נראה לי שהרעיון הזה יקפיץ את צ'יק צ'ק מדרגה.
לפני שאני מציג את הרעיון, אני מבקש שתגלשו לדוגמאות אשר בראש הדף.
מה שיש לנו כאן זו אפשרות לטקסט שהוא חלק מהדף, אבל נִגלה רק אחרי לחיצה.
זה יכול להיות טוב ללימוד.
דוגמא מלימוד לוח הכפל (שאני מעתיק מהדף
הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק )
שאלה**: כמה זה תשע כפול חמש?
רמז ראשון בתוך קטע שנפתח**: דרך אחת נוחה להכפיל מספר בתשע היא להכפיל את המספר בעשר ולהוריד פעם אחת את המספר.
רמז שני בתוך קטע שנפתח**: דרך אחת נוחה להכפיל מספר בחמש היא להכפיל אותו בעשר ולחלק בשתים.
תשובה בתוך קטע שנפתח**: ארבעים וחמש.
מידע נוסף בתוך קטע שנפתח**: מסביר איך מגיעים למחשבון בחלונות (ואחרי שאוהדי לינוקס ומקינטוש יגיעו לדף - יתווספו בו הסברים גם איך מגיעים למחשבונים במערכות ההפעלה האלו, הן ב- KDE והן ב- GNOME).
הכח של הכלי הזה: הוא נותן אפשרות לעבד חומר לצורכי לימוד, ולכלול שאלות חזרה. כמובן שבדפים על נושאים לימודיים יהיה הרבה יותר חומר רקע, אולי הפניות לדפים אחרים והצעות לפעילות.
בכל אופן, האפשרות ליצור טקסט נפרס מאפשרת לקהילה ליצור תוכניות לימוד עשירות, אשר כולם משתתפים בהכנתן. שוו בנפשכם: ילד לומד את לוח הכפל, וכחלק מתהליך הלימוד הוא מכין תוכנית לימוד ללוח הכפל עם תרגילים.
כמו בחתימה של יונת - אתה מלמד באופן הטוב ביותר את מה שאתה צריך ללמוד - כך הילד לומד טוב יותר את לוח הכפל.
מעבר לכך - הוא גם מתרגל מה שהכינו ילדים אחרים, הורים אחרים, מורים, דודים וגולשים שונים.
החומר הזה לא מיועד יהיה רק למי שהחליט על לימודים בבית: הוא טוב גם למי שיש לו מורה גרוע ורוצה ללמוד בכל זאת, למי שרוצה ללמוד אבל החמיץ את השעורים בגלל טיול, מחלה או בעיות תעבורה, למי שרוצה לקחת קורס שלם - ואין לו זמן להגיע לבית ספר, למי שרוצה להשלים השכלה, כמו חרדים אשר יוצאים בשאלה ומגלים שחסר להם הרבה מאד, וכך הלאה וכך הלאה.
נושאי הלימוד אינם מוגבלים לתחומים של בתי הספר. האפשרויות הן בלתי נגמרות - ככל שיש נושאים ללימוד.
מדובר כאן על עיבוד של חומר לצורכי לימוד, אשר כל אחד יכול לעשות.
(לכן זה גם לא מתאים לדף
רעיונות לתוכן פעיל, אשר מיועד למי שיודע לתכנת).
הכלי הזה מתאים גם לדברים שאינם לימוד, כמו שאלוני ידע כללי, אבל די לנו בינתיים בלימוד - גם זו ברכה גדולה.
עכשיו לדבר הקהילה:
אנחנו מכירים את צורות העיצוב של צ'יק צ'ק (טקסט בין כוכביות הוא מודגש, מספרים עם נקודה בתחילת השורה זו רשימה ממוספרת וכדומה).
איזה עיצוב הייתם מציעים לטקסט נפרש?
צריך לזכור - העיצוב צריך להכיל גם את הטקסט שעל הכפתור (במקרה שלנו "תשובה"), וגם את הטקסט הנפרש.
רעיונות?