מתכונים ללחמים ולמאפים
מתכונים ללחמים ולמאפים
סאלוש,
תודה רבה על התשובות.
לגבי ההבדל בין הכוסמין המלא והלבן - אם לא כתוב על האריזה שום דבר חוץ מקמח כוסמין - זה אומר שזה לבן או שזה מלא?
והשאלה היא, מהם היחסים להחלפת הקמח המלא (הרגיל) בקמח כוסמין (עכשיו אני לא יודעת אם הכוסמין שאני נוהגת להשתמש בו הוא מלא או לבן... (-:)
תודה רבה על התשובות.
לגבי ההבדל בין הכוסמין המלא והלבן - אם לא כתוב על האריזה שום דבר חוץ מקמח כוסמין - זה אומר שזה לבן או שזה מלא?
והשאלה היא, מהם היחסים להחלפת הקמח המלא (הרגיל) בקמח כוסמין (עכשיו אני לא יודעת אם הכוסמין שאני נוהגת להשתמש בו הוא מלא או לבן... (-:)
-
- הודעות: 401
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*
מתכונים ללחמים ולמאפים
מתכון מומלץ ביותר של פיתות מקמח מלא , בהמלצתה של השוטה על הגבעה :
מתכון לפיתות של גדי
מחבר/ת : ענת מסיאטל - פורום משפחות בחו"ל YNET
לערבב לבלילה ולהשהות כמה דקות :
כוס מים פושרים ,
כוס קמח מלא
כף שמרים יבשים ,
כף סוכר
להוסיף :
2 כוסות קמח מלא
3 כפות שמן זית ,
כפית מלח
ללוש לבצק אחיד
להניח בכלי משומן ל-45 דקות מכוסה במגבת לחה.
בוקס
לחלק ל8 כדורים
לרדד עם קמח ( אני לא הייתי צריכה להוסיף קמח ) (זה השלב שבו את גם מפצה על עודף מים) לעובי של כ4 מ"מ
תפיחה נוספת של כ45 דקות על נייר אפיה בשתי תבניות תנור
תנור חם מאד כ220- מעלות במרכז התנור או יותר נמוך ( אפיתי עם טורבו )
לאחר כ-10 עד 12 דקות ( אפיתי 10 ד' ) תלוי בחום התנור ,הצבע יפה ומוציאים את הפיתות הקשות לתוך שקית ( בקערה גדולה ,עטופה במגבת ),ותוך דקה שתים לשולחן.
אם לא אוכלים מיד יש להוציא מהשקית כדי שלא יירטבו מהאדים של עצמן.
( חציתי לשתיים , ועם סכין פתחתי כל פיתה שתהיה מוכנה למילוי ,
ואחר כך את מה שנשאר ישר הקפאתי כל פיתה בשקית נפרדת ).
מתכון לפיתות של גדי
מחבר/ת : ענת מסיאטל - פורום משפחות בחו"ל YNET
לערבב לבלילה ולהשהות כמה דקות :
כוס מים פושרים ,
כוס קמח מלא
כף שמרים יבשים ,
כף סוכר
להוסיף :
2 כוסות קמח מלא
3 כפות שמן זית ,
כפית מלח
ללוש לבצק אחיד
להניח בכלי משומן ל-45 דקות מכוסה במגבת לחה.
בוקס
לחלק ל8 כדורים
לרדד עם קמח ( אני לא הייתי צריכה להוסיף קמח ) (זה השלב שבו את גם מפצה על עודף מים) לעובי של כ4 מ"מ
תפיחה נוספת של כ45 דקות על נייר אפיה בשתי תבניות תנור
תנור חם מאד כ220- מעלות במרכז התנור או יותר נמוך ( אפיתי עם טורבו )
לאחר כ-10 עד 12 דקות ( אפיתי 10 ד' ) תלוי בחום התנור ,הצבע יפה ומוציאים את הפיתות הקשות לתוך שקית ( בקערה גדולה ,עטופה במגבת ),ותוך דקה שתים לשולחן.
אם לא אוכלים מיד יש להוציא מהשקית כדי שלא יירטבו מהאדים של עצמן.
( חציתי לשתיים , ועם סכין פתחתי כל פיתה שתהיה מוכנה למילוי ,
ואחר כך את מה שנשאר ישר הקפאתי כל פיתה בשקית נפרדת ).
-
- הודעות: 78
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 03:26
- דף אישי: הדף האישי של השוטה_על_הגבעה*
מתכונים ללחמים ולמאפים
רק רוצה לציין למען הנצח והצדק הפואטי, שאת מתכון הפיתות המהולל, שהיגיע במקור מ YNET, ציטטה במקור דיאנה ב. כל השבחים לה.
אני רק נתקלתי בו והפניתי.
>סדר צריך להיות<
אני רק נתקלתי בו והפניתי.
>סדר צריך להיות<
מתכונים ללחמים ולמאפים
שמרים יבשים מדובר בשמרי בזק?שימרית וכד'?
למישהו יש מתכון לפיתות שמכינים במחבת?
למישהו יש מתכון לפיתות שמכינים במחבת?
מתכונים ללחמים ולמאפים
תודה על כל המתכונים,עכשיו צריך רק לנסות.....
מתכון לחלה
1 חב' קמח
כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח (לא ליד השמרים)
ומים בחלוקה כזאת: 1 כוס מים רותחים על 2 כוסות מים רגילים. ביחד לעיסה
מערבבים היטב את העיסה- אין כמו בידיים,
מנוחה 20 דק'
עוד עיבוד ושוב מנוחה של 20-30 דק'
משמנים את השיש (לכן לא תמיד צריך את המרגרינה)
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים,
פותחיםעל ידי רידוד כל עיגול לקוטר מירבי,( מי שרוצה לשים מעט מרגרינה מעל ) מגלגלים ומרכיבים צמה מ-3 גלילים,
שמים בתוך תבנית עם נייר אפיה, משאירים עוד 10 דק' התפחה, מורחים ביצה טרופה מעל,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
על אותו עיקרון במקום לצמות עושים שבלולים ויש לכם כובנה לשבת כמובן משאירים את השבלולים שיגיעו לגובה הסיר של הכובנה.ולאפות בתנור,
לזלביה שזה כמו ספינג' או סופגניות, מוסיפים יותר מים, עד לקבלת בצק שהוא כמו מסטיק נמתח.
מטגנים בשמן חם,
(יש עניין לעשות כמות מעל לקילו 700 ולהפריש חלה במיוחד ביום שישי.)
בתאבון
מתכון לחלה
1 חב' קמח
כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח (לא ליד השמרים)
ומים בחלוקה כזאת: 1 כוס מים רותחים על 2 כוסות מים רגילים. ביחד לעיסה
מערבבים היטב את העיסה- אין כמו בידיים,
מנוחה 20 דק'
עוד עיבוד ושוב מנוחה של 20-30 דק'
משמנים את השיש (לכן לא תמיד צריך את המרגרינה)
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים,
פותחיםעל ידי רידוד כל עיגול לקוטר מירבי,( מי שרוצה לשים מעט מרגרינה מעל ) מגלגלים ומרכיבים צמה מ-3 גלילים,
שמים בתוך תבנית עם נייר אפיה, משאירים עוד 10 דק' התפחה, מורחים ביצה טרופה מעל,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
על אותו עיקרון במקום לצמות עושים שבלולים ויש לכם כובנה לשבת כמובן משאירים את השבלולים שיגיעו לגובה הסיר של הכובנה.ולאפות בתנור,
לזלביה שזה כמו ספינג' או סופגניות, מוסיפים יותר מים, עד לקבלת בצק שהוא כמו מסטיק נמתח.
מטגנים בשמן חם,
(יש עניין לעשות כמות מעל לקילו 700 ולהפריש חלה במיוחד ביום שישי.)
בתאבון
-
- הודעות: 46
- הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42
מתכונים ללחמים ולמאפים
מצאתי כאן מתכון ללחם מחיטה נבוטה בלבד
http://www.dadamo.com/forum/archive5/co ... read=13910
הולכת לנסות (מנביטה את החיטה ברגעים אלה ממש ומנסה לחשב כמה זה 325F), אעדכן בע"ה בהמשך...
http://www.dadamo.com/forum/archive5/co ... read=13910
הולכת לנסות (מנביטה את החיטה ברגעים אלה ממש ומנסה לחשב כמה זה 325F), אעדכן בע"ה בהמשך...
-
- הודעות: 401
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*
מתכונים ללחמים ולמאפים
לנביאת החן ,
מחכה לעידכון שלך , בסקרנות רבה .
מיכל
מחכה לעידכון שלך , בסקרנות רבה .
מיכל
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מתכונים ללחמים ולמאפים
מחפשת מתכון פשוט לעוגיות מלוחות או משהו בסגנון. שיהיה לילדים מה לנשנש.
-
- הודעות: 999
- הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*
מתכונים ללחמים ולמאפים
רציתי להוסיף כמה טיפים, שגיליתי עם הזמן (אנחנו אוכלים בעיקר לחם שאני מכינה, אז כדאי שיצא טעים, שלא נגווע...)
אני מכינה לחם מקמח חיטה מלא עם שיפון (לפעמים כוס או שתיים יותר של החיטה מאשר השיפון, אבל בטח כלל פיפטי-פיפטי...), אין לי כמויות
תשמעו- העניין הוא, שהסובין סופג את כל השמן, ואז הסופגניות יצאו פשוט ספוג משומן....
ניפיתי, והשתמשתי בקמח שהוא בעצם ללא הסובין (שזה עדיין קמח מלא, ולא לבן), ויצא ממש טוב, אני לא הספקתי כמעט לאכול, כי כולם אכלו לפני שהגעתי לשבת איתם... (אולי בגלל זה הטבחים והאופים אוכלים במטבח, כי הם יודעים שלא ישאר להם...?)
(המתכון הוא, מתכון סטנדרטי של סופגניות, בטח אפשר למצוא בכל מקום, אני עשיתי את זה שעל גבי שקית שמרית....)
במקום ריבה, כי בכל זאת ניסיתי למזער את הנזקים- עשיתי "קרמל" מסוכר חום אורגני+מים- מרתיחים עד שמסמיך, יוצקים על הסופגניות וזה מתקשה לזיגוג מה-זה טעים..... ובריא, יחסית.
וגם, לחלוק מתכון מדהים שהוא בעצם עוגה מקמחי מלא בסיסית, מאוד בריאה, שאם אני מצליחה, כל אחד יכול.
2 ביצים (רצוי אורגניות, כן?)
3/4 כוס סוכר (חום אורגני) או לחילופין 1/2 סוכר +1/4 סילאן
לערבב היטב.
להוסיף-
3 כפיות שמרים
לערבב היטב.
פעם אחת עשיתי עם פירות יבשים (משהו כמו 5 משמשים חתוכים, 20 צימוקים חתוכים, 1/2 כוס קוקוס בערך.)
בפעם השניה עשיתי עוגיות (אותו בצק) רק הסוכר, ללא סילאן, 4 כפיות שוקו חרובים, פקאנים שבורים, שומשום מלא, 1/2 כוס קוקוס (בערך).
שתיהן יצאו מדהימות...
חטיפי קוקוס
8 חלבונים של ביצה
4 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר חום
להקציף, לשים במנג'טים בתנור, עד שמזהיב מלמעלה.
לדעתי אפשר להוסיף שוקו חרובים, או תמרים וצימוקים, או אננס מיובש (ללא סוכר), וכו'.
אני מכינה לחם מקמח חיטה מלא עם שיפון (לפעמים כוס או שתיים יותר של החיטה מאשר השיפון, אבל בטח כלל פיפטי-פיפטי...), אין לי כמויות
- את הלישה הראשונית (10-15 דק') לשה כשכל פעם אני "משמנת" את הידיים עם קצת שמן (זית או שומשום- כבישה קרה, לא מזוכך!)
- בלישה השניה, לאחר שהנחתי לו לתפוח, אני לשה כשכל פעם אני מרטיבה את הידיים, עד שהן נוטפות מים ממש, ואני יכולה להעיד שהבצק ממש "שותה" את המים, כי הוא נשאר גמיש ולא הופך דביק. ושוב אני נותנת לו לתפוח.
- כשאני מחלקת ללחמים/לחמניות, אני עושה את זה עם ידיים רטובות.
- טמפ' גבוהה ואפיה מהירה יחסית, בשביל לחם עם קרום קשה יחסית, ואצלי (טוסטר אובן לא משהו בכלל) אני מפעילה על חום נמוך יחסית (150-180) כדי שתוך הלחם ייאפה גם כן.
- ביצים- מדביקות את הבצק באפייתו, ולכן ממליצה לשים משהו כמו 2 ביצים על 3 או 4 כוסות (מסקנה מאפיית עוגות מדהימות עם 2 ביצים על 1.5 כוסות קמח, אך ללא מים...).
תשמעו- העניין הוא, שהסובין סופג את כל השמן, ואז הסופגניות יצאו פשוט ספוג משומן....
ניפיתי, והשתמשתי בקמח שהוא בעצם ללא הסובין (שזה עדיין קמח מלא, ולא לבן), ויצא ממש טוב, אני לא הספקתי כמעט לאכול, כי כולם אכלו לפני שהגעתי לשבת איתם... (אולי בגלל זה הטבחים והאופים אוכלים במטבח, כי הם יודעים שלא ישאר להם...?)
(המתכון הוא, מתכון סטנדרטי של סופגניות, בטח אפשר למצוא בכל מקום, אני עשיתי את זה שעל גבי שקית שמרית....)
במקום ריבה, כי בכל זאת ניסיתי למזער את הנזקים- עשיתי "קרמל" מסוכר חום אורגני+מים- מרתיחים עד שמסמיך, יוצקים על הסופגניות וזה מתקשה לזיגוג מה-זה טעים..... ובריא, יחסית.
וגם, לחלוק מתכון מדהים שהוא בעצם עוגה מקמחי מלא בסיסית, מאוד בריאה, שאם אני מצליחה, כל אחד יכול.
2 ביצים (רצוי אורגניות, כן?)
3/4 כוס סוכר (חום אורגני) או לחילופין 1/2 סוכר +1/4 סילאן
לערבב היטב.
להוסיף-
- 5 כוסות קמח מלא
3 כפיות שמרים
לערבב היטב.
פעם אחת עשיתי עם פירות יבשים (משהו כמו 5 משמשים חתוכים, 20 צימוקים חתוכים, 1/2 כוס קוקוס בערך.)
בפעם השניה עשיתי עוגיות (אותו בצק) רק הסוכר, ללא סילאן, 4 כפיות שוקו חרובים, פקאנים שבורים, שומשום מלא, 1/2 כוס קוקוס (בערך).
שתיהן יצאו מדהימות...
חטיפי קוקוס
8 חלבונים של ביצה
4 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר חום
להקציף, לשים במנג'טים בתנור, עד שמזהיב מלמעלה.
לדעתי אפשר להוסיף שוקו חרובים, או תמרים וצימוקים, או אננס מיובש (ללא סוכר), וכו'.
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
מתכונים ללחמים ולמאפים
הכנתי לחם ב{{}}אופה לחם חשמלי אך אבוי! שכחתי את השמרים.
הוצאתי אותם מהמקרר עם שאר המצרכים אבל לתוך האופה הם לא נכנסו. גם כשהכנסתי אותם חזרה למקרר לא זכרתי שלא השתמשתי בהם בכלל...
הלחם מקמוט, והוא יצא נמוך (דא!), ולא מוכן - די גמיש כזה.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?
אני בחו"ל, זה בטח ישב בקופסא או שקית כל הלילה. אין לי מושג מה יהיה מצבו בבוקר, אבל הייתי רוצה לנסות להצילו.
הוצאתי אותם מהמקרר עם שאר המצרכים אבל לתוך האופה הם לא נכנסו. גם כשהכנסתי אותם חזרה למקרר לא זכרתי שלא השתמשתי בהם בכלל...
הלחם מקמוט, והוא יצא נמוך (דא!), ולא מוכן - די גמיש כזה.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?
אני בחו"ל, זה בטח ישב בקופסא או שקית כל הלילה. אין לי מושג מה יהיה מצבו בבוקר, אבל הייתי רוצה לנסות להצילו.
מתכונים ללחמים ולמאפים
יש לי אופה לחם של מורפי ריצ'ארדס ואני רוצה לאפות בו לחם מקמח מלא.
פעם הכנתי לחם שיצא מעולה. אני זוכרת שהיו בו קמח מלא, קמח לבן, גרעינים שונים, שמרים, שמן, סוכר, מלח, מים.
אולי היה בו עוד משהו?
לא כל כך זוכרת.
ואת המתכון עצמו אני בכלל לא זוכרת.
אשמח למתכון עם הרכיבים הנ"ל וכמה שיותר מפורט - אני גרועה במטבח...
פעם הכנתי לחם שיצא מעולה. אני זוכרת שהיו בו קמח מלא, קמח לבן, גרעינים שונים, שמרים, שמן, סוכר, מלח, מים.
אולי היה בו עוד משהו?
לא כל כך זוכרת.
ואת המתכון עצמו אני בכלל לא זוכרת.
אשמח למתכון עם הרכיבים הנ"ל וכמה שיותר מפורט - אני גרועה במטבח...
מתכונים ללחמים ולמאפים
הי יפעת, בסוף הדף אופה לחם חשמלי כתבתי מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא שיוצא מעולה באופה של מורפי ריצ'ארדס
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכונים ללחמים ולמאפים
_הלחם מקמוט, והוא יצא נמוך (דא!), ולא מוכן - די גמיש כזה.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?_
קצת מאוחר אבל לפעם הבאה שאת אופה לחם בלי שמרים - אפשר לפרוס אותו מייד כשהוא עדיין קצת חם (כי אח"כ יתקשה מן הסתם), ולשמור בפרוסות בהקפאה. כשרוצים, מוציאים פרוסה ושמים על טוסטר או בתנור בחום ממש גבוה. אני מנחשת שייצא משהו קרקרי.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?_
קצת מאוחר אבל לפעם הבאה שאת אופה לחם בלי שמרים - אפשר לפרוס אותו מייד כשהוא עדיין קצת חם (כי אח"כ יתקשה מן הסתם), ולשמור בפרוסות בהקפאה. כשרוצים, מוציאים פרוסה ושמים על טוסטר או בתנור בחום ממש גבוה. אני מנחשת שייצא משהו קרקרי.
-
- הודעות: 1160
- הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*
מתכונים ללחמים ולמאפים
עוד רעיון - אפשר לעשות ממנו פירורי לחם.
מתכונים ללחמים ולמאפים
הכנתי לחם באופה לחם חשמלי אך אבוי! שכחתי את השמרים
אני הכנסתי את כל הדברים ואז גיליתי שהשמרים התקלקלו.. עכשיו האופה עובד על לישה בלבד, מה אפשר לעשות כשהוא יסיים עוד שעה?
אני הכנסתי את כל הדברים ואז גיליתי שהשמרים התקלקלו.. עכשיו האופה עובד על לישה בלבד, מה אפשר לעשות כשהוא יסיים עוד שעה?
מתכונים ללחמים ולמאפים
רציתי לדעת עם יש אפשרות לעשות את הלחם של מיה (לא חלבי - מה אפשר לשים במקום היוגרמה)תודה.
מתכונים ללחמים ולמאפים
הנה מתכון קליל ביותר ללחם שמבוסס על קמח כוסמין מלא בלבד. הכנתי היום ויצא לי ממש מוצלח. בטח עוד ימשיך להשתפר עם הניסיונות. בתאבון
בקערה מערבבים:
חצי קילו קמח כוסמין מלא. אני השתמשתי באורגני.
כפית מלח שטוחה
כפית דבש (האמת שמתי קצת יותר כדי שיתפח מהר יותר)
כף שטוחה של שמרים יבשים
350 מ"ל מים פושרים
לשים היטב בידיים כמה דקות. זה קצת דביק. מניחים את הכדור בקערה ומכסים במגבת.
זה תופח מהר. כשזה מכפיל את הגודל מתפיחים את הבצק ולשים שוב. מניחים בתבנית ונותנים לזה לתפוח שוב לפני הכנסה לתנור או שמחלקים לשתי תבניות ללחם קצת יותר קטן.
שמים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית. אני שמתי 180 אבל לדעתי אפשר גם פחות וזה יצא פחות קשה. שמתי לארבעים דקות אבל לדעתי אפשר גם פחות.
הקרום יוצא מאוד קשה. בנוסף, הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים.
חשוב - בגלל שהבצק דביק חייבים לשמן את התבנית, גם אם היא טפלון. או לשים נייר אפייה שאפשר אחר כך לקלף מהלחם.
אני לא עשיתי את זה ועבדתי מאוד קשה להוציא את הלחם ולשמור עליו שלם.
עוד טיפ - כשמניחים בתבנית לעבוד עם ידיים קצת רטובות ואז זה לא נדבק ויוצא חלק ובלי גבשושיות.
בהצלחה ובתאבון
בקערה מערבבים:
חצי קילו קמח כוסמין מלא. אני השתמשתי באורגני.
כפית מלח שטוחה
כפית דבש (האמת שמתי קצת יותר כדי שיתפח מהר יותר)
כף שטוחה של שמרים יבשים
350 מ"ל מים פושרים
לשים היטב בידיים כמה דקות. זה קצת דביק. מניחים את הכדור בקערה ומכסים במגבת.
זה תופח מהר. כשזה מכפיל את הגודל מתפיחים את הבצק ולשים שוב. מניחים בתבנית ונותנים לזה לתפוח שוב לפני הכנסה לתנור או שמחלקים לשתי תבניות ללחם קצת יותר קטן.
שמים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית. אני שמתי 180 אבל לדעתי אפשר גם פחות וזה יצא פחות קשה. שמתי לארבעים דקות אבל לדעתי אפשר גם פחות.
הקרום יוצא מאוד קשה. בנוסף, הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים.
חשוב - בגלל שהבצק דביק חייבים לשמן את התבנית, גם אם היא טפלון. או לשים נייר אפייה שאפשר אחר כך לקלף מהלחם.
אני לא עשיתי את זה ועבדתי מאוד קשה להוציא את הלחם ולשמור עליו שלם.
עוד טיפ - כשמניחים בתבנית לעבוד עם ידיים קצת רטובות ואז זה לא נדבק ויוצא חלק ובלי גבשושיות.
בהצלחה ובתאבון
-
- הודעות: 799
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
מתכונים ללחמים ולמאפים
היי צילצולית
מיד רשמתי את המתכון שלך. תודה!
הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים
אולי אפשר להוסיף קצת שמן זית שנותן טעם, עגבניות מיובשות, שומשום למעלה, אחרי שמורחים ביצה.
בטח עוד ימשיך להשתפר עם הניסיונות. תעדכני!
בתיאבון
מיד רשמתי את המתכון שלך. תודה!
הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים
אולי אפשר להוסיף קצת שמן זית שנותן טעם, עגבניות מיובשות, שומשום למעלה, אחרי שמורחים ביצה.
בטח עוד ימשיך להשתפר עם הניסיונות. תעדכני!
בתיאבון
מתכונים ללחמים ולמאפים
אולי אפשר להוסיף קצת שמן זית שנותן טעם, עגבניות מיובשות, שומשום למעלה, אחרי שמורחים ביצה.
יופי של רעיונות. באמת היה חסר לי משהו בסיסי ולא ידעתי מה. שמן זית, כמובן. איך לא חשבתי על זה?
מניסיון זה גם תורם לרכות של הלחם וגם לשמירת הטריות שלו זמן ארוך יותר.
בסיבוב הבא...
יופי של רעיונות. באמת היה חסר לי משהו בסיסי ולא ידעתי מה. שמן זית, כמובן. איך לא חשבתי על זה?
מניסיון זה גם תורם לרכות של הלחם וגם לשמירת הטריות שלו זמן ארוך יותר.
בסיבוב הבא...
-
- הודעות: 362
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
מתכונים ללחמים ולמאפים
אני אוהבת לשים חמאה במקום שמן זית. טעם ומרקם אחרים לגמרי, משובחים ברמות אחרות (זו כמות קטנה, אז זה לא נורא) למשל הלחמניות האלה
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכונים ללחמים ולמאפים
ציל צול היי,כמה זה 350 מ''ל מים ?
תודה!
תודה!
מתכונים ללחמים ולמאפים
כמה זה 350 מ''ל מים ?
זה כמה שנכנס בכוס המידה עד הקו שאומר 200 ואז עד הקו שאומר 150
מצטערת, לא יודעת איך לענות על השאלה... רוצה לנסות שוב?
זה כמה שנכנס בכוס המידה עד הקו שאומר 200 ואז עד הקו שאומר 150
מצטערת, לא יודעת איך לענות על השאלה... רוצה לנסות שוב?
מתכונים ללחמים ולמאפים
מנסה לענות לבריג'י, מקווה שהבנתי נכון את השאלה- בכוס סטנדרטית יש 240 מ"ל אז זה קצת פחות מכוס וחצי
מתכונים ללחמים ולמאפים
מה זה כוס סטנדרטית? יש לי המון כוסות בבית. כל אחת משהו אחר.
הכי קל פשוט להניח יד על כוס מידה.
הכי קל פשוט להניח יד על כוס מידה.
מתכונים ללחמים ולמאפים
אם יש לך בקבוק תינוקות זה הכי פשוט...
מתכונים ללחמים ולמאפים
זה אומר שבמתכונים שכתוב כוס/כוס וחצי וכו' מתכוונים לכוס של 240 מ"ל. וכוס מידה אמורה להיות במידה הזו.
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכונים ללחמים ולמאפים
היי,תודה ! פשוט כוס וחצי בערך.
(שונאת מתכונים עם גר' ומ''ל) רצה להשג לי בקבוק תינוקות.. כי המתכון נראה שווה
(שונאת מתכונים עם גר' ומ''ל) רצה להשג לי בקבוק תינוקות.. כי המתכון נראה שווה
מתכונים ללחמים ולמאפים
אכן שווה. בדיוק דחפתי פנימה מנה נאה של אגוזי פקאן וחמוציות וגם שיפרתי עם 50 מ"ל שמן זית משובח.
יצא משו משו.
גם אני שונאת מתכונים עם מידות מדוייקות ואני גם לא אופה ככה בכלל.
אבל כשמוסרים מתכון למישהו אחר אין ממש ברירה.
מניסיון - ממש לא הכרחי לדייק. זה תמיד יוצא טוב.
יצא משו משו.
גם אני שונאת מתכונים עם מידות מדוייקות ואני גם לא אופה ככה בכלל.
אבל כשמוסרים מתכון למישהו אחר אין ממש ברירה.
מניסיון - ממש לא הכרחי לדייק. זה תמיד יוצא טוב.
מתכונים ללחמים ולמאפים
הכנתי אתמול קרקרים מעולים מקמח כוסמין לפי המתכון הזה
ונתקלתי במתכון recipe]הזה full[/po].php?id=199 של שטיבל ללחם כוסמין (לא ניסיתי).
ונתקלתי במתכון recipe]הזה full[/po].php?id=199 של שטיבל ללחם כוסמין (לא ניסיתי).
מתכונים ללחמים ולמאפים
רצה להשג לי בקבוק תינוקות..
ממליצה לך לקנות סט של כוסות מדידה. בבזארים במרכז העיר זה עולה 10-15 ש"ח וממש כיף ומקל על החיים
ממליצה לך לקנות סט של כוסות מדידה. בבזארים במרכז העיר זה עולה 10-15 ש"ח וממש כיף ומקל על החיים
מתכונים ללחמים ולמאפים
כוסות קמח מלא אורגני
כף שמן זית
כף שמירים יבשים
מערבבים
מוסיפים עד שבצק רך כמו תנוך אוזן מים חמימים לא הרבה יותר מחצי כוס לטעמי
מתפיחים כ- חצי שעה עד שעה (לא צריך יותר..)
מחממים תנור לחום 220 מעלות
מורחים עם היד על כל התבנית ביד נדיבה שמן זית ואז משטחים את הבצק עד הדפנות אמור לצאת דק יחסים לפעמים הבצק לא ממש נמתח אז מותחים אותו
רוטב: רסק עגבניות אורגני עם שמן זית לפי הטעם מערבבים אם אוהבים דליל מוסיפים עוד שמן זית אם לא אז 2 כפות מספיקות
מורחים, בוזקים קלות א. שום
מעל גבינה צהובה + מוצרלה ביחס 1/1 כ-170 גר כל אחת מהגבינות
מוסיפים מלמעלה או מלמטה מה שרוצים
מכניסים לתנור לגג 7 דקות או עד הגוון שאוהבים
מחכים קצת וחותכים כי אז נחתך טוב יותר
הולך אצלנו בבית פעם בשבוע ואהוב מאוד על הבנזוג
<חיפושית תמיד נכווית בלשון כי אין לה סבלנות>_
הכנתי את הבצק הזה אבל הוא לא תופח
יכול להיות שיש טעות במתכון?
בלי מלח וסוכר בכלל?
כף שמן זית
כף שמירים יבשים
מערבבים
מוסיפים עד שבצק רך כמו תנוך אוזן מים חמימים לא הרבה יותר מחצי כוס לטעמי
מתפיחים כ- חצי שעה עד שעה (לא צריך יותר..)
מחממים תנור לחום 220 מעלות
מורחים עם היד על כל התבנית ביד נדיבה שמן זית ואז משטחים את הבצק עד הדפנות אמור לצאת דק יחסים לפעמים הבצק לא ממש נמתח אז מותחים אותו
רוטב: רסק עגבניות אורגני עם שמן זית לפי הטעם מערבבים אם אוהבים דליל מוסיפים עוד שמן זית אם לא אז 2 כפות מספיקות
מורחים, בוזקים קלות א. שום
מעל גבינה צהובה + מוצרלה ביחס 1/1 כ-170 גר כל אחת מהגבינות
מוסיפים מלמעלה או מלמטה מה שרוצים
מכניסים לתנור לגג 7 דקות או עד הגוון שאוהבים
מחכים קצת וחותכים כי אז נחתך טוב יותר
הולך אצלנו בבית פעם בשבוע ואהוב מאוד על הבנזוג
<חיפושית תמיד נכווית בלשון כי אין לה סבלנות>_
הכנתי את הבצק הזה אבל הוא לא תופח
יכול להיות שיש טעות במתכון?
בלי מלח וסוכר בכלל?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מתכונים ללחמים ולמאפים
מלח וסוכר משפיעים על התפיחה (סוכר מעודד, מלח מרסן) אבל הם לא הכרחיים לתפיחה. הקמח הכרחי...
יכול להיות שהשמרים שלך לא טובים?
יכול להיות שהשמרים שלך לא טובים?
מתכונים ללחמים ולמאפים
פתחתי לפני שבוע ושמרתי בצנצנת זכוכית במקרר..
איך יודעים אם השמרים טובים?
איך יודעים אם השמרים טובים?
מתכונים ללחמים ולמאפים
אז כמו שכתבתי הבצק לא ממש תפח ונשארו בו נקודות של שמרים
התבאסתי לזרוק את זה לפח והחלטתי לאפות את זה בכל זאת
אבל עכשיו אני חושבת אולי לא טוב לאכול את זה ככה שהשמרים בבצק בצורה כזו?
מישהו יודע?
התבאסתי לזרוק את זה לפח והחלטתי לאפות את זה בכל זאת
אבל עכשיו אני חושבת אולי לא טוב לאכול את זה ככה שהשמרים בבצק בצורה כזו?
מישהו יודע?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מתכונים ללחמים ולמאפים
אם השמרים נשארו בנקודות אז נראה שהיתה איזו בעיה עם הערבוב. יכול להיות שהכנסת אותם בסוף? נראה שהם ל נגעו מספיק במים.
לא נראה לי שיש בעיה לאכול שמרים ככה. הם מתים באפיה בכל מקרה...
(אמור לתפוח לך קצת בכל מקרה, למרות היעדר שמרים פעילים)
לא נראה לי שיש בעיה לאכול שמרים ככה. הם מתים באפיה בכל מקרה...
(אמור לתפוח לך קצת בכל מקרה, למרות היעדר שמרים פעילים)
מתכונים ללחמים ולמאפים
ערבבתי אותם עם הקמח בהתחלה ואז הוספתי את השמן והמים..
זה באמת תפח אבל ממש ממש מעט
בכל מקרה אכלנו את זה ככה וכולנו עדיין בחיים ניראה מה יהיה מחר
זה באמת תפח אבל ממש ממש מעט
בכל מקרה אכלנו את זה ככה וכולנו עדיין בחיים ניראה מה יהיה מחר
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכונים ללחמים ולמאפים
לחם תוצרת בית ,פשוט וקל *(ללא שומן !)שהכי כייף לאכול טרי
1 קילו קמח
2 כפות שטוחיות שמרים יבשים (ששומרים בדלת הפריזר אחרי הפתיחה)
21/4 עד 21/2 כוסות מים פושרים חמימים -נעימים
1 כף מלח
לשים.
מכסים ,ונותנים לו לתפוח בשקט עד שיכפיל את נפחו (אפשר בקערה שקופה,על טלוויזיה שפועלת- -חמימה
מחלקים ל-4 כיכרות.
חורצים בסכין חדה שלושה חריצים אלכסונים כל כיכר במרכזה
ומניחים בתבנית התנור מקומחת או מרופדת בנייר אפיה
נותנים ללחם לנוח (מסכן עבד קשה)עוד 20 דק'.
בתחתית התנור ,לתבנית פנויה יוצקים 1/2 כוס מי ברז
מכניסים את הלחם בשעה טובה ואופים בחום גבוה מאוד (250 מ. צ.) כ20 דק' עד שהלחמים יזהיבו
מוציאים ,ומעבירים לרשת צינון לכ-10 דק'
באהבה
1 קילו קמח
2 כפות שטוחיות שמרים יבשים (ששומרים בדלת הפריזר אחרי הפתיחה)
21/4 עד 21/2 כוסות מים פושרים חמימים -נעימים
1 כף מלח
לשים.
מכסים ,ונותנים לו לתפוח בשקט עד שיכפיל את נפחו (אפשר בקערה שקופה,על טלוויזיה שפועלת- -חמימה
מחלקים ל-4 כיכרות.
חורצים בסכין חדה שלושה חריצים אלכסונים כל כיכר במרכזה
ומניחים בתבנית התנור מקומחת או מרופדת בנייר אפיה
נותנים ללחם לנוח (מסכן עבד קשה)עוד 20 דק'.
בתחתית התנור ,לתבנית פנויה יוצקים 1/2 כוס מי ברז
מכניסים את הלחם בשעה טובה ואופים בחום גבוה מאוד (250 מ. צ.) כ20 דק' עד שהלחמים יזהיבו
מוציאים ,ומעבירים לרשת צינון לכ-10 דק'
באהבה
מתכונים ללחמים ולמאפים
איזה קמח?
האם ניתן לערבב כמה סוגי קמחים יחד - כוסמין, שיפון....?
האם ניתן לערבב כמה סוגי קמחים יחד - כוסמין, שיפון....?
מתכונים ללחמים ולמאפים
הכנתי את המתכון של צילצול ויצא נהדר וריחני. הבעיה היחידה שהאמצע של הלחם היה דביק.
האם זה בגלל שלא תפח מספיק? האם בגלל שלא נאפה מספיק?
האם זה בגלל שלא תפח מספיק? האם בגלל שלא נאפה מספיק?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים ללחמים ולמאפים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
איפה קונים קמח מחיטה נבוטה ומה המתכונים
איפה קונים קמח מחיטה נבוטה ומה המתכונים
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 19 נובמבר 2011, 17:54
מתכונים ללחמים ולמאפים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הכנו בצק, להלן המתכון: 2 כוסות קמח סויה, כוס מים, שני שלוקים של יוגורט עזים, בננה מעוכה אחת, שקית אבקת אפיה, קורט מלח וחצי כוס סוכר חום. יצא סבבה, מזכיר משהו בין פנקייק ללחם רך (תלוי את מי שואלים).
מחשבות?
הכנו בצק, להלן המתכון: 2 כוסות קמח סויה, כוס מים, שני שלוקים של יוגורט עזים, בננה מעוכה אחת, שקית אבקת אפיה, קורט מלח וחצי כוס סוכר חום. יצא סבבה, מזכיר משהו בין פנקייק ללחם רך (תלוי את מי שואלים).
מחשבות?
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
מתכונים ללחמים ולמאפים
_טיפ לשמירה על טריות של לחם ביתי
כדאי לשמור אותו בשקית נייר ואז בשקית ניילון_
מישהו ניסה לשמור לחמים בתוך שקיות בד ?
כדאי לשמור אותו בשקית נייר ואז בשקית ניילון_
מישהו ניסה לשמור לחמים בתוך שקיות בד ?
מתכונים ללחמים ולמאפים
עשיתי אתמול את הלחם שנתנה פה ציל צול ויצא מעולה - פעם ראשונה שיוצא לי לחם כוסמין אוורירי כל כך, כנראה בגלל שתפח כל כך יפה. שמתי על הממיר של הטלויזיה כמו שהציעו פה (נדמה לי שפה, קראתי כל כך הרבה על לחמים בזמן האחרון). יצא לי לחם גבוה (פרוסות ממש בגודל של לחם קנוי) ואוורירי. נכון שבלי המון טעם, אבל בשביל הילדון לא רציתי להוסיף תבלינים או אגוזים כי הרבה פעמים הוא אוכל את זה עם טחינה וסילאן אז אורגנו זעתר וכו' לא יתאימו. בכל מקרה ממש תודה זה המתכון שאשתמש בו מעתה והלאה.
אה והשתמשתי בסוכר כי לא היה לי דבש.
אה והשתמשתי בסוכר כי לא היה לי דבש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים ללחמים ולמאפים
שלום לכל האופות החרוצות האם יש לכן מתכון ללחם ללא שמרים וללא סוכר מקמח ללא גלוטן? תודה רבה מראש
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים ללחמים ולמאפים
אפשר מתכון ללחם או לחמניות וגם מאפה כלשהו עם בשר או גבינ ות אבל עם קמח נטול גלוטן..? יש לי בן עם צליאק ואנ י מחפשת מה לאפות לו במקום בורקסים או כיסונים. תודה
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
מתכונים ללחמים ולמאפים
מתכון ללחם נטול גלוטן שראיתי לאחרונה. לא ניסיתי.
http://etgarkadmoni.blogspot.co.il/2012 ... -post.html
http://etgarkadmoni.blogspot.co.il/2012 ... -post.html
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכונים ללחמים ולמאפים
לחם צ'יקי 2 דק' עבודה בלי שמרים (התפחות..) ובלי טאמגוצ'י נטול פאצ'קרייה ,לחובבי הז'אנר
ל-2 כיכרות "לחם בחוש" תצטרכו :
1קילו קמח מלא (אני אוהבת להחליף חלק בשיבולת עדינה "אינסטנט")
3 כפיות מלח
3 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/2 ליטר ריוויון /או יוגורט טבעי
2 כפות שמן חמניות
1/2 כפית כוסברה יבשה* אני אוהבת ,זה לגמרי אופציונלי
(אפשר חופן צימוקים ו/או 1/2כפית קימל ,ואז משמיטים את הכוסברה היבשה ) הלחם הזה מקבל הכל באהבה אז פנקו אותו..
מחלקים אותו לשניים ,מעצבים 2 כיכרות / או 2 ריבועים בעובי של כ-5 ס''מ ומניחים בתבנית . במרווחים
חורצים בסכין חדה איקס בעומק ,למעלה
כ-30 דק' בחום בינוני 180מ''צ (אם אופים בטוסטר אובן אני ממליצה להניח רפוי נייר אלומיניום כדי שהלחם לא ייאפה מלמעלה מהר מדי)
עד שהלחם מזהיב יפה . בודקים עם קיסם עץ
להוציא לרשת עד שהלחם ייצטנן
מורחים חמאה ונאנחים מהנאה
באהבה !
ל-2 כיכרות "לחם בחוש" תצטרכו :
1קילו קמח מלא (אני אוהבת להחליף חלק בשיבולת עדינה "אינסטנט")
3 כפיות מלח
3 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/2 ליטר ריוויון /או יוגורט טבעי
2 כפות שמן חמניות
1/2 כפית כוסברה יבשה* אני אוהבת ,זה לגמרי אופציונלי
(אפשר חופן צימוקים ו/או 1/2כפית קימל ,ואז משמיטים את הכוסברה היבשה ) הלחם הזה מקבל הכל באהבה אז פנקו אותו..
- חשוב לעבוד זריז כי כשהאבס''ל פוגשת את הריוויון/יוגורט נוצרת כימיה מיידית פשוט סיפור אהבה
מחלקים אותו לשניים ,מעצבים 2 כיכרות / או 2 ריבועים בעובי של כ-5 ס''מ ומניחים בתבנית . במרווחים
חורצים בסכין חדה איקס בעומק ,למעלה
כ-30 דק' בחום בינוני 180מ''צ (אם אופים בטוסטר אובן אני ממליצה להניח רפוי נייר אלומיניום כדי שהלחם לא ייאפה מלמעלה מהר מדי)
עד שהלחם מזהיב יפה . בודקים עם קיסם עץ
להוציא לרשת עד שהלחם ייצטנן
מורחים חמאה ונאנחים מהנאה
באהבה !