חיסונים למבוגרים
חיסונים למבוגרים
חיפשתי באתר התייחסות לגבי שאלה החיסונים למבוגרים, למרות שאני מניחה שרבים מאיתנו קיבלו חיסונים בתקופת הבגרות. אני מאמינה ש"ניתוח" התגובות שלנו כבוגרים, יכול לעזור בהבנת התהליך אצל הילדים.
חיסונים למבוגרים
ובאופן אישי,
לאחרונה קיבלתי מספר חיסונים עקב עבודתי בבית חולים. אני מרגישה, שבחיסונים הוציאו אותי מאיזון. אני לא מדברת על הרגשת החולי והחולשה בימים הראשונים שלאחר החיסון.
לכל אחד מאיתנו, הסימפטומים שלו שמתפרצים כשמשהו משתבש. אצל אחד אסטמה, השני פטריות בצפרניים, השלישי חצ'קונים והרביעית פטרייה בנרתיק.
ישבתי על היומן וניסיתי לנתח שינויים בתזונה, שינה, מצב הזוגיות, תרופות שנטלתי וכו וכו. ואני שוב ושוב חוזרת לכך שהכל התחיל בדיוק אחרי שקיבלתי את החיסונים.
אני תוהה, האם יש עוד מישהו שהרגיש כך כאשר קיבל חיסונים בתור מבוגר?
לאחרונה קיבלתי מספר חיסונים עקב עבודתי בבית חולים. אני מרגישה, שבחיסונים הוציאו אותי מאיזון. אני לא מדברת על הרגשת החולי והחולשה בימים הראשונים שלאחר החיסון.
לכל אחד מאיתנו, הסימפטומים שלו שמתפרצים כשמשהו משתבש. אצל אחד אסטמה, השני פטריות בצפרניים, השלישי חצ'קונים והרביעית פטרייה בנרתיק.
ישבתי על היומן וניסיתי לנתח שינויים בתזונה, שינה, מצב הזוגיות, תרופות שנטלתי וכו וכו. ואני שוב ושוב חוזרת לכך שהכל התחיל בדיוק אחרי שקיבלתי את החיסונים.
אני תוהה, האם יש עוד מישהו שהרגיש כך כאשר קיבל חיסונים בתור מבוגר?
חיסונים למבוגרים
הי יקירתי, איזה חיסונים קיבלת? והאם עכשיו כבר בסדר?
בזמנו כשעבדתי עם דם קיבלתי צהבת B ולא זוכרת תגובה מסוימת.
אבל אני מאד מסכימה איתך שטוב לנתח.
בזמנו כשעבדתי עם דם קיבלתי צהבת B ולא זוכרת תגובה מסוימת.
אבל אני מאד מסכימה איתך שטוב לנתח.
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*
חיסונים למבוגרים
לפני כ-8 שנים, לפני טיול למזרח, הלכתי להתחסן את כל מה שמומלץ במרפאה, בלי לחשוב פעמיים.
קיבלתי תוך מס' דקות קיבלתי מס' חיסונים שונים ביניהם חיסון שנקרא ג'פניז (נדמה לי), אני זוכרת שאחרי זמן מנוחה במרפאה הלכתי לסוכנות נסיעות, ושם פתאום התחילה לי בחילה, ביקשתי סליחה מהסוכנת שישבתי מולה והלכתי להקיא, לאחר כמה דקות של התרעננות שבתי לשבת מולה ושוב-בחילה הלכתי שוב להקיא, ושוב ושוב...כך מס' פעמים...
הגוף שלי ללא ספק עבר משבר וניסה להוציא את מה שהכניסו אליו.
מאז עוד אנשים סיפרו לי שאחרי החיסון הזה היתה להם תופעה דומה.
לפני הטיול האחרון אפילו לא העלתי על דעתי להתחסן (לא אני ובטח שלא ילדי!!!)
קיבלתי תוך מס' דקות קיבלתי מס' חיסונים שונים ביניהם חיסון שנקרא ג'פניז (נדמה לי), אני זוכרת שאחרי זמן מנוחה במרפאה הלכתי לסוכנות נסיעות, ושם פתאום התחילה לי בחילה, ביקשתי סליחה מהסוכנת שישבתי מולה והלכתי להקיא, לאחר כמה דקות של התרעננות שבתי לשבת מולה ושוב-בחילה הלכתי שוב להקיא, ושוב ושוב...כך מס' פעמים...
הגוף שלי ללא ספק עבר משבר וניסה להוציא את מה שהכניסו אליו.
מאז עוד אנשים סיפרו לי שאחרי החיסון הזה היתה להם תופעה דומה.
לפני הטיול האחרון אפילו לא העלתי על דעתי להתחסן (לא אני ובטח שלא ילדי!!!)
חיסונים למבוגרים
כשהייתי בצבא קיבלתי חיסון נגד שפעת (המפקד אמר לעשות) ואח"כ הרגשתי ממש רע.
הרבה שנים אח"כ קיבלתי חיסון נגד אדמת לקראת הריון - לא הרגשתי משהו מיוחד אח"כ.
כנ"ל לגבי חיסון שפעת שהייתי צריכה לקבל (וממש חששתי לאור ניסיון העבר), לא השפיע חוץ מכאב קל ביד כמה שעות אחרי החיסון.
הרבה שנים אח"כ קיבלתי חיסון נגד אדמת לקראת הריון - לא הרגשתי משהו מיוחד אח"כ.
כנ"ל לגבי חיסון שפעת שהייתי צריכה לקבל (וממש חששתי לאור ניסיון העבר), לא השפיע חוץ מכאב קל ביד כמה שעות אחרי החיסון.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30
חיסונים למבוגרים
אצל אחותי ושנתיים לאחר מכן אצלי התפרצה (כנראה בעקבות החיסונים עם הגיוס) תסמונת הלאות הכרונית.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיסונים למבוגרים
קישור לכתבה של ד"ר בלילוק על השפעת החיסונים על אנשים מבוגרים. מתורגם לעברית ומרתק!
http://hisunim.com/depression.htm
http://hisunim.com/depression.htm
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
חיסונים למבוגרים
אנחנו שני מבוגרים שטסים לגיאורגיה ו/או ארמניה.
בהמלצות משרד הבריאות כתוב שצריך להתחסן נגד פוליו ודלקת כבד נגיפית A, עוד חיסונים אופציונאליים: כלורוקווין, דלקת כבד B וטייפואיד.
מישהו יודע האם בכלל כדאי להתחסן לטיול ממין זה? (מתכוונים לטייל בין כפרים, במסלולי טיול בהרים וגם קצת בערים)
איך בכלל חוטפים את המחלות האלו והאם יש דרך להימנע מהן בלי חיסון?
עוד מחשבות בנושא ייתקבלו בברכה...
בהמלצות משרד הבריאות כתוב שצריך להתחסן נגד פוליו ודלקת כבד נגיפית A, עוד חיסונים אופציונאליים: כלורוקווין, דלקת כבד B וטייפואיד.
מישהו יודע האם בכלל כדאי להתחסן לטיול ממין זה? (מתכוונים לטייל בין כפרים, במסלולי טיול בהרים וגם קצת בערים)
איך בכלל חוטפים את המחלות האלו והאם יש דרך להימנע מהן בלי חיסון?
עוד מחשבות בנושא ייתקבלו בברכה...
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
חיסונים למבוגרים
נראה לי שכדאי לבדוק באתר של חסון. סביר שיהיה שם הסבר לגבי דרכי המעבר של הנ"ל.
אני לא התחסנתי גם למזרח (הודו, תאילנד, סין) ולמדינות באירופה שמופיעות כמצריכות חיסון דלקת כבד A (צ'כיה, קרואטיה) ולא הייתי מתחסנת גם לאלו (חיסונים ויעדים).
כאן כתוב שגאוגרגיה הוכרזה כנקייה מפוליו, והוסרה המלצת החיסון לגביה: http://www.health.gov.il/download/forms/[po]a2834 epi11 06[/po].pdf
אני לא התחסנתי גם למזרח (הודו, תאילנד, סין) ולמדינות באירופה שמופיעות כמצריכות חיסון דלקת כבד A (צ'כיה, קרואטיה) ולא הייתי מתחסנת גם לאלו (חיסונים ויעדים).
כאן כתוב שגאוגרגיה הוכרזה כנקייה מפוליו, והוסרה המלצת החיסון לגביה: http://www.health.gov.il/download/forms/[po]a2834 epi11 06[/po].pdf
-
חיסונים למבוגרים
אני עובדת בגוף ששייך לבית חולים. מחייבים אותנו לקבל חיסונים (בעיקר שעלת. אבעבועות חתמתי שחליתי כילדה). כעת מאיימים בשימוע למי שלא יתחסן.
זה חוקי?
זה חוקי?
-
חיסונים למבוגרים
לא יודעת אם חוקי כיום, אבל נראה שזה הולך לכיוון.
ארגון הבריאות הבינלאומי הכריז על אנשים שלא מתחסנים מבחירה כסכנה למין האנושי. יחד עם זיהום אוויר, ושינוי האקלים.
אז כרגע הרבה רוצים להפוך את החיסונים לחובה.
אם.ילדה
ארגון הבריאות הבינלאומי הכריז על אנשים שלא מתחסנים מבחירה כסכנה למין האנושי. יחד עם זיהום אוויר, ושינוי האקלים.
אז כרגע הרבה רוצים להפוך את החיסונים לחובה.
אם.ילדה