חיסון פוליו
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
חיסון פוליו
אנחנו היינו בבריכה בלי לחסן לפוליו.
חיסון פוליו
התינוקת שלי בת שבעה חודשים חוסנה בחיסון נפרד נגד פולין לפני כחודש (רק במומת, בלי טיפות). האם זה מספיק? או שיש צורך לחסן שוב כדי להבטיח שהיא לא תידבק במחלה. החשש שלנו הוא לא מהמים אלא מתינוקות אחרים הנמצאים איתה בתינוקיה והמחוסנים בטיפות בפה.
חיסון פוליו
האם זה מספיק?
ככיסוי לזיהום הפוליו הרגיל - לא.
לכיסוי האפשרות של הדבקות מתנוקות אחרים - גם אם לא היתה מחוסנת הסכוי שהיתה נפגעת מהם הוא קלוש.
ככיסוי לזיהום הפוליו הרגיל - לא.
לכיסוי האפשרות של הדבקות מתנוקות אחרים - גם אם לא היתה מחוסנת הסכוי שהיתה נפגעת מהם הוא קלוש.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חיסון פוליו
במקרה מצאתי את זה, במסמך אמריקאי רשמי.
In the case of polio, more than a decade has passed since the last documented transmission of wild poliovirus in the U.S., and more recently poliomyelitis has been eradicated in the entire Western hemisphere. 209 Global eradication efforts are now concentrated on interrupting transmission in Asia and sub-Saharan Africa. All cases of endemic paralytic poliomyelitis in the U.S. are now caused by vaccine-strain poliovirus infections, indicating that there may be a benefit from replacing OPV with enhanced-potency IPV.
כלומר, כיום הידבקות בפוליו בארהב רק מפוליו שמקורו בחיסון האורלי.
In the case of polio, more than a decade has passed since the last documented transmission of wild poliovirus in the U.S., and more recently poliomyelitis has been eradicated in the entire Western hemisphere. 209 Global eradication efforts are now concentrated on interrupting transmission in Asia and sub-Saharan Africa. All cases of endemic paralytic poliomyelitis in the U.S. are now caused by vaccine-strain poliovirus infections, indicating that there may be a benefit from replacing OPV with enhanced-potency IPV.
כלומר, כיום הידבקות בפוליו בארהב רק מפוליו שמקורו בחיסון האורלי.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
חיסון פוליו
זו הסיבה שבארץ מחסנים גם וגם (למרות שדובר על ביטול החיסון האורלי. עד כה טענו שהמומת לא מחזיק לכל החיים, כך שזה לא לגמרי ברור לי).
-
חיסון פוליו
נראה לי שבארץ יש עדיין פוליו מזן-בר. בכל מקרה מקורות המים שלנו מזוהמים בפוליו מתוצרת חיסונים. זה רלוונטי לשאלות שתמיד עולות לגבי הידבקות בבריכה כשתינוק שאינו מחוסן.
נראה לי שהעניין הוא שאם פוליו אינו מאוד נפוץ, אז אפשר לעבור לחיסון מומת, גם אם אינו נותן חיסוניות לכל החיים. בארץ אי אפשר (אולי) כי יש עדיין פוליו (נראה לי).
נראה לי שהעניין הוא שאם פוליו אינו מאוד נפוץ, אז אפשר לעבור לחיסון מומת, גם אם אינו נותן חיסוניות לכל החיים. בארץ אי אפשר (אולי) כי יש עדיין פוליו (נראה לי).
חיסון פוליו
יש למישהו עדכונים? השתנה משהו במדיניות משרד הבריאות, או שאותה כתבה היתה בלון מנופח?
-
חיסון פוליו
שמעתי (מאחות טיפת חלב) שמשרד הבריאות החליט להפסיק להשתמש בחיסון הפוליו המוחלש (טיפות). בינתיים עדין משתמשים בו, אולי עד שיגמרו החיסונים שכבר נרכשו. אז אם מישהו רוצה לחסן בו - שימהר.
לא מקור ממש ממש מוסמך, אולי אפשר לברר.
לא מקור ממש ממש מוסמך, אולי אפשר לברר.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסון פוליו
אכן כן משרד הבריאות הורה לא לחסן תינוקות שנולדו ב-2005
טוענים שהחיסון עצמו מסכן את ילדי ישראל
טוענים שהחיסון עצמו מסכן את ילדי ישראל
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
חיסון פוליו
זה נכון וזה טוב. הבעיה שמתלווה לזה היא שמעוד מעט אי אפשר יהיה להשיג את חיסון הפוליו בנפרד. לפחות זה מה שאמרו לנו בטיפת חלב שלנו. עד עכשיו לא היתה בעיה. לדבריהם זה קשור משהו ליצרן בחו"ל או משהו בסגנון ולא יהיה עכשיו במשך שנה חיסוני פוליו בנפרד. לא הייתי שוללת איזה משהו מגמתי של משרד הבריאות, לכבוד ביטול הטיפות. ומצד שני, יכול להיות שבאמת יש בעיה עם היצרן.
אצלנו יש ביום שלישי חיסון אחרון נפרד, ואחר כך לדברי האחות (שהיא בסדר גמור ומקבלת את העובדה שבחרנו אחרת) אחר כך יהיה ניתן לחסן נגד פוליו רק דרך המחומשת. אצלנו אין מצב שזה מה שנעשה, אז מנסים לחשוב יצירתית ומקווים שיהיה פתרון (הקטן עוד לא קיבל אפילו חיסון אחד). בטיפה מן הטבע אין להשיג חיסון פוליו, רק טטנוס.
אצלנו יש ביום שלישי חיסון אחרון נפרד, ואחר כך לדברי האחות (שהיא בסדר גמור ומקבלת את העובדה שבחרנו אחרת) אחר כך יהיה ניתן לחסן נגד פוליו רק דרך המחומשת. אצלנו אין מצב שזה מה שנעשה, אז מנסים לחשוב יצירתית ומקווים שיהיה פתרון (הקטן עוד לא קיבל אפילו חיסון אחד). בטיפה מן הטבע אין להשיג חיסון פוליו, רק טטנוס.
חיסון פוליו
האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג את חיסון הפוליו בנפרד ???
-
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*
חיסון פוליו
אתמול קיבל בני (שנה ושמונה חודשים) את הזריקה השניה של הפוליו. כל היום היה שמח וטוב לב. היום: בכי, צרחות, זורק את עצמו לכל עבר, יונק יותר מהרגיל (גם בלילה). אין חום. אני לא זוכרת תופעות דומות אחרי הזריקה הראשונה. נראה לכן קשור או שסתם מצב רוח רע? נשארה לנו עוד זריקה אחת ואני שוקלת לוותר עליה.
חיסון פוליו
בני בן שנה ושלושה חודשים ועוד לא חיסנתי אותו בשום חיסון.חושבת לחסן נגד פוליו למרות שאני "מתה פחד" ודוחה את הקץ.מישהו יודע אם יש חיסון של פוליו בנפרד?ואם יש מקום שמחסנים אחר ולא בטיפת חלב?אולי איזו רופאה הומופאטית שמחסנת?
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2006, 00:13
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_בר*
חיסון פוליו
טל אני מחסנת בטיפות הומיאופתיות של מרפאת טיפה מן הטבע: 09-7602979
אם תמצאי חיסון קונבציונלי בנפרד אשמח לשמוע עליו בדף האישי שלי.
בהצלחה.
אם תמצאי חיסון קונבציונלי בנפרד אשמח לשמוע עליו בדף האישי שלי.
בהצלחה.
חיסון פוליו
למה בדף האישי? אם תמצאי חיסון קונבנצ' בנפרד, שתפי את כולם בדף הזה
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2006, 00:13
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_בר*
חיסון פוליו
מישהי פה צודקת לגמרי. טעות שלי.
חיסון פוליו
בני בן ה9 חודשים חוסן במחומשת פעם אחת בגיל חודשיים וחצי.לקראת הקיץ אני חוששת מהבריכה והים וחשבתי לחסנו (יש עוד ילידי 2003-2004 שמחוסנים בטיפות) לפוליו. האם יצטרך לעבור את כל הסדרה לפני שאכניס אותו לבריכה? מה ההפרשים בין הזריקות?האם כדאי לתת אולי את הטיפות(אם קיימות להשיג...).אנא עזרו לי כי לא בא לי קיץ בלי מים ועם חששות כבדים
-
חיסון פוליו
לגבי הפוליו - אין צורך לחזור על מה שנעשה. בגילאים שונים (אבל נדמה לי שרק מעל שנה) אפשר גם פחות זריקות.
הטיפות זה לא במקום הזריקה, והיום כבר לא נותנים אותן.
ההפרשים: בין השניה לשלישית חודשיים לפחות, ואח"כ 4 ח' לפחות.
חפשי מידע מוסמך באתר משרד הבריאות.
ההפרשים: בין השניה לשלישית חודשיים לפחות, ואח"כ 4 ח' לפחות.
חפשי מידע מוסמך באתר משרד הבריאות.
-
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
חיסון פוליו
אצלנו נותנים גם וגם :-\
אצלנו נותנים גם וגם :-\
-
חיסון פוליו
את גרה בארץ? ביטלו את מתן הטיפות לפני שנה או שנתיים.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
חיסון פוליו
דבר אחד לא הבנתי: אם תינוק בן פחות משנה (כלומר שצריך את כל סדרת הזריקות) מקבל את הזריקה הראשונה עכשיו, ואני אכניס אותו בשבוע הבא לים, הוא נחשב לא מחוסן עדיין ובעצם אני מסכנת אותו? כלומר מתי הוא נחשב מחוסן? וגם - כמה זמן החיסון המומת תקף?
חיסון פוליו
הוא נחשב מחוסן אך ברמה נמוכה יחסית. ככל שמספר החיסונים עולה - אחוז החיסון עולה.
בבי"ס מקבלים שוב חיסון, ובעצם לאחר מכן החיסון תקף לכל החיים. למרות שאני לא משוכנעת שזה יספק אם נוסעים למדינה שהמחלה קיימת בה עדיין.
בבי"ס מקבלים שוב חיסון, ובעצם לאחר מכן החיסון תקף לכל החיים. למרות שאני לא משוכנעת שזה יספק אם נוסעים למדינה שהמחלה קיימת בה עדיין.
-
חיסון פוליו
תודה!
חיסון פוליו
תינוק לא מחוסן בכלל, לא יכול להדבק בבריכה (גם אם מיוחדת לתינוקות) ממחלות אחרות?ולא רק הפוליו...
-
- הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*
חיסון פוליו
שמעתי שבקרוב תבוטל ההוראה למתן חיסון הפוליו של משרד הבריאות
מישהו יודע משהו?
אני בדיוק בלבטים לחסן את פיצי לא לחסן
להכניס לבריכה, כן לא
מישהו יודע משהו?
אני בדיוק בלבטים לחסן את פיצי לא לחסן
להכניס לבריכה, כן לא
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
חיסון פוליו
בוטל החיסון בטיפות
החיסון בזריקה ממשיכים לתת
החיסון בזריקה ממשיכים לתת
חיסון פוליו
מה שאומר שנפסיק להנות מחיסון סביבתי?
חיסון פוליו
האם זה אומר שלא יהיה יותר נגיף בצואת מחוסנים, ושהסכנה בבריכות, אם היתה, עברה?
מתי נכנס הביטול לתוקף?
ולמה בעצם ביטלו?
מתי נכנס הביטול לתוקף?
ולמה בעצם ביטלו?
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
- דף אישי: הדף האישי של פ_רח*
חיסון פוליו
האם פוליו נמצא באדמה? האם זה מת במגע עם האוויר?
חיסון פוליו
למה בדף האישי? אם תמצאי חיסון קונבנצ' בנפרד, שתפי את כולם בדף הזה
מצטרפת לבקשה, אני מחפשת גם, כמובן אעדכן אם אמצא.
מצטרפת לבקשה, אני מחפשת גם, כמובן אעדכן אם אמצא.
-
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
חיסון פוליו
את גרה בארץ? ביטלו את מתן הטיפות לפני שנה או שנתיים.
בארץ, בארץ. וגם עכשיו, לקראת המנה השניה, האחות אמרה שתציתן גם טיפות - מה שהחזיר אותי לדף הזה.
לא מבינה, יש להם מלאי שהם רוצים לסיים?!
בארץ, בארץ. וגם עכשיו, לקראת המנה השניה, האחות אמרה שתציתן גם טיפות - מה שהחזיר אותי לדף הזה.
לא מבינה, יש להם מלאי שהם רוצים לסיים?!
-
- הצטרפות: 09 מרץ 2006, 13:30
חיסון פוליו
מישהוא יודע כיצד מזהים מחלת פוליו? כזו שעוד לא הסתבכה?
כי ממה שאני מבינה ההסתבכות היא המסוכנת בעוד שהמחלה עצמה קלה.
מה זה פוליו?
כי ממה שאני מבינה ההסתבכות היא המסוכנת בעוד שהמחלה עצמה קלה.
מה זה פוליו?
-
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 20:29
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_אמא*
חיסון פוליו
מתי נכנס הביטול לתוקף? ילידי 2005 ואילך הפסיקו לקבל את החיסון בטיפות ומקבלים רק זריקה
ולכן אין יותר נגיף בצואה (לגבי הבריכות לא יודעת, כי אני לא יודעת מה אמורה להיות הסכנה)
האחות בטיפת חלב הסבירה לי שביטלו את החיסון בטיפות (נגיף מוחלש) ומסתפקים רק בזריקה (נגיף מומת)
כי שכיחות המחלה ירדה ואין צורך בחיסון כפול. במקרה של התפרצות המחלה יזמנו אותנו לחיסון דרך הפה.
ולכן אין יותר נגיף בצואה (לגבי הבריכות לא יודעת, כי אני לא יודעת מה אמורה להיות הסכנה)
האחות בטיפת חלב הסבירה לי שביטלו את החיסון בטיפות (נגיף מוחלש) ומסתפקים רק בזריקה (נגיף מומת)
כי שכיחות המחלה ירדה ואין צורך בחיסון כפול. במקרה של התפרצות המחלה יזמנו אותנו לחיסון דרך הפה.
-
חיסון פוליו
מחלת פוליו שלא הסתבכה דומה לשפעת. אי אפשר לדעת שזה פוליו מראש, ונדמה לי שגם אין דרך למנוע את הסיבוך, שקורה אם החיידק (או מה שזה לא יהיה מבחינה ביולוגית) מגיע למחזור הדם.
חיסון פוליו
האם תינוק בן 4 חודשים שטרם חוסן בחיסון המחומש יכול להדבק בפוליו ממי האמבטיה? או כשאני שוטפת את המוצץ במים רגילים? אודה לכל התיחסות.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
חיסון פוליו
אם החיידק (או מה שזה לא יהיה מבחינה ביולוגית)
נגיף, או וירוס בעברית...
נגיף, או וירוס בעברית...
-
- הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
- דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*
חיסון פוליו
שיתוק ילדים - פוליו, היא מחלה חדשה יחסית.
לכן ישנה סברה שאומרת כי המחלה הזו, היא בכלל תוצאה של חיסונים.
בכל מקרה, כדאי לבדוק, דבר ראשון, האם אילו שחלו במחלה, חוסנו ????
האם יש נגישות למידע הזה?
בכל מקרה כדאי להוריד את רמת ההסטריה מהמחלה, רק זו יכולה לגרום לרגישות יתר.
לפי תוכן הדיון בדף אני חושבת שיעזור להתחיל מההתחלה, לנסות להבין מדוע אנחנו לא מחסנים את ילדינו? הסיבה של הדברים, היא זו שמביאה אותנו לבחירות שלנו.
חשיבה מחודשת יכולה מצד אחד להוריד את סף ההסטריה או מצד שני להביא להבנה, שיש צורך לחסן, באופן כללי.
אני למשל, לא מחסנת מפני מחלת, משום שבהשקפת עולמי אין מחלות, ישנם אנשים חולים. אני משתדלת לטפל בילדים ולא במחלות שלהם. ההבנה הזו, היא זו שמנחה אותי.
לכן ישנה סברה שאומרת כי המחלה הזו, היא בכלל תוצאה של חיסונים.
בכל מקרה, כדאי לבדוק, דבר ראשון, האם אילו שחלו במחלה, חוסנו ????
האם יש נגישות למידע הזה?
בכל מקרה כדאי להוריד את רמת ההסטריה מהמחלה, רק זו יכולה לגרום לרגישות יתר.
לפי תוכן הדיון בדף אני חושבת שיעזור להתחיל מההתחלה, לנסות להבין מדוע אנחנו לא מחסנים את ילדינו? הסיבה של הדברים, היא זו שמביאה אותנו לבחירות שלנו.
חשיבה מחודשת יכולה מצד אחד להוריד את סף ההסטריה או מצד שני להביא להבנה, שיש צורך לחסן, באופן כללי.
אני למשל, לא מחסנת מפני מחלת, משום שבהשקפת עולמי אין מחלות, ישנם אנשים חולים. אני משתדלת לטפל בילדים ולא במחלות שלהם. ההבנה הזו, היא זו שמנחה אותי.
-
חיסון פוליו
הסברה המוכרת לי, היא שבעבר, כשרמת ההיגיינה היתה נמוכה והביוב לא נוקז, כל הילדים היו חולים בפוליו בגיל צעיר מאד - ולכן לא היו סיבוכים. התחלואה היתה של 100% מהאוכלוסיה, אבל כאמור, המחלה עצמה, ללא הסיבוך, היא קלה מאד. כשרמת ההיגיינה עלתה, גיל החשיפה למחוללי המחלה עלה, ואז התחלואה כללה גם סיבוך - הוא השיתוק המוכר.
בשנים האחרונות (משהו כמו 20), אכן מקרי התחלואה היחידים במערב (לפחות בארה"ב) היו בעקבות החיסון בטיפות (ואת זה אומרים גם ב-CDC), וזו בדיוק הסיבה שבארץ חיסנו קודם בחיסון מומת ורק אח"כ במוחלש, ועכשיו ויתרו על המוחלש, אך לא על המומת. בצורת החיסון הזו, לא היו מקרי תחלואה.
הסיכון של תינוק להדבק ממים מזוהמים באמבטיה או בשטיפת מוצץ הוא זעיר. בדרך כלל יש צורך במגע בצואה מזוהמת. וגם כאמור - תינוק צעיר (לא ברור לי עד איזה גיל) שיחלה בפוליו, הסיכון שלו לסיבוך (כלומר שיתוק) הוא מזערי.
בשנים האחרונות (משהו כמו 20), אכן מקרי התחלואה היחידים במערב (לפחות בארה"ב) היו בעקבות החיסון בטיפות (ואת זה אומרים גם ב-CDC), וזו בדיוק הסיבה שבארץ חיסנו קודם בחיסון מומת ורק אח"כ במוחלש, ועכשיו ויתרו על המוחלש, אך לא על המומת. בצורת החיסון הזו, לא היו מקרי תחלואה.
הסיכון של תינוק להדבק ממים מזוהמים באמבטיה או בשטיפת מוצץ הוא זעיר. בדרך כלל יש צורך במגע בצואה מזוהמת. וגם כאמור - תינוק צעיר (לא ברור לי עד איזה גיל) שיחלה בפוליו, הסיכון שלו לסיבוך (כלומר שיתוק) הוא מזערי.
-
חיסון פוליו
מה הקשר בין גיל צעיר והסיכוי לסיבוכים?
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
חיסון פוליו
אם פי 3
מאין המידע שהמחלה נגרמת בגלל מגע עם צואה? אני חושבת שאת טועה. מה הם המקורות שלך?
בכלל, מי שלא הכיר מקרוב מגפת פוליו אינו מבין עד כמה הפחד נורא.
מאין המידע שהמחלה נגרמת בגלל מגע עם צואה? אני חושבת שאת טועה. מה הם המקורות שלך?
חיסון פוליו
דוד שלי חלה בפוליו במגיפה שהיתה בשנות החמישים.
הוא חלה בגיל 3, הפך להיות משותק. בגיל 5-6 התחילה סדרת ניתוחים שהוא עבר במסגרת טיפול נסיוני.
הוא עבר כ - 14 ניתוחים שונים, זחל עד גיל 13 ומאז הלך עם קביים, עם ברזליים, אח"כ עם קב אחד ואחכ עם תותבת (עד היום), כי הרגל הפגועה קצרה מאוד ורזה מאוד.
למיטב ידיעתי, היום אין טיפול באמצעות ניתוחים אלא פיזיותרפיה.
מומלץ לקרוא את של ד"ר מנלדסון, השולל את כל החיסונים וממליץ להורים לא לחסן. הוא רופא ילדים.
אני מצטטת בעברית, מספרו של יצחק בן אורי, שתרגם חלקים מספרו של ד"ר מנדלסון, לגבי חיסון הפוליו וחיסונים בכלל:
מחלת השיתוק כמעט ואינה קיימת היום, אך הרבה מהפחד הזה נמשך, ורבים מאמינים שאפשר לייחס את חיסול המחלה הזו לחיסון. (...) אך עובדה היא שלא קיימת הוכחה מדעית לכך שהחיסון גרם לפוליו להעלם.
(...) מה שחשוב להורים מהדור הזה, הינן ההוכחות שמצביעות על חיסון המוני נגד פוליו כסיבה לרוב מקרי המחלה שנשארו. בספטמבר 1977 העיד יונה סאלק, ממציא תרכיב בפוליו המת, ביחד עם מדענים אחרים על דבר זה. הוא אמר שרוב המקרים הבודדים של פוליו, אשר הופיעו בארה"ב מאז תחילת שנות השבעים, ייתכן והיו תוצאות לוואי של חיסון בנגיך חי נגד הפוליו, שהיה בשימוש שגרתי בארה"ב.
(...) בקיצור, נראה, שהצורה היעילה ביותר להגן על ילדך מפוליו, הוא להבטיח שלא יקבל את החיסון!"*
דוד שלי חלה בפוליו במגיפה שהיתה בשנות החמישים.
הוא חלה בגיל 3, הפך להיות משותק. בגיל 5-6 התחילה סדרת ניתוחים שהוא עבר במסגרת טיפול נסיוני.
הוא עבר כ - 14 ניתוחים שונים, זחל עד גיל 13 ומאז הלך עם קביים, עם ברזליים, אח"כ עם קב אחד ואחכ עם תותבת (עד היום), כי הרגל הפגועה קצרה מאוד ורזה מאוד.
למיטב ידיעתי, היום אין טיפול באמצעות ניתוחים אלא פיזיותרפיה.
מומלץ לקרוא את של ד"ר מנלדסון, השולל את כל החיסונים וממליץ להורים לא לחסן. הוא רופא ילדים.
אני מצטטת בעברית, מספרו של יצחק בן אורי, שתרגם חלקים מספרו של ד"ר מנדלסון, לגבי חיסון הפוליו וחיסונים בכלל:
- "(...) בד"כ מאמינים שתרככיב סאלק היה הסיבה לעצירת מגיפת הפוליו, שהיכתה ילדים בשנת 1940-1950. אם כן, מדוע נעצרו המגיפות באירופה, כאשר שם לא השתמשו בחיסון הפוליו במידה כה רבה? (...)
מחלת השיתוק כמעט ואינה קיימת היום, אך הרבה מהפחד הזה נמשך, ורבים מאמינים שאפשר לייחס את חיסול המחלה הזו לחיסון. (...) אך עובדה היא שלא קיימת הוכחה מדעית לכך שהחיסון גרם לפוליו להעלם.
(...) מה שחשוב להורים מהדור הזה, הינן ההוכחות שמצביעות על חיסון המוני נגד פוליו כסיבה לרוב מקרי המחלה שנשארו. בספטמבר 1977 העיד יונה סאלק, ממציא תרכיב בפוליו המת, ביחד עם מדענים אחרים על דבר זה. הוא אמר שרוב המקרים הבודדים של פוליו, אשר הופיעו בארה"ב מאז תחילת שנות השבעים, ייתכן והיו תוצאות לוואי של חיסון בנגיך חי נגד הפוליו, שהיה בשימוש שגרתי בארה"ב.
(...) בקיצור, נראה, שהצורה היעילה ביותר להגן על ילדך מפוליו, הוא להבטיח שלא יקבל את החיסון!"*
-
חיסון פוליו
פוליו נמצא באדמה? האם הוירוס מת במגע עם האוויר?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
- דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*
חיסון פוליו
נראה לי שיש לך בילבול עם הטטנוס שמקורו בצואה והוא זה המצוי באדמה
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
חיסון פוליו
פוליו היה נפוץ בביוב עד לא מזמן- בשל החיסון בהאכלה. כשהוברר הקשר בין החיסון בטיפות לבין נוכחות הפוליו בביוב ובשפכים- החל תהליך שדרש להפסיק חיסון האכלה. כבר שנתיים שהחיסון בהאכלה לא קיים ואיני יודעת האם יש פוליו בשפכים או שלא.
דבר זה מונע ממני לטבול את ילדי בים.
דבר זה מונע ממני לטבול את ילדי בים.
-
חיסון פוליו
נראה לי שיש לך בילבול עם הטטנוס שמקורו בצואה והוא זה המצוי באדמה
מישהי שראתה שבני משחק בבוץ אמרה לי שפוליו (בדומה לטטנוס) מצוי באדמה, ואינו מת במגע עם האויר (בשונה מטטנוס).. אני רוצה לדעת אם זה נכון
מישהי שראתה שבני משחק בבוץ אמרה לי שפוליו (בדומה לטטנוס) מצוי באדמה, ואינו מת במגע עם האויר (בשונה מטטנוס).. אני רוצה לדעת אם זה נכון
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
חיסון פוליו
_נראה לי שיש לך בילבול עם הטטנוס שמקורו בצואה והוא זה המצוי באדמה
מישהי שראתה שבני משחק בבוץ אמרה לי שפוליו (בדומה לטטנוס) מצוי באדמה, ואינו מת במגע עם האויר (בשונה מטטנוס).. אני רוצה לדעת אם זה נכון_
נגיף הפוליו חודר דרך הפה ועובר באוויר כמו שפעת ודומיה.חיידק הטטנוס נמצא באדמה וחודר דרך סדקים בעור. מכיוון שלילדים (וגם למבוגרים) תמיד יש שריטות חשוב החיסון המוקדם. במקרה של פצע שנגרם במקום מזוהם, כמו כביש או מדרכה ולא רק אדמה, נותנים זריקת דחף.
מידע זה הוא לפי אנציקלופדיה לבריאות המשפחה בהוצאת כרטא.
בנוגע לחיסונים בכלל יש אסכולות שונות ויש סיכונים לכל כיוון, השאלה היא היכן הסיכון גדול יותר.
בקשר למחלות ילדים רגילות כמו אבעבועות רוח, חצבת וכו' הסיכון של המחלה הוא קטן ובסך הכל "לא נעים אבל לא נורא" אבל עם מחלות כמו טטנוס, פוליו, שעלת דיפטריה לא כדאי להסתכן ועדיף לחסן.
מישהי שראתה שבני משחק בבוץ אמרה לי שפוליו (בדומה לטטנוס) מצוי באדמה, ואינו מת במגע עם האויר (בשונה מטטנוס).. אני רוצה לדעת אם זה נכון_
נגיף הפוליו חודר דרך הפה ועובר באוויר כמו שפעת ודומיה.חיידק הטטנוס נמצא באדמה וחודר דרך סדקים בעור. מכיוון שלילדים (וגם למבוגרים) תמיד יש שריטות חשוב החיסון המוקדם. במקרה של פצע שנגרם במקום מזוהם, כמו כביש או מדרכה ולא רק אדמה, נותנים זריקת דחף.
מידע זה הוא לפי אנציקלופדיה לבריאות המשפחה בהוצאת כרטא.
בנוגע לחיסונים בכלל יש אסכולות שונות ויש סיכונים לכל כיוון, השאלה היא היכן הסיכון גדול יותר.
בקשר למחלות ילדים רגילות כמו אבעבועות רוח, חצבת וכו' הסיכון של המחלה הוא קטן ובסך הכל "לא נעים אבל לא נורא" אבל עם מחלות כמו טטנוס, פוליו, שעלת דיפטריה לא כדאי להסתכן ועדיף לחסן.
-
חיסון פוליו
תודה על האינפורמציה
-
חיסון פוליו
במקרה מצאתי: כתבה מעניינת ועשירה מאוד במידע על פוליו בישראל
חיסון פוליו
שלום
אני מודאגת, בני בן תשעה חודשים והוא אינו מחוסן, בשבת האחרונה הייינו ביחד עם אחי שבנו בן הארבעה חודשים קיבל חיסון מחומש (כולל פוליו), אחרי החלפת טיטול לבנו, בני שיחק במקום על השולחן בו החליפו לו , ואף הכניס לפיו את קצה השולחן. בימים האחרונים בני לא ישן טוב ומצונן מאוד, האם יש מקום לדאגה מפוליו? מה הם סימני המחלה? ומה משך הזמן בו היא עשויה להיתפרץ?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה
אני מודאגת, בני בן תשעה חודשים והוא אינו מחוסן, בשבת האחרונה הייינו ביחד עם אחי שבנו בן הארבעה חודשים קיבל חיסון מחומש (כולל פוליו), אחרי החלפת טיטול לבנו, בני שיחק במקום על השולחן בו החליפו לו , ואף הכניס לפיו את קצה השולחן. בימים האחרונים בני לא ישן טוב ומצונן מאוד, האם יש מקום לדאגה מפוליו? מה הם סימני המחלה? ומה משך הזמן בו היא עשויה להיתפרץ?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
חיסון פוליו
ביתי בת ה-8 חודשים אינה מחוסנת ועונת הרחצה קרובה.
אני מבינה שלא מחסנים יותר בוירוס המוחלש בטיפות. האם פירוש הדבר שאין סכנה לגבי רחצה בבריכה? בנוסף, אולי מישהו יודע, האם במידה ואחליט לחסן בגיל יותר מאוחר, נגיד אחרי שנה, נדרשות פחות זריקות מ4 או שזה 4 בכל מקרה?
אני מבינה שלא מחסנים יותר בוירוס המוחלש בטיפות. האם פירוש הדבר שאין סכנה לגבי רחצה בבריכה? בנוסף, אולי מישהו יודע, האם במידה ואחליט לחסן בגיל יותר מאוחר, נגיד אחרי שנה, נדרשות פחות זריקות מ4 או שזה 4 בכל מקרה?
חיסון פוליו
אולי מישהו במקרה עקב אחר ההתפתחויות בעניין הפעוטה מאיזור חיפה, שהיה אצלה חשד להימצאות פוליו בצואה? היה בחדשות לפני כשבועיים.
חיסון פוליו
אני מחסנת עכשיו לראשונה את בני בן ה 4 לפוליו. לפי מה שהבנתי מאחות טיפת חלב שלנו, צריך לקבל את כל 4 הזריקות לא חשוב באיזה גיל מתחסנים. גם אני קיוויתי להקלות...
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 15:14
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_פוסט_הריונית*
חיסון פוליו
לגבי הפעוטה מהקריות, גילו שזה לא היה פוליו. אני לא זוכרת בדיוק מה אמרו אך בפרוש אמרו שזו לא התפרצות של מחלת הפוליו כפי שחשדו בהתחלה.
<מיצי מתלבטת שוב מתי ואילו חיסונים לתת אם בכלל- הגורה כבר בת חצי שנה>
<מיצי מתלבטת שוב מתי ואילו חיסונים לתת אם בכלל- הגורה כבר בת חצי שנה>
-
חיסון פוליו
אולי מישהו במקרה עקב אחר ההתפתחויות בעניין הפעוטה מאיזור חיפה, שהיה אצלה חשד להימצאות פוליו בצואה? היה בחדשות לפני כשבועיים.
לגבי הפעוטה מהקריות, גילו שזה לא היה פוליו. אני לא זוכרת בדיוק מה אמרו אך בפרוש אמרו שזו לא התפרצות של מחלת הפוליו כפי שחשדו בהתחלה.
לא, מה שאמרו היה אחר: כן נמצא נגיף פוליו בצואה שלה, אבל זה לא היה פוליו בר כמו שחששו, אלא פוליו שמקורו בחיסון המוחלש, ולכן הוא אינו מהווה סכנה לבני-אדם (מצטטת מהזיכרון מהחדשות ברדיו. אני בטוחה בוודאות שזה מה שאמרו, אם כי נשמע לי שעורך החדשות לא הבין כהלכה את הנתונים שמסרו לו - בכל אופן עפ"י המידע כאן בדף זה לא הכי מסתדר). לא אמרו איך לעזאזל משערים שהיא נדבקה, אם לא מחסנים במוחלש כבר שנתיים-שלוש.
שני פרטים נרשמו לי כבעלי משמעות מהסיפור הזה:
הילדה שבצואתה נמצא נגיף הפוליו המוחלש היתה מחוסנת.
אין כרגע פוליו בר מסוכן בישראל.
מסקנה: לא לחסן.
לא, מה שאמרו היה אחר: כן נמצא נגיף פוליו בצואה שלה, אבל זה לא היה פוליו בר כמו שחששו, אלא פוליו שמקורו בחיסון המוחלש, ולכן הוא אינו מהווה סכנה לבני-אדם (מצטטת מהזיכרון מהחדשות ברדיו. אני בטוחה בוודאות שזה מה שאמרו, אם כי נשמע לי שעורך החדשות לא הבין כהלכה את הנתונים שמסרו לו - בכל אופן עפ"י המידע כאן בדף זה לא הכי מסתדר). לא אמרו איך לעזאזל משערים שהיא נדבקה, אם לא מחסנים במוחלש כבר שנתיים-שלוש.
שני פרטים נרשמו לי כבעלי משמעות מהסיפור הזה:
הילדה שבצואתה נמצא נגיף הפוליו המוחלש היתה מחוסנת.
אין כרגע פוליו בר מסוכן בישראל.
מסקנה: לא לחסן.
-
חיסון פוליו
"האם פירוש הדבר שאין סכנה לגבי רחצה בבריכה? "
מצטרפת לשאלת אום אל קיצקיצ למעלה..... (לגבי פוליו ואי חיסון הנגיף המוחלש מזה מס' שנים)
שרון,האם תוכלי לענות לנו.תודה.
מצטרפת לשאלת אום אל קיצקיצ למעלה..... (לגבי פוליו ואי חיסון הנגיף המוחלש מזה מס' שנים)
שרון,האם תוכלי לענות לנו.תודה.
חיסון פוליו
חיסון הומאופטי לפוליו
האם מישהו חיסן את ילדו בחיסון הומאופטי לפוליו ?
אשמח לקרוא תגובות בעניין. אני שוקלת האם כדאי לתת לביתי הקטנה.
תודה!
האם מישהו חיסן את ילדו בחיסון הומאופטי לפוליו ?
אשמח לקרוא תגובות בעניין. אני שוקלת האם כדאי לתת לביתי הקטנה.
תודה!
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
חיסון פוליו
שמעתי ברדיו שמצאו חיידקי פוליו במימי ת"א, אחרי בירור מצאו שזה מופרש מהקאקי של המתחסנים, מה שיכול לגרום להתפשטות המחלה בשנית, לכן האם צריך לדאוג ולחסן?
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
חיסון פוליו
http://news.msn.co.il/news/Internal/Hea ... 141911.htm
הנה לינק שמצאתי בנושא
הנה לינק שמצאתי בנושא
חיסון פוליו
אנחנו שוקלים לחסן לפוליו לקראת עונת הרחצה מהחשש של שפכים במי גוש דן, הקטנה בת שמונה חודשים וטרם חוסנה חשבנו לחסן רק מגיל שנה וגם בשיקולים אם לחסן רק לטטנוס-דפטריה ופוליו אך אני עדיין לא בטוחה לגבי הפוליו אם באמת יש צורך וחלילה יש חשש להדבק ברחצה בים מזוהם או מבליעת מי ים או בגלל הפרשות של מחוסנים בחיסון בשלב הטיפות? אשמח לקבל את עזרתכם.
-
חיסון פוליו
נכון להיום שגרת החיסונים על פי משרד הבריאות אינה כוללת חיסון פוליו בטיפות. לא יודעת לגבי הרשות הפלסטינית.
חיסון פוליו
האם יש חשש כלשהו לפוליו בארץ או שרק מההפרשות נמצא הנגיף בביוב. אם ככה אז למה לחסן סתם?
-
חיסון פוליו
יש חשש לפוליו גם בים, באדמה. אפשר לחסן יותר מאוחר במקרים של תינוקות שאינם באים במגע עם אדמה או ים. לפני שני דורות לא חיסנו - אחוז קטן נפטר, אחוז קצת יותר גודל נותר נכה (קל או קשה) והרוב המוחץ פיתח חיסון טבעי (בלי לדעת על כל זה כמובן). אבל כשיודעים, קשה לא לחסן. בעיקר אם מכירים מישהו שנותר נכה (קל יחסית).
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
חיסון פוליו
האם מישהו יודע: איפה אפשר לקבל חיסון פוליו לבד, בלי תרכובות נוספות, לילד מעל גיל חמש, כלומר מעל לגיל של טיפת חלב?
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
חיסון פוליו
האם מישהו יודע בוודאות אם החיסון הרביעי לפוליו הכרחי?
אני מתלבטת לגביו, נאמר לי בכמה מיקרים שהוא אינו הכרחי...
(בת שנתיים ושמונה חודשים וחוסנה רק לפוליו...)
אני מתלבטת לגביו, נאמר לי בכמה מיקרים שהוא אינו הכרחי...
(בת שנתיים ושמונה חודשים וחוסנה רק לפוליו...)
-
- הצטרפות: 17 מאי 2004, 15:44
- דף אישי: הדף האישי של ......*
חיסון פוליו
_האם מישהו יודע בוודאות אם החיסון הרביעי לפוליו הכרחי?
אני מתלבטת לגביו, נאמר לי בכמה מיקרים שהוא אינו הכרחי..._
תלוי את מי את שואלת ולמי מהמשיבים את מאמינה.
למיטב הבנתי זה חיסון דחף.
הוא ניתן כדי לעורר מחדש את הנוגדנים למחלה בגוף ולוודא שהגוף אכן מכיר כבר את המחלה.
האם הוא הכרחי? אם הגוף לא הגיב לחיסונים הקודמים כצפוי ולא פיתח מספיק נוגדנים אז כן.
אם הגוף הצליח להכיר את המחלה מהחיסונים הקודמים - אז לא זה לא הכרחי.
איך יודעים? אין לי מושג. למיטב הבנתי לא עושים בדיקות דם לבדיקת נוגדנים לפוליו.
כך שזה פשוט עניין של החלטה שלכם האם לעשות או לא.
בכל מקרה מה שכן הבנתי [גם מהאחות אצלנו] שלא קורה כלום אם נותנים אותו בהפרש גדול יותר מחצי שנה מהשלישי.
אני מתלבטת לגביו, נאמר לי בכמה מיקרים שהוא אינו הכרחי..._
תלוי את מי את שואלת ולמי מהמשיבים את מאמינה.
למיטב הבנתי זה חיסון דחף.
הוא ניתן כדי לעורר מחדש את הנוגדנים למחלה בגוף ולוודא שהגוף אכן מכיר כבר את המחלה.
האם הוא הכרחי? אם הגוף לא הגיב לחיסונים הקודמים כצפוי ולא פיתח מספיק נוגדנים אז כן.
אם הגוף הצליח להכיר את המחלה מהחיסונים הקודמים - אז לא זה לא הכרחי.
איך יודעים? אין לי מושג. למיטב הבנתי לא עושים בדיקות דם לבדיקת נוגדנים לפוליו.
כך שזה פשוט עניין של החלטה שלכם האם לעשות או לא.
בכל מקרה מה שכן הבנתי [גם מהאחות אצלנו] שלא קורה כלום אם נותנים אותו בהפרש גדול יותר מחצי שנה מהשלישי.
חיסון פוליו
אם כבר עוררו כאן את הדף הזה, אני מתכבד לעורר שוב את הפולמוס, כהרגלי בקודש:
Images of Poliomyelitis - A Critique Of Scientific Literature
Images of Poliomyelitis - A Critique Of Scientific Literature
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
חיסון פוליו
הי ז'רארד. תוכל לתמצת לי את המאמר? כמה שורות?
גדול עלי לקרוא את הכל (-:
גדול עלי לקרוא את הכל (-:
חיסון פוליו
תוכל לתמצת לי את המאמר? כמה שורות?
ידוע, ידוע... בינתיים, עד שאתיישב על זה, רק רציתי להביא את הקישור, שלפחות יונח על שולחן הדיונים .
ובאותו בינתיים, יש כאן מאמר בעברית, גם הוא מעט עתיק על סוגית הפוליו" פוליו בישראל - משותקים מפחד
המעניין יהיה לעמת את טענות האתר באנגלית עם המפורסם בארץ. ואפשר גם להריץ חיפוש על מגפת פוליו, אלא אם אתם חוששים שעצם ההקלדה של צירוף המילים הזה יגדיל את סיכון החשיפה .
ידוע, ידוע... בינתיים, עד שאתיישב על זה, רק רציתי להביא את הקישור, שלפחות יונח על שולחן הדיונים .
ובאותו בינתיים, יש כאן מאמר בעברית, גם הוא מעט עתיק על סוגית הפוליו" פוליו בישראל - משותקים מפחד
המעניין יהיה לעמת את טענות האתר באנגלית עם המפורסם בארץ. ואפשר גם להריץ חיפוש על מגפת פוליו, אלא אם אתם חוששים שעצם ההקלדה של צירוף המילים הזה יגדיל את סיכון החשיפה .
חיסון פוליו
הקישור לא עבר יפה את צ'יק צ'ק... אך למרות שהוא מחורבש, הוא עובד.
חיסון פוליו
ולעניין לשמו התכנסנו:
אני עכשיו מעבד את המאמר המבוא המציג את מכלול הטענות של אותו אתר הטוען לבסס עמדה אחרת, רדיקלית משהו בסוגיית מחלת הפוליו.
נקודת המוצא לתיזה של המחבר היא חוקר בשם Dr. Morton S. Biskind, שבשנת 1953, במהלך מגפת פוליו אימתנית בארה"ב שגבתה כמיליון מתים וילדים משותקים, ואף הנשיא פרנקלין רוזוולט נפגע ושותק ע"י אותו ווירוס קטלני, טען שמחלה הפוגעת במערכת העצבים המרכזית כמו הפוליו היא רק הביטוי הסימפטומטי להצפת העולם ברעלים הפוגעים במערכת העצבים המרכזית, כגון חומרי הדברה, ע"י התעשיות בחסות המדינה. אכן טענה רדיקאלית-מהפכנית-פרובוקטיבית משהו.
מתוך מאמרו של אותו ביסקינד:
ב-1945, נגד ההמלצה של חוקרים שחקרו את ההיבט הפרמקולוגי של הרכיב וגילו שהוא מסוכן לכל צורת חיים, ה- DDT שוחרר לשימוש רחב ע"י הציבור בארה"ב ועוד מדינות.
מאז המלחמה האחרונה [כנראה מלחמת העולם ה-2] היו שינויים מוזרים בתפוצה של תחלואים מסויימים, והתפתחות של תסמינים חדשים שלא נצפו קודם לכן. מאפיין משמעותי של מצב זה הוא הופעתם הן בבני אדם והן בחיות המשק.
באדם, תפוצת מחלת הפוליו [בשמה המלא פוליומייליטיס] עלתה בחדות.
[את הפסקה הבאה אתמצת קשות, את המקור ניתן לקרוא בקישור שבראש הפוסט הנוכחי]
במקום לקבל את הקשר הסיבתי המובן מאליו [בין ה-DDT לבין העליה בתפוצת הפוליו], כל השיח המדעי הוקדש להכחשה, הסתרה ועיוות המציאות. השמצה, הוצאת דיבה וחרם כלכלי שימשו גם בקמפיין הזה.
ב-1949, כתוצאה ממחקרים שנערכו בשנה שקדמה לה, המחבר פרסם דו"חות לפיהם תרכובות DDT קשורות לתסמונת שנקשרה אז לאיזשהו "ווירוס-X" באדם, וב-"מחלה-X" בבקר, ובמוות אצל כלבים וחתולים. הקשר מיד הוכחש ע"י הממשל, שלא הביא שום ראיה שתסתור את טענות המחבר, אך התבסס אך ורק על המוניטין של הסמכות השלטונית ומספר גדול של מומחים שיתמכו בעמדה.
אותה מחלת-X נחקרה ע"י המחבר, בעקבות חשיפה ל-DDT ותרכובות שלו פעם אחר פעם באותם מטופלים, והוא זיהה כמה מאפיינים [שאני מצטט ולא מתרגם, גם עלי זה קצת כבד]:
...In acute exacerbations, mild clonic convulsions involving mainly the legs, have been observed. Several young children exposed to DDT developed a limp lasting from 2 or 3 days to a week or more.
בו-זמנית עם הופעתה של מחלת-X זו, חלו גם שינויים במאפיינים של מחלות ידועות נוספות. הכי בולטת היתה מחלת הפוליו. בארה"ב מספר שינויים התרחשו במחלות ידועות. הבולט ביותר היה בפוליו. בארה"ב, שכיחות המחלה היתה בעליה עד 1945 בקצב אחיד, אך המאפיינים האפידמיולוגיים שלה נותרו ללא שינוי. מתחילת 1946 הקצב הוכפל ואף יותר. בנוסף, נרשמו גם שינויים במאפייני המחלה. בניגוד לניסיון העבר, המחלה נותרה כמגפה שנה אחר שנה.
זהו סוף המבוא.
בהמשך יש את הרחבת התיזה לגבי הקשר בין DDT למחלת הפוליו שגם לי עדיין כבד לשבת לתמצת ולתרגם, אז הנה בינתיים גרף פשוט שמעמיד את כל התורה על רגל אחת: http://web.archive.org/web/20040224123752/http://www.geocities.com/harpub/ddt45-53.gif]DDT[/img] vs Polio (1944-1953)
הערה לכל הסקפטים: כמובן שאין שום קשר בין הכתוב כאן לבין הנעשה בארצנו, מה גם שזו רק תיזה שלא נתמכת ע"י אף ארגון רשמי ונציגי ממשל. אני מגיש זאת כחומר גלם לחשיבה פרטית ועצמאית, כל אחד הישר בעיניו ישקול ויחליט.
אני עכשיו מעבד את המאמר המבוא המציג את מכלול הטענות של אותו אתר הטוען לבסס עמדה אחרת, רדיקלית משהו בסוגיית מחלת הפוליו.
נקודת המוצא לתיזה של המחבר היא חוקר בשם Dr. Morton S. Biskind, שבשנת 1953, במהלך מגפת פוליו אימתנית בארה"ב שגבתה כמיליון מתים וילדים משותקים, ואף הנשיא פרנקלין רוזוולט נפגע ושותק ע"י אותו ווירוס קטלני, טען שמחלה הפוגעת במערכת העצבים המרכזית כמו הפוליו היא רק הביטוי הסימפטומטי להצפת העולם ברעלים הפוגעים במערכת העצבים המרכזית, כגון חומרי הדברה, ע"י התעשיות בחסות המדינה. אכן טענה רדיקאלית-מהפכנית-פרובוקטיבית משהו.
מתוך מאמרו של אותו ביסקינד:
ב-1945, נגד ההמלצה של חוקרים שחקרו את ההיבט הפרמקולוגי של הרכיב וגילו שהוא מסוכן לכל צורת חיים, ה- DDT שוחרר לשימוש רחב ע"י הציבור בארה"ב ועוד מדינות.
מאז המלחמה האחרונה [כנראה מלחמת העולם ה-2] היו שינויים מוזרים בתפוצה של תחלואים מסויימים, והתפתחות של תסמינים חדשים שלא נצפו קודם לכן. מאפיין משמעותי של מצב זה הוא הופעתם הן בבני אדם והן בחיות המשק.
באדם, תפוצת מחלת הפוליו [בשמה המלא פוליומייליטיס] עלתה בחדות.
[את הפסקה הבאה אתמצת קשות, את המקור ניתן לקרוא בקישור שבראש הפוסט הנוכחי]
במקום לקבל את הקשר הסיבתי המובן מאליו [בין ה-DDT לבין העליה בתפוצת הפוליו], כל השיח המדעי הוקדש להכחשה, הסתרה ועיוות המציאות. השמצה, הוצאת דיבה וחרם כלכלי שימשו גם בקמפיין הזה.
ב-1949, כתוצאה ממחקרים שנערכו בשנה שקדמה לה, המחבר פרסם דו"חות לפיהם תרכובות DDT קשורות לתסמונת שנקשרה אז לאיזשהו "ווירוס-X" באדם, וב-"מחלה-X" בבקר, ובמוות אצל כלבים וחתולים. הקשר מיד הוכחש ע"י הממשל, שלא הביא שום ראיה שתסתור את טענות המחבר, אך התבסס אך ורק על המוניטין של הסמכות השלטונית ומספר גדול של מומחים שיתמכו בעמדה.
אותה מחלת-X נחקרה ע"י המחבר, בעקבות חשיפה ל-DDT ותרכובות שלו פעם אחר פעם באותם מטופלים, והוא זיהה כמה מאפיינים [שאני מצטט ולא מתרגם, גם עלי זה קצת כבד]:
...In acute exacerbations, mild clonic convulsions involving mainly the legs, have been observed. Several young children exposed to DDT developed a limp lasting from 2 or 3 days to a week or more.
בו-זמנית עם הופעתה של מחלת-X זו, חלו גם שינויים במאפיינים של מחלות ידועות נוספות. הכי בולטת היתה מחלת הפוליו. בארה"ב מספר שינויים התרחשו במחלות ידועות. הבולט ביותר היה בפוליו. בארה"ב, שכיחות המחלה היתה בעליה עד 1945 בקצב אחיד, אך המאפיינים האפידמיולוגיים שלה נותרו ללא שינוי. מתחילת 1946 הקצב הוכפל ואף יותר. בנוסף, נרשמו גם שינויים במאפייני המחלה. בניגוד לניסיון העבר, המחלה נותרה כמגפה שנה אחר שנה.
זהו סוף המבוא.
בהמשך יש את הרחבת התיזה לגבי הקשר בין DDT למחלת הפוליו שגם לי עדיין כבד לשבת לתמצת ולתרגם, אז הנה בינתיים גרף פשוט שמעמיד את כל התורה על רגל אחת: http://web.archive.org/web/20040224123752/http://www.geocities.com/harpub/ddt45-53.gif]DDT[/img] vs Polio (1944-1953)
הערה לכל הסקפטים: כמובן שאין שום קשר בין הכתוב כאן לבין הנעשה בארצנו, מה גם שזו רק תיזה שלא נתמכת ע"י אף ארגון רשמי ונציגי ממשל. אני מגיש זאת כחומר גלם לחשיבה פרטית ועצמאית, כל אחד הישר בעיניו ישקול ויחליט.
חיסון פוליו
וזה גרף יותר חביב: 1940-1970
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*
חיסון פוליו
%D7%93%D7%99[/u]%D7%98%D7%99]מויקיפדיה :
"על שום מסיסות הדי-די-טי ותוצרי הפירוק שלו בשומנים, הם מצטברים בגוף החי ובמיוחד ברקמות השומן, כך שלבעלי חיים העומדים בראש שרשרת המזון וניזונים מבשר בעלי חיים, נגרמת פגיעה הולכת ומצטברת בבריאותם.
הדי-די-טי מצוי עדיין במזוננו, למרות הפסקת השימוש בו, עקב זמן מחצית החיים של הדי-די-טי, הארוך יחסית, וכן עקב ייבוא של מוצרי מזון מארצות מתפתחות שבהן לא הופסק השימוש בו."
"בשנת 1972 הוצא החומר אל מחוץ לחוק בארצות הברית, דבר שגרם לסחף בארצות נוספות, עד אשר יצא משימוש בכל ארצות העולם המערבי. בארצות המתפתחות, לעומת זאת, במיוחד באזורים הטרופיים, נשאר החומר בשימוש לשם מניעת מלריה. נכון ל-2004 משתמשים בו בהודו להדברת גידולי קשיו ובוטנים."
"ב-15 בספטמבר 2006 פרסם ארגון הבריאות העולמי הודעה בה הוא חוזר בו מההגבלה על החומר, שיצאה לפני כמעט 30 שנה, וממליץ לעשות שימוש נרחב בדי-די-טי בריסוס בחללים סגורים למניעת מחלת המלריה. הארגון אף טוען שבשימוש נכון, החומר אינו גורם נזק לאנשים ולסביבה."
"על שום מסיסות הדי-די-טי ותוצרי הפירוק שלו בשומנים, הם מצטברים בגוף החי ובמיוחד ברקמות השומן, כך שלבעלי חיים העומדים בראש שרשרת המזון וניזונים מבשר בעלי חיים, נגרמת פגיעה הולכת ומצטברת בבריאותם.
הדי-די-טי מצוי עדיין במזוננו, למרות הפסקת השימוש בו, עקב זמן מחצית החיים של הדי-די-טי, הארוך יחסית, וכן עקב ייבוא של מוצרי מזון מארצות מתפתחות שבהן לא הופסק השימוש בו."
"בשנת 1972 הוצא החומר אל מחוץ לחוק בארצות הברית, דבר שגרם לסחף בארצות נוספות, עד אשר יצא משימוש בכל ארצות העולם המערבי. בארצות המתפתחות, לעומת זאת, במיוחד באזורים הטרופיים, נשאר החומר בשימוש לשם מניעת מלריה. נכון ל-2004 משתמשים בו בהודו להדברת גידולי קשיו ובוטנים."
"ב-15 בספטמבר 2006 פרסם ארגון הבריאות העולמי הודעה בה הוא חוזר בו מההגבלה על החומר, שיצאה לפני כמעט 30 שנה, וממליץ לעשות שימוש נרחב בדי-די-טי בריסוס בחללים סגורים למניעת מחלת המלריה. הארגון אף טוען שבשימוש נכון, החומר אינו גורם נזק לאנשים ולסביבה."
חיסון פוליו
שלום
אני בעיקר שותפה פסיבית, לא יודעת אם הדף עדיין פעיל- מקווה שכן ולמשיהו יש תשובות..
בני בן 4 וחצי חודשים ועדיין לא חוסן, אנחנו רוצים לחסן אותו נגד פוליו כנראה אבל רק לפני שניכנס איתו לים- כי הבנתי שזה אופן ההדבקה האפשרי, מהדף התבלבתי קצת- האם ניתן להידבק בפוליו גם סתם דרך האוויר כמו שפעת, מילדים שחוסנו או שלא חוסנו ונדבקו דרך מים??
תודה בכל מקרה
אני בעיקר שותפה פסיבית, לא יודעת אם הדף עדיין פעיל- מקווה שכן ולמשיהו יש תשובות..
בני בן 4 וחצי חודשים ועדיין לא חוסן, אנחנו רוצים לחסן אותו נגד פוליו כנראה אבל רק לפני שניכנס איתו לים- כי הבנתי שזה אופן ההדבקה האפשרי, מהדף התבלבתי קצת- האם ניתן להידבק בפוליו גם סתם דרך האוויר כמו שפעת, מילדים שחוסנו או שלא חוסנו ונדבקו דרך מים??
תודה בכל מקרה
-
חיסון פוליו
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
תינוקי בן שנה וחצי. חוסן לפני שלושה חודשים בפעם הראשונה לפוליו. האם זה טווח זמן סביר לתת לו את מנת החיסון השניה? או שצריך לחזור גם כביכול על המנה הראשונה? ובכלל, כמה פעמים מחסנים לפוליו?
תינוקי בן שנה וחצי. חוסן לפני שלושה חודשים בפעם הראשונה לפוליו. האם זה טווח זמן סביר לתת לו את מנת החיסון השניה? או שצריך לחזור גם כביכול על המנה הראשונה? ובכלל, כמה פעמים מחסנים לפוליו?
-
חיסון פוליו
פוליו מקבלים בגיל חודשיים, ארבעה חודשים וחצי שנה או שנה ונדמה שיש עוד דחף בכתה א'..
כך שהפרש של שלושה חודשים נשמע לי סביר ביותר.
כך שהפרש של שלושה חודשים נשמע לי סביר ביותר.
-
חיסון פוליו
אני אמא חרדה, שבעקבות קריאה על חיסונים, נמנעתי מלתת אותם. אני לא מרגישה שאני יודעת 'למה כן' ולמה לא'. פשוט הפחד שאני עלולה להזיק לילדי מניע אותי להימנע מחיסונים. התקשרתי לטיפה מן הטבע, אבל העלויות שלהם אינן באפשרותי. בסופו של דבר בחרתי לחסן את ילדי בטטנוס. עכשו עומד על הפרק חיסון הפוליו ואני בפחד אמיתי אם לתת אותו או לא. האם היום הוא עדיין מזיק? יש לי ילדה בת 6, ילד בן 4 וילדה בת 3.
אני אמא חרדה, שבעקבות קריאה על חיסונים, נמנעתי מלתת אותם. אני לא מרגישה שאני יודעת 'למה כן' ולמה לא'. פשוט הפחד שאני עלולה להזיק לילדי מניע אותי להימנע מחיסונים. התקשרתי לטיפה מן הטבע, אבל העלויות שלהם אינן באפשרותי. בסופו של דבר בחרתי לחסן את ילדי בטטנוס. עכשו עומד על הפרק חיסון הפוליו ואני בפחד אמיתי אם לתת אותו או לא. האם היום הוא עדיין מזיק? יש לי ילדה בת 6, ילד בן 4 וילדה בת 3.
-
חיסון פוליו
במידה והתשובה תהיה לתת אותו - האם לתת אותו לשלושתם ביחד?
במידה והתשובה תהיה לתת אותו - האם לתת אותו לשלושתם ביחד?
חיסון פוליו
גמני אשמח לשמוע דעות לגבי חיסון הפוליו!
נמצא הנגיף הכל מיני אזורים בארץ, ילדי לא מחוסנים. אפשר חוות דעת???
נמצא הנגיף הכל מיני אזורים בארץ, ילדי לא מחוסנים. אפשר חוות דעת???
-
חיסון פוליו
לצערי אין תגובות פה...
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
חיסון פוליו
כן, גם אני קצת מוטרדת
יום שישי אבא שלי סיפר לי על הנגיף (כמובן שאף אחד כאן לא טורח לשמוע חדשות), ניסיתי לקרא קצת באינטרנט חומר אבל לא הגעתי למסקנה.
בתי בת חצי שנה כמעט וכלל לא מחוסנת, האם כדאי לחסן מידית ? איך ניתן להגן עליה. אנחנו כן מחסנים אגב, אבל בגיל קצת יותר מאוחר. אשמח למידע
יום שישי אבא שלי סיפר לי על הנגיף (כמובן שאף אחד כאן לא טורח לשמוע חדשות), ניסיתי לקרא קצת באינטרנט חומר אבל לא הגעתי למסקנה.
בתי בת חצי שנה כמעט וכלל לא מחוסנת, האם כדאי לחסן מידית ? איך ניתן להגן עליה. אנחנו כן מחסנים אגב, אבל בגיל קצת יותר מאוחר. אשמח למידע
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
חיסון פוליו
שלום,
אפשר לקרוא על com]נגיף הפוליו כאן content[/po]&view=category&id=43&Itemid=145.
ובאשר להחלטה - נדמה לי שהיא מאד אישית, ונשענת על אוסף המידע שצברתי.
<המרגיעון: הדבר היחידי שבאמת בשליטתך זה מצב רוחך.>
אפשר לקרוא על com]נגיף הפוליו כאן content[/po]&view=category&id=43&Itemid=145.
ובאשר להחלטה - נדמה לי שהיא מאד אישית, ונשענת על אוסף המידע שצברתי.
<המרגיעון: הדבר היחידי שבאמת בשליטתך זה מצב רוחך.>
-
חיסון פוליו
הדבר היחידי שבאמת בשליטתך זה מצב רוחך
הו הלוואי, שנזכה
זה באמת הדבר היחיד עליו יכולה להיות לנו שליטה, אך מה קשה להשיג שליטה זו
הו הלוואי, שנזכה
זה באמת הדבר היחיד עליו יכולה להיות לנו שליטה, אך מה קשה להשיג שליטה זו
חיסון פוליו
קראתי בעניין את המאמר בקישור שהביאה טנא, והמשפט הבא
המים בבריכות הציבוריות הינם מים באיכות גבוהה המנוטרים באופן תדיר להימצאותם של נגיפים וחיידקים אשר עלולים לסכן את האוכלוסייה ומכילים בעצמם חומרים לשמירה מפני זיהומים נגיפיים, כמו כלור.
אינו מובן לי. כלור הורג חיידקים ולא נגיפים. מה משמעות הביטוי זיהומים נגיפיים? אשמח להבהרה ממי שמבין.
המים בבריכות הציבוריות הינם מים באיכות גבוהה המנוטרים באופן תדיר להימצאותם של נגיפים וחיידקים אשר עלולים לסכן את האוכלוסייה ומכילים בעצמם חומרים לשמירה מפני זיהומים נגיפיים, כמו כלור.
אינו מובן לי. כלור הורג חיידקים ולא נגיפים. מה משמעות הביטוי זיהומים נגיפיים? אשמח להבהרה ממי שמבין.
-
חיסון פוליו
קראתי בעניין את המאמר בקישור שהביאה טנא, והמשפט הבא
דווקא רציתי להכנס אבל היה לי כל-כך ברור שאינטרנט רימון יחסום אותי שאפילו לא ניסיתי, אבל עוד מעט אנסה, לא תמיד הוא חוסם
דווקא רציתי להכנס אבל היה לי כל-כך ברור שאינטרנט רימון יחסום אותי שאפילו לא ניסיתי, אבל עוד מעט אנסה, לא תמיד הוא חוסם
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
- דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*
חיסון פוליו
אשמח גם להתיחסויות של מי שקצת מבין (בשמת? יונת?) יותר מהדיוטית כמוני.
אנחנו גם מחסנים לפוליו אבל יותר מאוחר.
בת הכמעט 3 קיבלה כבר שתי מנות וכנראה שנעשה את השלישית עכשיו.
מתלבטת לגבי בן חדשיים פלוס. ממש לא מתלהבת מהרעיון של לחסן אותו עכשיו.
אנחנו גם מחסנים לפוליו אבל יותר מאוחר.
בת הכמעט 3 קיבלה כבר שתי מנות וכנראה שנעשה את השלישית עכשיו.
מתלבטת לגבי בן חדשיים פלוס. ממש לא מתלהבת מהרעיון של לחסן אותו עכשיו.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
חיסון פוליו
ישנו דף נפלא בפייסבוק, שפתוח לקריאה גם למי שאין לו חשבון פייסבוק.
הוא מביא המון המון מידע חשוב ומרתק אודות המחלה, אופיה, והגורמים לה.
בימים כתיקונם, הוא מעלה פוסטים נפלאים על חיסונים בכלל.
הוא מביא חומרים והבטים שלא נחשפתי אליו בשום מקום אחר ברשת (ואני מחשיבה עצמי מצויה ברשת!).
מי שיש לו פייסבוק, אני ממליצה לעשות "לייק", ומי שאין לו, שיכנס להתעדכן מדי פעם בפעם.
חיסונים בעמ
הוא מביא המון המון מידע חשוב ומרתק אודות המחלה, אופיה, והגורמים לה.
בימים כתיקונם, הוא מעלה פוסטים נפלאים על חיסונים בכלל.
הוא מביא חומרים והבטים שלא נחשפתי אליו בשום מקום אחר ברשת (ואני מחשיבה עצמי מצויה ברשת!).
מי שיש לו פייסבוק, אני ממליצה לעשות "לייק", ומי שאין לו, שיכנס להתעדכן מדי פעם בפעם.
חיסונים בעמ
-
- הצטרפות: 29 יוני 2013, 22:52
חיסון פוליו
הבת שלי בת 8 וסיימה עכשיו כיתה ב. היא קיבלה עד גיל 3 את כל הזריקות של החיסונים שזה אומר 4 זריקות נגד פוליו, אבל השנה, כשהייתה בכיתה ב, הייתה חולה הרבה וסירבתי לחסן אותה את המנה החמישית. האם זה אומר שהיא לא מחוסנת ואני חייבת להשלים את המנה ה5 או ש4 זה מספיק?
הבת שלי בת 8 וסיימה עכשיו כיתה ב. היא קיבלה עד גיל 3 את כל הזריקות של החיסונים שזה אומר 4 זריקות נגד פוליו, אבל השנה, כשהייתה בכיתה ב, הייתה חולה הרבה וסירבתי לחסן אותה את המנה החמישית. האם זה אומר שהיא לא מחוסנת ואני חייבת להשלים את המנה ה5 או ש4 זה מספיק?
חיסון פוליו
חלק ממה שהוזכר פה ב2009 ועוד הרבה פרטים חדשים ומעניינים על הפוליו וחיסונו. http://www.youtube.com/watch?v=Twch-T-n8Ns
הדוברת היא רופאה שעונה לטענה שפוליו נעלם מהעולם הודות לחיסונים. היא לוקחת את כל המידע שיש לאנושות כבר שנים על מחלת הפוליו, מחקרים וסטטיסטיקות ופשוט מציגה אותם ביחד.
הדוברת היא רופאה שעונה לטענה שפוליו נעלם מהעולם הודות לחיסונים. היא לוקחת את כל המידע שיש לאנושות כבר שנים על מחלת הפוליו, מחקרים וסטטיסטיקות ופשוט מציגה אותם ביחד.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2013, 13:30
חיסון פוליו
שאלה:
ילד לא מחוסן בגן שכל הילדים מקבלים חיסון חי מוחלש, עלול להידבק?
אם זה המצב (מלכתחילה אנחנו לא מחסנים) מה עדיף עכשיו, לתת לו גם כן חיסון יחד עם כולם? או בכל זאת זה עוד יותר מסוכן?
מנסה להבין מהו רע במיעוטו...
ילד לא מחוסן בגן שכל הילדים מקבלים חיסון חי מוחלש, עלול להידבק?
אם זה המצב (מלכתחילה אנחנו לא מחסנים) מה עדיף עכשיו, לתת לו גם כן חיסון יחד עם כולם? או בכל זאת זה עוד יותר מסוכן?
מנסה להבין מהו רע במיעוטו...