חיסון צהבת
חיסון צהבת
אנחנו ויתרנו (בינתיים) רק על צהבת B.
השיקול - דרכי ההדבקות במחלה זו כאלה, שלא סביר שילד (במיוחד בבית) ידבק. לכן אני לא רואה סיבה להעמיס על תינוק בן יומו חיסון זה. (אה, גם - הדרך הכי נפוצה להדבק היא בלידה, ואני יודעת שממני הם לא יכלו להדבק.)
השיקול - דרכי ההדבקות במחלה זו כאלה, שלא סביר שילד (במיוחד בבית) ידבק. לכן אני לא רואה סיבה להעמיס על תינוק בן יומו חיסון זה. (אה, גם - הדרך הכי נפוצה להדבק היא בלידה, ואני יודעת שממני הם לא יכלו להדבק.)
-
- הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
- דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*
חיסון צהבת
אני רוצה להגיד משהו לגבי צהבת B שנחשבת למחלה שמועברת בעיקר דרך מין (דם או מעבר בתעלת הלידה). בלימודי באוניברסיטה עשיתי עבודת סמינריונית על צהבת B (שעד אז לא הייתי מחוסנת נגדה, ובעקבותיה רצתי לחסן עצמי) ופגשתי נתון מזעזע, והוא, שחלק לא מבוטל מההדבקות בצהבת הזו נעשות דרך רוק. מספיק רסיס של רוק (לדוג' כשבן אדם מדבר איתך) של חולה בשביל שאדם ידבק. כמות הנשאים באוכלוסיה היא אדירה (הרוב הגדול עובר את המחלה בקלות מבלי לדעת בכלל שהוא חולה/נשא). ואם וכאשר ימצא חיסון לצהבת C, גם אותו אני אעשה. לצערי, אני מכירה שני חולים במחלה הזו, אצל אחד מדובר היה בגזר דין מוות (שיצא לפועל) והשני נימצא ב"היכון" כל חייו לקראת ההתפרצות.
חיסון צהבת
נעה, זו פעם ראשונה שאני שומעת שאפשר להידבק בצהבת B דרך רוק. אני אבדוק עם הרופאה שלנו.
-
- הצטרפות: 25 אוגוסט 2001, 00:22
- דף אישי: הדף האישי של עדי_רן*
חיסון צהבת
הפטיטיס B ו-C הן מחלות מידבקות, חשוכות מרפא וקטלניות (כמו איידס, אך חיים יותר זמן). לעניות דעתי כדאי מאוד להתחסן מפניהן אם רק אפשר.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
חיסון צהבת
החיסון של הפטיטיס בי התגלה כדי מסוכן (כרגיל, תופעות הלוואי מתגלות רק בחיסון הממשי ולא בשלב הבדיקות שלפני שיחרור החיסון לשוק). זו מחלה שעוברת כמו איידס. חוץ מזה שהוא כנראה לא מחזיק יותר מעשר שנים (כך שכשהתינוקות מגיעים לגיל ההתבגרות, דווקא אז אינם מחוסנים).
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
חיסון צהבת
ציטוט מתוך מאמר ב-naturalchild.org :
since 1991, the AAP and CDC have recommended the hepatitis B vaccine for all infants at birth. Hepatitis B, however, is most often a sexually transmitted disease and there are five times more reactions to the vaccine as there are incidences of the disease. The AAP and the CDC no longer recommend this vaccine for non-risk infants at birth. They changed their minds this past summer after congressional hearings on the complications of the hepatitis B vaccine.
אני אנסה עוד לבדוק את זה, אבל לפי מה שכתוב פה, בארה"ב הפסיקו להמליץ על חיסון צהבת B בלידה!!!
since 1991, the AAP and CDC have recommended the hepatitis B vaccine for all infants at birth. Hepatitis B, however, is most often a sexually transmitted disease and there are five times more reactions to the vaccine as there are incidences of the disease. The AAP and the CDC no longer recommend this vaccine for non-risk infants at birth. They changed their minds this past summer after congressional hearings on the complications of the hepatitis B vaccine.
אני אנסה עוד לבדוק את זה, אבל לפי מה שכתוב פה, בארה"ב הפסיקו להמליץ על חיסון צהבת B בלידה!!!
חיסון צהבת
גם רציתי להעיר בקשר לחיסון נגד צהבת B שכמו הטטנוס, אפשר להדבק במחלה ע"י דריכה
אקראית על מזרק נגוע, בחוף הים למשל. בניגוד לאיידס ש"מתאדה" מהמזרק תוך דקות, לההפטיטיס יש "תוכלת חיים" של 36 שעות.
אנחנו לא נתנו את החיסון הזה בלידה (לדעתי מומלץ בכל מיקרה, לכל אישה לעבור בדיקת נשאות בהריון), אבל כשביתנו התחילה לזחול ורצינו לקחת אותה לגנים וחופים בלי לדאוג, התחלנו את סדרת הזריקות - בלב כבד, כי יש תחושה רעה לדחוף מחלות בזעיר אנפין לגוף של תינוק, אבל מתוך החלטה שזה הרע במיעוטו. (?)
אקראית על מזרק נגוע, בחוף הים למשל. בניגוד לאיידס ש"מתאדה" מהמזרק תוך דקות, לההפטיטיס יש "תוכלת חיים" של 36 שעות.
אנחנו לא נתנו את החיסון הזה בלידה (לדעתי מומלץ בכל מיקרה, לכל אישה לעבור בדיקת נשאות בהריון), אבל כשביתנו התחילה לזחול ורצינו לקחת אותה לגנים וחופים בלי לדאוג, התחלנו את סדרת הזריקות - בלב כבד, כי יש תחושה רעה לדחוף מחלות בזעיר אנפין לגוף של תינוק, אבל מתוך החלטה שזה הרע במיעוטו. (?)
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
חיסון צהבת
אשמח לשמוע על עוד הורים שכן חיסנו,אבל חיכו טיפה עם החיסון ולא הסתערו על הילוד מיד עם הגחתו.
כמה זמן בעצם כדאי להמתין? יום אחרי הלידה? יותר? ומה בדבר שאר הטיפולים אותם עובר תינוק עם הלידה בבית חולים? על מה הייתם מוותרים? את מה הייתם דוחים לאחר כך?
כמה זמן בעצם כדאי להמתין? יום אחרי הלידה? יותר? ומה בדבר שאר הטיפולים אותם עובר תינוק עם הלידה בבית חולים? על מה הייתם מוותרים? את מה הייתם דוחים לאחר כך?
-
- הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*
חיסון צהבת
אחרי לידת בית עם אילנה שמש היא נתנה לתינוקת ויטמין K בטיפות (במקום זריקה בבית חולים), ואנחנו נותנים עוד פעמיים אחר כך. ויתרה על משחה אנטיביוטית לעיניים (שמורחים בבית החולים). את בדיקת ה-PKU, (כמו ספירת דם, מהעקב. מגלה חוסר באנזים שעלול להוביל לפיגור אך ניתן למניעה אם מתגלה, ע"י דיאטה מתאימה)-עשינו שלושה ימים אחרי הלידה ע"י אחות (אפשר גם בטיפת חלב). מחכים לפחות 48 שעות לפני הבדיקה. את החיסון של צהבת B לא עשינו, עדיין, אילנה טוענת שזה יכול לחכות עד הגיוס, נדמה לי. אשמח לשמוע עוד דעות/חיזוקים.
עוד "טיפול" שתינוק עובר בבית חולים הוא שטיפה/רחצה, שיותר נעים לעשות בבית בשקט עם אבא ואמא (אולי בטאמי טאב).
עוד "טיפול" שתינוק עובר בבית חולים הוא שטיפה/רחצה, שיותר נעים לעשות בבית בשקט עם אבא ואמא (אולי בטאמי טאב).
-
חיסון צהבת
ובדיקה של סוג הדם (כי לא ידענו את סוג הדם של האבא).
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
חיסון צהבת
מיכל תודה!
-
חיסון צהבת
ו...אם את מתכננת לידת בית, אז כמובן גם איזשהי בדיקת רופא. (אפשר בבית חולים. אנחנו ויתרנו על התענוג ועל מענק הלידה איתו, והזמנו הביתה פרטי).
-
חיסון צהבת
אני חיסנתי, אבל רק אחרי גיל חצי שנה.
בדיעבד, גם זה היה מיותר ומוקדם.
הכל תלוי איך מגדלים את התינוק: למשל, אם הוא מתחיל לזחול בגיל 8 חודשים, נמצא כל הזמן איתכם, ואתם הורים שלא נותנים לילד לזחול בכל מיני מקומות שנרקומנים עלולים היו לבקר בהם - אז אין צורך להיחפז.
לעומת זאת, אני מניחה שתינוק שהולך למעון בגיל חצי שנה חשוף לסיכון.
בדיעבד, גם זה היה מיותר ומוקדם.
הכל תלוי איך מגדלים את התינוק: למשל, אם הוא מתחיל לזחול בגיל 8 חודשים, נמצא כל הזמן איתכם, ואתם הורים שלא נותנים לילד לזחול בכל מיני מקומות שנרקומנים עלולים היו לבקר בהם - אז אין צורך להיחפז.
לעומת זאת, אני מניחה שתינוק שהולך למעון בגיל חצי שנה חשוף לסיכון.
חיסון צהבת
למרבה הצער נרקומנים "עלולים לבקר" גם בגינה השכונתית שלכם. (בשלנו, בכל אופן...)
לא שמצאתי מזרקים אי פעם.
בקשר לגיל החיסונים, קראתי בחוברת של ד"ר רוזנטל שביפן העלו את גיל החיסונים לשנתיים
ובכך הקפיצו את עצמם למקום הראשון בעולם בחוסר תמותת תינוקות.
מאידך, יש רופאים שטוענים שמחלות כמו שעלת מסוכנות לתינוקות בני כמה חודשים (עד סכנת מוות), הרבה יותר מלילדים גדולים יותר.
בקיצור, כל נושא החיסונים עושה לי הרבה כאב ראש ובעיקר כאב לב.
לא שמצאתי מזרקים אי פעם.
בקשר לגיל החיסונים, קראתי בחוברת של ד"ר רוזנטל שביפן העלו את גיל החיסונים לשנתיים
ובכך הקפיצו את עצמם למקום הראשון בעולם בחוסר תמותת תינוקות.
מאידך, יש רופאים שטוענים שמחלות כמו שעלת מסוכנות לתינוקות בני כמה חודשים (עד סכנת מוות), הרבה יותר מלילדים גדולים יותר.
בקיצור, כל נושא החיסונים עושה לי הרבה כאב ראש ובעיקר כאב לב.
-
חיסון צהבת
סימונה, גם אצלנו עלולים להיות מזרקים בגינה השכונתית, ובאופן גלוי לגמרי יש שם גללי כלבים בשפע וכמובן - חבויות בחול - הפרשות חתולים. לכן לא נתתי לילדה שלי לזחול שם אף פעם. איכס.
ואני מודעת היטב לנזק שנגרם לילדה כתוצאה מאי התפלשות טבעית בחול בגיל הינקות. מה לעשות. יש לה אמא עם בעיות נפשיות לגבי מזרקים והפרשות של חיות...
ואני מודעת היטב לנזק שנגרם לילדה כתוצאה מאי התפלשות טבעית בחול בגיל הינקות. מה לעשות. יש לה אמא עם בעיות נפשיות לגבי מזרקים והפרשות של חיות...
חיסון צהבת
הי בשמת, איזה כיף שענית לי מיד.
את צודקת, גם אני לא הייתי נותנת ליערה להתפלש בארגז החול, אם היא הייתה שואלת אותי...
היא גם יוצאת פעם-פעמיים בשבוע לטיול עם הסבתא, שלמרות שבקשתי ממנה כמה פעמים לא לעשות את זה, מאמינה שזה חיוני להתפתחות של הילדה. היא מהנהנת אבל אח"כ כבדרך אגב מספרת איזה כיף היה בחול...
ככה שלמרות הסלידה שלי מההפרשות למניהן, אני לפחות לא הרוסה מדאגה לגבי המזרקים (שאני בטוחה ומקווה שאינם, אבל אני לא יכולה לדעת בוודאות)...
את צודקת, גם אני לא הייתי נותנת ליערה להתפלש בארגז החול, אם היא הייתה שואלת אותי...
היא גם יוצאת פעם-פעמיים בשבוע לטיול עם הסבתא, שלמרות שבקשתי ממנה כמה פעמים לא לעשות את זה, מאמינה שזה חיוני להתפתחות של הילדה. היא מהנהנת אבל אח"כ כבדרך אגב מספרת איזה כיף היה בחול...
ככה שלמרות הסלידה שלי מההפרשות למניהן, אני לפחות לא הרוסה מדאגה לגבי המזרקים (שאני בטוחה ומקווה שאינם, אבל אני לא יכולה לדעת בוודאות)...
חיסון צהבת
לא שייך, אבל - הלואי עלי סבתא כמו של יערה. אצלינו, יוזמה של סבתא תתבטא בד"כ ב-עוד סוודר, או הרחקה נוספת מהמדרגות וכיו"ב.
חיסון צהבת
מישהו יודע מה עם צהבת A?
מה יידוע על החיסון ואיפה יש חומר עליו? רצוי בעברית, תודה!
צהבת בי, חיסנו עכשיו (בגיל שנה) מאותם טעמים שהזכירו פה. אין שום דרך לתינוק להדבק בצהבת בי כשהוא בבית עם אבא ואמא שלא נשאים (בדקנו)
עכשיו כשהוא זוחל וכו'- חיסנתי כי יש לאחרונה התפרצות המחלה, כמות הנשאים הוכפלה בעקבות כל מני תופעות...
מה יידוע על החיסון ואיפה יש חומר עליו? רצוי בעברית, תודה!
צהבת בי, חיסנו עכשיו (בגיל שנה) מאותם טעמים שהזכירו פה. אין שום דרך לתינוק להדבק בצהבת בי כשהוא בבית עם אבא ואמא שלא נשאים (בדקנו)
עכשיו כשהוא זוחל וכו'- חיסנתי כי יש לאחרונה התפרצות המחלה, כמות הנשאים הוכפלה בעקבות כל מני תופעות...
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
חיסון צהבת
רציתי לעדכן שנתתי לקטנצ'יק (בן שנתיים) חיסון נגד צהבת B. סיפרה לי האחות בטיפת חלב שקיבלה חוזר רשמי של משרד הבריאות, ולפיו היו אנשים שנדבקו במחלה בעקבות התפוצצות של מחבל בזמן פיגוע. השתכנעתי, אבל עוד לא התחסנתי בעצמי... לא ברור לי למה.
חיסון צהבת
זאת חייבת להיות הלצה...
זה מה ששיכנע אותך לתת חיסון???

חיסון צהבת
זו לא בדיחה.
בשטחים יש המון נשאי צהבת B, והנגיף עמיד יותר מזה של איידס.
בשטחים יש המון נשאי צהבת B, והנגיף עמיד יותר מזה של איידס.
-
חיסון צהבת
תראי, בעיני כל קטע החיסונים הוא משחק סטטיסטי. מה הסיכוי שילדי יחלה, מה הסיכוי שזה יסתבך, מה הסיכוי שהרופאים שלו יוכלו לטפל בו. ולעומת זאת, מה הסיכוי לנזק מן החיסון וכו'. אז, לא, זו לא בדיחה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
חיסון צהבת
נשאלה כאן (לא יודעת מיקום מדוייק) פעם השאלה האם התינוק מחוסן לצהבת B אם האם חוסנה בעבר. הרופאה שדנתי איתה בנושא החיסונים (מנקודת מבט קונבנציונאלית התומכת במתן חיסונים) אמרה שכל מחלה מסוג IGg (צהבת, טוקסופלסמוזיס ועוד...) עוברת שיליה והעובר מחוסן והיילוד במשך כמה שבועות מהלידה. רמת החיסון יורדת לאט לאט.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
חיסון צהבת
גם אני חיסנתי לצהבת בי.
ואני שוקלת בעקבות הסיפור של קרן שמש לחסן לשעלת. אולי אני סתם היסרית.
ואני שוקלת בעקבות הסיפור של קרן שמש לחסן לשעלת. אולי אני סתם היסרית.
-
חיסון צהבת
קחי בחשבון שחיסון שעלת הוא בין החיסונים הפחות יעילים (פחות יעילים יכול להיות שתשעים אחוז מן הילדים מחוסנים, ועשרה אחוז לא - לא בטוחה בדיוק בנתון). זה לא יגן עליה מפני השעלת במאה אחוז, ולא ייתן לה חיסון לכל החיים. שמתי לינק למאמר בדף חיסון שעלת שבטח יחזק אותך בעד החיסון (-:
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
חיסון צהבת
השבוע צלצלו מטיפת חלב להזכיר שעוד לא חיסנו נגד צהבת A (של גיל שנתיים).
כל סיטואצית החיסון מטרידה אותי.
מבקשת מידע לגבי חשיבות החיסון הזה. תודה!!
כל סיטואצית החיסון מטרידה אותי.
מבקשת מידע לגבי חשיבות החיסון הזה. תודה!!
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
חיסון צהבת
עד כמה שידוע לי (לא מומחית בכלל) צהבת A היא מחלה יחסית קלה. מעין שפעת כזו וברגע שחולים בה הגוף מחוסן לכל החיים. אישית, כשאני חושבת על מה אין לי צורך לחסן נגדו, איפושהו ברור לי שלמחלה הזו אני לא אחסן.
אני זוכרת שאחי חלה בצהבת A כשהיה בסוף היסודי, אני כבר הייתי בתיכון. זה עבר לו דיי מהר.
אני זוכרת שאחי חלה בצהבת A כשהיה בסוף היסודי, אני כבר הייתי בתיכון. זה עבר לו דיי מהר.
-
חיסון צהבת
ניסית לקרוא באתר של חסון, או בספר של ד"ר רוזנטל?
ככל הידוע לי, זו מחלה יחסית קלה ברוב המקרים, ורובנו כנראה חלינו בה ללא ידיעתנו, ועכשיו אנו מחוסנים לכל החיים. ככל הזכור לי, גם צריך לחזור על החיסון כל שבע שנים. עבר זמן מאז שהתלבטתי בזה, אז אל תתפסי אותי במלה.
ככל הידוע לי, זו מחלה יחסית קלה ברוב המקרים, ורובנו כנראה חלינו בה ללא ידיעתנו, ועכשיו אנו מחוסנים לכל החיים. ככל הזכור לי, גם צריך לחזור על החיסון כל שבע שנים. עבר זמן מאז שהתלבטתי בזה, אז אל תתפסי אותי במלה.
-
חיסון צהבת
אם קוראים באתרים של חסון או רוזנטל כדאי להביא בחשבון שאלה אתרים המזוהים כמתנגדים לכל חיסון שהוא. להשלמת התמונה כדאי גם לקרוא באתר ה-CDC או משרד הבריאות בישראל.
לגבי צהבת A:
ככל הידוע לי, זו מחלה יחסית קלה ברוב המקרים, ורובנו כנראה חלינו בה ללא ידיעתנו - לעניות דעתי, זה פשוט לא נכון.
צהבת A היא מחלת הצהבת ה"קלאסית" שמוכרת שנים רבות. מחלה לא נעימה אך בימינו לרוב לא קטלנית. זמן המחלה יכול להיות עד מספר שבועות בהם הגוף חלש, העיכול בעייתי וקיימת סכנת התייבשות. אי אפשר לחלות במחלה זו ללא ידיעה.
למי שמבריא, אין כנראה נזק לטווח ארוך ואין סבירות שהמחלה תחזור -- להבדיל מהסוגים B ו-C שבהם המחלה קיימת בגוף ומתפרצת אחרי שנים רבות. אבל, מעולם לא שמעתי שזו מחלה שיוצרת חיסון לכל החיים.
למיטב זכרוני, למי שחלה בצהבת A אסור לתרום דם לאדם אחר במשך כמה שנים. אינני יודע מה זה אומר בדיוק, אבל זה מרמז ההפך מחיסון נגד המחלה.
לגבי צהבת A:
ככל הידוע לי, זו מחלה יחסית קלה ברוב המקרים, ורובנו כנראה חלינו בה ללא ידיעתנו - לעניות דעתי, זה פשוט לא נכון.
צהבת A היא מחלת הצהבת ה"קלאסית" שמוכרת שנים רבות. מחלה לא נעימה אך בימינו לרוב לא קטלנית. זמן המחלה יכול להיות עד מספר שבועות בהם הגוף חלש, העיכול בעייתי וקיימת סכנת התייבשות. אי אפשר לחלות במחלה זו ללא ידיעה.
למי שמבריא, אין כנראה נזק לטווח ארוך ואין סבירות שהמחלה תחזור -- להבדיל מהסוגים B ו-C שבהם המחלה קיימת בגוף ומתפרצת אחרי שנים רבות. אבל, מעולם לא שמעתי שזו מחלה שיוצרת חיסון לכל החיים.
למיטב זכרוני, למי שחלה בצהבת A אסור לתרום דם לאדם אחר במשך כמה שנים. אינני יודע מה זה אומר בדיוק, אבל זה מרמז ההפך מחיסון נגד המחלה.
-
חיסון צהבת
צהבת A היא מחלת הצהבת ה"קלאסית" שמוכרת שנים רבות. מחלה לא נעימה אך בימינו לרוב לא קטלנית. זמן המחלה יכול להיות עד מספר שבועות בהם הגוף חלש, העיכול בעייתי וקיימת סכנת התייבשות
כן - אבל זה קורה כשהמחלה מסתבכת, לצורה הקשה שלה. קיבלתי את המידע הזה בזמנו כשהתייעצנו עם רופאה קונוונציונלית/סינית. בארצות מתפתחות, שישראל נמנית עליהן, המחלה נפוצה מאוד. אני אנסה לחפש ב-CDC.
כן - אבל זה קורה כשהמחלה מסתבכת, לצורה הקשה שלה. קיבלתי את המידע הזה בזמנו כשהתייעצנו עם רופאה קונוונציונלית/סינית. בארצות מתפתחות, שישראל נמנית עליהן, המחלה נפוצה מאוד. אני אנסה לחפש ב-CDC.
-
חיסון צהבת
http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/hepatitis/a/fact.htm
וזה מאתר משרד הבריאות הישראלי
http://www.health.gov.il/units/eduction ... /[po]caved a[/po].htm
נו טוב, ברגע שאומרים לי שמשהו שאמרתי הוא "פשוט לא נכון" אני חייבת לרוץ ולבדוק. זה די מאשר מה שאמרתי.
ואין סבירות שהמחלה תחזור (...) אבל, מעולם לא שמעתי שזו מחלה שיוצרת חיסון לכל החיים.
מה ההבדל בפועל בין "אין סבירות שהמחלה תחזור" לבין "חיסוניות לכל החיים"?
וזה מאתר משרד הבריאות הישראלי
http://www.health.gov.il/units/eduction ... /[po]caved a[/po].htm
נו טוב, ברגע שאומרים לי שמשהו שאמרתי הוא "פשוט לא נכון" אני חייבת לרוץ ולבדוק. זה די מאשר מה שאמרתי.
ואין סבירות שהמחלה תחזור (...) אבל, מעולם לא שמעתי שזו מחלה שיוצרת חיסון לכל החיים.
מה ההבדל בפועל בין "אין סבירות שהמחלה תחזור" לבין "חיסוניות לכל החיים"?
-
חיסון צהבת
קראתי,ואכן המחלה יוצרת חיסון לכל החיים. ציטוט מדויק: Once you have had hepatitis A you cannot get it again. (מאתר CDC)
לגבי "צורה קלה של המחלה" לא נאמר דבר ב-CDC. בדף של משרד הבריאות נטען רק ש"כמקור להדבקה יכולים לשמש... אנשים שחולים במחלה בצורה קלה ללא סימני המחלה בכלל". לדעתי, זה ניסוח פסבדו-מדעי של המשפט "לפעמים לא מזהים את מקור ההדבקה". זה רחוק מאוד מהטענה ש"רובנו חלינו בה ללא ידיעתנו".
כדי לא להיגרר לווכחנות, אוסיף שגם לדעתי זה מהחיסונים הפחות חשובים (במקרה הגרוע, הטיול במזרח יתקלקל).
לגבי "צורה קלה של המחלה" לא נאמר דבר ב-CDC. בדף של משרד הבריאות נטען רק ש"כמקור להדבקה יכולים לשמש... אנשים שחולים במחלה בצורה קלה ללא סימני המחלה בכלל". לדעתי, זה ניסוח פסבדו-מדעי של המשפט "לפעמים לא מזהים את מקור ההדבקה". זה רחוק מאוד מהטענה ש"רובנו חלינו בה ללא ידיעתנו".
כדי לא להיגרר לווכחנות, אוסיף שגם לדעתי זה מהחיסונים הפחות חשובים (במקרה הגרוע, הטיול במזרח יתקלקל).
-
חיסון צהבת
עפ"י ה-CDC, אצל שליש מהאמריקנים נמצאו נוגדנים למחלה, ללא חיסון. אתה מסכים איתי שלא שליש מהאמריקנים חלו במחלה בצורה הקשה שלה, נכון?
עפ"י משרד הבריאות, רוב סימני המחלה מזכירים שפעת. לפי מה שהסבירה לי הרופאה, הרבה אנשים מקבלים בחילה קלה, עייפות, חום - חושבים שזה שפעת ואין מה ללכת לרופא, ואז זה עובר. אני מניחה שבישראל, שבה המחלה נפוצה, שיעור המחוסנים בגלל מחלה לא ידועה גבוה משליש. לכן הניסוח שרובנו חלינו ללא ידיעה.
אם זה מעניין מישהו, בפעם הבאה שתעשו בדיקות דם, בקשו שיבדקו לכם גם נוגדנים לצהבת A.
ואני חושבת שאם הייתי נוסעת למזרח, הייתי בודקת קודם כל אם אני מחוסנת, ואם לא, ייתכן מאוד שהייתי מתחסנת. מה אני צריכה לסמוך על הרופאים במדינה לא מוכרת במקרה של הסתבכות - סיכוי של 15 אחוז? את "השיבה להודו" קראת? (-;
עפ"י משרד הבריאות, רוב סימני המחלה מזכירים שפעת. לפי מה שהסבירה לי הרופאה, הרבה אנשים מקבלים בחילה קלה, עייפות, חום - חושבים שזה שפעת ואין מה ללכת לרופא, ואז זה עובר. אני מניחה שבישראל, שבה המחלה נפוצה, שיעור המחוסנים בגלל מחלה לא ידועה גבוה משליש. לכן הניסוח שרובנו חלינו ללא ידיעה.
אם זה מעניין מישהו, בפעם הבאה שתעשו בדיקות דם, בקשו שיבדקו לכם גם נוגדנים לצהבת A.
ואני חושבת שאם הייתי נוסעת למזרח, הייתי בודקת קודם כל אם אני מחוסנת, ואם לא, ייתכן מאוד שהייתי מתחסנת. מה אני צריכה לסמוך על הרופאים במדינה לא מוכרת במקרה של הסתבכות - סיכוי של 15 אחוז? את "השיבה להודו" קראת? (-;
-
חיסון צהבת
כדי לא להיגרר לווכחנות
עדי, זו לא וכחנות, בעיני. אנחנו מתדיינים ולומדים.
עדי, זו לא וכחנות, בעיני. אנחנו מתדיינים ולומדים.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
חיסון צהבת
טוב, אז עשיתי בדיקת נוגדנים לצהבת B, כדי לדעת אם צריך לחסן את התינוק שיוולד - ואני לא נשאית (ערך 0), אבל הערה של הרופאה טורדת את מנוחתי. היא ממליצה לי, לאחר הלידה, להתחסן (אם הבנתי נכון: בעצמי), וישנה הערה בטופס, שערך מעל 10 (לא זוכרת יחידות, אבל זה גם לא עקרוני) מעיד על חיסון.
אז עכשיו אני מבולבלת. מן הסתם, אם הייתי מחוסנת, אז זה סימן שאני לא נשאית - ואין צורך לחסן את הילד (בשלב זה, ולדעתי). לעומת זאת, ערך 0 למיטב הבנתי אומר שבכלל לא נתקלתי במחלה (לא נשאית ולא מחוסנת), וגם כאן אין צורך בחיסון הילוד. אז מה כן מעיד על נשאות מסוכנת (לילוד)?
חוץ מזה, אם עד היום לא חליתי, האמנם יש טעם להתחסן (בהנחה שאני ממשיכה באורח חיי השמרני)?
אז עכשיו אני מבולבלת. מן הסתם, אם הייתי מחוסנת, אז זה סימן שאני לא נשאית - ואין צורך לחסן את הילד (בשלב זה, ולדעתי). לעומת זאת, ערך 0 למיטב הבנתי אומר שבכלל לא נתקלתי במחלה (לא נשאית ולא מחוסנת), וגם כאן אין צורך בחיסון הילוד. אז מה כן מעיד על נשאות מסוכנת (לילוד)?
חוץ מזה, אם עד היום לא חליתי, האמנם יש טעם להתחסן (בהנחה שאני ממשיכה באורח חיי השמרני)?
חיסון צהבת
אני מחייה את הדף הזה.
האם לחסן או לא לחסן מיד, אחרי לידה בבית חולים?
האם השהות בבית החולים יום-יומיים מסכנת את התינוק אם הוא אינו מחוסן?
האם החיסון מיד כשנולדים תופס בכלל באותו יום?
האם תינוקות נדבקים יותר בקלות מאשר מבוגרים (הרי לא מחסנים את המבוגרים שמגיעים לבתי חולים)?
האם לחסן או לא לחסן מיד, אחרי לידה בבית חולים?
האם השהות בבית החולים יום-יומיים מסכנת את התינוק אם הוא אינו מחוסן?
האם החיסון מיד כשנולדים תופס בכלל באותו יום?
האם תינוקות נדבקים יותר בקלות מאשר מבוגרים (הרי לא מחסנים את המבוגרים שמגיעים לבתי חולים)?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
חיסון צהבת
בצהבת B נדבקים דם-לדם, לא באוויר.
הסיבה למתן החיסון מיד אחרי הלידה היא שדרך הדבקה (הכי?) נפוצה היא מאם-לתינוק. אם אינך נשאית, אין צורך לחסן מיד, ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם.
הסיבה למתן החיסון מיד אחרי הלידה היא שדרך הדבקה (הכי?) נפוצה היא מאם-לתינוק. אם אינך נשאית, אין צורך לחסן מיד, ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסון צהבת
אני לא מבינה למה לקחת סיכון,או לסכן תינוק בכל מיני שאלות,כן ידבק או לא ידבק. לדעתי כן ואפילו חובה לחסן ולא לסכן
תינוק שנולד.
תינוק שנולד.
חיסון צהבת
לפני כחודש הקטנה (8 חודשים) קיבלה חיסון צהבת. לא הסכמנו שתקבל אותו לאחר הלידה כמקובל וזו היתה הפעם הראשונה. ביום חמישי יש לנו תור למנה השנייה של הצהבת. זה מיותר? כדאי לוותר או אם התחלנו אז להמשיך..
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*
חיסון צהבת
לצערי חברה שלי תחלוק על דעתך זו, מאחר והיא איבדה חברה טובה שחלתה בצהבת דוהרת בהודו, ופשוט נפטרה שם.
לצערי חברה שלי תחלוק על דעתך זו, מאחר והיא איבדה חברה טובה שחלתה בצהבת דוהרת בהודו, ופשוט נפטרה שם.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
חיסון צהבת
אני חוסנתי כילדה וחיסנתי כאם, ואני שמחה על כך. כי היום גיליתי שנדבקתי (ובאמת אינני יודעת איך) בצהבת B, ואני יכולה להמשיך להניק, כי הילד (4.5 חודשים) מחוסן. אני רק מצטערת שלא חיסנתי את עצמי ואת בעלי. ומקווה שיש בידי הרפואה האלטרנטיבית פתח הצלה רציני, כי לרפואה הקונסרטיבית. אין פתרון מוחלט למחלה. ועוד משהו קטן: בבדיקות תפקוד כבד שנעשו בהיריון היו תוצאות תקינות... האם אפשר להידבק מהאויר????
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
חיסון צהבת
מה תגידו על זה: הרופא טעה. ואני כל כך שמחה, שאפילו אינני מתכוונת לכעוס עליו על כך. בכל מקרה זה לא היה שווה את הפחד של היום הזה. ברגע שיתאפשר לי אני מתחסנת. קל מאוד להתדיין על "צריך או לא צריך" כשהכל בסדר. אבל... אנחנו מדברים על מחלה שאין לה מרפא. סליחה... תיקון: יש מרפא: החלפת כבד. אני בטוחה שכולנו מבינים באיזה סבל ופחד זה כרוך. המסקנה האישית שלי: עדיף להתחסן מאשר להתחרט אחר כך. מנסיון.
-
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41
חיסון צהבת
VACCINE LINKED TO MS: New study confirms worst suspicions over the hepatitis B jab
After years of speculation, it's finally been confirmed that the hepatitis B vaccine causes multiple sclerosis (MS). Researchers from Harvard estimate that it increases the risk by over three times, but they're not sure if the vaccine causes MS in those prone to it, or if it just speeds its progress.
This link may also mean that the vaccine could cause other serious auto-immune diseases, as many have suspected.
Suspicions were first raised around 10 years ago when 200 people in France developed MS shortly after being given the hepatitis B vaccine. But an earlier Harvard study, published in 2001, could find no link. Since then several members of the original research team have voiced their concerns that their conclusions may have been wrong.
This time the Harvard team has been more emphatic, and has even said that the benefits of the vaccine only might outweigh the risks. In medicalese, that's a very big 'might'.
(Source: Neurology, 2004; 63: 838-42).
בקיצור, חיסון צהבת B מגביר את הסיכון שלך לחלות בטרשת פי 3! לא ברור האם החיסון ממהיר את התהליך באלה שהיו חולים בעתיד או גורמת למחלה עצמה. קצובת החוקרים מהרוורד שערכו את המחקר תוהה האם יתרונות החיסון שווים הסיכון הזה.
After years of speculation, it's finally been confirmed that the hepatitis B vaccine causes multiple sclerosis (MS). Researchers from Harvard estimate that it increases the risk by over three times, but they're not sure if the vaccine causes MS in those prone to it, or if it just speeds its progress.
This link may also mean that the vaccine could cause other serious auto-immune diseases, as many have suspected.
Suspicions were first raised around 10 years ago when 200 people in France developed MS shortly after being given the hepatitis B vaccine. But an earlier Harvard study, published in 2001, could find no link. Since then several members of the original research team have voiced their concerns that their conclusions may have been wrong.
This time the Harvard team has been more emphatic, and has even said that the benefits of the vaccine only might outweigh the risks. In medicalese, that's a very big 'might'.
(Source: Neurology, 2004; 63: 838-42).
בקיצור, חיסון צהבת B מגביר את הסיכון שלך לחלות בטרשת פי 3! לא ברור האם החיסון ממהיר את התהליך באלה שהיו חולים בעתיד או גורמת למחלה עצמה. קצובת החוקרים מהרוורד שערכו את המחקר תוהה האם יתרונות החיסון שווים הסיכון הזה.
חיסון צהבת
האם אפשר להידבק מהאויר????
מגע דם בדם (מזרק מזוהם. מנת דם מזוהמת, סכין גילוח...), מגע מיני, ומעבר מהאם לילוד.
מגע דם בדם (מזרק מזוהם. מנת דם מזוהמת, סכין גילוח...), מגע מיני, ומעבר מהאם לילוד.
חיסון צהבת
list]מאמר תגובה uids[/po]=12946245
חיסון צהבת
מאמר תגובה נוסף ולו מצורפות שתי תגובות נגד כותב מאמר התגובה...
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
חיסון צהבת
סליחה מראש על השאלה הדבילית, אבל האם אפשר להידבק בצהבת B דרך המילה, אפרופו סכינים (אנחנו מתכננים לעשות מילה ע"י רופא, ולא להתחיל איתי עם זה עכשיו, כי לו זה היה רק הילד שלי, סביר שגם את זה לא הייתי עושה)?
ועוד משהו שאני לא מבינה לגבי הנשאות: רוב האוכלוסייה היהודית החילונית שירתה בצבא, והחיסון הזה, למיטב ידיעתי וידיעת רופאת המשפחה שלי, ניתן בגיוס. כלומר, זה לא בלתי סביר למצוא אצלי נוגדני igG (אם כי זה משהו שאני מתכוונת לבדוק). מה זה אומר לגבי הצורך בחיסון התינוק מיד לאחר הלידה? הייתי מעדיפה לדחות את החיסון הזה, לפחות לגיל שבו מערכת החיסון בשלה יחסית. אם יש לי נוגדנים, האם אני נקראת נשאית או לא?
ועוד משהו שאני לא מבינה לגבי הנשאות: רוב האוכלוסייה היהודית החילונית שירתה בצבא, והחיסון הזה, למיטב ידיעתי וידיעת רופאת המשפחה שלי, ניתן בגיוס. כלומר, זה לא בלתי סביר למצוא אצלי נוגדני igG (אם כי זה משהו שאני מתכוונת לבדוק). מה זה אומר לגבי הצורך בחיסון התינוק מיד לאחר הלידה? הייתי מעדיפה לדחות את החיסון הזה, לפחות לגיל שבו מערכת החיסון בשלה יחסית. אם יש לי נוגדנים, האם אני נקראת נשאית או לא?
חיסון צהבת
למיטב ידיעתי וידיעת רופאת המשפחה שלי, ניתן בגיוס
לא רוצה להגיד שומדבר על הידיעות שלכן
, אבל זה לא נכון בעליל.
בגיוס מקבלים אנטי טטנוס, ולעיתים גם צהבת A.
נכון, גם זו צהבת, אבל היא שונה במקצת באופיה ובחיסון כנגדה...
האם אפשר להידבק בצהבת B דרך המילה, אפרופו סכינים
כמובן, אם הסכינים לא מעוקרים כיאות.
גם מהתער אצל הספר אם הוא לא חד פעמי.
ומהמספריים אם דקרו חולה קודם לכן.
אפשר גם להדבק בהפטיטיס D או C, שאין כנגדן חיסון וגם לא ממש טיפול.
רק לידע כללי. הפטיטטיס B הוא וירוס מאד עמיד, בניגוד ל- HIV למשל.
אם אתם נדקרים ממכשיר נגוע בהפטיטיס B סיכויי ההדבקה שלכם כ-50%. אם ממכשיר נגוע באיידס - 0.5%.
אם יש לי נוגדנים, האם אני נקראת נשאית או לא?
לא, את נקראת מחוסנת. אם יד לך אנטיגן של הפטיטיס בי (למשל HBs-Ag) את נקראת נשאית.
לא רוצה להגיד שומדבר על הידיעות שלכן

בגיוס מקבלים אנטי טטנוס, ולעיתים גם צהבת A.
נכון, גם זו צהבת, אבל היא שונה במקצת באופיה ובחיסון כנגדה...
האם אפשר להידבק בצהבת B דרך המילה, אפרופו סכינים
כמובן, אם הסכינים לא מעוקרים כיאות.
גם מהתער אצל הספר אם הוא לא חד פעמי.
ומהמספריים אם דקרו חולה קודם לכן.
אפשר גם להדבק בהפטיטיס D או C, שאין כנגדן חיסון וגם לא ממש טיפול.
רק לידע כללי. הפטיטטיס B הוא וירוס מאד עמיד, בניגוד ל- HIV למשל.
אם אתם נדקרים ממכשיר נגוע בהפטיטיס B סיכויי ההדבקה שלכם כ-50%. אם ממכשיר נגוע באיידס - 0.5%.
אם יש לי נוגדנים, האם אני נקראת נשאית או לא?
לא, את נקראת מחוסנת. אם יד לך אנטיגן של הפטיטיס בי (למשל HBs-Ag) את נקראת נשאית.
חיסון צהבת
אם האם מחוסנת האם היא נקראת נשאית ומעבירה את זה לתינוק בזמן הלידה.
או במילים אחרות השאלה שלי: אם האם עברה את החיסון האם זה מחייב את התינוק לקבל את החיסון מיד בלידה או שאין קשר בין חיסון האם לבין התינוק?
האם מצב זה מושפע מסמיכות החיסון ללידה? כלומר אם האם קיבלה חיסון רק לאחרונה האם זה משנה את תקפות החיסון?
כמה זמן לאחר הלידה התינוק מקבל את החיסון? תוך מס' דקות? שעות?
או במילים אחרות השאלה שלי: אם האם עברה את החיסון האם זה מחייב את התינוק לקבל את החיסון מיד בלידה או שאין קשר בין חיסון האם לבין התינוק?
האם מצב זה מושפע מסמיכות החיסון ללידה? כלומר אם האם קיבלה חיסון רק לאחרונה האם זה משנה את תקפות החיסון?
כמה זמן לאחר הלידה התינוק מקבל את החיסון? תוך מס' דקות? שעות?
חיסון צהבת
האם היא נקראת נשאית
לא, נשא הוא זה שיש לו את האנטיגן ולא את הנוגדן. דהיינו - יש לו חלבונים שמקורם בנגיף.
לגבי שאר השאלות שלך - שאלות טובות. אין לי תשובה טובה.
אני מניחה שחיסון אמהי מגן על התינוק לפרק זמן מסויים.
בכל אופן, מתן החיסון להפטיטיס B מיד לאחר הלידה נעשה מתוך מטרה למנוע מתינוקות להדבק מאימן הנשאית. אם האם מחוסנת, מן הסתם אינה נשאית ואזי אין צורך משמעותי בחיסון בשלב זה של החיים.
לא, נשא הוא זה שיש לו את האנטיגן ולא את הנוגדן. דהיינו - יש לו חלבונים שמקורם בנגיף.
לגבי שאר השאלות שלך - שאלות טובות. אין לי תשובה טובה.
אני מניחה שחיסון אמהי מגן על התינוק לפרק זמן מסויים.
בכל אופן, מתן החיסון להפטיטיס B מיד לאחר הלידה נעשה מתוך מטרה למנוע מתינוקות להדבק מאימן הנשאית. אם האם מחוסנת, מן הסתם אינה נשאית ואזי אין צורך משמעותי בחיסון בשלב זה של החיים.
חיסון צהבת
תודה רבה שרון ג
וחוזרת ושואלת למי שיודע או יודעת
כמה זמן לאחר הלידה ניתן החיסון לעובר?
האם זה באותו היום? האם זה לאחר הנקה ראשונה? בזמן השקילה?
תודה ולילה טוב
וחוזרת ושואלת למי שיודע או יודעת
האם זה באותו היום? האם זה לאחר הנקה ראשונה? בזמן השקילה?
תודה ולילה טוב
חיסון צהבת
מקפיצה...
אולי בכל זאת מישהי התנסתה??
אולי בכל זאת מישהי התנסתה??
חיסון צהבת
ביום הלידה. בד"כ לפני שהאמא לוקחת אותו אליה. אצל פגים זה אחרת.
ביום הלידה. בד"כ לפני שהאמא לוקחת אותו אליה. אצל פגים זה אחרת.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
חיסון צהבת
אצל פגים זה אחרת
רק אחרי שמגיעים ל - 2 קילו ( אם מסכימים לחסן
)
רק אחרי שמגיעים ל - 2 קילו ( אם מסכימים לחסן

-
חיסון צהבת
האם לצהבת מסוג A נדרש טיפול כלשהו? לפי דברי הרופא שלנו יש רק צורך במעקב מכיוון שבבדיקות הדם נתגלו תפקודי כבד תקינים. הרופא עדיין מחכה ליתר הבדיקות על מנת לראות את הסיבה לצהבת. ממה יכולה נערה בת 17, שאוכלת לרוב בבית להידבק? והאם בגלל שזו מחלה וירלית אין אפשרות לדעת מהו מקור ההדבקה?
תודה על תשובותיכם!
תודה על תשובותיכם!
חיסון צהבת
צהבת A מדבקת בהפרשות. למיטב זכרוני היא מחלה שמחייבת דיווח למשרד הבריאות ויש המלצה לסביבה הקרובה ללכת ולהתחסן.
והאם בגלל שזו מחלה וירלית אין אפשרות לדעת מהו מקור ההדבקה?
למה, במחלה חיידקית אפשר?
האם לצהבת מסוג A נדרש טיפול כלשהו?
בד"כ לא.
והאם בגלל שזו מחלה וירלית אין אפשרות לדעת מהו מקור ההדבקה?
למה, במחלה חיידקית אפשר?
האם לצהבת מסוג A נדרש טיפול כלשהו?
בד"כ לא.
-
חיסון צהבת
תודה על התשובה. קיבלתי טלפון מהרופא ומסתבר שזו לא צהבת זיהומית בכלל אלא צהבת שנגרמה כנראה כתגובה מלקיחת תרופה מסוימת שגרמה לפירוק כדוריות דם בגוף וגרמה לצהבת. אנחנו עדיין מחכים לכל יתר הבדיקות על מנת לבדוק את הרקע להופעת הצהבת.
חיסון צהבת
מן הסתם חסר G6PD. אופייני ביוצאי עיראק והסביבה.
יש תרופות מסויימות, וגם מצבי דחק (כגון מחלה פשוטה) שגורמים להתפרקות כדוריות אדומות.
המוכר ביותר הוא הפול - אצל חלק מהאנשים מספיק לעבור ליד שדה של פול, או להיות נוכח במקום בו מבשלים פול, כדי להכנס למשבר המוליטי (ככה קוראים לזה...)
יש תרופות מסויימות, וגם מצבי דחק (כגון מחלה פשוטה) שגורמים להתפרקות כדוריות אדומות.
המוכר ביותר הוא הפול - אצל חלק מהאנשים מספיק לעבור ליד שדה של פול, או להיות נוכח במקום בו מבשלים פול, כדי להכנס למשבר המוליטי (ככה קוראים לזה...)
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 10:51
- דף אישי: הדף האישי של קטרי_עמיאל*
חיסון צהבת
מישהו יודע אם צהבת A מסכן נשים בהריון,או את העובר?
חיסון צהבת
לא אמור לסכן את העובר למיטב זכרוני, אלא אם כן המחלה קשה ויש פגיעה בתפקודי קרישה (שאז יש סיכון להריון עצמו). אבל נשים בהריון נוטות לקחת מחלות קשה יותר מאשר בד"כ.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
חיסון צהבת
טיפת חלב שוב מציקים לחיסון צהבת A לגיל שנתיים. נראה לי שאפשר לוותר. האם יש סכנה לרך נולד (הצפוי בע"ה) אם אחותו תחלה בזה בחודשי חייו הראשונים? (זו אולי הסיבה היחידה כן לחסן אותה)
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של יושי_י*
חיסון צהבת
הקטנה בת 1.7 והיום התקשרו מטיפת חלב להזכיר שלא היינו כבר 7 חודשים ואנחנו "מפגרים בחיסונים".אז ככה:
צהבת A - חשוב, לא חשוב ועד כמה יכול להיות מסוכן?
דחף לצהבת B- נדמה לי שבזמנו היתה התייחסות לנושא, כדאי או לא.
וכמו כן אמרה משהו על מחומשת ופוליו...
אנחנו מצד אחד שוקלים לוותר על החיוסנים הללו ומצד שני חוששים.
אנו מוטרדים מאוד מהעובדה שכעת היא מצמיחה שיניים ומאוד רגשיה בכללי, ובפרט עכשיו.
צהבת A - חשוב, לא חשוב ועד כמה יכול להיות מסוכן?
דחף לצהבת B- נדמה לי שבזמנו היתה התייחסות לנושא, כדאי או לא.
וכמו כן אמרה משהו על מחומשת ופוליו...
אנחנו מצד אחד שוקלים לוותר על החיוסנים הללו ומצד שני חוששים.
אנו מוטרדים מאוד מהעובדה שכעת היא מצמיחה שיניים ומאוד רגשיה בכללי, ובפרט עכשיו.
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
חיסון צהבת
נשמח גם למידע על צהבת A והחיסון נגדה...
-
חיסון צהבת
שאלה לגבי צהבת B - לא חיסנו את התינוק שלנו אחרי הלידה, מתוך הנחה שאין סיכוי שיידבק...אבל מצד שני אשתי לא עשתה בדיקת נוגדנים. אם יש לה נוגדנים - האם התינוק אמור היה לחלות במחלה אחרי הלידה, או שהיא יכולה להתפרץ בגיל מאוחר? תודה לעונים
-
- הצטרפות: 09 מרץ 2006, 18:49
חיסון צהבת
(תשובה לפלונית אלמונית ששאלה למה לא לחסן...)
מסכימה איתך שיש סיכון בלא לחסן ויש לבדוק את מצב האם אך הנה מאמר נוסף המדבר על הסכנות של החומר המשמר של החיסון הזה ורוב החיסונים האחרים- התמירוסל, שזה כספית, הסיכונים בין השאר הם טרשת נפוצה, אסתמה ואוטיזם PDD , אני לא מצליחה לעשות קישור, אך לכל המעוניין קוראים למאמר "חיסון קטלני" והוא מופיע בהרבה מקומות באינטרנט, המאמר חדש יחסית- סוף 2005, ומהימן..
מסכימה איתך שיש סיכון בלא לחסן ויש לבדוק את מצב האם אך הנה מאמר נוסף המדבר על הסכנות של החומר המשמר של החיסון הזה ורוב החיסונים האחרים- התמירוסל, שזה כספית, הסיכונים בין השאר הם טרשת נפוצה, אסתמה ואוטיזם PDD , אני לא מצליחה לעשות קישור, אך לכל המעוניין קוראים למאמר "חיסון קטלני" והוא מופיע בהרבה מקומות באינטרנט, המאמר חדש יחסית- סוף 2005, ומהימן..
חיסון צהבת
לאחר שקראתי את כל מה שכתבתם, אז אני רוצה להרגיע אתכם, אני נדבקתי בצהבת ביי לפני כ-25 שנים
בזמן שקיבלתי מנות דם בזמן הלידה, לפני כ-13 שנים ילדתי את הבן הקטן ורק אז גילו שאני נשאית של הנגיף(,חקרנו וגילנו שזה ממנות דם שקיבלתי אז לא בדקו את מנות הדם) כל המשפחה חוסנה, אני תודה לאל מרגישה מצוין חיה חיים נורמלים והשד לא כמו שחושבים וכותבים, מדי שנה אני עושה בדיקות וטפו טפו הכל בסדר, אז תרגיעו קצת
בזמן שקיבלתי מנות דם בזמן הלידה, לפני כ-13 שנים ילדתי את הבן הקטן ורק אז גילו שאני נשאית של הנגיף(,חקרנו וגילנו שזה ממנות דם שקיבלתי אז לא בדקו את מנות הדם) כל המשפחה חוסנה, אני תודה לאל מרגישה מצוין חיה חיים נורמלים והשד לא כמו שחושבים וכותבים, מדי שנה אני עושה בדיקות וטפו טפו הכל בסדר, אז תרגיעו קצת
-
- הצטרפות: 24 מאי 2003, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של תי_תי*
חיסון צהבת
בני בן השנתיים ושלושה חודשים לא חוסן לצהבת בי או אי.
שוקלת להתחיל עם בי.
מתי חשוב מספיק לחסן? התרשמתי שלקראת גיל ההתבגרות, נכון?
שוקלת להתחיל עם בי.
מתי חשוב מספיק לחסן? התרשמתי שלקראת גיל ההתבגרות, נכון?
-
חיסון צהבת
הי אני ובעלי טסים לתאילנד
רציתי לשאול אם חיסון של טטנוס וצהבת מקבלים בצבא?
ולכמה זה תקף?

ולכמה זה תקף?
חיסון צהבת
רציתי לדעת עד כמה זמן אפשר לדחות את חיסון הצהבת B מהלידה?האם חשוב שאני ובן זוגי נבדוק נשאות?האם יש תופעות לואי בחיסון זה או סיכון?
אשמח לתשובה.
אשמח לתשובה.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
חיסון צהבת
ארגון הבריאות העולמי משעה חיסון להפטיטיס בי בעקבות תמותת תינוקות שקיבלו את החיסון בוויאטנם.
http://www.thanhniennews.com/print.php? ... wsid=28201
http://www.thanhniennews.com/print.php? ... wsid=28201
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
חיסון צהבת
הורים - חסנו או שתישלחו לכלא

ועל אילו חיסונים מדובר? על השניים הכי לא נחוצים: צהבת B ואבעבועות. (איפה האייקון של יריקת אש וקיטור מהאוזניים?)

ועל אילו חיסונים מדובר? על השניים הכי לא נחוצים: צהבת B ואבעבועות. (איפה האייקון של יריקת אש וקיטור מהאוזניים?)
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חיסון צהבת
החובה לחסן כדי לשלוח לבית הספר ולגן בארהב היא ממש לא דבר חדש, אבל בדרך כלל מי שלא מעוניין לחסן מטעמים אידיאולוגיים או דתיים צריך לכתוב מכתב המסביר את עמדתו והוא מקבל פטור. האמצעים המשפטיים ננקטים לרוב נגד אנשים שאינם מחסנים מסיבה של מה שאפשר לכנות "הזנחה".
-
חיסון צהבת
בדרך כלל מי שלא מעוניין לחסן מטעמים אידיאולוגיים או דתיים צריך לכתוב מכתב המסביר את עמדתו והוא מקבל פטור.
זה לא כל כך פשוט (ראי בדף הבית שלי).
זה לא כל כך פשוט (ראי בדף הבית שלי).
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חיסון צהבת
זה לא כל כך פשוט
לא ניסיתי
כיוון שאני גרה בישראל אין לי את הבעיה הזאת.
לא ניסיתי

-
חיסון צהבת
באתר של משרד הבריאות כתוב שמומלץ לחסן נגד צהבת A למי שיש חסר G6PD.
מישהו יודע למה??
לצוציק (העירקי) יש חסר G6PD , ועד עכשיו חשבתי לא לתת לא את החיסון (גם לא נתתי צהבת B עדיין...).
מישהו יודע למה??
לצוציק (העירקי) יש חסר G6PD , ועד עכשיו חשבתי לא לתת לא את החיסון (גם לא נתתי צהבת B עדיין...).
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
חיסון צהבת
זה לא רק עניין כספי. יש כאן אמונה שלמה ביעילות הטיפולים הנ"ל.
אני יודעת שלא זה נושא הדיון (החיסונים בבית חולים), אבל חייבת להגיב.:
קטקטית אל תמהרי להסכים עם הטענה חסרת השחר הזו.
בתוכנית טלוויזיה שהייתה: "לשבת לקום" (תוכנית טובה-אגב),שעסקה בנושא הזה ובה הקטגור היה משה זונדר,שהוא כתב ראשי במעריב שעשה מחקר וכתבה בנושא והסנגור כמובן, שלפו איזה נציג משרד הבריאות.
בכל אופן בתוכנית משה זונדר הצליח להוכיח את הנציג משרד הבריאות על פניו והנציג במפורש הודה שהחיסונים ממש לא מחוייבים להינתן ביומו הראשון של העולל וזו בהחלט נוחיות ממסדית או כמו שזה נאמר בתוכנית: השיקול הוא טובת הכלל ולא טובת הילד )ככה נציג משרד הבריאות אמר).
ולידיעת כל אלה שחושבות שקהילת באופן רדופה-
יש לזה סיבה טובה ומוצדקת וכמו שבתי המשפט לא תמיד עושים צדק וכמו שחברי הכנסת לא תמיד דואגים ממש לנו...יש סיבה לעודד חשיבה עצמית ולא עדרית ולראות בממסד גוף חולני, שהרבה פעמים לא "רואה" את הפרט אלא את נוחיותו .
מערכת זה רובוט גדול ואינפנטיל שלא יכול לקחת שיקולים של טובת הפרט. הפרט צריך לחשוב בשביל עצמו ולהבין מה טוב לו.
אני יודעת שלא זה נושא הדיון (החיסונים בבית חולים), אבל חייבת להגיב.:
קטקטית אל תמהרי להסכים עם הטענה חסרת השחר הזו.
בתוכנית טלוויזיה שהייתה: "לשבת לקום" (תוכנית טובה-אגב),שעסקה בנושא הזה ובה הקטגור היה משה זונדר,שהוא כתב ראשי במעריב שעשה מחקר וכתבה בנושא והסנגור כמובן, שלפו איזה נציג משרד הבריאות.
בכל אופן בתוכנית משה זונדר הצליח להוכיח את הנציג משרד הבריאות על פניו והנציג במפורש הודה שהחיסונים ממש לא מחוייבים להינתן ביומו הראשון של העולל וזו בהחלט נוחיות ממסדית או כמו שזה נאמר בתוכנית: השיקול הוא טובת הכלל ולא טובת הילד )ככה נציג משרד הבריאות אמר).
ולידיעת כל אלה שחושבות שקהילת באופן רדופה-
יש לזה סיבה טובה ומוצדקת וכמו שבתי המשפט לא תמיד עושים צדק וכמו שחברי הכנסת לא תמיד דואגים ממש לנו...יש סיבה לעודד חשיבה עצמית ולא עדרית ולראות בממסד גוף חולני, שהרבה פעמים לא "רואה" את הפרט אלא את נוחיותו .
מערכת זה רובוט גדול ואינפנטיל שלא יכול לקחת שיקולים של טובת הפרט. הפרט צריך לחשוב בשביל עצמו ולהבין מה טוב לו.
חיסון צהבת
שהחיסונים ממש לא מחוייבים להינתן ביומו הראשון של העולל וזו בהחלט נוחיות ממסדית
זה לאו דווקא אומר ש השיקול הוא טובת הכלל ולא טובת הילד
הנציג ההוא של משרד הבריאות היה אולי דפוק, ומשה זונדר עיתונאי טוב שהלחיץ אותו לפינה וגרם לו לומר שטויות.
השיקול הוא טובת הילד. כי אם יש אמא חולה בהפטיטיס B ולא מאובחנת - החיסון הזה אולי יציל את הילד. באותה הזדמנות החיסון הזה גם מגן על הילד שיגדל ויתחיל לקיים יחסי מין מזדמנים. וזה כבר טובת הכלל - חיסון שמטרתו לעצור הפצת מחלת מין קטלנית.
גם החיסון לHPV הוא חיסון דומה. בא למנוע זיהום ב- HPV שנמצא כגורם סיכון לסרטן צואר הרחם.
אבל כל הנ"ל הם לטובת הממסד. לנוחיות הממסד.
תשאלו את אילנה שמש איזה סיפור היה לי ולה עם אמא נשאית של הפטיטיס B שילדה אצלה בלידת בית ונחתה אצלי במרפאה שאבדוק את התינוק (הרבה אחרי 24 שעות ראשונות, באמצע מרפאה עמוסה עם ילדים חולים, בלי לתאם מראש...) ולא טרחה ליידע את אף אחת מאיתנו במידע הזה.
מעבר לזה שהתקשרתי ליידע את אילנה, אחרי יחס ראשוני מאד אדיב ונעים שקיבלה ממני האמא, למרות ההנחתה, אני פשוט רדפתי אחריה עד שחיסנה את הילד. פשוטו כמשמעו. כולל עירוב פקיד סעד ואיום במשטרה. עם כל הכבוד (ויש כבוד), כאן עובר הגבול שלי, כשאני חושבת שאמא מסכנת את הילד.
אז אם אישה טיפשה כמוה תלד בבי"ח והילד יקבל את כל החיסונים שהוא צריך זה מה שנקרא נוחיות הממסד, אז אני בעד.
ואני יודעת שרוב היולדות בבית הן לא כאלה, אלא נשים שעשו שעורי בית ודואגות להיות מחוסנות בעצמן (או לא נשאיות לפחות!), אבל בכל כלל יש יוצא מן הכלל.
גם בסיפור ההפוך הייתי - הורים שילדו בבי"ח וביקשו לא לחסן, ולא לתת ויטמין K בזריקה, וקראו לי באמצע הלילה לשכנע אותם. דיברתי עם ההורים, האמא מחוסנת, הם רוצים לתת ויטמין K דרך הפה. חתמתי ואישרתי ונפרדנו כידידים (לאחיות היה קשה להתאושש מזה...).
אני יודעת שאלה שתי קיצונויות. אבל בתור שליחה של הממסד, רוצה לומר, שהחינוך שהממסד נותן לשלוחיו הוא לעשות ככל יכולתם לטובת הילד.
זה לאו דווקא אומר ש השיקול הוא טובת הכלל ולא טובת הילד
הנציג ההוא של משרד הבריאות היה אולי דפוק, ומשה זונדר עיתונאי טוב שהלחיץ אותו לפינה וגרם לו לומר שטויות.
השיקול הוא טובת הילד. כי אם יש אמא חולה בהפטיטיס B ולא מאובחנת - החיסון הזה אולי יציל את הילד. באותה הזדמנות החיסון הזה גם מגן על הילד שיגדל ויתחיל לקיים יחסי מין מזדמנים. וזה כבר טובת הכלל - חיסון שמטרתו לעצור הפצת מחלת מין קטלנית.
גם החיסון לHPV הוא חיסון דומה. בא למנוע זיהום ב- HPV שנמצא כגורם סיכון לסרטן צואר הרחם.
אבל כל הנ"ל הם לטובת הממסד. לנוחיות הממסד.
תשאלו את אילנה שמש איזה סיפור היה לי ולה עם אמא נשאית של הפטיטיס B שילדה אצלה בלידת בית ונחתה אצלי במרפאה שאבדוק את התינוק (הרבה אחרי 24 שעות ראשונות, באמצע מרפאה עמוסה עם ילדים חולים, בלי לתאם מראש...) ולא טרחה ליידע את אף אחת מאיתנו במידע הזה.
מעבר לזה שהתקשרתי ליידע את אילנה, אחרי יחס ראשוני מאד אדיב ונעים שקיבלה ממני האמא, למרות ההנחתה, אני פשוט רדפתי אחריה עד שחיסנה את הילד. פשוטו כמשמעו. כולל עירוב פקיד סעד ואיום במשטרה. עם כל הכבוד (ויש כבוד), כאן עובר הגבול שלי, כשאני חושבת שאמא מסכנת את הילד.
אז אם אישה טיפשה כמוה תלד בבי"ח והילד יקבל את כל החיסונים שהוא צריך זה מה שנקרא נוחיות הממסד, אז אני בעד.
ואני יודעת שרוב היולדות בבית הן לא כאלה, אלא נשים שעשו שעורי בית ודואגות להיות מחוסנות בעצמן (או לא נשאיות לפחות!), אבל בכל כלל יש יוצא מן הכלל.
גם בסיפור ההפוך הייתי - הורים שילדו בבי"ח וביקשו לא לחסן, ולא לתת ויטמין K בזריקה, וקראו לי באמצע הלילה לשכנע אותם. דיברתי עם ההורים, האמא מחוסנת, הם רוצים לתת ויטמין K דרך הפה. חתמתי ואישרתי ונפרדנו כידידים (לאחיות היה קשה להתאושש מזה...).
אני יודעת שאלה שתי קיצונויות. אבל בתור שליחה של הממסד, רוצה לומר, שהחינוך שהממסד נותן לשלוחיו הוא לעשות ככל יכולתם לטובת הילד.
חיסון צהבת
השיקול הוא טובת הילד. כי אם יש אמא חולה בהפטיטיס B ולא מאובחנת - החיסון הזה אולי יציל את הילד.
ואולי במקום לרוץ ולדחוף חומרים זרים לתינוק בן יומו, אפשר להכניס לשגרה שכל רופא נשים ישלח את הנשים בשבוע 36 לבדיקת דם שבה ניתן יהיה לוודא אם יש חיסוניות/נשאות. ואז - ורק אז, ובהתאם לתוצאות - לשקול את מתן החיסון.
באותה הזדמנות החיסון הזה גם מגן על הילד שיגדל ויתחיל לקיים יחסי מין מזדמנים.
אין שום סיבה לחסן בגיל יום בשביל יחסי מין שיהיו בעוד 15-20 שנה.
ואולי במקום לרוץ ולדחוף חומרים זרים לתינוק בן יומו, אפשר להכניס לשגרה שכל רופא נשים ישלח את הנשים בשבוע 36 לבדיקת דם שבה ניתן יהיה לוודא אם יש חיסוניות/נשאות. ואז - ורק אז, ובהתאם לתוצאות - לשקול את מתן החיסון.
באותה הזדמנות החיסון הזה גם מגן על הילד שיגדל ויתחיל לקיים יחסי מין מזדמנים.
אין שום סיבה לחסן בגיל יום בשביל יחסי מין שיהיו בעוד 15-20 שנה.
חיסון צהבת
אין שום סיבה לחסן בגיל יום בשביל יחסי מין שיהיו בעוד 15-20 שנה
החיסון לא מגן ב- 100%
אם הבת שלי תהיה מחוסנת ותקיים יחסי מין עם מישהו שלא חוסן ונדבק במחלה, סיכוייה להדבק יותר גדולים מאשר אם תהיה עם מחוסן.
אז אפשר גם להתחיל ולומר שכל אחד אחראי להבדק ולבדוק את בן זוגו, אבל את/ה יודע/ת מה? בפועל זה לא יקרה באותה יעילות כמו שיחסנו את כולם בתינוקיה.
וכשהמחשבה היא על אוכלוסיות גדולות, עדיך שיוצא הדופן יהיה הלא מחוסן. כי ההורה שטרח וקרא והבין את הצורך לחסן בשלב מאוחר יותר, יהיה גם אחראי לחסן בשלב מאוחר יותר. אבל רוב האנשים אינם כך.
ישלח את הנשים בשבוע 36 לבדיקת דם
ואם האמא בדיוק נדבקה והיא בחלון הזמן שאי אפשר לראות את ההדבקה בבדיקת דם?
ואם האמא במעקב הריון דל ולא ביצעה את הבדיקה?
שוב, רפואה של אוכלוסיות גדולות יש לה שיקולים רחבים שלא מתייחסים לפרט אלא לכלל.
כשאתה אינדווידואליסט - זה בהחלט יכול להרגיז. לכן המערכת מאפשרת לך לא לחסן אם החלטת.
אבל אנחנו מה-זה סוטים מהנושא כאן. לדעתי כבר היו דפים אחרים שדיברו על הנושא הזה.
אני רק התרעמתי (כרגיל) על הדמוניזציה של הממסד.
מה שכותבים פה לפעמים מזכיר לי את סהרורי הימין שאומרים שהשמאל רוצה שמדינת ישראל תחרב. אז זהו, שלא, השמאל רוצה שהיא תשגשג. אפשר לא להסכים על הדרך. אבל אי אפשר לטעון שהכוונה רעה. או בעצם - אפשר לטעון, אבל זה מרגיז אותי...
<הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות
>
החיסון לא מגן ב- 100%
אם הבת שלי תהיה מחוסנת ותקיים יחסי מין עם מישהו שלא חוסן ונדבק במחלה, סיכוייה להדבק יותר גדולים מאשר אם תהיה עם מחוסן.
אז אפשר גם להתחיל ולומר שכל אחד אחראי להבדק ולבדוק את בן זוגו, אבל את/ה יודע/ת מה? בפועל זה לא יקרה באותה יעילות כמו שיחסנו את כולם בתינוקיה.
וכשהמחשבה היא על אוכלוסיות גדולות, עדיך שיוצא הדופן יהיה הלא מחוסן. כי ההורה שטרח וקרא והבין את הצורך לחסן בשלב מאוחר יותר, יהיה גם אחראי לחסן בשלב מאוחר יותר. אבל רוב האנשים אינם כך.
ישלח את הנשים בשבוע 36 לבדיקת דם
ואם האמא בדיוק נדבקה והיא בחלון הזמן שאי אפשר לראות את ההדבקה בבדיקת דם?
ואם האמא במעקב הריון דל ולא ביצעה את הבדיקה?
כשאתה אינדווידואליסט - זה בהחלט יכול להרגיז. לכן המערכת מאפשרת לך לא לחסן אם החלטת.
אבל אנחנו מה-זה סוטים מהנושא כאן. לדעתי כבר היו דפים אחרים שדיברו על הנושא הזה.
אני רק התרעמתי (כרגיל) על הדמוניזציה של הממסד.
מה שכותבים פה לפעמים מזכיר לי את סהרורי הימין שאומרים שהשמאל רוצה שמדינת ישראל תחרב. אז זהו, שלא, השמאל רוצה שהיא תשגשג. אפשר לא להסכים על הדרך. אבל אי אפשר לטעון שהכוונה רעה. או בעצם - אפשר לטעון, אבל זה מרגיז אותי...
<הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות

-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
חיסון צהבת
יפה אמרת א.ב.
שרון,אפשר לגמרי להתווכח אם לחיסונים בכלל יש הצדקה ונדמה לי שיש הצדקה-ז"א יש סבירות שמחלות היו מתפרצות שוב אם לא היו מחסנים כלל. לא נראה לי שיש מה להתווכח שזה לא חייב לקרות ביומו הראשון של היילוד גם לא בחודש הראשון לחייו, גם לא בשנה הראשונה לחייו. ואם הרוב מחסן אז יש את המיעוט, ככל הנראה -הטפיל שלא מחסן ולא יהיו התפרצויות כי עדיין הרוב מחסן.
שרון,אפשר לגמרי להתווכח אם לחיסונים בכלל יש הצדקה ונדמה לי שיש הצדקה-ז"א יש סבירות שמחלות היו מתפרצות שוב אם לא היו מחסנים כלל. לא נראה לי שיש מה להתווכח שזה לא חייב לקרות ביומו הראשון של היילוד גם לא בחודש הראשון לחייו, גם לא בשנה הראשונה לחייו. ואם הרוב מחסן אז יש את המיעוט, ככל הנראה -הטפיל שלא מחסן ולא יהיו התפרצויות כי עדיין הרוב מחסן.
חיסון צהבת
בדיוק.
ולכן אני לא מסכימה עם דברייך ש השיקול הוא טובת הילד.
השיקול הוא_ בהחלט _טובת הכלל ולא טובת הילד הפרטי שלי. אני חושבת שבלי קשר לדמוניזציה לממסד, זה בעיקר מראה כמה האינטרסים שלי - כאמא פרטית דעתנית - אינם עולים בקנה אחד עם האינטרסים של הממסד.
(אני חושבת שכאן נסכים).
(וזה עוד בלי להיכנס ל- דמוניזציה של הממסד במגוון תחומים נוספים - שבכל מקרה יש באמתחתי - ...
).
בדיוק.
ולכן אני לא מסכימה עם דברייך ש השיקול הוא טובת הילד.
השיקול הוא_ בהחלט _טובת הכלל ולא טובת הילד הפרטי שלי. אני חושבת שבלי קשר לדמוניזציה לממסד, זה בעיקר מראה כמה האינטרסים שלי - כאמא פרטית דעתנית - אינם עולים בקנה אחד עם האינטרסים של הממסד.
(אני חושבת שכאן נסכים).
(וזה עוד בלי להיכנס ל- דמוניזציה של הממסד במגוון תחומים נוספים - שבכל מקרה יש באמתחתי - ...

חיסון צהבת
שזה לא חייב לקרות ביומו הראשון של היילוד
שוב אומר את זה - הסיבה לכך היא כדי להגן על ילדים בפני הדבקה מאמא נשאית.
אחרת מה היתה הבעיה לחסן בבי"ס?
ולא טובת הילד הפרטי שלי
כמה נשים מהאוכלוסיה הכללית יכולות להקרא לדעתך אמא פרטית דעתנית ?
מועטות.
ולכן מעדיפים שאת תהיי היוצא מהכלל המעיד על הכלל ולא להיפך. עדיף שאת תבקשי לא לחסן, מאשר לחכות שאלף נשים אחרות יחסנו מתוך הבנת הצורך.
<תחת השפעת מחסור חמור בשעות שינה. מתנצלת אם לא בהירה מספיק>
אחרת - לדעתי האישית זה סתם מיותר. לא נכלל אצלי תחת ההגדרה ביקורת בונה, או ויכוח מפרה. אבל אולי זו רק אני.
שוב אומר את זה - הסיבה לכך היא כדי להגן על ילדים בפני הדבקה מאמא נשאית.
אחרת מה היתה הבעיה לחסן בבי"ס?
ולא טובת הילד הפרטי שלי
כמה נשים מהאוכלוסיה הכללית יכולות להקרא לדעתך אמא פרטית דעתנית ?
מועטות.
ולכן מעדיפים שאת תהיי היוצא מהכלל המעיד על הכלל ולא להיפך. עדיף שאת תבקשי לא לחסן, מאשר לחכות שאלף נשים אחרות יחסנו מתוך הבנת הצורך.
<תחת השפעת מחסור חמור בשעות שינה. מתנצלת אם לא בהירה מספיק>
אחרת - לדעתי האישית זה סתם מיותר. לא נכלל אצלי תחת ההגדרה ביקורת בונה, או ויכוח מפרה. אבל אולי זו רק אני.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
חיסון צהבת
_שזה לא חייב לקרות ביומו הראשון של היילוד
שוב אומר את זה - הסיבה לכך היא כדי להגן על ילדים בפני הדבקה מאמא נשאית._
שרון, תסלחי לי זה פשוט קשקוש. לי הרופא עשה בדיקת נשאות בהריון (לא נשאית). בכל זאת הייתי צריכה בזמן אמת בחדר לידה לזכור לבקש לחתום על הטופס שאני מוותרת על החיסון, אחרת היו מחסנים בניגוד לדעתי (כן, על אחריותי לזכור לבקש אותו בזמן לידה. אף אחד לא ישאל אותי לולא אבקש בעצמי, שזה כבר הפרה בוטה של זכויות החולה להבנתי, לתת טיפול בי לידע האפוטרופוס). בעקבות חתימתי ביה"ח שח אליי לחדר רופאה שתדבר אל ליבי, הסתכלנו ביחד בבדיקות שלי בהריון והיא ראתה שנבדקתי והכל בסדר. אז אם כבר נבדקתי בהריון למה ברירת המחדל היא בכל זאת לחסן? לא חרם חרם חרם? לפחות תשאלו או תבדקו בתיק האישי. בשביל מה לעזזל הוא קיים? את חושבת שחיסון זה סתם? אם לא יועיל לא יזיק? אין דבר כזה בעולם. לכל דבר יש מחיר. אז נכון את צודקת, לאף אחד אין כוונה רעה מראש. אולי נסכים שזו פשוט חלמאות שצועקת לשמים?
לחסן בגיל יום בגלל יחסי מין עתידיים... נראה לי תת רמה בכלל להתיחס לטענה הזאת.
<אני יודעת שגלשנו מהנושא אבל פשוט הייתי חייבת להגיד את זה>.
שוב אומר את זה - הסיבה לכך היא כדי להגן על ילדים בפני הדבקה מאמא נשאית._
שרון, תסלחי לי זה פשוט קשקוש. לי הרופא עשה בדיקת נשאות בהריון (לא נשאית). בכל זאת הייתי צריכה בזמן אמת בחדר לידה לזכור לבקש לחתום על הטופס שאני מוותרת על החיסון, אחרת היו מחסנים בניגוד לדעתי (כן, על אחריותי לזכור לבקש אותו בזמן לידה. אף אחד לא ישאל אותי לולא אבקש בעצמי, שזה כבר הפרה בוטה של זכויות החולה להבנתי, לתת טיפול בי לידע האפוטרופוס). בעקבות חתימתי ביה"ח שח אליי לחדר רופאה שתדבר אל ליבי, הסתכלנו ביחד בבדיקות שלי בהריון והיא ראתה שנבדקתי והכל בסדר. אז אם כבר נבדקתי בהריון למה ברירת המחדל היא בכל זאת לחסן? לא חרם חרם חרם? לפחות תשאלו או תבדקו בתיק האישי. בשביל מה לעזזל הוא קיים? את חושבת שחיסון זה סתם? אם לא יועיל לא יזיק? אין דבר כזה בעולם. לכל דבר יש מחיר. אז נכון את צודקת, לאף אחד אין כוונה רעה מראש. אולי נסכים שזו פשוט חלמאות שצועקת לשמים?
לחסן בגיל יום בגלל יחסי מין עתידיים... נראה לי תת רמה בכלל להתיחס לטענה הזאת.
<אני יודעת שגלשנו מהנושא אבל פשוט הייתי חייבת להגיד את זה>.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
חיסון צהבת
השיקול הוא טובת הילד. כי אם יש אמא חולה בהפטיטיס B ולא מאובחנת - החיסון הזה אולי יציל את הילד.
אז מה הבעיה? בודקים כסטנדרט את כל הנשים בהריון, ורק מי שנשאית או שלא נבדקה מחסנים לה את הילד. בשביל זה יש תיק רפואי, לא? זה מה שעושים כאן (יחד עם בדיקות לאיידס וכדו') ואני די בטוחה שבעוד מדינות, ולא שמעתי על איזו מגיפת הפטיטיס B בילודים בהולנד. הטיעון על זה שהאמא יכולה להידבק בדיוק בחלון הזמן שבין הבדיקה ללידה הוא בעיני קצת מוגזם. אולי רלוונטי באיזור שבו המחלה מאד נפוצה, אבל בטח לא במערב.
האמת היא שאני גם לא מבינה את הטיעון של נוחיות הממסד. איך יותר נוח לממסד לחסן את כל התנוקות מלבדוק את כל הנשים? נשים בהריון גם ככה עושות בדיקות דם, זה בטח לא כזה טרטור או כסף להוסיף עוד מבחנה.
אז מה הבעיה? בודקים כסטנדרט את כל הנשים בהריון, ורק מי שנשאית או שלא נבדקה מחסנים לה את הילד. בשביל זה יש תיק רפואי, לא? זה מה שעושים כאן (יחד עם בדיקות לאיידס וכדו') ואני די בטוחה שבעוד מדינות, ולא שמעתי על איזו מגיפת הפטיטיס B בילודים בהולנד. הטיעון על זה שהאמא יכולה להידבק בדיוק בחלון הזמן שבין הבדיקה ללידה הוא בעיני קצת מוגזם. אולי רלוונטי באיזור שבו המחלה מאד נפוצה, אבל בטח לא במערב.
האמת היא שאני גם לא מבינה את הטיעון של נוחיות הממסד. איך יותר נוח לממסד לחסן את כל התנוקות מלבדוק את כל הנשים? נשים בהריון גם ככה עושות בדיקות דם, זה בטח לא כזה טרטור או כסף להוסיף עוד מבחנה.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
חיסון צהבת
יותר מזה, רחל. יש אוכלוסיה שלמה של נשים שהתחסנו להפטיטיס B (אני למשל, עקב התנדבות במד"א לפני כמה שנים. זה לא מנע מכמה גורמים רפואיים לתת לי הרצאה שלמה על חוסר האחריות שלי בהחלטה לא לחסן )
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
חיסון צהבת
הטיעון על זה שהאמא יכולה להידבק בדיוק בחלון הזמן שבין הבדיקה ללידה הוא בעיני קצת מוגזם. אולי רלוונטי באיזור שבו המחלה מאד נפוצה, אבל בטח לא במערב
לצורך העניין על אותו בסיס אפשר לטעון שבדיקת האיידס שעושים בתחילת ההריון לא תקפה לסוף ההריון S-:
לצורך העניין על אותו בסיס אפשר לטעון שבדיקת האיידס שעושים בתחילת ההריון לא תקפה לסוף ההריון S-:
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
חיסון צהבת
שחיסון זה סתם? אם לא יועיל לא יזיק? אין דבר כזה בעולם
אין לי סבלנות כרגע לחפש חומר בנושא, אבל עד כמה שידוע לי חיסונים הם מאוד מזיקים. באופן אישי אני מצטער על כך שחיסנו אותי ביום הגיוס לצהל, כשעוד לא הייתי דעתן בנושא.
וכנראה שחוץ ממני יש עוד כמה שחושבים שדבריה של אחרת מנוסחים בצורה לא סימפטית בלשון המעטה.
אני חושב שזאת קצת הגזמה. היא כתבה בצורה בוטה, כדי להעביר מסר חריף, לא מעבר לזה.
אין לי סבלנות כרגע לחפש חומר בנושא, אבל עד כמה שידוע לי חיסונים הם מאוד מזיקים. באופן אישי אני מצטער על כך שחיסנו אותי ביום הגיוס לצהל, כשעוד לא הייתי דעתן בנושא.
וכנראה שחוץ ממני יש עוד כמה שחושבים שדבריה של אחרת מנוסחים בצורה לא סימפטית בלשון המעטה.
אני חושב שזאת קצת הגזמה. היא כתבה בצורה בוטה, כדי להעביר מסר חריף, לא מעבר לזה.