רק לא הצלחתי להבין עד כמה הסיכון לעששת גבוה ומה הן ההשלכות, לעומת היתרונות שההנקה נותנת לי ולו.
אני חושבת שבנושא הזה, להגיד "הנקה" זה מבלבל ומטעה.
בבסיס, הנקה היא חיובית וטובה, בכל גיל.
אבל
דפוסי יניקה מסוימים עלולים להיות בעייתיים.
אבז במקום לחשוב על לגמול או להמשיך, הפוקוס שלי יהיה על "להתבונן בדפוסי ההנקה, להעריך את הסיכון הפוטנציאלי שיש בהם, ואז לשנות אותם אם צריך".
ודפוסי הנקה, אומר:
- כמה פעמים ביום
- באילו שעות (יום/לילה)
- באיזה מצב עירות: עירני, מנומנם, ישנוני
- באיזו תדירות
- מה משך היניקה
- מה קורה מיד אחרי ההנקה: האם נרדם, האם אפשר לתת מים / לנגב את השיניים וכו'.
לחבר את כל אלה לדפוסי אכילה והיגיינת פה ולהגיע למסקנות אופרטיביות שמתאימות למשפחה ולמשק הבית.
אפשר לעשות המון עם הדפוסים הספציפיים המזיקים ולהשאיר את ההנקה עצמה כי בבסיס היא טובה.
הנקה בלילות הרבה מעבר לגיל שנה ולא התפתחה עששת בכלל.
תמי, זה מדגיש את הנקודה שלי: "הנקה בלילות" לא אומר הרבה. איך היו הדפוסים הספציפיים?
גם הגדול שלי ינק בלילות עד גיל שנתיים + ולא היתה שום עששת. עובדה. ועובדה נוספת: דפוס היניקה שלו היה קצר ותכליתי.
אישה,
_אני חושבת שאפשר לשער (ואני משערת) שאחרי שמבודדים את שאר המשתנים - תזונה בשאר היום והחשפות לעששת, יתקבל שאם התינוקת/פעוטה אוכלת תזונה יחסית מערבית נחשפה לעששת, הנקה לילית בתבנית נשנוש מגדילה משמעותית את הסיכוי לעששת.
אם אין תזונה מערבית וגם החשפות לעששת, אז לא תהיה עששת.
אני הייתי מניחה החשפות לעששת אצל כל תינוקת בעולם המערבי, ליתר בטחון, ומסתכלת על שאר התזונה בעיקר. ובודקת האם אפשרי לי לוותר על מזון שהומצא אחרי המהפכה החקלאית, ואז הולכת לפי זה._

סיכום קולע.