במלים אחרות: אני מאחלת לך בריאות כל החיים, אבל זה לא ביטוח חיים. באמת שלא. יש עוד דברים שיכולים לקרות, שאני מרגישה שאתה לא לוקח אותם בחשבון בכלל. אין לך מבט לעתיד, אתה לא יכול לדמיין בכלל מצבים אחרים וצרכים אחרים. זה טבעי לבחור צעיר ורווק, זה רק מצומצם מדי.
נכון, והאמירה שלך שההשקעה שלך ברפואה מונעת היא סוג של הגנה מפני פרעות.. טוב, אני מקווה שאתה לא באמת מאמין בזה.. זה יותר טוב מהרסנות עצמית אבל זה לחלוטין לא מונע שבע מאות מיליארד זוועות שמתרחשות כל הזמן גם במשפחות הכי טובות.
סתם דוגמאות.. גניבה (החל מהארנק, עובר באופניים החביבות וכלה בפריצה לדירה על רוב תכולתה), שריפה (כנל), תאונה, קטסטרופה רפואית רצינית, טיפולי שיניים, קוצר ראייה, מדרסים... טיפולים אלטרנטיביים (נורא נורא יקר), ייעוץ אצל רופאים פרטיים (גם למשהו מינורי אבל מטריד ולא פתיר בשרותי הקופה), תרופות כרוניות, עליית מחירי השכירויות/משכנתא, עליית תעריפי החשמל (אציל זו הוצאה אדירה לא משנה כמה חוסכים, המחירים גבוהים), פיטורים*, מלחמה (במלחמה הכל נפגע, מקומות עבודה, ניידות, הבית, או הבטחון בו וכו') ועוד.
גם הדברים הטובים עולים כסף../ טיולים לארצות רחוקות, ביטוחים, זוגיות, וכמו שציינתי משפחה, ילדים וכו'. אתה גם מתבגר עם הזמן והטעם שלך והסקרנות מקרבים אותך להנאות שלא תמיד ניתן לקבל אותן ללא כסף - כמו שהקצבת לעצמך כיום (מוזיקה טובה, הופעות, הצגות, סדנאות, ועוד).
כל הדברים האלו קיימים כל הזמן ואין אחד שלא חווה הרבה מזה ואפילו בו זמנית - בחיים שלו.
אני חושבת שמה שניסיתי לומר (וגם בשמת) זה שהמציאות חזקה מכל תיאוריה, דמיון, פנטזיה ואידאה (4 דרכים לומר אותודבר- ככה מצליחים באקדמיה אורי, ודופקים את השיטה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
).
תחשוב הפוך- היום כשאתה בשיאך (טאצ' ווד) אלו הן ההוצאות שלך (מה שציינת למעלה). מכאן ההוצאות רק יכולות לעלות.
בנוגע להצעתה של אלמונית לעבוד מס' שנים בהיי טק ואחורי זה לחיות קצת בשלווה, אני יכולה לומר שכל מי שהיה חכם לעשות זאת (ולחסוך ולכלכל צעדיו בהמשך) חי באופן כזה שמספר שנים לאחר מכן - הוא קוצר פירות בריבית דריבית מהחכמה הקטנה של פעם, בעוד רובינו עובדים קשה ולא ממש מצליחים להתגבר על העלייה התלולה של יוקר המחייה.
יש לי מכרה שמגיל 226 עסקה באפילציה (הורדת שיער במכשיר כואב אבל יעיל) וקוסמטיקה. היא עבדה כמו חמור, מהבוקר עד הלילה בעבודה הממש לא סקסית הזו (12 שעות ליום כשלוש שנים) . עם הזמן חסכה ורכשה מכשיר משל עצמה (בכמה מאות דולרים) והתחילה להרוויח ממש יופי (150 שח לשעה בעוד שמתחרותיה קיבלו 300 שח לשעה, היא נטולת סטודיו מעוצב הורידה מחיר- וקיבלה זרם של לקוחות בלתי נגמר). עד גיל 30 היא הצליחה ליצור מאגר לקוחות כקוסמטיקאית ואפילטורית בהיקף כזה שהיא גלגלה רווחים נאים מ6 שעות ביום.. שאפשרו לה לעשות "מה בראש שלה" בשאר היום.
היום בת 33, יש לה מרתף קטן בבית מלא במכשור מתקדם, היא לא עובדת כלל, אלא מעסיקה שכירות. מגדלת 3 פעוטות(כולם עד גיל 3), יש לה בית ענק עם אופר צמודה ומרוויחה נטו כמ50,000 שח לחודש בשעה עבודה ליום (ניהול, חשבונות ופיקוח שהכל תקין). זה לא שלא היו מהמורות וכל הציוד, העבודה הקשה וכו' לא עלו הרבה(כסף ואנרגיה, השתלמויות וכו')אבל העובדה היא שהיא בת 33 וכל הזמן שלה לרשותה - 7 שנים בסך הכל לפרוייקט הזה שרק מניב עוד ועוד כסף. לדעתי זה החופש האמיתי. להגיע למצב שבמינימום זמן אתה מרוויח הרבה כסף ובשאר- עושה מה בראש שלך. שהרי גם המקצוע הכי נחשק בסופו של דבר הופך רוטיני או לא בטוח, או לא מתגמל , או שאתה משתנה ולא מתאים לך יותר. לדאוג לבטחון כלכלי בעיניי צריך להיות סוג של מטרה ואל רק "תופעת לוואי" של החיים בשם"הסיפוק החדוות העשייה".
היה חשוב לי לתת לך מראה מהצד לאיך שדברים יכולים להתנהל אחרת. היא היום יכולה גלדל את ילדיה כמו שהיא רוצה, היכן שהיא רוצה, ללמוד ולהתפתח, ולעבוד שעה ביום (בדוק) . היא לא חכמה במיוחד (למען האמת כמעט ולגמרי לא) או יזמית גדולה במיוחד. בחורה שעבדה קשה, ידעה לחסוך (בצורה שיטתית וחכמה, תוך הקצאת משאבים להתפתחות מקצועית) ולדחות סיפוקים- ויצרה יש מאין.
לא חייבים אגב ללכת על הי טק אם זה ממש לא נראה לך עקרונית, הבעיה היא שיש לך הרבה עקרונות (לא אקדמיה,לא תחבורה, לא היי טק לא ולא ולא) ולדעתי הם יותר מגבילים אותך ממקדמים אותך ואת הסביבה שכל כך חשובה לך.
כמו שכתבתי באיזה דף ביל גייטס הוא אולי לא מחזיק בתפקיד חברתי רשמי אבל כמויות הכסף שהוא תרם לארגונים מחקרים ואנשים - יכולות להפוך אותו רשמית לאמא תרזה בגרסה הפוסט מודרנית. אניב ספק אם אני אוכל אי פעם לתרום כך לאנשים רבים כל כך. וכסף, מה לעשות, יכול לפתור הרבה בעיות שחיוך לבד לא יכול להן. כלומר, כדאי להסתכל לדברים מעבר לרמה המיידית שלהם - שלא כל תרומה או נזק לחברה נובעים ישירות מכל יצירת קוד.. ולא כל השתתפות באקדמיהמשמעה נטילת חלק בשחיתות איומה ועוד. ואת זה אומרת שונאת מסגרות/ארגונים וכו' מושבעת.
רק שהדברים יותר מורכבים מטוב ורע ונראה לי מה-זה חשוב שתיפתח לזה כבר עכשיו. תחשוב על זה למשל שאם יהיה לך הרבה כסף מעיסוק בהיי טק- אפילו בתום חצי שנת עבודה תוכל להקדיש בכל סופשבוע שעתיים להקמת סדנת הכנת כדורי ג'אגלינג לילדיםממשפחות מצוקה ולערוך תחרויות במועדון נוער- בנושא, אולי ללמד מסחר הוגן או גננות אורגנית לנוער רחוב ועוד. יש בזה ערך מוסף גדול הרבה יותר מללמד ילד אחד ג'אגלינג.- אם בעקרונות ונתינה עסקינן ומבחינתה נאה- זה נראה ליה כי מהנה בעולם ליצור מטרה לנוער שאיבד כיוון. סתם דוגמאות, ובעיקר רצוןלפתוח את הראש יותר, כמו שביקשת בפתיחת הדף
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)