יונק כל הזמן

תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_הנקה די רצופה נגיד מ 3-4 לפנות בוקר, עד 7. אז קמנו. קצת אחרי 8 אכלה ארוחת בוקר (תותי יער ואבוקדו), אח''כ היתה עייפה וניסיתי להרדים בהנקה. לא הצליח. חזרה לעניינה וסביב 9:30 הרדמתי שוב בהנקה, כמובן.
לי זה נשמע המון בשביל קיבה כזו קטנה!_
אבל את לא יודעת כמה היא יונקת כשהיא יונקת :-) הזמן לא אומר כלום - יכול להיות שהיא לקחה שלוק אחד כל כמה דקות. אז מבחינת הכמות זה לא כזה הרבה.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני חייבת להגיד משהו לא פופולרי ואולי אני באמת מסיקה ממקרה פרטי לכללי.

יואב כולה בן 9 חודשים והנקתי אותו בערך כל הלילה בשיטת הבופה. זה היה נורא רע לשנינו. אני כן הייתי זומבי, אפופה ומרירה, על סף דכאון ממש. יואב גם היה מאוד עייף. הוא ינק כדי לישון אבל היניקה כנראה עוררה את הבטן וכל לילה במשך שעה כמעט היינו ערים, מחכים לקקי.

אז החלטנו להתחיל ייעוץ שינה. כזה שמכיל בכי, לא משאיר תינוק לבד וכו'. התחלנו את התהליך בזה שמגבילים הנקה לכל שעתיים, שזה ממש הרבה לתינוק גדול, אבל ככה הייתי רגועה.

בכל פעם שהוא קם לפני הזמן, אבא שלו החזיר אותו לישון, כך שממש מההתחלה חיי השתפרו.

לאט לאט הוא התחיל לקום פחות ואנחנו הגדלנו מרווחים. הלילה הוא קם לינוק פעם אחת! ישנתי מעשר וחצי עד שלוש וחצי רצוף! זה היה מדהים לי ומדהים לו. לא עוד להסתובב כל הלילה בחיפוש אחר שד, התינוק ישן.

אז בעוד שאולי אין חסרון להנקה לפי דרישה כל הלילה אצל תינוקות גדולים ופעוטות, אני מתקשה לראות את היתרון למען האמת. מה הוא?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תינוק רגוע ושבע ישן יותר טוב ולא מתעורר כל זמן קצר, אבל הרבה גורמים יכולים לגרום לחוסר נחת אצל התינוק, צינון או מחלה, רגישות למזון כלשהו (אפילו בתזונת האם המיניקה ), או גורמי סביבה אחרים.
כדאי לנסות ולמצוא את הגורמים האלו והתינוק יהיה רגוע יותר וגם אימו ככל הנראה.
במעבה_הפרדסים*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2016, 06:11
דף אישי: הדף האישי של במעבה_הפרדסים*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי במעבה_הפרדסים* »

אני מתקשה לראות את היתרון למען האמת. מה הוא?{{}}
בעיניי, העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות, עד כמה שאני יכולה לשפוט, מכל מה שאני רואה ושומעת סביבי, מניסיוני הפרטי וכו' וכו'.
מכך נגזרות שתי מסקנות:
1) אם זה דפוס היניקה שהמין האנושי סיגל לעצמו במיליוני שנות אבולוציה אולי הוא ידע מה הוא עושה. אני לא חייבת לדעת ספציפית מה היתרון כדי להאמין שהוא קיים, ושאם הוא לא היה קיים - לא היינו רואים על רוב מוחלט של הפעוטות את הדפוס הזה.
2) כיוון שזה דפוס היניקה הנורמלי, לשנות אותו כרוך ברמה מסוימת של מאמצים וקושי, לאם ולתינוק. טווח הקושי רחב מאוד, כמובן, ותלוי באלף משתנים. מתצפית: במקרים רבים הניסיון לשנות מוביל לתסכול עז אצל שני הצדדים. כידוע, תסכול הוא ביטוי לפער בין הציפיות למציאות. שינוי הציפיות יכול נטרל אותו. אני יכולה להעיד רק על עצמי - אני יודעת שהציפייה שלי מכל אחד מתינוקותיי שיינק די הרבה בלילה בשלוש שנותיו הראשונות, ובסביבות גיל שלוש יתחיל תהליך הדרגתי של גמילה מעצמו - גורמת לי לקבל את העניין בשלווה ולישון עם זה מצוין בלילה. (יכולתי להוסיף כאן אלף התנצלויות והסתייגויות, אבל סומכת עליכן שתיקחו בחשבון שאני רק מתארת את החוויה הפרטית שלי, וזה לא אומר שאפשר אוטומטית לגזור ממנה לכל משפחה.)

כל הנ"ל בלי לחלוק על אף מילה של תמרוש למעלה.
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

יונק כל הזמן

שליחה על ידי גוונים* »

, העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות,
כן? זה מבוסס מחקרית או רק תצפיתית?:-)
אצלנו היונקת הורידה הנקות בעצמה.
באזור גיל שנה הלילות עוד היו עוד בלגן שלם של ערות/שינה/הנקה והיא עוד ינקה המון בלילה ואני הייתי זומבי והיה קשה נורא.
להפתעתי אז התחיל תהליך טבעי של פתיחת מרווחים גדולים יותר ויותר. כשבסביבות גיל שנה וחצי היא כבר היתה די בקביעות יונקת פעמיים מוגדרות בלילה (כלומר כבר בלי הנקות אינסופיות וחצאי לילות שהיא מחוברת לציצי) שתיהן בחצי השני של הלילה (חוץ מלילות של מחלות, שיניים וכד' כמובן) בחודש חודשיים שאחרי היו לילות של הנקה אחת ואפילו כמה כאלה בלי הנקות בכלל. אז נראה היה שהיא בתהליך של הפסקת ההנקות בלילה אבל זה לא המשיך. כלומר היא התייצבה על שתי הנקות בלילה פלוס מינוס ולא נראה היה שזה עומד להשתנות בעתיד הקרוב.. העניין הוא שאני כבר ממש רציתי לגמול לגמרי מהלילות אז ניסיתי להבין מה דפוס ההנקה הנורמלי של פעוטות, כדי ללמוד קצת מהכלל על המקרה הפרטי שלנו וממה שהצלחתי להבין אין כל כך דפוס. יש כאלה שנגמלים בעצמם בהדרגה. יש כאלה שאם יתנו להם ימשיכו לינוק לילות שלמים עוד כמה שנים טובות...
אז אשמח לדעת אם ידוע על דפוס כזה (למרות שבינתיים לא הצלחתי לחכות לתהליך הטבעי שיבוא ממנה וכן יזמנו גמילת לילה, שעברה האמת ממש בקלות, היא בת שנה ותשעה חודשים וכבר שבועיים לא יונקת בלילה!!:-))
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_, העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות,
כן? זה מבוסס מחקרית או רק תצפיתית?_
תצפיתית, הגדול שלי היה יונק בערך פעמיים בלילה בין גיל שנה לשנתיים. לפעמים רק פעם אחת, ומדי פעם היו לילות חסרי מנוחה של שלוש-ארבע. והוא הגיע לדפוס הזה לגמרי מעצמו.
כך שאני לא יכולה להסכים שיניקות לילה תכופות הן-הן הדפוס הנורמלי היחיד. יש עוד דפוסים...

מיכל |Y|
יש סיטואציות כאלה. לפעמים בגלל זרימה חזקה מדי של חלב. אולי יש גם סיבות אחרות. מכירה אישית סיפור דומה.
במעבה_הפרדסים*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2016, 06:11
דף אישי: הדף האישי של במעבה_הפרדסים*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי במעבה_הפרדסים* »

צודקות, כתבתי גורף מדי. זזה אחד מדפוסי ההנקה הנורמליים של פעוטות, והוא נפוץ למדי. בשבילי זה מספיק כדי להאמין בו.
כשבסביבות גיל שנה וחצי היא כבר היתה די בקביעות יונקת פעמיים מוגדרות בלילה
נולדה לך התינוקת של השכנים (-:
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אמרתי שיש יונקים מנשנשים. ואין לא-יונקים מנשנשים. כלומר, ילדים אוכלי מזון מוצק שקמים כל שעתיים בלילה בשביל לאכול מזון מוצק.
אישה במסע. לא משווים יניקה בלילה לאכילת אוכל מוצק אלא מול תזונה מול בקבוק.
מעבר למרכיבים השונים, הטענה היא שיש הבדל איפה החלב יושב בפה. מבקבוק הוא נמצא בחלל הפה וביניקה לא, משהו כזה.

תמרוש רוש. עוד לא היה לי זמן לעבור כמו שצריך על המאמריםש שקישרת, אבל האם הם מדברים על הנקה באופן כללי, או הנקה לילית? לפי מה שהצלחתי לקלוט הם לא מפרידים.

מה אפשר ללמוד מזה על מקרים אחרים? לא יודעת. אבל אם את רוצה לדעת, אני ממליצה לך לעשות בערך את מה שאני עשיתי כאן: לקמבן את הידע המחקרי המוגבל והמסויג על הנקה-ועששת עם הידע הכללי המוצק על המכאניזמים של עששת (חשיפה לסוכר, דפוסי נשנוש וכו') ועם תצפיות אישיות מפורטות על הפעוט, על עצמן ועל המערכת המשפחתית בכללותה, ולהגיע למסקנה משל עצמך: עד כמה ההנקה מהווה גורם הגנה או גורם סיכון אצלך בבית?
זה בדיוק מה שאני עושה, לא רק במקרה הזה. העניין הוא שאני מודעת לכך שהן מסקנות אישיות שלי.
אחרי שפירטת את כל הגורמים שגרמו לך לקבוע ש אז הנקה כשלעצמה לא גורמת לעששת, אבל הנקה-לילית-בדפוסי-נשנוש, בייחוד מעל גיל שנה, וביחד עם פקטורים אחרים - כן. , עדיין אני נשארתי עם ספקות שלהנקה יש קשר לכך.
זה העניין, אלו מסקנות מאוד מאוד אישיות, ואני חושבת שיש צורך להציג אותן כך.
גם עדיין לא הצלחתי לחבר את המילה נשנוש להנקת הלילה, אפילו של פעוט. הוא רעב. לפעמים זה בגלל שיתוש העיר אותו, או משהו כזה והוא צריך קצת מוציצי בשביל לחזור לישון, אבל לרוב אני מרגישה שהוא פשוט רעב.

, העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות,
מהתצפית האישית שלי המאוד מצומצמת, אין אצלנו ממש דפוס יניקה נורמלי. זה כל הזמן משתנה. יום חם לעומת יום נעים. גדילת שיניים. קפיצות גדילה במשקל.
יש פתאום כמה ימים שהוא לא יורד מהציצי, וימים שהוא ביקש רק הנקה לפני השינה. וזה ככה די מההתחלה.

אם.ילדה
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

יונק כל הזמן

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אישה במסע. לא משווים יניקה בלילה לאכילת אוכל מוצק אלא מול תזונה מול בקבוק.
אה.. למה בדיוק? אני אישית לא ראיתי בכלל את הנושא של תזונה בבקבוק עולה בדף הזה ולא חשבתי על זה בכלל. תוסיפי את הבקבוק ברשימה - אכילה מבקבוק כל שעתיים בדפוסי נשנוש זה גם כן לא משהו ששמעתי עליו, ואם זה קורה זה עלול להגדיל את הסיכויים לחורים בשיניים באותה דרך.

אלו מסקנות מאוד מאוד אישיות
אני אישית ראיתי את הנושא עולה יותר מפעם אחת, במקומות לא קשורים. בגלל זה יש את הדף על הנקה ועששת
אני אישית חושבת שגם המחקרים שתמרוש קישרה אליהם הם מאוד לא אישיים (כי מחקר זה דבר מאוד אישי).

לכל הפחות, אפשר להגיד שיש הטוענים שהנקת נשנוש לילית מעל גיל שנה בתוספת פקטורים אחרים (החשפות לעששת! זה כל כך נפוץ אצלנו שאפשר לשכוח שזה לאו דווקא ככה בחברות אחרות. איזה אוכל אוכלים, ועוד כל מיני דברים), מגדילה את הסיכוי לעששת.

ויש הרבה טוענים כאלו. אני חושבת שהטענות האלו משתלבות היטב עם שאר הידע שיש בנושא עששת. למשל, אם הנקה לא משפיעה על השיניים בכלל אז למה בכלל לצחצח שיניים לתינוקת יונקת?

אני חושבת ש אלו מסקנות מאוד מאוד אישיות, ואני חושבת שיש צורך להציג אותן כך. זו צורה מאוד לא הוגנת להקטין הערכה של הדעה שהציגה תמרוש. במיוחד בהתחשב בזה שהיא היחידה שהביאה איזשהן ראיות אובייקטיביות (גם אם מוגבלות) לדיון.

לא תמרוש, אני לא מכתוונת למצוא את הממאמר המלא במאגרי מידע אקדמיים שיש לי גישה אליהם. זה לא טריוויאלי, ואני כבר מזמן החלטתי לא להתאמץ ולחפש מחקרים כשברור לי שהטרחה לא תוערך, והצד השני לא יגיד "אה, עכשיו כשראיתי את המחקרים האלו שיניתי את דעתי". אני שומרת את המאמץ הזה לדיונים מסוג אחר.
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

נולדה לך התינוקת של השכנים אשכרה!

מיכל, אני עומדת על החלטתי לא לגמול עדיין, אבל התיאור שלך מאוד מעורר קינאה...
וגם באמת בא לי בשבילה שתישן לילה שלם ברוגע.
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

אכילה מבקבוק כל שעתיים בדפוסי נשנוש זה גם כן לא משהו ששמעתי עליו,
הכרתי תינוק שינק 6-7 בקבוקים ללילה!!! אז כן, יש דבר כזה.
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

הכרתי תינוק שינק 6-7 בקבוקים ללילה!!!
ואוו, זה נשמע המון, ונשמע לי שזה באמת מרחיב את הקיבה. וכמובן, כל הנאמר לעיל על בעייתיות אפשרית מבחינת עששת תקף גם למקרה כזה, ואפילו יותר.
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

ויש הרבה טוענים כאלו. אני חושבת שהטענות האלו משתלבות היטב עם שאר הידע שיש בנושא עששת. למשל, אם הנקה לא משפיעה על השיניים בכלל אז למה בכלל לצחצח שיניים לתינוקת יונקת?
אני נתקלתי בטענה של קשר בין עששת להנקה באופן כללי, לא ספציפית להנקה לילית. יש הבדל.

זו צורה מאוד לא הוגנת להקטין הערכה של הדעה שהציגה תמרוש.
מדוע?
זה טבעי קורה פה בדיונים.
קביעות כמו העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות
נענה אוטמטית ב כן? זה מבוסס מחקרית או רק תצפיתית?

אנחנו המון מערבבים את האישי, זה חלק מהעניין, אבל צריך להיות מודעים לכך.

אה.. למה בדיוק? אני אישית לא ראיתי בכלל את הנושא של תזונה בבקבוק עולה בדף הזה ולא חשבתי על זה בכלל. תוסיפי את הבקבוק ברשימה - אכילה מבקבוק כל שעתיים בדפוסי נשנוש זה גם כן לא משהו ששמעתי עליו, ואם זה קורה זה עלול להגדיל את הסיכויים לחורים בשיניים באותה דרך.
אם תבדקי מאמרים על הנושא, אז כן ההשואה היא להאכלת בקבוק. יש תינוקות שמקבלים בקבוק בשביל להרדם, ובקבוק באמצע הלילה.
אני כבר מזמן החלטתי לא להתאמץ ולחפש מחקרים כשברור לי שהטרחה לא תוערך, והצד השני לא יגיד "אה, עכשיו כשראיתי את המחקרים האלו שיניתי את דעתי".
זה באמת מופיע בהמון מקורות.
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

_זה טבעי קורה פה בדיונים.
קביעות כמו העניין העיקרי הוא שזה דפוס היניקה הנורמלי של פעוטות
נענה אוטמטית ב כן? זה מבוסס מחקרית או רק תצפיתית?_

קודם כל, תמרוש הביאה ביסוס מחקרי (ואת לא).

דבר שני, שימי לב להבדל בין שאלה אם זה מבוסס מחקרית או תצפיתית, לבין הטענה (הלא נכונה) ש אלו מסקנות מאוד מאוד אישיות
שזה גם לא שאלה, וגם מדגיש פעמיים את ה"מאוד מאוד".

לדעתי, זו פשוט דרך לנסות להקטין את המשקל של הדעה של תמרוש בדיון באמצעי רטורי, וזה לא הוגן. במיוחד בהתחשב שהיא הציגה בדיוק את השיקולים שלה ולכן כל אחת יכולה לקבוע בעצמה עד כמה זה אישי (בניגוד לקביעה לא מנומקת, שלא מאפשרת שיפוט של ההסקה הלוגית שהביאה למסקנה הזו).

יש תינוקות שמקבלים בקבוק בשביל להרדם, ובקבוק באמצע הלילה.
ההשוואה ההוגנת תהיה לתינוקות שיונקים בשביל להרדם ואז יש להם הנקה לילית אחת. לא לתינוק ש{{}}יונק כל הזמן
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

אם תבדקי מאמרים על הנושא, אז כן ההשואה היא להאכלת בקבוק.
לא ממש, ההשוואה שראיתי היא תינוקות יונקים מול לא יונקים. מעל גיל שנה "לא יונקים" יכול להיות "אוכלי מוצקים". והמחקר ממקודם הראה רק האם הנקה מגדילה או מקטינה סיכוי לעששת. אם אני זוכרת נכון, בלי להשוות את האלטנרטיבות האלו, אלא פשוט מול התינוקות הלא יונקים.

כמובן, היה נחמד לו היו מחקרים שמפלגים לפי כל המשתנים הרלוונטיים, אבל אני לא בטוחה שזה רלוונטי בהקשר הזה.

כי דפוסי האכילה הרגילים של תינוקות יונקים ותינוקות לא יונקים הם שונים. ולכן ההשוואה בין תינוקות יונקים לתינוקות לא יונקים, בלי לבדוק מה האלטרנטיבה, נראית לי ראויה.

<זו את, אם.ילדה?>
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

קודם כל, תמרוש הביאה ביסוס מחקרי (ואת לא).
תמרוש רוש הוסיפה ליניקים למחקרים ואני לא. זה לא אומר שמה שכתבתי לא מבוסס על מחקרים.

במיוחד בהתחשב שהיא הציגה בדיוק את השיקולים שלה
אחרי בקשה שלי. לפני כן זאת הייתה קביעת עובדה בלי קישורים למחקרים או תוספות אישיות לאיך היא הגיעה למסקנה הזו.
אז הנה כולנו הרווחנו לתשובה מפורטת, בזכות התעניינותי.
אני אגש לקרוא את הלינקים בהקדם (בהנקה הבאה שלי (-: ), אבל אם באמת מדובר שם על הנקה באופן כללי ולא צוין במפורש הנקה לילית, אז אני לא חושבת שהם כל כך רלוונטים לטענה הראשונית שלה, שיחד עם גורמים, ההנקה לילית משפיעה על מצב העששת.

<זו את, אם.ילדה?>
כן, מצטערת.
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לא התאפקתי וחיפשתי מאמרים.
זה: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 12314/full אומר שיש להנקה בלעדית עד גיל 24 שבועות אפקט שמגן על השיניים בהמשך (נכון, זה לא מה ששאלתן). שימו לב שהמחקר הזה נערך במדינה לא מערבית ולא מתועשת - אוגנדה.
המחקר הזה : https://www.jstage.jst.go.jp/article/jea/25/2/[po]25 JE20140097[/po]/_article מצא קשר ישיר בין הנקות לילה לעששת. ביפן.
גם המאמר הזה : http://pediatrics.aappublications.org/c ... /e20162943 מצא קשר בין הנקת פעוטות לעששת. בברזיל
להערכתי האישית, הנקת פעוטות בלילה אכן מגדילה את השכיחות של עששת. זה מתצפיות אישיות.
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני לא חושבת שהם [המחקרים] כל כך רלוונטים לטענה הראשונית שלה, שיחד עם גורמים, ההנקה לילית משפיעה על מצב העששת.
נכון, לא ראיתי במאמר ובאבסטרקט הבחנה בין הנקות יום להנקות לילה.

אבל הידע הכללי שלנו על עששת מצביע על כך שעששת מתפתחת יותר מהר בלילה מאשר ביום, בגלל מיעוט בהפרשת רוק ומיעוט תנועות לשון. וכתבתי את זה למעלה. ולכן הצחצוח לפני השינה חשוב יותר מאשר הצחצוח בבוקר, ורופאי שיניים שמים עליו יותר דגש.

אז אני לא מבינה מה לא בסדר לקחת את הידע הזה על עששת ולחבר אותו לנוכחות של הנקות ליליות, ולהגיע למסקנה (די ישירה ודי פשוטה, לדעתי) שאם הנקה אצל ילד מסוים תתרום לעששת, כי אז הנקות ליליות יתרמו לעששת יותר מאשר הנקות יומיות באותו אורך ובאותה תדירות.
נראה לי אלמנטרי, ומבוסס עובדות.
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הטענה היא שיש הבדל איפה החלב יושב בפה. מבקבוק הוא נמצא בחלל הפה וביניקה לא, משהו כזה.
זה נכון לתינוקות קטנים, שפותחים פה ענק על האוריאולה והפטמה נכנסת להם עמוק לפה.
למיטב ידיעתי, זה שונה אצל פעוטות. הפה שלהם גדול בהרבה משל תינוקות, הטכניקה שלהם שונה, והפטמה כבר לא נכנסת עמוק כל כך. הם גם לא בולעים אוטומטית, הם יכולים לקחת שלוק ואז לגלגל אותו בפה ורק אז לבלוע אותו, כמו שאנחנו עושים כשאנחנו אוכלים או שותים לאט.

לגבי "דפוסי נשנוש", זה מצב שבו הבנאדם אוכל בתדירות גבוהה (נגיד, כמה פעמים בשעה, או באופן איטי ומתמשך) ובכמויות קטנות, לעומת מצב שבו הוא יושב, אוכל כמות גדולה יחסית, ואז סוגר את הבאסטה ולא מכניס שום אוכל לפה במשך שעתיים-שלוש.
אני לא משתגעת על המונח הזה כי יש לו איכשהו קצת קונוטציות שלילית, אבל בתכלס, לדעתי אפשר להגיד שיש הנקות "מנשנות" (איטיות, ארוכות, תכופות) לעומת הנקות קצרות-אינטנסיביות.
ולדעתי דפוס כזה לא בהכרח קשור (קשר חיובי או שלילי) לרעב. אני מכירה אצל עצמי מצבים שבהם אני רעבה על-אמת, ובכל זאת אוכלת בדפוסי נשנוש. ביס פה ושלושה ביסים שם. מכל מיני סיבות.
כך שהטענה "הוא פשוט רעב" לא נראית לי רלוונטית לנושא של הנקה-ועששת. אולי היא רלוונטית לדיון על איך לגמו"ל בהצלחה...

ושוב: אם פעוט יונק (בלילה או ביום) קצר-ולעניין, סביר להניח שהוא יהיה בסיכון נמוך יותר מאשר פעוט שמחזיק את הפטמה בפה חצי שעה רצוף ולוקח שלוקים אחת ל- 10-20 שניות (= דוגמה לדפוסי נשנוש).
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לא התאפקתי וחיפשתי מאמרים.
תפוח |Y|
מקווה שיהיה לי זמן לקרוא אותם בקרוב.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי בשמת_א* »

לי זה נשמע המון בשביל קיבה כזו קטנה!
סליחה, בלי לקרוא תגובות אחרי האמירה הזאת:
לא לא לא לא לא.
זה שהיא יונקת הרבה - לא אומר בכלל שהיא מקבלת הרבה חלב.
בדרך כלל זה אומר שיש פה שילוב של אמא שיכולת איכסון החלב בשד שלה קטנה (ככה שכמעט אין מחסן, החלב מיוצר ממש בזמן ההנקה והיא צריכה לעבוד קשה לחלוב אותו), עם תינוקת שיכולת האיכסון שלה בקיבה קטנה. לכן היא צריכה להשקיע ולינוק הרבה (לא נשפך לה לפה) וגם לעתים קרובות כי היא ממלאה, עושה את צרכיה, ושוב רעבה.

על תינוקת בת 10 חודשים לא הייתי עושה שום גמילה, לא ביום ולא בלילה ולא הפחתת הנקות. זה לגמרי צורך בסיסי שלה.
ומה שחשוב לדעת לגבי הנקה, זה שלא צריך להתעסק בשאלה אם היא נחשפה למשהו וצריכה בעיקר נוגדנים, או שיש לה צורכי מציצה גדולים, או זקוקה בעיקר להתחבר לשטקר של אמא לטעון את הסוללה שלה שנגמרת מהר, או צריכה למלא מאגרי שמנת או פשוט נורא צמאה כי אולי מזג האוויר ואולי יש מזגן/חימום/רוח פרצים/משהו אחר.
אל תמהרי להסיק שהיא אוכלת.
ההנקה היא "אוכל" רק במקום החמישי בערך... אם לצטט את ד"ר מירי ליבוביץ, מרופאות ההנקה הבכירות בארץ (לא זוכרת את הניסוח המקורי אז זו פראפראזה): זה שזה גם אוכל זה בונוס...

לגבי עששת: הגורמים המכריעים הם ההריון (פגיעות באמייל בזמן ההריון), מזונות מוצקים, אי צחצוח אחרי מזונות מוצקים, מעבר של חיידקי עששת פעילים מהפה של אמא/אבא לפה של התינוקת.
בחלב אם יש גורמים שמונעים עששת, ומעבר לזה אני ממש לא מסכימה לתיזה שקוראת להנקות קצרות לעתים תכופות "נשנוש".
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

תמרוש רוש
ההסבר שלך היה מפורט ומובן, תודה.

במקרה שלי, ההנקה הלילית היתה גם גורם סיכון ישיר וגם גורם סיכון עקיף: היא השפיעה לרעה על השינה שלי ומתוך כך על כושר השיפוט שלי, על תהליכי קבלת החלטות הוריות ועל מיומנויות הוריות (למשל, היכולת להמציא משחקי צחצוח אטרקטיביים, שבאה לי הרבה יותר בקלות עם הבן הראשון).
מאוד מזדהה. עם הזמן מודעת יותר ויותר לסיכון באופן כללי בהורות. עייפות היא דבר מסוכן, ולא כייפי בכלל.

_אז אני לא מבינה מה לא בסדר לקחת את הידע הזה על עששת ולחבר אותו לנוכחות של הנקות ליליות, ולהגיע למסקנה (די ישירה ודי פשוטה, לדעתי) שאם הנקה אצל ילד מסוים תתרום לעששת, כי אז הנקות ליליות יתרמו לעששת יותר מאשר הנקות יומיות באותו אורך ובאותה תדירות.
נראה לי אלמנטרי, ומבוסס עובדות._
אני לא מומחית הנקה. כותבת פה לא כדי להסביר, אלא מתוך נסיון להבין.

_לגבי עששת: הגורמים המכריעים הם ההריון (פגיעות באמייל בזמן ההריון), מזונות מוצקים, אי צחצוח אחרי מזונות מוצקים, מעבר של חיידקי עששת פעילים מהפה של אמא/אבא לפה של התינוקת.
בחלב אם יש גורמים שמונעים עששת, ומעבר לזה אני ממש לא מסכימה לתיזה שקוראת להנקות קצרות לעתים תכופות "נשנוש"._
תודה בשמת, החזרת לי את הסדר (-:

אם.ילדה
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

תמרוש רוש הוסיפה ליניקים למחקרים ואני לא. זה לא אומר שמה שכתבתי לא מבוסס על מחקרים.
נו באמת. המביא על חברו עליו הראיה.

לכל אחת פה יש את הדעה שלה, והדעה של רבים מהנשים פה מבוססת על מחקרים במידה זו או אחרת. איך זה עוזר? כשיש קישורים למחקרים אז יש ראיות. וכשמישהי מסבירה מה תהליך הסקת המסקנות שלה אפשר לשפוט אותו כתקף או לא. לדעתי, למי שמביאה את תהליך הסקת המסקנות שלה או מקשרת למחקרים אמינה יותר.

ואחזור להתחלה, לקרוא לדעה של מישהי אישית מאוד מאוד זה מקטין. לעשות את זה אחרי שהיא קישרה למחקרים, זה גם ניסיון ליצירת מצג שווא.

אבל אם באמת מדובר שם על הנקה באופן כללי ולא צוין במפורש הנקה לילית, אז אני לא חושבת שהם כל כך רלוונטים לטענה הראשונית שלה, שיחד עם גורמים, ההנקה לילית משפיעה על מצב העששת.
וזה, כי?

מה שאני רואה זה שתמרוש כותבת הודעות ארוכות ומאירות עיניים, מקשרת למחקרים, מביאה דעות של אנשי מקצוע, מסבירה מה תהליך הסקת המסקנות שלה, מביאה ניסיון אישי.
את פוסל את הכל בתור "לא רלוונטי" בלי שיהיה פה אפילו טיעון שאני יכולה להתייחס אליו (כי לא הסברת מה לא רלוונטי), ומקטינה את מה שהיא אומרת, בתור "מאוד מאוד אישי" (כי מה שאת כותבת לא מאוד מאוד אישי, ואת זה אני יודעת בזכות המחקרים שקישרת ואנשי המקצוע שציטטת ותהליך הסקת המסקנות שלך. או שזה לא מאוד מאוד אישי כי לא החלטת להחשף ולהראות פגיעות ולהביא את הניסיון האישי שלך רק כדי שישתמשו בו כדי לבטל בזלזול את הטיעון שלך?)

לא הוגן ולא יפה.
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

בחלב אם יש גורמים שמונעים עששת
נכון, אבל גם יש בו סוכר.
אני יודעת שהגורמים האלה פעילים ותורמים בשנה / שנה וחצי הראשונות. אני לא בטוחה מה קורה אחר כך, ואם הם מצליחים לפצות על גורמים אחרים (השילוב של סוכר החלב עם שאריות מזונות אחרים). יכול להיות שבשלב הזה ובסיטואציה הזאת האפקט החיובי שלהם מתגמד. רופאות השיניים שדיברתי אתן היו סקפטיות לגבי זה, והראיות המוגבלות של המחקרים לא מאששות אפקט חיובי.

ומעבר לזה אני ממש לא מסכימה לתיזה שקוראת להנקות קצרות לעתים תכופות "נשנוש".
בשבילי זה שימוש פשוט במילה פשוטה. אם יש פה מטען נוסף, שלילי או אחר, אנא האירי את עיני. אני מחפשת מילה אחת או מונח אחד שיחסוך לי את ה"הנקות קצרות לעתים תכופות" או את ה- "שלוק פה שלוק שם" המייגע.

אישה במסע, תודה @} שמת את האצבע על מה שהפריע לי.

על תינוקת בת 10 חודשים לא הייתי עושה שום גמילה, לא ביום ולא בלילה ולא הפחתת הנקות. זה לגמרי צורך בסיסי שלה.
|Y| מסכימה עם זה לחלוטין. מה שכתבתי היה בפרספקטיבה לטווח יותר ארוך.
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הנקות קצרות לעתים תכופות
אה, כן:
לי היתה (ועדיין יש, כשאני נזכרת בזה) בעיה עם הנקות ארוכות לעתים תכופות. בגיל 20 חודש ומעלה.
אם ההנקות היו קצרות זה היה הרבה פחות בעייתי.
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

אם יש פה מטען נוסף, שלילי או אחר
יש אנשים שחושבים שלנשנש זה לא בריא וגם (הכניסי פה שיפוטים מוסריים ועוד כל מיני דברים לא רלוונטיים מהגישה התרבותית השולטת בנוגע לאוכל. אני לא יכולה להכניס אותם בעצמי כי מרוב שהתרחקתי מזה אני כבר לא מצליחה להזכר בהלך המחשבה העקום שמוביל למסקנה שנשנוש זה כשלון מוסרי). בתור מי שחושבת שזה שטויות כשמדובר במבוגרים, מבחינתי המילה היא בעלת מטען רגשי נייטרלי. אבל אני מבינה את מי שמתנגדת לה.

מה שכן, לי אישית אין מילה אלטרנטיבית. לו הייתה כנראה הייתי משתמשת בה. יש הצעות?

<מהצד השני, נשנוש זה לאוכל, והטענה של בשמת היא שאכילה זה בערך הדבר החמישי שהיונקת עושה. אם התינוקת יונקת כדי למצוץ, אז הגיוני לקרוא לזה הנקה כמו שהגיוני לקרוא למציצת מוצץ הנקה. אני, אישית, לא מסכימה עם הטיעון הזה. כי התינוקת גם אוכלת - אחרת זה לא הנקה אלא מציצת השד - ולכן יש פה נשנוש>
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

נו באמת. המביא על חברו עליו הראיה.
אני לא באתי עם קביעה. אני הגעתי לפה עם שאלות לגבי טענה של תמרוש. בסך הכל ביקשתי ממנה ראיות.

הכל התחיל מהציטוט הזה:
_מה שכן, דפוסי הנקה כאלה כן יכולים להזיק לה בטווח הארוך. לא למערכת העיכול בשום דרך, אבל דפוסים כאלה, בייחוד הנקות מתמשכות ותכופות בלילה, בנוסף לתזונה לא-אופטימלית (קרקרים, למשל), דפוס של נשנוש מוצקים, וצחצוח שיניים לא אופטימלי - יכולים להביא לעששת בגיל צעיר.
שוב - מניסיון אישי עם היונק הקטן. הייתי שם בגיל שנתיים וחצי.

אז הנקה כשלעצמה לא גורמת לעששת, אבל הנקה-לילית-בדפוסי-נשנוש, בייחוד מעל גיל שנה, וביחד עם פקטורים אחרים - כן._

התפתח פה דיון על עששת בגלל השאלות שלי לגבי מה עומד מאחורי הקביעה הזאת, ואני חושבת שזה דווקא דבר טוב וראוי.
חוץ מזה למה להשאיר כזאת תגובה, ועוד לגבי תינוק בן עשר חודשים, בלי הרחבה? אפשר גם לדבר על אלו פחדים יכולים לעלות בקלות אצל אמהות ולגרום לחלק מהקוראות לעשות שינוים. ובאמת בזכות הדיון שנוצר נטרח לציין פה ש על תינוקת בת 10 חודשים לא הייתי עושה שום גמילה, לא ביום ולא בלילה ולא הפחתת הנקות. זה לגמרי צורך בסיסי שלה.

את פוסל את הכל בתור "לא רלוונטי" בלי שיהיה פה אפילו טיעון שאני יכולה להתייחס אליו
לא כתבתי שזה לא רלוונטי. כתבתי שלדעתי יש צורך להוסיף שזאת מסקנה אישית. אני דווקא אוהבת וחושבת שזה מאוד רלוונטי להקשיב לדעה אישית. זה לא אומר שאני מקבלת אותה מעצם ההקשבה, וזה שלא הסכמתי איתה לא מאבד את הרלוונטיות שלה. אם כבר, אז זה בסך הכל מאבד את הרלוונטיות לגבי.
ולגבי הפירוט עצמו, ולמה לא שוכנעתי ממנו?
מבחינתי אם תמרוש (מצטערת שיוצא דיבור בגוף שלישי) היתה מציגה תמונה של אכילה מסודרת ובריאה וצחצוח שיניים קבוע, הייתי מסתכלת אחרת על ההסבר שלה אחרת.

_הוא שנא לצחצח שיניים והיה מתחמק מזה כמה שיותר.
ה. הוא היה מנשנש גם אוכל, ואכל קרקרים ובטנים מצופים על בסיס שבועי. לפעמים הוא היה לוקח קערית עם כמה קרקרים לסלון, ומנשנש שם, ביס פה וביס כאן, בין מחשק למשחק. בדיוק מה שלא מומלץ לעשות._
ברגע שבתמונה כלולים גם גורמים מזיקים ידועים, מבחינתי המסקנה לגבי הנקה מאבדת את חוזקה.
ואלו המסקנות המאוד מאוד אישיות שלי.

אם.ילדה
תפוח_אדמה*

יונק כל הזמן

מבחינתי אם תמרוש (מצטערת שיוצא דיבור בגוף שלישי) היתה מציגה תמונה של אכילה מסודרת ובריאה וצחצוח שיניים קבוע, הייתי מסתכלת אחרת על ההסבר שלה אחרת
הכל כרוך אחד בשני. אם היית חיה בסביבה של נוודים לקטים כנראה שלא היתה עששת מלכתחילה. אבל בגלל שהמצב בעולם המערבי הוא כזה שיש עששת, אפשר לראות במחקרים שהנקות ליליות תורמות להתפתחות של עששת. יכול להיות, שבאותו מצב של תינוק לא מצחצח בלי הנקה, אולי עם מוצץ או בקבוק מים במקום, לא היתה מתפתחת עששת.
כשלמדתי ייעוץ הנקה גם למדנו שהנקה מגינה מפני עששת. בעיני זו אמירה שקצת גובלת בחוסר אחריות, כי זה פשוט לא נכון. אני מכירה המון פעוטות יונקים עם עששת. כך שלהסתמך על ההנקה שתגן זה כמו לעשות ברית ולקיים יחסים לא מוגנים ולקוות שזה יעזור בהגנה מאידס.
אז בתור האמא המניקה תינוקת עם התחלה של עששת (מזה התחיל הדיון, לא? אני כבר לא זוכרת) יש עוד דברים שאפשר לעשות פרט לגמילת לילה. להקפיד על צחצוח, לתת מים אחרי ההנקה בלילה, להגביל את מספר ההנקות בלילה, לאכול הרבה יותר בריא ביום (בלי דגנים וסוכרים). כי זו מחלה רב מערכתית.
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

לא כתבתי שזה לא רלוונטי
ה לא רלוונטי_ היה קיצור. את כתבת _אז אני לא חושבת שהם כל כך רלוונטים אני עדיין לא מבינה למה הם לא רלוונטיים. ואני מניחה שיש סיבה טובה לא להרחיב - אותה הסיבה בגללה את לא מרחיבה כבר כמה הודעות. (ועכשיו יש לי לפחות ניחוש של מה את מתכוונת אליו, אבל להתחיל לנחש למה את מתכוונת ולענות טיעון ארוך שמסביר למה הניחוש שלי לא נכון? רק כדי לקבל עוד תשובה קצרה שלא מתייחסת לטענות ושעדיין לא ברור ממנה עם מה את לא מסכימה? חבל לי על ההשקעה מראש).

ואני מניחה שאיזשהי התייחסות לזה שהתמשת בפגיעות של תמרוש נגדה, להקטנה ולחוסר הסימטריה לא תהיה. גם לכל הטענות שלי על שרשרת ההסקה הלוגית לא יהיו תשובות.

כתבתי שלדעתי יש צורך להוסיף שזאת מסקנה אישית
לא, כתבת שזה מאוד מאוד אישי. עם פעמיים מאוד. בשביל ההדגשה. תוך התעלמות מהמחקרים ומההסקה הלוגית ומאנשי המקצוע. ומזה שתמרוש כתבה בפירוש שזו מסקנה אישית, והפרידה בצורה ברורה בין הכללי לפרטי. כך שאין צורך להוסיף את זה.

אז אציין רק שלי ממש לא נראה שבאת לשאול שאלות. נראה שבאת כדי לחפש תמיכה בדעה שאיתה באת מראש לגבי מה נכון, ולכן את בעקביות מערערת על הקביעות של מי שבאה עם נרטיב מתחרה. אני לא חושבת שזה בסך הכל ולו מפני שאפשר לא להסכים בצורה אחרת לגמריי.

למשל, לעמוד בכלל שרמזת עליו ואם את מאיזשהי סיבה לא רוצה להשקיע מספיק זמן ואנרגיה בתשובה שמסבירה למה את לא מסכימה, אז לא לכתוב להודעות ארוכות ומפורטות תשובות של "זה מאוד מאוד אישי" ו"אני חושבת שהמחקרים לא רלוונטיים", אלא להסתפק בזה שאת לא השתכנעת או משהו.

כי כרגע חוסר הסימטריה תורם לעין. לא שיש רע בקיומה של דעה והגנה עליה, אבל לטעון שהדעה שלך היא בעצם המצב הנייטרלי זה בעיניי מפוקפק. (לא שאני חושבת שאת עושה את זה בכוונה, אבל מהצד ה"רק באתי לשאול" לא מחזיק מים.)
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

אז בתור האמא המניקה תינוקת עם התחלה של עששת (מזה התחיל הדיון, לא? אני כבר לא זוכרת)
לא הדיון התחיל כשם הדף מיונק בן עשרה חודשים שיונק כל הזמן. נשאל אם נעשה נזק לקיבה. העששת הופיעה אחר כך על ידי תמרוש.
אולי לחלק מהכותבות פה מדובר בעניין תיאורתי, אבל בשבילי זה עניין שמעסיק בעצם את העכשיו שלי. מה אני אמורה לעשות היום, מחר, עם הנקת הפעוט שלי? חושבת ולא באמת מחליטה. לא תכננתי לגמול אותו בשלב הזה, במיוחד כשהחורף כבר כאן.
המאמרים שקושרו לפה מסכימים שצריך לעשות עוד מחקר כדי להבין לגבי הנקות לילה של תינוקות מעל גיל שנה. חוץ מהמחקר מיפן, שעושה קשר בין הנקת לילה והרגלי אכילה. רק לא הצלחתי להבין עד כמה הסיכון לעששת גבוה ומה הן ההשלכות, לעומת היתרונות שההנקה נותנת לי ולו.

תפוח אדמה, נתת לי נקודה מאוד חשובה למחשבה. הרעיון הוא שצריך לשים לב מה מצב הפה היום. אם יש משהו מדאיג, רק אז כדאי לשקול מה לעשות לגבי ההנקה.
האמת עזרת לי הרבה עם ההתבלבלות והתלבטות שלי. תודה.
אם.ילדה
תפוח_אדמה*

יונק כל הזמן

אני חושבת שזה גם תלוי בך ובו. נראה לך שזה מעיק עליו? האם היית מעדיפה שיינק פחות בלילה או שסבבה לך עם זה? אם כן, אפשר להפחית הנקות לילה, זה לא מחייב גמילה מוחלטת. אם הכל טוב, ממשיכים ככה ועוד איזה זמן מתבוננות מחדש. התבוננות מייתרת את המאמרים. הם נועדו לאנשים שנותנים עצות לציבור, לאנשים שמפתחים מדיניות ציבורית וגם לעניין, אבל בסופו של דבר הם מתבססים על סטטיסטיקה.
יכולות להיות עדויות חד משמעיות שהנקה מגנה מעששת, (ואין) ועדיין, אם תמרוש שראתה את התינוק אומרת שאצלה זה החמיר, אז זה כנראה כך, כי תמיד יש מקרי קיצון. ולכן בסופו של דבר זה עניינים מאד אישיים.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמי* »

מההתנסות שלי - הנקה בלילות הרבה מעבר לגיל שנה ולא התפתחה עששת בכלל.

אני חושבת שאם לא מפרידים את מרכיב התזונה (שנכנס רק אחרי גיל שנה - ולכן רואים במחקרים עששת אחרי גיל שנה) - אי אפשר להגיע לשום מסקנה אמינה בנושא.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמי* »

התזונה = הכוונה שלי היא מה הפעוט מכניס לפה במהלך היום חוץ מהנקה.
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

אני חושבת שאם לא מפרידים את מרכיב התזונה (שנכנס רק אחרי גיל שנה - ולכן רואים במחקרים עששת אחרי גיל שנה) - אי אפשר להגיע לשום מסקנה אמינה בנושא.
אני חושבת שאפשר לשער (ואני משערת) שאחרי שמבודדים את שאר המשתנים - תזונה בשאר היום והחשפות לעששת, יתקבל שאם התינוקת/פעוטה אוכלת תזונה יחסית מערבית נחשפה לעששת, הנקה לילית בתבנית נשנוש מגדילה משמעותית את הסיכוי לעששת.
אם אין תזונה מערבית וגם החשפות לעששת, אז לא תהיה עששת.

אני הייתי מניחה החשפות לעששת אצל כל תינוקת בעולם המערבי, ליתר בטחון, ומסתכלת על שאר התזונה בעיקר. ובודקת האם אפשרי לי לוותר על מזון שהומצא אחרי המהפכה החקלאית, ואז הולכת לפי זה.

<גם תזונת האם במהלך ההריון משפיעה משמעותית, וגנטיקה. אבל זה לא דברים שאפשר לשנות, אז הם לא ממש רלוונטיים. בעולם אידיאלי ומחקר אידיאלי הייתי רוצה לבודד את המשתנה של תזונת האם במהלך ההריון מתזונת התינוק, כי כנראה יש קורולציה בין אמא שהילד שלה לא אוכל מזון מעודד-עששת לבין אמא שאכלה תזונה ללידת תינוק בריא (שגם היא טובה למניעת עששת, בכל גיל) אבל כרגע מחקרים לא מבודדים דברים הרבה הרבה יותר בסיסיים, שידוע שמשפיעים על עששת, כמו מזון מעודד עששת.>
אישה_במסע*

יונק כל הזמן

אה, וההנקה שמגינה מעששת? בהתחשב בזה שמתחת לגיל שנה האלטרנטיבה היא תמ"ל, הייתי אומרת שזה בדיוק הפוך. תמ"ל מגדיל סיכוי לעששת. הנקה זה נקודת המוצא.
(כמו שזה לא ש{{}}יציאה בכריעה מקטינה סיכוי לטחורים ודברים אחרים, אלא שעשיית צרכים בישיבה, בצורה שלא טבעית למין האנושי, יוצרת כל מיני בעיות שלא היו אמורות להיות מלכתחילה.
או שנשימת אוויר נקי לא מקטינה את הסיכוי לסרטן. אוויר נקי זה מה שכולם אמורים לנשום! זה האוויר המזוהם שלפעמים גורם לאסטמה וסרטן)
פלוני_אלמונית*

יונק כל הזמן

האם היית מעדיפה שיינק פחות בלילה או שסבבה לך עם זה?
כתבתי למעלה, לי דווקא פחות קשה עם ההנקות לילה. דווקא עם היום היה לי צורך לצמצם.
מה שנכתב פה גרם לי לשאול שאלות, לפני זה הייתי שלמה עם הבחירות שלי. הדיון שהתפתח גרם לי לפקפוק ואז שוב לחזור לנקודת המוצא שלי.

התבוננות מייתרת את המאמרים.
תענוג. בארבע מילים סיכמת המון מחשבות שלי.

וההנקה שמגינה מעששת?
יש מאמר נפלא שהגעתי אליו מהאתר הזה, בדיוק על זה.
אומרים שעישון מוריד את האיי קיו, לא שחוסר עישון מעלה את האיי קיו.
אז למה אומרים אומרים שהנקה מעלה את האיי קיו, במקום לומר שתמ"ל מוריד.
עוד דוגמא שנתנו היא שהנקה מורידה את הסיכוי לסרטן השד לעומת ניסוח יותר מדויק שחוסר הנקה מעלה את הסיכוי לסרטן השד.

אם.ילדה
תמרוש_רוש

יונק כל הזמן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

רק לא הצלחתי להבין עד כמה הסיכון לעששת גבוה ומה הן ההשלכות, לעומת היתרונות שההנקה נותנת לי ולו.
אני חושבת שבנושא הזה, להגיד "הנקה" זה מבלבל ומטעה.
בבסיס, הנקה היא חיובית וטובה, בכל גיל.
אבל דפוסי יניקה מסוימים עלולים להיות בעייתיים.
אבז במקום לחשוב על לגמול או להמשיך, הפוקוס שלי יהיה על "להתבונן בדפוסי ההנקה, להעריך את הסיכון הפוטנציאלי שיש בהם, ואז לשנות אותם אם צריך".
ודפוסי הנקה, אומר:
  • כמה פעמים ביום
  • באילו שעות (יום/לילה)
  • באיזה מצב עירות: עירני, מנומנם, ישנוני
  • באיזו תדירות
  • מה משך היניקה
  • מה קורה מיד אחרי ההנקה: האם נרדם, האם אפשר לתת מים / לנגב את השיניים וכו'.
לחבר את כל אלה לדפוסי אכילה והיגיינת פה ולהגיע למסקנות אופרטיביות שמתאימות למשפחה ולמשק הבית.
אפשר לעשות המון עם הדפוסים הספציפיים המזיקים ולהשאיר את ההנקה עצמה כי בבסיס היא טובה.

הנקה בלילות הרבה מעבר לגיל שנה ולא התפתחה עששת בכלל.
תמי, זה מדגיש את הנקודה שלי: "הנקה בלילות" לא אומר הרבה. איך היו הדפוסים הספציפיים?
גם הגדול שלי ינק בלילות עד גיל שנתיים + ולא היתה שום עששת. עובדה. ועובדה נוספת: דפוס היניקה שלו היה קצר ותכליתי.

אישה,
_אני חושבת שאפשר לשער (ואני משערת) שאחרי שמבודדים את שאר המשתנים - תזונה בשאר היום והחשפות לעששת, יתקבל שאם התינוקת/פעוטה אוכלת תזונה יחסית מערבית נחשפה לעששת, הנקה לילית בתבנית נשנוש מגדילה משמעותית את הסיכוי לעששת.
אם אין תזונה מערבית וגם החשפות לעששת, אז לא תהיה עששת.
אני הייתי מניחה החשפות לעששת אצל כל תינוקת בעולם המערבי, ליתר בטחון, ומסתכלת על שאר התזונה בעיקר. ובודקת האם אפשרי לי לוותר על מזון שהומצא אחרי המהפכה החקלאית, ואז הולכת לפי זה._
|Y| סיכום קולע.
ד.י*
הצטרפות: 26 פברואר 2019, 18:58

יונק כל הזמן

שליחה על ידי ד.י* »

היי, הבת שלי בת חודש יונקת באופן מלא בשלושה ימים האחרונים היא יונקת כל הזמן. ארוחה אחת יכולה להמשך גם שעתיים עם הפסקות רבע שעה בין לבין. לפני יומיים בטיפת חלב גילינו שבשבוע האחרון היא ירדה במשקל ב40 גרם. בעקבות זה הלכנו לרופא והל אף הירידה אמר שהיא עולה מספיק במשקל ואין צורך להלחץ. במקום הנקה מהשד שאבתי על מנת לבדוק את כמות החלב והיא מעל ומעבר לכמות שהיא צריכה לאכול (120 סמק). אני לא מבינה חמה היא יונקת כלכך הרבה זמן? האם בכל זאת החלב לא מספיק לה? מה הסיבה לכך והאם כדאי לשלב תמ״ל? זקוקה לעזרההה תודה!
פלונית_אחרת*
הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27

יונק כל הזמן

שליחה על ידי פלונית_אחרת* »

יכול להיות שזו קפיצת גדילה, התינוקת יןנקת הרבה כדי לגרות את השד לייצר כמות גדולה יותר של חלב שהיא זקוקה לה עכשיו.
ד.י*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי ד.י* »

כמה זמן זה אמור להמשך? בטיפת חלב אמרו לי להוסיף בקבוק אחרי כל הנקה, לעומתם הרופא אמר לא להוסיף ולהמשיך כרגיל, מה את ממליצה? אני מאד חוששת שהיא תרד שוב במשקל.
ד.י*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי ד.י* »

עוד פרט חשוב! אחרי שאכלה בקבוק שאוב של 80 סמק נרדמה חזק לארבע שעות. אחרי הנקה היא מתעוררת כל חצי שעה או שעה.
יועצת הנקה התבוננה בי מניקה ואמרה שהיא תופסת יפה את הפטמה.
פלונית_אחרת*
הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27

יונק כל הזמן

שליחה על ידי פלונית_אחרת* »

אני הייתי מיניקה לפי דרישה, מנסה לתת להנקה להתאזן. במקרה זה הייתי מקשיבה לעצת הרופא.
נשמע שיש לך שפע חלב, ושאת אמא נהדרת לתינוקת בריאה {@
ד.י*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי ד.י* »

תודה רבה על החיזוק! בהחלט זקוקה לו בימים אלו:)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

יונק כל הזמן

שליחה על ידי בשמת_א* »

הייתי מנסה להגיע למפגש לה לצ'ה אם יש בסביבתך, שעוד מדריכות יסתכלו על ההנקה. יש מצב שההנקה לא מספיק יעילה - את מייצרת חלב אבל אולי לא מספיק מגיע אליה משום מה?
כמו כן, לפעמים השקילה לא מדוייקת. האם את רואה שהיא גדלה? יש שינוי בבגדים? אנחנו מצפים לעלייה של 150 גרם בשבוע בגיל הזה. אם לא שקלו באותו משקל אז יכול להיות שהשקילה לא משקפת. הייתי שוקלת שוב עוד שבוע על אותו משקל.
בגיל חודש הרבה פעמים יש לתינוקות סיבות רבות "לינוק כל היום". הם עדיין ממש עוברים, רק הרגע נולדו. ועדיין חשוב לוודא שהיניקה באמת יעילה (יש יועצות ויש יועצות, יש כאלה שאני סומכת על תצפית שלהן ויש כאלה שלא...).
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”