היי
מי אני.
גם אנחנו גרים בבית שכור. עלות החומרים מאוד גמישה ותלויה במידת היכולת והרצון שלך להשקיע באיסוף החומרים. לסדנא הקרובה אספתי/קיבלתי את רוב החומרים חינם אין כסף. במה מדובר? לסדנא הקרובה אנו זקוקים למיכל פלסטי אחד גדול בנפח קוב וחצי (מישהו נתן לי). מיכל פלסטי קטן יותר (משהו כמו 200 ליטר) עםמכסה שעדיין אין לי ואני מתכוון לקבל באיזה מפעל של קיבוץ קרוב. הרבה שברי רעפים ואבני גיר שטוחות שאספתי ממקום שזרקו, טוף בכמות גדולה - זה החלק היקר בד"כ (בכמות של קוב בערך) - הפעם מצאתי במזל גם את זה. אם הייתי קונה היה עולה כ-400 שקל. כחומר תחליפי לטוף ניתן להשתמש גם בחצץ שהוא לא כ"כ יקר אבל גם עובד קצת פחות טוב (פירוט בסדנא עצמה). מה עוד? חלקי צנרת אפורה של אינסטלציה - צינורות, מחברי T וכו חלק מצאתי ואספתי וחלק אני צריך לקנות עניין של 100 שקל לכל היותר. קצת סיליקון לאיטום וזהו פחות או יותר. אה חשוב מאוד - צמחי מים - מאנשים שיש להם בריכות או אגני טיהור מים אפורים.
לצורך המערכת שתיבנה בסדנא הקרובה ההשקעה לדעתי לא תעלה עיל 200-250 שקל כולל הדלק שעלה לי להסתובב עם האוטו להביא את הדברים.
כמובן שאת כל מה שהזכרתי אפשר גם לקנות בכסף מלא בחנויות אבל לדעתי, גם למי שאין מגבלות כספיות, עדיף בהרבה להשתמש בחומרים שנמצאו בפסולת ולהביא אותם לשימוש חוזר. הרי בעצם כל העניין פה הוא המיחזור.
בנוגע לסדנא - נותרו עוד שלושה מקומות אז אם את בעניין....
ביי
רוני