טיפים למעבר דירה
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
טיפים למעבר דירה
טוב אז היום אנחנו הולכים לראיון אצל בעלת הבית.
אם נעבור אותו אין לי מושג מה עושים.
אני לא יודעת לארגן הכל ואיך לארוז שלא ישבר ושנוכל למצוא בקלות.
אני לא יודעת למצוא חברת הובלה אמינה .
אני לא יודעת איך מסבירים לכלבה שמעכשיו פה זה הבית שלה ואם היא הולכת לאיבוד שתחזור לפה ולא לשם .(מישהו אמר לי שלא משאירים אותה לבד בבית חדש שבועיים)
אני אפילו לחוצה מלהחליף מכולת.
ואז חשבתי על זה שיש אנשים שכל כמה חודשים בערך שנה עוברים דירה ובטח יש להם אחלה עצות. והם מכירים את המובילים בשמות פרטיים.
אני יוצאת בקריאה נרגשת - עיזרו לי.
גלו לי איך לא יוצאים מדעתי ואיך עושים הכל נכון וטוב.
תודה .
אם נעבור אותו אין לי מושג מה עושים.
אני לא יודעת למצוא חברת הובלה אמינה .
אני לא יודעת איך מסבירים לכלבה שמעכשיו פה זה הבית שלה ואם היא הולכת לאיבוד שתחזור לפה ולא לשם .(מישהו אמר לי שלא משאירים אותה לבד בבית חדש שבועיים)
אני אפילו לחוצה מלהחליף מכולת.
ואז חשבתי על זה שיש אנשים שכל כמה חודשים בערך שנה עוברים דירה ובטח יש להם אחלה עצות. והם מכירים את המובילים בשמות פרטיים.
אני יוצאת בקריאה נרגשת - עיזרו לי.
גלו לי איך לא יוצאים מדעתי ואיך עושים הכל נכון וטוב.
תודה .
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
טיפים למעבר דירה
לארוז לפי המיקום בבית שהדברים אמורים להגיע אליהם, ולכתוב על הארגז מבחוץ לאן הוא מיועד: מטבח, סלון, חדר שינה וכו'. ככה אפשר כשמעבירים ישר להעביר לחדר הנכון. את יכולה גם לכתוב ביותר קטן על הארגז מה בדיוק הוא מכיל, כדי שאת תזכרי. וכמובן שאם שביר לכתוב בגדול ובכמה מקומות בולטים על אותו הארגז...
בהצלחה ומעבר נעים!!!
(ממישהי שעוברת הרבה אבל בלי חברת הובלה ועוד לא יצא לה לה לגור מספיק זמן במקום כדי להיקשר למכולת השכונתית שלו![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
לארוז לפי המיקום בבית שהדברים אמורים להגיע אליהם, ולכתוב על הארגז מבחוץ לאן הוא מיועד: מטבח, סלון, חדר שינה וכו'. ככה אפשר כשמעבירים ישר להעביר לחדר הנכון. את יכולה גם לכתוב ביותר קטן על הארגז מה בדיוק הוא מכיל, כדי שאת תזכרי. וכמובן שאם שביר לכתוב בגדול ובכמה מקומות בולטים על אותו הארגז...
בהצלחה ומעבר נעים!!!
(ממישהי שעוברת הרבה אבל בלי חברת הובלה ועוד לא יצא לה לה לגור מספיק זמן במקום כדי להיקשר למכולת השכונתית שלו
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
טיפים למעבר דירה
שמעת על הכל במקום ?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
טיפים למעבר דירה
כן, רק דברים רעים שמעתי עליהם. לא ,אני לא עד כדי כך עלובה. בכל מקרה את הדירה הזאת לא השגנו.אני יודעת שאני יכולה לעשות את זה. זה רק ממש מלחיץ אותי כל הפעמים שעברתי בחיי היו מעבר לים. כן הפרידה מהמכולת של סלומון והבדיחה שלו כל פעם שאני מסתכלת במגזין שמתי הוא יראה אותי במגזין תחסר לי המון .
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
טיפים למעבר דירה
מותר להתערב? מאיפה צץ לי פתאום הרגיעון כבד את עצמך? בכל אופן בתור מישהי שעברה דירה לפני כשנה וחצי יש לי כמה עצות. בעניין האריזה תקני גליל של נייר פצפצים ושל נייר עיתון (לא מודפס כמובן). אלה ישמשו אותך מצוין לאריזת כל הדברים השבירים. הצטיידי גם במסקינטייפ שבגליל שלו יש אפשרות חיתוך זה ימנע את הצורך לחפש מספריים בבלגאן. את זקוקה גם למרקרים עבים. אם תכתבי על כל קופסה בצבע אחר ועל משקופי החדרים תדביקי מדבקה בולטת בצבע הזה למובילים יהיה קל לדעת היכן להניח כל ארגז גם אם אינם קוראי עברית (מה שנפוץ במקומותינו). את הכיתוב על הקופסאות אני ממליצה לעשות מכמה צדדים כך לא צריך להפוך את הקופסה בכדי לדעת. על כל קופסה כאמור בצבע המתאים תכתבי לאן היא מיועדת ומה יש בה. אפשר לסמן בשביל המובילים קופסאות עם דברים שבירים באיזשהו סימן ברור. האריזה הינה הזדמנות מופלאה לעשות סדר ולהיפטר מחפצים שכבר לא צריך. זה חוסך כסף גם בהובלה. ממליצה להוביל בעצמכם כמה דברים מראש ולסדר. כך למשל אנחנו סידרנו את המטבח על תכולתו (חוץ מאוכל) כמה ימים לפני שנכנסנו וגם את הארונות. בהובלה עצמית כמובן. זה מאוד מקל ביום המעבר. כדאי לנקות את הדירה כשהיא עדיין ריקה לפני שעוברים. זה מאוד מקל. תובנות נוספות בהמשך כואבת לי היד.
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
טיפים למעבר דירה
אם את בקטע של פנג שווי כדאי לעשות טיהור של הבית החדש לפני שנכנסים כשעדיין אין רהיטים בבית, וטיהור של הבית שעוזבים אחרי שהוא ריק מרהיטים.
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
טיפים למעבר דירה
מכיוון שאנחנו עוברים דירה בעוד חודש ואני מבועתת לחלוטין מהרעיון, עוד טיפים יתקבלו מאד מאד בברכה......
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 17:03
- דף אישי: הדף האישי של אחות_של_המחליף*
טיפים למעבר דירה
מכיוון שהספקתי כבר לעבור 3 דירות, יש לי כמה תובנות, שאולי מובנות מאליהן, אבל לדעתי חשובות.
- לארוז כמה שיותר לפני המועד המתוכנן. זה נותן אפשרות להתארגן בהתאם. כי לפעמים מגלים שאין מספיק ארגזים, שאין חומר אריזה מספיק וכו'..
- לדבר עם "ספקים" לפחות 3 שבועות לפני המעבר כדי לשאול מה צריך לעשות כדי להעביר, ולהתארגן בהתאם. (חב' הטלפון, חב' אינטרנט, חב' TV (לא עלינו), חשמל, גז, ארנונה (למי שגר בעיר, לא עלינו) ושאר מרעין בישין..)
- לנקות את הדירה לפני שניכנסים אליה- זה חשוב מאוד! ככה הרבה יותר קל לנקות. לדירה האחרונה לא התביישנו ולקחנו עוזרת (הדירה היתה קודם של 6 בנים בגיל 18-20 או משהו כזה.. בעעעעע!)
- לוודא שבדירה החדשה יש שקעים מתאימים בחדרים המתאימים (שקעי טלפון, אינטרנט וכו'..)
- לחפש בגוגל "טיפים למעבר דירה"
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טיפים למעבר דירה
- אריזה ירוקה - לאגור עיתונים וניילונים ולמחזר כחומרי ריפוד ועיטוף.
- לאגור רשימה של אנשים ומוסדות שצריך לעדכן בכתובת החדשה.
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
טיפים למעבר דירה
- בשבילי מעברי דירה הם הזדמנות להיפטר מהמון דברים, אבל אני מחלקת את זה בין האריזה לפריקה. יש הרבה דברים שקל לי לזרוק ואז הם בכלל לא נכנסים לארגז אלא הולכים לפח, לתרומה, לחברים וכו'. ואם יש דברים שתוך כדי אריזה אני לא מסוגלת להתמודד איתם, הם נכנסים לארגז בכל זאת ואז בדירה החדשה אני יכולה שוב לשאול האם אני באמת צריכה את זה? וככה עוד דברים מוצאים את דרכם החוצה לפני שהם נכנסים לארונות.
- אם יש מי שיכול לעזור - לבקש ממשפחה וחברים עזרה גם באריזה וגם בפריקה, זה הופך את זה לפחות מעיק ומעייף.
- לקחת מספיק ארגזים, אצלנו בכל מעבר תמיד היה שלב שכל החדרים כבר היו ארוזים וכאילו נשארו רק כמה דברים קטנים, ובפועל הדברים האלה מילאו כמה ארגזים טובים.
טיפים למעבר דירה
לאסוף קרטונים - כל פעם כמה מהסופר, קצת מהשוק, אם רואים ליד פח ערמה של קרטונים שהשאיר מי שכבר עבר דירה, אחלה...
נייר דבק רחב רחב רחב!!!
לסגור את תחתית הקרטונים כמו שצריך, עם נייר דבק, לא האילתור של רבע מתחת לרבע מתחת לרבע מתחת לרבע.
לרפד קרטון של שבירים עם מגבת/סוודר, להפריד בין צלחות עם מגבוני נייר (ולאסוף אח"כ לשימוש סטנדרטי), כוסות וספלים בארגזים רדודים(כמו של ירקות) והפוכים.
ספרים עושים קרטונים כבדים מאד = קרטונים קטנים יחסית.
ארגז מיוחד ובו: קומקום וכל מה שצריך לקפה/חליטה, סנוויצ'ים, כיבוד קל והמהדרין מוסיפין רדיו דיסק וכמה תקליטורים.
ארגזי פיצ'פקעס: אחרי שארזת את כל הספרים, הבגדים וכלי המטבח וחשבת ששיחקת אותה תותח, מסתבר שנשארו עוד 46 טון דברים קטנים לארוז.
מגרות הן האויב הגדול של שפיות העוברים. בשלב מסוים מותר להיכנע ופשוט לשפוך מגירות אל קרטון פיצ'פקעס. כשבאותה מגירה יש סכו"ם, מפתחות, מוצצים, משקפיים ישנים ומספריים גדולים, אסור לנסות למיין. זה יגמר בבכי. ולא של המגירה.
חברים - ואי אפשר להפריז בחשיבות הנקודה - לנסות לארגן חבר/ה מהזן הקרוב להיות איתכם ברגעים הקשים, מישהו שיזכיר שזה שלא מצאת את הקרטון של הסדיניםזה לא סיבה לקפוץ מהחלון. במיוחד כשעברת לקומת קרקע.
ושוב, אחלה זמן למיין... ולזרוק.
ב ה צ ל ח ה
נייר דבק רחב רחב רחב!!!
לסגור את תחתית הקרטונים כמו שצריך, עם נייר דבק, לא האילתור של רבע מתחת לרבע מתחת לרבע מתחת לרבע.
לרפד קרטון של שבירים עם מגבת/סוודר, להפריד בין צלחות עם מגבוני נייר (ולאסוף אח"כ לשימוש סטנדרטי), כוסות וספלים בארגזים רדודים(כמו של ירקות) והפוכים.
ספרים עושים קרטונים כבדים מאד = קרטונים קטנים יחסית.
ארגז מיוחד ובו: קומקום וכל מה שצריך לקפה/חליטה, סנוויצ'ים, כיבוד קל והמהדרין מוסיפין רדיו דיסק וכמה תקליטורים.
ארגזי פיצ'פקעס: אחרי שארזת את כל הספרים, הבגדים וכלי המטבח וחשבת ששיחקת אותה תותח, מסתבר שנשארו עוד 46 טון דברים קטנים לארוז.
מגרות הן האויב הגדול של שפיות העוברים. בשלב מסוים מותר להיכנע ופשוט לשפוך מגירות אל קרטון פיצ'פקעס. כשבאותה מגירה יש סכו"ם, מפתחות, מוצצים, משקפיים ישנים ומספריים גדולים, אסור לנסות למיין. זה יגמר בבכי. ולא של המגירה.
חברים - ואי אפשר להפריז בחשיבות הנקודה - לנסות לארגן חבר/ה מהזן הקרוב להיות איתכם ברגעים הקשים, מישהו שיזכיר שזה שלא מצאת את הקרטון של הסדיניםזה לא סיבה לקפוץ מהחלון. במיוחד כשעברת לקומת קרקע.
ושוב, אחלה זמן למיין... ולזרוק.
ב ה צ ל ח ה
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27
טיפים למעבר דירה
לארוז מזוודה אחת עם דברים לשבוע (בגדים, כלי רחצה, סדינים, מגבות, דיסקים חשובים, או כל דבר אחר שאי אפשר בלעדיו שבוע) -
כאילו נוסעים לבית מלון לשבוע.
זה חוסך את הצורך למצוא משהו דחוף בכל הבלגן בין מלא ארגזים.
זה גם מאפשר בקלות לסוע לישון במקום אחר אם פתאום 2 בלילה ואין מים בברזים או חשמל...
בהצלחה!
כאילו נוסעים לבית מלון לשבוע.
זה חוסך את הצורך למצוא משהו דחוף בכל הבלגן בין מלא ארגזים.
זה גם מאפשר בקלות לסוע לישון במקום אחר אם פתאום 2 בלילה ואין מים בברזים או חשמל...
בהצלחה!
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20
טיפים למעבר דירה
עוד כמה עצות -
להתחיל* - אני בדרך כלל מתחילה מהספרים - הם נכנסים בקלי קלות לתוך הארגזים, ותוך 20 דקות אני ניצבת מול ערימת ארגזים מלאים וסגורים ומדפים ריקים. מהשלב הזה הכל הופך קשה יותר, אבל ההתחלה המהירה הזו מכניסה לשוונג.
במעבר האחרון שלנו ביקשתי מהמובילים לרכז את כל הארגזים בחדר העבודה, וסידרתי אותם שם בצורה שתהיה לי גישה כמעט נוחה לרובם, את הרהיטים הם הכניסו ישר לחדרים המתאימים, וכך כשהם עזבו אותי לנפשי עם הארגזים היה לי בית ריק אך מסודר ומרוהט, ופשוט התחלתי להוציא ארגז-ארגז ולפרוק. זה היה ממש מוצלח, כי לקח לנו כמה ימים לפרוק את הכל אבל לא היינו "על ארגזים" כל הזמן הזה (חוץ מארגז בגדי החורך שלי, ששימש לנו שולחן סלון בחודש הראשון:-))
להתחיל* - אני בדרך כלל מתחילה מהספרים - הם נכנסים בקלי קלות לתוך הארגזים, ותוך 20 דקות אני ניצבת מול ערימת ארגזים מלאים וסגורים ומדפים ריקים. מהשלב הזה הכל הופך קשה יותר, אבל ההתחלה המהירה הזו מכניסה לשוונג.
- אם יש מישהי (חברה/בת משפחה) שיכולה להתגייס ולעזור - מומלץ. זו עבודה קשה ואמוציונלית, ומישהו נטרלי יכול להאיץ אותה (ולא להתעכב על כל מכתב/ תמונה/ ספל שקיבלת מתנה לבת מצווה). עזרה חיצונית חשובה בעיקר לקראת הסוף, בשלב הפיצ'פקעס.
- לארוז בנפרד (ולהעביר לבד באוטו) כלי עבודה - פטיש, מסמרים, מברגים, מספריים.
- לסמן ארגזים (בנוסף לכיתוב ולסימון החדרים לפי צבעים) לפי דרגת דחיפות - כלומר לסמן כאלו שהם ממש דחופים (ארגז כלי אוכל שמשתמשים בהם ביום-יום וכד') וכאלו שאפשר גם לפתוח בעוד שלשה שבועות (בגדי קיץ, אם עוברים עכשיו, או הכלים של פסח).
במעבר האחרון שלנו ביקשתי מהמובילים לרכז את כל הארגזים בחדר העבודה, וסידרתי אותם שם בצורה שתהיה לי גישה כמעט נוחה לרובם, את הרהיטים הם הכניסו ישר לחדרים המתאימים, וכך כשהם עזבו אותי לנפשי עם הארגזים היה לי בית ריק אך מסודר ומרוהט, ופשוט התחלתי להוציא ארגז-ארגז ולפרוק. זה היה ממש מוצלח, כי לקח לנו כמה ימים לפרוק את הכל אבל לא היינו "על ארגזים" כל הזמן הזה (חוץ מארגז בגדי החורך שלי, ששימש לנו שולחן סלון בחודש הראשון:-))
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
טיפים למעבר דירה
_לארוז מזוודה אחת עם דברים לשבוע (בגדים, כלי רחצה, סדינים, מגבות, דיסקים חשובים, או כל דבר אחר שאי אפשר בלעדיו שבוע) -
כאילו נוסעים לבית מלון לשבוע._
רעיון גדול!
כאילו נוסעים לבית מלון לשבוע._
רעיון גדול!
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
- דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*
טיפים למעבר דירה
- למספר את החדרים בבית החדש, לשים שלט עם מספר החדר על כל דלת, ולרשום על הארגזים לאיזה מספר חדר הם אמורים להגיע, מכל הצדדים של הארגז, גדול.
- לסמן עם חץ על הארגז מהו חלקו העליון של הארגז (שלא יהפכו).
- לודא שלחברת ההובלות יש ביטוח, ולבדוק עד איזה סכום.
- לזרוק מה שיותר בעת האריזה, בלי סנטימנטים. בגדים שלא לבשו שתי עונות, לזרוק. משהו לפתאום צץ משום מקום, אבל לא ממש הייתם צריכים אותו בשנתיים האחרונות גם אפשר למסור/לתרום.
- ארגזים של ספרים, לעשות חצי ספרים, חצי בגדים, להקל על המשקל.
- לתת לחתול להחליט איזה חדר יהיה חדר השינה...הוא יודע הכי טוב איפה האנרגיות הכי טובות בבית החדש.
-
טיפים למעבר דירה
מישהו יודע איפה ניתן לקנות גליל של נייר פצפצים?
כלומר באיזה סוג של חנויות
כלומר באיזה סוג של חנויות
טיפים למעבר דירה
בחנויות של חומרי בנין וכדומה
-
טיפים למעבר דירה
תודה !
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*