האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
לגבי ספר הבישול- זו מתנה ואני רוצה שתהיה לה אפשרות להחליף כך שלא נראה לי מתאים. מותר לשאול למה את לא רוצה אותו? אשמח לדעת אם זה בגלל שאת לא מרוצה ממנו. תודה
נכון, חשבתי על זה אחרי שכתבתי.
למה אני לא רוצה אותו ?
לא התחברתי אליו. סגנון כתיבה מתייפייף/פלצני/ברנז'אי/תל אביבי. לא ניסיתי משם אף מתכון. לא היה מספיק בריא בשבילי, רציתי משהו יותר מתקדם. אבל אולי דווקא למישהי שרק מתחילה בתחום זה יכול להיות בסדר.
_האם יש למישהו מידע על איפה אפשר לקנות חומר מילוי אקולוגי כלשהו למילוי בובות, בכמות מסחרית? כותנה, צמר או משהו אחר?
בהחלט. אני קונה, למילוי כריות כותנה במועצת הכותנה. הם יושבים בצומת הרצליה-כביש החוף. יש להם גם כותנה אורגנית. נדמה לי שזה 9 ש"ח לק"ג._
היי
יש אצלנו כותנה גולמית עבורך. וגם המון שאריות בדים בגדלים שונים שאנחנו רוצים למסור מאוד בקרוב את כולן ביחד. ועוד מבחר סוודרים.
אם את מעוניינת השאירי הודעה כאן או התקשרי. חגים שמחים!
אני קיבלתי קנס על דו"ח גם משום שלא הגיע לידעתי (דו"ח חניה)
פניתי למחלקת גבייה של העיריה במכתב והסבר - ביטלו לי את הקנס על התשלום הראשוני.
נראה לי שזה באמת יעבוד לך ואם לא אפילו טלפון לעו"ד.
בהצלחה
עו"ד שעובדים כמוציאים לפועל של כל מיני מועצות ועיריות הם איך לאמר בעדינות - מאנייקים!
קודם כל תתקשרי מהר לעיריה ישירות ותבררי מתי ניתן הדו"ח ואם לא חל עליו כבר חוק התיישנות
אח"כ אישורי מסירה של דואר רשום מהשולח
ואם כל זה עדיין משאיר בתוקף את העניין בד"כ אפשרי לסגור מולם ישירות את החוב
המוציאים לפועל למינהם הרבה פעמים סומכים על זה שאנשים פשוט מאד נבהלים מעצם הפניה של עו"ד ומייד שולפים כרטיס אשראי
במידה והשגת מהעיריה איזושהי הנחה על התשלום/ביטול חוב וכיוב תדאגי שיהיה לך מכתב חתום מהם עם הפרטים וכמובן קבלה
אוכלי הנבלות לא מהססים לחזור לניסיון שני לפעמים
תודה על ההצעה! יש מצב שארצה לקנןת ממך את הרצועות והאבזמים, אבל הייתי רוצה קודם להבין איזה סוג וגודל של אבזמים ובעיקר רצועות יש לך- ראיתי כמה סוגים בחנויות תפירה שלא סיפקו אותי. הרצועות היו גסות יחסית, אני מחפשת רצועות חלקלקות מאוד, כמו של היאמו.
נשמע טוב. זה בעצם מסדר לי את הכל חוץ מאת רצועת החזה.
למה הטבעת והקליפס של הטבעת?
אני אשאל משהו אחר לגבי הרצועות- יש מנשאי ילקוט בהם כשהילד בפנים, הרצועה מתהפכת ומתקווצ'צ'ת באבזם- זה קורה אם יש רווח בין הרצועה לאבזם אחרי ההשחלה. במנשאי ילקוט בהם זה לא קורה, החריץ באבזם מתאים בול לעובי הרצועה. איך זה אצלך? אם מתאים בול, נראה לי שאשמח לקנות את כל החבילונת.
אפשר לשאול למה החלטת בסוף לא לתפור?
הי טרה-רוסה
קיבלתי המלצה על המנשאים הסיניים
יש לי ילדה בת 3 שאיתה השתמשתי בימו שהיה לי מצויין
הקטנה בת חודשיים וחצי וקניתי להתחלה את הדור החדש של לופי ונקרע לי הגב לאיטו
הייתי שמחה לנסות את שלך
יש לך במקרה אחד יד 2 שאני יכולה לרכוש או שאפשר לקפוץ לאיזשהו מקום לנסות?
האם יש הבדל משמעותי בין המנשא שלך לימו מבחינת הגב?
תודה
שלום לך
מספרים לי בפורום השקיה וגינון של "כאן נעים" כי אסור להשקות צמחי תבלין, עצי פרי ופרחים במים אפורים. הם טוענים שזו הזמנה לצרות.
האם זה נכון?
בגינה שלי, חיברנו צינור מהסיפון שבכיור המטבח ישירות לצמחים שבגינה שכוללים עצי פרי וצמחי תבלין ופרחים. האם זה מסוכן?
המים מהמטבח די ג'יפה, לא הייתי משקה איתם ללא סינון כי זה פשוט יסריח. אם אתם משקים וזה לא מסריח, סבבה.
תלוי לאילו צמחי תבלין את מתכוונת. אם זה נענע וצמחים שמכניסים ככה לאוכל, ויש סיכוי שעלים שנאכלים באו מבגע ישיר עם המים, אז לא כדאי. אם זה רוזמרין או צמחים גבוהים אחרים עם עלים רחוק מהאדמה, זה נראה לי בסדר, אבל אני בכלל לא מומחית בעניין.
האם המודעה על החיתולים עדיין רלוונטית?
אני מתעניינת במידה הגדולה יותר.
אפשר לחזור אלי (שלי) ל- 052-2852016 בהודעת טקסט או בשיחה.
תודה ושבת שלום.
נ.ב. בשבוע הבא אני בצפון כך שאם זה רלוונטי אוכל לבוא לקחת.
הי טרה
האם עדיין מחפשת חופש בירושלים באוגוסט?
אנחנו משפחה עם 3 ילדים, גרים בדירה מקסימה בסביבה מטופחת בבית הכרם. בית משותף משופץ בן 4 דירות, דירת 2 מפלסים, 3 חדרי שינה, מרפסת גדולה ירוקה, 3 דקות מהרכבת הקלה שתביא אתכם לשוק מחנה יהודה ולמרכז העיר ולעיר העתיקה.
אנחנו מתחילים לחפש נופש שפוי בצפון באוגוסט, בסיס ליציאה לבניאס ולזאכי ולים, וסתם לנוח.
0525-163-567 מרב
תודה על התשובה לגבי האגס! האם את יודעת איפה מגדלים בארץ? בכלל הייתי שמחה לדבר איתך .אני מבינה שאת הצפון?
אני בטל אפס חמש אפס ארבע 265513 אשמח אם תשכימי ליצור קשר
ימים מבורכים
טרה שלום,
אין לי נסיון עבודה עם ילדים מלבד עם הילדים שלי בנתיים, לחלק מהילדים מתאים הטיפול הזה וחלק לא. צריך סבלנות בשביל זה.
אני יודעת שעבור מבוגרים הקרניו יכול להועיל בעניין חרדות, עבור ילדים אני עצמי הייתי מנסה דווקא שיטות אחרות. אומרת את זה בהסתייגות אמנם בגלל חוסר הנסיון שלי עם ילדים. אולי תתיעצי עם מטפל יותר מנוסה.
יש כל כך הרבה אפשרויות, זה מאד אישי. כשהבכור אצלי סבל מחרדות עבדתי איתו בשיטה של המסע וקצת NLP, הלכתי להומאופטים גם. במצב של חרדה אולי הייתי מנסה איבחון וריפוי דרך ציור. יש המון אפשרויות, קשה לי לומר. זה תלוי גם בילד והנטיות שלו...
באופן כללי עם הילדים שלי אני לא מרבה לקחת אותם לטיפולים, אני מוצאת שהדברים עוברים עם הזמן והכי חשוב זה להיות שם עבורם בתמיכה ואמונה, אבל אני אומרת את זה כמובן מבלי להכיר את המצב שלכם לעומק. זאת הנטייה האישית שלי והיא ניתנת לוויכוח. בעלי לדוגמא חולק עלי בנושא הזה.
בהצלחה
היה צורך ברור למחוק את הוויכוח ההוא כדי להגן על אנשים יקרים בשעתם הקשה.
המחיקה נעשתה באופן גולמני ולא עדין, וזה די מובן: לחץ זמן והמגבלות הפרקטיות שהנסיבות הטילו על האנשים המעורבים (נראה אותך מנסה למחוק משהו בעדינות ובזהירות כשביד השניה את מארגנת לווייה)
עם זאת, היה פה גם אלמנט של החלטה, הנחתה וקביעת עובדות בשטח על ידי משתתפות-לשעבר של האתר שכבר אינן חלק מהקהילה הנוכחית, ובלי תקשורת מספקת עם המשתתפות המרכזיות בדיון.
ולכן המחיקה, עם היותה הכרחית (לדעתי), יצרה גם נזק: אבדן מסוים של אמון באתר ובניהולו, ואבדן של אחת המשתתפות הפעילות, המסורות והתורמות ביותר.
אני מאוד מקווה שהמוחקות הנכבדות למדו מזה משהו חשוב לעתיד: כשאת באה לבית שלא היית בו עשר שנים, נא לדפוק על הדלת או לצלצל בפעמון.