגעת או כמו אישה של העידן החדש ולרוב מקבלת על זה תגובות לא נעימות אז אני חוסכת את זה מעצמי, ברשותך :-)
קרן_שמש_צהובה*
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

התנהגויות שמקוממות אותנו במערכות יחסים אינטימיות אמורות לקומם אותנו בלי שום קשר לשאלה אם יש שם אהבה או אין שם.
אני רוצה לפרק את המשפט הזה עוד קצת, ברשותך:
אני מסכימה שיש התנהגויות שהן מקוממות, בכל מיקרה, ויש התנהגויות ש... מקוממות לפעמים? תלויות הקשר? אולי אפילו תלויות בפרשנות שלנו?

הדוגמא הכי טריוואלית שעולה לי לראש: ברור שהכאה היא התנהגות מקוממת. אך אם אלך ברחוב, וארגיש טפיחת שכם כבדה על שכמי, וכשאסתובב - אגלה חברת ילדות - אני כניראה לא אתייחס לטפיחה הכבדה כאלימות אלא כמחווה ידידותית.
המכה אותה מכה, ההבדל הוא בפרשנות שלי שהיא תלויית הקשר,

ועכשיו, אולי אפסיק רגע להסתובב סחור סחור ואגש ללב הענין: למה מעניין אותי שתפרקי את המשפט הזה עוד קצת?
כי אני חושבת שבמסגרת הזוגיות יש לפעמים פעולות שנחוות כלא נעימות, אבל כשזוכרים שהן מתוך אהבה זה כן יכול לרכך את האפקט שלהן.
דוגמא פשוטה: אני לא אוהבת שבנהזוג צונח בבית בפתע פתאום. נעים לי יותר שהוא מעדכן אותי קודם שהוא בדרך הביתה. לקח לו זמן להבין שלהפתיע אותי בלהגיע מוקדם הביתה, בלי להודיע לי קודם, איננו מהווה מחווה אוהבת, מבחינתי.
לי עזר להבין שהוא רוצה להפתיע ולשמח, וכך להתעצבן פחות, כשהו בכל אופן מפספס...
ואני מתלבטת לגבי זה: מצד אחד - אני חושבת שזה כן משנה שהרצון שלו היה לשמח ומבחינתו זו מחווה אוהבת. מצד שני - זה לא נעים לי, ממש לא נעים לי.

אז האמנם התנהגויות שמקוממות אותנו במערכות יחסים אינטימיות אמורות לקומם אותנו בלי שום קשר לשאלה אם יש שם אהבה או אין שם ????
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אז האמנם
אני מםרשת את זה בהתייחס להקשר שבו הנושא הזה עולה - בדרך כלל דפים על התעללות. נניח ממש עכשיו יש בדף על הטרדמה מינית טרול שמסביר למה זה בסדר לחלוטין להרבית מכות רצח לאישה הרה כי היא לא רוצה להפיל ולכן כופה על האב המסכן את אבהותו.
זו התנהגות שאמורה לקומם בלי קשר לשאלה של אהבה. אבל זו, בעיני בצורה ברורה וחד משמעית התנהגות לא אוהבת. ומי שחושבת שאהבה זה אלימות (ומספרת, כמו אישה צעירה מוכה שבאה מבית כזה, על חבר שלה שהוא מביא לה פרחים, מזמין אותה לצאת, ומרביץ לה, כל אלו כדוגמאות להתנהגויות שמביעות אהבה) יש אצלה שיבוש. ולדעתי כדאי לטפל בו ישירות. להתיר את הקשר בין "אוהב אותי" ו"מרביץ לי". ולא רק להגיד שזה מקומם.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

קרן שמש צהובה, תודה על הסטת הדיון מכיוון מתעלל/מכה/אונס לכיוון של מערכות יחסים רווחות יותר.
הסיבה - זה מה שרלבנטי לרובנו כאן (בתקווה, כן?) וזה גם דיון הרבה יותר מורכב ולכן יותר מעניין בעיניי.
כל מה שאכתוב בהמשך הוא דעתי הפרטית, ובזאת אני מסתפקת ולא מרגישה יותר צורך לכתוב בכל משפט סיוגים והתניות ו"ברוב המקרים" ו"לדעתי" :-)

נתחיל מהשורה התחתונה - ברגע שאנחנו בתוך שדה של אהבה, שברורה לשני הצדדים כהנחת עבודה, אז כל ההגדרות האלה בכלל לא משנות. אם זה מקומם או לא, מישהו אחר שיש לו סף רגישות או הגדרות שונות משלך - זה בכלל לא מעניין.
מעניינים שני דברים כאן: החוויה שלך, והמידה והאופן שבהם את מצליחה לתקשר אותם ולכן - לקבל או לא לקבל את מבוקשך (=שיהיה לך נעים, בעיקר בביתך ובתוך מערכת היחסים הכי משמעותית שאת מנהלת).

ושווה גם לזכור שרובנו בכלל לא מסוגלים לאהוב עד הסוף או להיות נוכחות אוהבת עד הסוף ממש רוב הזמן. לחלקנו יש מזל ויש לנו הבלחות של אהבה פשוטה וזכה, ואז לפחות אנחנו יודעים מה יכול להיות ומאיפה אפשר לפעול.
אבל אצל הרוב המוחץ של האוכלוסייה היכולת הפשוטה הזו נדפקה בגיל צעיר וזה אומר שכמעט בכל תקשורת אוהבת יהיו שיבושים ממש בילט אין. הזוגות המוצלחים יודעים לחשוף את המגבלות האלה ולתקשר אותן ובתוכן בלי פחד, ואין לי מושג איך נראית הזוגיות שלך בהקשר הזה.

הסיפור היותר מורכב בעיניי הוא החוויה של הרגש. כלומר, הסיבות והתנאים שתחתם אנחנו מצליחות או לא מצליחות לחוש במימד הרגשי שמניע את בן הזוג שלנו, ולכן מצליחות או לא מצליחות לעבד את החוויות גם תחת ההקשר הרגשי שלהן.
אפשרות אחת היא שפשוט אין תקשורת מספיקה (מילולית או לא מילולית), וההיעדר הזה חוסם אותנו מלחוות את הדבר שמניע את ההתנהגות של השני. שם פשוט נדרש בירור לא שיפוטי - למה אתה מתנהג כך? מה אתה מקבל מזה? מה נעים לך בזה?
ולצד זה הבהרה פשוטה מה אני חווה שם.

אפשרות שנייה היא שהחסימה הרגשית היא בתוכי, באופן קבוע או זמני. אני לא מסוגלת לחוות אהבה, או שחוויית האהבה שלי היא מוגבלת, ולכן אין לי דרך מהירה ופשוטה לחוות את המניע האמיתי שלו, הקושי שלי מול דבר כזה ייפתר באמת רק כאשר החסימה שבתוכי תוסר.

זה כמובן לא אומר שאין מה לעשות עד שזה יוסדר... יש הרבה מה לעשות כי אפשר לסדר דברים כך שכולם יהיו מרוצים גם בדיבור הפשוט שהצעתי קודם.
אבל עד שזה לא יוסדר אני אצטרך להזכיר לעצמי שוב ושוב - אה... זה מאהבה... הכל בסדר... (ולדבר על הדברים בצורה הטכנית שלהם של נעים לי/לא נעים לי).
וזה לא תהליך נעים כל כך לעבור שוב ושוב. הוא עדיף על החלופות, אבל הוא הרבה פחות נעים לאורך זמן.

וכאן המקום להזכיר משהו חשוב לגבי אהבה - שלא כדאי להסתכל דרכה על כל חוויה שהיא. כי בן הזוג שלך, בלי קשר להיותו אוהב, יכול לעשות דברים גם סתם כדי לרצות לשמח, או כי הוא אוהב להפתיע, או דברים אחרים.
באותה מידה, זו גם יכולה להיות פעולה שנשענת על איזה פחד. למשל, שהוא פוחד שאם הוא יתקשר להגיד לך, אולי הוא ישמע בקול שלך שחזרה מוקדמת הביתה בעצם בכלל לא רצויה לך ושאת מעדיפה להיות לבד...

עם כל הכבוד העצום שאני רוחשת לאהבה כמניע לפעולה, לפעמים היא משטיחה דיונים שממש חשוב לנהל.
אני מתייחסת אליה כמו תנאי הכרחי לה-כל במערכת היחסים הזוגית שלי, אבל לא כתנאי מספיק לשום דבר :-)
וככה אני לא מקבלת שום התנהגות שלא נעימה לי גם אם אני בטוחה שהיא מאהבה, ולא מדלגת על אף דיון רק משום שאני מרגישה את האהבה וזה לכאורה אמור להספיק לי.

יצא לי ברור?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

במסגרת הזוגיות יש לפעמים פעולות שנחוות כלא נעימות, אבל כשזוכרים שהן מתוך אהבה זה כן יכול לרכך את האפקט שלהן
הפרדתי בכוונה כי זה נורא חשוב בעיניי.
אני מסרבת לרכך את האפקט של משהו שלא נעים לי, ועוד בעזרת משהו טהור כמו אהבה. למה שהיא תתלכלך בזה ותהפוך להיות מכשיר לריכוך מה שלא נעים?
אני מתעקשת שפשוט יהיה לי נעים, תמיד, ובעיקר אם זה לא בא על חשבון אף אחד אחר. ובעיקר בעיקר אם האחר התכוון לשמח אותי.
אז עכשיו הוא יודע שזה לא משמח אותי ואני לא רואה סיבה שהוא יעשה את זה אפילו עוד פעם אחת קטנה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אז עכשיו הוא יודע שזה לא משמח אותי ואני לא רואה סיבה שהוא יעשה את זה אפילו עוד פעם אחת קטנה.
הרגל זו סיבה טובה, ולו משום שרוב האנשים מתקשרים מאוד לשנות הרגלים.

אבל יש דברים שהם עניין של פרשנות. אם אני יכולה לשנות את עצמי ככה שמשהו שהיה לי לא נעים יהפוך לנעים, למה לוותר על ההזדמנות הזו?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

הרגל זו סיבה טובה, ולו משום שרוב האנשים מתקשרים מאוד לשנות הרגלים
הרגל זו לא סיבה טובה. זו רק סיבה.
אני מקבלת בהחלט הרגלים של בן הזוג שמעצבנים אותי, אבל זה בלתי נתפש בעיניי שהוא ימשיך בהרגל שכל מטרתו לשמח אותי (אם גילינו שזה מה שזה, כן?) אם הוא מבין שזה לא משמח אותי.
ואם זה נמשך, רק כי זה הרגל והוא לא מצליח להביא את עצמו לחייג אלי בזמן, אז שיתנצל כשהוא בא הביתה ונזכר. שלא ייכנס הביתה כאילו הוא באמת מצפה לשמח אותי אחרי שאמרתי לו שזה לא משמח אותי.

אם אני יכולה לשנות את עצמי ככה שמשהו שהיה לי לא נעים יהפוך לנעים, למה לוותר על ההזדמנות הזו?
יקרה, כל הדבר הזה מתנהל בתוך דיאלוג זוגי, ולרוב מתמשך מאוד. זה מובן מאליו בעיניי ולכן לא כתבתי את זה.
בוודאי שאם יש פה הזדמנות כזו אז אני לא אוותר עליה. בוודאי לגמרי.

ואגב, אם זו דעתך, או משהו שאת שואלת באמת, אז שווה לחזור לדיון שהיה על מין אנאלי ולבדוק אם את עדיין מחזיקה בשאלה הזו באופן פתוח.
כי שם זו דוגמה טובה דווקא להמחשת העמדה שאני מציגה כאן לצד השאלה שלך, ככה שתראי שאני ממש עומדת מאחורי המילים שלי. אני עצמי מוכנה לנסות דברים אפילו אם הם בצורה ברורה פיזית לא נעימים, רק כי יש סיכוי שמסתתר שם עונג בשבילי (ביחסים שלי החלקים האלה באו ממני, לא מבן הזוג, אבל העיקרון דומה - הכרה בכך שמאחורי אי נוחות או כאב מסתתרת אפשרות נוספת, ולי אישית זה לא משנה מי מביא את זה לזוגיות, אני או האיש). אז על אחת כמה וכמה שאסכים לאפשר לבן הזוג לשמח אותי במשהו שאפריורית לא נראה לי משמח.

ועדיין, מגיע רגע שבו מותר לאדם להחליט שזה לא נעים לו ודי. ובזמן הקרוב או לעולם ועד הוא לא רוצה לחוות את זה יותר. והשני חייב להתחשב בזה אם לא נגרם לו בזה שום צער או הפסד או כאב (וגם אם כן, אבל זה כבר דיון מסובך יותר).
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

במסגרת הזוגיות יש לפעמים פעולות שנחוות כלא נעימות, אבל כשזוכרים שהן מתוך אהבה זה כן יכול לרכך את האפקט שלהן
אצלי הריכוך הזה קורה רק כשמלכתחילה התערבבו שם עניינים של אהבה. כלומר, אם עלתה אצלי תחושה של לא-אהובה כי בן הזוג עשה כך וכך (ומה לעשות, זה עדיין קורה לפעמים, אפילו שהראש ממש מבין שזה מה זה לא בכיוון), אז התזכורת לעצמי שהמעשה היה כן מתוך אהבה, או אפילו סתם שאני כן אהובה, יוצרת את הריכוך.
אם מלכתחילה זה היה "לא נעים" שלא מקושר לעניינים של אהבה, אז מסכימה עם מה שכתבת (וגם באופן כללי מסכימה, התייחסתי רק איפה שהייתה לי הסתייגות).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

אם עלתה אצלי תחושה של לא-אהובה כי בן הזוג עשה כך וכך (ומה לעשות, זה עדיין קורה לפעמים, אפילו שהראש ממש מבין שזה מה זה לא בכיוון), אז התזכורת לעצמי שהמעשה היה כן מתוך אהבה, או אפילו סתם שאני כן אהובה, יוצרת את הריכוך
תודה על זה!
אבחנה חשובה וממש מדויקת גם לי.
אני מרגישה שזה עובד לי כי זה המקום שבו אני לא צריכה לרתום כמעט בכוח את האהבה לטובת התזכורת הזו, אלא פשוט להתרווח רגע ולחוש את נוכחותה. זה תמיד גורם לי, ממש פיזית, להרפות את הגוף ואפילו לחייך.
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

אין לי, ואני שמחה שאין לי, כי כשאני בתוך החוויה הזו היא מרגישה לי בלתי נתפשת במילים.
מקבלת.
אבל הייתי שמחה לשמוע על התהליך שעברת כי הוא נשמע חשוב וכזה שעשוי להסביר את העמדה שלך, שעדיין נותרה בשבילי - לא מובנת ומעניינת.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אז שווה לחזור לדיון שהיה על מין אנאלי
בהחלט שווה. במיוחד בהתחשב בכך שהדף הזה נמצא ברשימת הדפים שאני רוצה לכתוב בהם משהו. אני מרגישה שהבעתי חלק קטן מאוד מדעתי שם. העדפתי לכתוב תגובה קצרה וחלקית מלא לכתוב כלום, ויש לי בראש את התגבוה של דברים שהשואלת יכולה לעשות כדי לשפר את המצב - ויש!

בצורה קצת יותר מיידית וקונקרטית - מהניסיון שלי, יש מקרים בהם העברת גבול ברור ואי שיתוף פעולה עם התנהגות מסויימת הם האסטרטגיה העדיפה. בהקשר שלה, הייתי עובדת על אי שיתוף פעולה עם הרצון שלו בשליטה. אחרי שיש הסכמה שלו שזה לא בסדר, אז אפשר גם לנסות להנות. ובדף בעיה במיטה כמנוף לברור בעיה בזוגיות (אני מקווה שזכרתי נכון את שם הדף הארוך) יש דוגמא טובה למישהי שמצליחה לתמרן בין זוגיות טובה, עם גבר שיש לו אישו עם שליטה דרך מין אנאלי, בצורה שמאמצת גם את ההנאה שיש במין מהסוג הזה.

עדיין, מגיע רגע שבו מותר לאדם להחליט שזה לא נעים לו ודי. ובזמן הקרוב או לעולם ועד הוא לא רוצה לחוות את זה יותר. והשני חייב להתחשב בזה אם לא נגרם לו בזה שום צער או הפסד או כאב (וגם אם כן, אבל זה כבר דיון מסובך יותר).
מסכימה בהחלט.

ומסכימה עם מה שטלי כתבה (למרות שהייתי מנסחת את זה אחרת מאוד).
קרן_שמש_צהובה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

_אני מקבלת בהחלט הרגלים של בן הזוג שמעצבנים אותי, אבל זה בלתי נתפש בעיניי שהוא ימשיך בהרגל שכל מטרתו לשמח אותי (אם גילינו שזה מה שזה, כן?) אם הוא מבין שזה לא משמח אותי.
ואם זה נמשך, רק כי זה הרגל והוא לא מצליח להביא את עצמו לחייג אלי בזמן, אז שיתנצל כשהוא בא הביתה ונזכר. שלא ייכנס הביתה כאילו הוא באמת מצפה לשמח אותי אחרי שאמרתי לו שזה לא משמח אותי._
גוגוס,
תודה על המשפט הזה
זה עוזר לי קצת למקם איפה אנחנו על הרצף...
אני מבינה שכולנו בדרך, אבל טוב לפעמים לשמוע את הדברים בעיניים חיצוניות.
המשטים שציטטתי נפלו עלי עכשיו ממש מדויק-מדויק, אז תודה רבה

וגם לטלי ב על הדיוק שלה,
באופן כללי אני ממש מסכימה ש הסטת הדיון מכיוון מתעלל/מכה/אונס לכיוון של מערכות יחסים רווחות יותר_ זה _דיון הרבה יותר מורכב ולכן יותר מעניין

ניראה לי שאני, קצת מתבחבשת עם עצמי לפעמים, בין אם אני יכולה לשנות את עצמי ככה שמשהו שהיה לי לא נעים יהפוך לנעים, למה לוותר על ההזדמנות הזו?_ לבין חשוב _שיהיה לך נעים, בעיקר בביתך ובתוך מערכת היחסים הכי משמעותית שאת מנהלת ואיכשהו, חוסר הבהירות הזו שלי עם עצמי יוצרת עלי הרבה עומס, בעיקר ריגשי.
אולי אתן רוצות להגיד עוד כמה מילים על הקצוות האלו, ועל הטווח שבינהן?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

יש מקרים בהם העברת גבול ברור ואי שיתוף פעולה עם התנהגות מסויימת הם האסטרטגיה העדיפה
מסכימה לגמרי!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

הייתי שמחה לשמוע על התהליך שעברת כי הוא נשמע חשוב וכזה שעשוי להסביר את העמדה שלך, שעדיין נותרה בשבילי - לא מובנת ומעניינת
תזכירי לי בשמחה בפגישתנו הבאה. ברצון רב. זה קצת היסטוריה בשבילי, לפחות חמש שנים אחורה, אבל אם זה מעניין אותך אז בכיף.
זה הגידול שלי הוציא אותי למסע הזה, וכל הכבוד לו באמת. הוא עדיין במקומו, אבל אני... אני מה זה זזתי :-)
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

מענין פה.

_בשבילי אהבה זה אהבה. יחס זה יחס. הם יכולים להצטלב ולהיות בתיאום והם יכולים שלא
תמי, זה מה שכתבתי.
לא כתבתי בשום מקום שיש ביניהם נתק. להפך, מה שכתבתי אמור בדיוק להוביל למסקנה שלך,_

נכון, אבל כן כתבת קודם שאת לא מוצאת אף קשר בין טיפול לאהבה, וזה מה שאני הבנתי מזה באופן אישי.
אני מסכימה מאד ש יש קשר מורכב, שקשה לעיתים לעמוד עליו ולהסביר אותו.

היו לי הרבה מחשבות בקשר לאמפטיה מול הזדהות, ולחוות מול להשתתף. זה הדהד לי בעומק.
עכשיו אני רואה שהדיון פה התקדם ויש עוד מסות של חומר למחשבה, איזה כיף.

עברתי תהליך מורכב ומפעים בשנים האחרונות בקשר שלי עם אהבה.
זה באמת נשמע ככה, יש פה משהו עמוק ונכון מאד. ואני ניסיתי להבין איך זה יכול להיות שנולדת ככה, בריאה כל כך.

אני מסרבת לרכך את האפקט של משהו שלא נעים לי, ועוד בעזרת משהו טהור כמו אהבה.
לדעתי צריך גריון.
גם אני . אני כן מסכימה - בגלל האהבה - לעשות הרבה בשביל שהסביבה להבא כן תהיה נעימה לי , במקרה שזו סביבה אוהבת.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

המשפטים שציטטתי נפלו עלי עכשיו ממש מדויק-מדויק, אז תודה רבה.
באהבה ;-)

אם אני יכולה לשנות את עצמי ככה שמשהו שהיה לי לא נעים יהפוך לנעים, למה לוותר על ההזדמנות הזו?
כי ניסית כבר?
כי ניסית מספיק?
כי לא בא לך?

אם היה בא לך, אם היית רואה שם הזדמנות, אז זה היה קורה. ואם לא, אז כנראה שכרגע לא מתאים לך לבחון את האפשרות הזו וזה פשוט צריך להיפסק. הדגש, בינך לבינך ובינך לבין האיש - הוא על כרגע.
זמן הווה.
בזמן הווה לא נעים לך. בזמן הווה את מעדיפה שזה ייפסק. בזמן הווה זה צריך להיפסק.
בעתיד? נראה...

נקודה למחשבה להמשך הדיון שלך עם האיש - אני לא הייתי רוצה לחיות בבית שבו אני צריכה להודיע למישהו מראש כשאני באה. זה הבית שלי, אני פשוט פותחת דלת ונכנסת, אלא אם באופן נקודתי קורה בבית משהו שזה מפריע לו.
למשל, הקליניקה שלי בבית, אז אי אפשר שבן הזוג ייכנס מתי שבא לו אם פתאום השתנו התוכניות שלו.
הפתרון - אני לקחתי אחריות על זה וזו חובתי להודיע לו אם אני צריכה את הבית ובדיוק לכמה זמן. לא עולה על דעתי להגביל את הכניסה שלו לבית מתי שבא לו, או להתנות אותה בהודעה מוקדמת, רק כי ככה נוח לי.

הדרישה שלך לגמרי הגיונית וסבירה אם היא מקובלת על בן הזוג שזה בסדר לחיות ככה. אבל מתוך זווית הראייה שלי את יכולה אולי להבין איזו תחושה זה עשוי לגרום לשני כאשר הכניסה שלו לבית שלו צריכה להיות בהודעה מראש. אם בסתר לבו הוא בעצם כמוני, וזה לא רק עניין של לשמח אותי, אז אולי זה יקל עליך להבין אותו.

לפעמים לא נעים לנו להגיד מה באמת מפריע לנו או מה באמת היינו רוצים. לפעמים אנחנו לא באמת יודעים.
אם בן הזוג האוהב שלך מתעקש על התנהגות שלא נעימה לך אז התעקשות בחזרה מצדך יכולה אולי להשיג את התוצאה הרצויה לך, אבל תוך דילוג גדול על דיון שיכול להיות חשוב לכם מאוד.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

ניסיתי להבין איך זה יכול להיות שנולדת ככה, בריאה כל כך.
אני חושבת שכולנו נולדים ככה.
ואז החיים מחרבשים לנו את זה, ומי שחירבשו לו פחות (כמוני, למשל) יכול למצוא יחסית בקלות את הדרך חזרה לשם.
התמזל מזלי וגדלתי מאוד טוב. לא היו חסרים עיקומים ושיבושים אצלנו בבית, אבל הם היו מהזן הכי נמוך וחלש שאת יכולה להעלות על דעת. וגם בתוכם תמיד תמיד ניכרו האהבה והרצון הטוב.
לא הייתי צריכה לחצות את ים סוף בשביל למצוא בתוכי את המקום השלם של האהבה.
ןלמרות זאת, הוא לא תמיד נוכח, אבל לפחות אני יודעת שהוא קיים, מכירה אותו היטב, וחלק מהזמן מצליחה למצוא את דרכי אליו יחסית בקלות.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

למה לוותר על ההזדמנות הזו?
כי החלטת. וזה מספיק. (ויש הרבה סיבות, וגוגוס כתבה כמה מהן. אבל זה לא באמת משנה, כי החלטת, והחלטתך ראויה לכבוד.)

אולי אתן רוצות להגיד עוד כמה מילים על הקצוות האלו, ועל הטווח שבינהן?
מבחינתי זה לא קצוות. כמו שהחצאית שאני לובשת עכשיו לא סותרת בשום דרך את החולצה שאני לובשת עכשיו, והן לא מתחרות על אותה קטגוריה. אלו דברים משלימים אחד לשני. קשה לי להבהיר למה בכלל אני לא רואה פה קצוות וטווח, כי אני פשוט לא רואה אותם. אולי את יכולה להסביר למה את רואה את זה ככה? אז אני אוכל להשוות את זה עם התפיסה שלי ולנסות להבין מאיפה ההבדלים.
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

איך זה יכול להיות שנולדת ככה.
התכוונתי גדלת ככה, טוב לשמוע על קצוות כאלו של הסקאלה.
מצ'רה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני לא הייתי רוצה לחיות בבית שבו אני צריכה להודיע למישהו מראש כשאני באה. זה הבית שלי, אני פשוט פותחת דלת ונכנסת, אלא אם באופן נקודתי קורה בבית משהו שזה מפריע לו.
אני גם מרגישה ככה.ומתנהלת ככה. בעיני אחת המשמעויות הכי עמוקות של בית היא מקום שבו תמיד יש לי מקום.
אני יודעת שזה לא הנושא כאן אבל מצטרפת לתמיהה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

חזרתי אחרוה כדי לראות מה העניין פה:

לקח לו זמן להבין שלהפתיע אותי בלהגיע מוקדם הביתה, בלי להודיע לי קודם, איננו מהווה מחווה אוהבת, מבחינתי.

אני יכולה להבין שאם בדרך כלל מישהו מגיע הביתה בשעה מסויימת, אז התוכניות יהיו על פי ההנחה הזו. שינוי בהנחה יכול לשבש כל מיני תוכניות. קל לי להבין למה אם תכננתי משהו ומישהו משבש לי את התוכניות ולא מודיע על זה מראש זה מעצבן, במיוחד אם הייתה לו האפשרות להודיע מראש והוא לא עשה את זה.

למשל, היה תכנון ללכת עם הילדים להפגש עם מישהו. פתאום אבא חוזר מהעבודה מוקדם. מאורע נדיר ומשמח, שכדאי לנצל לבילוי משותף של האב וילדיו. אבל מה עם החבר שכבר הבטחנו לא לבוא? או שמוותרים על זמן האבא הנדיר, וזה ממש חבל. או שמפרים הבטחה ומבטלים ברגע האחרון, מאכזבים ילד והורים שאולי חיכו לנו, ואולי אף משבשים להם את התוכניות.

לא קראתי פה שזה שההגעה של בן הזוג מוקדם מפריעה, אלא שבירת השגרה והתוכניות בלי הודעה מראש.
לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

הגעה מוקדמת יותר מהצפוי - אני חושבת שכדי לקלף את אי הנוחות (אני פה בהזדהות עם אי הנוחות כאשר מישהו מגיע מוקדם מהצפוי) ולזהות את הגרעין שלה יש עוד שאלות שאפשר לשאול.
שאלות שעולות לי:
האם בחוויה שלי או שלו ישנה ציפייה לקבלת פנים מסויימת. ללא קשר לשאלה האם זמן ההגעה צפוי או לא. האם ישנה ציפייה שאפסיק משהו שעשיתי קודם כדי לקבל את פניו, אחרת אני נתפסת כלא אוהבת. בעיני עצמי או האחר.

האם משהו בהגעה לא צפוייה משבש זרימה טבעית עם התינוקת (למשל: עשיתי הערכה של מאזן כוחות כמה יש לי היום ובהתאם אני מנהלת את הזמן עם איזה קטנטן. מישהו הגיע מוקדם מהצפוי, וההתנהגות שלו משדרת מסר לא ברור ומבלבל האם הוא כאן כדי להוריד ממני את העומס או לא. נניח, ניגש לקטנה, נהנה מהאבא-אבא, ואז מצפה בעצם לקבלת פנים רומנטית שמתמקדת בו או הולך למטבח להכין לעצמו משהו או לקרוא עיתון כשהיא כרוכה אחריו ומתעצבן מחוסר התיפקוד שלי וחוסר היכולת שלי לנהל את העניינים כך שהיא תניח לו. עכשיו נדרשים פי כמה כוחות כדי לנהל את הזמן איתה בעצמי עד השעה שבה הוא היה צפוי להגיע. דבר כזה היה יכול להוציא אותי מדעתי. ונראה לי מסוג הדברים שתקשורת כנה והבהרת ציפיות לפני ותוך כדי היתה יכולה לפתור. אם זה רק זה)

האם הצורך הדי חזק שלי בפרטיות ובספייס מתחבר לכך שבעצם האיש הזה הוא עדיין לא לגמרי חלק מהזרימה הטבעית של חיי, וכניסה שלו קוטעת לי משהו ביני לביני גם אם סיכמנו שאני לא חייבת קבלת פנים.
אם זה שם, הייתי מסתכלת גם על הרגישות שלי והצורך בזמני לבד וגם על השלב ביחסים. והאם זה שלב או מעבר לכך. ואם זה שלב אז איך מכבדים אותו. (בהנחה שבאורח חיים דתי שלב כזה בהחלט נשמע לי סביר. מתחתנים לפני שחיים יחד).
קרן_שמש_צהובה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

האם בחוויה שלי או שלו ישנה ציפייה לקבלת פנים מסויימת.
אני שמה לב שאני מדלגת פה על כמה תגובות בדרך, אבל מכולן, לב שומע פגעת בול.
הבנתי כבר שזו רק החויה שלי שאם הוא מקדים אי צריכה לעצור הכל ולהתפנות לקבלת פנים מתאימה מבחינתי
מבחינתו הוא רק בא ורוצה להשתלב בזרימה כפי שהיא
זו אני, כניראה, שקצת תקועה פה...

אבל, יש גם את הקטע של התוכניות, למשל, מאוד חבל לי אם יוצא ש היה תכנון ללכת עם הילדים להפגש עם מישהו. פתאום אבא חוזר מהעבודה מוקדם.
אני מאוד רוצה לנצ את הזמן כשהו חוזר מוקדם ושממש נהנה לנו מערב משפחתי, וקצת קשה לי לשנות תכניות בלי הודעה מוקדמת (אפילו בהתרעה קצרה "יצאתי מהעבודה, אני עוד 20 דק' בבית)
אני תוהה האם אני כל כך כבדה או שאפשר להבין אותי שזה יותר נוח לי כך, בפרט שאני באמת לא מבינה מה הבעיה לעדכן שאתה בדרך הביתה??? (וניסיתי, באמת ניסיתי להבין)

יש עוד ענין שמקשה עלי בהפתעות הללו, והוא בעיקר טכני: אין לנו כל כך אזור קניות נוח ליד הבית, ויש לו מקום ממש ממש נוח, בצמוד לעבודה.
מאוד נוח לי, ומשמח אותי, אם הוא מתקשר: אני בדיוק יוצא, את צריכה אולי משהו?
עכשיו, אם יש שעה קבועה פחות או יותר שהוא בא, אז אני יכולה איכשהו סביבה להתקשר ולבקש: אם לא קשה לך אשמח שתקנה חלב כי ממש בא לי קפה...
אבל אם אין שעה סבירה, ואני יודעת שהוא עסוק בעבודה, ואני מתלבטת האם להתקשר כי לא בא לי להפריע לו בלחץ, ופאות, ככה תוך כדי ההתבטות, הוא פותח את הדלת ש-ל-ו-ם, אז אני די מתעצבנת, וכל הקטע שהוא רצה להפתיע וגיע מוקדם למרות הלחץ בעבודה נדפק כי אני מתבאסת שאין חלב...
ו... אתן יכולות לתת לי על הראש: איזו סתומה, הוא בא מוקדם והיא מתעצבנת על חלב, לא חבל? אבל המטרה שלי היא בעיקר להבין: אוקי, זו הסיטואציה, מה עכשיו?

ו אישה במסע למיקהה כזה התכוונתי שו סקאלה.
כי בעיני יש לי 2 אפשרויות, האחת היא הזדמנות להשתנות בעצמי, ולהגיב 'איזה יופי שבאת' כפרה על החלב, ולשמוח שהוא כאן ועם המחווה שלו
אפשרות אחרת היא להסביר שאני לא נהנית מהמחווה הזו בהפתעה, למשל כי עכשיו אין חלב, ואני אשמח שבעתיד הוא כן יעדכן לפני שהוא בא
אני לא רואה איך אפשר לבצע את שתיהן, ולכן זו ניראית לי סקאלה בעלת 2 קצוות, כשבאמצע יש מתלהבת קצת או מקטרת קצת ועוד כמה גוונים של אפור.

האם הובנתי?
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני תוהה האם אני כל כך כבדה או שאפשר להבין אותי שזה יותר נוח לי כך, בפרט שאני באמת לא מבינה מה הבעיה לעדכן שאתה בדרך הביתה??? (וניסיתי, באמת ניסיתי להבין)
קודם כל, זה בסדר ממש שיותר נוח לך כך. ואין צורך לשפוט את עצמך (אפילו בתור אפשרות). גם אני נוטה להיות כזו, למרות שאני עובדת על עצמי, ולמרות שעכשיו זה תלוי נסיבות והצטמצם משמעותית.
אבל, אני ממש מבינה אותו. להתקשר לאנשים זה מבאס. לא אוהבת להתקשר, בכלל, לאף אחד. ולזכור להודיע לך כל פעם, כשזה ממש לא אינטואיטיבי בשבילו, זה ללמוד הרגל חדש. ועוד זה לא הרגל שאפשר לרכוש תוך חודש, בשיטת בשמת. זה הרגל להתמודדות עם מצבים נדירים. לא משהו טריביאלי, לדעתי.

ו... אתן יכולות לתת לי על הראש: איזו סתומה, הוא בא מוקדם והיא מתעצבנת על חלב, לא חבל?
חבל שאת חושבת שמישהי תתן לך על הראש. ברור לי למה את מתעצבנת. אבל... לו יש בעיה עם זה שאת מתקשרת אליו כשהוא בלחץ? לי נשמע שהבעיה נובעת משם.

כי בעיני יש לי 2 אפשרויות, האחת היא הזדמנות להשתנות בעצמי, ולהגיב 'איזה יופי שבאת' כפרה על החלב, ולשמוח שהוא כאן ועם המחווה שלו
אה... האפשרות השנייה היא לא לשמוח כאן ועכשיו. את באמת שמחה כאן ועכשיו, או שאת מעמידה פנים? להעמיד פנים ו"להחליק" זו אפשרות שלישית בכלל, לדעתי.
האפשרות הראשונה היא אחר כך (כי עכשיו את מדברת עם בן הזוג שלך) לחשוב על הסיבות לתגובה שלך, ולבדוק אם את רוצה ויכולה לשנות אותן, ואם כן אז איך. התוצאה היא לפעמים מהירה (אם זה רק הרגל שנדבק כשהסיבות לקיומו כבר נעלמו, או תבנית שנשארה אחרי משהו שכבר טיפלת בו) ולפעמים היא יותר תהליך בסגנון אלו שיש ב{{}}ביד רכה או האשם תמיד{{}}. עניין לשבועות, חודשים, שנים.
האפשרות השניה היא באותו הרגע - לומר לו שאת מרגישה. ככה-וככה כי ככה-וככה ולבקש ממנו להתנהג ככה-וככה להבא.
האפשרות השלישית, להעמיד פנים, גם קיימת. לפעמים היא אפילו רצויה. אבל מה הקשר שלה לאפשרות השנייה?

אני בעד שילוב האפשרות הראשונה והשניה. דוגמא על המקרה שלך. אל תקחי אותה יותר מידי ברצינות:
"הבנתי שאני מתרעמת עליך כשאתה מגיע בלי להודיע כי אני טורחת וחושבת על התוכניות שלך ואיך לא להפריע לך בטעות, ואתה בכלל לא מתנהג כלפי באותה דרך. אני אנסה לעבוד על עצמי ולא להגביל את עצמי ולתת לך התחשבות עודפת שלפעמים אתה בכלל לא צריך.
בינתיים, כשאתה לא מודיע לי מראש אתה משבש לי את התוכניות ככה-וככה, וגם אני מתבאסת על זה שבזמן שאני לא רציתי להפריע לך ולכן לא התקשרתי לבקש שתביא חלב, אתה יצאת מוקדם ולא הודעת לי, ועכשיו אני בלי חלב שיכולת לקחת בדרך (בלי לבזבז דלק ולזהם את הסביבה), עם תוכניות שהשתבשו, וגם לא קיבלתי הדדיות בהתחשבות היתר שלי."

אפשרות אחרת היא פשוט לבקש ממנו שיביא חלב. כל פעם שרצית ולא הייתה לך את האפשרות. אולי הוא מבין ממה את מתבאסת כי את לא מנכיחה את ההשלכות במציאות של ההתנהגות שלו.

או שאפשר לשלוח לו מסרון אם את צריכה חלב, ולסכם איתו שהוא יבדוק לפני שהוא נוסע הביתה. או שאפשר לתכנן מראש ולקנות חלב לכל השבוע, כך שהשלמות באמצע השבוע נדירות מאוד (לא שזה קשור. פשוט נזכרתי כמה זה נדיר להשלים דברים אצלנו. זה קורה לעיתים נדירות ממש.)
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

קרן שמש,
מהדברים שלך נשמע לי שיש משהו מתחת שמפריע שעוד לא נגעת בו.
כי הסיטואציה עצמה מוכרת לי, אבל הקושי לא.
בית עם ילדים ובני זוג שמחלקים משימות, אצלנו זה פעם הוא בעבודה ופעם אני ושלל משימות וקניות בדרך, ובקשות (שלעיתים נענות ולעיתים לא).
אז איפה בדיוק הבעיה?
אם את נניח צריכה חלב, למה את לא שולחת לו ווטצאפ באותו הרגע שבו את מגלה שאת צריכה? ״אם יוצא לך אשמח שתביא חלב״.
זה לא ממש מפריע בעבודה. כך הוא קיבל את המסר ואז זה בכלל לא משנה מתי הגיע.
לא?
זה נשמע כאילו חוץ מהחלב משהו אחר מפריע לך שעוד לא ניסחת. כי אחרת מה הענין - מה מפריע לך לעשות את מה שתיכננת לעשות גם אם זוגך הגיע מוקדם הביתה?
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

כתבתי יחד עם אישה
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אבל המטרה שלי היא בעיקר להבין: אוקי, זו הסיטואציה, מה עכשיו?
אני מאמינה שבשמונים אחוז מהמקרים, הפתרון הוא למנוע את הסיטואציה מראש. בדפים על חינוך ללא כפייה יש המון שיטות מגניבות איך לפתור בעיות שנראות עקרוניות עפ פתרונות טכניים פשוטים. אני חובבת גדולה של פתרונות כאלו. ובדפים בהם יש עבודה עצמית עמוקה, אותן בעיות נדרשות מכיוון שונה - מוצעים צעדים ותהליכים שמשנים את היחס שלי לעצמי, ואת דרכי התגובה שלי והאינטראקציה עם האדם האחר באופן כללי, שמביאים למצב שונה.

בעיני מה לעשות עכשיו זה הדבר המשני בסיטואציה חוזרת. מה שחשוב זה פתרון כללי, שימנע מהבעיה לחזור על עצמה...
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

מה מפריע לך לעשות את מה שתיכננת לעשות גם אם זוגך הגיע מוקדם הביתה?
אם יש תינוק, אז הוא כנראה יתנהג אחרת בנוכחות אבא שלו (כמו שתיארה לב שומע{{}}) ואם יש תוכניות, אז זה בזבוז נפשע של זמן אבא נדיר כשיש צורך ורצון של התינוק בנוכחות של אביו. באופן כללי, כשיש עוד מישהו כל הדינמיקה יכולה להשתנות. נניח, תכננתי ללכת לשיעור תורה לנשים בלבד. או, תכננתי ללכת להפגש עם חברה שיש לה תינוק בפארק בחוץ. או, הילד מוזמן לחבר שלו, שאני ואמא שלו ידידות, אז תכננתי להשאר איתה ולדבר איתה על הא ועל דא. שילוב בן הזוג בתוכניות הוא לא טריוויאלי. ויכול להיות שלו ידעתי מראש, הייתי מבטלת את מה שתכננתי ומתעדפת את הזמן המשפחתי. עכשיו, כל הבחירות מבאסות. או לבטל את מה שתכננתי ואולי גם לבאס אנשים אחרים. או לבטל את התוכנית המועדפת עליי. ואז הפספוס יבאס ויצרום.

כתבתי יחד עם אישה
וכתבנו דברים דומים :-)
לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

(-:
אני ממש מבינה אותך בעניין הלשנות תוכניות כי גם אני כזו. מעניין שלגבי עצמי אני תמיד תוהה האם אני כזו כבדה או שאפשר להבין אותי. (-: וכשאני קוראת אותך זה מאוד מובן לי שאת בטח לא כבדה. פשוט.. לשנות תוכניות זה סוג של להעביר הלך-רוח, להעביר מוד פנימי. יש אנשים שהכפתור הזה של להעביר התכווננות פנימית לסוג מסויים של עשייה שגם דורש הלך רוח מסויים מאוד מהיר להם, באמת לחיצה על כפתור. (-: או שבקלילות נטולת מטענים עודפים הם יישארו לפעמים עם התוכנית המקורית ויציעו לבן הזוג להצטרף, אם ניתן. או לנוח בינתיים בבית או לארגן אותו. (-:
ויש כאלה כמוני שהכפתור הזה עובד אצלם לאט. זה פחות מרגיש כמו כפתור ויותר כמו לשלב הילוך ברכב עם הילוכים, נניח. וזה לאט ודורש אנרגיה של שינוי כיוונון.
אם זה מדבר אליך, אז נדמה לי שכמה שמזהים ומבינים יותר טוב את המנגנון הפנימי שמפעיל אותנו ויודעים להמליל אותו ולתקשר אותו לזולת ולהתעניין בכנות איך עובד המנגנון שמפעיל אותו, ולעדות סוג של "סיטואציות" מן סימולציות דמיוניות על יבש לבד ועם הפרטנר ("אה, אז לא התכוונת שאם הפתעת אותי אז אני חייבת לקבל את פניך?") אז יש סיכוי לאהבה. (-: כלומר, לזרימה, בתור התחלה. {@
גנום*
הצטרפות: 10 נובמבר 2014, 21:08

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גנום* »

מה עם לשאול בצהריים (לי הכי נוח בווטסאפ)-מתי תהיה הערב בבית?
לי הייתה תקופה ארוכה מאד שעשיתי את זה על בסיס יומי. נראה לי לגיטימי ביותר שבני זוג ישאלו אחד את השני שאלה כזו. זה גם מאפשר לך לבקש את הקניות בזמן וגם מאפשר לך להיערך להמשך הערב.
מצ'רה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי מצ'רה* »

מכיוון שהשיחה נהיתה כזו טכנית (-: אני מרשה לעצמי להרחיב למרות שזו לא המהות של הדיון:
לי אישית כל אחד שמגיע הביתה מפריע במשהו. אני תמיד באמצע משהו ומי שנכנס עוצר אותי במידה כזו או אחרת גם כשאני שמחה לבואו או בואה (שזה כמעט תמיד)
אני פשוט חושבת שזה ענין שלי. והחלטה שלי איך להתארגן כך שזה יפגע לי בזרימה כמה שפחות ויתן לכל אחד בבית את ההרגשה שכאן מקומו וכאן הוא תמיד רצוי ואהוב.
ובקשר לקניות, עם איש שאי אפשר לדעת מתי יגיע ולא תמיד יודיע לי לפני ומקום מגורים שבאמת אין בו איפה לקנות חלב, אז כשאני יודעת שמשהו חסר אני שולחת ווצאפ והוא בודק כשהוא רוצה. זה עובד בסדר גמור.
מצ'רה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי מצ'רה* »

אבל אני מסייגת שזה בית בלי ילדים קטנים אז רוב הזמן למי שמגיע לא מצפות משימות דחופות ואני לא תלויה בשעות ההגעה האלה. אז אולי הנסיון שלי לא רלבנטי למצב שאת מתמודדת איתו.
קרן_שמש_צהובה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

לי אישית כל אחד שמגיע הביתה מפריע במשהו.
מתפעלת מהכנות
ואני שואלת את עצמי שוב, ושוב, אם גם אני ככה...

האמת, שאני חושבת שלא. וגם הקטע של שינוי תכניות באופן ספונטני - היה לי הרבה יותר קל לפני שנהייתי לאם
יכול להיות שחוסר הבטחון שלי (וההתנסות) ההורית דופק פה חזק על הדלת, כי עם הילדה הרבה הרבה יותר קשה לי להיות ספונטנית...

במחשבה שניה: עם הילדה אנחנו צריכים להיות גמישים כל הזמן כדי להתאים את המציאות לצרכיה, ואני עדיין לומדת איך חיים עם זה בכיף, אז גורמים נוספים שמאתגרים את הגמישות שלי לתכניות זה... קצת יותר מיד, כרגע?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו. איזה משפט חזק.
אני אשכרה מוקפת באנשים אמיתיים בחיים שלי, שאמרתי להם על דברים רבים ש"לא משמחים אותי" (ליתר דיוק, מעציבים אותי, פוגעים בי וקשים לי) והם לא רואים שום סיבה להפסיק לעשות אותם, שוב ושוב ושוב.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי גוגוס* »

שאמרתי להם על דברים רבים ש"לא משמחים אותי" (ליתר דיוק, מעציבים אותי, פוגעים בי וקשים לי) והם לא רואים שום סיבה להפסיק לעשות אותם, שוב ושוב ושוב
:-(
לא פייר...
פלוני_אלמונית_ותיקה*
הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* »

אני אשכרה מוקפת באנשים אמיתיים בחיים שלי, שאמרתי להם על דברים רבים ש"לא משמחים אותי" (ליתר דיוק, מעציבים אותי, פוגעים בי וקשים לי) והם לא רואים שום סיבה להפסיק לעשות אותם, שוב ושוב ושוב.
את מתכוונת שהם עושים לך דברים כאלה? או שהם עושים בלי קשר אליך וזה מעציב/פוגע/קשה לך?
ואם יש דברים רבים שלא משמחים אותך, אולי זה קשה מדי לזולת לזכור וליישם?
לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

מצ'רה, (-:
כמה שהייתי רוצה להיות כזו. כי זה חם ונדיב. אבל אני לא..
אצלי לפחות להיות במוד הזה (בלי לגלות אחרי שנייה שאני מתפרקת וצורחת על משהו לא קשור) זה דורש המון תשומת לב פנימית וכיוונון פנימי.
בתקופות שבהן הרפיתי לחלוטין פנימית מלחצים בעבודה זה היה אפשרי. לנסות את זה.
אבל בזמנים בהם העבודה דורשת ממני הרבה יצירתיות, התמדה ואינטנסיביות זה פשוט בלתי אפשרי לי.
וכלכלית
לב_שומע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי לב_שומע* »

איך זה ברח??
וכלכלית, אני צריכה לעבוד עכשיו..
שקופה_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי שקופה_א* »

חוזרת אל נושא האוכל שלי , למרות שמאז זרמו מים רבים בנהר...

לקבל את זה בהרבה מקרים האוכל ייקשר, לפעמים במכוון ולפעמים בלי שנשים לב - בדברים שלכאורה לא קשורים אליו. רגשות, "בלגנים", נסיבות חברתיות וכו'.
נשמע הגיוני לי.

ואני מציעה לך בחום לעבור דרך הזיהוי הזה הרבה הרבה פעמים, ובנסיבות שונות אם אפשר. לוקח לזה המון זמן להתיישב במקום ברוב המקרים.
בינתיים אני מנסה להסתכל על זה ככה, מבחוץ , בלי שיפוטיות
לא לנסות לשנות דברים רק להסתכל עליהם .
מה שקרה זה שחזרתי לאכול בלי נקיפות מצפון, אני "מפנקת" את עצמי לפעמים , ולפעמים סתם מנשנשת כי אין משהו אחר לאכול.
שחררתי את התהליך המכוון מטרה שלי , וזה קשה לי כי אני מאד יודעת להיות מאד מאד מכוונת או מאד מאד לא, ולהיות בתוך תהליך משוחרר זה לעבוד ולשחרר בו זמנית.
תהליך משוחרר זה כמו לשחות. תנועה ראשונה היא ידיים קדימה, מכוונות ליעד, והתנועה הבאה היא פתיחה, נשימה , ושחרור.
וביחד עם השחרור הפסיקו הנפילות הדרסטיות שבאו מידי פעם בגלים (כמו חבילת הופלים שמתוארת למעלה)

על הפחד להרגיש -
הפחד להרגיש הוא פחד להרגיש , ולכן להרגיש לא עוזר לי להשתחרר ממנו. למרות שלפעמים אני באמת מרגישה את הפחד ונותנת לו מקום.
במקביל אני בתהליך טיפולי שעוזר לי מאד ,אז כרגע אני מניחה את זה לשם .

_רק לציין שזה לגמרי מותר, ואפילו תיפקודי והישרדותי במקרים רבים.
העניין עם זה (כמו עם הופלים, אני עושה לך אבחנה שמאפשרת לך קבלה של הדבר עצמו. את רואה את זה?) לא טמון בדבר עצמו. זו לא פעולה "רעה". כשהיא הופכת להיות כרונית, או כשאת בוחרת בה כי אין לך חלופות (= אין לך בעצם כלים להרגיש) אז הזמן להתחיל להתמודד איתה._
רואה, בטח, קבלה אצלי זה נושא שהוא עבודת חיים, אז תודה על זה.
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי בשמת_א* »

_את מתכוונת שהם עושים לך דברים כאלה? או שהם עושים בלי קשר אליך וזה מעציב/פוגע/קשה לך?
ואם יש דברים רבים שלא משמחים אותך, אולי זה קשה מדי לזולת לזכור וליישם?_

עושים לי?
זו בדיוק השאלה.
וכמה נחמד שאת גם משחילה ביקורת כלפי, ככה על הדרך - אולי יש "יותר מדי" דברים כאלה. אה, הבעיה היא שאני פשוט "רגישה מדי". איך אני אוהבת את הרעיון הזה.

אז ראשית: אני חושבת שאין דבר כזה "עושים לי" וזו בדיוק הסיבה שהם ממשיכים.
אנשים עושים מה שהם עושים.
הם פועלים לפי מה שנוח להם וטוב להם וקל להם ונובע מהצרכים השונים שלהם.
בשביל להפסיק לעשות משהו שהם עושים פשוט כי "ככה הם", רק מפני שאני "ביקשתי" - צריך לעבור שינוי מאוד גדול, ולא לכל אדם הוא אפשרי בכלל.

לכן תפס אותי המשפט של גוגוס, כי לה, ממש מובן מאליו שהיא אומרת לבנאדם: "תשמע, ממש קשה לי כשאתה עושה X. איכפת לך בבקשה לא לעשות X יותר?" ואז הבנאדם - אשכרה! - ממש לוקח לתשומת לבו, ומשנה את דרכו!

מחקתי כמה דוגמאות, משאירה רק את הדוגמא הבאה:

כשניסיתי להיכנס להריון, לפני ההריון הראשון, אמא שלי היתה מתקשרת כל יום, בין פעם לשלוש פעמים ביום, כל פעם כדי לספר לי על רופא/שיטה/כתבה בעיתון ולדאוג באוזניי: לא יהיו לי נכדים, את לא תצליחי להיכנס להריון בשיטות שלך, אולי תלכי ל-X? אולי תעשי Y? את חייבת טיפול Z! כתוב בעיתון שצריך לעשות T! מה יהיה? את כבר מבוגרת!
(ההלחצה לגבי הנכדים התחילה כשמלאו לי 22 שנים וברגע שהיה ברור שאני מתחתנת עלה רף הציפיות למימוש הסעיף הזה).
אני דווקא סברתי, שמה שמפריע לי להכנס להריון היה, בין היתר, פשוט סטרס. סטרס מכל מיני סוגים.
ועבדתי קשה מאוד להפחית את הסטרס בחיי.
לאמי אמרתי, בבקשה, די. זה גורם לי סטרס!
אמי אמרה שהיא מבינה, ובטח, גם היא סובלת מסטרס. כן כן, בהחלט מבינה את בקשתי.
ומייד למחרת, כאילו לא אמרתי כלום - שוב טלפון "אני נורא דואגת, ככה לא יהיו לי נכדים, מה יהיה? אולי תנסי את XYZ שהבת של השכנה ניסתה והצליחה?"
ככה כמעט שנה וחצי, כל יום (לא צוחקת ולא מגזימה).
אחרי שניסיתי ככה וניסיתי ככה ושום דרך לבקש לא עזרה, החלטתי לעשות שינוי מסוג אחר. הודעתי לשאר המשפחה שאני לא באה יותר לארוחות שישי ולא עונה על טלפונים וגייסתי אותם ככה לא לטרפד לי. לאישי הודעתי שאני לא עונה על טלפונים ואם הוא בבית ועונה לטלפון וזו אמא שלי על הקו, אז אני לא בבית או לא יכולה לדבר כרגע.

פשוט ניתקתי אותה מחיי ללא ריב וללא כל דיון, מנעתי כל גישה שלה אלי דרך כל הערוצים.
ככה קיבלתי כמה שבועות של שקט (טוב שלא שמעתם את הטון של כל הטלפונים האלה... P-: ).
בדיעבד הסתבר שנכנסתי להריון אחרי שבועיים של ניתוק...

הסיפור עצמו משעשע בדיעבד.
אבל הנקודה פה היא, שאמא שלי לא היתה מסוגלת להפסיק לעשות משהו שפגע בי והלחיץ אותי מאוד.
אז היא "ידעה" שזה לא משמח אותי, כמו שכותבת גוגוס, ואף על פי ש - אני - לא ראיתי שום סיבה שהיא תעשה את זה אפילו עוד פעם אחת קטנה - זה לא שינה שום דבר.
לכן אני ממש נפעמת מזה שאצל גוגוס זה מובן מאליו שהיא תגיד, והזולת פשוט יפסיק! וואו!
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אבל הנקודה פה היא, שאמא שלי לא היתה מסוגלת להפסיק לעשות משהו שפגע בי והלחיץ אותי מאוד.
מה שלי קופץ לעין, תכף ומייד, שבמשך שנה וחצי אשכרה ענית לטלפונים האלו! ולא היית מסוגלת להפסיק לעשות משהו שפגע בך והלחיץ אותך מאוד...

שלא לדבר על התוכן של השיחות האלו. ממש קשה לי לתאר שמישהו אשכרה ידבר אליי ככה! כלומר, ברור לי שזה קיים במציאות איפשהו, אבל... לא בחיים שלי. מעניין מה היה קורה אם אני הייתי נתקלת במישהי כזו. כרגע התגובה היחידה שאני מצליחה לחשוב עלי הזה לפרוץ בצחוק רם ומתגלגל (כי אני לא רוצה ילדים, כי המחשבה שאני חייבת למישהי נכדים נראית לי הזויה, וכי כל ההלחצות האלו נראות לי כמו קריקטורה ולא משהו שאפשר באמת להלחץ ממנו, אלא רק לצחוק).

לי נראה שגוגוס הקיפה את עצמה באנשים בריאים נפשית, ולכן היא לא נתקלת לעיתים קרובות באנשים שהבעיות הנפשיות שלהם מונעות מהם להתנהג ככה. ומהצד השני, היא גם יודעת לרקד נכון את החלק שלה בריקוד, ולהציב גבולות בצורה ברורה, ולעשות עוד כל מיני דברים שעוזרים לשנות התנהגויות כאלו. ובמחשבה שניה, חלק משמעותי מזה זה לא מה שהיא עושה, אלא פשוט מי שהיא. ואז בחלק גדול מהמקרים היא בכלל לא צריכה לשדר גבולות...

שמתי לב שזה ממש כלל - לעיתים קרובות, מי שיודעת ומוכנה איך להגיב להתנהגות מפוקפקת כלשהי - לא יתנהגו כלפיה ככה. זה לא תמיד ככה, אבל אם אני ממש מוכנה לאיזשהי התנהגות טיפוסית של מישהו, אז הוא בדיוק אז לא ינהג ככה. הוא לא יהפוך את עורו, ויחזור לכיוון של הדפוסים הרגילים שלו, אבל בהחלט יכול להיות שינוי בהתנהגות.

אז כן, זה קשה לזולת לזכור וליישם. אבל זה לא כי הדרישות של בשמת גדולות מידי, אלא כי היכולות של האנשים קטנות מידי ומוגבלות מידי.

<בשמת, לי זה לא נשמע כמו ביקורת מכוונת כלפייך. אלא כמו ביקורת בלתי מכוונת P-: הצעה לנקודת מבט אחרת, כדי להתייחס לאנשים האלו בחמלה רבה יותר. וניסיון באמצעות אמצעים רטוריים להוביל אותך למסקנה שהם לא עושים את זה לך, כלומר, זה שלהם, לא שלך.>
תמי*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי תמי* »

ווהאו בשמת, סיפור מדהים.
עם סוף כל-כך אפקטיבי (:

אישה במסע ,
מה שלי קופץ לעין, תכף ומייד, שבמשך שנה וחצי אשכרה ענית לטלפונים האלו!
אבל זו אמא, זו תקשורת עם אדם קרוב מאוד, שיש איתו קשר משמעותי, כשרוצים לשמור את הקשר הזה - ברור שעונים. לי זה ברור.
חוץ מזה, כמו שבשמת כותבת, לא היתה כאן כוונת זדון. להיפך, אמא שלה באמת אוהבת אותה ודואגת לה ורוצה בטובתה, רק שהיא עושה את זה בדרך עקומה.
[אני כותבת כי זה מאוד מוכר לי.]
אמי אמרה שהיא מבינה, ובטח, גם היא סובלת מסטרס. כן כן, בהחלט מבינה את בקשתי
אני בטוחה שהיא אמרה את זה לגמרי בכנות. או בואי נגיד שאני מכירה מקרוב אמירות לגמרי כנות כאלה.
במצב כזה, כשיש גם הרבה טוב בקשר, פשוט לחתוך אותו - זה ממש לא פשוט.

אגב, אני מכירה את מה שבשמת מתארת גם מהצד המציק. כאמא. בתקשורת מאוד פתוחה עם הבנות שלי. ולא כל בקשה לשינוי התנהגות - בקשה שלהן - אני מצליחה ליישם. ממש לא.
כמה דיונים היו גם בדף הזה לגבי תזונה, עם נשים שמבינות ממש מה הן עושות שמציק לעצמן ומה הן עושות שמציק לילדיהן, ולבני זוגן - ובכל זאת לשנות, בפועל, זה כבר סיפור אחר.
אני ממש לא חושבת שרק אנשים שלא בריאים נפשית מתנהגים כך. גם אנשים שהם מאוד בריאים נפשית נתקעים על דפוסים מציקים וקשה להם להשתנות.
זה מאוד אנושי.
שמתי לב שזה ממש כלל - לעיתים קרובות, מי שיודעת ומוכנה איך להגיב להתנהגות מפוקפקת כלשהי - לא יתנהגו כלפיה ככה.
אני חושבת שזה נכון בסוג מסוים של יחסים.
ואני מאוד מסכימה עם הגישה העקרונית שלך - לא לאפשר התנהגויות פוגעניות. נדמה לי שזו הגישה של בשמת בעצם.
אבל כל זה מסתבך מאוד כשמדובר באמא, אבא, אח, אחות וכדומה. אנשים שאת גדלה איתם, אנשים שקובעים את חייך שנים ארוכות. אנשים שאת רגילה לדפוסים שלהם. אנשים שמעצבים את התגובות שלך.
כאן הסיפור שונה מאוד.

_
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

כשרוצים לשמור את הקשר הזה - ברור שעונים. לי זה ברור.
ולי ברור שלא. שלושה טלפונים מעוררי בטרס ביום? מה, אני בעונש? ועוד שנה וחצי? קודם מנתקים עם המשפט מעורר החרדה הראשון (אחיר הסבר לסיבה והכל), אחר כך מ]חיתים לטלפון אחד ביום, אחר מפחיתים לשלושה טלפונים בשבוע, אז לאחד, ואז אם עדיין לא מצליחים להתמודד עם הסטרס (ואמא לא מצליחה להתמודד עם הדפוס שלה), אפשר לשבת ולחשוב על הסקה יזומה בקשר.

לדעתי התקעות על דפוסים מציקים היא ברוב גדול מאוד של הפעמים תוצאה של אי בריאות נפשית, או נסיבות חיצוניות. במקרה של התזונה, יש המון נסיבות חיצוניות. מה מפריע למישהי לא להתקשר? אין נסיבות חיצוניות כאלו. ומה מפריע לה לא לעורר סטרס? דפוסים נפשיים.

כאן הסיפור שונה מאוד.
ברור לי שזה שונה מאוד. ועדיין, הדוגמאות שחשבתי עליהן - בהן מוכנות להתנהגות כלשהי מונעת בטווח הקצר ומקטינה ומשנה בטווח הארוך התנהגות - הן עם קרובי משפחה. שלי וגם של אחרות.
אמא_של_מוש*
הצטרפות: 15 יוני 2017, 21:53
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוש*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי אמא_של_מוש* »

אישה, לא תמיד אפשר לבחור את האנשים שיקיפו אותך. אפשר להחליף חברים, אפשר להחליף עבודה, אפשר להחליף דירה ואפשר גם לצמצם קשר עם קרובי משפחה.
אבל יש אנשים שלמרות ההתנהגות הפוגעת נמשיך להיות איתם בקשר כי בכל זאת הם יקרים לנו וחשובים לנו בחיים. יש כמובן אנשים שינתקו קשר גם עם הורה/אח וכו' אבל זה לא פשוט בכלל.

בשמת כל הכבוד שהיה לך הכוח לעשות כזה מהלך ולדאוג לעצמך!
וגוגוס באמת זכית להיות מוקפת באנשים מתחשבים וזה ממש לא מובן מאליו.
במחשבה מרפרפת על האנשים שקרובים אלי כולל אותי לכולנו יש דמויות קרובות בחיים שכוונתם מלאה כל טוב אבל מעשיהם...
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

ברור שלא לנתק קשר עם קרובי משפחה. אבל יצר השימור העצמי שלי לא נותן לי לדבר שלוש שיחות טלפון ביום שמעוררות בי סטרס. גם אם זו אמא שלי שמתקשרת. בין לנתק קשר ולבין לענות תמיד יש מרחב רחב מאוד. וגם בשם הקשר עם ההורים, יש דברים שלא הייתי מאפשרת. ולעורר סטרס בזמן שאני מנסה להכנס להריון? ממש אבל ממש לא. מה אני מזוכיסטית, לתת למישהו לפגוע בי שלוש פעמים ביום?
מצ'רה*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי מצ'רה* »

כאמא בתקשורת מאוד פתוחה עם הבנות שלי. ולא כל בקשה לשינוי התנהגות - בקשה שלהן - אני מצליחה ליישם. ממש לא.
מזדהה
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

אני קוראת בעניין, ורק מזכירה, שגוגוס דיברה על מצב שבו מישהו עושה משהו "כדי לשמח אותה" ולא ממניעים אחרים:

_זה בלתי נתפש בעיניי שהוא ימשיך בהרגל שכל מטרתו לשמח אותי (אם גילינו שזה מה שזה, כן?) אם הוא מבין שזה לא משמח אותי.
ואם זה נמשך, רק כי זה הרגל והוא לא מצליח להביא את עצמו לחייג אלי בזמן, אז שיתנצל כשהוא בא הביתה ונזכר. שלא ייכנס הביתה כאילו הוא באמת מצפה לשמח אותי אחרי שאמרתי לו שזה לא משמח אותי._
אמא_של_מוש*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אשה, אכן יש לי נטייה להסתכל ישר על הקצוות..

לדעתי רוב המצבים או חלק גדול מהם זה כשהצד השני רוצה לשמח/לעזור וכו'.
או לפחות אני רוצה להאמין שזה מה שמניע את האנשים הקרובים אלי והם לא רוצים לגרום לי להרגיש רע בכוונה תחילה.
לדעתי חלק ממה שגורם לזה זה התפיסה שאני יודע יותר טוב ממך בנושא מסויים ואם תנהג כמו שאני חושב אז תצליח ואם לאו אז תכשל. כולנו חוטאים בזה.
טלי_ב*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

אני חושבת שבמצבים האלה יש לפעמים גם רצון מסוים לשמח או לעזור, אבל בעיקר יש שם ערבוב מאוד גדול של הרצון הזה עם צרכים של האדם השני, שהוא לא יודע להגדיר אפילו לעצמו לפעמים, או עם דפוסי מחשבה / התנהגות שקשה לו להתנתק מהם.

אני לא חושבת שיש מישהי שלא נתקלת באנשים כאלה (ובמינונים כאלה ואחרים פועלת כך מדי פעם בעצמה...).
אבל גם לי ברור שאם לא מסתתר מאחורי הפעולה משהו אחר וזה באמת רק רצון נקי לשמח, אז זה אמור להיות קל מאוד להפסיק כשמתבקשים.
ולכן אם מישהו טוען שהוא עושה משהו כדי לשמח אותי, אבל ממשיך אחרי שהבהרתי שזה לא משמח אותי, אני מניחה שזה יושב על משהו אחר ולא (רק) על רצון לשמח.
אמא_של_מוש*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני חושבת שבמצבים האלה יש לפעמים גם רצון מסוים לשמח או לעזור, אבל בעיקר יש שם ערבוב מאוד גדול של הרצון הזה עם צרכים של האדם השני, שהוא לא יודע להגדיר אפילו לעצמו לפעמים, או עם דפוסי מחשבה / התנהגות שקשה לו להתנתק מהם.
מסכימה איתך לגמרה.

אני מוסיפה עליך שלדעתי אף פעם זה לא יכול להיות נקי לגמרה כי תמיד מאחורי המעשה יעמוד האדם המבצע עם כל המטען שהוא מביא עימו.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק תשיעי

אני לא חושבת שיש דבר כזה כמו רצון נקי לשמח, או משהו שנעשה ממניע אחד בלבד. אני רואה כל מעשה בעולם הזה כמו קומה עליונה בבניין. היא עומדת על כל מה שמתחתיה, אם באורח פלא הקומות מתחתיה יעלמו - היא תפול.

מה שנעשה "רק" מתוך רצון לשמח עומד על המון דברים. למשל, על דעות לגבי מה אמור להיות משמח. על דעות בנוגע לאיך מתנהג בן זוג טוב. על הרגלים, דפוסי מחשבה והתנהגות. על הצרכים של האדם המשמח עצמו.

חוץ מזה, יש פשוט את הקטגוריות שאנחנו חושבים בהם ואת מנגנון העדכון. אני חושבת על זה בתור אלגורתים שזוכר במצב מסויים התנהגויות כאלו-וכאלו הן משמחות. ואם לאלגוריתם יש זכרון של 100 מקרים בהם התנהגות כזו זכתה לתגובה חיובית, אז לצפות ממנו שיבין שזה ההפך אחרי תגובה אחת זה פשוט לא הגיוני.

באותה המידה, אם אני זוכרת שאוכל כלשהו טעים, לוקח יותר מפעם אחת שבה אני אוכלת אותו שוב ורואה שהוא לא טעים כדי שהיא תטה את כף המאזניים בזיכרון ובחוויה שלי והאוכל יזוז לכיוון המאכלים הלא טעימים בחויה פנימית שלי. אחרי שנים בהם שתיתי תה שחור עם חלב וסוכר וחשבתי שזה מאוד טעים, ושנים בהם אני שותה תה בלי סוכר ואם אני מנסה לשתות עם סוכר זה נטעם לי מגעיל ממש, הזכרון של התה הטעים עדיין עז וחזק.

אלו דברים שלדעתי קורים גם לאנשים בריאים נפשית.

מהצד השני, לדעתי המחשבה ש אני יודע יותר טוב ממך בנושא מסויים ואם תנהג כמו שאני חושב אז תצליח ואם לאו אז תכשל. היא סימפטום לבעיה נפשית. אולי בכמות מוגבלת ממש כלשהי זה טבעי, אבל בסך הכל, זה יהיר. וזה נוגד את המציאות. כל פיסת עולם שממשיכים להחזיק בה למרות המון ראיות סותרות לדעתי מצביעה על בעיה כלשהי.

ולדעתי, דברים שבאים מתוך "אני יודעת יותר טו בממך מה טוב לך" לא באמת נעשים מתוך מטרה לשמח אותי. יש בהם אלמנט גדול ומרכזי של שליטה. בגלל שבחברה שלנו מקובל לקשור אהב הורצון לשמח עם שתלטנות ונסיון לכפות את מה שלדעתנו טוב יותר על אחרים, אז מי שעושה את זה בטעות חושב שהוא רוצה לשמח. וזה יוצר בעיות רבות מאוד. הוי האומרים לרע טוב ולטוב רע, שמים חושך לאור ואור לחושך, שמים מר למתוק ומתוק למר.
פלוני_אלמונית_ותיקה*
הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* »

וכמה נחמד שאת גם משחילה ביקורת כלפי, ככה על הדרך
חששתי שכך תביני, ללא האינטונציה, אבל אני שמחה שענית ופירטת כי זה כל-כך מוכר וכואב.
אני מנחשת שאמך ניג'סה כי היא רצתה נכדים ממך (כלומר, לשמח את עצמה!) ואת זאת שלא הבינה איך לשמח את אמך וללכת לטיפולים הנכונים... זאת היתה גם אמי אם כי בעניינים אחרים.

בעניינים פעוטים ויומיומיים יותר, אני זוכרת את ההשתדלויות שלי ושל בעלי לשמח אחד את השני והגילוי שמה ששימח אתמול כבר לא משמח היום ולכן עדיף לא להתכנס לנוסחאות אלא לשים לב לשינויים וגם לא להתאכזב קשות אם זה לא מדוייק.
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק תשיעי

שליחה על ידי בשמת_א* »

שבמשך שנה וחצי אשכרה ענית לטלפונים האלו

הו הו הרי זה תהליך - בהתחלה זה היה שיחה ליום, ואני בהתחלה עוד הייתי בקטע של "להסביר", לא אמא, אל תדאגי, אני עושה ככה... והלכתי לרופא... והוא אמר ככה...
והרי גדלתי אצלה, הייתי רגילה (מילא פעם ביום! כשגרתי בבית ההורים זה היה הרי כל הזמן ועל כל דבר...), אז הגבתי בדרכים הרגילות.
(כמו שכתבו תמי ו אמא של מוש, שמבינות בדיוק על מה אני מדברת)

חוץ מזה, לא היתה לי שיחה מזוהה ולא היו אז טלפונים סלולריים, זכרו - זה באלף שעבר D-: וככה היו הרבה שיחות ביום: שיחות עבודה, שיחות לאיש, שיחות מחברות, כל הטלפון בבית, ואת אף פעם לא יודעת מי בצד השני.
הטלפון מצלצל - את עונה.
ככה זה היה פעם.
לא רק זה, אפילו היה לנו אז "משיבון" (נדמה לי שאפילו קראו לזה "מזכירה אלקטרונית" לפני שהחליפו את השם למשיבון (-: ), אז בפרהיסטוריה P-:
אז היא היתה גם משאירה הודעות במשיבון... (לא זוכרת מתי קיבלתי שכל והוצאתי את הקלטת מהמשיבון וביטלתי אותו. זה היה כשגיליתי יום אחד שבניגוד להתחלה, ששמחתי מאוד על ההמצאה הזאת ורק חיכיתי לשמוע מי השאיר לי הודעות - התחלתי לשנוא לקבל הודעות. ומאז אין לי משיבון ובטח שאין לי "תא קולי")

אז כל פעם היה שינוי פאזה.
וגם, לא דומה שיחה בחודשים הראשונים, שהיא אמנם מלחיצה אבל אני עדיין בטוחה שצ'יק צ'ק אני נכנסת להריון - כמו שיחה אחרי שנה שבה כל מה שניסיתי לא עבד S-:

בהתחלה גם שמחתי על האיכפתיות וההתעניינות ועל ההזדמנות לדבר על מה שהציק לי ועל מה שאני עושה, בכל זאת זה קטע מאוד קשה, כשאת כבר תיכף בת 35 ולא מצליחה להיכנס להריון, ולא עם כל אחד את רוצה לדבר על זה, ובכל זאת זה בראש מעיינייך (אה, וגם כולם אומרים לך לא לחשוב על זה... P-: עוד עצה ממש טובה ומוצלחת: אל תחשבי על קוף עם תחת אדום!).
אז גם לקח זמן עד שקלטתי שהיא ממש מלחיצה אותי ומוסיפה ללחץ, לדאגה ולחרדה שלי.
ואחרי זה כשהתחלתי להבין שזה ממש לא מוסיף לי (בלשון המעטה), אז התחלתי לנסות לשנות את זה, ואכן ניסיתי כל מיני דרכים להגיב, כל מיני דרכים לבקש, וככל שניסיתי, וככל שחלף הזמן, כך הלך והתברר לי שזה ממש מציק לי וששום דבר לא עוזר להפסיק את זה.

כשאת במצב כזה, את בעצמך צריכה לגייס את כל הכוחות לשמור על האמונה שלך ועל האומץ שלך ללכת בדרך שלך. זה ממש לא קל לגייס כוחות ואומץ, כשמישהו ממש "בכוח" דוחף לך מסר הפוך.
צריך גם לזכור שזו אמא שלי.
אני מכבדת את אמא שלי. ממש לא חשבתי לרגע על שום פיתרון דראסטי! פסלתי כל פיתרון שלא נראה לי הולם, במשך הרבה זמן. כל הרעיונות נראו לי קיצוניים ואלימים, לא הייתי מוכנה, גם לא הייתי מוכנה לעשות משהו שיפגע באמא שלי.
גם הייתי אובדת עצות מול הכוונות הטובות.

ולבסוף, לבסוף, אני לא כותבת את זה פה במקרה, כן?
זה נועד להוות מידע מועיל, איך לשמור על עצמנו ואילו טעויות אנחנו עלולות לעשות כשאין לנו שום מנגנון של שמירה עצמית.

אז אישה במסע, אני מסכימה איתך לגמרי.
זה בהחלט לא העיד על בריאות נפשית שלי או על הרגלים טובים להתמודד עם דברים כאלה. לא היה לי יצר שימור עצמי.
בדיוק מה שאמרת, אישה.
מאיפה שיהיה לי? גדלתי אצלה. היא גידלה אותי, היא חינכה אותי, היא עיצבה אותי. זו אמא!
שאלת "מה, אני מזוכיסטית?"
לא הייתי מזוכיסטית מעולם, אבל בגלל הכוונות הטובות וההעדר המוחלט של כוונות רעות (לאמא שלי אין עצם אחת רעה בגוף, ובנותיה בראש מעייניה כל הזמן) התקשיתי לזהות שההתנהגות - "סדיסטית".

כי הרי, אני מזכירה שיש לי סרטן. והסרטן שלי בין היתר יושב על אותו חלק, שבו אני לא שמה את עצמי, את הצרכים שלי ואת החיוניות שלי או החיים שלי - במקום הראשון.
זה לא סתם שיש לי סרטן. בין היתר (נוסף על שלל גורמים פיזיים) מה שיצר אותו הוא אותו דפוס של חוסר בריאות, שבו אני איפשרתי לאמא שלי לכווץ אותי ולכווץ אותי ולמעוך אותי ולהלחיץ אותי, לשדר לי שאני לא בסדר (כרגיל), שאני לא מוצלחת (כרגיל), שהרעיונות שלי, הדיעות שלי והרצונות שלי, שהדרך שלי והאמונות שלי והתקוות שלי - הם חסרי כל ערך.
זה בעצם היה המסר.
ואני לא ידעתי מה לעשות עם המסר הזה, זה המסר שהוטבע בי מגיל אפס (וכשאני אומרת גיל אפס, אני מתכוונת מהשעות הראשונות לחיי, מהחוויות הראשונות שעברתי בבית החולים), וזה היה מסר מתעתע, כי הוא שילב אהבה ואיכפתיות אדירה - עם, אה, משהו מאוד פוגע (אין לי בעצם שם מדוייק לזה).

ההחלטה, שהיתה מאוד קיצונית, מאוד לא אופיינית, לא לענות על שום טלפון (שוב, זה אמר שצלצלו מהעבודה, מהבנק, מכל מקום, ואני לא הרמתי את הטלפון, בכלל. כי לא ידעתי מי מצלצל. זה אמר לנתק את כל העולם!),
ההחלטה הזאת היתה הצעד הראשון שלי לקראת הרעיון החדשני, שאני חשובה, ששלוות הנפש שלי חשובה, שאני לא מוכרחה לסבול, שחייבת להיות דרך לדאוג לעצמי.

רק צעד ראשון, כי זו היתה כיתה א'.

ובדרך, אמא שלי משתנה בצורות מפתיעות ביותר, ולא בשום דרך שהכרנו פעם.
לא כתוצאה מזה שביקשתי שתשתנה למעני, שתתחשב בי או שתפסיק לעשות משהו מפני שהוא "ממש לא משמח אותי" (אני אוהבת מאוד את הניסוח הזה, גוגוס).

זה לא שהפסקתי לבקש בקשות כאלה P-: הנה, רק היום ביקשתי ש-לא תספר לי מה עוללו לאולמרט (לא עזר, שמעתי בפירוט את מעללי הפרקליטות...). אבל היא הגיעה אתמול מיוזמתה ובהתנדבות לבשל לי אחרי ששאלה אם יש לי מה לאכול, והבוקר הגיעה שוב מיוזמתה ובהתנדבות אחרי חדר הכושר כדי להכין לי אוכל, כי לא ידעה אם היום כן הצלחתי לגייס עזרה.
אני לא מפרטת אז רק אגיד בשורה תחתונה: זה כזה מהפך באישיות שלה, שקשה לתאר.
(כלומר, לרוב הקוראים זו נראית התנהגות אימהית שיגרתית לחלוטין - אבל אמא שלי שנאה יותר מכל להכין לנו אוכל. ולא השתמשתי בקלות ראש במלה הזאת).

[פלוני אלמונית ותיקה, תודה שהסברת את עצמך {@ ]
שליחת תגובה

חזור אל “שנת הטבעונאות שלי”