חוזרת אחרי תקופה ארוכה.....

[/img]
בראשון ליולי נעם הפסיק ללכת לביהס (בתמיכתנו כמובן) ומאז הוא בבית....חזרנו לחינוך ביתי.....
הוא בן 13.
יוקה בת 10 וממשיכה בביהס האנתרופוסופי. היא בכתה ד ומאד אוהבת את המורה שלה.
נעם הלך לביהס מאמצע כתה א (כשחזרנו מנווה איתן) וכביכול היה לו בסדר אבל מסתבר שלא היה לו ממש טוב.....
אני יכולה לכתוב עכשיו כי במצב טוב עם עצמי. שלמה עם עצמי ולא מאשימה שופטת מבקרת ושאר כאלה....
רציתי לכתוב כבר מזמן אבל לא הרגשתי חזקה ויציבה מספיק לשמוע כל מיני דיעות ועמדות.....
עכשיו אני כן....

[/img]
נעם האהוב שלי חזר בתשובה....
כן...ממש ממש....
הוא ילד-נער מאד רציני
מחפש עומק ומשמעות
מקריאת הבלוג שלי אני רואה שכבר כשהיה קטן לא ממש התחבר עם ילדים אחרים....
הוא היה ועדיין ילד שמח,טוב לב, רגיש, עדין, מאד יצירתי
אני מאמינה שאין טעויות ומה שצריך לקרות קורה....
לכן על אף הקושי מנסה לתמוך בו כמה שיכולה. לעזור לו. לסמוך עליו ולהאמין בו....
את החגים הוא מעביר בבית חבד. אנחנו בבית. אנחנו לא בית דתי ולא שומרים שבת אבל כשהוא בבית מנסים לעזור לו.
זה כמובן יותר קשה לשין אבל גם הוא מבין (אחרי שניסה לשכנע ולכעוס וזה לא עזר....) שהדרך היא לקבל אותו באהבה....
התבלבלתי והקשבתי לכל מיני יועצים ופסיכולוגים שדיברו על כת, שטיפת מוח, דת זה כמו סם, שחסרה לו יציבות פנימית.....חוסר בגבולות....ועוד ועוד....
עכשיו אני מבינה שכל זה מבחינתי לא חשוב....
מה שחשוב לי זה שאני אוהבת את הבן שלי ואקבל אותו גם עם הדרך שבחר בה שונה ואפילו מנוגדת לגמרי ולפעמים נראית לי לא הגיונית...
השפה שלי היא אהבה
אני לא מבולבלת יותר...
גם אם שוב אתבלבל אני יודעת לבקש עזרה ממי שמדברת ומבינה את השפה שלי...
אין לי מה לפנות לאנשי חינוך ולהתנצל על איך שגידלתי את ילדיי....
לנסות להסביר למה עד שחזר בתשובה עדיין ישן במטה המשפחתית ועדיין עשה אמבטיות איתי (עד גיל 12 בערך)....
החלטתי לאזור את האומץ ולכתוב כי אולי אוכל לתרום בזה משהו לנשים אחרות.....הלוואי....
הבנתי שהשיתוף אכן עוזר לנשים ואמהות אחרות.
תודה למי ששמרה על המקום הזה יפה ונקי בהעדרי!
טוב לחזור!
אוהבת את המקום הזה

[/img]
בהמשך אכתוב יותר על מה שעברנו בשבע השנים האחרונות.....