מיץ נוני הוא משקה שמיוצר מפרי שנקרא נוני
הנוני הוא פרי ממשפחת האנונה, ובפולינזית משמעו: מתת האל
ארחיב על תכונותיו וסגולותיו, ובעיקר על מגוון דרכי הטיפול בו.
יש בארץ מוצרי נוני של חברות רבות.
אינני מכירה את כולם. יש מוצרים שאני יודעת על קיומם אבל לא על ערכם.
חברה אחת שנתקלתי בה ומצאתי אותה חסרה יחסית לאחרות, היא: New Ways
אני מסייגת אמירה זו במפגש חד פעמי וחד משמעי עם עבודת המוצר על מטופלת. שמוצר אחר השפיע עליה הרבה יותר.
אני מסייגת אמירה זו בעובדה שזוהי התרשמותי הפרטית ולא מעבר לזה.
מטפלים רבים עובדים עם מוצרי החברה ואנשים רבים משתמשים בו בישראל, ולפחות חלקם חושבים שהמוצר טוב.
אני מציינת את דעתי עבור מי שדעתי מעניינת אותם.
[h=3]
המוצרים שאני מכירה וממליצה עליהם כפוטנטים הם:[/h]TAHITIAN NONI ® Juice https://www.tahitiannoni.com/images/eng ... re/[po]cat elements[/po]/bottle fruit.jpg שמיובא לארץ ע"י אסטרטגיה ומשווק באמצעות מפיצים בלבד (לא נמצא בחנויות) המוצר כשר
עם מוצר זה התחלתי את דרכי, ואיתו רכשתי את הידע והניסיון מאז 1999.
חברה זו הביאה רק את הבקבוק (כמעט ליטר) שעלותו: 310 ש"ח.
עד כמה שאני יודעת, אין היום יבוא של חברה זו לישראל.
המוצרים של נוני פרוט http://my.area.co.il/album/[po]59897 199152[/po].jpg מיובאים ע"י חנוך מוצרים טבעיים - יבואן נוני בישראל.
מוצרים אלו נמכרים בבתי הטבע, ובאמצעות מטפלים. לאחרונה (2004) הכרתי ובדקתי את המוצרים ומצאתי אותם פוטנטיים ויעילים
המוצרים באים בצורות שונות:
אבקה שיש להוסיף לה 900CC מים כדי לקבל משקה שמספיק לחודש - עלות בחנויות: 150 ש"ח - כשר
נוני מרוכז (1:6) - פוטנטי ויעיל במיוחד, 150CC שמספיקים לחודש - עלות בחנויות: 230 ש"ח - כשר
קפסולות - הפתרון האידאלי לטיולים, חופשות ואישפוזים כשאין מקרר נגיש - עלות בחנויות: 148 ש"ח
מחירים מיוחדים לחולי סרטן שצריכתם גבוהה.
נאוה פרנס
להלן מאמר שכתבתי על הנוני כחדשיים שלושה לאחר שהתחלתי לקחת אותו.
פרי נפלא – הכרות ראשונית
ידיד טוב, אביה שלו מגבעתיים, קינסיולוג ומאסטר ברייקי, חולה סוכרת ולחץ דם גבוה התקשר אלי יום אחד ואמר: "נאוה, את לא תאמיני מה מצאתי… אני חייב לספר לך מה הנוני עשה לחיי". הוא המשיך וסיפר לי על היעלמות היובש והמרירות מהפה, על ירידה בסוכר, ירידה בלחץ הדם, וכוחות שהוא לא זוכר כבר שנים. בקיצור, ידידי סיכם את הסיפור עם המשפט: "הנוני החזיר לי את חיי".
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אותי זה סיקרן. קבענו פגישה, שמעתי על הנוני והתחלתי לקחת . במקביל התחלתי לקרוא כל חומר שמצאתי. הנוני הוא פרי הצמח: מורינדה ציטרופוליה (Morinda Citrofolia) הגדל פרא באיי פולינזיה הצרפתית שהידוע ביניהם הוא האי טהיטי. למי שמעוניין, האינטרנט מלא באינפורמציות על הצמח, על השימושים שנעשו בו במסורת המקומית בפולינזיה ועל הסגולות המיוחסות לו. עשרות אלפי האנשים בעולם שותים את מיץ פרי הנוני המצוי היום באופן מסחרי בשוק (כן, כן, גם בארצנו…)
אני מקדימה את המאוחר. פרי הנוני והמיץ המופק ממנו מכיל מרכיבי מזון נהדרים כמו: חומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, אנזימים והורמונים ומהווה מקור נהדר לתוספי מזון אבל את המרכיב הפלאי ביותר שבו לא תמצאו בשום מזון אחר. בעת שחקר את האננס בהוואי, חוקר בשם דר' הייניקה גילה את קיומו של אלקלואיד קטן וקרא את שמו: זרונין. תוך כדי המחקר, הפך האננס למקור דל ודר' הייניקה חיפש מקור עשיר יותר. הוא שמע על סגולותיו של פרי הנוני, חקר אותו וגילה שלמרות שגם הוא אינו עשיר בזרונין, הוא מהווה מקור עשיר מאוד לחומר המוצא של הזרונין לו קרא: "פרוזרונין" כמו כן גילה את האנזים שמשחרר את הזרונין מהפרוזרונין וקרא לו פרוזרונאז. הזרונין עובד על המבנה החלבוני של הגוף: תאים, קולטנים, כלי דם, תאי דם, תאי חיסון, אנזימים, הורמונים, ועוד. כל הפעילות שלנו, הפיזית, הרגשית והמנטלית נעשית על ידי תהליכים ביוכימיים שיעילותם תלויה ביעילות תפקוד האנזימים והקולטנים. מבנים חלבוניים הם למעשה שרשראות ארוכות של חומצות אמינו. כיוון שאלו שרשראות ארוכות, הן אינן יציבות לאורך זמן. הזרונין, נקשר למבנים אלו כדי לסייע לייצב אותם ובכך משפר את התפקוד שלהם - דמיינו איזו השפעה מרחיקת לכת תהיה על בריאותכם אם כל תא ותא בגופכם ישפר את יעילות תפקודו במעט.
הצמח בכלל והפרי בפרט נחקר באוניברסיטאות ובמרכזים רפואיים במקומות שונים בעולם: יפן, הוואי, צרפת ארה"ב ונמצא תוסף מזון החיוני לבריאותנו. כמו תוספי מזון רבים הוא מומלץ בעיקר לחיזוק הבריאות אך עשרות אלפי משתמשי נוני בעולם מעידים על שיפור העלמת סימפטומים קיימים. חשוב לזכור שאין מרפא, אין שיטת ריפוי ואין מוצר שטובים לכל האנשים בכל הזמנים. הנוני הוא פוטנציאל טוב לבריאות.
כמרפאה, אני אוהבת לעבוד על שורש הבעיה. תמיד אמרתי שטיפול בסימפטומים רק יביא להחלפתם. בקליניקה אני תמיד מקפידה לאתר את הגרעין שממנו צמחה הבעיה: זה יכול להיות אירוע, רגש או חוסר תזונתי. אני מחפשת כבר שנים רבות מוצר שמכיל חומרים שעובדים על שיקום המבנה הבסיסי של הגוף ובכך ייתן לגוף "טיפול שורש" פיזי. אני שמחה לבשר לכם שמכל מה שקראתי, הנוני מסתמן כמוצר כזה.
הרגישו חופשי לפנות בשאלות.
מאז כתבתי את המאמר ראיתי את הנוני מחולל נפלאות וחוסך מאנשים סבל, תרופות ועוד
הסיפור האישי שלי:
פגשתי את הנוני לראשונה ב- 31 בינואר 1999. הייתי בבולמוס שוקולד היסטרי, הסוכר שלי עלה, כך גם לחץ הדם, היו לי קשיי נשימה והפרעות קצב (שמאוחר יותר גיליתי שהן נובעות ממשקה אחר שלקחתי).
כחודש לפני שהתחלתי לקחת את הנוני כתבתי מכתב פרידה מיהונתן. הייתי בטוחה שאני לא עוברת את השנה. 3 שבועות בדיוק אחרי שהתחלתי לקחת נוני, נכנסתי לניתוח עם הרדמה מלאה עם אזהרה מפני הפרעות נשימה כתגובה להרדמה הכללית. כתבתי את המכתב "על כל מקרה ש..."
בימים הראשונים הוצאתי גאזים מכל הכיוונים ותוך 5 ימים יכולתי לנשום, גם אחרי מאמץ
תוך שבועיים הסוכר שלי חזר לנורמל
בולמוס השוקולד נרגע תוך שבועיים וחצי
הגעתי לניתוח מאוזנת, רגועה, ואופטימית
לאחר הניתוח השתמשתי בנוני להרגעת הכאבים ולזירוז ההחלמה וחסכתי לעצמי הרבה סבל
4 חודשים אח"כ החלטתי לעשות הערכת מצב וגיליתי שאני מתחילה חיים חדשים (חיפשתי מקום מתאים בצפון) ושיש שיפור מדהים בעור שלי - כולל היעלמות של כתם זיקנה
מערכת העיכול שלי שהייתה במצב נוראי השתפרה מאוד אבל זה לקח זמן
מצב הבריאות הכללי שלי היום טוב בהרבה מזה שהיה לפני עידן הנוני
במקביל, השתמשתי בנוני כמטפלת, תוך שימוש בשיטות טיפול רבות ומגוונות:
הפסקנו פעמיים התקף טרשת נפוצה ובכך איפשרנו ללוקחת את הריונה (בלי סטרואידים של הטיפול הרגיל)
עצרנו התפתחות שיעול להתקף ברונכית כרונית ובכך נמנע נזק לריאות
האיש משתמש בנוני שנים וריאותיו נשמרות ללא התקפים קשים. יש ביקורות בהן הרופא אפילו מדבר על שיפור במצב.
דלקת אזניים של ילד נפתרה בפחות מיממה
כאבי ברכיים ליליים - הנוני איפשר לסובלת להמשיך לישון
אישה בשמירת הריון הצליחה למשוך את כל אורך ההריון בעזרת הנוני.
היא העידה שבעת לקיחת הנוני הייתה ירידה במספר האירועים בעייתיים, היא הצליחה להיות בבית יותר ולתפקד יותר - לרווחת הבית
ובנוסף:
מניעת שפעות, ניקוי רעלים, שיקום מערכת העיכול, איזון סוכר ולחץ דם, הגברת המאזן האנרגטי, שיפור השינה, שיפור מצב הרוח והעיכול, כמובן
הנוני בטוח ללקיחה לכל אדם כולל נשים הרות, נשים מניקות ותינוקות בני יומם
אין לקחת את הנוני בכמות גדולה מההתחלה אלא לבנות את הכמות בהדרגה
מי שאינם רגישים בדרך כלל ושבריאותם טובה, יתחילו עם כפית, יעלו לכף ואז לשתי כפות וליותר
אין הגבלת כמות - אפשר לשתות בקבוק נוני ביום - אם יש לכם את הכסף לשלם
מי שרגישים - היו שהתחילו עם 2 טיפות תחת הלשון והיו שהחלו עם חצי כפית - כל עניין לגופו
אין אלרגיות ידועות לנוני
ניתן להשתמש בנוני פנימית וחיצונית
ניתן להשתמש בנוני לפתרון בעיות פיזיות, נפשיות ואפילו רוחניות
השימוש הראשוני הוא בנוני כמות שהוא, בשתייה, כקומפרס, כטיפות עיניים, אזניים ואף
אך לנוני יש להציע הרבה מעבר לזה:
איזבל נאבר בראון מצאה שיש לנוני 14 אנרגיות שניתן לבודד אותן על ידי מהילת הנוני עם מים
המיהול נעשה באופן מיוחד ויש להקפיד עליו:
מכינים בכלים נפרדים (נקיים ויבשים) את כמות הנוני ואת כמות המים המתאימים למיהול
יש להשתמש במים מינרליים כי מי הברז מכילים חומרים שעלולים לנטרל את פעולתם של חלק ממרכיבי הנוני
לוקחים קנקן ושופכים אליו את הנוני
מערבבים (כמו יין, לפני הטעימה)
כשהנוני מסתובב על דפנות הקנקן, יש להמשיך בתנועה הסיבובית ואז לשפוך בזרימה רציפה את המים
להמשיך לערבל 20 שניות
ו... המיהול מוכן
מיהול 1:5 הוא מנה אחת נוני (המספר משמאל) ו- 5 מנות מים (המספר מימין)
את המיהול ניתן למהול שנית באותו אופן, רק שבמקום נוני נשתמש במיהול.
מיהול 1:5_ יהפוך ל _הרמוניה 2X 1:5 אם נמהל 1 מנה של מיהול 1:5 ב- 5 מנות של מים.
מיהול של הרמוניה זו יהפוך ל- הרמוניה 3X 1:5
ומיהול נוסף יהפוך ל- הרמוניה 4X 1:5
מה המשמעות?
מיהול. – מפעיל אנרגיה ספציפית של הנוני - מקומית
הרמוניה X2 – מפעילה את אותה האנרגיה על כל הגוף
הרמוניה X3 – מפעילה את האנרגיה על ההילה הקרובה לגוף
הרמוניה X4 – מפעילה את האנרגיה על ההילה הרחוקה מהגוף
- נוני לא מהול מהווה תוסף מזון עשיר מאוד. מבחינה אנרגטית הוא עובד על מבנה, על עצמות, על תאים ופציעות. ההמלצה היא תמיד לקחת נוני לא מהול כחלק מהטיפול השוטף - להזנה, לשיקום תאים (אבנורמליים, דליות), לטיפול בתאים סרטניים
- מיהול 1:1 - קשור לריאות (מערכת הנשימה) ומטפל ברעיון של מערכות יחסים, סביבה, שיתוף פעולה. מתאים במצבים של: אסטמה, שיעול, אמפיזמה, מצבים ריאתיים, דימומים: דימומים פנימיים, דימומים במערכת העיכול, נטיה לדמם בקלות, או לסייע בדימום לאחר לידה. (לא מיועד לדימום הנובע מפציעה), שלשול, דלקת, לידה, אספקת חלב בלתי מספקת באימהות מיניקות, , נפיחות, הקאות
- מיהול 2:1 קשור לבעיות אוטואימוניות, להתקפה עצמית ולמצבים של זרימה הפוכה או נסוגה. לכן הוא יהיה מעולה למחלות אוטואימוניות (טרשת נפוצה, לופוס, אדיסון ועוד), זיהומים ויראליים (יש וירוסים שהופכים את זרימת האנרגיה, להקאות ועוד.
- מיהול 2:3 קשור לעור, למשטחים, לרפידות ולקרומים. יתאים במצבים של: מצבים עוריים כגון: אקזמה, פסוריאזיס, סקלרודורמה וזיהומים בעור, טרשת עורקים, קרצינומות (גידולים שמתחילים בעור או בתאים שמכסים את המעברים הפנימיים של הגוף), חתכים ופצעים, מצבים של רפידת מערכת העיכול כמו כיבים, פריצת דיסק, תת תזונה הנובעת מחוסר ספיגה של חומרי מזון בשל ירידה בחדירות תאי הקרומים, ניתוח קטן – להגברת הריפוי של הרקמות הפגועות, טרשת נפוצה ופגיעה במעטפת העצב, פריטוניטיס (דלקת של מעטפת הבטן).
- מיהול 1:2 קשור לשרירים, לתנועה, לאנרגיה ולקצב. מתאים במצבים של: הפרעות קצב, אוטם או אנגינה פקטוריס, בניית שרירים, כאבי שרירים ושרירים תפוסים, כולל פיברומיאלגיה, בעיות זרימה במערכות: דם, שתן, לימפה, הפרעות בליעה, שלשול ועצירות כמצבים מתחלפים
- מיהול 1:3 קשור לרקמת חיבור, למפרקים, גידים ורצועות, למצבי דלקת. לרעיון של בין לבין, בקרב, בתוך. יעיל במקרים של אנקלוזיס ספונדילוזיס, התעברות (הבאת ילד בין ההורים ובקרבם), אנדומיטריוזיס, דלקת, תפליט פליאורלי, ריאומטויד ארתריטיס, סרקומות – גידולים שמקורם ברקמת חיבור,.סקלרודרמה – בניית יתר של סיבי רקמת חיבור
- מיהול 1:4 קשור למערכת העצבים, לאברי החושים ולכל מה שקשור לתקשורת. יעיל במקרים של ADD ו- ADHD אריתמיה או הפרעות בקצב הלב שמווסת, אוטיזם, דיסלקסיה, בעיות אוזניים, אפילפסיה, בעיות עיניים, הפרעות עצביות, נוירלגיה
- מיהול 1:5 קשור למערכת החיסון, לדלקות וזיהומים ולרעיום של הגנה והתגוננות עצמית. זה מה שנכין לילד בבקבוק אם הוא מתחיל מחלה, ושישתה לאורך היום. יעיל במצבים של: אלרגיות, דלקות חיידקיות מקומיות, התקררויות ושפעת, זיהום פטרייתי, זיהום במערכת העיכול, זיהום לב כמו אנדוקרדיטיס, פריקרדיטיס ומיוקרדיטיס ומחלת לב ראומטית, זיהומים במערכת השתן, מנינגיטיס (דלקת קרום המוח), פרזיטים, זיהומים פטרייתיים בוגינה (קנדידה) זיהום מקומי.
- הרמוניה 2X 1:5 - יעיל במקרים של: איידס, כאבים כלליים הקשורים לשפעת, זיהום כרוני או זיהום אקוטי שנסחב, חום, זיהום בדם, זיהום שקיים בכל הגוף, זיהום פטרייתי מערכתי
- מיהול 1:6 קשור לדחק (Stress), היפראקטיביות, רגזנות ולעוויתות. יעיל במקרים של: אנגינה ויתר לחץ דם (י.ל.ד) /.קיבה עצבנית / כאבי ראש מחמירים מדחק (Stress), חרדה, היפראקטיביות של בלוטות הורמונליות, דלקת, סינדרום המעי העצבני, התכווצויות שרירים ונוקשות שרירים , טוב גם: להקטנת דחק (Stress) תאי שנובע מלקיחת תרופות בעלות תופעות לוואי לא נעימות.
- מיהול 1:6 חם יעיל לשחרור דחק (Stress) ומתחים באופן כללי, לסייע להרגע אחרי יום עבודה קשה, להקלה על סימפטומים של חוסר איזון הורמונלי, וכשמרגישים פצועים מרגשות
- מיהול 1:7 קשור למערכת ההורמונלית (בלוטות, הורמונים, אנזימים, נוירוטרנסמיטורים). הוא מווסת, מבקר ומפקח ועוסק בכל מה שקשור לרגשות יעיל במקרים כמו: מחלת אדיסון,סוכרת,.בעיות תיפקוד של בלוטות הורמונליות, יתר לחץ דם (י.ל.ד.) כשהריאות פגועות ואינן מייצרות מספיק אנגיוטנסין II, חוסר איזון הורמונלי, בעיות עיכול הנובעות מחוסר באנזימי עיכול, ייצור יתר או ייצור לא מספיק של מיץ מרה בכבד, מחלת פרקינסון. אנמיה ממארת (חוסר ב- B12) כשהקיבה לא מצליחה לשחרר את החומר הדרוש כדי שהמעיים יוכלו לספוג ויטמין B12. גידולים שמשפיעים על בלוטות הורמונליות או שמעוררים ייצור בלתי נשלט של הורמונים
- מיהול 1:8 קשור למערכת העיכול, לחליפין שווים, לשיווי משקל / איזון, לקבלה ונתינה ולרעיון שמה שנכנס יוצא. זהו המיהול המתאים ביותר לדטוקסיפיקציה. יעיל במקרים של סרטן המעי הגס וסרטן החלחולת (רקטום), מחלת קרון,.הפרעות אכילה, תת תזונה בשל ספיגה לא אפקטיבית של מרכיבי מזון במערכת העיכול, כיב פפטי,.בעיות קיבה, רעילות (דטוקסיפיקציה), וגם לעזור לגוף להסתגל ליכולת הניקוי של מיץ הנוני, לחיזוק אברי ההפרשה ולסיוע לדטוקסיפיקציה של התאים- כהשלמה לכל טיפול לסילוק רעלים.
- הרמוניה 2X 1:8 מתאימה לדטוקסיפיקציה במקרים של: הרעלת כספית (סתימות אמלגם, סתימות כסופות), הרעלה של מתכות כבדות, הרעלה כימית, הרעלה של קרינה אלקטרומגנטית
- מיהול 1:9 קשור להטמעת שינוי, לגורל , לתורשה, למטרות ולזמן. יעיל במצבים של התמכרויות והרגלים לא בריאים (לקחת לאחר הפסקת ההרגל או ההתמכרות כדי לסייע לו בהסתגלות), חוסר יכולת או יכולת נמוכה להתמודד עם שינוי, התעסקות יתר לא בריאה עם העבר, סרטנים הקשורים לתורשה כמו סרטן שד, סרטן המעי הגס, וסרטן הריאות, מצבים שנובעים מטראומה שקרתה לפני זמן רב, מצבים שאינם מגיבים לטיפול, מחלות תורשתיות כמו למשל: אנמיה חרמשית, מחלה ישנה שמופיעה מחדש, פציעות ישנות שמעולם לא החלימו לגמרי, אחרי ניתוח (מסייע לגוף לקבל את השינויים שקרו על שולחן הניתוחים), לאחר טיפול. (לסייע לתאים להטמיע את השינויים שנעשו למצב קיומי בריא יותר). יכול לעזור גם לאלו שנוטים להגיב קשה לשינוי, מתקשים מאוד להתמודד עם נסיבות חדשות., גופם מתנגד לשינויים החיוביים שטיפול מנסה אולי להציע, חווים שינויים גדולים בחייהם כמו: נישואין, גירושין, מוות, עבודה חדשה וכדומה.
- מיהול 1:10 קשור למחשבה יצירתית, לחוסר איזון מנטלי, מחשבות שליליות ולקורבנות. יעיל במצבים של חוסר יכולת לקלוט ולעבד אינפורמציה, חוסר יכולת לחשוב בבהירות, מחשבות פולשניות, אתגרים מנטליים בעלי השפעה שלילית על בריאותכם, הפרעות נפשיות, מחשבות שליליות, מצבים פיזיים שהם תוצאה של חוסר איזון נפשי או תוצאה של גישות, רעיונות ומושגים נוקשים,.זיכרון גרוע, פיזור נפש, תחושה של היותך "קורבן" וחסר שליטה, מחשבות ופנטזיות בלתי נשלטות. יעיל גם כמסייע במציאת רעיונות חדשים ודרכים חדשות לבצע דברים, להגברת אפקטיביות של מחייבות, לשיפור הזיכרון, לשפר את תהליך החשיבה היצירתית, לחשוב ביתר בהירות, כשגישות מנטליות, עקרונות, רגשות חזקים או זיכרונות עקשניים מונעים ממצב כלשהו להשתפר
- מיהול 1:11 קשור לתת מודע, ללא ידוע, למודחק, ולהשגת בהירות. יעיל להשתמש בו ככלי להתבוננות עצמית, כתומך לטיפול פסיכואנליזה או לכל טיפול פסיכולוגי אחר, כדי שתוכל לגשת לרעיונות חדשים שנראים מחוץ להישג ידך, להקל על סיוטי לילה כרוניים, לתת לנו את הכוח לפתור כאב סמוי ובעיות סמויות, לשפר זכירה של חלומות, כשהרופא לא הצליח לאבחן את מצבך. מיהול 1:11 יכול לעזור לגופך להגדיר את הסימפטומים שלו כך שגם אתה וגם הרופא המטפל בך תוכלו לזהות את הבעיה.
- מיהול 1:12 קשור לרעיון של תיזמור / תזמור, שלמות, ראיה כוללת, חיבור ומיזוג, הרמוניה יעיל במצבים המתפתחים מ- או שהם תוצאה של, משבר בהרבה איברים, במחלות שפוגעות באברים רבים כגון: סוכרת ולופוס, לאחר ניתוח יכול המיהול לעזור לגוף לחבר ולמזג את המצבים החדשים שהניתוח יצר עם המערכות האנרגיות השונות האחרות של הגוף, בפגיעות קשות במערכת החיסון כולל איידס וסינדרום העייפות הכרונית, לתמיכה בעובר בבטן אימו, ולניקוי גוף כללי. הוא יעיל גם כדי להרגיש יותר מחובר, לשיפור הקואורדינציה, כסיוע לאיבר סורר או למערכת סוררת לעבוד ביתר הרמוניה עם שאר הגוף.(למשל: מערכת העיכול יכולה להיות לא מאוזנת אם אתה צריך לרדת במשקל וגופך ממשיך לצבור שומן למרות שאתה אוכל דיאטה דלת שומן)
- מיהול 1:16 עליתי עליו במקרה, בהדגמה שנתתי בערב מפיצים - התגלה כמכייח נפלא שעושה ניקוי עמוק. בטיפול חיצוני בפצע נמק עמוק של חולה סוכרת, מיהול זה סגר את הפצע באופן נקי ויפה(כשכבר היה קטן למדי)בעוד מיהול 1:5 פתח אותו והוציא ממנו המון המון פסולת
היו חולים שזה עזר להם.
כדאי להשתמש במיהולים שמתאימים לבעיה. יש לראות את המחלה במכלול שלה.
למשל: אם זו דלקת פרקים אוטואימונית - כדאי לשלב גם מיהול למחלות אוטואימוניות.
שאלת שאלות
מעבר לשאלות עקרוניות על הנוני,
אם רצונכם/ן להתייעץ בעניין ספציפי, אנא, הציגו כאן את הבעיה, עם מכסימום המידע שנוח לכם/ן לשים באתר. מידע נוסף, אישי יותר, חסוי יותר, אפשר לשלוח לי לדואל [email protected]