לא מצליחה להסתדר עם הילד שלי

משתגעת_לאיטי*
הצטרפות: 20 מאי 2009, 16:20

שליחה על ידי משתגעת_לאיטי* »

כן, גם אני לא מצליחה להסתדר עם הילד שלי.
אנחנו בחינוך ביתי. נפגשים כמעט מידי יום עם ילדים אחרים, רובם קטנים יותר ממנו (הוא כבר מעל 3).
הוא אוהב ילדים ואוהב חברה, אבל הוא אינטנסיבי מדי לרוב הילדים. הוא מנסה לשחק איתם ויוצא מציק. מנסה למשוך תשומת לב ודוחף, זורק חול, חוטף צעצועים.
כשאחיו הקטן צועק, גם הוא צועק, ויותר חזק. כשלא מסתכלים, הוא מרביץ לו. אחכ טוען שזה לא היה בכוונה.
נראה לי שחלק מהאימהות מתרחקות ממני בגללו :-(
קשה לי להאשים אותן. שבוע שעבר, הייתי לראשונה במפגש חינוך ביתי. גם שם היה ילד שהתנהג באגרסיביות יותר גדולה ממנו, ופשוט לא ידעתי איך להגיב. איך להגן על הילד שלי. מצד שני, גם כשהוא אגרסיבי אני לא תמיד יודעת איך להגיב. אני חושבת שאני משתפרת בזה, אבל לא בטוחה. למדתי לאחרונה את ה"שיטה" האנתרופוסופית, של פשוט לקחת אותו למקום רחוק ולנזוף בו בשקט, לא מול כולם. אני חייבת להודות שזה יוצר קונפליקט - כי אני יוצאת מהבית בשביל חברה בשבילו, אבל גם בשבילי. גם אני צריכה חברה, ולפעמים מעצבן אותי שאני צריכה לעצור אינטראקציה חברתית בגללו. אבל אני מתחילה להפנים שבלי הנכונות הזו לא תהיה לי אינטראקציה חברתית.
אני מתחילה לשקול אופציה של גן. זה נראה לי לא רעיון טוב, הייתי רוצה להסתדר איתו. פעם ראיתי כאן איפשהו וידוי של מישהי ששלחה את הבת לגן כסוג של נקמה (אם כי זו אולי מילה קצת חזקה מדי). אני חייבת להודות שיש בי צד שלפעמים מזדהה.
גם אני כמו פותחת הדף עצבנית מטבעי. הייתי רוצה להיות מהנשים עם האור בעיניים, אבל התחלתי להפנים שכנראה זה כבר לא יקרה. יש בי אגרסיביות, כנראה שהיא יוצאת גם אצל הבן שלי. כשהוא מתחיל לצרוח או לעשות דווקא, בא לי לחבוט בו כל כך חזק עד שהוא "ילמד לקח", כמאמר הדורות הקודמים. איך הגעתי למצב כזה, שאני במאבק כוחות עם ילד בן 3?
גם אני כמו פותחת הדף מרגישה לפעמים שאני כבר רואה אותו בעין לא טובה, רואה בו את הילד הרע שרק יעשה בעיות. אני יודעת שזה לא מקדם את ההרמוניה אצלנו, אבל שוב ושוב נופלת לאותו הבור.
אבל הוא גם טוב. כשרק שנינו ביחד יש הרמוניה גדולה. הוא עוזר הרבה - זורק פח, מביא דברים, עוזר במטבח. מתעניין בכל דבר, מדבר בלי הפסקה (עוד דבר שיכול להוציא מהכלים גם בנאדם שפוי!).
אני מרגישה שאני משתגעת לאיטי.
משתגעת_לאיטי*

אופס, התכוונתי שזה יהיה בדף של לא מצליחה להתמודד עם הילד שלי. אולי זה לטובה שיצא דף חדש, ההוא כבר ארוך.

טוב אז אם כבר אני אוסיף עוד דבר שמשגע אותי:
הייתי במפגש חנ"ב. ראיתי שם ילדים שמרביצים לילד אחר (חזק) ואף אמא לא רואה.
ראיתי גם ילד שיושב בצד ואף אחד לא משחק איתו.
ואת הילדות שמתנהגות כמו מלכת הכיתה.
ממש כמו בבית הספר של ילדותי!
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

שלום לך משתגעת, טוב שאת כותבת, בדרך כלל כשכותבים דברים מסתדרים כי זו סוג של יציאה החוצה ומבט מבחוץ על דברים.

אני אגיד לך משהו שיכול להיות שיהיה לא כל כך פופולרי אבל לפעמים צריך לשים לילד גבולות. לא הגבולות האלו שמדברים עליהם בגן. הילד צריך לדעת שיש לך סמכות כלשהי ולמילה שלך יש משקל. הוא לא צריך לדעת או לחוש שאת מפחדת ממנו, זה יכול להיות דבר איום ונורא לילד לגלות שההורים שלו מפחדים מהתגובות שלו. מצד אחד הוא יכול לסובב את העולם סביב הזרת שלו אבל מצד שני זה ממש יותר מידי כוח בזרועות כל כך קטנות.
גם כשהוא אגרסיבי אני לא תמיד יודעת איך להגיב. אני חושבת שאני משתפרת בזה, אבל לא בטוחה. זה בדיוק המסר המאוד מבולבל שהוא מקבל.
את אמא שלו, את אמורה ללמד אותו כיצד כן להתנהג בחברה, איך לא לפגוע. בדיוק כמו שתלמדי אותו לא לקטוף פרחים, לא לצייר בספרים ולא לעשות צרכים באמצע הקניון. לזה הוא מצפה ממך. זה התפקיד שלך.

אני חייבת להודות שזה יוצר קונפליקט - כי אני יוצאת מהבית בשביל חברה בשבילו, אבל גם בשבילי. גם אני צריכה חברה, ולפעמים מעצבן אותי שאני צריכה לעצור אינטראקציה חברתית בגללו.
זה חשוב. אם הוא עושה דברים לא נעימים לחברה מקומו לא בחברה נקודה. גם אם זה לא הכי מתאים לך. אם אתם במפגשים של חנ"ב את שם בשביל החנ"ב-הילדים קודם כל.
יכול להיות שאת צריכה להיות יותר צמודה אליו במפגשים, יש סיכוי שזה מה שהוא מבקש בעצם ואילו את עסוקה באינטראקציה חברתית? הוא עוד די צעיר ועדיין לא עומדים לרשותו מספיק כלים להתמודדות.
אולי במקום לקחת אותו לצד לאחר מעשה ולנזוף בו פשוט תלוי אותו יותר מקרוב בזמן הפעילות, תדריכי אותו, תזמי פעילות מקרבת בינו לבין הילדים משהו כמו משחקים עם תורות, תופסת או כל משחק חברתי אחר שדורש אינטראקציה חברתית ובעצם מלמד את הילדים להתמודד אחד עם השני?

בקבוצה שלנו יש שלושה בני ארבע קבועים, בחודשיים האחרונים עברנו איתם מסע די משמעותי. זה התחיל בכך שלביתי היה מאוד קשה בקבוצה, היא מצאה את עצמה בצד כי שני בני הארבע השניים שיחקו משחקים מאוד פיזיים שהפחידו אותה. באחד המפגשים בגן שעשועים ביתי ואחד הבנים שיחקו במתקן שנראה כמו בית, מהצד שלנו, האמהות המשוחחות בצל, נראה שהם משחקים יפה וקצת מתגוששים קרבות גורים משחקיים, עד שביתי הועפה עם הפרצוף בתוך המעקה של המתקן כי לא הסכימה להמשיך במשחק, אותו בן שמח שהיא משחקת איתו "קרבות" עד שלא הבין בכלל שהיא לא משחקת אלא כל כולה נלחמת על מקומה. אחרי הקרב האומלל ההוא ביתי ביקשה לא להגיע יותר למפגשים. הקשבתי לה. לא נפגשנו שבועיים. בזמן הזה דיברתי עם האמא של אותו הילד והחלטנו יחד שהחברות שלנו אחת עם השניה חשובה לנו לא פחות מהמפגשים עצמם ועל כן אנחנו צריכות למצוא טקטיקה טובה למגר את התופעה ולפייס בינהם.
החלטנו שהם עדיין כנראה לא מוכנים לשחק אחד עם השני לבד ושאנחנו מלוות אותם עד שהם יהיו מוכנים. במקביל הסברתי לביתי שדיברתי עם האמא של הילד והיא הבטיחה לשמור עליו וביקשתי ממנה שאם קורה דבר מה שלא נעים לה עם אותו הילד שמיד תגיד לי או לאמא שלו ואנחנו נטפל בזה ושלא תנסה להתמודד עם זה לבד בכלל. וכך היה, אנחנו היינו (ועדיין) צמודות לילדים ומוותרות על השיחות האישיות שלנו לפעמים לטובת הלמידה ההתנהגותית של הילדים. בפועל כבר עכשיו יש שיפור אדיר, הם משחקים יחד מאוד יפה גם משחקים פיזיים כי עכשיו היא כבר לא פוחדת שהוא יכה אותה בלי שליטה כי היא יודעת ששומרים עליהם והכל נשאר בגדר משחק, במפגש האחרון הם השתוללות בבריכה בחצר, ממש זרקו אחד את השני למים והשפריצו לכל עבר והכל היה עם חוקים וגבולות שהם שמו אחד לשני והמון כבוד אחד לשני, היתה השתוללות גדולה וזה לא נגמר בבכי. פלוס אדיר. ברור לנו שעכשיו אולי אנחנו מקריבות קצת אבל זה ישתלם לנו מאוד ממש בקרוב. שווה.

ועוד משהו קטן. צינת שם גן. אני לא חושבת שגן זה פתרון (ואת זה כתבו גם בדף ההוא לאותה האם) אבל במקביל חייבת להגיד לך שאם את מרגישה שלא טוב לך, שההתמודדות שלך עם הילד מוציאה ממך דברים לא טובים ושהוא חווה אמא פחות טובה ממה שהיה חווה אם היית עסוקה בעניינים אחרים כל היום אז אולי שווה לך לחשוב על זה ברצינות (ולא כנקמה חלילה וחס אלא כהדבר הכי טוב לעשות, לקחת אחריות על החינוך של הילדים זה דבר מאוד רחב טווח) חינוך ביתי לא מתאים לכולם וזה בסדר. בדיוק כמו שלהיות רופא שניים לא מתאים לכולם או להיות עובד ציבור לא מתאים לכולם.
אנשים נוטים לקחת את זה כמובן מאילו, אומרים שאם ילדת את הילד המקום הכי טבעי לו להיות זה איתך בבית אבל זה בולשיט, זו עבודה כמו כל עבודה אחרת ויש כאלה שמתאים להם לעשות אותה ואחרים שיסבלו בעבודה ועקב כך ה"קהל" שלהם יסבול גם.
מקווה שעזרתי במשהו ואם לא אז לפחות (())
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קודם כל (())
מאד מזדהה עם מה שכתבת- חלק מהדברים ממש מתארים מציאות שהייתה אצלנו

_שאני כבר רואה אותו בעין לא טובה, רואה בו את הילד הרע שרק יעשה בעיות. אני יודעת שזה לא מקדם את ההרמוניה אצלנו, אבל שוב ושוב נופלת לאותו הבור.
אבל הוא גם טוב. כשרק שנינו ביחד יש הרמוניה גדולה. הוא עוזר הרבה - זורק פח, מביא דברים, עוזר במטבח. מתעניין בכל דבר, מדבר בלי הפסקה (עוד דבר שיכול להוציא מהכלים גם בנאדם שפוי!).
אני מרגישה שאני משתגעת לאיטי._
עין טובה זה מאד חשוב בחינוך. תרגיל שעזר לי- לכתוב כל יום חמישה דברים טובים על הילד. אבל טובים ממש בלי הסתייגויות.
לפעמים הילד "מקוטלג" אצלנו בתור "ילד רע" ואנחנו כבר מראש מתחילים לצפות ממנו לצרות והילד חש את זה ופשוט עומד בציפיות- קשה לצאת מהמעגל הזה שכל הזמן מזין את עצמו ועין טובה עוזרת וזו גם האמת כי הרי ברור שהילד שלך הוא טוב וההתנהגות הרעה באה להראות איזה צורך או משהו כזה ולא שהוא מחליט למרר את חייך ולהטריד את מנוחתך.

גם כשהוא אגרסיבי אני לא תמיד יודעת איך להגיב
הילד חש בבילבול וחוסר אונים אצל אמו ( יש להם רדאר מיוחד לשם כך). אני שמתי לב שככל שאני בטוחה בעצמי יותר ו"סגורה על עצמי" כך גובר הסיכוי שילדי ישתפו אתי פעולה וכשאני מפוזרת ומבולבלת מיד מתחיל בלאגן.
מה שעוזר לי זה לזכור שאני האמא, אני אמורה להדריך ולכוון את ילדי כשהם מתנהגים בצורה שנראת לי לא מתאימה והכללים צריכים להיות ברורים לי לחלוטין, ברגע שאני מתלבטת לגבי כלל כלשהו הילד חש בזה.
כמובן שיש מקרים בהם הילד יודע שההתנהגות שלו לא ראויה ובכל זאת ממשיך בכך ואז אני יודעת שהבעיה היא לא בהדרכה אל שהוא רוצה משהו מעבר להדרכה.
במצב של מאבק כוח הכי חשוב לי לעבוד על ההרגשה שלי ולא להכנס למאבק- בשביל מאבק צריך שניים וכשאת יוצאת מזה אין לילד במי להאבק.
דברים שעוזרים לי לצאת מהמאבק- לזכור שההתנהגות שלו לא מערערת על האמהות שלי שגם כשהוא "שם פס" על מה שאני אומרת אני לא הופכת לאמא פחות טובה. אני מזכירה לעצמי שכשהוא לא עושה מה שאני אומרת הוא בסך הכל רוצה את תשומת הלב שלי ולפעמים אפילו את הכעס והתסכול שלי ואני פשוט לא נותנת (את הכעס והתסכול), הוא בעצם לא נגדי אלא בעדי- הוא מחפש דרך להתקרב.
מה שעוזר לשחרר כעס אצלי זה ויתור על שליטה- למשל, אם תכננתי לבלות עם חברה והילד לא מאפשר זה נורא מרגיז אז אני מזכירה לעצמי שככה זה לפעמים התכנונים משתבשים ואני משתדלת לראות את זה כמשהו שהשתבש אבל בלי אשמים, מתיחסת לזה בתור אסון טבע קטן, אם צריך אני אפילו הולכת עם הילד הביתה (במקרה של הצקות שלא פוסקות) אבל בלי כעס ולא מציגה את זה כעונש או נקמה אלא פשוט ככלל- אם מרביצים, הולכים הביתה. בבית משתדלת להתנהג כאילו כלום לא השתבש מבחינת ההרגשה שלי, לא נותנת לכעס להטריף אותי.
ובפעם הבאה שהולכים לאותו מקום אני מצפה מהילד שיתנהג הכי יפה שבעולם, מאפשרת לו דף חדש כי אני יודעת שהילד שלי הוא טוב ורוצה לשתף פעולה.
לגבי גן אני מסכימה לגמרי עם מה ש ילדת טבע כתבה.
מבולבלת*
הצטרפות: 07 יולי 2003, 15:47

שליחה על ידי מבולבלת* »

ראיתי את הדף וישר קפץ לי.
שמחה שנפתח דף חדש ולא באותו הדף.

פתחתי את הדף ההוא לפני די הרבה זמן והרבה מים זרמו מאז. חלק מהדברים השתנו וחלק פחות.
מה שמאוד עוזר לנו זה טיפול הומאופטי, שאנחנו מתמידים כבר שנתיים וקצת.
לא יודעת לאן היינו מגיעים לולא הטיפול.
הטיפול התחיל "בגללו" ומהר מאוד הבנתי שעלי לטפל בעצמי, אחרת לא יהיה שינוי. הם המראה שלנו, הם זה אנחנו. אם האמא אגריסיבית איך הילד ילמד להיות עדין?

אני שמה לב, שכל פעם שיש לנו "משבר" שינוי במשפחה אנחנו נופלים לאותם המקומות (אז אולי לא התפתחנו הרבה?). צועקים יותר, רבים יותר.....

גם לי עברו המון מחשבות על גן. אני לא פוסלת גן או בי"ס, אבל זה לא במקום לפתור את הבעיה. כלומר, הגן הוא לא הפתרון.

כשרק שנינו ביחד יש הרמוניה גדולה
איך הוא מתנהג כשיש מעט ילדים לעומת הרבה? אצלי קשה לו מאוד בחברה של הרבה אנשים וקל לו הרבה יותר באחד על אחד.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

מה שעוזר לי זה לזכור שאני האמא, אני אמורה להדריך ולכוון את ילדי כשהם מתנהגים בצורה שנראת לי לא מתאימה והכללים צריכים להיות ברורים לי לחלוטין, ברגע שאני מתלבטת לגבי כלל כלשהו הילד חש בזה.

מה שעוד צריך לבדוק זה : מצב פיזי,כל מני בעיות כמו אנמיה וכ'
רעב,צמא,עומס חום,מנוחת צהרים.חיבוק טוב של אמא.

אני מאמינה שבאופן אישי חינוך ביתי זה דבר שמאוד מתאים לנו. אני לא יודעת אם זה אכן מתאים לכל העולם.

אני חושבת שאם ההורים יודעים שהשקעת האנרגיה ההכרחית הזאת עכשיו :בלשבת בגן משחקים,בלהביא עוד משחקים לארגז חול ,להסחב עם פירות ותבשילים ,בלחפש חברה ולהיות חלק מקבוצה ,ועוד ועד ,

יש לזה תוצאות:
יש ילד שאנחנו מכירים,שלמדנו את הנושאים שהוא נאבק בהם, ילד שהצרכים שלו נענו בצורה הטובה ביותר , גם הצורך בגבולות והצורך בידיעה שאני לא לבד פה בעולם.

ועכשיו השאלה היא : מאיפה יש כוח?
גם לאמא צריך שיהיה זמן לנשום.
זמן להפגש עם חברות,לעשות התעמלות,וכ'

תקשורת זורמת וטובה בין האמהות בקבוצה משפרת את התיקשורת בין הילדים.
כתבת על התנהגיות קשות בקבוצה שראית.
זה נכון שכולנו עלולים להתפס לשאננות,באים עיפים, או רוצים לחלוק חויות.
צריך לבדוק את סדר הקדימיות: האם זה שהילד הרביץ קודם למתכון המשגע למרק ?
האם הילד שלי יודע שלא משנה מה חברה מספרת לי ושהנה אני כל כך נהנית מבדיחה טובה /לחילופין ,מספרים לי משהו מאוד קשה ודרושה האוזן הקשובה שלי והוא חייב להראות לי את האיצטרובל ה5 שהוא אסף היום, או לבקש את הבקבוק מים במקום פשוט לקחת?
(כתבת שהוא מדבר בבית בלי הפסקה ושזה קשה.ובכן, למה שלא תשימי לו גבולות?,אני אומרת במקרים כאלה: עכשיו 3/5/10 דק' שקט ,אין שום דיבורים).

אני יכולה לומר לך שלו היית אומרת לי שהילדים שלי מרביצים או נפגעו וכ', הייתי אסירת תודה. תבדקי איפה נמצאות האמהות שסביבך.
משתגעת_לאיטי*

בדרך כלל כשכותבים דברים מסתדרים כי זו סוג של יציאה החוצה ומבט מבחוץ על דברים.
זו אכן הסיבה שאני כותבת.
אני מניחה שאני יודעת הכל:

מצב פיזי,כל מני בעיות כמו אנמיה וכ'

רעב,צמא,עומס חום,מנוחת צהרים.חיבוק טוב של אמא.

הילד חש בבילבול וחוסר אונים אצל אמו

תלוי אותו יותר מקרוב בזמן הפעילות, תדריכי אותו, תזמי פעילות מקרבת בינו לבין הילדים משהו כמו משחקים עם תורות, תופסת או כל משחק חברתי אחר שדורש אינטראקציה חברתית ובעצם מלמד את הילדים להתמודד אחד עם השני?

אבל אני שמחה על כל התגובות, הן מחדדות לי את מה שאני כנראה יודעת ממילא.
אני מניחה שהבעיות שנוצרות אצלו דורכות אצלי על יבלות כואבות של החוסר הבטחון החברתי שלי עצמי. כלומר, אם אני מפסיקה בגללו אינטראקציה חברתית משל עצמי אני מרגישה ש (וכאן אין לי דרך פחות תיכוניסטית לתאר את זה) אני אהיה פחות מקובלת בחברת ההורים האחרים. מצד שני, גם כשהוא מרביץ אני מוצאת את עצמי מרגישה מנודה (וזה לא הצד האפל של מפגשי חינוך ביתי, סתם הבעיות שלי עם עצמי. למצוא את המקום שבו אני חשה בטחון אע"פ שאני סתם יושבת עם הילד שלי ולא מתפקדת על תקן מסמר הערב (או הבוקר).
כשאני מלווה אותו צמוד בכל הפעילויות אכן יש שיפור בהתנהגות. ואז אני קצת מרפה, ועדיין העניינים בסדר. אבל אז בלי להרגיש הם מדרדרים שוב.
אבל כל זה אמור לגבי סיטואציות חברתיות. בלעדיהן אני לא אהיה מסוגלת לעבוד בחינוך ילדי כי אני מסכימה ש זו עבודה כמו כל עבודה אחרת . אבל, גם לעבודה הקודמת שלי הייתי באה וחלק מההנאה שלי מהעבודה היתה בגלל החברה שהיתה מסביבי. אם אני אהיה באמת כנה עם עצמי אני יכולה להגיד שזו היתה ההנאה העיקרית שלי מהעבודה, ושהציפיה הזו שלי מהעבודה גרמה לי לא להיות העובדת הכי יעילה בעולם. זו גם אחת הסיבות שעזבתי, כי בעצם מהעבודה עצמה סבלתי ונהינתי מהמסביב.
כשאני עם הילדים אני די מצפה שהם יעסיקו את עצמם חלק מהזמן, ושיסתובבו סביבי במקום שאני אתמרכז סביבם. שיטלו חלק בפעילות שאני עושה. אין לי כל כך כח לכל מיני התאמות ודידקטיות יתר (שזה בטח משהו שהרבה מההורים כאן יכולים להזדהות איתו. אני מניחה שציפיה כזו קיימת גם במישור החברתי, כלומר אני מדברת עם האמא הזו פה בארגז חול אז תואיל ותשחק לידי עכשיו ולא תחליט שדחוף לך שאני אלך דווקא לחורשה שליד. או שתלך ותסתדר.
טוב חייבת ללכת להרדים את הקטן אז אני אמשיך אחכ
מבולבלת*

שליחה על ידי מבולבלת* »

טוב חייבת ללכת להרדים את הקטן
כמה ילדים יש לך? אני מבינה שהוא הבכור ויש לו אח צעיר יותר. מעניין מה הפרש השנים.
האם יש קנאה? באיזו עוצמה?
ממליצה*
הצטרפות: 11 יוני 2006, 22:14

שליחה על ידי ממליצה* »

נשמע שהילד הזה חווה שעליו להיאבק על תשומת לב , כי כשאת איתו לבד ואין סיכוי להתחרות ולהפסיד על תשומת ליבך אז הוא מתוק , כך שאני חוזרת וממליצה את מה שאחרים המליצו : להקריב כמה מיפגשים כדי להיות יותר צמודה אליו , עד שיוכל להירגע מבפנים ולהנות ממפגש חברתי .
ולגבי הדיבור ללא הפסקה הייתי מציעה לך לבדוק את נושא פרחי הבאך , יש תמצית שנקראת Heather שמיועדת לאזן צורך כזה . ואולי עוד תמציות יתאימו לו . תוכלי לראות את ההסבר הקצר על התמציות פה באתר , בהצלחה . ואולי במקביל תוכלי את להיעזר בתמציות לצורך חיזוק הסבלנות וההערכה העצמית שלך עצמך ...
תזכרי , הילדים שלנו מאתגרים אותנו בדיוק במקומות שאנו צריכים לגדול ולהתפתח !
משתגעת_לאיטי*

נשמע שהילד הזה חווה שעליו להיאבק על תשומת לב
כן, אני גם חוששת שזה המצב, מה גם שאחיו די תובעני וקשה לי שלא לתת קדימות לצרכים שלו, כי הוא עדיין קטן.

האם יש קנאה?
יש קנאה. כרגע לא נוראית, אבל זה הולך ומחריף ככל שהקטן נהיה יותר אינטראקטיבי. בשבועות האחרונים פתאום יש דרישה מצד הגדול לחזור להיות תינוק. ככל שניתן אני מאפשרת, אפילו אם זה דרישות מופרכות למשל אם פתאום הוא רוצה אגס מרוסק. אחד מזכרונות הילדות שלי הוא שנורא רציתי שאמא שלי תחתוך לי את העוף לחתיכות קטנטנות כמו של אחי והיא לא הסכימה, וכמה קינאתי. מצד שני אני מנסה להעצים אותו ואת היכולות שלו, לתת לו לעזור יותר בבית למשל. אבל כמו שאמרים כאן שוב ושוב, זו עבודה יומיומית וקשה, ויש רגעים של נסיגה ורגעים של סיפוק. ככל שהקטן גדל יש גם רגעים של משחק משותף, או שהגדול מנסה להפעיל אותו.

אילה בשדה הדגן:
תקשורת זורמת וטובה בין האמהות בקבוצה משפרת את התיקשורת בין הילדים.
במקום שאנחנו הולכים אליו בדרך כלל יש תקשורת יחסית טובה, אבל לא תמיד יש רצון של אמהות להתמודד עם ילד שהוא קצת בעייתי. מעדיפים להתרחק וזהו. אני מבינה את זה. אני לא חושבת שהייתי נוהגת ככה, אבל אולי כן, מי יודע. זה רק מחדד לי את הנקודה שזו חייבת להיות אחריות שלי אם הוא מתנהג ככה.

אני יכולה לומר לך שלו היית אומרת לי שהילדים שלי מרביצים או נפגעו וכו', הייתי אסירת תודה. תבדקי איפה נמצאות האמהות שסביבך.
האמהות שם ישבו רחוק, היה מדובר בילדים גדולים, בני 8 או 9 נראה לי. זה כבר גיל שההשגחה פחות צמודה על הילדים. אני גם לא מכירה אותם ולא יודעת מי האמהות, או איך הן היו מגיבות לסיטואציה כזו. האמת שאני עצמי לא יודעת איך להגיב לזה. כשיש סיטואציה של אלימות אני די נאלמת דום, לא יודעת מה לעשות או להגיד. לא מבינה למה זה ובטח שלא יודעת להגיד את הדבר הנכון כדי לעצור את זה. בגלל זה יש לי קושי עם ההתנהגות הזו אצל הבן שלי. אני לאט לאט לומדת להגיב, אבל זה לא בא לי באופן טבעי.
פתאום קלטתי איזה תהליך עברתי מאז הפעם הראשונה שראיתי אותו מרביץ - אז פשוט לא היה לי מושג מה לעשות. הייתי נבוכה, הרגשתי לא נעים, ולא ידעתי מאיפה זה בא פתאום, ומה לעשות כדי להפסיק את זה מצד אחד וכדי שיהיה פחות לא נעים מההורים השניים מהצד השני.

למבולבלת:
אם האמא אגריסיבית איך הילד ילמד להיות עדין?
את מרגישה שיש דברים שעשית שעידנו את האגרסיביות שבך?
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

בדיוק אמרתי לבעלי היום (יש לנו איזה קושי עם ילדה בגיל דומה והוא היה עצוב) שהמקומות הקשים של הילדים הם הם המקומות בהם אנחנו המחנכים יכולים לעשות משהו משמעותי על מנת לנווט אותם לחוף מבטחים. זה מבעס כשהילד נמצא בשפל, אבל זה האתגר הגדול ביותר שממנו אפשר לעזור לצמוח. בשביל מה אנחנו בבית איתם? בשביל ללמד אותם איזה שם של עוד פרח? אנחנו שותפים שלהם למסע ויש לנו הזדמנות לעזור להם להיות בני אדם שלמים יותר, מחוברים יותר, ממה שאנחנו.
<את כל זה אמרתי גם בשביל עצמי ועכשו נרד לקרקע>.
בתנועה דיברו הרבה על המושג "נבואה שמגשימה את עצמה". את הדבקת לו את תוית הילד הרע והוא פשוט מגשים את מה שניבאת לו. אני חושבת שתתחילי מלהאמין, אבל באמת, שהוא טוב. ואז, כשהוא עושה משהו לא טוב, את לוקחת אותו הצידה או לוחשת לו באוזן (וזה חשוב חשוב חשוב לא להלבין את פניו ברבים! נזיפה מול קהל היא פגיעה בכבודו כאדם ולא משנה שהוא ילד. זה מביך אותו ומגביר תחושת ניכור: אני נגד כל העולם, כולל אמא. לא היית מעלה על דעתך לנזוף בבעלך מול עוד אנשים, נכון?) שככה וככה אבל תוך כדי שאת נותנת לו את ההרגשה שאת בטוחה מעל כל צל של ספק שהוא ילד טוב. זה לא אומר לא לגנות את המעשה. כמובן שחשוב לגנות, אבל לשמור על האינטונציה הנכונה (שאותה כמובן אי אפשר להעלות על הכתב) שגורמת לו להבין שאת בצד שלו, שאת איתו. אני בטוחה שתצליחי להגיע לטון הנכון לומר את הדברים. בכלל, אני מוצאת שאינטונציה לפעמים כל כך חשובה, הרבה יותר מהתוכן, כי היא בעצמה מדברת.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

ושכחתי להגיד שאני מאוד מעריכה את הנכונות ללמוד ולעשות שינוי
משתגעת_לאיטי*

ויש לנו הזדמנות לעזור להם להיות בני אדם שלמים יותר, מחוברים יותר, ממה שאנחנו.
אני חושבת שאי אפשר לעשות את זה בלי להפוך בעצמנו לבני אדם שלמים ומחוברים יותר.

מצד שני, תמיד רציתי להיות כזו, והנה הגורו שלי בן ה-3 מאפשר לי שינוי פנימי.
משתגעת_לאיטי*

נזיפה מול קהל היא פגיעה בכבודו כאדם ולא משנה שהוא ילד.
אני חושבת שחלק מהבעיות נובעות מזה שלא הפנמתי את זה בזמן. גם יש ציפיה של ההורים של הילד הנפגע לאיזו נזיפה פומבית, בדבר הצדק צריך להיראות ולא רק להיעשות.
או שאני חושבת שיש ציפיה כזו, והיא מגיעה מהמקום הפולני של "לא נעים לי".
מבולבלת*

שליחה על ידי מבולבלת* »

את מרגישה שיש דברים שעשית שעידנו את האגרסיביות שבך?
קשה לי לשים את האצבע על דברים ספציפיים.
אני שמה לב, כשאני נמצאת עם אמהות נינוחות ורגועות, שמדברות בכבוד לילדים קל לי הרבה יותר. אני כאילו מחכה אותן, כמו תוכי :-)
ככל שאני נמצאת בקשר עם אמהות כאלו, אני לומדת איך לתקשר בדרך נעימה יותר עם ילדיי.
זה מחזיק אותי.

וגם ההומאופטיה. לקח לי המון זמן להבין שהיו לי התקפי זעם. פתאום צעקתי נורא ממש כמו ילד קטן שנשכב על הרצפה ובועט ברגליים ובידיים. ההומאופטיה הרגיעה את זה.
אני מניחה שיש עוד המון סוגי טיפולים. כל אחד למה שהוא מתחבר.

אצלנו בבית (בית הוריי) לא ממש דיברו וגם לא ממש תיקשרו. אז איך אני אדע. אני צריכה ללמוד הכל מחדש.
אז קל ללמוד מאמהות שיודעות כבר.

כשאני יוצרת קשר נעים עם הילדים, הם רגועים ולא "מעצבנים אותי" ואז אני יכולה לשמור גם על הרוגע לאורך זמן ארוך יותר.

יש קנאה. כרגע לא נוראית
לא בטוחה שהיא לא נוראית. אנחנו עברנו תקופה מאוד קשה כשהגיעה אח.
זה מאוד משפיע על ההתנהגות הכללית של הילד.
מבולבלת*

שליחה על ידי מבולבלת* »

גם יש ציפיה של ההורים של הילד הנפגע לאיזו נזיפה פומבית
אני גם משתדלת לא לנזוף. אפשר להגיד "ככה לא עושים" או "עדיף לעשות כך..."
עצם הנזיפה לא נעימה לילד (וגם למבוגר)
חוה_בת_חיים*
הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*

שליחה על ידי חוה_בת_חיים* »

גם יש ציפיה של ההורים של הילד הנפגע לאיזו נזיפה פומבית, בדבר הצדק צריך להיראות ולא רק להיעשות.
הערה בפני כולם לא חייבת להיות נזיפה . זאת יכולה גם להיות אמירה אל הילד שלי + אל כל הילדים המעורבים.
וכך נעשית קביעה של נורמות התנהגותיות .
ועוד משהו ,
ילדת טבע מציגה דמות של אמא שלוקחת על עצמה את עול המנהיגות ומעניקה לגבולות משמעות של ערכים , אני מאוד מקבלת את הגישה הזאת.
וגם האופציה של שיתוף פעולה בין אמהות שווה ללמוד ולאמץ אותו.
ילדת טבע - כל מלה!
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

רציתי להגיד שמצאתי דרך הרבה יותר נעימה להגדיר את מה שהתכוונתי ב"גבולות". זה לא בא מהמילה "הגבלה" אלא הטווית דרך. ממש כמו שתינוק שנולד מצפה ליניקה, חיבוק, נשיאה, פישפוש ויהיו כאלה שגם יגידו מגע עם מים בדיוק כך הוא מצפה להטווית דרך. אם הולכים בשביל ביער התינוק הצועד לראשונה יחפש את האם/אב/אח בוגר וילך אחריו גם אם לא יתנו לו יד. אם אין אחרי מי ללכת הוא ירגיש אבוד ביער.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

איך להתמודד עם אלימות במפגשים
אני בעיקר לקחתי מהדף הזה :'אנחנו לא מרביצים/נושכים/מעיפים חול',אנחנו.
לקבוע נורמות לדבר בטון החלטי וחזק.

אני חושבת שהתקופה הזאת שלך,עם תינוק וילד בן 3 היא לא פשוטה.
מנסיוני ומהרבה אמהות אחרות שראיתי, זה לא קל.
בשביל לנהל אין ספור סיטואציות כאלה ,לעבד את כל הרגשות של כולם שמציפות ,,
אני זוכרת כמה הייתי צמאה להתמלאות באנרגיה ,לקצת חופש.

בתכלס,אני חושבת שהפיתרון הוא בלהביא עוד מישהו שיכול לשחרר אותך קצת,או להעזר בעוד אמא .
לשתף,
לראות אם יש אמהות שבא להן לעשות קצת הפעלות,או קצת לשבת צמוד ,אי אפשר לדעת,
פתאום באים המון פתרונות.

כתבת שאת נפגשת עם קבוצה שיש בה גם ילדים גדולים,אולי יש ילד גדול שיהיה מוכן להיות קצת אח גדול של הבן שלך.

אני אישית חושבת שהדף הזה האיר אצלי את האפשרות הזאת ואני אתחיל לישם אותה,כלומר שאולי הבן שלי יישם אותה ואפילו הקטנה (היא אמאל'ה טבעית ועושה את זה המון יחסית לגילה),
כי בעיני זה פשוט הזדמנות נהדרת לילד שלי (7)להבין מה זו נתינה וקבלה.

בת של חברה שלי שתמיד לוקחת את הילדים שלי תחת חסותה נראתה בעיני כמו מלאך .איזה חום נהיה בלב מלראות אותה מושיטה יד ,ואיך שהיא מקריאה סיפור יותר טוב ממה שאני אי פעם אקריא..

ומה שאני חושבת זה שמאוד חשוב שאנחנו כאמהות נדע שבמקום להשתגע לאיטנו, אנחנו צריכות לשים לב למצב האנרגטי של עצמנו.לתת גם לשם קצת הקשבה.

הילד שלי גם ביקש בדיוק אגס מרוסק.
זה היה שקוף:אני רוצה להיות קטן.להיות מלך העולם שלך.

אני לא בטוחה , אבל יכול להיות שהכנתי לו , או שנתתי לו את מה שהקטנה השאירה (מנה מכובדת),אבל זה קצת נרגע אצלו אחרי כמה פעמים.
בפירוש אני זוכרת שנתתי לו פומפיה וקערית והוא הכין לעצמו והיה מבסוט.
משתגעת_לאיטי*

_אני שמה לב, כשאני נמצאת עם אמהות נינוחות ורגועות, שמדברות בכבוד לילדים קל לי הרבה יותר. אני כאילו מחכה אותן, כמו תוכי
ככל שאני נמצאת בקשר עם אמהות כאלו, אני לומדת איך לתקשר בדרך נעימה יותר עם ילדיי._
כן, גם אני!!:-)
ואם אני עם אמא שלי יותר מדי זמן אני נכנסת לסטרס
גם אני מרגישה שפשוט לא היה לי ממי ללמוד איך להתנהג בצורה חכמה ומקרבת. ההורים שלי תמיד היו מגיבים בפולניות ובעצות פרקטיות. זה בד"כ לא עוזר לאף אחד (אלא אם כמו כאן, באים גם כדי לשמוע עצות פרקטיות).
ילדים תמיד היו במשפחה מקור לסטרס. אני אפילו זוכרת איך ראיתי בפעם הראשונה חברים של האיש עם הילדים שלהם, והם היו רגועים והמשיכו בחייהם כרגיל, זה הלם אותי שלא חייבים כל הזמן להגיד לילדים מה לעשות. ושזה יכול להיות כיף. אז התחלתי לרצות ילדים :-)
עד היום אני הולכת אליהם לקבל חיזוקים.

ובענין אחר:
בפירוש אני זוכרת שנתתי לו פומפיה וקערית והוא הכין לעצמו והיה מבסוט.
רעיון מעולה! אני אנסה גם.
ולגבי הילדים הגדולים, בינתיים נפגשנו רק פעם אחת, יכול להיות שזה יתפתח אבל צריך סבלנות. יש לנו סיטואציה דומה למה שאת מתארת כשנפגשים עם בני הדודים, אבל זה קורה רק פעם בשבוע - שבועיים. מצד שני, זה ממש כיף איתם.
כל_הריון_הוא_התחלה*
הצטרפות: 26 פברואר 2009, 08:31
דף אישי: הדף האישי של כל_הריון_הוא_התחלה*

שליחה על ידי כל_הריון_הוא_התחלה* »

עד כמה שאני מאוהבת בביטוי -משתגעת לאיטך, הרי שברגע שאת משתמשת בו, את מקיימת אותו- משמע את ממשיכה להשתגע לאיטך. צפיות שמגשימות את עצמן.
אם תחליפי ניק, אולי תתחילי להירגע...
משתגעת_לאיטי*

יכול להיות שזה יעזור, דוקא חשבתי על זה קודם, אבל עכשיו אני שוב משתגעת לאיטי....
הבית מבולגן, הילדים מחורפנים וגם אבא שלהם לא בשיא כוחו...
שבת מעצבנת. כבר עדיף להיות בשגרה הרגילה שלנו, ככה לפחות יש למי להתגעגע.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

יכול להיות שזה יעזור, דוקא חשבתי על זה קודם
את שומעת?
דווקא אהבתי את ה לאיטי
אולי אם תקחי את זה לאט לאיטך לא תשתגעי
התשובה נמצאת בשאלה
הפתרון בחידה

לאט ,פחות "צריך",פחות "להספיק", יותר להקשיב , לאט
@}@}@}
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

לאו דווקא. הם מדברים על קשיים שונים.
אבל, יכול להיות שאפשר לאחד כל אחד מהם עם דף אחר...
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”