ראו גם:
טיפים לראיונות בתקשורת
על המושלמות – דיון על "מושלמות" משפחות החינוך ביתי שמופיעות בתקשורת
חינוך ביתי בבחינות הבגרות
הסברים להתמצאות בדף:
- כל נושא בדף מאוגד בטקסט נפרש שמופיע בסימן 'פלוס'.
- במקרה שהדיון הוא בעניין כתבה רלוונטית שניתן אליה קישור - הקישור מופיע בכותרת הטקסט הנפרש, כך שאפשר ללחוץ מיידית על הקישור כדי להגיע לכתבה.
- במקרה שניתן קישור לכתבה, אך הוא כבר לא רלוונטי - מופיע בכותרת הטקסט הנפרש הסימן הזה <?>.
- יש גם דיונים על כתבות שאין אליהן קישור. או רק הפניה לכתבות שלא התפתחו דיונים בעקבותיהן.
{כתבה בהארץ על חינוך ביתי - דצמבר 1996
כתבה ב- YNET על חינוך ביתי – אוק' 2002
כתבה ב'הארץ' על משפחת שפרון בנושא חינוך ביתי ותגובת צפריר עליה- אוג' 2003
הכתבה בהארץ
צפריר שפרון (2003-08-01T14:35:00):
בפורום מערכת החינוך בתפוז הגבתי על עניין הכתבה בהארץ.
מן הראוי שאעלה את הדברים כאן.
אין זה חשוב מה הועבר בכתבה זו עלינו. עיקר העניין הוא פתיחת האפשרות לרעיון החינוך הביתי בעיקר בקרב צעירים והורים צעירים, אבל לא רק בפניהם, אלא בפני רוב האנשים בעולם הזה, אשר מחזיקים במכנה במשותף הרחב ביותר בין בני אנוש - ההורות שלהם.
שמענו הרבה תגובות על הכתבה, עלינו, על יתרונות וחסרונות אשר עולים מדרך חיינו. כל זה לא רלוונטי ואסביר מדוע:
הכל בעיני המתבונן. יש מי שטענו כי בכתבה זו מוצג הנושא ללא כל איזון, לטובת החינוך הביתי. יש שהעלו את העניין החברתי, או את תחומי העיסוק של הילד, או אפילו את מגוון האירועים והגירויים שמונחים לילדים במסגרת כזו של הבית והמשפחה.
כך, מי שחרד מבדידות, בדרך כלל בשל בדידותו שלו בחצר המשחקים, בדידות הנובעת לא מהיעדר חברים או דמויות נוספות בחייו, אלא מהיעדר אם או אב, או שניהם גם יחד. משם, מזכרון עמום זה עולה אצלנו הפחד מפני בדידות בחינוך הביתי.
ומי שמאמין שיש ללמד, יחפש את עקב אכילס באפשרויות הלימוד של הילד.
היות והכל בעיני המתבונן, והיות ואיני יודע אם ניתן להעביר בכתבה שכזו את דרך חיינו, איני יודע אם סרט של חמישים דקות יספיק, אבל, אוכל להבטיחכם נאמנה, עולמם של ילדי עשיר מאין כמוהו, ביכולתם להתמקד לתוך עולם צר של נמלה מחד, מאידך טווח ידיעותיהם, סקרנותם והבשלתם כבני אדם בפני עצמם, מקיף את היכולת ללמוד, לחיות בהווה, לחוש את תחושת היותם חיים וקיימים והחשוב ביותר - להתוות את נתיבי חייהם.
ולשם הפיקנטריה:
השבוע בעודי פוסע בשבילי נערן, מצאתי שני ספרי היסטוריה: דברי ימי אירופה ודברי ימי צרפת. ספרים ישנים, מצהיבים, זרוקים.
נגבתי מעליהם את עפר המדבר, פתחתי וראיתי שניתן עדיין לקרוא בהם.
הבאתי הביתה. הנחתי בסלון, לא במקום בולט מדי.
תוך עשרים וארבע שעות, רוב ילדי עיינו בספר. מי יותר - מי פחות.
אותי באופן אישי תמיד מפתיע כיצד ילדים ונערים, אשר באופן אישי עדיין לא זוכרים את חייהם בעבר, ובמיוחד אלה אשר משעבדים את העכשיו למען האחר כך, כלומר, ללא כל התייחסות להיסטוריה אישית - מתעניינים בהסטוריה. נראה לי הרבה יותר הגיוני שלמידת ההיסטוריה מתחילה עם למידת ההיסטוריה האישית. אבל, כל זה כפי הנראה מכיוון שאותי היסטוריה לא עניינה כקליפת השום (אשר מאוד מעניינת אותי) עד אשר בבגרותי התחלתי להתעניין באירועים מההסטוריה, אירועים שמצאתי בהם משמעות.
יש לזכור כי בכל מקרה עולמם של ההורים הוא חלק בלתי נפרד מעולמם של הילדים. החותם אשר אנחנו מטביעים בדונג נפשם של הילדים הוא מוחלט. לפיכך, עלינו לעשות ככל הניתן להניח להם לגלות בעצמם מי הם, עד שיבשילו לתקופת ההתבגרות ויצאו מיוחדים ובשלים לסלול לעצמם את חייהם.
? כתבה על חינוך ביתי ב'מקור ראשון' - אוג' 2003
תמר ס (2003-08-16T21:58:00):
ב"מקור ראשון" של השבת כתבה על חינוך ביתי. אוהדת מאוד בעיני. ממש עושה חשק. נתנו לאנשים לומר מה שיש להם בלי לתפוס צד (או כמעט בלי, בכל זאת תקשורת).
http://www.makorrishon.net/article.php?id=1103
לי אורה (2006-05-28T09:16:53):
כתבה על חינוך ביתי ב'מקור ראשון'
הלינק אינו מוביל לשום מקום. חיפשתי במקור ראשון ולא הצלחתי למצוא את הכתבה.
כתבה ב'מעריב' על חינוך ביתי - מרץ 2004
עדי יותם (2004-03-04T23:17:00):
כתבה אוהדת ממעריב אתמול על חינוך ביתי . בין המרואיינים - אורנה וצפריר שפרון, רני וחדוה כשר, אלונה רוטר.
דיון על כתבה במקומון של קרית טבעון על חינוך ביתי - אוג' 2004
פלמו (2004-08-18T07:39:00):
חינוך ביתי ו/או נון סקולינג - כתבה ב"רצוי מצוי" (המקומון של קרית טבעון).
מוזכרת נאוה פרנס, משפ' כשר, משפ' אמיר.
נאוה, כדרכה מתמרדת,
הבדיחה :"כ-16 ילדים במחוז הצפון נשארים בבית באישור חוקי מטעמו" (שם, עמ' 8 עמודה ראשונה),
מטעמו - וסרמן, מנהל משרד החינוך במח' הצפון.
כל היתר נשארים ללא אישור ?
כי כאן באתר יש "קצת" יותר מששה עשר ילדים.
נאוה פרנס (2004-08-19T02:23:38):
אף אחד לא דיבר איתי בכלל.
פלמו (2004-08-19T07:23:40):
אף אחד לא דיבר איתי בכלל
"נאוה פרנס, אם חד הורית לילד בן 9 שאינו הולך לבית הספר באישור משרד החינוך, אומרת שאף אחד מהתנאים שהגדיר המשרד לא מתקיים אצלה בבית:" הבן שלי לא לומד בבית. יש לנו ערימה של חוברות ריקות שקניתי, יש לי תיק מלא לומדות. השקעתי המון כסף באמצעי לימוד. בשטח יונתן למד לקרוא מהכתוביות בטלוויזיה, למד אנגלית ממשחקי מחשב. הוא קולט. הוא לומד וילמד מה שמעניין אותו." "
נאוה, הנ"ל ציטוט מדויק. אם דיברו אתך או לא, אולי בהזדמנות אחרת, לצורך אחר ?
נאוה פרנס (2004-08-20T01:30:36):
לא חשבתי שהמציאו,
אבל לא התראיינתי ספציפית לכתבה.
אני מניחה שקרה אחד מהשניים:
- מישהו שראיין אותי למשהו אחר (כמו חדשות הטלביזיה בכבלים) השתמש במידע לצורך הכתבה
- מידע נאסף מתוך כתבות אחרות שהיו.
אם תפרטי כאן את מה שנכתב על משפחת אמיר - שרית תוכל לאשר או לא.
אבל...
משפחת כשר לא רואיינה לכתבה הנ"ל (בכבלים) אז...
סתם מעניין.
דקל נור (2004-08-20T07:55:54):
נאוה, כותבת המאמרון היא ניבה קרן אז כנראה ש 1 הוא הנכון. ושלחתי לך גם.
ניבה קרן (2004-08-21T12:50:16):
שלום, לכל הזועמים בפורום...
אני, ניבה קרן, כאמור כתבת גם ב"חדשות הוט בצפון" (ערוץ 3 בכבלים), וגם ב"רצוי ומצוי" (מקומון של רשת שוקן באזור טבעון/ רמת ישי/ יקנעם ועמק יזרעאל המערבי.) בכל מקרה, הכתבה נעשתה עבור חדשות הוט ומהחומר שנאסף לכתבת הטלויזיה "תורגמה" גם כתבה לעיתון, כמה שבועות לאחר ששודרה הכתבה המקורית ב"הוט".
הכתבה נעשתה ברוח מאוד אוהדת לחינוך הביתי, תוך נסיון לשמור על ניטרליות.
כל הנתונים המספרים- הם נתונים של משרד החינוך במחוז הצפון. כל הציטוטים- נאמרו גם נאמרו, מילה במילה.
אני מודה לכל מי שהסכים להתראיין, ואני חושבת שמי שהסכים להתראיין עזר לציבור בישראל לעשות עוד צעד אל ההכרה שגם זו דרך לחנך, והיא לגיטימית. בדיוק כפי שעשה מי שהסכים להתראיין לכתבה אחרת שעשיתי בעניין לידה ביתית.
מי שלא הסכים להתראיין, (ורוב מי שפניתי אליו לא הסכים להתראיין) - פשוט צמצם במידה נכרת את היכולת שלי להבהיר לציבור את הנקודה הכי מהותית, והיא שאתם, שנוהגים בשיטת "חינוך ביתי" אינכם מקשה אחת של מרדנים פנאטיים, אלא אנשים שצועדים בדרך לגיטימית נוספת ומבצעים אותה כל אחד בדרכו המיוחדת. את תגובת משרד החינוך, עד כמה שאינה מקובלת עליכם, הייתי חייבת להביא. אלה כללי העיתונות הכתובה והמשודרת כאחת.
ניבה קרן
ניבה קרן (2004-08-21T13:06:41):
שלום לכם
פתאום ראיתי שפתחתם לי גם דף, במקום אחר בפורום. הופתעתי, אבל זה בסדר.
בכל מקרה: אני כתבת של "חדשות הוט בצפון" (18:30 בערוץ 3 בכבלים) בנושאי בריאות, חינוך ומשפחה.
כאחת שדווקא תומכת בפלורליזם בחינוך, אני מתכוונת להאיר כל מני נושאים שאינם דווקא במרכז הקונצנזוס, למשל נושאים עליהם כבר עשיתי כתבות כמו חינוך ביתי, ולידה בבית. אני מניחה שלרבים מכם אין כבלים, אז לא תוכלו לראות מה נעשה, וחבל. אבל אם תרצו להציע לי נושאים נוספים (בקרוב אני עושה כתבה בנושא מזון אורגני וחשיבותו) אני תמיד אשמח לקבל אימיילים לכתובתי [email protected] רק תזדהו בכותרת, כי יש גם המון דואר זבל שנמחק לפני שנפתח.
תהנו ותמשיכו בדרככם, אני ממש לא נגדכם.
ניבה קרן
נאוה פרנס (2004-08-21T14:57:34):
היי ניבה,
לא היתה התכחשות לנאמר, רק לא זכרתי שהתראיינתי.
חשבתי שזו את,
והבנות אישרו את זה.
סה"כ, אני שמחה על כל חשיפה של הנושא לקהל הרחב.
אין כעס, לפחות לא אצלי.
שרית אמיר (2004-08-22T00:44:51):
לניבה
במקרה ותקראי אני/אנחנו נפגענו ממך מאוד
ואפילו נפגענו מחוסר ההגינות מצידך.
אנחנו פתחנו את דלתנו לפניך בידיעה שזה הולך לשידור בפורמט חדשותי אזורי.
לא דובר על עיתונות.
אני מקבלת טלפון מחברים מהעמק שמידעים אותי ששמי וסיפורי בכתבה בעיתון.
לא מתבקש לבקש את רשותנו שזה יפורסם גם בעיתון?
לא מתבקש לידע אותנו שאת הולכת לעשות מכך גם כתבה עיתונאית?
אני לפחות יכוה לומר שאת גרמת לי בכך לסגור דלתי בפני תקשורת להבא.
מרגישה מנוצלת וזו הרגשה מאוד לא נעימה.
מענין מה חוקי העיתונות אומרים על כך.
ואחר כך את אתם אנחנו מתפלאים למה לא אוהבים עיתונאים?
שרית אמיר
ניבה קרן (2004-08-22T01:54:04):
אני עדיין די המומה מכל הפולמוס הזה סביב הכתבה של החינוך הביתי.
לשרית: לא שיערתי לעצמי שהכתבה, הבאמת אוהדת, תגרום למישהו להעלב. אני משתדלת מאוד שלא לפגוע באיש, ופתאום אני מבינה שפגעתי. סליחה. לא יודעת אם זה עוזר, אבל באמת, סליחה.
ומיכל, באשר למשפט "מקוממת אותי ההנחה שאנשים כמונו לא רואים טלוויזיה "
זה לא היה נגדכם. אז הנחתי שלרבים מכם אין כבלים, מה קרה? דרך זה הבנת שאמרתי שאני מדברת עם חבורת ניאנדרטלים? אם זה מה שהבנת, חבל. לפעמים מה שנאמר הוא רק מה שנאמר, ללא שום ככוונה/ הנחה נסתרת....
תפסיקו להיות כמו קיפוד שכל פעם שמשהו מנסה להתקרב אליו הוא מייד נסגר לכדור עם קוצים....
ניבה קרן
נאוה פרנס (2004-08-22T03:44:55):
מיכל, ניבה ידעה שאצלנו למשל יש יס ושלא נוכל לראות את הכתבה עלינו.
שימי לב שהיא כתבה:
אני מניחה שלרבים מכם אין כבלים, אז לא תוכלו לראות מה נעשה
ולא: 'אני מניחה שלרבים מכם אין טלביזיה'
בסך הכל עוד חשיפה של החינוך הביתי, ואפילו חשיפה הוגנת.
ניבה,
זה לא אומר שהיית בסדר - היה מקום לטלפון מיידע לפני פרסום הכתבה.
משהו בנוסח:
'על בסיס הריאיון שניתן לכתבה הטלביזיונית, תפורסם בייום X כתבה בעיתון מקומי / איזורי בטבעון'
תוספת של: 'האם זה בסדר?' או משהו כזה, היתה גם משאירה רצון טוב לומר: "אחלה!! למה לא?"
כדאי לקחת לתשומת הלב.
רני כשר (2004-08-22T09:27:05):
ניבה,
אני עוד לא ראיתי את הנאמר בעיתון, ובודאי שלא ראיתי את הכתבה בהוט.
בכל זאת אני תוהה - הרי דיברנו לא מעט בקשר לכתבה, ובכל המקרים הסברתי לך שאנחנו לא מעוניינים להתראיין לכבלים, משום שאנחנו מתראיינים יותר מידי (לפי דעתנו). ובכל זאת, בשיחות שלנו עסקנו בנושא חינוך ביתי.
האם מתוך השיחות שלנו, בהם הסברתי לך שאנחנו לא מעוניינים להתראיין לכתבה זו, לקחת את דברי והכנסת לתוך הכתבה בעיתון?
אין זה משנה אם הכתבה אוהדת או לא - בכל מקרה לא דובר על כך שתצטטי את דברי, ובכל מקרה לא ראיינת אותי אלא קיימנו שיחות מקדימות לגבי כתבה אפשרית בהוט.
לכן, גם אם הכתבה אוהדת (אני שוב אומר), לדעתי עשית כאן מעשה שלא יעשה, והשתמשת בדברי שלא כוונו לשום כתבה (לא לטלוויזיה, ובודאי שלא לעיתון, שהרי לא אמרת שאת הולכת לעשות משהו בעיתון, בחומר שממילא לא מצולם).
אשמח לשמוע הסבר מפורט, מעל דפים אלו, על ההתנהלות.
נדמה לי שאמרתי לך בטלפון, שיש לנו הרבה מאד אכזבה מהעיתונאים, כולל אלו שמאד נחמדים, וכולל אלו שכותבים "חיובית". ה"מוסר" שלהם לא תמיד מתיישב עם מה שנקרא אצלנו "מוסר".
למשל: קובעים יום צילומים בת"א. אנחנו נערכים עם כל המשפחה וכד' - ומבטלים ברגע האחרון.
למשל: בתחקיר אני מבקש בפירוש לא להשאל על נושא מסויים - ובשידור חי שואלים בכל זאת. בכתבה בעיתון "הקיבוץ" רואיינה חדוה, וביקשה מהכתב שלא יתייחס לנושא האישורים שיש או אין לנו ממשרד החינוך. בכתבה נכתב: "חדוה בקשה שלא להתייחס לנושא האישורים...".
דברים כאלו, וכמותם, אכן יוצרים שם רע לעיתונאים (שממילא לא מי-יודע-טוב גם כך).
קרה לי בעבר שבעקבות כתבה בעיתון התקשרו ושאלו אותי מספר שאלות על הכתבה, בלי להזכיר אפילו שהיה זה עיתונאי - ואח"כ ראיתי את דברי בעיתון.
לכן, אני מאד מבקש ממך, ניבה, להסביר מה קרה כדי שגם אני אוכל ללמוד מזה להבא, גם אחרים, ואולי אפילו את.
שרית אמיר (2004-08-22T10:28:12):
ניבה
אני נפגעתי מהשימוש החוזר מהחומר לכתבה שהועבר לעיתון, ואנחנו אפילו לא ידענו על כך.
מענין איך את היית חשה בבוקר שבת לקבל טלפון מחברים שמספרים לך שאת מופיעה בכתבה.
אני? מה פתאום?
ואז שאלתי מי הכותב, וכשאמרו שאת כעסתי מאוד.
ועדין כועסת ולא משנה תוכן הכתבה
משנה העובדה שאת משתמשת לכאורה ב"כוח" שלך כעיתונאית ועושה בדברים כרצונך.
חוזרת ומדגישה שמין הראוי היה שתידעי אותנו ברצונך לפרסם זאת בעיתון.
הבוקר פנתה אילי כתבת מערוץ טלוזיה והשבתי פניה ריקם כתוצאה מהכויה איתך.
וחבל שכך.
שרית
יונת שרון (2004-08-22T14:47:10):
ניבה, אני בטוחה שהיו לך רק כוונות טובות. ובכל זאת, כשנותנים למישהו אחר להציג אותנו יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשתבש, שרבים מעדיפים מראש לא להכנס לזה. אני לא חושבת שזו בעיה של מוסר, אלא שאפילו העיתונאי הרגיש ביותר לא יכול תמיד לייצג בנאמנות אנשים אחרים.
ניבה קרן (2004-08-22T17:01:29):
לשרית: הבנתי והפנמתי להבא. אלף סליחות. אני עדיין חושבת שההסתגרות מפני התקשורת, איננה נכונה. אבל איש איש ובחירתו.
לרני: לא ציטטתי אותך,כי לא דיברתי איתך. נכון ששם המשפחה שלכם הוזכר, במשפט אחד. ההקשר שבו הזכרתי אתכם היה כדוגמא לאחת המשפחות שפורסמה בתקשורת בעבר, כלא מבקשת אישורים ממשרד החינוך- וחיה עם זה בשלום.
לנאוה: בדיעבד אני מבינה שאכן הצעד הנכון היה לבקש מכם רשות. סליחה שלא נהגתי כך.
ולכל האנשים הטובים שמגיבים וקוראים, ושאותם אינני מכירה: תודה שאתם מאירים את עיני. מכל מלמדי השכלתי.
ניבה קרן
ספויילר
ב דרך (2004-08-24T17:02:40):
ממש עכשיו צפריר שפרון עונה על שאלות בנושא חינוך ביתי כאן
לי אורה (2006-05-28T11:24:08):
צפריר שפרון עונה על שאלות בנושא חינוך ביתי כאן
כל המאמרים של צפריר באתר זה
מאמר שלו בשם מה רוצה הילד
מאמר שלו בשם לימוד ללא שיעור
ומצאתי כתבה על הומסקולינג, אנסקולינג באופן ועוד כאן
כתבות על חינוך ביתי ב'ג'רוזלם פוסט' / ב'ידיעות' - אוג' 2004
עין הסערה (2004-08-28T21:31:04):
במוסף Metro של הג'רוזלם פוסט משבת - כתבה על חינוך ביתי. בעיקר דובר על הקבוצת דוברי האנגלית מאזור ירושלים-אפרת, אבל גם רני וחדוה הוזכרו.
חוצמזה, בכתבה על השחקנית מיכאלה עשת (מוסף 7 ימים של ידיעות מהשבת סופר שהיא מחנכת את ביתה בבית:
"את ליילה היא מחנכת בעצמה בבית, מבלי לשגר אותה לבית הספר. 'אני מאמינה בסקרנות האינטואיטיבית של הילד' היא מסבירה. 'לשמחתי, מנכל"ית משרד החינוך רונית תירוש מספיק פתוחה כדי להבין את זה. אני לא חושבת שזה מתאים לכולם, אבל זה מתאים למי שמתוך תחושת שליחות מוכן לתת את נוכחותו וקרבתו לילד שלו ולהניח בצד את רצונותיו וצרכיו." היו עד כמה משפטים על זה שהבת קוראת וכותבת וחשבון וכו'.
{דיון על הסרט אנשים חופשיים על משפחת שפרון בתכנית 'הסיפור האמיתי' בערוץ 1 בדף: הסרט ''אנשים חופשיים''
דיון על כתבה בנושא חינוך ביתי ב'ידיעות' - אוג' 2005
פלונית (2005-08-22T14:07:59):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3128411,00.html
כתבה על כך שיותר אנשים מתעניינים בחינוך ביתי.
גם פלונית (2005-08-22T14:48:31):
מתוך הכתבה:
"החשש הכי גדול שלנו הוא שהילד יגדל להיות אדם א-סוציאלי. לא ידע קרוא וכתוב ועשוי ליפול למעמסה על המדינה כי הוא לא יתקבל לצבא או לשוק העבודה", אומרת זיילר.
עצוב. עצוב. חבל שבמשרד החינוך לא מבינים ולא כלום בחינוך.
סיגל ב (2005-08-22T15:16:42):
אהבתי את המשפט של חדוה:
עשיתי ילדים ואני רוצה לחיות בחברתם ולא לשים כל יום בבית ספר ולראות אותם רק בערב ולשמוע חוויות. הם מעניינים אותי בתור אנשים.
עוד לא החלטתי מה אני חושבת על הכתבה.
קשה לי לראות רעיונות עמוקים עוברים השטחה כזו גדולה עקב מגבלות המדיום.
עודד המחפש (2005-08-22T17:54:00):
איזו תגובה יפה לכתבה:
_מה נסגר איתכם????
רעיון הכי דבילי!!!!_
לזה אני קורא פתיחות
אבל האמת, התגובות ממש מדכאות. איזו התלהמות, איזו הגנה על המערכת, כאילו חייהם של האנשים תלויים בה. עצוב.
סיגל ב (2005-08-22T17:59:24):
כאילו חייהם של האנשים תלויים בה
זה לא כאילו.
אנשים יגנו בחירוף נפש על המערכת, כי אם המערכת לא טובה - בכלל, כשיטה - אז מה זה אומר עליהם, תוצרי המערכת?
קרוטונית מהמרק הגדול (2005-08-22T19:23:42):
התגובות ממש מדכאות
אותי תגובה 24 דווקא הצחיקה: "ילד צריך הפסקה"...
אמא של יונת (2005-08-23T01:25:10):
"ילד צריך הפסקה"...
היא צודקת. הוא באמת צריך. הויכוח הוא רק על אורך ההפסקה...
? ראיון בחדשות hot3 על חינוך ביתי
מור וקנמון (2005-08-29T20:18:18):
הערב בשעה 21:25 וב 23:00 בחדשות hot בערוץ 3 באיזור הצפון , ובערוץ המקומי באיזור המרכז:
ראיון קצרצר על חינוך ביתי לקראת פתיחת שנה"ל בעוד יומיים.....
צפו וחוו דעתכם....@}
פלונית שראתה את התכנית (2005-08-30T21:03:23):
נציגת משרד החינוך, יהודית דנילוב, כשעלתה השאלה האם יש חינוך ביתי "אפור" בארץ (כלומר ללא אישור משרד החינוך), אמרה: "עבריינים יש תמיד. יש גם אנשים שלא משלמים מס הכנסה...". כשרק שתי דקות קודם לכן טענה שמשרד החינוך מכיר בחינוך ביתי: "אפילו הוצאנו חוזר מנכ"ל......". וכך הצדיקה את מה שאמר רוני אבירם:
שהגישה ה"רשמית" של משרד החינוך רחוקה ממה שמתרחש בפועל, בשטח, כלומר גישה עוינת ומתנכלת.
רועי שרון (2005-08-30T22:43:42):
הייתה תוכנית טובה. צפריר וגוני היו טובים מאד, רוני אבירם גדול כהרגלו, ואפילו נציגת משרד החינוך (לא קלטתי את שמה) יצאה בסדר. רוני קטל אותה לחלוטין, אבל בסך הכל מה שהיא אמרה היה 180 מעלות מהדיבורים הרגילים שיוצאים מהם. והעובדה שהיא הציגה את זה בתור העמדה הרשמית של משרד החינוך הייתה עדות יוצאת דופן לכך שהעניין מתחיל לחלחל.
מיכל דנקנר (2005-09-01T06:33:36):
גוני וצפריר עברו יופי. לגוני יוצאות פנינים מהפה. גם יפה וגם אופה...
(ראיתי רק את הסוף )
צפריר שפרון בנושא חינוך ביתי בערוץ 1 - ספט' 2005
אורנה שפרון (2005-09-01T23:13:17):
הערב ב11:30
צפריר שפרון בערוץ 1
בנושא חינוך ביתי.
יערת דבש (2005-09-02T00:13:10):
אה, קטעים!
פתחתי את הדף הזה לתומי בדיוק דקה לפני שצפריר התנוסס על המרקע.
היית טוב!
פלוני אלמונית (2005-09-02T01:53:53):
בהחלט.
? חדשות ערוץ 10 משפחת דנקנר על חינוך ביתי
מיכל דנקנר (2005-08-31T19:02:44):
היום בשעה 20:00 בערוץ 10 תופיע משפחת דנקנר בחדשות בנושא החינוך הביתי. (לצפיה: http://news.walla.co.il/?w=/94/772304)
דני דנקנר יופיע מחר בבוקר בערוץ 10, בתוכנית הבוקר בין 7-9 בבוקר.
אמא של יונת (2005-09-01T00:28:07):
מיכל,
אחרי שחיכינו כמעט שעה ראינו אתכם במשך כחצי דקה הערב בערוץ 10.
אחרי שגמרתי להתעצבן על הקיצור נפל לי פתאום האסימון:
הקטע הזה הובא במשדר לקראת פתיחת שנת הלימודים מחר כאחת מבין האפשרויות הקיימות. אמנם ליתר בטחון הצמידו לו תגובה מלומדת של מישהי ממשרד החינוך, שהתנגדה בשפה רפה, בעיקר על האספקט החברתי. ובכל זאת - זה היה שם כאפשרות לגיטימית, וגם נראה ייצוגי ומפתה. אחרית הימים?
מיכל דנקנר (2005-09-01T06:33:36):
אמא של יונת,
רק התעוררתי מהשינה כשנפל עלי צוות של שלושה אנשים,
לא אמרתי מה שרציתי להגיד, רק עניתי לשאלות בנאליות משהו...
אבל הצליחו להפיק את המיטב בעריכה
בהתחשב במספר הטלפונים שקיבלנו ומספר התוכניות שעוסקות בנושא אכן עדנה בחינוך הביתי.
אחרית הימים תגיע רק כשאמא שלי תשתכנע
מיכל שץ (2005-09-02T12:35:31):
אנקדוטה קטנה.
הבוס האישי של האישי בא אליו אתמול ומספר לו שהוא ראה כתבה על חינוך ביתי בטלויזיה וזה נורא הרשים אותו (ילד בכיתה א' שקורא את הארי פוטר)
אנחנו כמובן פיספסנו, והאיש כמובן הופתע. אבל זה באמת משנה משהו באיך שמסתכלים עליו בעבודה ולכן
תבשיל קדרה (2005-09-02T13:44:00):
כתבה על חינוך ביתי בטלויזיה וזה נורא הרשים אותו (ילד בכיתה א' ש...
הבוס לא הבין כלום מהכתבה. הכתב לא הבין כלום על חינוך ביתי, אבל העיקר (בלי ציניות, זה באמת נוח) ש זה משנה משהו באיך שמסתכלים עליו בעבודה.
עודד המחפש (2005-09-02T23:29:20):
ילד בכיתה א' שקורא את הארי פוטר
איך כיתה א' אם הוא בבית?
ההרגל הזה להגיד על ילד באיזה כיתה הוא במקום בן כמה הוא, או יותר מזה - מי הוא באמת, בלי קשר לגיל...
בשמת א (2005-09-03T05:58:57):
על ילד באיזה כיתה הוא במקום בן כמה הוא
דווקא בכתבה הם היו בסדר, ואמרו שיונתן בן שש וחצי (טוב, ממש כמעט 7, אבל למי איכפת... (-: ). מה שמעניין ומאלף הוא שהבוס "תירגם" מייד ל"כתה א'" כדי להבין בעצמו "איפה הילד הזה אמור להיות" כדי שיוכל להשוות מבחינת ה"כישורים". ה"תירגום" הזה אומר כל כך הרבה!
אמא של יונת (2005-09-03T10:36:39):
מה שמעניין ומאלף הוא שהבוס "תירגם" מייד ל"כתה א'"
אבל זה מובן.
כולנו עושים זאת כדי לארגן אינפורמציה בצורה שתהיה מובנת לנו.
לדוגמא: אני מודדת גדלים בסנטימטרים וטמפרטורות בצלזיוס. כאשר אני נתקלת באינצ'ים ובפרנהייט אני "מתרגמת" אותם למושגים המוכרים לי, ורק אז אני יכולה להבין אותם באמת.
הבוס "תרגם" את ידיעת הקריאה של יונתן לקנה-מידה מוכר לו.
אגב, מיכל,
אני זוכרת שהיית מודאגת בזמנו, שרוני כבר בת שש ועדיין אינה יודעת לקרוא...
מיכל דנקנר (2005-09-03T22:08:35):
_אגב, מיכל,
אני זוכרת שהיית מודאגת בזמנו, שרוני כבר בת שש ועדיין אינה יודעת לקרוא..._
גם אני נזכרת בדוגמא הזו כשאיזה פחד (או אמא) מצליחים להסתנן פנימה
מאד לא מוצא חן בעיני שמתוך חצי שעה של שיחה זה מה שהצליחו להוציא - מה שנחשב במונחים נורמליים - השגים והשגיות.
או באיזה מקום בסקלה אתה מדורג. הם לא רואים את היתרון האמיתי בחינוך הביתי שאותו קשה מאד לכמת (וגם לראות- fish can't see water)
האינטיליגנציה הרגשית של הילדים, כמות החיוכים, היחסים ההדוקים בין בני המשפחה האושר והסיפוק.
חוץ מזה דיברתי גם עם הדוקטורית המלומדת ממשרד החינוך.
התקשרתי אליה בצהריים ביום שישי...
שאלתי אותה אם היא נפגשה עם ילדים מהחינוך הביתי ואם היא קראה מחקרים שהיא מתבססת עליהם.
בטח שהיא ראתה את הילדים, וגם קראה מחקרים (עלומי שם)
ואמרה שהם מחפשים דרך במשרד לספק את הצורך החברתי של ילדי החינוך הביתי על מנת לפתור את בעיית הסוציאליזציה שלהם.
איזה מזל שהם לא דוחפים את עצמם למקומות שהם לחלוטין לא רצויים בהם.
? כתבה ב'להיות משפחה'
דני דנקנר (2005-12-07T14:59:26):
קישור לכתבה שפורסמה בגליון האחרון של "להיות משפחה":
http://www.ace4sports.com/[po]aviv pix[/po]/family article dec05.htm
סדרת כתבות של צפריר שפרון על חינוך ביתי ב'מעריב' - דצמ' 2005"
צפריר שפרון (2005-12-22T20:48:44):
סדרת כתבות בנושא החינוך הביתי כאן
תודה.
טליה אלמתן (2006-01-08T15:20:45):
תודה ל צפריר שפרון @}
מיד מצטטת לדיון בפורום שלי אין הרבה כתבות חדשות ברשת בעברית בנושא, לצערי...
איזה יופי שהבאת לתשומת לבי (ושטרחת וכתבת והעלית את כל הרעיונות היפים בכתיבה בהירה ומרתקת!).
דיון על ראיון עם רותי קליין ו-תמר אופיר על חינוך ביתי גליון פסח ב'הארץ' - אפר' 2006
רותי קליין (2006-04-07T04:40:46):
התראיינו להארץ לגיליון פסח בנושא ילדות. תהיה כתבה על חינוך ביתי - עלינו ועל עוד משפחה. למרות החששות הכתב (עומר ברק) היה מקסים ובא בעיקר ממקום של סקרנות אמיתית. אני מקווה שלמרות החששות הכתבה גם תהיה טובה ותצליח לפחות קצת להסביר מי אנחנו...
אני עוד לא יודעת בדיוק מתי זה יצא, כשאדע - אודיע
רותי קליין (2006-04-18T01:00:52):
מחר, יום שלישי, במוסף - עידן התמימות בהארץ (גיליון חג) תתפרסם כתבה על חינוך ביתי. אנחנו ועוד משפחה משרונה (שאני לא מכירה). מקווה שזה יהיה טוב. יהיה אפשר גם לקרוא את זה מחר באתר של הארץ באינטרנט.
סיגל ב (2006-04-18T09:11:08):
הנה זה: שיעור ברצון חופשי .
ורד לב (2006-04-18T12:41:19):
כתבה מקסימה
מה רותי, את לא מכירה את תמר אופיר ו שיר החופש ?
אביב חדש (2006-04-18T15:54:38):
הגדרה טובה מהכתבה:
Unschooling - לא בית ספר בבית, אלא בית בלי בית ספר.
טרה רוסה (2006-04-18T16:16:32):
עירית לוי (2006-04-18T16:32:28):
כתבה מקסימה
תבשיל קדרה (2006-04-18T16:46:35):
ראיתי, איזה יופי של כתבה! מאוד אוהדת.
אמא נמרה (2006-04-18T19:36:14):
? כתבה בקשת על משפחות חינוך ביתי
מיכל דנקנר (2006-05-06T01:08:26):
אתמול שודרה הכתבה על משפחות החינוך הביתי.
כאן אפשר לראות את כל הכתבה.
לדעתי היה מאד מפרגן...
רינ צ'י (2006-05-08T19:50:12):
ואיך שאנחנו נהנינו מכתבת הטלויזיה של ערוץ 2!!
והגדולה (בת שש) הקשיבה בחצי אוזן, ובסוף צעקה - 39!!
- מה? מה 39?
ה מערוך (2006-05-07T00:46:05):
דיון על הכתבה בדף: חינוך ביתי כתבה בערוץ2 מאי 2006
כתבות בעקבות ה כנס אקדמי ראשון בנושא חינוך ביתי – מאי 2006
ראו גם דיון בדף: כנס אקדמי ראשון בנושא חינוך ביתי
רינ צ'י (2006-05-08T19:50:12):
כתבה בהארץ בעקבות הכנס.
<?> רועי שרון (2006-05-08T19:57:48):
והיום ב-19:30 הופיעו לילך מ ו-נגה שפרון ב"היום בחדשות" של הערוץ הראשון, ורואיינו לגבי הכנס שהיה אתמול.
(http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=31&ar=tvhayom -- אחרי שזה מופעל, צריך לעבור לדקה ה-36.)
לילך הסבירה מיד על ההתחלה על ה-unschooling, ועל ההבדל בינו לבין school at home, ונראתה מקצועית, ומלומדת, ונהדרת. תוך כדי דבריה הקרינו קטעים מהסרט "אנשים חופשיים" על משפחת שפרון.
כשנגה דיברה הראו מתחתיה כתובית "לומדת ב-un-schooling". כשהמראיינת שאלה אותה מה היא תעשה אם תרצה ללכת לאוניברסיטה, אז היא אמרה "אז אני אלמד שנה או שנתיים לבגרות, ואז אלך לאוניברסיטה. אם ארצה ללמוד רפואה אז מה זה שנתיים לעומת לימודי הרפואה?" אח, ממש תענוג. גדולה מהחיים.
יופי של ראיון, ויופי של חשיפה! כן ירבו.
כתבה בYNET על כנס החינוך הביתי במכון מנדל
ה מערוך (2006-05-16T02:26:12):
כתבה על הכנס שהיה במכון מנדל, ועל החינוך הביתי בכלל, מאת טלי ספיר. (תודה ל-טליה אלמתן על הפנייתה בדף כנס אקדמי ראשון בנושא חינוך ביתי).
יופי של כתבה.
דיון על כתבה במעריב לגבי בחינות מיצב לילדי חינוך ביתי – מאי 2006
לילה טוב (2006-05-11T23:51:10):
יכול להיות שבעל המכולת הראה לי היום קטע במעריב שבו מצטוטטת אילנה זיילר ואומרת שילדי החינוך הביתי לא יידרשו לעבור בחינות מיצ"ב, שלא יישלח אליהם יותר קצין ביקור סדיר, כי הם לא עוברים על החוק, וכי הם מוזמנים להשתתף בטיולים ולבקר בספרייה של בית הספר (ראית מה כתבו בעיתון? אתם יכולים להשתתף בטיולים! קרא בהתלהבות בעל המכולת)? הבאו ימות המשיח על חמורו הלבנבן?
או שכל אלה חדשות ישנות ואני לא יודעת מהחיים שלי?
קוראת (2006-05-12T00:06:25):
בעל המכולת הראה לי היום קטע במעריב שבו מצטוטטת אילנה זיילר ואומרת שילדי החינוך הביתי לא יידרשו לעבור בחינות מיצ"ב, שלא יישלח אליהם יותר קצין ביקור סדיר, כי הם לא עוברים על החוק, וכי הם מוזמנים להשתתף בטיולים ולבקר בספרייה של בית הספר (ראית מה כתבו בעיתון? אתם יכולים להשתתף בטיולים! קרא בהתלהבות בעל המכולת)?
כל זה, בלווית הכינוי המתוק שלך, מביאים באמת לחשוב שאת מספרת לנו חלום שחלמת...
<סקרנית. יכול להיות?>
תבשיל קדרה (2006-05-12T09:12:53):
קטע במעריב שבו מצטוטטת אילנה זיילר ואומרת שילדי החינוך הביתי לא יידרשו לעבור בחינות מיצ"ב
כן - היה משהו במעריב.
כן - edun]בנהלים החדשים doc[/po]/sf8ak3 1 26.htm אין מיצ"ב יותר.
כן - אילנה זיילר "לטובתנו".
כן - גם בנהלים הישנים היתה אפשרות להשתתף בפעילויות בית ספריות, בתיאום עם בית הספר.
מה חדש? הנימה החיובית. כנראה ממש לא היה להם שום דבר סנסציוני אחר לכתוב או שבאמת באו ימות המשיח על חמורו הלבנבן
לילה טוב (2006-05-12T10:10:40):
ראית, קוראת, היינו כחולמים, אך זוהי המציאות.
תבשיל, מה בקשר לקב"ס? (ותודה על התשובה)
כתבה בynet על חינוך ביתי – מאי 2006
מיכל דנקנר (2006-05-16T23:49:50):
בימים הקרובים צריכה להיות כתבה על חינוך ביתי בynet
עוד אמא מהורהרת (2006-05-26T20:07:06):
הנה עוד כתבה ב-YNET
טליה אלמתן (2006-05-27T10:26:51):
אפשר כבר להגיד שמשפחת דנקנר (וזיניגרד) הם דוגמני הבית של החינוך הביתי?