הפרש גדול בין הילדים

מתלבטת*
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי מתלבטת* »

אשמח לשמוע עצות מבעלי ניסיון!
אני בת 32, "צעירה, נכון??" זה כל מה שכל אחת שניסיתי להתייעץ איתה אמרה לי, והוסיפה "יש לך עוד זמן..."
יש לי שני ילדים בני 6.5 ו-8.
אני מתלבטת אם להביא לעולם ילד נוסף. מאוד מתחשק לי.
ההפרש יהיה עצום, עד שאלד (אם נחליט שכדאי ונעשה זאת) הקטן שלי יהיה בן 7.5 והגדולה בת 9.
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון איך זה לגדל ילדים בהפרש כזה? איך זה להיות סנדוויץ בהפרש כזה?
פלוניתי*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2004, 21:36

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי פלוניתי* »

מתלבטת שלום. לנו יש ילדה גדולה בת 12 ואחת בת שלוש. זא"מ, 9 שנים ביניהן. אני ממש לא ממליצה. מהמון סיבות. הקשר ביניהן מקסים, אבל הוא כמו בין אמא קטנה לתינוקת, ולא כמו אחיות. למעשה, כל אחת מהן ממשיכה לחיות ולגדול כמעט כאילו היתה בת יחידה. אין להן כמובן שום תחומי עניין משותפים ושום פעילויות משותפות, למעט אלו שבהן בתי הגדולה היא מעין "מטפלת" או מלווה של הקטנה. סיבה נוספת היא אנחנו ההורים. אנחנו כבר קצת עייפים, כבר התרגלנו לחיים שלווים של הורים לילדה גדולה שלא צריכה כל-כך הרבה הורות "טכנית". יכולה להתנהל לבדה עם חברים, בחוגים, בלימודים וכו'. פתאום נזכרנו מה זה לרוץ אחרי מישהו קטן, ללוות לחברים ולהיאלץ להישאר שם, לקחת לגן שעשועים... לא קל בכלל.
מצד שני, אין לנו את ה"סנדוויץ'". וזה יכול לעשות את כל ההבדל, נראה לי.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי אחת* »

אני חושבת שאם אתם רוצים עוד ילד, אז יאללה.
אחים צעירים ממה שיש כבר לא תוכלו להעניק לו,
ועדיף לגדול עם אחים גדולים מאד מאשר לא בכלל...
אינדיאנית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2006, 22:44

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי אינדיאנית* »

לי יש אחות שגדולה ממני ב8 שנים. היא תמיד היתה קצת אמא בשבילי ואני זוכרת ממנה המון דברים טובים מהילדות. מעבר לזה היא אהבת נפשי, תמיד מבינה אותי עוזרת לי ובכלל כיף לי שיש לי אותה.
גבעה_ירוקה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

יש לי ילד בן שנתיים כמעט,ולו יש אחים שגילאיהם: 13,15,17,19,23....לא בדיוק אותו דבר....בשבילנו זה עובד יופי.תינוק מביא איתו שמחה ואהבה,לי נראה שיש יותר שמחה מאשר קנאה במצב כזה.
חוץ מזה שקנאה תמיד תהיה לא חשוב באיזה גיל!
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

מדוע נראה לך ש-9 שנים בין ילד ראשון לשלישי זה הפרש עצום?
בעיני זה הפרש נורמלי לגמרי.

אני מכירה משפחה עם שני ילדים ברווח של שנתיים, הפסקה של 7 שנים ועוד שני ילדים ברווח של שנתיים. גם זאת אפשרות.
אני מכירה גם משפחה עם 3 ילדים ברווחים של 7 שנים בין ילד לילד,
משפחה עם שני ילדים ברווח של 11 שנה,
ומשפחה עם 4 ילדים ברווחים של 5 שנים. כלומר, בין הראשון לאחרון 15 שנה.
ולעומתם, משפחה עם 4 ילדים ברווחים של שנה וחצי בערך בין ילד לילד.

יש כללים מחייבים מה צריך להיות הרווח בין ילד לילד?
פלוניתי*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2004, 21:36

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי פלוניתי* »

אינדיאנית, את לא יודעת כמה חיממת לי את הלב והענקת לי אופטימיות. לדעת שהיחסים שנרקמים להם היום לא יתפוגגו עם השנים למרות ההפרש הגדול. תיארת את מה שקורה אצלנו היום, והענקת לי חזון לעתיד. תודה.
מתלבטת*
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי מתלבטת* »

נראה לי שזה מאוד לכאן ולכאן.
מאוד התחברתי למה שכתבה פלוניתי בהתחלה, נגעת בדיוק בנקודות החלשות שלי.
מצד אחד הן נכונות ומצד שני אני בכל זאת צעירה בגיל. לעתים קצת תמוהה בעיני שבגילי (32) אני כבר לא מתעניינת בנושאים הקשורים ללידה והריון וילדים קטנים. קשה לי עם התחושה שאם לא אלד ילד נוסף, כבר לא אחווה את החוויות המציפות הללו של אהבה לרך נולד, חוויות ראשונות של עולל צעיר.

ומצד שני, דבריה של אינדיאנית שברור שעושה טוב, איך אני גורמת לילדים שלי להתחבר לעולל קטן ולהגיע למצב של קשר הדוק בניהם. ומה אם לא יהיה קשר הדוק? זה יכול להיות כל כך נורא?
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

ומה אם לא יהיה קשר הדוק? זה יכול להיות כל כך נורא?
שום דבר לא יהיה כ"כ נורא.
את לא מביאה ילד בשביל האחים שלו, את אפילו לא מביאה אותו בשביל עצמך.
את מביאה אותו לעולם בשבילו
ואם מדגדג לך ברחם, אולי יש שם מישהו שהגיע זמנו...
ת'כלס - אני מכירה משפחה שבה יש שתי בנות גדולות (היום סביב 30) והצעירה היום בת 15. משפחה מופלאה עם קשר נפלא בין כל הבנות.
כל משפחה והסיפור שלה, לא הייתי קופצת למסקנות. תעשי מה שמרגיש לך נכון למשפחה שלכם.
אצלנו יש ילדה אחת בת 10 ואחת בת חצי שנה, זה נורא כיף, לכולם בנתיים, מה יהיה? ימים יגידו
סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

יש כללים מחייבים מה צריך להיות הרווח בין ילד לילד?
נכון מאוד.
לי דווקא נראה שהפרשי גיל של פחות משלוש שנים גוזלים מהילדים את האפשרות של תשומת לב טובה יותר של ההורים.
כמובן, אם יש תאומים אז אין ברירה...
ואשר לקנאה - אני מכירה מקרים רבים שאין קנאה ויש אחוות אחים/אחיות נהדרת.
אנונימי

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי אנונימי »

אצלנו ההפרש ביני (בכורה) לבאה אחרי הוא 5 שנים ובינה לבאה אחריה 3 שנים, כך שההפרש ביני לשלישית הוא 8 שנים.
אחלה יחסים, לא זוכרת בעיות בילדות, לא נראה לי שההפרש גדול מדי. אנחנו אף פעם לא הרגשנו בו באופן שהפריע.
רוזה_לי*
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

ומה אם לא יהיה קשר הדוק? זה יכול להיות כל כך נורא?
לא, זה לא יהיה נורא. אפילו בהפרשי גילאים יותר קטנים, את (המתלבטת) לא יכולה להבטיח קשר הדוק.
מה שאת יכולה (לדעתי) להבטיח זה אינטראקציה בין אחית, שהיא כמובן תלויה בהפרשי הגילאים, אבל גם בטמפרמנט של הילדים, בתחומי עיניין ועוד ועוד. זה לא בהכרח קשור לגיל.
(אין לי ילדים, אבל אני הבכורה למשפחה של 6 ילדים, כך שביני לקטן יש הפרש גדול, הרבה יותר ממה שמתלבטת מדברת עליו, ויש כל מני סוגי אינטראקציות בינינו, שכולן טובות, אבל שונות מאוד)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי פלונית* »

לי יש אחות הגדולה ממני ב-8 שנים. היא נהייתה משמעותית עבורי משהייתי בצבא וגם כיום-הרבה שנים אחרי הצבא. זה חשוב לי שיש לי אחות גדולה מאד ומשמעותי גם אם מהילדות אני לא זוכרת אותה הרבה. בקיצור , כמבוגרים הפרשי השנים לא מורגשים וזה נורא כיף וחשוב לי שיש לי אותה ואת האחיינים המשגעים שלה.
פלונית_לרגע*
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

אחותי הגדולה גדולה ממני בעשרים שנה... ובינינו יש עוד ארבע. היום כולנו גדולים, בעלי משפחות, ובקשר מצוין ואוהב. ותמיד היה לי קשר טוב איתה. בעצם עם כולם, כשחושבים על זה... אין כמו אחים ואחיות.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי טליה* »

הילדה שלי בת 5 וחצי ואני בתחילת הריון שני אני חושבת שזה הפרש מצויין
זה גדול מדי וגם לא צפוף מדי ( צריך לחשוב על זה כי זה בטוח קשה לטפל בשני תינוקות בהפרש קטן ויותר סיכוי שיהיו בתחרות או קנאה)
למרות שכל אחת בטוח תעשה בדרך הטובה ביותר בעיניה
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי או_רורה* »

טליה, ממש להיפך. דווקא בגיל חמש הקנאה הרבה יותר גדולה. אצלנו יש שנה ושמונה הפרש ואין קנאה, ולא הייתה, הגדול לא זוכר את עצמו בכלל בלי אחיו...

מה שכן, אם זה רק שני ילדים זה יכול לעבוד.

כשאני חושבת על השלישי, אני תוהה אם שש שנים זה לא יותר מידיי נוכח העובדה שיש אחים גדולים וצמודים...
הדרי*
הצטרפות: 08 יולי 2008, 17:35

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי הדרי* »

אין לי ילדים, אבל מהכרות עם המשפחה שלי, מורחבת וקרובה, ועם חברים שונים, זה יותר תלוי באופי ובאווירה המשפחתית מאשר בהפרש- אחד החברים טובים שלי קטן מאחותו בשנה וחצי, והם לא מדברים כלל, אבל לאחות שקטנה ממנו ב-8 שנים הוא קשור מאוד. לי יש אחות שקטנ ממני ב-15 שנים ואחות שקטנה ממני ב-3 שנים ואנחנו די קרובות, ובכלל עושות דברים יחד.
מה שכן, רווחים גדולים יוצרים באמת יחסים של כמעט הורות בין אחים, לטוב ולרע. לאחותי מאוד נחמד לפעמים שאנחנו עושות איתה דברים והיא מאוד קשורה אלינו, אבל לפעמים זה כאילו יש לה הרבה יותר הורים.
עדיין_לא_כאן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2006, 12:52

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי עדיין_לא_כאן* »

היחסים בין האחים הם לא פונקציה של מרווח השנים אלא הרבה יותר תלוי ביחסי הגומלין במשפחה. מכירה משפחות עם אחים צמודים שמתראים פעמיים שלוש בשנה ומשפחות עם הפרשים של 10+ שנים בקשר יומיומי. חוץ מזה שתשע שנים זה לא הפרש כזה גדול. בעיני הפרש גדול - פשוט תענוג!
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי אמא* »

גם בעיני הפרש גדול פשוט תענוג! גם כילדים ובעיקר כמבוגרים. כאמא עם הפרש של 6 שנים בין ילדיי זה אמנם מ- א- ד נוח לגדל את הילד השני, אך לא ידעתי כמה הבכור חיכה לאח. לו ידעתי הייתי עושה מרווח קטן יותר, אך גם לא הייתי מוותרת על מרווח גדול(:
צליל*
הצטרפות: 09 מרץ 2006, 00:04

הפרש גדול בין הילדים

שליחה על ידי צליל* »

אז למרות שהעמוד הזה לא עודכן מ-2012, זה בהחלט תורם לקרוא מהניסיון של אחרים.
יש לי ילדה בת 9 ואנחנו שוקלים להביא ילד נוסף. הייתי פחות בעניין בגלל שזה נראה לי הפרש גדול מידי, ולא ראיתי איך יכול להיות קשר בין ילדה בת 12 בתחילת גיל ההתבגרות לילדה בת 4, אז שמחה לגלות שזה עובד.
אשמח לשמוע דעות נוספות והאם יש קשיים
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון משפחה”