להתנקות מסוכרים בהנקה 2
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מגיחה גם כדי לדווח, סופסוף על יום מוצלח. האם עליתי על הגל סופסוף? הלוואי!
לוטם, כל הכבוד, נמרה גם, יעלילה גם.
אלונצ'יק, הירידה שלך היא אולי איטית ביחס לעצמך, אבל ממש זריזה יחסית לנשים. אז היי גאה בעצמך.
קראתי יותר לעומק בספר וגליתי שממש אסור להשתמש בבצל בשבועות הראשונים. אסור לשתות חלב. ועוד איסורים דומים, בטח ובטח לא ענבים.
באטקינס, או ב-SB? לא זוכרת שאמרו משהו ב-SB על בצל... אם כן, אני משתמשת בבצל כל הזמן בירקות המוקפצים. אוי.
לוטם, כל הכבוד, נמרה גם, יעלילה גם.
אלונצ'יק, הירידה שלך היא אולי איטית ביחס לעצמך, אבל ממש זריזה יחסית לנשים. אז היי גאה בעצמך.
קראתי יותר לעומק בספר וגליתי שממש אסור להשתמש בבצל בשבועות הראשונים. אסור לשתות חלב. ועוד איסורים דומים, בטח ובטח לא ענבים.
באטקינס, או ב-SB? לא זוכרת שאמרו משהו ב-SB על בצל... אם כן, אני משתמשת בבצל כל הזמן בירקות המוקפצים. אוי.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
גיליתי משהו חשוב לגבי עצמי.
חיטה לא עושה לי טוב.
ואיך?
כי פתאום עליתי קילו וחצי. כן, קילו וחצי!
לא הבנתי מה קרה. חשבתי אולי PMO (כמו PMS אבל לפני ביוץ? לא יודעת, כי עוד לא קיבלתי מחזור ראשון מהלידה, אבל משום מה הרגשתי שזה מגיע. ועוד לא), חשבתי שזה בגלל הביקור של הורי וחמותי וחגיגות המסעדות והאוכל באופן כללי... או שזו עליה שאחרי הירידה הגדולה, אבל התחלתי לפחד שאמשיך לעלות, למרות שגם עם הקילו וחצי הזה אני הרבה מתחת למה שתכננתי להגיע במקור (בדף הקודם), ובכל זאת נלחצתי. (ולא, אני לא בהריון).
והבנתי שלאחרונה הרשתי לעצמי חיטה מלאה. לפני כן די נמנעתי, ואכלתי לחם כוסמין או קמוט, או לחמניות עשבי תיבול שהכנתי. ואיכשהוא, כדי להקל על עצמי ולהיות מסוגלת לאכול לחם (מלא) כאחת האדם (??), חזרתי לזה קצת. קצת יותר מדי.
וביומיים האחרונים חזרתי ללחמים המיוחדים שלי, והפסקתי עם החיטה. קילו כבר ירד. למדתי.
חיטה לא עושה לי טוב.
ואיך?
כי פתאום עליתי קילו וחצי. כן, קילו וחצי!
לא הבנתי מה קרה. חשבתי אולי PMO (כמו PMS אבל לפני ביוץ? לא יודעת, כי עוד לא קיבלתי מחזור ראשון מהלידה, אבל משום מה הרגשתי שזה מגיע. ועוד לא), חשבתי שזה בגלל הביקור של הורי וחמותי וחגיגות המסעדות והאוכל באופן כללי... או שזו עליה שאחרי הירידה הגדולה, אבל התחלתי לפחד שאמשיך לעלות, למרות שגם עם הקילו וחצי הזה אני הרבה מתחת למה שתכננתי להגיע במקור (בדף הקודם), ובכל זאת נלחצתי. (ולא, אני לא בהריון).
והבנתי שלאחרונה הרשתי לעצמי חיטה מלאה. לפני כן די נמנעתי, ואכלתי לחם כוסמין או קמוט, או לחמניות עשבי תיבול שהכנתי. ואיכשהוא, כדי להקל על עצמי ולהיות מסוגלת לאכול לחם (מלא) כאחת האדם (??), חזרתי לזה קצת. קצת יותר מדי.
וביומיים האחרונים חזרתי ללחמים המיוחדים שלי, והפסקתי עם החיטה. קילו כבר ירד. למדתי.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מה קורה בנות?
סלט פירות, מז"ט על הקילו ועל התובנה- חיטה מלאה היא בעלת ערך גליקמי גבוה מאוד. זה למה.
פלוניתקה- עלית על הגל. אז היי גאה בעצמך
אלונצ'יק, כל ירידה היא ירידה וכל התמדה היא התמדה.
אף, איך היתה השבת?
יעלילה, איך הולך לך?
סוד כמוס, מה שלומך?
ולגבי, עברתי למזון כמעט נא, בעיקר סלטים והרבה גרעינים ואגוזים ופה ושם מרק חם וסמיך טחון בבלנדר מוט. מרגישה בריאה ועם הרבה טוהר בגוף. טעמתי עוגה וארטיק, אך -לא היה לי טעים. בימים האחרונים מצאתי את עצמי משתוקקת ל...סלט ואז מתפנקת בכל מיני יצירות אמנות, שילובים חדשים של טעמים- הלהיט של הערב:
סלט בלי עגבניה:
מלפפון טרי מגורר בפומפיה לחוטים עבים
גזר אורגני כנ"ל
גבינת צאן כף, מפוררת
2 כפות גרעיני חמניה
2 חופני נבטי חמניה
מעט שמן זית
לערבב ולאכול במזלג ובצלחת נאה.
סלט פירות, מז"ט על הקילו ועל התובנה- חיטה מלאה היא בעלת ערך גליקמי גבוה מאוד. זה למה.
פלוניתקה- עלית על הגל. אז היי גאה בעצמך
אלונצ'יק, כל ירידה היא ירידה וכל התמדה היא התמדה.
אף, איך היתה השבת?
יעלילה, איך הולך לך?
סוד כמוס, מה שלומך?
ולגבי, עברתי למזון כמעט נא, בעיקר סלטים והרבה גרעינים ואגוזים ופה ושם מרק חם וסמיך טחון בבלנדר מוט. מרגישה בריאה ועם הרבה טוהר בגוף. טעמתי עוגה וארטיק, אך -לא היה לי טעים. בימים האחרונים מצאתי את עצמי משתוקקת ל...סלט ואז מתפנקת בכל מיני יצירות אמנות, שילובים חדשים של טעמים- הלהיט של הערב:
סלט בלי עגבניה:
מלפפון טרי מגורר בפומפיה לחוטים עבים
גזר אורגני כנ"ל
גבינת צאן כף, מפוררת
2 כפות גרעיני חמניה
2 חופני נבטי חמניה
מעט שמן זית
לערבב ולאכול במזלג ובצלחת נאה.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
חיטה מלאה היא בעלת ערך גליקמי גבוה מאוד
לא ידעתי. כנראה שאני אסיים את הככר שיש לי, ואחזור ללחם שיפון הרגיל שלי.
אף, איך היתה השבת?
הממ, ככה. נראה לי שההגדרה הנכונה למצב שלי תהיה, שאני אוכלת יותר אוכל בריא. אני מנסה לבחור את הבריא על פני הלא בריא, בוחרת לרוב פרי על פני עוגיה, או לחם שיפון על פני לחם אחר, אבל זה ממש לא כל הזמן.
יומיים הכנתי סלט מצוין לארוחת צהריים, ואז בימים אחר כך לא הלך לי. צולע, צולע.
אני גם עסוקה מאוד עכשיו, אז אני לא יודעת כמה זמן יהיה לי לעדכונים ולקרוא על אחרים.
מתנצלת מראש.
לא ידעתי. כנראה שאני אסיים את הככר שיש לי, ואחזור ללחם שיפון הרגיל שלי.
אף, איך היתה השבת?
הממ, ככה. נראה לי שההגדרה הנכונה למצב שלי תהיה, שאני אוכלת יותר אוכל בריא. אני מנסה לבחור את הבריא על פני הלא בריא, בוחרת לרוב פרי על פני עוגיה, או לחם שיפון על פני לחם אחר, אבל זה ממש לא כל הזמן.
יומיים הכנתי סלט מצוין לארוחת צהריים, ואז בימים אחר כך לא הלך לי. צולע, צולע.
אני גם עסוקה מאוד עכשיו, אז אני לא יודעת כמה זמן יהיה לי לעדכונים ולקרוא על אחרים.
מתנצלת מראש.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
- דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
עליי עובר יום קשה...
אתמול אכלנו במסעדה איטלקית, ארוחה מדהימה, והרשיתי לעצמי קינוח.
שמתי לב שיום אחרי זה קשה לי להתאפס על עצמי שוב, וזה כאילו להתחיל הכל מההתחלה. היום אני כל היום במטבח, מסתובבת כמו נמר בכלוב , מחפשת מה לאכול. (מזל שאין כלום). שותה מים, מכינה קפה, לוקחת מלפפון וחוזר חלילה.
לוטם, כל הכבוד, רוצה להיות כבר במקום הנקי הזה.
פלוניתקה, גם לך, כיף לך על הגל. בקשר לשאלתך , בצל לבן אסור גם באטקינס, וגם במדד הגליקימי, כך שנראה לי ש SB לא צריכה להיות שונה. אני מסוגלת להכין קדרת עוף עם קילו בצל. כך שבשבילי נדרשת גמילה רצינית.
אתמול אכלנו במסעדה איטלקית, ארוחה מדהימה, והרשיתי לעצמי קינוח.
שמתי לב שיום אחרי זה קשה לי להתאפס על עצמי שוב, וזה כאילו להתחיל הכל מההתחלה. היום אני כל היום במטבח, מסתובבת כמו נמר בכלוב , מחפשת מה לאכול. (מזל שאין כלום). שותה מים, מכינה קפה, לוקחת מלפפון וחוזר חלילה.
לוטם, כל הכבוד, רוצה להיות כבר במקום הנקי הזה.
פלוניתקה, גם לך, כיף לך על הגל. בקשר לשאלתך , בצל לבן אסור גם באטקינס, וגם במדד הגליקימי, כך שנראה לי ש SB לא צריכה להיות שונה. אני מסוגלת להכין קדרת עוף עם קילו בצל. כך שבשבילי נדרשת גמילה רצינית.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קשה, קשה. אני לא בבית, אצל אמא, תמיד בא לי כאן מתוק. ובשביל להשיג כאן לחם שיפון למשל צריך להרחיק לכת בשמש P-: יום רביעי חוזרת הביתה ומתחילה מההתחלה
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, אני מרגישה שאני חייבת עזרה!
התחלתי רק אתמול ואני כבר חלשה כל כך. קמתי היום וכל הגוף רועד, ממש קשה לי לתפקד. עם אפרוח בן שנתיים וחודשיים ואפרוחון בן שלושה חודשים - אולי אני לא ממש יכולה להרשות את זה לעצמי?
מה אני יכולה לאכול כדי לחזק קצת את הגוף? הוא קורא לפחמימות! אמאלה, לא ידעתי שאני כל כך מכורה.
אם לומר את האמת, לא הצלחתי לקרוא את שני הדפים במלואם וחסר לי חומר, אבל אני לא מציחה למצוא את הזמן. לכן, לא יודעת בדיוק מה זה מדד גליקמי ואיך לחפש אותו במזונו. מישהי יכולה להציע קיצור דרך? סך הכל קמתי לפני שעה, אכלתי כבר כמה גבינות שמנות, אגוזי ברזיל ושלוש ביצים והחולשה לא עוברת. לא רוצה להתייאש ולפתוח צנצנת דבש...
מה אתן מציעות?
התחלתי רק אתמול ואני כבר חלשה כל כך. קמתי היום וכל הגוף רועד, ממש קשה לי לתפקד. עם אפרוח בן שנתיים וחודשיים ואפרוחון בן שלושה חודשים - אולי אני לא ממש יכולה להרשות את זה לעצמי?
מה אני יכולה לאכול כדי לחזק קצת את הגוף? הוא קורא לפחמימות! אמאלה, לא ידעתי שאני כל כך מכורה.
אם לומר את האמת, לא הצלחתי לקרוא את שני הדפים במלואם וחסר לי חומר, אבל אני לא מציחה למצוא את הזמן. לכן, לא יודעת בדיוק מה זה מדד גליקמי ואיך לחפש אותו במזונו. מישהי יכולה להציע קיצור דרך? סך הכל קמתי לפני שעה, אכלתי כבר כמה גבינות שמנות, אגוזי ברזיל ושלוש ביצים והחולשה לא עוברת. לא רוצה להתייאש ולפתוח צנצנת דבש...
מה אתן מציעות?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אושר, ממליצה לך אולי להוסיף איזה פרי לדיאטה שלך.
רק לא אבטיח ובננות. עדיף תפוח עץ, אגס, אפרסק, שזיף...
את לא אמורה להיות כל כך חלשה עד רעידות. אבל הקריז גמילה הזה עובר תוך שלושה ארבעה ימים.
אם קשה לך ממש, אז תעברי לשלב 2 ותוסיפי לארוחה כמה כפות קינואה, כוסמת, קוסקוס מקמח מלא...
ותהיי חזקה, כולנו מכורות...
רק לא אבטיח ובננות. עדיף תפוח עץ, אגס, אפרסק, שזיף...
את לא אמורה להיות כל כך חלשה עד רעידות. אבל הקריז גמילה הזה עובר תוך שלושה ארבעה ימים.
אם קשה לך ממש, אז תעברי לשלב 2 ותוסיפי לארוחה כמה כפות קינואה, כוסמת, קוסקוס מקמח מלא...
ותהיי חזקה, כולנו מכורות...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תודה אלונצ'יק. אולי באמת אוסיף פרי. זה באמת יעבור תוך כמה ימים? אם כן אולי אצליח להחזיק מעמד.
מה עם לחם שיפון? אתמול חיפשתי בסופר רגיל ומצאתי כמה שהם שיפון מלא אך מכילים דברים נוספים, ביניהם גם קמח חיטה. היום זה יום הקניות האורגני...נראה מה אמצא.
כוסמת אני לא אוהבת אבל קינואה מאוד ובמיוחד קוסקוס מלא - לא ידעתי שהוא מותר.
מה זה קמוט? איפה אפשר להשיג את זה?
מה עם לחם שיפון? אתמול חיפשתי בסופר רגיל ומצאתי כמה שהם שיפון מלא אך מכילים דברים נוספים, ביניהם גם קמח חיטה. היום זה יום הקניות האורגני...נראה מה אמצא.
כוסמת אני לא אוהבת אבל קינואה מאוד ובמיוחד קוסקוס מלא - לא ידעתי שהוא מותר.
מה זה קמוט? איפה אפשר להשיג את זה?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אושר יקרה, ממליצה לך בחום למרות שזה קשה, להימנע ביינתים מלחם. מכל סוג שהוא. בדיאטה של אטקינס הוא אסור לחלוטין, לא יודעת מה עם SB.
קוסקוס מלא מותר, אבל מה זה מותר? את אמורה לאכול מזה ברמה של 4 כפות למשל, אם את מסוגל סבבה לך. אני ממש מאלו שעדיף לא לפתוח להן את הסכר.
קוסקוס מלא מותר, אבל מה זה מותר? את אמורה לאכול מזה ברמה של 4 כפות למשל, אם את מסוגל סבבה לך. אני ממש מאלו שעדיף לא לפתוח להן את הסכר.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בנות חמודות, תודה על התמיכה.
ערב אחד די שברתי (פיתה מקמח מלא וכמה ביסקווטים מלאים אורגנים אבל די מתוקים) וכבר כמעט נשברתי מהדיאטה, כי במשך כמה ימים צברתי נוזלים בצורה נוראית. אבל חזרתי בוקר למחרת לעניינים.
לוטם, מה שאת אוכלת נשמע נכון וגם מקסים.
אלונצ'יק, תיאורי הנמר שאוכל מלפפונים במטבח שלך כל כך מזכירים לי את עצמיֱ מפסיקה עם הבצל. תודה
אושר, הוסיפי לתפריט פעם ביום או קינואה או אורז מלא, או פירות כמו תפוחים או דובדבנים.
ערב אחד די שברתי (פיתה מקמח מלא וכמה ביסקווטים מלאים אורגנים אבל די מתוקים) וכבר כמעט נשברתי מהדיאטה, כי במשך כמה ימים צברתי נוזלים בצורה נוראית. אבל חזרתי בוקר למחרת לעניינים.
לוטם, מה שאת אוכלת נשמע נכון וגם מקסים.
אלונצ'יק, תיאורי הנמר שאוכל מלפפונים במטבח שלך כל כך מזכירים לי את עצמיֱ מפסיקה עם הבצל. תודה
אושר, הוסיפי לתפריט פעם ביום או קינואה או אורז מלא, או פירות כמו תפוחים או דובדבנים.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ו-----------מה זה קמוט????????????????
דבר אחד אני יודעת, הוא בטוח קצת מקומט.
דבר אחד אני יודעת, הוא בטוח קצת מקומט.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קוסקוס קמוט – סוג של חיטת דורום עתיקה, כפולה בגודלה מחיטה רגילה, העשירה בחלבונים עד 40% יותר מחיטת דורום רגילה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
בחנות טבע שלי לא שמעו על זה .
אנסה באזור ת"א. ועוד שאלה, לָבנה מותר? כי הרי היא עשויה מיוגורט ולהבנתי הוא אסור.
בכל מקרה, סיימתי היום בבוקר תפוח שבני השאיר והאנרגיה חזרה אלי.
אולי כדאי שאתחיל כל בוקר עם פרי אחד ומשם אמשיך כרגיל. איזה פירות הכי מומלצים? תפוחים?
אנסה באזור ת"א. ועוד שאלה, לָבנה מותר? כי הרי היא עשויה מיוגורט ולהבנתי הוא אסור.
בכל מקרה, סיימתי היום בבוקר תפוח שבני השאיר והאנרגיה חזרה אלי.
אולי כדאי שאתחיל כל בוקר עם פרי אחד ומשם אמשיך כרגיל. איזה פירות הכי מומלצים? תפוחים?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פירות יער , בגדול!
אני אפילו קונה את האריזות הקפואות ומנשנשת את זה כחטיף חצי קפוא.
אבל גם תפוח, אפרסק, אגס.
אבל גם תפוח, אפרסק, אגס.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תודה, לוטם. הכיצד לא שמעתי על זה עד עכשיו?? זה לא בעצם כוסמין? איך מאייתים את זה באנגלית?
_פירות יער , בגדול!
אבל גם תפוח, אפרסק, אגס_
נכון. לכל אלה מדד גליגמי נמוך.
_פירות יער , בגדול!
אבל גם תפוח, אפרסק, אגס_
נכון. לכל אלה מדד גליגמי נמוך.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אין לי מושג מה זה קמוט, כאן בפריפריה לא ראיתי כזה.
פירות יער , בגדול!
רעיון ענק! לא חשבתי על זה.
אני מאז יום שישי עם מיגרנה שאינה תלויה בדבר, לא משנה מה אני אוכלת זה נשאר. אולי עייפות.
נכנסתי היום לבגד הים שלי אחרי שבוע שלא ניסיתי בכלל לשחות (וסת) ולהפתעתי הוא גדול עלי, ממש חופשי במותניים ועל הישבן...
אבל הכאבראש הזה...בררררר רק כשאני עוצמת עיניים הפעימות שלו מאיטות קצת את הרכבת. לקחתי תוספי ברזל וויטמינים אולי זו הבעיה?
פירות יער , בגדול!
רעיון ענק! לא חשבתי על זה.
אני מאז יום שישי עם מיגרנה שאינה תלויה בדבר, לא משנה מה אני אוכלת זה נשאר. אולי עייפות.
נכנסתי היום לבגד הים שלי אחרי שבוע שלא ניסיתי בכלל לשחות (וסת) ולהפתעתי הוא גדול עלי, ממש חופשי במותניים ועל הישבן...
אבל הכאבראש הזה...בררררר רק כשאני עוצמת עיניים הפעימות שלו מאיטות קצת את הרכבת. לקחתי תוספי ברזל וויטמינים אולי זו הבעיה?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תנסי, אני גם עייפה מאוד. ועם חשק מטורף למתוק. מעניין איך יש ימים שהכל קל וזורם, וימים שזו ממש מלחמת התשה.
אני גם חושבת על תוסף ברזל.
אני גם חושבת על תוסף ברזל.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני אמנם רק ביום השני ולמרות החולשה (שעברה ממש אחרי ביס תפוח אחד) אני ממש מרגישה טוב.
הבטן פשוט לא נפוחה! רק שמנמנה...
יש לי כמה שאלות.
איך בודקים מדד גליקמי?
והאם מותר אדממה (פולי סויה)?
הבטן פשוט לא נפוחה! רק שמנמנה...
יש לי כמה שאלות.
איך בודקים מדד גליקמי?
והאם מותר אדממה (פולי סויה)?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אושר, אספתי כמה לינקים מהדף הקודם
הסבר בעברית על SB
טבלה גליקמית מפורטת באנגלית, יש לדפדף קצת למטה
הסבר פשוט וקריא באנגלית על כל שלבי ה-SB
אוקי, אוקי, אכלתי קצת פחמימות היום. אני עוד לא לגמרי לגמרי שם, אבל אני ממש בדרך ומרגישה די טוב.
לוטם, כנשיאה לא רשמית של מועדון המיגרנה, לבי יוצא אלייך. לפעמים פשוט אין מה לעשות. ההתקף מגיע וצריך לחכות שיעבור. הכי טוב לישון ממש, אבל לאמהות זה לא כל כך מצליח...
הסבר בעברית על SB
טבלה גליקמית מפורטת באנגלית, יש לדפדף קצת למטה
הסבר פשוט וקריא באנגלית על כל שלבי ה-SB
אוקי, אוקי, אכלתי קצת פחמימות היום. אני עוד לא לגמרי לגמרי שם, אבל אני ממש בדרך ומרגישה די טוב.
לוטם, כנשיאה לא רשמית של מועדון המיגרנה, לבי יוצא אלייך. לפעמים פשוט אין מה לעשות. ההתקף מגיע וצריך לחכות שיעבור. הכי טוב לישון ממש, אבל לאמהות זה לא כל כך מצליח...
-
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
- דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
גם אני כאן, עוקבת בחשאי אחרי הדף.
בעקרון אני ממש לא מאמינה בדיאטות, אבל במהלך השנה וחצי האחרונה עברתי שתי הפלות טבעיות וגם הפסקתי לעשן, והשמנתי מאוד.
לפני כשלושה חודשים התחלתי במאמצי חזרה לאיזון- פעילות גופנית באופן יומיומי, והפסקת התקפי טריפת השוקולד והעוגות.
מאז שהתחלתי לקרוא כאן התחלתי לשים לב לעניין הפחמימות.
גיליתי שאני לא אוכלת המון פחמימות, אבל למעט שאני אוכלת אני בהחלט מכורה .
מבחינת ההתנקות אני הולכת על הגישה של יעלילה- משתדלת להמעיט ככל הניתן, אבל לא הורדתי לגמרי (וזה בלשון המעטה ).
רציתי לשאול- כשאתן כותבות לחם שיפון- הכוונה ללחם שהוא רק מקמח שיפון?
ואם כן, אולי מישהי יודעת- אם אני מכינה לבד לחם באופה חשמלי- אפשר להכין בו לחם שיפון?
תודה רבה על הדף הזה, וחיזוקים לכולנו @}
בעקרון אני ממש לא מאמינה בדיאטות, אבל במהלך השנה וחצי האחרונה עברתי שתי הפלות טבעיות וגם הפסקתי לעשן, והשמנתי מאוד.
לפני כשלושה חודשים התחלתי במאמצי חזרה לאיזון- פעילות גופנית באופן יומיומי, והפסקת התקפי טריפת השוקולד והעוגות.
גיליתי שאני לא אוכלת המון פחמימות, אבל למעט שאני אוכלת אני בהחלט מכורה .
מבחינת ההתנקות אני הולכת על הגישה של יעלילה- משתדלת להמעיט ככל הניתן, אבל לא הורדתי לגמרי (וזה בלשון המעטה ).
רציתי לשאול- כשאתן כותבות לחם שיפון- הכוונה ללחם שהוא רק מקמח שיפון?
ואם כן, אולי מישהי יודעת- אם אני מכינה לבד לחם באופה חשמלי- אפשר להכין בו לחם שיפון?
תודה רבה על הדף הזה, וחיזוקים לכולנו @}
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אשה שמחה , ברוכה הבאה קבלי
ואני חושבת שבשם כולנו אני יכולה להגיד, שאף אחת פה לא אוהבת דיאטות. והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
אצלי לפחות התקווה להגיע למשקל יעד מסויים ואז להתחיל להוסיף פחמימות (טובות בלבד) לאט לאט. ולהיפתר לעולם מכל הרעות, פרט למצבים חריגים בלבד.
ואני חושבת שבשם כולנו אני יכולה להגיד, שאף אחת פה לא אוהבת דיאטות. והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
אצלי לפחות התקווה להגיע למשקל יעד מסויים ואז להתחיל להוסיף פחמימות (טובות בלבד) לאט לאט. ולהיפתר לעולם מכל הרעות, פרט למצבים חריגים בלבד.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תודה אלונצ'יק.
מה זה אומר מכל הרעות ?
סוכר לבן וקמח לבן או חיטה וסוכרים באופן כללי?
והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
בהחלט מטרה ראויה גם בעיני.
מה זה אומר מכל הרעות ?
סוכר לבן וקמח לבן או חיטה וסוכרים באופן כללי?
והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
בהחלט מטרה ראויה גם בעיני.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אשה שמחה, גם אם לא מוותרים לגמרי על הפחמימות, מאוד מאוד מאוד כדאי לצמצם אותן לפעם ביום, ולפחמימות עם מדד נמוך ככל האפשר.
_רציתי לשאול- כשאתן כותבות לחם שיפון- הכוונה ללחם שהוא רק מקמח שיפון?
ואם כן, אולי מישהי יודעת- אם אני מכינה לבד לחם באופה חשמלי- אפשר להכין בו לחם שיפון?_
כן וכן. אפשר גם קמח כוסמין וקינואה. רצוי להימנע מחיטה שהיא מאוד אלרגנית ומשמינה וגם מעייפת. אפשר להכין באופה החשמלי.
_מה זה אומר מכל הרעות ?
סוכר לבן וקמח לבן או חיטה וסוכרים באופן כללי?_
כל מה שהוא קלוריות ריקות ובמדד גבוה: סוכר לבן או חום, גם דבש לא כל כך רצוי, קמח לבן, אורז לבן, תפוחי אדמה הם במדד מאוד גבוה ודי ריקים, כל מה שמחיטה לא מלאה (פסטה, קוסקוס לא מלא וכיוב').
הדברים האלה מכניסים אותך למעגל של סוכר, אינסולין, נחיתת סוכר, שוב סוכר....
ממש כדאי להסתכל בטבלאות.
_והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
בהחלט מטרה ראויה גם בעיני_
גם בעיני. האנרגיות ממש חשובות לי מתמיד. אני מרגישה סמרטוטית, ואין לי ספק שהפחמימות גורמות לזה.
אשה שמחה, גם אם לא מוותרים לגמרי על הפחמימות, מאוד מאוד מאוד כדאי לצמצם אותן לפעם ביום, ולפחמימות עם מדד נמוך ככל האפשר.
_רציתי לשאול- כשאתן כותבות לחם שיפון- הכוונה ללחם שהוא רק מקמח שיפון?
ואם כן, אולי מישהי יודעת- אם אני מכינה לבד לחם באופה חשמלי- אפשר להכין בו לחם שיפון?_
כן וכן. אפשר גם קמח כוסמין וקינואה. רצוי להימנע מחיטה שהיא מאוד אלרגנית ומשמינה וגם מעייפת. אפשר להכין באופה החשמלי.
_מה זה אומר מכל הרעות ?
סוכר לבן וקמח לבן או חיטה וסוכרים באופן כללי?_
כל מה שהוא קלוריות ריקות ובמדד גבוה: סוכר לבן או חום, גם דבש לא כל כך רצוי, קמח לבן, אורז לבן, תפוחי אדמה הם במדד מאוד גבוה ודי ריקים, כל מה שמחיטה לא מלאה (פסטה, קוסקוס לא מלא וכיוב').
הדברים האלה מכניסים אותך למעגל של סוכר, אינסולין, נחיתת סוכר, שוב סוכר....
ממש כדאי להסתכל בטבלאות.
_והמטרה להפוך את זה לדרך חיים. לאכול בריא, להרגיש טוב, להיות מלאת אנרגיות ומרוצה מעצמך.
בהחלט מטרה ראויה גם בעיני_
גם בעיני. האנרגיות ממש חשובות לי מתמיד. אני מרגישה סמרטוטית, ואין לי ספק שהפחמימות גורמות לזה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תודה רבה פלוניתקה!
כשאני רוכשת משהו בחנות, על מה אני צריכה להסתכל? מעבר לפחמימות וחלבונים כמובן...
וסליחה על ההצפה בשאלות. יש לי ממש מספר דקות כל יום על המחשב ואני לא ממש מצליחה לשבת ולקרוא את הכללים.
מקווה למצוא זמן בקרוב.
כשאני רוכשת משהו בחנות, על מה אני צריכה להסתכל? מעבר לפחמימות וחלבונים כמובן...
וסליחה על ההצפה בשאלות. יש לי ממש מספר דקות כל יום על המחשב ואני לא ממש מצליחה לשבת ולקרוא את הכללים.
מקווה למצוא זמן בקרוב.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה, תודה על התשובות.
אני אסתכל בטבלאות.
מה שמרחיק אותי מהמצב של לצמצם אותן לפעם ביום , הוא העובדה שאני מכורה קשות לקפה עם כפית וחצי סוכר - שותה ארבע כוסות ביום והמחשבה על להפחית בזה או אפילו רק לצמצם את כמות הסוכר גורמת לי להתנגדות וייאוש עמוק.
אבל אני באמת מאמינה בכוחו של הרצון לשינוי, ויודעת מתחומים אחרים שכשאני לא נאבקת, אלא מרפה ומקבלת את עצמי ועושה שינויים קטנים לפי יכולתי- בסוף זה קורה. (ככה זה היה עם העישון ועם המעבר לתזונה בריאה יותר ויותר).
אני אסתכל בטבלאות.
מה שמרחיק אותי מהמצב של לצמצם אותן לפעם ביום , הוא העובדה שאני מכורה קשות לקפה עם כפית וחצי סוכר - שותה ארבע כוסות ביום והמחשבה על להפחית בזה או אפילו רק לצמצם את כמות הסוכר גורמת לי להתנגדות וייאוש עמוק.
אבל אני באמת מאמינה בכוחו של הרצון לשינוי, ויודעת מתחומים אחרים שכשאני לא נאבקת, אלא מרפה ומקבלת את עצמי ועושה שינויים קטנים לפי יכולתי- בסוף זה קורה. (ככה זה היה עם העישון ועם המעבר לתזונה בריאה יותר ויותר).
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, ניסיתי לקרוא את הטבלאות אבל לא הבנתי כלום- על איזה מהמספרים אני אמורה להסתכל, ומה המספרים אומרים (איך יודעים מה גבוה ומה נמוך?).
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
איך יודעים מה גבוה ומה נמוך?
לדוגמא בפירות אבטיח גבוה (מאוד) ודובדבנים נמוך.
ירקות ירוקים נמוכים, כולל שעועית ירוקה, תפו"א גבוה, סלק עוד יותר גבוה.
לאט לאט תדעי מה כדאי ומה כדאי להגביל או להגמל ולא תצטרכי את הטבלאות.
לדוגמא בפירות אבטיח גבוה (מאוד) ודובדבנים נמוך.
ירקות ירוקים נמוכים, כולל שעועית ירוקה, תפו"א גבוה, סלק עוד יותר גבוה.
לאט לאט תדעי מה כדאי ומה כדאי להגביל או להגמל ולא תצטרכי את הטבלאות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כמו כן, אשה שמחה, כשאת קונה תסתכלי על ערך הפחממות, לדוגמא 8, זה ברוטו, עכשיו תחפשי ערך סיבים. את הסיבים מורידים מהפחמימות ומקבלים פחמימות נטו.
כמובן שעקב כך כדאי לחפש מזונות עשירים בסיבים.
לצערנו על הירקות\פירות אין פירות ערכים תזונתיים. אז כדאי להשקיע בקריאת הטבלאות.
כדאי להתחיל עם 20 גרם פחמימות ליום. זה מעט אם אוכלים פחמימות, אבל זה הרבה אם אוכלים ירקות, חלבונים...
בקשר לקפה, אני שותה לפחות 3 ביום ולפעמים הרבה יותר. עברתי לסוכרזית, אמנם לא בריא אבל כרגע משרת את המטרה החשובה יותר, ומנסה להמעיט בכמות החלב לכוס. המטרה להגיע לשתיית קפה לא ממותק בסופו של דבר.
לפי אטקינס את החלב מומלץ להחליף בשמנת לקפה, לא זוכרת את ההסבר (אביא אחר כך), אבל לפיו אם כבר פחמימות אז עדיף עם שומן יותר גבוה כי ככה הן פחות נספגות, או נספגות יותר לאט.
כמובן שעקב כך כדאי לחפש מזונות עשירים בסיבים.
לצערנו על הירקות\פירות אין פירות ערכים תזונתיים. אז כדאי להשקיע בקריאת הטבלאות.
כדאי להתחיל עם 20 גרם פחמימות ליום. זה מעט אם אוכלים פחמימות, אבל זה הרבה אם אוכלים ירקות, חלבונים...
בקשר לקפה, אני שותה לפחות 3 ביום ולפעמים הרבה יותר. עברתי לסוכרזית, אמנם לא בריא אבל כרגע משרת את המטרה החשובה יותר, ומנסה להמעיט בכמות החלב לכוס. המטרה להגיע לשתיית קפה לא ממותק בסופו של דבר.
לפי אטקינס את החלב מומלץ להחליף בשמנת לקפה, לא זוכרת את ההסבר (אביא אחר כך), אבל לפיו אם כבר פחמימות אז עדיף עם שומן יותר גבוה כי ככה הן פחות נספגות, או נספגות יותר לאט.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נכנסתי עכשיו לאיזה לינק שמסביר על הדיאטה (משהו מynet) וכתוב שם לצרוך רק גבינות רזות ובשר רזה. האמנם?!?
כי אני כבר יומיים צורכת גבינות שמנות מאוד ובשר שמן לא פחות וירדתי 2 קילו (איזה כיף!!!).
החולשה שהיתה ביומיים הראשונים פחתה, הוספתי לתפריט תפוח קטן שממלא אותי באנרגיה. היום כבר לא הייתי צריכה אותו. פלא!
ושאלה, מנת מסבחה (חומוס עם טחינה) מותרת? בלי פיתה ופלאפל כמובן...
כי אני כבר יומיים צורכת גבינות שמנות מאוד ובשר שמן לא פחות וירדתי 2 קילו (איזה כיף!!!).
החולשה שהיתה ביומיים הראשונים פחתה, הוספתי לתפריט תפוח קטן שממלא אותי באנרגיה. היום כבר לא הייתי צריכה אותו. פלא!
ושאלה, מנת מסבחה (חומוס עם טחינה) מותרת? בלי פיתה ופלאפל כמובן...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
הפלונית שירדה 2 קילו הם אני...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
יופי!!!! איזה כיף.
לפי אטקינס אפשר גם מוצרים שמנים, זה מה שאני עושה לפחות....
טחינה מותרת בוודאי, גם חומוס (בלי סוכר), לנגב עם ירקות, עלי חסה פריכים...
אוכל:
היום ספגטי זוקיני עם רוטב בולונז...
אתמול, מרק מינסטרונה בלי פסטה, מזין שמילא אותי לכל היום.
הנפילה עברה, האנרגיה חזרה, הכל בסדר.
לפי אטקינס אפשר גם מוצרים שמנים, זה מה שאני עושה לפחות....
טחינה מותרת בוודאי, גם חומוס (בלי סוכר), לנגב עם ירקות, עלי חסה פריכים...
אוכל:
היום ספגטי זוקיני עם רוטב בולונז...
אתמול, מרק מינסטרונה בלי פסטה, מזין שמילא אותי לכל היום.
הנפילה עברה, האנרגיה חזרה, הכל בסדר.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ספגטי זוקיני עם רוטב בולונז...
אפשר מתכון? נשמע מעולה!
אפשר מתכון? נשמע מעולה!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
חותכת זוקני לאורך לרצועות דקיקות וארוכות. אני אישית חולטת אותם כמה דקות במים רותחים כדי שיהיו רכים וממש דומים לספגטי.
מכינה רוטב בולונז, אצלי הכל לפי הטעם.
בצל אחד
3 שיני שום.
חצי קילו בשר טחון (אני מעדיפה צוואר).
סלרי חתוך דק דק.
2 עגבניות מקולפות
חצי כוס רכז עגבניות
אורגנו (עדיף טרי)
מלח פלפל.
מטגנת את הבצל , מוסיפה שום, את הבשר, מפוררת את הבשר עם הכף עד שהוא הופך לאפור כולו. מוסיפה את שאר הדברים. טועמת. מוסיפה מים, נגיד חצי כוס- כוס. ומבשלת חצי שעה על אש קטנה.
מכינה רוטב בולונז, אצלי הכל לפי הטעם.
בצל אחד
3 שיני שום.
חצי קילו בשר טחון (אני מעדיפה צוואר).
סלרי חתוך דק דק.
2 עגבניות מקולפות
חצי כוס רכז עגבניות
אורגנו (עדיף טרי)
מלח פלפל.
מטגנת את הבצל , מוסיפה שום, את הבשר, מפוררת את הבשר עם הכף עד שהוא הופך לאפור כולו. מוסיפה את שאר הדברים. טועמת. מוסיפה מים, נגיד חצי כוס- כוס. ומבשלת חצי שעה על אש קטנה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני גיליתי שעגבניות בכל הצורות זה אחד הדברים שהכי הכי מפילים אותי. אבל הכי.
<רק עכשיו חזרתי הביתה משבוע אצל אמא. מתחילה ממש ממש מהתחלה.>
<רק עכשיו חזרתי הביתה משבוע אצל אמא. מתחילה ממש ממש מהתחלה.>
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מה זאת אומרת מפילים? להבנתי מותר עגבניות, לא?
ושיהיה בהצלחה בהתחלה המחודשת
ושיהיה בהצלחה בהתחלה המחודשת
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מותר אבל קצת. ובכלל תשימי לב מה זה עושה לך. אותי אישית הם לא מפילים. אבל בצל לבן כן. אז אני מעדיפה להשתמש באדום או ירוק וכמה שפחות.
יום טוב לכולן!
יום טוב לכולן!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מה זאת אומרת מפילים? להבנתי מותר עגבניות, לא?
יחסית לירק יש להן ערך גליקמי גבוה. הגוף שלי בהחלט מגיב לזה.
יחסית לירק יש להן ערך גליקמי גבוה. הגוף שלי בהחלט מגיב לזה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אותי פלפלים מפילים.
נשמע מצחיק:-D
היום אני ממש אבל ממש לא בתזונה הנכונה.
התחלתי בזה שביום השנה לסבתא, הבוקר בבית הקברות בכרמיאל, הנחתי עדשים משוקולד עבור סבתא- על הקבר, כי על השוקולד היא תמיד אמרה "אה! זה טעם החיים" ובסוף היה לה אסור כל כך... אז הנה, סבתא, קחי ותהני.
נו, ואחרי שסבתא ז"ל טעמה- שאני לא אחסל את שארית העדשים? בטח שכן. בבקשה.
ועכשיו המצב רוח המחורבן הזה שאחרי. כאילו הלמטה של התחתית של המצב רוח. והכאב ראש. העעעעבעעע.
קשה לי, עצוב לי, רע לי.
נשמע מצחיק:-D
היום אני ממש אבל ממש לא בתזונה הנכונה.
התחלתי בזה שביום השנה לסבתא, הבוקר בבית הקברות בכרמיאל, הנחתי עדשים משוקולד עבור סבתא- על הקבר, כי על השוקולד היא תמיד אמרה "אה! זה טעם החיים" ובסוף היה לה אסור כל כך... אז הנה, סבתא, קחי ותהני.
נו, ואחרי שסבתא ז"ל טעמה- שאני לא אחסל את שארית העדשים? בטח שכן. בבקשה.
ועכשיו המצב רוח המחורבן הזה שאחרי. כאילו הלמטה של התחתית של המצב רוח. והכאב ראש. העעעעבעעע.
קשה לי, עצוב לי, רע לי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קשה לי, עצוב לי, רע לי.
מקווה שאת מרגישה טוב יותר. (איפהשהוא זה טוב הנפילות האלו, כי זה מרענן את הזיכרון ונותן חיזוק להמשך, לא?).
אני הפסקתי כמעט לגמרי לאכול לחם, ובכלל תוספות- (אורז וכו').
סלט המלפפונים והגזר שלך, לוטם, מסדר אותי מצויין, עם תוספת של איזו גבינה או סרדינים.
הבנתי שהסיבה העיקרית אצלי לאכול מוצרי חיטה היא כשבא לי "לחטוף" משהו, כלומר לאכול מהר, בלי להשקיע בהכנה.
אז אני לומדת שאפשר גם לחתוך מקלות מלפפון ולאכול אותן עם גבינה או טחינה או משהו.
שתהיה שבת שלום @}
מקווה שאת מרגישה טוב יותר. (איפהשהוא זה טוב הנפילות האלו, כי זה מרענן את הזיכרון ונותן חיזוק להמשך, לא?).
אני הפסקתי כמעט לגמרי לאכול לחם, ובכלל תוספות- (אורז וכו').
סלט המלפפונים והגזר שלך, לוטם, מסדר אותי מצויין, עם תוספת של איזו גבינה או סרדינים.
הבנתי שהסיבה העיקרית אצלי לאכול מוצרי חיטה היא כשבא לי "לחטוף" משהו, כלומר לאכול מהר, בלי להשקיע בהכנה.
שתהיה שבת שלום @}
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
שיעור מאוד חשוב וקשה.
לוטם , גמני עוד חודש צריכה לעלות לקבר של סבתא רבה בכרמיאל.
לצערי, אני מבינה שבלי ספורט זה לא ילך. אני מנסה לנסוע עם הקטני באופניים, אבל מהבוקר חם לי מדי, ובערב עייף לי מדי... תירוצים. חייבת להיכנס לכושר.
שיעור מאוד חשוב וקשה.
לוטם , גמני עוד חודש צריכה לעלות לקבר של סבתא רבה בכרמיאל.
לצערי, אני מבינה שבלי ספורט זה לא ילך. אני מנסה לנסוע עם הקטני באופניים, אבל מהבוקר חם לי מדי, ובערב עייף לי מדי... תירוצים. חייבת להיכנס לכושר.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קשה לי, עצוב לי, רע לי.
אוי, לוטם'קה, מקווה שאת מתאוששת.
זה דווקא חמוד שאכלת עדשים משוקולד לזכר סבתא שלך!
נפלא, אושר.
זאת אחת מהמטרות של הדיאטה. לגלות את מקומות החולשה. עגבניות הן די מתוקות, אגב.
השבוע שלי מוקדש לדיאטת מרק הכרוב. היא לא מאוד רחוקה מה-SB, חוץ מיום פירות אחד. היא נותנת תחושת ניקוי וזינוק בירידה. אני זקוקה לזה נואשות. כי אני אפילו עליתי ל-56
אוי, לוטם'קה, מקווה שאת מתאוששת.
זה דווקא חמוד שאכלת עדשים משוקולד לזכר סבתא שלך!
נפלא, אושר.
זאת אחת מהמטרות של הדיאטה. לגלות את מקומות החולשה. עגבניות הן די מתוקות, אגב.
השבוע שלי מוקדש לדיאטת מרק הכרוב. היא לא מאוד רחוקה מה-SB, חוץ מיום פירות אחד. היא נותנת תחושת ניקוי וזינוק בירידה. אני זקוקה לזה נואשות. כי אני אפילו עליתי ל-56
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_אז אני לומדת שאפשר גם לחתוך מקלות מלפפון ולאכול אותן עם גבינה או טחינה או משהו.
שיעור מאוד חשוב וקשה._
נכון. שיעור חשוב.
שיעור מאוד חשוב וקשה._
נכון. שיעור חשוב.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה - 56? הלוואי עלי...
לוטם - שיגיעו לך ימים שמחים במהרה.
הידעתן? אטריות שעועית הן ללא פחמימות! תגלית חדשה מהרגע. אני מכירה מנות מעולות במסעדות על טהרתן.
היום שוב הרגשתי קצת חלשה. אחרי יומיים שלא נגעתי בפירור סוכר, אכלתי אגס אורגני שהיה לי טעים כל כך..
וגם, ברגעים אלו נאפות אצלי בתנור עוגיות שוקולד מושחתות (כך הן באמת נקראות ) וזו פעם ראשונה שאני אופה אותן בלי לטעום . קשה. אבל בינתיים ירדתי עוד קילו!
סה"כ שלושה בשישה ימים. טוב נו, יש עוד הרבה להוריד.
שבת נעימה וטובה.
לוטם - שיגיעו לך ימים שמחים במהרה.
הידעתן? אטריות שעועית הן ללא פחמימות! תגלית חדשה מהרגע. אני מכירה מנות מעולות במסעדות על טהרתן.
היום שוב הרגשתי קצת חלשה. אחרי יומיים שלא נגעתי בפירור סוכר, אכלתי אגס אורגני שהיה לי טעים כל כך..
וגם, ברגעים אלו נאפות אצלי בתנור עוגיות שוקולד מושחתות (כך הן באמת נקראות ) וזו פעם ראשונה שאני אופה אותן בלי לטעום . קשה. אבל בינתיים ירדתי עוד קילו!
שבת נעימה וטובה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה זה מדהים. בדיוק התכוונתי להתחיל גם עם המרק כרוב לנקות קצת את המערכת.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה - 56? הלוואי עלי...
זאת היתה טעות של וישפול סינקינג--התכוונתי ל-65....
מצוין!
לי זה לוקח חודשיים להוריד 3 קילו.
באמת? אבל חשבתי שאת יורדת יפה. זאת דיאטה קשה--יש יומיים ממש קשים באמצע--אבל זה רק 7 ימים. אם את מצטרפת, דווחי וספרי.
זאת היתה טעות של וישפול סינקינג--התכוונתי ל-65....
מצוין!
לי זה לוקח חודשיים להוריד 3 קילו.
באמת? אבל חשבתי שאת יורדת יפה. זאת דיאטה קשה--יש יומיים ממש קשים באמצע--אבל זה רק 7 ימים. אם את מצטרפת, דווחי וספרי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ירדתי יפה, מאז נתקעתי. ויש לי משום מה הרגשת כבדות לא מוסברת...
למה יומיים קשים. אמא שלי פשוט אוכלת את המרק כרוב שבוע שלם וזהו. איך את עושה?
למה יומיים קשים. אמא שלי פשוט אוכלת את המרק כרוב שבוע שלם וזהו. איך את עושה?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
זאת דיאטה מאוד ספציפית:
יום פירות, יום ירקות עם תפוח אדמה אחד, יום ירקות ופירות בלי תפוח אדמה, יום בננות וחלב, יום 200 גרם בשר ועגבניות, יום בשר כמה שרוצים וירקות, יום אורז מלא כמה שרוצים וירקות.
את הכל מלווה מרק שמורכב מכרוב, בצל, פלפלים ירוקים, גזרים, סלרי, עגבניות ותבלינים. מהמרק אפשר ורצוי לאכול כמה שרוצים.
יום פירות, יום ירקות עם תפוח אדמה אחד, יום ירקות ופירות בלי תפוח אדמה, יום בננות וחלב, יום 200 גרם בשר ועגבניות, יום בשר כמה שרוצים וירקות, יום אורז מלא כמה שרוצים וירקות.
את הכל מלווה מרק שמורכב מכרוב, בצל, פלפלים ירוקים, גזרים, סלרי, עגבניות ותבלינים. מהמרק אפשר ורצוי לאכול כמה שרוצים.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
_פלוניתקה - 56? הלוואי עלי...
זאת היתה טעות של וישפול סינקינג–התכוונתי ל-65...._
65 זה הוישפול ת'ינקינג שלי
זאת היתה טעות של וישפול סינקינג–התכוונתי ל-65...._
65 זה הוישפול ת'ינקינג שלי
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
קשה לי, עצוב לי, רע לי.
לוטם יקירתי, נשמע שבעיקר עצוב. ועצבות חולפת עם הזמן ואני בטוחה שתחזרי לעצמך ובטח כבר עכשיו יותר טוב.
(מקסימום באוקטובר אנחם אותך אישית ).
ואצלי, כרגיל. בערך אותו הדבר.
החל משבוע הבא תהיה התעסקות רבה באוכל, כי פעמיים-שלוש בשבוע (שלישי וחמישי, וכל שבועיים יום ששי) אצטרך לשלוח אוכל עם הגדולה לגן (חובה, בבית הספר). ובעצם לא רק אני אוכל ארוחה חמה של בית. מקווה שהיא תאכל כמו שצריך את מה שאכין לה ונוכל לארוז לנו אוכל ביחד בבוקר. רק אצטרך לבשל כמויות קצת יותר גדולות. אעדכן כשנכנס לאיזושהיא שגרה בעניין, מקווה שהכל ילך חלק.
לוטם יקירתי, נשמע שבעיקר עצוב. ועצבות חולפת עם הזמן ואני בטוחה שתחזרי לעצמך ובטח כבר עכשיו יותר טוב.
(מקסימום באוקטובר אנחם אותך אישית ).
ואצלי, כרגיל. בערך אותו הדבר.
החל משבוע הבא תהיה התעסקות רבה באוכל, כי פעמיים-שלוש בשבוע (שלישי וחמישי, וכל שבועיים יום ששי) אצטרך לשלוח אוכל עם הגדולה לגן (חובה, בבית הספר). ובעצם לא רק אני אוכל ארוחה חמה של בית. מקווה שהיא תאכל כמו שצריך את מה שאכין לה ונוכל לארוז לנו אוכל ביחד בבוקר. רק אצטרך לבשל כמויות קצת יותר גדולות. אעדכן כשנכנס לאיזושהיא שגרה בעניין, מקווה שהכל ילך חלק.
-
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
היי, פלוניתקוש, את לא מדברת בעצם על הדיאטה המוכרת והידועה בשמה " הדיאטה של ד"ר חרמון"?
וואו איזה פלאש בק לימי הלימודים העליזים..
זה נשמע לי ממש כמו אותה הדיאטה שעשיתי כבר כמה פעמים בחיים והיא לא היתה לי קשה במיוחד, אבל כפי שהבנתי רוב מה שיורד זה נוזלים וזה ממש קשה לא לעלות אחכ בציק כי כשהדיאטה נגמרת, יש נטיה לגוף לאמץ חשקים מטורפים לפיצוי על הדיאטה...
ולכן חייבים לשמור ממש ברצינות כדי לא להעלות בחזרה, אז זהירות ובהצלחה!!!
אלונציק ואושר, זה נשמע שאתן די על הדרך הנכונה, והתקיעות בסוף משתחררת, אם מתמידים, לפחות אצלי זה היה ככה. אז אלונציק אל יאוש..
ולשאר, לוטם, יעלילה וכולכן, עוקבת באהדה במסע שלכן ובהתמודדות הקשה.
וואו איזה פלאש בק לימי הלימודים העליזים..
זה נשמע לי ממש כמו אותה הדיאטה שעשיתי כבר כמה פעמים בחיים והיא לא היתה לי קשה במיוחד, אבל כפי שהבנתי רוב מה שיורד זה נוזלים וזה ממש קשה לא לעלות אחכ בציק כי כשהדיאטה נגמרת, יש נטיה לגוף לאמץ חשקים מטורפים לפיצוי על הדיאטה...
ולכן חייבים לשמור ממש ברצינות כדי לא להעלות בחזרה, אז זהירות ובהצלחה!!!
אלונציק ואושר, זה נשמע שאתן די על הדרך הנכונה, והתקיעות בסוף משתחררת, אם מתמידים, לפחות אצלי זה היה ככה. אז אלונציק אל יאוש..
ולשאר, לוטם, יעלילה וכולכן, עוקבת באהדה במסע שלכן ובהתמודדות הקשה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אחרי שבעה ימים שלמים טובים ללא חטאים, היתה לי שבירה קלה...
אפיתי לגן עוגה ושידרגתי אותה בכל מיני דברים טובים. כשהיא יצאנ מהתנור כל הבית הריח כל כך נפלא שהייתי חייבת לטעום.
האמת? היא הייתה לי מתוקה מדי (יש דבר כזה? פעם זה לא היה אצלי בלקסיקון). אבל משובחת.
ממחר מתחיל שבוע חדש. שיהיה קל לכולנו.
אפיתי לגן עוגה ושידרגתי אותה בכל מיני דברים טובים. כשהיא יצאנ מהתנור כל הבית הריח כל כך נפלא שהייתי חייבת לטעום.
האמת? היא הייתה לי מתוקה מדי (יש דבר כזה? פעם זה לא היה אצלי בלקסיקון). אבל משובחת.
ממחר מתחיל שבוע חדש. שיהיה קל לכולנו.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
היי, פלוניתקוש, את לא מדברת בעצם על הדיאטה המוכרת והידועה בשמה " הדיאטה של ד"ר חרמון"?
לא חושבת. שמה "דיאטת מרק הכרוב". אם איני טועה, הדיאטה של חרמון היא אכילה של משהו אחד כל השבוע, המוחלף מדי שבוע--נשמע מזעזע. דיאטת המרק היא רק לשבעה ימים, וחוץ מיומיים קצת קשים ולא כל כך ברורים (בננות וחלב, בשר ועגבניות), היא דווקא נותנת תחושת התנקות.
אתמול היה לי יום הבננות והחלב. אחרי שהסתדרתי מצוין עם ימי הירקות והפירות. במקום חלב אכלתי יוגורט, ובמקום בננות (שאני שונאת) פרות אחרים ו... גם קרקרים וביסקוויטים וקורנפלקס--היתה לי מיגרנה מטורפת, שעדיין מתגוררת לי בקצה הימני התחתון של העורף... לכי מפה כבר!
גמדיתקה, איך ההריון??? ספרי, דווחי, הדגימי.
אושר, כל הכבוד שלא פתחת את הסכר, ורק טעמת. גם לי הכל כל כך מתוק עכשיו. אתמול מצצתי קצת מהקרטיב של הפיצית, כדי שלא ייזל, וכמעט התעלפתי מכמה שהוא מתוק.
לוטם, מה שלומך?
לא חושבת. שמה "דיאטת מרק הכרוב". אם איני טועה, הדיאטה של חרמון היא אכילה של משהו אחד כל השבוע, המוחלף מדי שבוע--נשמע מזעזע. דיאטת המרק היא רק לשבעה ימים, וחוץ מיומיים קצת קשים ולא כל כך ברורים (בננות וחלב, בשר ועגבניות), היא דווקא נותנת תחושת התנקות.
אתמול היה לי יום הבננות והחלב. אחרי שהסתדרתי מצוין עם ימי הירקות והפירות. במקום חלב אכלתי יוגורט, ובמקום בננות (שאני שונאת) פרות אחרים ו... גם קרקרים וביסקוויטים וקורנפלקס--היתה לי מיגרנה מטורפת, שעדיין מתגוררת לי בקצה הימני התחתון של העורף... לכי מפה כבר!
גמדיתקה, איך ההריון??? ספרי, דווחי, הדגימי.
אושר, כל הכבוד שלא פתחת את הסכר, ורק טעמת. גם לי הכל כל כך מתוק עכשיו. אתמול מצצתי קצת מהקרטיב של הפיצית, כדי שלא ייזל, וכמעט התעלפתי מכמה שהוא מתוק.
לוטם, מה שלומך?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה, אמא שלי לוקחת את הדיאטה הזאת כנראה לאקסטרים. כי היא חיה על המרק בלבד, 7 ימים. אבל אצל אמא שלי כל מה שקשור לאסטטיקה החיצונית נלקח לאקסטרים, מצד שני, איך שהיא נראית בגיל 47 .... הלוואי עליי
בקיצור אתמול בשלתי את המרק. והאמת יום שלם אכלתי 3 צלחות ממנו ולא הרגשתי חשק לשום דבר נוסף. אולי זה יתן לי את הפוש שאני צריכה להמשיך בלי פחממות.
גמדית, תודה, באמת תעדכני אותנו ומהר.
ספרי, דווחי, הדגימי
טוב, נו להדגים אולי אין צורך לא כולן פה ממש רוצות עכשיו הריון.
יום נפלא וקל לכולן!!!
בקיצור אתמול בשלתי את המרק. והאמת יום שלם אכלתי 3 צלחות ממנו ולא הרגשתי חשק לשום דבר נוסף. אולי זה יתן לי את הפוש שאני צריכה להמשיך בלי פחממות.
גמדית, תודה, באמת תעדכני אותנו ומהר.
ספרי, דווחי, הדגימי
טוב, נו להדגים אולי אין צורך לא כולן פה ממש רוצות עכשיו הריון.
יום נפלא וקל לכולן!!!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אלונצ'יק, אבל אל תעשי את זה במשך כמה ימים, זה ממש צום. אכלי ירקות וחלבונים היום.
שבוע של מרק ללא כל גיוון נשמע לי לא בריא.
אלונצ'יק, אבל אל תעשי את זה במשך כמה ימים, זה ממש צום. אכלי ירקות וחלבונים היום.
שבוע של מרק ללא כל גיוון נשמע לי לא בריא.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
דיאטת מרק כרוב
עם הפרוט והאזהרה- זו דיאטת כסאח ויתכן שהיא מזיקה יותר מאשר מועילה.
אגב, אני חזרתי למשקל ההתחלתי של 62 קילו ולתזונה ככה ככה. לפעמים מוצלחת ולפעמים פחות. נדמה לי שזהו המשקל האידיאלי עבורי:-]
אגב, אני חזרתי למשקל ההתחלתי של 62 קילו ולתזונה ככה ככה. לפעמים מוצלחת ולפעמים פחות. נדמה לי שזהו המשקל האידיאלי עבורי:-]
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני לא עושה אותה כלשונה. קצת משפצת ומוסיפה--אתמול, כפי שאמרתי, אפילו אכלתי די הרבה פחמימות (במקום בננות). פשוט הייתי זקוקה למסגרת קצת יותר נוקשה וברורה מהשבועיים הראשונים של SB, שמשום מה לא נכנסו לקצב הפעם. אחר כך אעבור ל-SB.
אגב, אני חזרתי למשקל ההתחלתי של 62 קילו
כל הכבוד!!! אני 65 וטיפה. רוצה לחזור ל-58!!!!
זה מדהים, כל מישהי אחרת שהיתה אוכלת כמוני היתה יורדת כבר המון. צריכה להתחיל לעשות ספורט, אבל במקום זה אני פשוט שותה קפה שחור (בלי חלב וסוכר) כדי לגבור על העייפות. אפשר קפה במקום ספורט? אם אתן אומרות שלא, אני עוברת דף (סתאאאם)
אני לא עושה אותה כלשונה. קצת משפצת ומוסיפה--אתמול, כפי שאמרתי, אפילו אכלתי די הרבה פחמימות (במקום בננות). פשוט הייתי זקוקה למסגרת קצת יותר נוקשה וברורה מהשבועיים הראשונים של SB, שמשום מה לא נכנסו לקצב הפעם. אחר כך אעבור ל-SB.
אגב, אני חזרתי למשקל ההתחלתי של 62 קילו
כל הכבוד!!! אני 65 וטיפה. רוצה לחזור ל-58!!!!
זה מדהים, כל מישהי אחרת שהיתה אוכלת כמוני היתה יורדת כבר המון. צריכה להתחיל לעשות ספורט, אבל במקום זה אני פשוט שותה קפה שחור (בלי חלב וסוכר) כדי לגבור על העייפות. אפשר קפה במקום ספורט? אם אתן אומרות שלא, אני עוברת דף (סתאאאם)
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
גמני באותו מצב...
אתמול יצאתי לסיבוב אופניים במושב, מאמצע הדרך חזרתי ברגל ממש בושה.
בנתיים המרק עושה לי טוב... גמני לא מקפידה על דיאטת המרק כרוב, אלא מוסיפה אותו לתפריט הקיים כנשנוש, והוא באמת סותם תאבון.
אתמול יצאתי לסיבוב אופניים במושב, מאמצע הדרך חזרתי ברגל ממש בושה.
בנתיים המרק עושה לי טוב... גמני לא מקפידה על דיאטת המרק כרוב, אלא מוסיפה אותו לתפריט הקיים כנשנוש, והוא באמת סותם תאבון.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
סתם רציתי להגיד שבמהלך החופשה של האתר, הדף הזה חסר לי במיוחד. כמובן בצורה הפעילה שלו.
וגם לגוף שלי החופשה הזו לא תרמה לא ממש התנקיתי, רק לכלכתי...
שתהיה שנת התנקות לכולנו, גוף ונפש גם יחד!
וגם לגוף שלי החופשה הזו לא תרמה לא ממש התנקיתי, רק לכלכתי...
שתהיה שנת התנקות לכולנו, גוף ונפש גם יחד!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
או.קיי, מאווררת את הדף.
היתה לי אתמול יומולדת ולפני כשבוע גמרתי פרויקט ענק (דוקטורט)--אז המתנה שלי לעצמי היא סופסוף להיכנס לאורח אכילה נורמלי. מאז שנפתח הדף היו לי ימים מדהימים וימים איומים ונוראים. אבל המשקל שלי כל כך חשוב לי, אז מעבר לחקר השאלות "מדוע כל חיי שמרתי על טבעונות וטבעונאות ובשנים האחרונות ממש לא מצליחה?" "מדוע אני לא טובה לעצמי בעניין זה?" ולמה בכלל אנשים לא עושים מה שטוב להם, אני פשוט רוצה לעלות על הגדר הזאת ולרדת ממנה סופסוף!
אני יכולה לציין חמש אבני נגף בעניין הזה:
אני חודש עכשיו בארצות הברית, והאוכל פה פיכסה, יש נורא מעט אורגני, הירקות מצופים שעווה פיכסית, אין פטה דלת שומן וטופו נורמלי, והם תמיד שמים סוכר בלחם--זה הכי מגעיל. כל סוגי הלחם מתוקים. אבל אסתדר.
אז זהו.
אכתוב כל יום איך היה.
איך הולך לכן, בנות? כיצד אתן עוברות את מתקפת החגים?
עדכונים!
שנה מופלאה לכל הבנות וגמר חתימה טובה!
היתה לי אתמול יומולדת ולפני כשבוע גמרתי פרויקט ענק (דוקטורט)--אז המתנה שלי לעצמי היא סופסוף להיכנס לאורח אכילה נורמלי. מאז שנפתח הדף היו לי ימים מדהימים וימים איומים ונוראים. אבל המשקל שלי כל כך חשוב לי, אז מעבר לחקר השאלות "מדוע כל חיי שמרתי על טבעונות וטבעונאות ובשנים האחרונות ממש לא מצליחה?" "מדוע אני לא טובה לעצמי בעניין זה?" ולמה בכלל אנשים לא עושים מה שטוב להם, אני פשוט רוצה לעלות על הגדר הזאת ולרדת ממנה סופסוף!
אני יכולה לציין חמש אבני נגף בעניין הזה:
- הכי גדולה: מיגרנות. כשהמיגרנה תוקפת, ממש קשה לי להימנע מפחמימות וסוכרים. נמשכת לעוגיות והסכר נפרץ. המיגרנות באות בתכיפות גדולה.
- קשורה למיגרנות: נחיתות אנרגיה. עשיתי בדיקות דם ואני כבר לא אנמית. עם זאת, לחץ הדם שלי נמוך מאוד מאוד.
- מעגל לא מוצלח של שתיית קפה.
- בעיית הסכר הנפרץ. אם אני מזייפת קצת, אז זהו. היום הלך. זה אף פעם לא היה כך. היתה לי יכולת האיזון.
- עייפות. נמצאת שעות רבות עם הפיצית-ילדה לבד. מה שגורם לי לא לעשות כושר וגם לאבד את כוח הרצון בערב ולנשנש פחמימות במקום להשקיע בסלט או ירקות מאודים.
אני חודש עכשיו בארצות הברית, והאוכל פה פיכסה, יש נורא מעט אורגני, הירקות מצופים שעווה פיכסית, אין פטה דלת שומן וטופו נורמלי, והם תמיד שמים סוכר בלחם--זה הכי מגעיל. כל סוגי הלחם מתוקים. אבל אסתדר.
אז זהו.
אכתוב כל יום איך היה.
איך הולך לכן, בנות? כיצד אתן עוברות את מתקפת החגים?
עדכונים!
שנה מופלאה לכל הבנות וגמר חתימה טובה!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מאווררת את הדף.
וואו, תודה. אני רוצה לעשות את זה כבר כמה ימים, וזה נדחה עם כל פרוסת עוגה שתקעתי
אין ספק ששם הדף במה חדש עושה משהו למוטיבציה.
וואו, תודה. אני רוצה לעשות את זה כבר כמה ימים, וזה נדחה עם כל פרוסת עוגה שתקעתי
אין ספק ששם הדף במה חדש עושה משהו למוטיבציה.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה, מזל טוב כפול! איזו תחושת סיפוק, אפילו אותי מילאת קצת...
לי דווקא היו שבועות מוצלחים במיוחד, מהרגע שתחלתי עם המרק כרוב דברים התחילו לזוז. הרדתי עוד כ- 4 קילו.
ועכשיו אני מתחילה ספורט אחרי החג...
הבעיה אצלי תמיד היתה לשמור, ולא לרדת. מזה אני ממש דואגת, כשהחורף בפתח, ואני תמיד שוקעת לדיכאון ומתחילה לזלול...
לי דווקא היו שבועות מוצלחים במיוחד, מהרגע שתחלתי עם המרק כרוב דברים התחילו לזוז. הרדתי עוד כ- 4 קילו.
ועכשיו אני מתחילה ספורט אחרי החג...
הבעיה אצלי תמיד היתה לשמור, ולא לרדת. מזה אני ממש דואגת, כשהחורף בפתח, ואני תמיד שוקעת לדיכאון ומתחילה לזלול...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
טוב, אז שתדעו אני פרשתי עקב חמישה גורמים.
_1. הכי גדולה: מיגרנות. כשהמיגרנה תוקפת, ממש קשה לי להימנע מפחמימות וסוכרים. נמשכת לעוגיות והסכר נפרץ. המיגרנות באות בתכיפות גדולה.
שתדעו, לדעתי יש קשר בין התופעות האלו לתזונה נטולת הפחמימות שהחלתי על עצמי, נכון, גם שבוע-שבועיים, אבל זה משפיע.
והמשקל?
_1. הכי גדולה: מיגרנות. כשהמיגרנה תוקפת, ממש קשה לי להימנע מפחמימות וסוכרים. נמשכת לעוגיות והסכר נפרץ. המיגרנות באות בתכיפות גדולה.
- קשורה למיגרנות: נחיתות אנרגיה. עשיתי בדיקות דם ואני כבר לא אנמית. עם זאת, לחץ הדם שלי נמוך מאוד מאוד.
- מעגל לא מוצלח של שתיית קפה.
- בעיית הסכר הנפרץ. אם אני מזייפת קצת, אז זהו. היום הלך. זה אף פעם לא היה כך. היתה לי יכולת האיזון.
- עייפות. נמצאת שעות רבות עם הילדים- לבד.
שתדעו, לדעתי יש קשר בין התופעות האלו לתזונה נטולת הפחמימות שהחלתי על עצמי, נכון, גם שבוע-שבועיים, אבל זה משפיע.
והמשקל?
- אבל מה חשוב המשקל? הבריאות יותר חשובה, הכי בעצם.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
וואו, אלונצ'יק, אז כמה ירדת עד עכשיו? נשמע ממש המון. כל הכבוד. זאת בעצם גירסה של אטקינס עם ענבים, נכון?
ואיך הולך עם האופניים??
לוטם, ספרי עוד. אנחנו עוברות ממש אותם דברים. ארוחה שומנית גורמת גם לי למיגרנות ועייפות. ולא הבנתי מה קרה אחרי שהפסקת לשתות קפה.
האמת היא ש-62 נשמע לי משקל מצוין
או.קיי. אתמול: הרבה ירקות ירוקים, אפונה, פטה, מוצרלה, כמה ביסים מעוגת היומולדת (השאר נזרק), שתי כפות סיריאל ללא סוכר, חצי פיתה קלה. לא מדהים, אבל זאת התחלה.
היום נחת עלי התקף מיגרנה מטורף. זאת ממש אבן הנגף שלי. בלי לחשוב, אכלתי חצי פיתה קלה, כמה ביסים פסטה וחצי כוס סיריאל מלא ללא סוכר. המטרה להמשיך את היום רק עם ירקות...
ברור לי שלמיגרנה יש קשר לקפה ונדמה לי שגם לחיטה. אני חושבת שלאחר חיטה נוחתת עלי עייפות. מישהי מכירה את זה?
ואיך הולך עם האופניים??
לוטם, ספרי עוד. אנחנו עוברות ממש אותם דברים. ארוחה שומנית גורמת גם לי למיגרנות ועייפות. ולא הבנתי מה קרה אחרי שהפסקת לשתות קפה.
האמת היא ש-62 נשמע לי משקל מצוין
או.קיי. אתמול: הרבה ירקות ירוקים, אפונה, פטה, מוצרלה, כמה ביסים מעוגת היומולדת (השאר נזרק), שתי כפות סיריאל ללא סוכר, חצי פיתה קלה. לא מדהים, אבל זאת התחלה.
היום נחת עלי התקף מיגרנה מטורף. זאת ממש אבן הנגף שלי. בלי לחשוב, אכלתי חצי פיתה קלה, כמה ביסים פסטה וחצי כוס סיריאל מלא ללא סוכר. המטרה להמשיך את היום רק עם ירקות...
ברור לי שלמיגרנה יש קשר לקפה ונדמה לי שגם לחיטה. אני חושבת שלאחר חיטה נוחתת עלי עייפות. מישהי מכירה את זה?
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אגב, גם אני חושבת שאוכל מעט פחמימות ביום. אני חושבת שבהתחלה אספור קלוריות, זה עוזר ל"בעיית הסכר הנפרץ".
יעלילה, יאללה להצטרף.
יעלילה, יאללה להצטרף.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה, איכשהו אחרי קפה יש לי HI קצר ואז כאב ראש בן יומיים בערך, מטורף לגמרי. פעם חשבתי שקפה יעלה לי לח"ד נמוך, אבל הוא עושה ההיפך, ז"א מעלה ואז מוריד חזק וכאן הבעיה.
אני מוסיפה המון מים לתפריט בשביל שיהיה הרבה נוזלים בגוף= לחץ דם גבוה יותר. העייפות כאן רוב הזמן, אני מנסה להתעלות עליה. לפעמים מצליחה. כמו ששוקולד גורר מיגרנה, יש עוד הרבה דברים, מצד שני יש דברים שלא-
תמרים לחים, מעניקים אנרגיה.
תפוחי עץ, פיתה רגילה, לחם כוסמין שהכנתי באופה, חמאה...
אבל חמאה מעייפת.
כמו ללכת על חבל דק וכל הזמן לנסבות גם לשמור על שיווי משקל וגם שהראש לא יפול:-/
אני מוסיפה המון מים לתפריט בשביל שיהיה הרבה נוזלים בגוף= לחץ דם גבוה יותר. העייפות כאן רוב הזמן, אני מנסה להתעלות עליה. לפעמים מצליחה. כמו ששוקולד גורר מיגרנה, יש עוד הרבה דברים, מצד שני יש דברים שלא-
תמרים לחים, מעניקים אנרגיה.
תפוחי עץ, פיתה רגילה, לחם כוסמין שהכנתי באופה, חמאה...
אבל חמאה מעייפת.
כמו ללכת על חבל דק וכל הזמן לנסבות גם לשמור על שיווי משקל וגם שהראש לא יפול:-/
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני חציתי את הגשר וכעת מתנסה בטבעונאות. האמת? כמה שבוע וחצי שלא נכנס דבר מבושל לפי והגוף מרגיש מצוין, כך גם הנפש. המון טעמים חדשים, המון מתכונים חדשים. מומלץ! ולמי שרוצה להתגרות: מנות בתמונות . משם הכל אצלי התחיל...
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם,
שני דברים לי אלייך:
שני דברים לי אלייך:
- אולי מוצרי חלב עושים לך את הבלגן? ניסית להמנע?
- הייתי הולכת לנטורופת/ית או משהו דומה לטפל בעייפות ובמיגרנות. לנחש מה צריך ולהתנסות בתזונה זו די התעללות בעצמך. לכי למישהו שאת סומכת עליו או עליה וטפלי.
-
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
הי חברות,
ממש מזמן לא ביקרתי, תודה על ההתענינות אלונציק ופלוניתקה! ההריון מתקדם ביעילות. אחרי עליות ומורדות של מצברוח, נרגעתי מעט ואיתי התיאבון גם..
פלוניתקה המון מזל"ט על היומולדת והדוקטורט! עשית זאת! ממש הבאת גאוה לנבחרת המתנקות!... כל הכבוד.
באשר לאותן מגרנות נוראיות שעליהן את מספרת, זה נשמע זועה, לא ברור לי איך אפשר לשרוד בכלל!
נראה שכדאי מאוד להפנות משאבים כעת כשנוצר זמן, לטיפול בהן. אני, בתור אסטמטית מדופלמת מגיל שש, לא ראיתי אי פעם מצב שבו לא אתעייף מטיפוס במדרגות, או אחטוף התקפים פעמיים ביום, עם כל הדרמה הכרוכה בהם, אבל מצאתי טיפול וחיי השתנו ללא הכר! רק כשחווים זאת אי אפשר להאמין איך חיינו כך. במיוחד כשאת מציינת שזו אבן נגף קשה (אצלי הרופא אמר שאני חייתי רק 30 אחוז ממה שאני אמורה! זה הגיוני בכלל לחיות ככה? ועובדה..).
בכל אופן, זה בלי קשר, מקוה שימצא פיתרון..
ובאשר לשמירת פחמימונים-סוכרים, למזלי בהריון הזה לא בא לי מתוק כלל וכלל, והנה היום בעודי יושבת לסיים איור די דחוף, חטפתי עייפות איומה ונזכרתי בשתי עוגיות קטנות שדחפתי קודם עם איה בדרך לגן ממש כמעט בלי לשים לב. אז כשממש לא רגילה למתוק, הוא מפיל אותי טוטאלית.
מציינת לעצמי לשים לב.
הרעיון של לוטם להוסיף המון מים לתפריט הוא ממש קיצוני בתרומתו.
אני פותחת כל יום עם כוס מים וחצי לימון סחוט בה. עוזר לתחילת מעגל העיכול בבוקר. זה עוד מאז מהדיאטה הקודמת.
בהריון הקודם בחודש השישי הייתי נראית בערך פי שניים מעכשיו ואילו כעת מרגישה הרבה פחות מגושמת ויותר יפה (למרות שיש לי בן, אומרות הדודות),
ואני נוטה לחשוב שאלה הן באמת כמויות המים והפחתת הסוכרים המשמעותית.
ממשיכה לעקוב, בהצלחה לכולכן!
ממש מזמן לא ביקרתי, תודה על ההתענינות אלונציק ופלוניתקה! ההריון מתקדם ביעילות. אחרי עליות ומורדות של מצברוח, נרגעתי מעט ואיתי התיאבון גם..
פלוניתקה המון מזל"ט על היומולדת והדוקטורט! עשית זאת! ממש הבאת גאוה לנבחרת המתנקות!... כל הכבוד.
באשר לאותן מגרנות נוראיות שעליהן את מספרת, זה נשמע זועה, לא ברור לי איך אפשר לשרוד בכלל!
נראה שכדאי מאוד להפנות משאבים כעת כשנוצר זמן, לטיפול בהן. אני, בתור אסטמטית מדופלמת מגיל שש, לא ראיתי אי פעם מצב שבו לא אתעייף מטיפוס במדרגות, או אחטוף התקפים פעמיים ביום, עם כל הדרמה הכרוכה בהם, אבל מצאתי טיפול וחיי השתנו ללא הכר! רק כשחווים זאת אי אפשר להאמין איך חיינו כך. במיוחד כשאת מציינת שזו אבן נגף קשה (אצלי הרופא אמר שאני חייתי רק 30 אחוז ממה שאני אמורה! זה הגיוני בכלל לחיות ככה? ועובדה..).
בכל אופן, זה בלי קשר, מקוה שימצא פיתרון..
ובאשר לשמירת פחמימונים-סוכרים, למזלי בהריון הזה לא בא לי מתוק כלל וכלל, והנה היום בעודי יושבת לסיים איור די דחוף, חטפתי עייפות איומה ונזכרתי בשתי עוגיות קטנות שדחפתי קודם עם איה בדרך לגן ממש כמעט בלי לשים לב. אז כשממש לא רגילה למתוק, הוא מפיל אותי טוטאלית.
מציינת לעצמי לשים לב.
הרעיון של לוטם להוסיף המון מים לתפריט הוא ממש קיצוני בתרומתו.
אני פותחת כל יום עם כוס מים וחצי לימון סחוט בה. עוזר לתחילת מעגל העיכול בבוקר. זה עוד מאז מהדיאטה הקודמת.
בהריון הקודם בחודש השישי הייתי נראית בערך פי שניים מעכשיו ואילו כעת מרגישה הרבה פחות מגושמת ויותר יפה (למרות שיש לי בן, אומרות הדודות),
ואני נוטה לחשוב שאלה הן באמת כמויות המים והפחתת הסוכרים המשמעותית.
ממשיכה לעקוב, בהצלחה לכולכן!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם'קה, אנחנו ממש באותה סירה. אני כל הזמן נלחמת בעייפות נוראית ובמיגרנות, וכל הזמן תוהה איזה סוג אוכל עושה לי טוב וכל הזמן משנה את דעתי.
הפסקתי עם מוצרי חלב (פרט לפטה). היה נדמה לי שזה ממש עוזר, אבל... עכשיו לא בטוחה. בכל אופן, ממשיכה.
אתמול כבר הייתי בדרך החוצה עם הקטנה, ופתאום נחתה עלי כזאת מיגרנה שפשוט נשכבתי על מזרון בסלון, והיא ישבה לידי ו"הקריאה" לי ספרים, ואני המהמתי מדי פעם...
גמדית, ספרי מיד באיזה טיפול מדובר. או שהוא רק מתאים לאסטמה? איזה יופי שמצאת לזה פיתרון.
נפלא לשמוע על כך שההריון לא עובר בתקופת מגושמות. והסיפור על העוגיות מדהים.
אושר, ספרי עוד על הטבעונאות. מה את אוכלת?
אז, כפי שאפשר להבין, היה אתמול יום מזעזע. כאב הראש גבר על הכל. אבל הבוקר הלכתי לקנות עוד המון ירקות ירוקים, ועדשים להנביט (ממש ממליצה על הנבטות. נפלא כתוספות לסלטים ולנשנושים).
עם הקפה עדיין לא יודעת מה לעשות.
הפסקתי עם מוצרי חלב (פרט לפטה). היה נדמה לי שזה ממש עוזר, אבל... עכשיו לא בטוחה. בכל אופן, ממשיכה.
אתמול כבר הייתי בדרך החוצה עם הקטנה, ופתאום נחתה עלי כזאת מיגרנה שפשוט נשכבתי על מזרון בסלון, והיא ישבה לידי ו"הקריאה" לי ספרים, ואני המהמתי מדי פעם...
גמדית, ספרי מיד באיזה טיפול מדובר. או שהוא רק מתאים לאסטמה? איזה יופי שמצאת לזה פיתרון.
נפלא לשמוע על כך שההריון לא עובר בתקופת מגושמות. והסיפור על העוגיות מדהים.
אושר, ספרי עוד על הטבעונאות. מה את אוכלת?
אז, כפי שאפשר להבין, היה אתמול יום מזעזע. כאב הראש גבר על הכל. אבל הבוקר הלכתי לקנות עוד המון ירקות ירוקים, ועדשים להנביט (ממש ממליצה על הנבטות. נפלא כתוספות לסלטים ולנשנושים).
עם הקפה עדיין לא יודעת מה לעשות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אצלי אין מצב בלי קפה... אני חיה על קפה. אבל לא מוצאת שזה עושה לי רע, נהפוכו.
עד היום הורדתי 8 קילו סך הכל. אבל מאז יום כיפור קצת שוברת את המשטר, צרייכה להתאפס מהר.
מבינה אתכן עם המיגרנות, למזלי מצאתי כדורים שעושים לי ממש טוב והם די טבעיים. בהריון אפילו הגעתי לבית חולים פעמיים בעקבות מיגרנות חריפות שנמשכו 5-6 ימים...
עד היום הורדתי 8 קילו סך הכל. אבל מאז יום כיפור קצת שוברת את המשטר, צרייכה להתאפס מהר.
מבינה אתכן עם המיגרנות, למזלי מצאתי כדורים שעושים לי ממש טוב והם די טבעיים. בהריון אפילו הגעתי לבית חולים פעמיים בעקבות מיגרנות חריפות שנמשכו 5-6 ימים...
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
מבינה אתכן עם המיגרנות, למזלי מצאתי כדורים שעושים לי ממש טוב והם די טבעיים
איזה כדורים? כדורי חרצית?
בהריון אפילו הגעתי לבית חולים פעמיים בעקבות מיגרנות חריפות שנמשכו 5-6 ימים...
וואו. ומה עשו לך בבית החולים?
איזה כדורים? כדורי חרצית?
בהריון אפילו הגעתי לבית חולים פעמיים בעקבות מיגרנות חריפות שנמשכו 5-6 ימים...
וואו. ומה עשו לך בבית החולים?
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
האמת לא היה להם מה לעשות, כי הטיפולים שיש להם להציע (ויש היום כל מינה טיפולים חדשניים בבתי חולים) אסורים לנשים בהריון. פשוט הייתי מקיאה ברצף, ואז כמובן האציטון בדם היה מרקיע שחקים מה שמביא לצירים מוקדמים, אז הייתי מגיע לבית חולים מקבלת אינפוזיות של 8, 9 ליטרים מים, עד שהאציטון היה יורד. וחוזר חלילה..
זה כדורים של חומצות לימון עם קצת קפאין, אבל לצערי אין אותם בארץ, שולחים לי כל חצי שנה סטוקים, וזה חבל, כי הם מותרים גם בהריון (וממש הצילו אותי).
יום טוב... אני כבר שברתי פחמימות עם עוגיה על הבוקר התקופות האלו פעם בחודש הורסות לי את הבריאות
זה כדורים של חומצות לימון עם קצת קפאין, אבל לצערי אין אותם בארץ, שולחים לי כל חצי שנה סטוקים, וזה חבל, כי הם מותרים גם בהריון (וממש הצילו אותי).
יום טוב... אני כבר שברתי פחמימות עם עוגיה על הבוקר התקופות האלו פעם בחודש הורסות לי את הבריאות
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
זה כדורים של חומצות לימון עם קצת קפאין,
ואוו. לא שמעתי עליהם. ואני מחשיבה עצמי כמומחית מיגרנות...
היה לי קצת קשה לעדכן כל יום, כי האינטרנט לא היה יציב. בכל מקרה, הימים היו בינוניים. גיליתי שעד הערב הולך בדרך כלל (אם אין מיגרנה) ממש בקלות: סלטים עם נבטוטים, טופו, ירקות, לפעמים ביס לחם מלא.
הבעיה היא בערב. נוחתת עלי מין חוסר מודעות כזאת, מין נתק בין הרצונות למעשים, ואני פשוט מנשנשת פחמימות בשביל כל היום. ובערב זה הכי גרוע לאכול פחמימות, בעיקר לפני השינה. משום שהן מפריעות להורמון הגדילה לעבוד, ו... משמינים.
אז קיבלתי שתי החלטות בעניין:
חג סוכות שמח!
ואוו. לא שמעתי עליהם. ואני מחשיבה עצמי כמומחית מיגרנות...
היה לי קצת קשה לעדכן כל יום, כי האינטרנט לא היה יציב. בכל מקרה, הימים היו בינוניים. גיליתי שעד הערב הולך בדרך כלל (אם אין מיגרנה) ממש בקלות: סלטים עם נבטוטים, טופו, ירקות, לפעמים ביס לחם מלא.
הבעיה היא בערב. נוחתת עלי מין חוסר מודעות כזאת, מין נתק בין הרצונות למעשים, ואני פשוט מנשנשת פחמימות בשביל כל היום. ובערב זה הכי גרוע לאכול פחמימות, בעיקר לפני השינה. משום שהן מפריעות להורמון הגדילה לעבוד, ו... משמינים.
אז קיבלתי שתי החלטות בעניין:
- לתלות פתקים על הארונות ועל המקרר, כדי לתת לעצמי "כאפה" של מודעות. זאת גם קצת השיטה שלך, אלונצ'יק, לא?
- להכין בבוקר ירקות מאודים לערב. משהו שייראה לי מגניב, ירקות מוקפצים עם קצת סויה ומיץ תפוזים ועדשים מונבטות, למשל. אם אין לי משהו מוכן, היד נשלחת בלי משים לפחמימות.
חג סוכות שמח!
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
זאת גם קצת השיטה שלך, אלונצ'יק, לא?
כן, רק אני תולה תמונות מזעזעות של בר רפאלי, או הציצי של יב"ז (יעל בר זוהר) למשל... ככה שממש יתן לי כאפה!
כן, רק אני תולה תמונות מזעזעות של בר רפאלי, או הציצי של יב"ז (יעל בר זוהר) למשל... ככה שממש יתן לי כאפה!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אני משערת שרבות לא מעדכנות בגלל הבעיות הטכניות באתר.
אבל אני מתעקשת...
אתמול היה, סופסוף יום מדהים, רובו ירקות, נבטי עדשים, טופו, תפוח וקצת סיריאל ללא סוכר.
אחרי כן הבנתי שזה פשוט היה יום ללא כאב ראש בכלל. כנראה שזה די נדיר, משום שהבוקר המיגרנה כבר מחלחלת לי בצד הימני של הצוואר. אוף
דווקא קמתי והכנתי ירקות מוקפצים קלות עם טופו לערב ואכלתי נבטוטים ותפוח. אבל לאחר מכן אכלתי קערת סיריאל (בלי חלב וגם ללא סוכר).
אחת הבעיות בבוקר היא שכדי למנוע מיגרנה אני זקוקה לרבע שעה עם מים וקפה, אבל הקטנה מתזזת אותי מיד, עוד לפני הקפה. צריכה פתרון.
מקווה שעובר עליכן חג נעים, בנות.
אני משערת שרבות לא מעדכנות בגלל הבעיות הטכניות באתר.
אבל אני מתעקשת...
אתמול היה, סופסוף יום מדהים, רובו ירקות, נבטי עדשים, טופו, תפוח וקצת סיריאל ללא סוכר.
אחרי כן הבנתי שזה פשוט היה יום ללא כאב ראש בכלל. כנראה שזה די נדיר, משום שהבוקר המיגרנה כבר מחלחלת לי בצד הימני של הצוואר. אוף
דווקא קמתי והכנתי ירקות מוקפצים קלות עם טופו לערב ואכלתי נבטוטים ותפוח. אבל לאחר מכן אכלתי קערת סיריאל (בלי חלב וגם ללא סוכר).
אחת הבעיות בבוקר היא שכדי למנוע מיגרנה אני זקוקה לרבע שעה עם מים וקפה, אבל הקטנה מתזזת אותי מיד, עוד לפני הקפה. צריכה פתרון.
מקווה שעובר עליכן חג נעים, בנות.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אצלי זה קדוש, בבוקר אני קמה, שותה 2 כוסות מים, ואחר כך ספל קפה מול המחשב בנחת. הבן (בן שנתיים וחודשיים) כבר יודע, שעדיף להתאזר בסבלנות חצי שעה ולקבל אמא שפויה לשאר היום...
מבחינה נפשית ראיתי שאם אני לא מתחילה את הבוקר נכון (מבחינתי), עבור עלינו יום שלם של איכסה. עצבים ,עייפות, נפילות אנרגיה, כמובן שהקטן ישר מגיב ונכנסים ללופ.
אצלי זה קדוש, בבוקר אני קמה, שותה 2 כוסות מים, ואחר כך ספל קפה מול המחשב בנחת. הבן (בן שנתיים וחודשיים) כבר יודע, שעדיף להתאזר בסבלנות חצי שעה ולקבל אמא שפויה לשאר היום...
מבחינה נפשית ראיתי שאם אני לא מתחילה את הבוקר נכון (מבחינתי), עבור עלינו יום שלם של איכסה. עצבים ,עייפות, נפילות אנרגיה, כמובן שהקטן ישר מגיב ונכנסים ללופ.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
כן. אני חייבת להגיע לזה, כי אחרת אני לא בנאדם, ובימים אלה אנחנו יחד כל כיום כמעט.
עדכונים: בסך הכל הולך לא רע. יום אחד היתה לי מיגרנה מטורפת ואכלתי בראוני וחצי (גדולות). אבל , על אף שלאחרונה זה פותח את הסכר, זה נגמר בזה. כל שאר היום היה ממש בסדר. אז זה לא היה יום ממש מוצלח, אבל בשבילי זהו צעד לחזרה למה שהייתי. עד לפני שנתיים, אם אכלתי עוגה, למשל, או אפילו המון עוגיות, אז לא אכלתי דבר בערב, או רק ירקות.
חוץ מזה, אתמול והיום היו ימים ממש טובים. אני קצת פחממנית, אבל רק פעם ביום, ולא הרבה. מכינה לי ירקות מאודים או מוקפצים, וגם את מרק הכרוב המפורסם.
הבעיה בארצות הברית: הם שמים סוכר בכל דבר. קניתי רסק עגבניות אורגני, הוא היה נראה לי מתקתק מדי--אז כמובן התברר שהוא מכיל סוכר. לא חשבתי לבדוק. חוץ מזה חסר לי פטה 5%, אז אני אוכלת פטה עם אחוז גבוה של שומן.
מקווה שאתן כולכן בסדר. אלונ צ'יק , ראיתי ש"בת זוגך" ילדה! מזל טוב גם לך.
כן. אני חייבת להגיע לזה, כי אחרת אני לא בנאדם, ובימים אלה אנחנו יחד כל כיום כמעט.
עדכונים: בסך הכל הולך לא רע. יום אחד היתה לי מיגרנה מטורפת ואכלתי בראוני וחצי (גדולות). אבל , על אף שלאחרונה זה פותח את הסכר, זה נגמר בזה. כל שאר היום היה ממש בסדר. אז זה לא היה יום ממש מוצלח, אבל בשבילי זהו צעד לחזרה למה שהייתי. עד לפני שנתיים, אם אכלתי עוגה, למשל, או אפילו המון עוגיות, אז לא אכלתי דבר בערב, או רק ירקות.
חוץ מזה, אתמול והיום היו ימים ממש טובים. אני קצת פחממנית, אבל רק פעם ביום, ולא הרבה. מכינה לי ירקות מאודים או מוקפצים, וגם את מרק הכרוב המפורסם.
הבעיה בארצות הברית: הם שמים סוכר בכל דבר. קניתי רסק עגבניות אורגני, הוא היה נראה לי מתקתק מדי--אז כמובן התברר שהוא מכיל סוכר. לא חשבתי לבדוק. חוץ מזה חסר לי פטה 5%, אז אני אוכלת פטה עם אחוז גבוה של שומן.
מקווה שאתן כולכן בסדר. אלונ צ'יק , ראיתי ש"בת זוגך" ילדה! מזל טוב גם לך.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תודה, זה ממש מרגיש כאילו בת זוגתי ילדה, מצחיק שציינת את זה ככה. מרגש... למרות שאני מתה מפחד מילד נוסף, לפחות חווה את זה דרכה.
פלוניתקה, כדאי לאכול גבינות באחוז גבוה, בדרך כלל כל הלייט, זו עבודה בעיניים, וגם עדיף יותר סידן, וגם , שומן מאט את עיבוד הפחממות. אני כבר מזמן לא קונה דיאטטי.
וגם,
עד לפני שנתיים, אם אכלתי עוגה, למשל, או אפילו המון עוגיות, אז לא אכלתי דבר בערב, או רק ירקות.
נגעת בנקודה כואבת, אני מאוד רוצה להגיע למצב של לא לאכול בערב, אולי משהו קל. זו אחת הבעיות הגדולות אצלי. בעלי חוזר בסביבות 19 הביתה , כך שכל ארוחת ערב משפחתית מתרחשת אחרי 19, הוא חייב בשר, וכו'... בקיצור לא טוב לגוף, ולא להרגשה הכללית.
חוץ מזה, תורי למיגרנה, והיום התעוררתי ב- 4 בבוקר עם אחת חזקה במיוחד, מצחיק שיש לי גם בראוניז בתנור שהכנתי שלשום לאורחים... ואני ביינתים נלחמת לא לגעת.
יום טוב!
פלוניתקה, כדאי לאכול גבינות באחוז גבוה, בדרך כלל כל הלייט, זו עבודה בעיניים, וגם עדיף יותר סידן, וגם , שומן מאט את עיבוד הפחממות. אני כבר מזמן לא קונה דיאטטי.
וגם,
עד לפני שנתיים, אם אכלתי עוגה, למשל, או אפילו המון עוגיות, אז לא אכלתי דבר בערב, או רק ירקות.
נגעת בנקודה כואבת, אני מאוד רוצה להגיע למצב של לא לאכול בערב, אולי משהו קל. זו אחת הבעיות הגדולות אצלי. בעלי חוזר בסביבות 19 הביתה , כך שכל ארוחת ערב משפחתית מתרחשת אחרי 19, הוא חייב בשר, וכו'... בקיצור לא טוב לגוף, ולא להרגשה הכללית.
חוץ מזה, תורי למיגרנה, והיום התעוררתי ב- 4 בבוקר עם אחת חזקה במיוחד, מצחיק שיש לי גם בראוניז בתנור שהכנתי שלשום לאורחים... ואני ביינתים נלחמת לא לגעת.
יום טוב!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
את לא הראשונה שאומרת לי את זה. תודה.
אנחנו לא אוכלים יחד בדרך כלל. אבל כשאנחנו כן אוכלים, המנות שלנו שונות לחלוטין. הוא קרניבור ופחממן, ואני מנסה לאכול בערב ירקות וחלבונים ואני גם צמחונית. נראה לי שאחת הדרכים להימנע מלאכול דברים שאנחנו לא מעוניינות בהם היא לוותר על שאיפת האחידות בארוחות.
אז אולי שהוא יאכל בשר, ואת סלט?
חוץ מזה, תורי למיגרנה, והיום התעוררתי ב- 4 בבוקר עם אחת חזקה במיוחד
אוי. מקווה שעברה בינתיים.
זה מדהים איזה תפקיד עצום יש למיגרנות בתפריט שלי. שלושת הימים האחרונים היו ממש מצוינים, ואז נזכרתי שפשוט לא כאב לי הראש!
את לא הראשונה שאומרת לי את זה. תודה.
אנחנו לא אוכלים יחד בדרך כלל. אבל כשאנחנו כן אוכלים, המנות שלנו שונות לחלוטין. הוא קרניבור ופחממן, ואני מנסה לאכול בערב ירקות וחלבונים ואני גם צמחונית. נראה לי שאחת הדרכים להימנע מלאכול דברים שאנחנו לא מעוניינות בהם היא לוותר על שאיפת האחידות בארוחות.
אז אולי שהוא יאכל בשר, ואת סלט?
חוץ מזה, תורי למיגרנה, והיום התעוררתי ב- 4 בבוקר עם אחת חזקה במיוחד
אוי. מקווה שעברה בינתיים.
זה מדהים איזה תפקיד עצום יש למיגרנות בתפריט שלי. שלושת הימים האחרונים היו ממש מצוינים, ואז נזכרתי שפשוט לא כאב לי הראש!
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
חושבת שלאחר חיטה נוחתת עלי עייפות. מישהי מכירה את זה?
אני יודעת שחיטה מומלצת לאכילה במיוחד לכאלו שעובדים עבודה פיזית.
כל השאר - רק מעט, אחרת מאוד מעייף. גם אותי.
אני יודעת שחיטה מומלצת לאכילה במיוחד לכאלו שעובדים עבודה פיזית.
כל השאר - רק מעט, אחרת מאוד מעייף. גם אותי.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
שלושת הימים האחרונים היו ממש מצוינים, ואז נזכרתי שפשוט לא כאב לי הראש!
איזה יופי!
(אני חיה לי מיום ליום...)
איזה יופי!
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
אוי, לוטם'קה... נשמע לא טוב. ספרי עוד מה קורה עם החולשה והסחרחורות.
ואני... אחרי שלושה ימים מופלאים שוב זוחלת מיגרנה בחלק הימיני של הצוואר כלפי מעלה.
אבל, אני לא הולכת להרוס את הכל בגלל זה!!
אוי, לוטם'קה... נשמע לא טוב. ספרי עוד מה קורה עם החולשה והסחרחורות.
ואני... אחרי שלושה ימים מופלאים שוב זוחלת מיגרנה בחלק הימיני של הצוואר כלפי מעלה.
אבל, אני לא הולכת להרוס את הכל בגלל זה!!
-
- הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
- דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
תגידו,הדיאטה הזו טובה גם למי שצריכה לעלות במשקל? זאת אומרת,המטרה היא לא עליה,אלא ריפיו של פיטריה טורדנית ביותר שיש לי בשד כבר המון זמן,ושום משחה לא עזרה.היתה לי חברה שריפאה פיטריה ככה-על ידי המנעות מסוכרים לאיזה חודש. הבעיה היא- שאני ממש לא רוצה לרדת במשקל.(אחרת יאשפזו אותי... )
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
נשימה ארוכה....
או.קיי.
חשבתי רבות והחלטתי לחזור לדף, על אף שלדעתי אולי עצם העיסוק בדיאטה כלשהי, ברעיון הזה, ב"מוסד" הזה, גורם לי לעלות במשקל, רק מעצם ההחלטות מסוג "טוב, מחר מתחילים".
כשעשיתי את ה-SB בפעם הראשונה כן ירדתי והרגשתי מצוין.
ואז חזרתי לישראל, ושוב נסעתי, ושוב חזרתי.
ועכשיו אני 69 קילו. 12 קילו מעל המשקל שלי מגיל הנעורים ועד לפני שנתיים. אחרי הלידה הייתי 63 בערך שנתיים--והרגשתי מאוד מלאה... עכשיו זה מצחיק אותי.
בכל אופן, אני במין תהליך של הרס עצמי בנוגע לאכילה. ברור לי היום שפחמימות מנפחות ומשמינות אותי, ולא טובות למיגרנות. בעיקר בערב. כל יום אני עוברת את הבוקר ואחרי הצהריים בסדר. ובערב הסכר נפתח. הסכר נפתח גם לפעמים במש היום, אם אוכלת מעט פחמימות. כלומר, ברגע ש"עברתי על הכללים" אז לכאורה דבר לא חשוב.
יוצא שמאז הדף הראשון להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה רק עליתי במשקל. אבל אני בכל זאת רוצה לחזור ל-SB. כי:
אשתדל לדווח יומיום לעצמי. הרווח יהיה שווה, גם אם לא יהיו משתתפות נוספות, ומקווה שזה בסדר שאני משתמשת בדף כמעין אינסטרומנט שחוזרים אליו.
חשבתי לפתוח דף חדש, אבל אני לא משתמשת פה בניק הקבוע שלי בכל מקרה, וגם יש לאחרונה פה רגישות לפתיחת דפים חדשים (כל שיחה היא צמח , כל דף הוא עץ וכיוב').
זהו. שוקלת 69 (אולי 70?). רעבה. פחממנית. פורצת סכר פחמימות אם אוכלת קצת פחמימות. מאוד מצוברחת מזה. רוצה לצאת מזה. מדווחת כל יום.
או.קיי.
חשבתי רבות והחלטתי לחזור לדף, על אף שלדעתי אולי עצם העיסוק בדיאטה כלשהי, ברעיון הזה, ב"מוסד" הזה, גורם לי לעלות במשקל, רק מעצם ההחלטות מסוג "טוב, מחר מתחילים".
כשעשיתי את ה-SB בפעם הראשונה כן ירדתי והרגשתי מצוין.
ואז חזרתי לישראל, ושוב נסעתי, ושוב חזרתי.
ועכשיו אני 69 קילו. 12 קילו מעל המשקל שלי מגיל הנעורים ועד לפני שנתיים. אחרי הלידה הייתי 63 בערך שנתיים--והרגשתי מאוד מלאה... עכשיו זה מצחיק אותי.
בכל אופן, אני במין תהליך של הרס עצמי בנוגע לאכילה. ברור לי היום שפחמימות מנפחות ומשמינות אותי, ולא טובות למיגרנות. בעיקר בערב. כל יום אני עוברת את הבוקר ואחרי הצהריים בסדר. ובערב הסכר נפתח. הסכר נפתח גם לפעמים במש היום, אם אוכלת מעט פחמימות. כלומר, ברגע ש"עברתי על הכללים" אז לכאורה דבר לא חשוב.
יוצא שמאז הדף הראשון להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה רק עליתי במשקל. אבל אני בכל זאת רוצה לחזור ל-SB. כי:
- בפעם הראשונה שבה התמדתי, רזיתי והרגשתי פחות רעבה ופחות נפוחה.
- אני במצב של רעב תמידי, שממש לא מתאים לי. עד לפני שנתיים הייתי ממש לא-רעבה רוב הזמן. נהגתי לשכוח לאכול חצאי ימים. זה פשוט לא היה עניין.
- אני חייבת לרזות למען איכות החיים הרגשית שלי. זה ממש מאמלל אותי.
- מרגישה שאני במעגל של הרס-עצמי שמעולם לא אפיין אותי. חייבת לצאת ממנו.
- אני מאמינה שרצוי להיגמל מפחמימות אם נמצאים במעגל של רעב.
- ניסיתי טבעונאות לתקופה. אבל אם כבר, יותר מתאים לי להיות טבעונית, מה שהייתי במשך שנים. כי אז אפשר לאדות ירקות, לבשל קלות קטניות מונבטות (או לא), וגם לאכול קצת לחם בריא. האפשרות לאדות חשובה לי.
אשתדל לדווח יומיום לעצמי. הרווח יהיה שווה, גם אם לא יהיו משתתפות נוספות, ומקווה שזה בסדר שאני משתמשת בדף כמעין אינסטרומנט שחוזרים אליו.
חשבתי לפתוח דף חדש, אבל אני לא משתמשת פה בניק הקבוע שלי בכל מקרה, וגם יש לאחרונה פה רגישות לפתיחת דפים חדשים (כל שיחה היא צמח , כל דף הוא עץ וכיוב').
זהו. שוקלת 69 (אולי 70?). רעבה. פחממנית. פורצת סכר פחמימות אם אוכלת קצת פחמימות. מאוד מצוברחת מזה. רוצה לצאת מזה. מדווחת כל יום.
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
וכמובן, כל אחת שרוצה להעיף את הפחמימות לתקופה--דווקא בתוך החורף הפחממני--מוזמנת. זה סבבה לעשות את זה ביחד.
עכשיו ערב, ואני אוכלת קישואים ברסק עגבניות וגבינה בולגרית.
צריכה לבדוק את המדד הגליקמי של רסק עגבניות.
בכל מקרה. לא אוכלת הערב כל פחמימה רשמית.
עכשיו ערב, ואני אוכלת קישואים ברסק עגבניות וגבינה בולגרית.
צריכה לבדוק את המדד הגליקמי של רסק עגבניות.
בכל מקרה. לא אוכלת הערב כל פחמימה רשמית.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
פלוניתקה מקסימה!
המטבח שלי עושה מהפך ועובר זמנית- זמנית- זמנית לתזונא נאה מן הצומח ומעט מן הדגה.
אני מתחילה את היום בחליטה סינית (אני בטיפול), שעה אחריה אני אוכלת ירק כלשהו ופרוסת לחם שהכנתי בעצמי ושותה עוד תה (מרווה כרגע). בצהריים מנה של סלט גדול עם הרבה עלים מהגינה וכשבא לי לפנק את עצמי אני מכינה שייק עלים (רסק ירוק) עם תמרים ובננה או עם קיווי, או סתם אוכלת פרי (אפרסמון, קיווי, תפוח. משתדלת להמנע מהדרים, הם לא עושים לי טוב כרגע). כל זמן שאנחנו בחוץ אני מנשנשת עלים בדרך- גדילן, חובזה, כוכבית, גזר בר, מה שמוצאים. פקאנים.
אני לא רעבה, תחושת השובע והרעב מאוד ברורות, כשאני טועמת מתוק משוקולד רגיל או עוגה אני נהנית אבל לא "יורדת על העוגה". הסטופ נמצא ובהיר.
שוקלת 65 קילו, 5 קילו מעל המשקל שהייתי רוצה, אך אומרים לי שאני נראית זוהרת ואני מרגישה בריאה.
הקטן יונק, אני לא מתכננת שום הריון עד שיהיה בן 3 לפחות, ונמצאת כאן בכדי לתמוך בך.
המטבח שלי עושה מהפך ועובר זמנית- זמנית- זמנית לתזונא נאה מן הצומח ומעט מן הדגה.
אני מתחילה את היום בחליטה סינית (אני בטיפול), שעה אחריה אני אוכלת ירק כלשהו ופרוסת לחם שהכנתי בעצמי ושותה עוד תה (מרווה כרגע). בצהריים מנה של סלט גדול עם הרבה עלים מהגינה וכשבא לי לפנק את עצמי אני מכינה שייק עלים (רסק ירוק) עם תמרים ובננה או עם קיווי, או סתם אוכלת פרי (אפרסמון, קיווי, תפוח. משתדלת להמנע מהדרים, הם לא עושים לי טוב כרגע). כל זמן שאנחנו בחוץ אני מנשנשת עלים בדרך- גדילן, חובזה, כוכבית, גזר בר, מה שמוצאים. פקאנים.
אני לא רעבה, תחושת השובע והרעב מאוד ברורות, כשאני טועמת מתוק משוקולד רגיל או עוגה אני נהנית אבל לא "יורדת על העוגה". הסטופ נמצא ובהיר.
שוקלת 65 קילו, 5 קילו מעל המשקל שהייתי רוצה, אך אומרים לי שאני נראית זוהרת ואני מרגישה בריאה.
הקטן יונק, אני לא מתכננת שום הריון עד שיהיה בן 3 לפחות, ונמצאת כאן בכדי לתמוך בך.
-
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם, זהירות עם המרווה. מייבשת חלב...
טוב לשמוע שאת מטפלת בעצמך. תמשיכי לעדכן האם התזונא עושה לך טוב.
פלוניתקה, המון הצלחה. ממשיכה לקרוא ולתמוך.
אז מה התפריט שלך כולל חוץ מלהוציא פחמימות לפחות באופן זמני? חוזרת ל SB שלב ראשון?
אני אצטרף מחדש מתישהו באביב/קיץ, אחרי הלידה. (צפויה בתחילת מאי. כרגע שבוע 22).
טוב לשמוע שאת מטפלת בעצמך. תמשיכי לעדכן האם התזונא עושה לך טוב.
פלוניתקה, המון הצלחה. ממשיכה לקרוא ולתמוך.
אז מה התפריט שלך כולל חוץ מלהוציא פחמימות לפחות באופן זמני? חוזרת ל SB שלב ראשון?
אני אצטרף מחדש מתישהו באביב/קיץ, אחרי הלידה. (צפויה בתחילת מאי. כרגע שבוע 22).
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
לוטם וסלט, אתן מתוקות!!!
לא ציפיתי לשמוע כל כך מהר מהסחבקיה! איזה כיף לי.
לוטם, התפריט שלך נשמע נפלא. גם אני מנסה לעבור לאוכל נא ככל האפשר. עם זאת, ירקות מוקפצים קלות עם טופו או שעועית מש מונבטת (או עדשים מונבטים--הפכתי למנביטנית גאה) ממש מצילים אותי. בנוסף, אני לא מסוגלת לאכול את הקטניות המונבטות בלי חליטה קלה (באמת קלה).
אני קצת לא מבינה איך את לא נשארת רעבה... זה נשמע ממש מעט. אבל בהירות תחושת הרעב נשמעת נפלאה. זה ממש מה שאני שואפת לו (איזה יופי את מתארת את זה. טוב, את ידועה בכתיבה שלך...).
סלט'קה, אני חוזרת ל-SB שלב ראשון, עם שאיפה לאוכל כמה שיותר נא, או מאודה קלות (הטבעונים סבורים שאידוי קל, או הקפצה, לא פוגעים כמעט בערך התזונתי), ועם מעט מאוד מוצרי חלב. ירקות, קטניות מונבטות, פולי סויה, טופו, ביצים אורגניות, גבינה בולגרית, עלים.
איזה יופי שאת בהריון! עקבתי אחר ההתלבטויות שלך בנוגע למילה, ושמחה שאת פטורה מההתלבטות!
נחכה לך בסבלנות. הדף לא בורח (אני יודעת שלגזר יש ערך גליקמי יחסית גבוה. אבל התזונאית שלי אמרה לי שיש לו ערך תרמוגנטי גבוה גם--דרושות קלוריות רבות לעיכולו).
לא ציפיתי לשמוע כל כך מהר מהסחבקיה! איזה כיף לי.
לוטם, התפריט שלך נשמע נפלא. גם אני מנסה לעבור לאוכל נא ככל האפשר. עם זאת, ירקות מוקפצים קלות עם טופו או שעועית מש מונבטת (או עדשים מונבטים--הפכתי למנביטנית גאה) ממש מצילים אותי. בנוסף, אני לא מסוגלת לאכול את הקטניות המונבטות בלי חליטה קלה (באמת קלה).
אני קצת לא מבינה איך את לא נשארת רעבה... זה נשמע ממש מעט. אבל בהירות תחושת הרעב נשמעת נפלאה. זה ממש מה שאני שואפת לו (איזה יופי את מתארת את זה. טוב, את ידועה בכתיבה שלך...).
סלט'קה, אני חוזרת ל-SB שלב ראשון, עם שאיפה לאוכל כמה שיותר נא, או מאודה קלות (הטבעונים סבורים שאידוי קל, או הקפצה, לא פוגעים כמעט בערך התזונתי), ועם מעט מאוד מוצרי חלב. ירקות, קטניות מונבטות, פולי סויה, טופו, ביצים אורגניות, גבינה בולגרית, עלים.
איזה יופי שאת בהריון! עקבתי אחר ההתלבטויות שלך בנוגע למילה, ושמחה שאת פטורה מההתלבטות!
נחכה לך בסבלנות. הדף לא בורח (אני יודעת שלגזר יש ערך גליקמי יחסית גבוה. אבל התזונאית שלי אמרה לי שיש לו ערך תרמוגנטי גבוה גם--דרושות קלוריות רבות לעיכולו).
להתנקות מסוכרים בהנקה 2
ממהרת. מכינה הרצאה ורצה להרצות אותה...
המיגרנה מבצבצת בתחתית הצד הימני של הצוואר ובצד הימני של האף.
אבל אני כותבת פה כדי לאשרר את החלטתי שלא לאכול פחמימות בשבועיים אלה. אפילו בזמן מיגרנה (ואולי היא בכלל לא תתפתח...).
בבוקר אכלתי מלפפונים ופלפלים, נבטי שעועית מש מבושלים קלילות (למשך דקה בלבד) ומקוררים עם גבינה בולגרית. זה יוצא סלט טעים ביותר.
זה מצחיק. בדרך כלל, בגלל שאוכלת פחמימות בערב, אני קמה לא רעבה ואוכל קצת מגעיל אותי, אני לא אוכלת שעות. הבוקר, אכלתי כשעה וחצי לאחר שקמתי. נראה לי נכון.
אחזור לדווח בערב על יום ללא פחמימות.
המיגרנה מבצבצת בתחתית הצד הימני של הצוואר ובצד הימני של האף.
אבל אני כותבת פה כדי לאשרר את החלטתי שלא לאכול פחמימות בשבועיים אלה. אפילו בזמן מיגרנה (ואולי היא בכלל לא תתפתח...).
בבוקר אכלתי מלפפונים ופלפלים, נבטי שעועית מש מבושלים קלילות (למשך דקה בלבד) ומקוררים עם גבינה בולגרית. זה יוצא סלט טעים ביותר.
זה מצחיק. בדרך כלל, בגלל שאוכלת פחמימות בערב, אני קמה לא רעבה ואוכל קצת מגעיל אותי, אני לא אוכלת שעות. הבוקר, אכלתי כשעה וחצי לאחר שקמתי. נראה לי נכון.
אחזור לדווח בערב על יום ללא פחמימות.